PDA

View Full Version : Dimana hotel/chalet murah tapi selesa di Melaka


RINI ROSES
31-05-2012, 10:23 AM
Boleh kawan2 dekat kawasan melaka atau yang pernah pergi melaka beritahu saya tak kat mana penginapan yang selesa tapi harga agak murah (budget RM100-150/per nite...kalau lagi murah lagi bagus).

Mintak tolong bg link atau letak gambar2 hotel, bilik dan kalau boleh harga sekali.

tq kawan2!

PainKiller
31-05-2012, 10:25 AM
ni kena tanya Tok Puteh..haha..

RINI ROSES
31-05-2012, 10:32 AM
tok puteh ntah ke mana perginya...huhuhu
puas dah aku cari...hotel biasa g semua full kena booking!

PainKiller
31-05-2012, 10:34 AM
tok puteh ntah ke mana perginya...huhuhu
puas dah aku cari...hotel biasa g semua full kena booking!

buat khemah je la:D

ucop05
31-05-2012, 10:35 AM
tanyalah pak cik google...semua dia tahu..hehehe

Bro_Izantie
31-05-2012, 10:39 AM
umah mak mertua akuuu...pree jerr.....:P

joee
31-05-2012, 10:42 AM
try king hotel..area ayer keroh.aku penh stay situ..amik apartment.bilik mmg besau giler..parking pun bersepah2..yg penting ada lift

rocketeer999
31-05-2012, 10:43 AM
aku pun nk tau jgk ...


tp kalo area tanjung puteri aritu aku ade la pegi menginap..

dlm 120 semlm. ape ntah nama hotel tu.. xde book2 pun, walk in je..

konon nk merase jd backpackers laaa

hahhahhaa

matagas
31-05-2012, 10:44 AM
umah mak mertua akuuu...pree jerr.....:P

aku tak de kat melaka skrg..klu tak buleh jugak tumpang kat rumah aku:)):)):))
klu musim cuti ni..memang payah nk cari hotel...penuh:D:D

Zulnas78
31-05-2012, 10:45 AM
Try search kat agoda.com

http://www.agoda.com.my/?CID=1522969&mapp=no&redirecturl=http://www.agoda.com.my&utm_source=EM&utm_medium=Email&utm_content=76&utm_campaign=1205Email5

TAKZIM
01-06-2012, 11:40 PM
aku nak pegi Melaka juga minggu depan...

mana best makan2?

ocean gurl80
04-06-2012, 07:50 AM
aku pun tgh cari hotel budget yg selesa kt melaka..nk pergi masa ari malaysia nanti (sept)

nk tempah kt agoda.com tkde kredit card lak,,hihi

ada sesapa blh suggestkan tak hotel budget yg ok dan tk berapa mahal kt area melaka town?

sorry TT, tumpang thread TT jap,,:)

RINI ROSES
04-06-2012, 10:44 AM
oh takpa2..silakan aku tak kesah
lagi banyak orang nompang moga2 lagi banyak dapat info..
tu ler yang kat agoda tu nak kena booking pakai kad kredit...kita takda kad kredit lor...huhuhuhu
huwaaaaaaa...tarak sape boleh bantu ke?

RINI ROSES
04-06-2012, 10:47 AM
aku nak pegi Melaka juga minggu depan...

mana best makan2?

minggu depan tu bila?
bolehlah calling2...hihihihi

procyon
04-06-2012, 11:04 AM
aldy hotel..06-2833232..puri hotel 06-2825588..shah beach resort..06-3152120...

RINI ROSES
04-06-2012, 12:15 PM
ok thanks procyon...

hokmama
04-06-2012, 12:21 PM
nk area bandar ke...pinggir bandar ke...kalu cuti sekolah ni mmg le hotel bajet selalu penuh...area plaza mahkota tu mmg bnyk hotel bajet...aku meniaga area situ...tp lupa nama2 hotel tu lak...hahahaha...

miskhi
04-06-2012, 12:23 PM
Meh g chalet member aku kat pantai puteri....

ocean gurl80
04-06-2012, 01:39 PM
Meh g chalet member aku kat pantai puteri....

pantai puteri ni dekat town ke? brapa rm? sorry, tk reti sgt kt melaka ni,,huhu

ocean gurl80
04-06-2012, 01:41 PM
aldy hotel..06-2833232..puri hotel 06-2825588..shah beach resort..06-3152120...


antara 3 hotel ni,,mana yg plg dekat dgn melaka town? mana yg selesa ddan bersih?

aku nk book awal kalau ada suggestion yg ok kt sini :)

UmiQaisara85
04-06-2012, 04:17 PM
Kalau nak dekat pantai.. Challet sini memang best.. dia dekat kawasan kampung..

http://www.kmchalet.com/

:D:D:D:D

Bangun pagi dengar deruan ombak di luar.. :D:D:D

Kat sana cari Makan kat tepi pantai..

Asam pedas Melaka memamng Terbaikkk :)cgrock:)cgrock

ocean gurl80
04-06-2012, 07:48 PM
Kalau nak dekat pantai.. Challet sini memang best.. dia dekat kawasan kampung..

http://www.kmchalet.com/

:D:D:D:D

Bangun pagi dengar deruan ombak di luar.. :D:D:D

Kat sana cari Makan kat tepi pantai..

Asam pedas Melaka memamng Terbaikkk :)cgrock:)cgrock



tmpt ni dekat dgn town melaka ke?

dazzmine
04-06-2012, 07:52 PM
homestay kat pantai klebang...harga mmg berbaloi sbb rumah besar (teres corner lot)..nk ke bandar pn xjauh..dekat ngan dataran 1 malaysia (pantai klebang)..rumah ade 3 bilik n 2 bilik air..tv, mesin basuh, katil, sofa sume ade..peti sejuk pn ade..klo nak call 0176189822 - Rokiah..mmg selesa n berbaloi klo bawak family..

pressuresprayer
04-06-2012, 07:57 PM
0122791421 try call member ni, jaga hotel budget area melaka raya. Kalo tkde budget leh tido kat sofa reception pon leh.....

ocean gurl80
04-06-2012, 08:40 PM
0122791421 try call member ni, jaga hotel budget area melaka raya. Kalo tkde budget leh tido kat sofa reception pon leh.....

ok,,,apa nama hotel tu bro? melaka raya tu dekat town ke? saya nk cari yg dekat town punya

member ni owner hotel ni ke?sorry banyak tanya...first time nk g jalan jalan ni,,hihi

pressuresprayer
04-06-2012, 08:48 PM
ok,,,apa nama hotel tu bro? melaka raya tu dekat town ke? saya nk cari yg dekat town punya

member ni owner hotel ni ke?sorry banyak tanya...first time nk g jalan jalan ni,,hihi

CD HOTEL area plaza melaka raya .... tp dier bukan owner, dier keje ctu... kalo nk ape info mpt best kat melaka leh tye dier....

CD Hotel. Business Listing. 15, Jalan PM 5, Plaza Mahkota, 75050, Melaka, Melaka. HP 016-682 5648; Fax 06-232 9478

kene cepat booking, melaka raya weekend mmg full house.

MEDU
04-06-2012, 08:51 PM
saya ada 2 homestay. rumah kg dan rumah teres. siap ada dapur masak dan bbq. harga serendah rm80 semalam rumah 3 bilik

cutimurahmelaka.blogspot.com

NEMO
04-06-2012, 08:52 PM
Kalau nak dekat pantai.. Challet sini memang best.. dia dekat kawasan kampung..

http://www.kmchalet.com/

:D:D:D:D

Bangun pagi dengar deruan ombak di luar.. :D:D:D

Kat sana cari Makan kat tepi pantai..

Asam pedas Melaka memamng Terbaikkk :)cgrock:)cgrock

aku penah stay ni..mendamaikan

ocean gurl80
05-06-2012, 12:01 PM
aku penah stay ni..mendamaikan

bang nemo, tmpt ni jauh dr town tk?

hokmama
05-06-2012, 12:06 PM
ko nk area town kan...ko konfemkan...sy leh booking kan...bajet berapa...ko nk hotel sebaris ngan uptown pon bleh...meriah oooo...

alihaikal
05-06-2012, 12:11 PM
g la kat tg bidara..
chalet pd harga rm70 sampai rm 150 jerk

procyon
07-06-2012, 12:07 PM
antara 3 hotel ni,,mana yg plg dekat dgn melaka town? mana yg selesa ddan bersih?

aku nk book awal kalau ada suggestion yg ok kt sini :)

paling selesa dan dekat dgn ialah aldy hotel..jln kaki ke mahkota parade atau area tu....:)cgrock

mdikhsan
07-06-2012, 12:12 PM
100-150 bkan budget lagi dah tu.. boleh dapat hotel yg elok disekitar melaka raya. dan juga apartmert disekitar melaka raya.

matagas
07-06-2012, 12:19 PM
bang nemo, tmpt ni jauh dr town tk?

jauh..45 - 60 min perjalanan:D
aku tlg jawabkan

yoepitm
07-06-2012, 12:22 PM
try pengkalan balak..
member aku last weekend
pi nasib baik dpt tgk penyu bertelur..
http://www.ismahresort.com

mr achik
23-06-2012, 10:49 PM
Melaka oh melaka.. negeri yang ku puja. Aku ramai kawan kat sana. Maklum la.. Asal pun dari sana. Yang best utk riadah, Ismah resort. Resort ala2 kampung, kalo sapa nak makan ikan bakar terbaek, cari Restoran Ikan Bakar Kuala Sungai Baru. Tu pure kampung punya resepi. X de pakai tenaga indon or bangla. Hahaha..

NeCaRaS
05-07-2012, 02:18 PM
Melaka oh melaka.. negeri yang ku puja. Aku ramai kawan kat sana. Maklum la.. Asal pun dari sana. Yang best utk riadah, Ismah resort. Resort ala2 kampung, kalo sapa nak makan ikan bakar terbaek, cari Restoran Ikan Bakar Kuala Sungai Baru. Tu pure kampung punya resepi. X de pakai tenaga indon or bangla. Hahaha..

Aku xpernah pegi lagi ikan bakar kuala sg baru..besh ek?
Umbai dengan pengkalan balak je dah rasa..hehe

mr achik
10-07-2012, 03:11 AM
Aku xpernah pegi lagi ikan bakar kuala sg baru..besh ek?
Umbai dengan pengkalan balak je dah rasa..hehe

Kalau umbai tu, 20 tahun lepas ok la. Memang layan.. pengkalan bapak pun sama. Tapi skrg suma kejar untung je. Masak pun dah x special mana. Kalau Kuala Sungai Baru, ikan fresh. Yg masak pun orang tempatan. Tapi jangan salah kedai. Area situ ada 2 tmpt. Yang best sebelah komplek LKIM. Bukan Restoran terapung.

k3ryck
04-10-2012, 02:27 PM
ada x yg familiar dgn kawasan Pantai Puteri?

rasa time lalu dlu, ade je nampak chalet yg betul2 mengadap pantai.

la ni cari kt internet x jumpa plak.

nk booking ni :)

k3ryck
12-10-2012, 11:40 AM
aiseh~

xd yg dapat membantu ke?

302
13-10-2012, 09:28 PM
ape yg menarik kat melake

kopirait
13-10-2012, 09:32 PM
Kat Bandar Hilir ada satu hotel..
Nama dia aku pun dah lupa..haha :D

CH4
13-10-2012, 09:33 PM
kt air keruh ada la kt mitc
CH4-->> pnh duk situ

Abdul wahob
13-10-2012, 09:35 PM
dh pegi ke tt ni...kt area mahkota prade tu byk hotel murah tp no tk da la...try cr kt booking.com ke agoda.com ke

pengemis_pip90
13-10-2012, 09:38 PM
ko g je ckhotel..murah&bersih..RM78/nite..puas hati..dekat dgn bandar lama melaka..nk gerak ke mana2 pn senang..

azanney
13-10-2012, 09:39 PM
klik siji kat bawah ni...

cyborg
13-10-2012, 09:46 PM
Selalu aku lepak kat Strait Meridien Melaka. RM120-150 semalam.
Sebelah masjid Al-Azim, ada kedai 24 jam kat bawah.
Makan malam asam pedas atau apple burger di Restoran Apple Burger bersebelahan hotel.

pyro
13-10-2012, 09:46 PM
ya ya...kat banda hilir, area dataran pahlawan tu...rm70 hritu aku pegi..hotel melayu

ada hotel siap bagi warning awal2 PASANGAN BELUM BERKAHWIN TIDAK DIBENARKAR MENGINAP DISINI....

slakonja
15-10-2012, 01:54 PM
063514627
Straits view lodge
Btol2 ngadap pantai
Area pantai puteri
15-20min ke bandar

russaini
15-10-2012, 01:58 PM
_______________
www.homestay-kerteh-paka.blogspot.com