PDA

View Full Version : Pinjaman Peribadi MBSB (why always me!!!) NEW TESTIMONI MESTI TENGOK PAGE 1!!!


Pages : [1] 2 3

akuna_matata
27-09-2012, 12:40 PM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ BARU MBSB RATE 3.99% X-CHANGE 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB
Loan dari 3k-250k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 96% dari loan amount
Target customer:


Customer yang dah ada loan di bank lain yang ingin re-structure balik pinjaman dengan bayaran bulanan lebih rendah
Customer yang nak dapatkan cash dengan setelkan baki pinjaman asal
New customer yang baru nak buat fresh loan untuk dapatkan rate rendah
Customer yang dah capai had kelayakan 60% potongan gaji masih layak memohon
Customer blacklist/CTOS juga layak memohon


PAKEJ BARU MBSB RATE 4.77% MAX-I 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB dan loan MBSB
Loan dari 3k-300k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 100% dari loan amount
Target customer:


Khas untuk customer MBSB yang dah ada acc WASLAH amat dialu-alu kan
Customer MBSB yang dah ada acc dengan MBSB yang ingin re-structre balik tempoh pinjaman sehingga 25 tahun untuk merendahkan bayaran bulanan
Mana2 customer yang ingin dapatkan cash 100% dari jumlah pinjaman. Contohnya pinjam 100k nak dapat payout 100k


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

UPDATE!!! UPDATE!!1 UPDATE!!1


TESTIMONI TERKINI CUSTOMER YANG APPLY DGN SAYA


http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/mbsb/izwan2_zps536c2781.png

apply pada 17jun 2013
approve 21jun 2013
disburst pada 21jun 2013


http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/mbsb/nabil_zps91111a9c.png

apply pada 6jun 2013
approve pada 13jun 2013
disburst pada 14jun 2013


http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/mbsb/rozaimi_zps4a0718d8.png

apply pada 10jun 2013
approve pada 13jun 2013
disburst pada 17jun 2013


http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/mbsb/zulkifli_zps12e5942e.png

apply pada 5jun 2013
approve pada 12jun 2013
disburst pada 14jun 2013


pada kawan2 yang berminat utk apply diluar sana boleh terus
menghubungi saya dgn segera...buat makluman bank negara telah
menguatkuasakan arahan pinjaman utk personal loan sehingga
10 tahun sahaja..buat masa sekarang kita belum mendapat memo
dari mbsb lagi berkenaan dgn penguatkuasaan ini..
jadi rebut lah peluang yang masih ada sebelum terlambat!!

kol sekarang talian hotline 013 200 1973!!!


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
27-09-2012, 10:45 PM
ramai menghadapi masalah bila doc pending...
bila doc pending akan menyebabkan masa yg agak lama utk approval..
dapatkan nasihat dari saya macam mana utk elak masalah ini..
yang pasti nya kita process terus ke mbsb hq di damansara..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

robert222
28-09-2012, 01:07 AM
memang handal ni offer.

akuna_matata
28-09-2012, 11:48 AM
kepada para2 pemegang kerakyatan malaysia yg bekerja gomen mahupun
badan berkanun meh jenguk2 dulu thread ni.
mana tau niat nak apply loan tu dah ada cuma masih was2 lagi
so jangan risau,
saya boleh membantu dari segi nasihat dan bimbingan.
cuba tgk dulu beza antara MBSB vs Bank/koperasi

robert222
28-09-2012, 09:52 PM
mbsb style.

akuna_matata
28-09-2012, 09:53 PM
bukan gangnam style...hehehe

stacker
29-09-2012, 02:21 AM
kalau utk cc kena ambil surat redemption jugak ke?

akuna_matata
29-09-2012, 10:09 AM
kalau utk cc kena ambil surat redemption jugak ke?

check pm bro..

robert222
29-09-2012, 10:19 AM
up for bro.

robert222
29-09-2012, 09:41 PM
why always you bro?

robert222
30-09-2012, 04:09 PM
MBSB style.champion.

abuyah
30-09-2012, 10:14 PM
why always you bro?

yes... why always u here and there bumping post... :-?:-?

akuna_matata
01-10-2012, 01:48 PM
yess mr robert222 ada di mana2 penyeri thread personal loan..

langau
01-10-2012, 01:55 PM
yang dah ade acc waslah boleh apply x?

robert222
01-10-2012, 02:38 PM
naik thread ni.

akuna_matata
01-10-2012, 06:39 PM
yang dah ade acc waslah boleh apply x?

cek pm boss

akuna_matata
02-10-2012, 12:48 PM
ada x warga CG yg dah capai had potongan gaji 60%??
kalo ada dan berminat nak apply lagi loan boleh bagitau saya..
saya boleh semak dulu kelayakan, sekira nya setuju baru kita apply

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

robert222
02-10-2012, 04:56 PM
bummmmmmppppppppppp

akuna_matata
03-10-2012, 02:10 PM
kasi upp for today....
bumppp bummpp bumppp..
apply loan mbsb direct dgn master agent..
elak doc anda pending...

ko'bek
03-10-2012, 05:57 PM
umah leh gak ke

akuna_matata
05-10-2012, 11:53 AM
umah x buat bro..tp kalo ikut rate loan umh MBSB,
better buat dgn bank sbb MBSB ni rate dia lgi tinggi..

akuna_matata
08-10-2012, 12:25 PM
salam isnin utk semua warga GC,

mai dapatkan bimbingan dan nasihat kewangan sebelum
buat pilihan personal loan anda..Ada yg nak buat fresh loan,
ada yg nak buat overlap, ada yg nak buat loan utk renovate
rumah...Apa kata singgah sebentar di sini..Mana tau leh dpt
info2 yg anda sendiri x duga.. :):):)

akuna_matata
10-10-2012, 03:02 PM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk kes2 urgent boleh submit dan dpt diproses segera. Jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari berkerja.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 8-10 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM


up utk arini...baru lepas jumpa client yang nk buat fresh loan..
umur dah 57 thn tp dgn MBSB masih lagi boleh buat...
contact sy jika perlukan bimbingan dan nasihat kewangan..

akuna_matata
11-10-2012, 10:57 AM
upp untuk arini...
bagi yg dah capai 60% potongan gaji,
meh cni ambo ejas sampai 80% potongan,
dgn syarat utk gomen sahaja yer..

akuna_matata
12-10-2012, 02:26 PM
salam petang jumaat,

ada yg nak overlap loan lama ke??
atau nak buat fresh loan pun boleh jgk..
dialu-alukan staff gomen dan badan berkanun..
kita apply direct ke HQ tanpa pending..

akuna_matata
14-10-2012, 03:01 PM
tahukah anda hari ahad pon boleh apply loan...
pm me jika berminat..

mazedi
14-10-2012, 06:34 PM
tuan, sy govt staff, tapi potongan 69% lebih dah.
pinjaman sana sini bnk rakyat, koperasi dll.

tapi nak buat fresh loaan? layak ke?

diprivacy5275
15-10-2012, 11:01 AM
kalau nak jumpa bro jumpa kat mana ye?

akuna_matata
16-10-2012, 11:52 AM
tuan, sy govt staff, tapi potongan 69% lebih dah.
pinjaman sana sini bnk rakyat, koperasi dll.

tapi nak buat fresh loaan? layak ke?

cek pm bos

:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
16-10-2012, 11:53 AM
kalau nak jumpa bro jumpa kat mana ye?

boleh jumpa area kl...lebih afdal bdr tun razak
atau bdr permaisuri cheras..

:D:D:D

jeiman
16-10-2012, 04:37 PM
Dah hantar info untuk check kelayakan guna form dlm website tuan. Sila check dan reply... thx.

akuna_matata
16-10-2012, 07:40 PM
Dah hantar info untuk check kelayakan guna form dlm website tuan. Sila check dan reply... thx.

ni yang mane satu ehh...
yg kje kat poli tu ke..
ke yg cikgu tu..
:):):)

vandejie
16-10-2012, 08:52 PM
Ada bayaran penalti x utk early loan settlement?

akuna_matata
17-10-2012, 01:21 PM
kalo early setlement kurang dari 5 thn mmg ada bro.
mana2 bank pon ade bro..

chesnatesz
17-10-2012, 01:50 PM
upp untuk arini...
bagi yg dah capai 60% potongan gaji,
meh cni ambo ejas sampai 80% potongan,
dgn syarat utk gomen sahaja yer..

badan berkanun bro?

mufakkir
17-10-2012, 06:26 PM
tuan..saya dah buat waslah dalam dua tahun..boleh overlap lagi tak atau fresh loan...Pm tuan...

akuna_matata
17-10-2012, 11:43 PM
badan berkanun bro?

badan berkanun xleh wt waslah bro...
hanya utk gomen shj..
boleh cuba pakej lain bro klo nak..
acu cuba pm me klo berminat..

:p:p:p

akuna_matata
17-10-2012, 11:45 PM
tuan..saya dah buat waslah dalam dua tahun..boleh overlap lagi tak atau fresh loan...Pm tuan...

cek pm bos

akuna_matata
18-10-2012, 03:06 PM
Ada lagi tak yang nak buat loan sblm raya haji ni??
PM me ya..jgn malu2 jgn segan2...
jangan biar kan payslip anda bersih tanpa ada potongan..

:p:p:eek:

akuna_matata
18-10-2012, 11:50 PM
fuhh penat btol arini baru blk jmp client..dah la ujan plak 2..
sblm tutup kedai mlm ni, ade sape2 x yg nak apply loan lagi..
leh pm me atau isi form kat www.mbsbcentre.com...

akuna_matata
19-10-2012, 10:04 AM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk kes2 urgent boleh submit dan dpt diproses segera. Jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari berkerja.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 8-10 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

up utk ari jumaat yang mulia....
yang berminat sahaja ye...
nak semak kelayakan bole...
nak minta pandangan pon bole...
nak buat overlap pon bole..
nk fresh loan pon bole...

akuna_matata
19-10-2012, 02:48 PM
KENAPA PERLU WASLAH

Waslah merupakan pakej loan MBSB khusus untuk mereka yang memerlukan pinjaman yang melebihi 60% potongan gaji
Jika potongan payslip sudah cecah 60%, boleh pinjam lagi melalui WASLAH
Pinjaman melalui pakej WASLAH boleh apply antara 75%-80% potongan gaji
Mereka yang boleh apply WASLAH khas untuk kakitangan kerajaan sahaja

Jika berminat boleh PM saya untuk sebarang pertanyaan dan untuk menyemak kelayakan dulu.
Saya bukan Ah Long saya cuma nak tolong

HosterBase
19-10-2012, 02:54 PM
wah..! Pekerja swasata, mbsb pon tak peduli..keh3...

boring la cam ni...kene keje gomen dulu

akuna_matata
20-10-2012, 12:44 PM
up for today sebelum sepak mula piala malaysia..
kelate vs atm...
yang bermasalah blacklist ke bole pm me dulu..

akuna_matata
22-10-2012, 02:26 PM
up utk arini...pada yg bermasalah kewangan shj...
sila PM me ya....

akuna_matata
23-10-2012, 04:37 PM
salam utk warga CG...
waslah, njoi, max-i, exe-i, vaganza..
semua pakej yg musti dipilih..
ada bran ka...

ahmed77
23-10-2012, 06:12 PM
uni di malaca boleh tak?

akuna_matata
24-10-2012, 04:40 PM
uni di malaca boleh tak?

uni mne tu..bole je janji uni awam..
jgn swasta lak..

akuna_matata
25-10-2012, 12:38 PM
masih dibuka lg utk arini walau esk dah nak raye...
nak check kelayakan loan sila pm je...
atau nak senang isi form kt www.mbsbcentre.com

akuna_matata
28-10-2012, 08:50 PM
masih blom terlewat sy ucapkan selamat hari raya qurban utk warga CG..
apa mcm raya? poket dah kering ke? hehehe...
pada yg nk apply personal loan boleh semak kelayakan anda dulu...
tp sblm tu bole juga dptkn nasihat kewangan online..
add my YM myconsultant2u...jgn lupa yer..

akuna_matata
31-10-2012, 11:00 AM
salam adik kakak CG,

ade ke yang nak apply loan hari ni...
masih survey2 loan terbaik?
jom semak dulu kelayakan anda
PM atau YM myconsultant2u utk sebarang pertanyaan..

akuna_matata
01-11-2012, 04:18 PM
jom apply loan MBSB sekarang..
jangan malu2 jangan segan2..
kalo malu2 rugi woo...
leh semak kelayakan di..
www.mbsbcentre.com

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
02-11-2012, 10:53 AM
http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/jomapply3.jpg

salam pada hari jumaat yg mulia ni...
jom semak kelayakan personal loan MBSB..
khas utk kakitangan KERAJAAN & BADAN BERKANUN sahaja yer..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
02-11-2012, 08:46 PM
mai mai mai masuk utk yg berminat...
nak overlap ka nak fresh loan ka...
semua boleh..yang penting GOMEN & BADAN BERKANUN...

akuna_matata
03-11-2012, 08:00 PM
up blk utk arini....
online 25 jam sehari..
pada yg nk check loan...
pm je ambe yer..

akuna_matata
04-11-2012, 06:17 PM
http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/jomapply3.jpg

salam pada hari jumaat yg mulia ni...
jom semak kelayakan personal loan MBSB..
khas utk kakitangan KERAJAAN & BADAN BERKANUN sahaja yer..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

wow ari ahad pon leh apply loan online...
jgn x percaye operasi 25 jam sehari ni..
:p:p

ahmed77
04-11-2012, 09:52 PM
up untuk tt.

akuna_matata
05-11-2012, 10:05 AM
upp utk arini...cara paling mudah utk apply loan mbsb...
dijamin selamat dan halal yer....

ahmed77
06-11-2012, 12:23 AM
free bumps........

akuna_matata
06-11-2012, 10:51 AM
http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/pakejwaslah.jpg

pada yang da sampai kelayakan 60% tu
kalo nak apply lg leh apply sini yer..

akuna_matata
06-11-2012, 09:10 PM
bumppp utk mlm hari...24 jam check loan secara online...

akuna_matata
07-11-2012, 11:24 AM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk kes2 urgent boleh submit dan dpt diproses segera. Jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari berkerja.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 8-10 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

up for today....
mai masuk bagi yang nak buat loan...
semak kelayakan di sini..
free of charge..

Bai3
09-11-2012, 10:26 AM
Nampak mcm best jer...

Boleh x saya jadi agen? :">

muhdfaiz
09-11-2012, 10:39 AM
nak tanye TT,kalau kontrak permanent dengan KEMAS (jabatan kemajuan masyarakat) boleh mohon ke?pm info :)

akuna_matata
09-11-2012, 02:48 PM
Nampak mcm best jer...

Boleh x saya jadi agen? :">

bkn bro ni agent gk ke..:eek::))

Bai3
09-11-2012, 02:59 PM
x bro... saya blm apply lg dgn mana2 institusi kewangan / bank. tengah cari masta agent yg super aktif & pantas berdesupp :D

ZahidinZainal
09-11-2012, 03:37 PM
200K untuk 20tahun berapa bro?
interest brapa?
nak buat overlap bank rakyat..

sya dgr2 ada promosi baru dari mbsb.
PM yer

akuna_matata
09-11-2012, 03:52 PM
nak tanye TT,kalau kontrak permanent dengan KEMAS (jabatan kemajuan masyarakat) boleh mohon ke?pm info :)

bos cek pm..

mohdahmad1980
10-11-2012, 02:49 AM
ada percuma blackberry tak?

akuna_matata
10-11-2012, 10:21 AM
ada percuma blackberry tak?

blackbery xde bro tp bluebery ade..
:eek::eek::eek:

akuna_matata
10-11-2012, 10:56 AM
200K untuk 20tahun berapa bro?
interest brapa?
nak buat overlap bank rakyat..

sya dgr2 ada promosi baru dari mbsb.
PM yer

bro dah cek pm ke...

mohdahmad1980
10-11-2012, 02:04 PM
blackbery xde bro tp bluebery ade..
:eek::eek::eek:

kalau boleh bro, hamba ni nak mini ipad..:)):)):))

akuna_matata
12-11-2012, 12:18 PM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM


upp utk hari ni...bole YM myconsultant2u utk sebarang soalan
boleh juga cuba usha2 my fanpage www.facebook.com/mbsbstylo

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mohdahmad1980
13-11-2012, 05:54 AM
memang servis bagus..

akuna_matata
13-11-2012, 02:52 PM
walaupon cuti arini leh juga semak pada mana yang berkenaan...
sila masuk ke www.mbsbcentre.com utk lebih pencerahan..
atau nak senang sila YM myconsultant2u..
atau pon LIKE dulu my fanpage www.facebook.com/mbsbstylo
xnak juga..sila sms je la ke no 013 2001973..

akuna_matata
14-11-2012, 11:15 AM
upp utk arini yer...
proses 5-7 hari bekerja sahaja dah masuk duit...
x caye cuba try...
check semakan di www.mbsbcentre.com
atau LIKE my fanpage www.facebook/mbsbstylo

akuna_matata
15-11-2012, 12:50 PM
upp utk arini yer...
proses 5-7 hari bekerja sahaja dah masuk duit...
x caye cuba try...
check semakan di www.mbsbcentre.com
atau LIKE my fanpage www.facebook/mbsbstylo

salam maal hijrah buat kawan2 CG..
pada kakitangan KERAJAAN atau BADAN BERKANUN tu..
mai la singgah2 dulu yer...
kakitangan BADAN BERKANUN yg nk semak kelayakan..
leh semak kat sini..kita check dulu..
samada company anda bole x buat dgn MBSB..

dsufira
15-11-2012, 04:48 PM
keja pensyarah KOlej Polytech mara, kontrak servise start julai 2011

ayievevo
15-11-2012, 04:53 PM
keja hospital swasta bole x? pm sy kalau bole. sgt berminat.

akuna_matata
15-11-2012, 06:49 PM
keja pensyarah KOlej Polytech mara, kontrak servise start julai 2011

klo staf contract xleh bos..klo bos permenant confirm bole..

akuna_matata
15-11-2012, 09:36 PM
keja hospital swasta bole x? pm sy kalau bole. sgt berminat.

xdpt nk tlg bro :(

akuna_matata
16-11-2012, 02:26 PM
http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/pakejwaslah.jpg

pada yang da sampai kelayakan 60% tu
kalo nak apply lg leh apply sini yer..

utk staff KERAJAAN sahaja yer..
WASLAH satu penyelesaian utk yg dah capai 60%..
contact me for detail..
nak senang terus ke www.mbsbcentre.com

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mohdahmad1980
16-11-2012, 06:40 PM
macam mana boleh menang tu bmw?

akuna_matata
16-11-2012, 08:23 PM
macam mana boleh menang tu bmw?

nak menang kena apply loan la...:p:p

mohdahmad1980
16-11-2012, 09:05 PM
nak menang kena apply loan la...:p:p

hang boleh tutup mata-beri loan saja?:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
17-11-2012, 12:28 PM
upp utk arini...
jom semak loan kat www.mbsbcentre.com
atau YM myconsultant2u
nak lagi cpt sila sms 013 2001973 yer..
khas utk staf tetap GOMEN & BADAN BERKANUN saja..
staf BADAN BERKANUN sila msg/pm me dulu..
utk semak samada company anda boleh buat ke x dgn MBSB..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
18-11-2012, 10:32 AM
cuti2 ni kita still on bagi mereka yg nak check loan..
jika anda dari BADAN BERKANUN sila PM or SMS dulu yer..
saya boleh tlg checkkan samada company anda boleh buat atau x..

mohdahmad1980
19-11-2012, 01:10 AM
cuti2 ni kita still on bagi mereka yg nak check loan..
jika anda dari BADAN BERKANUN sila PM or SMS dulu yer..
saya boleh tlg checkkan samada company anda boleh buat atau x..

memang rajin.semoga berjaya.:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
19-11-2012, 10:36 AM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

bumpp thread di hari isnin...
khas utk kakitangan KERAJAAN dan BADAN BERKANUN..

mohdahmad1980
20-11-2012, 04:11 AM
mbsb ada offer untuk swasta tak?

akuna_matata
20-11-2012, 10:32 AM
mbsb ada offer untuk swasta tak?

swasta belum terbuka lagi pintu hati mbsb...
badan berkanun boleh..tp kena check dulu badan berkanun mana..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
20-11-2012, 12:37 PM
upp for today yer..
nak semak cara cepat kelayakan loan masuk je
www.mbsbcentre.com atau YM myconsultant2u
ataupom kol terus ayie 0132001973 utk fast reply..

akuna_matata
21-11-2012, 11:24 AM
upp utk hari ni..
kakitangan kerajaan dan badan berkanun tetap shj..
nak semak cara cepat kelayakan loan masuk je
www.mbsbcentre.com atau YM myconsultant2u
ataupon kol terus ayie 0132001973 utk fast reply..

akuna_matata
21-11-2012, 10:31 PM
ada yang kol tanya kenapa dah sebulan proses tp duit xdpt lagi..
jawap nya mudah saja..elak doc dari pending kat HQ MBSB...
so mane yang xnak bagi doc pending sila lah berurusan dgn saya yer..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
22-11-2012, 09:43 AM
ada yang kol tanya kenapa dah sebulan proses tp duit xdpt lagi..
jawap nya mudah saja..elak doc dari pending kat HQ MBSB...
so mane yang xnak bagi doc pending sila lah berurusan dgn saya yer..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ambo upp balik soalan2 yg biasa kedengaran..
tatkala apply loan dgn mbsb...
di sini penyelesaiannya...

akuna_matata
22-11-2012, 04:37 PM
mana yang nak semak kelayakan loan sila contact sy ye..
jgn malu jgn segan yer..maklumat anda akan dirahsiakan..

:p:D:D

mohdahmad1980
22-11-2012, 06:35 PM
swasta belum terbuka lagi pintu hati mbsb...
badan berkanun boleh..tp kena check dulu badan berkanun mana..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ada koperasi dah buka pintu untuk swasta tak?

akuna_matata
23-11-2012, 10:16 AM
ada koperasi dah buka pintu untuk swasta tak?

koperasi sy x pasti bos...
sbb sy buat MBSB sahaja..

akuna_matata
23-11-2012, 03:21 PM
upp for today...
elak doc anda pending...
nak tau mcmne sila PM me jika nak apply loan MBSB..

mohdahmad1980
23-11-2012, 05:03 PM
koperasi sy x pasti bos...
sbb sy buat MBSB sahaja..


mbsb sekarang akad berapa lama?

akuna_matata
23-11-2012, 11:58 PM
mbsb sekarang akad berapa lama?

akad 1 hari je bos..:p:p..diorg sms je..
pastu customer kena reply setuju ke x..
proses dia la dari mula2 submit doc..
dlm 5-7 hari bekerja duit masuk..

akuna_matata
24-11-2012, 11:25 AM
Pada kawan2 yang nak semak loan meh sy bagi langkah paling senang..
Tp sebelum tu LIKE dulu sy punya fanpage www.facebook.com/mbsbstylo

http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/designiklan.jpg

mohdahmad1980
24-11-2012, 08:05 PM
akad 1 hari je bos..:p:p..diorg sms je..
pastu customer kena reply setuju ke x..
proses dia la dari mula2 submit doc..
dlm 5-7 hari bekerja duit masuk..

bagus mcm ni..semoga business bagus..

akuna_matata
25-11-2012, 11:01 AM
upp for today...ari ahad pon bisnes jalan gak..
nak contact melalui YM pon bole..just add
myconsultant2u atau add my fanpage www.facebook.com/mbsbstylo

akuna_matata
26-11-2012, 11:26 AM
ada yang bertanya saya dah 3 mggu dia submit dgn agent..
tapi masih belum dpt duit...minta sy check kan status..
ingin saya maklum kan pihak processing MBSB ada team2 diorg..
biasa nya dia dah tetapkan team ni dgn master agent ni..
team tu dgn master agent tu...so kalo submit dgn agent lain..
mmg sy xleh nak check status...
yang paling penting elakkan doc anda pending di HQ MBSB..

akuna_matata
26-11-2012, 04:10 PM
Pada kawan2 yang nak semak loan meh sy bagi langkah paling senang..
Tp sebelum tu LIKE dulu sy punya fanpage www.facebook.com/mbsbstylo

http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/designiklan.jpg

jom semak loan skang...

akuna_matata
27-11-2012, 01:01 PM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

pada yg berminat nak mohon pinjaman peribadi mbsb...
sila baca pelan2 yer...kalo ade kemusykilan dan juga
sebarang pencerahan, sila PM ambe yer tuan2 sekalian..

shahz09z
27-11-2012, 01:09 PM
kalau berkerja ipta masih lagi tertakluk pada potongan maksimum 60% lg ker?

mohdahmad1980
28-11-2012, 08:08 AM
kalau berkerja ipta masih lagi tertakluk pada potongan maksimum 60% lg ker?

kontrak?:):):):)

akuna_matata
28-11-2012, 01:28 PM
ipta mane tu.. ade boleh buat lebih 60%..
tp kna tgk ipta mne dulu

mohdahmad1980
28-11-2012, 05:11 PM
ada yang dapat overlap waslah x?

akuna_matata
29-11-2012, 10:23 AM
upp utk arini...nak semak or nak tanya pasal loan..
utk staff tetap sahaja yer...
sila PM or msg me..direct master agent MBSB..

akuna_matata
30-11-2012, 03:10 PM
salam utk hari jumaat...
utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun..
yang berjawatan tetap sahaja yer..
staf badan berkanun sila msg or pm me dulu yer..
boleh check dulu samada company anda ada dlm list atau x
nak cepat sila msg 013 2001973 atau PM saya..
24 jam online juga melalui YM myconsultant2u..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akuna_matata
01-12-2012, 10:44 AM
upp for today...
jgn lupa check kelayakan loan anda..
semak di www.mbsbcentre.com
atau YM myconsultant2u..
nak lgi cpt sms 0132001973..

akuna_matata
03-12-2012, 11:33 AM
arini sy ada dkt medan mara, pada kwn2 yg nk jmp..
leh contact sy terus yer..mane tau ade yg nk buat loan ke..
utk semak online jgn lupa masuk www.mbsbcentre.com yer..

akuna_matata
04-12-2012, 11:13 AM
http://i1066.photobucket.com/albums/u418/zul_hairiey/MBSB%20promotion/pakejwaslah.jpg



upp for pakej waslah arini..
tp pakej WASLAH ni hanya utk full GOMEN sahaja yer..
mgkn tahun dpn pakej WASLAH dah xde...
so kena rebut peluang bagi mereka yg dah kelayakan
potongan gaji cecah 60%..
bole up sehingga 80% potongan gaji..
sila lah ber PM dgn ambo yer..

:)paid:)paid:)paid

samuelkie
04-12-2012, 11:26 AM
salam, TT betul ke saya ade dengar rate baru MBDB bulan 12 ni interest paling rendah sehingga 3.1% tolong bagi pencerahan .. kalau betul PM saya ye nak wat overlapping ..

akuna_matata
04-12-2012, 03:54 PM
salam, TT betul ke saya ade dengar rate baru MBDB bulan 12 ni interest paling rendah sehingga 3.1% tolong bagi pencerahan .. kalau betul PM saya ye nak wat overlapping ..

salam bro..
pls check ur PM..
tq

vgmcplatinum_seller
04-12-2012, 04:15 PM
salam bro..
pls check ur PM..
tq

pm sy gak TT.. tq :D

akuna_matata
04-12-2012, 08:27 PM
ok dah PM..

akuna_matata
05-12-2012, 03:12 PM
upp utk arini..bagi kakitangan kerajaan dan badan berkanun shj ye..
nak senang semak kat www.mbsbcentre.com
atau YM myconsultant2u utk sebarang pencerahan..

shahz09z
05-12-2012, 03:41 PM
kalau ipta UKM dan berjawatan tetap? masih apply potongan max 60% ker?

akuna_matata
05-12-2012, 08:45 PM
kalau ipta UKM dan berjawatan tetap? masih apply potongan max 60% ker?

yup bro, masih lagi max 60%..
pakej waslah xleh apply..
sbb bkn full gomen..
dah smpi limit 60% ke..

akuna_matata
06-12-2012, 01:30 PM
pakej MAX-I utk payout 100%...
pinjam 100k dpt 100k...
pm atau msg sy utk sebarang pencerahan yer..

shahz09z
06-12-2012, 02:20 PM
yup bro, masih lagi max 60%..
pakej waslah xleh apply..
sbb bkn full gomen..
dah smpi limit 60% ke..

potongan cecah 60.3% gitu ler..

Irwan De Gea
06-12-2012, 03:55 PM
Tolong sahkan..
Sya baru dpt info..
Next year punya rate 3.5% utk 20 thn...

Betul ker ??

imatheonlyone
06-12-2012, 03:59 PM
N-JOI da xde kan da ganti dgn Exchange-I balik

imatheonlyone
06-12-2012, 04:01 PM
Tolong sahkan..
Sya baru dpt info..
Next year punya rate 3.5% utk 20 thn...

Betul ker ??

package yg mana tu bro?? setau saya bln 1 kang 3.77, wajib overlap...3.5 tu ada tp utk jangka masa pendek la...tu pon bergantung gan kelayakan...

akuna_matata
07-12-2012, 10:36 AM
Tolong sahkan..
Sya baru dpt info..
Next year punya rate 3.5% utk 20 thn...

Betul ker ??

benda ni xleh nak sah kan lagi cuma dgr2 mcm tu lah..
mgkn akan kuar 2 pakej utk tahun dpn..
khas utk overlap waslah dan satu lagi utk overlap mana2 bank..
dari segi rate sy xleh nk confirm kan kang silap info...
nnti x pasal2 dapat surat dari MBSB :eek::eek::eek:
apa2 jgn risau...yg berminat nak overlap thn dpn tu..
jgn segan2 jgn malu2 utk PM sy..
sy akan bgtau kaedah dan cara2 apa yg anda perlu buat
sblm pakej baru tu kuar...
pada yg berminat shj yer...terus PM ke my inbox :p:p:p

akuna_matata
07-12-2012, 05:42 PM
N-JOI da xde kan da ganti dgn Exchange-I balik

yup, arini last bole submit njoii...
mggu dpn da tuka ke xchange blk
tp rate still sama 4.3

kkerisemas
07-12-2012, 05:48 PM
Apsal la MBSB ni xde wt business loan...hmmmm

syahrulez
07-12-2012, 07:05 PM
TT, Check PM...

akuna_matata
08-12-2012, 12:45 AM
TT, Check PM...

dah PM bro

akuna_matata
09-12-2012, 11:49 AM
tahukah anda semua hari ini hari ahad...
tahukah anda hari ahad pon sy beroperasi juga..
so kalo nk buat semakan loan leh isi form kat www.mbsbcentre.com

akuna_matata
10-12-2012, 11:33 AM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ RATE 3.5 (EXEC-i)

Rate dari 3.5%-5.2% bergantung pada tempoh tahun pembayaran
Boleh apply dari 3k sehingga 300k
Gaji kena rm3500 termasuk elaun tetap
Tempoh pembayaran dari 3-25 thn


PAKEJ RATE 4.3 (NJOI)

Loan baru atau overlap bole apply
Pakej 4.3 adalah tetap sehingga 20 thn
Bole apply dari 50k-250k
Percuma langganan astro seumur hidup (pakej astro telah disediakan)


PAKEJ POTONGAN SEHINGGA 80% (WASLAH)

Jika potongan dlm payslip sudah capai 60%, boleh lagi buat potongan antara 75%-80%
Kena overlap mana2 loan yg ada
Tahun 1-5 potongan gaji dibuat berdasarkan potongan payslip 60% shj
Bole apply sehingga 200k


PAKEJ LOAN PAYOUT 100% (MAX-I)

Rate 4.99
Apply 100k dpt 100k
Min 3k-250k
2 fasa pembayaran iaitu thn 1-5, 6-20


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

walaupon harimau malaya seri jer smlm perjuangan mst diteruskan..
:p:p..so pada yg nak apply loan MBSB di sini lah tempatnya yer..

shafiqahchong
10-12-2012, 01:15 PM
kalau swasta mcm mana pulak..? boleh apply ke...? boleh tolong check company sy kerja layak untuk MBSB..

akuna_matata
10-12-2012, 03:00 PM
kalau swasta mcm mana pulak..? boleh apply ke...? boleh tolong check company sy kerja layak untuk MBSB..

kalo badan berkanun bole apply..
cer pm nama company nk check tgk..

akuna_matata
11-12-2012, 10:04 AM
upp for pakej waslah arini..
tp pakej WASLAH ni hanya utk full GOMEN sahaja yer..
mgkn tahun dpn pakej WASLAH dah xde...
so kena rebut peluang bagi mereka yg dah kelayakan
potongan gaji cecah 60%..
bole up sehingga 80% potongan gaji..
sila lah ber PM dgn ambo yer..

:)paid:)paid:)paid

upp utk WASLAH bagi yang dah capai 60% potongan

akuna_matata
11-12-2012, 10:01 PM
pada yg nak apply loan tu jgn malu jgn segan yer..
just PM me..proses 5-7 hari bekerja..
elak doc anda pending di bhgian processing..

akuna_matata
12-12-2012, 11:11 AM
upp utk arini..
masuk je ke www.mbsbcentre.com utk semakan loan...
atau terus YM myconsultant2u..
nak cpt msg je ke 013 2001973..

akuna_matata
13-12-2012, 12:43 PM
upp utk arini khas utk kakitangan awam dan badan berkanun..
masuk je ke www.mbsbcentre.com utk semakan loan...
atau terus YM myconsultant2u..
nak cpt msg je ke 013 2001973..
proses hanya 5-7 hari sahaja yer..

antu air
13-12-2012, 12:46 PM
assalamualaikum toke besar

ambo ni takdop slip gaji
buleh buat loan jugok ko.. :))

guano kito boh
segar dop..

akuna_matata
15-12-2012, 10:53 AM
assalamualaikum toke besar

ambo ni takdop slip gaji
buleh buat loan jugok ko.. :))

guano kito boh
segar dop..

demo pitih kebuk doh, x wt loan pon xpo..hehe..
ado duk kg ni boh...setakat ni segar molek lg..

akuna_matata
19-12-2012, 11:25 AM
upp utk arini...nak mudah buat semakan di www.mbsbcentre.com
atau PM sy jika nak dptkan nasihat serta bimbingan tentang pakej yg sesuai..
nak lg cpt sms ke 0132001973..jgn risau sy akan cuba membantu anda..

samuelkie
19-12-2012, 05:36 PM
bila rate baru nak keluar tuan rumah?.. agak2 dalam berapa rate baru nanti?

akuna_matata
19-12-2012, 09:40 PM
bila rate baru nak keluar tuan rumah?.. agak2 dalam berapa rate baru nanti?

sabar tuan sabar...bwk bertendang..:p:p
jgn risau taun dpn pasti kuar rate baru tu...
tuan jgn susah hati...cek pm tuan

akuna_matata
20-12-2012, 10:34 AM
up for waslah...utk AG payslip shj...
mana2 kelayakan dah sampai 60% bole apply lg loan..
PM utk semakan atau pon pencerahan..

akuna_matata
20-12-2012, 08:23 PM
panggilan terakhir utk mlm ni bagi kakitangan awam yang nk buat loan...
terus ke www.mbsbcentre.com yer atau PM saje ke inbox..

akuna_matata
21-12-2012, 11:57 AM
salam jumaat warga CG
khas utk penggemar2 loan yg nj buat overlap atau fresh loan dgn MBSB shj ye...
dijamin proses 5-7 hari bekerja shj yer..
sila lah ber PM atau contact sy 0132001973...

akuna_matata
27-12-2012, 04:18 PM
upp for today...jgn lupa semak loan www.mbsbcentre.com
atau kol 0132001973 utk fast reply..

akuna_matata
28-12-2012, 10:36 AM
up sempena ari jumaat yg mulia ni....
sape nak apply waslah leh PM me...
tahun dpn kemungkinan waslah dah xde..

playlif3
28-12-2012, 10:51 AM
ade mmbe kata lau buat yg waslah ni risiko skit btul ke??
sbb lpas 5tahun potongan tinggi n tempoh yg dorang amik pn da la lama..

akuna_matata
07-01-2013, 01:27 PM
ade mmbe kata lau buat yg waslah ni risiko skit btul ke??
sbb lpas 5tahun potongan tinggi n tempoh yg dorang amik pn da la lama..


waslah leh overlap dgn pakej baru mbsb rate 4.77
dulu waslah rate 5.5..
payout leh dpt 100%

akuna_matata
08-01-2013, 04:47 PM
up utk arini...apply skang sy dptkan statement redemption baki
terkini dari bank anda...jimat masa dan jimat kos..

akuna_matata
09-01-2013, 02:07 PM
nak buat overlap tp xnak p amik surat setelment...
meh buat ngn sy..sy dapatkan setelment anda dari bank..
semua bank/ koperasi kecuali bank rakyat dan ambank..

thechosenone
09-01-2013, 02:34 PM
boleh kirakan if loan 120k? gov n gaji lam 3.5k tq

akuna_matata
09-01-2013, 05:10 PM
boleh kirakan if loan 120k? gov n gaji lam 3.5k tq

cek PM bos

akuna_matata
10-01-2013, 02:21 PM
upp loan mbsb utk arini...
statement bank sy uruskan..
PM me segera...

akuna_matata
11-01-2013, 04:04 PM
bagi yg ade acc waslah mbsb yg nk dptkn bulanan rendah dan
dpt cash in hand sila PM saya dengan segera...kita ejas dgn pakej
baru MBSB..mmg berbaloi2...nk cpt msg ke 013 2001973

akuna_matata
12-01-2013, 01:35 PM
upp utk yg nk overlap WASLAH..
kalo sblm ni nk overlap xlepas cer PM sy..
meh sy kira kan dulu..
rate baru pakej baru MBSB..

akuna_matata
12-01-2013, 08:54 PM
kepada pemegang acc WASLAH yang berminat sila PM utk
dapatkan rate rendah..dan juga dpt cash in hand..
overlap dgn pakej baru MBSB..

akuna_matata
13-01-2013, 06:48 PM
upp utk arini..proses cepat utk loan MBSB pakej baru..
elakkan doc anda pending di HQ MBSB..

akuna_matata
14-01-2013, 02:24 PM
upp utk arini...
bagi yg nak kecilkan bayaran bulanan pls PM..
kalo xnak PM, pls msg 0132001973 utk fast reply..

akuna_matata
14-01-2013, 05:37 PM
sebelum balik keje..sila pastikan anda semak dulu kelayakan loan..
bagi yg nk buat loan je la..khas utk kakitangan gomen..
rendahkan bayaran bulanan dan dapat cash in hand..

akuna_matata
15-01-2013, 02:01 PM
upp utk arini....kasi msg terus ke 0132001973 utk sebarang pertanyaan..
kecilkan bayaran bulanan dan dpt cash..

akuna_matata
16-01-2013, 02:18 PM
upp utk arini...bagi yg nak buat overlap...
sms terus ke 013 2001973

mtsokri
16-01-2013, 03:26 PM
kalau nk loan 100k camner? gov gaji dalam 3.5k pm bos..

akuna_matata
16-01-2013, 05:26 PM
kalau nk loan 100k camner? gov gaji dalam 3.5k pm bos..

cek pm bos

thechosenone
18-01-2013, 10:46 AM
kalau nk loan 100k camner? gov gaji dalam 3.5k pm bos..

bank rakyat tgh promo skang...rate 3.89/98 flat rate utk loan up to 200k...
sory tt just sharing :)

akuna_matata
18-01-2013, 12:03 PM
bank rakyat tgh promo skang...rate 3.89/98 flat rate utk loan up to 200k...
sory tt just sharing :)

ok nak sharing jgk kalo loan ngn mbsb,
komitmen 60% dikira dekat payslip sahaja..
kalo bank rakyat komitmen luar pon dikira..
cthnya kalo ade loan kereta atau loan rumah..
:">:">:">

satu lagi untuk rendah kan monthly payment leh
wat sampai 25 tahun..:o:o

akuna_matata
19-01-2013, 11:48 AM
upp thread mbsb utk arini..
dari WASLAH ke MAX-i..
jimat interest siap dapat cash...
PM or sms 013 200 1973 utk fast reply..

akuna_matata
21-01-2013, 03:23 PM
upp for today...
nk overlap meh masuk sini...
kita kurangkan bayaran bulanan loan skang..

akuna_matata
22-01-2013, 05:14 PM
upp utk arini...jimatkan interest waslah anda...
overlap waslah lama dan dapatkan cash segera..
sms ke 013 200 1973..

akuna_matata
23-01-2013, 12:00 PM
jom kira kan kelayakan loan anda terlebih dulu..
kalo ade waslah leh overlap pakai max i rate 4.77..
jimat interest dan dpt cash in hand..
kalo overlap loan bank/koperasi lain dpt rate 3.99
jimat kan bulanan dgn buat loan selama 25 tahun..
sms ke 013 200 1973

akuna_matata
23-01-2013, 09:18 PM
dah sampai potongan 60% tp nak cash...
sila masuk sini dulu..
PM atau sms 013 2001973..
kita semak dulu kelayakan..

gmsatria
23-01-2013, 09:42 PM
tt..dl waslah 78%...skrg limit sampai 70% jer..boleh overlap ke kes mcm ni?

akuna_matata
23-01-2013, 09:48 PM
tt..dl waslah 78%...skrg limit sampai 70% jer..boleh overlap ke kes mcm ni?

bole je bos..dulu waslah 78%, tempoh 20 thn,
payout 92% dan rate 5.5%..
skang ni max-i 70%, tempoh 25 thn, payout 100%
dan rate 4.77%..
kebanyakan cust waslah yg overlap ngn sy yg dulunya
xleh overlap, pas overlap pakej baru dpt cash in hand lg..
nak2 yang bole wat sampai 25 tahun..
kalo bos x caye cer PM sy detail2..
meh sy kira kan dulu :)paid:)paid

akuna_matata
24-01-2013, 12:09 PM
bumpp utk tengahari ni..
sms ke 013 200 1973 utk fast reply..

akuna_matata
24-01-2013, 08:27 PM
last kol utk mlm ni...
nak semak dulu pon bole..
mane yg dah ade loan tu..
kita restructure blk loan anda..
mne tau dpt bulanan rendah pluss cash ke..

akuna_matata
25-01-2013, 02:46 PM
jom semak dulu kelayakan loan anda utk ari jumaat ni..
meh kita kira kan balik apa pakej yg sesuai..
utk fast reply sms je 013 2001973..

akuna_matata
26-01-2013, 05:33 PM
upp for today....
nak overlap atau fresh loan..
meh kita kire dulu..

akuna_matata
27-01-2013, 06:24 PM
bumpp utk ari ahad...
meh semak dulu kelayakan sblm apply..

akuna_matata
27-01-2013, 10:40 PM
bumppp utk arini...
meh kawan2 yang nak buat loan mbsb..
kita kasi pencerahan mcmane nak jimatkan bulanan anda..
Pm atau sms ke 013 2001973 utk fast reply

akuna_matata
28-01-2013, 01:47 PM
pada kwn2 yg nk apply loan mbsb ada 2 pakej menarik skang ni...
PM utk keterangan lanjut

akuna_matata
29-01-2013, 04:54 PM
bumpp utk arini...
semak dan applyl loan..
khas utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun..

akuna_matata
30-01-2013, 08:55 AM
Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI


Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku


KELEBIHAN MBSB


Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.




WHY ALWAYS ME!!!


Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
Kami x ambil sebarang processing fees dari customer


Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ BARU MBSB RATE 3.99% X-CHANGE 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB
Loan dari 3k-250k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 96% dari loan amount
Target customer:


Customer yang dah ada loan di bank lain yang ingin re-structure balik pinjaman dengan bayaran bulanan lebih rendah
Customer yang nak dapatkan cash dengan setelkan baki pinjaman asal
New customer yang baru nak buat fresh loan untuk dapatkan rate rendah
Customer yang dah capai had kelayakan 60% potongan gaji masih layak memohon
Customer blacklist/CTOS juga layak memohon


PAKEJ BARU MBSB RATE 4.77% MAX-I 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB dan loan MBSB
Loan dari 3k-300k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 100% dari loan amount
Target customer:


Khas untuk customer MBSB yang dah ada acc WASLAH amat dialu-alu kan
Customer MBSB yang dah ada acc dengan MBSB yang ingin re-structre balik tempoh pinjaman sehingga 25 tahun untuk merendahkan bayaran bulanan
Mana2 customer yang ingin dapatkan cash 100% dari jumlah pinjaman. Contohnya pinjam 100k nak dapat payout 100k


Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

khas utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun...
meh masuk dulu tengok2 kalo berminat..
overlap loan lama dgn kadar 3.99 selama 25 tahun..
jimat kan bulanan dapatkan cash anda..

akuna_matata
30-01-2013, 03:54 PM
semak kelayakan dulu sebelum balik ke rumah...
PM atau msg ke 0132001973..

akuna_matata
31-01-2013, 08:05 PM
bumpp utk arini...
jangan malu atau segan utk bertanya...
PM atau sms saje..

maranello_84
31-01-2013, 10:44 PM
boss dh email..gapo2 roger deh..

akuna_matata
31-01-2013, 11:05 PM
boss dh email..gapo2 roger deh..

ok nati kawe kelik kawe wt calculation..
nati kawe heloo

akuna_matata
01-02-2013, 11:22 AM
nak upp thread ni utk arini sblm p solat jumaat..
overlap loan dari bank lain dan jimatkan bulanan anda..
plus dpt cash lagi..PM utk sebarang maklumat yer..

akuna_matata
02-02-2013, 02:52 PM
kita up kan blk hari sabtu..,
nak semak kelayakan sms je ke 013 2001973..
kita kira kan dulu brape cash in hand...

akuna_matata
03-02-2013, 05:51 PM
ptg ahad ni bole je kalo nak semak kelayakan loan anda..
nak kurangkan bayaran bulanan, nak dpt kan cash..
nak setel kan blacklist pon bole..
jgn lupa utk PM atau sms ke 013 200 1973..

akuna_matata
04-02-2013, 04:57 PM
bumppp utk arini...
check dulu kelayakan loan sblm blk ke rumah
direct master agent mbsb..

putrajaya
04-02-2013, 05:11 PM
salam TT,
company bukan Panel MBSB,boleh ker TT uruskan mengenai company untuk menjadi panel MBSB?saya berkerja di Public listed company.

akuna_matata
04-02-2013, 05:19 PM
salam TT,
company bukan Panel MBSB,boleh ker TT uruskan mengenai company untuk menjadi panel MBSB?saya berkerja di Public listed company.

company ape bro

putrajaya
04-02-2013, 05:34 PM
Bumi Armada Berhad

akuna_matata
04-02-2013, 05:48 PM
Bumi Armada Berhad

cek pm bos

akuna_matata
04-02-2013, 11:12 PM
up utk mlm ni sblm tutup buku...
boleh lagi nak semak kelayakan loan ni..

akuna_matata
05-02-2013, 01:33 PM
salam utk warga CG..
ada yg nk overlap loan ke..
jgn lupa pakej 3.99 selama 25 thn ni akan tamat pd akhir bln ni..
pakej yg bole up sehingga 70% potongan gaji...
pd yg berminat jgn lupa PM atau sms ke 0132001973...

akuna_matata
05-02-2013, 09:45 PM
upp di malam hari..
semak jgn x semak...
jgn tersilap semak plk yer..

BaLL78
05-02-2013, 09:54 PM
bro... berminat..... PM table
Sarawak bole tak?

akuna_matata
06-02-2013, 08:27 AM
pagi2 ni nk semak kelayakn bole je...
PM je atau sms ke 0132001973...

iryssa7
06-02-2013, 11:46 AM
bro, leh kasi email..nak tnya detail

akuna_matata
06-02-2013, 12:23 PM
bro, leh kasi email..nak tnya detail

ok email ke mbsbloan.biz@gmail.com
nk senang email je payslip
umur pencen n no hp

akuna_matata
06-02-2013, 02:24 PM
bro... berminat..... PM table
Sarawak bole tak?

cek PM bos

akuna_matata
08-02-2013, 03:10 PM
upp utk mereka yg nak apply loan...
nak buat semakan kelayakan dulu pon bole..
mane tau potongan gaji dah sampai 60%,
tp nak pakai duit cash pula..
mai kita semak kelayakan anda dulu...

akuna_matata
08-02-2013, 07:50 PM
khas utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun...
overlap dgn rate 3.99 dan bayaran sehingga tahun ke 25
lebih cash dan bayaran lebih rendah..
yg berminat bole PM atau sms 0132001973..

akuna_matata
10-02-2013, 04:21 PM
bummppp sempena tahun baru cina....
nk jimat bulanan atau nk dpt cash...
PM atau msg 0132001973..
nak rekemen kawan2 pon boleh...

akuna_matata
11-02-2013, 12:20 PM
ada yg kol nk check status loan..
dah apply dgn org lain mmg sy xleh tlg check kan..
kalo cust sy mmg sy bole check kan dan update..
pd yg nk apply loan mbsb sy akan update dari
semasa ke semasa sehinggalah akad dan loan disburst..

klik
11-02-2013, 12:28 PM
tuan saya berminat...Pm table boleh ker...

akuna_matata
11-02-2013, 12:40 PM
tuan saya berminat...Pm table boleh ker...

ok bagi email bro

akuna_matata
11-02-2013, 08:00 PM
upp di mlm hari...masih sempat lg ni kalo nk check kelayakan anda...
mane tau leh kurangkan bayaran bulanan loan anda skang...
cer PM atau sms jika ade persoalan...

akuna_matata
12-02-2013, 12:41 PM
masih ade yg nak tutup loan lama atau nk overlap,
boleh PM atau sms 013 2001973...
boleh semak dulu...kalo ok baru kita proceed..

akuna_matata
14-02-2013, 12:52 PM
upp utk arini...jika kesempitan wang bole semak dulu kelayakan..
PM atau sms 0132001973..

akuna_matata
14-02-2013, 10:59 PM
upp bagi kawan2 yang nk apply loan mbsb..
blacklist atau ctos boleh apply..
khas utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun..
PM atau sms yer...

akuna_matata
15-02-2013, 03:08 PM
ok bagi yang nak overlap tu minta amik penyata baki
dari bank asal kalo boleh due date 31 mac 2013..
sbb dah ade kes mbsb xterima kalo due date 28 feb 2013..
sekadar utk peringatan..

akuna_matata
16-02-2013, 11:12 AM
jemput masuk bagi kawan2 adik kakak abg2 yg nk apply loan..
terhangat di pasaran buat masa ni..
rate 3.99 selama 25 tahun upp to 70% potongan angkasa..
5 tahun pertama bayar 60% potongan sahaja...
PM atau sms 013 200 1973 utk detail2..

akuna_matata
18-02-2013, 08:44 AM
bumpp thread utk arini...
semak dan check dulu sebelum apply..
nak apply maksima sampai potongan 70% pon bole..
5 thn pertama byr potongann 60% shj...
sms 013 200 1973 utk fast reply..

akuna_matata
18-02-2013, 02:19 PM
yg nk semak leh terus email payslip ke mbsbloan.biz@gmail.com
atau msg je ke 0132001973

akuna_matata
18-02-2013, 08:46 PM
di upp kan mlm ni...pada yang nak apply loan mbsb tu,
meh masuk sini dulu utk sebarang pencerahan..
nak cpt sms je ke 013 200 1973..

putraklasik7
19-02-2013, 07:44 AM
Slm bos. Bole email table bayaran dan cara untuk overlap b.rakyat. putraklasik7@gmail.com

akuna_matata
19-02-2013, 08:46 AM
Slm bos. Bole email table bayaran dan cara untuk overlap b.rakyat. putraklasik7@gmail.com

salam bos, check email..

zilla
19-02-2013, 08:54 AM
salam...

check email ya..saya dah emailkan payslip saya..terima kasih..

akuna_matata
19-02-2013, 08:59 AM
salam...

check email ya..saya dah emailkan payslip saya..terima kasih..

ok dah dpt nanti sy tgk kan dulu pastu sy contact zila ye..

zilla
19-02-2013, 09:49 AM
ok dah dpt nanti sy tgk kan dulu pastu sy contact zila ye..

ok tapi dah dapat 2nd email saya kan? nk reply sms takde kredit

akuna_matata
19-02-2013, 10:59 AM
ok tapi dah dapat 2nd email saya kan? nk reply sms takde kredit

ok dah dpt..tq yer

akuna_matata
19-02-2013, 06:03 PM
ptg2 ni kalo nak semak kelayakan bole aja...
nak fast reply sms ke 013 200 1973..
nak PM pon bole juga..

rizalstudio
19-02-2013, 11:28 PM
:) aku branch manager utk master agency MBSB. Cawangan Johor Bahru dan ibu pejabat kat PWTC.

Bagi aku pakej terbaik ialah 3.99% dan pakej bermasalah ialah 4.77% (bermasalah kat agent) heheh...

sblum aku join company ni, aku yg develop online system diorang kat www.rzbc.com.my

akuna_matata
20-02-2013, 06:44 PM
upp utk arini...bagi yang nak apply loan..
meh kita semak dulu baru kita proses..

akuna_matata
22-02-2013, 09:56 PM
malam2 ni ade lg ke yg nak buat semakan loan..
apply sehingga 70% potongan gaji tp byr 60%
potongan sahaja utk 5 thn pertama..
PM atau sms 013 200 1973 jika berminat..
khas utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun..

akuna_matata
23-02-2013, 10:45 AM
upp utk ari sabtu ni...ade yg dah cecah 60% potongan gaji x...
kita ade cara dgn mbsb....mgkn nk pakai cash atau nak restructure
blk pinjaman sedia ada..sms je 013 200 1973 utk pertanyaan

kiaspectra
23-02-2013, 11:46 AM
Untuk Staff MAS boleh tak BRo?

ABUZIKIN
23-02-2013, 01:32 PM
dah pos dah boh..

akuna_matata
23-02-2013, 03:09 PM
dah pos dah boh..

ok boh...ade kol dop no yg kawe bagi tu

ABUZIKIN
23-02-2013, 03:39 PM
ok boh...ade kol dop no yg kawe bagi tu

tepon tp xder angkat

akuna_matata
23-02-2013, 03:52 PM
Untuk Staff MAS boleh tak BRo?

staff mas xdpt la bos

toyist83
24-02-2013, 12:15 AM
Slm..
Kawe buat loan nga demo lah sene sikit...
buleh dop ?

toyist83
24-02-2013, 12:16 AM
Kalu demo mari tepat kawe ngeteh2 sikit buleh dop..
kalu demo mari konpem jadi..

akuna_matata
24-02-2013, 10:20 AM
Kalu demo mari tepat kawe ngeteh2 sikit buleh dop..
kalu demo mari konpem jadi..

demo nk buat loan buleh jah boh..
duk area mano..kalu dale lingkungan 100km
kawe buleh hungga lagi..:p:p

toyist83
24-02-2013, 10:54 AM
demo nk buat loan buleh jah boh..
duk area mano..kalu dale lingkungan 100km
kawe buleh hungga lagi..:p:p

kawe dok besut..
buleh mari ko ?

akuna_matata
24-02-2013, 11:54 AM
kawe dok besut..
buleh mari ko ?

acu tera cek pm bohh

akuna_matata
24-02-2013, 08:33 PM
masih belum terlambat utk staf gomen n badan berkanun nk semak
kelayakan loan anda..pakej menarik leh apply sehingga 70%
potongan gaji...5 tn pertama byr 60% potongan sahaja..
nak pencerahan sila lah ber PM atau sms 013 200 1973 utk
fast reply..

zitron88
24-02-2013, 08:45 PM
Bro. Nk tanya sikit. Sy baru submit hari selase lepas n hari rabu dpt msg dr MBSB mengtakan sy punye permohonan dlm proses. Persoalannye sy buat overlap dr bank yg lain. Tggl lg berapa hari lg nk abis bulan 2 ni. If dah abis bulan 2 ni MBSB masih belum sms utk AKAD, Dia akan mintak yg baru tak utk statement full settlemnt? Dh la nk mintak ni mkn mase 2mggu.

akuna_matata
24-02-2013, 09:12 PM
Bro. Nk tanya sikit. Sy baru submit hari selase lepas n hari rabu dpt msg dr MBSB mengtakan sy punye permohonan dlm proses. Persoalannye sy buat overlap dr bank yg lain. Tggl lg berapa hari lg nk abis bulan 2 ni. If dah abis bulan 2 ni MBSB masih belum sms utk AKAD, Dia akan mintak yg baru tak utk statement full settlemnt? Dh la nk mintak ni mkn mase 2mggu.

mmg kena mintak baru la kalo dia lum sms akad...
byk kes mcm ni..better amik statement tu lama ckit..
supaya x expired..

akuna_matata
26-02-2013, 02:13 PM
upp bagi yang nak proceed loan...
terbuka utk kakitangan awam dan badan berkanun...

papapaijal
26-02-2013, 02:42 PM
TT.
selalunya MBSB ni berapa lama proses dia? sbb kwn saya punya permohonan sampai skrg belum ada apa2 dah 2 minggu.. ejen yg buat tu kata masih dalam proses.. lama gilers.. kenapa ye TT?

ABUZIKIN
26-02-2013, 02:53 PM
u got pm boh

akuna_matata
26-02-2013, 06:55 PM
TT.
selalunya MBSB ni berapa lama proses dia? sbb kwn saya punya permohonan sampai skrg belum ada apa2 dah 2 minggu.. ejen yg buat tu kata masih dalam proses.. lama gilers.. kenapa ye TT?

kwn awk yg buat ke awk yg buat ni...hehe..proses time promotion ni agak lama jgk la..
ade kes yg cpt dan ade kes yg lambat..kena plak ade doc yg pending mmg lambat la..
skng ni paling cpt pon dlm 2 mggu...try cek ngn ejen tu dah sampai mana level dia..
biasa kalo submit arini doc, ari khamis baru masuk dlm sistem MBSB..pastu pending dlm
seminggu..klo xde apa2 akan rekemen loan...pastu dlm 2-3 hari baru lulus..
dah lulus dia akan akad aritu jgk atau keesokan hari...

akuna_matata
27-02-2013, 08:41 AM
upp di pagi hari di kala kakitangan awam masuk keje..
ade lagi yg nak buat semakan leh PM atau sms..
talian hotline adalah 013 200 1973 yer..