PDA

View Full Version : Kedai Jual Bateri Kereta Kering/ Basah Harga Murah di K.L & SEL


adamdaniel81
25-09-2012, 09:57 PM
Aku dah search kat thread2 lama tp xjumpa pun thread pasal kedai harga bateri kete ni. Thread pasal harga tayar adalah. Kebetulan.. aku pun mmg nak cari bateri kete murah2 ni...so, aku wujudkan thread ini utk korang. Best x aku? :D

Skrg ni aku pakai bateri kering brand Century NS40ZL utk kereta Honda Jazz aku.

Ingat nak tukar brand lain pulak. Tu la.. nak mintak pandangan cgians.

Smlm aku dah usha area ampang. Harga setiap kedai tu mmg berbeza. Cuma kena pandai nego la dgn bro apek tu.

Nnt aku buat list harga bateri ye. At least harga ni buleh dijadikan sebagai panduan utk org lain agar x tertipu. Bagi yg xtau... harga bateri sel kering lagi mahal daripada bateri sel basah.:D

Harga Utk Bateri NS40SZL.

Bateri Kering
Century- RM160
Panasonic- RM180
Yokohama -RM160

Bateri Basah
Yuasa- RM140
Niko- RM130

** Kalu nak trade in bateri lama korang tu, diorang amik RM5 je. sesetengah kedai tu ada yg amik RM10. Kalu korang jual kat kedai lusuh tu, dorang amik RM30 sbb skrg harga bateri terpakai mahal. Tp xtau la ye ke x. Ni kwn aku yg bgtau aku pastu aku sampaikan kat korang. :))

** harga utk upah cas bateri = RM5 (utk 2jam)

Senarai jenis bateri berdasarkan model kete

Proton
NS 60 kecuali Tiara DIN55, Gen2 DIN55, Persona DIN55, NEO DIN55

Perodua
NS 40

Toyota
Avanza NS40, Hilux NS70, Camry 55D23, Estima 55D23, Unser NS70, Vios NS40, Wish NS60, Rush NS40

Honda
Accord 55D23, City NS40, Civic NS60, Jazz NS40, Prelude NS60, Stream NS60


Nanti aku buat POLL, korang pakat vote eh.

Utk tip penjagaan bateri sila ke:

LINK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=332664)

adamdaniel81
25-09-2012, 09:58 PM
UPDATE Harga Bateri TERKINI 26/9/2012:

*Bateri Sel Kering NS40Century Marathon: RM150:o
*Bateri Sel Kering NS40 Yokohama :RM150:o

* Kedai VOL Car, Taman Sri Nanding, Hulu Langat. :)paid

gitarplastik
25-09-2012, 10:02 PM
aku ada tnya satu kedai ni, bateri kering dia cas rm320. tu normal ke tak ha? kete aku pesona (jgn tnya psl brand, aku mmg buta kayu)

budak_design
26-09-2012, 09:42 AM
aku ada tnya satu kedai ni, bateri kering dia cas rm320. tu normal ke tak ha? kete aku pesona (jgn tnya psl brand, aku mmg buta kayu)

laki ke pompuan ni....:p

AARCEMARA
26-09-2012, 09:46 AM
laki ke pompuan ni....:p

ko nak beli bateri ko kol kwn aku, harga ko boleh bandingkan...0123830595..ahmad

ihw666
26-09-2012, 09:58 AM
der arge century lu tu murah der... serius..

shahril_hyundai
26-09-2012, 10:02 AM
aku beli century basah utk wira aku hrga rm 150 tolak bateri lama rm20 jadi rm130 ja.....kering pon hrga sama....
ni aku beli kat butterworth penang la.....

Bro_Izantie
26-09-2012, 10:08 AM
best la thread ni...
thanks atas info..
rugi takder button thanks..

takumie
26-09-2012, 10:10 AM
nak beli batri beli dkt PJ..area sea park..spare part termurah yg prnh aku jmpe..hr tu tkr/beli century ns40 (kering).rm140 aje..brand lain lg murah dr tu..

sukam99
26-09-2012, 10:21 AM
nak beli batri beli dkt PJ..area sea park..spare part termurah yg prnh aku jmpe..hr tu tkr/beli century ns40 (kering).rm140 aje..brand lain lg murah dr tu..

...murah tu bro..bateri kering pulak tu...
..kalau bateri basah ...rege dah lebih kurang cam tu gak...

fadziledel
26-09-2012, 10:31 AM
better beli kering jerk...dah masuk 3 tahun pakai ha ok jerk...

ADI78
26-09-2012, 11:07 AM
Ala lupe plak aritu beli bateri kering kt area sp.....kene cek blk resit

adamdaniel81
26-09-2012, 11:15 AM
UPDATE Harga Bateri TERKINI 26/9/2012:

*Bateri Sel Kering NS40Century Marathon: RM150
*Bateri Sel Kering NS40 Yokohama :RM150

* Kedai VOL Car, Taman Sri Nanding, Hulu Langat

later_on82
26-09-2012, 11:17 AM
em..saga BLM pakai NS40 ke 50,,ak pon x tau...xpernah tukar lg bateri...tp nak masuk 3 tahun ni..kene alert gak la..kalo harga rm150 camtu bateri kering..kire okla tu...

kni
26-09-2012, 11:41 AM
em..saga BLM pakai NS40 ke 50,,ak pon x tau...xpernah tukar lg bateri...tp nak masuk 3 tahun ni..kene alert gak la..kalo harga rm150 camtu bateri kering..kire okla tu...
aku pun pakai saga. bateri aku lagi 2 minggu nak cukup umur 4 thn.
area kajang kedai mana yg jual bateri murah? nak gi tmn seri nanding tu jauh plak...

kebabom
26-09-2012, 12:00 PM
aku pakai ns60 utk vios...hrga rm185, trade in bteri lama...cina tu amek rm10 utk bteri lama...

samad
26-09-2012, 03:34 PM
aku pakai battery 3k buatan thailand..dapat tahan 3 tahun 1/2.
http://www.3kbattery.com/

mahal sikit..jual di setapak

jibonn
26-09-2012, 03:41 PM
NS60L dan B7548 AGM berape RM lak tt?:D

MoMuChI
26-09-2012, 03:48 PM
ns70 BRP PLAK?

aim02Aug
28-09-2012, 09:32 AM
nak beli batri beli dkt PJ..area sea park..spare part termurah yg prnh aku jmpe..hr tu tkr/beli century ns40 (kering).rm140 aje..brand lain lg murah dr tu..

abg takumie share info (neme, addr. & tel) kedai tu yer:p

takumie
28-09-2012, 01:17 PM
abg takumie share info (neme, addr. & tel) kedai tu yer:p

nt sy detel kan sekali dgn map..hehehe

nashburn
28-09-2012, 01:36 PM
kalu nak beli bateri atau spare part kete yg murah pegi kat pj
(pj new town kat area balai polis tu.. ada foodcourt kat depan)
spare part aku selalu beli kat fook bee betul2 berhadapan balai polis pj
kalau bateri tak ingat nama kedai.. dekat2 situ gak
area pj 8 avenue... ada sederet kedai... selalu ramai org. byk pomen amik brg sini.
NS40 century RM140 je, tolak bateri lama RM15

takumie
28-09-2012, 02:40 PM
kalu nak beli bateri atau spare part kete yg murah pegi kat pj
(pj new town kat area balai polis tu.. ada foodcourt kat depan)
spare part aku selalu beli kat fook bee betul2 berhadapan balai polis pj
kalau bateri tak ingat nama kedai.. dekat2 situ gak
area pj 8 avenue... ada sederet kedai... selalu ramai org. byk pomen amik brg sini.
NS40 century RM140 je, tolak bateri lama RM15

ooo..dule bese gak sy gi kdai tu tp sparepat die xbrp nk byk sgt..skrg selalu gi area pj seapark..situ mmg byk brg..hrge mmg trbaik..klu g kdai die manjang penuh dgn org mmbeli..huhuhu..

AARCEMARA
28-09-2012, 02:59 PM
aku pun pakai saga. bateri aku lagi 2 minggu nak cukup umur 4 thn.
area kajang kedai mana yg jual bateri murah? nak gi tmn seri nanding tu jauh plak...

ko kol 0123830595 dood to door service area kajang bangi...ko tanya harga dia macmana.

nyioq
28-09-2012, 03:14 PM
ooo..dule bese gak sy gi kdai tu tp sparepat die xbrp nk byk sgt..skrg selalu gi area pj seapark..situ mmg byk brg..hrge mmg trbaik..klu g kdai die manjang penuh dgn org mmbeli..huhuhu..

Battery aku amek kat kedai battery @ PJ oldtown. Kedai dekat pasar basah. Xingat nama. Amek battery VARTA NS60 dry cell. dalam 170 kalau xsilap.dah 3 tahun guna.

Bro takumie, boleh buka thread baru SPARE PART plak..hehee.. Aku biasa amek barang toyota kat VANLI segambut. Barang ori & harga boleh la murah..Boleh bagi detail skit x bro kedai spare part kat area Sea Park..trimasss :D

malkovich
29-09-2012, 12:34 AM
aku pilih panasonic
tak kisah harga brape pun wlupun nmpk mcm mahal sket
sebab betri ni tahan lamaaaaaaaa

tonitoneroni
29-09-2012, 04:19 PM
bateri din 55 tau harga berape?

kopininja
29-09-2012, 04:48 PM
ooo..dule bese gak sy gi kdai tu tp sparepat die xbrp nk byk sgt..skrg selalu gi area pj seapark..situ mmg byk brg..hrge mmg trbaik..klu g kdai die manjang penuh dgn org mmbeli..huhuhu..

seapark kat mane ekk..besar ooo seapark tu..
cube bagi tau name kedai die..

takumie
01-10-2012, 01:03 PM
seapark kat mane ekk..besar ooo seapark tu..
cube bagi tau name kedai die..

jap lg aku brthu..kebetulan nk gi kdai die hr ni..huhuhu

komet1979
01-10-2012, 03:01 PM
Kt tempat aku

CENTURY MARATHONER - RM160
PANASONIC - RM165
YOKOHAMA - RM155

kopininja
02-10-2012, 02:32 PM
jap lg aku brthu..kebetulan nk gi kdai die hr ni..huhuhu

cepat bro bagi tau..
bateri aku dah nak kong ni..

takumie
02-10-2012, 04:32 PM
cepat bro bagi tau..
bateri aku dah nak kong ni..

ok..ni ha alamat kdai tu..

PH AUTO ENTERPRISE
NO.7 JALAN 21/17, SEA PARK
46300 PETALING JAYA

atach skali gmbor

http://i299.photobucket.com/albums/mm281/takumie_nouvo/01102012.jpg

:):):)

hanida carol
02-10-2012, 04:34 PM
macam mana nak order?

nepthesus
03-10-2012, 03:42 PM
Alohaiiii.....
Kebetulan bateri keta owang umah pagi nie dah kong....
Ingat nak amik bateri basah ler pulok...
Bateri kering tu cuma blh bertahan 21/2 jek...

Berapa harga Century NS 60 skrg?
Best bateri nie....last aku guna dekat 3 tahun....
Tapi kena selalu maintain air bateri dier la....

saleh5860
03-10-2012, 03:46 PM
alamak beteri kete aku dah nak masuk 2 tahun

nepthesus
03-10-2012, 03:58 PM
http://www.olx.com.my/q/bateri/c-377

Try usha2 sini sekejab....
Compare brand....harga dan kedai...

nepthesus
03-10-2012, 04:05 PM
http://kodairadikal.blogspot.com/2012/09/bateri-kereta-murah-di-pasaran.html

Haaaa....nie lagi satu......
Latest ler juga...

Ronda2 ler....memurah jer...
Service door to door pun ader...
Jauk ler pulok dari gua aku...

zhrys
03-10-2012, 04:10 PM
aku tak penah beli bateri keta lg... mgkin thun depan kot.. kalau sel kering berapa lama hayat dia ni??..:-?:-?

nepthesus
03-10-2012, 04:12 PM
Survey kedai apek kt umah aku....
Tanya nk beli bateri...

Pahtu apek tu tanya aku semula...
"Lu lajin ka...malas punya olang?"
"Apasal.?"....tanya apek tu semula...

"Klu malas angkat ini bateli lor...mahai sikit...tapi hali2 lu tak perlu chek
....sitat kita telus jalan ma.."....ooooo bateri kering....free maintenance...ha3

pokyo
03-10-2012, 04:13 PM
simpan nombor ni kalau duduk di lembah kelang, blh call 24 jam kalu bateri kong,
ni direct dari manufacturer, aku dah 2 kali beli, harga RM30 murah dari kedai & tradein RM10;

Century: 18002288379
GP: 0163932666

mhzmms
05-10-2012, 09:41 PM
mahal 2. ko tye kat mane?

kopininja
14-10-2012, 11:13 PM
ok..ni ha alamat kdai tu..

PH AUTO ENTERPRISE
NO.7 JALAN 21/17, SEA PARK
46300 PETALING JAYA

atach skali gmbor

http://i299.photobucket.com/albums/mm281/takumie_nouvo/01102012.jpg

:):):)

TQ bro..
nnt boleh try usha ini kedai :D:D:D

Jutawan
14-10-2012, 11:45 PM
aku ada tnya satu kedai ni, bateri kering dia cas rm320. tu normal ke tak ha? kete aku pesona (jgn tnya psl brand, aku mmg buta kayu)

Uikk.. memang kena 'ngap' harga RM320 tu.. cepat bagi alamat kedai tuh... 'BOIKOT'!

p/s : Good thread.:)cgrock

cgscen
15-10-2012, 03:27 PM
kena beli battery yang tak cicir asid ni...

daksina
17-10-2012, 10:54 AM
Selain jenama bateri,adakah harga bateri bergantung kepada jenis kenderaan, cth cc kenderaan, makin besar cc makin mahal, betulker, sebab aku tanya kat kedai jenama bateri Century bagi kereta Persona, tokey kata RM 240...?

kopininja
03-11-2012, 01:17 PM
Aku baru beli tadi kat sea park

century N60
sel basah - RM150
sel kering - RM160

century N70
sel basah - RM190
sel kering - RM200



aku beli kat kdi bro takumie bg tau tu..
aku punye bateri N70 kene RM190..
xboleh kurang lagi dah..
harge standard ke tu skang ni???

takumie
12-11-2012, 10:30 AM
Aku baru beli tadi kat sea park

century N60
sel basah - RM150
sel kering - RM160

century N70
sel basah - RM190
sel kering - RM200



aku beli kat kdi bro takumie bg tau tu..
aku punye bateri N70 kene RM190..
xboleh kurang lagi dah..
harge standard ke tu skang ni???


bro krte ape ni pkai n70??sy rse tang tu gak range harge die kut..sy pkai n40 je...huhuhu..

helmi3
04-12-2012, 02:21 PM
apa nama kedai? ada no contact kedai x?

bebird
04-12-2012, 04:04 PM
aku beli bateri yokohama saiz kecik (myvi) sel basah rm150.. murah ka..??

ramos
04-12-2012, 06:01 PM
kalo waja pki ns70 ke??brape harga die kalo sel kering??

bmw_7series
18-12-2012, 10:25 AM
harga dekat north malaya butterworth
N60 Bosch (basah) RM155.. trade in bat lama dia amik RM15..jdnya RM140

kopininja
18-12-2012, 11:52 AM
bro krte ape ni pkai n70??sy rse tang tu gak range harge die kut..sy pkai n40 je...huhuhu..

Aku pki sentra thn 2002..
nak pki n60 pun boleh gak sbb sebelum tukar pki n60..
tapi utk kete ni standard gune n70..
die amik rm10 utk bateri lame sbb n60 klu n70 die amik rm20

dme30
18-12-2012, 12:32 PM
yokohama kering..kangar 170.. :p
kalau kl mesti lg murah :))

kaylis
19-12-2012, 04:41 PM
battery sel kering yokohama untuk honda city - rm160....kedai ni kat serdang tak jauh dari tapak pasar malam isnin dan jumaat tu...

putera555
19-12-2012, 04:42 PM
nape bateri kete aku brand gp atlas 1thn 4bln je tahan? ns70.. sel kering

scid
21-12-2012, 05:25 PM
century kalo area lembah klang kol ajer no hotline dier..nnt dier hantar secara percuma..juz byar rege bateri ajer..rege pon same cam kedai

besickers
21-12-2012, 05:26 PM
Parking bateri teksi aku nk meletop da...tungu time

dizket
21-12-2012, 07:39 PM
Alhamdulillah..ada jugak kawan2 kita dalam CG ni yang buat servis jual, pasang, battery kereta ni sampai kerumah...ramai jugak kawan2 dalam CG yang dah gunakan khidmat beliau..

boleh tengok kat thread ni servis beliau...fokus century je

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=380200

BoBu
21-12-2012, 08:18 PM
Alhamdulillah..ada jugak kawan2 kita dalam CG ni yang buat servis jual, pasang, battery kereta ni sampai kerumah...ramai jugak kawan2 dalam CG yang dah gunakan khidmat beliau..

boleh tengok kat thread ni servis beliau...fokus century je

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=380200

beliau ke tuan sendiri:)):))

p/s- beliau ni boleh ke pakai untuk kata ganti diri sendiri:))

dizket
21-12-2012, 08:27 PM
beliau ke tuan sendiri:)):))

p/s- beliau ni boleh ke pakai untuk kata ganti diri sendiri:))

kekekekekk....:)cgrock

ganengkooi
03-01-2013, 09:51 PM
Aku dah search kat thread2 lama tp xjumpa pun thread pasal kedai harga bateri kete ni. Thread pasal harga tayar adalah. Kebetulan.. aku pun mmg nak cari bateri kete murah2 ni...so, aku wujudkan thread ini utk korang. Best x aku? :D

Skrg ni aku pakai bateri kering brand Century NS40ZL utk kereta Honda Jazz aku.

Ingat nak tukar brand lain pulak. Tu la.. nak mintak pandangan cgians.

Smlm aku dah usha area ampang. Harga setiap kedai tu mmg berbeza. Cuma kena pandai nego la dgn bro apek tu.

Nnt aku buat list harga bateri ye. At least harga ni buleh dijadikan sebagai panduan utk org lain agar x tertipu. Bagi yg xtau... harga bateri sel kering lagi mahal daripada bateri sel basah.:D

Harga Utk Bateri NS40SZL.

Bateri Kering
Century- RM160
Panasonic- RM180
Yokohama -RM160

Bateri Basah
Yuasa- RM140
Niko- RM130

** Kalu nak trade in bateri lama korang tu, diorang amik RM5 je. sesetengah kedai tu ada yg amik RM10. Kalu korang jual kat kedai lusuh tu, dorang amik RM30 sbb skrg harga bateri terpakai mahal. Tp xtau la ye ke x. Ni kwn aku yg bgtau aku pastu aku sampaikan kat korang. :))

** harga utk upah cas bateri = RM5 (utk 2jam)

Senarai jenis bateri berdasarkan model kete

Proton
NS 60 kecuali Tiara DIN55, Gen2 DIN55, Persona DIN55, NEO DIN55

Perodua
NS 40

Toyota
Avanza NS40, Hilux NS70, Camry 55D23, Estima 55D23, Unser NS70, Vios NS40, Wish NS60, Rush NS40

Honda
Accord 55D23, City NS40, Civic NS60, Jazz NS40, Prelude NS60, Stream NS60


Nanti aku buat POLL, korang pakat vote eh.




salam....saya ada jual bateri kereta juga...boleh call untuk dapatkan harga bateri terbaru...terima kasih banyak banyak

untuk rujukan - (ns40 rm170) (ns60 rm185) (ns70 rm240) (55d23L rm240) (din55 rm240)
harga termasuk siap hantar dan siap pasang...kalau datang angkat sendiri di kedai boleh kurang lagi rm15 ...



Car battery service

-FREE installation
-FREE Charging system checking
-FREE current leakage checking
-manufacturer warranty card & receipt provided
-15 Months Warranty
(1 to 1 exchange if any problem)
-Price is included of trade in old battery
-15%-30% cheaper than market price.

pls call
012 6922710

or visit
66 Jalan Raya 5 Taman Serdang Jaya

egobrain
04-01-2013, 11:10 PM
bru angkat yokohama kering...rm160.00...untuk honda...ok ke?yg tu je plg murah jumpe..yg lain mua 200 plg kurang pun 180...

m61enz
04-01-2013, 11:17 PM
nk murah beli je kt kedai spare part keta.. grenti murah drpd kedai keta

AIR SIRAP
04-01-2013, 11:33 PM
aku beli bateri yokohama saiz kecik (myvi) sel basah rm150.. murah ka..??

harga tu mmg standard

adamdaniel81
08-01-2013, 03:49 PM
bru angkat yokohama kering...rm160.00...untuk honda...ok ke?yg tu je plg murah jumpe..yg lain mua 200 plg kurang pun 180...

aku dpt rm150 utk batt. kering yokohama ns40zl.

egobrain
09-01-2013, 12:44 AM
aku dpt rm150 utk batt. kering yokohama ns40zl.

ooo...yg aku beli ni ns60.besar skit dr ns 40...beza 10 je rupenye..keta ape bro?

Suria Perkasa Hitam
09-01-2013, 12:57 AM
:((Apasal la la bru nmpak thread ni
Aku bru tukar bateri kering neo din 55.. Rm320 :((

Suria Perkasa Hitam
09-01-2013, 12:59 AM
Spare part lain xda bro.. Mcm heads lamp tayar n etc.... :)cgrock

myrul369
09-01-2013, 04:17 AM
baru tukar, century servis meh pasang kat umah aku.. rege same mcm kedai utk city tahun 2010 aku...

wira_laju
09-01-2013, 07:08 AM
bateri paling best pernah aku pakai brand FB(ns60),apek tu kata lagi japang.
sel basah 2 thn lepas aku pakai sampai sekarang dlm rm180.ader indicator klu weak@air tak cukup
bateri lamer leh trade-in RM20 tu.

vista_8
30-01-2013, 11:37 AM
baru beli ns40 tadi, kedai MAL Battery,kat depan Perodua Serdang,
Yuasa Basah - rm150
Yuasa Kering - rm160

:Dtrade in bateri tolak rm 10 dari harga jualan.

samurai
30-01-2013, 11:41 AM
bagus thread ni TT..... senang nak info bila nak cari bateri baru cam thread tayar tu :)cgrock

Y.O.N
05-02-2013, 12:53 PM
Aku baru pas tukar bateri kereta aku.. GP NS60 = RM200 (Bateri kering)

Tu kedai paling dekat dengan rumah aku..
Bateri kereta dah kong, kereta x boleh gerak.. :((:((

khairuls
06-02-2013, 12:38 PM
update....

klu ada sapa2 tau harga ns60 tak kira brand, bole kongsi kat sini, dan tak lupa juga lokasinya ye :D

kekez
15-03-2013, 07:31 PM
aku pon baru tukar bateri basah kepada kering,(kereta tetiba x bley stat)

brand yokohama = rm170 (selepas tolak bateri basah rm10)

utk myvi,

faris_sn
21-05-2013, 05:00 PM
nak cari bateri ni...ns60...kong dah...thread yg berguna tq CG...esok aku update apa yg aku beli

norickfumi
29-05-2013, 07:38 AM
Kate nak update?
berapa harga dapat?
Sel kering ke Sel basah

nak cari bateri ni...ns60...kong dah...thread yg berguna tq CG...esok aku update apa yg aku beli

atds
29-05-2013, 09:11 AM
Saya recommend kedai (dealer x silap) dkt area Glenmarie (dekat tempat byk bengkel, seberang MSU), die jual Yokohama NS60 harga rm170 skrg, tahun lepas dpt rm 160. Itu sebelum tolak bateri lama.

Kalau nak tolak bateri lama mahal skit (sape2 yg duduk berdekatan Shah Alam), jual dekat kedai bateri Bosch di Batu 3, shah alam, seksyen 16. Dekat2 dgn area Mahnaz Food, kedai pak Iran yg jual kekacang arab...

abukrokok
30-05-2013, 04:58 PM
korek korek

shirokin
06-07-2013, 11:28 AM
Tq la bro...info sgt best. ..br xkn tipu...biasanya battery free maintenance brapa lama thn? Battery basah brapa lama tahan?

shirokin
06-07-2013, 11:30 AM
Aku baru pas tukar bateri kereta aku.. GP NS60 = RM200 (Bateri kering)

Tu kedai paling dekat dengan rumah aku..
Bateri kereta dah kong, kereta x boleh gerak.. :((:((

Mahal jg ko tukar... tpi kalu dh urgent terpaksa ja

P@rk L@ng
06-07-2013, 12:40 PM
nak beli batri beli dkt PJ..area sea park..spare part termurah yg prnh aku jmpe..hr tu tkr/beli century ns40 (kering).rm140 aje..brand lain lg murah dr tu..

murah tu bro... kat mana PJ tu bro?

shane
06-07-2013, 12:57 PM
update....

klu ada sapa2 tau harga ns60 tak kira brand, bole kongsi kat sini, dan tak lupa juga lokasinya ye :D

Kalau tak kira brand, ada satu kedai tayar/bateri kat Meru opposite Petronas Meru jual NS60 harga RM110 lepas tolak bateri lama, tak ingat apa brand...

semakdoh
06-07-2013, 01:03 PM
kalo kat kedah pi Nam Khiang kt gurun
batt sel kering ns40 panasonic, century, yokohama rm145 jer
tolak batt lama rm10
batt basah rm125 murah dh tu derr...

malikamata30
06-07-2013, 01:32 PM
kalo kat kedah pi Nam Khiang kt gurun
batt sel kering ns40 panasonic, century, yokohama rm145 jer
tolak batt lama rm10
batt basah rm125 murah dh tu derr...

aku semalam baru tukar DIN55 rm280 tolak batri lama rm20..lain kali kalau jadi bateri kong kena pi beli digurun kedah

khairuls
08-07-2013, 09:59 AM
Kalau tak kira brand, ada satu kedai tayar/bateri kat Meru opposite Petronas Meru jual NS60 harga RM110 lepas tolak bateri lama, tak ingat apa brand...

ok gak tu...ada warranty tak? basah ke kering?

komet1979
24-07-2013, 09:06 PM
baru tukar bateri ptg tadi...
aku pilih Century Marathoner NS40ZL (Free Maintenen) ... beli RM160 selepas trade in bateri lama yg dah kong.. jenis Yokohama NS40ZL... (bertahan smpai 3tahun 4bulan)

ahchot
30-07-2013, 09:11 AM
ok..ni ha alamat kdai tu..

PH AUTO ENTERPRISE
NO.7 JALAN 21/17, SEA PARK
46300 PETALING JAYA

:):):)

Update:
Smlm aku beli NS40ZL yokohama kat sini, RM135 basah. 1yr warranty. kalau kering, BOSCH RM150 kot.

Situ ada lagi murah, NS40ZL basah, brand yawasaki apatah..RM120


tradein bat lama, RM10.

takumie
30-07-2013, 10:03 AM
Update:
Smlm aku beli NS40ZL yokohama kat sini, RM135 basah. 1yr warranty. kalau kering, BOSCH RM150 kot.

Situ ada lagi murah, NS40ZL basah, brand yawasaki apatah..RM120


tradein bat lama, RM10.

kene mintk tip ni dgn tokey kdai sbb tlg promote..hehehe..:)cgrock:)cgrock..:D:D:D

razoraz
30-07-2013, 10:08 AM
keta maibi aku pakai century.. terbaik!

darmaopah
30-07-2013, 11:10 AM
Aku dah boikot GP. 3x pakai kat kereta lama aku dia tahan setahun lebih sikit je (cukup2 abis warranty). Lepas tu pakai batery takde brand OGAHI, 3 tahun lebih tahan. Masa tu pakai NS60 MF.

An's
19-09-2013, 02:03 AM
tgh servey harga bateri ns 70 lantak la brand ape..janji murah...........

ariff2080
26-12-2013, 06:12 AM
Salam Rakan2 CG.. Sekarang saya pun ada buat service jual bateri siap hantar dan pasang juga.. Harga lebih Murah dan Berpatutan..
Area Lembah Kelang, Ariff 0122652432.

gunungemas
26-12-2013, 06:52 AM
Century Exora; RM240.00 bertekak dlu dgn taukeh baru dapat RM220.00 Kota Kinabalu.............

marvelous
26-12-2013, 06:56 AM
Century Exora; RM240.00 bertekak dlu dgn taukeh baru dapat RM220.00 Kota Kinabalu.............

dgr2 harga bateri pun mahu naik tahun depan #:-S#:-S

gunungemas
26-12-2013, 01:31 PM
aku ingat nak masak bateri asam pedaslah............ wakakakkakakaaaaaa

ariff2080
28-12-2013, 07:12 AM
Rakan2 semua area lembah klang boleh guna servis/perkhidmatan saya. Saya jual bateri siap hantar dan pasang.
Brand dan Harga Bateri
1) CENTURY MARATHONER (FREE MAINTENANCE / KERING )
Untuk Kereta yang Menggunakan Bateri:
NS40 - Harga Rm165 Sahaja!
NS60 - Harga Rm175 Sahaja!
NS70 - Harga Rm250 Sahaja!
DIN55 -Harga Rm240 Sahaja!
55D23L -Harga Rm240 Sahaja!
Harga Termasuk Trade In Bateri Lama.

Bateri Original Baru. Dalam Kotak. Ada Kad Jaminan Dengan Warranti 1 Tahun.
Penghantaran, Pemasangan dan Pemeriksaan Sistem Charging Percuma.
Urusan Tunai Sahaja 8AM - 7PM (Lembah Kelang Area)

Banyak lagi Brand Lain2 Bateri dan Harga blh tgk blog:
Hargabateri.Blogspot.Com

Keterangan Lanjut Hubungi Saya 0122652432 / 0133579818 ( ARIFF )
Call/SMS/WhatsAp.
Simpan No Penting Ini. Satu hari nanti mungkin berguna untuk tuan dikala kecemasan..

Tgk2 blogsite: Saudagarbaterimurah.Blogspot.com
Dan LIKE FB Page: SAUDAGAR BATERI MURAH
https://www.facebook.com/saudagarbaterimurah

Malaysia Loan
28-12-2013, 06:32 PM
Rakan2 semua area lembah klang boleh guna servis/perkhidmatan saya. Saya jual bateri siap hantar dan pasang.
Brand dan Harga Bateri
1) CENTURY MARATHONER (FREE MAINTENANCE / KERING )
Untuk Kereta yang Menggunakan Bateri:
NS40 - Harga Rm165 Sahaja!
NS60 - Harga Rm175 Sahaja!
NS70 - Harga Rm250 Sahaja!
DIN55 -Harga Rm240 Sahaja!
55D23L -Harga Rm240 Sahaja!
Harga Termasuk Trade In Bateri Lama.

Bateri Original Baru. Dalam Kotak. Ada Kad Jaminan Dengan Warranti 1 Tahun.
Penghantaran, Pemasangan dan Pemeriksaan Sistem Charging Percuma.
Urusan Tunai Sahaja 8AM - 7PM (Lembah Kelang Area)

Banyak lagi Brand Lain2 Bateri dan Harga blh tgk blog:
Hargabateri.Blogspot.Com

Keterangan Lanjut Hubungi Saya 0122652432 / 0133579818 ( ARIFF )
Call/SMS/WhatsAp.
Simpan No Penting Ini. Satu hari nanti mungkin berguna untuk tuan dikala kecemasan..

Tgk2 blogsite: Saudagarbaterimurah.Blogspot.com
Dan LIKE FB Page: SAUDAGAR BATERI MURAH
https://www.facebook.com/saudagarbaterimurah

kalo tahu baik beli dgn tt .
saya dapat century ns60 rm200 trade in bateri bosch lama dia amik rm10 je .
x de rezeki
apapun dah save nom tuan :)cgrock
good luck tt

ariff2080
03-01-2014, 01:08 PM
Ok Tuan..Tq..

Keterangan Lanjut Hubungi Saya 0122652432 / 0133579818 ( ARIFF )
Call/SMS/WhatsAp.
Simpan No Penting Ini. Satu hari nanti mungkin berguna untuk tuan dikala kecemasan..

Tgk2 blogsite: Saudagarbaterimurah.Blogspot.com
Dan LIKE FB Page: SAUDAGAR BATERI MURAH
https://www.facebook.com/saudagarbaterimurah

arjann
11-01-2014, 11:56 AM
Berapa harga sekarang bateri kering CENTURY MARATHONER din55L?

ariff2080
11-01-2014, 10:58 PM
Harga CENTURY MARATHONER DIN55L RM240 Sahaja..Harga kwn2 CG..

Keterangan Lanjut Hubungi Saya 0122652432 / 0133579818 ( ARIFF )
Call/SMS/WhatsAp.
Simpan No Penting Ini. Satu hari nanti mungkin berguna untuk tuan dikala kecemasan..

exofx
17-01-2014, 07:49 PM
aku punya yokohama sel kering rm280 pakai kat wira, tp model besar, ada yang kecik sikit rm250.

ariff2080
18-01-2014, 11:49 AM
Saya pun ada jual brand yokohama juga.. klau saiz NS70 harga Rm255 sahaja. Harga Total Termasuk Operasi Penghantaran beserta dengan Pemasangan dan kos beli semula bateri lama. Tapi kalau tanya saya, saya suggest pakai century.. Pengalaman saya century lebih baik.. Tp terpulang kepada org yg nak pakai la..
Kadang2 bukan bermakna jenama tu lebih bagus semua bateri dia mesti bagus tiada masalah.. Macam pisang la, dalam setandan pisang kadang2 ada yg busuk kn.. Semua produk yang kilang keluarkan mesti ada yang kurang elok.. Bergantung kepada nasib juga..

Beli kereta memang kereta baru.. Tp kadang2 bateri yang dipasang pada kereta tu mmg stok dh lama dalam parking sebelum kereta terjual.. sebb tu ada yang dpt kereta baru bateri boleh tahan bertahun2.. ada pula yg dpt xsampai setahun dh problem..

ImanGDT
06-03-2014, 11:16 PM
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

@ariff2080

Tuan tlg pm harga bateri model ni 46B24L (S) -MF
Kedai kat mana?

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mr_x6006
18-05-2014, 10:36 AM
Berapa harga sekarang bateri kering CENTURY MARATHONER din55L?

Aku beli kat kedai Spare Part Jitra RM240..

Klu trade in kat dia, kedai nak tolak lagi RM15..

Aku rasa kat kedai barangan lusuh diorg amik lagi mahal..

ariff2080
05-06-2014, 12:36 PM
46B24L (S) -MF Harga 1Jun2014 Rm185. Harga siap semua dengan service penghantaran,pemasangan dan trade in bateri lama. Harga sama semua untuk kwn2 cg untuk Brand Century Marathoner/ Yokohama dan Bosch.. Area KL/SHAH ALAM/PUTRAJAYA dan kawasan sekitar.. Boleh call saya/whatsapp 0122652432 untuk confirmation.. Saya tiada kedai.. Mmg sentiasa bergerak buat servis begini.. ada panggilan saya datang..

zz12
05-06-2014, 02:32 PM
Ni ikut pengalaman aku pakai kete..baru tukar sekali beteri:D..beli kete baru 2009 awal tahun 2014 aritu baru tukar sebab dh kongg:)...kira tahan gak lah bateri tu brand yokohoma...aku pakai myvi.:)cgrock

tomcat_apachee
30-06-2014, 04:03 PM
teman tengah mencari bateri untk kete kia spectra kalau ada kawan2 yg menjualnye leh pm teman..cod dpPi setapak-gombk-selayan-rawang-sg cho dan bkt beruntng...teman servey setakat arini paling murah rm140 area rawang..kalau ada lg rega bwah 140 teman nk beli..din55

puyol
30-06-2014, 04:26 PM
brand century NS40 RM160 ok ke?

eunos
30-06-2014, 04:42 PM
bateri moto superbike ade x..?

harley
20-09-2014, 11:28 PM
aku nk tanye.. bateri aku jenis ns70 jenama NIKO classic, label warna biru... harga rm225.. mahal ke murah ? tolong komen sikit... huhuhu:((:((:((:((:((