PDA

View Full Version : (Q & A) Bantuan: Bagaimana nak Download Video dari Youtube


carigol
19-07-2012, 02:06 PM
Salam warga CG. nak minta tolong kepada sesiapa yg tau yg tak tau pun boleh ambil tahu.

Dulu nak download youtube guna pc macam senang install real player boleh klik download terus. tapi sekarang dah tak jalan kekadang je nasib2 dapat download selalunya tak jadi.

Download guna tablet sebelum ini install tubemate dari market memang ok dan senang bila2 boleh download tapi kini dah tak berfungsi. nak download semula pun tak jumpa di market.

minta bantuan kepada sesiapa yang ada cara nak download video dari youtube.

pajamada
19-07-2012, 02:08 PM
ok camni,
katakan link video tu;
youtube. com/watch?v=ccYBITyIRwQ&feature=g-all-xit

gantikan youtube dengan voobys
voobys.com/watch?v=ccYBITyIRwQ&feature=g-all-xit

siap bole pilih format lagi
done

:)paid

CL's
19-07-2012, 02:11 PM
pegi kat keepvid.com jer...
pastu copy paste link dalam box tu...
tekan download...
pilih nak format apa...
:)cgrock

jack sparrows
19-07-2012, 02:14 PM
Kawan pakai real player je.. Nk download klip kat atas kepala video..

carigol
19-07-2012, 02:16 PM
pegi kat keepvid.com jer...
pastu copy paste link dalam box tu...
tekan download...
pilih nak format apa...
:)cgrock
tak jelas la.

bukan nak buat link tapi nak copy video muat turun simpan dalam hard disk.

carigol
19-07-2012, 02:17 PM
Kawan pakai real player je.. Nk download klip kat atas kepala video..
ada musim boleh. dulu2 boleh saja. sekarang kekadang je boleh~X(

addy
19-07-2012, 02:18 PM
Guna IDM senang....

wong_fei_hung
19-07-2012, 02:20 PM
kalau nak download dalam hp android pulak mcmana

rozaidi
19-07-2012, 02:22 PM
Guna IDM senang....

up balik. IDM paling senang :D

Zul.H
19-07-2012, 02:23 PM
Real player boleh..tapi kena selalu update

rozaidi
19-07-2012, 02:23 PM
kalau nak download dalam hp android pulak mcmana
guna tubemate bro.

carigol
19-07-2012, 02:25 PM
guna tubemate bro.
masih ada lagi ker dalam market?

cari2 tak jumpa la

notrexdame
19-07-2012, 02:26 PM
pakai ni je senang http://keepvid.com/

TT
19-07-2012, 02:27 PM
ak pakai ant.com..kecik je button kt firefox..xganggu space
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcShxuwBhiw7aF9IDpQdrsGi6F97MMu8p OtFfAJ-1WFP7aYIpJJPyw

Keyrul37
19-07-2012, 02:27 PM
teman pakai idm je...bukak utube terus dia kasik link nk donlod...

mfbi
19-07-2012, 02:28 PM
guna addon dri mozilla

rozaidi
19-07-2012, 02:29 PM
masih ada lagi ker dalam market?

cari2 tak jumpa la

dekat blackmarket ada lg

kapak
19-07-2012, 02:30 PM
sblm ni donlod pakai realplayer
tapi lepas update tetiba dh xleh donlod

ismailmohamad
19-07-2012, 02:33 PM
nak senang guen tubemate..

tapi mmg tubemate dah di buang dari google play.. sebab banyak bug..

dorg bergerak underground.. kalo klik dekat msg yang die suruh upgrade..

TT akan nampak banyak link2.. TT klik link tu untuk ke page tubemte..

tubemate skrg pon macam dah teruk sangat..

asik update jek

kebabom
19-07-2012, 02:35 PM
gune idm....sume bnd blh donlod...laju gler...

carigol
19-07-2012, 02:40 PM
idm tu apa pulak baru ni dengar.

kasi terang sikit

addy
19-07-2012, 10:10 PM
idm tu apa pulak baru ni dengar.

kasi terang sikit

benda dah lama bro ... Internet download manager

mbf584
19-07-2012, 10:35 PM
idm terbaik. nak pakai lama cari yg crack punyer.

mnb1eng
19-07-2012, 10:37 PM
free download manager.... free ajer.....cubalah

albagold99
20-07-2012, 12:33 AM
Try youtube music downloader v3.81....surf dr google la...

superdogol
24-07-2012, 12:09 PM
guna www.keepvid.com

1) buka video yg kiter nak donlod kat youtube.com

2) copy link video tuh kat address bar browser yg kiter guna

3) bukak www.keepvid.com

4) paste link video tadi ke dalam download box, then click OK

5) klik accept/ok/yes bila kena download applet

6) nnti ader list video tersebut di dlm beberapa format video cam flv/mp4/web/etc & juga resolution yg berbeza

7) click kat salah satu link tersebut & save ke folder