PDA

View Full Version : Dptkan cash / Kurangkan Interest kad kredit ke 6% ~ KL/N9/JB/Melaka/Penang/Perak


Pages : [1] 2 3 4 5 6

dreamteam
27-03-2008, 10:17 PM
Credit card easy payment ( KL/Selangor/n9/JB /Penang- terbaru Melaka
dan kawasan yang sewaktu dengan nya )


Kurangkan bayaran bulanan minima kad kredit anda sehingga lebih 40%?

Kurangkan kos hutang kad kredit ke 6% setahun dari 18% setahun?

Mempunyai status kredit yang baik?

Elak dari disenarai-hitamkan?


http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/tim_imprisoned_by_credit_card_debt_hg_clr.gif




Kami mempunyai cara BAGAIMANA untuk menyelesaikan masalah ansuran kad anda dari 18% kepada 6% setahun...
Bukankan ianya MENGUNTUNGKAN anda...?

- Tiada urusan pembayaran pendahuluan diperlukan/dikenakan
- Jimat sehingga 6.5% sebelum process
- Jimat sehingga 12% setahun
- Pengurangan bayaran amsuran bulanan
- Sebarang pengeluaran wang tiada dikenakan faedah 5%
- Menyelesaikan masalah lebihan penggunaan Credit Card anda
- Kelulusan dijamin 100%
- Pembayaran balik semuanya mealui bank
- Boleh selesaikan hutang kad kredit dalam masa 3 tahun
- Memperbaharui record kad kredit bagi menaikan kredit limit

Kad Kredit Bank2 yang boleh di prosess

Maybank -24/36 bulan
Hongleong - 24/36 bulan
RHB - 24/36/48/Bulan
EON - 24/36/48/60 Bulan
PUBLIC - 24/36 bulan
UOB -24 bulan
CIMB - 20/30 bulan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MbF - 24 bulan
Ambank - 24/36 bulan
Standard Chartered - 18 bulan
HSBC - 24 bulan sila pm

Bank2 lain akan menyusul.

Terima Kasih.


Pihak BANK gembira & ANDA pula bahagia
URUSAN PEMBAYARAN BALIK MELALUI BANK


Contoh pengiraan (Guna had kredit penuh)
Jumlah pinjaman = RM10,000
One time fee = RM10,000 x 18% => RM1,800
Baki bersih = RM10,000 - RM1,800 =>RM8,200
Tunai dipulangkan kpd anda = RM8,200 (baki bersih) - RM8,000 (baki tertunggak) =>RM200
Bayaran bulanan = RM10,000/36 bln => RM277.78 sebulan


Syarat2....
Mula-mula sekali, kenalpasti maklumat setiap kad kredit anda:
a. Nama Bank
b. Credit Limit
c. Available Balance
d. Masih aktif

peta office

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/location.jpg

A-1-13 Jalan Kuchai Maju 2, Kuchai enterpenuers park...waktu urusan .Isnin - Sabtu 10am - 6pm

Alamat Di melaka

87-1, Jln Melaka raya 25, taman melaka raya, 75000, melaka
Alamat Di JB

No. 49-A, Jalan Kuning, Taman Pelangi, JB.

alamat di Penang
7113,Jln Raja Uda, Tmn Aman jaya,12300 Butterworth, Penang

berminat sila email edreamteam@gmail.com

YIM ..investmentdreamteam

Agen diperlukan....terutama melaka dan N9 - segera tempah tempat anda
perkenalkan member ada imbuhan kepada anda
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...sudah dibuka 18/4/2008

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diteruskan hingga Hujung April...

dreamteam
27-03-2008, 10:57 PM
Pejabat di KL dibuka 7 hari...termasuk hari sabtu dan ahad

Kepada yang berminat menajdi agen diskaun diberikan kepada yang terawal di kawasan N9 dan melaka

degaOne
28-03-2008, 12:08 AM
Kad Kredit Bank2 yang boleh di prosess

Maybank -24/36 bulan
Hongleong - 24/36 bulan
RHB - 24/36/48/Bulan
EON - 24/36/48/Bulan
PUBLIC - 24 bulan
UOB -18 bulan
CIMB - 20/30 bulan
MbF - 24 bulan

Bank2 lain akan menyusul.

Terima Kasih.


Ni apa maksud dia bro?

dreamteam
28-03-2008, 12:14 AM
Ni apa maksud dia bro?

contoh
bank ( CIMB - bank boleh dibuat ) - 20bulan/30bulan payment pilihan yang ada

dreamteam
28-03-2008, 08:11 AM
selamat pagi semua....

berminat mandapat cash atau mengurangkan interest kad kredit..

berminat untuk menjadi agen dan menambah pendapatan...

sila contact saya
di KL dubuka 7 hari seminggu....

Johor pun boleh..........

agen melaka dan n9 diperlukan segera...

nonama
28-03-2008, 11:20 AM
kalau dah pakai sampai limit bole ke? tp still active?

dreamteam
28-03-2008, 11:20 AM
kalau dah pakai sampai limit bole ke? tp still active?

boleh tapi kena bayar interesrt guna cash...

dreamteam
28-03-2008, 11:22 AM
kalau dah pakai sampai limit bole ke? tp still active?

berikan amount berapa saya kirakan macam mana
kalau susah pm jer

nonama
28-03-2008, 11:22 AM
oooo camne nak kire interest tu?

nonama
28-03-2008, 11:24 AM
k cek PM bro :D

dreamteam
28-03-2008, 11:27 AM
k cek PM bro :D

dah balas....

nazir5481
28-03-2008, 03:51 PM
AKU KAT MELAKA NIH..
minat gak nak tau mcm mana...
e-mail aku bro..

nazir5481@gmail.com

dreamteam
28-03-2008, 04:03 PM
AKU KAT MELAKA NIH..
minat gak nak tau mcm mana...
e-mail aku bro..

nazir5481@gmail.com

akan diuruskan kan bosss...

cput
28-03-2008, 05:02 PM
ala..hsbc takde lagik..kecewanyer..N9 dah ada ker? if takde nak join bley??

dreamteam
28-03-2008, 05:28 PM
ala..hsbc takde lagik..kecewanyer..N9 dah ada ker? if takde nak join bley??

boleh apa ada hal...n9 belum ada..melaka akan dibuka 4/4

dreamteam
28-03-2008, 05:29 PM
ala..hsbc takde lagik..kecewanyer..N9 dah ada ker? if takde nak join bley??

hsbc tu akan menyusul kot...sabar....

dreamteam
28-03-2008, 09:24 PM
ada sesiapa lagi berminat jadi agen..melaka dan n9.....

ada diskaun kepada yang awal.....

z_makalof
29-03-2008, 05:37 AM
ada sesiapa lagi berminat jadi agen..melaka dan n9.....

ada diskaun kepada yang awal.....

rase mcm minat nk jd agen tp area selangor,bole ker??
dpt diskaun tu berapa rm?

dreamteam
29-03-2008, 08:03 AM
rase mcm minat nk jd agen tp area selangor,bole ker??
dpt diskaun tu berapa rm?

boleh area selangor pun boleh....pasal diskaun sila pm yer..

gengjawa
29-03-2008, 09:01 AM
ada sesiapa lagi berminat jadi agen..melaka dan n9.....

ada diskaun kepada yang awal.....

best sevices dreamteam nie, wak dah gunapakai khidmat dia yg mantap:)cgrock

dreamteam
29-03-2008, 11:19 AM
best sevices dreamteam nie, wak dah gunapakai khidmat dia yg mantap:)cgrock

thank bro....

dreamteam
29-03-2008, 12:46 PM
Berminat membuat easypayment di kl sahaja

melaka akan dibuka bagi mereka yang tinggal di kawasan berhampiran.....

agen diperlukan...berminat sila contact segera

z_makalof
29-03-2008, 04:39 PM
boleh area selangor pun boleh....pasal diskaun sila pm yer..

..............sori2 aku nk pm terpost kt sini plak:))

dreamteam
29-03-2008, 07:14 PM
..............sori2 aku nk pm terpost kt sini plak:))

dah dibalas heheh

dreamteam
29-03-2008, 07:35 PM
Update terbaru

HSBC 12 bulan dibuka........
Public Bank hingga 36 bulan....dipanjangkan sebelum ini hanya 24 bulan

dreamteam
29-03-2008, 11:00 PM
Update terbaru

HSBC 12 bulan dibuka........
Public Bank hingga 36 bulan....dipanjangkan sebelum ini hanya 24 bulan

Tawaran..terhebat...

Buat easypayment...ada imbuhan..kepada anda..
Jadi agen..ada diskaun...

dibuka 7 hari seminggu

dreamteam
30-03-2008, 12:13 PM
Tawaran..terhebat...

Buat easypayment...ada imbuhan..kepada anda..
Jadi agen..ada diskaun...

dibuka 7 hari seminggu

tawaran masih terbuka.....

dreamteam
30-03-2008, 12:42 PM
tempahan Agen melaka

1.Matagas
2.....
3.....
4.....

tawaran diskaun masih terbuka

dreamteam
30-03-2008, 03:53 PM
tempahan Agen melaka

1.Matagas
2.....
3.....
4.....

tawaran diskaun masih terbuka

Up sikit...Melaka hanya tinggal 5 hari lagi akan dibuka :D

bluesuntukaku2k
30-03-2008, 05:58 PM
dreamteam...pmkan add kat kl.....

dreamteam
30-03-2008, 06:16 PM
dreamteam...pmkan add kat kl.....

bro tak leh pm ler bro.....tolong check 1 st post ada alamat dan peta

dreamteam
30-03-2008, 10:01 PM
bro tak leh pm ler bro.....tolong check 1 st post ada alamat dan peta

ok bos beres..apa2...msg key

kitasaudara
30-03-2008, 10:37 PM
hello,easypay yg u all maksudkan ni 0% interest kan?dan first nak transfer direct charge 18% untuk 3 tahun?klu betul i berminat nak tau lanjut...agen pantai timur bila nak open?

dreamteam
30-03-2008, 10:43 PM
hello,easypay yg u all maksudkan ni 0% interest kan?dan first nak transfer direct charge 18% untuk 3 tahun?klu betul i berminat nak tau lanjut...agen pantai timur bila nak open?

betul tu......agen pantai timur akan mendatang bos......

ABL621
30-03-2008, 10:48 PM
ada sesiapa lagi berminat jadi agen..melaka dan n9.....

ada diskaun kepada yang awal.....

Allo bang,

kat perak x de lg ker :-? :-? :-? :-? :-?

dreamteam
30-03-2008, 10:51 PM
Allo bang,

kat perak x de lg ker :-? :-? :-? :-? :-?

belum ler bro...sekarang baru nak buka dimelaka....

Macam2Biz
31-03-2008, 12:11 AM
salam...
sama2la...kita memajukan diri...moga2...berjaya..amin...cayala bro dreamteam....

dreamteam
31-03-2008, 12:58 AM
salam...
sama2la...kita memajukan diri...moga2...berjaya..amin...cayala bro dreamteam....

Thank bro..selamat berjaya pada anda juga...aminnnn

zaliha
31-03-2008, 01:04 AM
Macam Nak Kurangkan Tu...

silondeh
31-03-2008, 01:04 AM
aku dok melaka. mcmane bende ni...leh wat duit ke...trgkan leh?

dreamteam
31-03-2008, 01:08 AM
aku dok melaka. mcmane bende ni...leh wat duit ke...trgkan leh?

Kita akan berikan komisyen dari yang buat easypayment ini....
so jika ramai yang buat uder kita maka banyakler untung

bluesuntukaku2k
31-03-2008, 01:13 AM
Yup... tak sabar nak jadi agent...huhuhhuu

dreamteam
31-03-2008, 01:14 AM
Macam Nak Kurangkan Tu...


kita kurangkan interest...biasanya 18% setahun mengunakan easypayment hanya 6%...dan bulanan yang rendah....
selapas bayar mengikut jadual hutang akan habis....
tak seperti biasa kita bayar min 5%...tak tahu bila boleh habis

dreamteam
31-03-2008, 01:16 AM
Yup... tak sabar nak jadi agent...huhuhhuu

tak lamalagi tu...sabar yer broooo

bluesuntukaku2k
31-03-2008, 01:23 AM
huhuhhuu......

dreamteam
31-03-2008, 01:26 AM
huhuhhuu......

dah boleh start promosi hehehe boleh usha2 mana2 kawan2

z_makalof
31-03-2008, 03:24 AM
Kita akan berikan komisyen dari yang buat easypayment ini....
so jika ramai yang buat uder kita maka banyakler untung

bro...
bole citer detail sikit pasal komisyen???
nk tau gak..bole bakar semangat klau lumayan..:D
:)cgrock

dreamteam
31-03-2008, 08:12 AM
bro...
bole citer detail sikit pasal komisyen???
nk tau gak..bole bakar semangat klau lumayan..:D
:)cgrock

bagi yang but epp under u akan dapat 3% ~ 4% komisyen

dan level 2 anda akan dapat 0.5% jika anda dah buat sales 10k....


bermaksud..jika anda bawa org buat epp sebanyak 10k..anda akan dapat rm300...on the spot

dreamteam
31-03-2008, 12:07 PM
bro...
bole citer detail sikit pasal komisyen???
nk tau gak..bole bakar semangat klau lumayan..:D
:)cgrock

Kalau berminat...sila contact yer...


Melaka hanya tinggal 4 hari sahaja...

sila tempah tempat anda.....

bluesuntukaku2k
31-03-2008, 12:59 PM
Jom.......:)

dreamteam
31-03-2008, 01:14 PM
Jom.......:)

yer jommm apa lagi.....

dreamteam
31-03-2008, 05:22 PM
Up sikit


siapa nak nak buat easypayment........

ada diskaun.........

gapo98
31-03-2008, 07:06 PM
Up sikit


siapa nak nak buat easypayment........

ada diskaun.........

Camne tuu boss leh terangkan tak? jika mbf brapa lama ye leh easypmt ni? diskaunnya pulak brapa banyak tuu?

muorian
31-03-2008, 07:10 PM
ktn dah ada x?

dreamteam
31-03-2008, 07:25 PM
ktn dah ada x?

belum lagi bro.....

kitasaudara
31-03-2008, 11:58 PM
betul tu......agen pantai timur akan mendatang bos......

tq...tapi jangan lama sangat...klu boleh sy jd cust pastu jadi agent...cammana nak contact? no phone berapa?next week nak gi kl ni..

bluesuntukaku2k
01-04-2008, 12:05 AM
:):):):):):):):):) cayalah boss :):):):):):):):):):)

dreamteam
01-04-2008, 08:10 AM
tq...tapi jangan lama sangat...klu boleh sy jd cust pastu jadi agent...cammana nak contact? no phone berapa?next week nak gi kl ni..

boleh check bawah tu heheh semua ada
apap pun call saya 0196841659

dreamteam
01-04-2008, 08:11 AM
:):):):):):):):):) cayalah boss :):):):):):):):):):)

thank brooo....


selamat pagi semua......

sesiapa berminat

bluesuntukaku2k
01-04-2008, 09:05 AM
mari...mari..... apa lagi.....kurangkan interest.....

dreamteam
01-04-2008, 09:10 AM
mari...mari..... apa lagi.....kurangkan interest.....

bagus2....ada juga org meriahkan thread ini....

bluesuntukaku2k
01-04-2008, 09:15 AM
:)..... bos.jgnlupa pkl 3~4 nanti

dreamteam
01-04-2008, 09:22 AM
:)..... bos.jgnlupa pkl 3~4 nanti

baik bos....takan lupa punya......

dreamteam
01-04-2008, 08:45 PM
:)..... bos.jgnlupa pkl 3~4 nanti

dah boleh promosi hehe

sesiapa nak buat boleh juga buat dengan bluesuntukaku2k....

Melaka akan ditunda ke 10/4/2008

dreamteam
02-04-2008, 08:11 AM
selamat pagi semua....

ada sesiapa nak buat easypayment..

:D

bluesuntukaku2k
02-04-2008, 10:26 AM
Bank Islam, AEON, Standard Chartered, OCBC dah boleh buat ke????

dreamteam
02-04-2008, 10:38 AM
Bank Islam, AEON, Standard Chartered, OCBC dah boleh buat ke????

standard chartered dah boleh

dreamteam
02-04-2008, 11:52 AM
Agen epp diperlukan untuk N9 dan melaka
ada diskaun cepat2

JOHORIAN
02-04-2008, 12:16 PM
Salam Bro...

Kite tinggal kat jaybee..dan berminat lah nak jadi agen
boleh tolong dia punya detail kat....
putehh_75@yahoo.com.my:))

dreamteam
02-04-2008, 12:28 PM
Salam Bro...

Kite tinggal kat jaybee..dan berminat lah nak jadi agen
boleh tolong dia punya detail kat....
putehh_75@yahoo.com.my:))

ok bro...saya akan emailkan

bluesuntukaku2k
02-04-2008, 12:45 PM
Standard Charted berapa %

dreamteam
02-04-2008, 01:07 PM
Standard Charted berapa %

standard chartered 9%....

muorian
02-04-2008, 01:11 PM
berapa kos nk jd agen? :p
ok gak kalu dpt bukak kat p.timur nih, ramai dok tgu

bluesuntukaku2k
02-04-2008, 01:14 PM
Nak jadi agent?... meh PM aku....

muorian
02-04-2008, 01:23 PM
Nak jadi agent?... meh PM aku....

laju je ngko ekk

muorian
02-04-2008, 01:24 PM
kalau dh sampa kredit limit, bley ke nk kuarkan cash lagi? :D

bluesuntukaku2k
02-04-2008, 01:28 PM
tak boleh.....

dreamteam
02-04-2008, 02:40 PM
kalau dh sampa kredit limit, bley ke nk kuarkan cash lagi? :D

semuanya bergantung kepada avaible balance...jika boleh ada ler cash

dreamteam
02-04-2008, 10:13 PM
up sikit.....

area kl/selangor/n9...

akan dibuka di melaka 10/4.....


kepada yang berminat office di buka hingga sabtu....

yang berminat ak ajdi agen melaka...boleh tempah...tempat

bluesuntukaku2k
02-04-2008, 11:00 PM
Ya Up Sikit.... :)

dreamteam
03-04-2008, 08:18 AM
Selamat pagi...semua


ingin kurangkan hutang kad kredit?
Contact saya

dreamteam
03-04-2008, 10:12 AM
Tawaran

Bawa kawan akan dapat incentive tak perlu jadi agent
anda akan diberi komisyen.....
~ nak jadi agent pun boleh ada diskaun atau free bersyarat

segera..sila contact saya area KL/N9/Melaka...segera

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 10:18 AM
Up sikit boss.....:)

kamal_kampong
03-04-2008, 10:22 AM
Credit card easy payment ( KL/Selangor/n9/JB - terbaru Melaka
akan dibuka 4/4/2008 dan kawasan yang sewaktu dengan nya )


Kurangkan bayaran bulanan minima kad kredit anda sehingga lebih 40%?

Kurangkan kos hutang kad kredit ke 6% setahun dari 18% setahun?

Mempunyai status kredit yang baik?

Elak dari disenarai-hitamkan?







Kami mempunyai cara BAGAIMANA untuk menyelesaikan masalah ansuran kad anda dari 18% kepada 6% setahun...
Bukankan ianya MENGUNTUNGKAN anda...?

- Tiada urusan pembayaran pendahuluan diperlukan/dikenakan
- Jimat sehingga 6.5% sebelum process
- Jimat sehingga 12% setahun
- Pengurangan bayaran amsuran bulanan
- Sebarang pengeluaran wang tiada dikenakan faedah 5%
- Menyelesaikan masalah lebihan penggunaan Credit Card anda
- Kelulusan dijamin 100%
- Pembayaran balik semuanya mealui bank
- Boleh selesaikan hutang kad kredit dalam masa 3 tahun
- Memperbaharui record kad kredit bagi menaikan kredit limit

Kad Kredit Bank2 yang boleh di prosess

Maybank -24/36 bulan
Hongleong - 24/36 bulan
RHB - 24/36/48/Bulan
EON - 24/36/48/60 Bulan
PUBLIC - 24/36 bulan
UOB -24 bulan
CIMB - 20/30 bulan
MbF - 24 bulan
HSBC - 12 Bulan

Bank2 lain akan menyusul.

Terima Kasih.


Pihak BANK gembira & ANDA pula bahagia
URUSAN PEMBAYARAN BALIK MELALUI BANK


Contoh pengiraan (Guna had kredit penuh)
Jumlah pinjaman = RM10,000
One time fee = RM10,000 x 18% => RM1,800
Baki bersih = RM10,000 - RM1,800 =>RM8,200
Tunai dipulangkan kpd anda = RM8,200 (baki bersih) - RM8,000 (baki tertunggak) =>RM200
Bayaran bulanan = RM10,000/36 bln => RM277.78 sebulan


Syarat2....
Mula-mula sekali, kenalpasti maklumat setiap kad kredit anda:
a. Nama Bank
b. Credit Limit
c. Available Balance
d. Masih aktif

peta office

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/location.jpg

A-1-13 Jalan Kuchai Maju 2, Kuchai enterpenuers park...waktu urusan .Isnin - Sabtu 10am - 6pm


berminat sila email edreamteam@gmail.com

YIM ..investmentdreamteam

Agen diperlukan....terutama melaka dan N9 - segera tempah tempat anda
perkenalkan member ada imbuhan kepada anda

uih..
best gak nih..tapi aku kat Kedah camner?..
kalo tak leh jugak jadi agen..
mcm best jer nih..
leh tolong2 kawan2 kurangkan hutang:D

dreamteam
03-04-2008, 10:25 AM
uih..
best gak nih..tapi aku kat Kedah camner?..
kalo tak leh jugak jadi agen..
mcm best jer nih..
leh tolong2 kawan2 kurangkan hutang:D

alamak kedah ker ..belum ada lagi ler bro....

kalau ada kawan kl...kita beri diskaun

JaMeQ
03-04-2008, 10:26 AM
laju bisnes bro...:D

:)paid :)paid :)paid

dreamteam
03-04-2008, 10:28 AM
laju bisnes bro...:D

:)paid :)paid :)paid

sikit2 ler bro....ada kawan hulur2 ler hehehe

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 11:07 AM
amboi boss......:)

dreamteam
03-04-2008, 11:39 AM
amboi boss......:)

heheh kawan2 kena hulur2 :D

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 04:09 PM
Just Refreshment~

Di bawah adalah di antara soalan-soalan lazim yang di tanyakan kepada kami. Untuk kemudahan semua saya paparkan di sini.

1. Siapakah kami ?
kami merupakan agen perunding perniagaan untuk penyelesaian hutang kad kredit dan pengurusan wang peribadi. Kami tidak mewakili mana-mana badan kewangan atau institusi kewangan. kami cuma hanya menawarkan khidmat runding cara untuk penyelesaian hutang kad kredit.(berminat dtg ler ofis)

2. Siapa boleh memohon Plan 0% Interest ini?
Plan 0% Interest ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang mempunyai kad kredit dari bank-bank yang ada di Malaysia. Antara syarat utama kad kredit pemohon mestilah AKTIF. Pemohon yang mempunyai kad kredit yang di BLOK tidak di terima. Walau bagaimana pun pemohon boleh menghubungi pihak bank dan minta pelepasan status BLOK. Plan ini amat sesuai untuk pemohon yang penggunaan kad kreditnya tidak lebih 80% dari had kredit kad. Bagi yang telah EXCEED kad kredit limit perlu membuat bayaran tunai untuk one time fee permohonan.

3. Bagaimana Untuk Memohon ?
Untuk memohon anda perlu menghubungi agen kami atau menghantar email kepada agen kami bersama butiran seperti jumlah hutang setiap kad kredit, had limit setiap kad kredit dan nama bank bagi setiap kad kredit. Pihak kami akan membuat kiraan dan saranan awal samada anda boleh memohon Plan 0% Interest yang di tawarkan. Jika anda layak agen kami akan bawa anda ke pejabat transaksi untuk proses transaksi dan penyelesaian kad kredit anda.

4. Apa yang perlu di bawa semasa proses transaksi?
Pemohon sendiri mesti hadir semasa transaksi dan tidak boleh guna wakil. Pengesahan identiti pemohon sendiri dengan bank diperlukan untuk proses transaksi. Pemohon hanya perlu bawa kad pengenalan dan semua kad kredit yang ingin di tukarkan ke Plan 0% Interest.

5. Berapa lama tempoh kelulusan?
Biasanya ia mengambil masa antara 20 minit hingga 50 minit. Bergantung kepada berapa ramai pemohon. Pihak kami ada 5 orang Customer Service yang sedia untuk membantu.

6. Bayaran bulan di bayar kepada siapa?
Pemohon perlu membayar bayaran bulan kepada bank yang mereka berhutang. Jika pemohon memohon Plan 0% Interest untuk kad kredit Maybank maka pemohon perlu membayar kepada Maybank. Tetapi kali ini hutang pemohon telah di tukarkan kepada Easy Payment Plan (EPP) - maksudnya plan bayaran mudah di mana hutang pemohon telah diagihkan untuk beberapa bulan yang dipohon.

7. Ada tak caj-caj tersembunyi?
Tiada caj yang tersembunyi. Apa yang ada ialah One Time fee yang dikenakan oleh bank.

8. Adakah proses ini selamat?
Ya proses ini adalah selamat. Tugas kami cuma menukarkan hutang yang anda sedia ada kepada EPP (Plan 0% Interest). Hutang anda masih dengan bank yang sama dan anda perlu bayar kepada bank yang sama. Cuma yang lainnya anda telah mengaktif Plan 0% Interest yang lebih menjimatkan dan tiada interest lagi untuk kad kredit anda.

dreamteam
03-04-2008, 04:20 PM
terima kasih bos atas info yang diberikan

dreamteam
03-04-2008, 05:46 PM
Tawaran

Bawa kawan akan dapat incentive tak perlu jadi agent
anda akan diberi komisyen.....
~ nak jadi agent pun boleh ada diskaun atau free bersyarat

segera..sila contact saya area KL/N9/Melaka...segera



Tawaran masih terbuka....

Office di KL di buka 6 hari...sehingga sabtu...
apa lagi....

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 08:15 PM
Hai bos....dah makan malam ke????....

dreamteam
03-04-2008, 08:34 PM
Hai bos....dah makan malam ke????....

dah makan ler....bos lak

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/set5_1.jpg
Nak duit free ?
perkenal pada kawan dapat komisyen ......
berminat sila contact..saya

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 08:36 PM
huhuuu...dah......

matagas
03-04-2008, 08:44 PM
tak sabau tunggu 10 hb nih :D

dreamteam
03-04-2008, 08:47 PM
tak sabau tunggu 10 hb nih :D

sabar bor....takan lari gunung dikejar

anajo_71
03-04-2008, 10:20 PM
Saya nak join ez payment ni. Bolehtak tolong kirakan bro?

dreamteam
03-04-2008, 10:28 PM
Saya nak join ez payment ni. Bolehtak tolong kirakan bro?

boleh berikan limit, outstanding...bank

anajo_71
03-04-2008, 10:51 PM
Helo Bro...boleh tolong kirakan tak?

anajo_71
03-04-2008, 10:52 PM
I try nak PM kat u tadi tapi email you tak lepas. You ada email lain tak? I seganlah nak tunjukkan kat sini I punya kad kredit ada banyaklah.

dreamteam
03-04-2008, 10:57 PM
Helo Bro...boleh tolong kirakan tak?

boss..boleh berikan saya..limit berapa?, outstanding...dan bank:D

dreamteam
03-04-2008, 10:58 PM
I try nak PM kat u tadi tapi email you tak lepas. You ada email lain tak? I seganlah nak tunjukkan kat sini I punya kad kredit ada banyaklah.

boleh sms saya...0196841659...senang

ABL621
03-04-2008, 11:14 PM
belum ler bro...sekarang baru nak buka dimelaka....

Bila nak bukak kat perak....

kwn2 teman ramai yg guna kad kredit dan ramai juga yg sesak....

ape syarat nak jd ejen :D :D :D :D :D :D

email kat teman abl_621@yahoo.com

anajo_71
03-04-2008, 11:16 PM
Ok bro, saya dah sms dah. Saya tengah tunggu reply yea...urgent nih..

anajo_71
03-04-2008, 11:18 PM
Bro dah tido ke? Awal lagi nih.. ayam jantan belum berkokok lagi..

anajo_71
03-04-2008, 11:19 PM
Saya tengah berkobar2 nak join esok nih..cuma nak tahu berapa cash yg kena bayar sebab kredit dah capai limitnya...

dreamteam
03-04-2008, 11:20 PM
Bro dah tido ke? Awal lagi nih.. ayam jantan belum berkokok lagi..

ada kejaplagi saya reply sms :D :D

dreamteam
03-04-2008, 11:27 PM
Bila nak bukak kat perak....

kwn2 teman ramai yg guna kad kredit dan ramai juga yg sesak....

ape syarat nak jd ejen :D :D :D :D :D :D

email kat teman abl_621@yahoo.com

kalau buka saya inform bos awal2

dreamteam
03-04-2008, 11:29 PM
Saya tengah berkobar2 nak join esok nih..cuma nak tahu berapa cash yg kena bayar sebab kredit dah capai limitnya...

dah jawab sms bos...apamacam

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 11:30 PM
Mantap....

kitasaudara
03-04-2008, 11:30 PM
boleh check bawah tu heheh semua ada
apap pun call saya 0196841659

thanks..call u later..

bluesuntukaku2k
03-04-2008, 11:36 PM
Refreshment~

Di bawah adalah di antara soalan-soalan lazim yang di tanyakan kepada kami. Untuk kemudahan semua saya paparkan di sini.

1. Siapakah kami ?
kami merupakan agen perunding perniagaan untuk penyelesaian hutang kad kredit dan pengurusan wang peribadi. Kami tidak mewakili mana-mana badan kewangan atau institusi kewangan. kami cuma hanya menawarkan khidmat runding cara untuk penyelesaian hutang kad kredit

2. Siapa boleh memohon Plan 0% Interest ini?
Plan 0% Interest ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang mempunyai kad kredit dari bank-bank yang ada di Malaysia. Antara syarat utama kad kredit pemohon mestilah AKTIF. Pemohon yang mempunyai kad kredit yang di BLOK tidak di terima. Walau bagaimana pun pemohon boleh menghubungi pihak bank dan minta pelepasan status BLOK. Plan ini amat sesuai untuk pemohon yang penggunaan kad kreditnya tidak lebih 80% dari had kredit kad. Bagi yang telah EXCEED kad kredit limit perlu membuat bayaran tunai untuk one time fee* permohonan.

3. Bagaimana Untuk Memohon ?
Untuk memohon anda perlu menghubungi agen kami atau menghantar email kepada agen kami bersama butiran seperti jumlah hutang setiap kad kredit, had limit setiap kad kredit dan nama bank bagi setiap kad kredit. Pihak kami akan membuat kiraan dan saranan awal samada anda boleh memohon Plan 0% Interest yang di tawarkan. Jika anda layak agen kami akan bawa anda ke pejabat transaksi untuk proses transaksi dan penyelesaian kad kredit anda.

4. Apa yang perlu di bawa semasa proses transaksi?
Pemohon sendiri mesti hadir semasa transaksi dan tidak boleh guna wakil. Pengesahan identiti pemohon sendiri dengan bank diperlukan untuk proses transaksi. Pemohon hanya perlu bawa kad pengenalan dan semua kad kredit yang ingin di tukarkan ke Plan 0% Interest.

5. Berapa lama tempoh kelulusan?
Biasanya ia mengambil masa antara 20 minit hingga 50 minit. Bergantung kepada berapa ramai pemohon. Pihak kami ada 5 orang Customer Service yang sedia untuk membantu.

6. Bayaran bulan di bayar kepada siapa?
Pemohon perlu membayar bayaran bulan kepada bank yang mereka berhutang. Jika pemohon memohon Plan 0% Interest untuk kad kredit Maybank maka pemohon perlu membayar kepada Maybank. Tetapi kali ini hutang pemohon telah di tukarkan kepada Easy Payment Plan (EPP) - maksudnya plan bayaran mudah di mana hutang pemohon telah diagihkan untuk beberapa bulan yang dipohon.

7. Ada tak caj-caj tersembunyi?
Tiada caj yang tersembunyi. Apa yang ada ialah One Time fee yang dikenakan oleh bank*.

8. Adakah proses ini selamat?
Ya proses ini adalah selamat. Tugas kami cuma menukarkan hutang yang anda sedia ada kepada EPP (Plan 0% Interest). Hutang anda masih dengan bank yang sama dan anda perlu bayar kepada bank yang sama. Cuma yang lainnya anda telah mengaktif Plan 0% Interest yang lebih menjimatkan dan tiada interest lagi untuk kad kredit anda.

**One Time Fee adalah Jumlah Keseluruhan Faedah Dari EPP yang perlu dijelaskan oleh pemohon. Jika baki hutang tidak melebihi 80%, One Time Fee akan diambil dari akaun pemohon tetapi jika baki hutang telah melebihi 80%, pemohon perlu membayar/topup agar memenuhi syarat-syarat permohonan EPP tersebut.

anajo_71
03-04-2008, 11:39 PM
Esok dijamin I akan balik kg kat JB utk pergi kat cawangan JB kat area Plaza Pelangi tuh sebab I tahu jalan nak ke sana.Kalau area KL I tak tahu jalan.. Thank you bro! Kalau Kad kredit BSN dan Affin Bank tak boleh buat ke bro?

vaksin
03-04-2008, 11:43 PM
tuan tanah xder dah ker?
kt jb office ktner?
ada 4k nk xfer balance nie..

dreamteam
03-04-2008, 11:46 PM
Esok dijamin I akan balik kg kat JB utk pergi kat cawangan JB kat area Plaza Pelangi tuh sebab I tahu jalan nak ke sana.Kalau area KL I tak tahu jalan.. Thank you bro! Kalau Kad kredit BSN dan Affin Bank tak boleh buat ke bro?

ok thank bro....BSN dan affin akan menyusul...saya informjika ok

dreamteam
03-04-2008, 11:49 PM
thanks..call u later..

thank bro...apa2 hal call ler

anajo_71
03-04-2008, 11:57 PM
tuan tanah xder dah ker?
kt jb office ktner?
ada 4k nk xfer balance nie..

Kat JB alamat dia ialah No. 49-A, Jalan Kuning, Taman Pelangi, JB. Tel NG: 07-3350970, 07-3351076 (agent kod 066) dekat/belakang leisure mall taman pelangi, kedai paling hujung sekali tingkat 1, bawah ada kedai makan cina. ok tak bro?

dreamteam
03-04-2008, 11:59 PM
Kat JB alamat dia ialah No. 49-A, Jalan Kuning, Taman Pelangi, JB. Tel NG: 07-3350970, 07-3351076 (agent kod 066) dekat/belakang leisure mall taman pelangi, kedai paling hujung sekali tingkat 1, bawah ada kedai makan cina. ok tak bro?

wahhhh bagus2....terima kasih bosss

evilgoodguy
04-04-2008, 12:05 AM
Kat JB alamat dia ialah No. 49-A, Jalan Kuning, Taman Pelangi, JB. Tel NG: 07-3350970, 07-3351076 (agent kod 066) dekat/belakang leisure mall taman pelangi, kedai paling hujung sekali tingkat 1, bawah ada kedai makan cina. ok tak bro?

hehehehe....aku cam kenal jer ayat ni

anajo_71
04-04-2008, 12:11 AM
hehehehe....aku cam kenal jer ayat ni

Memang kenal pun coz I ambik kat dalam forum ni yg dulu2 punya. Esok I nak try pegi sini nak buat ez payment.

dreamteam
04-04-2008, 12:13 AM
hehehehe....aku cam kenal jer ayat ni

yer ekr bosss..dah dia paste bosss.

evilgoodguy
04-04-2008, 12:22 AM
yer ekr bosss..dah dia paste bosss.


hehehe.. ok no problem ... saje usik usik...pejabat biasa bukak lambat...kul 11am baru buka tu

dreamteam
04-04-2008, 12:24 AM
hehehe.. ok no problem ... saje usik usik...pejabat biasa bukak lambat...kul 11am baru buka tu

siap tahu buka kul berapa nie....apapun thank bro

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 02:11 AM
dia wakil sana kot...huhuhuhhuh.........

dreamteam
04-04-2008, 02:15 AM
dia wakil sana kot...huhuhuhhuh.........

yer ler tu kottt

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 02:28 AM
huhuhuu.......sabau...anyway.....ok jugak tu....

dreamteam
04-04-2008, 08:09 AM
huhuhuu.......sabau...anyway.....ok jugak tu....

betul tu....


Tawaran untuk new agen...

KL/selangor

Melaka/N9

Johor

Ada diskaun ...kepada sesiapa berminat


Easypayment....cover Penang, Kl, Selangor, N9, Melaka dan Johor

dreamteam
04-04-2008, 11:01 AM
betul tu....


Tawaran untuk new agen...

KL/selangor

Melaka/N9

Johor

Ada diskaun ...kepada sesiapa berminat


Easypayment....cover Penang, Kl, Selangor, N9, Melaka dan Johor


up sikit.....:">

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 12:36 PM
bump sikit...

xref
04-04-2008, 12:50 PM
kalo kada credit eaon credit leh gak ke...aku dah cukup fadop pun ngan kad cedit nihhh

xref
04-04-2008, 12:51 PM
kalo kad cedit eaon credit leh ke

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 01:01 PM
ERK......AEON ke??...........

xref
04-04-2008, 02:45 PM
ha'ah boleh ke

dreamteam
04-04-2008, 02:56 PM
ha'ah boleh ke

tak boleh ler bro,,,akan menyusul

dreamteam
04-04-2008, 03:53 PM
Kongsi gambar
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/tim_imprisoned_by_credit_card_debt_hg_clr.gif

jangan jadi macam ini buatlah easypayment hehehe :D

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 03:59 PM
kesiannyer......:) huhuhuhu...

dreamteam
04-04-2008, 04:53 PM
kesiannyer......:) huhuhuhu...

tu ler kena buat easy payment tu...:D

bluesuntukaku2k
04-04-2008, 09:55 PM
dah dapat jawapan ke???....:)

dreamteam
04-04-2008, 10:11 PM
dah dapat jawapan ke???....:)

jawapan apa....:-?

casher
04-04-2008, 10:23 PM
jawapan apa....:-?

sy berminat nak jadi AJEN bg NEGERI MELAKA...APA PERLU SY ADA...
BERAPA HAD UMUR KE?????

dreamteam
04-04-2008, 10:27 PM
sy berminat nak jadi AJEN bg NEGERI MELAKA...APA PERLU SY ADA...
BERAPA HAD UMUR KE?????

hanya perlu ada akaun maybank atau hlb....

aik bos nie umur berapa......:D

apapun berikan email saya beri detail

KerisMas
04-04-2008, 10:31 PM
boss... sy nk dua2 boleh ke... kurangkn interest n jadi agen007 :D ... pm sy boss...

dreamteam
04-04-2008, 10:37 PM
boss... sy nk dua2 boleh ke... kurangkn interest n jadi agen007 :D ... pm sy boss...

dah pm sila check.......

KerisMas
04-04-2008, 10:42 PM
huhuhu... x bley plak nk reply... kene tuggu 20 post dlu :(

KerisMas
04-04-2008, 10:43 PM
hah... yg ni post ke 20.... sy reply jap g... :D

dreamteam
04-04-2008, 10:47 PM
hah... yg ni post ke 20.... sy reply jap g... :D

ok heheh sayapun tunggu post 1k nie heheheh

apapun balas pm tu yer :D

smate
04-04-2008, 10:49 PM
mcm menarik jer, cmne caranye nie?

dreamteam
04-04-2008, 10:59 PM
mcm menarik jer, cmne caranye nie?

dah pm bro heheheh tgk yerrr:D

dreamteam
05-04-2008, 12:05 AM
up sikit sempena post aku ker 1000....:D

Zero Loss
05-04-2008, 07:33 AM
kad kredit bank islam bile nak menyusulnya? puas dah membeyar ni..mcm x pandai kurang..apa2 pun mintak bantuan dari tuan tanah ok..klo nak jd agent apa syarat dia?:-? :-? :-? :-?

dreamteam
05-04-2008, 08:09 AM
kad kredit bank islam bile nak menyusulnya? puas dah membeyar ni..mcm x pandai kurang..apa2 pun mintak bantuan dari tuan tanah ok..klo nak jd agent apa syarat dia?:-? :-? :-? :-?

senang jer...saya pm bosss

handymanny
05-04-2008, 08:20 AM
matlamat bende ni utk mengurangkan bayar utang atau utang boleh lanjut?

dreamteam
05-04-2008, 08:24 AM
matlamat bende ni utk mengurangkan bayar utang atau utang boleh lanjut?

satu untuk bayar bulan2 tetap..bukan 5% minima ..kedua kurang bulanan

Zero Loss
05-04-2008, 09:46 AM
senang jer...saya pm bosss

saya ada msg dan pm kat tuan tadi..

bluesuntukaku2k
05-04-2008, 10:10 AM
Gud morning boss....:)

dreamteam
05-04-2008, 10:53 AM
saya ada msg dan pm kat tuan tadi..

beri email saya dapat msg susah nak reply

dreamteam
05-04-2008, 10:58 AM
Gud morning boss....:)

morning bosss :D

gengjawa
05-04-2008, 11:00 AM
morning bosss :D

morning juge:D mantap sungguh services yg bos berikan aritu, mmg best berurus niaga ngan bos nie:)cgrock

dreamteam
05-04-2008, 11:41 AM
morning juge:D mantap sungguh services yg bos berikan aritu, mmg best berurus niaga ngan bos nie:)cgrock

thank bos....bila kita boleh borak dengan faez sekali nie
faez..dah gi pennag lak

dreamteam
05-04-2008, 12:40 PM
up sikit untuk hari sabtu petang nie....

bluesuntukaku2k
05-04-2008, 02:44 PM
ok boss...kita kt kg nie....

dreamteam
05-04-2008, 03:46 PM
ok boss...kita kt kg nie....

kejap jer dah balik.....selamat....

bluesuntukaku2k
05-04-2008, 03:51 PM
ingat boss ada kat sana lagi..tadi ada sms..tap belum berjawap....

dreamteam
05-04-2008, 03:59 PM
ingat boss ada kat sana lagi..tadi ada sms..tap belum berjawap....

heeheheh tgh drive tadi.....

dreamteam
05-04-2008, 08:41 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

dreamteam
05-04-2008, 11:02 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

up sikit.....:D

dreamteam
06-04-2008, 08:51 AM
selamat berhari minggu......:)

bluesuntukaku2k
06-04-2008, 09:06 AM
wow.... awalnyer masuk......:)

dreamteam
06-04-2008, 12:32 PM
wow.... awalnyer masuk......:)

heheh pagi tadi tu...hehehe..baru balik makan kat luar

dreamteam
06-04-2008, 12:49 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

waghihtuo
06-04-2008, 01:16 PM
EON bank ade tak?
Credit limit: RM3,000
Outstanding Amount: RM2,983.36

Boleh buat brape bulan?

email sy at halimimohd@gmail.com

dreamteam
06-04-2008, 01:20 PM
EON bank ade tak?
Credit limit: RM3,000
Outstanding Amount: RM2,983.36

Boleh buat brape bulan?

email sy at halimimohd@gmail.com

nak berapa bulan..ada 24/36/48/60 bulan

dreamteam
06-04-2008, 01:49 PM
EON bank ade tak?
Credit limit: RM3,000
Outstanding Amount: RM2,983.36

Boleh buat brape bulan?

email sy at halimimohd@gmail.com

say dah reply untuk semua option...

ezeemoney
06-04-2008, 02:42 PM
say dah reply untuk semua option...

Bluedream...kalau aku...CIMB credit limit 7K Outstanding 6K brp boleh dapat....email aku jatt4557@gmail.com:)cgrock :)cgrock

ezeemoney
06-04-2008, 02:44 PM
say dah reply untuk semua option...

Sowi tersalah sebut nama ..sdr dreamteam.......:D :D :)paid :)paid

dreamteam
06-04-2008, 02:53 PM
Sowi tersalah sebut nama ..sdr dreamteam.......:D :D :)paid :)paid

ohhhh blue asyik ingat blue jer...dah reply email...tolong check

bluesuntukaku2k
06-04-2008, 04:00 PM
huuhu...blue ke blues.... huhuhu.....

dreamteam
06-04-2008, 04:03 PM
huuhu...blue ke blues.... huhuhu.....

hehe...apapun boleh....:D

bluesuntukaku2k
06-04-2008, 09:47 PM
Boss... tumpang letak....

Adakah Anda Sukar Untuk Menjelaskan Hutang Kad Kredit???

--------------------------------------------------------------------------------

Kad Kredit Dan Budaya Hutang Bentuk Baru

Setiap pemegang kad kredit seharusnya pandai mengimbangi antara perbelanjaan dengan pendapatannya supaya ia tidak menjadi satu bebanan pada masa akan datang.

Menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr. Rais Yatim, kes-kes muflis yang melibatkan golongan muda termasuk pegawai kerajaan kini berada pada tahap yang mencemaskan akibat daripada penggunaan kad kredit secara tidak terkawal. Laporan Tahunan Keseluruhan Kebankrapan Jabatan Pemeganag Harta cawangan Pulau Pinang menunjukkan sehingga bulan Jun ini, 30% daripada 4,598 kes muflis adalah membabitkan pemegang kad kredit. Pendedahan itu menjadi testimoni penting betapa kad kredit telah membentuk suatu cara hidup yang boleh menjurus kepada pemborosan, dan pembaziran serta menjadikan si pemiliknya papa kedana.

Kelonggaran dan galakan yang diberikan oleh pihak kerajaan serta institusi perbankan telah membolehkan semakin ramai rakyat negara ini memilik kad kredit. Mengikut peraturan yang dikuatkuasakan pada 28 Julai 1999, seseorang yang berpendapatan RM1,500 sebulan layak untuk memiliki kad kredit. Tujuannya adalah untuk menggalakkan pertubuhan sektor kredit yang terjejas teruk ekoran daripada kegawatan ekonomi yang berlaku pada tahun 1997. Di samping itu, Bank Negara juga telah menurunkan kadar caj minimum kad kredit daripada 2% kepada 1.5% sebulan menjadikannya tidak lebih 18% setahun. Caj bayaran lewat pula ditetapkan tidak lebih daripada 1% dikira atas jumlah yang tertunggak.

Peraturan yang diperkenalkan itu telah menyebabkan pengeluaran kad kredit meningkat secara mendadak. Sehingga suku pertama tahun 2000, jumlah pemilikan kad kredit di Malaysia telah meningkat 500% berbanding tahun 1998. Dengan kad kredit yang dimiliki, seseorang boleh berbelanja tanpa mengeluarkan wang daripada sakunya. Para pemeganag kad kredit hanya perlu menurunkan tandatangan di atas slip barangan ataupun perkhidmatan yang dibeli. Pihak bank ataupun syarikat kewangan akan membayar bagi pihak pemilik kad kredit. Apabila tiba penghujung bulan, pemegang kad kredit perlu menjelaskan segala bayaran kepada pihak-pihak yang berkenaan. Sekiranya pemilik kad kredit gagal berbuat demikian maka hutang yang tertunggak itu akan dikenakan kadar faedah.

Jadi, para pemegang kad kredit tidak sepatutnya merasa bangga dengan “wang” plastik yang dimiliki. Terdapat kecenderungan di kalangan orang ramai untuk memiliki kad kredit sebagai tanda status sosial dan bukannya untuk keperluan perniagaan ataupun kemudahan mudah tunai. Memang tidak dapat dinafikan bahawa kad kredit mempunyai banyak kebaikan tapi perlu diingatkan bahawa keterlanjuran menggunakan kad tersebut boleh menjebak si pemilik ke dalam kancah hutang yang berpanjangan dan tidak berkesudahan.

Mengikut laporan yang dikeluarkan oleh Bank Negara, jumlah hutang tertunggak kad kredit pada sukau pertama tahun 1998 ialah RM696 juta. Tetapi pada suku pertama tahun 2000, hutang tertunggak kad kredit di negara kita telah meningkat kepada RM5 bilion. Peningkatan itu juga dapat dilihat pada jumlah belian menggunakan kad kredit ialah daripada RM 1710 juta kepada RM2.8 bilion dalam tempoh yang sama.

Berdasarkan kepada statistik, perbelanjaan menggunakan kad kredit didapati telah meningkat dengan begitu ketara. Sekali gus membuktikan bahawa langkah kerajaan untuk menggalakkan orang ramai berbelanja menggunakan kad kredit bagi merancakkan semula pertumbuhan ekonomi negara telah berjaya. Namun begitu daripada segi yang lain, ia telah mewujudkan bentuk budaya hidup yang kurang sihat di kalangan rakyat iaitu sindrom suka berhutang. Walaupun kadar perbelanjaan menggunakan kad kredit mempunyai had tertentu tetapi penggunaan kad kredit secara berleluasa sering mendorong seseorang berbelanja secara berlebihan tidak setimpal dengan gaji dan pendapatannya. Berbelanja menggunakan kad kredit sememangnya menyeronokkan sehingga kadang kala membuat seseorang terlupa kemampuan kewangannya.

Kalau sebelum ini, kad kredit hanya digunakan oleh mereka yang kaya dan berada tetapi kini sesiapapun boleh memilikinya hatta pekerja kilang sekalipun. Malahan ada sesetengah orang mempunyai beberapa keping kad kredit pada satu-satu masa. Sebenarnya tidak menjadi kesalahan kepada sesiapapun untuk memiliki ataupun berbelanja menggunakan kad kredit.

Sebaliknya dalam keadaan ekonomi dunia yang semakin berkembang, kad kredit dijangka akan menggantikan penggunaan wang tunai pada sedikit masa lagi. Kemudahan yang terdapat pada kad kredit bukan sahaja memudahkan sesuatu urusan tetapi juga mampu memberikan perlindungan keselamatan kepada si pemegangnya. Dengan adanya kad kredit, seseorang tidak perlu membawa wang tunai yang banyak yang boleh menyebabkannya terdedah kepada bahaya rompakan dan risiko yang lain.

Tetapi penggunaan kad kredit juga boleh menyebabkan seseorang berbelanja mengikut kehendak nafsunya. Jadi, setiap pemegang kad kredit seharusnya pandai mengimbangi antara perbelanjaan dengan pendapatannya supaya ia tidak menjadi suatu bebanan pada masa yang akan datang. Mereka sepatutnya menggunakan kad kredit hanya pada waktu kecemasan sahaja. Jika boleh, berbelanjalah mengikut cara yang konvensional iaitu menggunakan wang tunai yang ada di dalam tangan supaya perbelanjaan itu dapat dikawal dan diawasi selalu. Kad kredit bukan digunakan untuk menunjuk-nunjuk apatah lagi bagi perbelanjaan yang tidak perlu. Asas penggunaan dan kad kredit ini perlu difahami. Kegagalan untuk memahami akan menyebabkan seseorang menyalahgunakan kad kredit sehingga menimbulkan kesengsaraan kepada diri serta ahli keluarganya.

Oleh itu, langkah-langkah segera perlu diambil untuk memastikan supaya penyelewengan terhadap kad kredit tidak berlaku dan dilakukan dengan sewenang-wenangnya. Antaranya ialah memperketatkan pengeluaran dan pemilikan kad kredit dengan memastikan hanya mereka yang benar-benar layak sahaja dan mempunyai pendapatan yang tinggi boleh memilikinya.

Had minimum kelayakan perlu ditingkatkan sekurang-kurangnya kepada mereka yang mempunyai pendapatan RM3500 ke atas. Kelayakan yang ditetapkan sekarang ini terlalu rendah dan tidak sejajar dengan peningkatan kos hidup rakyat negara ini. Membenarkan golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana memilik kad kredit hanya akan mendedahkan mereka kepada beban hutang yang melampau. Kegagalan mereka membayar balik hutang tertunggak akan mengakibatkan mereka diisytiharkan muflis dan ini sudah tentu akan menjejaskan kedudukan dana institusi kewangan yang memberikan “pinjaman” itu melalui kad kredit. Di samping itu usaha juga perlu diambil untuk mengelakkan para pemegang kad kredit daripada berbelanja secara keterlaluan.

Kerajaan boleh menggalakkan orang ramai berbelanja tetapi bukan dengan cara berhutang menggunakan kad kredit. Hal ini dapat dilakukan dengan menaikkan caj bayaran balik dan kadar faedah hutang tertunggak. Langkah ini mungkin akan mendapat tentangan daripada para pemegang kad kredit dan juga pihak institusi kewangan.

Bagi para pemilik kad kredit, langkah itu akan disifatkan sebagai tidak adil. Pihak bank pula akan melihat langakah ini akan menyebabkan keuntungan dan pulangan yang bekal diperolehnya mungkin berkurang. Tetapi seyogia diingatkan bahawa langkah ini akan memberikan kebaikan kepada kedua-dua pihak kerana ia mengurangkan tanggungan pemilik kad kredit dan menurunkan risiko kerugian di pihak bank.
Pihak bank mempunyai tanggungan untuk mengawal-selia perbelanjaan para pemegang kad kredit yang menjadi pelanggannya. Mereka tidak sepatutnya menyembunyikan realiti dan keburukan mengenai kad kredit sekiranya si pemiliknya tidak berhati-hati menggunakannya. Meskipun pihak kerajaan dan bank boleh membuat serta mengenakan berbagai-bagai peraturan tetapi penggunalah yang akan menentukan nasib, kedudukan, dan masa depan kewangan mereka. Mereka perlu bijak menggunakan kad kredit. Jika tidak, mereka pula yang akan dikuasai oleh kad kredit dan sejumlah hutang yang perlu dilangsaikan dalam kehidupan sepanjang hayat mereka.

Petikan Dari ~Dewan Masyarakat Dis 2001, Muka Surat 19-20
__________________

dreamteam
06-04-2008, 09:50 PM
thank bro....good info...:D

shah79
06-04-2008, 10:25 PM
bro.. saya ni kat area damansara utama... so, bleh ke jumpa bro di area2 damansara @ kota damansara?>???

dreamteam
06-04-2008, 10:30 PM
bro.. saya ni kat area damansara utama... so, bleh ke jumpa bro di area2 damansara @ kota damansara?>???

boleh....hehe bos nak buat epp ker atau agen

redace
07-04-2008, 01:41 AM
berapa % untuk semua bank tu? Contoh % utk 24/36/48/60 bulan utk semua bank.....

bluesuntukaku2k
07-04-2008, 01:58 AM
semua bank????....

dreamteam
07-04-2008, 08:16 AM
berapa % untuk semua bank tu? Contoh % utk 24/36/48/60 bulan utk semua bank.....


tolong check pm anda ....:D

bluesuntukaku2k
07-04-2008, 08:41 AM
good mornng boss...

dreamteam
07-04-2008, 08:44 AM
good mornng boss...

morning awal dah ada heheh

dreamteam
07-04-2008, 12:27 PM
up sikit

siapa berminat membuat easypayement bagai area

JB/Penang/KL/Selangor/N( dan melaka


Agen juga diperlukan.......

**Ada diskaun cepat2

redace
07-04-2008, 08:04 PM
dah check pm......tq bos.....

dreamteam
07-04-2008, 08:35 PM
dah check pm......tq bos.....

ok..kalau minat inform ler.....saya beri diskaun :D

ABL621
07-04-2008, 08:45 PM
kalau buka saya inform bos awal2

Teman setia menunggu hari nyer :D :D :D :D

dreamteam
07-04-2008, 08:50 PM
Teman setia menunggu hari nyer :D :D :D :D

jgn risau bos...kalau buka org pertama saya inform bos :D

ABL621
07-04-2008, 09:01 PM
jgn risau bos...kalau buka org pertama saya inform bos :D

Tima Kaceh byk2 :D :D

dreamteam
07-04-2008, 09:05 PM
Tima Kaceh byk2 :D :D

tak apa sesama kita bantu membantu :D

dreamteam
07-04-2008, 10:44 PM
Jangan terperangkap dengan

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/6a00d83455a5f869e200e54f78a1338834-640wi.jpg

nanti takleh lari...dihempap

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/1_99x99.jpg

dreamteam
08-04-2008, 08:13 AM
Ada amsalah dengan kredit kad....

sila hubungi kami untuk easypayment

http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/iklan.GIF

bluesuntukaku2k
08-04-2008, 08:17 AM
gud morning boss....

dreamteam
08-04-2008, 08:32 AM
gud morning boss....

morning....apa macam..sihat...:D

dreamteam
08-04-2008, 02:36 PM
up sikit...

Di penang pun boleh...

Di KL/Selangor/N9

Di melaka akan dibuka


dan Juga dijohor........


tak perlu pergi jauh........:D

dreamteam
09-04-2008, 08:40 AM
up sikit...

Di penang pun boleh...

Di KL/Selangor/N9

Di melaka akan dibuka


dan Juga dijohor........


tak perlu pergi jauh........:D


Selamat Pagi semua....

pu3_krizalid
09-04-2008, 11:34 AM
naper tak reply email saya??

dreamteam
09-04-2008, 12:44 PM
naper tak reply email saya??

bos berikan email..mungkin tak nampak bos....very2 sory

pu3_krizalid
09-04-2008, 01:12 PM
email saya puteri_krizalid82@yahoo.com

dreamteam
09-04-2008, 01:22 PM
email saya puteri_krizalid82@yahoo.com

terima kasih bosss....saya akan email:D

dreamteam
09-04-2008, 01:37 PM
email saya puteri_krizalid82@yahoo.com

saya dah reply sila ...check email yer..sorry again

dreamteam
09-04-2008, 04:50 PM
Penggumuman..Melaka dirunda lagi kepada akhir bulan

Maaf atas kelewatan...haraf tunggu kepada warga melaka..


Keapada yang lain berminat membuat easypayment sila contact saya

dreamteam
09-04-2008, 08:46 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diterukan hingga Hujung April...

bluesuntukaku2k
09-04-2008, 09:05 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (3 members and 0 guests)

dreamteam
09-04-2008, 09:08 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (3 members and 0 guests)

yang combine limit tadi okker....?

dreamteam
10-04-2008, 08:20 AM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diterukan hingga Hujung April...


up sikit..mari-mari:D

jebat05
10-04-2008, 11:50 AM
salam bro, check ur PM.

tq

dreamteam
10-04-2008, 12:40 PM
salam bro, check ur PM.

tq

tak adeler bro....

bro bawah 20 post dah boleh....pm ker

berikan email....:D

bluesuntukaku2k
10-04-2008, 12:50 PM
huhuu...tinggal satu lagi post tu....Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Active Level

dreamteam
10-04-2008, 12:53 PM
huhuu...tinggal satu lagi post tu....Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Active Level

tu ler pelik macam mana bos boleh pm...

bluesuntukaku2k
10-04-2008, 12:59 PM
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Active Level

dreamteam
10-04-2008, 09:14 PM
salam bro, check ur PM.

tq

mana jebat nie ....kalau baca tolong berikan email...

sesiapa ingin menjadi agen....dengan diskaun atau percuma sila contact saya.........



Semua yang ebrminat menjadi agen melaka harap maaf...ianya telah dtotangguhkan....haraf bersabar

dreamteam
11-04-2008, 08:51 AM
selamat pagi semua....

ada yang ingin buat epp hari ini dan esok...di KL, Johor atau penang sila contact saya

jebat05
11-04-2008, 01:12 PM
salam,

sori lambat masuk. jebat gi jumpa tuah jap. hehe... email, jebat05@gmail.com

dreamteam
11-04-2008, 02:32 PM
salam,

sori lambat masuk. jebat gi jumpa tuah jap. hehe... email, jebat05@gmail.com

ok saya akan email pada bossss

imannajihah
11-04-2008, 02:50 PM
ok saya akan email pada bossss

salam bro...email kat me..nak jd agent kat bentong bleh ke? hehee:D

dreamteam
11-04-2008, 03:42 PM
salam bro...email kat me..nak jd agent kat bentong bleh ke? hehee:D

boleh bos akan diuruskan...

dreamteam
11-04-2008, 05:27 PM
salam,

sori lambat masuk. jebat gi jumpa tuah jap. hehe... email, jebat05@gmail.com

sila check email bossss:D

jebat05
11-04-2008, 05:42 PM
sila check email bossss:D

dah reply. tq

dreamteam
11-04-2008, 06:00 PM
dah reply. tq

dah reply juga tolong check.....

acahje
11-04-2008, 06:16 PM
:D talk later...

dreamteam
11-04-2008, 08:06 PM
:D talk later...

heheh ok no hal.....bro

acahje
11-04-2008, 08:11 PM
heheh ok no hal.....bro
emel aku : abrklg@gmail.com

dreamteam
11-04-2008, 08:15 PM
emel aku : abrklg@gmail.com

bos yak on ym ker bossss:D

acahje
11-04-2008, 08:18 PM
bos yak on ym ker bossss:D

Yup...siap sms lagi tadi...
Boleh citer sikit tak ttg yang kat JB tu??

dreamteam
11-04-2008, 08:32 PM
Yup...siap sms lagi tadi...
Boleh citer sikit tak ttg yang kat JB tu??

boleh...bos on gmail ler senang

acahje
11-04-2008, 09:07 PM
boleh...bos on gmail ler senang

Ok. send emel jer... mailbox aku pun dah penuh...:D

dreamteam
11-04-2008, 09:15 PM
Ok. send emel jer... mailbox aku pun dah penuh...:D

patut ler..hehehe ok ler bos

dreamteam
11-04-2008, 09:48 PM
sesiapanak buat easypayment atau ambik cash....

kawasan penang...

kawasan kl/n9

kawasan johor...


terbaru akan dibuka melaka...


siapanak buat esok sms saya pilih jer tempat berdekatan...
alamat dipost pertama untuk 3 tmpt diatas

dreamteam
12-04-2008, 08:31 AM
sesiapanak buat easypayment atau ambik cash....

kawasan penang...

kawasan kl/n9

kawasan johor...


terbaru akan dibuka melaka...


siapanak buat esok sms saya pilih jer tempat berdekatan...
alamat dipost pertama untuk 3 tmpt diatas



sesiapa nak buat easypayment hari ini........
sila contact saya ...

bluesuntukaku2k
12-04-2008, 09:28 AM
morning boss

dreamteam
12-04-2008, 11:54 AM
morning boss

morning...bila pergi office

dreamteam
12-04-2008, 04:13 PM
Berita Baik

Sesiapa nak buat epp..Esok office Kl di buka.

berminat sila contact..saya

dreamteam
12-04-2008, 08:55 PM
yang berminat membuat epp untuk
Standard chartered, Aeon, HSBC atau OCBC...direct pm saya....

bluesuntukaku2k
12-04-2008, 09:58 PM
Tengok AF ke tu??....:)

dreamteam
12-04-2008, 10:14 PM
Tengok AF ke tu??....:)

ada nie......banyak dpt hari ni

dreamteam
13-04-2008, 09:42 AM
selamat hari minggu..siapa nak buat epp :D

bluesuntukaku2k
13-04-2008, 09:54 AM
Yup...hari ini office di KL akan dibuka bagi memenuhi permintaan orang ramai.... terhad pada hari ini sahaja...

dreamteam
13-04-2008, 10:20 AM
Yup...hari ini office di KL akan dibuka bagi memenuhi permintaan orang ramai.... terhad pada hari ini sahaja...

sampai kul 4 ker?

dreamteam
13-04-2008, 06:16 PM
Up sikit

yang berminat membuat epp untuk
Standard chartered, Aeon, HSBC atau OCBC...direct pm saya...

dreamteam
13-04-2008, 10:13 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........Free ( t&c)
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diteruskan hingga Hujung April...

dreamteam
14-04-2008, 08:12 AM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........Free ( t&c)
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diteruskan hingga Hujung April...

selamat pagi isnin....

dreamteam
14-04-2008, 11:49 AM
Terima kasih kepada beberapa orang yang berminat dan telah register menjadi agen JB....

Kepada yang menunggu untuk menjadi agen melaka harap bersabar...:D

fms
14-04-2008, 07:31 PM
promosi

Diskaun Agen JB...berminat sila contact saya....

Diskaun Agen Melaka...akan dibuka tak lama lagi...apa lagi...

Diskaun agen kl juga masih diteruskan.........Free ( t&c)
http://www.dreambiz2u.net/urushutang/images/dramteam.JPG

Promosi masih diteruskan hingga Hujung April...

bro aku nak jadi ejen bole??
area KL aku ok laa..
ramai nak buat loan klu int 5% je..
free je kan??

bluesuntukaku2k
14-04-2008, 07:53 PM
huhuuhu..... dipersilakan.....