PDA

View Full Version : Tranfer NCD insurance ke Kereta baru


CH4
06-08-2012, 03:07 PM
Aku ada dgr citer ..kita leh tranfer ncd kereta lama ke kereta baru beli ..dpt less 50% insurance...betul ker
Mcm mn cara nya

viper21my
06-08-2012, 03:09 PM
betul, suruh je agen buat

CH4
06-08-2012, 03:10 PM
betul, suruh je agen buat

Agen mana.....
Kereta 1 st bini aku nya nama..scnd keta baru aku nya nama..bole ker trnfer ncd

cyborg
06-08-2012, 03:11 PM
Aku ada dgr citer ..kita leh tranfer ncd kereta lama ke kereta baru beli ..dpt less 50% insurance...betul ker
Mcm mn cara nya

Tengok ejen insurans jugak ... ada ejen yang macam celaka ... tak mau tolong terus !!

kawkanat911
06-08-2012, 03:12 PM
Tak boleh transfer TT. Kecuali nama tuk kedua2 keta atas penama yang sama...

CH4
06-08-2012, 03:13 PM
Tak boleh transfer TT. Kecuali nama tuk kedua2 keta atas penama yang sama...

Kalu kereta lama tukar nama aku...lps buat tranfer ncd bole ker

kawkanat911
06-08-2012, 03:13 PM
Tengok ejen insurans jugak ... ada ejen yang macam celaka ... tak mau tolong terus !!

Kena cari lah agen yang lain, agen yang sudi membantu....:D

ryusuke
06-08-2012, 03:14 PM
Tak boleh transfer TT. Kecuali nama tuk kedua2 keta atas penama yang sama...

yup btul tuh..nama lain2 xleh transfer

viper21my
06-08-2012, 03:15 PM
Agen mana.....
Kereta 1 st bini aku nya nama..scnd keta baru aku nya nama..bole ker trnfer ncd

ni tak boleh la TT, kalau tukar nama pun insuran start asal nama TT, 100%

kawkanat911
06-08-2012, 03:16 PM
Kalu kereta lama tukar nama aku...lps buat tranfer ncd bole ker

Tak boleh, kena tukar penama dulu baru boleh transfer ncd....:D

CH4
06-08-2012, 03:19 PM
Ok tqq.........

Hidier
06-08-2012, 03:22 PM
katakan keter lama ko tu, keter proton..
atas nama wife ko..
maksudnya, insuran pon ada nama wife ko..
NCD ada 55%...

then ko beli keter baru..katakan BMW..
beli atas nama bini ko..
so NCD insuran tu boleh bawak ke keter baru..

tapi kalau ko beli keter baru, letak atas nama ko..
tak leh buat apa2 la..
insuran tanpa NCD la jawabnya.. :D

CH4
06-08-2012, 03:54 PM
katakan keter lama ko tu, keter proton..
atas nama wife ko..
maksudnya, insuran pon ada nama wife ko..
NCD ada 55%...

then ko beli keter baru..katakan BMW..
beli atas nama bini ko..
so NCD insuran tu boleh bawak ke keter baru..

tapi kalau ko beli keter baru, letak atas nama ko..
tak leh buat apa2 la..
insuran tanpa NCD la jawabnya.. :D
Ok...fhm tq....:)paid

bowthugz69
09-08-2012, 05:20 AM
Tengok ejen insurans jugak ... ada ejen yang macam celaka ... tak mau tolong terus !!

klau dpt like... dh like statement ni... :))
kdg ejen kete pun sama bro... taw2 nk untung jek... :eek:

kalau
09-08-2012, 05:39 AM
setau aku ncb tu ada.....non claim bonus/benefit.

tak tau pulak kalo ada ncd......

viper21my
09-08-2012, 05:48 AM
setau aku ncb tu ada.....non claim bonus/benefit.

tak tau pulak kalo ada ncd......

Non claim discount, dua2 org guna

AmzarUmar
09-08-2012, 09:06 AM
apa yg susahnya tt, terus bg kat dealer kete yg ko baru nk beli tu jer.dia akan uruskan semuanya.aku baru je buat aritu..confirm dia akn buatkan punyer..:D

bintang4
09-08-2012, 09:23 AM
Lepas tu apa jadi dgn insurance kete lama..
Kalau NCD dah tukau..:-?

CH4
09-08-2012, 11:18 AM
Lepas tu apa jadi dgn insurance kete lama..
Kalau NCD dah tukau..:-?

kereta lama xder NCD laaa:):)

imutm
09-08-2012, 01:18 PM
keta sama nama baru boleh transfer...contoh kalo dah ada keta pastu nak beli baru tmbah keta boleh transfer NCD dari keta lama kepada keta baru...dpt le jimat byk jugak le...

eizjoe
09-08-2012, 01:28 PM
mana boleh transfer ncd la...

aiman27
09-08-2012, 01:39 PM
kita leh transfer ncd keta lama ke keta baru tp dgn syarat atas nama yg sama. jumlah ncd sama dgn jumlah ncd yg keta lama.

kalu keta lama value rendah, bagus sgt kalau transfer ncd ke keta baru yg value lg tinggi. jd banyak la diskaun yg akan dpt.

cth: 55% dr harga RM50k(keta lama)
55% dr harga RM100k(keta baru).

jd ncd 0% letak kat keta lama dan ncd 55% letak kat keta baru yg harga jauh lbh mahal.

kalau kita yg nak trade in keta pn blh transfer ncd keta yg nak dijual kpd ncd kereta baru.