PDA

View Full Version : Mencari Penginapan di Cameron Highland [10 - 11 Mei '08]


tokmat™
17-04-2008, 08:51 PM
Assalamualaikum & salam cuti-cuti Malaysia.

Thread ni saya buka untuk meminta bantuan rakan2 di CG yang mana mungkin tahu rumah penginapan / chalet yang berbudget rendah atau sederhana di Cameron Highland.

Tempat ini adalah untuk penginapan anak murid adik saya yang akan membuat lawatan ke Cameron Highland pada 10 - 11 Mei.

Masa Check in adalah : 10 Mei.
Masa Check out pula : 11 Mei.

Ada tak rakan2 di sini yang boleh membantu adik saya...?

Saya cuba cari secara online & cuba membuat tempahan ptg tadi, tetapi dah penuh rumah penginapan yang ada.

Terima kasih atas bantuan rakan2.......

tokmat™
17-04-2008, 08:57 PM
Jumlah rombongan dianggarkan 80 orang termasuk guru-guru....

Shukz Isma
17-04-2008, 09:14 PM
Cepat-cepat.siapa cepat dia dapat.hehe

dreamteam
17-04-2008, 09:17 PM
Jumlah rombongan dianggarkan 80 orang termasuk guru-guru....

wah...tokmat cuti sakan ....

tokmat™
17-04-2008, 09:44 PM
bukannya saya le...
adik saya yang diberikan tanggungjawab membawa anak muridnya ke Cameron Highland.....

p/s : nak balik kpg pun pitih tak ada... :(

keChiQue_ RosSi
18-04-2008, 12:00 PM
insyaalah sye akan cube tlg..
so date yg diberi adelah confirm kan??
80 org?? ok2...
boleh bg phn numbr x??

tokmat™
18-04-2008, 02:00 PM
Jika ikut apa yg disampaikan oleh adik saya...
Guru dalam lingkungan 20 orang.
Maka pelajar ada dalam 60 orang, tetapi pecahan pelajar perempuan & lelaki tak pulak dimaklumkan...
Semuanya pelajar sekolah rendah.....
Date memang confirm... 10 - 11 Mei 2008
Numb phone adik saya akan saya berikan di dalam inbox PM u sebentar lagi....

haslan
18-04-2008, 02:25 PM
contact rahim, kawan saya yg biasa menerima rombongan kat cameron hinghlands no phone 0195634558.

tokmat™
18-04-2008, 02:26 PM
contact rahim, kawan saya yg biasa menerima rombongan kat cameron hinghlands no phone 0195634558.
betul ke...?
maknanya dah ada 2 orang yang sanggup bantu adik saya ni...
thanx alot......

keChiQue_ RosSi
18-04-2008, 03:25 PM
Jika ikut apa yg disampaikan oleh adik saya...
Guru dalam lingkungan 20 orang.
Maka pelajar ada dalam 60 orang, tetapi pecahan pelajar perempuan & lelaki tak pulak dimaklumkan...
Semuanya pelajar sekolah rendah.....
Date memang confirm... 10 - 11 Mei 2008
Numb phone adik saya akan saya berikan di dalam inbox PM u sebentar lagi....

ok sye dah cek pm.. nanti sye akan beritahu cntct terus dgn adek tok mat ok..
actually sye meman ade buat bisnes tok pelancongan x kira kemana shj..ok

tokmat™
18-04-2008, 04:14 PM
ok sye dah cek pm.. nanti sye akan beritahu cntct terus dgn adek tok mat ok..
actually sye meman ade buat bisnes tok pelancongan x kira kemana shj..ok
ok... bolehlah call dia nanti...
thanx....

vedder9
18-04-2008, 05:04 PM
TM..cuba kontek Hotel nie..dia style Apartment sikit, lokasi di tanah rata, gang2 ofis i stay situ masa kitaorang buat lawatan ke Cameron bulan Feb lepas.

019-5749821 -- Khairudin , nama hotel dia Carnation Park

tokmat™
18-04-2008, 05:30 PM
TM..cuba kontek Hotel nie..dia style Apartment sikit, lokasi di tanah rata, gang2 ofis i stay situ masa kitaorang buat lawatan ke Cameron bulan Feb lepas.

019-5749821 -- Khairudin , nama hotel dia Carnation Park
Ok...
Nanti saya forward pada adik saya....
Thanx...

ema_marina
12-06-2008, 05:16 PM
wlupun dh terlambat tetap nak bgtau,sesape nak cari homestay kat cameron highlands,leh pm saya.leh dapat harga murah.tp klu cuti skolah, kene bgtau awal2 takut full.

AlchemisT
20-12-2008, 11:29 PM
nk sewa aparmnt kt tnh rata pd cuti krismas...leh ada tlg...

AlchemisT
20-12-2008, 11:53 PM
up......ada takk

ema_marina
22-12-2008, 01:57 AM
up......ada takk

cik abe...for ur info...cameron highlands xleh nk letak kaki pun klu cuti skolah,semua fully book...kene tempah atleast 1bln seblm pg...xcayer,gamble r pegi,gerenti tido dlm kete...hehehe...

ema_marina
22-12-2008, 01:58 AM
sesape nk gi cameron,perlukan penginapan,leh contact saye...menyediakan homestay...kt tanah rata...syiokk...

elmyda
22-12-2008, 02:03 AM
brp agaknya kos tu? ada awek cun2 ke? hehe.. bukan apa.. cuci mata sket.

xzoss
22-12-2008, 02:17 AM
Teman dah lama nak tanya menda ni, apakebenda homestay tu?

ema_marina
22-12-2008, 02:48 AM
brp agaknya kos tu? ada awek cun2 ke? hehe.. bukan apa.. cuci mata sket.

rm40 semalaman...murah yor...apada...awek cun yg dicari...huhuhu...matsaleh bnyk kt sane...cuci mate ngn dorang la...

ema_marina
22-12-2008, 02:50 AM
Teman dah lama nak tanya menda ni, apakebenda homestay tu?

homestay tu tmpt penginapan,tp lbh berupa rumah org kg...milik org kg jgk...xmcm otel or apartment...

man.dato
03-01-2009, 11:11 AM
askum...
nak tanya pasal pgnapan kat CH.
ingat nak g sana 24-26 jan ni... time raya cina...
nak cari apartmen 3 bilik, berkos sderhana.
sapa2 bleh tolong, sila2lah... tima kasih

man.dato
03-01-2009, 11:28 AM
As'kum
nak kongsi maklumat gak la ni...
apartment kat CH
BRINCHANG:
1. honeymoon villa (peak session)- RM400
2. Country Lodge (PS) - RM588
3. Parkland Apartm -(PS) - RM678
4. New Brinchang Town Apartm - RM350
(Shidi 012-4956452)

TANAH RATA
1. Desa Anthrium (PS) - RM450
(Abang - 013-3874043)
2. Alina Holiday - RM200-RM500
3. Num Song Apartm - RM300-RM450
4. puncak Arabella - RM200-RM500

ni la sket sbnyak pilihan apartmen yg saya dapat. msti ada bnyak lagi, tuan2 try cari lak, dapat letak sini, senang sket la akn.

puteri23
04-01-2009, 08:10 PM
As'kum
nak kongsi maklumat gak la ni...
apartment kat CH
BRINCHANG:
1. honeymoon villa (peak session)- RM400
2. Country Lodge (PS) - RM588
3. Parkland Apartm -(PS) - RM678
4. New Brinchang Town Apartm - RM350
(Shidi 012-4956452)

TANAH RATA
1. Desa Anthrium (PS) - RM450
(Abang - 013-3874043)
2. Alina Holiday - RM200-RM500
3. Num Song Apartm - RM300-RM450
4. puncak Arabella - RM200-RM500

ni la sket sbnyak pilihan apartmen yg saya dapat. msti ada bnyak lagi, tuan2 try cari lak, dapat letak sini, senang sket la akn.


tu semua rate bilik masa peak season ker

ema_marina
09-01-2009, 02:58 AM
tu semua rate bilik masa peak season ker

tu sy xpasti...cumenyer..yg disenaraiakn tu hotel ada class...rege nyer pun ada class la...klu nk yg murah2....bnyk kt cameron,kualiti pun ok(bkn stok rumah tumpangan la)....klu nk duk homestay,dan merasa pengalamn bercuti ala2 kg...dgn pemandngan kg,leh contact/sms sy...:D

GT
09-01-2009, 03:12 AM
http://smileys.on-my-web.com/repository/Surprise/surprised-038.gif

Ingatkan TokMat nak pegi....

MzJb
09-01-2009, 03:31 AM
best ke cameron highland nie??

otaida00taj
09-01-2009, 04:22 AM
jom pi, baru tahu...

Brad Pitt
09-01-2009, 08:49 AM
sejuk tak kat sana...agak2 kena bawah conferter ker nnt...:p

Jeb
21-03-2009, 03:58 AM
Pg CH je ke?best tak kat cni?:D

sosazr
21-03-2009, 04:02 AM
Den pun ada gak plan nak bawak famili ke sana...kalau ado yg dalam budget bleh la den rembat skali nih....

Jeb
21-03-2009, 04:03 AM
ingatkan ekau ado buek pakej.rupo eh nak g bercuti gak.:D

chako
24-03-2009, 04:23 PM
best gak homestay ni.....rm40 seorg utk berapa hari....pastu...apa kelebihannya...makan dan minum suma ditanggung ker...wah best ni....homestay ni kira macm keluarga angkat la kan

AlchemisT
24-03-2009, 04:28 PM
ari tu aku g duk apartment rm200 sehari...oklah g family

chako
25-03-2009, 10:44 AM
apartment rm200sehari...leh bagi no phn n nama tempat tak
sy nk bawa family sy bercuti di sana

brozul
27-03-2010, 09:28 PM
wlupun dh terlambat tetap nak bgtau,sesape nak cari homestay kat cameron highlands,leh pm saya.leh dapat harga murah.tp klu cuti skolah, kene bgtau awal2 takut full.

ada lg ke ni?

gengjawa
27-03-2010, 09:30 PM
ada lg ke ni?

kena pm ler..
klu ada fon no. kan senang

brozul
27-03-2010, 09:35 PM
kena pm ler..
klu ada fon no. kan senang

itu la... den mencari utk bulan 6 nnti ni...

adoi...

gengjawa
27-03-2010, 09:37 PM
itu la... den mencari utk bulan 6 nnti ni...

adoi...

cuba tny tokmat

shane
27-03-2010, 10:22 PM
Resort Holidays yg aku offer pun, Greenhill Resort Cameron Highlands untuk cuti sekolah Jun ni semua dah habis!!!...

dragonlord
12-05-2010, 01:08 AM
sesapa bule tolong:

kawan saya akan mengadakan lawatan sambil belajar murid-murid sekolah dia ke cameron hingland dan akan menginap di sana. ada tak sesapa yang bule suggestkan hotel budget atau hostel. rombongan ni ialah rombongan budak sekolah rendah.

memerlukan penginapan pada 28hb Mei 2010
bilangan murid sekolah: 20 orang
bilangan guru: 12 orang

aes
12-05-2010, 01:32 AM
sesapa bule tolong:

kawan saya akan mengadakan lawatan sambil belajar murid-murid sekolah dia ke cameron hingland dan akan menginap di sana. ada tak sesapa yang bule suggestkan hotel budget atau hostel. rombongan ni ialah rombongan budak sekolah rendah.

memerlukan penginapan pada 28hb Mei 2010
bilangan murid sekolah: 20 orang
bilangan guru: 12 orang

cuba tny insyi

percaya
23-06-2010, 04:12 PM
saya nak ke cameron highland jumaat ni (25/6/2010) ada sesape leh bg cntct no utk apertment 3 bilik?

thanks