PDA

View Full Version : Ask/Help Motorsikal Apa Paling Murah? Nak Beli Plate WWW


kronoz
03-05-2012, 07:06 PM
Salam rakan semua,

Aku nak beli number plate WWW (tak tau la sempat tak) :D

Masalahnya plate baru tak dapat nak register kat kereta yang sedia ada
Jadi aku ingat nak cari motosikal baru yang murah dan beli untuk register WWW
Lepas tu nanti baru aku boleh tukar number plate dari kereta ke motorsikal tu

Ada tak sesiapa yang boleh bagi cadangan motorsikal apa paling murah?
Kalau boleh beritahu Model dan harga dia..

Thanks

:)cgrock


RUMUSAN:
Terima kasih kepada rakan CG atas cadangan dan sumbangan anda
Antara pilihan yang sedang di kenal pasti:
1. Modena MR1 - tapi harga jual balik murah so baik simpan dan guna sendiri
2. Honda EX5 - harga jual balik tinggi
3. Motor Tumpang - ni aku masih tengah riki

Ada sesiapa yang ada pengalaman pasal Motor Tumpang? Selamat tak?

Terima kasih

-RIZUAN-
03-05-2012, 07:07 PM
amik demak yg mcm ex5 tu

anbusan
03-05-2012, 07:07 PM
kriss punye tu ape ke model bwh 3k x silap

MR1 motor rakyat le katekan hehe

hum
03-05-2012, 07:09 PM
modenas MR1..tapi better ambik yang sale value tinggi..
lagenda ke atau modenas ace

kronoz
03-05-2012, 07:12 PM
kriss punye tu ape ke model bwh 3k x silap

MR1 motor rakyat le katekan hehe

Modenas MR1 :-?

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?

kronoz
03-05-2012, 07:13 PM
amik demak yg mcm ex5 tu

Demak banyak model kan bro

Yang macam EX5 tu mana satu?

Demak Smart MTX ke? Harga dia berapa?

hum
03-05-2012, 07:13 PM
Modenas MR1 :-?

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?

boleh je, ada jual kat kedai..bentuk macam kriss skit..

-RIZUAN-
03-05-2012, 07:14 PM
Modenas MR1 :-?

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?

sapa2 blh beli...dia tak kira gaji bawah 3k..payslip...incometax:)):))

kronoz
03-05-2012, 07:16 PM
modenas MR1..tapi better ambik yang sale value tinggi..
lagenda ke atau modenas ace

Kalau boleh nak cari yang ada sales value la

Sebab lepas dah tukar plate nanti confirm aku nak jual balik

Modenas MR1 kalau aku jual balik dan letak plate A=Perak laku tak?

kronoz
03-05-2012, 07:18 PM
sapa2 blh beli...dia tak kira gaji bawah 3k..payslip...incometax:)):))

mana la tau..

sekarang ni semua projek yang ada 1Malaysia semua kena ada criteria :))

hum
03-05-2012, 07:18 PM
Kalau boleh nak cari yang ada sales value la

Sebab lepas dah tukar plate nanti confirm aku nak jual balik

Modenas MR1 kalau aku jual balik dan letak plate A=Perak laku tak?

kalau harga murah konfirm laku, harga moto tu dalam 2800..kalau nak dapat balik dalam 2500 susah kot.. bawah 2000 senang la nk jual kot..
pendapat personal je ni..:D

fine net
03-05-2012, 07:18 PM
bid dulu bro...da dpt baru cari moto....

x silap..dlm mase 3 bulan no yg da menang bid tu kene ade di kenderaan..

kronoz
03-05-2012, 07:20 PM
Ok setakat ni yang termurah Modenas MR1 (RM 2,948.00)

Ada cadangan lain? :)

hum
03-05-2012, 07:21 PM
bid dulu bro...da dpt baru cari moto....

x silap..dlm mase 3 bulan no yg da menang bid tu kene ade di kenderaan..

agak2 nombor2 pelik macam 3915 pun kene bid ke?

anbusan
03-05-2012, 07:22 PM
klu nak jual balik amik ex5 je la bro....barang panas ni hehe belum abis bayo silap2 dah "bertukar tangan" ahaha

kronoz
03-05-2012, 07:22 PM
kalau harga murah konfirm laku, harga moto tu dalam 2800..kalau nak dapat balik dalam 2500 susah kot.. bawah 2000 senang la nk jual kot..
pendapat personal je ni..:D

you gotta be kidding right :-?

kalau aku jual terus lepas tukar plate hanya dalam 2 riban

rugi dan sayang pulak rasanya... baik aku simpan nanti :">

fine net
03-05-2012, 07:23 PM
agak2 nombor2 pelik macam 3915 pun kene bid ke?

yg tu x yah bid..no bercampur...tp x tahu la klu ramai minat no tu..silap2 jpj wt bid..hehe...

klu x bid..bayar 300 je utk proses register....:D

fine net
03-05-2012, 07:25 PM
Ok setakat ni yang termurah Modenas MR1 (RM 2,948.00)

Ada cadangan lain? :)

klu ade member yg tahu kedai moto tumpangkan supaya reg kt moto lg senang....:D

klu kt JB aku tahu la..hehe..

-RIZUAN-
03-05-2012, 07:25 PM
you gotta be kidding right :-?

kalau aku jual terus lepas tukar plate hanya dalam 2 riban

rugi dan sayang pulak rasanya... baik aku simpan nanti :">

mmg tu la hakikatnya bro..
kecuali kalau ko dptkan sendiri buyer...tinggi la skit.
kalau tolak kedai biar 5minit baru beli tolak balik lps tu mmg silap2 dkt separuh value hilang

kronoz
03-05-2012, 07:27 PM
bid dulu bro...da dpt baru cari moto....

x silap..dlm mase 3 bulan no yg da menang bid tu kene ade di kenderaan..

semalam aku dah pergi usha kat JPJ wangsa maju

tu yang sekarang ni nak survey motosikal ape murah

aku aim plate 3 digit.. tak dapat ambik 4 digit number pun ok

fine net
03-05-2012, 07:28 PM
semalam aku dah pergi usha kat JPJ wangsa maju

tu yang sekarang ni nak survey motosikal ape murah

aku aim plate 3 digit.. tak dapat ambik 4 digit number pun ok

1 dgn 2 sure melambung harga..org2 kaya sure fight giler...

cume angka yg bernombor 4 je harga ade rendah ckit sbb cina x nk...

kronoz
03-05-2012, 07:28 PM
agak2 nombor2 pelik macam 3915 pun kene bid ke?

yang ni yak payah bid

tapi kena berkhemah kat JPJ dan monitor screen dia la

kalau hari ni dah 1xxx maknanya esok lusa dah 2xxx

fine net
03-05-2012, 07:30 PM
as at
Thu May 3 17:35:02 2012

Perak AHW9310
Selangor BLR3907
Pahang CDA3506
Kelantan DCA7549
Johor JNP547
Kedah KDE9637
Langkawi KV1849D
Labuan LD9496
Melaka MCE5309
N Sembilan NCR1544
Pulau Pinang PKP1706
Kuching QAA3567B
Sri Aman QBB2353
K Samarahan QCC3741
Limbang QLA6106
Miri QMT297
Kapit QP6924
Sarikei QRG4095
Sibu QSW4088
Bintulu QTJ5593
Perlis RK1082
Kota Kinabalu SAB4890J
Beaufort SB5042B
Lahad Datu SD7930H
Kudat SK1736A
Sandakan SS2602R
Tawau ST4645R
Keningau SU6706B
Terengganu TBF8247
Kuala Lumpur WWS2644

kronoz
03-05-2012, 07:31 PM
klu nak jual balik amik ex5 je la bro....barang panas ni hehe belum abis bayo silap2 dah "bertukar tangan" ahaha

tu la aku tengah pikir antara MR1 atau EX5

kalau MR1 rasanya aku simpan pakai sendiri je

kronoz
03-05-2012, 07:31 PM
yg tu x yah bid..no bercampur...tp x tahu la klu ramai minat no tu..silap2 jpj wt bid..hehe...

klu x bid..bayar 300 je utk proses register....:D

ohh 4 digit dah naik ek

dulu aku 200++ je :D

zizanJR
03-05-2012, 07:32 PM
Mmg kena beli motor baru bleh bid plet ke bro? Kalao kalah bid, motor tu camno.plok? Leceh plok. Gua.tunggu giliran no www biasa running nanti jela.

kronoz
03-05-2012, 07:33 PM
klu ade member yg tahu kedai moto tumpangkan supaya reg kt moto lg senang....:D

klu kt JB aku tahu la..hehe..

ade gak moto tumpang? dah macam ibu tumpang pulak dah :))

macam mana nak buat tu?

kalau aku ambik plate kat JPJ KL dan tumpang moto kat JB boleh ke?

fine net
03-05-2012, 07:34 PM
ohh 4 digit dah naik ek

dulu aku 200++ je :D

semua caj daftar no plate kene 300 bro...x tahu la klu salesman/runner cekik skit...haha...

hum
03-05-2012, 07:35 PM
you gotta be kidding right :-?

kalau aku jual terus lepas tukar plate hanya dalam 2 riban

rugi dan sayang pulak rasanya... baik aku simpan nanti :">

pendapat peribadi je ni..
tak pun apa kata tanya kedai tu dulu, kalau jual 2nd MR1, brapa harga dia nak bayar

kronoz
03-05-2012, 07:36 PM
Mmg kena beli motor baru bleh bid plet ke bro? Kalao kalah bid, motor tu camno.plok? Leceh plok. Gua.tunggu giliran no www biasa running nanti jela.

tak perlu beli dulu, tapi kena standby sebab ada 90 hari tak silap aku

Kalau melepas 3 digit aku ingat nak ambik yang running number tu

janji ada kaitan ngan tarikh lahir aku :">

hum
03-05-2012, 07:38 PM
lagi 4 huruf je lagi..
s,t,u,v,w
agak2 bila kuar WWW..
kalau tahun depan, aku pun nak bid..
nk bli 125ZR..

fine net
03-05-2012, 07:38 PM
ade gak moto tumpang? dah macam ibu tumpang pulak dah :))

macam mana nak buat tu?

kalau aku ambik plate kat JPJ KL dan tumpang moto kat JB boleh ke?

ade bro..bleh tumpang..cara bayaran die aku x tahu plak mcm mane..kene deal dgn tokey kedai moto..kedai moto yg aku ckp nie..klu tgk no yg tumpang kt moto2 die semua cun2...

sbb ramai owner no tu tgh tggu kete mahal kuar...hehe...

bab amik kt KL tumpang kt moto kt jb tu aku x tahu bro....

sbb dulu aku beli kete...aku nk no KL..tp kene gi KL plak utk reg..(no biase2 je)..dgr mcm leceh je..last2 reg je kt jb..dpt no jb...

kronoz
03-05-2012, 07:38 PM
semua caj daftar no plate kene 300 bro...x tahu la klu salesman/runner cekik skit...haha...

pakai runner ke?

aku dulu terus beli running number kat JPJ wangsa maju

waktu tu aku rembat nombor 2206 pastu bayar RM200 atau RM250 tak pasti

tapi harga tu 5 tahun lepas la :))

fine net
03-05-2012, 07:40 PM
pakai runner ke?

aku dulu terus beli running number kat JPJ wangsa maju

waktu tu aku rembat nombor 2206 pastu bayar RM200 atau RM250 tak pasti

tapi harga tu 5 tahun lepas la :))

pkai runner..sbb malas nk beratur...tau2 je dpt no..hehe...

5 tahun lpas..mgkin da naik kot..tp rasenye murah berbanding negara jiran...:))

kronoz
03-05-2012, 07:40 PM
thanks semua

aku solat maghrib dulu

sambung balik nanti :)

hum
03-05-2012, 07:50 PM
pakai runner ke?

aku dulu terus beli running number kat JPJ wangsa maju

waktu tu aku rembat nombor 2206 pastu bayar RM200 atau RM250 tak pasti

tapi harga tu 5 tahun lepas la :))

kalau nak beli no tu nnt, belikan aku punya no skali..kalau buleh nombor dia 3 angka..:D:D

kronoz
03-05-2012, 08:20 PM
lagi 4 huruf je lagi..
s,t,u,v,w
agak2 bila kuar WWW..
kalau tahun depan, aku pun nak bid..
nk bli 125ZR..

tak sampai tahun depan bro

orang dah start bid sekarang :)

kronoz
03-05-2012, 08:22 PM
ade bro..bleh tumpang..cara bayaran die aku x tahu plak mcm mane..kene deal dgn tokey kedai moto..kedai moto yg aku ckp nie..klu tgk no yg tumpang kt moto2 die semua cun2...

sbb ramai owner no tu tgh tggu kete mahal kuar...hehe...

bab amik kt KL tumpang kt moto kt jb tu aku x tahu bro....

sbb dulu aku beli kete...aku nk no KL..tp kene gi KL plak utk reg..(no biase2 je)..dgr mcm leceh je..last2 reg je kt jb..dpt no jb...


bro leh tolong aku?

tolong tanya kedai tu berapa dia charge moto tumpang?

aku sanggup turun JB kalau harga dia berbaloi

:)cgrock

Jackhalid
03-05-2012, 08:23 PM
Salam rakan semua,

Aku nak beli number plate WWW (tak tau la sempat tak) :D

Masalahnya aku tak dapat nak register kat kereta aku yang sedia ada
Jadi aku ingat nak cari motosikal baru yang murah dan beli untuk register WWW
Lepas tu nanti baru aku boleh tukar number plate dari kereta ke motorsikal tu

Ada tak sesiapa yang boleh bagi cadangan motorsikal apa paling murah?
Kalau boleh beritahu Model dan harga dia..

Thanks

:)cgrock

tak yah beli bro.

tanya je kedai2 motor diorang ada buat servis "tumpang nombor" tak.

ada kedai kat setapak ni dia buat. RM600. lagi jimat, tak yah susah2 beli motor.

aku dpt info ni sebab aku pun nak beli nombor WWW gak. hehe

tak bid no. lawa pon. beli on the spot jek. janji dapat WWW orait lar :)cgrock

kronoz
03-05-2012, 08:24 PM
pkai runner..sbb malas nk beratur...tau2 je dpt no..hehe...

5 tahun lpas..mgkin da naik kot..tp rasenye murah berbanding negara jiran...:))

Lebih murah dari negara jiran :))

itu dah jadi statement rasmi CG

negara jiran tak dapat ar plate WWW :eek:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0b/Id_plate.jpg/220px-Id_plate.jpg

kronoz
03-05-2012, 08:26 PM
kalau nak beli no tu nnt, belikan aku punya no skali..kalau buleh nombor dia 3 angka..:D:D


ni nak suruh aku jadi runner la ni :-?

nombor 3 angka aku charge 10% commission :))

kronoz
03-05-2012, 08:28 PM
tak yah beli bro.

tanya je kedai2 motor diorang ada buat servis "tumpang nombor" tak.

ada kedai kat setapak ni dia buat. RM600. lagi jimat, tak yah susah2 beli motor.

aku dpt info ni sebab aku pun nak beli nombor WWW gak. hehe

tak bid no. lawa pon. beli on the spot jek. janji dapat WWW orait lar :)cgrock


Kat KL pun ade ke?

Sorry ar aku tak tau sebab aku ni budak baik :">

Setapak area mana bro? Check PM..

Tapi selamat ke Motor Tumpang ni?

Macam mana proses dia? Ada black and white tak?

Takut nanti apek tu tak bagi moto sudah :((

padi
03-05-2012, 08:34 PM
www..sempat lagi bro. jpj baru je buka 30/4. rembat je modenas mr1.. moto letrik kan?

kronoz
03-05-2012, 08:40 PM
www.. sempat lagi bro. jpj baru je buka 30/4. rembat je modenas mr1.. moto letrik kan?

tu la ada member CG cadang MR1 ni

MR1 ni antara pilihan aku sebab harga dia pun cuma RM2950 je

pastu ada orang cadangkan ambik moto tumpang jimat duit

ni tengah korek pasal moto tumpang lak :)

addura11
03-05-2012, 09:58 PM
Salam rakan semua,

Aku nak beli number plate WWW (tak tau la sempat tak) :D

Masalahnya plate baru tak dapat nak register kat kereta yang sedia ada
Jadi aku ingat nak cari motosikal baru yang murah dan beli untuk register WWW
Lepas tu nanti baru aku boleh tukar number plate dari kereta ke motorsikal tu

Ada tak sesiapa yang boleh bagi cadangan motorsikal apa paling murah?
Kalau boleh beritahu Model dan harga dia..

Thanks

:)cgrock


RUMUSAN:
Terima kasih kepada rakan CG atas cadangan dan sumbangan anda
Antara pilihan yang sedang di kenal pasti:
1. Modena MR1 - tapi harga jual balik murah so baik simpan dan guna sendiri
2. Honda EX5 - harga jual balik tinggi
3. Motor Tumpang - ni aku masih tengah riki

Ada sesiapa yang ada pengalaman pasal Motor Tumpang? Selamat tak?

Terima kasih

Tumpang saya nak.???:))

addura11
03-05-2012, 10:02 PM
pkai runner..sbb malas nk beratur...tau2 je dpt no..hehe...

5 tahun lpas..mgkin da naik kot..tp rasenye murah berbanding negara jiran...:))

ye...masih murah b,banding negara2 laen...hihi...:D

zizanJR
03-05-2012, 10:34 PM
Masih x paham. Aku plan nak bid. Tapi kereta plak aku nak beli 2,3 bulan lg..camne prosesnya ni? Leh trus pi jpj n bid ke? Pastu menang kalo simpan nombor tu smpai kereta kuar dlm 3bulan? Member aku ckp kena ada surat nak beli dulu dr kedai bari leh bid

kronoz
03-05-2012, 11:05 PM
Tumpang saya nak.???:))

tumpang macam mana tu?

bro ada kedai moto ke?

ke bro nak beli moto baru?

kronoz
03-05-2012, 11:07 PM
Masih x paham. Aku plan nak bid. Tapi kereta plak aku nak beli 2,3 bulan lg..camne prosesnya ni? Leh trus pi jpj n bid ke? Pastu menang kalo simpan nombor tu smpai kereta kuar dlm 3bulan? Member aku ckp kena ada surat nak beli dulu dr kedai bari leh bid

Tengok juga nak nombor macam mana

Kalau 4 digit yang biasa then better tunggu running number

Running number ni murah sikit tapi kena terpacak kat JPJ la :D

Kalau nombor 1,2 atau 3 digit pula kena bid dan boleh simpan 90 hari

balang
03-05-2012, 11:11 PM
eh, ada lagi ke hari ni plat www ni tt??rasa macam da seminggu da kuar ni..

mr_x6006
04-05-2012, 12:22 AM
Klu yg brduit order jer no cun kat sini: http://platemaster.blogspot.com/

fine net
04-05-2012, 12:25 AM
Kat KL pun ade ke?

Sorry ar aku tak tau sebab aku ni budak baik :">

Setapak area mana bro? Check PM..

Tapi selamat ke Motor Tumpang ni?

Macam mana proses dia? Ada black and white tak?

Takut nanti apek tu tak bagi moto sudah :((

moto tumpang kire mcm sewa moto tu je la....moto tu bkn hak kite..hak kite cume no tu je...:D

fine net
04-05-2012, 12:26 AM
bro leh tolong aku?

tolong tanya kedai tu berapa dia charge moto tumpang?

aku sanggup turun JB kalau harga dia berbaloi

:)cgrock

insyaAllah bro...aku try tnye kn....nnti ape2 aku inform kt thread nie...

hum
04-05-2012, 12:27 AM
kalau tak dapat www ni dapat BMW pun jadi la..

fine net
04-05-2012, 12:28 AM
Masih x paham. Aku plan nak bid. Tapi kereta plak aku nak beli 2,3 bulan lg..camne prosesnya ni? Leh trus pi jpj n bid ke? Pastu menang kalo simpan nombor tu smpai kereta kuar dlm 3bulan? Member aku ckp kena ada surat nak beli dulu dr kedai bari leh bid

x de kete pn ko bleh beli...tp klu da menang...dlm mase 3 bulan no tu msti da ade pada kenderaan...

ko gi jpj..bwk wang pos...tgk bape yg jpj mintak....klu nk senang gune runner je..tp tu la..tkt kene main je dgn runner...

kronoz
04-05-2012, 12:55 AM
eh, ada lagi ke hari ni plat www ni tt??rasa macam da seminggu da kuar ni..

untuk 3 digit aku dah bid dah

kalau yang 3 digit tak dapat aku tunggu running number je nanti

ape2 pun kena ready motor murah untuk letak plate tu sebelum tukar kat kete aku

kronoz
04-05-2012, 12:57 AM
Klu yg brduit order jer no cun kat sini: http://platemaster.blogspot.com/


dulu aku ada usha web tu... tapi itu semua nombor lama bro

sekarang ni kita bincang nombor WWW :">

kalau beli nombor pun kita tetap kena ada kereta atau motor baru

kronoz
04-05-2012, 12:58 AM
moto tumpang kire mcm sewa moto tu je la....moto tu bkn hak kite..hak kite cume no tu je...:D

boleh caye ke motor tumpang ni bro?

takut dia tak bagi nombor tu nanti :))

tapi setahu aku kalau nak tukar plate dua2 kenderaan tu kena satu nama kan?

boleh ye motor nama lain dan kereta nama lain?

kronoz
04-05-2012, 01:01 AM
insyaAllah bro...aku try tnye kn....nnti ape2 aku inform kt thread nie...

terbaik lahhh
orait thanks bro..

jangan pulak nanti ko bukan kat section Services Offered "Servis Tumpang Motor untuk Plate" :))

kronoz
04-05-2012, 01:02 AM
kalau tak dapat www ni dapat BMW pun jadi la..

kalau dah WWW yang murah pun tak dapat, apatah lagi BMW :))

fadhli_7997
04-05-2012, 08:17 AM
agak-agak WWW65 berapa.... kita cuba main bid kat dalam ni boleh? :)

BC Gold Selangor
04-05-2012, 01:06 PM
bagus jugak idea TT ni.. pakcik pun teringin nak buat la, nanti update kat page 1 kalau2 dah beli motornya.. kasitau berapa harga, nanti pakcik follow

zairyMessi
04-05-2012, 01:08 PM
Ex5 , terbaek. hehe..

rijal2009
04-05-2012, 01:49 PM
aku suggest kau angkat Modenas GT128.. :)

body yang cantik
break disk depan/belakang
sport rim depan/belakang
tubeless depan/belakang
lampu yang terang (ada 2 lampu)
guna Trottle Position Sensor (TPS, Jimat Minyak)


harga yang murah...hanya RM5200++ OTR.. :)

aku dah guna sekarang, dah 6.4k mileage pun..so far tiada masalah lagi la, cuma rantai dah berbunyi sikit..japgi nak naikkan rantai..hehe..

kiddd2
04-05-2012, 05:00 PM
xyah beli pon xper bro..

deal je ngan kedai moto..

diorang bley buatkan..

jamtulenmurah
04-05-2012, 05:03 PM
cepat tt... masa berdetik... www hot selling... :D

SeeZ
04-05-2012, 05:18 PM
saja nk share info... den baru hantar tender tuk no www ni.. satu 3 angka, satu lg 4 angka.. janji dapat no yang dimahukan.. sebab running, belum tentu sanggup ulang alik jpj:D dibuka untuk tender WWW ni 30 April dan akan tutup pada 14 Mei.. result akan keluar 24 atau 25hb may.. so jom ramai2 kena masuk tender selagi masa masih ada....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

takumie
04-05-2012, 05:39 PM
aku nak tgu knderaan plate www jd terpakai..lmbt lg lah nmpk ye..hehe

hebatgamer
05-05-2012, 07:00 PM
ex5 ftw....

Zul.H
05-05-2012, 07:22 PM
Bila daapt no WWW ni, terus buat inbterchange kat kete / motor semasa yang ko ada...

no lama kasi 'buang' kat motor baru lain..ini kena deal ngan kedai..biasanya caj buang nombor dalam lingkungan RM 600 - 900 ikut negeri mana no plet asal itu..kalau KL ok lagik..dan juga tahun no plety itu dikeluarkan..


Lain kali bila beli kenderaan baru, nak pakai plet WWW tu. buat ker interchange kt kenderaan bari tu...


p/s : aku pon dalam proses hantar tender gak nombor WWW ni...rasa2 nak masuk dalam 5-6 nombor gitu..tapi yg tak taha nya deposit = 50% tuh!!!!1

mahir_tg
05-05-2012, 07:35 PM
beli je modenas second...

Zul.H
05-05-2012, 07:42 PM
agak-agak WWW65 berapa.... kita cuba main bid kat dalam ni boleh? :)

boleh cuba dalam Rm3900..mgkn buleh lepas..

ubhs
22-05-2012, 08:43 PM
stakat ni.. modenas lah boleh dpt murah..

fine net
22-05-2012, 09:10 PM
beli je modenas second...

x bleh..kene beli moto baru..sbb moto seken da di daftarkan....kira da ade surat beranak...

eLLYaNa
23-05-2012, 11:31 AM
da kuar result lom ni? nak jugak la WWW. tp xtau nak beli moto bila. huhu.

armmar
11-02-2013, 10:07 AM
x bleh..kene beli moto baru..sbb moto seken da di daftarkan....kira da ade surat beranak...

ye ke x boleh??

- dah org yg beli motor baru pun utk wat temporary jer kan??


yg aku penah buat... return number ke kedai motor baru utk no lama keta aku..

skg ni persediaan nk beli no baru lg....tp igt nk beli motor lama murah.. n return balik.. tp x penah buat utk motor.. xtau r borang puspakom B2 jugak kot.. sama dengan proses kereta interchange no plate

danzaimar
12-05-2014, 09:55 AM
tak yah beli bro.

tanya je kedai2 motor diorang ada buat servis "tumpang nombor" tak.

ada kedai kat setapak ni dia buat. RM600. lagi jimat, tak yah susah2 beli motor.

aku dpt info ni sebab aku pun nak beli nombor WWW gak. hehe

tak bid no. lawa pon. beli on the spot jek. janji dapat WWW orait lar :)cgrock

aku pun nk cari la..mana kedai ada buat??

Jackhalid
14-05-2014, 09:50 AM
aku pun nk cari la..mana kedai ada buat??

banyak je boss. kedai2 motor kalau jenis 2 kedai cantum jadi satu mesti buat punya :)cgrock