PDA

View Full Version : Used Car yang guna Sistem tukar hak milik sementara


pep guardiola
23-05-2012, 05:49 PM
Sistem tukaran hak milik sementara untuk kereta jual kereta terpakai kepada used car dah dilancarkan. Tapi aku bacaČ, benda ni belum diwajibkan lagi tapi akan diwajibkan. Cuma ada 135 lebih kurang used car yang dah ambil bahagian. Ada x siapaČ tahu mana used car yang dah ada sistem ni? Terima kasih semua yang sudi membantu.. :)cgrock

pep guardiola
24-05-2012, 09:07 AM
Xde orang tau ke?

Zul.H
24-05-2012, 09:39 AM
Rasanya masih belum 'on' lagi nih..

pep guardiola
25-05-2012, 11:37 AM
Rasanya masih belum 'on' lagi nih..

Patut le orang macam xtau jek.. :-?

JaweWetan
25-05-2012, 02:44 PM
laa.. mcmne tu? cube tt story skit... maybe rmai yg x tau termasuk sy.. pis!

driftking
25-05-2012, 02:57 PM
Xpaham...maksudnye kite beli tapi ade jangka masa tertentu ke jadi hak kite?

pep guardiola
25-05-2012, 05:26 PM
Xpaham...maksudnye kite beli tapi ade jangka masa tertentu ke jadi hak kite?

Kita jual kete @ trade in kat used car, pastu, used car kena tukar milik ke pihak dia terus. Maknanya, nama kita clear terus bila kereta tu masuk used car. Kalau used car x dapat jual kereta tu pun, lepas 6 bulan akan terus kekal milik used car tu.
Jadi kita xyah risau pasal nama x clear kat bank lagi ke, used car x bayar ke. Memang ada used car yg tukar nama terus, ada yang x tukarČ sampai kete tu terjual.
Kerajaan kata nak wajibkan. Baru kata NAK, belum wajib lagi. Tapi ikut berita dalam link kat bawah, ada used car yang dah wat camni di KL&selangor. Itu le aku tanya kot sapaČ tau mane used car yang dah ikut sistem ni. Ni link berita yang aku baca.


http://www.mot.gov.my/CurrentNews/Pages/Sistem%20Tukar%20Hak%20Milik%20Sementara%20Untuk%2 0Permudah%20Jualan%20Kereta%20Terpakai%20Dilancar. aspx