PDA

View Full Version : Radio Player pulak yang rosak..


Atie Yolanda
17-05-2012, 09:32 AM
salam..

dulu daku mengadu tentang stereng keta gegar.. ALhmdlh skg ni dh ok.. :D

pada hari ni nak cerita pasal radio player daku pulak yg rosak.. :((:((:(( hari2 drive boring mengantuk... sunyi sepi jek.. nak dengar lagu Najwa Latif pun susah.. kosong..kosong..kosong..

kes 1 - bila kereta terhentak (sebab jalan tk rata) radio player terus mati.. bila terhentak lagi, hidup semula.. begitulah seterusnya.. :))

kes 2 - sekarang ni pulak, bila keta terhentak, suara radio hilang... daku kata radio tu masih sb tulisan2 kt screen tu masih ada.. cuma suara takde.. kdg2 bila kereta terhentak lagi.. suara radio muncul semula..


APAKAH MASALAHNYA YE??? :-?:-?:-?


p/s: jalan kt sekitar Papar - KK ni tak cantik sgt.. banyak jalan tak rata.. ~X(

sawamura
17-05-2012, 09:33 AM
boleh jadik cable connection

tapi kalo terhentak tuh radio mati mmg stended.. chapalang punya player slalunya gegar sket jer terus padam :)

Atie Yolanda
17-05-2012, 09:36 AM
boleh jadik cable connection

tapi kalo terhentak tuh radio mati mmg stended.. chapalang punya player slalunya gegar sket jer terus padam :)

CHAPALANG tu apa benda? :D

daku tak pena tukar set radio / cd player.. masa beli keta tu dlu, mmg tu jek la... takkan dia bagi player tak berkualiti kot..:-?

rasanya ini bukan biasalah saudara, sb sebelum ni ok jek..

anbusan
17-05-2012, 09:39 AM
klu blm first2 model dulu mmg problem radio agaknye
kete kompeny aku camtu le ahaha langgar lobang mati langgar lg hidup
last2 ke parit bendealah tu ckp kat bos ade org curik kahkahkah

jinlapar
17-05-2012, 09:40 AM
ada penunggu ni cik atie..hantu radio:-SS:-SS

sawamura
17-05-2012, 09:43 AM
CHAPALANG tu apa benda? :D

daku tak pena tukar set radio / cd player.. masa beli keta tu dlu, mmg tu jek la... takkan dia bagi player tak berkualiti kot..:-?

rasanya ini bukan biasalah saudara, sb sebelum ni ok jek..

chapalang = cap ayam ler :">:">

kalo radio asal den x tahu laa apa masalahnya.. kalo radio baru mungkin sebab radio tuh sendiri

dulu den tukar radio stended pada cd player apenamantahbrandkorea.. asal terhentak jer terpadam.. asal terhentak jer terpadam.. ~X(

lepas tuh kasik tukar sama itu alpine baru dia ok.. :))

Atie Yolanda
17-05-2012, 09:44 AM
ada penunggu ni cik atie..hantu radio:-SS:-SS

boleh jadik jugak kan... :-?

sawamura
17-05-2012, 09:47 AM
lagi satu..

radio kereta adik den.. volume knob dia problem gak (radio asal)..

kalo pulas volume sampai '0' sekalipon.. tetap ada bunyik keluar.. :))

pastuh.. kadang2 volume '20' dengan mcm berbisik jer.. kadang2 dengan mcm nk pecah gegendang telinga..

apa yg rosak pon x tahu laa :))

Atie Yolanda
17-05-2012, 09:47 AM
chapalang = cap ayam ler :">:">

kalo radio asal den x tahu laa apa masalahnya.. kalo radio baru mungkin sebab radio tuh sendiri

dulu den tukar radio stended pada cd player apenamantahbrandkorea.. asal terhentak jer terpadam.. asal terhentak jer terpadam.. ~X(

lepas tuh kasik tukar sama itu alpine baru dia ok.. :))

rasanya mcm saudara ckp td kan.. cable connection..

kena bawak pg kedai lah tu.. duit lagi.. ~X(

Atie Yolanda
17-05-2012, 09:49 AM
lagi satu..

radio kereta adik den.. volume knob dia problem gak (radio asal)..

kalo pulas volume sampai '0' sekalipon.. tetap ada bunyik keluar.. :))

pastuh.. kadang2 volume '20' dengan mcm berbisik jer.. kadang2 dengan mcm nk pecah gegendang telinga..

apa yg rosak pon x tahu laa :))

tu volume knob lah tu.. kdg2 seterika kat rumah tu pun sama jgk..

level rendah, panas bukan main.. kena pusing level yg last sekali kalau nk slowkan kepanasan sterika tu...

kadang2 ok pulak.. :))

krezyboy
17-05-2012, 09:50 AM
cable tu bro.. try check..

Atie Yolanda
17-05-2012, 09:56 AM
cable tu bro.. try check..

agak2 kos dia banyak tak? :((

jeebfx
17-05-2012, 10:14 AM
radio keta myvi adik saya pun jadi gini, last2 tukar lain je...

kni
17-05-2012, 11:46 AM
agak2 kos dia banyak tak? :((
cable mungkin ok lagi. tapi connector mungkin longgar...
try la gi kedai tanya...

benharungkar
17-05-2012, 11:50 AM
Tukar yang baru tt...radio murah jek

zinedine
17-05-2012, 11:36 PM
Confirm radio keta ko rosak TT woi.. Senang jer. Tukor radio baru. Beli double Din pun bagus..

zamreda
17-05-2012, 11:42 PM
tukar radio baru...

azzurri200
17-05-2012, 11:48 PM
adoiii.. sakit mata aku nk baca warna pink font ko.
ko hentak je radio ko tu skali tgk camna

Lenkcai
17-05-2012, 11:54 PM
buat sementara ni kalau masih rosak radio kau tu , guna fon je
harap kau ada smartphone tak kira lah brand apa pun

radio keta aku pun baru rosak 2-3 bulan ni, sementara nak ada duit beli radio baru, layan lagu thru fon jelah lol

balang
18-05-2012, 12:07 AM
beli radio lain la woi..yang anti vibrate punya..heheheh

ignorexx
18-05-2012, 12:08 AM
cek kebel power ngan bodi

tilambujang
18-05-2012, 08:31 AM
TT pakai kete aper?