PDA

View Full Version : [VPN EPAHNGI] Alt3L - C3lcom - SmartP1noy - Max1s Support ( Android / Windows)


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25

kapandikapan
06-08-2012, 11:34 AM
Meksis pospet?

Tak buleh ka..?

Ala... Boleh laa... Boleh laaa....

kotanegeri
06-08-2012, 11:40 AM
Meksis pospet?

Tak buleh ka..?

Ala... Boleh laa... Boleh laaa....

maaf tuan. masih tidak boleh.tq.

cyruskojie
06-08-2012, 12:37 PM
kalu guna 3g router leh guna vpn x?

kotanegeri
06-08-2012, 01:55 PM
kalu guna 3g router leh guna vpn x?

boleh......:)

Kemawas
06-08-2012, 04:39 PM
tt, android ics 4.0.4 boleh x?? ade tgk kat previous post ics x boleh lagi?? camne nie tt

Kemawas
06-08-2012, 04:40 PM
satu lagi tt, boleh share 1 vpn under banyak device tak?? maap, noob punye soalan..

mkbhs
06-08-2012, 05:51 PM
celcom broadband postpaid & prepaid ? dua2 boleh ke ?

Kemawas
06-08-2012, 06:18 PM
check my status, payment settled.. invoice no: 7183

kotanegeri
06-08-2012, 09:23 PM
celcom broadband postpaid & prepaid ? dua2 boleh ke ?

boleh:) dua dua boleh...

kotanegeri
06-08-2012, 09:24 PM
satu lagi tt, boleh share 1 vpn under banyak device tak?? maap, noob punye soalan..

boleh je..buat thetering or hotspot kan..ics pun boleh..dah ada pengguna yang buat dekat ics:)

kotanegeri
06-08-2012, 09:25 PM
anggan epahngi vpn disini..

www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

klik order > klik order > check out > isi butiran > trnfer duit > forward email dgn detail tranfer > aktif > donlod gui dan config > guna:-)

ahib0205
06-08-2012, 11:57 PM
tt, android ics 4.0.4 boleh x?? ade tgk kat previous post ics x boleh lagi?? camne nie tt

boleh pada ics root


satu lagi tt, boleh share 1 vpn under banyak device tak?? maap, noob punye soalan..

boleh, tapi dalam 1 sama hanya boleh login 1 id sahaja

ahib0205
06-08-2012, 11:58 PM
check my status, payment settled.. invoice no: 7183

akaun bro dah di activekan

cuba buat connection :)cgrock



cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn ~

zam_c61
07-08-2012, 05:23 PM
saya adalah pengguna celcom skkm dan menggunakan VPN ni

memang boleh :)cgrock

tt..sy nak pakai celkom skmm ni kat samsung gnote utk surf tenet.. ada ke cara2 nak setup.apa yg perlu ada pada gnote ni. kalau ke tempat yg takde 3g masih boleh ke surf tenet ngan vpn ni...

maaf byk soalan..masih blur ngan vpn ni..:D:D

car_they
07-08-2012, 05:49 PM
tak der suportter ke kat sini.. aku stil tak leh conet lagi..

car_they
07-08-2012, 06:07 PM
adoya.......................

kotanegeri
07-08-2012, 08:22 PM
adoya.......................

tuan , cek email pengesahan id diaktifkan tu..ada group support di fb.:) apply di sana.tq.

matkoolbiz
07-08-2012, 09:28 PM
------------------

kakhi
07-08-2012, 10:03 PM
cmne nk install vpn ni kat tab 10.1 ek...tolong bagi tunjuk ajar...tq
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

kotanegeri
07-08-2012, 10:11 PM
cmne nk install vpn ni kat tab 10.1 ek...tolong bagi tunjuk ajar...tq
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

dah root ke tuan? ada group support di fb.cek email dari epahngi@gmail.com utk cara apply jadi member..

or ini ad cara install dia.

http://www.e-pahngi.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=15

kotanegeri
07-08-2012, 10:21 PM
langgan epahngi vpn disini..

www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

klik order > klik order > check out > isi butiran > trnfer duit > forward email dgn detail tranfer > aktif > donlod gui dan config > guna:-)

cara install di window > KLIK (http://www.e-pahngi.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=8)
cara install di android > KLIK (http://www.e-pahngi.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=15)

abedin
07-08-2012, 11:43 PM
salam..

napa x leh connect vpn pd mexis ni.. dah kena block ke? ptg td ok jer..

naz0203
08-08-2012, 12:42 AM
nak tanya, windows phone bley guna x?

ahib0205
08-08-2012, 06:10 AM
salam..

napa x leh connect vpn pd mexis ni.. dah kena block ke? ptg td ok jer..


dalam masa terdekat pihak kami akan melancarkan GUI baru dan selepas ini masalah tuan akan dapat diselesaikan Insya Allah

tunggu pengumuman secara rasmi tidak lama lagi :)cgrock

ahib0205
08-08-2012, 06:12 AM
nak tanya, windows phone bley guna x?

masih tidak support buat masa ni

mohon maaf :)

ahib0205
08-08-2012, 06:15 AM
tak der suportter ke kat sini.. aku stil tak leh conet lagi..


skrg bro dah boleh connect ke belum? :-?

abedin
08-08-2012, 10:20 AM
dalam masa terdekat pihak kami akan melancarkan GUI baru dan selepas ini masalah tuan akan dapat diselesaikan Insya Allah

tunggu pengumuman secara rasmi tidak lama lagi :)cgrock

ok tuan.. terima kasih

Iman_Sr
08-08-2012, 10:41 AM
sori nubis bertanya,klu hp xsubscribe mobile internet pn bole guna VPN ni juga ke?:-?

bananaphone
08-08-2012, 10:46 AM
YES boleh guna x?....android ics leh guna x?...

ahib0205
08-08-2012, 01:30 PM
sori nubis bertanya,klu hp xsubscribe mobile internet pn bole guna VPN ni juga ke?:-?

Hanya subscribe mobile broadband sahaja dan dah boleh di guna kan :)cgrock

ahib0205
08-08-2012, 01:35 PM
YES boleh guna x?....android ics leh guna x?...

boleh pada ics root




boleh, tapi dalam 1 sama hanya boleh login 1 id sahaja


YES tak boleh lagi buat masa ni

bananaphone
08-08-2012, 01:52 PM
berminat..cmne nak join ni

kotanegeri
08-08-2012, 02:18 PM
berminat..cmne nak join ni

klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

klik web atas > klik order > klik order > check out > isi detail > buat payment > forwad bukti payment dgn email yg diterima > aktif > install gui dan config > surf

fai541
08-08-2012, 05:05 PM
saya dah wat payment...bleh tolong chek x...harap bleh proses asap

ahib0205
09-08-2012, 12:18 AM
saya dah wat payment...bleh tolong chek x...harap bleh proses asap

bro dah berjaya guna ke ? :-?

kakhi
09-08-2012, 02:41 AM
dah root ke tuan? ada group support di fb.cek email dari epahngi@gmail.com utk cara apply jadi member..

or ini ad cara install dia.

http://www.e-pahngi.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=15

cmne nk root ek bro...nubis ni

KaZZ
09-08-2012, 05:04 AM
kalau maxis skmm boleh guna...konfem maxis prepaid boleh guna jugak....

zackib
09-08-2012, 05:24 AM
https://forum.maxis.com.my/forum_topic.asp?TOPIC_ID=4080 :-?

ahib0205
09-08-2012, 01:57 PM
cmne nk root ek bro...nubis ni

cara nak root mungkin dengan tutorail kat youtube boleh membantu bro

bro type how to root dot dot :)cgrock

ipp
09-08-2012, 03:01 PM
Apa benda vpn ni bro? Macam best je..

pejoi_02
09-08-2012, 03:21 PM
Assalam TT...

Bleh bg x bg detail mcm mner nak pkai vpn ni.. ingt nak pkai kat tab... Klu email pon ok jgk... pejoi_02@yahoo.com

pyeshinoda
09-08-2012, 03:43 PM
camne nk beli ni? dh bayar pastu xtau nk buat ape dah :-?

update: kene check emel yg guna mase register tu rupenye hehe

kotanegeri
09-08-2012, 03:45 PM
bagi android phone kene root dulu. untuk iphone or ipad kene JB dulu.tq.

melanngan epahngi vpn.

klik web ini www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

klik web atas > klik order > klik order > check out > isi detail > buat payment > forwad bukti payment dgn email yg diterima > aktif > install gui dan config > surf

cara install gui dan config ada di bahagian knowlegebase di www.e-pahngi.com
(http://tinyurl.com/cv6hpbg)

kotanegeri
09-08-2012, 03:48 PM
camne nk beli ni? dh bayar pastu xtau nk buat ape dah :-?

dah bayar? ok. skrg foward detail pembayaran /or pic resit ke dalam email yang diterima.sila cek email tuan..:) yg title dia epahngi vpn order confirmation.

pejoi_02
09-08-2012, 04:08 PM
Mcm mner plak klu pc.. ade ape2 nak istall x

mkbhs
09-08-2012, 08:24 PM
nak tnya . . saya dah beli vpn ni . . saya x bpa reti nak guna vpn ni . . stiap kali buka broadband pastu kena buka VPN ? camtu ?

kotanegeri
09-08-2012, 10:18 PM
Mcm mner plak klu pc.. ade ape2 nak istall x

yup.ada software yang kene install.. boleh donlod kat web www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

kotanegeri
09-08-2012, 10:19 PM
nak tnya . . saya dah beli vpn ni . . saya x bpa reti nak guna vpn ni . . stiap kali buka broadband pastu kena buka VPN ? camtu ?

yup. setiap kali connect broadband kene connect ke vpn. jangan lupa run as admin,tq.

ahib0205
09-08-2012, 11:20 PM
Apa benda vpn ni bro? Macam best je..

bro ada guna broadband celcom/maxis skmm tak?

kalau ada, akan jadi sangat berguna untuk bro :)




cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn

ahib0205
09-08-2012, 11:27 PM
Untuk makluman semua, sekarang ni adalah diperingkat akhir pihak kami menjalankan ujian sebelum melancarkan yang terkini

terima kasih kepada yang terus menyokong!

mkbhs
10-08-2012, 12:04 AM
vpn ni boleh unlimitkan Quota broadband ?

kotanegeri
10-08-2012, 12:30 AM
vpn ni boleh unlimitkan Quota broadband ?

yup. sikom sahaja. tq.

pyeshinoda
10-08-2012, 01:04 AM
nape payah sangat nk connect nih...:-w

ipp
10-08-2012, 01:21 AM
bro ada guna broadband celcom/maxis skmm tak?

kalau ada, akan jadi sangat berguna untuk bro :)




cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn

Thanks bro. Tengah tunggu sim kad skmm ni.
Dah start guna nanti baru jelas sikit kot..
Kena bank in rm5 je ke?
Macam tak berbaloi je nak beratur kat mesin cdm.
Tak boleh langgan setahun terus?

ahib0205
10-08-2012, 05:04 AM
yup. sikom sahaja. tq.

Insya Allah dalam 2 atau 3 hari akan dilancarkan yang terbaru yang mana boleh guna untuk semua jenis celom dan semua jenis maxis


:)cgrock

bourne
10-08-2012, 09:38 AM
cantekk...kalau dah bleh pakai utk meksis skmm, pm ambe yer :)

ahib0205
10-08-2012, 11:15 AM
cantekk...kalau dah bleh pakai utk meksis skmm, pm ambe yer :)

memang dah test dan boleh pakai :)

cuma tunggu secara rasmi :)cgrock

kotanegeri
10-08-2012, 12:58 PM
memang dah test dan boleh pakai :)

cuma tunggu secara rasmi :)cgrock

tu gui baru ye?bila release ek..:-)

aduka01
10-08-2012, 02:56 PM
salam tt,

rm5 has been transfer
minta re-activate balik acc vpn saya.
check emel..
tq

ahib0205
10-08-2012, 04:47 PM
Thanks bro. Tengah tunggu sim kad skmm ni.
Dah start guna nanti baru jelas sikit kot..
Kena bank in rm5 je ke?
Macam tak berbaloi je nak beratur kat mesin cdm.
Tak boleh langgan setahun terus?

Buat masa sekarang ada pakej 1 bulan dan 3 bulan sahaja :)

ahib0205
10-08-2012, 04:48 PM
tu gui baru ye?bila release ek..:-)

a'a gui baru, logo baru, performance baru, dan semua-semuanya baru :)cgrock

secara tepat tak pasti bila tapi dalam masa terdekat ni sebab semua testing di peringkat akhir dan siap dan dah diconfirmkan boleh guna untuk semua jenis plan celcom dan maxis

kimicnol
10-08-2012, 05:12 PM
tt awat tk boleh bukak youtube..ada error

Nazri129
10-08-2012, 05:18 PM
Saja nak tanya tt.. vpn ni fungsinya apa ek.. Boleh ke kita guna vpn ni utk connect web yg diblock oleh SKMM...
sekadar bertanya..sbb jahil sgt benda benda gini...hehehehe

kotanegeri
10-08-2012, 06:20 PM
Saja nak tanya tt.. vpn ni fungsinya apa ek.. Boleh ke kita guna vpn ni utk connect web yg diblock oleh SKMM...
sekadar bertanya..sbb jahil sgt benda benda gini...hehehehe

yup. boleh bypass web2 yg diblock..kouta pun boleh bypass!:)

biomedik
10-08-2012, 06:32 PM
a'a gui baru, logo baru, performance baru, dan semua-semuanya baru :)cgrock

secara tepat tak pasti bila tapi dalam masa terdekat ni sebab semua testing di peringkat akhir dan siap dan dah diconfirmkan boleh guna untuk semua jenis plan celcom dan maxis

kalau dah boleh bypass skmm maxis, pm sy. tq

ed_zero
10-08-2012, 06:47 PM
boleh bypass YES 4g x?

ahib0205
10-08-2012, 10:24 PM
boleh bypass YES 4g x?

YES dah test ok

tapi nak kena test sekali lagi :)

felix
10-08-2012, 10:29 PM
nak tanya dah order tp lum bayar..just nak c onfrim

tul ke ne bayar kat nama nih

Bank Name: Maybank Sdn. Bhd.
Payee Name: Bibi Fauziah
Account Number: 560184050957

n kedua bape lama baru leh guna selepas pembayran?

felix
10-08-2012, 10:44 PM
dah bayar...emm bro ahib0205 kata ne tunggu lam masa 24jam...em lama gak nak dapat VPN nie...

p/s: emm nape x terus je dapat kan senang..lau ada y standby tuk check payment rasernye leh dpt cepat neh...em arap next time leh upgrade bahagian semak pembayaran..huhuhu

gameplusii
10-08-2012, 10:55 PM
BOS nanti lau dh k tuk maxis skmm PM sye yer. Sye nk renew la.

felix
11-08-2012, 12:11 AM
em sok baru dpt kot VPN nie....emm tunggu jela nak wat camne..bahagian check payment xkerja hari nie..huhuhuhu ..ke ada cara nak bagi check payment cpt..emm

zam_c61
11-08-2012, 08:25 AM
prepaid spore bole ke... singtel atau starhub..

pendekarlaut
11-08-2012, 08:33 AM
Gui baru ni berapa speed.?

felix
11-08-2012, 12:59 PM
ada gui baru ke? em servermalaysia je leh connect y lain xleh nie..ke sy salah setting

ahib0205
12-08-2012, 12:38 AM
dah bayar...emm bro ahib0205 kata ne tunggu lam masa 24jam...em lama gak nak dapat VPN nie...

p/s: emm nape x terus je dapat kan senang..lau ada y standby tuk check payment rasernye leh dpt cepat neh...em arap next time leh upgrade bahagian semak pembayaran..huhuhu


saya dah panjangkan cadangan bro kepada pihak pengurusan

adlie86
12-08-2012, 12:45 AM
untuk maxis skmm boleh pakai tak? ramai ckp maxis x boleh pakai vpn dah... maxis dah detect...

ahib0205
12-08-2012, 01:10 AM
untuk maxis skmm boleh pakai tak? ramai ckp maxis x boleh pakai vpn dah... maxis dah detect...

pihak kami dah test dan berjaya :)

tunggu pelancaran secara rasmi nanti :)

ahib0205
12-08-2012, 01:13 AM
prepaid spore bole ke... singtel atau starhub..

belum pernah test. mungkin tuan boleh beli dan test keberkesanan nya

tuan tak perlu risau kerana pihak e-pahngi memberikan ruang untuk refund jika penggunaan sebelum 7 hari / seminggu selepas beli :)


cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn

ahib0205
12-08-2012, 01:14 AM
ada gui baru ke? em servermalaysia je leh connect y lain xleh nie..ke sy salah setting

gui baru akan open sikit masa lagi.

server2 sedang naik taraf utk setting gui baru :)

ahib0205
12-08-2012, 01:16 AM
Gui baru ni berapa speed.?

speed bergantung kepada plan yang kita langgan dengan telco masing-masing, coverage dan modem itu sendiri

untuk makluman bro, gui tiada kena mengena dengan speed

Data Magic
12-08-2012, 01:19 AM
nape la tak boleh connect.....

adlie86
12-08-2012, 01:20 AM
confrim ker? sy ade guna satu vpn untuk masix skmm.. tp x de ape2 beza pun... 2 yang tanya 2...

ahib0205
12-08-2012, 01:21 AM
dah bayar...emm bro ahib0205 kata ne tunggu lam masa 24jam...em lama gak nak dapat VPN nie...

p/s: emm nape x terus je dapat kan senang..lau ada y standby tuk check payment rasernye leh dpt cepat neh...em arap next time leh upgrade bahagian semak pembayaran..huhuhu


lupa nak bgtau bro, utk dapat terus akuan selepas pembayaran hanya apabila membuat pembayaran guna paypal sahaja

jika menggunakan bank, memang kena semak manual jugak

ahib0205
12-08-2012, 01:32 AM
nape la tak boleh connect.....

tolong hantar detail log vpn ke epahngi@gmail.com sekarang boleh tak bro?

kami akui setengah server sedang naik taraf utk terima gui baru kami

ahib0205
12-08-2012, 01:33 AM
confrim ker? sy ade guna satu vpn untuk masix skmm.. tp x de ape2 beza pun... 2 yang tanya 2...

memang betul maxis dah block daripada menggunakan vpn

tapi takpa, bro tunggu je nanti ye :)

roy`z
12-08-2012, 01:36 AM
memang betul maxis dah block daripada menggunakan vpn

tapi takpa, bro tunggu je nanti ye :)

sedang menanti dgn pnuh kesabaran..harap x leak la

mkbhs
12-08-2012, 11:27 AM
saya dah guna vpn .. website yg kena block boleh bukak :)

famalsa
12-08-2012, 11:32 AM
dah beberapa bulan gua langgan vpn ni..puas hati..kkadang ada msalah nak connect tu perkara biasa la..gua guna celcom skmm..

ipp
12-08-2012, 11:52 AM
butir diri tu kena isi yg sehabis jujur ke atau asal isi je...?
yg penting alamat emel betul

Heidir79
12-08-2012, 04:27 PM
Adui.. Tak bleh connect vpn dr semlm la tt... sy guna celcom skmm... cmne ni bro? tolong2...

mzniaga
12-08-2012, 04:55 PM
camna nak order ni TT? aku pakai broadband INSTANET.. tq

Heidir79
12-08-2012, 05:26 PM
Salam TT.. Sy dah try connect kesemua 10 server (maxis-celcom-skmm) tersebut, hanya 1 sahaja yg boleh connect iaitu server(epahngi-lithuania-maxis-celcom-skmm) sahaja. 9 lg server lain semuanya tak boleh connect. even server(epahngi-lithuania-maxis-celcom-skmm) boleh connect, tp takde efek apa2 langsung(tak berfungsi).. Serupa mcm tak guna vpn speednya lebih kurang(10-30kbps) sahaja.. Hrp pihak TT boleh fix kan mana2 yg patut secepat mungkin.. sy dr smlm dah tak bleh connect nih.. huhu..

Data Magic
12-08-2012, 06:09 PM
Salam TT.. Sy dah try connect kesemua 10 server (maxis-celcom-skmm) tersebut, hanya 1 sahaja yg boleh connect iaitu server(epahngi-lithuania-maxis-celcom-skmm) sahaja. 9 lg server lain semuanya tak boleh connect. even server(epahngi-lithuania-maxis-celcom-skmm) boleh connect, tp takde efek apa2 langsung(tak berfungsi).. Serupa mcm tak guna vpn speednya lebih kurang(10-30kbps) sahaja.. Hrp pihak TT boleh fix kan mana2 yg patut secepat mungkin.. sy dr smlm dah tak bleh connect nih.. huhu..

~X(~X(~X(~X(
aku plak dah 3 hari tak boleh connect nie....
baru semalam bayar unlimited renew...
ingat sebb dah expired....
tapi sama gak...dah bayar pun tak leh connect...~X(~X(

kaYaIlmu
12-08-2012, 06:29 PM
dah boleh connect ke ??..ingat nk renew hari ni ...

n pada yg bleh connct tu ,update la sini ,ada perubahan x?..

famalsa
12-08-2012, 06:32 PM
eh boleh je connect. skmm jugk. sedap je layan arizano. bedesup lajunye..

napieaziz
12-08-2012, 08:18 PM
vpn ni ape sbnrnye ek?ade spe2 bley cter x?mcm menarik je ni

Data Magic
12-08-2012, 11:07 PM
eh boleh je connect. skmm jugk. sedap je layan arizano. bedesup lajunye..

#:-S#:-S

best la....

aku nie tak boleh connect lagi....
selalu ok je...

bile dah renew ni...tak boleh plak....

dah email pengurusan.....

harap2..ok la...

tension jgak.....

Data Magic
12-08-2012, 11:30 PM
TERBAEK......

PROBLEM SOLVE.......

*masa renew...pihak epahngi dah tukar user name...tapi lupe nak inform....
support team diorang memang terbaek!!!!

thanks.....

Data Magic
12-08-2012, 11:35 PM
ada apa2 masalah boleh email je kat pihak epahngi.....

diorng akan terus balas email...

terbaek.....

roy`z
12-08-2012, 11:40 PM
agak2 bla trik masis skmm nk kuar ye

sangbadut
13-08-2012, 12:42 AM
Untuk Umobile support dak?

Heidir79
13-08-2012, 01:06 AM
yahoo.. skmm celcom aku dah dpt speed mcm biasa.. support mmg tak mengecewakan... best2...

ahib0205
13-08-2012, 09:50 AM
http://www.e-pahngi.com/images/paketler_04.png



agak2 bla trik masis skmm nk kuar ye



Software Epahngi VPN Release and support Maxis


Sila semak email masing-masing berkenaan hal ini

cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn ~



Penggunaan sebelum 7 hari / seminggu selepas beli ada kami sediakan refund







http://www.e-pahngi.com/images/logo-epahngi.png (http://tinyurl.com/6ncw4gy)


Anda semua di jemput menyertai Fb Group Epahngi untuk mendapat ilmu, infomasi dan maklumat2 berkaitan dunia VPN dll.




How to request FB Group? (http://tinyurl.com/6ncw4gy)





add https://www.facebook.com/ewantawil first...
pm him and post
Subject: Join Group Epahngi
Invoice:
Email daftar vpn:
Email FB:






KLIK UNTUK MENGETAHUI LANJUT BERKENAAN VPN

http://www.e-pahngi.com/images/logo-epahngi.png


http://www.e-pahngi.com/images/paketler_04.png

KLIK UNTUK MULA MELANGGAN

:)cgrock


(http://tinyurl.com/6ncw4gy)

kapandikapan
13-08-2012, 10:09 AM
apa? Mek sis dah boleh ke...??

betul ni?

konpom?

betul?

AMiRU
13-08-2012, 10:44 AM
hmm.. aku xbole connect la :(
nak masuk FB xbole, mana nak dapat support selain FB? sini bole ka?

adela1183
13-08-2012, 12:37 PM
andoid kene root dulu ke?

adela1183
13-08-2012, 01:03 PM
tt, dah bankin..Order Number: 4487787839

ahib0205
13-08-2012, 01:39 PM
hmm.. aku xbole connect la :(
nak masuk FB xbole, mana nak dapat support selain FB? sini bole ka?

sini atau email epahngi@gmail.com

ahib0205
13-08-2012, 01:39 PM
andoid kene root dulu ke?

mesti kena root dulu

ahib0205
13-08-2012, 05:35 PM
Untuk Umobile support dak?

Umobile still tidak support vpn

nyum_nyum
13-08-2012, 05:38 PM
Siapa dah cuba GUI + Maxis Postpaid? Boleh bagi Testimoni?

anakemak
13-08-2012, 05:45 PM
yg ver lame kene buang dulu ke?????

Shahzz
13-08-2012, 06:17 PM
klau mekcis kompom ok,den nak subscribe blk..ari tu stop jap..

gameplusii
13-08-2012, 06:29 PM
TT sye dh renew tdi. Reference number 1677167088. USER NAME:gameplusii
Please check. Harap leh guna cpt. Sbb xsbar nk try GUI baru nie.

nyum_nyum
13-08-2012, 08:25 PM
TT sye dh renew tdi. Reference number 1677167088. USER NAME:gameplusii
Please check. Harap leh guna cpt. Sbb xsbar nk try GUI baru nie.

Bro dah DL fail ZIP tuk GUI baru? Boleh tlg UL kat Mediafire ta fail tu sebab dah 2 kali saya DL GUI dari server Epahngi tapi still dapat corrupted package :((

roy`z
13-08-2012, 08:32 PM
awat tah jd error

aquacode447
13-08-2012, 09:27 PM
tt maxis postpaid dh oleh bypass quota balik ker..? mohon pencerahan sape2 y dh try..

iwan87
14-08-2012, 02:37 AM
Speed sitkom sekem melampau2...:)cgrock:)cgrock
http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=95622&stc=1&d=1344882941
p/s:pic amik dari mmbe group epahngi

Cara Order

1.Masuk Website epahngi CLICK HERE (http://bit.ly/JBQE7R)
-Klik Order Now
http://www.e-pahngi.com/images/buy/1.png

2.Klik Order Now
http://www.e-pahngi.com/images/buy/2.png

3.Pilih Monthly Atau Quarterly, Klik Checkout
http://www.e-pahngi.com/images/buy/3.png

4.Isi form Register
- Pilih jenis pembayaran -maybank or paypal
-Tick “I Have read and agree to the Terms of Servise”
-Klik Complete Order
http://www.e-pahngi.com/images/buy/4.png

5. Check inbox / SPAM email tuan
-Forward email dari epahngi@gmail.com dan berikan detail pembayaran. Selesai!!!
[IMG]http://www.e-pahngi.com/images/buy/7.png
DAFTAR SEKARANG!!! (http://bit.ly/JBQE7R)

iwan87
14-08-2012, 02:40 AM
Siapa dah cuba GUI + Maxis Postpaid? Boleh bagi Testimoni?

bleh tp tp ngah dperbaiki lagi...:D:D

AMiRU
14-08-2012, 10:38 AM
mana perginya file OpenVPN configuration files and CA certificate? :(

ahib0205
14-08-2012, 12:41 PM
mana perginya file OpenVPN configuration files and CA certificate? :(

bro dah download seperti yang diberikan dalam email bro? :-?

TengkuHaadi
14-08-2012, 08:12 PM
'wajib' upgrade guna gui baru ni ke? Pening lah aku nak guna yg baru ni. Yg lama simple je n x menyusahkan.

Naper xleh connect sejak instal / uninstal gui baru ni? :-?

roy`z
14-08-2012, 10:14 PM
'wajib' upgrade guna gui baru ni ke? Pening lah aku nak guna yg baru ni. Yg lama simple je n x menyusahkan.

Naper xleh connect sejak instal / uninstal gui baru ni? :-?

tang mna yg susah bos?

sangbadut
14-08-2012, 11:26 PM
hUmobile still tidak support vpn
Hehehe okay bro

roy`z
14-08-2012, 11:35 PM
yg utk yes leh bypass quota ke?

bananaphone
14-08-2012, 11:37 PM
yg utk yes leh bypass quota ke?

up soklan ni:D

roy`z
14-08-2012, 11:52 PM
up soklan ni:D

klu bole bypass mmg bes la

Sendiri
14-08-2012, 11:55 PM
maxis skmm dah leh guna kan

Data Magic
15-08-2012, 01:17 AM
asal youtube tak leh tgk....
adess....

Data Magic
15-08-2012, 01:26 AM
tak gune vpn lagi laju....hahaha......

ape2 je la....

test je la smpai pecah pc nie.....hahahaha.....

kang tukor lagi version....terus buang pc nie.... hahahaha.....

ahib0205
15-08-2012, 05:57 AM
up soklan ni:D

YES dah test ok

tapi nak kena test sekali lagi :)

up untuk jawapan ni :)cgrock

owned
15-08-2012, 08:17 AM
'wajib' upgrade guna gui baru ni ke? Pening lah aku nak guna yg baru ni. Yg lama simple je n x menyusahkan.

Naper xleh connect sejak instal / uninstal gui baru ni? :-?

geng, aku pun xleh connect sejak instal new gui smlm. dh uninstall n guna gui lama pun stil xleh guna. ape aku buat is aku System Restore kan, reboot, then Uninstall gui baru, run gui lama, baru lah bole connect dgn server. try la geng.... pc aku Win7.

hisyam5789
15-08-2012, 08:22 AM
maxis skmm dah leh guna kan

tulong upkan soalan ni..dah bulih bypass ke lum?

Iman_Sr
15-08-2012, 08:52 AM
berminat....tlg citer ckt detail ape yg perlu sy bt n mcm mn sy nk menikmati VPN ni:D

jatt77
15-08-2012, 09:08 AM
maxis postpaid slow..susah nak connect,kdg2 leak quota,kdg2 tak.

Disco
15-08-2012, 09:14 AM
berminat....tlg citer ckt detail ape yg perlu sy bt n mcm mn sy nk menikmati VPN ni:D

yer..aku pun nak tahu gak...nak subscribe gak nie...bandwidth dah abis nie utk celcom...adeh

krie1694
15-08-2012, 10:39 AM
YES dah test ok

tapi nak kena test sekali lagi :)

xsabor aku nunggu yg nie....:D:D

nyum_nyum
15-08-2012, 12:40 PM
maxis postpaid slow..susah nak connect,kdg2 leak quota,kdg2 tak.

slow ke bro? Hmm nak kena tangguh lagi untuk beli VPN ni..

ahib0205
15-08-2012, 01:23 PM
berminat....tlg citer ckt detail ape yg perlu sy bt n mcm mn sy nk menikmati VPN ni:D

yer..aku pun nak tahu gak...nak subscribe gak nie...bandwidth dah abis nie utk celcom...adeh


Cuba ikut step by step cara bawah ni

tak jelas sila bgtau :)


cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn

ahib0205
15-08-2012, 01:26 PM
tulong upkan soalan ni..dah bulih bypass ke lum?

pihak kami dah test dan berjaya :)

tunggu pelancaran secara rasmi nanti :)



up makluman ni sebelum pelancaran haritu

Iman_Sr
16-08-2012, 09:57 AM
Cuba ikut step by step cara bawah ni

tak jelas sila bgtau :)

den ade tersilap fhm,
dh selak2 byk kali sebelum ni,
igtkn utk yg android,klu xroot pn bole guna VPN ni,
tp rupenye xbole,
dh lahden amik utk 3 bln terus:(

sekalinye,kna root dulu bru leh guna VPN ni,
xsggp nk root android aku yg bru berumur 2 bln ni~X(

AMiRU
16-08-2012, 11:39 AM
den ade tersilap fhm,
dh selak2 byk kali sebelum ni,
igtkn utk yg android,klu xroot pn bole guna VPN ni,
tp rupenye xbole,
dh lahden amik utk 3 bln terus:(

sekalinye,kna root dulu bru leh guna VPN ni,
xsggp nk root android aku yg bru berumur 2 bln ni~X(

phone ape tu bos?
aku da flash android banyak kali and everytime flash kena root, mau ada 10 kali dah, sekali pun tak pernah ada sebarang masalah.

Iman_Sr
16-08-2012, 11:45 AM
phone ape tu bos?
aku da flash android banyak kali and everytime flash kena root, mau ada 10 kali dah, sekali pun tak pernah ada sebarang masalah.

SGNote...mmg xrrot lg...tp aku syg la nk root sb bru 2 bln guna...mmg ade plan nk root tp bkn skng,
hr tu mmg selak2 gak,igt root ke xroot ke bole guna VPN..
kna pulak aku ni buta IT sikit,mkinla haru jadinye:D

najumi
16-08-2012, 12:00 PM
phone ape tu bos?
aku da flash android banyak kali and everytime flash kena root, mau ada 10 kali dah, sekali pun tak pernah ada sebarang masalah.

bro, bila kita root hp kita, smua data2 yg kita simpan mcm phone nmber, sms dll akan hilang ke ek..?:-?:-?

sori la noob sikit pasal root ni..:D:D

AMiRU
16-08-2012, 12:30 PM
SGNote...mmg xrrot lg...tp aku syg la nk root sb bru 2 bln guna...mmg ade plan nk root tp bkn skng,
hr tu mmg selak2 gak,igt root ke xroot ke bole guna VPN..
kna pulak aku ni buta IT sikit,mkinla haru jadinye:D

sepanjang beberapa tahun dah guna android, aku lum pernah dengar lg ada phone rosak sebab root.

bro, bila kita root hp kita, smua data2 yg kita simpan mcm phone nmber, sms dll akan hilang ke ek..?:-?:-?

sori la noob sikit pasal root ni..:D:D

Setahu aku xde pape hilang. Waktu aku mula2 root dulu, aku tak paham pun ape benda yang root ni buat sebab macam xde beza langsung haha. Bila install app baru la tahu, bila dah root baru boleh install certain apps.

ahib0205
16-08-2012, 01:10 PM
den ade tersilap fhm,
dh selak2 byk kali sebelum ni,
igtkn utk yg android,klu xroot pn bole guna VPN ni,
tp rupenye xbole,
dh lahden amik utk 3 bln terus:(

sekalinye,kna root dulu bru leh guna VPN ni,
xsggp nk root android aku yg bru berumur 2 bln ni~X(

pm saya no invoice untuk saya cuba bawa bincang dengan admin

Disco
16-08-2012, 01:12 PM
baru je subscribe vpn nie tapi bila connect dan try speedtest,kelajuan download masih sama la ...ada setting lain ke??aku pakai celcom..

ahib0205
16-08-2012, 02:52 PM
baru je subscribe vpn nie tapi bila connect dan try speedtest,kelajuan download masih sama la ...ada setting lain ke??aku pakai celcom..

untuk makluman bro, kelajuan internet adalah bergantung kepada plan yang dilanggan oleh provider tuan

sebagai contoh jika melanggan celcom skmm, kelajuan tidak akan menjadi macam guna unifi jika menggunakan VPN ni

ahib0205
16-08-2012, 02:58 PM
SGNote...mmg xrrot lg...tp aku syg la nk root sb bru 2 bln guna...mmg ade plan nk root tp bkn skng,
hr tu mmg selak2 gak,igt root ke xroot ke bole guna VPN..
kna pulak aku ni buta IT sikit,mkinla haru jadinye:D

eh takde haru lah :)

saya ada sms kepada bro berkenaan hal ini

sila email kepada epahngi@gmail.com untuk percubaan menggunakan vpn tanpa root

kalau tak boleh juga, pihak kami akan refund 2 bulan kepada tuan

ok tak macam ni? :)

Iman_Sr
16-08-2012, 02:58 PM
sepanjang beberapa tahun dah guna android, aku lum pernah dengar lg ada phone rosak sebab root.





bkn sb rosak tp sygkn warranty:D:)cgrock

Iman_Sr
16-08-2012, 02:59 PM
eh takde haru lah :)

saya ada sms kepada bro berkenaan hal ini

sila email kepada epahngi@gmail.com untuk percubaan menggunakan vpn tanpa root

kalau tak boleh juga, pihak kami akan refund 2 bulan kepada tuan

ok tak macam ni? :)

sy bru subscribe semlm...full refund bole x?:D:p
mmg kna root ek?:(

jebat05
16-08-2012, 03:50 PM
ada acc cimb x? saya nak renew acc vpn ni. tq

Disco
16-08-2012, 04:40 PM
untuk makluman bro, kelajuan internet adalah bergantung kepada plan yang dilanggan oleh provider tuan

sebagai contoh jika melanggan celcom skmm, kelajuan tidak akan menjadi macam guna unifi jika menggunakan VPN ni

celcom skmm nie camner?..selalu gak dengar tapi tak paham ada beza ker dengan celcom postpaid??

ahib0205
16-08-2012, 06:28 PM
sy bru subscribe semlm...full refund bole x?:D:p
mmg kna root ek?:(

boleh berbincang takde masalah

tolong email dulu ye :)

ahib0205
16-08-2012, 06:28 PM
ada acc cimb x? saya nak renew acc vpn ni. tq

buat masa ni hanya ada akaun maybank dan paypal sahaja

alang1979
17-08-2012, 05:14 AM
dah renew tp masih suspned la...

ahib0205
17-08-2012, 05:41 AM
dah renew tp masih suspned la...

no invoice?

dah email bukti pembayaran?

niko
17-08-2012, 05:49 AM
celcom skmm nie camner?..selalu gak dengar tapi tak paham ada beza ker dengan celcom postpaid??

celcom skmm ni internet yng pkai prepaid bro,stiap bulan kene topup rm25 utk gune intrnt selama sebulan tq

Disco
17-08-2012, 06:17 AM
celcom skmm ni internet yng pkai prepaid bro,stiap bulan kene topup rm25 utk gune intrnt selama sebulan tq

oooo baru den tahu...tq bro...:)cgrock

ahib0205
17-08-2012, 10:02 AM
(1 members and 16 guests)

banyaknye pelawat

ada apa nak tanya boleh tanya :)

Disco
17-08-2012, 02:31 PM
salam masta,

semalam ok je nak login, ari nie nak login vpn tak dpt plak ...leh tolong cek tak??

roy`z
17-08-2012, 05:28 PM
(1 members and 16 guests)

banyaknye pelawat

ada apa nak tanya boleh tanya :)

utk yes prepaid ngan postpaid leh bypass quota x?

bowtarx
17-08-2012, 10:19 PM
iphone4 ble ke guna vpn ni...?

ipp
17-08-2012, 10:19 PM
aku pakai celkom skmm... kuota cuma 800mb dan dah habis dah...

tapi masih laju semacam je internet aku... memang best vpn ni.. murah pulak tu.

baru tadi aku download The Arrival full 52 episod dari youtube guna youtube downloader free.
tak payah langgan yg pro version.
walaupun cuma boleh download 3 video dlm satu masa...

jumlah fail video.. 52
jumlah saiz video.. 1.48gb
start download.. +- 7:15pm
siap download.. +- 9:50pm
lebih kurang 2jam setengah je siap. anggap la 2jam 40minit...

2jam 40minit = 160minit = 9600saat

saiz video = 1.48gb (1,597,337,286bytes) = 1597337286/1024 = 1559900kb

so, boleh kira laju purata download = 1559900kb / 9600saat = 162.5 kb/s

CUN GILA!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)paid
wow, bukan?

roy`z
17-08-2012, 10:36 PM
xda yg pkai yes ke?

ipp
18-08-2012, 06:14 AM
xda yg pkai yes ke?

kalau vpn ni tak support yes, try bro tanya vpn lain.
kut2 ada yg support..
ada banyak thread vpn dlm cg ni...

*sorry tt... bukan niat nak promote competitor. cuma nak bagi cadangan je... :)cgrock

kotanegeri
18-08-2012, 10:24 AM
melanngan epahngi vpn.

klik web ini www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/cv6hpbg)

klik web atas > klik order > klik order > check out > isi detail > buat payment > forwad bukti payment dgn email yg diterima > aktif > install gui dan config > surf

cara install gui dan config ada di bahagian knowlegebase di www.e-pahngi.com
(http://tinyurl.com/cv6hpbg)

pyro
18-08-2012, 10:34 AM
beli vpn disini e-pahngi vpn (http://goo.gl/JByIX)

sueweal
18-08-2012, 10:41 AM
dkt p1 ble pkai tak

jatt77
18-08-2012, 12:36 PM
maxis postpaid..dh lama xleh guna.

Sendiri
18-08-2012, 12:40 PM
EpahNgi VPN
The Best VPN in Carigold

CARA ORDER :

1. Masuk Website epahngi KLIK SINI (http://www.e-pahngi.com/aff.php?aff=062)
- Klik Order Now
http://www.e-pahngi.com/images/buy/1.png

2. Klik Order Now lagi skali
http://www.e-pahngi.com/images/buy/2.png

3.Pilih Monthly Atau Quarterly, Klik Checkout
http://www.e-pahngi.com/images/buy/3.png

4. Isi form Register
* Tick jenis pembayaran - Maybank or Paypal
* Tick “I Have read and agree to the Terms of Servise”
* Klik Complete Order
http://www.e-pahngi.com/images/buy/4.png

5. Buka Email anda dan check INBOX / SPAM email anda
http://www.e-pahngi.com/images/buy/7.png

Sendiri
18-08-2012, 12:45 PM
http://www.e-pahngi.com/images/header_16.png

E-pahNgi VPN !!
- CARA UNLIMITED MAXIS / CELCOM BROADBAND ANDA
- HANYA SERENDAH RM5 SEBULAN ~

STEP ORDER :

1. Sila klik sini : http://tinyurl.com/6rv6pbc
2. Klik Order Now yang RM5, JANGAN klik FREE sebab yg ia x laju dan bertahan x smpai sehari..
3. Lepas klik, scroll ke bawah dan klik "Order Now"
4. Klik "Checkout"
5. Isikan First & Last Name, Address dan semua detail..
6. Promotional Code - sila abaikan
7. Tick pada Bank Transfer
8. Sila tick I have read and agree to the Terms of Service
9. Klik complete order
10. Tunggu sekejap dan dia akan keluar paparan detail bank anda perlu bayar termasuk no invoice (simpan no invoice)
11. Buat pembayaran dan emailkan bukti pembayaran & no.invoice kepada : epahngi@gmail.com
12. Tunggu pihak admin reply email dengan beri username dan password VPN anda..
13. Download software melalui tutorial dan link yang diberi, log in dan guna..

P/s : Ada masalah dengan install sila email kepada : epahngi@gmail.com

roy`z
18-08-2012, 01:24 PM
kalau vpn ni tak support yes, try bro tanya vpn lain.
kut2 ada yg support..
ada banyak thread vpn dlm cg ni...

*sorry tt... bukan niat nak promote competitor. cuma nak bagi cadangan je... :)cgrock

kat dlm tutorial bru dia ada sebut yes..tp still dlm trial..tu tny da ke sp2 yg dah try kat yes

ahib0205
18-08-2012, 10:49 PM
xda yg pkai yes ke?

saya cadangakan bro langgan dan cuba kaw-kaw dalam masa 7 hari

tak boleh bypaass yes, minta untuk refund

apa macam ok tak?

langgan guna link saya ni ye :)


cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn ~

ahib0205
19-08-2012, 10:21 PM
Name:
Number: 22188
Content:
Allocated: 1.0 GB, Used: 1.1 GB. Purchased: 0.0 GB, Expiry: 01/09/2012, Throttled/Blocked: YES. As of 19-08-2012
Time: 19/08/2012 23:16:11


saya guna celcom BB

tapi dengan melanggan VPN ni, saya dapat kelajuan yang sama walaupun sudah di block :)

terima kasih e-pahngi

ahib0205
20-08-2012, 12:24 PM
saya guna celcom BB

tapi dengan melanggan VPN ni, saya dapat kelajuan yang sama walaupun sudah di block :)

terima kasih e-pahngi

ada apa penyertaan boleh tanya sini atau PM saya :)cgrock

famalsa
20-08-2012, 12:35 PM
e-pahngi vpn terbaik yg pernah sy guna..guna celcom skmm je..sebulan RM25 + VPN RM5 = RM30 = unlimited..terbaik :)cgrock

fitxleaf
20-08-2012, 12:50 PM
TT tlg process. payment da baya. aku nk try VPN ni ntuk pkai kt HTC Sensation XE aku. cmne setting?

kasmarol
20-08-2012, 01:02 PM
Untuk i pad 2 blh guna x?@ perlu jail brake dulu

Disco
20-08-2012, 08:41 PM
aku pakai celkom skmm... kuota cuma 800mb dan dah habis dah...

tapi masih laju semacam je internet aku... memang best vpn ni.. murah pulak tu.

baru tadi aku download The Arrival full 52 episod dari youtube guna youtube downloader free.
tak payah langgan yg pro version.
walaupun cuma boleh download 3 video dlm satu masa...

jumlah fail video.. 52
jumlah saiz video.. 1.48gb
start download.. +- 7:15pm
siap download.. +- 9:50pm
lebih kurang 2jam setengah je siap. anggap la 2jam 40minit...

2jam 40minit = 160minit = 9600saat

saiz video = 1.48gb (1,597,337,286bytes) = 1597337286/1024 = 1559900kb

so, boleh kira laju purata download = 1559900kb / 9600saat = 162.5 kb/s

CUN GILA!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)paid
wow, bukan?

laju gak nie...bro guna yang epahngi-malaysia-celcom atau epahngi-malaysia2.celcom ??

aidiryatim
20-08-2012, 08:47 PM
sy mengalami masalah ngan GUI baru n mexiskmm,
tp GUI lama ok utk celkom, tu pn server UK n swiss ja.
xpa la ,esok cuba lg

Sendiri
20-08-2012, 08:54 PM
Untuk i pad 2 blh guna x?@ perlu jail brake dulu

Kna jb dlu bos

Sendiri
20-08-2012, 08:55 PM
sy mengalami masalah ngan GUI baru n mexiskmm,
tp GUI lama ok utk celkom, tu pn server UK n swiss ja.
xpa la ,esok cuba lg

Meksis kn x brp ok lg..
Bro nk protes sy sarankn contact TT by email

Sendiri
20-08-2012, 08:56 PM
http://www.e-pahngi.com/images/header_16.png

E-pahNgi VPN !!
- CARA UNLIMITED MAXIS / CELCOM BROADBAND ANDA
- HANYA SERENDAH RM5 SEBULAN ~

STEP ORDER :

1. Sila klik sini : http://tinyurl.com/6rv6pbc
2. Klik Order Now yang RM5, JANGAN klik FREE sebab yg ia x laju dan bertahan x smpai sehari..
3. Lepas klik, scroll ke bawah dan klik "Order Now"
4. Klik "Checkout"
5. Isikan First & Last Name, Address dan semua detail..
6. Promotional Code - sila abaikan
7. Tick pada Bank Transfer
8. Sila tick I have read and agree to the Terms of Service
9. Klik complete order
10. Tunggu sekejap dan dia akan keluar paparan detail bank anda perlu bayar termasuk no invoice (simpan no invoice)
11. Buat pembayaran dan emailkan bukti pembayaran & no.invoice kepada : epahngi@gmail.com
12. Tunggu pihak admin reply email dengan beri username dan password VPN anda..
13. Download software melalui tutorial dan link yang diberi, log in dan guna..

P/s : Ada masalah dengan install sila email kepada : epahngi@gmail.com

maliq7776
21-08-2012, 03:12 AM
maxis postpaid tak leh pakai lagi ker?

logc-i7
21-08-2012, 07:47 PM
vpn ni blh gune untuk celcom pospaid or celcom skmm x?

n lg satu sesuai x vpn neh gune utk maen game on9?

edarflyerz
22-08-2012, 07:10 AM
vpn ni blh gune untuk celcom pospaid or celcom skmm x?

n lg satu sesuai x vpn neh gune utk maen game on9?
setakat ni celcom user BB xder masalah g nak connect dgn mana2 vpn...
slow dgn laju je....
biasalah setiap server mesti ada had limit nyer...
kalau dh ramai yg guna slow sikit dari besa...

vpn rasanyer x sesuai kot untuk game on9...
coz ping akan jadi tinggi...

x tau lak dgn gui baru ni dapat atasi masalah ping...

cuma poblem dgn maxis user je...
ada 2-3 vpn yg xder mslh dgn maxis...
kena pandai2 cari...:)cgrock:)cgrock

amet891
22-08-2012, 07:26 AM
Baru beli vpn ni semalam. Knp x boleh nak connect pun. Asyik in progress ja padahal dah ikut setting untuk maxis prepaid dah. Sape boleh tolong please PM saya.

shabad
22-08-2012, 11:40 AM
TT dh wat payment check email...plzz
Reference number: 1680196772
Transaction date: 22 Aug 2012
Transaction time: 08:27:26

zulmivec
22-08-2012, 08:01 PM
Tak paham


FATAL:Linux ifconfig failed: could not execute external program
Ok, so the link for route doesnt work at all, route add and route delete fails, however the sym link for ifconfig to /sbin/busybox does work.
So for route, copied the entire busybox binary to /system/xbin/bb and named it route
cp /sbin/busybox /system/xbin/bb/route
that now works !! Took a reboot and some time for it all to sync up, but now connecting perfectly.
Here more detail
http://emidio.reggiani.blogdns.net/index.php/posts/android-posts/26-openvpn-android-galaxytab

ahib0205
22-08-2012, 10:53 PM
sy mengalami masalah ngan GUI baru n mexiskmm,
tp GUI lama ok utk celkom, tu pn server UK n swiss ja.
xpa la ,esok cuba lg

Tolong send detail log gui baru kepada epahngi@gmail.com

Manakala untuk gui lame cuba untuk update latest config di web download e-pahngi

terima kasih dan maaf kerana lambat respon

kalseth
23-08-2012, 05:38 PM
salam. nak tanya... kalau broadband yang pakai prepaid boleh juga ke pakai vpn ni untuk maintain speed dia?

celcom skmm laju tak?
sekarang pakain streamyx 1mbps. kalau betul benda ni power ingat nak tukar broadband lain. pasal broadband lain memang laju cuma cap quota tu yang buat ***** sangat...

sylarempire
23-08-2012, 05:50 PM
so far gui baru xder prob..menten 1.7mbs cel skmm

bad_103
23-08-2012, 05:52 PM
Tuan Tanah,

Boley pakai kat Galaxy tab ke? pakai line celcom. Tp selalu tether utk pakai kat laptop.. mekaseh tuan.

ahib0205
23-08-2012, 06:27 PM
so far gui baru xder prob..menten 1.7mbs cel skmm

selalu pakai serverr spa bro?

arang67
23-08-2012, 06:28 PM
meksis skmm ok x pakai dgn vpn ni?

ada sesiappa boleh jawab kan?

ahib0205
24-08-2012, 05:45 AM
Tuan Tanah,

Boley pakai kat Galaxy tab ke? pakai line celcom. Tp selalu tether utk pakai kat laptop.. mekaseh tuan.

galaxy tab guna android kan?

mana-mana yang guna android, mesti nak kena root dulu bro


celom memang support

tether pun support tapi kena pakai software khas

bad_103
24-08-2012, 05:55 AM
galaxy tab guna android kan?

mana-mana yang guna android, mesti nak kena root dulu bro


celom memang support

tether pun support tapi kena pakai software khas

owh camtu..thanks.. cam panjang je jalan die..hehe..

ahib0205
24-08-2012, 05:57 AM
Name:
Number: 22188
Content:
Allocated: 1.0 GB, Used: 1.1 GB. Purchased: 0.0 GB, Expiry: 01/09/2012, Throttled/Blocked: YES. As of 19-08-2012
Time: 19/08/2012 23:16:11


saya guna celcom BB

tapi dengan melanggan VPN ni, saya dapat kelajuan yang sama walaupun sudah di block :)

terima kasih e-pahngi



cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn ~

Sendiri
24-08-2012, 10:00 AM
http://www.e-pahngi.com/images/header_16.png

E-pahNgi VPN !!
- CARA UNLIMITED MAXIS / CELCOM BROADBAND ANDA
- HANYA SERENDAH RM5 SEBULAN ~

STEP ORDER :

1. Sila klik sini : http://tinyurl.com/6rv6pbc
2. Klik Order Now yang RM5, JANGAN klik FREE sebab yg ia x laju dan bertahan x smpai sehari..
3. Lepas klik, scroll ke bawah dan klik "Order Now"
4. Klik "Checkout"
5. Isikan First & Last Name, Address dan semua detail..
6. Promotional Code - sila abaikan
7. Tick pada Bank Transfer
8. Sila tick I have read and agree to the Terms of Service
9. Klik complete order
10. Tunggu sekejap dan dia akan keluar paparan detail bank anda perlu bayar termasuk no invoice (simpan no invoice)
11. Buat pembayaran dan emailkan bukti pembayaran & no.invoice kepada : epahngi@gmail.com
12. Tunggu pihak admin reply email dengan beri username dan password VPN anda..
13. Download software melalui tutorial dan link yang diberi, log in dan guna..

P/s : Ada masalah dengan install sila email kepada : epahngi@gmail.com

cikoi
24-08-2012, 10:11 AM
aku baru order..bila nak connect kata password error or suspend la plak

azriusre
24-08-2012, 11:55 AM
Aku sampai hari ni tak boleh nak connect:((:((:((

biomedik
24-08-2012, 03:55 PM
meksis skmm ok x pakai dgn vpn ni?

ada sesiappa boleh jawab kan?

nmpk nya mksis skmmm masi tak bole guna...susah dpt connection, tapi bila dah dpt connect, speed internet terus jadi slow hingga tak bole surf pun. admin ckp dorang tgh cari solution utk masaalah tu...

ahib0205
24-08-2012, 05:04 PM
Aku sampai hari ni tak boleh nak connect:((:((:((

aku baru order..bila nak connect kata password error or suspend la plak


tolong pm saya no invoice dan email bro untuk tindakan saya selanjutnya

ahib0205
24-08-2012, 05:07 PM
salam. nak tanya... kalau broadband yang pakai prepaid boleh juga ke pakai vpn ni untuk maintain speed dia?

celcom skmm laju tak?
sekarang pakain streamyx 1mbps. kalau betul benda ni power ingat nak tukar broadband lain. pasal broadband lain memang laju cuma cap quota tu yang buat ***** sangat...

untuk broadband yang pakai prepaid ada beberapa bug untuk gui version pertama ni dan kami akan cuba selesaikan pada ver seterusnya


berkenaan kelajuan ianya bergantung sepenuhnya kepada coverage dan modem yang digunakan

ahib0205
24-08-2012, 05:17 PM
nmpk nya mksis skmmm masi tak bole guna...susah dpt connection, tapi bila dah dpt connect, speed internet terus jadi slow hingga tak bole surf pun. admin ckp dorang tgh cari solution utk masaalah tu...

meksis skmm ok x pakai dgn vpn ni?

ada sesiappa boleh jawab kan?



setahu saya, Maxis skmm tiada maslaah guna vpn ni

cuma maxis postpaid ada sesetengah client boleh guna dan ada yg tidak

kami masih melakukan ujian selanjuntya pada maxis postpaid ni

aidiryatim
24-08-2012, 05:20 PM
setahu saya, Maxis skmm tiada maslaah guna vpn ni

cuma maxis postpaid ada sesetengah client boleh guna dan ada yg tidak

kami masih melakukan ujian selanjuntya pada maxis postpaid ni

sy baru je email admin ttg masalah sy,
sy pn mexiskmm xle connnect gui lama or baru,
aritu try kt kg guna celkomskmm ok le connect guna gui lame

ahib0205
24-08-2012, 05:34 PM
sy baru je email admin ttg masalah sy,
sy pn mexiskmm xle connnect gui lama or baru,
aritu try kt kg guna celkomskmm ok le connect guna gui lame

kalau admin lambat jawab atau sebagainya bro pm saya pulak ye :)

aidiryatim
24-08-2012, 05:39 PM
kalau admin lambat jawab atau sebagainya bro pm saya pulak ye :)

pm tuan terus la ,lg mudah:))

ahib0205
24-08-2012, 07:06 PM
kepada pengguna maxis skmm

anda perlu cuba byk server dan channel

next ver..kami akan baiki masalah ini

302
24-08-2012, 07:27 PM
sy gune maxis skmm kat hp android, bole tak gune servis nie..kalo saye tetherkan dengan laptop,adekah akan dapat speed yg laju jugak kat laptop tue

nyum_nyum
24-08-2012, 08:19 PM
kepada user Maxis Postpaid, boleh share tak setting VPN anda? Sebab saya boleh connect VPN tapi speed slow.

Harap sangat moga admin dapat release version baru GUI ASAP..

aidiryatim
24-08-2012, 08:44 PM
kepada pengguna maxis skmm

anda perlu cuba byk server dan channel

next ver..kami akan baiki masalah ini

da cuba td, letih gak nk cuba bebanyak tu,tp bila da connect , ip xubah plak, adoi la:),tunggu next ver je la

m13jump
24-08-2012, 08:47 PM
Digi,celcom atau umobile prepaid leh pki servis ni x?

xpmen
25-08-2012, 12:30 AM
dah stabil ker pakai maksis skmm ni? kalau dah stabil aku nak try gak

xpmen
25-08-2012, 12:47 AM
fb epahgi dah takde ker?

Sendiri
25-08-2012, 12:49 AM
http://www.e-pahngi.com/images/header_16.png

E-pahNgi VPN !!
- CARA UNLIMITED MAXIS / CELCOM BROADBAND ANDA
- HANYA SERENDAH RM5 SEBULAN ~

STEP ORDER :

1. Sila klik sini : http://tinyurl.com/6rv6pbc
2. Klik Order Now yang RM5, JANGAN klik FREE sebab yg ia x laju dan bertahan x smpai sehari..
3. Lepas klik, scroll ke bawah dan klik "Order Now"
4. Klik "Checkout"
5. Isikan First & Last Name, Address dan semua detail..
6. Promotional Code - sila abaikan
7. Tick pada Bank Transfer
8. Sila tick I have read and agree to the Terms of Service
9. Klik complete order
10. Tunggu sekejap dan dia akan keluar paparan detail bank anda perlu bayar termasuk no invoice (simpan no invoice)
11. Buat pembayaran dan emailkan bukti pembayaran & no.invoice kepada : epahngi@gmail.com
12. Tunggu pihak admin reply email dengan beri username dan password VPN anda..
13. Download software melalui tutorial dan link yang diberi, log in dan guna..

P/s : Ada masalah dengan install sila email kepada : epahngi@gmail.com

Disco
25-08-2012, 01:04 AM
sy gune maxis skmm kat hp android, bole tak gune servis nie..kalo saye tetherkan dengan laptop,adekah akan dapat speed yg laju jugak kat laptop tue

aku guna celcom postpaid dan guna cara yang ko tanya tue,bila guna vpn speed tak laju sangat la...tak tahu kenapa....

xpmen
25-08-2012, 01:11 AM
dah stabil ker pakai maksis skmm ni? kalau dah stabil aku nak try gak

sapa bole tlg jawab kan?

jatt77
25-08-2012, 12:07 PM
masih tunggu maxis postpaid..bilalah agaknya boleh guna lagi,dah sebulan lebih..

syuq79
25-08-2012, 01:06 PM
umobile prepaid broadband bile yer blh support...

Sendiri
25-08-2012, 02:00 PM
http://www.e-pahngi.com/images/header_16.png

E-pahNgi VPN !!
- CARA UNLIMITED MAXIS / CELCOM BROADBAND ANDA
- HANYA SERENDAH RM5 SEBULAN ~

STEP ORDER :

1. Sila klik sini : http://tinyurl.com/6rv6pbc
2. Klik Order Now yang RM5, JANGAN klik FREE sebab yg ia x laju dan bertahan x smpai sehari..
3. Lepas klik, scroll ke bawah dan klik "Order Now"
4. Klik "Checkout"
5. Isikan First & Last Name, Address dan semua detail..
6. Promotional Code - sila abaikan
7. Tick pada Bank Transfer
8. Sila tick I have read and agree to the Terms of Service
9. Klik complete order
10. Tunggu sekejap dan dia akan keluar paparan detail bank anda perlu bayar termasuk no invoice (simpan no invoice)
11. Buat pembayaran dan emailkan bukti pembayaran & no.invoice kepada : epahngi@gmail.com
12. Tunggu pihak admin reply email dengan beri username dan password VPN anda..
13. Download software melalui tutorial dan link yang diberi, log in dan guna..

P/s : Ada masalah dengan install sila email kepada : epahngi@gmail.com

ahib0205
26-08-2012, 04:19 AM
sy gune maxis skmm kat hp android, bole tak gune servis nie..kalo saye tetherkan dengan laptop,adekah akan dapat speed yg laju jugak kat laptop tue


semoga membantu

galaxy tab guna android kan?

mana-mana yang guna android, mesti nak kena root dulu bro


celom memang support

tether pun support tapi kena pakai software khas

untuk broadband yang pakai prepaid ada beberapa bug untuk gui version pertama ni dan kami akan cuba selesaikan pada ver seterusnya


berkenaan kelajuan ianya bergantung sepenuhnya kepada coverage dan modem yang digunakan

ahib0205
26-08-2012, 04:26 AM
aku baru order..bila nak connect kata password error or suspend la plak

masalah bro dah setel :)cgrock




KLIK UNTUK MENGETAHUI LANJUT BERKENAAN VPN

http://www.e-pahngi.com/images/logo-epahngi.png


http://www.e-pahngi.com/images/paketler_04.png

KLIK UNTUK MULA MELANGGAN

:)cgrock


(http://tinyurl.com/6ncw4gy)

ahib0205
26-08-2012, 04:33 AM
fb epahgi dah takde ker?

fb epahngi ori punya belum ada lagi

tapi fb dari client kami ada. beliau akaun cuba membantu jika ada apa masalah

cuba search di fb " epahngi vpn"





How to request FB Group? (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

add https://www.facebook.com/ewantawil first...
pm him and post
Subject: Join Group Epahngi
Invoice:
Email daftar vpn:
Email FB:

ahib0205
26-08-2012, 04:39 AM
Digi,celcom atau umobile prepaid leh pki servis ni x?

buat masa ni celom sahaja

ahib0205
26-08-2012, 04:41 AM
sapa bole tlg jawab kan?

biar saya tolong jawabkan

50% boleh guna untuk maxis skmm dan prepaid

manakala lagi 50% dari segi stabil akan di fix pada next ver nanti, insya Allah

ahib0205
26-08-2012, 04:45 AM
kepada user Maxis Postpaid, boleh share tak setting VPN anda? Sebab saya boleh connect VPN tapi speed slow.

Harap sangat moga admin dapat release version baru GUI ASAP..

semoga membantu :)

setahu saya, Maxis skmm tiada maslaah guna vpn ni

cuma maxis postpaid ada sesetengah client boleh guna dan ada yg tidak

kami masih melakukan ujian selanjuntya pada maxis postpaid ni

ahib0205
26-08-2012, 04:48 AM
masih tunggu maxis postpaid..bilalah agaknya boleh guna lagi,dah sebulan lebih..

saya minta maaf atas apa yang dah belaku pada bro

bro boleh cuba minta refund pada admin. (bgtau dalam email kata saya yang suruh :) )

Boleh email epahngi@gmail.com utk bincang perkara ini

apa-apa boleh pm saya ye :)






http://www.e-pahngi.com/images/logo-epahngi.png (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

Penggunaan sebelum 7 hari / seminggu selepas beli ada kami sediakan refund


Admin E-pahngi

ahib0205
27-08-2012, 02:45 PM
cara nak langgan VPN E-pahngi

1. klik web ni www.e-pahngi.com (http://tinyurl.com/6ncw4gy)

2. klik order now rm5 > klik order now > check out > isi butiran diri. pilih pembyaran bank tranfer/ paypal.

3. satu email dari epahngi@gmail.com akan masuk ke email anda.

4. buat pembayaran.

5. forwardkan bukti pembyaran ( copy paste or pic resit ) pada email yang diterima di 3.

6. tunggu epahngi vpn aktifkan akaun anda.

7. anda sudah aktif. boleh buka log in di web e-pahngi.com. buka knowlegebase. lihat cara install di win 7 / xp /android / iphone.

8. download softwari di button download.

9 gunakan vpn ~

bump untuk hari ni

FXminded
27-08-2012, 04:51 PM
ada setting khusus ke VPN ni skrg ni?? aku punya lembab mcm siput ni... mcm tk pakae VPN jah..

anasz
27-08-2012, 06:45 PM
ada setting khusus ke VPN ni skrg ni?? aku punya lembab mcm siput ni... mcm tk pakae VPN jah..

samalah ngan aku.data leak jugak

ahib0205
28-08-2012, 12:22 AM
samalah ngan aku.data leak jugak

ada setting khusus ke VPN ni skrg ni?? aku punya lembab mcm siput ni... mcm tk pakae VPN jah..


boleh tau bro berdua guna apa?

setau saya takde apa tambahan cara.

saya guna celcom skmm sangat berbaloi sebab dapat speed asal

Allocated: 1.0 GB, Used: 1.1 GB. Purchased: 0.0 GB, Expiry: 01/09/2012, Throttled/Blocked: YES. As of 28-08-2012
Time: 28/08/2012 00:21:42

spekmato
28-08-2012, 09:37 AM
aku baru semalam melanggan VPN ni...nk tanya
pasal pe aku nk guna ngan line wifi opis aku (tm net Gov)..dia asyik on progress jek? tak leh connect ke? ke aku silap setting?

aku try dekat celcom leh pulak connect...tp slow nk mampos jugak! adeiii..

nyum_nyum
28-08-2012, 09:43 AM
Maxis Postpain + VPN = Data leak... GUI 1.1 dimana kau~

PedangSetiawan
28-08-2012, 02:51 PM
aku gune maxis postpaid. vpn ni masih mantop ke?

uuyuhuu
28-08-2012, 08:44 PM
baru try vpn
dah 2 hari try nak masuk .... akhirnya... siput **** meletop!! huhu syoknya

ahib0205
29-08-2012, 05:07 AM
baru try vpn
dah 2 hari try nak masuk .... akhirnya... siput **** meletop!! huhu syoknya

maksud bro? :o

aliQue
29-08-2012, 07:42 AM
Maxis skmm still boleh pki lg?

achoy76
29-08-2012, 09:55 AM
kalau guna di tab 7 camna nak setup. ada pro boleh bantu tak?

FirdausCoway
29-08-2012, 09:58 AM
u mobile boleh?

amivortex
29-08-2012, 10:02 AM
macam bez jer... tapi lom abis baca... nak usha gak lah nanti

achoy76
29-08-2012, 10:37 AM
saya dah transfer ke akaun. lepas tu nak buat apa lg ye tt.

achoy76
29-08-2012, 02:57 PM
xde sape yg boleh tolong ke. dah bayar pastu camne nak set vpn di tablet p1000 sy

maisarah rahmat
29-08-2012, 04:08 PM
acaner nak setup dalam phone samsung,,sy xpandai la..minta ajar ye...terima kasih

achoy76
29-08-2012, 04:12 PM
takde sapa yg boleh tolong ke. tt pun dah sonyap je

maisarah rahmat
29-08-2012, 04:28 PM
nape senyap nih

Sendiri
29-08-2012, 04:29 PM
acaner nak setup dalam phone samsung,,sy xpandai la..minta ajar ye...terima kasih

sila email kepada epahngi@gmail.com
mudah2an membantu anda :)cgrock

abumujahid07
29-08-2012, 04:59 PM
salam tt.. saya dah buat payment n email.. plz check.. tq

PedangSetiawan
29-08-2012, 07:08 PM
ada service lagi x ni? sonyap jo. huhu.. kalau service masih mantop pm den tt.