PDA

View Full Version : Celcom pek 1 Malaysia - Gunakan hak anda sebagai sebagai Pengguna


tanpanamaX
10-10-2012, 04:32 PM
Salam,

saya bukan nak kacau daun, tapi ingin menggunakan thread ini
sebagai luahan pengguna celcom.

Saya sendiri telah call Celcom bertanyakan harga SEBENAR pek
celcom 1 malaysia. HARGA SEBENAR ADALAH RM8.50 sahaja.

Disini seoalah2 menjadi satu tempat "permainan" penjual pek ini menaikkan harga sewenangnya.

Saya cadangkan kita BOIKOT penjual pek 1 Malaysia yang menjual harga yang melampau ini.

Dikelantan ada kedai yang menjual pek 1Malaysia dengan dengan harga RM30 termasuk kredit RM25. Walaupun tidak dijual dengan harga sebenar, tetapi atas dasar tidak mahu diekploitasikan untuk dijual kepada pihak ketiga, maka mesti dijual dengan harga sedemikian dan diaktifkan dengan segera.

Berusahalah kita untuk mencari pek 1Malaysia dengan harga yang paling murah, abaikan mereka yang menjual sehingga RM50 itu. itu semua karut marut dan boleh di laporkan kepada persatuan pengguna Malaysia.


terima kasih

sheila
10-10-2012, 04:35 PM
beli borong pon rm30 lebih.
cdt dlm rm5
rela beli, sbb ada permintaan yg tinggi

btmkl
10-10-2012, 04:35 PM
Aku setuju...sebagai pengguna kita harus pertahan hak pengguna

helmisaman
10-10-2012, 04:38 PM
aku dah agak dah msti ada yg buka thread macam nih, macam dulu, 'aku benci skmm' ke ape tah, ekeke

sheila
10-10-2012, 04:42 PM
Aku setuju...sebagai pengguna kita harus pertahan hak pengguna

cr yg murah smpi jumpa
x de, x pyh beli:p
tp klu jumpa, bg tau aku.
aku nak borong:">

Don Malaya
10-10-2012, 04:44 PM
klu xnak pki..xyah laa kecoh2..

tanpanamaX
10-10-2012, 04:47 PM
bukan soal tak nak pakai...tapi celcom dah state clearkan,...harga staterpek RM8.50. Benda ni bukan untuk dijual oleh dealer2 cikai2 sbb nak bagi orang susah guna.

Kan saya da kata, kat kelantan ada jual RM10 satu pek termasuk kredit RM5, tapi kena aktif dan top up RM20 untuk mengelakkan berlakunya ekploitasi.

Faizudin
10-10-2012, 04:49 PM
Kalau tak puas hati boleh je report je kat Celcom. Celcom pun silap tak letak tanda harga awal-awal.

tanpanamaX
10-10-2012, 04:53 PM
sudah di report ... https://getsatisfaction.com/celcom/topics/celcom_xpax_1malaysia_pakej_mampu_milik?page=1

megatterawis
10-10-2012, 04:53 PM
tt kena report kt skmm dgn kadar segera ttg perkara nie

syuq79
10-10-2012, 04:58 PM
dalam hal ni sape yg tidak bertanggungjawab?..celcom atau penjual?..

maruz
10-10-2012, 05:07 PM
Aku baru je terkena... dah terbeli pon... Uwaaaaa....

saifulfatin
10-10-2012, 05:10 PM
salam semua,saya ni antara orang ketiga yg terpaksa harga beli dengan harga yang mahal tapi untung ciput,jadi harap celcom dapat pertimbangkan sikit,kalau kami diambil tindakan ,kami akan mendapat sakit sudah jatuh ditimpa tangga la,sebab kami mana tau harga asal 8.50,inggatkan harga asal standard rm30-40,sudah la kami rasa seperti tertipu sebab beli harga borong pun dah mahal,rugi,inikan nak diambil tindakan,kami tidak ada sumber lansung dari celcom yang memaklumkan tentang harga sebenarnya, sebelum ni,harap pihak celcom dapat pertimbangkan la

maruz
10-10-2012, 05:14 PM
Entah sapo yang makan untung terlalu banyak ni.... kalau macam ni, memang tiap2 tahun boleh naik haji.

Sepatutnya untuk elak kes sebegini, Celcom tolak je terus kat kedai biasa. tak perlu agen-agen yang tamak.

adamdaniel81
10-10-2012, 05:15 PM
aku pun dah xlayan pek celcom jalur lebar yg baru ni sbb aku dah ada yg pek lama skmm tu. cukup la pakai yg tu je.

zeal_tech
10-10-2012, 05:34 PM
benda ni nk ckp salah sape pon susah, sng je pnyelesaiannya, aku nk ckp ni sumer salah CELCOM.....bukan salah org kedua, ketiga keempat ke apa.....kalau CELCOM betul2 nak eleakkan benda ni dr berlaku, lain kali x pyah le buat Pek ni TERHAD.....lpas tu susah nak dapat plak tu, ada plak yg sorok stok , x edar kat kedai, tp edar kan kat 2nd, 3rd sume...mmg le maken mahal...cube kalau Celcom edarkan terus kat sumer kedai telekomunikasi, benda plak buat byk n sng dpt...x de le harga melambung camnie...

gastacopz
10-10-2012, 05:55 PM
hehehe...payahlaa bro...

lau cm2..repot jugak laa org jual no cun arge beribu2...

malah telco sndiri pun jual mahal jugak...

fikirkan2

butterfingers
10-10-2012, 05:58 PM
repot je bro..jgn x repot..

nmryie
10-10-2012, 06:01 PM
Dia nak beli dgn rega RM8.50 rasanya boleh... gi je tanya kat Celcom Centre... kat kelantan ni pun ada officemate aku beli dapat RM30 tp beli kat kedai jual hp laa.... antara yg murah jgk laa tu berbanding dgn yg dpt rega RM40 keatas... aku dah tgk pun pek ni... pek celcom 1 m'sia kali ni dia mcm pek prepaid celcom Xpax yg telah diupgradekan.. tu je.. sama mcm pek skmm dulu yg pek sabah tu.. asal pek broadband biasa yg sebelum ni tak laku tp telah diupgradekan kpd pek skmm... hehehe.. goodluck laa sume...

fanlee
10-10-2012, 06:09 PM
nie nak khobo se je
bkn semua dealer leh dpt sim nie
pastu nk beli kena bundle
1 kotak sim 1 malaysia +1 kotak instanet
so kalau jual rm10 agak2 yg sim istanet yg x laku tue nk buang mane ye utk cut cost ?????

korum
10-10-2012, 06:12 PM
aku da agak da.. msti kluar thread ni.... celcom la salah.. cube letak harga pack tu siap2 RM8.50 da tentu xde kes cmni.. da la limited.. pastu mmg ade main sorok2.. main belakang2.. kt pntai timur pn ak soh mber ak tya hrgaRm50 kredit 25... sapa yg cekek..?? da tentu dealer tu... mana ade hrga 8:50..?? kalau rasa mahal g cari sendiri xya tepekek2 kt ciniiiiii....!!!!!! bikin panasss la broo....!!!

ccccc5
10-10-2012, 06:18 PM
korang penah terfikir tak mengapa ada harga simpad RM5 (contoh hotlink) dan kenapa ada simpad jadi harga rm50.(1 malaysia) 10 x kali ganda tu.
Jawapannya kerana simkad RM5 yg telco keluar tu banyak, mana kedai hp nak beli, semua dpt, tak perlu syarat apa pun, malah diberi insentif lg.

yg harga melambung tu krn sengaja dikeluarkan sikit ditambah pula hanya kedai terpilih je boleh dibeli dan dikenakan syarat beli entah apa apa yg tak laku. bila barang sikit, nak dpt ,kos lebih mahal dari harga barang, jadi camni lah.
penyelesaianya , suruh celcom keluarkan banyak stok, minta semua kedai hp boleh beli( bukan kedai terpilih je dpt & jangan kena syarat apa kena beli sblm dpt beli baru 1 malaysia. ) persoalanya celcom nak ke buat gini. tak takut rugi ke jual murah.

tidusz
10-10-2012, 06:31 PM
nsb baik aku dh beli 2.tp xguna pun.simpan je.aku guna 1+5.internet guna skmm.jd simkad 2 simpan je dulu smp la no lm aku dpt tkr ke pek 1 msia.

Darkchild
10-10-2012, 07:09 PM
salam semua,saya ni antara orang ketiga yg terpaksa harga beli dengan harga yang mahal tapi untung ciput,jadi harap celcom dapat pertimbangkan sikit,kalau kami diambil tindakan ,kami akan mendapat sakit sudah jatuh ditimpa tangga la,sebab kami mana tau harga asal 8.50,inggatkan harga asal standard rm30-40,sudah la kami rasa seperti tertipu sebab beli harga borong pun dah mahal,rugi,inikan nak diambil tindakan,kami tidak ada sumber lansung dari celcom yang memaklumkan tentang harga sebenarnya, sebelum ni,harap pihak celcom dapat pertimbangkan la

Bro ni telco dealer ke?

firdaus90
10-10-2012, 07:12 PM
nak carik yg murah lagi mahal... harge simkad baru rm8.50.. tambang ke kelantan rm100 pegi balik.. total rm108...huhuhu

syuq79
10-10-2012, 07:21 PM
blk kg ni nk try cr la kt ktrg.. tgk bape plak diorang jual...

WMComm
10-10-2012, 07:43 PM
dulu SKMM sekarang 1 MALAYSIA. dua2 CELCOM macam HARAM. kepada buyer, jika rasa mahal jangan beli.

kedai ali tomyam sedap, banyak ayam/daging/udang/sotong tapi harga rm15. kedai abu tomyam sedap tapi banyak bawang, serai, tomato dan daun limau purut pada harga rm5.

x mampu jangan makan kedai ali. g je kedai abu, tomyam jugak.

ada kena mengena ke dengan kes ni? layan je la

POKLI32
10-10-2012, 07:49 PM
dulu SKMM sekarang 1 MALAYSIA. dua2 CELCOM macam HARAM. kepada buyer, jika rasa mahal jangan beli.

kedai ali tomyam sedap, banyak ayam/daging/udang/sotong tapi harga rm15. kedai abu tomyam sedap tapi banyak bawang, serai, tomato dan daun limau purut pada harga rm5.

x mampu jangan makan kedai ali. g je kedai abu, tomyam jugak.

ada kena mengena ke dengan kes ni? layan je la

:eek::eek:

sheila
10-10-2012, 07:58 PM
dulu SKMM sekarang 1 MALAYSIA. dua2 CELCOM macam HARAM. kepada buyer, jika rasa mahal jangan beli.

kedai ali tomyam sedap, banyak ayam/daging/udang/sotong tapi harga rm15. kedai abu tomyam sedap tapi banyak bawang, serai, tomato dan daun limau purut pada harga rm5.

x mampu jangan makan kedai ali. g je kedai abu, tomyam jugak.

ada kena mengena ke dengan kes ni? layan je la

tu dia otai topup umpamakan tomyam bagai:eek:

zeal_tech
10-10-2012, 08:01 PM
Giler kentang....naik 11 Link CG kot....:o:o

http://s10.postimage.org/62nkm2bmh/image.jpg

WMComm
10-10-2012, 08:03 PM
:eek::eek:

ini je mampu gambarkan dengan komen lebih dari 100 perkataan aku? :))

WMComm
10-10-2012, 08:04 PM
tu dia otai topup umpamakan tomyam bagai:eek:

kena cakap berkias baru mudah faham. lumrah kehidupan. :)

butterfingers
10-10-2012, 08:05 PM
patot dekat simpack tu tepek je rm8.50..

WMComm
10-10-2012, 08:11 PM
patot dekat simpack tu tepek je rm8.50..

tepek harga pun masih boleh jual lebih dari harga tu. :">
apa sepatutnya CELCOM kena buat untuk tidak jadi ketidak puasan hati pembeli2 tertindas macam TT dan lain2 ni? ada cadangan? :-?

Darkchild
10-10-2012, 08:11 PM
Pack celcom 1 malaysia ni aku tak tahu since kitaorang dealer kat Central tapi yang aku tahu X-PAX recomended Retail price RM8.50. RECOMENDED YE.. Harga yang di cadangkan sebab tu takde price Tag macam Hotlink... Haaaaaaa....

Admin STSF
10-10-2012, 08:12 PM
bukan soal tak nak pakai...tapi celcom dah state clearkan,...harga staterpek RM8.50. Benda ni bukan untuk dijual oleh dealer2 cikai2 sbb nak bagi orang susah guna.

Kan saya da kata, kat kelantan ada jual RM10 satu pek termasuk kredit RM5, tapi kena aktif dan top up RM20 untuk mengelakkan berlakunya ekploitasi.

bro..pm ambo kedai yg bro maksudkan..ambo nak gi beli....ambo duk kelate nie...:)

WMComm
10-10-2012, 08:13 PM
Pack celcom 1 malaysia ni aku tak tahu since kitaorang dealer kat Central tapi yang aku tahu X-PAX recomended Retail price RM8.50. RECOMENDED YE.. Harga yang di cadangkan sebab tu takde price Tag macam Hotlink... Haaaaaaa....

CELCOM memang xda price tag x macam hotlink. sebab itu hotlink BAGUS! :))

Darkchild
10-10-2012, 08:15 PM
CELCOM memang xda price tag x macam hotlink. sebab itu hotlink BAGUS! :))

CELCOM LAGI BAGUS... Tu yang Hotlink tarik terus Bagus promo tu...

peija06
10-10-2012, 08:16 PM
celcom xpax - melayu
meksis - india

ini suma salah anwar ibrahim..
mana PERKASA??:D:D:D

WMComm
10-10-2012, 08:17 PM
CELCOM LAGI BAGUS... Tu yang Hotlink tarik terus Bagus promo tu...

Hotlink xnak taruk HOTLINK LAGI BAGUS DARI CELCOM. cuba taruk confirm CELCOM down. :)):)):))

Admin STSF
10-10-2012, 08:18 PM
Dia nak beli dgn rega RM8.50 rasanya boleh... gi je tanya kat Celcom Centre... kat kelantan ni pun ada officemate aku beli dapat RM30 tp beli kat kedai jual hp laa.... antara yg murah jgk laa tu berbanding dgn yg dpt rega RM40 keatas... aku dah tgk pun pek ni... pek celcom 1 m'sia kali ni dia mcm pek prepaid celcom Xpax yg telah diupgradekan.. tu je.. sama mcm pek skmm dulu yg pek sabah tu.. asal pek broadband biasa yg sebelum ni tak laku tp telah diupgradekan kpd pek skmm... hehehe.. goodluck laa sume...

bro..tanya ofismate tu,dia beli kat mana...bagi tau alamat kedai..ambo nak beli...:)

yinbyungheon
10-10-2012, 08:22 PM
rm8 naik jadi rm50???

wow! kaya kroni...leh bantai merc sebijik...:)

Pittrich
10-10-2012, 08:23 PM
aku baru ingat nak borong...dah kantoi harga sebenar ni rasa berat hati plak...aduhai..

qusairi
10-10-2012, 08:24 PM
Giler kentang....naik 11 Link CG kot....:o:o

http://s10.postimage.org/62nkm2bmh/image.jpg

haha...teros naik nama CG..:eek:

add
10-10-2012, 08:31 PM
hebat ramai nye selller nanti suruh dia letak buyer lak

Bent_Mark
10-10-2012, 08:33 PM
aku baru ingat nak borong...dah kantoi harga sebenar ni rasa berat hati plak...aduhai..

harga asal RM8.50 je ke?
baru tgh risik2 nak borong..

juragan85
10-10-2012, 08:46 PM
cr yg murah smpi jumpa
x de, x pyh beli:p
tp klu jumpa, bg tau aku.
aku nak borong:">

Bgtau aku jgk klu ade yg nk jual rm8.50 tp nk byk lah..:p

aidiryatim
10-10-2012, 08:48 PM
patutnya hny dijual di celkom center jer,celkom pn wat xtaw ja mende ni jadik,janji siapa,janji kita depa untung sudah... sales naik...1malaysia tp 5 ngeri.

butterfingers
10-10-2012, 08:52 PM
ada sape2 pernah pg beli simpack nie dekat kedai dpn celcom center k.teganu tu x? kalau ad berpa rm die jual ye?

tanpanamaX
10-10-2012, 09:11 PM
bro..pm ambo kedai yg bro maksudkan..ambo nak gi beli....ambo duk kelate nie...:)


LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...

tanpanamaX
10-10-2012, 09:12 PM
Bgtau aku jgk klu ade yg nk jual rm8.50 tp nk byk lah..:p

ada jual...tapi kena beli satu keping la...nanti ada yang ekploitasi ikut dan...

Darkchild
10-10-2012, 09:17 PM
LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...

You prove your point... Complain pun dah... Tak payah cakap sampai macam tu kot ... Dah elok elok jadi hero ni... Diorang tu pun meniaga... Tak yah condem sampai macam tu...

zeal_tech
10-10-2012, 09:20 PM
LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...

boleh tahan ayat dia.....#:-S#:-S

Pittrich
10-10-2012, 09:21 PM
dua-dua pihak silap,jgn salahkan seller je..
kita kena fikir positif.
bagi aku rasional utk jual atas harga asal tapi diluar kawasan contahnya mcm KL.
Tapi jgn terlalu cekik darah la kan..
Kami kat sini memang tak boleh dapat pek ni.

tanpanamaX
10-10-2012, 09:24 PM
dua-dua pihak silap,jgn salahkan seller je..
kita kena fikir positif.
bagi aku rasional utk jual atas harga asal tapi diluar kawasan contahnya mcm KL.
Tapi jgn terlalu cekik darah la kan..
Kami kat sini memang tak boleh dapat pek ni.

cuba bro fikirkan... nama pek mampu milik, tapi jual RM50 ..ada kredit RM5 ringgit, bagi saya kalo jual RM20-25 boleh diterima, sebab pengguna kena top up lagi RM20 untuk guna internet sebulan. Berlainan dengan celcom SKMM dan maxis SKMM sbb beli terus boleh guna intertent percuma sebulan.

azhan_zamiri
10-10-2012, 09:25 PM
bukan masalah seller nak jual mahal tapi cuba tanya seller 2 diorang dpt berapa?lebih dari rm30 so nak jual berapa?rm8.50????so benda ni kena betulkan daripada atas...kebanyakan seller cg dah ambik harga mahal dari penjual....

Pittrich
10-10-2012, 09:30 PM
cuba bro fikirkan... nama pek mampu milik, tapi jual RM50 ..ada kredit RM5 ringgit, bagi saya kalo jual RM20-25 boleh diterima, sebab pengguna kena top up lagi RM20 untuk guna internet sebulan. Berlainan dengan celcom SKMM dan maxis SKMM sbb beli terus boleh guna intertent percuma sebulan.

1) depends pada pihak celcom utk ambil tindakan
2) kalau tiada tindakan, seller CG boleh senyum2 lg dan :)paid

Pittrich
10-10-2012, 09:33 PM
buka masalah seller nak jual mahal tapi cuba tanya seller 2 diorang dpt berapa?lebih dari rm30 so nak jual berapa?rm8.50????so benda ni kena betulkan daripada atas...kebanyakan seller cg dah ambik harga mahal dari penjual....

yang atas tu yg silap langkah sebenarnya...lagipun silap celcom juga tak letak price tag. hehe

capgajah
10-10-2012, 09:49 PM
bagi tahu kat najib,, dekat PRU silap2 dapat free,,hehehe..

selipar2010
10-10-2012, 09:50 PM
Bgtau aku jgk klu ade yg nk jual rm8.50 tp nk byk lah..:p

kalau dpt rm8.50 den nk jual jugak laa:D

tanpanamaX
10-10-2012, 09:59 PM
kalau dpt rm8.50 den nk jual jugak laa:D

tak guna bagi tau yang nak jual balik ..beli RM8.50 pun jual 50 jgak...:)):))

Belilah dari dealer yang berautoriti...boleh tel celcom dan tanya sendiri untuk setiap negeri masing2...

firdaus90
10-10-2012, 10:04 PM
adatlah tu...barang limited tapi permintaan banyak...

fauzizul
10-10-2012, 10:07 PM
thanks tt....:)

wannik
10-10-2012, 10:19 PM
Aku baru je terkena... dah terbeli pon... Uwaaaaa....
Terkena tu berat tuan... Modal sellers pun dah RM30+... Kitorang ni bukannya CXP boleh dapat rege RM6.80/pek. :-?

wannik
10-10-2012, 10:30 PM
LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...
Minta tt buat thread boikot dan report Lordok pulak lepas ni. Lordok adalah dealer paling atas berstatus CRO di Kelantan tapi menyeleweng harga jugak.:eek:

Sepatutnya Lordok jual pek ni dgn harga RM8.50 je bukan RM30.
Lordok sejak mula keluar pek ni pun tak pernah jual dgn harga RM8.50. Harga pengenalan dijual RM10. Ambo sempat beli. Selang 3 4 hari nak pergi beli untuk adik ambi dah naik jadi RM30. Ini CRO sendiri boleh main harga bukan dealer2 kemacar apatah lagi sellers online mcm kat CG ni...standard la kalau harga setakat RM50 tu.. :)cgrock

DHQ
10-10-2012, 10:34 PM
tak guna bagi tau yang nak jual balik ..beli RM8.50 pun jual 50 jgak...:)):))

Belilah dari dealer yang berautoriti...boleh tel celcom dan tanya sendiri untuk setiap negeri masing2...

ok anda adalah seorang pengguna yang melindungi pengguna lain. Disini saya nak tanya pulak sebagai seorang dealer mengapa pihak celcom seakan mengenakan kita orang dengan cara pembelian bundle. MMG kita orang beli dengan harga murah tapi dengan bundle package yang tak munasabah hingga harga mencecah 1k hanya untuk 27kpg. Untuk pengetahuan anda juga dengan hanya ingin memiliki 27kpg pek 1malaysia kita org terpaksa membeli sim instanet yg susah nak laku sebayak 20kpg uox 36kpg dan sox 18kpg hingga harga 800 lebih. Dengan niat ingin memiliki pek 1malaysia kita org terpaksa menanggung pembelian ini. Oleh kerana ingin menampung pembelian itu kita terpaksa bermain dengan harga sedikit. Harap ada win win di sini. TQVM

wannik
10-10-2012, 10:41 PM
ok anda adalah seorang pengguna yang melindungi pengguna lain. Disini saya nak tanya pulak sebagai seorang dealer mengapa pihak celcom seakan mengenakan kita orang dengan cara pembelian bundle. MMG kita orang beli dengan harga murah tapi dengan bundle package yang tak munasabah hingga harga mencecah 1k hanya untuk 27kpg. Untuk pengetahuan anda juga dengan hanya ingin memiliki 27kpg pek 1malaysia kita org terpaksa membeli sim instanet yg susah nak laku sebayak 20kpg uox 36kpg dan sox 18kpg hingga harga 800 lebih. Dengan niat ingin memiliki pek 1malaysia kita org terpaksa menanggung pembelian ini. Oleh kerana ingin menampung pembelian itu kita terpaksa bermain dengan harga sedikit. Harap ada win win di sini. TQVM
Betul tuan... ingat senang ke dealer nak dapat pek 1 Malaysia ni. Untuk 1 pek 1 Malaysia dealer kemacar n dogol2 mcm ambo ni perlu ambil bundle. 1 pek 1 Malysia + 2 SOX + 1 Instanet. Tu sebab tuan boleh bagi free gift jer Instanet sebab pek ni memang tak lakuu! Haha :eek:

DHQ
10-10-2012, 10:43 PM
kalau la anda ini pelindung pengguna pergi buat aduan ke skmm ttg telco kita kenapa ada kewujudan no vip, vvip, vvvip. Pergi ke celcom ingin daftar line celcom dan pilih la no yang tak seberapa pun, maka gadis di kaunter cakap, en kena ambil pakej rm500 sebab no vvip. Kalau anda fikir kenapa benda ini terjadi. Sebab ini adalah kepentingan perniagaan jadi sama la dengan pek 1malaysia.

sheila
10-10-2012, 10:44 PM
Giler kentang....naik 11 Link CG kot....:o:o

http://s10.postimage.org/62nkm2bmh/image.jpg

thread aku ada x?:">

DHQ
10-10-2012, 10:45 PM
Betul tuan... ingat senang ke dealer nak dapat pek 1 Malaysia ni. Untuk 1 pek 1 Malaysia dealer kemacar n dogol2 mcm ambo ni perlu ambil bundle. 1 pek 1 Malysia + 2 SOX + 1 Instanet. Tu sebab tuan boleh bagi free gift jer Instanet sebab pek ni memang tak lakuu! Haha :eek:

memang betul instanet memang satu beban bagi kita orang hingga saya sanggup bagi free je asal sim dapat dftr.

sheila
10-10-2012, 10:45 PM
ok anda adalah seorang pengguna yang melindungi pengguna lain. Disini saya nak tanya pulak sebagai seorang dealer mengapa pihak celcom seakan mengenakan kita orang dengan cara pembelian bundle. MMG kita orang beli dengan harga murah tapi dengan bundle package yang tak munasabah hingga harga mencecah 1k hanya untuk 27kpg. Untuk pengetahuan anda juga dengan hanya ingin memiliki 27kpg pek 1malaysia kita org terpaksa membeli sim instanet yg susah nak laku sebayak 20kpg uox 36kpg dan sox 18kpg hingga harga 800 lebih. Dengan niat ingin memiliki pek 1malaysia kita org terpaksa menanggung pembelian ini. Oleh kerana ingin menampung pembelian itu kita terpaksa bermain dengan harga sedikit. Harap ada win win di sini. TQVM

aku pon dengar rmi dealer ckp mcm ni...

butterfingers
10-10-2012, 10:48 PM
thread aku ada x?:">

semua lanun ada kat situ..jgn risau,,:)):)):))

sheila
10-10-2012, 10:51 PM
semua lanun ada kat situ..jgn risau,,:)):)):))

nant rmi plak peminat beli:">:))

butterfingers
10-10-2012, 10:51 PM
ok anda adalah seorang pengguna yang melindungi pengguna lain. Disini saya nak tanya pulak sebagai seorang dealer mengapa pihak celcom seakan mengenakan kita orang dengan cara pembelian bundle. MMG kita orang beli dengan harga murah tapi dengan bundle package yang tak munasabah hingga harga mencecah 1k hanya untuk 27kpg. Untuk pengetahuan anda juga dengan hanya ingin memiliki 27kpg pek 1malaysia kita org terpaksa membeli sim instanet yg susah nak laku sebayak 20kpg uox 36kpg dan sox 18kpg hingga harga 800 lebih. Dengan niat ingin memiliki pek 1malaysia kita org terpaksa menanggung pembelian ini. Oleh kerana ingin menampung pembelian itu kita terpaksa bermain dengan harga sedikit. Harap ada win win di sini. TQVM

kalau dealer x beli pek celcom 1 malaysia tu,celcom xleh jual sendri ke pek tu?:-? buh je la kat celcom center..kalau org nk,dorang pg la beli kat situ..

sheila
10-10-2012, 10:53 PM
Eleh, TT cakap org je lebih.
TT jual maxis SKMM yg org kata dapat percuma RM63 x pe pon.
http://forum.l owyat.net/index.php?showtopic=2330367&hl

dekatkan l dan o

TT jeles eh dekat kami penjual stok celcom 1M:">

DHQ
10-10-2012, 10:53 PM
nak tanya anda lagi kenapa dengan pek 1malaysia anda semua bising 1 malaya. Sebelum ini upax di jual mencecah rm100 x bising, celcom skmm rm60 paling murah x bising, no vvip mencecah rm2000 x bising dan mcm2 lagi. Dengan pek 1malaysia harga rm50 paling mahal pun telah menjadi satu bercana pada dealer2 yan mahu keuntungan cipuk je. Jadi mengapa mengapa mengapa

wannik
10-10-2012, 10:56 PM
Eleh, TT cakap org je lebih.
TT jual maxis SKMM yg org kata dapat percuma RM63 x pe pon.
http://forum.l owyat.net/index.php?showtopic=2330367&hl

dekatkan l dan o

TT jeles eh dekat kami penjual stok celcom 1M:">

Aha kantoi!:)) Err..awat pi wat bintang plak..nak access x dpt :-?

DHQ
10-10-2012, 10:56 PM
kalau dealer x beli pek celcom 1 malaysia tu,celcom xleh jual sendri ke pek tu?:-? buh je la kat celcom center..kalau org nk,dorang pg la beli kat situ..

ini yang sebaiknya tapi pihak celcom ada mainan sendiri. Kalau anda dah lama dalam permainan ini tahu la mcmana pihak telco mainkan kita orang.

sheila
10-10-2012, 10:57 PM
nak tanya anda lagi kenapa dengan pek 1malaysia anda semua bising 1 malaya. Sebelum ini upax di jual mencecah rm100 x bising, celcom skmm rm60 paling murah x bising, no vvip mencecah rm2000 x bising dan mcm2 lagi. Dengan pek 1malaysia harga rm50 paling mahal pun telah menjadi satu bercana pada dealer2 yan mahu keuntungan cipuk je. Jadi mengapa mengapa mengapa

org lain jual aku x kisah
sapa nak, beli
tp TT sendiri jual maxis SKMM RM63.
Ni rs mcm nak ketok pala org je:D

sheila
10-10-2012, 10:58 PM
Aha kantoi!:)) Err..awat pi wat bintang plak..nak access x dpt :-?

copy pastu dekatkan.
forum tu x leh copy dekat cni

butterfingers
10-10-2012, 10:58 PM
ini yang sebaiknya tapi pihak celcom ada mainan sendiri. Kalau anda dah lama dalam permainan ini tahu la mcmana pihak telco mainkan kita orang.

sian jgk kat dealer kena main mcm tu..korang xde persatuan korang sendri ke? bincang la kasi boikot sikit celcom tu..hehe

sheila
10-10-2012, 11:01 PM
TT ada bwah ni
Currently Active Users Viewing This Thread: 20 (16 members and 4 guests)
sheila, shahril_hyundai, shide, muaz aag, mohdfauzi5599, DHQ, btmkl, arepeace6065, butterfingers, wannik, alter13, miehensem, qusairi, korum, tanpanamaX, waepy

sila jawab
Napa jual Maxis SKMM RM63.
Mahal!!!

shide
10-10-2012, 11:04 PM
nie nak khobo se je
bkn semua dealer leh dpt sim nie
pastu nk beli kena bundle
1 kotak sim 1 malaysia +1 kotak instanet
so kalau jual rm10 agak2 yg sim istanet yg x laku tue nk buang mane ye utk cut cost ?????

AKU SOKONG FANLEE..
HADOI YAI... CELCOM X***** LA DIA JUAL MURAH RM8.80
TAPI DGN DEALER WAJIB KENA BELI INSTANET PLAK.. APA CER?????
lagipun pek celcom 1 malaysia ni. dapat sim nye, 2g. bkan 3g ...so bila pakai slow, pastu korang call celcom.celcom cakap kena gi center tuka sim, rm10.. PANDAI TAK CELCOM BUAT DUIT?????
YANG BUKA THREAD NI PUN, BKN RETI SGT BAB2 CAMNI. ABIS NAK SALAHKAN SAPA???

qusairi
10-10-2012, 11:05 PM
wahh..leh mintak TT tolong belikan nie..

wannik
10-10-2012, 11:07 PM
wahh..leh mintak TT tolong belikan nie..
Tt kata boleh... RM63! Haha

tanpanamaX
10-10-2012, 11:09 PM
TT ada bwah ni
Currently Active Users Viewing This Thread: 20 (16 members and 4 guests)
sheila, shahril_hyundai, shide, muaz aag, mohdfauzi5599, DHQ, btmkl, arepeace6065, butterfingers, wannik, alter13, miehensem, qusairi, korum, tanpanamaX, waepy

sila jawab
Napa jual Maxis SKMM RM63.
Mahal!!!

maaf, itu cerita lama...masa tu tak tahu harga asal berapa, dapat dari member je...tak terfikir nak detailkan dekat maxis tanya harga asal.lani tak berniaga dah benda2 nih.....tutup kedai...

tanpanamaX
10-10-2012, 11:10 PM
wahh..leh mintak TT tolong belikan nie..

tak boleh beli untuk org lain..kena beli sendirik....tokey mintak IC wooo

tanpanamaX
10-10-2012, 11:11 PM
Tt kata boleh... RM63! Haha

guano kalut gu...takut tok laku ko kawe bukok topik nih? nego mugo lain la pulok...:eek::eek: ....lani hak kantoi bukan kawe...tapi demo...kawe tok nego doh...

qusairi
10-10-2012, 11:11 PM
Tt kata boleh... RM63! Haha

hahaha..time dia, pandai lak jual rm63..campak dalam gaung elok TT nie :eek:

DHQ
10-10-2012, 11:11 PM
tt mesti ingat kebanyakan yang menyertai CG ini adalah peniaga. Walaupun anda bukan penjual simpak mungkin anda menjual seluar jean. Jadi harap anda ada satu mentaliti yang mana perniagaan adalah suatu persaingan dan bukannya satu sebab untuk menjatuhkan perniagaan org lain. ada paham!!!!!!!!!!

DHQ
10-10-2012, 11:14 PM
guano kalut gu...takut tok laku ko kawe bukok topik nih? nego mugo lain la pulok...:eek::eek: ....lani hak kantoi bukan kawe...tapi demo...kawe tok nego doh...

ini mentaliti ***** namanya tahu nak menjatuhkan org je

ejumps
10-10-2012, 11:15 PM
Tt kata boleh... RM63! Haha


hak'alorh...murohhh sgt tuhhhh,nk 1...:)):)):)paid

tanpanamaX
10-10-2012, 11:16 PM
ini mentaliti ***** namanya tahu nak menjatuhkan org je

mentaliti tak mentaliti....just nak share info apa salahnya...
lagipun celcom da statekan harga asal adalah RM8.50....nama pun pakej mampu milik.

tanpanamaX
10-10-2012, 11:17 PM
hak'alorh...murohhh sgt tuhhhh,nk 1...:)):)):)paid

mahal..adaa lagi yang jual murah:">:">

shide
10-10-2012, 11:19 PM
maaf, itu cerita lama...masa tu tak tahu harga asal berapa, dapat dari member je...tak terfikir nak detailkan dekat tanya harga asal.lani tak berniaga dah benda2 nih.....tutup kedai...

psycho betul budak baru kat cg ni
dah la main langgar je..
ingatkan dia customer je..
tapi penjual broadband SKMM juga dulu..
mmg looser punya budak..
budak kecik lagi ni...
akal pendek..
toksah di layan..

Tina
10-10-2012, 11:19 PM
Eleh, TT cakap org je lebih.
TT jual maxis SKMM yg org kata dapat percuma RM63 x pe pon.
http://forum.l owyat.net/index.php?showtopic=2330367&hl

dekatkan l dan o

TT jeles eh dekat kami penjual stok celcom 1M:">

Tt xnk repot diri sendiri ke kat maxis:eek:

qusairi
10-10-2012, 11:19 PM
tak boleh beli untuk org lain..kena beli sendirik....tokey mintak IC wooo

jadi kesimpulan nya org dari negeri lain xleh la pakai sim card nie :D beli murah2 online lak nnti kan kena scam lak :eek:

tanpanamaX
10-10-2012, 11:21 PM
psycho betul budak baru kat cg ni
dah la main langgar je..
ingatkan dia customer je..
tapi penjual broadband SKMM juga dulu..
mmg looser punya budak..
budak kecik lagi ni...
akal pendek..
toksah di layan..


bukan soal budak baru atau tidak... just nak share harga sebenar celcom 1Malaysia je...ni pun kalut jugak ke sbb kantoi???heheh

-RIZUAN-
10-10-2012, 11:22 PM
pungkox la hang tt..hang dok jual maxis pun mahai..lps tu alasan tak tau nk letak hrga brp..lepas tu nk jadi hero nak jahanamkan biz2 org lain...hattttuuiiiiii

tanpanamaX
10-10-2012, 11:22 PM
jadi kesimpulan nya org dari negeri lain xleh la pakai sim card nie :D beli murah2 online lak nnti kan kena scam lak :eek:

tanya pada kerajaan malaysia ...hehehe

tanpanamaX
10-10-2012, 11:23 PM
pungkox la hang tt..hang dok jual maxis pun mahai..lps tu alasan tak tau nk letak hrga brp..lepas tu nk jadi hero nak jahanamkan biz2 org lain...hattttuuiiiiii

tak jual da pun...tgk la last edit bila...tutup buku lama...bkk buku baru...:):)

qusairi
10-10-2012, 11:23 PM
mentaliti tak mentaliti....just nak share info apa salahnya...
lagipun celcom da statekan harga asal adalah RM8.50....nama pun pakej mampu milik.

nama pon pekej mampu milik..tp untuk negeri2 tertentu jer la..bila masuk negeri lain jadi kurang mampu milik dah..:eek:

DHQ
10-10-2012, 11:24 PM
bukan soal budak baru atau tidak... just nak share harga sebenar celcom 1Malaysia je...ni pun kalut jugak ke sbb kantoi???heheh

kenapa tak sebarkan sim upax free je dulu, celcom skmm dan maxis skmm free je tetapi jual dengan harga melampau.

DHQ
10-10-2012, 11:25 PM
nama pon pekej mampu milik..tp untuk negeri2 tertentu jer la..bila masuk negeri lain jadi kurang mampu milik dah..:eek:

betul betul betul kata upin ipin :eek::eek::eek:

tanpanamaX
10-10-2012, 11:26 PM
nama pon pekej mampu milik..tp untuk negeri2 tertentu jer la..bila masuk negeri lain jadi kurang mampu milik dah..:eek:

terpulang untuk negeri lain..pilihan ditangan pengguna....

tanpanamaX
10-10-2012, 11:27 PM
kenapa tak sebarkan sim upax free je dulu, celcom skmm dan maxis skmm free je tetapi jual dengan harga melampau.

jangan la tanya saya benda ni...tanya celcom la...saya bukan bos celcom..
dulu2 pun saya tak tahu yang SKMM ni benda percuma...

zeal_tech
10-10-2012, 11:30 PM
knapa TT x nak komen pasal SKMM yg dia jual dulu...??

tanpanamaX
10-10-2012, 11:33 PM
knapa TT x nak komen pasal SKMM yg dia jual dulu...??

kecik la skit tulisan tu...sy bukan rabun dekat... hehhe... sebab saya tak tahu berapa harga asal.....

pyro
10-10-2012, 11:36 PM
ko beli sim mahal ke tt? meroyan plak...ni anak buah matop la ni kn?

tanpanamaX
10-10-2012, 11:39 PM
x baik tuduh bukan2 bro...apa salahnya saya bagi tahu apa yg celcom bagi tau saya...harga yang sepatutnya dijual....jgn la pikir hak peniaga je...kena pikir hak pengguna pembeli jugak....nak jual silakan...

DHQ
10-10-2012, 11:40 PM
jangan la tanya saya benda ni...tanya celcom la...saya bukan bos celcom..
dulu2 pun saya tak tahu yang SKMM ni benda percuma...

kenapa nak tanya pihak telco pulak yang letak harga adalah anda. Kenapa tt letak harga maxis skmm rm63. Biar saya jawab sendiri, sebabnya tt ambil dengan orang tengah mahal dan hendak sedikit keuntugan. Sama la keadaan sekarang kita org ambik dari orang tengah ( CSP DAN CRO ) dengan harga mencecah rm30 sekeping. Jadi dengan market yang ada sekarang org mencari pek 1malaysia terpaksa la kita orang menjual dengan harga rm50 paling tinggi. Rasanya la ia tidak la sangat membebankan sebab kawan2 kat CG ada plan perniagaan masing2. Betul tak otai2 semua

pyro
10-10-2012, 11:42 PM
soklam mudah la ye tt...klu ko beli brg harga rm10, nak tak ko jual brg tu rm10? aku rse ko pon tak bang.ang nak jual mcm tu kan? mmg btol harga asal rm8.50, ramai yg tau harga tu...ko je yg kecoh sgt, tapi cmane kami nak dpt harga rm8.50 tu? kena pegi 5 negeri yg jual harga tu kan? cmane nak pegi? kena keluar duit kan? cuba ko campur kos2 semua tu semata2 nak dpt sim yg berharga rm8.50....kira la tt jgn tau cakap je, aku pon pembeli jugak...

aku beli sim dari sarawak...
harga sim rm8.50...
tiket flight nk g sarawak dr semenanjung bpe tt? rm5?
tak kan aku nak pegi sarawak semata2 nak dpt harga tu? tak berbaloi lgsg...

DHQ
10-10-2012, 11:43 PM
x baik tuduh bukan2 bro...apa salahnya saya bagi tahu apa yg celcom bagi tau saya...harga yang sepatutnya dijual....jgn la pikir hak peniaga je...kena pikir hak pengguna pembeli jugak....nak jual silakan...

masalahnya dengan kenyataan tt telah menyusahkan kita orang. Sejak petang tadi semua dealer telah disiasat oleh pihak celcom dan saya sendiri dah simpan semua pek itu untuk buat tekun tiruan kat laut.

pyro
10-10-2012, 11:44 PM
baik ko pegi serang org yg jual no vip la tt...sebab TIADA no vip...

beli kat centre murah je walau cun cmane pon no tu...tapi pesal org jual mahal? pegi la serang tt oi....

pyro
10-10-2012, 11:45 PM
tt+matop= hero

DHQ
10-10-2012, 11:45 PM
soklam mudah la ye tt...klu ko beli brg harga rm10, nak tak ko jual brg tu rm10? aku rse ko pon tak bang.ang nak jual mcm tu kan? mmg btol harga asal rm8.50, ramai yg tau harga tu...ko je yg kecoh sgt, tapi cmane kami nak dpt harga rm8.50 tu? kena pegi 5 negeri yg jual harga tu kan? cmane nak pegi? kena keluar duit kan? cuba ko campur kos2 semua tu semata2 nak dpt sim yg berharga rm8.50....kira la tt jgn tau cakap je, aku pon pembeli jugak...

aku beli sim dari sarawak...
harga sim rm8.50...
tiket flight nk g sarawak dr semenanjung bpe tt? rm5?
tak kan aku nak pegi sarawak semata2 nak dpt harga tu? tak berbaloi lgsg...

:eek::eek::eek: simple punya soalan tlg jawab

zeal_tech
10-10-2012, 11:45 PM
kecik la skit tulisan tu...sy bukan rabun dekat... hehhe... sebab saya tak tahu berapa harga asal.....

sory tt...igt rabun td, sbb rmai org tnya tt wat dunno je....:D:D

pyro
10-10-2012, 11:47 PM
sory tt...igt rabun td, sbb rmai org tnya tt wat dunno je....:D:D

aduh..akurabun la wei :)) kena pakai kanta nak baca ni

tanpanamaX
10-10-2012, 11:53 PM
masalahnya dengan kenyataan tt telah menyusahkan kita orang. Sejak petang tadi semua dealer telah disiasat oleh pihak celcom dan saya sendiri dah simpan semua pek itu untuk buat tekun tiruan kat laut.

saya tak report kat celcom pun...tel tanya harga sebenar je...orang lain la tu..

ccccc5
10-10-2012, 11:53 PM
x baik tuduh bukan2 bro...apa salahnya saya bagi tahu apa yg celcom bagi tau saya...harga yang sepatutnya dijual....jgn la pikir hak peniaga je...kena pikir hak pengguna pembeli jugak....nak jual silakan...

ko pun kena pikir gak, penjual online CG pun pengguna & pembeli juga. macammana kita cari barang. susah ooo. aku pergi jumpa kedai tanya ada tak pek 1M. diorang kata, malas nak beli, harga murah tp kena beli pek lain yg tak laku., + + jadi mahal lah jugak.. Ok. aku cakap beli aku semua brg tak laku tu. janji dpt pek 1M tu. kalau tak usaha camni, korang kat bukan 5 negeri tak dpt le. alah.. tak kaya punnn. takat brapa inggit je dpt bila tolok kos.

tanpanamaX
10-10-2012, 11:54 PM
baik ko pegi serang org yg jual no vip la tt...sebab TIADA no vip...

beli kat centre murah je walau cun cmane pon no tu...tapi pesal org jual mahal? pegi la serang tt oi....

pakej mampu milik dulu...hehe...sbb biar la betul2 mampu milik...heheh

azam575
11-10-2012, 12:00 AM
LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...
ok lah tu ... rm30 siap kredit lagi .. pergh ..

bleh orderkan 1 bro .. siap pos . bleh .. serius nie

rm40 siap pos dan reg :D .. dan topup rm25 ... ok jer nie :D, bleh ?

reeez80
11-10-2012, 12:02 AM
info yang aku ada... celcom mmg bukak rege pek satu mesia ni RM8.50...tapi ada mention kat situ... Harga RM 8.50 tu bukan harga jualan tetapi Harga Yang dicadangkan dan tertakluk kepada dealer yang terpilih serta kedai blue cube yang terpilih. Celcom sendiri takde sekatan untuk dealer2 jual starter pack atas insiatif masing2. Kat cg ada yang jual 45 ngan 50 dengan kredit 5 ringgit. Kat kuantan ada yang jual 70 dengan sebulan internet jalan... Dulu skmm jadi gini gak, cuba gi tanya staterpack instanet... ada agi kedai jual 30 hengget... mudah je.. rasa nak pakai.. eli.. rasa mahal.. hold la dulu sampai jadi murah... info tu aku tanya celcom careline masa mula2 product ni launch....

Tina
11-10-2012, 12:04 AM
ok lah tu ... rm30 siap kredit lagi .. pergh ..

bleh orderkan 1 bro .. siap pos . bleh .. serius nie

rm40 siap pos dan reg :D .. dan topup rm25 ... ok jer nie :D, bleh ?

Tgk tt beri bantuan pada membe or just just pandai cakap je:))

Tina
11-10-2012, 12:06 AM
info yang aku ada... celcom mmg bukak rege pek satu mesia ni RM8.50...tapi ada mention kat situ... Harga RM 8.50 tu bukan harga jualan tetapi Harga Yang dicadangkan dan tertakluk kepada dealer yang terpilih serta kedai blue cube yang terpilih. Celcom sendiri takde sekatan untuk dealer2 jual starter pack atas insiatif masing2. Kat cg ada yang jual 45 ngan 50 dengan kredit 5 ringgit. Kat kuantan ada yang jual 70 dengan sebulan internet jalan... Dulu skmm jadi gini gak, cuba gi tanya staterpack instanet... ada agi kedai jual 30 hengget... mudah je.. rasa nak pakai.. eli.. rasa mahal.. hold la dulu sampai jadi murah... info tu aku tanya celcom careline masa mula2 product ni launch....

Terbaik:)cgrock

tanpanamaX
11-10-2012, 12:09 AM
ok lah tu ... rm30 siap kredit lagi .. pergh ..

bleh orderkan 1 bro .. siap pos . bleh .. serius nie

rm40 siap pos dan reg :D .. dan topup rm25 ... ok jer nie :D, bleh ?

hehe...bukan tak nak beli kan utk bro, tapi masa nak beli tu kena beli sekeping dan aktifkan kat kedai tu..nak aktifkan kena reg dulu..mintak IC la....atas kemaslahatan bersama kurang elok jika no tu reg atas nama org lain...

juragan85
11-10-2012, 12:24 AM
Haha xyh kecoh2..
Sape nk beli,beli je lah..
Klau xnk guna je broadband mne yg ada..

-RIZUAN-
11-10-2012, 12:25 AM
hehe...bukan tak nak beli kan utk bro, tapi masa nak beli tu kena beli sekeping dan aktifkan kat kedai tu..nak aktifkan kena reg dulu..mintak IC la....atas kemaslahatan bersama kurang elok jika no tu reg atas nama org lain...

tau pun ko karenah2 nk kena hadap mcm tu..sedar plak.
tu pasal gang2 cg jual sampai ke pintu rumah siap register..ada faham..kalau lembab lagi tk tau la.

qusairi
11-10-2012, 12:30 AM
ok lah tu ... rm30 siap kredit lagi .. pergh ..

bleh orderkan 1 bro .. siap pos . bleh .. serius nie

rm40 siap pos dan reg :D .. dan topup rm25 ... ok jer nie :D, bleh ?

nak betul ker bro?leh jer nak tolong pon :D

juragan85
11-10-2012, 12:31 AM
tau pun ko karenah2 nk kena hadap mcm tu..sedar plak.
tu pasal gang2 cg jual sampai ke pintu rumah siap register..ada faham..kalau lembab lagi tk tau la.

:eek::eek::eek:

sheila
11-10-2012, 12:33 AM
maaf, itu cerita lama...masa tu tak tahu harga asal berapa, dapat dari member je...tak terfikir nak detailkan dekat maxis tanya harga asal.lani tak berniaga dah benda2 nih.....tutup kedai...

X kira cite lama ke x
Budak CG jual RM38 SAHAJA

tanpanamaX
11-10-2012, 12:38 AM
X kira cite lama ke x
Budak CG jual RM38 SAHAJA

ok :)cgrock

sheila
11-10-2012, 12:39 AM
tak jual da pun...tgk la last edit bila...tutup buku lama...bkk buku baru...:):)

Sebab ko bisnes hangat2 tahi kucing. Ngerti?
Thread ko semua bisnes hangat tahi kucing.
Ada thread satu je post pastu senyap
Pastu nak jatuhkan org lain yg gigih bisnes
dengki?:D

yusnizam
11-10-2012, 12:42 AM
ada sesiapa suka like page orang x?

sheila
11-10-2012, 12:43 AM
kenapa nak tanya pihak telco pulak yang letak harga adalah anda. Kenapa tt letak harga maxis skmm rm63. Biar saya jawab sendiri, sebabnya tt ambil dengan orang tengah mahal dan hendak sedikit keuntugan. Sama la keadaan sekarang kita org ambik dari orang tengah ( CSP DAN CRO ) dengan harga mencecah rm30 sekeping. Jadi dengan market yang ada sekarang org mencari pek 1malaysia terpaksa la kita orang menjual dengan harga rm50 paling tinggi. Rasanya la ia tidak la sangat membebankan sebab kawan2 kat CG ada plan perniagaan masing2. Betul tak otai2 semua

Betolla
stok sikit permintaan byk
klu aku sorang je ada stok
mau Rm100 sekeping aku jual:eek:

juragan85
11-10-2012, 12:45 AM
Sebab ko bisnes hangat2 tahi kucing. Ngerti?
Thread ko semua bisnes hangat tahi kucing.
Ada thread satu je post pastu senyap
Pastu nak jatuhkan org lain yg gigih bisnes
dengki?:D


MASALAH SEKARANG NI DENGKI SAMA-SAMA MELAYU!!!
TAK KAYA PUN DK JUAL BENDA ALAH NI TT OII!!!
:mad::mad:

tanpanamaX
11-10-2012, 12:48 AM
heheh..marah bebeno deme nih...terpulang..saya hanya ingin membantu pengguna.

Sekian...

Wassalam

sheila
11-10-2012, 12:48 AM
hehe...bukan tak nak beli kan utk bro, tapi masa nak beli tu kena beli sekeping dan aktifkan kat kedai tu..nak aktifkan kena reg dulu..mintak IC la....atas kemaslahatan bersama kurang elok jika no tu reg atas nama org lain...

cakap je x nak tolong sebab x berbaloi:D

qusairi
11-10-2012, 12:50 AM
haha...otai2 dah turun padang..jawab la TT

sheila
11-10-2012, 12:50 AM
MASALAH SEKARANG NI DENGKI SAMA-SAMA MELAYU!!!
TAK KAYA PUN DK JUAL BENDA ALAH NI TT OII!!!
:mad::mad:

Boleh tahan masyuk jugak aku gigih jual celcom SKMM, Maxis SKMM, dan sekarang celcom 1M
TT jangan jeles:">

Darkchild
11-10-2012, 12:56 AM
baik ko pegi serang org yg jual no vip la tt...sebab TIADA no vip...

beli kat centre murah je walau cun cmane pon no tu...tapi pesal org jual mahal? pegi la serang tt oi....

Hmmmm.... Yang ni topic menarik ni...:)cgrock

ombakjernih
11-10-2012, 12:57 AM
selagi bwh rm100 kira murah...dah la benda xder kontrak...
cuba TT pakai BB ada kontrak...bulanan wajib bayar...x pakai pun kene bayar juga...nak terminate pun kne bayar juga...
pakai prepaid ni boleh pakai buang jer...ikut suka..

sheila
11-10-2012, 12:58 AM
heheh..marah bebeno deme nih...terpulang..saya hanya ingin membantu pengguna.

Sekian...

Wassalam

bAntu apanya.
lainlah dapatkan dorang stok RM8.50 bagai di kata or stok Rm30 cdt dalam rm25
Ni siap ada mintak tolong belikan dan dia byr RM40 nak yg ada cdt dlm Rm25 pon x leh tolong
X MEMBANTU LANGSUNG
BIKIN PANAS JE

Darkchild
11-10-2012, 01:03 AM
Pack celcom 1 malaysia ni aku tak tahu since kitaorang dealer kat Central tapi yang aku tahu X-PAX recomended Retail price RM8.50. RECOMENDED YE.. Harga yang di cadangkan sebab tu takde price Tag macam Hotlink... Haaaaaaa....

Up sekali lagi... Harga yang di cadangkan dan harga yang kita jual tak semestinya sama...

saifulfatin
11-10-2012, 01:14 AM
CELCOM CENTER JUAL MAHAL LA BRO,8.50,MEH AQ NAK JUAL RM1 JE SIM CELCOM NI!! SUKA? PUAS HATI?:D:D:D:D:D:D :)):)):)):)):)):)):eek::eek::eek::eek::(scam:)paid :)cgrock:o:mad::((:):D:">

bee8595
11-10-2012, 03:57 AM
Hahaha.. Tt ni piyed kot
Tak tau ikut celah mne.. Celah bedah mgkn?
Hahaha.. Ni cerita aku la kn
Aq sdri turun kelantan,pahang,terengganu sbb nk riki hrge sim ni yg asalnya RECOMMENDED, DIULANG, RECOMMENDED PRICE!
Tp apa yg aku dpt & aq jumpa?
Ade yg jual 30/40/50/60 n plg mhl 70 sekeping
Tu celcom blue cube tue.. Bkn kdai apek jual sim
Tt,tt..tau niat ko tu murni nk canang hrga asal tp lu bikin pns thread jela
Beza tau x RECOMMENDED dgn FIX PRICE..
Nk dpt 27kpg simpek kne labur modal yg bsr..
27kpg je bhai!
Aq ni dok shah alam.pegi merantau smpi pntai timur nk cari sim ni
Ce ko kira sikit bpe modal aku pg blk?
Adehh ko ni sembang je lbih. Aptb!
Seller dlm cg ni da kira bguih nk tlg PENGGUNA kata ko yg luar 5 ngri tu
Bg aku setakat rm50/rm60 utk PERMULAAN msih lg di bwh MAMPU MILIK!
Alangkah bdk2 sekolah pon rm50/rm60 beli brg nth ape2.
Xslh nk canang rege sbnr wlpn sememangnya da rmai yg tau tp beragak la
Nk dpt sim 27kpg modal bgai nk rak
Pstu yg dpt sim xlaku lak tu
Satu lg,mohon phm ttg RECOMMENDED PRICE atau dlm bm HARGA YG DICADANGKAN..
Klu bwh 100 tu rsenye mampu lg klu kira bln2 punya pkai
Klu nk dibandingkn dgn postpaid punya
Ke apa yg aq ckp ni SALAH?
Hahahaha..

ameaoyama
11-10-2012, 06:19 AM
hahahaha gaduh2....peace

afif azizan
11-10-2012, 08:19 AM
jangan la tanya saya benda ni...tanya celcom la...saya bukan bos celcom..
dulu2 pun saya tak tahu yang SKMM ni benda percuma...

Lawak la tt ni. Adoi ai. Dh tau bukan boss celcom xpyh la pandai2 nak tentukan berapa harga untuk dijual.

juragan85
11-10-2012, 08:36 AM
apa kata tt sewa bas ajak orang kg ke kwn2 ke pergi beli simkad ni kt kwsn pntai timur..

gastacopz
11-10-2012, 09:44 AM
baik ko pegi serang org yg jual no vip la tt...sebab TIADA no vip...

beli kat centre murah je walau cun cmane pon no tu...tapi pesal org jual mahal? pegi la serang tt oi....

bro..ley pegi celcom center tuk aku..mntak no 4 btg blkg..aku upah ko 200:D:D

feer6452
11-10-2012, 09:53 AM
kalo beli kat celcom center mmg murah... x smpai rm10 la.. hehe

wannik
11-10-2012, 02:47 PM
kalo beli kat celcom center mmg murah... x smpai rm10 la.. hehe
Celcom centre mana tu bro? Kalau kat Kelantan ni Celcom centre takde jual mana-mana simkad pun :-?

nmryie
11-10-2012, 03:48 PM
Ada beberapa link cg yg jual pek celcom 1 malaysia ni telah di postkan dalam laman web dibawah :

https://getsatisfaction.com/celcom/topics/celcom_xpax_1malaysia_pakej_mampu_milik?page=2

mamatvirus
11-10-2012, 04:19 PM
TT .. pas ni TT bukak Tread celcom 1 malaysia rm8.50 siap pos ok :)

sheila
11-10-2012, 04:47 PM
nak main bid x?
aku nak buka harga RM1.
tgk berapa pembeli nak up. Kekekeke

shah_ae
11-10-2012, 06:04 PM
Ada beberapa link cg yg jual pek celcom 1 malaysia ni telah di postkan dalam laman web dibawah :

https://getsatisfaction.com/celcom/topics/celcom_xpax_1malaysia_pakej_mampu_milik?page=2

banyak link carigold kene tepek kat situ... jage2 cik salmah...

fanlee
11-10-2012, 06:16 PM
ok anda adalah seorang pengguna yang melindungi pengguna lain. Disini saya nak tanya pulak sebagai seorang dealer mengapa pihak celcom seakan mengenakan kita orang dengan cara pembelian bundle. MMG kita orang beli dengan harga murah tapi dengan bundle package yang tak munasabah hingga harga mencecah 1k hanya untuk 27kpg. Untuk pengetahuan anda juga dengan hanya ingin memiliki 27kpg pek 1malaysia kita org terpaksa membeli sim instanet yg susah nak laku sebayak 20kpg uox 36kpg dan sox 18kpg hingga harga 800 lebih. Dengan niat ingin memiliki pek 1malaysia kita org terpaksa menanggung pembelian ini. Oleh kerana ingin menampung pembelian itu kita terpaksa bermain dengan harga sedikit. Harap ada win win di sini. TQVM

nasib baik xde butang like :)paid:)paid
tau x mase skmm dulu kena bundle
sim istanet tue aku tolak rm1 je 1 pack
tue pon x laku
sampai stok dh exp ~X(~X(

abe hashim
11-10-2012, 06:28 PM
ini adalah thread paling bangngang!
serius!
gua mau ini owner thread tolong dapatkan aku sim nie 10000keping.
diulang 10000keping. cash ready.
kalo recommended price rm8.50, kalo aku beli 10000keping harap dapat murah.
alamak aii. kalo dh dpt mahal, xnk nk jual murah.

fanlee
11-10-2012, 06:29 PM
Hahaha.. Tt ni piyed kot
Tak tau ikut celah mne.. Celah bedah mgkn?
Hahaha.. Ni cerita aku la kn
Aq sdri turun kelantan,pahang,terengganu sbb nk riki hrge sim ni yg asalnya RECOMMENDED, DIULANG, RECOMMENDED PRICE!
Tp apa yg aku dpt & aq jumpa?
Ade yg jual 30/40/50/60 n plg mhl 70 sekeping
Tu celcom blue cube tue.. Bkn kdai apek jual sim
Tt,tt..tau niat ko tu murni nk canang hrga asal tp lu bikin pns thread jela
Beza tau x RECOMMENDED dgn FIX PRICE..
Nk dpt 27kpg simpek kne labur modal yg bsr..
27kpg je bhai!
Aq ni dok shah alam.pegi merantau smpi pntai timur nk cari sim ni
Ce ko kira sikit bpe modal aku pg blk?
Adehh ko ni sembang je lbih. Aptb!
Seller dlm cg ni da kira bguih nk tlg PENGGUNA kata ko yg luar 5 ngri tu
Bg aku setakat rm50/rm60 utk PERMULAAN msih lg di bwh MAMPU MILIK!
Alangkah bdk2 sekolah pon rm50/rm60 beli brg nth ape2.
Xslh nk canang rege sbnr wlpn sememangnya da rmai yg tau tp beragak la
Nk dpt sim 27kpg modal bgai nk rak
Pstu yg dpt sim xlaku lak tu
Satu lg,mohon phm ttg RECOMMENDED PRICE atau dlm bm HARGA YG DICADANGKAN..
Klu bwh 100 tu rsenye mampu lg klu kira bln2 punya pkai
Klu nk dibandingkn dgn postpaid punya
Ke apa yg aq ckp ni SALAH?
Hahahaha..


aku suka stament nie
1 lg aku nk syorkan ko bukak thread TT
kenape SAMSUNG KIOS PRICE S3 RM2199
TP ADE KEDAI LEH JUAL RM1799

AKU NK KO REPORT KAT JAB PENGUNA/SAMSUNG MALAYSIA BGTAU YG BYK KEDAI JUAL MURAH DR HARGA YG DISYORKAN
BIAR AKU NK TGK BERAPE BYK KEDAI DLM MALAYSIA NIE YG KENA SAMAN SBB JUAL MURAH PLAK
:)):)):))

abe hashim
11-10-2012, 06:34 PM
aku suka stament nie
1 lg aku nk syorkan ko bukak thread TT
kenape SAMSUNG KIOS PRICE S3 RM2199
TP ADE KEDAI LEH JUAL RM1799

AKU NK KO REPORT KAT JAB PENGUNA/SAMSUNG MALAYSIA BGTAU YG BYK KEDAI JUAL MURAH DR HARGA YG DISYORKAN
BIAR AKU NK TGK BERAPE BYK KEDAI DLM MALAYSIA NIE YG KENA SAMAN SBB JUAL MURAH PLAK
:)):)):))

kah kah kah!
tered banggnag!
nama pon recommended. adeh.
CS sendiri dlm thread tue pon senyap. :)) :))

zeal_tech
11-10-2012, 09:06 PM
aku nak cari Pek Jalur Lebar 1 Malaysia yg pakai Telco tanpanamaX...ada x...?? brape harga 1 pek ek...RM8.50..Ke?? Nak order 27 keping boleh..??

kalamsiber
12-10-2012, 10:57 AM
hehehehe tapi nape id newbie yg kuar erk???? klon sape nie hahrharhrhahrahrahra

Pittrich
12-10-2012, 12:24 PM
hilang dah TT..
tu la hang,main langgar je otai2 CG :(scam

Faizudin
12-10-2012, 05:10 PM
Celcom kate dalam siasatan.

Celcom CS (Official Rep) 7 hours ago
Hai semua, terima kasih kerana memberikan maklum balas berkenaan pek prepaid 1Malaysia ini. Untuk makluman pek ini dikeluarkan selaras dengan usaha Celcom untuk menembusi pasaran broadband di bahagian pedalaman. Ini bertujuan untuk mempertingkatkan tahap penggunaan broadband sebab itu ia dinamakan pakej Mampu Milik 1Malaysia.

Seperti yang telah diberitahu lebih awal, kami kesal dengan situasi yang sedang berlaku dan memandang serius dengan cara pengedaran dan penjualan pek tersebut. Perkara ini sudah dimaklumkan ke pihak yang berkenaan dan ianya sedang di dalam siasatan terperinci untuk tindakan seterusnya.

-Admin-

pianz_xray
15-10-2012, 09:29 PM
mendapat...... hahahahaha..

skylinegtr34_may
15-10-2012, 09:34 PM
aku dh lame tau bnd ni mmg harga dia rm8.50... tp maleh nk kecoh2... rezki masing2...

sheila
15-10-2012, 09:47 PM
TT sudah diam lepas kantoi jual mxs skmm RM63:D

notepad
16-10-2012, 07:50 AM
itulah perangai manusia.

kutuk orang lain sedangkan diri sendiri tak pun betul

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

Ahmad07
16-10-2012, 09:27 AM
LORDOK CELLULAR jalan sri cemerlang sebelah CELCOM MAIN OFFICE. Harga jual ialah RM30 termasuk credit RM25. Walaupun masih sedikit mahal, tapi sekurang2 nya lagi murah dari lanun2 yang jual kat sini.


Nak jadi dealer tapi bukan dealer bertauliah...tu masalahnya orang kita...kampung betul...

mahal ape nye bro... harga standard la tu... pek asal rm8.50, kredit rm5... nnti kite kene top up gak nak guna.. kalo jual rm50, kredit rm5 tu yg melampau...

hafizan78
16-10-2012, 09:32 AM
Celcom kate dalam siasatan.

Celcom CS (Official Rep) 7 hours ago
Hai semua, terima kasih kerana memberikan maklum balas berkenaan pek prepaid 1Malaysia ini. Untuk makluman pek ini dikeluarkan selaras dengan usaha Celcom untuk menembusi pasaran broadband di bahagian pedalaman. Ini bertujuan untuk mempertingkatkan tahap penggunaan broadband sebab itu ia dinamakan pakej Mampu Milik 1Malaysia.

Seperti yang telah diberitahu lebih awal, kami kesal dengan situasi yang sedang berlaku dan memandang serius dengan cara pengedaran dan penjualan pek tersebut. Perkara ini sudah dimaklumkan ke pihak yang berkenaan dan ianya sedang di dalam siasatan terperinci untuk tindakan seterusnya.

-Admin-

Celcom kena jual kat centre dia orang pada harga RM8.50 juga la...

abdulricks85
21-02-2013, 11:10 PM
Dah setel ke masalah ni?kita xyah beli mahal2,boikot aje yg jual mahal2 ni

robz
21-02-2013, 11:52 PM
TT, macamana pulak dgn seller yg jual no mahal2?
Prepaid biasa je kot. Tak g report ke?

dr_bun
22-02-2013, 12:32 AM
Pm saya celcom 1 malaysia poslaju ke sabah.. Pm laju2..

aku mizi
22-02-2013, 01:20 AM
mahal pn masih org beli..

asuadi
22-02-2013, 01:45 AM
nasib baik belom terbeli.. ni dah kira riba.. ambik untung 10x dari harga modal.. ada gak melayu cam 2

tomlala
22-02-2013, 01:54 AM
LIMITED STOCK STD LA ORG MEN HARGE.ops caps lock pule

sheila
22-02-2013, 11:58 AM
aritu aku jual 2 keping RM130 pon org beli:))
dpt pon mahal
aku suruh ambik bundlengan modem Rm100 x nak