PDA

View Full Version : Percutian ke Desaru,Punggai, Balau... & sekitar Johor serta Singapura....


as409
29-03-2008, 06:18 PM
-delete----------------

puteri23
30-03-2008, 10:16 AM
dh lama tu tak gi desaru..
ade ape2 perubahan tak :D

harunsml
30-03-2008, 11:13 AM
Aku lebih suka lepak kat tg balau

as409
30-03-2008, 07:15 PM
-delete---------------

as409
30-03-2008, 07:18 PM
-delete------------------

smartrader
11-04-2008, 11:10 AM
bagi la senarai pakej kat sni..
senag kitaorg nk tgk bajet yang ader...

as409
16-05-2008, 05:57 PM
-delete---------------

RINI ROSES
17-05-2008, 11:30 AM
fuh...best jugak ni kalau dapat tido semalam dua ni...

sideskirt
17-05-2008, 01:31 PM
Jom Jengah Johor! :D

Ada satu resort di Punggai...Punggai Bayu Beach Resort...pd aku tempat ni agak santai....dia ada banyak jenis chalet.nak datang secara individu atau secara kumpulan pun sesuai gak.Paling murah dlm RM100 bg 1 bilik yg bole isi 2 org.Jika datang dalam kumpulan yg ramai,harga yg ditawarkan adalah lebih murah.

Kat situ ade surau,kolam renang,tempat barbeque,open karaoke,beach volleyball court,dewan tertutup.... tempat ni kepunyaan org melayu. kalau nak booking,kena awal2 la...

kasi tampal gambo sikit lagi ngam bro ... nak jugak tgk apa yg santai kat situ .... :D

epi_san
17-05-2008, 01:40 PM
kasi pakej ..
mmg rancang nak holiday sesame family dan rakan2..
hehe

mamadi
17-05-2008, 03:43 PM
dh lama tu tak gi desaru..
ade ape2 perubahan tak :D

desaru sekarang macam dulu..tenang dan tempatnya bersih...ada tempat riadah & macam-macam la...hangat bila cuti sekolah ngn hjg mnggu...sesuai tempat untuk rileks ..he he dekat je ngan umah...

Gila Komik
17-05-2008, 03:44 PM
deesaru xde ape2 la...dh la nak g situ kne tempuh jln dalam ckt nye jauh...xyah g la...

Jijan
17-05-2008, 03:45 PM
kasi post gamba la sikit macam mana rupa bilik atau chelet /resort tu?? tepi pantai ke?

as409
17-05-2008, 07:54 PM
-delete-------------------

notrexdame
17-05-2008, 07:55 PM
desaru dl top la...aku slalu g DESARU IMPIAN

Gila Komik
17-05-2008, 07:57 PM
desaru tu memang pantai je...walau masuk ke dalam,sekarang ni jalan dah ok bro....tiap hotel kat desaru dah ade kan aktiviti menarik.salah satunye meninjau kelip2 kat sg lebam...bg org sekitar johor dan malas pegi jauh2,pantai desaru,kira ok la. aku syor kan hotel damai.kat situ rilex,kalau nak dibanding dgn hotel lain,kat situ tak hiruk pikuk dgn org.hotel tu org melayu punya...kenalan aku gak :)

yup hotel damai mmg boleh dkatakan plg tip top kt desaru...dkt gan pantai..n selesa...mmg sesuai utk bwk keluarga makan angin

as409
17-05-2008, 08:04 PM
-delete-------------------------

as409
17-05-2008, 08:11 PM
-delete-------------------

zinedine
20-05-2008, 10:18 PM
Datanglah ke Desaru. Sesapa yg tak penah pegi, pegi ler sana. Desaru dari kg aku cuma 23 km jer :D. Lain2, boleh dtg ke Tanjung Balau, pantai Batu Layar, Tanjung Pengelih, Pengerang, Teluk Sengat, Punggai, Sebana, Belungkor, PULAREK, tengok bandar Changi Singapura-pura, tembok besi sempadan Malaysia-Singapura-pura bla bla bla :D

as409
21-05-2008, 04:47 PM
-delete----------------------

KilangCetak
21-05-2008, 04:51 PM
kat punggai leh tahan jugak angin dia...best2....

tunjuk la gambar ckit2...baru tertarik sikit pelanggan..

frigid03
21-05-2008, 04:55 PM
skola aku dkt ngan pantai desaru..g sane jln kaki jek dlu:))

as409
21-05-2008, 04:55 PM
-delete---------------

ammarebest09
21-05-2008, 05:12 PM
Boleh tempah online ke?

mj12
21-05-2008, 06:14 PM
rege berapa bro?

as409
22-05-2008, 05:37 PM
-delete-----------------

mj12
22-05-2008, 05:39 PM
gambar ada bro?

as409
22-05-2008, 05:44 PM
-delete--------------------

as409
22-05-2008, 06:33 PM
-delete----------------------

as409
23-05-2008, 04:51 PM
-delete------------------------

Fadu
26-05-2008, 03:05 PM
aku rindu nk tgk gambar2 desaru ni bro... blh kasi upload tak? dulu pegi time sekolah tu..dh lebih 6 tahun dh ni..

as409
26-05-2008, 04:05 PM
-delete-------------------

mrzack
02-06-2008, 01:59 AM
camne nak upload kat sini eh? :D
Bro. Ni cara nak upload:

1. Pergi ke http://imageshack.us

2. Upload gambar melalui web tersebut. Just Browse imej dan tekan button host it!

3. Bila dah upload di server web tu, dia akan bagi kod.

4. Pilih yang Hotlink for forums (1). Just klik kanan dalam box kod tu. Then copy kod tersebut.

5. Then paste kat forum ni iaitu masa taip kat bahagian ni.

Selamat mencuba.

p.s. Walaupun saya dah 8 tahun kat Johor, tapi sekali pun saya belum pernah ke Desaru. Takder rezeki lagi. InsyaAllah, saya sedang rancang percutian. Maybe nak cuba Desaru. ;)

as409
02-06-2008, 06:08 PM
-delete--------------------

notrexdame
02-06-2008, 06:25 PM
pakai pHotobuckets.com PON bole gak...

mrzack
02-06-2008, 06:44 PM
pakai pHotobuckets.com PON bole gak...
Boleh jugak..

Sorry kalau berbelit. Yg tu mudah je nak guna. Just upload dan copy kod sahaja.

Cara lain, guna http://www.fotopages.com atau http://www.slide.com. Upload gambar kat sana dan letak link kat sini sahaja. So boleh tengok kat sana.

Ni contoh member kita yang promote pakej cuti di Langkawi. Dia guna slide.com.

http://www.slide.com/r/wHlzS2_jwT8hLaYyFrwGCUHZPKDVqtbt?previous_view=lt_ embedded_url/

as409
03-06-2008, 04:12 PM
-delete---------------------

mrzack
03-06-2008, 11:57 PM
Alahai.. Sakit kaki lak ke? Jatuh tangga ke? :)

Takpe bro, nanti sampai masa saya nak ke sana saya akan contact bro lah.

Selamat bercuti.

as409
05-06-2008, 02:39 AM
-delete------------------------

as409
25-12-2009, 03:44 PM
-delete-----------------

as409
01-01-2010, 11:40 PM
-delete--------------------