PDA

View Full Version : Macam mana nak burn Windows XP Dark ke CD


khairi78
13-05-2008, 02:21 PM
Sapa2 kat sini yang boleh tolong ajar mcm mana nak burn windows XP dark yang saya download dari internet ke CD. Kat bawah ni senarai file yg saya download. Saya nak burn ke cd dan jd kan Cd tu bootable, boleh ker? Harap2 ada otai sudi membantu, penat lee download semua nii....

http://i293.photobucket.com/albums/mm74/khairi78/winxpdark-1.jpg

zattara
13-05-2008, 02:25 PM
Sapa2 kat sini yang boleh tolong ajar mcm mana nak burn windows XP dark yang saya download dari internet ke CD. Kat bawah ni senarai file yg saya download. Saya nak burn ke cd dan jd kan Cd tu bootable, boleh ker? Harap2 ada otai sudi membantu, penat lee download semua nii....

http://i293.photobucket.com/albums/mm74/khairi78/winxpdark-1.jpg



just nak bagi opinion la..huhuh..tp wa pon tak sure jgk...nak menyelit sikit..sbb member aku pernah jgk wat cmni...dia wat image file dlu, pastu baru dia mount kat dalam pc,then,baru burn..

anbusan
13-05-2008, 02:28 PM
file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.

ni ade tuto nak burn klu ko guna nero
http://wizardskeep.org/mainhall/tutor/neroiso.html

ni lak klu nak guna windows xp punye
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm

zattara
13-05-2008, 02:31 PM
file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.

huhu...guna magic iso lagi senang kan anbusan?daripada power iso kan?:-? :-?

anbusan
13-05-2008, 02:36 PM
huhu...guna magic iso lagi senang kan anbusan?daripada power iso kan?:-? :-?

klu cuma nak burn pastu ko da ade nero ke pakai nero je la senang pun senang. tp klu nak compress ke nak edit ke nak create file iso ke leh pakai magic atau power iso tp x pasti mane satu yg senang sbb aku x pernah guna mende 2 tu

zattara
13-05-2008, 02:39 PM
klu cuma nak burn pastu ko da ade nero ke pakai nero je la senang pun senang. tp klu nak compress ke nak edit ke nak create file iso ke leh pakai magic atau power iso tp x pasti mane satu yg senang sbb aku x pernah guna mende 2 tu



owh...tq2...sbb biase klau aku burn pon aku guna iso jer...nero aku punya sengal2 ubi sikit...tak biase ngan interface dia...ko pakai nero version per anbusan?aku tak suka interface 8 ni..tah..laa..sodap guna yang dlu...:D :D

anbusan
13-05-2008, 02:43 PM
aku pakai nero 7 lai hehe mase beli dvd-rw ni dpt version tu x pernah tuko huhu guna wat burn je malas nak tuko2 ahaha

maliq7776
13-05-2008, 02:45 PM
sori la kawan2..nak tanya soalan paling ***** sekali,

natang apa nero ni?ada sapa2 ada installer?:D

ISO tu macam ISO tempat keje ke?kalau tak, share sikit installer dgn aku:D

malunye:">

peace:p

khairi78
13-05-2008, 02:46 PM
file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.

ni ade tuto nak burn klu ko guna nero
http://wizardskeep.org/mainhall/tutor/neroiso.html

ni lak klu nak guna windows xp punye
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm

Thanks bro atas info yg berguna ni, tp aku ada satu lg masalah ni, bila aku nak extract file ni, semua file dalam ke tujuh2 win rar tu nama dia sama, bila aku extract 2nd file dia tanya nak overwrite ke tak? Mcm mana nak buat bro?

diablo
13-05-2008, 02:48 PM
Thanks bro atas info yg berguna ni, tp aku ada satu lg masalah ni, bila aku nak extract file ni, semua file dalam ke tujuh2 win rar tu nama dia sama, bila aku extract 2nd file dia tanya nak overwrite ke tak? Mcm mana nak buat bro?

Extract part 1 je , x yh extract satu2 . :)

bila extract part 1 , dia akan unrar kan auto kesemua part tu , n combine menjadi 1 file .

zattara
13-05-2008, 02:51 PM
Extract part 1 je , x yh extract satu2 . :)

bila extract part 1 , dia akan unrar kan auto kesemua part tu , n combine menjadi 1 file .



:-? :-? :-? :-? :-? ikut tips tu...klau tak nak overite...:)

anbusan
13-05-2008, 02:52 PM
yep guna part1 je tuk extract, mmg nama sama la sbb file tu dipecahkan guna nama tu hehe

khairi78
13-05-2008, 02:53 PM
Extract part 1 je , x yh extract satu2 . :)

bila extract part 1 , dia akan unrar kan auto kesemua part tu , n combine menjadi 1 file .

Ohh, ye kerrr. :">

Thanks bro, aku cuba sekarang, harap2 berjaya la.... :)cgrock

anbusan
13-05-2008, 02:53 PM
sori la kawan2..nak tanya soalan paling ***** sekali,

natang apa nero ni?ada sapa2 ada installer?:D

ISO tu macam ISO tempat keje ke?kalau tak, share sikit installer dgn aku:D

malunye:">

peace:p

ni pasai iso file hehe
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_image

nero tu ko pegi kat 9down.com type nero download dr situ

zattara
13-05-2008, 02:57 PM
ni pasai iso file hehe
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_image

nero tu ko pegi kat 9down.com type nero download dr situ



baguih la ko anbusan...mmg betoi2 pasukan anbu betoi..pasukan khas utk setelkan masalah orang...huhuhu....siap bagi wikipedia punya tu...bukan calang2...konpom ko ngaji kat U kan dlu?:D :D :D

khairi78
13-05-2008, 03:05 PM
~X( ~X( ~X( , CD pulok x cukup besar.....aku ada CD yg size 700MB, x muat nak kena cari CD 750MB, ade ker?

Tapi, walau bagaimanapun aku bersyukur sbb hari ni aku belajar benda baru. Thanks pada semua kawan2 yg prihatin. Mmg you all yg reply kat sini mmg ikhlas nak menolong, somoga Allah membalas jasa kalian semua. You all :)paid .

zattara
13-05-2008, 03:19 PM
~X( ~X( ~X( , CD pulok x cukup besar.....aku ada CD yg size 700MB, x muat nak kena cari CD 750MB, ade ker?

Tapi, walau bagaimanapun aku bersyukur sbb hari ni aku belajar benda baru. Thanks pada semua kawan2 yg prihatin. Mmg you all yg reply kat sini mmg ikhlas nak menolong, somoga Allah membalas jasa kalian semua. You all :)paid .


huhuh...ni baru anak buah tok guru nik aziz...:)
ermmm...sama2 belajar beb...bukan salah pon...hok mana molek..molek la..kalu tok molek jgn diikut...betol dok?

ko burn dalam dvd jer...aper ssh...:D :D :D

anbusan
13-05-2008, 03:24 PM
baguih la ko anbusan...mmg betoi2 pasukan anbu betoi..pasukan khas utk setelkan masalah orang...huhuhu....siap bagi wikipedia punya tu...bukan calang2...konpom ko ngaji kat U kan dlu?:D :D :D

aku tau aku tolong klu x tau dediam jek hehe. dulu pun aku x tau tp bila da kene pape masalah jd tau tp yg penting klu nak lebih tau google le kwn aku huhu.

~X( ~X( ~X( , CD pulok x cukup besar.....aku ada CD yg size 700MB, x muat nak kena cari CD 750MB, ade ker?

Tapi, walau bagaimanapun aku bersyukur sbb hari ni aku belajar benda baru. Thanks pada semua kawan2 yg prihatin. Mmg you all yg reply kat sini mmg ikhlas nak menolong, somoga Allah membalas jasa kalian semua. You all :)paid .

cd ade yg 800MB cuba la tanye kedai komp area ko nak crk 800MB punye

khairi78
13-05-2008, 03:31 PM
aku tau aku tolong klu x tau dediam jek hehe. dulu pun aku x tau tp bila da kene pape masalah jd tau tp yg penting klu nak lebih tau google le kwn aku huhu.



cd ade yg 800MB cuba la tanye kedai komp area ko nak crk 800MB punye

Tu la bro, ingat nanti nak pi kedai komp cari cd yg 800MB punya sbb rasa mcm pernah ternampak cd yg sebesar 800MB ni. :D

2poi
13-05-2008, 03:36 PM
extract dulu pastu burn gn nero gn burn as bootable cd/dvd

khairi78
13-05-2008, 04:32 PM
extract dulu pastu gn nero gn burn as bootable cd/dvd

Aku dah extract dah bro, cuma nak burn, CD aku x cukup besar. :D

Mcm mana pulok nak burn gn nero gn burn as bootable cd/dvd tu?

eishen
14-05-2008, 06:59 PM
nero 2 tpt nk burn cd la
iso 2 tpt yg kite nk bce image... cm gne deamon tool kn....

impiandesire
14-05-2008, 07:08 PM
susah sangat ko beli kat aku je laa...RM10 je..siap mcm2 dlm installer aku kasi.

DDos
14-05-2008, 07:12 PM
owh...tq2...sbb biase klau aku burn pon aku guna iso jer...nero aku punya sengal2 ubi sikit...tak biase ngan interface dia...ko pakai nero version per anbusan?aku tak suka interface 8 ni..tah..laa..sodap guna yang dlu...:D :D

memeng ver 8 ni kacau bilkau skit, aku pun still guna ver 7 :)paid

epi_san
14-05-2008, 07:15 PM
gune pendrive ..
pastu select usb for primary boot

de_metal
14-05-2008, 10:41 PM
lepas ko excteact file..ko gunakan magiciso lg senang...aku ada download win xp dark edition.. bila aku guna magiciso file dia besar sampai 7.03 GB..

de_metal
14-05-2008, 10:42 PM
susah sangat ko beli kat aku je laa...RM10 je..siap mcm2 dlm installer aku kasi.
kalau cam tu aku nak jugak bleh..

khairi78
14-05-2008, 10:56 PM
Aku dah extract dah bro, cuma nak burn, CD aku x cukup besar. :D

Mcm mana pulok nak burn gn nero gn burn as bootable cd/dvd tu?

Mano cik 2poi ni, lamo den menunggu jawapan dio.... :D

duit_takdekuasa
14-05-2008, 11:01 PM
Aku dah extract dah bro, cuma nak burn, CD aku x cukup besar. :D

Mcm mana pulok nak burn gn nero gn burn as bootable cd/dvd tu?

Ko wat overburn. Godek2 nero tu, ada function overburn. Try guna cd-rw dulu. manatau tak jadi bootable.

zCk
14-05-2008, 11:04 PM
xkan cd 700m xmuat....saiz iso ko nk burn tu braper??

duit_takdekuasa
14-05-2008, 11:11 PM
xkan cd 700m xmuat....saiz iso ko nk burn tu braper??

TS kata 750mb.

duit_takdekuasa
14-05-2008, 11:13 PM
~X( ~X( ~X( , CD pulok x cukup besar.....aku ada CD yg size 700MB, x muat nak kena cari CD 750MB, ade ker?

Tapi, walau bagaimanapun aku bersyukur sbb hari ni aku belajar benda baru. Thanks pada semua kawan2 yg prihatin. Mmg you all yg reply kat sini mmg ikhlas nak menolong, somoga Allah membalas jasa kalian semua. You all :)paid .

Ada file apa dalam tu bro. mungkin ada bonus software kot. tu jadi besar tu. Sebab XP tak kan jadi besar tu.

khairi78
15-05-2008, 12:36 AM
Ko wat overburn. Godek2 nero tu, ada function overburn. Try guna cd-rw dulu. manatau tak jadi bootable.

Nero ade ek overburn tu bro? X tau la pulok aku, nanti sok aku cuba.

khairi78
15-05-2008, 12:38 AM
xkan cd 700m xmuat....saiz iso ko nk burn tu braper??

Mmg x muat bro, file dia besar dr 700MB.

khairi78
15-05-2008, 12:38 AM
Ada file apa dalam tu bro. mungkin ada bonus software kot. tu jadi besar tu. Sebab XP tak kan jadi besar tu.

Ade 1 file jer bro, x ada bonus pun. :D

diablo
15-05-2008, 12:42 AM
hehe . ko beli je la cd 800mb tu . dark xp version baper yg ko donlod tu . slalunya la 700mb . bg aku mgkn ada extra , aku x tau tmpt mana ko donlod . kalau ko kasitau mgkn boleh kasik review skit ;)

zCk
15-05-2008, 12:48 AM
Ade 1 file jer bro, x ada bonus pun. :D

yg satu file tu *.ISO file.... tu image file....kalau ko tahu powerISO ataupn magicISO, ko leh bukak view file/folder dlm tu,...pastu ko buang la mana yg xtra tu...kurangkan saiz...

zCk
15-05-2008, 12:48 AM
hehe . ko beli je la cd 800mb tu . dark xp version baper yg ko donlod tu . slalunya la 700mb . bg aku mgkn ada extra , aku x tau tmpt mana ko donlod . kalau ko kasitau mgkn boleh kasik review skit ;)

http://www.rapidsharedownload.net/software/windows-xp-dark-edition-6/

diablo
15-05-2008, 12:50 AM
http://www.rapidsharedownload.net/software/windows-xp-dark-edition-6/

Confirm sini ? Pslnya terang2 tulis Windows XP Dark Edition v6 Power Pack | 680 MB . pelik lak aku

zCk
15-05-2008, 12:54 AM
Confirm sini ? Pslnya terang2 tulis Windows XP Dark Edition v6 Power Pack | 680 MB . pelik lak aku

aku xtau ler dia donlod kt mana...keke..tpi yg tu aku punya link la utk xp dark ...

diablo
15-05-2008, 12:58 AM
aku xtau ler dia donlod kt mana...keke..tpi yg tu aku punya link la utk xp dark ...

owh . aku igt TS yg donlod kt situ . sengal la ko zck . ahaha . aku pun tgh pakai dark ni . tp lama2 da ada cam corrupt la . aku igt nk install raw pnya xp . untouched version . mls yg tweak2 ni . mmg la ringan , psl dia buang byk service . setengah tu penting gk , haiyo . haha . xpe la . pasni nk kena format pc install xp biasa balik . tweak sendiri lagi sempoi ~

eishen
15-05-2008, 01:12 AM
er mcmtu ek]

khairi78
15-05-2008, 01:30 AM
aku download melalui link ni:-

http://rapidshare.com/files/72001472/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part4.rar
http://rapidshare.com/files/71996638/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part6.rar
http://rapidshare.com/files/71991804/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part5.rar
http://rapidshare.com/files/71958912/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part7.rar
http://rapidshare.com/files/71946451/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part2.rar
http://rapidshare.com/files/71896758/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part3.rar
http://rapidshare.com/files/71891704/Windows_XP_Dark_Edition_V.6_RefiX.part1.rar

link ni aku dapat dr web ni :-

http://hantubiru.blogspot.com/2007/11/windows-xp-dark-edition-v6-powerpack.html

minta pandangan kawan2. :)cgrock

duit_takdekuasa
15-05-2008, 01:56 AM
aku download melalui link ni:-

-delate-

link ni aku dapat dr web ni :-

-delate-

minta pandangan kawan2. :)cgrock

Pandangan aku, takleh letak link2 share tu kat sini. :D :D
Macam illegal.

Satu lagi, baik pakai yang biasa. XP SP3 dari microsoft dah keluar. Download la yang tu, lebih stabil dan tidak illegal.

duit_takdekuasa
15-05-2008, 02:01 AM
yg satu file tu *.ISO file.... tu image file....kalau ko tahu powerISO ataupn magicISO, ko leh bukak view file/folder dlm tu,...pastu ko buang la mana yg xtra tu...kurangkan saiz...

Yang ni aku setuju. Aku rasa ada file bonus dalam XP ko tu. Bukak tengok, guna winRAR dah boleh untuk tengok file apa ada dalam tu kalau takde software2 virtual drive macam ultra ISO gak.

khairi78
15-05-2008, 04:02 PM
Pandangan aku, takleh letak link2 share tu kat sini. :D :D
Macam illegal.

Satu lagi, baik pakai yang biasa. XP SP3 dari microsoft dah keluar. Download la yang tu, lebih stabil dan tidak illegal.

Aha betul la bro, aku silap pi letak link tu kat sini. Maaf lah admin, hamba ni x ingat. Minta ampun...