PDA

View Full Version : Hartanah di JOHOR untuk dijual


PiT7
10-07-2012, 10:04 PM
Assalamulaikum Semua

Bagi mememeriahkan thread land/properties. saya ada beberapa shop lot untuk dijual disekitar Johor Bahru. Sesiapa berminat boleh roger2 :D
Harga bagi Lot 1 dan Lot 2. Setiap satu lot berharga RM2.4 Juta. Sedia ada penyewa. Sebulan sewa dalam RM7.5K, cuma tinggal tingkat bawah saja lagi belum ada penyewa. Jika ada yg berminat untuk jadi introducer..pasti KOMISYEN ada...

http://img254.imageshack.us/img254/2084/sotmolek1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/254/sotmolek1.jpg/)

http://img803.imageshack.us/img803/7169/sotmolek2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/sotmolek2.jpg/)

PiT7
11-07-2012, 09:02 PM
BUMP utk malam ni..lagi hartanah untuk dijual (vacant Land). Sesuai untuk Pam Minyak atau Show Room Kereta...kalau ada potential buyer infrom la guna PM pun ok

LOKASI: Tepi highway tebrau dekat kampung melayu, berdekatan juga dengan Pasar Borong Pandan

http://imageshack.us/a/img189/7711/tebrau1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/189/tebrau1.jpg/)

http://img137.imageshack.us/img137/8742/tebrau2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/137/tebrau2.jpg/)

http://img812.imageshack.us/img812/192/tebrau3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/812/tebrau3.jpg/)

oxygenO2
11-07-2012, 09:04 PM
Lokasi mane tt?

PiT7
11-07-2012, 09:51 PM
Lokasi mane tt?

kalau kedai dekat Taman Molek dan Tanah ditepi Highway Tebrau, dekat dgn kampung melayu...semuanya di JB bro

amy@promatt
11-07-2012, 09:56 PM
BUMP utk malam ni..lagi hartanah untuk dijual (vacant Land). Sesuai untuk Pam Minyak atau Show Room Kereta...kalau ada potential buyer infrom la guna PM pun ok

LOKASI: Tepi highway tebrau dekat kampung melayu, berdekatan juga dengan Pasar Borong Pandan

http://img21.imageshack.us/img21/7711/tebrau1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/21/tebrau1.jpg/)


Agk menarik tanah nie....rm 4.5 mil juga harga dia.......aper2 nnti kwn try roger.....

yussys
11-07-2012, 09:58 PM
Agk menarik tanah nie....rm 4.5 mil juga harga dia.......aper2 nnti kwn try roger.....

ni yang dekat turun highway tukan..

amy@promatt
11-07-2012, 10:01 PM
ni yang dekat turun highway tukan..

jalan nie nk menuju ke bandar jb nie.....


tempat selalu kalau2 pagi2 aku tgk....yg nk gi keje singapore tergolek2 berlaga motor.....siap start jalan balik....

PiT7
11-07-2012, 10:16 PM
Agk menarik tanah nie....rm 4.5 mil juga harga dia.......aper2 nnti kwn try roger.....

beres tuan...kwn tunggu roger dari bos ni..:)cgrock

PiT7
11-07-2012, 10:16 PM
ni yang dekat turun highway tukan..

Ya betul bro

PiT7
17-07-2012, 11:15 PM
BUMP utk malam ni....da lama x update ,,bz sesangat

PiT7
17-07-2012, 11:19 PM
BUMP utk malam ni....da lama x update ,,bz sesangat

Rumah kedai Adda Avenue untuk dijual di Adda Heights, Johor Bahru
Harga dari tuan kedai RM1.4Juta:)cgrock SOLD


http://img801.imageshack.us/img801/455/addaavenueshop2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/801/addaavenueshop2.jpg/)

http://img528.imageshack.us/img528/1407/addaavenue4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/528/addaavenue4.jpg/)

http://img37.imageshack.us/img37/2817/mapec.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/37/mapec.jpg/)

Tg_aming
21-08-2012, 04:33 PM
cam menarik je tanah di tebrau tu... semua dokumen ada ngan TT ke...

shah79
21-08-2012, 04:49 PM
menarik...............

PiT7
22-08-2012, 10:27 PM
cam menarik je tanah di tebrau tu... semua dokumen ada ngan TT ke...

salinan land search berserta layout tapak ada bersama saya

Tg_aming
22-08-2012, 11:13 PM
salinan land search berserta layout tapak ada bersama saya

k. kalau xda hal kita boleh jmpa esok... tp sy akan cnfrm kan sok... nti sy call...

PiT7
26-08-2012, 10:37 PM
BUMP rezeki Hari Raya kalau ada ...mencari ladang kelapa sawit untuk dibeli sekitar maksimum 50 ekar dan pokok yg berumur 5-6 tahun di johor. Jika ada sila PM saya. Saya ada ready buyer yg berminat nak membelinya. :)cgrock

shah79
27-08-2012, 08:56 AM
BUMP rezeki Hari Raya kalau ada ...mencari ladang kelapa sawit untuk dibeli sekitar maksimum 50 ekar dan pokok yg berumur 5-6 tahun di johor. Jika ada sila PM saya. Saya ada ready buyer yg berminat nak membelinya. :)cgrock

saya ada contact tanah sawit kat johor, 5k ekar.. harga 40k/ekar.

dan di kota tinggi, lease hold 99 thn... sawit 50% pokok 15 thn & 50% pokok 3 thn.. 1285 ekar rm40k/ekar...:)cgrock

PiT7
10-09-2012, 01:50 PM
saya ada contact tanah sawit kat johor, 5k ekar.. harga 40k/ekar.

dan di kota tinggi, lease hold 99 thn... sawit 50% pokok 15 thn & 50% pokok 3 thn.. 1285 ekar rm40k/ekar...:)cgrock

tuan ..mbr tuan tu dimana...kawan da pm tuan xde jawap..bump .lain2 siapa ada...seribu ekar kelapa sawit dicari budget RM30K per ekar...area JOHOR saja :)cgrock

skYnEt-gEnIUs
10-09-2012, 02:09 PM
fuuuuhh harga.........

arezam0509
10-09-2012, 04:38 PM
tt, tanah tepi jln utk petrol pump still available ? bolh emel details ke mohdzamri@gmail.com. TQ

arezam0509
10-09-2012, 04:43 PM
Minta izin TT untuk iklan satu nih:

Tanah di Bandar Batu Pahat, 1.5km dari BP Mall, Lokasi tepi jalan Tg Laboh, 22 ekar, Harga jual 20M. Sapa berminat boleh PM. TQ

PiT7
10-09-2012, 09:10 PM
tt, tanah tepi jln utk petrol pump still available ? bolh emel details ke mohdzamri@gmail.com. TQ

Tn tanah tersebut masih available. Saya da email tn. tq2:)cgrock

PiT7
10-09-2012, 09:11 PM
Minta izin TT untuk iklan satu nih:

Tanah di Bandar Batu Pahat, 1.5km dari BP Mall, Lokasi tepi jalan Tg Laboh, 22 ekar, Harga jual 20M. Sapa berminat boleh PM. TQ

boleh Tn...sila2 :)cgrock
Status tanah apa bos? ada kelapa sawit/ pokok getah / kosong

arezam0509
10-09-2012, 09:31 PM
boleh Tn...sila2 :)cgrock
Status tanah apa bos? ada kelapa sawit/ pokok getah / kosong

Terima kasih TT,

emel TT sy dah dpt, any update sy inform secepat mungkin,

Tanah 22 ekar nih status freehold, jenis pertanian owner x sempat nak convert lagi, kiri kanan dah ada taman perumahan dan komersil, tanah kosong, very urgent sebab tarikh tamat pemegang opsyen 23 september nih. kalau ada ready buyer sy forward all documnet, TQ TT

shah79
11-09-2012, 08:35 AM
tuan ..mbr tuan tu dimana...kawan da pm tuan xde jawap..bump .lain2 siapa ada...seribu ekar kelapa sawit dicari budget RM30K per ekar...area JOHOR saja :)cgrock

Sorry late reply, dah msg tuan tadi.:)paid

arezam0509
12-09-2012, 12:03 AM
bump for bt pht

PiT7
12-09-2012, 10:49 PM
bump for bt pht

T.Kasih tuan kerana membantu thread saya, jika ada mbr johorean yang sudi dan juga ingin berkongsi hartanah di Johor khususnya didalam thread ini, dipersilakan dengan segala hormatnya dan sekiranya jika hartanah di luar negeri Johor amat lah diperalukan juga. :)cgrock

shah79
13-09-2012, 09:43 AM
T.Kasih tuan kerana membantu thread saya, jika ada mbr johorean yang sudi dan juga ingin berkongsi hartanah di Johor khususnya didalam thread ini, dipersilakan dengan segala hormatnya dan sekiranya jika hartanah di luar negeri Johor amat lah diperalukan juga. :)cgrock

Bump utk tt, area mana tt mau selain johor? Berapa ekar mau? :)cgrock

Tg_aming
13-09-2012, 09:45 AM
Tanah industri di selong kg maju jaya. 1.943 ekar. Hrga jual rm22 psf. Tanah tepi jln... Ada buyer blh inform...

arezam0509
14-09-2012, 03:25 AM
Senai 40 ekar, pertanian, dkt airport,owner company, jual 16psf...mari mari

Tg_aming
15-09-2012, 06:07 PM
Mmmmmm.... Byk jgk tnh d jb ni warga cg uruskn... Hrp berjaya la...

PiT7
18-09-2012, 11:43 PM
Senai 40 ekar, pertanian, dkt airport,owner company, jual 16psf...mari mari

Tuan gambar takde ke? ni kelapa sawit ke kosong?

shah79
19-09-2012, 12:48 AM
1) TANAH SAWIT 1285 EKAR KOTA TINGGI, JOHOR
non bumi lot, status : pertanian, leasehold – sawit usia kurang dari 15 thn. Pengeluaran hasil sebulan lingkungan 400 tan metrik. RM 35K/ekar.
2) TANAH PEMBANGUNAN 1350 EKAR PASIR GUDANG, (WILAYAH ISKANDAR)
freehold, RM 8.50/sqft.
3) TANAH SAWIT 1526 EKAR PAGOH, MUAR
non bumi lot, status : pertanian,freehold, usia sawit 7-14 thn, RM 85K/ekar.

podgie
19-09-2012, 01:28 AM
3) TANAH SAWIT 1526 EKAR PAGOH, MUAR
non bumi lot, status : pertanian,freehold, usia sawit 7-14 thn, RM 85K/ekar.

tanah ni ade cmpur tgn politikus x bro:D

PiT7
21-09-2012, 11:47 PM
1) TANAH SAWIT 1285 EKAR KOTA TINGGI, JOHOR
non bumi lot, status : pertanian, leasehold sawit usia kurang dari 15 thn. Pengeluaran hasil sebulan lingkungan 400 tan metrik. RM 35K/ekar.
2) TANAH PEMBANGUNAN 1350 EKAR PASIR GUDANG, (WILAYAH ISKANDAR)
freehold, RM 8.50/sqft.
3) TANAH SAWIT 1526 EKAR PAGOH, MUAR
non bumi lot, status : pertanian,freehold, usia sawit 7-14 thn, RM 85K/ekar.


Bos property no. 2 & 3 ni details ada pada tuan ke? klu ada cantik leh email kn pada sya

arezam0509
22-09-2012, 12:03 AM
tanah ni ade cmpur tgn politikus x bro:D

yup ade tu....:)

arezam0509
22-09-2012, 12:04 AM
Tuan gambar takde ke? ni kelapa sawit ke kosong?

kelapa sawit

amy@promatt
01-10-2012, 10:15 PM
tanah ni ade cmpur tgn politikus x bro:D

uiks podgie main tanah juga...aku ingatkn podgie main no.phone jer....:D:D:D:D

PiT7
07-10-2012, 09:22 PM
Mencari tanah di lima Kedai, Johor Bahru dlm 5-7 ekar. kalau sesiapa ada sila PM kawan:)cgrock

PiT7
14-10-2012, 12:18 PM
Off topix sebentar

Sya mencari direct kontraktor kelas A untuk sambung projek PPRT di Johor Bahru. Projek JV diberi keutamaan, jika mahu take over terus dari maincon, kena jumpa dan bincang terus dari pihak Maincon. Projek baru 10% siap dan sedang berjalan. Maincon dapat projek lain di Pengerang, SIAPA KONTRAKTOR KELAS A boleh PM terus saya.

PiT7
14-10-2012, 07:00 PM
Tanah lebih kurang 2.4 Ekar - 2nd layer(Lot Banglo/Bangunan) untuk dijual Opposite jalan Adda Heights Commercial Centre, Johor Bahru berdekatan dengan Bandar Dato' Onn. Harga RM48/sekaki

http://imageshack.us/a/img845/3084/layout2acresneartoaddah.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/845/layout2acresneartoaddah.jpg/)

http://imageshack.us/a/img204/3954/2acresneartoaddaheights.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/204/2acresneartoaddaheights.jpg/)

http://imageshack.us/a/img401/3954/2acresneartoaddaheights.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/401/2acresneartoaddaheights.jpg/)

http://imageshack.us/a/img39/3954/2acresneartoaddaheights.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/39/2acresneartoaddaheights.jpg/)

PiT7
13-11-2012, 11:35 PM
Senarai hartanah yang ingin dijual.

Hartanah : Tanah Kosong – Zon Industri - (Berdekatan Setia Eco Garden, Johor)
Keluasan : 22 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM20 / sq.ft

Hartanah : Tanah Kelapa Sawit (Berdekatan Setia Eco Garden, Johor) - SOLD
Keluasan : 64 Ekar
Status : Freehold (Commercial – Converted)
Harga : RM25 / sq.ft

Hartanah : Tanah Kelapa Sawit (Berdekatan Setia Eco Garden, Johor)
Keluasan : 84.5 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM19 / sq.ft

Hartanah : Tanah Kosong (Berdekatan Setia Eco Garden, Johor)
Keluasan : 85 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM17 / sq.ft

Hartanah : Tanah Kelapa Sawit di Batu 39, Jalan Johor, Mukim Layang-Layang, Kluang, Johor
Keluasan : 325 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM180K / Seekar

Hartanah : Tanah Kelapa Sawit di Ayer Bemban, Mukim Sedenak, Daerah Johor Bahru, Johor
Keluasan : 229 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM15 / sq.ft

Hartanah : Tanah di Pulai Indah, Mukim Pulai, Daerah Johor Bahru, Johor
Keluasan : 211 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM15 / sq.ft

Hartanah : Tanah di Senai, Mukim Senai, Daerah Kulaijaya, Johor
Keluasan : 316 Ekar
Status : Freehold (Pertanian)
Harga : RM15 / sq.ft

Jika berminat atau ada buyer yang berminat, Sila PM saya, dokumen akan diemelkan kemudian. Terima Kasih :)cgrock:)cgrock

PiT7
07-06-2013, 09:28 PM
http://img402.imageshack.us/img402/3963/c36020130601112716251.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/402/c36020130601112716251.jpg/)
http://img832.imageshack.us/img832/6591/c36020130601112022940.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/c36020130601112022940.jpg/)
http://img266.imageshack.us/img266/2407/c36020130601112037492.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/266/c36020130601112037492.jpg/)
http://img706.imageshack.us/img706/4658/c36020130601112043315.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/706/c36020130601112043315.jpg/)
http://img853.imageshack.us/img853/7822/c36020130601111617704.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/c36020130601111617704.jpg/)
http://img199.imageshack.us/img199/7973/c36020130601111715379.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/199/c36020130601111715379.jpg/)

Hartanah : Tanah Kosong (Ada pokok dan semak sahaja)
Lokasi : Sedenak, Mukim Bukit Batu, Daerah Kulaijaya, Johor (Tepi Highway Plus diantara Tol Simpang Rengam - Tol Sedenak, menghala ke Johor Bahru)
Keluasan : 24.12 Ekar (Topografi - rata dan berbukit)
Status : Pajakan selama 40 tahun (berakhir 31.05.2050)
Kategori Tanah : Perusahaan / Perindustrian
Harga : RM10 Juta (Negotiable)

PiT7
23-03-2014, 12:14 PM
Saya mencari tanah di tepi pantai didalam negeri Johor. Saya wakil direct buyer. JIka ada beritahu ya