PDA

View Full Version : Palm Kernel Shell (PKS) utk dijual - with specs


shazjr
31-03-2008, 08:40 PM
http://www.envirocarbon.com.my/images/image016.jpg
http://www.envirocarbon.com.my/images/IMGP0945.JPGSalam semua,

Aku baru jer dpt 1 peluang utk dikongsi bersama rakan2 CG ni... Actually aku dapat contact utk amik PKS (hampas isirong sawit) direct dari kilang FELDA di johor & pahang... production so far boleh la dpt dlm 40,000 mt / month....

PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

So sape2 yg minat nak outsource buyer tu, silakan laa... aku boleh dapatkan harga ex-mill jer.. transportation & lain2 urusan utk export tu kena laa uruskan sendiri @ mintak tlg warga CG ni...

Kalau ada yg berkenan tu, boleh laa contact aku segera (selagi stok masih ada) :D

shahjb
02-04-2008, 12:20 AM
aslm ...boleh dapatkan quotation dan spec ker? Thanks

shazjr
02-04-2008, 10:26 AM
aslm ...boleh dapatkan quotation dan spec ker? Thanks

check your pm.. tq

shahjb
02-04-2008, 10:43 PM
thanks bro, bagaimana pula dengan spec? please email to me sahrizal79@yahoo.com.my

shazjr
03-04-2008, 11:30 AM
thanks bro, bagaimana pula dengan spec? please email to me sahrizal79@yahoo.com.my

dah email..

shahrirober
03-04-2008, 12:04 PM
email kt aku skali shahrirober@yahoo.com

shazjr
03-04-2008, 01:27 PM
PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

tawkeyestate
03-04-2008, 05:49 PM
PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

supply monthly tu utk brp lama, setahun, 2 tahun, etc

shazjr
03-04-2008, 07:39 PM
supply monthly tu utk brp lama, setahun, 2 tahun, etc

Contract utk pengambilan dpt 6 bulan & renew every 6 months.

fyreeze
03-04-2008, 07:49 PM
Utk ape benda ni??? Mcm menarik jer...

shazjr
03-04-2008, 09:04 PM
Ini ada penerangan sikit pasal apa itu PKS & kelebihannya

Palm Kernel Shell was partially a waste in 90s and early 2000 considering more than 350,000 tons were available for sale. The PKS had been a little known then for its potential usage in large scale. When the policy on environment for Green House Gases (GHG) emission reduction was little known in Malaysia Lafarge Malayan Cement Bhd(LMCB) has seriously embarked on the alternative fuel to partially replace fossil fuels(mainly coal)in its cement manufacturing.

The PKS is required to be pulverized if it were to be efficiently burnt in cement kiln as compared to coal burning efficiency. LMCB had a breakthrough in designing an impact crusher which has an output capacity of 10 TPH pulverized PKS and was installed at Rawang Plant, Selangor in late 2000. The 2nd crusher was designed for throughput capacity of 20 TPH being the largest PKS crusher in the world to-date was installed at Kanthan Plant, Perak in mid 2001

Malaysia was eligible to claim its carbon credit based on an approved methodology ACM 003 for partial replacement of fossil fuel by biomass palm kernel shell. The CDM project was finally completed after it was registered with UNFCCC CDM Board in 2005 and approved and issued its Certified Emission Reductions (CERs) for 366,260 tons of CO2 in 2006 (UNFCCC-0000 0247).
This paper discussed on the evolution of PKS market in Malaysia, development of palm kernel shell crusher and utilization of pulverized PKS as alternative biomass fuel as
partial replacement of fossil fuel for CDM project .The successful submission and registration of the CDM project with UNFCCC- CDM Board has resulted in the issuances of CERs to the 1st world largest CDM biomass project on biomass fuel for partial replacement of fossil fuel in cement kiln.

Abstract from Palm Kernel Shell (PKS) is More Than Biomass for Alternative Fuel After 2005
written by Mohammad Dit
Read more at http://cdm.unfccc.int/Projects/DB/DNV-CUK1182238337.59/ReviewInitialComments/6MHGPZIM56I19DT6NGL30G9OGNTIOK

328i
03-04-2008, 10:15 PM
ada stok lagi ke,,,,,u contact tu direct kilangkan,,
kalau buyers nak mcm mana? deal dgn u atau kilang atau kita uruskan,,,

shazjr
03-04-2008, 11:16 PM
ada stok lagi ke,,,,,u contact tu direct kilangkan,,
kalau buyers nak mcm mana? deal dgn u atau kilang atau kita uruskan,,,

I contact direct dgn sykt yg dpt contract utk keluarkan pks ni dr kilang2 sawit. Deal terus dgn sykt tp amik pks dr kilang.

shazjr
04-04-2008, 03:26 PM
mari, mari, mariiiii..... byk lagi stok utk dijual ni... harga special punya... kamsen pun bley bincang...hehehhehe

shahjb
05-04-2008, 01:37 PM
salam bro, saya ada buyer tapi kalo u uruskan bleh ker? Mcm mane dengan komisen dan LOI ? nie aku punya no tel 012-7267647

tradernbroker
05-04-2008, 01:50 PM
bro,u ada palm kernel cake tak?kalau ade harga brape?quatity skali ya

shazjr
05-04-2008, 02:06 PM
salam bro, saya ada buyer tapi kalo u uruskan bleh ker? Mcm mane dengan komisen dan LOI ? nie aku punya no tel 012-7267647

Ok bro, komisen boleh diuruskan. Detail spt dibincangkan td. Kalau ada buyer tu cepat2 la ye...

Selagi stok masih ada...

shazjr
05-04-2008, 02:11 PM
bro,u ada palm kernel cake tak?kalau ade harga brape?quatity skali ya

Maaf bro... Pkc takde la... Nanti kalau ada, aku roger bro...

shazjr
07-04-2008, 09:23 AM
cepat2... masih tinggal 17,000 MT yg tinggal (23,000MT sold out)... perghh laju betul... sape2 yg ada contact tu, cepat2 laa yer.. nanti kang melepas lak...

tawkeyestate
07-04-2008, 09:31 AM
cepat2... masih tinggal 17,000 MT yg tinggal (23,000MT sold out)... perghh laju betul... sape2 yg ada contact tu, cepat2 laa yer.. nanti kang melepas lak...

den punya yg 10k mt tu termasuk dlm 23k mt ke tak masuk lagi :-?

shazjr
07-04-2008, 10:30 AM
den punya yg 10k mt tu termasuk dlm 23k mt ke tak masuk lagi :-?

Dah masuk tu... tunggu cek jer... :D

shazjr
18-04-2008, 08:47 PM
Supply PKS boleh dibuat dari 6 kilang di Pahang & 7 kilang di Johor... Supply kini 52,000mt sebulan... So mari2 cari buyer... yg lain2 boleh bincang..hihihhihihi

shahjb
19-04-2008, 11:11 PM
bro...sory lambt reply...ni lah susah skit buyer ni...nak senang jek..dia nak price FOB Lah bro..

awi2000
11-05-2008, 03:35 PM
Supply PKS boleh dibuat dari 6 kilang di Pahang & 7 kilang di Johor... Supply kini 52,000mt sebulan... So mari2 cari buyer... yg lain2 boleh bincang..hihihhihihi

salam bro...saya ader mber nak cari gak hampas buah sawit klu ni...hampas yang nak di cari tu ...saya nak bro detailkan rege kat email:goldstep@gmail.com dia cakap ni sesuai untuk makanan ternakan lembu kambing....hantaran order yang saya dapat 10 tan buat permulaan ni...tu nak tya quatition yang boleh u kasi tu...ader ler masuk sikit...bper setan rege klu nak ambil banyak??? sms hp 0124150976 ym abang_awi2000

seni
14-06-2008, 10:13 AM
call me untuk jual pks tu 0193181670

shahjb
14-06-2008, 07:17 PM
Pada member forum sila beri quotation untk palm kernel shell.
Saya ada buyer.sila lihat dibawah untuk maklumat.

PALM KERNEL SHELLS on 10000 tons base TO KOREA. The quotation needs to contain the following items,

1. Your company profile
2. Payment condition
3. The item volume of 5000 tons
4. Unit Price (FOB which port)
5. What kind of transportation you
6. Package

Sila beri secepat mungkin. Quotation akan tamat 3 minggu dari Sekarang. Terima kasih

mcfir7
18-09-2008, 01:09 AM
http://www.envirocarbon.com.my/images/image016.jpg
http://www.envirocarbon.com.my/images/IMGP0945.JPGSalam semua,

Aku baru jer dpt 1 peluang utk dikongsi bersama rakan2 CG ni... Actually aku dapat contact utk amik PKS (hampas isirong sawit) direct dari kilang FELDA di johor & pahang... production so far boleh la dpt dlm 40,000 mt / month....

PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

So sape2 yg minat nak outsource buyer tu, silakan laa... aku boleh dapatkan harga ex-mill jer.. transportation & lain2 urusan utk export tu kena laa uruskan sendiri @ mintak tlg warga CG ni...

Kalau ada yg berkenan tu, boleh laa contact aku segera (selagi stok masih ada) :D



mcm mana nak contack kau..pls sms to me to digi 4 7 4 7 1 6 0 urgent,,

faizimansor
15-10-2008, 10:37 AM
Shajr, perlukan 5000 mt/month. Akan arrange transportation sendiri.
Tlg sertakan ctc nombor anda.

Terima kasih.

Faizi
017-2828051
mohd_faizi@go.com

shazjr
15-10-2008, 09:36 PM
maaf semua sbb akhir2 ni bz sikit...
pasal PKS ni dah pun closed order...
Nanti kalau ada yg baru, aku inform melalui thread ni atau sms pd kwn2 yg ada tinggalkan no fon....

p/s: mod, kalau perlu boleh close thread ni... tq

azmanrasidi
11-11-2008, 01:09 PM
salam bro,

gua berminat dgn kernell nie
kalau gua more intrested how the mechanisme
1.LOI kpd sape
2.nk contact aper

salam:D

http://www.envirocarbon.com.my/images/image016.jpg
http://www.envirocarbon.com.my/images/IMGP0945.JPGSalam semua,

Aku baru jer dpt 1 peluang utk dikongsi bersama rakan2 CG ni... Actually aku dapat contact utk amik PKS (hampas isirong sawit) direct dari kilang FELDA di johor & pahang... production so far boleh la dpt dlm 40,000 mt / month....

PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

So sape2 yg minat nak outsource buyer tu, silakan laa... aku boleh dapatkan harga ex-mill jer.. transportation & lain2 urusan utk export tu kena laa uruskan sendiri @ mintak tlg warga CG ni...

Kalau ada yg berkenan tu, boleh laa contact aku segera (selagi stok masih ada) :D

azmanrasidi
11-11-2008, 01:13 PM
bro psl kernell shell tu kalau ader blh sms ker no gua 0195667571-azman

titann
24-12-2008, 07:12 PM
selamat berpuasa

headache
09-01-2009, 12:48 PM
Saya cari tempurung kelapa sawit.

Tengok sini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=66856).

tq.

faizaldahalan
23-01-2010, 05:21 PM
:)mcm mana nk hubungi saudara utk detail lbh lanjut berkenaan dgn PKS, tq

SharmCos
02-02-2010, 10:26 AM
Salam,

PKS ada lagi ke? Nak 5000MT monthly. Boleh arrange ke port berhampiran? Kalau boleh tolong quote harga sampai ke port yer.

Aiseh xleh pm la pulak. Tolong pm contact number/email..

TQ

SharmCos
03-05-2010, 01:00 AM
Masih mencari PKS.
Kuantiti: 3000MT sebulan
Harga: Sekitar RM125/MT siap hantar ke Ipoh. Sesuai utk kilang2 yg tak jauh dengan Ipoh.
Spec: Senang je, janji ganggam tak hancur. Maknanya bukan abu lah
Sila PM kalo ada.
Tima Kasih

zack807
04-06-2010, 11:23 PM
Masih mencari PKS.
Kuantiti: 3000MT sebulan
Harga: Sekitar RM125/MT siap hantar ke Ipoh. Sesuai utk kilang2 yg tak jauh dengan Ipoh.
Spec: Senang je, janji ganggam tak hancur. Maknanya bukan abu lah
Sila PM kalo ada.
Tima Kasih

sekam padi tak mahu ke?? harga spesial
kalau berminat pm saya.
pks sekarang mahal.susah nak dapat harga yang tuan offer tu.

May.Dubai
25-06-2010, 03:15 AM
Hi,
Saya minat nak tahu harga sekarang?
Terima Kasih
May

btecorporation@gmail
26-03-2011, 04:21 PM
i am looking for 10000 tonnes PKS supply to oversea, please let me know where is your company location and what is the price you can offer me based on the mention quantity. please reply me at binarytek@gmail.com or call me at 0166513366. tq

mr.dobi
26-03-2011, 04:27 PM
http://www.envirocarbon.com.my/images/image016.jpg
http://www.envirocarbon.com.my/images/IMGP0945.JPGSalam semua,

Aku baru jer dpt 1 peluang utk dikongsi bersama rakan2 CG ni... Actually aku dapat contact utk amik PKS (hampas isirong sawit) direct dari kilang FELDA di johor & pahang... production so far boleh la dpt dlm 40,000 mt / month....

PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

So sape2 yg minat nak outsource buyer tu, silakan laa... aku boleh dapatkan harga ex-mill jer.. transportation & lain2 urusan utk export tu kena laa uruskan sendiri @ mintak tlg warga CG ni...

Kalau ada yg berkenan tu, boleh laa contact aku segera (selagi stok masih ada) :D

Salam tuan maaf kalau lori tajuk sikit..kalau boleh dapat Palm kernell Oil sila call saya segera ok, tq..atau pm saya okay.:)cgrock

kornell1us
27-03-2011, 09:57 AM
Mencari PKS
Kuantiti: 10000MT sebulan
Harga: Sekitar RM110/MT siap hantar ke Dengkil/Meru.
Sila email pada tabbzulkarnain@yahoo.com

cg ong 55
27-03-2011, 07:43 PM
Ini ada penerangan sikit pasal apa itu PKS & kelebihannya

saya mahu kerner shell 20ribu ton setiap bulan selama 12 bulan

sebut harga fob pasir gudang,johor

only for serious seller

sebut harga gunakan usd

csc5663
01-04-2011, 10:29 AM
Tolong quote bagi cargo deliver ke Klang,
10000MT/bulan, ingin sign kontrak untuk 2tahun.
harga boleh bincang dan reset setiap 3bulan.
sila email: csc5663@hotmail.com
Terima Kasih

blakkend
11-04-2011, 05:14 PM
Salam boss...

ada lagi ke PKS ni? Saya ada buyer..013-2262473 (Azhar) TQ

shagadavan
11-05-2011, 12:11 AM
http://www.envirocarbon.com.my/images/image016.jpg
http://www.envirocarbon.com.my/images/IMGP0945.JPGSalam semua,

Aku baru jer dpt 1 peluang utk dikongsi bersama rakan2 CG ni... Actually aku dapat contact utk amik PKS (hampas isirong sawit) direct dari kilang FELDA di johor & pahang... production so far boleh la dpt dlm 40,000 mt / month....

PKS SPec:

- Moisture: 17% max
- Impurity: 2% max
- Fiber: 5% max
- Hard Shell: 90% minimum

Price: RM130 per MT (ex-mill)

So sape2 yg minat nak outsource buyer tu, silakan laa... aku boleh dapatkan harga ex-mill jer.. transportation & lain2 urusan utk export tu kena laa uruskan sendiri @ mintak tlg warga CG ni...

Kalau ada yg berkenan tu, boleh laa contact aku segera (selagi stok masih ada) :D

Tuan,

Tlg hantar sebut harga kepada MOD ST SDN BHD
1-02 Wisma Dicor
SS 17/1A 47500
SUbang Jaya
Fax: 603-56113377
UP : En Ismail/Cik Dawn Porter


Kami ingin tahu berapa kah MT yang ada setiap bulan dan sama ada
pihak kami boleh ikat contract jangka masa panjang.

email address: modst.sb@gmail.com

up EN Ismail/cik Dawn Porter

Sila jawab dengan segara.


terima kasih

Ismail

hoongying
19-05-2011, 08:24 PM
hi bro 5000mt still availble?
email me
limforevergreen@gmail.com

robinskiz
22-07-2011, 08:22 AM
20000 mt/mont..
eksport ker china..
tlg bg rege??

ytlum23
19-08-2011, 03:40 PM
Hi Shajkr

I am interested to buy PKS with specs.

Please contact me at +65 92383293 or email me at ytlum23@ymail.com

Thks

blakkend
19-08-2011, 03:45 PM
Fresh PKS Price ex-mill Rm162 per MT. Interested parties please contact me at 013-2262473 or email me at azharruddin@gmail.com

ytlum23
21-08-2011, 12:42 AM
Hi Azharruddin ,

What is your PKS specs and how many MT do you have ex-mill ?

I will need sample and test report analysis if available.