PDA

View Full Version : Ask/Help UPDATE : status permohonan jawatan melaui spa8i


naz0203
28-08-2012, 12:37 PM
salam..berdasarkan keratan gambarajah di bawah menggunakan komputer dengan bantuan software suntingan gambar supaya kelihatan lebih cantik dan tenang serta aman damai, saya ingin bertanya..
harap kepada mereka yg berpengalaman dgn sistem SPA nie boleh membantu..

kalu dilihatkan pada status urusan, menyatakan "MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA". Adakah ini bermaksud pemohon berpeluang cerah untuk mendapat interview kelak atau dalam masa terdekat? gambar di atas disunting melalui sistem yg telah diupdate arini..

nie dh kira sangat2 gumbira sbb 1st time dpt status tu setelah 7tahun lebih mencuba. sebelum nie selalu dapat status "TIDAK MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA" dan TIADA URUSAN PENGAMBILAN MULAI TARIKH PENDAFTARAN PERMOHONAN JAWATAN...

harap mereka dapat menjelaskan perkara nie..

p/s : harap2 berita baik dari korang.. fuh kanan. fuh kiri..


http://img339.imageshack.us/img339/5329/61721997.jpg




dan dambir di bawah pulak, sy tak faham kenapa tarikh tutup urusan lebih awal dari tarikh permohonan...
siap dapat interview dan ujian sehari selepas mendaftar..
xkan la spa anto surat kat umah dia sebelum dia mendaftar?
hmm.... :-?:-?

http://img6.imageshack.us/img6/4745/spajr.jpg

benartzam
28-08-2012, 01:49 PM
jawatan apa ni bro..

myrayyan
28-08-2012, 01:58 PM
salam..berdasarkan keratan gambarajah di bawah menggunakan komputer dengan bantuan software suntingan gambar supaya kelihatan lebih cantik dan tenang serta aman damai, saya ingin bertanya..
harap kepada mereka yg berpengalaman dgn sistem SPA nie boleh membantu..

kalu dilihatkan pada status urusan, menyatakan "MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA". Adakah ini bermaksud pemohon berpeluang cerah untuk mendapat interview kelak atau dalam masa terdekat? gambar di atas disunting melalui sistem yg telah diupdate arini..

nie dh kira sangat2 gumbira sbb 1st time dpt status tu setelah 7tahun lebih mencuba. sebelum nie selalu dapat status "TIDAK MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA" dan TIADA URUSAN PENGAMBILAN MULAI TARIKH PENDAFTARAN PERMOHONAN JAWATAN...

harap mereka dapat menjelaskan perkara nie..

p/s : harap2 berita baik dari korang.. fuh kanan. fuh kiri..


http://img339.imageshack.us/img339/5329/61721997.jpg

dia xtentu bro..skalipun dia ckp ko melepasi syarat2 yang ditetapkan..belum tentu diorg panggil interview..aku penah 3x xlepas syarat2 ditetapkan..kmdn dia x tulis pun melepasi syarat2 ditetapkan..terus dpt interview n berjaya dlm temuduga tu..ni kira rezeki masing2..ada rezeki dptlah tu..lgpn SPA skrg sibuk uruskan pengambilan baru yang diorg buat ramai2 bulan 6&7 aritu.

MugenMTX5
28-08-2012, 02:00 PM
aku pun macam nie bro..
lepas syarat je..layak nye belum lagi..
aku dah berpuLOH tahun register, satu intibiu pun xde..
SPM5 kredit..pembantu AM pejabat pun blom tentu..NASIB BADAN

meijin
28-08-2012, 02:03 PM
jawapan2 diatas pasti tak menggembirakan tt..

epol rider
28-08-2012, 02:05 PM
biar betul Nora Danish?

scid
28-08-2012, 02:06 PM
kalo dah melepasi kelayakan akan dipanggil interbiu nnt

meijin
28-08-2012, 02:10 PM
biar betul Nora Danish?

betul la tu..kan bapak die nama pasha sandar:eek::eek::eek:

naz0203
28-08-2012, 02:10 PM
kalo dah melepasi kelayakan akan dipanggil interbiu nnt

ooo...ok.. amin..

naz0203
28-08-2012, 02:11 PM
dia xtentu bro..skalipun dia ckp ko melepasi syarat2 yang ditetapkan..belum tentu diorg panggil interview..aku penah 3x xlepas syarat2 ditetapkan..kmdn dia x tulis pun melepasi syarat2 ditetapkan..terus dpt interview n berjaya dlm temuduga tu..ni kira rezeki masing2..ada rezeki dptlah tu..lgpn SPA skrg sibuk uruskan pengambilan baru yang diorg buat ramai2 bulan 6&7 aritu.

sistem yg depa guna masa bro mohon tu bila? yv auto update senarai semak nie baru jer lagi digunapakai kalu x silap sy... :-?

meijin
28-08-2012, 02:11 PM
tt mohon guna diploma kan?

naz0203
28-08-2012, 02:12 PM
aku pun macam nie bro..
lepas syarat je..layak nye belum lagi..
aku dah berpuLOH tahun register, satu intibiu pun xde..
SPM5 kredit..pembantu AM pejabat pun blom tentu..NASIB BADAN

sistem nie baru jer bro... xde la baru sgt tapi kompom x digunakan berpuluh2 tahun yg lepas.. heeee :D

naz0203
28-08-2012, 02:12 PM
tt mohon guna diploma kan?

yup. guna diploma + pengalaman keje gomen skrg yg dlm kontrak nih..

naz0203
28-08-2012, 02:13 PM
betul la tu..kan bapak die nama pasha sandar:eek::eek::eek:

nak ngorat la tu.. :">

meijin
28-08-2012, 02:16 PM
yup. guna diploma + pengalaman keje gomen skrg yg dlm kontrak nih..

dah keje gomen tu ok la...kontrak pn kontrak lah..

nak ngorat la tu.. :">

eh tt ni laki kan?:-?:)):">

mr.dede
28-08-2012, 02:18 PM
knp tarikh tutop urusan lg awal dr tarikh tt daftar?
dorg buat advance process ke
arghhh srabut otok pulok

elnino25
28-08-2012, 02:20 PM
aku pon nk daftar blk lah..dah 2 kali sangkut kt interview..eiiii..

meijin
28-08-2012, 02:22 PM
aku pon nk daftar blk lah..dah 2 kali sangkut kt interview..eiiii..

sediakan kabel sebelum hujan bro...:))

naz0203
28-08-2012, 02:31 PM
knp tarikh tutop urusan lg awal dr tarikh tt daftar?
dorg buat advance process ke
arghhh srabut otok pulok

btol tu.. sy x paham...
sy tgk screenshot yg SPA bg pada PDF file depa pon tarikh tutup lebih awal dari tarikh pemonon daftar.
pastu pemohon tu dpt interview dan sedang menduduki ujian..

nie sy sediakan gambir dari SPA...

http://img6.imageshack.us/img6/4745/spajr.jpg

ramirez86
28-08-2012, 02:34 PM
tt..aqu nyea pown apply gred f29..syarat minima 3.00 diploma (ni mmber kt jpa gtaw)..n then dier akan wat pengambilan..tp akan base kpd berapa lama masak @ peram anggur ko 2 (jobless)..hehehe..i.e apply da 3 tahun..die akan upkn name ko dkt queue..but doesn't mean that u r the choosen one..

sad but true..

aqu pown apply gomen dlu sekali jea..terus dapat.(status simpanan dlu sblm dpt offer)..even xdpt job bkaitan ngan diploma..alhamdulillah,syukur ya Allah..

naz0203
28-08-2012, 02:43 PM
tt..aqu nyea pown apply gred f29..syarat minima 3.00 diploma (ni mmber kt jpa gtaw)..n then dier akan wat pengambilan..tp akan base kpd berapa lama masak @ peram anggur ko 2 (jobless)..hehehe..i.e apply da 3 tahun..die akan upkn name ko dkt queue..but doesn't mean that u r the choosen one..

sad but true..

aqu pown apply gomen dlu sekali jea..terus dapat.(status simpanan dlu sblm dpt offer)..even xdpt job bkaitan ngan diploma..alhamdulillah,syukur ya Allah..
bila bro apply f29?

myrayyan
28-08-2012, 02:47 PM
jawapan2 diatas pasti tak menggembirakan tt..

itu hakikat sebenar..so xleh nak berharap..mcm2 leh jadi.

myrayyan
28-08-2012, 02:50 PM
sistem yg depa guna masa bro mohon tu bila? yv auto update senarai semak nie baru jer lagi digunapakai kalu x silap sy... :-?

mcm yang bro tunjukan ni lah..dulu mana ada "xmelepasi syarat @ melepasi syarat"..dulu de kekosongan diorg hantar surat ke rumah suh dtg interview..skrg ni aje de sistem baru ni..kdg2 kite pun xfaham tang mana yang xlepas syarat tu..

meijin
28-08-2012, 02:51 PM
itu hakikat sebenar..so xleh nak berharap..mcm2 leh jadi.

tula psl kan..

tt kena doa + solat hajat banyak2...inshaallah dapat..:)

zaqwsx
28-08-2012, 02:53 PM
pesal line up TT mcm aku punya ni..copy ke?hehehe

yang pasti IT tu aku pon dapat jugak melepasi syarat2..

dan kalau korek jadual peperiksaan tuk F29 ni dalam bulan sept/okt..sama2 la kita nantikan aku ada?ko ada? atau memey saje bagi syok saja...kakakakaka

myrayyan
28-08-2012, 02:54 PM
tula psl kan..

tt kena doa + solat hajat banyak2...inshaallah dapat..:)

tt byk2 berdoa..aku 10tahun apply..setahun skali bile nak tamat tempoh aku renew balik smpi lah skrg..last interview 5thn lepas xberjaya..tp lepas 5thn xsmpi 3bulan aku renew diorg panggil interview n terus berjaya..so rezeki masing2 xleh nak berharap pe yang dipaparkan pd screen status JPA tu.

mr.dede
28-08-2012, 02:54 PM
btol tu.. sy x paham...
sy tgk screenshot yg SPA bg pada PDF file depa pon tarikh tutup lebih awal dari tarikh pemonon daftar.
pastu pemohon tu dpt interview dan sedang menduduki ujian..



ok tt ni aplication ke brapa?
mb yg ni result utk aplication yg sblom ni..sblm tt update

jgn berharap sgt lg klu dia tulis melepasi syarat..sebb tu rasenye sistem yg buat..bukan org..cthnye dia bg syarat cpa 3 ke spm gred 1 ke..klu lepas auto dia keluar result tu..

tp klu ade rezeki nt pggil int..

elnino25
28-08-2012, 02:54 PM
sediakan kabel sebelum hujan bro...:))

xde cable bro tu masalahnya..haha payah mcm nie..

Berfikir
28-08-2012, 02:56 PM
tidak digalakkan memaparkan nama penuh & no i.c di internet.
sekadar nasihat.

dinariraq2011
28-08-2012, 02:58 PM
skg ni kena PAC..satu jawatan PAC 2 hari sebelum layak ditemuduga..mau 15 jawatan semua lepas exam kena simpan 30 hari jugak utk pergi PAC saja setahun..lepas tu nak p interview mau spare lagi 15 hari huhu

ramirez86
28-08-2012, 03:00 PM
baru jea..skang lam gov dh..2tahun ++..apply baru sbb nk dpt angin baru..apply spa last update bln 5 ari2..insyaallah ada rezeki ada la job tt 2..rezeki Allah bagi..kte kene usaha..time exam @ interview..give ur best shot..yg penting skali penampilan time interview..xtaw ckp xtaw..convince kn interviewee 2 yg tt da best candidate 4 da job..

epol rider
28-08-2012, 03:57 PM
tidak digalakkan memaparkan nama penuh & no i.c di internet.
sekadar nasihat.

nama penuh pun dah nora danish...
no ic tu lagilah parah...wakakka :))

naz0203
28-08-2012, 03:58 PM
skg ni kena PAC..satu jawatan PAC 2 hari sebelum layak ditemuduga..mau 15 jawatan semua lepas exam kena simpan 30 hari jugak utk pergi PAC saja setahun..lepas tu nak p interview mau spare lagi 15 hari huhu

xpaham.. PAC tu ape? 30hari? setahun? 15hari?

naz0203
28-08-2012, 04:00 PM
nama penuh pun dah nora danish...
no ic tu lagilah parah...wakakka :))

nak ngorat la tu
:">

naz0203
29-08-2012, 08:18 AM
ada x sesape yg dah dapat panngilan interview atau ujian utk bulan september?

myrayyan
29-08-2012, 11:40 AM
ada x sesape yg dah dapat panngilan interview atau ujian utk bulan september?

aku ada 2 interview gomen bulan ni n depan..1 kat lembaga perindustrian kayu malaysia dan perbadanan tabung kemahiran apa tah tp dua2 aku tolak sbb dah dpt tetap.

naz0203
29-08-2012, 03:21 PM
aku ada 2 interview gomen bulan ni n depan..1 kat lembaga perindustrian kayu malaysia dan perbadanan tabung kemahiran apa tah tp dua2 aku tolak sbb dah dpt tetap.

ooo.. so, kalu yg dah dpt interview, maknanya dah menduduki peperiksaan..

ada sape2 yg dapat surat utk menduduki peperiksaan bukan 9 nie x?

Toshinoda
29-08-2012, 03:25 PM
maksudnya ko da lepas syarat2 yg ditetapkan... selepas tu diaorg akn pilih antara yg terbaik yg melepasi kelayakkan tu...

mcm mohon masuk university.. syarat2 semua da lepas utk masuk jurusan yg kita nak.. tp blum tentu dpt...

Berfikir
29-08-2012, 03:44 PM
nama penuh pun dah nora danish...
no ic tu lagilah parah...wakakka :))

ye ke.kantoila pulak.
kena berfikir nak cover malu ni...:))

naz0203
29-08-2012, 03:46 PM
maksudnya ko da lepas syarat2 yg ditetapkan... selepas tu diaorg akn pilih antara yg terbaik yg melepasi kelayakkan tu...

mcm mohon masuk university.. syarat2 semua da lepas utk masuk jurusan yg kita nak.. tp blum tentu dpt...

hmm.. nisbah pemohon dipanggil peperiksaan / temuduga adalah 1 kekosongan jawatan bersamaan 10 calon pemohon..

contoh, yg memohon 2+,+++org, kekosongan 30, maka yg dipanggil temuduga cuma 300org.

harap2 dapat panggilan utk peperiksaan dan temuduga.. amin... :)

amin8587
29-08-2012, 04:19 PM
aku baru semalam interview bukan under spa tp direct KKM..so sambil tunggu turn aku sembang2 dgn kerani unit kejuruteraan tu(aku xtau la jawatan dia apa)..aku cite la la aku xpnh dapat interview under spa..so dia bg tips2..tuk jawatan spm jgn sesakali letak sijil/dip/digree anda sbb automatik diaorang xkan bg jawatan spm tu kat orang yg ada sijil/dip/dgree ni..tips ke-2 yg mana ada keje atau pernah kontrak dgn gov(3 bulan pun xpe mcm keje banci tu)jgn lupa isi dlm spa sbb orang2 dr golongan ini akan diberi keutamaan..tu je aku dapat sbb xleh sembang lama..so klu de salah mintak tunjuk ajar

naz0203
29-08-2012, 04:23 PM
aku baru semalam interview bukan under spa tp direct KKM..so sambil tunggu turn aku sembang2 dgn kerani unit kejuruteraan tu(aku xtau la jawatan dia apa)..aku cite la la aku xpnh dapat interview under spa..so dia bg tips2..tuk jawatan spm jgn sesakali letak sijil/dip/digree anda sbb automatik diaorang xkan bg jawatan spm tu kat orang yg ada sijil/dip/dgree ni..tips ke-2 yg mana ada keje atau pernah kontrak dgn gov(3 bulan pun xpe mcm keje banci tu)jgn lupa isi dlm spa sbb orang2 dr golongan ini akan diberi keutamaan..tu je aku dapat sbb xleh sembang lama..so klu de salah mintak tunjuk ajar

mgkin jugak.
sbb sebelum nie sy x pernah dapat status camtu b4 keje kontrak gomen.
bila isi bulan 7 lepas guna form penjawat awm yg sedang berkhidmat, terus dpt status MELEPASI SYARAT2 YG DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA

AIR SIRAP
29-08-2012, 04:26 PM
aku baru semalam interview bukan under spa tp direct KKM..so sambil tunggu turn aku sembang2 dgn kerani unit kejuruteraan tu(aku xtau la jawatan dia apa)..aku cite la la aku xpnh dapat interview under spa..so dia bg tips2..tuk jawatan spm jgn sesakali letak sijil/dip/digree anda sbb automatik diaorang xkan bg jawatan spm tu kat orang yg ada sijil/dip/dgree ni..tips ke-2 yg mana ada keje atau pernah kontrak dgn gov(3 bulan pun xpe mcm keje banci tu)jgn lupa isi dlm spa sbb orang2 dr golongan ini akan diberi keutamaan..tu je aku dapat sbb xleh sembang lama..so klu de salah mintak tunjuk ajar

aku haritu dapat temuduga jawatan spm ( ft17 )...aku letak sekali diploma kena panggil interview jgk bro...tu 1st time aku isi spa...2 bulan lagi nak expired borang aku baru dipanggil
tapi interview tu tak lepas la sebab dorg soalan bkaitan menteri aku xdapat jawap hahahahaha

mungkin takde rezeki aku kot untuk jawatan spm...mungkin Allah nak bagi aku jawatan degree ke hahahah

kerani tu kencing bro...knape je ramai ada degree jadi pembantu tadbir ?

AIR SIRAP
29-08-2012, 04:29 PM
hmm.. nisbah pemohon dipanggil peperiksaan / temuduga adalah 1 kekosongan jawatan bersamaan 10 calon pemohon..

contoh, yg memohon 2+,+++org, kekosongan 30, maka yg dipanggil temuduga cuma 300org.

harap2 dapat panggilan utk peperiksaan dan temuduga.. amin... :)


jgn berharap bro...rileks je bro...slalunya yang berharap tu la x dapat

naz0203
29-08-2012, 04:30 PM
aku haritu dapat temuduga jawatan spm ( ft17 )...aku letak sekali diploma kena panggil interview jgk bro...tu 1st time aku isi spa...2 bulan lagi nak expired borang aku baru dipanggil
tapi interview tu tak lepas la sebab dorg soalan bkaitan menteri aku xdapat jawap hahahahaha

kerani tu kencing bro...knape je ramai ada degree jadi pembantu tadbir ?

yg pasal degree tu, skrg gomen bg budak degree mohon jawatan spm..
so, akan pupus la insan2 yg blajo stakat spm nih nanti...
blajo tinggi, gaji ciput...
tu yg ramai berhutang ptptipu n mara pastu x bayor..
nie la salah satu puncanya..bukan graduan xnak byr utang..tapi terpaksa x bayar utang.. hmm...

naz0203
29-08-2012, 04:34 PM
jgn berharap bro...rileks je bro...slalunya yang berharap tu la x dapat

"Kepada Allah hendaklah kamu bertawakal jika kamu benar-benar beriman" (Al-Ma-idah: 23)".


“Dan (ingatlah)! Sesiapa berserah diri semata-mata kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya).” (Surah al-Thalaq, ayat 3)"

AIR SIRAP
29-08-2012, 04:37 PM
yg pasal degree tu, skrg gomen bg budak degree mohon jawatan spm..
so, akan pupus la insan2 yg blajo stakat spm nih nanti...
blajo tinggi, gaji ciput...
tu yg ramai berhutang ptptipu n mara pastu x bayor..
nie la salah satu puncanya..bukan graduan xnak byr utang..tapi terpaksa x bayar utang.. hmm...

sebelum gomen bagi kelulusan lagi mmg da ada budak degree dpt jawatan spm je...
member aku la contohnya...padahal cgpa ok jgk...tak pernah pun dipanggil utk interview jawatan degree

gomen saje tu heboh2 benda ni padahal benda ni dah berlaku lama dah sebab nak tunjuk dorg pembela utk student2 konon2nya bro...kih kih kih...rata2 student degree ni kan boleh mengundi dah

kaishi
29-08-2012, 04:49 PM
aku 9 kali rasanya interview kerja kerajaan ni, baru skrg dpt, tapi aku bukan lantikan SPA, aku AKS bawah SPP, jangan putus asa bro, ko cuba je smpai dapat, ade rezeki ade la bro, doa banyak2..

aku ade diploma networking... tp aku kerja akaun, gred w17, selumber je terjun bidang, mas ainterview ko sorok la ape2 degree diploma tu, bohong la orang degree diploma letak sekali ape diorang ada dalam borang, majoriti mesti sorok, yang penginterview pon silap2 tak ade degree, oleh sebab masa temuduga letak dengan bangga degree or diploma tu, jangan marah la kalau failed masa interview, benda paling penting jawap kene bersahaja and jangan nampak sangat mcm palsu, sebab aku praktikkan benda ni masa interview terakhir, alhamdulillah hasilnya aku dah kerja skrg.

naz0203
29-08-2012, 05:05 PM
aku 9 kali rasanya interview kerja kerajaan ni, baru skrg dpt, tapi aku bukan lantikan SPA, aku AKS bawah SPP, jangan putus asa bro, ko cuba je smpai dapat, ade rezeki ade la bro, doa banyak2..

aku ade diploma networking... tp aku kerja akaun, gred w17, selumber je terjun bidang, mas ainterview ko sorok la ape2 degree diploma tu, bohong la orang degree diploma letak sekali ape diorang ada dalam borang, majoriti mesti sorok, yang penginterview pon silap2 tak ade degree, oleh sebab masa temuduga letak dengan bangga degree or diploma tu, jangan marah la kalau failed masa interview, benda paling penting jawap kene bersahaja and jangan nampak sangat mcm palsu, sebab aku praktikkan benda ni masa interview terakhir, alhamdulillah hasilnya aku dah kerja skrg.

tahniah bro...
sy dah start mohon b4 sambung diploma dulu.. tahun 2005 sampai la skrg... nie kali pertama dapat status menggembirakan camtu..

dulu ada dapat interview skali jawatan juruaudit gred 17.
panel tu suruh sy balik, kat situ jugak dia reject.. cuma sbb sy bg alasan nak keje sbb minat akaun dddaaaaaaaaannnnnnnnnnnn nak gunakan duit gaji untuk sambung blaja secara part time, tumpukan keje dalam bidang audit.. masa tu jugak dia suruh kuar... hampeh..:(scam

naz0203
29-08-2012, 05:07 PM
sebelum gomen bagi kelulusan lagi mmg da ada budak degree dpt jawatan spm je...
member aku la contohnya...padahal cgpa ok jgk...tak pernah pun dipanggil utk interview jawatan degree

gomen saje tu heboh2 benda ni padahal benda ni dah berlaku lama dah sebab nak tunjuk dorg pembela utk student2 konon2nya bro...kih kih kih...rata2 student degree ni kan boleh mengundi dah

btol gak tu...sy tgk kat laman web spa, xde pon nyatakan pasal budak degree boleh mohon jawatan lebih rendah..
siap sound calon hanya layak mengisi jawatan yg sama taraf jer.. hahaha...

yg pasal member bro tu, rasanya dia x isi info pasal degree atau org spa terlepas pandang.. maklum la...semuanya manusia...kadang2 period..hehehe :D

reqkv
29-08-2012, 05:21 PM
btol gak tu...sy tgk kat laman web spa, xde pon nyatakan pasal budak degree boleh mohon jawatan lebih rendah..
siap sound calon hanya layak mengisi jawatan yg sama taraf jer.. hahaha...

yg pasal member bro tu, rasanya dia x isi info pasal degree atau org spa terlepas pandang.. maklum la...semuanya manusia...kadang2 period..hehehe :D

jgn percaya sangat dgn apa yang ditulis. :D

MR.MS
29-08-2012, 05:26 PM
aku rasa siangan byk sgt skrg ni.. jgn kata utk gred diploma, utk SPM pun payah ni dpt skrg ni

kaishi
29-08-2012, 07:47 PM
tahniah bro...
sy dah start mohon b4 sambung diploma dulu.. tahun 2005 sampai la skrg... nie kali pertama dapat status menggembirakan camtu..

dulu ada dapat interview skali jawatan juruaudit gred 17.
panel tu suruh sy balik, kat situ jugak dia reject.. cuma sbb sy bg alasan nak keje sbb minat akaun dddaaaaaaaaannnnnnnnnnnn nak gunakan duit gaji untuk sambung blaja secara part time, tumpukan keje dalam bidang audit.. masa tu jugak dia suruh kuar... hampeh..:(scam



hehe,,,
saya dah start masa umur saya 18, da start interview umur 20,dapat kerja umur 24, alhamdulillah, banyak pengalaman, jadik aku tak kedekut nak share.

silap tu bro jawap, patut jangan cakap nak smbung belajar, kelentong ler sket... hehehe...

naz0203
29-08-2012, 08:16 PM
hehe,,,
saya dah start masa umur saya 18, da start interview umur 20,dapat kerja umur 24, alhamdulillah, banyak pengalaman, jadik aku tak kedekut nak share.

silap tu bro jawap, patut jangan cakap nak smbung belajar, kelentong ler sket... hehehe...

kata nak jujur.. heee

naz0203
30-08-2012, 09:43 AM
so, ada sesape yg dapat panggilan utk peperiksaan pada bulan september nie?

naz0203
19-09-2012, 09:32 AM
Alhamdulillah...

dapat surat panggilan menduduki exam...

yoncarwash
19-09-2012, 09:49 AM
untung la awk org seme dpt keje kerajaan..leh wat hutang..

naz0203
19-09-2012, 09:57 AM
untung la awk org seme dpt keje kerajaan..leh wat hutang..

ooo..kalu kalu bro dapat gomen, nak buat utang lah ni....?
:)

naz0203
21-09-2012, 09:58 AM
Alhamdulillah...
dapat lg rezeki dari spa..

dapat interview jawatan lain..
terima kasih Ya Allah...

thelastsamurai
21-09-2012, 10:03 AM
Spa ni nasib je bro...membe aku yang keputusan lagi teruk dari aku rilek je dapat...membe sekelas aku dapat 5A pon xdapat2...tu yang aku pon pelik sampai skang..

naz0203
21-09-2012, 10:38 AM
Spa ni nasib je bro...membe aku yang keputusan lagi teruk dari aku rilek je dapat...membe sekelas aku dapat 5A pon xdapat2...tu yang aku pon pelik sampai skang..

kalu xde pengalaman, depa letak tepi..
yg isi form sedang berkhidmat tu selalu dpt...

putrazan
21-09-2012, 11:59 AM
tt pakai sofware ape ni, jelas dan aman damai je... share sikit

naz0203
24-09-2012, 05:05 PM
tt pakai sofware ape ni, jelas dan aman damai je... share sikit

software? x faham la bro

hp2309m
18-01-2014, 01:03 AM
haram nak dapat..kena kabel kuat..rezeki2 jugak kalo xdek kebel mmg xdapat ler:eek: