PDA

View Full Version : DEBAT AGUNG: ULAMA ISLAM vs. KETUA PADERI BESAR KRISTIAN (CD)


gambate
21-03-2008, 12:59 AM
ini bukan aku punya bisnes..aku sengaja sampaikan

Assalammualaikum wrt. Wbt.

Saudara/ri yang dimuliakan,

Saya terpanggil untuk mencadangkan supaya Saudara/ri turut sama
mengetahui pembongkaran penyelewengan kitab Bible Kristian melalui
perdebatan agung di antara Ulama Islam dan Ketua Paderi Besar Sweden
yang diadakan di bandar suci kristian, Stockholm. Perdebatan tersebut
bertajuk : IS THE BIBLE TRUE WORD OF GOD?

Dalam perdebatan agung tersebut, anda pasti terkejut setelah
mengetahui bagaimana kitab Bible yang dijadikan panduan oleh penganut
Kristian sekarang ini sebenarnya bukan Bible asal. Di dalamnya
terdapat terlalu banyak pindaan dan penambahan yang dibuat tanpa
disedari umum.

Malah lebih menggemparkan lagi, hampir semua versi Bible berlainan
sesama sendiri. Semua ini berjaya dibongkarkan dengan jelas dalam
perdebatan ini sehingga tidak mampu disanggah oleh muktabar Kristian
sendiri.

Ulama Ahmad Deedat telah berjaya mengIslamkan bukan sahaja penganut
Kristian malahan juga ramai paderi kristian seluruh dunia dengan
kepintarannya membuktikan pemalsuan teks kitab bible.

Beliau terlah berdebat dengan ramai ketua paderi besar dunia, di
antaranya ketua paderi USA, Kanada, Australia dan Sweden dan sehingga
ke hari ini telah ramai orang kristian yang mula meragui kesahihan isi
kandungan Bible setelah mendengar hujahnya yang jelas, jitu dan masuk
akal.

Sehingga ke hari ini penjelasan beliau tidak mampu disanggah dengan
hujah yang tepat oleh golongan muktabar kristian.

Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan
luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-
quran dan turut menghafaz lebih dari 8 versi bible. Beliau juga mampu
bertutur dengan fasih lebih dari 10 jenis bahasa dunia.

Saya merasakan amat beruntung sekiranya Saudara/ri dapat menonton
perdebatan agung ini kerana kandungan ilmunya amat menarik dan boleh
diperturunkan kepada cucu cicit sehingga hari kiamat. Juga ianya amat
sesuai dikongsi bersama saudara mara dengan harapan tiada lagi yang
menjadi murtad kelak.

Melalui debat ini juga kita jelas dapat melihat kekuatan al-Quran
sebagai mukjizat yang terpelihara sehingga hari kiamat, dengan
kekuatan bahasanya tanpa sebarang kesilapan grammar dan kekuatan
isinya disebalik bahasanya, jelas sekali tidak seperti Bible yang
diselewengkan.

Saya sedia mengirimkan perdebatan tersebut dlm bentuk VCD (mengandungi
3cd) kepada Saudara/ri dengan harga RM13.00 setiap set (1 set= 3cd=
RM13). Saudara/ri hanya perlu memberikan kepada saya NAMA Saudara/ri,
ALAMAT POS LENGKAP untuk penghantaran pos serta NOMBOR HANDPHONE.
Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online
setelah penghantaran selamat diterima

pad
21-03-2008, 01:11 AM
boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..

gambate
21-03-2008, 01:12 AM
boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..

leh laa pad..takkan die nak scam 13 hinggit:)) :eek: :))

thesix
21-03-2008, 01:22 AM
boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..

bace tul2 tuan umah kate tu Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online
setelah penghantaran selamat diterima:)paid

bumantara
21-03-2008, 01:27 AM
ala bro kasi free dah ler heheheh

gambate
21-03-2008, 01:29 AM
ala bro kasi free dah ler heheheh

bukan aku punya..adehh#:-S

pad
21-03-2008, 01:31 AM
leh laa pad..takkan die nak scam 13 hinggit:)) :eek: :))

ko ni pun satu la...
mmg la setakat RM 13, tp klu dah ramai2 dok beli, kan jdik banyak..
tapi ape kandungan cd tu?
bagus ke?

gambate
21-03-2008, 01:33 AM
ko ni pun satu la...
mmg la setakat RM 13, tp klu dah ramai2 dok beli, kan jdik banyak..
tapi ape kandungan cd tu?
bagus ke?

aku pon lom tgk..dgr kata bagus..

wheriz
21-03-2008, 02:00 AM
Oh pasal syeikh Ahmad Deedat ni aku dah tgk dia debat dgn paderi2, mubaligh kristian ni,ya paderi dari stckholm, dari USA ke tak silap tapi keturunan arab palestin(paderi/mubaligh kristian) dan beberapa lagi.

Kat google video ada banyak kalau rajin googling. bukan versi youtube ya, sbb yg youtube tu pendek je. full version google video. aku pun dulu siap compile save kat dvd lagi sbb mmg best tgk dia debat. Dia sgt confident. Hujah fuhh banyak yang kita tak tahu kita akan tahu betapa kristian alahai rupanya tak hebat nya... rendah nya taraf bible ni.

Sapa yang nak beli tu go on. Lg senang tak yang susah2 download. Motifnya isi kandungan tu yg penting boleh kita hayati dan ambil iktibar sama2. Luaskan pengetahuan. banyakkan ilmu.

Syeikh Ahmad deedat ni asal dari india dok afrika selatan dari kecil. Dia dah meninggal dunia around 2000an. Allahyarham lah. Semoga roh nya dicucuri rahmat Amin. Org mcm ni terasa mcm kehilangan(dlm dunia Islam).

TamingSari
21-03-2008, 02:31 AM
sempat lg tu nak wat profit .. macam2

eapui
21-03-2008, 02:37 AM
sempat lg tu nak wat profit .. macam2

:)) :)) :)) :)) :)) :D

nazim5123
21-03-2008, 04:57 AM
al fatihah kpd s ahmad deedat

baggio
21-03-2008, 07:34 AM
semoga kalimah allah terus berkembang dimuka bumi.....

syaqiq2312
21-03-2008, 04:42 PM
Bukan nak rosakkan business org...tapi untuk siapa yg nak sebarkan Islam....

aku ada complete set

Nie tajuk2 nya....siapa nak boleh jumpa aku..pm aku atau ym aku, pastu korang copylah masuk hard disk.

01. Deedat's Encounter with Christians Missionaries
02. Islam and Other Religions
03. Christ in islam
04. Sequel To Christ in Islam (Sabctv Debate)
05. Speaking Freekly (Geneva)
07. What the Bible Says About Muhammed
08. Muhummed (PBUH) The Natural Successor to Christ (PBUH) (Pakistan)
09. Muhammed The Greatest
10. Arabs & Israel - Conflict or Conciliation
11. Al Quran A miracle of miracles
12. Is Jesus God
13. Crucifixion or Cruci-Fiction
14. Islam and Christanity
16. Quranic Recitals by Leading Quranis
17. From Hinduism to islam, 42minit, 17 mnit
18. Man-God Relations in Islam
19. Was Christ Crusified (A debate)
20. Deedat on BBC
21. MidEast TV Short Talk Series 1,2,3
24. Christanity and Islam
25. Message to Muslim Students in UK
26. At Fosis's (23rd Annual Winter Gathering)
27. Is Jesus God (Debate Shorrosh vs Deedat)
29. Quran Or Bible (In New York)
30. Preview the Quran or The Bible
31. Jesus Christ in Christanity and Islam
32. Preview of US debate in UAE
33&34. Debate in USA (Swaggart vs Deedat)
35. Muhammad(pbuh) in the Bible (in response to Swaggart)
36. Jesus Beloved Prophet of Islam (Regent Park)
37. Dawah or Destruction
38. Crucifixion Fact or Fiction Ahmed Deedat and Robert Douglas
39. Missionary Inroads (The Maldive Islands)
40. Muhummed (PBUH) The Greatest (Pakistan)
41. Muhammed The Natural Successor to Christ (Pakistan)
42. Islam and Christanity (Pakistan)
43. Interview With Deedat
46. The Pope's Pious Pronouncement
48. Quran Or Bible,Which is God's Word, Ahmed Deedat and Anis Sharosh
49. Sequel to Quran or Bible which is god word?
50. Islam and Christinity Debate
51. Christian Guests In Your Mosque
52. Jesus (PBUH) Man, Myth or God
53. Jesus (PBUH) & Muhummed (PBUH) Comparative Study (Bradford)
54. Challenge of Islam (Blackburn)
55. Dawah in the USA
56-60. Kuwait Series
61. Is Israel Set Up For Destruction (Cape)
62. Should Rushdie Die - Islamic Verdict
63. Should Rushdie Die - Judeo Christian Verdict
64. Speaking Freekly
65. If The Label Shows Your Intent - Wear It
66. A Dire Warning
67. New Deceit in Christian Evangelism
68. Is The Bible God's Word (Scandinava,Stockholm Tour)
69. Is Jesus God (Debate in Stockholm)
70. Islam The Message of Truth
70A. Why Da'wah( Masjid India,KL)
70B. Da'wah Or Destruction (UIA)
70C. Islam The Message to Men Kind (ABIM)
70D. The Miracle of Miracle (Raintree Club KL)
70E. Da'wah Or Destruction (Daya Bumi,KL)
70F. Islam The Way, The Truth, The Life (MPSA Hall, Shah Alam)
71. Is Jesus God (Denmark)
72. Is The Bible God's Word (Denmark)
73. Pro’s & Cons of Israel
74. Islam in Africa
75. Da'wah In Uk
76. Kenyan Lecture Tour - Jamia Mosque
77. Kenyan Lecture Tour - Masjid-Un-Nur
80. Comparative Religion (Luton)
81. Combat Kit Course(Mombasa)
82. Adress to American Soldiers (Saudi Arabia)
83. Discussion- Sign of Jonah
86. Ahmed Deedat and Wakefield - Was Christ Crucified (Canada)
87. Concept of God in Hinduism and Islam (Durban)
88. Pope and Dialogue (Birmingham)
89. Easter - A Muslim Viewpoint - What makes Good Friday Good (Sydney Town Hall,5/4/1996)
90. Christanity and Islam(Geneva)
91. Christian Missionaries at IPCI
92. Christian Missionaries in the World
93. Combat Kit Course(Nairobi)
94. East Meets West
95. Encounter MORMON MISSIONARIES
96. Glimpse on BBC1
97. Intro and Tour of IPC
98. Is the Bible God's Word (Freely Speaking in Geneva)
99. Islam and Christanity (SABC TV)
100. Judaism, Christianity or Islam
101. Kenyan Lecture Tour - Memon Villa Hall
102. Kenyan Lecture Tour - Sir Ali Muslim Club
103. Preview of UK Debates in South Africa
104. Speaking Freekly(Durban)
105. Student Missionaries at IPCI
106. Women at IPCI
107. Is Jesus God Ahmed Deedat and Anis Sharosh
108. Was Christ Crucified Ahmed Deedat and Floyd Clark
109. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Is Bible God's Word
110. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Is Bible God's Word - Q&A + Review
111. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Swaggart vs. Deedat - Questions and Answers
112. Ahmed Deedat and Pastor SSjoberg - Is the Bible True Word Of God
114. Jehovah's witness visit- IPCI - 19/11/1993
115. Pre Khutbah talk at University of Natal - 19/3 /1993
116. Daughter of Islam
117. What Is Wisdom, Durban Africa - 25/2/1996
118. Bible Course
119. How Rushdie **** the west
120. How not to da'wah
121. Is Jesus God , A. Deedat vs Pastor Eric Bock- 2/11/1991
122. Jumaah Talk
123. Spotlight on UAE TV
216. Tribute and Times of Sheikh Amed Deedat

syaqiq2312
21-03-2008, 04:45 PM
yg nak buat duit teruskan buat duit....tapi aku nak tanya,ada tak korang contirbute untuk IPCI yg diasaskan Ahmed Deedat? Jika tak da eloklah disebarkan percuma atau sekadar menjual untuk modal CD dan masa. Tapi dia jual tu murah dah tuu...RM 13 jerr..apa lah sangat untuk Islam yg tercinta. Kalau korang beli kat Saba Islamic pun harga RM 29-49....

Wallahualam

chrome76
21-03-2008, 04:58 PM
yg nak buat duit teruskan buat duit....tapi aku nak tanya,ada tak korang contirbute untuk IPCI yg diasaskan Ahmed Deedat? Jika tak da eloklah disebarkan percuma atau sekadar menjual untuk modal CD dan masa. Tapi dia jual tu murah dah tuu...RM 13 jerr..apa lah sangat untuk Islam yg tercinta. Kalau korang beli kat Saba Islamic pun harga RM 29-49....

Wallahualam

aku nak... brapa ringgit nak copy semua tu??

syaqiq2312
21-03-2008, 05:01 PM
aku nak... brapa ringgit nak copy semua tu??

adeh la bro..free of charge jerr...nanti lah aku balik kajang aku roger kau...dari tahun lepas nak jumpa kau,sampai laaaa tak jumpa2...sibuk sgt ker aku niee.:p :p

Nadzrin
21-03-2008, 06:48 PM
kat you tube ade...

ndzul01
21-03-2008, 06:51 PM
sempat lg tu nak wat profit .. macam2

.... tak pe lah yeob benda baik tu.. biorkan lah...

His777ham
22-03-2008, 11:22 PM
Ahmad Deedat dah arwah dah skang merupakan salah seorang pendakwah yg terkenal..
Allahyarham berdakwah dengan pendekatan menggunkan bible itu sendiri utk mematahkan dakyah paderi..

sayang sekarang ..beliau telah meninggalkan kita..
Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas rohnya dan menempatkanya bersama orang orang ebriman dan beramal salleh..insyaAllah..Amin,

AlchemisT
22-03-2008, 11:30 PM
aku nak tgk..mcm mna nk copy..

viper21my
22-03-2008, 11:47 PM
RM13 mahal, ish bg aku murah n tak der ruginyer beli kalo banding ilmu yg yg dapat,,, makan kfc sekali 13rm

DDos
22-03-2008, 11:58 PM
On August 8, 2005, Ahmed Deedat finally succumbed to his prolonged illness and died at his home in Trevennen Road, Verulam in the province of KwaZulu Natal

http://img296.imageshack.us/img296/3994/alfatihahtj3.jpg

DDos
23-03-2008, 12:02 AM
ini antaranya

tSbkrk5_Rds

syaqiq2312
23-03-2008, 04:36 AM
aku nak tgk..mcm mna nk copy..

kau nak copy dari mana? youtube atau dari aku?

kalau nak dari aku, kau dok area mana?

aku ada kat sri damansara.nak mari untuk kopii pm aku.

mj12
23-03-2008, 04:44 AM
Klah laa depa..Ugama Allah nak lawan...mmm...simpan je lah debat tu...tq

boblynn02
23-03-2008, 11:03 AM
Ni beberapa gambar Ahmad Deedat.. (Al-Fatihah)

http://www.way-to-allah.com/images/deedat2.jpg



Gambar masa dia sakit.

http://www.islamic-relief.com/images/aboutus/visits/south_africa/hany_deedat.jpg


Gambar pengkebumian beliau.

http://www.islamonline.net/English/News/2005-08/09/images/pic04.jpg


Al-Fatihah...



...

AlchemisT
23-03-2008, 11:07 AM
kau nak copy dari mana? youtube atau dari aku?

kalau nak dari aku, kau dok area mana?

aku ada kat sri damansara.nak mari untuk kopii pm aku.

bro aku duk jb laa...mcm mana eh..pos takleh ker...:) :)

keihin
23-03-2008, 11:13 AM
Ini br dpt dari yahoo.com

By Philip Pullella Sat Mar 22, 6:45 PM ET

VATICAN CITY (Reuters) - Pope Benedict led the world's Catholics into Easter on Saturday at a Vatican service where he baptized a Muslim-born convert who is one of Italy's most famous and controversial journalists.
ADVERTISEMENT

The German-born pontiff, marking the third Easter season of his pontificate, began the service in the atrium of a darkened St Peter's Basilica where he carved the Greek letters Alpha and Omega on a large candle.

The basilica became a sea of flickering flames as thousands of faithful inside lit candles before the lights were turned on in a ritual symbolizing the darkness in the world after Christ's death and the light of the resurrection.

Easter, the most important day in the Church's liturgical calendar, commemorates Christ rising from the dead three days after he was crucified.

In his sermon, Benedict wove a connection between the resurrection of Christ and the sacrament of baptism, the initiation rite of Christianity.

"...from the abyss of death he was able to rise to life. Now he raises us from death to true life. This is exactly what happens in baptism," the pope said.

The pope traditionally baptizes newborns on January 1 and adult converts to Catholicism on Easter eve.

One of the seven adults he baptized on Saturday night was Magdi Allam, 55, an Egyptian-born journalist who, as deputy director of the leading newspaper Corriere della Sera, is one of Italy's best-known intellectuals.

Allam, a fierce critic of Islamic extremism and a strong supporter of Israel, is protected by a police escort because of threats he has received.

hunter_ad79
23-03-2008, 11:16 AM
Al-fatihah buat beliau..

syukur5669
23-03-2008, 01:35 PM
Bukan nak rosakkan business org...tapi untuk siapa yg nak sebarkan Islam....

aku ada complete set

Nie tajuk2 nya....siapa nak boleh jumpa aku..pm aku atau ym aku, pastu korang copylah masuk hard disk.

01. Deedat's Encounter with Christians Missionaries
02. Islam and Other Religions
03. Christ in islam
04. Sequel To Christ in Islam (Sabctv Debate)
05. Speaking Freekly (Geneva)
07. What the Bible Says About Muhammed
08. Muhummed (PBUH) The Natural Successor to Christ (PBUH) (Pakistan)
09. Muhammed The Greatest
10. Arabs & Israel - Conflict or Conciliation
11. Al Quran A miracle of miracles
12. Is Jesus God
13. Crucifixion or Cruci-Fiction
14. Islam and Christanity
16. Quranic Recitals by Leading Quranis
17. From Hinduism to islam, 42minit, 17 mnit
18. Man-God Relations in Islam
19. Was Christ Crusified (A debate)
20. Deedat on BBC
21. MidEast TV Short Talk Series 1,2,3
24. Christanity and Islam
25. Message to Muslim Students in UK
26. At Fosis's (23rd Annual Winter Gathering)
27. Is Jesus God (Debate Shorrosh vs Deedat)
29. Quran Or Bible (In New York)
30. Preview the Quran or The Bible
31. Jesus Christ in Christanity and Islam
32. Preview of US debate in UAE
33&34. Debate in USA (Swaggart vs Deedat)
35. Muhammad(pbuh) in the Bible (in response to Swaggart)
36. Jesus Beloved Prophet of Islam (Regent Park)
37. Dawah or Destruction
38. Crucifixion Fact or Fiction Ahmed Deedat and Robert Douglas
39. Missionary Inroads (The Maldive Islands)
40. Muhummed (PBUH) The Greatest (Pakistan)
41. Muhammed The Natural Successor to Christ (Pakistan)
42. Islam and Christanity (Pakistan)
43. Interview With Deedat
46. The Pope's Pious Pronouncement
48. Quran Or Bible,Which is God's Word, Ahmed Deedat and Anis Sharosh
49. Sequel to Quran or Bible which is god word?
50. Islam and Christinity Debate
51. Christian Guests In Your Mosque
52. Jesus (PBUH) Man, Myth or God
53. Jesus (PBUH) & Muhummed (PBUH) Comparative Study (Bradford)
54. Challenge of Islam (Blackburn)
55. Dawah in the USA
56-60. Kuwait Series
61. Is Israel Set Up For Destruction (Cape)
62. Should Rushdie Die - Islamic Verdict
63. Should Rushdie Die - Judeo Christian Verdict
64. Speaking Freekly
65. If The Label Shows Your Intent - Wear It
66. A Dire Warning
67. New Deceit in Christian Evangelism
68. Is The Bible God's Word (Scandinava,Stockholm Tour)
69. Is Jesus God (Debate in Stockholm)
70. Islam The Message of Truth
70A. Why Da'wah( Masjid India,KL)
70B. Da'wah Or Destruction (UIA)
70C. Islam The Message to Men Kind (ABIM)
70D. The Miracle of Miracle (Raintree Club KL)
70E. Da'wah Or Destruction (Daya Bumi,KL)
70F. Islam The Way, The Truth, The Life (MPSA Hall, Shah Alam)
71. Is Jesus God (Denmark)
72. Is The Bible God's Word (Denmark)
73. Pro’s & Cons of Israel
74. Islam in Africa
75. Da'wah In Uk
76. Kenyan Lecture Tour - Jamia Mosque
77. Kenyan Lecture Tour - Masjid-Un-Nur
80. Comparative Religion (Luton)
81. Combat Kit Course(Mombasa)
82. Adress to American Soldiers (Saudi Arabia)
83. Discussion- Sign of Jonah
86. Ahmed Deedat and Wakefield - Was Christ Crucified (Canada)
87. Concept of God in Hinduism and Islam (Durban)
88. Pope and Dialogue (Birmingham)
89. Easter - A Muslim Viewpoint - What makes Good Friday Good (Sydney Town Hall,5/4/1996)
90. Christanity and Islam(Geneva)
91. Christian Missionaries at IPCI
92. Christian Missionaries in the World
93. Combat Kit Course(Nairobi)
94. East Meets West
95. Encounter MORMON MISSIONARIES
96. Glimpse on BBC1
97. Intro and Tour of IPC
98. Is the Bible God's Word (Freely Speaking in Geneva)
99. Islam and Christanity (SABC TV)
100. Judaism, Christianity or Islam
101. Kenyan Lecture Tour - Memon Villa Hall
102. Kenyan Lecture Tour - Sir Ali Muslim Club
103. Preview of UK Debates in South Africa
104. Speaking Freekly(Durban)
105. Student Missionaries at IPCI
106. Women at IPCI
107. Is Jesus God Ahmed Deedat and Anis Sharosh
108. Was Christ Crucified Ahmed Deedat and Floyd Clark
109. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Is Bible God's Word
110. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Is Bible God's Word - Q&A + Review
111. Ahmed Deedat and Jimmy Swaggart - Swaggart vs. Deedat - Questions and Answers
112. Ahmed Deedat and Pastor SSjoberg - Is the Bible True Word Of God
114. Jehovah's witness visit- IPCI - 19/11/1993
115. Pre Khutbah talk at University of Natal - 19/3 /1993
116. Daughter of Islam
117. What Is Wisdom, Durban Africa - 25/2/1996
118. Bible Course
119. How Rushdie **** the west
120. How not to da'wah
121. Is Jesus God , A. Deedat vs Pastor Eric Bock- 2/11/1991
122. Jumaah Talk
123. Spotlight on UAE TV
216. Tribute and Times of Sheikh Amed Deedat

ada tak yang ada subtitle

syaqiq2312
23-03-2008, 02:55 PM
ada tak yang ada subtitle
Belum ada lagi yg ada subtitle, tapi jikalau org malaysia sudi untuk menghasilkan yg ada subtitle,aku menyahut usaha itu dengan hati terbuka.

protozuaqs
23-03-2008, 03:50 PM
syaqiq,aku nak la....
ni aku kasi satu link,sori kalo dah ader.
http://rapidshare.com/files/70020337/Ahmad_Deedat_Explain_who_is_the_Holy_Spirit.rar

syaqiq2312
23-03-2008, 04:17 PM
syaqiq,aku nak la....
ni aku kasi satu link,sori kalo dah ader.
http://rapidshare.com/files/70020337/Ahmad_Deedat_Explain_who_is_the_Holy_Spirit.rar

ok tq bro...aku nak check jap..

fazarudin
23-03-2008, 04:20 PM
bukan sebarang orang boleh berdebat dengan orang kafir...lainlah kalau ilmu dia tinggi...isu pasal berdebat dengan orang kafir ada dalam hadis nabi..aku lupa...kalau ada sesape yang tau...sila kongsi bersama.

Jagung
23-03-2008, 04:58 PM
Syeikh Ahmad Deedat dah meninggalkan kita. Siapalah agaknya yang berilmu tinggi yang boleh menggantikan beliau untuk menangkal hujah-hujah dari kaum kuffar...

syaqiq2312
23-03-2008, 06:06 PM
Syeikh Ahmad Deedat dah meninggalkan kita. Siapalah agaknya yang berilmu tinggi yang boleh menggantikan beliau untuk menangkal hujah-hujah dari kaum kuffar...


Sejak Ahmed Deedat meninggal dunia, terdapat lebih daripada 10 org yg mengganti tempat beliau, dlm usaha menyebarkan risalah suci ini. Antara nama yg aku hafal adalah Dr Zakir Naik, beliau merupakan anak muridnya. Janji Allah itu tetap ada dimana hilang nya satu ulama,akan digantikan dengan 10 lagi.MasyaAllah.
Cuma kat malaysia nie kurang sikit dgr isu2 perdebatan nie..malaysia nie payah laaa nak cakap,benda2 mcm nie org kita tak sensitif. Bila ada yg murtad,baru laa nak melinting,itu pun macam ombak jerr...dtg dan pergi.Pastu isu murtad surut dan tak dgr apa2 perkembangan. Lagi kalau naik mahkamah,sure lepas sebab kita pakai undang2 mat salleh. Senang citer malaysia pun masih dijajah:)) :)) :))


Senarai nama yg baru aku dpt

* Dr. Zakir Naik (India)
* Dr. Mohammed Naik (India)
* Nisar Nadiadwala (India)
* Ather Khan (India)
* Dr. Shuaib Sayyed(India)
* Shaikh Faiz-ur-Rahman (India)
* Maulana Abdul Karim Parekh (India)
* Shaikh Ahmed Deedat (South Africa)
* Yassir Fazaga (United States)
* Yusuf Estes (United States)
* Shaikh Ammar Amonette (United States)
* Dr. Bilal Philips (Canada)
* Sheikh Abdur Rahim Green (United Kingdom)
* Hussain Ye (Malaysia)
* Dr. Israr Ahmed (Pakistan)
* Dr. Jafar Idris (Sudan)
* Salem Al Amry (United Arab Emirates)
* Shaikh Rafeeque Madani(India)
* Sheikh Sanaullah Madani (India)

syukur5669
23-03-2008, 07:42 PM
dulu penah ada jual yang suntitle... kalau tak silap aku sekitar taun 2001 kat pameran buku area klcc gak... tapi dengar citer dari penjual tu semua doborong habis oleh pihak gereja... nape ntah... takut tersebar kot...


p/s aku penah jumpa dalam youtube... ada subtitle... bahasa indonesia

His777ham
24-03-2008, 06:08 AM
Sejak Ahmed Deedat meninggal dunia, terdapat lebih daripada 10 org yg mengganti tempat beliau, dlm usaha menyebarkan risalah suci ini. Antara nama yg aku hafal adalah Dr Zakir Naik, beliau merupakan anak muridnya. Janji Allah itu tetap ada dimana hilang nya satu ulama,akan digantikan dengan 10 lagi.MasyaAllah.
Cuma kat malaysia nie kurang sikit dgr isu2 perdebatan nie..malaysia nie payah laaa nak cakap,benda2 mcm nie org kita tak sensitif. Bila ada yg murtad,baru laa nak melinting,itu pun macam ombak jerr...dtg dan pergi.Pastu isu murtad surut dan tak dgr apa2 perkembangan. Lagi kalau naik mahkamah,sure lepas sebab kita pakai undang2 mat salleh. Senang citer malaysia pun masih dijajah:)) :)) :))


Senarai nama yg baru aku dpt

* Dr. Zakir Naik (India)
* Dr. Mohammed Naik (India)
* Nisar Nadiadwala (India)
* Ather Khan (India)
* Dr. Shuaib Sayyed(India)
* Shaikh Faiz-ur-Rahman (India)
* Maulana Abdul Karim Parekh (India)
* Shaikh Ahmed Deedat (South Africa)
* Yassir Fazaga (United States)
* Yusuf Estes (United States)
* Shaikh Ammar Amonette (United States)
* Dr. Bilal Philips (Canada)
* Sheikh Abdur Rahim Green (United Kingdom)
* Hussain Ye (Malaysia)
* Dr. Israr Ahmed (Pakistan)
* Dr. Jafar Idris (Sudan)
* Salem Al Amry (United Arab Emirates)
* Shaikh Rafeeque Madani(India)
* Sheikh Sanaullah Madani (India)


AlhamdullLah..syukur..ade gak penganti wira kita nie..

Gila Komik
01-04-2008, 09:56 PM
ini bukan aku punya bisnes..aku sengaja sampaikan

Assalammualaikum wrt. Wbt.

Saudara/ri yang dimuliakan,

Saya terpanggil untuk mencadangkan supaya Saudara/ri turut sama
mengetahui pembongkaran penyelewengan kitab Bible Kristian melalui
perdebatan agung di antara Ulama Islam dan Ketua Paderi Besar Sweden
yang diadakan di bandar suci kristian, Stockholm. Perdebatan tersebut
bertajuk : IS THE BIBLE TRUE WORD OF GOD?

Dalam perdebatan agung tersebut, anda pasti terkejut setelah
mengetahui bagaimana kitab Bible yang dijadikan panduan oleh penganut
Kristian sekarang ini sebenarnya bukan Bible asal. Di dalamnya
terdapat terlalu banyak pindaan dan penambahan yang dibuat tanpa
disedari umum.

Malah lebih menggemparkan lagi, hampir semua versi Bible berlainan
sesama sendiri. Semua ini berjaya dibongkarkan dengan jelas dalam
perdebatan ini sehingga tidak mampu disanggah oleh muktabar Kristian
sendiri.

Ulama Ahmad Deedat telah berjaya mengIslamkan bukan sahaja penganut
Kristian malahan juga ramai paderi kristian seluruh dunia dengan
kepintarannya membuktikan pemalsuan teks kitab bible.

Beliau terlah berdebat dengan ramai ketua paderi besar dunia, di
antaranya ketua paderi USA, Kanada, Australia dan Sweden dan sehingga
ke hari ini telah ramai orang kristian yang mula meragui kesahihan isi
kandungan Bible setelah mendengar hujahnya yang jelas, jitu dan masuk
akal.

Sehingga ke hari ini penjelasan beliau tidak mampu disanggah dengan
hujah yang tepat oleh golongan muktabar kristian.

Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan
luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-
quran dan turut menghafaz lebih dari 8 versi bible. Beliau juga mampu
bertutur dengan fasih lebih dari 10 jenis bahasa dunia.

Saya merasakan amat beruntung sekiranya Saudara/ri dapat menonton
perdebatan agung ini kerana kandungan ilmunya amat menarik dan boleh
diperturunkan kepada cucu cicit sehingga hari kiamat. Juga ianya amat
sesuai dikongsi bersama saudara mara dengan harapan tiada lagi yang
menjadi murtad kelak.

Melalui debat ini juga kita jelas dapat melihat kekuatan al-Quran
sebagai mukjizat yang terpelihara sehingga hari kiamat, dengan
kekuatan bahasanya tanpa sebarang kesilapan grammar dan kekuatan
isinya disebalik bahasanya, jelas sekali tidak seperti Bible yang
diselewengkan.

Saya sedia mengirimkan perdebatan tersebut dlm bentuk VCD (mengandungi
3cd) kepada Saudara/ri dengan harga RM13.00 setiap set (1 set= 3cd=
RM13). Saudara/ri hanya perlu memberikan kepada saya NAMA Saudara/ri,
ALAMAT POS LENGKAP untuk penghantaran pos serta NOMBOR HANDPHONE.
Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online
setelah penghantaran selamat diterima


ko dok mne???sng ckt nk bisnes...aku nk gak cd 2...

mydesk
01-04-2008, 10:16 PM
Wah menarik sungguh ni, tak pernah aku dengar....:D