PDA

View Full Version : Bagaimana caranya untuk migrate ke Mekah.


tsunami*
10-06-2012, 02:51 PM
Ada tak sesiapa disini yang ada maklumat mengenai cara untuk migrate ke Mekah. Aku bukan migrate seorang. nak bawa anak bini sekali. Mudah ke prosesnya?:-?

powell
10-06-2012, 02:58 PM
seronok klu dpt migrate..yela, dkat dgn tmpt suci kn..ape tujuan tt nk ksna? urusan kja ke?

tsunami*
10-06-2012, 03:00 PM
seronok klu dpt migrate..yela, dkat dgn tmpt suci kn..ape tujuan tt nk ksna? urusan kja ke?

Nak menetap dan terus tinggal disana hingga habis hayat.

lambda123
10-06-2012, 03:00 PM
set up biz kat sana. tapi kena ada cable kot.

thelastsamurai
10-06-2012, 03:04 PM
Nak menetap dan terus tinggal disana hingga habis hayat.

good luck TT...:)

TT
10-06-2012, 03:05 PM
sara hidup tggi tak kt mekah?

thelastsamurai
10-06-2012, 03:07 PM
aku rase macam tinggi gak..tapi entahlah...tnyelah org yg dah pg mekah..

Actifast
10-06-2012, 03:07 PM
Nak menetap dan terus tinggal disana hingga habis hayat.

sy berminat juga TT,

kalu dah disana jgn lupa kita di CG.

PM kalu dah pindah sana, sy nk tau cara juga.

tsunami*
10-06-2012, 03:11 PM
set up biz kat sana. tapi kena ada cable kot.

aku mmngorg bisnes tapi jual pakaian je. Cabel? Adoi nak kena pakai kabel ke #:-S

emmet_fx
10-06-2012, 03:13 PM
Saudi ni hanya ada 3 jenis visa jer... visa melawat,kerja dan visa haji/umrah... rasanyer kerajaan Saudi ni susah nak terima rakyat negara lain melainkan atas 3 jenis visa tadi. Untuk suami yang pergi bekerja disana pun akan dinilai pendapatan sebelum boleh bawa anak isteri. setakat yang saya tahulah... klu salah saya mintak maaf.. Tuan boleh cuba google untuk dapat banyak maklumat lagi

emmet_fx
10-06-2012, 03:15 PM
aku mmngorg bisnes tapi jual pakaian je. Cabel? Adoi nak kena pakai kabel ke #:-S

bisnes memang boleh tapu kena share dengan rakyat Saudi dan share diorg mesti 50% lebih dari Tuan.

tsunami*
10-06-2012, 03:22 PM
Saudi ni hanya ada 3 jenis visa jer... visa melawat,kerja dan visa haji/umrah... rasanyer kerajaan Saudi ni susah nak terima rakyat negara lain melainkan atas 3 jenis visa tadi. Untuk suami yang pergi bekerja disana pun akan dinilai pendapatan sebelum boleh bawa anak isteri. setakat yang saya tahulah... klu salah saya mintak maaf.. Tuan boleh cuba google untuk dapat banyak maklumat lagi

Terima kasih atas info. Bunyinya macam tuan pernah pernah menetap di Mekah.Betul ke?

tsunami*
10-06-2012, 03:23 PM
bisnes memang boleh tapu kena share dengan rakyat Saudi dan share diorg mesti 50% lebih dari Tuan.

Hmmm kalau rakyat mereka pegang lebih 50% camne kita nak control bisnes kita kan?

sakaratul
10-06-2012, 03:24 PM
panduan utk sesiapa yg berniat nk tinggal di mekah/madinah:

http://www.youtube.com/watch?v=5qIZz7yZnQ8

daripada hadis nabi s.a.w, insya allah dapat syafaat nabi kalau mati di madinah.

wallahu a'lam.

thelastsamurai
10-06-2012, 03:34 PM
mulia niat TT ni..

AureLia
10-06-2012, 04:55 PM
Kalau kita masih hidup ketika Dajjal dah keluar, maka kita akan selamat dari Dajjal, sekiranya kita berada di Mekah dan Madinah waktu tu...

gjoykamitake
11-06-2012, 10:51 AM
www.muhdkamil.org ..... dia ni pensyarah di Madinah. Maybe blh dapat info dari dia :D