PDA

View Full Version : Santai Nak beli tiket kereta api, tapi tak tahu camne cara dan kat mana tempatnya. HELP!!


chaiyuk-chaiyuk
04-07-2012, 02:56 PM
salam..

aku first time nak nek keta api ni.. so tak tahu cmne cara nak dapatkan tiket,.then kat mana nk beli tiket tu.. ada sape2 boleh tolong,.. help me pls
tq

azanney
04-07-2012, 02:57 PM
help2...tolong tt, gua pun tak tau...

dah 25 tahun tak naik train..

s3ller
04-07-2012, 02:58 PM
more details please , nk naik train dari mana ke mana

a2emay
04-07-2012, 02:59 PM
hehehhee.... try tipon mcd kot

chaiyuk-chaiyuk
04-07-2012, 02:59 PM
more details please , nk naik train dari mana ke mana

kl ke utara

iswaraburuk
04-07-2012, 03:00 PM
tak boleh beli online ke?

nafasfx
04-07-2012, 03:00 PM
try tanya kedai beskal..., ada kot.

chaiyuk-chaiyuk
04-07-2012, 03:01 PM
hehehhee.... try tipon mcd kot

klu boleh lma dh aku buat..

PainKiller
04-07-2012, 03:03 PM
online je...kat sini = https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx

boxer171
04-07-2012, 03:03 PM
https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx

Register dulu..hehehe

emasmoden
04-07-2012, 03:03 PM
kat stesen ketapi ler, kl sentral tu.
agaknye lah kan.
takkan kat stesen bas lak
:)

fazarudin
04-07-2012, 03:04 PM
salam..

aku first time nak nek keta api ni.. so tak tahu cmne cara nak dapatkan tiket,.then kat mana nk beli tiket tu.. ada sape2 boleh tolong,.. help me pls
tq


Nak beli tiket keretapi ? haruslah pergi beli dekat stesyen KTMB oi cik kiah . Takkan nak pergi beli kat jirat cina plak... :P

oklah , ni option nak beli tiket KTMB..

1. Beli guna kredit kad di https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx

2. Pergi ke stesyen Komuter

3. Pergi beli kat stesyen KL Sentral

Untuk maklumat lanjut , sila hubungi 1-300-88-5862

AureLia
04-07-2012, 03:05 PM
salam..

aku first time nak nek keta api ni.. so tak tahu cmne cara nak dapatkan tiket,.then kat mana nk beli tiket tu.. ada sape2 boleh tolong,.. help me pls
tq

Setahu saya, memang belum ada kemudahan utk beli secara online, kena turun juga kat KL Sentral. Kat sana ada kaunter untuk beli semua jenis tiket. Bas, keretapi, ERL, flight, monorel, LRT... saya tau pun sebab dah pernah naik semua. :D

amie71
04-07-2012, 03:05 PM
cuba check kat sini
http://ktmintercity.com.my/index.php/en/ticket-info/how-to-buy

azrulazman
04-07-2012, 03:06 PM
pegi je kl sentral

chaiyuk-chaiyuk
04-07-2012, 03:07 PM
online je...kat sini = https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx

tq bro..:p

chaiyuk-chaiyuk
04-07-2012, 03:10 PM
Setahu saya, memang belum ada kemudahan utk beli secara online, kena turun juga kat KL Sentral. Kat sana ada kaunter untuk beli semua jenis tiket. Bas, keretapi, ERL, flight, monorel, LRT... saya tau pun sebab dah pernah naik semua. :D

kaunter buka sampai kul bape?

zeman
04-07-2012, 03:11 PM
lawak tt ni...mai umah aku la...umet aku ade tiket keta api....


tapi....yg dh guna la...dia dh naik dah

kaki_bangku
04-07-2012, 03:12 PM
pg je beli kat kl sentral..

mr.dede
04-07-2012, 03:12 PM
hahahah.klu tanak beli 09 ko p kl sentral la tt..tgkt brapa ntah ade kaunterrrrrrrrr dia tu..pergi mcd mmg takde..burger king skang dah murah jugak price sm cm mcd aku dgr

afiq2512
04-07-2012, 03:13 PM
g kl sentral la.tanya kat kaunter la.

DDos
04-07-2012, 03:14 PM
Setahu saya, memang belum ada kemudahan utk beli secara online, kena turun juga kat KL Sentral. Kat sana ada kaunter untuk beli semua jenis tiket. Bas, keretapi, ERL, flight, monorel, LRT... saya tau pun sebab dah pernah naik semua. :D

apa plak xde on9...tu yg member dok post link on9 tu, aku dah berkali2 beli on9 utk famili datang dan balik ke kampung

takumie
04-07-2012, 03:15 PM
seumur hidup xpernah naik krtapi..huhu..

putrazan
04-07-2012, 03:22 PM
takyah bukak thread pun takpe, tanya pakcik google pun bleh...

mr.dede
04-07-2012, 03:24 PM
takyah bukak thread pun takpe, tanya pakcik google pun bleh...

siap wat id baru kot..hahahaha
tp tt terlupa nak tya,dah smpi utara nt nak beli kt mn plak klu nak balik smula kl.:))

eday84
04-07-2012, 03:30 PM
Tak pernah lagi naik keretapi hehe..

AureLia
04-07-2012, 03:30 PM
apa plak xde on9...tu yg member dok post link on9 tu, aku dah berkali2 beli on9 utk famili datang dan balik ke kampung

Tu sebab saya tulis, SETAHU SAYA... haiyaaa.. #:-S

clorox_bersih
04-07-2012, 03:30 PM
p je la KL Sentral tu 2nd floor..ada kaunter KTM...

StanNero
04-07-2012, 03:32 PM
pergi je walkn in kat kl sentral. naik eskaltor kat tingkt atas,,, mcm nak ke food court dia...ada kaunter keretapi

amirza
04-07-2012, 03:33 PM
beli online dekat website ktm

DDos
04-07-2012, 03:34 PM
ada org jenis terjah je, tapi baca pemalas, tu yg tak tau apa2 tu :D

xanavi_kiriu
04-07-2012, 03:37 PM
macam2 hal

mr.dede
04-07-2012, 03:39 PM
Tu sebab saya tulis, SETAHU SAYA... haiyaaa.. #:-S

skang nak wat pasport pon ley o9 bro..janji gambar ngam ngn ukuran.:)paid

hepiman
04-07-2012, 03:40 PM
ko p jer beli kt kauter komuter tuh boleh beli pon. kawe penah beli mase nk blk kltn dulu kt c2 jer beli.

iswaraburuk
04-07-2012, 03:50 PM
so mcm mana tt..?da settle masalah nk beli tiket ketapi?harap2 boleh settle la.kwn2 pun da bagi info selain dari gurauan ngeri hahahaah....

benharungkar
04-07-2012, 04:07 PM
masa tt naik keta aapi tu time tt nak turun kat stesen kena tekan loceng ye

AureLia
04-07-2012, 04:11 PM
ada org jenis terjah je, tapi baca pemalas, tu yg tak tau apa2 tu :D

Bukan semua orang nak baca post satu persatu la der. Saya post tu pun utk TT, bukan utk hang pun. Awat hang plak yg kecoh?

zairy72
04-07-2012, 04:37 PM
masok je web site www.ktmb.com.my bleh beli online...

forexian
04-07-2012, 09:27 PM
tt order je online, nanti delivery sampai ke umah mcm order pizza...

www.hellosayanakbelitiketketapiplz.com

Megat Sri Rama
04-07-2012, 10:09 PM
salam..

aku first time nak nek keta api ni.. so tak tahu cmne cara nak dapatkan tiket,.then kat mana nk beli tiket tu.. ada sape2 boleh tolong,.. help me pls
tq

pergi beli kat mana-mana stesen keretapi.

Sampai stesen cari kaunter tiket.

Kalau nak naik dari KL sampai ke Gemas, boleh beli di Ipoh.

Tak ada hal punya, benda pakai komputer.

vquad
04-07-2012, 10:13 PM
mak oii tt pg la stesyen keta api.. senang citer.. nk pg utara pg kl sentral.. apa da...

azanney
04-07-2012, 10:15 PM
ramai dah membantu tt ni...

jack & jones
04-07-2012, 10:18 PM
bli kt ktmb:):)

emasmoden
04-07-2012, 10:22 PM
ni kisah benar aku:
masa kecik2 dulu penah tahan ketapi kat tepi landasan, naik cam naik bas.
kat area perak tak ingat kat ner.
hahahaha.
so mungkin TT leh cuba camni kot :)

kopirait
05-07-2012, 05:55 AM
ala baru beli tiket keretapi.

belum beli tiket kapal terbang lagi.

buat research skit TT. hehe.

KaZZ
05-07-2012, 09:07 AM
naik ets, pantas dan selesa..tapi harga mahal sikit..

sepatutnya train yg canggih macam ni dah boleh buat sistem beli tiket online..tapi dia tak mau buat jugak..

chuah123
05-07-2012, 09:24 AM
cari kt kedai repair tayar..haha
pegi beli kt kounter komuter sudah...setel kerja..

fazarudin
08-07-2012, 12:54 AM
tiket balik raya ni dah habis tau ..

TAKZIM
08-07-2012, 01:02 AM
ish TT ni...

takkan la nak beli tiket keretapi pun tak tahu.

pergi la stesen KTMB.