PDA

View Full Version : RedOne telco call free unlimited dengan hanya RM 8 sebulan www.redone.com.my


Pages : [1] 2

sedanfx
19-10-2012, 02:43 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like https://www.facebook.com/RedOneCallFree

REDONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996966_610441059013324_141265740_n.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/rd_zpsd861f559.png (http://s295.photobucket.com/user/mawar_liar/media/rd_zpsd861f559.png.html)
http://www.youtube.com/watch?v=4blMqKc0ags
http://www.youtube.com/watch?v=a5gbkN9V7dU

sedanfx
19-10-2012, 02:44 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/REDTONE.png
NOMBOR DIA BERMULA 011-10xxxxxx
NAK BOOK NOMBOR SILA PM KAWE. 4 ANGKA BELAKANG JE BLH PILIH.

KOS PENDAFTARAN (NO BARU @ MNP)
RM35 UNTUK HAD LIMIT RM50
RM60 UNTUK HAD LIMIT RM100
SILA EMEL PEMBAYARAN , SALINAN IC DEPAN BELAKANG, SERTA NO BARU @ MNP.
NO BARU AMBIL MASA 3 HARI PROSES DAN MNP AMBIL MASA 10 HARI PROSES
DAN SILA BAGITAHU JIKA HENDAK LANGGAN PAKEJ INTERNET.

KAWE SUGGEST GUNA EBILLING (FREE) , BIL KE RUMAH DI CAS RM5.
UNTUK PEMBAYARAN BILL , FOWARD EBILLING DAN PAYMENT KE mysedanfx@gmail.com
INFO BANK
RASYADAN BIN RAZALI
MAYBANK 153038860329
CIMB 03110015833528

p/s : sekarang promosi free pos laju
p/s : pembayaran bill melalui agen sahaja, maybe tahun depan dibuka untuk semua agensi

sedanfx
19-10-2012, 02:44 PM
sesuai untuk telefon pintar masa kini.
RM8CALL+RM25INTERNET = RM33
Call free! 24jam/30hari!
Ada data internet, whatapps laaa baru free!
standard postpaid sms 10sen, kita pengguna kena bijak.

sedanfx
19-10-2012, 02:45 PM
AGEN2 DICARI.
rm8 komisen daftar dan 2% SETIAP BULAN drpd bil customer.
SYARAT WAJIB MENJADI PENGGUNA REDTONE dahulu.

sedanfx
19-10-2012, 02:45 PM
sila pm sy tuk book nombor 5 @ 4 angka belakang.
di bawah contoh list harga nombor. Harga nombor yang dijual tidak burn kerana dia akan di masukkan/deduct dalam bil nanti.
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture2-2.png
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-35.png

aqhaziq
19-10-2012, 02:46 PM
coverage???

sedanfx
19-10-2012, 02:47 PM
Guna line celcom. Blh mnp

densha75
19-10-2012, 02:49 PM
pm detail n juga coverage...

Faizudin
19-10-2012, 02:51 PM
Barang baik nie TT.

sedanfx
19-10-2012, 02:57 PM
pm detail n juga coverage...

mana ada celcom ada la dia.3g pun

bro drummer
19-10-2012, 03:00 PM
pakej ni smpai bila tt?
mohon pencerahan..klau susah..PM pn bleh :)

sedanfx
19-10-2012, 03:07 PM
pakej ni smpai bila tt?
Mohon pencerahan..klau susah..pm pn bleh :)

takat ni pihak syarikat kata unlimeted free call sampai bila2..
Ni pospaid. Bukan prepaid

nservas.sales
19-10-2012, 03:15 PM
takat ni pihak syarikat kata unlimeted free call sampai bila2..
Ni pospaid. Bukan prepaid

Kat mana nak applay line ni ?

dhaniel
19-10-2012, 03:20 PM
ambe berminat ni boh....

Bent_Mark
19-10-2012, 03:22 PM
brg baru lg =)
Gudluck TT

sedanfx
19-10-2012, 03:23 PM
Kat mana nak applay line ni ?

sila pilih nombor atau mnp nombor dan ic dpn blkg serta payment ke mysedanfx@gmail.com

sedanfx
19-10-2012, 03:44 PM
Internet by celcom pasti lepas vpn

nazir5481
19-10-2012, 04:26 PM
boh PM detail..
kawe berminat ni...

hisyam5789
19-10-2012, 04:30 PM
free call untuk ke semua telco atau kepada sesama redtone aja?

sedanfx
19-10-2012, 05:53 PM
free call untuk ke semua telco atau kepada sesama redtone aja?

tuk redtone je fre.... tp 15sen seminit pun dah ok tuk call no lain. pospaid telco lain pun 15sen tp xde free call. dan komitmen atas rm40. yg ni rm8 je

vvision
19-10-2012, 06:06 PM
hebat. 1 ic boleh daftar sapa berapo line ?

sedanfx
19-10-2012, 06:14 PM
hebat. 1 ic boleh daftar sapa berapo line ?

7 blh. untung jika pakai nama sama. cth line 1 dan line 2 masing2 komitmen rm8. dan bulan tu line 2 guna skit je. bill dlm rm2 je. baki rm6 tu dia hantar ke line 1. paham ke x ayat kawe ni

sedanfx
19-10-2012, 06:17 PM
boh PM detail..
kawe berminat ni...

detail ape tuan nak. rasanya di page 1 dah detail

muzica
19-10-2012, 06:32 PM
ala, promotion je ke call free.igtkan selamanya.hahaha

sedanfx
19-10-2012, 07:51 PM
ala, promotion je ke call free.igtkan selamanya.hahaha

free selamanya bos. cuma kat pemplet je tulis free 60jam.
hakikat sbnr kopeni kata free selamanya. katanya xboleh iklan buat free unlimited.

aidiryatim
19-10-2012, 09:01 PM
free selamanya? de jaminan free selamanya nih? takot cam celkom or clixsterr je, celkom dulu free sbln call among member 60jam ,pastu tinggal 40jam. clixsterr plak hangat2 tai idung.
klu data guna >1.5gb ,kena caj + an dlm bil x? ngeri la guna bil utk internet nih
klu xde caj + an mmg cantek nih, (RM8+RM5)*1.06+epahngiRM5=RM18.78 sbln

hazard_puppet
19-10-2012, 09:02 PM
boleh combo ngn vpn tak ni ?

gastacopz
19-10-2012, 09:03 PM
mohon PM list no kalau ade...

tq

sedanfx
19-10-2012, 09:19 PM
free selamanya? de jaminan free selamanya nih? takot cam celkom or clixsterr je, celkom dulu free sbln call among member 60jam ,pastu tinggal 40jam. clixsterr plak hangat2 tai idung.
klu data guna >1.5gb ,kena caj + an dlm bil x? ngeri la guna bil utk internet nih
klu xde caj + an mmg cantek nih, (RM8+RM5)*1.06+epahngiRM5=RM18.78 sbln

clixster tu belum lancar dah cakap byk. redtone dah lancar dah leh guna pom. syarikat janji free call. jika syarikat buat hal MNP la balik ke telco mana2.. tempoh kontrak 1 thn. jika nk terminate hilang duit pendaftaran. Jika slps setahun dapat balik duit pendaftaran. hanya rm10 je burn.

rm25 tuk 1GB. jika lebih jd slow la.. dan lagi satu had limit standard bil dia rm50 je... dah sampai rm50 xleh callout.
xde pe yg perlu takut kawe raso. :D

sedanfx
19-10-2012, 09:21 PM
mohon PM list no kalau ade...

tq

xde list nombor. pm kawe 4 angka belakang kesukaan bro

sedanfx
19-10-2012, 09:23 PM
boleh combo ngn vpn tak ni ?

ini dr celcom. boleh je...
dulu redtone buat prepaid, jatuh bankrupt.
celcom beli syarikat ni dan run guna atas nama redtonemobile.

aidiryatim
19-10-2012, 09:31 PM
clixster tu belum lancar dah cakap byk. redtone dah lancar dah leh guna pom. syarikat janji free call. jika syarikat buat hal MNP la balik ke telco mana2.. tempoh kontrak 1 thn. jika nk terminate hilang duit pendaftaran. Jika slps setahun dapat balik duit pendaftaran. hanya rm10 je burn.

rm25 tuk 1GB. jika lebih jd slow la.. dan lagi satu had limit standard bil dia rm50 je... dah sampai rm50 xleh callout.
xde pe yg perlu takut kawe raso. :D

klu sy langgan internet RM5 ja,mmg xcaj langsung lebihn data ?sbb plan nk connect vpn...
pnh try connect vpn(celkom postpaid), umakkaii..RM180 kawe kene caj(xsampai 2min),tu yg serammmm tu

sedanfx
19-10-2012, 09:39 PM
klu sy langgan internet RM5 ja,mmg xcaj langsung lebihn data ?sbb plan nk connect vpn...
pnh try connect vpn(celkom postpaid), umakkaii..RM180 kawe kene caj(xsampai 2min),tu yg serammmm tu

bila habis 100mb tu dia cas 0.10/mb.
tp xperlu takut had limit bill rm50 je..

sedanfx
22-10-2012, 11:54 AM
jom book 4 angka nombor belakang anda atau MNP terus :)cgrock

sedanfx
25-10-2012, 10:59 PM
Lalalala bump tuk aidiladha

butterfingers
25-10-2012, 11:06 PM
parking dulu..terbaik nie..http://www.carigold.com/portal/forums/images/smilies/cgrocks.gif

sedanfx
26-10-2012, 10:47 AM
parking dulu..terbaik nie..http://www.carigold.com/portal/forums/images/smilies/cgrocks.gif

parking2... no hal...

jamtulenmurah
26-10-2012, 10:48 AM
coverage ok ke tt? Kang apply ada tempat slow down cam p1setan ni. :D

sedanfx
26-10-2012, 11:50 AM
coverage ok ke tt? Kang apply ada tempat slow down cam p1setan ni. :D

line celcom ni. pelusuk kg blh 3g

yinbyungheon
26-10-2012, 12:08 PM
speed donlod berapa tt?
kalo nak guna data je boleh x?
leh guna vi pi end x?

sedanfx
26-10-2012, 12:56 PM
speed donlod berapa tt?
kalo nak guna data je boleh x?
leh guna vi pi end x?

nati free kawe upload data yg guna vpn. data saje xblh.
ambil call saje rm8 sbln. time nk guna data call helpline tuk active. jd xterikat bln2 rm25.

sedanfx
27-10-2012, 12:27 AM
kawe nk lantik agen la. rm8 komisen daftar dan 2% drpd bil customer. dan promosi skrg pos laju percuma dgn syarat anda mesti user redtone dulu

sedanfx
28-10-2012, 10:56 AM
AGEN2 DICARI.
rm8 komisen daftar dan 2% SETIAP BULAN drpd bil customer.
SYARAT WAJIB MENJADI PENGGUNA REDTONE dahulu.

jom jd agen free je....

zaaba
29-10-2012, 01:00 AM
pm detail pada sy nk jadi ejen...sms pada sy 0137192412

fyreeze
29-10-2012, 01:06 AM
Kalo nk maintain no maxis sy bleh??

iswadis
29-10-2012, 01:07 AM
PM saya TT ttg package ni...x pham pulak jln cerita nye...

sedanfx
29-10-2012, 09:36 AM
Kalo nk maintain no maxis sy bleh??

boleh. mnp dari maxis/digi cepat je ambik masa 1 minggu gitu.
kalo dr celcom lama skit dlm 2mgu sb redtone ni under celcom jd delay la mnp sama rumah...

sedanfx
29-10-2012, 10:01 AM
sila pm sy tuk book nombor 5 @ 4 angka belakang.
di bawah contoh list harga nombor. Harga nombor yang dijual tidak burn kerana dia akan di masukkan/deduct dalam bil nanti.
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture2-2.png
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-35.png

jom book nombor :)cgrock

ck3er
29-10-2012, 10:05 AM
nati free kawe upload data yg guna vpn. data saje xblh.
ambil call saje rm8 sbln. time nk guna data call helpline tuk active. jd xterikat bln2 rm25.

kalau ambik pakej data 100mb jadi komitmen bulanan rm8+rm5 la kan incip tt.

sedanfx
29-10-2012, 10:13 AM
kalau ambik pakej data 100mb jadi komitmen bulanan rm8+rm5 la kan incip tt.

yer.... tp jika habis 100mb tu dia akan kira 10sen permb. hingga la jumlah bil jd rm50. sb had limit bil rm50 je.

sedanfx
29-10-2012, 10:16 AM
pm detail pada sy nk jadi ejen...sms pada sy 0137192412

nk jd agen sy senang je... jd user redtone dulu.
pahtu setiap pendaftaran sy bg rm8. dan jika lebih 5 org daftar sy lantik agen bayar bil pulak. 1 bil 2% drpd jumlah bil dia nyer komisyen, itu je...

ck3er
29-10-2012, 10:21 AM
yer.... tp jika habis 100mb tu dia akan kira 10sen permb. hingga la jumlah bil jd rm50. sb had limit bil rm50 je.

kalau pilih pakej data 1gb pun sama je ke? habis 1gb dia kira 10 sen sampai rm50?

sedanfx
29-10-2012, 10:35 AM
kalau pilih pakej data 1gb pun sama je ke? habis 1gb dia kira 10 sen sampai rm50?

yer sama je.... tp tuk mobile dah mencukupi 1gb tu...

sedanfx
30-10-2012, 01:24 AM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/20121030_005411.jpg

tq , jual yer

sedanfx
30-10-2012, 01:43 PM
BERITA BAIK. sape yg B L A C K L I S T dgn mana2 telco, pinjaman bank@kereta boleh register dengan REDTONE.:)cgrock:)paid

shidi2020
30-10-2012, 02:53 PM
jom jd agen free je....

bro...tul ke jadik ejen free...nak nak 1 tempat....:D

sedanfx
30-10-2012, 07:11 PM
bro...tul ke jadik ejen free...nak nak 1 tempat....:D

jd agen bawah sy je. komisyen daftar rm8. layak terima 2% komisyen bil jika lebih 5org daftar

sedanfx
30-10-2012, 07:12 PM
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/1029_437195193004579_2073450642_n.jpg

tq

sila like http://www.facebook.com/RedtonePostpaid
join group http://www.facebook.com/groups/455761981131935/

kuda-kuda
06-11-2012, 09:39 PM
internet laju ker?

sedanfx
06-11-2012, 09:47 PM
internet laju ker?

etenet dia folow celcom. celcom laju dia laju

oilfilter99
20-11-2012, 10:40 PM
nk jd agen sy senang je... jd user redtone dulu.
pahtu setiap pendaftaran sy bg rm8. dan jika lebih 5 org daftar sy lantik agen bayar bil pulak. 1 bil 2% drpd jumlah bil dia nyer komisyen, itu je...

menarik ni boh bleh call unlimited sama redtone..
psl agen pun menarik gak..komisen agen ni mmg dari sykt ke??
ke hanya dari demo jer??

sedanfx
20-11-2012, 11:28 PM
menarik ni boh bleh call unlimited sama redtone..
psl agen pun menarik gak..komisen agen ni mmg dari sykt ke??
ke hanya dari demo jer??

dr kawe.....

spellbinder
06-12-2012, 05:12 PM
ada lagi ke ni?mcm menarik je...

spellbinder
08-12-2012, 11:48 PM
mcm tak berapa nak aktif je thread ni...pakej menarik, tp kenapa tak BOOM?

sedanfx
09-12-2012, 02:20 PM
mcm tak berapa nak aktif je thread ni...pakej menarik, tp kenapa tak boom?

sb ramai xpecaya call free sesama redtone dan komitmen hanya rm 8. Sudah 2 3 org dari cg ni beli. Yg beli pun sudah beli lg kat kawan @ adik2 tp kenapa la testimoni sini. Hehe

spellbinder
09-12-2012, 10:54 PM
sb ramai xpecaya call free sesama redtone dan komitmen hanya rm 8. Sudah 2 3 org dari cg ni beli. Yg beli pun sudah beli lg kat kawan @ adik2 tp kenapa la testimoni sini. Hehe

Kalau berminat nak MNP camne caranya bro?pm details...sekarang ni guna nombor celcom prepaid X2

sedanfx
09-12-2012, 11:32 PM
Kalau berminat nak MNP camne caranya bro?pm details...sekarang ni guna nombor celcom prepaid X2

kalo prepaid. just bayar rm35, ic depan belakang dan pastikan nama sama dgn prepaid tu. itu aje.

kalo dr pospaid kena lampirkan bil terbaru yg telah dibayar.

sila ke fb tuk lebih meriah
http://www.facebook.com/groups/455761981131935/
http://www.facebook.com/RedtonePostpaid

Daniyal Rizqi
11-01-2013, 11:21 AM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-34.png
sila like http://www.facebook.com/RedtonePostpaid
join group http://www.facebook.com/groups/455761981131935/

Assalamualaikum Tuan,
saya nak apply, tlg approve group Fb..

sedanfx
11-01-2013, 02:46 PM
Assalamualaikum Tuan,
saya nak apply, tlg approve group Fb..

ok nanti pilih 4 nombor belakang sy akan letak di fb

Daniyal Rizqi
11-01-2013, 04:50 PM
ok nanti pilih 4 nombor belakang sy akan letak di fb

nak apply 3 no mcm mna tu??

sedanfx
12-01-2013, 08:14 AM
nak apply 3 no mcm mna tu??

3 nombor tuk 1 nama ke? bg 1 ic je la nanti.

Daniyal Rizqi
12-01-2013, 01:37 PM
3 nombor tuk 1 nama ke? bg 1 ic je la nanti.

aar 3no tu tuk 1 nama..berapa upfront??

sedanfx
12-01-2013, 04:29 PM
aar 3no tu tuk 1 nama..berapa upfront??

reg rm10x 3
deposit rm25 x 3

total : rm105

bagi 4 nombor kegemaran belakang/

Daniyal Rizqi
12-01-2013, 04:36 PM
reg rm10x 3
deposit rm25 x 3

total : rm105

bagi 4 nombor kegemaran belakang/

ok nnt contact kat fb ye bos..

sygdanish7
16-01-2013, 11:05 AM
bro proses mnp lama tak?
sesuai untuk telefon pintar masa kini.
RM8CALL+RM25INTERNET = RM33
Call free! 24jam/30hari!
Ada data internet, whatapps laaa baru free!
standard postpaid sms 10sen, kita pengguna kena bijak.

sedanfx
16-01-2013, 01:02 PM
bro proses mnp lama tak?

14 hari biasa

sygdanish7
17-01-2013, 09:46 AM
lock in period setaun ye? dokumen apa nak ye utk proses mnp celcom ==> redtone

14 hari biasa

sedanfx
17-01-2013, 10:56 AM
lock in period setaun ye? dokumen apa nak ye utk proses mnp celcom ==> redtone

celcom tu prepaid ke postpaid.

prepaid = ic sahaja
postpaid = bil lastest yg telah dibayar, ic

zalnet
20-01-2013, 10:47 AM
Berapa ringgit pendaftaran sebenarnya?

sedanfx
20-01-2013, 01:38 PM
Berapa ringgit pendaftaran sebenarnya?

rm10 daftar
rm25 deposit tuk had limit bil rm50
rm50 deposit tuk had limit bil rm100

total rm10 + mana2 deposit = total pendaftaran sebenar

sygdanish7
21-01-2013, 10:44 AM
ok nanti kawe mesej ke demo tq :)cgrock

celcom tu prepaid ke postpaid.

prepaid = ic sahaja
postpaid = bil lastest yg telah dibayar, ic

zalnet
21-01-2013, 02:52 PM
Apa maksud bayar bil via agen,, bos? X leh byar kat pejabat pos ke?

sedanfx
21-01-2013, 03:24 PM
Apa maksud bayar bil via agen,, bos? X leh byar kat pejabat pos ke?

takat ni. redtone. hanya leh byr dgn agen mcm sy @ via web(mbb,cimb,rhb) dan mesin kiosk celcom.

zalnet
21-01-2013, 10:23 PM
takat ni. redtone. hanya leh byr dgn agen mcm sy @ via web(mbb,cimb,rhb) dan mesin kiosk celcom.

Ok camna nak jadi agen lak?

sedanfx
21-01-2013, 10:25 PM
Ok camna nak jadi agen lak?

nk jd agen rm2700. direct hq.

kalo nk jd agen sy free je, syarat kena jd user redtone dulu.
setiap komisyen register rm8 yg sy terima sy bg bro.
sy tgu bonus insentif je...

zalnet
22-01-2013, 12:02 PM
rm10 daftar
rm25 deposit tuk had limit bil rm50
rm50 deposit tuk had limit bil rm100

total rm10 + mana2 deposit = total pendaftaran sebenar

Rm25 tu siap data ke blum? Pastu yng RM8 sebulan tu camna?

Insanfx
22-01-2013, 02:15 PM
boss mintak pencerahan skit pakej nih...

sedanfx
22-01-2013, 04:36 PM
rm25 tu siap data ke blum? Pastu yng rm8 sebulan tu camna?

total daftar rm10+rm25.
Plan xkisah leh pilih yg mana2. Pilih pelan x melibatkan bayaran

sedanfx
31-01-2013, 11:10 AM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-40.png?t=1359599421
sila like http://www.facebook.com/RedtonePostpaid
join group http://www.facebook.com/groups/455761981131935/

bump. free call + data 1G @ 3G :)cgrock

sedanfx
02-02-2013, 03:15 PM
bump di hari sabtuuuuu :)cgrock

feroz3004
09-02-2013, 10:46 AM
Bump thread TT,
Sy dh gn sebulan, dpt bil dh, amik dua no, mmg terbukti kol free antara no redtone, total utk no nombor rm26.++ je, tu pn sbb ade bt kol luar skit, extra rm10, kalo x mmg bil Rm8+ rm8 je,= rm16, cas kol ke network lain pn mmg murah, So mmg berbaloi2 , :)paid

sedanfx
09-02-2013, 10:52 AM
Bump thread TT,
Sy dh gn sebulan, dpt bil dh, amik dua no, mmg terbukti kol free antara no redtone, total utk no nombor rm26.++ je, tu pn sbb ade bt kol luar skit, extra rm10, kalo x mmg bil Rm8+ rm8 je,= rm16, cas kol ke network lain pn mmg murah, So mmg berbaloi2 , :)paid

tq bos kasi testimoni, ramai lg geng cg yg dah ambik, tp bila entah mereka nk kasi testi :)cgrock

sedanfx
26-02-2013, 10:47 AM
bos nk tanya..kalu nk pakai redtone ni berapa cas utk 1st daftar tu? Pahtu kalu nk pakai no lama kita bulih ker?


deposit rm25 tuk had limit rm50
deposit rm50 tuk had limit rm100
reg rm10

total rm35 tuk limit bil rm50

boleh. Jika no asal prepaid. Just bg ic
jika no asal bil. Bg lastest bil yg telah di bayar.

raduan
28-02-2013, 12:20 PM
bro nk register ni.. nnt petang2 sikit sy bank in.. :)

jutawan_kokusba89
28-02-2013, 12:35 PM
bro nak jadi ejen mcm mana..pm sikit detail

sedanfx
28-02-2013, 12:36 PM
bro nk register ni.. nnt petang2 sikit sy bank in.. :)

dah pilih nombor?

sedanfx
28-02-2013, 12:38 PM
bro nak jadi ejen mcm mana..pm sikit detail

jd user dulu.
next deal reg member dpt rm8 je tuk 1 nombor.

raduan
28-02-2013, 05:13 PM
dah pilih nombor?

nk maintain guna no prepaid boleh kan bro?

sedanfx
28-02-2013, 05:20 PM
nk maintain guna no prepaid boleh kan bro?

boleh je mnp

h3lot
01-03-2013, 01:33 PM
bro pm sy details tuk line ni...
tp sy blcklist ada can ka???
sy gune iphone bro ada cas lain kene byr x?

dapatduit
01-03-2013, 01:54 PM
Bump thread TT,
Sy dh gn sebulan, dpt bil dh, amik dua no, mmg terbukti kol free antara no redtone, total utk no nombor rm26.++ je, tu pn sbb ade bt kol luar skit, extra rm10, kalo x mmg bil Rm8+ rm8 je,= rm16, cas kol ke network lain pn mmg murah, So mmg berbaloi2 , :)paid

kol free fuh terbaik la:D

raduan
01-03-2013, 10:22 PM
memang wajib ambik ni

pokler
01-03-2013, 10:56 PM
TQ bos bg pencerahan. Pape hal sy pm lg.

smallvtec
02-03-2013, 01:51 AM
Betul ke Free Call Same Network sampai bulan 6 tahun nie je TT ?

sedanfx
02-03-2013, 09:04 AM
Betul ke Free Call Same Network sampai bulan 6 tahun nie je TT ?

yg sy dgr hingga dis 2013,
lepas tu dia akan balik ke plan asal 3000minit.
tapi hq kata sbnrnya unlimited ni selamanya..
cuma xboleh iklan begitu salah dr segi ape ntah
sb tu tempoh ulimited ni mcm thn lepas kata hingga
dis 2012, tahun 2013 ni samb pulak. harap2 terus samb la..

smallvtec
02-03-2013, 10:45 AM
Ooooh..O.k...Roger...Saya nak potong Line Umobil dulu & Selesaikan Last Bill.Pastu saya nak MNP number boleh kan TT ?

sedanfx
02-03-2013, 11:29 AM
Ooooh..O.k...Roger...Saya nak potong Line Umobil dulu & Selesaikan Last Bill.Pastu saya nak MNP number boleh kan TT ?

line jgn potong.potong xleh mnp da. sblm nk mnp bg sy bil terk8ni yg siap byr dan pastikan no tu xde supp under dia dan no tu bkn supp

spellbinder
02-03-2013, 11:36 AM
tq bos kasi testimoni, ramai lg geng cg yg dah ambik, tp bila entah mereka nk kasi testi :)cgrock

okla..aku bg testi...hehe...mmg puas ati..aku ngan wife guna, kitorang keje jauh, so selalu berhubung..call free, video call pun free...aku dh guna 3bulan...setakat ni bil aku+wife aku tak sampai rm80 sebulan..termasuk data 1gb setiap sorang(rm25+rm25=rm50)

Bump thread TT,
Sy dh gn sebulan, dpt bil dh, amik dua no, mmg terbukti kol free antara no redtone, total utk no nombor rm26.++ je, tu pn sbb ade bt kol luar skit, extra rm10, kalo x mmg bil Rm8+ rm8 je,= rm16, cas kol ke network lain pn mmg murah, So mmg berbaloi2 , :)paid

extra rm10 tu stamp duti..hanya 1st bill je ada extra rm10 ni..

sedanfx
02-03-2013, 11:47 AM
okla..aku bg testi...hehe...mmg puas ati..aku ngan wife guna, kitorang keje jauh, so selalu berhubung..call free, video call pun free...aku dh guna 3bulan...setakat ni bil aku+wife aku tak sampai rm80 sebulan..termasuk data 1gb setiap sorang(rm25+rm25=rm50)



extra rm10 tu stamp duti..hanya 1st bill je ada extra rm10 ni..

tq2 for testimoni

smallvtec
02-03-2013, 12:05 PM
O.k...Kalau mcm tu...saya Settle Bill pastu saya scan kasi TT ye....saya tak nak DATA....nak Pakej rm8 je...pastu nak ajak member 1 opis beli skali...tujuan untuk dptkan Free call dgn monthly commitment yg rendah je....Huhuuhu...Boleh kan TT ?

sedanfx
02-03-2013, 12:19 PM
O.k...Kalau mcm tu...saya Settle Bill pastu saya scan kasi TT ye....saya tak nak DATA....nak Pakej rm8 je...pastu nak ajak member 1 opis beli skali...tujuan untuk dptkan Free call dgn monthly commitment yg rendah je....Huhuuhu...Boleh kan TT ?

blh.lps jd user rm8 komisyen setiap sim

fareast262
02-03-2013, 12:28 PM
dia guna line aper yer???kang pakai xde pulak kang kat kg aku ni....data plan tue rm25 tue post paid ker prepaid?

sedanfx
02-03-2013, 01:28 PM
dia guna line aper yer???kang pakai xde pulak kang kat kg aku ni....data plan tue rm25 tue post paid ker prepaid?

coverage dan 3g ikut celcom. redtone ni postpaid

feroz3004
02-03-2013, 05:40 PM
okla..aku bg testi...hehe...mmg puas ati..aku ngan wife guna, kitorang keje jauh, so selalu berhubung..call free, video call pun free...aku dh guna 3bulan...setakat ni bil aku+wife aku tak sampai rm80 sebulan..termasuk data 1gb setiap sorang(rm25+rm25=rm50)



extra rm10 tu stamp duti..hanya 1st bill je ada extra rm10 ni..

terbaik :)paid

raduan
05-03-2013, 05:17 PM
TT sim kad RedTone mobile dh diterima.. TQ (line lom activate lg - sedang menanti dgn sabar.. hehehehe)

sedanfx
05-03-2013, 07:33 PM
tt sim kad redtone mobile dh diterima.. Tq (line lom activate lg - sedang menanti dgn sabar.. Hehehehe)

mnp take time jgk tu dlm 1-14 hari. Harapdapat sabar :">

ibnu_rusyd
07-03-2013, 12:58 PM
mnp take time jgk tu dlm 1-14 hari. Harapdapat sabar :">

TT nak tanya sikit... Prosedur utk mnp ni ambik masa 1- 14 hari... kira sementara tu kita still guna sim lama... lepas x blh guna baru tukar sim yg baru tu ker?

minat ni...

sedanfx
07-03-2013, 06:32 PM
TT nak tanya sikit... Prosedur utk mnp ni ambik masa 1- 14 hari... kira sementara tu kita still guna sim lama... lepas x blh guna baru tukar sim yg baru tu ker?

minat ni...

sementara tu guna sim lama, bila sim lama dah xde line. baru masuk sim redtone

zalnet
08-03-2013, 09:14 AM
Nk tanya yg plan data tu , katalah amek yg 1gb/rm25/month, pastu klau kita pkai lebih 1gb?

Azharr
08-03-2013, 09:26 AM
liputan guna ape

sedanfx
08-03-2013, 09:55 AM
Nk tanya yg plan data tu , katalah amek yg 1gb/rm25/month, pastu klau kita pkai lebih 1gb?

80% dah nk abis dia akan sms alert. bila dah habis dia sms lg.
bila dah habis jgn guna la dia cas mahal.
bila dah habis jika nk tenet lg. call centre tuk tambah rm5 100mb
rm15 tuk 500mb dan rm25 tuk 1g lagi

sedanfx
08-03-2013, 01:41 PM
redtone simcard ada offer buat mirco sim x....servis caj berape.... sebab hp samsung note2 pakai mircosim...

vpn boleh pakai ke ? guna sunlight vpn ...kebanyakan guna data plan seperti whatsap viber...mt4 trading


sim micro ada. ttg vpn tu boleh sb 3g celcom. tp ini bil. kan vpn bocor merana. better prpaid tuk vpn

sedanfx
20-03-2013, 08:31 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like http://www.facebook.com/RedtonePostpaid
join group http://www.facebook.com/groups/455761981131935/

REDTONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL 24JAM SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do

SMS PUN MURAH TU SESAMA REDTONE :)cgrock:)paid

smallvtec
19-05-2013, 02:32 PM
Saya dah Transfer duit kan ?...Bila nak buat MNP ? kata minggu nie ?

sedanfx
14-06-2013, 03:29 PM
Saya dah Transfer duit kan ?...Bila nak buat MNP ? kata minggu nie ?

salam bro dah aktifkan. :)cgrock

smallvtec
15-06-2013, 06:53 PM
O.k...Dah dpt dah pun...Tq !

mbpuser
15-06-2013, 07:05 PM
Menarik
Mmg coverage 100% celcom ke bos?

chean
19-06-2013, 09:57 AM
TT... nak pakai line ni pakai no lame buleh ke?... skang ni pakai selkom postpaid

sedanfx
19-06-2013, 10:08 AM
Menarik
Mmg coverage 100% celcom ke bos?

Yer coverage celcom. Bill pun leh byr di kiosk mesin celcom

sedanfx
19-06-2013, 10:11 AM
TT... nak pakai line ni pakai no lame buleh ke?... skang ni pakai selkom postpaid

Boleh. Pastikan bill celcm tu bro byr lebih dlm rm20 ke untuk senang proses mnp. Baki bill tu nanti leh dpt balik di mn2 servis center atau dia send cek.
Pastukan jgk no tu bukan sup dan xde sup under dia

chean
19-06-2013, 10:42 AM
Boleh. Pastikan bill celcm tu bro byr lebih dlm rm20 ke untuk senang proses mnp. Baki bill tu nanti leh dpt balik di mn2 servis center atau dia send cek.
Pastukan jgk no tu bukan sup dan xde sup under dia

aduh.. no saya ade 2 subline...:(:(:(:(

mohd said
19-06-2013, 10:52 AM
pm tt..berminat ni

sedanfx
19-06-2013, 11:53 AM
aduh.. no saya ade 2 subline...:(:(:(:(

kena p celcom, batalkan subline dulu. nanti semua nombor dua sub tu tukar jgk ke redtone. sewa talian rm8x3 baru rm24.
kalo clecom 3 nombor ni dah tentu lebih rm50 sewa saje.

sedanfx
19-06-2013, 11:55 AM
pm tt..berminat ni

detail di page 1 bos. nk mnp blh. nk nombor baru pun boleh.

ciksnow
20-06-2013, 12:38 PM
blacklist still bolehke? haha damn umobile bg sim free end up kena blacklist.

sedanfx
26-06-2013, 10:03 PM
jom berjimat.... cal free terrr

sedanfx
26-06-2013, 10:04 PM
blacklist still bolehke? haha damn umobile bg sim free end up kena blacklist.

blacklist pun boleh. tp deposit rm50 had limit bil rm50.
kalo whitelist deposit hanya rm25 tuk had limit bil rm50

rahmanpg
30-06-2013, 03:24 AM
Redtone nie baguih cuma tempat payment je tak ada...

sedanfx
30-06-2013, 03:26 AM
Redtone nie baguih cuma tempat payment je tak ada...

Mesin kiosk celcom . Online dan para dealer

MyRedz
07-07-2013, 10:36 PM
AGEN2 DICARI.
rm8 komisen daftar dan 2% SETIAP BULAN drpd bil customer.
SYARAT WAJIB MENJADI PENGGUNA REDTONE dahulu.

nk jd agen..dealer leh?

StaRz_V
27-07-2013, 08:31 PM
Parking dlu.. Caj intenet bpe lak?

sedanfx
27-07-2013, 09:47 PM
Parking dlu.. Caj intenet bpe lak?

Rm25 tuk 1gb. Detail ada di page 1

rayban
27-07-2013, 09:51 PM
Guna line celcom. Blh mnp

Guna line celcom plak.. Line celom pn coverage sengal skrg :D pakej plan dah menarik

rayban
27-07-2013, 09:52 PM
Parking dlu.. Caj intenet bpe lak?

Nak switch ke redtone jgk ke bos :)

khairi78
28-07-2013, 05:16 PM
TT, saya pakai celcom plan 1+5. Ada 1 line sub, boleh buat mnp ke kedua-dua nombor tu? ada cas ker nak buat mnp ni?

sedanfx
28-07-2013, 05:54 PM
TT, saya pakai celcom plan 1+5. Ada 1 line sub, boleh buat mnp ke kedua-dua nombor tu? ada cas ker nak buat mnp ni?

no ibu dan anak tu kena pisah dulu jgn jd kan berkaitan.(master dan sub) . bila dah setel yg tu leh mnp ke redtone. rm35 1 sim. pos free

khairi78
28-07-2013, 06:07 PM
no ibu dan anak tu kena pisah dulu jgn jd kan berkaitan.(master dan sub) . bila dah setel yg tu leh mnp ke redtone. rm35 1 sim. pos free

mcm mana nak pisah tu bro? apo nak ckp dgn org celcom...:D

sedanfx
28-07-2013, 06:09 PM
mcm mana nak pisah tu bro? apo nak ckp dgn org celcom...:D

cakap terus terang je. kata nk cancel supline dan nk kedua2 dombor tu single sb nk mnp ke redone.

khairi78
28-07-2013, 06:36 PM
cakap terus terang je. kata nk cancel supline dan nk kedua2 dombor tu single sb nk mnp ke redone.

Biasanya lama tak celcom nak proses tu bro....

sedanfx
28-07-2013, 06:54 PM
Biasanya lama tak celcom nak proses tu bro....

Dlm sehari. Dia akan bg sim baru dan no akaun baru

hairirahman
28-07-2013, 10:18 PM
bos nak buat.. postpaid celcom boleh tak buat mnp

OrgaDKiller
28-07-2013, 10:50 PM
Hmm mnarik gak ni. Tgu la aku batalkan no sub celcom aku ni dlu k. Setel je aku contact tt :)

sedanfx
29-07-2013, 12:13 AM
Hmm mnarik gak ni. Tgu la aku batalkan no sub celcom aku ni dlu k. Setel je aku contact tt :)

slps batal sub, terus tanya celcom leh mnp x nombor tu.
kut ada lg masalah lain mcm terikat kontrak ke ape ke.

rumahemas4u
27-08-2013, 01:24 PM
blacklist pun boleh. tp deposit rm50 had limit bil rm50.
kalo whitelist deposit hanya rm25 tuk had limit bil rm50

ada deposit ke, kawan saya buat ni juga tapi register blacklist sama ajer dia amik, atau nanti masuk bil? pencerahan sikit.

:)cgrock

sedanfx
27-08-2013, 02:15 PM
ada deposit ke, kawan saya buat ni juga tapi register blacklist sama ajer dia amik, atau nanti masuk bil? pencerahan sikit.

:)cgrock

xpasti la kawan bro.
tapi term dia jika blacklist xde nisbah ganda dua tuk deposit.

tenungskrin
29-08-2013, 12:31 PM
maaf ye tt (maso terhad nak selak2 thread)..
nak tanyo..
klu call oversea samo ko rate dio?..

sedanfx
29-08-2013, 01:51 PM
maaf ye tt (maso terhad nak selak2 thread)..
nak tanyo..
klu call oversea samo ko rate dio?..

http://www.redone.com.my/html/downloads/redone-idd.pdf

download situ bos

tenungskrin
29-08-2013, 04:37 PM
ok tq masta..

smallvtec
19-09-2013, 11:51 PM
Salam TT ! Nak tanya sket boleh ?

quackk
19-09-2013, 11:55 PM
xfaham la tt.. bole buat ringkasan x?

oldskoolrocka
19-09-2013, 11:59 PM
pm detail bro..no lame boleh pakai lg ke untuk telco ni?

pakej internet rm25 sebulan? usage kurang2 mst rm8?

psotpaid ke prepaid ni.sb skrg tgh pakai postpaid.kalau postpaid cntik sgt dah

razdi
22-09-2013, 07:41 PM
Td ad p tnya kdai.pakej rm 8 + 25 data.call 15 sen
.jika guna lbh 8 rm kna tmbhla mcm biasa tp jimat dah ni

StaRz_V
27-09-2013, 08:52 AM
Nak switch ke redtone jgk ke bos :)

Haha.. Tny jer.. Blum decide lg.. :D

StaRz_V
27-09-2013, 08:53 AM
Rm25 tuk 1gb. Detail ada di page 1

Ok.. Tq tt.. :)cgrock

sedanfx
05-11-2013, 10:49 PM
Dah setahun thread ni. Ada yg masih xcaya call free? Sewa rm8 je?

sedanfx
15-11-2013, 11:55 AM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like http://www.facebook.com/RedtonePostpaid
join group http://www.facebook.com/groups/455761981131935/

REDONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996966_610441059013324_141265740_n.jpg

sesuai yg family berjauhan, syarikat kontraktor , network bisnes , ada kekasih gelap :)

sedanfx
16-11-2013, 12:09 AM
Hanya tekan *123# untuk pilih data plan anda setiap bulan.

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Screenshot_2013-11-15-23-49-16_zps3e929a21.png

royz15
19-11-2013, 06:43 PM
Hanya tekan *123# untuk pilih data plan anda setiap bulan.

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Screenshot_2013-11-15-23-49-16_zps3e929a21.png

apa maksud dia One Time Purchase tu?
tiap2 bln kena buat step ni utk subscribe internet ke?
maknanya dia x auto renew every month?

sedanfx
19-11-2013, 08:31 PM
apa maksud dia One Time Purchase tu?
tiap2 bln kena buat step ni utk subscribe internet ke?
maknanya dia x auto renew every month?
yer tiap2 bulan kena buat.

jika ada user tegar data, leh submit yg kekal.
rm25 1gb. bila dah habis xleh guna.
@
rm30 1gb bila dah habis dia jd slow.

wan amin
19-11-2013, 08:33 PM
Aku pon oengguna redtone.... So far so good la.... Mmg free la among redtone user...

sedanfx
19-11-2013, 09:06 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like https://www.facebook.com/RedOneCallFree

REDONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996966_610441059013324_141265740_n.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/rd_zpsd861f559.png (http://s295.photobucket.com/user/mawar_liar/media/rd_zpsd861f559.png.html)


bump dah nak masuk 2 tahun kawe call free. anda bila lagi :D

zalnet
20-11-2013, 07:49 AM
Hanya tekan *123# untuk pilih data plan anda setiap bulan.

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Screenshot_2013-11-15-23-49-16_zps3e929a21.png

Data 1gb tu klau abis quota bleh surf lg x? Biasa masih boleh surf cuma kelajuan turun

sedanfx
20-11-2013, 09:26 AM
Data 1gb tu klau abis quota bleh surf lg x? Biasa masih boleh surf cuma kelajuan turun

Yg ni habis 1gb xblh da.
Pakej tetap rm30 1gb baru blh surf lg tapi
Kelajuan slow.

shamputra
27-11-2013, 10:36 AM
kelajuan intenet camna? selaju celcom ke? ke slow skit

tom@zhar
27-11-2013, 11:09 AM
bos klu nk tukar tpi kekalkan no sedia ada blh x?

Shaharuddinshaari
27-11-2013, 02:03 PM
Parking jap

Malaysia Loan
04-12-2013, 12:59 PM
Pm bos
Macam berminat
Kalau kekalkan nom sedia ada bole x

sedanfx
07-12-2013, 03:04 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Screenshot_2013-12-07-14-56-42_zpsd2ba3e38.png
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Screenshot_2013-12-07-14-50-39_zps1a088080.png

Contoh2 client yg memanfaat callfree. Anda bila lagi?

sedanfx
07-12-2013, 03:04 PM
Pm bos
Macam berminat
Kalau kekalkan nom sedia ada bole x

Boleh je kekal no lama. Mmg digalakkan

sedanfx
07-12-2013, 03:05 PM
bos klu nk tukar tpi kekalkan no sedia ada blh x?

Boleh bos. Kalo prepaid just send ic
Kalo postpaid send bil terkini

sedanfx
07-12-2013, 03:07 PM
kelajuan intenet camna? selaju celcom ke? ke slow skit

Selaju celcom sb redone pun under Axiata Group

shamputra
07-12-2013, 07:28 PM
Selaju celcom sb redone pun under Axiata Group

camna nk register. ada blacklist digi x boleh mohon x

mr_turner
07-12-2013, 07:51 PM
incik tt,,internet redone boleh pakai vpn x??hihi

orange_1412
07-12-2013, 08:08 PM
xpernah dgr plak redone ni...dia ada waktu aktif x?contoh kena topup rm30 utk aktif tempoh sebulan

sedanfx
08-12-2013, 02:48 AM
camna nk register. ada blacklist digi x boleh mohon x

Nk kekal no lama ke ambik no baru.
Tuk blacklist free register rm60.
Register biasa rm35.

sedanfx
08-12-2013, 02:49 AM
xpernah dgr plak redone ni...dia ada waktu aktif x?contoh kena topup rm30 utk aktif tempoh sebulan

Ini postpaid. Byr min rm8 sbulan tuk call free unlimited

sedanfx
08-12-2013, 02:50 AM
incik tt,,internet redone boleh pakai vpn x??hihi

Xpenah test lg vpn. Rasanya sama celcom je

shamputra
09-12-2013, 03:22 PM
Nk kekal no lama ke ambik no baru.
Tuk blacklist free register rm60.
Register biasa rm35.

kekal number lama. kt mana form?

sedanfx
09-12-2013, 06:21 PM
kekal number lama. kt mana form?

Xde form. Just send ic dan bil terkini no lama ke mysedanfx@gmail.com
Jika dari prepaid xyah attach bil

shamputra
09-12-2013, 09:41 PM
Xde form. Just send ic dan bil terkini no lama ke mysedanfx@gmail.com
Jika dari prepaid xyah attach bil

bil x ade sbb jumlah penggunaan dihantar terus ke email. so camna

fotosintesis
09-12-2013, 09:56 PM
Berminat gak tp tkt xda line je tpt aku ni. Ke dimana ada celcom kada la line ni??

sedanfx
09-12-2013, 10:07 PM
Berminat gak tp tkt xda line je tpt aku ni. Ke dimana ada celcom kada la line ni??

Yer mana ada celcom ada la dia. Redone pun
Under axiata jgk

sedanfx
09-12-2013, 10:08 PM
bil x ade sbb jumlah penggunaan dihantar terus ke email. so camna

Yg dr emel tu fwd ke kawe. Janji ada detail no phone dan no acc

shamputra
09-12-2013, 10:25 PM
Yg dr emel tu fwd ke kawe. Janji ada detail no phone dan no acc

wokeh..brape hari proses? bg email..

fotosintesis
09-12-2013, 10:34 PM
Brape rm ni untuk mnp 2 nombor

original listerine
09-12-2013, 10:35 PM
apakah kadar yg paling murah utk smua telco .. yg tbaik

sedanfx
09-12-2013, 11:07 PM
Brape rm ni untuk mnp 2 nombor

jika nama sama
no pertama rm35
no kedua rm10 (promosi)
total 45

jika nama xsama rm35 setiap satu

sedanfx
09-12-2013, 11:08 PM
wokeh..brape hari proses? bg email..

mysedanfx@gmail.com

mnp biasa min 3 hari hingga ke 5 hari

shamputra
10-12-2013, 09:55 AM
mysedanfx@gmail.com

mnp biasa min 3 hari hingga ke 5 hari

kalau nk byr bil kt mana ye

lobinhood
10-12-2013, 10:06 AM
boh ambe skrg pakai celcom di bawah ambe ada 2 no lg jadi skrg ambe nok tuko no ambe dan 2 nombor di bwh ambe ke redtone guana cite dan berapa bil dia agoknyer sekarang ambe punyer rm55 sebulan tetap 2 nombor lagi tu celcom caj rm7 tak termasuk pengunaan tapi call dan sms sesama no 3 ni free

mrhasny
10-12-2013, 10:36 AM
redone best...line jangan risau la..semua dia cover selagi ada celcom punya pencawang... internet pun laju jek.. call sesama redone sampai panas telinga pun takper.

TT data yg rm30 takde dalam plan TT ke? aku pakai 1GB unlimited..

sedanfx
10-12-2013, 11:03 AM
redone best...line jangan risau la..semua dia cover selagi ada celcom punya pencawang... internet pun laju jek.. call sesama redone sampai panas telinga pun takper.

TT data yg rm30 takde dalam plan TT ke? aku pakai 1GB unlimited..


Ada je. Rm30 unlimited. 1gb habis dia jd slow. Sy xdgr lg user redone yg marah2 atau xpuas hati. Tq yer

sedanfx
10-12-2013, 11:07 AM
boh ambe skrg pakai celcom di bawah ambe ada 2 no lg jadi skrg ambe nok tuko no ambe dan 2 nombor di bwh ambe ke redtone guana cite dan berapa bil dia agoknyer sekarang ambe punyer rm55 sebulan tetap 2 nombor lagi tu celcom caj rm7 tak termasuk pengunaan tapi call dan sms sesama no 3 ni free



Boleh kena convert tiga2 nombor.
Jd total komitmen rm8x3 rm24.

Mcm celcom supline dia cas rate call ke no lain 20sen kan. Redone sama je master atau sup semua 15sen call. Dan free call bukan hanya master dgn sup tp seluruh user redone

sedanfx
10-12-2013, 02:22 PM
kalau nk byr bil kt mana ye

bil dia masuk dlm emel. boleh byr kat website online je.
offline di mesin kioks celcom dan epay petronas

orange_1412
12-12-2013, 07:28 AM
bos nak 1..tenet ni,klu xnk lnggan lg..then lpas 3,4 bulan bru nk lggan boleh k?
kalau nk jd agen mcm mna?
apa kelebihan jd agen?

sedanfx
12-12-2013, 02:30 PM
bos nak 1..tenet ni,klu xnk lnggan lg..then lpas 3,4 bulan bru nk lggan boleh k?
kalau nk jd agen mcm mna?
apa kelebihan jd agen?

boleh, sy pun pd buyer sy suh pakej data yg xtetap. bila nk pakai baru beli. tidak terikat bulan2.

nk jd agen modal 2k jgk. kelbihan dpt rm8 masa reg dan 2% byr bil

orange_1412
12-12-2013, 02:49 PM
boleh, sy pun pd buyer sy suh pakej data yg xtetap. bila nk pakai baru beli. tidak terikat bulan2.

nk jd agen modal 2k jgk. kelbihan dpt rm8 masa reg dan 2% byr bil

modal 2k- dapat apa? simkad?

sedanfx
12-12-2013, 02:54 PM
modal 2k- dapat apa? simkad?

simkad, kiosk, banner , tshirt , topi , pemplet..

orange_1412
13-12-2013, 10:16 PM
simkad, kiosk, banner , tshirt , topi , pemplet..

nak try guna dulu la bos...nak 2sim...brp lama boleh dpt sim ni?

sedanfx
13-12-2013, 10:31 PM
nak try guna dulu la bos...nak 2sim...brp lama boleh dpt sim ni?

3 hari biasa. Nk kekal no lama ke nk no baru

orange_1412
14-12-2013, 12:07 AM
3 hari biasa. Nk kekal no lama ke nk no baru

no baru bos..:D

sedanfx
14-12-2013, 12:36 AM
no baru bos..:D

Pm kawe 4 angka no belakang telefon skrg. Kawe cari yg sama

the_killer
14-12-2013, 12:50 AM
macam best jer.. cmne nk apply ni tt? :D

sedanfx
14-12-2013, 01:07 AM
macam best jer.. cmne nk apply ni tt? :D

Emel ic je. Daftar rm35 pos free

Malaysia Loan
18-12-2013, 12:51 AM
Tt kekal no sedia ada bole ke . Pm 1 berminat

te37
18-12-2013, 01:47 AM
Pm detail,tt..

sedanfx
18-12-2013, 10:02 AM
Tt kekal no sedia ada bole ke . Pm 1 berminat

Yer better kekal no sedia ada je.
Rm35 daftar pos free

sedanfx
18-12-2013, 10:03 AM
Pm detail,tt..

Jika dari prepaid hanya send ic
Jika dari postpaid send ic dan latest bil

sedanfx
18-12-2013, 10:05 AM
no baru bos..:D

Sim dah sampai ke bos?

orange_1412
18-12-2013, 02:35 PM
Sim dah sampai ke bos?

sampai dh..tp xde kt rmh pg td..nmpk gaya kna p ambil sndri la ni..huhu

hairirahman
18-12-2013, 06:20 PM
AGEN2 DICARI.
rm8 komisen daftar dan 2% SETIAP BULAN drpd bil customer.
SYARAT WAJIB MENJADI PENGGUNA REDTONE dahulu.

bos sy nak jadi agent..
sy memeng mengunakan redone ni..
pm saya utk keterangan lanjut

orange_1412
18-12-2013, 08:59 PM
dah ambil sim tu..ni trus boleh guna k?

sedanfx
18-12-2013, 09:00 PM
dah ambil sim tu..ni trus boleh guna k?

sy tgk dlm sistem macam dah aktif. cuba la,
jgn lupa main2 menu *123# tuk tgk current use atau beli data

akkula
19-12-2013, 11:09 AM
pm detail......

kuraku
19-12-2013, 11:50 AM
Sim dah sampai ke bos?

salam bro...

aku nak kekal no lama convert redone ni camna?

bole cite detail tak?

1.perlu bape lama baru bole pakai balik?

2.sim baru camna nak dapat?

3.no wife subline aku skang. so camna tu? kekalkan jadi subline or camna?

sedanfx
19-12-2013, 01:57 PM
salam bro...

aku nak kekal no lama convert redone ni camna?

bole cite detail tak?

1.perlu bape lama baru bole pakai balik?

2.sim baru camna nak dapat?

3.no wife subline aku skang. so camna tu? kekalkan jadi subline or camna?

pastikan no lama xde kontrak.
no lama akan off dan line baru akan hidup 1jam selepas tu.
sim sy pos free
no master dan supline kena convert semua sekaligus.

sedanfx
08-01-2014, 08:59 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like https://www.facebook.com/RedOneCallFree

REDONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996966_610441059013324_141265740_n.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/rd_zpsd861f559.png (http://s295.photobucket.com/user/mawar_liar/media/rd_zpsd861f559.png.html)

bump :)cgrock :)paid

takuimi87
09-01-2014, 02:33 PM
:)cgrockPM bro, saya nak pakai dengan wife tapi pakai no lama lagi.. dan nak jadi agent sekali..

citros
10-01-2014, 06:51 PM
bro pm me juga berminat sim berapa harga...? nak jadi agen juga

denzy81
10-01-2014, 07:10 PM
assalam tt...nak tanya...coverage ikut maxis atau celcom?
ni pospaid atau prepaid?

denzy81
10-01-2014, 07:11 PM
assalam tt...nak tanya...coverage ikut maxis atau celcom?
ni pospaid atau prepaid?

denzy81
10-01-2014, 07:11 PM
assalam tt...nak tanya coverage redtone ikut maxis atau celcom?
yg ni pospaid atau prepaid?

Pak Awang
11-01-2014, 12:53 PM
assalam tt...nak tanya coverage redtone ikut maxis atau celcom?
yg ni pospaid atau prepaid?

tolong jawab,

pakai line celcom.

ini pospaid, tiap2 bulan sampai bil. bukan prepaid yg reload tu.

TQ:)cgrock:)cgrock

sedanfx
09-02-2014, 01:55 AM
tolong jawab,

pakai line celcom.

ini pospaid, tiap2 bulan sampai bil. bukan prepaid yg reload tu.

TQ:)cgrock:)cgrock

tq,

semua user redone berpuas hati.. xde lg komen negetif. :)cgrock
jom tukar ke redone skrg :)paid

wakkarjo
10-02-2014, 02:27 PM
Bro.
1.sekarang guna postpaid celcom + subline. Boleh MNP. Biasa klu nak MNP yang subline kena jadikan main line dulu baru boleh mnp.
2. Berapa klu ambil sekali 2. TQ

sedanfx
10-02-2014, 02:50 PM
Bro.
1.sekarang guna postpaid celcom + subline. Boleh MNP. Biasa klu nak MNP yang subline kena jadikan main line dulu baru boleh mnp.
2. Berapa klu ambil sekali 2. TQ

tuk yg ada supline. kena convert dua2 sekali gus.
tuk dua nombor ada diskaun, daripad rm70 jd rm45 je siap free pos.
emel sy mysedanfx@gmail.com ic depan belakang, dan latest bil yg telah dibayar.

wakkarjo
10-02-2014, 05:00 PM
tuk yg ada supline. kena convert dua2 sekali gus.
tuk dua nombor ada diskaun, daripad rm70 jd rm45 je siap free pos.
emel sy mysedanfx@gmail.com ic depan belakang, dan latest bil yg telah dibayar.

xpahamlah. maksud convert dua2 sekaligus. yang saya paham, kena gi celcom centre, jadikan subline kepada main line. betul tak?

sedanfx
10-02-2014, 06:55 PM
xpahamlah. maksud convert dua2 sekaligus. yang saya paham, kena gi celcom centre, jadikan subline kepada main line. betul tak?

cara tuan sebut tu boleh jgk,
kalo malas p celcom, dua2 line convert redone pun blh jgk

sedanfx
16-02-2014, 09:34 PM
jom bercall free sesama user redone bukan hanya dgn supline sebagaimana biasa telco lain :)cgrock:)paid

sedanfx
16-02-2014, 09:41 PM
assalam tt...nak tanya coverage redtone ikut maxis atau celcom?
yg ni pospaid atau prepaid?

walaupun pospiad jgn risau bil limit serendah rm50 je sbulan.
jd nk bg anak pakai pun xde msalah.

ratusanRM
16-02-2014, 09:54 PM
Saya dah guna, memang mantop :)cgrock

PM cara nak jadi ejen :D

Diip
01-03-2014, 04:29 PM
Salam TT, macam mana nak langgan mobile data?

sedanfx
01-03-2014, 05:12 PM
Salam TT, macam mana nak langgan mobile data?

Yg mana reg dgn sy leh pm sy. Agen kena sumbit dekat hq

sedanfx
07-05-2014, 10:58 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/Capture-41_zps26cae5a8.png
sila like https://www.facebook.com/RedOneCallFree

REDONE
MONTLHY COMMITMENT RM8 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM58 UNTUK 12SEN/MIN FREE CALL SESAMA DIA
http://www.redtonemobile.com/#!packages/cngp

CELCOM
MONTLHY COMMITMENT RM40 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM80 UNTUK 12SEN/MIN
http://www.celcom.com.my/first/voice/plans-and-services.php

MAXIS
MONTLHY COMMITMENT RM28 DAN RM48 UNTUK 15SEN/MIN.
http://www.maxis.com.my/personal/mobile/rate/principal_line.asp?iStruct=0:0:0

DIGI
MONTLHY COMMITMENT RM43 UNTUK 15SEN/MIN DAN RM63 UNTUK CALL 13SEN/MIN
http://www.digi.com.my/postpaid/plan_postpaidplus.do


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996966_610441059013324_141265740_n.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm158/mawar_liar/rd_zpsd861f559.png (http://s295.photobucket.com/user/mawar_liar/media/rd_zpsd861f559.png.html)

bump lama x bump

sedanfx
17-05-2014, 12:13 PM
CAKAP SAMPAI LEBAM DGN UNLIMITED FREE CALL
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10345553_1492963464249907_2208778628047448772_n.jp g

pokler
17-05-2014, 12:18 PM
maaf, tanya sikit. free call to same network tu, untuk 1st month jer ker? atau selama-lamanya?

sedanfx
17-05-2014, 12:22 PM
maaf, tanya sikit. free call to same network tu, untuk 1st month jer ker? atau selama-lamanya?

selamanya bos. 3 tahun dah kawe duk call free sama isteri, adik2 mak ayah dan mentua serta staff kawe. :D

pokler
17-05-2014, 12:24 PM
selamanya bos. 3 tahun dah kawe duk call free sama isteri, adik2 mak ayah dan mentua serta staff kawe. :D

Owh, menarik tuh. tenet pun napok muroh. kalau nk mnp lambat ke proses? kalau sampai 10 hari jenuh jugak

sedanfx
17-05-2014, 12:33 PM
Owh, menarik tuh. tenet pun napok muroh. kalau nk mnp lambat ke proses? kalau sampai 10 hari jenuh jugak

3-5 HARI. bila line asal xde line baru line redone aktif.
jadi xde masalah dan x timbul isu bergelap

sedanfx
19-05-2014, 12:25 AM
https://scontent-b-sin.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10309644_704182686305827_5821542120246930972_n.jpg
Sebagian borang2 register yg telah siap dan akan dikirimkan ke HQ