PDA

View Full Version : Mohon pinjaman dari perseorangan dengan aset bercagar. Extra 15% pulangan diberikan.


Dianey
16-05-2008, 09:32 PM
Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.

tokmat™
16-05-2008, 09:36 PM
sapa agaknya yg punya banyak duit boleh bantu rakan kita ni....?

nma
16-05-2008, 09:40 PM
Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.

0122322568

Dianey
16-05-2008, 09:43 PM
sapa agaknya yg punya banyak duit boleh bantu rakan kita ni....?

Tulah Tokmat, minta bantuan dari sesiapa yang ada cash. Dan ikutkan aset yang saya ada ni memang mampu bayar balik pinjaman ditambah dengan saguhati yang dicadangkan.

Saya kalau tak perlu nak pakai duit cepat sebab terdesak takde buat macam ni... baik tunggu RM500,000 tu dari pembeli tu je.

Harap2 lah ada sesiapa hamba allah yang sudi membantu...

tokmat™
16-05-2008, 09:44 PM
Tulah Tokmat, minta bantuan dari sesiapa yang ada cash. Dan ikutkan aset yang saya ada ni memang mampu bayar balik pinjaman ditambah dengan saguhati yang dicadangkan.

Saya kalau tak perlu nak pakai duit cepat sebab terdesak takde buat macam ni... baik tunggu RM500,000 tu dari pembeli tu je.

Harap2 lah ada sesiapa hamba allah yang sudi membantu...
ada rakan kita yg dah beri numb HP....
silalah berhubung terus... :)

Dianey
16-05-2008, 10:01 PM
ada rakan kita yg dah beri numb HP....
silalah berhubung terus... :)

Rakan kita si "nma" tu saya tengok thread yang dia buka lain macam jer.. risau jugak. Saya nak jumpa sesiapa yang betul2 genuine boleh membantu.

Takpe, apa2 pun saya akan cuba call mana tau leh membantu.

Insyaalah.

tokmat™
16-05-2008, 10:04 PM
Rakan kita si "nma" tu saya tengok thread yang dia buka lain macam jer.. risau jugak. Saya nak jumpa sesiapa yang betul2 genuine boleh membantu.

Takpe, apa2 pun saya akan cuba call mana tau leh membantu.

Insyaalah.
try hubunginya dahulu.... :)

aduka01
16-05-2008, 10:23 PM
berapa lama tempoh nk pulangkn balik wit tu.??

Dianey
16-05-2008, 10:36 PM
berapa lama tempoh nk pulangkn balik wit tu.??

Mengikut kata agent yang menguruskan penjualan aset saya ni... saya akan terima RM500,000 dari aset yang dijual tu kurang dari 2 bulan. Pembeli aset ini dah confirm.. sekarang ni lawyer saya dan lawyer pembeli tengah berurusan dengan pejabat tanah dan PKNS untuk proses loan dan tukar nama.

Jadi, tempoh pinjaman tu tidak melebihi 2 bulan. Jika saya terima duit penjualan aset tu kurang dari 2 bulan, maka saya akan selesaikan pinjaman ni lebih cepat.

Sekian.

aduka01
16-05-2008, 10:44 PM
Mengikut kata agent yang menguruskan penjualan aset saya ni... saya akan terima RM500,000 dari aset yang dijual tu kurang dari 2 bulan. Pembeli aset ini dah confirm.. sekarang ni lawyer saya dan lawyer pembeli tengah berurusan dengan pejabat tanah dan PKNS untuk proses loan dan tukar nama.

Jadi, tempoh pinjaman tu tidak melebihi 2 bulan. Jika saya terima duit penjualan aset tu kurang dari 2 bulan, maka saya akan selesaikan pinjaman ni lebih cepat.

Sekian.

ok..nnt sy check dlm bank ..ckop x duit byk tu..:)
bagi la no contact

Dianey
16-05-2008, 10:49 PM
ok..nnt sy check dlm bank ..ckop x duit byk tu..:)
bagi la no contact


Ok terima kasih.

Saya message awak no telefon.

Harap dapat inform saya samada duit tu cukup ke tak.. memandangkan jika saya dapat deal dengan awak saya tidak akan mencari alternatif yang lain.

Sekian.

nma
17-05-2008, 01:05 AM
Ok terima kasih.

Saya message awak no telefon.

Harap dapat inform saya samada duit tu cukup ke tak.. memandangkan jika saya dapat deal dengan awak saya tidak akan mencari alternatif yang lain.

Sekian.

kepada cik diana saya pada asalnya thread saya hanya di land ini ....dan ini adalah business saya sebenar ....thread dalam loan adalah thread sampingan sahaja ....saya dah biasa mencari funder-funder projek ,broker tanah dan macam2 lagi

nma
17-05-2008, 01:10 AM
Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.

boleh baca thread saya yang dulu di sini

klik di sini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=33425&highlight=aminju)

eboss
17-05-2008, 01:23 AM
Mengikut kata agent yang menguruskan penjualan aset saya ni... saya akan terima RM500,000 dari aset yang dijual tu kurang dari 2 bulan. Pembeli aset ini dah confirm.. sekarang ni lawyer saya dan lawyer pembeli tengah berurusan dengan pejabat tanah dan PKNS untuk proses loan dan tukar nama.

Jadi, tempoh pinjaman tu tidak melebihi 2 bulan. Jika saya terima duit penjualan aset tu kurang dari 2 bulan, maka saya akan selesaikan pinjaman ni lebih cepat.

Sekian.

kalau mcm tu mudah saja. Buat loan dengan lawyer awak yang urus jual beli ini sebab masing-masing senang ahti terutama yang kasi pinjam tu sebab duit itu dah tentu akan masuk akaun lawyer awak dulu baru lawyer awak buka cek baru untuk bayar pada awak lepas tolak semua charge urusan tu.

Mak mertua saya pernah buat. Tuntusan sebab kemalangan dengan keretapi. Kes menang so KTM kena bayar lebih kurang RM350,000 lepas tolak duit lawyer ada baki RM285,000 Masa dia nak kawinkan anak dia duit tak ada so pi jumpa lawyer amik advance on the spot lawyer tu kasi RM25,000 bila KTM bayar gantirugi lepas 4 tahun lawyer bayar baki lepas tolak loan RM25,000 tu.

Dianey
17-05-2008, 04:14 AM
kalau mcm tu mudah saja. Buat loan dengan lawyer awak yang urus jual beli ini sebab masing-masing senang ahti terutama yang kasi pinjam tu sebab duit itu dah tentu akan masuk akaun lawyer awak dulu baru lawyer awak buka cek baru untuk bayar pada awak lepas tolak semua charge urusan tu.

Mak mertua saya pernah buat. Tuntusan sebab kemalangan dengan keretapi. Kes menang so KTM kena bayar lebih kurang RM350,000 lepas tolak duit lawyer ada baki RM285,000 Masa dia nak kawinkan anak dia duit tak ada so pi jumpa lawyer amik advance on the spot lawyer tu kasi RM25,000 bila KTM bayar gantirugi lepas 4 tahun lawyer bayar baki lepas tolak loan RM25,000 tu.


Terima kasih kerana memberikan cadangan. Untuk pengetahuan Eboss, lawyer saya hanya menguruskan penyediaan dokumen agreement tukar nama dan SnP sahaja. Urusan jual/beli aset tersebut ialai melalui agent jual/beli.. dan saya dah bertanyakan pada lawyer untuk mengeluarkan duit dengan cepat.. tetapi lawyer bagitau bahawa pembeli rumah kedai ini ialah chinese dan mesti menunggu "consent" dari pihak PKNS sebelum urusan tukar nama boleh dilakukan.

Jadi, urusan penjualan ini terpaksa menunggu proses dari PKNS. Dan saya dah turun naik pajabat PKNS untuk urusan ini.. dan sekarang ni menunggu pihak PKNS untuk mengeluarkan "consent" dan proses kelulusan loan dari bank akan mengambil masa 1-2 bulan sehingga selesai sepenuhnya.

Jadi, saya memerlukan sesiapa yang ada cash untuk sudi membantu dan saya "willing" untuk membayar pinjaman tersebut dengan memberikan "extra" saguhati sebagai pulangan.

Sekian.

Dianey
17-05-2008, 04:16 AM
kepada cik diana saya pada asalnya thread saya hanya di land ini ....dan ini adalah business saya sebenar ....thread dalam loan adalah thread sampingan sahaja ....saya dah biasa mencari funder-funder projek ,broker tanah dan macam2 lagi

Baiklah Nma, saya akan cuba call awak esok.

Sekian. :)

Dianey
17-05-2008, 09:53 PM
Ingin saya maklumkan, buat masa ini saya masih lagi mencari mana-mana pihak yang sudi membantu... belum ada lagi mana2 pihak yang finalise.

Sekian.

nma
17-05-2008, 10:52 PM
Ingin saya maklumkan, buat masa ini saya masih lagi mencari mana-mana pihak yang sudi membantu... belum ada lagi mana2 pihak yang finalise.

Sekian.

SAYA akan cuba paling lewat minggu depan sebab biasa funder-funder saya fund projek je

Dianey
18-05-2008, 03:01 PM
SAYA akan cuba paling lewat minggu depan sebab biasa funder-funder saya fund projek je

Ok saya sudi menunggu reply dr nma sehingga minggu depan. Apa2pon saya masih lagi tunggu dari pihak lain yang boleh sediakan cash dengan cepat dan terus deal.

Sila message saya untuk dapatkan no fon atau tinggalkan no fon untuk request saya call balik.

Sekian.

Dianey
19-05-2008, 10:23 PM
SAYA akan cuba paling lewat minggu depan sebab biasa funder-funder saya fund projek je

Dah kena ban la pulak si NMA nih.. apsal yerk?

Oklah.. apa2 pon kepada sesiapa yang berminat membantu sila message atau tinggalkan no fon.

Kepada pihak yang membantu akan saya pulangkan wang pinjaman dan extra yang dikira sebagai saguhati. Saya suka menggelarnya saguhati kerana tak mahu dipanggil/dianggap riba atau interest.

Sekian Terima Kasih.

Dianey
21-05-2008, 01:52 PM
Saya masih mencari...

Kalau ada sesiapa yang berminat sila message untuk kita deal dan berjumpa.

Sekian.

Dianey
21-05-2008, 02:17 PM
ok..nnt sy check dlm bank ..ckop x duit byk tu..:)
bagi la no contact

Salam Aduka,

Ada apa2 perkembangan ttg proses pinjaman tu?

No contact dah dihantar dalam inbox. Check yer.

aduka01
21-05-2008, 03:22 PM
Salam Aduka,

Ada apa2 perkembangan ttg proses pinjaman tu?

No contact dah dihantar dalam inbox. Check yer.

in progress..klo ade update nnt sy inform ye..
jgn mharap sgt..cuba carik kt tmpt lain jugak k..:)

Dianey
22-05-2008, 11:29 AM
in progress..klo ade update nnt sy inform ye..
jgn mharap sgt..cuba carik kt tmpt lain jugak k..:)

Ok.. saya masih lagi mencuba dari mana2 pihak lain yg berminat.

Kepada pihak lain, sila message utk dapatkan no fon saya untuk kita deal.

Sekian.

ebizz
22-05-2008, 03:52 PM
rasa2nyer memang lah nak tolong. Tapi saya dok jauh di kelate.:D

fx_cool
22-05-2008, 11:39 PM
[QUOTE=Dianey;1403325]Dah kena ban la pulak si NMA nih.. apsal yerk?


jangan salah sangka lah bro Dianey......

aku bukan kna ban !!
aku ingat nama ko diana......
jadi aku tunjuklah thread aku yang lama yang jual mas berbungkal-bungkal tuh....
mas tu aku masih simpan kat bank..
sampai sekarang, orang2 kat bank tu pun tak berani nak usik atau kira-kira mas-mas aku tuh

sekarang ni aku niaga balak lah pulak, jadi tak sempat nk uruskan mas2 tuh...

klau ko nak pinjam mas tu blehlah...
dgn syarat ko pulangkan balik mas tu dalam masa 2 bulan.

pLak ni ko sebut pasal nak pinjam duit plak, aku jadi gigil sikitlah.. jadi knalah tunggu funder2 aku masukan dulu kat akaun aku tuh, atau tunggu balak2 yang aku jual tu orang bayor tunai...

sabor yerk Dianey.....
sabor yerk Dianey.....

funder aku blum masukan duit tuh!

mungkin dalam minggu depan kot !!!:eek: :eek:

aku bukan kna ban Dianey...aku cuti jap,
aku delete dlu thread balak2 tu, sementara ko dapat duit tuh!

pas tuh aku bukak lah balik.
tapi pakai nama lain lah.

mypren pun dah marah2 tuh, aku pun naik tak faham knape ??

jerlous kot :-? :-? :-?

sabor yerk Dianey....
aku tengok baki akaun aku, cukup tak

mungkin dalam minggu depan kot!!!:eek: :eek: :eek:

Dianey
22-05-2008, 11:55 PM
jangan salah sangka lah bro Dianey......

aku bukan kna ban !!
aku ingat nama ko diana......
jadi aku tunjuklah thread aku yang lama yang jual mas berbungkal-bungkal tuh....
mas tu aku masih simpan kat bank..
sampai sekarang, orang2 kat bank tu pun tak berani nak usik atau kira-kira mas-mas aku tuh

sekarang ni aku niaga balak lah pulak, jadi tak sempat nk uruskan mas2 tuh...

klau ko nak pinjam mas tu blehlah...
dgn syarat ko pulangkan balik mas tu dalam masa 2 bulan.

pLak ni ko sebut pasal nak pinjam duit plak, aku jadi gigil sikitlah.. jadi knalah tunggu funder2 aku masukan dulu kat akaun aku tuh, atau tunggu balak2 yang aku jual tu orang bayor tunai...

sabor yerk Dianey.....
sabor yerk Dianey.....

funder aku blum masukan duit tuh!

mungkin dalam minggu depan kot !!!:eek: :eek:

aku bukan kna ban Dianey...aku cuti jap,
aku delete dlu thread balak2 tu, sementara ko dapat duit tuh!

pas tuh aku bukak lah balik.
tapi pakai nama lain lah.

mypren pun dah marah2 tuh, aku pun naik tak faham knape ??

jerlous kot :-? :-? :-?

sabor yerk Dianey....
aku tengok baki akaun aku, cukup tak

mungkin dalam minggu depan kot!!!:eek: :eek: :eek:


Banyak nye awak punya ID kat carigold nih.. tak takut kena ban ke?? setahu saya ID banyak2 ni diharamkan di carigold ni kan?

Oklah nma ke..aminju ke.. fxcool ke apa ke... yang penting mana2 pihak nak membantu dan nak dapatkan sedikit keuntungan dari pertolongan tu... saya masih mencari dan willing untuk berunding.. bila dah ada genuine yang tukang bagi pinjam just inform je..k

:)

verve07
23-05-2008, 07:01 PM
Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.

nak ke duit rm 100000 ,,,,dah ada orang nak bagi tapi nape tak datang