PDA

View Full Version : Pembekal barangan aksesori tentera dan lain-lain badan berkanun atau penguatkuasa


Bro_Izantie
14-06-2012, 10:08 PM
Salam geng...

Kami di TUAHTIGA ENTERPRISE menawarkan servis membekal peralatan ketenteraan seperti baju, seluar, kasut dan segala mak nenek aksesori dari hujung rambut sampai hujung kaki (kecuali senjata dan barangan kawalan). Antara jabatan yang boleh berurusan dengan pihak kami adalah:

- Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
- Polis Diraja Malaysia (PDRM).
- RELA
- JPA
- Dan lain-lain pasukan beruniform.

Sebut sahaja apa barangan yang tuan/puan mahukan, InsyaAllah kami cuba mendapatkannya dengan harga yang paling berbaloi. TETAPI....Dengan syaratnya, setiap barangan haruslah melebihi dari 5 item untuk mendapatkan harga borong ini.

Kalau nak masuk tender, lagi la cantekkk...:D:D:D
Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi kami segera di talian 013-6068441 atau email tuahtiga@yahoo.com.my.

Terima kasih.:)cgrock

koboygurun
14-06-2012, 10:21 PM
wah.....hebat jugak bro nie....

Bro_Izantie
15-06-2012, 09:08 AM
wah.....hebat jugak bro nie....

mender yg hebatnya?:D:D:D
biasa la..cari makan bos....
janji halal dan tak menyalahi undang2...:D:D

azmi_tshirt
15-06-2012, 09:09 AM
pm aku email, aku tgh carik barang rela nih..

sangkelembai2
15-06-2012, 10:01 AM
pm me details please...
syukor05@gmail.com

CH4
15-06-2012, 10:02 AM
aku nk cari bomb 2-3 biji..ada ke tt...
free bum utk tt...

wong_fei_hung
15-06-2012, 10:05 AM
bro ... kau Q ker ... mudah dapat ... nanti aku tanya abg aku. Dia nak tak. mmmm resen makanan ada tak?

Bro_Izantie
15-06-2012, 10:43 AM
aku nk cari bomb 2-3 biji..ada ke tt...
free bum utk tt...

thanks tolong bump..
giler mana aku nak cari bom?
ko ni nak melawak pun agak2 bro..:p:p:p

Bro_Izantie
15-06-2012, 10:46 AM
bro ... kau Q ker ... mudah dapat ... nanti aku tanya abg aku. Dia nak tak. mmmm resen makanan ada tak?

uiii...sorry to say la bro..
aku tak tergamak sara anak bini ngan duit haram bro..
insyaAllah barangan sah! bukan diambil dari mana2 inventori duit rakyat!
aku ada link dengan pembekal dan dapat special price utk supply..:D:D:D

p/s: ration tu takder la...hanya barangan clothes jer..:D:D:D

Jenglott
15-06-2012, 10:47 AM
berminat ni, barangan apa yang dikatakan sebagai barangan kawalan, senaraikan lah senang orang macam aku nak faham

azrulazman
15-06-2012, 10:50 AM
bump tok tt........

Bro_Izantie
15-06-2012, 10:54 AM
berminat ni, barangan apa yang dikatakan sebagai barangan kawalan, senaraikan lah senang orang macam aku nak faham

senjata, kelengkapan perang, cota, gari dan benda2 yg korang rasa mempunyai nombor siri atau barangan yang hanya dipinjamkan kepada anggota...:D:D:D

Bro_Izantie
15-06-2012, 10:55 AM
bump tok tt........

woiiii...
terima kasih....:D:D:D:)cgrock

wong_fei_hung
15-06-2012, 10:58 AM
uiii...sorry to say la bro..
aku tak tergamak sara anak bini ngan duit haram bro..
insyaAllah barangan sah! bukan diambil dari mana2 inventori duit rakyat!
aku ada link dengan pembekal dan dapat special price utk supply..:D:D:D

p/s: ration tu takder la...hanya barangan clothes jer..:D:D:D

SORRY BRO ...
kasut jenis apa kau ada ... kulit kraft ke? satu lagi .. kasut potong pegawai ada (kalau boleh dah yang berkilat) ...
sweater tentera darat ada ... tak nak yang warna merah tu

puyuk
15-06-2012, 10:58 AM
bro..ak nk ak47...haha..umah ak bru je kena rompak bln lps..hehe..nk wat stndby...

wong_fei_hung
15-06-2012, 11:00 AM
bro .. aku sarankan lebih baik kau buat sesuatu mcm kau list kan mana kau maik brg tu ataupun jenis barang barang tersebut. takut takut ada RISIK atau MP dalam ni ...

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:03 AM
SORRY BRO ...
kasut jenis apa kau ada ... kulit kraft ke? satu lagi .. kasut potong pegawai ada (kalau boleh dah yang berkilat) ...
sweater tentera darat ada ... tak nak yang warna merah tu

bro ada gambor tak?
lagi clear kalau ada nak yg patern camner..:D:D:D

kasut potong leather every shine original (branded) tu hrga market sepasang rm150 dijual area mindef..
kat aku murah sikit...tp kena amik banyak la..:D:D:D

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:09 AM
bro .. aku sarankan lebih baik kau buat sesuatu mcm kau list kan mana kau maik brg tu ataupun jenis barang barang tersebut. takut takut ada RISIK atau MP dalam ni ...

masih meragui aku?:)):)):))
cer tanya tailor kat pasukan tu mana diaorg beli aksesori?
aku dah jumpa lubuknya...:">:">:">
disebabkan aku jual kasut...so maka utk melebarkan lagi sayap ni aku kena upgrade...ye la..persediaan utk pencen..:">:">:">..

aku sedia disiasat..insyaAllah..clean...
trace ip aku ni dan buleh tau aku di mana...
apa nak takut....aku buleh bawak diaorg ke lokasi..
kamon la...

p/s: ramai cgrian dari risik....dan insyaAllah..depa tau aku sapa..:">:">:">

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:11 AM
lupa nak cakap...thanks atas advise bro wong...:)

wong_fei_hung
15-06-2012, 11:12 AM
masih meragui aku?:)):)):))
cer tanya tailor kat pasukan tu mana diaorg beli aksesori?
aku dah jumpa lubuknya...:">:">:">
disebabkan aku jual kasut...so maka utk melebarkan lagi sayap ni aku kena upgrade...ye la..persediaan utk pencen..:">:">:">..

aku sedia disiasat..insyaAllah..clean...
trace ip aku ni dan buleh tau aku di mana...
apa nak takut....aku buleh bawak diaorg ke lokasi..
kamon la...

p/s: ramai cgrian dari risik....dan insyaAllah..depa tau aku sapa..:">:">:">

kalau kau dah ckp mcm tu ok lah ... aku tak meragui kau cuma risau sj .... benda yang kita buat elok takut nanti tidak dielokkan oleh org tertentu ... nak makan atas angin ...

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:13 AM
bro wong_fei_hong...
pm aku detail ko..
pkt, nama, unit...
nnti aku detailkan diri aku...:)

rasanya kit abuleh berbisnes ni...huhuhuhu

wong_fei_hung
15-06-2012, 11:14 AM
bro ada gambor tak?
lagi clear kalau ada nak yg patern camner..:D:D:D

kasut potong leather every shine original (branded) tu hrga market sepasang rm150 dijual area mindef..
kat aku murah sikit...tp kena amik banyak la..:D:D:D

tak ada gambar ... cuma kalau aku tanya q sarjan tu .. kasut potong pegawai .. yg ada lubang lubang kat depan tu ...tapi dulu aku pakai kasut potong B sedap pakai .. ni jenis pattern baru .. tak berapa nak sedap.

nak kena amik banyak tu nak kena tnya geng lain. but kulit kraft kau amik berapa? size 9 .. sebab q sarjan ckp ada size 8 jer yg byk tinggal.

sweater tentera darat ada ?

wong_fei_hung
15-06-2012, 11:15 AM
bro wong_fei_hong...
pm aku detail ko..
pkt, nama, unit...
nnti aku detailkan diri aku...:)

rasanya kit abuleh berbisnes ni...huhuhuhu

aku tak ada unit ... merayap keje aku ... kah kah kah

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:19 AM
kalau kau dah ckp mcm tu ok lah ... aku tak meragui kau cuma risau sj .... benda yang kita buat elok takut nanti tidak dielokkan oleh org tertentu ... nak makan atas angin ...

tu la...
aku paham keluh kesah anggota....
permasaalahan dari Q...
apa yg sepatutnya dan tidak patutnya...

Apa yg penting aku mencari rezeki yg halal...
Sapa nak tangkap / siasat aku, dipersilakan...
tp kalau terbukti aku tak bersalah,
aku saman balik! serius!


Sebagai maklumat semua, barangan yang aku jual ni TIDAK SESEKALI diperolehi dari inventori tentera/pdrm! Ini adalah terus dari pembekal! Sekian, terima kasih!

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:23 AM
tak ada gambar ... cuma kalau aku tanya q sarjan tu .. kasut potong pegawai .. yg ada lubang lubang kat depan tu ...tapi dulu aku pakai kasut potong B sedap pakai .. ni jenis pattern baru .. tak berapa nak sedap.

nak kena amik banyak tu nak kena tnya geng lain. but kulit kraft kau amik berapa? size 9 .. sebab q sarjan ckp ada size 8 jer yg byk tinggal.

sweater tentera darat ada ?

cx ur pm bro..:D:D:D

tawkeyestate
15-06-2012, 11:24 AM
Pangkat n unit aku taknak ke...binocular yg atm guna tu supplier ko blh dpt x..

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:29 AM
Pangkat n unit aku taknak ke...binocular yg atm guna tu supplier ko blh dpt x..

barang kawalan tu...tak dapat la bro..:D:D:D

p/s: kasut amtek ritu pecer? tanak renew lagi ker?:">:">:">..try la pulak SWAT...:">:">:">

tawkeyestate
15-06-2012, 11:32 AM
Ok lg..amtek tu ok lg..ko jual swat mahal sgt taknak aku..

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:44 AM
Ok lg..amtek tu ok lg..ko jual swat mahal sgt taknak aku..

mahal?
termurah dah di pasaran tu bro...:D:D:D
cuba selak2 balik thread aku..:)cgrock

haudli
15-06-2012, 11:49 AM
kalau org biasa pakai ssweater atau jaket askar leh x??

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:54 AM
kalau org biasa pakai ssweater atau jaket askar leh x??

kalau nak ikut memang takleh...
tp pakai jer..janji takder kat baju tu pangkat, nama dan kor atau aksesori lain mcm wing atau pingat...dan tak menyerupai mcm anggota..

Bro_Izantie
15-06-2012, 02:22 PM
kasi untuk tatapan umum...

Jenglott
18-06-2012, 11:41 AM
kalau seluar yang ada poket tepi berapa pulak hergenye

Bro_Izantie
18-06-2012, 01:59 PM
kalau seluar yang ada poket tepi berapa pulak hergenye

bro kena bg spesifik...
jenis yg macmana...tq:D:D:D

lambda123
18-06-2012, 02:04 PM
TT aku nak epaulette kain untuk baju vest imigresen. leh tau rege dulu.

gombakman
18-06-2012, 02:04 PM
Bump for TT...Aku nak uniform yg Dato' Yusof Haslam pakai tu ada bro?? hehehe

Bro_Izantie
18-06-2012, 02:08 PM
TT aku nak epaulette kain untuk baju vest imigresen. leh tau rege dulu.

brpa kuantiti? spec ada tak?:D:D:D..kalau ada contoh lg senang....

Bro_Izantie
18-06-2012, 02:10 PM
Bump for TT...Aku nak uniform yg Dato' Yusof Haslam pakai tu ada bro?? hehehe

ko ni la...uniform camner?
yg pilem harimau rimba ke pilem gelak khas??:p:p:p

skafever69
21-09-2012, 02:37 PM
TT, baju lengan panjang, atas baru ada span berapa eh.. pm me harga

maxpda
05-10-2012, 05:15 PM
seluar no 3 ada jual ka?

k-rollmobile
06-10-2012, 12:53 PM
tuan tt.. celoreng bpe harga sepasang.. kalo amik bnyak de dskaun x.. tq

Bro_Izantie
06-10-2012, 09:27 PM
seluar no 3 ada jual ka?

bgtau saiz brapa? sluar pkhdmatan mana?:D:D:D


tuan tt.. celoreng bpe harga sepasang.. kalo amik bnyak de dskaun x.. tq

berapa bro nak? nyatakan bos..:D:D:D

k-rollmobile
08-10-2012, 05:34 PM
celoreng darat.. dlm 50psg bpe hrga tuan..

Bro_Izantie
08-10-2012, 10:08 PM
celoreng darat.. dlm 50psg bpe hrga tuan..

inner dalam sahaja ke atau full set baju no 5 tu bro?

maxpda
09-10-2012, 11:29 AM
bgtau saiz brapa? sluar pkhdmatan mana?:D:D:D

saiz 30 ada ka? tentera darat.

Bro_Izantie
09-10-2012, 11:36 AM
saiz 30 ada ka? tentera darat.

Ada bro..
seluar sahaja RM75..tambah kurier lagi dalam rm5..
baik tempah sepasang rm140...

k-rollmobile
09-10-2012, 08:07 PM
inner dalam sahaja ke atau full set baju no 5 tu bro?

fullset baju seluar celoreng no 5 tuan..

adioz88
09-10-2012, 10:20 PM
Seluar no 3 size 31, full set pakaian no 4 size 31 pinggang dan size 15.5 size baju pattern baru berapa harganya.

Bro_Izantie
10-10-2012, 11:22 AM
Seluar no 3 size 31, full set pakaian no 4 size 31 pinggang dan size 15.5 size baju pattern baru berapa harganya.

baju perkhidmatan mana bang?

adioz88
10-10-2012, 01:19 PM
baju perkhidmatan mana bang?

tudm :):">

mfaiz
10-10-2012, 02:00 PM
klau order 1 je xboleh ke....? order apa2 je..















.
.

Bro_Izantie
10-10-2012, 02:43 PM
tudm :):">

jap...nak kena check sbb tatau dah masuk ke belum sluar patern baru ni..(No 4) :D:D:D..
full set skali dgn belt, rank, wing dan name tag?:D:D:D

Bro_Izantie
10-10-2012, 02:45 PM
klau order 1 je xboleh ke....? order apa2 je..


up to u...tp hrga amat brbeza la..:D:D

adioz88
11-10-2012, 12:36 AM
jap...nak kena check sbb tatau dah masuk ke belum sluar patern baru ni..(No 4) :D:D:D..
full set skali dgn belt, rank, wing dan name tag?:D:D:D

nak yang tu ja....kalau ada nanti bgtau saya...:D

thegreathafiz1
12-10-2012, 10:37 PM
Up for bro

Bro_Izantie
12-10-2012, 10:53 PM
Up for bro

ok bang!
nnti apa2 hal bgtau yer..listingkan apa saja..insyaAllah saya tolong carikan...tq:)cgrock:)cgrock:)cgrock

razali85
12-10-2012, 10:57 PM
pm me harga uniform rela. tq

p/s: bos napa x promot dalam FB.. blm ada org sale benda ne kat fb.. :)

Bro_Izantie
12-10-2012, 10:59 PM
pm me harga uniform rela. tq

p/s: bos napa x promot dalam FB.. blm ada org sale benda ne kat fb.. :)

uniform rela apa yg bro nak?
sluar baju dan aksesori semua skali ke mcmana?
FB?....den tak pandai benda2 tu la...stakat cari kengkawan lama jer..:D:D:D

Bro_Izantie
07-11-2012, 10:51 PM
kasi kebabom la kejap

aailysm
08-11-2012, 01:05 AM
bos uniform kampeni security ade x?

Bro_Izantie
08-11-2012, 08:11 AM
bos uniform kampeni security ade x?

uniform takder...tp kalau kasut atau cota tu ada bos..:D:D:D

Bro_Izantie
25-12-2012, 12:35 AM
Salam geng...

Kami di TUAHTIGA ENTERPRISE menawarkan servis membekal peralatan ketenteraan seperti baju, seluar, kasut dan segala mak nenek aksesori dari hujung rambut sampai hujung kaki (kecuali senjata dan barangan kawalan). Antara jabatan yang boleh berurusan dengan pihak kami adalah:

- Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
- Polis Diraja Malaysia (PDRM).
- RELA
- JPA
- Dan lain-lain pasukan beruniform.

Sebut sahaja apa barangan yang tuan/puan mahukan, InsyaAllah kami cuba mendapatkannya dengan harga yang paling berbaloi. TETAPI....Dengan syaratnya, setiap barangan haruslah melebihi dari 5 item untuk mendapatkan harga borong ini.

Kalau nak masuk tender, lagi la cantekkk...:D:D:D
Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi kami segera di talian 013-6068441 atau email tuahtiga@yahoo.com.my.

Terima kasih.:)cgrock

lama tak angkat...:):):)

CyberMachine
25-12-2012, 12:46 AM
glove putih ada?

glove aku koyak. haha

Bro_Izantie
25-12-2012, 12:58 AM
glove putih ada?

glove aku koyak. haha

abam nak jenis camner? pm me..:D:D:D

Bro_Izantie
25-12-2012, 01:26 AM
sempena nak masuk tahun baru ni, jom sapot2 kampeni kami sambil meraih sedikit rezeki...:)

Bro_Izantie
25-12-2012, 11:12 AM
selamat pagi....:)

world
25-12-2012, 11:23 AM
Bump untuk abam IZ .. hehe

Bro_Izantie
26-12-2012, 10:14 AM
Bump untuk abam IZ .. hehe

thanks abam,,,,:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Bro_Izantie
26-12-2012, 10:19 PM
kasi bump kejap...:)

azriusre
26-12-2012, 10:22 PM
Kapal Selam ada tak TT:-?:-?

Bro_Izantie
26-12-2012, 10:46 PM
Kapal Selam ada tak TT:-?:-?

ada..yg sekehen punya..tu pun buat ternak udang rimau dan ketam bakau

malikul_malik
27-12-2012, 12:30 AM
m-16 3 dozen,hand grenade satu karton.
free bump ekekekekeek

Bro_Izantie
27-12-2012, 08:14 AM
m-16 3 dozen,hand grenade satu karton.
free bump ekekekekeek

bergurau utk free bump takper..:D:D:D..kalau brgurau tanya soalan vodoh2 memang kena maki..agak2 la nak gurau pun..:(scam

azriusre
27-12-2012, 09:17 AM
ada..yg sekehen punya..tu pun buat ternak udang rimau dan ketam bakau

Ha, boleh le tu:D

Bro_Izantie
27-12-2012, 10:23 AM
kasi angkat utk tatpan kengkawan

Bro_Izantie
04-01-2013, 12:04 PM
kasi angkat utk tatpan kengkawan

jom..kasi angkat utk tender:)cgrock:)cgrock:)cgrock

peeral
14-01-2013, 12:52 PM
baju no 3 saiz 16.5, seluar saiz 35, belt hijau, pangkat koperal, coler dot arti, tab lengan PAC n AIRBORNE. lapik wing, wing silver, PPA setia, badge arti, bape kos smua tu. email sy kartunrock@yahoo.com. tq