PDA

View Full Version : RECOMMENDED BROKER : InstaForex - instaforex.com


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581

atlantis
16-06-2010, 06:33 PM
TERBAIK LA..X 30 SAMPAI SEJAM DAH MASUK LR

JOM LAYAN INSTAFOREX


hmm... menten je withdraw tu.
betul2 menebus kesilapan lalu :)cgrock

akusebenar
16-06-2010, 06:35 PM
hmm... menten je withdraw tu.
betul2 menebus kesilapan lalu :)cgrock

skit2 je bos withdraw tu..mkn hari..kais pagi mkn pagi..kais ptg mkn petang :eek::eek:

Abdul Hamid
16-06-2010, 07:51 PM
TERBAIK LA..X SAMPAI 30 MINIT DAH MASUK LR

JOM LAYAN INSTAFOREX

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/untitled-1.jpg

Kagum dengan Akusebenar dengan cogankata JOM layan Instaforex...!

Semasa spike terjadi, kita lost dan Insta happy, tapi akan terjadi begini kalau kita profit yg betul2 banyak..

JADI BERHATI2 ANDA SEMUA...


http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment2.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment3.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment4.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment5.jpg

Hilang 11,000.00 USD. Compensate hanya Usd 50. Alasan melalui email, scalp below 2 minutes.. HAHA... Betulka camni wahai IB2 instaforex..?

akusebenar
16-06-2010, 08:07 PM
Kagum dengan Akusebenar dengan cogankata JOM layan Instaforex...!

Semasa spike terjadi, kita lost dan Insta happy, tapi akan terjadi begini kalau kita profit yg betul2 banyak..

JADI BERHATI2 ANDA SEMUA...


http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment2.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment3.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment4.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment5.jpg

Hilang 11,000.00 USD. Compensate hanya Usd 50. Alasan melalui email, scalp below 2 minutes.. HAHA... Betulka camni wahai IB2 instaforex..?

:((:((:((:((:((:((


fight bro..jgn x fight....kalo kita benar ape kita takut..betul x bro?? kalo bro betul aku sokong bro...11k tu..bukan 11usd..jgn wat main2..bleh beli kancil cash..


soalan pada IB/supporter..adakah insta x membenarkan scalp under 2 minute???

akusebenar
16-06-2010, 08:27 PM
Kagum dengan Akusebenar dengan cogankata JOM layan Instaforex...!

Semasa spike terjadi, kita lost dan Insta happy, tapi akan terjadi begini kalau kita profit yg betul2 banyak..

JADI BERHATI2 ANDA SEMUA...


http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment2.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment3.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment4.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment5.jpg

Hilang 11,000.00 USD. Compensate hanya Usd 50. Alasan melalui email, scalp below 2 minutes.. HAHA... Betulka camni wahai IB2 instaforex..?


ni aku tolong dapatkan jawapn :)):))

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/untitled-2.jpg


so camne skrg??

abg hamid ambik ss aku ni..g tepek kat email dorang balik :)):))

kita sokong yang benar2 saja2..:D:)paid:)paid:)paid

mrlan09
16-06-2010, 08:31 PM
lawan ...jgn tak lawan....:)paid:)paid...11k usd tuuu

akusebenar
16-06-2010, 08:36 PM
lawan ...jgn tak lawan....:)paid:)paid...11k usd tuuu

betul2...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akusebenar
16-06-2010, 08:37 PM
hope abg abdul hamid dapt upkan isi email jawapan yg depa bagi tu

albxx83
16-06-2010, 08:46 PM
perghh.. byk tu 11kusd. juling mate aku kalau akaun aku jadi mcm ni

akusebenar
16-06-2010, 08:50 PM
perghh.. byk tu 11kusd. juling mate aku kalau akaun aku jadi mcm ni

juling x pe bro...bleh tersentak jantung

albxx83
16-06-2010, 08:52 PM
juling x pe bro...bleh tersentak jantung

ni kes baru lagi ke ape ni??

Abdul Hamid
16-06-2010, 08:54 PM
[/SIZE][/COLOR]


ni aku tolong dapatkan jawapn :)):))

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/untitled-2.jpg


so camne skrg??

abg hamid ambik ss aku ni..g tepek kat email dorang balik :)):))

kita sokong yang benar2 saja2..:D:)paid:)paid:)paid



Terimakasih di atas ke perihatinan anda.

Mungkin sya tak ada jodaoh dalam FOREX.

Sebelum ni GIG masih hold USD 21000.00 duit saya profit. Tak tau camana jadi.. Best Forex Asia (INSTAFOREX)pulak tak nak tanggung bila diaorang lost.

Tapi takpa.... Statement ni akan di tempek dimana2 yang ada THREAD yang trader2 berforum yg bermula TAJUK NYA... INSTAFOREX...satu dunia.

akusebenar
16-06-2010, 08:55 PM
ni kes baru lagi ke ape ni??

bru lagi tu..tgk SS la..:D

albxx83
16-06-2010, 08:57 PM
Terimakasih di atas ke perihatinan anda.

Mungkin sya tak ada jodaoh dalam FOREX.

Sebelum ni GIG masih hold USD 21000.00 duit saya profit. Tak tau camana jadi.. Best Forex Asia (INSTAFOREX)pulak tak nak tanggung bila diaorang lost.

Tapi takpa.... Statement ni akan di tempek dimana2 yang ada THREAD yang trader2 berforum yg bermula TAJUK NYA... INSTAFOREX...satu dunia.

duit bro byk sgt tuh.. broker pun takut agaknye..

akusebenar
16-06-2010, 08:57 PM
Terimakasih di atas ke perihatinan anda.

Mungkin sya tak ada jodaoh dalam FOREX.

Sebelum ni GIG masih hold USD 21000.00 duit saya profit. Tak tau camana jadi.. Best Forex Asia (INSTAFOREX)pulak tak nak tanggung bila diaorang lost.

Tapi takpa.... Statement ni akan di tempek dimana2 yang ada THREAD yang trader2 berforum yg bermula TAJUK NYA... INSTAFOREX...satu dunia.

jgn menyerah kalah bro..kita wat gak sampai dpt..kita bgi dapat gak..

ada IB2 leh bgi jawapan????

ya mungkin luar kuasa korang..

hope IB dpt followup kes ni secepat mungkin...

tolong orang kita...

tolong bangsa kita..

albxx83
16-06-2010, 08:59 PM
jgn menyerah kalah bro..kita wat gak sampai dpt..kita bgi dapat gak..

ada IB2 leh bgi jawapan????

ya mungkin luar kuasa korang..

hope IB dpt followup kes ni secepat mungkin...

tolong orang kita...

tolong bangsa kita..

betul2. kalau dpt claim. bg aku 20% sudah lah :">

akusebenar
16-06-2010, 09:01 PM
betul2. kalau dpt claim. bg aku 20% sudah lah :">

x pasal2 nk 20% pasal pe hang ni :eek::eek:

albxx83
16-06-2010, 09:05 PM
x pasal2 nk 20% pasal pe hang ni :eek::eek:

tah la.. aku pun dah pening,, tah ape2 la melalut ni.. sbb lapar kot.. tapi bagus gak tu kalau dpt.. 11kusd . 20% dpt la 2kusd .. orait la tu.. membantu untuk menuntut claim :)cgrock

akusebenar
16-06-2010, 09:12 PM
http://carigold.com/portal/forums/member.php?u=70591

ni wakil insta ada online ni..


hello mr ifx_kirill

can u answer about this problem???

this client cannot withdraw his profit money.his try to withdraw 11k usd but has been canceled..why?

Abdul Hamid
16-06-2010, 09:19 PM
tah la.. aku pun dah pening,, tah ape2 la melalut ni.. sbb lapar kot.. tapi bagus gak tu kalau dpt.. 11kusd . 20% dpt la 2kusd .. orait la tu.. membantu untuk menuntut claim :)cgrock


Sekiranya boleh 30% untuk yg ss ni..lagi sadis yg ni.

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/gigstpage1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/giglstpage2.jpg

akusebenar
16-06-2010, 09:20 PM
Sekiranya boleh 30% untuk yg ss ni..lagi sadis yg ni.

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/gigstpage1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/giglstpage2.jpg

GIG x leh nk tolong la bro..contact pun x da...insta aku ngah usaha..

akusebenar
16-06-2010, 09:28 PM
bro abdul hamid..nk tanye skit..

bro guna LR gak untuk deposit??

gOdFeLLa
16-06-2010, 09:28 PM
Kagum dengan Akusebenar dengan cogankata JOM layan Instaforex...!

Semasa spike terjadi, kita lost dan Insta happy, tapi akan terjadi begini kalau kita profit yg betul2 banyak..

JADI BERHATI2 ANDA SEMUA...


http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment2.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment3.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment4.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment5.jpg

Hilang 11,000.00 USD. Compensate hanya Usd 50. Alasan melalui email, scalp below 2 minutes.. HAHA... Betulka camni wahai IB2 instaforex..?

saya nak tanya satu soalan....
betul ke semua trade bro ni closed bawah dua minit?

Kalau betul bawah 2 minit, cara bro trading ni mmg takleh guna la...
pengalaman saya main forex 4 tahun, saya tak jumpa lagi broker yang bagi scalp bawah dua minit.
lebih2 lagi broker yang regulated...

akusebenar
16-06-2010, 09:31 PM
saya nak tanya satu soalan....
betul ke semua trade bro ni closed bawah dua minit?

Kalau betul bawah 2 minit, cara bro trading ni mmg takleh guna la...
pengalaman saya main forex 4 tahun, saya tak jumpa lagi broker yang bagi scalp bawah dua minit.
lebih2 lagi broker yang regulated...

x semua under 2 minute tu bro..tpi alasan pihak insta ckp under 2 minutes

hope bro abdul hamid dpt online..kita bincang sama2:)cgrock

akusebenar
16-06-2010, 09:32 PM
saya nak tanya satu soalan....
betul ke semua trade bro ni closed bawah dua minit?

Kalau betul bawah 2 minit, cara bro trading ni mmg takleh guna la...
pengalaman saya main forex 4 tahun, saya tak jumpa lagi broker yang bagi scalp bawah dua minit.
lebih2 lagi broker yang regulated...

tpi insta sendiri mengatakan boleh under 2 minutes:D

gOdFeLLa
16-06-2010, 09:32 PM
Terimakasih di atas ke perihatinan anda.

Mungkin sya tak ada jodaoh dalam FOREX.

Sebelum ni GIG masih hold USD 21000.00 duit saya profit. Tak tau camana jadi.. Best Forex Asia (INSTAFOREX)pulak tak nak tanggung bila diaorang lost.

Tapi takpa.... Statement ni akan di tempek dimana2 yang ada THREAD yang trader2 berforum yg bermula TAJUK NYA... INSTAFOREX...satu dunia.

scalping bawah 2 minit mmg takder broker benarkan...
melainkan bro trade ECN broker...

Abdul Hamid
16-06-2010, 09:34 PM
saya nak tanya satu soalan....
betul ke semua trade bro ni closed bawah dua minit?

Kalau betul bawah 2 minit, cara bro trading ni mmg takleh guna la...
pengalaman saya main forex 4 tahun, saya tak jumpa lagi broker yang bagi scalp bawah dua minit.
lebih2 lagi broker yang regulated...

Bukan semuanya... full statement dapat di pastikan di ss. Tarikh dan masa ada pada waktu trade dan waktu close..

Email mungkin senang di modifiedkan, tapi statement ori ada sama saya.. kalau nak 1 copy sy boleh emailkan.

sedanfx
16-06-2010, 09:34 PM
:((:((:((:((:((:((


fight bro..jgn x fight....kalo kita benar ape kita takut..betul x bro?? kalo bro betul aku sokong bro...11k tu..bukan 11usd..jgn wat main2..bleh beli kancil cash..


soalan pada IB/supporter..adakah insta x membenarkan scalp under 2 minute???

salam bos2 budiman semua.
mmg rules insta xleh skalp bawah 2 minit.
kalo ada masalah besar. jgn chat kut website.
kontek terus melalui skype. marahla diaorg sekuat hati.
finance : ifx.svetlana
big bos : instaforex.com

ib2 xdpt mbantu... xde kuasa nk tarik atau sedut fund yg depo selain local...

akusebenar
16-06-2010, 09:35 PM
scalping bawah 2 minit mmg takder broker benarkan...
melainkan bro trade ECN broker...

sape ckp bro??? aku dah tanye 3 orang insta staff..semua kate boleh..

akusebenar
16-06-2010, 09:36 PM
salam bos2 budiman semua.
mmg rules insta xleh skalp bawah 2 minit.
kalo ada masalah besar. jgn chat kut website.
kontek terus melalui skype. marahla diaorg sekuat hati.
finance : ifx.svetlana
big bos : instaforex.com

ib2 xdpt mbantu... xde kuasa nk tarik atau sedut fund yg depo selain local...

aku x chat ngan livechat je bro..skype + icq..sekarang pun ngah chat..menanti jawapan ni..

dan x sape nk marah2 kat cni.

peace

matlan
16-06-2010, 09:45 PM
Bukan semuanya... full statement dapat di pastikan di ss. Tarikh dan masa ada pada waktu trade dan waktu close..

Email mungkin senang di modifiedkan, tapi statement ori ada sama saya.. kalau nak 1 copy sy boleh emailkan.

Salam En Abdul Hamid

InstaForex Companies Group public offer agreement.

Cuba baca fasa 3.6.6 di bawah:

3.6.6. Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.

Jadi sudah terang lagi jelas.

gOdFeLLa
16-06-2010, 09:46 PM
sape ckp bro??? aku dah tanye 3 orang insta staff..semua kate boleh..

sila check dalam agreement masa nak bukak akaun tu...
memamng tak benarkan scalping bawah 2 minit.
tapi kalau profit sikit, instaforex pejam mata jer.

tapi kalau amount dah besar sangat, itu terpaksa check semula.

akusebenar
16-06-2010, 09:55 PM
sila check dalam agreement masa nak bukak akaun tu...
memamng tak benarkan scalping bawah 2 minit.
tapi kalau profit sikit, instaforex pejam mata jer.

tapi kalau amount dah besar sangat, itu terpaksa check semula.

ya..instaforex menang kes lagi....

sebab ada agreement...

sungguh mengelirukan disini..:)):))


bleh plak kecik2 profit pejam..bile profit byk dia cancel:eek::eek::eek:

TAHNIAH INSTAFOREX MENANG:)cgrock:)cgrock:)cgrock

3.6.6. Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.
Scalping is allowed.

ni jawapan yg aku terima kat Icq chat tdi...

so ikut suka ati depa nk cancel ke x :eek::eek:

abdul hamid..anda tewas..sorry bro:((:((:((

IFX_Kirill
16-06-2010, 09:56 PM
Dear Abdul Hamid, opening the account in our company you accepted the public offer agreement, which has point 3.6.6.:

3.6.6. Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.

In accord to this point your deals were cancelled.

albxx83
16-06-2010, 09:57 PM
xdpt la % mcm ni.. agreement tu mmg akan berpihak pd broker nye.. sbb tu traders selalu tewas.

akusebenar
16-06-2010, 09:58 PM
pasal tu ari2 aku withdraw 10usd++..hahahhhah

supaya leh mkn lama ngan broker ni..

selagi dia x kacau withdraw aku hari2..ok la..kalo 10usd pun dia nk cekik..mmg pelik tahap klcc la..hahahah

note: pada kaki scalping under 2 minute dengan profit besar..x yah trade kat insta..trader anak cicak cam aku..leh truskan

akusebenar
16-06-2010, 09:59 PM
xdpt la % mcm ni.. agreement tu mmg akan berpihak pd broker nye.. sbb tu traders selalu tewas.

kalo x camne broker mau idup :eek::eek::eek:


% pun dah terbang..kene sambung trade la plak..cari duit mkn esk lak :)):)):))

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

albxx83
16-06-2010, 10:00 PM
pasal tu ari2 aku withdraw 10usd++..hahahhhah

supaya leh mkn lama ngan broker ni..

selagi dia x kacau withdraw aku hari2..ok la..kalo 10usd pun dia nk cekik..mmg pelik tahap klcc la..hahahah

note: pada kaki scalping under 2 minute dengan profit besar..x yah trade kat insta..trader anak cicak cam aku..leh truskan

aku draw sebulan sekali, xyah nk simpan smp berbulan2.. nnt kalau account dah berbilion2.. susah plak nk kuar kan. kekeke

akusebenar
16-06-2010, 10:03 PM
aku draw sebulan sekali, xyah nk simpan smp berbulan2.. nnt kalau account dah berbilion2.. susah plak nk kuar kan. kekeke

ape kate ko withdraw ari2 cam aku..lagi terjamin bro..kalo nilai setakat under 20 usd..x kan dia check punya la..so lgi selamat..:)paid:)paid:)paid

albxx83
16-06-2010, 10:05 PM
ape kate ko withdraw ari2 cam aku..lagi terjamin bro..kalo nilai setakat under 20 usd..x kan dia check punya la..so lgi selamat..:)paid:)paid:)paid

botol2, boleh gak tu hari2

gOdFeLLa
16-06-2010, 10:06 PM
ya..instaforex menang kes lagi....

sebab ada agreement...

sungguh mengelirukan disini..:)):))


bleh plak kecik2 profit pejam..bile profit byk dia cancel:eek::eek::eek:

TAHNIAH INSTAFOREX MENANG:)cgrock:)cgrock:)cgrock

3.6.6. Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.
Scalping is allowed.

ni jawapan yg aku terima kat Icq chat tdi...

so ikut suka ati depa nk cancel ke x :eek::eek:

abdul hamid..anda tewas..sorry bro:((:((:((

bro, agreement tu bukan dorang buat saje2 bro....
so kena paham betul2 la isi kandungan kat dalam tu.

lagi satu saya nak remind, takde broker yang pakai platform mt4 benarkan scalping bawah dua minit.
bro boleh pergi ke mana2 broker sahaja, scalping bawah dua minit tak akan dibenarkan.

try la tengok agreement migbank ke, ibfx ke, alpari ke... semua tak benar scalping bawah dua minit.

Abdul Hamid
16-06-2010, 10:08 PM
Terimaksih semua atas prihatin anda.

TAPI cuba renungkan SS kat TP nya.

Masa trade sy open order dan lepas tu set TP.

Kalau graf laju, sebelum 2 minit dia touch TP, INSTA boleh cancell ikut 36.6 clause.

Jadi maksudnya jangan TRADE masa graf laju. Trade masa graf SLOW2 ye. Jangan pilih graf yg selalu terjadi spike,, takut2 ter profit.

Intention saya supaya kes begini x terjadi pada gang2 scalp. Kalau tak scalp pun buatlah mcam Akusebenar qoute... kecik2 ok trade. Besar2 jangan trade , klu untung nanti kena cancelled.

Terimakasih..Semua...WAsssalam.

albxx83
16-06-2010, 10:08 PM
bro, agreement tu bukan dorang buat saje2 bro....
so kena paham betul2 la isi kandungan kat dalam tu.

lagi satu saya nak remind, takde broker yang pakai platform mt4 benarkan scalping bawah dua minit.
bro boleh pergi ke mana2 broker sahaja, scalping bawah dua minit tak akan dibenarkan.

try la tengok agreement migbank ke, ibfx ke, alpari ke... semua tak benar scalping bawah dua minit.

aku pun xminat dgn sclaping ni.. trade yg kelam kabut. jadi aku xberapa melihat sgt perkara2 mcm ni. tapi pengajaran dlm kes ni.. kene baca policy company betul2 dulu utk confirmkan style trade yg digunakan

akusebenar
16-06-2010, 10:10 PM
bro, agreement tu bukan dorang buat saje2 bro....
so kena paham betul2 la isi kandungan kat dalam tu.

lagi satu saya nak remind, takde broker yang pakai platform mt4 benarkan scalping bawah dua minit.
bro boleh pergi ke mana2 broker sahaja, scalping bawah dua minit tak akan dibenarkan.

try la tengok agreement migbank ke, ibfx ke, alpari ke... semua tak benar scalping bawah dua minit.

ya betul tu:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tapi jawapan yg aku slalu tanye, msti dorg ckp boleh..maybe abdul hamid terperangkap kt ctu kot :D:D


mmg boleh..tpi insta boleh cancel ikut suka ati..pasal ikut agreement...

albxx83
16-06-2010, 10:12 PM
95% forex trader must loss.. xkira ape caranya. broker nye plan

ulatgraf
16-06-2010, 10:18 PM
InstaForex (http://instaforex.com/?lang=en) offers the trading services for private and institutional traders on the Forex markets, NYSE(CFD) and Commodities (GOLD, SILVER).

The main principle of InstaForex is the Instant trading, i.e. momentary processing of all deals. InstaForex offers better conditions for the traders, which include:
- wide spectrum of trading instruments
- competitive swaps and spreads
- trading without dealing desk
- customer support 24/5
- the best affiliate program - 2 pips from every trade

In this topic the official representative of our company would like to answer all the questions that traders are interested in. We are ready for the constructive dialog and we are ready to comment on any issues concerning our work. Now our company supports the Russian version forum for traders - http://ruforum.forexpeoples.com
In the near future we are planning to launch English version forum.

We are inviting all the traders to take part into the affiliate program by proclaiming revolutionary new conditions for the participants of the affiliate program:
- We are giving 2 pips from each deal processed by recruited client
- Momentary putting commissions on the account
- Withdraw agent commissions through e-Gold, WebMoney, Liberty Reserve, Bank transfer

InstaForex (http://instaforex.com/?lang=en) - new forex broker with better conditions for traders and partners.

x payah lah tulis bunus 30%, semua kena cancell.....

akusebenar
16-06-2010, 10:22 PM
x payah lah tulis bunus 30%, semua kena cancell.....

dia bukan suka2 ati cancel bro...kene trade kali 3lot dari nilai bonus tu bru x kene cancel..


contoh..bro depo 100usd..bonus 30usd

30usd x 3 lot = 90lot.. so bro kene trade guna 90lot dulu bru leh withdraw :D

internetbizjunior
16-06-2010, 10:33 PM
Sorry, could you speak English, please. :">

i try to translate for you...
he said that u beautiful... and where are you right now?
and sorry for my bad english... :">

Abdul Hamid
16-06-2010, 10:35 PM
Dear Abdul Hamid, opening the account in our company you accepted the public offer agreement, which has point 3.6.6.:



In accord to this point your deals were cancelled.


Tq for the perfect answer.

Let say, we open 1 order, then we set the TAKEPROFIT, let say 40 pips TP. Then if the graf fast enought to touch that TP below 2 minutes,, INSTA may use clause 36.6.6.

Are you agreed that we must pray harder that the TAKEPROFIT targetted touched more than 2 minutes.

Just want to know your view about this scenario.

gOdFeLLa
16-06-2010, 11:09 PM
Tq for the perfect answer.

Let say, we open 1 order, then we set the TAKEPROFIT, let say 40 pips TP. Then if the graf fast enought to touch that TP below 2 minutes,, INSTA may use clause 36.6.6.

Are you agreed that we must pray harder that the TAKEPROFIT targetted touched more than 2 minutes.

Just want to know your view about this scenario.

anyway bro.. saya bersimpati ngan bro...
kalau bro ni mmg betul2 scalpers, pergi ke ECN broker la.
tapi karang masalah lain pulak timbul... spread widening tu biasa la masa big movement :)

Abdul Hamid
16-06-2010, 11:17 PM
anyway bro.. saya bersimpati ngan bro...
kalau bro ni mmg betul2 scalpers, pergi ke ECN broker la.
tapi karang masalah lain pulak timbul... spread widening tu biasa la masa big movement :)


Apa masalah yang timbul? tak faham la..?

Cuma bertanya oponion nya tntang scenario begini..

Kalau dia nak jawab, jawab la, kalau tak jawab pun tak apa,

Sudah terang lagikan bersuluh.

Rizal
16-06-2010, 11:25 PM
bro, agreement tu bukan dorang buat saje2 bro....
so kena paham betul2 la isi kandungan kat dalam tu.

lagi satu saya nak remind, takde broker yang pakai platform mt4 benarkan scalping bawah dua minit.
bro boleh pergi ke mana2 broker sahaja, scalping bawah dua minit tak akan dibenarkan.

try la tengok agreement migbank ke, ibfx ke, alpari ke... semua tak benar scalping bawah dua minit.

ade bro..figfx blh scalp xde time limit tp at least close ats 4pip :D

gOdFeLLa
16-06-2010, 11:27 PM
ade bro..figfx blh scalp xde time limit tp at least close ats 4pip :D

persoalan dia, bulih ker trade dlm condition macam tu?
sempat close trade? :-?

IFX_Kirill
16-06-2010, 11:50 PM
Tq for the perfect answer.

Let say, we open 1 order, then we set the TAKEPROFIT, let say 40 pips TP. Then if the graf fast enought to touch that TP below 2 minutes,, INSTA may use clause 36.6.6.

Are you agreed that we must pray harder that the TAKEPROFIT targetted touched more than 2 minutes.

Just want to know your view about this scenario.

Each situation is special in its own way, so it would be considered individually.

Maelstrom6121
17-06-2010, 01:03 AM
Hello. It must consist of 10 sentences at least. :)

Thanks :D ..

abu85
17-06-2010, 01:17 AM
gile laju... abdul hamid ni scalp.. bawah 20 saat pun.. ader..

tp scalping under 2 minite ader dlm clause...hmm tp mmg mantap..la teruja aku seketika

oldskoolrocka
17-06-2010, 01:20 AM
gile laju... abdul hamid ni scalp.. bawah 20 saat pun.. ader..

tp scalping under 2 minite ader dlm clause...hmm tp mmg mantap..la teruja aku seketika

aku pon teruja tgk lot besar bapak gajah:D

syafa
17-06-2010, 02:37 AM
ganaz betul bro tu scalp.......kagum aku

syafa
17-06-2010, 02:37 AM
bro ABD HAMID boleh saya berguru ke?

PaRaNoRMaL
17-06-2010, 05:06 AM
:-? udoh udoh le para trader smua JOINT insta..... dah macam macam bende diluar jangkaan kita insta dah buat~X(.....smua ade dalam rules....maklumla...diorang nie memang dah lama dalam selok belok rules!:(( so maril ah kita smua pakat cari broker lain!!! yang lebih meyakinkan kita dan smua kata dikota...#:-S

123456
17-06-2010, 07:34 AM
tp bila tgk statement hamid tu..ada gak yg bukan under 2 minit pon
tp nape kansel semua? aneh

jibammm
17-06-2010, 08:25 AM
tp bila tgk statement hamid tu..ada gak yg bukan under 2 minit pon
tp nape kansel semua? aneh

nampaknya chek hamid kena claim balik ni apa yg dipotong....dan diteliti semua sekali satu persatu... yg kurang dan terlebih..... harap2 dapat bantuan daripada para-para Ib sekalian.

serene_kpf
17-06-2010, 11:24 AM
for those who are interested in forex, we recommend come to join at http://instaforex.mewahgold.com.

aliQue
17-06-2010, 12:18 PM
So apa yang aku paham dalam kes Hamid ni. Kalau trade tu kurang dari 2 minit then kita try close manually (loss/profit), ianya x valid. Tapi kalau trade tu below 2 minute and dalam tempoh tu hit StopLoss, ianya kira valid?

atlantis
17-06-2010, 12:45 PM
So apa yang aku paham dalam kes Hamid ni. Kalau trade tu kurang dari 2 minit then kita try close manually (loss/profit), ianya x valid. Tapi kalau trade tu below 2 minute and dalam tempoh tu hit StopLoss, ianya kira valid?

kirill kata setiap pos akan di periksa berasingan.
kita tunggu keputusan dia nanti.

abu85
17-06-2010, 01:44 PM
So apa yang aku paham dalam kes Hamid ni. Kalau trade tu kurang dari 2 minit then kita try close manually (loss/profit), ianya x valid. Tapi kalau trade tu below 2 minute and dalam tempoh tu hit StopLoss, ianya kira valid?

kena stop loss tu,,, rasanya under 2minit,, kena gak kot..

tp pada pandangan aku la... loss closs under 2 minit.. kira loss la.. tak kan tak valid..

dah business loss is loss... rules.. is rules... :):)

IFX_EkaterinaPR
17-06-2010, 02:28 PM
i try to translate for you...
he said that u beautiful... and where are you right now?
and sorry for my bad english... :">
Thanks for translation. :) And thanks to nahnufrx for the compliment. ;)

It's not a secret, I'm working in InstaForex office in Kaliningrad. :)

By the way, your English is quite good. ;)

akusebenar
17-06-2010, 02:29 PM
kena stop loss tu,,, rasanya under 2minit,, kena gak kot..

tp pada pandangan aku la... loss closs under 2 minit.. kira loss la.. tak kan tak valid..

dah business loss is loss... rules.. is rules... :):)

betul2 :)):)):)):))

IFX_Anna
17-06-2010, 02:31 PM
Hello!

I just wanted to inform you, that 10 lucky traders have already sent us their applications with esseys. So hurry up!

abu85
17-06-2010, 02:33 PM
betul2 :)):)):)):))

hehe ader betul ker atau ader ketawa ni.. entah.. ni just pandangan aku jer la.. :">:">:">

akusebenar
17-06-2010, 02:41 PM
hehe ader betul ker atau ader ketawa ni.. entah.. ni just pandangan aku jer la.. :">:">:">

Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.

semlam pas aku borak2 ngak staff2 insta..depa kate scalp under 2 minit mmg bleh..tpi dorg juga berhak untuk cancelkan...dorang x cancel pun boleh...:)):)):)):))

sureheboh.com
17-06-2010, 03:05 PM
Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.

semlam pas aku borak2 ngak staff2 insta..depa kate scalp under 2 minit mmg bleh..tpi dorg juga berhak untuk cancelkan...dorang x cancel pun boleh...:)):)):)):))

Yup aku setuju, semua atas budibicara pihak instaforex.
Macam kita langgar had laju, jelas tulis kat lebuhraya jangan lebih 110km - kalau lebih ada dua nasib - terlepas atau kena saman.

sweezer
17-06-2010, 03:10 PM
Yup aku setuju, semua atas budibicara pihak instaforex.
Macam kita langgar had laju, jelas tulis kat lebuhraya jangan lebih 110km - kalau lebih ada dua nasib - terlepas atau kena saman.

suka dgn olahan/perumpamaan bos nie:)cgrock

atlantis
17-06-2010, 03:14 PM
Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.

semlam pas aku borak2 ngak staff2 insta..depa kate scalp under 2 minit mmg bleh..tpi dorg juga berhak untuk cancelkan...dorang x cancel pun boleh...:)):)):)):))

kan baik kalau dorang amek keputusan utk tak kensel kan.

kensel sumer sekali ni yg aku nak berontak ni :-?

akusebenar
17-06-2010, 03:20 PM
kan baik kalau dorang amek keputusan utk tak kensel kan.

kensel sumer sekali ni yg aku nak berontak ni :-?

ntah la bro..smlm je aku dah skype ngan 3 org staff , icq ngan 2 orng staff...depa tetap kate tu hak dorang berdasakan agreement 3.6.6...so nk kate ape lgi..mmg x leh ckp pe...try contact boss besar insta x dpt lak..bz kot

sureheboh.com
17-06-2010, 05:56 PM
suka dgn olahan/perumpamaan bos nie:)cgrock

Sebab aku selalu terlepas ... (mungkin open lot kecik sangat(

akusebenar
17-06-2010, 06:02 PM
Sebab aku selalu terlepas ... (mungkin open lot kecik sangat(

saman kete slalu lepas x ? :)):)):">

Abdul Hamid
17-06-2010, 07:14 PM
So apa yang aku paham dalam kes Hamid ni. Kalau trade tu kurang dari 2 minit then kita try close manually (loss/profit), ianya x valid. Tapi kalau trade tu below 2 minute and dalam tempoh tu hit StopLoss, ianya kira valid?

Tak juga kira valid, Tengok kat SS, kebanyakan kena TAKEPROFIT...lebih 30 pips pun ada... SEMUA ikut budibicara INSTA.

Under 2 minutes, walaupun hit TAKEPROFIT, 36.6.6, Kuasa VETO di tangan INSTA.:-?

akusebenar
17-06-2010, 08:29 PM
Tak juga kira valid, Tengok kat SS, kebanyakan kena TAKEPROFIT...lebih 30 pips pun ada... SEMUA ikut budibicara INSTA.

Under 2 minutes, walaupun hit TAKEPROFIT, 36.6.6, Kuasa VETO di tangan INSTA.:-?

ya...ini yg aku cuba katakan

fzlik
18-06-2010, 01:17 AM
kenapa saya tak jumpa trailing stop dlm instaforex?
kalau ada diorang sorokkan kat mana?
kalau takde broker mana yg ada trailing stop?

atlantis
18-06-2010, 01:22 AM
kenapa saya tak jumpa trailing stop dlm instaforex?
kalau ada diorang sorokkan kat mana?
kalau takde broker mana yg ada trailing stop?

http://atlantisforex.blogspot.com/2009/06/trailing-stop.html
tgk situ. aku dah ss gambo sumer.

atlantis
18-06-2010, 01:24 AM
asal malam je line tenet aku putus2.
siap takde tone lagik.
penat aku camni...

atlantis
18-06-2010, 01:25 AM
asal malam je line tenet aku putus2.
siap takde tone lagik.
penat aku camni...

akusebenar
18-06-2010, 01:26 AM
kenapa saya tak jumpa trailing stop dlm instaforex?
kalau ada diorang sorokkan kat mana?
kalau takde broker mana yg ada trailing stop?

ada je..x de sork eh..

klik kanan kat pos order tu

akusebenar
18-06-2010, 01:28 AM
asal malam je line tenet aku putus2.
siap takde tone lagik.
penat aku camni...

ait..ada tone2 lak?? stimik ke??

atlantis
18-06-2010, 01:32 AM
ait..ada tone2 lak?? stimik ke??

stimic DC. pehtu cek la line tipun. tone pun takde.
mati tross

akusebenar
18-06-2010, 01:36 AM
stimic DC. pehtu cek la line tipun. tone pun takde.
mati tross

ada org g curik line hang tu..dia cabut wayer hang...dia masuk umah dia:)):)):))

pe lagi..g wat aduan dengan mendail 100:D

atlantis
18-06-2010, 01:39 AM
ada org g curik line hang tu..dia cabut wayer hang...dia masuk umah dia:)):)):))

pe lagi..g wat aduan dengan mendail 100:D

ni yg masalah ni.
tmnet yg datang tu bkn cerdik sgt. datang siang, cek line ada tone, pehtu kata takde problem. #:-S

gOdFeLLa
18-06-2010, 01:40 AM
kenapa saya tak jumpa trailing stop dlm instaforex?
kalau ada diorang sorokkan kat mana?
kalau takde broker mana yg ada trailing stop?

kalau tak silap, akaun demo takde trailing stop.
kat akaun live ada trailing.

Apekms76
18-06-2010, 03:23 AM
A'kum dan selamat sejahtera kt kawan2,

Saya masih newbie lagi dlm trade ni. Untuk pengetahuan, pada 17jun(semalam)kurang lebih dlm 4pm akaun trade saya masih floating. Tiba2 tanpa ape2 sebab saya lihat balance akaun trade saya berkurang USD183.49 . Saya check kt history....confirm -usd183.49(bonus 30% kena cancelled). Sape2 yang pernah kena tolong cerita sket camne nak settle problem ni. Tq

NahnuFrX
18-06-2010, 03:32 AM
ko ada wat withdraw ker tak?

Jeb
18-06-2010, 03:34 AM
sama mcm kawan aku kena.tggu thread ni kene pindah ke thread insta depa jawab

Apekms76
18-06-2010, 03:42 AM
aku tak buat withdraw sebab akaun masih floating.

akusebenar
18-06-2010, 03:42 AM
sabar k..jap lagi abg2 insta jawab..jgn risau la broo..semua yg insta buat mesti bersebab..kalo x bersebab, aku gerenti ko dpt duit tu balikk..antara sebab2nya,mesti ada terkandung dlm terma dan syarat x pun dlm agreement...

insta x pernah tpu client..tpi selalunya client yg lalai(x baca law abis)

pasal tu aku vote insta,sebab insta x pernh tipu aku

Apekms76
18-06-2010, 03:45 AM
sape 2 yang guna instaforex tolong le kasi komen sket...mungkin pernah jadi kat korang

astrowan
18-06-2010, 03:47 AM
subuh satg ada org jawab

supporter dok tdoq ekkekkkee

sabau erk....

hidop insta....

DojiForex
18-06-2010, 03:50 AM
A'kum dan selamat sejahtera kt kawan2,

Saya masih newbie lagi dlm trade ni. Untuk pengetahuan, pada 17jun(semalam)kurang lebih dlm 4pm akaun trade saya masih floating. Tiba2 tanpa ape2 sebab saya lihat balance akaun trade saya berkurang USD183.49 . Saya check kt history....confirm -usd183.49(bonus 30% kena cancelled). Sape2 yang pernah kena tolong cerita sket camne nak settle problem ni. Tq

------------------------

Wslm.

Sy ada baca pasal masalah ni... bro boleh rujuk thread ini, post 15404.. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=6668599#post6668599

desire
18-06-2010, 04:02 AM
asal malam je line tenet aku putus2.
siap takde tone lagik.
penat aku camni...

cucuk je kat pusat kabel tu, bang! :))

akusebenar
18-06-2010, 04:05 AM
A'kum dan selamat sejahtera kt kawan2,

Saya masih newbie lagi dlm trade ni. Untuk pengetahuan, pada 17jun(semalam)kurang lebih dlm 4pm akaun trade saya masih floating. Tiba2 tanpa ape2 sebab saya lihat balance akaun trade saya berkurang USD183.49 . Saya check kt history....confirm -usd183.49(bonus 30% kena cancelled). Sape2 yang pernah kena tolong cerita sket camne nak settle problem ni. Tq

ni aku bagi jawapan..insta x pernah scam..anda telah bersetuju denga agreement:)

1. Trading accounts, opened after 3/01/2010, are allowed to participate in the campaign. The floating bonus amount for trading accounts, opened during the period 15.10.2009 - 31.12.2009, is 25%.
2. Every client has a right to receive the bonus in the amount of 30% of his/her deposit on a trading account with InstaForex.
3. The 30% Bonus can not be credited to an account, which is already credited with a bonus of another type. For getting the 30% Bonus it is necessary to open a new account. The number of account for the 30% Bonus for each client is not limited.
4. Client has a right to get the 30% bonus each time he/she deposits a trading account.
5. Client agrees, that each time he/she withdraws money from a trading account after receiving the 30% Bonus the company cancels a part of the bonus proportionate to the withdrawal amount. The total sum of canceled bonus can not exceed the size of credited bonus.
6. Identification information is not requested while applying for the 30% Bonus. But the company reserves the right to request identification documents at company’s own discretion.
7. The 30% Bonus can be withdrawn only after BUY or SELL deals are completed. The total volume of the deals must be equal to X*3 InstaForex lots, where X=the total volume of received bonuses. Any profit made over the bonus amount can be withdrawn without any restrictions.
8. The company can cancel the 30% Bonus at any time at company’s own discretion without explaining the reason.*
9. In case bonus value is over 2000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.01 market lot (0.1 InstaForex lot, i.e. 1 point is approximately equal to 0.10 USD), the bonus can be reduced to 1000 USD. In case bonus value is over 10000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.1 market lot (1 InstaForex lot, i.e. about 1 USD for point), the bonus can be reduced to 3000 USD.
*The point 8 is directed to prevent unscrupulous usage of the bonus surcharge system, but its employment does not mean that all accounts, for which the company cancelled the bonuses received earlier, are declared as violated any rule, because in some cases it is impossible to determine the fact of the rule’s violation unambiguously. Probability of the erroneous cancellation of the bonus within the struggle against unscrupulous usage of the bonus surcharge system does not exceed 10%.

akusebenar
18-06-2010, 04:10 AM
cucuk je kat pusat kabel tu, bang! :))

ish..betul ke ni?? jimat duit tenet nnti..tpi risau kene pelempang ngan mak aku pasal wat keje tahyul:eek::eek::eek:

Apekms76
18-06-2010, 08:25 AM
ooooooo itu macam ka. jawapan no 8 tu yang tak boleh tahan untuk di dengar. Anyway terima kasih yang tolong kasi jawapan kt atas.

MatLie
18-06-2010, 08:29 AM
Aku pun penah kener cancel jgak. Aper leh wat, takder rezki.:(

RIDERFx
18-06-2010, 08:32 AM
bro..u dah kena spike.kasi tau IB..SURE DPT semula bonus tu

Apekms76
18-06-2010, 12:49 PM
aku tak kena spike. tapi tak faham senang-senang aje nak cancelled bonus 30% yang dia kasi tu....macam buruk siku pulak.

Gamble G
18-06-2010, 12:52 PM
mana abg2 insta nih...takdo support lgsung

Apekms76
18-06-2010, 12:54 PM
semalam 17jun2010 dlm pukul 4.30pm(waktu malaysia) benda tu jadi kat aku. ADE RAMAI KE YANG KENA CANCELLED BONUS SEMALAM 17JUN2010?

DojiForex
18-06-2010, 01:07 PM
Bonus tu klau tak claim pn ok... kalau claim, buat sakit hati je... broker boleh cancel ikut suka depa je... kemudian depa akan rujuk rule no. 8....

Bonus tu macam umpan nk tarik client je...klau claim pn, sampai bila pun tak bleh WD... cuma untuk besarkan margin... tapi kalau jaga MM, soal margin tak timbul...

Saya rasa insta cancel sebab akaun bro floating banyak sangat kot? Bila depa cancel bonus, maka makin kecillah margin... bila margin kecil, maka ...... (faham2 la sdiri)... kalau nak selamat akaun, kena depo tambah (part depo ni la yag depa tunggu2..)..

sori la, kalau terlalu buruk sangka pd broker.. tp kena ingat : kita win, broker loss...

aygabg
18-06-2010, 01:20 PM
aku pun pernah kena minggu lepas dia potong usd0.81 semasa buat withdraw usd100,setiap kali withdraw aku akan pastikan tk de floating...:-?

http://i966.photobucket.com/albums/ae145/zaidiies/cancelbonus.jpg

S.Y.E.D
18-06-2010, 01:23 PM
aku pon kena..

abu85
18-06-2010, 02:34 PM
[QUOTE=Gamble G;6694777]mana abg2 insta nih...takdo support lgsung[/QUOTE

huhu nanti ader la tu... kan.. hari jumaat...sat lagi ader tu,,,

masalah bro aper plak ek.. :-?:-?:-?

Abdul Hamid
18-06-2010, 04:00 PM
Each situation is special in its own way, so it would be considered individually.

Are you trying to say that ...If we set the TAKEPROFIT..ie..40pips..and that order touch that TAKEPROFIT below 2 minutes..INSTA can use the VETO power to make that order invalid (error)...?

That means.. no matter we LOSS or we PROFIT,,, below 2 minutes order done... INSTA can use that beautiful clause 36.6.6, whether to cancell or to accept it?

Let say , i am going to trade again, same style, set takeprofit and i hopethis time it will hit the TAKEPROFIT above 2 minutes... clause 36.6.6 is not applicable for it..?

Please reply,

Thanks

desire
18-06-2010, 04:30 PM
A'kum dan selamat sejahtera kt kawan2,

Saya masih newbie lagi dlm trade ni. Untuk pengetahuan, pada 17jun(semalam)kurang lebih dlm 4pm akaun trade saya masih floating. Tiba2 tanpa ape2 sebab saya lihat balance akaun trade saya berkurang USD183.49 . Saya check kt history....confirm -usd183.49(bonus 30% kena cancelled). Sape2 yang pernah kena tolong cerita sket camne nak settle problem ni. Tq

W'salam...

Tuan apek ada berapa akaun live kat insta eh?

filaxx
18-06-2010, 05:05 PM
IB Instaforex yg mana senang, cepat, jujur utk berurusan?

IFX_EkaterinaPR
18-06-2010, 05:19 PM
Are you trying to say that ...If we set the TAKEPROFIT..ie..40pips..and that order touch that TAKEPROFIT below 2 minutes..INSTA can use the VETO power to make that order invalid (error)...?

That means.. no matter we LOSS or we PROFIT,,, below 2 minutes order done... INSTA can use that beautiful clause 36.6.6, whether to cancell or to accept it?

Let say , i am going to trade again, same style, set takeprofit and i hopethis time it will hit the TAKEPROFIT above 2 minutes... clause 36.6.6 is not applicable for it..?

Please reply,

Thanks
Dear Sir,
When you accepted the public offer agreement, you were informed about this limitation. Why are you so surprised right now?

akusebenar
18-06-2010, 05:26 PM
aku tak kena spike. tapi tak faham senang-senang aje nak cancelled bonus 30% yang dia kasi tu....macam buruk siku pulak.

bukan buruk siku bro..tpi bro sendiri dah menerima syarat2 yg diberikan..kalo x nk kene cancel, x yah mintak bonus..so lagi selamat...company pun x kesah kalo client x nk bonus..tu hak client..tpi kalo client dah terima, maksudnya client dah mnerima segala syarat2yg telah dipersetujui bersma.

harap paham.

Abdul Hamid
18-06-2010, 05:30 PM
Kagum dengan Akusebenar dengan cogankata JOM layan Instaforex...!

Semasa spike terjadi, kita lost dan Insta happy, tapi akan terjadi begini kalau kita profit yg betul2 banyak..

JADI BERHATI2 ANDA SEMUA...


http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment1.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment2.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment3.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment4.jpg

http://i812.photobucket.com/albums/zz50/AbdulHamid160610/Sttment5.jpg

Hilang 11,000.00 USD. Compensate hanya Usd 50. Alasan melalui email, scalp below 2 minutes.. HAHA... Betulka camni wahai IB2 instaforex..?

Hi Ekaterina..

You would like to know why...

Because of money... 11,000.00 USDmissing just like the wind.

At least as what Krill said... each order special in it's own way...how special, how you define special?

Compensation for USD 50, cancell of USD 11,000.00... like earth to reaching star.:-?

Thanks.

astagold.UMOFX
18-06-2010, 05:33 PM
Bonus tu klau tak claim pn ok... kalau claim, buat sakit hati je... broker boleh cancel ikut suka depa je... kemudian depa akan rujuk rule no. 8....

Bonus tu macam umpan nk tarik client je...klau claim pn, sampai bila pun tak bleh WD... cuma untuk besarkan margin... tapi kalau jaga MM, soal margin tak timbul...

Saya rasa insta cancel sebab akaun bro floating banyak sangat kot? Bila depa cancel bonus, maka makin kecillah margin... bila margin kecil, maka ...... (faham2 la sdiri)... kalau nak selamat akaun, kena depo tambah (part depo ni la yag depa tunggu2..)..

sori la, kalau terlalu buruk sangka pd broker.. tp kena ingat : kita win, broker loss...

baik punya speed trap ni :D

ingat margin ada lagi, tiba2 kena kensel, memang ada peluang best acc eksiden pegi mc :)paid

akusebenar
18-06-2010, 05:36 PM
Hi Ekaterina..

You would like to know why...

Because of money... 11,000.00 USDmissing just like the wind.

At least as what Krill said... each order special in it's own way...how special, how you define special?

Compensation for USD 50, cancell of USD 11,000.00... like earth to reaching star.:-?

Thanks.

yes..i want u answer this ekaterina...how u calculate this?

akusebenar
18-06-2010, 05:38 PM
baik punya speed trap ni :D

ingat margin ada lagi, tiba2 kena kensel, memang ada peluang best acc eksiden pegi mc :)paid

satu je caranya..x payah ambik bonus..mudah:)):)):))

nk bonus g bukak kat broker lain..perlbagai kan broker anda:)):))

akusebenar
18-06-2010, 05:49 PM
Hi Ekaterina..

You would like to know why...

Because of money... 11,000.00 USDmissing just like the wind.

At least as what Krill said... each order special in it's own way...how special, how you define special?

Compensation for USD 50, cancell of USD 11,000.00... like earth to reaching star.:-?

Thanks.

this is only a gift from instaforex to you:D

IFX_EkaterinaPR
18-06-2010, 05:51 PM
Hi Ekaterina..

You would like to know why...

Because of money... 11,000.00 USDmissing just like the wind.

At least as what Krill said... each order special in it's own way...how special, how you define special?

Compensation for USD 50, cancell of USD 11,000.00... like earth to reaching star.:-?

Thanks.
Nope, your supposion is not correct. If you made this profit, but he deals were closed after 3 minutes or more, your profit won't be cancelled. But you were breaking the rules advisedly. It would be a lesson to you: read the agreement bfore accepting it's terms.

akusebenar
18-06-2010, 05:54 PM
Nope, your supposion is not correct. If you made this profit, but he deals were closed after 3 minutes or more, your profit won't be cancelled. But you were breaking the rules advisedly. It would be a lesson to you: read the agreement bfore accepting it's terms.

yes..so after this, if anybody want to be a client, read the agreemnet carefully..if u not agree, dont be a client:D

IFX_EkaterinaPR
18-06-2010, 05:57 PM
this is only a gift from instaforex to you:D
The client was BREAKING the rule and the company instead of just cancelling his delas gave him a gift! So who's bad? Why th company is bad in this case?

Relationship between a client and a broker are regulated by the public offer agreement. The company's actions were lawful. Yes, we all are sorry for Mr. Abdul Hamid. But let's ratiocinate: he is guilty himself. Knowing the rules from the beginning, he had to choose another strategy of making money instead of breaking the rules and blackmailing the company after that. Now he is reaping the benefit of his own fault.

Abdul Hamid
18-06-2010, 05:57 PM
Nope, your supposion is not correct. If you made this profit, but he deals were closed after 3 minutes or more, your profit won't be cancelled. But you were breaking the rules advisedly. It would be a lesson to you: read the agreement bfore accepting it's terms.

Ekaterina..

When open order...yes it is within my control..when set TAKEPROFIT..still whithin my control.. BUT.. if the graf so fast..touch the TAKEPROFIT below 2 minutes... not within my control..

INSTA may cancell some of that without the TAKEPROFIT set.. but how about the order that moved it own to reach that set TAKEPROFIT.

Compensation should be more logical.:o

IFX_EkaterinaPR
18-06-2010, 06:17 PM
Ekaterina..

When open order...yes it is within my control..when set TAKEPROFIT..still whithin my control.. BUT.. if the graf so fast..touch the TAKEPROFIT below 2 minutes... not within my control..

INSTA may cancell some of that without the TAKEPROFIT set.. but how about the order that moved it own to reach that set TAKEPROFIT.

Compensation should be more logical.:o
Yes, there is a peice of sense in your words. But your strategy consisted in catching insignificant movements. So you knew when the price will reach takeprofit beforehand.

ulatgraf
18-06-2010, 06:26 PM
baik punya speed trap ni :D

ingat margin ada lagi, tiba2 kena kensel, memang ada peluang best acc eksiden pegi mc :)paid

haha...aku pun dah ken...bila margin tinggal sikit je, insta terus cancelll..huh

ulatgraf
18-06-2010, 06:30 PM
harini memang best lah..insta. clik sekali tapi masuk pos 2 pos..huhu...berpeluh:mad:

Abdul Hamid
18-06-2010, 06:31 PM
Yes, there is a peice of sense in your words. But your strategy consisted in catching insignificant movements. So you knew when the price will reach takeprofit beforehand.

Excuse me...

If i knew, where the graf may go... i dont bother this USD11000.00 lost... I may trade again and getting 1 Million.

You used word blackmailing INSTA in your post... In what way is that?

Discussion here to get the clearer picture on these case.

As you see, clause 36.6.6, Insta may use it, but the compesation should be more logical cause the movement of the graf is not me who control it.

Setting the TAKEPROFIT... and then reaching the Profit targetted..below 2 minutes not within my control...

I am not happy with the compensation amount.:-?

BudakFx
18-06-2010, 06:35 PM
cadangan-

mintak mt4 kasi programlah execution yg done bawah 2-3 minit auto-cancel...

xde la dah kumpul popit byk2 baru nak cancel..

mesti xde komplen pastu..:D

sekadar cadangan..

desire
18-06-2010, 08:09 PM
harini memang best lah..insta. clik sekali tapi masuk pos 2 pos..huhu...berpeluh:mad:

bang ulat kena kontrol sket peluh tu... kang menitik atas keyboard... meletup maaaa... :D :))

atlantis
18-06-2010, 08:20 PM
harini memang best lah..insta. clik sekali tapi masuk pos 2 pos..huhu...berpeluh:mad:

kasi ss kan bang.
insta kena tgk yg tu. kalau dia sengaja buat, memang sengaja la.
kalau sbb error dorang kena repair supaya kawan2 lain tak kena.

atlantis
18-06-2010, 08:28 PM
cadangan-

mintak mt4 kasi programlah execution yg done bawah 2-3 minit auto-cancel...

xde la dah kumpul popit byk2 baru nak cancel..

mesti xde komplen pastu..:D

sekadar cadangan..

ada sedikit 'wayang' kat sini.
kat tnc terang2 takleh main bwh 2 menet. tapi bila tanya staff insta, sumer dok kata takde masalah.
bila client untung byk, tup2 masalah..

masalah skang, staff yg duk kata takde masalah tu betul atau tnc betul. salah satu mesti betul dan satu lagi mesti salah.

bila rules di'wayang'kan reputasi terjejas.

takde dakwa dakwi, tnc tetap betul..
tapi, apa jadi kat staf yg dok kata takde masalah tu?

desire
18-06-2010, 08:59 PM
kasi ss kan bang.
insta kena tgk yg tu. kalau dia sengaja buat, memang sengaja la.
kalau sbb error dorang kena repair supaya kawan2 lain tak kena.

SS Journal eh bang?

redox6464
18-06-2010, 09:13 PM
salam.. nk tny ni.. knape bonus tetiba kena tarik??

acc baru daftar smalam.. depo 200. bonus 30% $60..
tiba2 petang td bonus kena tarik balik..
*lom penah wdraw lg..

sape leh tolong check??
acc trader 7050360

michael scotfield
18-06-2010, 09:45 PM
salam.. nk tny ni.. knape bonus tetiba kena tarik??

acc baru daftar smalam.. depo 200. bonus 30% $60..
tiba2 petang td bonus kena tarik balik..
*lom penah wdraw lg..

sape leh tolong check??
acc trader 7050360

pernah apply bonus untuk akaun lain x?

redox6464
18-06-2010, 09:52 PM
pernah apply bonus untuk akaun lain x?

pernah..
kawan aku tu da pernah register 3x.. sbb acc yg lama da MC.

* bonus yg diambil: instant bonus 30% tu..

itu bermaksud, each time depo, client entitle to get bonus 30% kan?

*atas nasihat rakan2 & IB , jika acc Mc, lebih baek create acc baru..supaya x kaco dgn rekod acc lama.

akusebenar
18-06-2010, 10:49 PM
ada sedikit 'wayang' kat sini.
kat tnc terang2 takleh main bwh 2 menet. tapi bila tanya staff insta, sumer dok kata takde masalah.
bila client untung byk, tup2 masalah..

masalah skang, staff yg duk kata takde masalah tu betul atau tnc betul. salah satu mesti betul dan satu lagi mesti salah.

bila rules di'wayang'kan reputasi terjejas.

takde dakwa dakwi, tnc tetap betul..
tapi, apa jadi kat staf yg dok kata takde masalah tu?


first day bangkit prob no..aku dah kemukakan ape yg tuan atlantis ckp ni...

tpi ikut 3.6.6 scalp under 2 minute mmg boleh..tpi company juga berhak untuk meng cancelkan semua...so kat cni, insta ada hak penuh sama ada ingin cancel atau pun tidak...semua bergantung pada budi bicara mereka jugak..dan kita sampai skrg x tau ape kaedah yg mereka gunakan untuk cancel sesuatu pos under dua minit.sama ada mereka cancel ikut suka atau pun ada kriteria2 tertentu:D

so kat sni, kebanyakan staff mereka x berbohong..bila org tanye bleh scalp under dua minit x?? mereka mengatakan boleh..tpi mereka bijaksana, mereka x menghabiskan ayat mereka..sepatutnya mereka jawab, "boleh scalp under 2 minute, tapi insta berhak untuk cancel tanpa sebab" :D:D:D

michael scotfield
18-06-2010, 10:54 PM
pernah..
kawan aku tu da pernah register 3x.. sbb acc yg lama da MC.

* bonus yg diambil: instant bonus 30% tu..

itu bermaksud, each time depo, client entitle to get bonus 30% kan?

*atas nasihat rakan2 & IB , jika acc Mc, lebih baek create acc baru..supaya x kaco dgn rekod acc lama.

udah tanya support,tp ini jawapannya:(
The Company can cancel any bonus without explaining the reason according to the Agreement on Welcome bonus receipt. But the client can write a claim to [email protected]

akusebenar
18-06-2010, 10:58 PM
pernah..
kawan aku tu da pernah register 3x.. sbb acc yg lama da MC.

* bonus yg diambil: instant bonus 30% tu..

itu bermaksud, each time depo, client entitle to get bonus 30% kan?

*atas nasihat rakan2 & IB , jika acc Mc, lebih baek create acc baru..supaya x kaco dgn rekod acc lama.


ni aku bagi jawapan..insta x pernah scam..anda telah bersetuju denga agreement:)

1. Trading accounts, opened after 3/01/2010, are allowed to participate in the campaign. The floating bonus amount for trading accounts, opened during the period 15.10.2009 - 31.12.2009, is 25%.
2. Every client has a right to receive the bonus in the amount of 30% of his/her deposit on a trading account with InstaForex.
3. The 30% Bonus can not be credited to an account, which is already credited with a bonus of another type. For getting the 30% Bonus it is necessary to open a new account. The number of account for the 30% Bonus for each client is not limited.
4. Client has a right to get the 30% bonus each time he/she deposits a trading account.
5. Client agrees, that each time he/she withdraws money from a trading account after receiving the 30% Bonus the company cancels a part of the bonus proportionate to the withdrawal amount. The total sum of canceled bonus can not exceed the size of credited bonus.
6. Identification information is not requested while applying for the 30% Bonus. But the company reserves the right to request identification documents at company’s own discretion.
7. The 30% Bonus can be withdrawn only after BUY or SELL deals are completed. The total volume of the deals must be equal to X*3 InstaForex lots, where X=the total volume of received bonuses. Any profit made over the bonus amount can be withdrawn without any restrictions.
8. The company can cancel the 30% Bonus at any time at company’s own discretion without explaining the reason.*
9. In case bonus value is over 2000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.01 market lot (0.1 InstaForex lot, i.e. 1 point is approximately equal to 0.10 USD), the bonus can be reduced to 1000 USD. In case bonus value is over 10000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.1 market lot (1 InstaForex lot, i.e. about 1 USD for point), the bonus can be reduced to 3000 USD.
*The point 8 is directed to prevent unscrupulous usage of the bonus surcharge system, but its employment does not mean that all accounts, for which the company cancelled the bonuses received earlier, are declared as violated any rule, because in some cases it is impossible to determine the fact of the rule’s violation unambiguously. Probability of the erroneous cancellation of the bonus within the struggle against unscrupulous usage of the bonus surcharge system does not exceed 10%.

BudakFx
18-06-2010, 11:02 PM
ni aku bagi jawapan..insta x pernah scam..anda telah bersetuju denga agreement:)

1. Trading accounts, opened after 3/01/2010, are allowed to participate in the campaign. The floating bonus amount for trading accounts, opened during the period 15.10.2009 - 31.12.2009, is 25%.
2. Every client has a right to receive the bonus in the amount of 30% of his/her deposit on a trading account with InstaForex.
3. The 30% Bonus can not be credited to an account, which is already credited with a bonus of another type. For getting the 30% Bonus it is necessary to open a new account. The number of account for the 30% Bonus for each client is not limited.
4. Client has a right to get the 30% bonus each time he/she deposits a trading account.
5. Client agrees, that each time he/she withdraws money from a trading account after receiving the 30% Bonus the company cancels a part of the bonus proportionate to the withdrawal amount. The total sum of canceled bonus can not exceed the size of credited bonus.
6. Identification information is not requested while applying for the 30% Bonus. But the company reserves the right to request identification documents at company’s own discretion.
7. The 30% Bonus can be withdrawn only after BUY or SELL deals are completed. The total volume of the deals must be equal to X*3 InstaForex lots, where X=the total volume of received bonuses. Any profit made over the bonus amount can be withdrawn without any restrictions.
8. The company can cancel the 30% Bonus at any time at company’s own discretion without explaining the reason.*
9. In case bonus value is over 2000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.01 market lot (0.1 InstaForex lot, i.e. 1 point is approximately equal to 0.10 USD), the bonus can be reduced to 1000 USD. In case bonus value is over 10000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.1 market lot (1 InstaForex lot, i.e. about 1 USD for point), the bonus can be reduced to 3000 USD.
*The point 8 is directed to prevent unscrupulous usage of the bonus surcharge system, but its employment does not mean that all accounts, for which the company cancelled the bonuses received earlier, are declared as violated any rule, because in some cases it is impossible to determine the fact of the rule’s violation unambiguously. Probability of the erroneous cancellation of the bonus within the struggle against unscrupulous usage of the bonus surcharge system does not exceed 10%.

so ..anggap la 30% bonus tu hanya tuk menguatkan margin:D

akusebenar
18-06-2010, 11:05 PM
so ..anggap la 30% bonus tu hanya tuk menguatkan margin:D

kuat margin ape kejadahnya..:)):)):)) lagi bahaya ada la kalo ambik..tgh2 trade pastu margin lak ckup2, pastu tibe2 bonus kene tarik..ape lagi..pastu mc la account:)):)):))


better x payh ambik la..trade je la..bonus2 ni ape la sgt...dulu2 x de bonus rileks je org trade...

smlm aku ada borak ngan eldar.. dia ckp, x kesah pun kalo org x ambik bonus tu..tpi kalo org amibik lagi dia suka :eek::eek::eek::eek::eek:

akusebenar
18-06-2010, 11:15 PM
Apa yg best insta ni??
insta x pernah mungkir janji :)cgrock:)cgrock:)cgrock

pasal tu menjadi pilihan hati ku:)paid:)paid:)paid:)paid

akusebenar
19-06-2010, 12:06 AM
ari jumaat ni kurang org trade ke?

jincapit
19-06-2010, 12:57 AM
ramai dah tau insta nie memang banyak bunyi.. so.. korang tunggu ape lagi?? banyak lagi aa broker kat dunia nie.. cari aa yg terbaik.. sepatutnya diaorg kena jaga pelanggan.. bukan pelanggan nak kena jaga diaorg.. aku pun dah lama tukar dari insta..

JOM PAKAT BLAH RAMAI-RAMAI.. BARU PADAN MUKA DEPA.. :)):)):))

sureheboh.com
19-06-2010, 01:08 AM
ramai dah tau insta nie memang banyak bunyi.. so.. korang tunggu ape lagi?? banyak lagi aa broker kat dunia nie.. cari aa yg terbaik.. sepatutnya diaorg kena jaga pelanggan.. bukan pelanggan nak kena jaga diaorg.. aku pun dah lama tukar dari insta..

JOM PAKAT BLAH RAMAI-RAMAI.. BARU PADAN MUKA DEPA.. :)):)):))

Luahan seorang newbie :D

langmas
19-06-2010, 01:12 AM
first day bangkit prob no..aku dah kemukakan ape yg tuan atlantis ckp ni...

tpi ikut 3.6.6 scalp under 2 minute mmg boleh..tpi company juga berhak untuk meng cancelkan semua...so kat cni, insta ada hak penuh sama ada ingin cancel atau pun tidak...semua bergantung pada budi bicara mereka jugak..dan kita sampai skrg x tau ape kaedah yg mereka gunakan untuk cancel sesuatu pos under dua minit.sama ada mereka cancel ikut suka atau pun ada kriteria2 tertentu:D

so kat sni, kebanyakan staff mereka x berbohong..bila org tanye bleh scalp under dua minit x?? mereka mengatakan boleh..tpi mereka bijaksana, mereka x menghabiskan ayat mereka..sepatutnya mereka jawab, "boleh scalp under 2 minute, tapi insta berhak untuk cancel tanpa sebab" :D:D:D

aku nie naik heran juga.bila dpt untung depa potong pulak.nie mai kuk mana nie depa nie dah le broker depa pun dpt untng.pasai apa dok pi potong duit kita tah.abih la nie yg dok bagi utung nie sapa broker ka interbank ka. soalan yg x brapa elok yg baru dok jinak gan forex

akusebenar
19-06-2010, 01:12 AM
ramai dah tau insta nie memang banyak bunyi.. so.. korang tunggu ape lagi?? banyak lagi aa broker kat dunia nie.. cari aa yg terbaik.. sepatutnya diaorg kena jaga pelanggan.. bukan pelanggan nak kena jaga diaorg.. aku pun dah lama tukar dari insta..

JOM PAKAT BLAH RAMAI-RAMAI.. BARU PADAN MUKA DEPA.. :)):)):))

sape nk blah..silakan la..pilih broker ikut suka ati masing2:)):)):))

cam aku layan broker mcm2:)):))

akusebenar
19-06-2010, 01:14 AM
aku nie naik heran juga.bila dpt untung depa potong pulak.nie mai kuk mana nie depa nie dah le broker depa pun dpt untng.pasai apa dok pi potong duit kita tah.abih la nie yg dok bagi utung nie sapa broker ka interbank ka. soalan yg x brapa elok yg baru dok jinak gan forex

kene potong pasal x ikut law la..:">:">:">

desire
19-06-2010, 01:15 AM
kuat margin ape kejadahnya..:)):)):)) lagi bahaya ada la kalo ambik..tgh2 trade pastu margin lak ckup2, pastu tibe2 bonus kene tarik..ape lagi..pastu mc la account:)):)):))


better x payh ambik la..trade je la..bonus2 ni ape la sgt...dulu2 x de bonus rileks je org trade...

smlm aku ada borak ngan eldar.. dia ckp, x kesah pun kalo org x ambik bonus tu..tpi kalo org amibik lagi dia suka :eek::eek::eek::eek::eek:

Kata2 tuan hamba ada pesanan tersirat... :D

Ada hikmah gaks ni...

akusebenar
19-06-2010, 01:17 AM
Kata2 tuan hamba ada pesanan tersirat... :D

Ada hikmah gaks ni...

aku x reti la tersirat2 ni..aku bukan org seni..dulu skolah pun ambik sains fizikal :">

akusebenar
19-06-2010, 01:29 AM
pada pandangan aku la.

first step kita nk bukak account kita baca agreement kasi paham dulu..kalo x paham omputih, pakai google translater.

masalah banyak akan berlaku bila seorang client x paham agreement..so main langgar semua agreement yg telah dipersetujui bersama.

jika anda x berminat policy2 yg terlah termaktub dlm agreement, anda berhak untuk tidak join company tu..

so pilih la betul2 mengikut kesesuaian diri anda..tiada paksaan langsung.

sesebuah company amat menitik beratkan agreement2 ni untuk menjaga policy2 company dan juga kepentingan company.

dan bukan saja dlm dunia fx. dunia pernigaan sebenar pun agreemnet amat penting. bila salah satu belah pihak melanggar agreemnet, time ni la pihak lagi satu akan mengambil kesempatan untuk menggunakan kuasa agreement..

so take note la,

jadi la pedagang yg profesional..fx trader is a profesional field..jgn main terjun je..sbb ianya melibatkan duit!!!!!!!

duit oh duit dimana ko duit..

cam mana nk cari duit,

kene keje keras,

kene keje keras,

duit oh duit adakah ko datang bergolek,

oh orang, oh orang,

aku x datang bergolek..aku x datang bergolek

desire
19-06-2010, 01:34 AM
Terimaksih semua atas prihatin anda.

TAPI cuba renungkan SS kat TP nya.

Masa trade sy open order dan lepas tu set TP.

Kalau graf laju, sebelum 2 minit dia touch TP, INSTA boleh cancell ikut 36.6 clause.

Jadi maksudnya jangan TRADE masa graf laju. Trade masa graf SLOW2 ye. Jangan pilih graf yg selalu terjadi spike,, takut2 ter profit.

Intention saya supaya kes begini x terjadi pada gang2 scalp. Kalau tak scalp pun buatlah mcam Akusebenar qoute... kecik2 ok trade. Besar2 jangan trade , klu untung nanti kena cancelled.

Terimakasih..Semua...WAsssalam.

Trima kasih di atas perkongsian ni. Hamba hargai sangat2... :">:">

akusebenar
19-06-2010, 01:35 AM
Trima kasih di atas perkongsian ni. Hamba hargai sangat2... :">:">

x kan hargai je.. share la 1-2 dollar:">

DojiForex
19-06-2010, 01:41 AM
Prestasi broker perlu dinilai secara keseluruhan.. Jgn sbb 1 faktor je, kita terus nk tinggalkan Insta. Mmg ada kekeliruan bab bonus ni. Sy pn ada penglman bonus kena cancel sebahagian wp sy WD profit bukan WD modal.
(http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=143006&page=13). Post 125

Bg sy, bonus ini umpama madu & jg racun. Dlm keadaan biasa, kita seronok sbb margin besar. Dlm keadaan akaun floating pula, bonus ni boleh menybbkan akaun MC kalau broker cancel bonus waktu tu.

Selepas ini, sy tak akan claim bonus lg. Mengarut je semua tu. Tp kita yg lebih mengarut lg sbb mengabaikan T & C semasa claim bonus yg mengarut itu.

Broker tetap broker. kapitalis. Memaksimakan keuntungan. Sama saja. Cuma salah kita yg ignore T & C depa. Belum baca, terus click "Next", "Next" semasa download mt4, open akaun & Claim bonus. Bila timbul masalah, kita terperangkap. Sejujurnya, salah kita. Bila kita click "Next" tu, bermaksud kita setuju dgn rule no. 8 depa...

Sy puji Insta sbb servisnya pantas. IB nya mesra trader. IB nya senang dihubungi. Bila profit je, terus bleh WD.. Umpama ada mesin ATM di rumah...:)):))

Pasal cancel bonus ni, broker lain pun sama jg... sy ada penglman dgn broker yg bg 10 % ttp mula cancel bonus bila akaun floating -ve... akhirnya akaun tu MC. Mujurlah tak sampai USD100..

Apa pn, setiap trader ada pilihan. Pilihlah. Tp jgn sampai kita diumpamakan KELUAR MULUT HARIMAU, MASUK MULUT BUAYA...

(ini pendapat peribadi, bukan tajaan Instafx..:)paid:)paid:)paid)

akusebenar
19-06-2010, 01:46 AM
Prestasi broker perlu dinilai secara keseluruhan.. Jgn sbb 1 faktor je, kita terus nk tinggalkan Insta. Mmg ada kekeliruan bab bonus ni. Sy pn ada penglman bonus kena cancel sebahagian wp sy WD profit bukan WD modal.
(http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=143006&page=13). Post 125

Bg sy, bonus ini umpama madu & jg racun. Dlm keadaan biasa, kita seronok sbb margin besar. Dlm keadaan akaun floating pula, bonus ni boleh menybbkan akaun MC kalau broker cancel bonus waktu tu.

Selepas ini, sy tak akan claim bonus lg. Mengarut je semua tu. Tp kita yg lebih mengarut lg sbb mengabaikan T & C semasa claim bonus yg mengarut itu.

Broker tetap broker. kapitalis. Memaksimakan keuntungan. Sama saja. Cuma salah kita yg ignore T & C depa. Belum baca, terus click "Next", "Next" semasa download mt4, open akaun & Claim bonus. Bila timbul masalah, kita terperangkap. Sejujurnya, salah kita. Bila kita click "Next" tu, bermaksud kita setuju dgn rule no. 8 depa...

Sy puji Insta sbb servisnya pantas. IB nya mesra trader. IB nya senang dihubungi. Bila profit je, terus bleh WD.. Umpama ada mesin ATM di rumah...:)):))

Pasal cancel bonus ni, broker lain pun sama jg... sy ada penglman dgn broker yg bg 10 % ttp mula cancel bonus bila akaun floating -ve... akhirnya akaun tu MC. Mujurlah tak sampai USD100..

Apa pn, setiap trader ada pilihan. Pilihlah. Tp jgn sampai kita diumpamakan KELUAR MULUT HARIMAU, MASUK MULUT BUAYA...

(ini pendapat peribadi, bukan tajaan Instafx..:)paid:)paid:)paid)

pandangan bernas:)cgrock:)cgrock:)cgrock

eson
19-06-2010, 01:58 AM
mana2 broker ada pro n con..
so pilih la broker yg kita blh accept dgn keadaan seadanya..:D
join broker more than 1 semestinya kelebihan bg trader..:)cgrock

akusebenar
19-06-2010, 01:59 AM
mana2 broker ada pro n con..
so pilih la broker yg kita blh accept dgn keadaan seadanya..:D
join broker more than 1 semestinya kelebihan bg trader..:)cgrock

betul..layan kan aje semua

eson
19-06-2010, 02:03 AM
betul..layan kan aje semua

jgn smpi x terlayan sudah..:)):)):)cgrock

marvelous
19-06-2010, 07:52 AM
salam..dgr2nya Insta dah lancar acc mikro..ada betul k..kalo dah lancar acc mikro..acc standard skrng tak ada lglah trade minimum usd1?..

p/s: minta penjelasan IB2 Insta semua

akmalphg
19-06-2010, 08:26 AM
betui tu.. jgn kerana bonus ditarik,kita terus lari dari broker ni n cari yg lain... saya tetap dgn instaforex dah kat 2thn

atlantis
19-06-2010, 03:20 PM
salam..dgr2nya Insta dah lancar acc mikro..ada betul k..kalo dah lancar acc mikro..acc standard skrng tak ada lglah trade minimum usd1?..

p/s: minta penjelasan IB2 Insta semua

takde lak ura2 insta nak tukar rules utk acc standard.

IFX_EkaterinaPR
19-06-2010, 07:58 PM
Excuse me...

If i knew, where the graf may go... i dont bother this USD11000.00 lost... I may trade again and getting 1 Million.

You used word blackmailing INSTA in your post... In what way is that?

Discussion here to get the clearer picture on these case.

As you see, clause 36.6.6, Insta may use it, but the compesation should be more logical cause the movement of the graf is not me who control it.

Setting the TAKEPROFIT... and then reaching the Profit targetted..below 2 minutes not within my control...

I am not happy with the compensation amount.:-?
Dear clients,
This person was deceiving you. We have requested the information about his issue of our dealing department and have known something interesting. Mr. Abdul Hamid's deals were cancelled according to the point 5.6, not 3.6.6:
5.6. The Company keeps the right of reconsidering the results of deals of the Client in case of detection errors in server work, which leads to the quotation delay or to giving out non-market quotations.
The client deposited $10 and made profit in amount of $11k due to spikes!

There were non-market quotations on AUDCHF, AUDCAD, NZDCHF in the last 3 hours before the market was closed. Please, take a look at the scrinshot below:
http://img62.imageshack.us/img62/1946/temp910.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5229/temp909.jpg
You can easily see at these pictures, that spikes had non-market charater.

A client is able to open close deals after 2 minutes, it is not the ground for cancelling them. As we have already said, each case is individual. In Mr. Abdul Hamid's case the strategy was in cathing the spikes, which condradicts the point 5.6 of the agreement.

You can make a billion of dollars from 1 dollar if you trade on spikes, as well as when a billion is credited to a client's account in a bank. But in these cases a mistaken is always corrected, as much as a trader'd like to wish to get a billion from nothing!

Our company won't fall for your blackmail, so stop deceiving our clients and other traders. We all ahve seen your true face now!

And after all your violations we gave you compensation - USD50 as a gift! Shame on you if you keep blacking the company!

atlantis
20-06-2010, 01:02 AM
Dear clients,
This person was deceiving you. We have requested the information about his issue of our dealing department and have known something interesting. Mr. Abdul Hamid's deals were cancelled according to the point 5.6, not 3.6.6:

The client deposited $10 and made profit in amount of $11k due to spikes!

There were non-market quotations on AUDCHF, AUDCAD, NZDCHF in the last 3 hours before the market was closed. Please, take a look at the scrinshot below:
http://img62.imageshack.us/img62/1946/temp910.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5229/temp909.jpg
You can easily see at these pictures, that spikes had non-market charater.

A client is able to open close deals after 2 minutes, it is not the ground for cancelling them. As we have already said, each case is individual. In Mr. Abdul Hamid's case the strategy was in cathing the spikes, which condradicts the point 5.6 of the agreement.

You can make a billion of dollars from 1 dollar if you trade on spikes, as well as when a billion is credited to a client's account in a bank. But in these cases a mistaken is always corrected, as much as a trader'd like to wish to get a billion from nothing!

Our company won't fall for your blackmail, so stop deceiving our clients and other traders. We all ahve seen your true face now!

And after all your violations we gave you compensation - USD50 as a gift! Shame on you if you keep blacking the company!

thank you very much to you and dealing department.
now our client can continue trade without doubt in mind :)cgrock

akusebenar
20-06-2010, 02:02 AM
thank you very much to you and dealing department.
now our client can continue trade without doubt in mind :)cgrock

pe lagi...trade instaforex with superman:)paid:)paid:)paid

ari2 leh:)paid withdraw..x de masalah..

PCK6444
20-06-2010, 11:19 AM
Dear clients,
This person was deceiving you. We have requested the information about his issue of our dealing department and have known something interesting. Mr. Abdul Hamid's deals were cancelled according to the point 5.6, not 3.6.6:

The client deposited $10 and made profit in amount of $11k due to spikes!

There were non-market quotations on AUDCHF, AUDCAD, NZDCHF in the last 3 hours before the market was closed. Please, take a look at the scrinshot below:
http://img62.imageshack.us/img62/1946/temp910.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5229/temp909.jpg
You can easily see at these pictures, that spikes had non-market charater.

A client is able to open close deals after 2 minutes, it is not the ground for cancelling them. As we have already said, each case is individual. In Mr. Abdul Hamid's case the strategy was in cathing the spikes, which condradicts the point 5.6 of the agreement.

You can make a billion of dollars from 1 dollar if you trade on spikes, as well as when a billion is credited to a client's account in a bank. But in these cases a mistaken is always corrected, as much as a trader'd like to wish to get a billion from nothing!

Our company won't fall for your blackmail, so stop deceiving our clients and other traders. We all ahve seen your true face now!

And after all your violations we gave you compensation - USD50 as a gift! Shame on you if you keep blacking the company!


dalam kes macam nie, klu trader rugi kerana alasan yang sama mampus broker nak cancel rugi tue.:eek:

atlantis
20-06-2010, 03:49 PM
dalam kes macam nie, klu trader rugi kerana alasan yang sama mampus broker nak cancel rugi tue.:eek:

tolong sikit ye.
insta akan ganti sl kalau ada spike juga.

broker lain mungkin memang aku tak pernah nampak dorang ganti.
tapi client insta dah biasa dpt ganti rugi.

atlantis
20-06-2010, 04:04 PM
up for 'NEW campaign: InstaForex - Lotus Star!' :)cgrock

DojiForex
20-06-2010, 04:07 PM
tolong sikit ye.
insta akan ganti sl kalau ada spike juga.

broker lain mungkin memang aku tak pernah nampak dorang ganti.
tapi client insta dah biasa dpt ganti rugi.

----------------------------

Setuju sgt2.. kalau kita contact mana2 IB Insta, depa akan tlg dptkan balik.. mcm kes ini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=35612&page=1477

akusebenar
20-06-2010, 04:34 PM
aku kdg2 ada kes gak ngan insta ni..tpi dorang x pernh x ganti..

akusebenar
20-06-2010, 06:37 PM
bosan lak ari2 minggu ni..x leh witgdraw.waawaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

atlantis
20-06-2010, 06:43 PM
aku kdg2 ada kes gak ngan insta ni..tpi dorang x pernh x ganti..

aku pun ada je kes. dah tak koser nak komplen.
masalahnya, byk2 kes pun takde lagi broker yg lebih meyakinkan.

apa nak wat. stay je la. trade pelan2 :(

akusebenar
20-06-2010, 06:47 PM
JOM LAYAN VIP ACCOUNT LAK (http://instaforex.com/vip-accounts.php?x=WLU)

VIP-accounts - spreads from 1 point.

For professional traders with deposits of more than 100000 USD, InstaForex offers the opportunity to operate VIP-accounts with reduced spreads. VIP-accounts have the same terms and conditions of trade as the Insta.Standard accounts with the exception of spreads. The Swap-free mode can be connected to the VIP-accounts which is performed independently of the VIP-services account.

Operations in a group of accounts with average deposits (over 100,000 USD) obtain preferential trading conditions thanks to the fact that each VIP-account creates less strain on the trading server, while providing a larger total volume of deals than a regular account.

Reduced spreads for VIP-accounts:
EURGBP - 1 point
AUDUSD, GBPUSD, EURJPY, EURCHF, EURUSD, USDCHF, USDCAD, USDJPY, NZDUSD - 2 points

In order to fill a request for addition a trading account to the VIP-group you need to print, fill in and send this form at [email protected] During 24-hours after the form is sent the Client Relationship Department informs you about the result.

The minimal deal for VIP-accounts is 0.5 of lot (: about 0.50 USD per point on major currency pairs )

akusebenar
20-06-2010, 06:47 PM
aku pun ada je kes. dah tak koser nak komplen.
masalahnya, byk2 kes pun takde lagi broker yg lebih meyakinkan.

apa nak wat. stay je la. trade pelan2 :(

trade laju2 la best bro :)):)):)paid:)paid

rayz_nine
20-06-2010, 06:49 PM
aku pun ada je kes. dah tak koser nak komplen.
masalahnya, byk2 kes pun takde lagi broker yg lebih meyakinkan.

apa nak wat. stay je la. trade pelan2 :(

lame x jenguk sini..nie ape kes sifu..:-?:-?

aliQue
20-06-2010, 07:10 PM
Dear clients,
This person was deceiving you. We have requested the information about his issue of our dealing department and have known something interesting. Mr. Abdul Hamid's deals were cancelled according to the point 5.6, not 3.6.6:

The client deposited $10 and made profit in amount of $11k due to spikes!

There were non-market quotations on AUDCHF, AUDCAD, NZDCHF in the last 3 hours before the market was closed. Please, take a look at the scrinshot below:
http://img62.imageshack.us/img62/1946/temp910.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5229/temp909.jpg
You can easily see at these pictures, that spikes had non-market charater.

A client is able to open close deals after 2 minutes, it is not the ground for cancelling them. As we have already said, each case is individual. In Mr. Abdul Hamid's case the strategy was in cathing the spikes, which condradicts the point 5.6 of the agreement.

You can make a billion of dollars from 1 dollar if you trade on spikes, as well as when a billion is credited to a client's account in a bank. But in these cases a mistaken is always corrected, as much as a trader'd like to wish to get a billion from nothing!

Our company won't fall for your blackmail, so stop deceiving our clients and other traders. We all ahve seen your true face now!

And after all your violations we gave you compensation - USD50 as a gift! Shame on you if you keep blacking the company!

peh xbleh blah punyer spike. kirenya capital AbdulHamid nie usd10 je la? lepas tu wat profit jadi usd11k?. aku rasa compensation usd50 tu kira ok la. try bawak usd50 pegi broker lain and repeat benda sama. kot2 diorg on ke. memang kaya segera.

atlantis
20-06-2010, 07:27 PM
lame x jenguk sini..nie ape kes sifu..:-?:-?

abnormal market behavior/datafeed.
aku pernah main camni dulu kat lite.
kena delete terus. nak komplen pun takde bukti :(

akusebenar
20-06-2010, 10:13 PM
bosan giler...kasi up skit thread

wanqie
20-06-2010, 11:13 PM
market cuti..bosan la skit bro..

akusebenar
20-06-2010, 11:22 PM
market cuti..bosan la skit bro..

aku bosan sbb x leh withdraw:((:((:((:((:((

wanqie
20-06-2010, 11:26 PM
aku bosan sbb x leh withdraw:((:((:((:((:((

kekeke sama la kite..kate ib cabinet down hari ni..esok kot okey..

akusebenar
20-06-2010, 11:46 PM
kekeke sama la kite..kate ib cabinet down hari ni..esok kot okey..

ye ke cabinet down..aku masuk tenang je...aku x kesah pun IB..kai LR la bro :)):)):))

gOdFeLLa
20-06-2010, 11:57 PM
kekeke sama la kite..kate ib cabinet down hari ni..esok kot okey..

withdrawal request utk hari ni semuanya dah settle :)

abu85
21-06-2010, 12:05 AM
ye ke cabinet down..aku masuk tenang je...aku x kesah pun IB..kai LR la bro :)):)):))

superman tak leh pegang duit,,, nanti... jatuh,,, heheh..

LR ni system 7 working days ker..

internetbiz
21-06-2010, 12:29 AM
Salam

Sibuk sikit dlm beberapa ari ni
lama x jengok kat sini
bila tgk post yg belakang
macam macam kes terjadi
ada yg bonus kena cancell la
ada yg profit sbb spike kena cancell
dan macam macam lagi

Nasihat saya, kalau dah ramai x puas hati
cabutla gi kat broker lain
sebagai trader, kita ada ramai kawan yg memorex
kita pakat pakat cabut ramai ramai x payah tunggu lg

sy dan geng sdg prepare utk cabut
dulu dan cabut sekali kat broker lain gi kat sini
tp x leh pakai
duit kita, kita yg buat keputusan ramai lg broker lain

pada yg dah cabut boleh recommend platform mana yg bagus

redox6464
21-06-2010, 12:32 AM
ni aku bagi jawapan..insta x pernah scam..anda telah bersetuju denga agreement:)

1. Trading accounts, opened after 3/01/2010, are allowed to participate in the campaign. The floating bonus amount for trading accounts, opened during the period 15.10.2009 - 31.12.2009, is 25%.
2. Every client has a right to receive the bonus in the amount of 30% of his/her deposit on a trading account with InstaForex.
3. The 30% Bonus can not be credited to an account, which is already credited with a bonus of another type. For getting the 30% Bonus it is necessary to open a new account. The number of account for the 30% Bonus for each client is not limited.
4. Client has a right to get the 30% bonus each time he/she deposits a trading account.
5. Client agrees, that each time he/she withdraws money from a trading account after receiving the 30% Bonus the company cancels a part of the bonus proportionate to the withdrawal amount. The total sum of canceled bonus can not exceed the size of credited bonus.
6. Identification information is not requested while applying for the 30% Bonus. But the company reserves the right to request identification documents at company’s own discretion.
7. The 30% Bonus can be withdrawn only after BUY or SELL deals are completed. The total volume of the deals must be equal to X*3 InstaForex lots, where X=the total volume of received bonuses. Any profit made over the bonus amount can be withdrawn without any restrictions.
8. The company can cancel the 30% Bonus at any time at company’s own discretion without explaining the reason.*
9. In case bonus value is over 2000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.01 market lot (0.1 InstaForex lot, i.e. 1 point is approximately equal to 0.10 USD), the bonus can be reduced to 1000 USD. In case bonus value is over 10000 USD and more than 10% of deals are made with less than 0.1 market lot (1 InstaForex lot, i.e. about 1 USD for point), the bonus can be reduced to 3000 USD.
*The point 8 is directed to prevent unscrupulous usage of the bonus surcharge system, but its employment does not mean that all accounts, for which the company cancelled the bonuses received earlier, are declared as violated any rule, because in some cases it is impossible to determine the fact of the rule’s violation unambiguously. Probability of the erroneous cancellation of the bonus within the struggle against unscrupulous usage of the bonus surcharge system does not exceed 10%.



ok.. sepertimana yg quotekan tu.

Yes, mmg dlm agreement ade tertulis mcm tu.. as client yg agree dgn t&C, mmg patut terima jika case mcm ni berlaku (sbb da ternyata dlm kontrak)

tp, without any proper reason, they should not take it out because.. Insta keep promote ,"bonus deposit 30%"
- tu merupakan salah satu sebab kenapa trader memilih insta selain dr factor2 IB yg mesra n process utk depo/wdraw yg mudah.

* jika client buat salah, prove it 1st !! insta have the right to cancel but if not?? leh consider as Insta SCAM !!!

konon2 bg bonus.. pastu lepas 1-2hari, amik balik. MENIPU la ni.


cara insta Supporter jawab answer utk case mcm ni pun, mcm dorang x appreciate client2 insta.

dorang x sedar ke, yg client2 dorang ni la yg bg insta terus kekal dlm dunia fx ni.. no client, no insta.

bila client open/close trade, x kira profit/lose, broker akan dpt komisen.kalo client pegi cari broker laen, insta nk untung ikut celah mane lg ?


*no offence to IB insta kt sini. u all did very good job:)cgrock , but insta company?? haih #:-S#:-S sedey ~

redox6464
21-06-2010, 12:39 AM
Salam

Sibuk sikit dlm beberapa ari ni
lama x jengok kat sini
bila tgk post yg belakang
macam macam kes terjadi
ada yg bonus kena cancell la
ada yg profit sbb spike kena cancell
dan macam macam lagi

Nasihat saya, kalau dah ramai x puas hati
cabutla gi kat broker lain
sebagai trader, kita ada ramai kawan yg memorex
kita pakat pakat cabut ramai ramai x payah tunggu lg

sy dan geng sdg prepare utk cabut
dulu dan cabut sekali kat broker lain gi kat sini
tp x leh pakai
duit kita, kita yg buat keputusan ramai lg broker lain

pada yg dah cabut boleh recommend platform mana yg bagus

em.. nk pilih broker laen, ade beberapa factor yg ingin dilihat.

1) ketelusan broker
2) Spread kecik , fast execute post (open/close) , no requote
3) process depo/wdraw yg mudah
4) IB yg mudah didekati

*moga2 ade yg sanggup bagi cadangan .

kat pm pun xpe.. cadangan anda amatlah dihargai

internetbiz
21-06-2010, 12:39 AM
ok.. sepertimana yg quotekan tu.

Yes, mmg dlm agreement ade tertulis mcm tu.. as client yg agree dgn t&C, mmg patut terima jika case mcm ni berlaku (sbb da ternyata dlm kontrak)

tp, without any proper reason, they should not take it out because.. Insta keep promote ,"bonus deposit 30%"
- tu merupakan salah satu sebab kenapa trader memilih insta selain dr factor2 IB yg mesra n process utk depo/wdraw yg mudah.

* jika client buat salah, prove it 1st !! insta have the right to cancel but if not?? leh consider as Insta SCAM !!!

konon2 bg bonus.. pastu lepas 1-2hari, amik balik. MENIPU la ni.


cara insta Supporter jawab answer utk case mcm ni pun, mcm dorang x appreciate client2 insta.

dorang x sedar ke, yg client2 dorang ni la yg bg insta terus kekal dlm dunia fx ni.. no client, no insta.

bila client open/close trade, x kira profit/lose, broker akan dpt komisen.kalo client pegi cari broker laen, insta nk untung ikut celah mane lg ?


*no offence to IB insta kt sini. u all did very good job:)cgrock , but insta company?? haih #:-S#:-S sedey ~

Sy setuju pendapat bro
kita tertarik sbb bonus
skrg dah x menarik lg
baik lari je bro
insta dah ramai client, dia dah x heran dgn kita lg
duit kita bro, kita pilih mana yg kita suka

monohaihyip
21-06-2010, 12:44 AM
Sepanjang perjalanan aku ngan Insta. Dia akan potong Bonus jika sesuatu acc / penama itu selalu membuat keuntungan, klu acc seseorang itu selalu rugi, dia x pernah potong.

akusebenar
21-06-2010, 01:05 AM
ok.. sepertimana yg quotekan tu.

Yes, mmg dlm agreement ade tertulis mcm tu.. as client yg agree dgn t&C, mmg patut terima jika case mcm ni berlaku (sbb da ternyata dlm kontrak)

tp, without any proper reason, they should not take it out because.. Insta keep promote ,"bonus deposit 30%"
- tu merupakan salah satu sebab kenapa trader memilih insta selain dr factor2 IB yg mesra n process utk depo/wdraw yg mudah.

* jika client buat salah, prove it 1st !! insta have the right to cancel but if not?? leh consider as Insta SCAM !!!

konon2 bg bonus.. pastu lepas 1-2hari, amik balik. MENIPU la ni.


cara insta Supporter jawab answer utk case mcm ni pun, mcm dorang x appreciate client2 insta.

dorang x sedar ke, yg client2 dorang ni la yg bg insta terus kekal dlm dunia fx ni.. no client, no insta.

bila client open/close trade, x kira profit/lose, broker akan dpt komisen.kalo client pegi cari broker laen, insta nk untung ikut celah mane lg ?


*no offence to IB insta kt sini. u all did very good job:)cgrock , but insta company?? haih #:-S#:-S sedey ~

hihii...tapi insta x pakse pun ambik bonus tu

xpe2...esk ingt nk bincang2 ngan ins:Dta ni pasal bonus..

m:Dyb:D dorg kene tukar cara:D :D

akusebenar
21-06-2010, 01:07 AM
aku rasa kat CG ni berlambak2 insta official supporter..harap semua bantu la..sama2 berbincang ngan pihak broker

dinda_umie
21-06-2010, 01:26 AM
aku rasa kat CG ni berlambak2 insta official supporter..harap semua bantu la..sama2 berbincang ngan pihak broker

masalah bonus ni..dah bnyk kali kita utarakan...tp.jawapan nye tetap sama gak...

dinda_umie
21-06-2010, 01:30 AM
Sy setuju pendapat bro
kita tertarik sbb bonus
skrg dah x menarik lg
baik lari je bro
insta dah ramai client, dia dah x heran dgn kita lg
duit kita bro, kita pilih mana yg kita suka

kita dah bnyk kali ingatkan pasal bonus ni..hanya sebagai penguat margin..dan bonus ni bnyk sangat dia nye syarat2..

dan ramai juga trader yang main accept aje bonus tanpa baca dulu syarat2 nye...

ape2 pn..klien berhak memilih mana2 yang terbaik utk trading style masing..:)cgrock

akusebenar
21-06-2010, 01:32 AM
masalah bonus ni..dah bnyk kali kita utarakan...tp.jawapan nye tetap sama gak...

ya aku tau jawapan mmg sama..cuma hope supporter/ib CG ni bincang nagn broker untuk buat satu bonus baru...jgn bonus yg boleh tarik2 ikut suka ati..bonus yg skrg mereka mmg berhak nk tarik..kalo nk fight pasal bonus skrg..mmg x boleh la:D

cdngkan bonus yg baru..dapat bonus dan ada syrt bukak lot tertentu dan boleh withdraw..tu je..client jdi marah pasal bonus skrg ni boleh tarik sesuka ati..pasal tu mmg terkandung :Dlm agremnt:D

abu85
21-06-2010, 01:46 AM
ok.. sepertimana yg quotekan tu.

Yes, mmg dlm agreement ade tertulis mcm tu.. as client yg agree dgn t&C, mmg patut terima jika case mcm ni berlaku (sbb da ternyata dlm kontrak)

tp, without any proper reason, they should not take it out because.. Insta keep promote ,"bonus deposit 30%"
- tu merupakan salah satu sebab kenapa trader memilih insta selain dr factor2 IB yg mesra n process utk depo/wdraw yg mudah.

* jika client buat salah, prove it 1st !! insta have the right to cancel but if not?? leh consider as Insta SCAM !!!

konon2 bg bonus.. pastu lepas 1-2hari, amik balik. MENIPU la ni.


cara insta Supporter jawab answer utk case mcm ni pun, mcm dorang x appreciate client2 insta.

dorang x sedar ke, yg client2 dorang ni la yg bg insta terus kekal dlm dunia fx ni.. no client, no insta.

bila client open/close trade, x kira profit/lose, broker akan dpt komisen.kalo client pegi cari broker laen, insta nk untung ikut celah mane lg ?


*no offence to IB insta kt sini. u all did very good job:)cgrock , but insta company?? haih #:-S#:-S sedey ~

pasal bonus,,, tu,,, dah ader dlm aggrement,,, so nothing to discuss again,, accept or not..

pasal prove client salah tu, aku kurang setuju skit la,,, tp amat pelik.. 10 usd leh jadi 11k usd,, dlm masa tertentu,,, (pendek ke lama aku tak check).... dan prove benda yang salah bukan senang,,, dan langkah2 perlu diambil... utk mengatasi benda yang sangsi.. camni,,, dan aku rasa tak der pun niat nak suruh client2 insta cari broker lain,,, aku tgk ader pihak2 tertentu jer suruh tinggal kan broker insta...

"pergi cari broker lain la,,, klw tak suker" qoute lebih kurang cam ni aku rasa tak der pun jawab cam ni,,,.

abu85
21-06-2010, 01:49 AM
ya aku tau jawapan mmg sama..cuma hope supporter/ib CG ni bincang nagn broker untuk buat satu bonus baru...jgn bonus yg boleh tarik2 ikut suka ati..bonus yg skrg mereka mmg berhak nk tarik..kalo nk fight pasal bonus skrg..mmg x boleh la:D

cdngkan bonus yg baru..dapat bonus dan ada syrt bukak lot tertentu dan boleh withdraw..tu je..client jdi marah pasal bonus skrg ni boleh tarik sesuka ati..pasal tu mmg terkandung :Dlm agremnt:D

insta ader 2 bonus,,, fixed dgn instance bonus...

paling byk aku dgr pasal instance,,, yang fixed tak tahu plak.. ader orang leh jawab..:-?

akusebenar
21-06-2010, 01:50 AM
aku stil bersama insta..yihaaaaaaaaaaa..jom la join..trade seperti profesional..

siggy aku x sape nk klik..korang takut kene sumpah jadi superman ke??

abu85
21-06-2010, 01:52 AM
aku stil bersama insta..yihaaaaaaaaaaa..jom la join..trade seperti profesional..

siggy aku x sape nk klik..korang takut kene sumpah jadi superman ke??

80% plak ader orang takut tak.. ni tak der sumpah2.. sumpah bayar ader la.. :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

akusebenar
21-06-2010, 01:52 AM
insta ader 2 bonus,,, fixed dgn instance bonus...

paling byk aku dgr pasal instance,,, yang fixed tak tahu plak.. ader orang leh jawab..:-?

yg fixed tu nk draw kene trade darab 3 .

contoh..dpt bonus 30usd..kene la bukak lot 30 x 3= 90lot untuk withdraw..kalo x, mmg kene tarik la bonus:)):)):))

sepanjang aku trade ngan insta, x pernah ambik bonus:eek::eek:

tenang idup..kalo korang g broker besar2 pun..mana ada deposit2 bonus ni...

abu85
21-06-2010, 01:54 AM
yg fixed tu nk draw kene trade darab 3 .

contoh..dpt bonus 30usd..kene la bukak lot 30 x 3= 90lot untuk withdraw..kalo x, mmg kene tarik la bonus:)):)):))

sepanjang aku trade ngan insta, x pernah ambik bonus:eek::eek:

tenang idup..kalo korang g broker besar2 pun..mana ada deposit2 bonus ni...

bukan pasal bonus fixed tu pun ader yang kena tarik ker,,, or selalu nyer instance kan,,

so ingt nak suggest.. amik fixed jer,,, or klw 2-2 sama gak dia tarik.. tak payah la..:)paid:)paid:)paid

korang jgn la reply... bg orang baca reply aku 80 % sumpah bayar tu :D:D:D:D:D

akusebenar
21-06-2010, 01:55 AM
80% plak ader orang takut tak.. ni tak der sumpah2.. sumpah bayar ader la.. :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

kalo aku bgi 80%..rugi la aku..ko nk tau x?? aku ni kedekut..

pasal pe kedekut?? dulu keje superman x pernah dpt gaji..asyik kene cium ngan awek2 je...tpi pas aku insaf, awek nk cium je , aku lempang trus awek tu sambil ckp " Wala takrabuzzina innahukana fahisyata wasaat sabila"

trus insaf dorg:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akusebenar
21-06-2010, 01:57 AM
80% plak ader orang takut tak.. ni tak der sumpah2.. sumpah bayar ader la.. :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

xpe2..aku up lagi..sape nk rebet 80% klik siggy abu:)paid:)paid:)paid

abu85
21-06-2010, 01:59 AM
kalo aku bgi 80%..rugi la aku..ko nk tau x?? aku ni kedekut..

pasal pe kedekut?? dulu keje superman x pernah dpt gaji..asyik kene cium ngan awek2 je...tpi pas aku insaf, awek nk cium je , aku lempang trus awek tu sambil ckp " Wala takrabuzzina innahukana fahisyata wasaat sabila"

trus insaf dorg:)cgrock:)cgrock:)cgrock

hmm aku takut off topik jer,,, nanti kena sound lagi dgn admin...:((:((:((:((:((

sayang well know status ni.... mana la tahu... jadi advance trader ker.. (poyooo nyer)...
lleh offer rebate 80%,,,,, :)):)):)):)) sumpah bayar :eek::eek::eek:

ok back to the topic... sorry admin..

akusebenar
21-06-2010, 02:03 AM
xpe2..kita kasi up thread ni..kene menanti serangan2 seterusnya...

aku pun pelik..awat org ngata insta ni..aku trade ok je..ada 140acc dah..korang caya x?

atlantis
21-06-2010, 02:07 AM
xpe2..kita kasi up thread ni..kene menanti serangan2 seterusnya...

aku pun pelik..awat org ngata insta ni..aku trade ok je..ada 140acc dah..korang caya x?

ada yg lagi jahat dari aku rupanya :o

akusebenar
21-06-2010, 02:10 AM
ada yg lagi jahat dari aku rupanya :o

:eek::eek::eek:

jahat ape nye???

1 account jeneral
4 account kapten
8 account sargent
yg baki2 tu askar kerahan je :eek::eek::eek::eek::eek:

abu85
21-06-2010, 02:18 AM
:eek::eek::eek:

jahat ape nye???

1 account jeneral
4 account kapten
8 account sargent
yg baki2 tu askar kerahan je :eek::eek::eek::eek::eek:

1 akaun bapak

2 akaun anak dewasa (18 sx)

3 akaun bayi

4) akaun... buy/long term.. :)cgrock

DojiForex
21-06-2010, 02:36 AM
Harap2 ada win win situation antara insta dgn trader..

Andainya Insta benar2 broker yg prihatin (wp kapitalis), tentu dia akan hargai trader2nya yg sejati.. Tanpa trader, tak ada broker..

Andainya trader itu benar2 trader yg sejati (bukan trader yd cari salah pihak lain setiap kali loss), tentu dia akan tahu memilih broker mana yg terbaik...

Harap2 tiada kempen boikot Insta di sini...

atlantis
21-06-2010, 04:09 AM
xfaham... details plz...

nak infraction ek ? :)

sureheboh.com
21-06-2010, 06:47 AM
Harap2 ada win win situation antara insta dgn trader..

Andainya Insta benar2 broker yg prihatin (wp kapitalis), tentu dia akan hargai trader2nya yg sejati.. Tanpa trader, tak ada broker..

Andainya trader itu benar2 trader yg sejati (bukan trader yd cari salah pihak lain setiap kali loss), tentu dia akan tahu memilih broker mana yg terbaik...

Harap2 tiada kempen boikot Insta di sini...

Terima kasih boss...

gemagemuruh
21-06-2010, 06:55 AM
Salam dan selamat pagi semua....:)cgrock

mydetox
21-06-2010, 09:17 AM
80% plak ader orang takut tak.. ni tak der sumpah2.. sumpah bayar ader la.. :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

tul tu bro..ym kasi on la huhu...

dinda_umie
21-06-2010, 10:11 AM
Salam dan selamat pagi semua....:)cgrock

salam dan selamat pagi..semoga beroleh rezeki yang melimpah ruah ari ni..:)

smate
21-06-2010, 12:19 PM
tumpang ty

ape beza acc standard & cent standard?

kl standard 0.01 lot, 1 pip = 0.01 usd
kl cent standard 0.01 lot, 1 pip = 0.01 cent

betul ker? ade min depo & max lot trade ker?

akusebenar
21-06-2010, 01:03 PM
tumpang ty

ape beza acc standard & cent standard?

kl standard 0.01 lot, 1 pip = 0.01 usd
kl cent standard 0.01 lot, 1 pip = 0.01 cent

betul ker? ade min depo & max lot trade ker?

betul la tu:D

akusebenar
21-06-2010, 01:25 PM
seronok tul dpt trade ari ni..2 ari cuti

Joe Kedah
21-06-2010, 01:48 PM
Bonus tu klau tak claim pn ok... kalau claim, buat sakit hati je... broker boleh cancel ikut suka depa je... kemudian depa akan rujuk rule no. 8....

Bonus tu macam umpan nk tarik client je...klau claim pn, sampai bila pun tak bleh WD... cuma untuk besarkan margin... tapi kalau jaga MM, soal margin tak timbul...

Saya rasa insta cancel sebab akaun bro floating banyak sangat kot? Bila depa cancel bonus, maka makin kecillah margin... bila margin kecil, maka ...... (faham2 la sdiri)... kalau nak selamat akaun, kena depo tambah (part depo ni la yag depa tunggu2..)..

sori la, kalau terlalu buruk sangka pd broker.. tp kena ingat : kita win, broker loss...



Dasar broker MarketMaker, apa lg nak diharapkan sgt.
Walau ada dlm rules, tp jika tiada tolak ansur dgn client pun xguna gak.
Kebanyakan trader akan terima bonus pguat margin yg diberi, dan guna bersama fund asal yg ada. Tetapi akan mjadi satu kesukaran bila broker mgambil kesempatan ke atas rules bonus tsebut utk mengenakan akaun trader yg sedang floating -ve.
.

Joe Kedah
21-06-2010, 01:57 PM
sila check dalam agreement masa nak bukak akaun tu...
memamng tak benarkan scalping bawah 2 minit.
tapi kalau profit sikit, instaforex pejam mata jer.

tapi kalau amount dah besar sangat, itu terpaksa check semula.

Mana2 broker pun akan selitkan rule camni dlm agreement utk digunakan apabila terdesak. :D

ya..instaforex menang kes lagi....

sebab ada agreement...
sungguh mengelirukan disini..:)):))
bleh plak kecik2 profit pejam..bile profit byk dia cancel:eek::eek::eek:
TAHNIAH INSTAFOREX MENANG:)cgrock:)cgrock:)cgrock

3.6.6. Orders that have not more the 2 minutes left before being closed (or the time left before a lock order is executed) can be cancelled by the Company.
Scalping is allowed.

ni jawapan yg aku terima kat Icq chat tdi...
so ikut suka ati depa nk cancel ke x :eek::eek:
abdul hamid..anda tewas..sorry bro:((:((:((

Broker akan sentiasa menang jika guna rules yg ada.. dah mmg dibuat utk mgenakan traders.. so apa nak diharapkan sgt.

Joe Kedah
21-06-2010, 02:00 PM
Terimakasih di atas ke perihatinan anda.

Mungkin sya tak ada jodaoh dalam FOREX.

Sebelum ni GIG masih hold USD 21000.00 duit saya profit. Tak tau camana jadi.. Best Forex Asia (INSTAFOREX)pulak tak nak tanggung bila diaorang lost.

Tapi takpa.... Statement ni akan di tempek dimana2 yang ada THREAD yang trader2 berforum yg bermula TAJUK NYA... INSTAFOREX...satu dunia.

Sy tegaskan bukan tiada jodoh, tapi tiada disiplin diri ja.
Dah tahu dapat peluang scalp camni di Insta, broker marketmaker, kenapa xkawal diri?

Klau boleh nak trade sampai fund jadi milion ka? :))

Yg tu bro kena lebih belajar, bab disiplin diri.
.

akmalphg
21-06-2010, 02:27 PM
Dasar broker MarketMaker, apa lg nak diharapkan sgt.
Walau ada dlm rules, tp jika tiada tolak ansur dgn client pun xguna gak.
Kebanyakan trader akan terima bonus pguat margin yg diberi, dan guna bersama fund asal yg ada. Tetapi akan mjadi satu kesukaran bila broker mgambil kesempatan ke atas rules bonus tsebut utk mengenakan akaun trader yg sedang floating -ve.
.
betul tu bro.. tapi kita sebagai trader jgn la pki sampai margin x cukup nak cover..

akusebenar
21-06-2010, 04:13 PM
kalo ada x puas ati gak ngan bonus, leh email kat cni.. [email protected]

untung2 dpt setle

Abdul Hamid
21-06-2010, 04:32 PM
Sy tegaskan bukan tiada jodoh, tapi tiada disiplin diri ja.
Dah tahu dapat peluang scalp camni di Insta, broker marketmaker, kenapa xkawal diri?

Klau boleh nak trade sampai fund jadi milion ka? :))

Yg tu bro kena lebih belajar, bab disiplin diri.
.

Sy rasa awak tak faham situasi yg berlaku...Insta nak cancell ..itu adalah hak dia nak guna 36.6.6.

Yang menjadi persoalannya yg di tanya di sini adakah Insta tetap cancell walaupun bukan scalping...yakni.. open trade dan SET Takeprofit dan tiba2 graf laju hit Takeprofit (bawah 2 minit)... ini special condition....?

Telah banyak kali terjadi bila LOSS di sebabkan spike.. kira valid... Kalau PROFIT di kira x valid.

Sepatutnya INSTA kena check individual by individual order dan compensation yang lebih munasabah..

Adakah USD 50 adalah harga yg sesuai untuk condition ini dan INSTA yang kayaraya di MALAYSIA dan INDONESIA ni hanya dapat bagi USD 50 (untuk jaga jenamanya).

Sila Komen..TQ.

Joe Kedah
21-06-2010, 04:49 PM
Adakah USD 50 adalah harga yg sesuai untuk condition ini dan INSTA yang kayaraya di MALAYSIA dan INDONESIA ni hanya dapat bagi USD 50 (untuk jaga jenamanya).


Apa yg bro harapkan dari broker yg terang2 adalah broker marketmaker?
Ketelusan?
Tolak ansur yg merugikan mereka?
Mgekalkan trader yg profit sentiasa?

Byk nampaknya bro kena belajar bab broker2 di Malaysia nie.
Juga disiplin diri. Usah melenting jika terkena dgn rules yg dicipta khas utk traders profit.

So, usd50 bkn utk cover jenama, tp bayaran utk bro yg telah sedarkan mereka ttg kecuaian sistem mereka.

Itu harga utk bro :D
.

akusebenar
21-06-2010, 04:51 PM
Sy rasa awak tak faham situasi yg berlaku...Insta nak cancell ..itu adalah hak dia nak guna 36.6.6.

Yang menjadi persoalannya yg di tanya di sini adakah Insta tetap cancell walaupun bukan scalping...yakni.. open trade dan SET Takeprofit dan tiba2 graf laju hit Takeprofit (bawah 2 minit)... ini special condition....?

Telah banyak kali terjadi bila LOSS di sebabkan spike.. kira valid... Kalau PROFIT di kira x valid.

Sepatutnya INSTA kena check individual by individual order dan compensation yang lebih munasabah..

Adakah USD 50 adalah harga yg sesuai untuk condition ini dan INSTA yang kayaraya di MALAYSIA dan INDONESIA ni hanya dapat bagi USD 50 (untuk jaga jenamanya).

Sila Komen..TQ.
Dear clients,
This person was deceiving you. We have requested the information about his issue of our dealing department and have known something interesting. Mr. Abdul Hamid's deals were cancelled according to the point 5.6, not 3.6.6:

The client deposited $10 and made profit in amount of $11k due to spikes!

There were non-market quotations on AUDCHF, AUDCAD, NZDCHF in the last 3 hours before the market was closed. Please, take a look at the scrinshot below:
http://img62.imageshack.us/img62/1946/temp910.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5229/temp909.jpg
You can easily see at these pictures, that spikes had non-market charater.

A client is able to open close deals after 2 minutes, it is not the ground for cancelling them. As we have already said, each case is individual. In Mr. Abdul Hamid's case the strategy was in cathing the spikes, which condradicts the point 5.6 of the agreement.

You can make a billion of dollars from 1 dollar if you trade on spikes, as well as when a billion is credited to a client's account in a bank. But in these cases a mistaken is always corrected, as much as a trader'd like to wish to get a billion from nothing!

Our company won't fall for your blackmail, so stop deceiving our clients and other traders. We all ahve seen your true face now!

And after all your violations we gave you compensation - USD50 as a gift! Shame on you if you keep blacking the company!

Abdul Hamid
21-06-2010, 05:09 PM
Apa yg bro harapkan dari broker yg terang2 adalah broker marketmaker?
Ketelusan?
Tolak ansur yg merugikan mereka?
Mgekalkan trader yg profit sentiasa?

Byk nampaknya bro kena belajar bab broker2 di Malaysia nie.
Juga disiplin diri. Usah melenting jika terkena dgn rules yg dicipta khas utk traders profit.

So, usd50 bkn utk cover jenama, tp bayaran utk bro yg telah sedarkan mereka ttg kecuaian sistem mereka.

Itu harga utk bro :D
.

Tidak ada masaalah melenting kat sini.

Ini adalah perbincangan dengan proof untuk Trader2 yg terkemudian supaya jangan terjadi pada mereka.

Mula2 36.6.6, dab kemudian 5.6 dan kemudian apa lagi ek...

Dalam Forex Peace Army ada kes yg dah di rujuk... tapi tak ke mana...

DISSCUSSION INI HANYA SEBAGAI RUJUKAN DAN SANDARAN KEPADA NEWBIES SHJ.

TQ

akusebenar
21-06-2010, 05:32 PM
bosan x tau nk wat pe.

aku kasi up skit contact instaforex ni

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/toll.jpg

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/1.jpg

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/2.jpg

http://i942.photobucket.com/albums/ad263/akusebenar/3.jpg (http://instaforex.com/index.php?x=WLU)

Joe Kedah
21-06-2010, 05:41 PM
Mula2 36.6.6, dab kemudian 5.6 dan kemudian apa lagi ek...

Dalam Forex Peace Army ada kes yg dah di rujuk... tapi tak ke mana...


Apa yg bro harapkan dari broker yg terang2 adalah broker marketmaker?
Ketelusan?
Tolak ansur yg merugikan mereka?
Mgekalkan trader yg profit sentiasa?

.

Jawapan utk statement bro ada di quote.
Ttg FPA, just boleh fight sana, sampai satu ketika jika broker didapati menipu, scam ticket diambil atasnya.
Bab tuntutan xboleh buat apa2 pun, kecuali ambil lawyer n fight mcm kes Gigfx.

Ttg Insta di FPA, mmg sah2 Scam ticket lama dulu. :D
So xdak apa2 boleh dibuat jika berurusan dgn market maker.
Terima ja.
.

gOdFeLLa
21-06-2010, 05:46 PM
duk guna istilah marketmaker ni, bro paham tak maksud dia?
even bank pun diambik kira sebagai marketmaker...

hanya ecn trading sahaja yang bukan marketmaker.

desire
21-06-2010, 05:54 PM
duk guna istilah marketmaker ni, bro paham tak maksud dia?
even bank pun diambik kira sebagai marketmaker...

hanya ecn trading sahaja yang bukan marketmaker.

dia agaknya bukan tak paham... tapi kurengggg.... :-?

sri_kelubi
21-06-2010, 06:14 PM
duk guna istilah marketmaker ni, bro paham tak maksud dia?
even bank pun diambik kira sebagai marketmaker...

hanya ecn trading sahaja yang bukan marketmaker.

Bro...ada beza tak market maker broker dgn bucket shop broker? Aku confuse la...blh kasi pencerahan? :-?:-?

mestijadi27
21-06-2010, 06:24 PM
Bro...ada beza tak market maker broker dgn bucket shop broker? Aku confuse la...blh kasi pencerahan? :-?:-?

sori mencelah bang kelubi bnyaknya nk pakai LR berapa min LR yg bro terima saya setakat sikit2 tu adala...:D

gOdFeLLa
21-06-2010, 06:27 PM
Bro...ada beza tak market maker broker dgn bucket shop broker? Aku confuse la...blh kasi pencerahan? :-?:-?

dua perkara yang berbeza ni...
bucketshop broker mmg takde connection dengan intermediate bank langsung.
sebab tu sesetengah broker yang bucketshop boleh execute dengan sangat laju, takde requote... ini kerana mmg order kita tak pergi ke bank langsung.
lagi satu, broker yang offer rate yang lebih rendah dari exchange rate semasa. macammana duit trader boleh pergi ke bank, sedangkan duit tak keluar dari Malaysia pun? Ini adalah real 100% bucketshop broker.

apabila kita masuk trade, dan kemudian kita closed position kita sebelum 2 minit...
broker tak sempat nak comfirmkan kita punya order di intermediate bank.
apabila trader mengaut keuntungan dlm tempoh bawah 2 minit, broker terpaksa menanggung kos tersebut. sebab tu rules macam ni wujud.
Masalah ni mmg wujud kerana kelemahan metatrader tu sendiri, bukan atas broker.
sistem yang tak benar buat macam tu.


saya nasihatkan, trade la dengan jujur, tak perlu nak cuba manipulasi kelemahan broker.
kalau korang tengok, en hamid ni trade exotic pair.
ini bukan real trade. dia dah manipulate sistem.



Contoh macam ni la... kita pergi isi minyak kereta, tapi kebetulan meter pam rosak, kita bayar 10 ringgit, kita isi minyak samapi 50 ringgit.
40 ringgit yang kita isi tu, haram kalau kita ambik.
kita dah aniaya tuan punya stesen minyak tu..

Kita cuba la cari rezeki yang halal, tak kira la broker bucketshop ke, ecn broker ker... janji dia bayar hak yang patut kita dapat, that's all.

sri_kelubi
21-06-2010, 06:32 PM
sori mencelah bang kelubi bnyaknya nk pakai LR berapa min LR yg bro terima saya setakat sikit2 tu adala...:D

X kisah bropa ada, aku sebat....he he he...:D

sri_kelubi
21-06-2010, 06:33 PM
dua perkara yang berbeza ni...
bucketshop broker mmg takde connection dengan intermediate bank langsung.
sebab tu sesetengah broker yang bucketshop boleh execute dengan sangat laju, takde requote... ini kerana mmg order kita tak pergi ke bank langsung.
lagi satu, broker yang offer rate yang lebih rendah dari exchange rate semasa. macammana duit trader boleh pergi ke bank, sedangkan duit tak keluar dari Malaysia pun? Ini adalah real 100% bucketshop broker.

apabila kita masuk trade, dan kemudian kita closed position kita sebelum 2 minit...
broker tak sempat nak comfirmkan kita punya order di intermediate bank.
apabila trader mengaut keuntungan dlm tempoh bawah 2 minit, broker terpaksa menanggung kos tersebut. sebab tu rules macam ni wujud.
Masalah ni mmg wujud kerana kelemahan metatrader tu sendiri, bukan atas broker.
sistem yang tak benar buat macam tu.


saya nasihatkan, trade la dengan jujur, tak perlu nak cuba manipulasi kelemahan broker.
kalau korang tengok, en hamid ni trade exotic pair.
ini bukan real trade. dia dah manipulate sistem.



Contoh macam ni la... kita pergi isi minyak kereta, tapi kebetulan meter pam rosak, kita bayar 10 ringgit, kita isi minyak samapi 50 ringgit.
40 ringgit yang kita isi tu, haram kalau kita ambik.
kita dah aniaya tuan punya stesen minyak tu..

Kita cuba la cari rezeki yang halal, tak kira la broker bucketshop ke, ecn broker ker... janji dia bayar hak yang patut kita dapat, that's all.

TQ bro...baru clear sikit.....:):)

akusebenar
21-06-2010, 06:39 PM
dua perkara yang berbeza ni...
bucketshop broker mmg takde connection dengan intermediate bank langsung.
sebab tu sesetengah broker yang bucketshop boleh execute dengan sangat laju, takde requote... ini kerana mmg order kita tak pergi ke bank langsung.
lagi satu, broker yang offer rate yang lebih rendah dari exchange rate semasa. macammana duit trader boleh pergi ke bank, sedangkan duit tak keluar dari Malaysia pun? Ini adalah real 100% bucketshop broker.

apabila kita masuk trade, dan kemudian kita closed position kita sebelum 2 minit...
broker tak sempat nak comfirmkan kita punya order di intermediate bank.
apabila trader mengaut keuntungan dlm tempoh bawah 2 minit, broker terpaksa menanggung kos tersebut. sebab tu rules macam ni wujud.
Masalah ni mmg wujud kerana kelemahan metatrader tu sendiri, bukan atas broker.
sistem yang tak benar buat macam tu.


saya nasihatkan, trade la dengan jujur, tak perlu nak cuba manipulasi kelemahan broker.
kalau korang tengok, en hamid ni trade exotic pair.
ini bukan real trade. dia dah manipulate sistem.



Contoh macam ni la... kita pergi isi minyak kereta, tapi kebetulan meter pam rosak, kita bayar 10 ringgit, kita isi minyak samapi 50 ringgit.
40 ringgit yang kita isi tu, haram kalau kita ambik.
kita dah aniaya tuan punya stesen minyak tu..

Kita cuba la cari rezeki yang halal, tak kira la broker bucketshop ke, ecn broker ker... janji dia bayar hak yang patut kita dapat, that's all.

penerangan yg mantap
Jangan Ragu2 ngan insta teruskan trade kat insta.
instaforex the best broker in asia
yang belum trade, daftar ngan isnta disini (http://instaforex.com/index.php?x=WLU)

gOdFeLLa
21-06-2010, 06:40 PM
Lagi satu pasal bonus....

Apesal la korang terlamapu interested dengan bonus?
ambik bonus yang besar lagi banyak bahaya utk trader...

kalau korang rasa bonus tu boleh cover margin, korang pikir la baik2....
maknanya kita dah mengambil risiko lebih dari 100% modal trade kita.
ini bukannya suatu langkah yang bijak dlm money management.

bagi saya, back to basic...
depo, trade, withdraw profit...
jangan over excited sangat pasal bonus..


(ini pendapat aku sebagai forex trader. bukan sebagai IB atau Insta Supporter)

akusebenar
21-06-2010, 06:46 PM
kuat margin ape kejadahnya..:)):)):)) lagi bahaya ada la kalo ambik..tgh2 trade pastu margin lak ckup2, pastu tibe2 bonus kene tarik..ape lagi..pastu mc la account:)):)):))


better x payh ambik la..trade je la..bonus2 ni ape la sgt...dulu2 x de bonus rileks je org trade...

smlm aku ada borak ngan eldar.. dia ckp, x kesah pun kalo org x ambik bonus tu..tpi kalo org amibik lagi dia suka :eek::eek::eek::eek::eek:

Lagi satu pasal bonus....

Apesal la korang terlamapu interested dengan bonus?
ambik bonus yang besar lagi banyak bahaya utk trader...

kalau korang rasa bonus tu boleh cover margin, korang pikir la baik2....
maknanya kita dah mengambil risiko lebih dari 100% modal trade kita.
ini bukannya suatu langkah yang bijak dlm money management.

bagi saya, back to basic...
depo, trade, withdraw profit...
jangan over excited sangat pasal bonus..


(ini pendapat aku sebagai forex trader. bukan sebagai IB atau Insta Supporter)


macam aku ckp ari tu..trade mcm biase sudah la..sebok gile nk bonus..yg penting broker leh bayar kat kita sudah..

insta x pernah menipu..buktikan kalo ada insta menipu

Joe Kedah
21-06-2010, 07:03 PM
duk guna istilah marketmaker ni, bro paham tak maksud dia?
even bank pun diambik kira sebagai marketmaker...

hanya ecn trading sahaja yang bukan marketmaker.

Insyallah, aku faham maksudnya. Walau ramai juga yg kata Insta is bucketshop broker.

Tapi bg aku, selagi kita ikut rules, dan punya acc trading di broker yg kukuh, bahagian kita akan selamat, insyallah.

Aku juga berurusan di Insta tanpa sebarang masalah, malah Insta juga pyumbang peratusan besar profit bulanan aku.
Depo n wdraw tiada masalah.

Oleh itu, selagi kita berpijak di bumi nyata, ikut rules, kawal emosi..
kita xkan dilanda masalah.
.

atlantis
21-06-2010, 07:26 PM
trada lah dgn cermat. elakkan menggunakan kelemahan mt4 utk cari hasil.

akaun yg profit camni pun pernah dpt gantirugi sbb po tak open(gap).
tak pernah kena kensel profit.

http://img155.imageshack.us/img155/2451/gila.jpg

trader yg menten withdrawal, stay la di insta.
tak nyesal punya :)cgrock

desire
21-06-2010, 10:30 PM
trada lah dgn cermat. elakkan menggunakan kelemahan mt4 utk cari hasil.

akaun yg profit camni pun pernah dpt gantirugi sbb po tak open(gap).
tak pernah kena kensel profit.

http://img155.imageshack.us/img155/2451/gila.jpg

trader yg menten withdrawal, stay la di insta.
tak nyesal punya :)cgrock

Phuhhh....!!! :o

Tahniah, bang! :)cgrock

IFX_Sarawak
21-06-2010, 10:36 PM
trada lah dgn cermat. elakkan menggunakan kelemahan mt4 utk cari hasil.

akaun yg profit camni pun pernah dpt gantirugi sbb po tak open(gap).
tak pernah kena kensel profit.

http://img155.imageshack.us/img155/2451/gila.jpg

trader yg menten withdrawal, stay la di insta.
tak nyesal punya :)cgrock

WoowWW!!Bg Aji masyukkkk!! :)cgrock

sureheboh.com
21-06-2010, 10:42 PM
trada lah dgn cermat. elakkan menggunakan kelemahan mt4 utk cari hasil.

akaun yg profit camni pun pernah dpt gantirugi sbb po tak open(gap).
tak pernah kena kensel profit.

http://img155.imageshack.us/img155/2451/gila.jpg

trader yg menten withdrawal, stay la di insta.
tak nyesal punya :)cgrock

Aku sangat setuju dengan master ni.. :D

RMteam
21-06-2010, 10:51 PM
trada lah dgn cermat. elakkan menggunakan kelemahan mt4 utk cari hasil.

akaun yg profit camni pun pernah dpt gantirugi sbb po tak open(gap).
tak pernah kena kensel profit.

http://img155.imageshack.us/img155/2451/gila.jpg

trader yg menten withdrawal, stay la di insta.
tak nyesal punya :)cgrock

mantap ni.. sekai depo USD300 w/draw 9 kali ganda.. bravo...

atlantis
21-06-2010, 10:57 PM
Phuhhh....!!! :o

Tahniah, bang! :)cgrock
WoowWW!!Bg Aji masyukkkk!! :)cgrock
Aku sangat setuju dengan master ni.. :D

tahniah pada kita sbb memilih insta.
ini client aku punya lah.
aku simpan utk buktikan yg insta bkn bucket shop.

buat la untung byk mana pun. takde hal punya..

IFX_Ekaterina
21-06-2010, 11:03 PM
http://instaforex.com/data/contests/fast_ride/fast_ride_en.jpg

International online Forex broker InstaForex Company declares new super action for traders "The Fast Ride from The Best Broker (http://instaforex.com/contest_forex_fastride.php)". Within the campaign the flagman of model range of the famous British automaker Lotus Cars - the up to the minute roadster of 2010 - Lotus Evora will be drawn! "The Fast Ride from The Best Broker" campaign is held from 1 June 2010 to 25 May 2012. Thus, at the beginning of summer 2012 one of the participants of the draw will receive the keys to Lotus Evora. The owner of Lotus Evora will be determined by transparent algorithm using so-called Lotus-number.

To take part in the drawing of Lotus Evora it is necessary to fulfill the main condition of the campaign - deposit not less than 1000.00 USD to your trading account with InstaForex and fill in the application at the registration page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_reg.php) on the official website of the company. You can open as many accounts as you want with the starting deposit of $1000 and rise your chances to win!

All you need is to continue your usual work at Forex market with the best trading conditions of InstaForex Company, to gain profit and wait for lucky Lotus-number, which perhaps will make you the owner of new sport car Lotus Evora.

We remind you that the drawing of Lotus Evora within the campaign "The Fast Ride from The Best Broker" is the third car drawing within the series of contests and campaigns of InstaForex Company following the drawings of Hummer H3 and Lotus Elis.

You can look through the detailed information about the campaign terms and conditions at the campaign's page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_rules.php).

"The Fast Ride from The Best Broker" is held within the series of contests and campaigns of InstaForex Company (http://instaforex.com/forex_contests.php) with total annual prize fund more than 500 000 USD. If you are InstaForex client, you can become the owner of a part of this sum or get one of autos Lotus Evora or Lotus Elise!

Speed of trading with InstaForex, speed of movement with Lotus!

IFX_Sarawak
21-06-2010, 11:04 PM
tahniah pada kita sbb memilih insta.
ini client aku punya lah.
aku simpan utk buktikan yg insta bkn bucket shop.

buat la untung byk mana pun. takde hal punya..

InsyaAllah. InstaForex tetap pilihan ramai. Best Broker In Asia & Russia :)cgrock

gOdFeLLa
21-06-2010, 11:05 PM
tahniah pada kita sbb memilih insta.
ini client aku punya lah.
aku simpan utk buktikan yg insta bkn bucket shop.

buat la untung byk mana pun. takde hal punya..

aku ada sorang client, dia depo 1000usd 5 bulan lepas...
setiap bulan dia akan buat withdrawal...
rasa2 dia withdraw dekat 8000usd dah sehingga sekrang....
takde pulak dengar dia cakap profit dia kena cancel...

IFX_Sarawak
21-06-2010, 11:06 PM
http://instaforex.com/data/contests/fast_ride/fast_ride_en.jpg

International online Forex broker InstaForex Company declares new super action for traders "The Fast Ride from The Best Broker (http://instaforex.com/contest_forex_fastride.php)". Within the campaign the flagman of model range of the famous British automaker Lotus Cars - the up to the minute roadster of 2010 - Lotus Evora will be drawn! "The Fast Ride from The Best Broker" campaign is held from 1 June 2010 to 25 May 2012. Thus, at the beginning of summer 2012 one of the participants of the draw will receive the keys to Lotus Evora. The owner of Lotus Evora will be determined by transparent algorithm using so-called Lotus-number.

To take part in the drawing of Lotus Evora it is necessary to fulfill the main condition of the campaign - deposit not less than 1000.00 USD to your trading account with InstaForex and fill in the application at the registration page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_reg.php) on the official website of the company. You can open as many accounts as you want with the starting deposit of $1000 and rise your chances to win!

All you need is to continue your usual work at Forex market with the best trading conditions of InstaForex Company, to gain profit and wait for lucky Lotus-number, which perhaps will make you the owner of new sport car Lotus Evora.

We remind you that the drawing of Lotus Evora within the campaign "The Fast Ride from The Best Broker" is the third car drawing within the series of contests and campaigns of InstaForex Company following the drawings of Hummer H3 and Lotus Elis.

You can look through the detailed information about the campaign terms and conditions at the campaign's page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_rules.php).

"The Fast Ride from The Best Broker" is held within the series of contests and campaigns of InstaForex Company (http://instaforex.com/forex_contests.php) with total annual prize fund more than 500 000 USD. If you are InstaForex client, you can become the owner of a part of this sum or get one of autos Lotus Evora or Lotus Elise!

Speed of trading with InstaForex, speed of movement with Lotus!

Dekat InstaForex ni macam-macam adaaa :)cgrock

Maelstrom6121
21-06-2010, 11:07 PM
http://instaforex.com/data/contests/fast_ride/fast_ride_en.jpg

International online Forex broker InstaForex Company declares new super action for traders "The Fast Ride from The Best Broker (http://instaforex.com/contest_forex_fastride.php)". Within the campaign the flagman of model range of the famous British automaker Lotus Cars - the up to the minute roadster of 2010 - Lotus Evora will be drawn! "The Fast Ride from The Best Broker" campaign is held from 1 June 2010 to 25 May 2012. Thus, at the beginning of summer 2012 one of the participants of the draw will receive the keys to Lotus Evora. The owner of Lotus Evora will be determined by transparent algorithm using so-called Lotus-number.

To take part in the drawing of Lotus Evora it is necessary to fulfill the main condition of the campaign - deposit not less than 1000.00 USD to your trading account with InstaForex and fill in the application at the registration page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_reg.php) on the official website of the company. You can open as many accounts as you want with the starting deposit of $1000 and rise your chances to win!

All you need is to continue your usual work at Forex market with the best trading conditions of InstaForex Company, to gain profit and wait for lucky Lotus-number, which perhaps will make you the owner of new sport car Lotus Evora.

We remind you that the drawing of Lotus Evora within the campaign "The Fast Ride from The Best Broker" is the third car drawing within the series of contests and campaigns of InstaForex Company following the drawings of Hummer H3 and Lotus Elis.

You can look through the detailed information about the campaign terms and conditions at the campaign's page (http://instaforex.com/contest_forex_fastride_rules.php).

"The Fast Ride from The Best Broker" is held within the series of contests and campaigns of InstaForex Company (http://instaforex.com/forex_contests.php) with total annual prize fund more than 500 000 USD. If you are InstaForex client, you can become the owner of a part of this sum or get one of autos Lotus Evora or Lotus Elise!

Speed of trading with InstaForex, speed of movement with Lotus!

:D:D wow.. ada lotus Evora! keta lotus lagik! best best :)paid ..hehe nasib bukan exora :p

atlantis
21-06-2010, 11:15 PM
aku ada sorang client, dia depo 1000usd 5 bulan lepas...
setiap bulan dia akan buat withdrawal...
rasa2 dia withdraw dekat 8000usd dah sehingga sekrang....
takde pulak dengar dia cakap profit dia kena cancel...

minta dia wat ss cam aku pos tadi.
dia mesti kasi punya.
kita perlu bukti2 camtu utk kalahkan kempen 'burukkan insta'

desire
21-06-2010, 11:20 PM
:D:D wow.. ada lotus Evora! keta lotus lagik! best best :)paid ..hehe nasib bukan exora :p

Harap2 trader dari LUAR Russia menang kali ini...:D

Asyik Russia je... mana aci cemniii... :-w