PDA

View Full Version : Pakai Telco Mana?? Postpaid @ Prepaid


clorox_bersih
05-10-2012, 02:27 PM
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..

butterfingers
05-10-2012, 02:29 PM
bkn ada yg offer maxis rm68/month unlimited 2 tahun kontrak ke kat sini..

clorox_bersih
05-10-2012, 02:31 PM
bkn ada yg offer maxis rm68/month unlimited 2 tahun kontrak ke kat sini..

offer kat sini tu valid ke dengan maxis??
ke offer tu special pack??

butterfingers
05-10-2012, 02:35 PM
offer kat sini tu valid ke dengan maxis??
ke offer tu special pack??

xpasti la..ada kat thread prepaid agent tu..

feer6452
05-10-2012, 02:44 PM
hehe. aku pakai wifi je.. :p

clorox_bersih
05-10-2012, 02:48 PM
xpasti la..ada kat thread prepaid agent tu..

sbb tadi masuk web u mobile..
so pakej yang di tawarkan memang jauh lebih murah.
Jimat RM 50..
sebab aku ada service tambahan dengan maxis, +- RM 20 jugak lah..

azrulazman
05-10-2012, 02:48 PM
pakai postpaid lagi bagus.

mygol
05-10-2012, 02:49 PM
aku pakai company paid..
:D:)paid

boyz371
05-10-2012, 02:55 PM
Dulu pakai postpaid
tp sebab jarang sangat guna untuk call/sms
pakai prepaid Hotlink Youth balik,sib baik tak buang sim ni
topup rm30 je sebulan,sebab aku pakai bb,banyak bbm,whatsapp je

viper21my
05-10-2012, 02:58 PM
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..

Haha.. Semenjak kejayaan thread pool hp hang... Hang asyik buat pool jer... Kebetulan aku pakai s2, minggu lepas 24/9/2012 br port in dr celcom ke umobile. Dulu kat celcom aku amik minutes 250 + data 68/5gb.. Total RM sebulan RM118 tp biasa lebih sampai RM132. Aku tukar umobile no sama amik yg pakej RM28 je free 1gb n sms200. Ok ler.. Aku pikir2 aku jrg wat call.. Tak sampai 100 minit sebulan... Sms lg byk.. Data pulak guna dat s2 je.. Abis quote dia trottle.. Boleh guna cuma slow jer.. Nak beli data tambahan pun murah, 1.5gb tuk RM10 valid 3 hari ok ler..

Coverage.. Aku tanya sabah sarawak ade ker.. Diorg kata ada even 3G sebab diorg skrg ni tengah beralih dari celcom ke maxis tuk roaming kawasan yg fiorg takde pemancar sendiri.. Dulu msa celcom diorg bg 2G jer.. Kata staff tu la

ucop05
05-10-2012, 03:00 PM
aku pakai postpaid maxis komitmen rm50+rm30 utk bini aku. pastu pakai broadband dia rm18 sebulan. aku pakai henpon buruk je, nokia zaman batu punya. bini je pakai smartphone. jimat gak la. lagipun aku setiap hari check unbilled amount, takut bini aku tertekan internet.

clorox_bersih
05-10-2012, 03:03 PM
Haha.. Semenjak kejayaan thread pool hp hang... Hang asyik buat pool jer... Kebetulan aku pakai s2, minggu lepas 24/9/2012 br port in dr celcom ke umobile. Dulu kat celcom aku amik minutes 250 + data 68/5gb.. Total RM sebulan RM118 tp biasa lebih sampai RM132. Aku tukar umobile no sama amik yg pakej RM28 je free 1gb n sms200. Ok ler.. Aku pikir2 aku jrg wat call.. Tak sampai 100 minit sebulan... Sms lg byk.. Data pulak guna dat s2 je.. Abis quote dia trottle.. Boleh guna cuma slow jer.. Nak beli data tambahan pun murah, 1.5gb tuk RM10 valid 3 hari ok ler..

Coverage.. Aku tanya sabah sarawak ade ker.. Diorg kata ada even 3G sebab diorg skrg ni tengah beralih dari celcom ke maxis tuk roaming kawasan yg fiorg takde pemancar sendiri.. Dulu msa celcom diorg bg 2G jer.. Kata staff tu la

wow..macam menarik je U Mobile ni..
huhuh..ni yang buat aku nak bertukar ke U Mobile ni..
malas dah nk guna maxis..mahal..

hahaha..kejayaan lah sangat.kekee..
marah users samsung

clorox_bersih
05-10-2012, 04:07 PM
aku pakai postpaid maxis komitmen rm50+rm30 utk bini aku. pastu pakai broadband dia rm18 sebulan. aku pakai henpon buruk je, nokia zaman batu punya. bini je pakai smartphone. jimat gak la. lagipun aku setiap hari check unbilled amount, takut bini aku tertekan internet.

huhuh..aku pakai agak mid n heavy gak..

amazinggold88
06-10-2012, 12:18 AM
Gna yes 4g untk tenet,call sms upax

skylinegtr34_may
06-10-2012, 12:46 AM
aku guna digi smart plan rm68 sebulan + BIS... data 3gb.. call ngan msg lain kire.. aku jarang sgt2 call ngan msg gune no digi ni.. lebih pd internet je..

ntuk call n msg2, aku gune xpax x2 ngan hotlink youth club...

Luqmanul Hakim
06-10-2012, 02:12 AM
Pakai Hotlink Youth je... tapi umur dah lebih 25, rasanya dah jadi plan biasa...

wesker
06-10-2012, 02:17 AM
aku pakai hotlink utk call dan sms,umobile prepaid untuk bb

TXT
06-10-2012, 03:27 AM
Lg sng pakai postpaid je bg den

khairilhusni
06-10-2012, 03:46 AM
BB - Digi postpaid rm43 - 5 (autobil) = rm38 sebulan
Maxis prepaid - rm30 sebulan
Celcom prepaid - rm30 sebulan

clorox_bersih
06-10-2012, 01:01 PM
Aku tgk plan u mobile tu murah.. lgpun maxis ni aku terasa mahal..
Cukup kuota, habis trus, bayau lain..
U mobile cmne??

Oohnoitz
06-10-2012, 01:16 PM
Aku pakai Hotlink, wife aku lak pakai yg Hotlink Youth pakej..

Sebulan topup RM30 kat enpon..pastuh share kredit kat wife RM20.. :)

Total = RM30 sebulan.

mrkon
07-10-2012, 02:31 AM
Aku u mobile prepaid pakai kat tab RM40 utk 2GB , celcom biz utk call , hotlink bb utk pc.cuma digi je belum beli lg :))

clorox_bersih
07-10-2012, 12:12 PM
Semalam aku dah g u mobile, amik pakej u58..
tanya cmne coverage nye..so katenya sekarang utk coverage 3g sekarang ni dh jv dgn maxis,so ada line maxis 3g, ada la line u mobile..
Pakej u58, free call 200 min ke operator lain n 100 min ke no u mobile..n every month renew.. so far xdapat try lg sbb aku maintain number..huhu

akmal_tawau
07-10-2012, 12:48 PM
den pun guna maxis postpaid sejak 2000. bulan2 deposit rm80++ ke maxis utk call & sms je, tu pun x byk guna...rase cam nak survey telco lain plak...tengok rekemen kengkawan lain guna telco mana yg jimat, coverage bagus dan blh guna utk tenet skali...

ems
07-10-2012, 01:01 PM
Sblum ni Celcom postpaid..baru MNP ke digi pakej RM50

mdrizad
07-10-2012, 01:29 PM
Aku still setia dgn celcom exec 50.. + sup no rm 5....

JiwaTenang
07-10-2012, 01:56 PM
aku guna digi..rm50 head line,supplement line rm30 wife pakai..rasenye dah kuat aku call dgn msg,tapi jarang cecah rm30..sampai kadang2 aku suh mak dan wife col sape2 jer dia nak col..

bplanduser
07-10-2012, 02:57 PM
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..

Sama lah kita... :">

feerdaus
07-10-2012, 03:13 PM
Baru lepas register maxis talkmore28... Bulan ni nak test camna... Tgk first bil dtg nnt...
99735
99734

fitxleaf
07-10-2012, 04:27 PM
klo aku pkai postpaid celcom.
klo ikut dlm bil plan aku rm98 n internet 3GB.
CelcomBiz.
tp aku bayar rm50 (internet) + rm2 (csj SMS murah)
aku gna ni mse aku kt WD dlu dorg buat ntuk company pny kot.
klo xnk gna internet komitmen cuma bayar RM2 je + 3Jam kol free + 100 SMS free ntuk no cel sesama WD

akira_sempoi
07-10-2012, 04:39 PM
Pakai postpaid celcom data plan. Internet 3gig, free call 60 minit ke semua telco, 60 sms free ke semua telco. Rm68 sebulan :p

alpacint
09-10-2012, 12:09 AM
Line baru REDtone Mobile, RM8 sebulan, call sesama redtone unlimited free sampai ujung taun, pastu free 10 jam sesama redtone, sms seposen, data 1 gig rm25 hengget..

awan hyper
09-10-2012, 12:15 AM
Pakai Uox, jimat

mastered
09-10-2012, 12:21 AM
aku pakai DiGi demo line....semua preeee:D:D, cmpany tanggung sampai rm350 sebulan...hehe

clorox_bersih
10-10-2012, 03:57 PM
aku pakai DiGi demo line....semua preeee:D:D, cmpany tanggung sampai rm350 sebulan...hehe

untungler sampai 350 company tanggung..aha..


da dekat smggu gak aku tukau ke u mobile..so far aku pun area kL je..takda masalah lagi..

areff
10-10-2012, 04:31 PM
nk tnya skit pd yg tau, telco mana yg berbaloi dr segi call rate & internet quota utk kita amik?

1) postpaid - telco???

2) prepaid - telco???

AzsAs
10-10-2012, 04:52 PM
setakat ni aku pkai celcom prepaid uox..so rate dia murah lg..
thn dpn abis,nk kene tukar ke postpaid la plak..

otaconMY
11-10-2012, 10:58 AM
Skang maxis offer Plan Talkmore 28 (200minit/100sms) n Textmore 28 (200sms/100 minit)..mcm berbaloi sgt dah..RM28 sbulan...

Wulf888
11-10-2012, 11:14 AM
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..

Pakai DiGi bro....hahaha...terboik....:)):)):))

clorox_bersih
11-10-2012, 11:31 AM
Pakai DiGi bro....hahaha...terboik....:)):)):))

hahaha..aku nak ngetest dulu u mobile ni..
nanti agak2 tak cun, aku tukau je

vyner
11-10-2012, 08:41 PM
dah vote .. :)

sasuke88
11-10-2012, 10:45 PM
pakai maxis prepaid.. no since sekolah lg..:D

ingat nak tukar no la ..:-?

KopiahJo
13-10-2012, 03:12 PM
Celcom insta.~

clorox_bersih
18-10-2012, 12:11 PM
Skang maxis offer Plan Talkmore 28 (200minit/100sms) n Textmore 28 (200sms/100 minit)..mcm berbaloi sgt dah..RM28 sbulan...

Nk lawaaan u mobile

danlahni
18-10-2012, 12:21 PM
ok ...sudah vote...maxis postpaid n broadband
broadband macam sengal2 ckit...huhu

papacomel
21-10-2012, 10:18 AM
Tempat aku maxis... Max speed bole cecah 12mbps

clorox_bersih
28-11-2012, 09:25 PM
So far u mobile aku pakai ok..

malayleaks
28-11-2012, 11:14 PM
So far u mobile aku pakai ok..

U Mobile setahu saya tumpang line Celcom.Kalau kawasan liputan ada pencawang Celcom,memang berdesup laa servis.Saya setuju dengan TT mengenai U Mobile.Kalau dulu saya pakai,memang servisnya agak kurang,sebab mungkin masih baru.

Sekarang dah setahun lebih,alhamdulillah...servis ok sesuai dengan penggunaan.

clorox_bersih
28-11-2012, 11:17 PM
U Mobile setahu saya tumpang line Celcom.Kalau kawasan liputan ada pencawang Celcom,memang berdesup laa servis.Saya setuju dengan TT mengenai U Mobile.Kalau dulu saya pakai,memang servisnya agak kurang,sebab mungkin masih baru.

Sekarang dah setahun lebih,alhamdulillah...servis ok sesuai dengan penggunaan.

Sekarang ni u mobile guna line maxis..mana ada maxis situ ada u mobile..
Dulu dgn celcom, tp celcom limitkan utk line internetnya so diorg tukar ke maxis

malayleaks
28-11-2012, 11:30 PM
Sekarang ni u mobile guna line maxis..mana ada maxis situ ada u mobile..
Dulu dgn celcom, tp celcom limitkan utk line internetnya so diorg tukar ke maxis

Serius ke bro?Terima kasih untuk info.Tapi pelik juga,sebab baru jer sebulan lepas pergi ke U Mobile servis center kat Times Square sebab nak tukar sim kad,borak2 dengan ejen yang tengah ambil aduan tuh,katanya tumpang line Celcom.:-?

Apa pun,terima kasih atas info update.:D

orangseni
01-12-2012, 01:20 PM
Serius ke bro?Terima kasih untuk info.Tapi pelik juga,sebab baru jer sebulan lepas pergi ke U Mobile servis center kat Times Square sebab nak tukar sim kad,borak2 dengan ejen yang tengah ambil aduan tuh,katanya tumpang line Celcom.:-?

Apa pun,terima kasih atas info update.:D
tumpang line maxis bro ... hehe ... kat skrin henset saya nih , kadang2 tulis u mobile ..kekadang tulis my maxis ... :D

spellbinder
12-12-2012, 03:01 PM
Line baru REDtone Mobile, RM8 sebulan, call sesama redtone unlimited free sampai ujung taun, pastu free 10 jam sesama redtone, sms seposen, data 1 gig rm25 hengget..

bump balik thread ni sbb nak tanya pendapat bagi sesiapa yg bercadang atau dah guna plan REDTONE MOBILE POSTPAID ni...

nak tanya, mcmana performance postpaid REDTONE MOBILE ni..tengok pada plan, sangat berbaloi..tp nak cari info dan testimoni bukan main susah lagi setakat ni...

Green Apple
12-12-2012, 03:04 PM
umobile tumpang maxis ke?aku gi melaka takde coverage ..tanya orang lain guna maxis ade je ...

iswaraburuk
12-12-2012, 03:08 PM
maxis postpaid cekik darah

spellbinder
12-12-2012, 03:09 PM
umobile tumpang maxis ke?aku gi melaka takde coverage ..tanya orang lain guna maxis ade je ...

ada la bro..member aku guna umobile dari 2G sampai le dpt 3G maxis ni..kemain heboh dia..huhu

spellbinder
12-12-2012, 04:02 PM
bump balik thread ni sbb nak tanya pendapat bagi sesiapa yg bercadang atau dah guna plan REDTONE MOBILE POSTPAID ni...

nak tanya, mcmana performance postpaid REDTONE MOBILE ni..tengok pada plan, sangat berbaloi..tp nak cari info dan testimoni bukan main susah lagi setakat ni...

Bump soalan ni ke atas..:p

zargos
12-12-2012, 04:06 PM
bump balik thread ni sbb nak tanya pendapat bagi sesiapa yg bercadang atau dah guna plan REDTONE MOBILE POSTPAID ni...

nak tanya, mcmana performance postpaid REDTONE MOBILE ni..tengok pada plan, sangat berbaloi..tp nak cari info dan testimoni bukan main susah lagi setakat ni...

perfomance bagi aku yang dah pakai ok..takde masalah ..mana ade celcom kat situ boleh pakai sebab dia pakai line celcom katanya. kalu mobile internet tu okla dan berbaloi . .. aku kuat jugak travel hujung taun2 ni..jadi banyak pakai internet. aku dah pakai 3 bulan

spellbinder
12-12-2012, 04:24 PM
perfomance bagi aku yang dah pakai ok..takde masalah ..mana ade celcom kat situ boleh pakai sebab dia pakai line celcom katanya. kalu mobile internet tu okla dan berbaloi . .. aku kuat jugak travel hujung taun2 ni..jadi banyak pakai internet. aku dah pakai 3 bulan

yeke bro? orait la mcm tu..aku nak MNP ni, tp risau kalau tak best sebab ada kontrak setahun. aku mmg pentingkan mobile internet dan call murah since redtone ke redtone free kan...satu hari perlu at least 30minit call coz PJJ :D

zargos
12-12-2012, 04:30 PM
sampai lebam la call free tapi redtone dengan redtone jer tau..tapi call ke provider lain murah la bagi aku..tak mahal sgt..tu yg den try tu..internet pun buat aper byr mhl2..1gb ckp :D

spellbinder
12-12-2012, 04:34 PM
sampai lebam la call free tapi redtone dengan redtone jer tau..tapi call ke provider lain murah la bagi aku..tak mahal sgt..tu yg den try tu..internet pun buat aper byr mhl2..1gb ckp :D

itu la..nak MNP dua nombor sekali utk wife. thanks bro,testimoni yg sgt membantu sbb satu2nya testimoni redtone dlm internet..haha..dah seminggu buat survey ni..:))

Green Apple
12-12-2012, 05:15 PM
ada la bro..member aku guna umobile dari 2G sampai le dpt 3G maxis ni..kemain heboh dia..huhu

camne iphone dol aku leh takde coverage lak..punye la orang lain gelak kan aku guna umobile..
-aku tanya member sama gak..balik kg ceruk sikit tak de line..orang lin y gguna maxis ade la jugak 2,3 bar.

spellbinder
12-12-2012, 05:27 PM
camne iphone dol aku leh takde coverage lak..punye la orang lain gelak kan aku guna umobile..
-aku tanya member sama gak..balik kg ceruk sikit tak de line..orang lin y gguna maxis ade la jugak 2,3 bar.

bila ko pegi melaka tu?sbb yg join ngan maxis ni baru je lg..dlm 2bulan lepas kalau tak silap..kalau sebelum tu mmg 2G celcom je la..huhu

KasimXp
12-12-2012, 06:36 PM
Takde pulak dlm senarai..

Pakai Yes 4G
Pakej unlimited (RM11 sebulan - pdproxy)

clorox_bersih
13-12-2012, 12:10 PM
Takde pulak dlm senarai..

Pakai Yes 4G
Pakej unlimited (RM11 sebulan - pdproxy)

owh..ko pakai line YES eh??aku yes pakai line tenet jek..

hairulMD
13-12-2012, 12:17 PM
aku pakai U Mobile sbb internet dia ok kat area umah aku ni yg lain hancus....kalau buat call pn agak murah dr yg lain2....

clorox_bersih
13-12-2012, 12:22 PM
aku pakai U Mobile sbb internet dia ok kat area umah aku ni yg lain hancus....kalau buat call pn agak murah dr yg lain2....

sama ler..pakej ditawar agak murah berbanding yang lain..
maklum ler, diorang cuma guna tower company lain..takda initial investment pasang tower bagai

imatheonlyone
13-12-2012, 12:23 PM
guna digi ezy-prepaid...

areff
14-12-2012, 03:38 PM
nak mkt pandangan skit kaedah paling jimat & berbaloi utk sy..

ceritanya mcm nie, skang sy guna line UMobile utk hp, pastu kat ofis guna YES utk internet (internet yg disediakan terlalu slow & blok certain website) dan pd masa yg sama sy merancang nak pkai Ipad..

jadi mcm mana sy nak aturkan kaedah penggunaan internet yg terbaik & berbaloi supaya tidak membazir.. ada idea???

Green Apple
14-12-2012, 03:48 PM
bila ko pegi melaka tu?sbb yg join ngan maxis ni baru je lg..dlm 2bulan lepas kalau tak silap..kalau sebelum tu mmg 2G celcom je la..huhu

awal bulan.1/12/2012..

sedanfx
14-12-2012, 03:50 PM
leh try redtone
rm8 komitemen tuk call
rm25 tuk 1gb (dah memadai tuk mobile)

yg best call free sesama redtone , call ke redtone xmasuk bil terus :)cgrock

sedanfx
14-12-2012, 03:51 PM
leh try redtone
rm8 komitemen tuk call
rm25 tuk 1gb (dah memadai tuk mobile)

yg best call free sesama redtone , call ke redtone xmasuk bil terus :)cgrock

jd total rm33 je sekali etenet.

takumie
18-12-2012, 01:36 PM
setakat ni pkai umobile..murah n trbaik...

qba437
18-12-2012, 05:20 PM
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..

aku pakai prepaid je..sampai kredit pun dah berlambak-lambak..sebab tak habis guna..:))

ps: aku pakai celcom

alpacint
21-12-2012, 03:08 AM
bump balik thread ni sbb nak tanya pendapat bagi sesiapa yg bercadang atau dah guna plan REDTONE MOBILE POSTPAID ni...

nak tanya, mcmana performance postpaid REDTONE MOBILE ni..tengok pada plan, sangat berbaloi..tp nak cari info dan testimoni bukan main susah lagi setakat ni...

Ok, aku memang pakai nombo redtone ni, pada aku memang aku puas hati, pasal jimat lagi dari aku pakai prepaid, aku pakai plan 8 rgt pastu data bundle 1 gig, sebulan pakai utk mesej dan kol tak sampai 100, purata sebulan kos aku memang tak sampai 100, aku lagi suka kol dari mesej, pasal mesej sume nombo seposen, kol sesama redtone free pastu kol telco lain 15 sen seminit.. coverage mmg ok, mana ada line celcom situ ada line redtone.. :)cgrock:)cgrock

spellbinder
21-12-2012, 09:58 AM
Ok, aku memang pakai nombo redtone ni, pada aku memang aku puas hati, pasal jimat lagi dari aku pakai prepaid, aku pakai plan 8 rgt pastu data bundle 1 gig, sebulan pakai utk mesej dan kol tak sampai 100, purata sebulan kos aku memang tak sampai 100, aku lagi suka kol dari mesej, pasal mesej sume nombo seposen, kol sesama redtone free pastu kol telco lain 15 sen seminit.. coverage mmg ok, mana ada line celcom situ ada line redtone.. :)cgrock:)cgrock

Tq bg review bro..aku pun dah MNP no aku n wife aku..setakat ni puas ati..redtone to redtone cakap smpai lebam..internet pun boleh on demand..best!

muse89
21-12-2012, 10:02 AM
1.celcom
2.digi..

maxis mmg tak..haha

tuyuk
03-03-2013, 06:34 PM
leh try redtone
rm8 komitemen tuk call
rm25 tuk 1gb (dah memadai tuk mobile)

yg best call free sesama redtone , call ke redtone xmasuk bil terus :)cgrock

aku baru jer isi form tukar line celcom ke redtone. kena tggu 5 hari utk active. plan rm8 (komitmen call) + rm5 (data 100mb/month).
Broadband guna umobile rm18 (guna utk skybox), line kat K.bharu terbaik.