PDA

View Full Version : BSN paling siot lepas maybank


cheagil
18-10-2012, 11:25 AM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

waja28
18-10-2012, 11:27 AM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

saya pula tak sampai 10minit, BSN cawangan Alamesra, Sabah

cheagil
18-10-2012, 11:28 AM
saya pula tak sampai 10minit, BSN cawangan Alamesra, Sabah
wah...polisi lain2 ker...
yg aku cakap ni ipoh branch.
boleh report HO dorang ni..

oxygenO2
18-10-2012, 11:29 AM
aku kol bank rakyat,dia wat penegsahan trs dpt tau settlement amaunt aku...

cheagil
18-10-2012, 11:29 AM
saya pula tak sampai 10minit, BSN cawangan Alamesra, Sabah
dia bagi sekali dgn surat full settlement ker?

ZONDA
18-10-2012, 11:31 AM
aku cadangkan kalau dia ckp mcm tu..tt ckp nk jumpa manager..lepas tu kena firm cakap nk urgent..benda ni bukan susah pun depa nk buat

cheagil
18-10-2012, 11:32 AM
aku kol bank rakyat,dia wat penegsahan trs dpt tau settlement amaunt aku...
aku nak settle loan ni. kalau setakat figure settlement tu bsn ada bagi aku tapi aku mau surat.... takut2 lepas aku settle ada pulak lagi benda alah yg aku kena bayar.

helmisaman
18-10-2012, 11:33 AM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

kalo bsn 2 minggu, maybank plak, berapa lama?

cheagil
18-10-2012, 11:35 AM
kalo bsn 2 minggu, maybank plak, berapa lama?
belum try mintak lagi dgn maybank. tapi pengalaman credit card aku amat menyerikkan sampai akaun aku pun diblocknya kerana satu bulan lewat bayar credit card...heheheheh

iswadis
18-10-2012, 11:43 AM
Brapa interest di kenakan TT.biasanye bsn ni utk kerajaan.....utk swasta mcm saye ni pulak?any sesiapa yg dpt bantu....

ed_zero
18-10-2012, 11:44 AM
ko call je BNM confirm hari tu jugak ko dapat..hahaha...

nazry
18-10-2012, 12:24 PM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

sama la mcm aku...kelmarin pergi nk dpt total amount utk fully settlement.

katanya 2mggu baru dapat statement tu..mangkuk hayun tolll ~X(~X(

zamnrul
18-10-2012, 01:20 PM
BSN ni kerajaan punya...

danlahni
18-10-2012, 01:49 PM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

wah... lamanya

Baipd
18-10-2012, 02:37 PM
nampak nya suma bank kat malaysia ni tak guna langsung, abis tu camner??

hairl
18-10-2012, 02:44 PM
aku pun tak paham napa surat settlement jadi lama sgt ades teruk gak ni org nak bayar hutang pun lmbt ke

rayz
18-10-2012, 02:45 PM
BANK BARISAN NASIONAL - BSN..hahhahah

otaconMY
18-10-2012, 02:50 PM
nak dapatkan settlement amount= 2 minggu. standard time kata dorang.

kepala ***** kau...nak rembat riba lagi ada lah.

Settlement tuk apa ni tt?

kalo personal loan, mbsb lg hampeh, 1 bulan...:)paid

watermelonfc
18-10-2012, 03:04 PM
aku lak bayar personal loan mbsb kut bsn..tetiba mbsb tepon aku bayar x cukup..dalam resit aku bayar cukup...bsn kata mbsb yg silap...tepon mbsb lak dia kata bsn yang silap..hampeh tul..

nyonyot
18-10-2012, 03:08 PM
BANK BARISAN NASIONAL - BSN..hahhahah




kenapa camtu jadinya...:D

Jepang
18-10-2012, 03:12 PM
Bank Islam pun 2x5,

kelulusan ambik masa 14 hari bekerja.

lepas tu mmg betul hari ke-14 baru beri keputusan lulus atau tidak.

follow up pun takde.

pemalas..

sakosx
18-10-2012, 03:28 PM
aku pulak xleh submit loan bsn..loan maybank boleh pulak..:p

tok_jogho
18-10-2012, 05:47 PM
biasa la tu....dah la kene tunggu 2 minggu....kena bayar lak....dulu amik kat bank rakyat free je...

fairuzy
19-10-2012, 10:04 AM
mende tu sistem depan pc diorg diorg jerk..ape yg payah sangatnye ..haha... aku penah jgk maybank kata camtu.. aku balas kt banker tu..aku cakap..sy ni pun kerja jgk..semua tu sistem jerk...dalam pc awak ade..takkan tuh pun takleh buat.. last2 die buat jgk dgn muka benggang.... kalo dgn org2 tua..mmg diorg kencing jerk laa... pemalas siot.. takmo keje..bagi org lain keje laa.. ramai lagi nok keje nihh

viper21my
19-10-2012, 10:06 AM
settlement mmg camtu, kena bayar 20RM kan,, tapi aku try servis dia lain, pantas jer, aku email ke service manager dia, hari tu jugak dia reply dan dua hari pastu dapat duit.

Maybank, dah dekat setahun hampas

kenoi
23-10-2012, 03:44 PM
wat ripot kt BNM je. skg ni nak pape penyata, sume kena bayar. sepatutnya bila byr, brg kena dpt masa tu gak.
kalo dia kata 2 minggu baru dpt, kita balas la balik: '2 minggu lg la saya bayar...boleh?tp sebelum tu saya wat ripot kt BNM dulu. nama encik sapa?'

tngok camne muka dia masa tu...hahahahahahahahahahahaha

Mitokondrion
23-10-2012, 04:01 PM
bsn ok la kut ckit berbanding maybank... maybank sib baik kerani dia xkena tumbuk dgn aku je arituuuuu.

phreak.kid
24-10-2012, 12:50 AM
Baru minta surat full settlement tu dari BSN shah alam..10minit je siap..

Ni mesti kes malas nak kerja la tu.

SeeZ
24-10-2012, 06:08 AM
keje bank dah macam badget keje profesional sgt je... yang OK tu bagusla, ada yg setengah tu, mulut lagi banyak brkerja dari tangan.... pastu banyak tanya mcm duit tu duit dia... sabaar jela...

khairul385
24-10-2012, 07:59 AM
wah...polisi lain2 ker...
yg aku cakap ni ipoh branch.
boleh report HO dorang ni..

ni mesti ko g bsn depan bank islam tu kan?
memang siol la brader yang duduk depan kaunter bahagian penjaman tu...aku pun same kes macam ko...mintak stamen gak...
lepas seminggu aku g balik bsn tu...dia cari2 borang..lepas dah jumpa borang aku tu dengan angkuhnya dia tunjuk note yang tertera 'permohonan mengmabil masa14 hari' kat borang permohonan statment tu...

dah la 14 hari...hari bekerja plak tu...wwwoooo gile 3 minggu tu...tu pun kalo takde cuti2 umum yang lain yang jatuh pada hari bekerja...kalo tak...aarrrrgghhh...!

p/s: brader yang jaga kaunter tu memang siol..siap tarbiah aku lagi pasal aku nak tutup pinjaman dengann bsn...suka hati wa la weeiii..!

AbangSado
24-10-2012, 08:47 AM
bapak ah lama giler nak dapat .

nazry
24-10-2012, 08:51 AM
Baru minta surat full settlement tu dari BSN shah alam..10minit je siap..

Ni mesti kes malas nak kerja la tu.

awat ko punye cepat bro? ~X(~X(
aku 14hari bekerja..bulan ni laks byk cuti umum.masak la nk tggu surat tu :((:((

*nk bayar utang pun susah#&*@#

bimmer_21
24-10-2012, 09:20 PM
ade bank yg srbis cam harem! muak n geram dgn serbis dorang kekadang...hidden cas jgn cakap la...hampeh...........suma duit ore mau sedot je.....

malikul_malik
24-10-2012, 09:48 PM
macamana yer cara berkesan utk menangani masalah camni..

abdul_ir
24-10-2012, 09:53 PM
mesti ada pusing nie...


boleh saman rasanya...sekarang banyak kes saman pekerja bank..

waja28
24-10-2012, 10:15 PM
dia bagi sekali dgn surat full settlement ker?

surat dpt 2hari selepas diminta.

hyrulxxx
29-10-2012, 12:31 AM
kalo bsn 2 minggu, maybank plak, berapa lama?

aku main calling2 je dgn mebeng n cimb nih ...

dapat figure , terus masuk duit ke bank ,, faxkan surat menyatakan

full settlement loan , esok dapat surat full settlement da settle

bank nak duit dia ,, dapat duit , keja pun laju ...



5thn layan loan cimb n mebeng tak pernah pulak acc gaji kena

blok, sbb byr tiap2 bulan ,, kalau bulan tu tak boleh byr

call n bincang dgn officer ,, setakat ni ok je ...janji

tunjuk komitman dan pandai buat muka kesian hehehe