PDA

View Full Version : Saya tak suka penjualan skmm....


Pages : [1] 2

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 05:43 PM
saya tak suka penjualan skmm yang melampau sebab yang sebenarnya skmm adalah percuma untuk notebook 1 malaysia.... semua orang sudah tertipu.... nak tau tipu ke tidak kalian tgk la permainan harga kat dalam forum ni atau mana2 sekali pun.... dari 90 boleh ke 50 dari ke 50 boleh ke 35... tp sememangnya adalah percuma...kalau nak tau boleh jumpe tuan manager skmm....supplier menipu hingga la penjual yang jadi mangsa hingga la pembeli..:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam :mad::mad::mad::mad::mad: :((:((:((:((:((:(( :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

GT
13-04-2012, 05:45 PM
ID baru ke bro? Kalau betul dakwaan Saudara, tak perlu nak create ID baru. Gunakan saja ID lama tu.

Actifast
13-04-2012, 05:46 PM
cantik id TT.

-pojie-
13-04-2012, 05:47 PM
tt meroyan kerna kurg kaseh syg ker..
huhuhu

ezura
13-04-2012, 05:48 PM
kenapa ni..dah kena tipu ngan supplier ker????

eein80
13-04-2012, 05:49 PM
saya tak suka penjualan skmm yang melampau sebab yang sebenarnya skmm adalah percuma untuk notebook 1 malaysia.... semua orang sudah tertipu.... nak tau tipu ke tidak kalian tgk la permainan harga kat dalam forum ni atau mana2 sekali pun.... dari 90 boleh ke 50 dari ke 50 boleh ke 35... tp sememangnya adalah percuma...kalau nak tau boleh jumpe tuan manager skmm....supplier menipu hingga la penjual yang jadi mangsa hingga la pembeli..:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam :mad::mad::mad::mad::mad: :((:((:((:((:((:(( :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

Kalau boleh jgn la tabur pasir kat periuk nasi orang lain.. :(scam

syarif
13-04-2012, 05:50 PM
ahaks..TT, cuba explain sket...bagi details.

CH4
13-04-2012, 05:50 PM
saya tak suka penjualan skmm yang melampau sebab yang sebenarnya skmm adalah percuma untuk notebook 1 malaysia.... semua orang sudah tertipu.... nak tau tipu ke tidak kalian tgk la permainan harga kat dalam forum ni atau mana2 sekali pun.... dari 90 boleh ke 50 dari ke 50 boleh ke 35... tp sememangnya adalah percuma...kalau nak tau boleh jumpe tuan manager skmm....supplier menipu hingga la penjual yang jadi mangsa hingga la pembeli..:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam :mad::mad::mad::mad::mad: :((:((:((:((:((:(( :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

Mcm mn nk dpt percuma ni bro..pm me

mazaziman
13-04-2012, 05:51 PM
bagi bukti sama. takyah la meroyan2 kat sini tak tentu hala

sempai
13-04-2012, 05:51 PM
diorang pun tak pakse TT beli.. takperlu panjang2 masalah tak selesai pun.. diorang jual mahal.. TT buka thread jual murah2.. selesai masalah... aku pun nak beli kalau murah dgn tt...

goal_hunter
13-04-2012, 05:52 PM
tt meroyan kerna kurg kaseh syg ker..
huhuhu

kurang belaian kut

niko
13-04-2012, 05:53 PM
lahai,demand bro,klau dlm dunia ni air ade 2 liter jer dlm dunia ni,orng snggup beli jnji bolay wat minum,even bnde tu hakikatnye FREE...takkn bnde snang cmtu pon tak la nak pkir...

dlm konteks skmm ni,brng tu ade sikit,n sush nak dapat,sbb sush tu laa harge die jdi mlambung,sbb barang de sikit tp orng yng nak pakai rmai, mahal laa jdi nye...cube kalau pek skmm ni mcm rokok,smue tmpt ade,n stoknye bnyk,takde nye orng nak makup,klau makap jugak makan maki laa...

harap TT blay phm pnjlasn aku ni,aku pkai maxis jer,mlas nak lyn celcom,harge tah hape2

BOCEH
13-04-2012, 05:53 PM
Kencing pun kena bayar 3 kupang

adamdaniel81
13-04-2012, 05:54 PM
diorang pun tak pakse TT beli.. takperlu panjang2 masalah tak selesai pun.. diorang jual mahal.. TT buka thread jual murah2.. selesai masalah... aku pun nak beli kalau murah dgn tt...

dgn tt konfem dia bg free je.. :))

zerotech
13-04-2012, 05:55 PM
Kesian TT..
Tapi napa susah payah buat ID baru just nak kondem skmm nih??Takut kene kondem balik??

:))

Duffayoi14
13-04-2012, 05:56 PM
Tt ckp tu btol la...

Mmg sbnrnya skmm ni dtg percuma dgn laptop 1 msia

kebabom
13-04-2012, 06:02 PM
haha,,,,sanggup wt id bru semata2 bnci skmm....

satriahitam
13-04-2012, 06:06 PM
Dia percuma jer... klau sesapa murid2 yg dapat netbook dari skolah, pek SKMM nie diberi percuma beserta dengan netbook skali... utk dptkan netbook percuma nie pun, ibubapa murid kena berpendapatan keluarga kurang dari RM1500... mmg betul pek nie percuma... kepada sesapa yg duduk N9 terutama daerah Kuala Pilah.. cuba tanya diaorg yg dpt netbook nie, semua pek nie diberi percuma jer.... aku pun rembat org sana punya pek, racun parent bebudak yg dpt tu supaya letgo kat aku dengan bayaran tertentu... ini lah yg buatkan pihak Celcom naik angin kot...

p/s : Netbook percuma, Pek skmm percuma... tapi dogle kena beli sendiri..register pun kena g sendiri....

satriahitam
13-04-2012, 06:13 PM
Tt ckp tu btol la...

Mmg sbnrnya skmm ni dtg percuma dgn laptop 1 msia

Yg aku perasan... netbook yg dtg skali dengan pek SKMM percuma nie beberapa daerah x dpt... sedara aku kat Johor dia kata dpt netbook tapi pek skmm nie x dpt, tapi yg kat melaka daerah masjid tanah dia dpt netbook ngan pek skmm skali... ikut tempat atau kena rembat ngan supplier tak tau la aku... cuma pandangan peribadi aku la.. kebanyakan pek adalah bahagian 'northern' yg di beri di bahagian N9.. x tau apa yg jadi kat pek 'central' ngan 'sourthern'... mungkin satu hari nnt skandal skmm nie akan terburai di akhbar la kot....

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 06:14 PM
Tt ckp tu btol la...

Mmg sbnrnya skmm ni dtg percuma dgn laptop 1 msia

saya bukan benci tapi saya kesian tengok supplier da menipu penjual... penjual pula menjual pada pembeli...yang menjadi mangsa penjual dan pembeli... yang koyang kaki ambil notebook 1 malaysia dan campak skmm macam sampah adalah VENDOR .......yg mengutip supplier. Yang menjadi persoalan DIMANAKAH NOTEBOOK 1 MALAYSIA TU BERADA..?? KENAPA SKMM TIDAK DATANG DENGAN NOTEBOOK 1 MALAYSIA..?? TAHUKAH KAMU JIKA KAMU ACTIVE KAN SKMM TERSEBUT APAKAH AKAN KELUAR DI SUBSCRIPTION "1 NOTEBOOK 1 MALAYSIA BUKAN..???

Actifast
13-04-2012, 06:16 PM
pembeli xsalah kot,

yg penjual tu mana dapat eak?

Duffayoi14
13-04-2012, 06:38 PM
Yg aku perasan... netbook yg dtg skali dengan pek SKMM percuma nie beberapa daerah x dpt... sedara aku kat Johor dia kata dpt netbook tapi pek skmm nie x dpt, tapi yg kat melaka daerah masjid tanah dia dpt netbook ngan pek skmm skali... ikut tempat atau kena rembat ngan supplier tak tau la aku... cuma pandangan peribadi aku la.. kebanyakan pek adalah bahagian 'northern' yg di beri di bahagian N9.. x tau apa yg jadi kat pek 'central' ngan 'sourthern'... mungkin satu hari nnt skandal skmm nie akan terburai di akhbar la kot....

Kwn aku pnya bapak duduk area batu pahat dpt laptop sekali dgn skmm ni

megatterawis
13-04-2012, 06:42 PM
aku siap dpt broadband skmm huawei e173 skmm.
ade org jual hehehe

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 06:43 PM
saya tak suka penjualan skmm yang melampau sebab yang sebenarnya skmm adalah percuma untuk notebook 1 malaysia.... semua orang sudah tertipu.... nak tau tipu ke tidak kalian tgk la permainan harga kat dalam forum ni atau mana2 sekali pun.... dari 90 boleh ke 50 dari ke 50 boleh ke 35... tp sememangnya adalah percuma...kalau nak tau boleh jumpe tuan manager skmm....supplier menipu hingga la penjual yang jadi mangsa hingga la pembeli..:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:mad: :mad::mad::mad::mad::mad::mad: :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

DDos
13-04-2012, 06:43 PM
kawasan paya mas, melaka...dapat netbook je, skmm pakej x dapat..camana tu? ada supplier scam ke? makan hasil haram ke? menjawab la nanti.....

rocketeer999
13-04-2012, 06:44 PM
patut ko bukak kt thread scam ni

feer6452
13-04-2012, 06:45 PM
haha.. TT mengamuk kenapa la pulak...

kerunai
13-04-2012, 06:45 PM
adeehh camni pun ada ka ?

amonre
13-04-2012, 06:46 PM
sampai dua rumah tt bukak...ni betul2 x suke ni..

husen
13-04-2012, 06:46 PM
emmm...kasi tag bukti bg org prcaye TT..

megatterawis
13-04-2012, 06:46 PM
terpulang pada yg menilai............

feer6452
13-04-2012, 06:47 PM
tgk name TT pon dah x suka skmm tu.. hehe.... mari kita tgk ape kate penjual simkad skmm ni pulak.

syahays
13-04-2012, 06:48 PM
hehehe..sebab tu den xbeli..
rege melampau2...

decalXsia
13-04-2012, 06:48 PM
notebook 1 malaysia tu sume orang leh dapat ke?

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 06:49 PM
terpulang pada yg menilai............

saya bukan benci tapi saya kesian tengok supplier da menipu pada penjual... penjual pula menjual pada pembeli...yang menjadi mangsa penjual dan pembeli... yang koyang kaki ambil notebook 1 malaysia dan campak skmm macam sampah adalah VENDOR .......yg mengutip supplier..:(scam:(scam Yang menjadi persoalan DIMANAKAH NOTEBOOK 1 MALAYSIA TU BERADA..?? KENAPA SKMM TIDAK DATANG DENGAN NOTEBOOK 1 MALAYSIA..?? TAHUKAH KAMU JIKA KAMU ACTIVE KAN SKMM TERSEBUT APAKAH AKAN KELUAR DI SUBSCRIPTION "1 NOTEBOOK 1 MALAYSIA BUKAN..???

feer6452
13-04-2012, 06:52 PM
saya bukan benci tapi saya kesian tengok supplier da menipu pada penjual... penjual pula menjual pada pembeli...yang menjadi mangsa penjual dan pembeli... yang koyang kaki ambil notebook 1 malaysia dan campak skmm macam sampah adalah VENDOR .......yg mengutip supplier..:(scam:(scam Yang menjadi persoalan DIMANAKAH NOTEBOOK 1 MALAYSIA TU BERADA..?? KENAPA SKMM TIDAK DATANG DENGAN NOTEBOOK 1 MALAYSIA..?? TAHUKAH KAMU JIKA KAMU ACTIVE KAN SKMM TERSEBUT APAKAH AKAN KELUAR DI SUBSCRIPTION "1 NOTEBOOK 1 MALAYSIA BUKAN..???

betol ke akan kuar macam tu TT?? rase mcm xde pun..

DDos
13-04-2012, 06:52 PM
secara logik memang dah betul apa yg TT kata, tgk pek pun dah tahu...

http://img696.imageshack.us/img696/4346/maxisskmmscam.jpg

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 06:56 PM
notebook 1 malaysia tu sume orang leh dapat ke?

Persoalan sekarang bukan semua org boleh dapat... PERSOALAN SEKARANG KENAPA SIMPACK SKMM NI TIDAK DATANG BERSAMA NOTEBOOK...?? DIMANA NOTEBOOK ITU BERADA..?? KAMU SEMUA TAHU INI ADALAH PROJEK 1 MALAYSIA DIMANA NOTEBOOK 1 MALAYSIA DATANG BERSAMA SIM SKMM TERSEBUT... KENAPA ADA PENJUALAN SECARA BERASING..??? DIMANA SILAP NYA... SIAPA YG MENJADI PENYEBAB PENJUALAN INI BERLUASA SEHINNGA CELCOM SENDIRI MENGELUARKAN AMARAN....???? :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

matagas
13-04-2012, 06:57 PM
betul jugak kata TT:D
jual harga patut dh le:(scam:(scam
nak untung berlipat kali ganda:(scam:(scam:(scam

Mycyber
13-04-2012, 07:02 PM
patut la ramai jual benda ni..
rupanya masyuk dari jual goreng pisang..

muhdy
13-04-2012, 07:03 PM
tak suka tak apa .. jangan beli , jangan pakai & jangan fikir2 sangat .. nanti tension ..

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 07:03 PM
apakah kamu tahu apa yang dimaksudkan pada gambar ini....??

DDos
13-04-2012, 07:03 PM
kita tgk kalu kes macam ni, operator buat tak tau je, apa tindakan mereka jika benda ni benar2 dimanipulasi oleh suppliers?

lordizzat
13-04-2012, 07:04 PM
apakah kamu tahu apa yang dimaksudkan pada gambar ini....??

den tak nampak apa pun tt

qarm
13-04-2012, 07:05 PM
Tapi tt, nak tanya, kenapa kat sek aku, masa pemberian netbook 1 malaysia, xde satu pun sim kad ni diberi. dorang minta bayaran lain untuk streamyx ada la...

satriahitam
13-04-2012, 07:06 PM
kawasan paya mas, melaka...dapat netbook je, skmm pakej x dapat..camana tu? ada supplier scam ke? makan hasil haram ke? menjawab la nanti.....

Nie yg jadi tanda tanya... psl bila xder org tau, seme duk dendiam... bila dah tau, kat mana nak ngadu lak kita tak tau.... munkin supplier dah sapu dulu sblm pek nie diedarkan... ntah ler.. menda payah nak jawap...

iLuffy
13-04-2012, 07:07 PM
Persoalan sekarang bukan semua org boleh dapat... PERSOALAN SEKARANG KENAPA SIMPACK SKMM NI TIDAK DATANG BERSAMA NOTEBOOK...?? DIMANA NOTEBOOK ITU BERADA..?? KAMU SEMUA TAHU INI ADALAH PROJEK 1 MALAYSIA DIMANA NOTEBOOK 1 MALAYSIA DATANG BERSAMA SIM SKMM TERSEBUT... KENAPA ADA PENJUALAN SECARA BERASING..??? DIMANA SILAP NYA... SIAPA YG MENJADI PENYEBAB PENJUALAN INI BERLUASA SEHINNGA CELCOM SENDIRI MENGELUARKAN AMARAN....???? :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

besar nyer tulisan lagi merah menyala...cam sume warga cg bute jer tt buat,,,,:D

feer6452
13-04-2012, 07:07 PM
apakah kamu tahu apa yang dimaksudkan pada gambar ini....??

mane gambar nye TT???

atlantis
13-04-2012, 07:08 PM
maksudnya ada penyelewengan la ni kan?
tapi apa nak heran. seleweng2 ni dah jadi budaya

WMComm
13-04-2012, 07:11 PM
TT kena :(scam ke sampai meroyan macam ni? :)):)):))

atlantis
13-04-2012, 07:12 PM
fond besar merah ni trademark rajadiamond

feer6452
13-04-2012, 07:19 PM
TT ni newbies baru, bukak thread terus mengamuk... aneh jugak ni rase..

lordizzat
13-04-2012, 07:20 PM
fond besar merah ni trademark rajadiamond

huhu..wujud lagi ke dia ni??

atlantis
13-04-2012, 07:25 PM
duit masjid pun orang seleweng. ini kan pula sim kad yg datang bersama notebook

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 07:25 PM
tapi tt, nak tanya, kenapa kat sek aku, masa pemberian netbook 1 malaysia, xde satu pun sim kad ni diberi. Dorang minta bayaran lain untuk streamyx ada la...


inilah persoalannya... ?? Dan telah terjawab....!! Jika betul sim diberi alasan tiada stock.. Tp apakah penjualan yang banyak seperti ini yg berada di pasaran di jadikan alasan..?? Cuba kamu sekalian jawab pertanyaan ini... berapa ramai yang ditipu dan tertipu sehingga beribu ringgit kerugian di atas penjualan skmm ini...?? Aku bukan seorang pembeli mahupun penjual tapi aku kasihan melihat bangsa aku ditipu cara begini.... Pic yg dmaksudkan kalian tgk pada kotak maxis skmm "bukan untuk dijual secara individu" apakah kalian tau apa yg dimaksudkan..??

CH4
13-04-2012, 07:30 PM
Tt kasi report jer polis ....

-SyaDa-
13-04-2012, 07:31 PM
marahnya tt...font besar2 siap merah lagi.

sahih ke isu ni tt? tgk ramai je jual

peija06
13-04-2012, 07:33 PM
ada betulnya.. :-?
tp aku pon dah jual 110 keping setakat ni.. :">:p

megatterawis
13-04-2012, 07:34 PM
dealer sila jawabbbbbbbbbbbbb

megatterawis
13-04-2012, 07:35 PM
ada betulnya.. :-?
tp aku pon dah jual 110 keping setakat ni.. :">:p

terbaik nie..................
jual jgn tk jual

megatterawis
13-04-2012, 07:36 PM
dealerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sheila
13-04-2012, 07:36 PM
x suka x pyh beli
he
x de sapa peduli

megatterawis
13-04-2012, 07:37 PM
x suka x pyh beli
he
x de sapa peduli

ye betul,saya yg peduli cik kucing oiiiiiiiiiiiiiiii:)):))

atlantis
13-04-2012, 07:39 PM
kad tu diseleweng. pastu dijual pada dealer.
pastu dealer jual ler.
mana la dia tau barang curi.
tapi skang dah tau la kot...

blankoguy85
13-04-2012, 07:39 PM
TT ni keje SKMM kot..

he he he

megatterawis
13-04-2012, 07:39 PM
mane dealer nie tlg jawab soalan newbies nieeeeeeeeeeeeeeeeeee

nvmname
13-04-2012, 07:40 PM
memang dari awal lagi aku dah tahu dasarnya begitu tapi aku tetap beli jugak sebab macam mana nak dapat free kalau tak dapat netbook, lagipun aku sangat berpuas hati dengan pek SKMM ni, lagi murah daripada yang "Tak Menipu(TM)"

sheila
13-04-2012, 07:41 PM
x suruh ko beli pon

megatterawis
13-04-2012, 07:43 PM
x suruh ko beli pon

cik kucing................

dexyuri
13-04-2012, 07:50 PM
masalah klu bpk tt bg sume laptop 1 malaysia skali ngan sim kt sume org x pe la gak kn..so xde la jd mslh cm nie..:eek::eek::eek::eek:..

feer6452
13-04-2012, 07:55 PM
x suka x pyh beli
he
x de sapa peduli

cik tucing dah masuk dah.. hehe...
betol tu.. :D:D:D

alkhawarizmi
13-04-2012, 07:56 PM
takpe la ditipu sikit daripada bayar bil kat celcom tetiap bulan dgn harga yg mahal

nmryie
13-04-2012, 07:58 PM
takpe la ditipu sikit daripada bayar bil kat celcom tetiap bulan dgn harga yg mahal

.....like......

DDos
13-04-2012, 07:58 PM
Aku nak tahu satu je...camana kita nak judge jika kita jual barang yg Sepatutnya free dalam pakej? Mana tanggungjawab sosial kita? Macam kita beli lappy yg manufacturer bekalkan sekali free bag....tiba2 supplier pow beg Dan jual berasingan?

merpati_putih
13-04-2012, 08:00 PM
kalau tak suka,diam je...jgn jdi budak2 bukak tread memalukan diri sendiri..semua org berniaga msti ada modal nya.. peace yo.

farayumi
13-04-2012, 08:00 PM
gelak guling2 bace thread ni..maap yer tt..
jgn marah2, ko ni tensen sndiri je

alkhawarizmi
13-04-2012, 08:02 PM
dan kalau tt rasa kena tipu..tt pergi la celcom subscribe utk broadband mahal. kitorang ni tak kisah kena tipu asalkan penipuan utk memberi keuntungan

putra12157
13-04-2012, 08:02 PM
?????????????????????????

sitoplasmat
13-04-2012, 08:06 PM
betul ckp tt tu..mmg tak ada paksaan membeli..dia bg tau benda yang betul..skmm nei pun dah ada kes gaduh2..siap ada kena scam lagi tu..hehehe

gadgetbest
13-04-2012, 08:06 PM
ramainyeee yg tgh view thread ni... hahaha :p

jang81
13-04-2012, 08:10 PM
Setuju tu, TT salah letak thread ni, sebelum jadi ahli CG x baca syarat-syaratnya ke, ke font CG x cukup besar untuk TT, boleh dikenakan tindakan permanent banned..!! segala perniagaan berlandaskan keuntungan, cuba faham sebelum buka thread ni, harap maklum..

taufic
13-04-2012, 08:11 PM
macam mana nak dapatkan netbook + skmm simkad free tu?

yinbyungheon
13-04-2012, 08:13 PM
apakah kamu tahu apa yang dimaksudkan pada gambar ini....??

aku setuju TT...aku pon dah kene tipu dgn celcom skmm sebab dia limit aku punya SPEED...

tapi maxis masih ok tt...

so tt ambik la maxis...:)paid :)cgrock

koman
13-04-2012, 08:13 PM
vendor dapat notebook ngan sim kad..pastuh vendor jual simkad saja dekat dealer dengan harga murah...lepas tuh dealer plak jual kat pembeli...so skrang siapa yg untung..?

fareast262
13-04-2012, 08:14 PM
Aku tak backup tt,tp betol ke kesah nih?
Aku harap kalau betol, mmg kaya la vendor, ke supplier. ..

bee8595
13-04-2012, 08:16 PM
Kalo tak suka tak pyh beli.
Seller pon xpenah nk paksa2 buyer suh beli
deme beli dgn rela hati
siap mncari2 lg..
Dorg pon kbyknnya da sedia mklum ini adalah pek projek
cust aq staf skmm pon beli ngn aq..
So tt,klu tt xpuas ht why not buat complaint letter kt skmm??
Dpt jwpn direct trus dr dorg..
Bkk thread kt sini pon apa yg kami ni 'seller' boley buat??
Lg tmbh skt ht tt je...

elmyda
13-04-2012, 08:16 PM
apa isu yg sebenarnya ni..

mcm diaorg ckap tkde paksaan..

ok, jalan biasa free.. ada highway kena byr tol..

jd apa kata bising2 kt pengendali highway?

diaorg ada source nk dptkan benda tu tk kira la free ke brbyr..

kalau nk dptkn jd kena la berurusan dgn tuannya.. klau tuannya nk cas, itu hak dia la..

lain la dia jual benda yg ada label "hak milik kerajaan malaysia".

kapak
13-04-2012, 08:16 PM
marah bebenor tt ni
akupun ada pakai skmm jgk..
harap tt xmarah kt aku #:-S

nvmname
13-04-2012, 08:17 PM
kejadah apa sampai 2 thread... x lama TT ni

yinbyungheon
13-04-2012, 08:17 PM
inilah persoalannya... ?? Dan telah terjawab....!! Jika betul sim diberi alasan tiada stock.. Tp apakah penjualan yang banyak seperti ini yg berada di pasaran di jadikan alasan..?? Cuba kamu sekalian jawab pertanyaan ini... berapa ramai yang ditipu dan tertipu sehingga beribu ringgit kerugian di atas penjualan skmm ini...?? Aku bukan seorang pembeli mahupun penjual tapi aku kasihan melihat bangsa aku ditipu cara begini.... Pic yg dmaksudkan kalian tgk pada kotak maxis skmm "bukan untuk dijual secara individu" apakah kalian tau apa yg dimaksudkan..??

betul tu...cik kucing dah kene tipu dgn budak kolah...leboh rm200...

-pojie-
13-04-2012, 08:18 PM
smpi 2 thread tt buka bnda yg sama jer..

akusam
13-04-2012, 08:18 PM
elok kalau kita tanya pengedar dulu,alang-alang post ni dibuka kat CG..
tanya dulu pengedar disini, cmna depa dapat pack tu..

boleh bawa berbincang, kalau betul dakwaan TT, buat la sesuatu
kalau tak betul, harap TT beri bukti..

dexyuri
13-04-2012, 08:19 PM
disbbkn tt x tau bisnes nk wat cmne..klu tt nk mrh2 g mrh kt tokei2 besau telco sbb kuarkn skmm nie..:eek::eek:..dealer pon tau gak nk untong klu bg bdk2 skola bkn deme tau pkai pon duit pon arap mak bapak yg kasi je..dr x untong bek jual kt org len je..telco + dealer gak untong..:eek::eek:

helmisaman
13-04-2012, 08:20 PM
aku setuju TT...aku pon dah kene tipu dgn celcom skmm sebab dia limit aku punya SPEED...

tapi maxis masih ok tt...

so tt ambik la maxis...:)paid :)cgrock

bro yby betol, ni speed maxis BB aku nih skang...:)paid

abangman2007
13-04-2012, 08:21 PM
pendedahan yg baguss

yinbyungheon
13-04-2012, 08:26 PM
bro yby betol, ni speed maxis BB aku nih skang...:)paid

amboi..signal 2 bar je tapi berdesup laju gile...ko potosyop ni..:(scam:p:p:p:))

ps: pasal apa tt guna gambar maxis??? :-? yg betul2 ada problem adalah celcom..yg keluarkan "amaran" tu pon adalah celcom...ke tt jual skmm celcom dah x laku pasal maxis masih lagi laju sebab x kene caped mcm celcom??? :-?

sumawi
13-04-2012, 08:29 PM
sebelum ada skmm, selama ni kita tertipu oleh telco2 sbb byar bil mahal. xda salahnya kita nak dpt bb dgn kos berpatutan. :D

Don Malaya
13-04-2012, 08:31 PM
mmg ramai kene tipooo...hahaha..mujur aku x beli...pki free sudeyyy

malayneums
13-04-2012, 08:35 PM
mmg penjualan bb sim skmm satu penyelewangan pun tp kena cari puncanya.. sape yg selewengkan...
baik tt report je ke skmm atau polis...
tp rasanya kurg komplen psl sim skmm ni sbb mmg murahkan...

helmisaman
13-04-2012, 08:37 PM
amboi..signal 2 bar je tapi berdesup laju gile...ko potosyop ni..:(scam:p:p:p:))

ps: pasal apa tt guna gambar maxis??? :-? yg betul2 ada problem adalah celcom..yg keluarkan "amaran" tu pon adalah celcom...ke tt jual skmm celcom dah x laku pasal maxis masih lagi laju sebab x kene caped mcm celcom??? :-?

btol bro, hahaha, maxis pon ok, aku beli sim pack pon rm 20 jer.

meijin
13-04-2012, 08:46 PM
kejadah apa sampai 2 thread... x lama TT ni

aku rasa tt ni bukan sahaja buka 2 thread...id kat cg pn ade 2..:">

namasaya
13-04-2012, 08:47 PM
btol bro, hahaha, maxis pon ok, aku beli sim pack pon rm 20 jer.

beli kat mane 2 bro dapat 20 je..

sasuke88
13-04-2012, 08:50 PM
owhh mcm tu..

ish ish ish ish

m13jump
13-04-2012, 08:54 PM
TT create id baru semata2 untuk ini?

helmisaman
13-04-2012, 08:57 PM
beli kat mane 2 bro dapat 20 je..

aku beli yang prepaid tuh jer bro, bukan yang 0.7 GB / 30 hari, tapi sekali masuk sim kat modem, die ada tulis 'click to activate your 0.7 GB 30 day pass'... ni dah sebulan dah nih.

nmryie
13-04-2012, 09:10 PM
aku beli yang prepaid tuh jer bro, bukan yang 0.7 GB / 30 hari, tapi sekali masuk sim kat modem, die ada tulis 'click to activate your 0.7 GB 30 day pass'... ni dah sebulan dah nih.

yg rm20 sama mcm link ni ke?

http://www.maxis.com.my/personal/broadband/prepaidbb_kit.asp

nak g beli aaa esok...

meijin
13-04-2012, 09:11 PM
aku beli yang prepaid tuh jer bro, bukan yang 0.7 GB / 30 hari, tapi sekali masuk sim kat modem, die ada tulis 'click to activate your 0.7 GB 30 day pass'... ni dah sebulan dah nih.

yang 0.7gb tu skmm la bro..kalo 2gb baru prepaid biase...bro beli kat mane rm20???

nmryie
13-04-2012, 09:15 PM
aku beli yang prepaid tuh jer bro, bukan yang 0.7 GB / 30 hari, tapi sekali masuk sim kat modem, die ada tulis 'click to activate your 0.7 GB 30 day pass'... ni dah sebulan dah nih.

yg ni kan yg rm20 tu kan?

nservas.sales
13-04-2012, 09:16 PM
camne nak dpt notebook 1malaysia ?

helmisaman
13-04-2012, 09:19 PM
yang 0.7gb tu skmm la bro..kalo 2gb baru prepaid biase...bro beli kat mane rm20???

mmg la bro, mula nak beli yang gak skmm tuh, tapi tengok yang nih murah jer rm20, beli dululah, sekali insert sim, trus kuar ' click to activate your 0.7 GB 30 day pass'kat sim tulis 2gb, 4 days jer, ni pon dah hari ker 30 dah nih, tak top up2 lagi nih :p:D:p:D

helmisaman
13-04-2012, 09:21 PM
yg ni kan yg rm20 tu kan?

haah bro, kedai tepon banyak nih bro, rm20 jer

nmryie
13-04-2012, 09:21 PM
mmg la bro, mula nak beli yang gak skmm tuh, tapi tengok yang nih murah jer rm20, beli dululah, sekali insert sim, trus kuar ' click to activate your 0.7 GB 30 day pass'kat sim tulis 2gb, 4 days jer, ni pon dah hari ker 30 dah nih, tak top up2 lagi nih :p:D:p:D

ai... kena gi beli esok tu... baru 2 3 hari lepas gi saje2 jenguk kat ajen maxis kat sini ada jual...

alantan
13-04-2012, 09:21 PM
tapi mengapa boleh register nama?

cyborg
13-04-2012, 09:22 PM
Ini laptop untuk orang dewasa dah berlaku penyelewengan.

Macam mana projek nak bagi tablet/laptop untuk budak-budak sekolah ?

SKMM kena amik tindakan ..

TT , kau dah buat aduan ke SKMM ??

meijin
13-04-2012, 09:22 PM
mmg la bro, mula nak beli yang gak skmm tuh, tapi tengok yang nih murah jer rm20, beli dululah, sekali insert sim, trus kuar ' click to activate your 0.7 GB 30 day pass'kat sim tulis 2gb, 4 days jer, ni pon dah hari ker 30 dah nih, tak top up2 lagi nih :p:D:p:D

lerrr...kat kedai tepon ade jual ke........~X(~X(~X(:)) aku beli rm63 kot..:((

helmisaman
13-04-2012, 09:24 PM
ai... kena gi beli esok tu... baru 2 3 hari lepas gi saje2 jenguk kat ajen maxis kat sini ada jual...

tapi jangan cakap aku :(scam bro, aku pon tak sangka dia kuar camtuh, aku ingat 2Gb for 4 days pass jer, tapi ni tak top up pon lagi, elok jer aku surf, tak tau la rezeki ker, ker aper ker:D

Rizal
13-04-2012, 09:24 PM
haah bro, kedai tepon banyak nih bro, rm20 jer

laju ke bro?kuota cmna pulak?smlm aku pn cadang nk beli tapi hold dulu :D

malayleaks
13-04-2012, 09:25 PM
Pendedahan yang memang tidak disangka.Satu lagi isu baru selepas NFC.

Siapa menterinya,siapa taukeynya,siapa pengedarnya,siapa penjualnya???

Terima kasih atas "pendedahan" ini wahai TT.

Siapa yang dah pakai pek SKMM,jangan buat2 tak tahu pula...yang korang beli tuh sebenarnya dalam kategori "syubhah".Jadi pandai2lah fikirkan apa kesannya yea.

helmisaman
13-04-2012, 09:29 PM
laju ke bro?kuota cmna pulak?smlm aku pn cadang nk beli tapi hold dulu :D

ok la jugak, ni speed dalam 8.30 tadi, sempat capture, aku ni lite user jer, setakat nih tengok youtube ok lagi setakat ni, bini aku layan abpbh baru nih kat youtube jer.

sheila
13-04-2012, 09:32 PM
saya tak suka tt..

meijin
13-04-2012, 09:34 PM
saya tak suka tt..

siot jer...hahahhaha

megatterawis
13-04-2012, 09:35 PM
saya tak suka tt..

cik kucing suka siapa eik:eek::eek::eek:

soyabean84
13-04-2012, 09:36 PM
Pendedahan yang memang tidak disangka.Satu lagi isu baru selepas NFC.

Siapa menterinya,siapa taukeynya,siapa pengedarnya,siapa penjualnya???

Terima kasih atas "pendedahan" ini wahai TT.

Siapa yang dah pakai pek SKMM,jangan buat2 tak tahu pula...yang korang beli tuh sebenarnya dalam kategori "syubhah".Jadi pandai2lah fikirkan apa kesannya yea.

Jgn mcm tu bang, kami pn x tahu menahu psl benda ni, kalau tahu awl2 lagi kami x beli, siasat dulu, jgn main jatuh hukumn terus bang...

sheila
13-04-2012, 09:36 PM
TT jeles kot
nak jual tiba2 x de stok
ekekekeke

sheila
13-04-2012, 09:39 PM
adakah tt fauzi norman?:-?
sebab fauzi norman ni yg suka tabur pasir kat periuk nasi org:D

apoilenjau
13-04-2012, 09:40 PM
anak sedara aku bulan 2 tadi dapat netbook percuma tapi kena paksa beli modem dan internet broadband pilih antara maxis postpaid RM68 sebulan atau celcom skmm, of course la pilih celcom skmm sbb murah dan senang pki topup je nak guna. modem + simpack ccelcom skmm tu total kena byr Rm150, kalau x beli netbook tu x dapat, so wajib kena beli kalau nak netbook.

Andria
13-04-2012, 09:42 PM
student yg dpt skmm 1 msia ni xde yg percuma pun monthly rm25 gak... nak kate mahal...bg sstgh org yg pikir nilai memang kot...tp kalu tgk value... byr skali jer...tu pun xle sampai rm100... ntah2 topup reload henpon tu lg mahal....pun xdelak ckp mahal...

same gak cam astro n benda lain.... smua tu pilihan pengguna... lagipun...smua org nak berjimat...lau ade pek yg murah ape salah ambik... xperlu terikat dgn kontrak ke ape...lau langgar kontrak...masuk court kot...hahaha......byr berkali ganda lagi..

tang skmm tu sampai ke x kat student...tu keje org dlm ler... lau pek ni x djual gomen gak yg rugi....cuz kua belanja berjuta, tp xda byk yg xamik...cuz ade student yg amik latop jer xnak register pakej...wpn rm25... cuz adik sy x amik sim tu...n broadband cuz xnak reload....n umah dah the streamyx...

value for money....jika dibandingkan mereka yg sign up ade kontrak n pakai billing..billing naik jer x penah turun...rajin bayar........

azanney
13-04-2012, 09:47 PM
Betul la apa yg tt suarakan..pasal duit apa saja pun bole...

pyro
13-04-2012, 09:47 PM
Ape susah...beli je sim celcom biase tu ha pastu topup rm30, pastu sms broadband skmm ke 28882...settle, dpt pek skmm murah...

megatterawis
13-04-2012, 09:51 PM
Ape susah...beli je sim celcom biase tu ha pastu topup rm30, pastu sms broadband skmm ke 28882...settle, dpt pek skmm murah...

terbaik 5 star.................:)):))

azanney
13-04-2012, 09:54 PM
adakah tt fauzi norman?:-?
sebab fauzi norman ni yg suka tabur pasir kat periuk nasi org:D

Hati2...tersilap org bole jadi fitnah pulak...

pyro
13-04-2012, 09:57 PM
terbaik 5 star.................:)):))

Hahaha....punye la payah nk dpt sim tu, tp caranye mudah je pon...beli je xpax tu ha baru bpe rm je pon...xpsal2 jd sim skmm jugak...

Aku? Masih stay dgn instanet :D dari tawon lepas lagi pkai...rm5 utk 2 bln :p

pyro
13-04-2012, 10:00 PM
Penjual2 skmm musti tgh hangin jek dgn tt ni kan? :p

Andria
13-04-2012, 10:03 PM
saya tak suka tt..

dahsyat nye cik kucin...:)cgrock

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 10:04 PM
adakah tt fauzi norman?:-?
sebab fauzi norman ni yg suka tabur pasir kat periuk nasi org:D

salah tu cik kucing....:):) ak adalah cg baru kat cni..... aku da beritahu dari awal.. aku bkn pembeli mahupun penjual.... Jika kalian boleh berfikir apa yg aku katakan ini salah sila jawab pertaNyaan aku sblm ni... .. aku bkn mau ttup periuk nasi org... tp aku xsggup melihat bangsa aku ditipu dlm kes ni.... lagi pembeli2 yg sudah kena :(scam:(scam:(scam mmg si penipu adalah manusia bangsat yg ambil kesempatan dlm pnjualan ini... Apakah kamu tdk kesian mereka yg ditipu...?? kamu boleh la bsuka ria bg yg mengaut keuntungan... Tp jika terjadi pada keluarga kalian..?? KAMU LA RAJA SEGALA PENYIASAT MAHU TANGKAP ITU SI PENIPU...!! Buka thread mau tgkap tu si penipu... tp kamu sndiri yg memilih utk mereka mncari peluang utk menipu..... LAIN LA KALIAN MELIHAT DUIT ITU SEPERTI AIR YG SENANG DICARI... ramai org beranggapan aku ditipu..... salah tu.. :D:D aku hanya memberi penjelasan bagi mereka2 yg pandai berfikir....:):)

al5911
13-04-2012, 10:05 PM
Aku beli 2 skmm dr CG ni. 1 rat setiap satu. Aku ok jerr, walau service dia dah mcm sialkom. Dulu bole la bro dpt perrrr. Tu pun kalau hang penerima projek komputer 1 sekolah tu :p. Dulu rege lain sekrg rege lain. Tak mampu beli jgn beli. Depa tak paksa pun soh hang beli ... Toksah dok kalut :).

helmisaman
13-04-2012, 10:05 PM
salah tu cik kucing....:):) ak adalah cg baru kat cni..... aku da beritahu dari awal.. aku bkn pembeli mahupun penjual.... Jika kalian boleh berfikir apa yg aku katakan ini salah sila jawab pertaNyaan aku sblm ni... .. aku bkn mau ttup periuk nasi org... tp aku xsggup melihat bangsa aku ditipu dlm kes ni.... lagi pembeli2 yg sudah kena :(scam:(scam:(scam mmg si penipu adalah manusia bangsat yg ambil kesempatan dlm pnjualan ini... Apakah kamu tdk kesian mereka yg ditipu...?? kamu boleh la bsuka ria bg yg mengaut keuntungan... Tp jika terjadi pada keluarga kalian..?? KAMU LA RAJA SEGALA PENYIASAT MAHU TANGKAP ITU SI PENIPU...!! Buka thread mau tgkap tu si penipu... tp kamu sndiri yg memilih utk mereka mncari peluang utk menipu..... LAIN LA KALIAN MELIHAT DUIT ITU SEPERTI AIR YG SENANG DICARI... ramai org beranggapan aku ditipu..... salah tu.. :D:D aku hanya memberi penjelasan bagi mereka2 yg pandai berfikir....:):)

besarnya font tt:o

meijin
13-04-2012, 10:07 PM
salah tu cik kucing....:):) ak adalah cg baru kat cni..... aku da beritahu dari awal.. aku bkn pembeli mahupun penjual.... Jika kalian boleh berfikir apa yg aku katakan ini salah sila jawab pertaNyaan aku sblm ni... .. aku bkn mau ttup periuk nasi org... tp aku xsggup melihat bangsa aku ditipu dlm kes ni.... lagi pembeli2 yg sudah kena :(scam:(scam:(scam mmg si penipu adalah manusia bangsat yg ambil kesempatan dlm pnjualan ini... Apakah kamu tdk kesian mereka yg ditipu...?? kamu boleh la bsuka ria bg yg mengaut keuntungan... Tp jika terjadi pada keluarga kalian..?? KAMU LA RAJA SEGALA PENYIASAT MAHU TANGKAP ITU SI PENIPU...!! Buka thread mau tgkap tu si penipu... tp kamu sndiri yg memilih utk mereka mncari peluang utk menipu..... LAIN LA KALIAN MELIHAT DUIT ITU SEPERTI AIR YG SENANG DICARI... ramai org beranggapan aku ditipu..... salah tu.. :D:D aku hanya memberi penjelasan bagi mereka2 yg pandai berfikir....:):)

bro...aku memang sedia maklum yang skmm ni free..tapi walaupun free,xde orang nk bagi kat aku free2...so aku bersyukur ade org jual bendalah ni sebab aku rasa bendalah ni sangat2 berbaloi..


anyway,aku still rasa ko ni bukan newbie...:))

pyro
13-04-2012, 10:08 PM
Npe aku rse tt ni bkn dari semenanjung? Atau bkn melayu? Mcm ada ala2 pkai google translate pulak :D

meijin
13-04-2012, 10:09 PM
sebelum ko hentam aku dengan font besar..aku bagitau awal2 aku bukan seller skmm..

Andria
13-04-2012, 10:10 PM
tt baru kat cg...??...hot punya thread....

apoilenjau
13-04-2012, 10:10 PM
Hahaha....punye la payah nk dpt sim tu, tp caranye mudah je pon...beli je xpax tu ha baru bpe rm je pon...xpsal2 jd sim skmm jugak...

Aku? Masih stay dgn instanet :D dari tawon lepas lagi pkai...rm5 utk 2 bln :p

instanet bro punya 3 kepala dpn brape punya no? 013, 014,015,019 or 0111? :-?

p/s: dulu aku ada gak beli kepala 013 tapi x register lg simpack, tapi dh aku jual kt kwn aku sbb dia nak sgt, x tau pula simpack yg tu boleh free mcm bro... smpi skrg dia punya free. jelesnye dah 6 bulan free :((

pyro
13-04-2012, 10:10 PM
bro...aku memang sedia maklum yang skmm ni free..tapi walaupun free,xde orang nk bagi kat aku free2...so aku bersyukur ade org jual bendalah ni sebab aku rasa bendalah ni sangat2 berbaloi..


anyway,aku still rasa ko ni bukan newbie...:))

Wow! Ni thread tak perlu pakai cermin mata loo :)

boyz371
13-04-2012, 10:12 PM
Perdedahan tt tu bagus,tapi tak perlu kot tulis font besar2.Warga CG sume celik2 takde yang buta.Aku lama2 baca font ko ni pon leh jadi buta mata aku :eek::eek:
Betul ke tt ni baru kat CG :-?

meijin
13-04-2012, 10:12 PM
Npe aku rse tt ni bkn dari semenanjung? Atau bkn melayu? Mcm ada ala2 pkai google translate pulak :D

ekeke..baru perasan!!

lagi satu..jarang jumpa newbie guna sepanduk :(scam ni :D

Andria
13-04-2012, 10:12 PM
swk ke?? xmungkin kot...swk xpakai kalian...or bukan org msia....

bro meijin sy pun syukur gak lau x susah nak online....ahakz...streamyx pun hampehhhh!!! duit sy by bulan2 mcm mana... call customer service xde lak nak anta tukang check kat cni....

meijin
13-04-2012, 10:12 PM
tt baru kat cg...??...hot punya thread....

pastinya bukan baru...:D

meijin
13-04-2012, 10:13 PM
kejap kamu..kejap kalian..:eek:

pyro
13-04-2012, 10:14 PM
instanet bro punya 3 kepala dpn brape punya no? 013, 014,015,019 or 0111? :-?

p/s: dulu aku ada gak beli kepala 013 tapi x register lg simpack, tapi dh aku jual kt kwn aku sbb dia nak sgt, x tau pula simpack yg tu boleh free mcm bro... smpi skrg dia punya free. jelesnye dah 6 bulan free :((

yg 015 bro, aku pkai 2 sim, adik aku pkai, kwn dia pkai, kwn aku pkai pon 015, terbaek!!! Kami masih mendapat servis mantop! Tidak pernah trottle!

boyz371
13-04-2012, 10:14 PM
TT lau dah lama kat cg ni mengaku elok je,tak baik menipu.Kan bagus pakai ID asal,xyah create id baru :D

megatterawis
13-04-2012, 10:14 PM
pastinya bukan baru...:D

org lama nie..............

meijin
13-04-2012, 10:14 PM
swk ke?? xmungkin kot...swk xpakai kalian...or bukan org msia....

bro meijin sy pun syukur gak lau x susah nak online....ahakz...streamyx pun hampehhhh!!! duit sy by bulan2 mcm mana... call customer service xde lak nak anta tukang check kat cni....

yela wak...:D:D:D tapi kadang2 xpuas hati gak harga naik melampau2...:))<---tang ni aku sokong tt..

meijin
13-04-2012, 10:15 PM
yg 015 bro, aku pkai 2 sim, adik aku pkai, kwn dia pkai, kwn aku pkai pon 015, terbaek!!! Kami masih mendapat servis mantop! Tidak pernah trottle!

aku tolong edit kasi cantik font ko..:))

sheila
13-04-2012, 10:16 PM
salah tu cik kucing....:):) ak adalah cg baru kat cni..... aku da beritahu dari awal.. aku bkn pembeli mahupun penjual.... Jika kalian boleh berfikir apa yg aku katakan ini salah sila jawab pertaNyaan aku sblm ni... .. aku bkn mau ttup periuk nasi org... tp aku xsggup melihat bangsa aku ditipu dlm kes ni.... lagi pembeli2 yg sudah kena :(scam:(scam:(scam mmg si penipu adalah manusia bangsat yg ambil kesempatan dlm pnjualan ini... Apakah kamu tdk kesian mereka yg ditipu...?? kamu boleh la bsuka ria bg yg mengaut keuntungan... Tp jika terjadi pada keluarga kalian..?? KAMU LA RAJA SEGALA PENYIASAT MAHU TANGKAP ITU SI PENIPU...!! Buka thread mau tgkap tu si penipu... tp kamu sndiri yg memilih utk mereka mncari peluang utk menipu..... LAIN LA KALIAN MELIHAT DUIT ITU SEPERTI AIR YG SENANG DICARI... ramai org beranggapan aku ditipu..... salah tu.. :D:D aku hanya memberi penjelasan bagi mereka2 yg pandai berfikir....:):)



kena tipu apa plak
rugi apanya
sebelum ni pakai celcom rm68 sebulan
katakan beli sim skmm rm70 sebulan percuma
dah cover bulanan dah
pastu bulan berikutnya kena topup rm25:D:D:D

lainlah benda ni x seperti di katakan
bulan berikutnya katakan kena topup rm68 jugak
br boleh di katakan tertipu dan teraniaya:">

helmisaman
13-04-2012, 10:17 PM
panas giler la thread nih

meijin
13-04-2012, 10:17 PM
org lama nie..............

ak adalah cg baru kat cni.....

ayat macam bangla pn ade.....:eek::eek::eek:

sini mari mau cari rizki ka??

Andria
13-04-2012, 10:17 PM
pastinya bukan baru...:D

sy mase baru dulu2 xtau camne nak wat thread sendiri... :-?

meijin
13-04-2012, 10:18 PM
sy mase baru dulu2 xtau camne nak wat thread sendiri... :-?

samala kite..sy pn xtau..:"> tp tt ni advance...:))

apoilenjau
13-04-2012, 10:18 PM
[B]yg 015 bro, aku pkai 2 sim, adik aku pkai, kwn dia pkai, kwn aku pkai pon 015, terbaek!!! Kami masih mendapat servis mantop! Tidak pernah trottle![B]

thanks for the info bro, :) nnt aku try beli la yg 015 tu, ada satu kedai apek tersorok kt tempat aku masih simpan stok 015 lama ni. kat bandar aku tgk semua kepala 0111 stok baru ni. mana tau boleh free hehehe. :)cgrock

apam86
13-04-2012, 10:19 PM
kena tipu apa plak
rugi apanya
sebelum ni pakai celcom rm68 sebulan
katakan beli sim skmm rm70 sebulan percuma
dah cover bulanan dah
pastu bulan berikutnya kena topup rm25:D:D:D

lainlah benda ni x seperti di katakan
bulan berikutnya katakan kena topup rm68 jugak
br boleh di katakan tertipu dan teraniaya:">

maksud TT patutnye benda ni xley jual kat org ramai gitu2 je.. sama cam baucer buku 300rm tu... kalo jual kat org lain harga mura pon org yg beli x tertipu pon... untung gak.. tp dr segi moral nye laaa... salah guna.... camtu la kot rasanya

megatterawis
13-04-2012, 10:19 PM
sy mase baru dulu2 xtau camne nak wat thread sendiri... :-?

nak tulis besar2 kita pon tk reti...........rasenya org lama nie

meijin
13-04-2012, 10:19 PM
thanks for the info bro, :) nnt aku try beli la yg 015 tu, ada satu kedai apek tersorok kt tempat aku masih simpan stok 015 lama ni. kat bandar aku tgk semua kepala 0111 stok baru ni. mana tau boleh free hehehe. :)cgrock

ite pn nak cari jugakla...:D

-RIZUAN-
13-04-2012, 10:20 PM
tt suckkkk..
lu ingat seller dlm ni dpt free ke..lantoi la lu....
kalau batu tepi jln blh la lu citer mcm ni badigol

malayneums
13-04-2012, 10:20 PM
ak adalah cg baru kat cni.....

ayat macam bangla pn ade.....:eek::eek::eek:

sini mari mau cari rizki ka??

kompem org lama.. tp takpela.. cover line tuh..:D
tp kalo tt bukak guna id betul pun xpe...:)

sheila
13-04-2012, 10:20 PM
tt klu ko leh dapat free.
ko jual kat aku rm50 pon aku sanggup beli 1000 keping
dgn harga market sekarang,
mmg payah dpt rm50
still jual sebab still ada permintaan

veaz_azr
13-04-2012, 10:20 PM
klu ade kemahuan dan keperluan,mesti la nak guna,bkn nak letak dlm muzium.tayang je..so ak pon pembeli gak

helmisaman
13-04-2012, 10:21 PM
thanks for the info bro, :) nnt aku try beli la yg 015 tu, ada satu kedai apek tersorok kt tempat aku masih simpan stok 015 lama ni. kat bandar aku tgk semua kepala 0111 stok baru ni. mana tau boleh free hehehe. :)cgrock

btol ka instanet nih berbaloi2 camnie?, aku tengok kedai jual rm15 jer sim pack, berminat nih:D

meijin
13-04-2012, 10:21 PM
kompem org lama.. tp takpela.. cover line tuh..:D
tp kalo tt bukak guna id betul pun xpe...:)

ade 2kemungkinan..tt bukan melayu dan tt bukan org baru..:D

sila pilih salah satu atau kedua2nya sekali..:))

megatterawis
13-04-2012, 10:23 PM
tt jawab ckit
nak tulisan besar ckitttttttttttt

Ranimanzal
13-04-2012, 10:25 PM
Rezki masing2 kengkawan..mbe cara n jln tu rezki kome nye yop..

sheila
13-04-2012, 10:26 PM
maksud TT patutnye benda ni xley jual kat org ramai gitu2 je.. sama cam baucer buku 300rm tu... kalo jual kat org lain harga mura pon org yg beli x tertipu pon... untung gak.. tp dr segi moral nye laaa... salah guna.... camtu la kot rasanya

masalahnya dia kata pembeli tertipu
bukannya penjual paksa pembeli beli
aku beli kat suplier pon hampir rm70 harga sekarang
x de pon sup paksa aku beli
aku x de stok, ramai je mencari.
klu org tanya aku nak skmm rm25 sebulan
baiknya aku nak g terang kat dia try buat mcm skmm instanet/UOX/SOX
sedangkan aku sendiri x buat mcm tu
ntah jadi ntah x
buang air liur, buang masa.
Ingat senang ke nak explain kepada yg x tau
kepada yg tau pasal tu.
itu satu kelebihan
benda ada permintaan, salah ke nak jual
x nak beli sudah, x de sapa paksa pon
lainla klu ko beli kata topup rm25
tp bulan berikutnya tiba2 kena topup rm50
itu br boleh di katakan tertipu

meijin
13-04-2012, 10:28 PM
Rezki masing2 kengkawan..mbe cara n jln tu rezki kome nye yop..

betul tu...baru daftar td ke?:D

welcome to cg bro!!:)cgrock

silibug
13-04-2012, 10:28 PM
kiranya yg jual pek skmm ni jual 'brg curi' la ek...
ape hukumnya kita membeli dan menjual barang curi ek..?
xpelah kan sbb bulan2 bayar murah.. peniaga untung.. pembeli pun untung..
hu2...

al5911
13-04-2012, 10:28 PM
Instanet users tu bole buka thread kot... kongsi2 le... :D

Jgn kacau thread tt yg lebih hangat dr biasa ni :))

Andria
13-04-2012, 10:29 PM
nak tulis besar2 kita pon tk reti...........rasenya org lama nie

sy smpai skrg x tau wat phone besar n kaler2

faizk
13-04-2012, 10:30 PM
orde yg free 1 tt

meijin
13-04-2012, 10:30 PM
sy smpai skrg x tau wat phone besar n kaler2

patutla simple gile thread awk..xmenarik perhatian..nasib baik tajuk gempak..:D

iswaraburuk
13-04-2012, 10:30 PM
sy smpai skrg x tau wat phone besar n kaler2

u nk pakai phone besar brand apa??:))

al5911
13-04-2012, 10:31 PM
Rezki masing2 kengkawan..mbe cara n jln tu rezki kome nye yop..

Adeiii, mengetuk tidak salam pun tidak. Beretika sikit bro masuk 'rumah' owang!!!

meijin
13-04-2012, 10:32 PM
u nk pakai phone besar brand apa??:))

mcm mane aku blh xperasan...:eek::eek::eek:

apoilenjau
13-04-2012, 10:32 PM
btol ka instanet nih berbaloi2 camnie?, aku tengok kedai jual rm15 jer sim pack, berminat nih:D

ikut nasib bro. kalau nasib baik dpt yg unlimited x de throttle. kalau nasib lagi baik dapat la yg free surf x perlu bayar cuma topup RM5 je sebelum 51 hari utk terus aktif dan x perlu subcribe pakej bulanan RM50 tu. adik aku dari bulan 10 tahun lepas masih free. tp skrg ni kebanyakan instanet dah start throtle, instanet aku 0111 tu pun dah kena throtle dah x unlimited dah speed pun hampeh 512kbps je. so aku nk try beli instanet 015 pula nnt mana tau rezeki boleh free surf dan unlimited :)paid

meijin
13-04-2012, 10:32 PM
Adeiii, mengetuk tidak salam pun tidak. Beretika sikit bro masuk 'rumah' owang!!!

wah marah nampak!!

DDos
13-04-2012, 10:33 PM
salah tu, bukan cg satu je dalam dunia ni guna vbulletin sebagai portal(forum) beribu2 diluar sana guna vbulletin ni, kalu dah biasa guan VB maka tiada masalah pun, kat mana2 vb pun sama saja format dia.


sy smpai skrg x tau wat phone besar n kaler2

iswaraburuk
13-04-2012, 10:33 PM
mcm mane aku blh xperasan...:eek::eek::eek:

sbb asik tgk avatar je mana nk perasan...:p

meijin
13-04-2012, 10:34 PM
sbb asik tgk avatar je mana nk perasan...:p

adeh..:eek::eek: avatar tu bukan die la bro...:eek:

sheila
13-04-2012, 10:34 PM
salah tu cik kucing....:):) ak adalah cg baru kat cni..... aku da beritahu dari awal.. aku bkn pembeli mahupun penjual.... Jika kalian boleh berfikir apa yg aku katakan ini salah sila jawab pertaNyaan aku sblm ni... .. aku bkn mau ttup periuk nasi org... tp aku xsggup melihat bangsa aku ditipu dlm kes ni.... lagi pembeli2 yg sudah kena :(scam:(scam:(scam mmg si penipu adalah manusia bangsat yg ambil kesempatan dlm pnjualan ini... Apakah kamu tdk kesian mereka yg ditipu...?? kamu boleh la bsuka ria bg yg mengaut keuntungan... Tp jika terjadi pada keluarga kalian..?? KAMU LA RAJA SEGALA PENYIASAT MAHU TANGKAP ITU SI PENIPU...!! Buka thread mau tgkap tu si penipu... tp kamu sndiri yg memilih utk mereka mncari peluang utk menipu..... LAIN LA KALIAN MELIHAT DUIT ITU SEPERTI AIR YG SENANG DICARI...ramai org beranggapan aku ditipu..... salah tu.. :D:D aku hanya memberi penjelasan bagi mereka2 yg pandai berfikir....:):)


aku siap rekemen kat adik beradik aku pakai yg ni
ayah aku pakai satu, mak aku x pakai internet
kakak aku pakai,
no 2 aku:">
adik ketiga aku pakai
adik keempat dok india
adik no lima pon pakai.
adik bongsu x pakai sebab sek lagi


knapa aku rekemen dorang pakai?
bukan sebab aku nak tipu dorang
kejamnya seorang anak@kakak nak tipu adik beradik sendiri semata nak kejar keuntungan semata-mata
bukan sebab tu
sebab untung dorang
sebelum ni guna yg byr bil rm68 sebulan
sekarang rm25 je sebulan...
kejam ke aku rekemen dekat ahli2 keluarga aku sendiri?
penipukah aku?

iswaraburuk
13-04-2012, 10:35 PM
aku nk gak pakai skmm ni...ada sape leh offer murah2 @ free kt aku tak?hahahaha...

lost_soul2878
13-04-2012, 10:35 PM
Kencing pun kena bayar 3 kupang

statement ko terbaekk bro wat aku gelak manjang :eek::eek::eek:

al5911
13-04-2012, 10:36 PM
u nk pakai phone besar brand apa??:))

Aku pakai FONT sony ericsson x8 jer ....:eek::eek:

meijin
13-04-2012, 10:36 PM
aku nk gak pakai skmm ni...ada sape leh offer murah2 @ free kt aku tak?hahahaha...

siot jer..hahahahha...

blah lu...merapu je aku ni..xpasal2 kena infract nanti..

saya tak suka skmm..
13-04-2012, 10:37 PM
ade 2kemungkinan..tt bukan melayu dan tt bukan org baru..:D

sila pilih salah satu atau kedua2nya sekali..:))

AKU ADALAH BANGSA MELAYU...!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

iswaraburuk
13-04-2012, 10:37 PM
Aku pakai FONT sony ericsson x8 jer ....:eek::eek:

aku pakai FONT nokia 3310 da laaa....:eek:

megatterawis
13-04-2012, 10:37 PM
aku siap rekemen kat adik beradik aku pakai yg ni
ayah aku pakai satu, mak aku x pakai internet
kakak aku pakai,
no 2 aku:">
adik ketiga aku pakai
adik keempat dok india
adik no lima pon pakai.
adik bongsu x pakai sebab sek lagi


knapa aku rekemen dorang pakai?
bukan sebab aku nak tipu dorang
kejamnya seorang anak@kakak nak tipu adik beradik sendiri semata nak kejar keuntungan semata-mata
bukan sebab tu
sebab untung dorang
sebelum ni guna yg byr bil rm68 sebulan
sekarang rm25 je sebulan...
kejam ke aku rekemen dekat ahli2 keluarga aku sendiri?
penipukan aku?
n

sabar cik kucing..........................

helmisaman
13-04-2012, 10:37 PM
ikut nasib bro. kalau nasib baik dpt yg unlimited x de throttle. kalau nasib lagi baik dapat la yg free surf x perlu bayar cuma topup RM5 je sebelum 51 hari utk terus aktif dan x perlu subcribe pakej bulanan RM50 tu. adik aku dari bulan 10 tahun lepas masih free. tp skrg ni kebanyakan instanet dah start throtle, instanet aku 0111 tu pun dah kena throtle dah x unlimited dah speed pun hampeh 512kbps je. so aku nk try beli instanet 015 pula nnt mana tau rezeki boleh free surf dan unlimited :)paid

ni tak sabar nak try nih, aku tengok kat kedai tempat aku nih, ,macam no 015

meijin
13-04-2012, 10:39 PM
AKU ADALAH BANGSA MELAYU...!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

bangsa melayu ka??

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

so newbie ka org lama???

AuraSuccess_88
13-04-2012, 10:40 PM
saya tak suka penjualan skmm yang melampau sebab yang sebenarnya skmm adalah percuma untuk notebook 1 malaysia.... semua orang sudah tertipu.... nak tau tipu ke tidak kalian tgk la permainan harga kat dalam forum ni atau mana2 sekali pun.... dari 90 boleh ke 50 dari ke 50 boleh ke 35... tp sememangnya adalah percuma...kalau nak tau boleh jumpe tuan manager skmm....supplier menipu hingga la penjual yang jadi mangsa hingga la pembeli..:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam :mad::mad::mad::mad::mad: :((:((:((:((:((:(( :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

jgn ngencinglah yer bro...lau org beli terpampang harga ada tulis... sesetengahnyer padam...

boss celcom dok sebelah rumah saya jer.. dia beritahu..separuh diberikan subsidi olh kerajaan sbb tu murah bulan2..tapi ianya tak akan kekal lama.. :D

al5911
13-04-2012, 10:43 PM
siot jer..hahahahha...

blah lu...merapu je aku ni..xpasal2 kena infract nanti..

Aku da kena pon .... :((:((

Siyot tul ... keta iswara yg da burok ni ... :p

iswaraburuk
13-04-2012, 10:44 PM
Aku da kena pon .... :((:((

Siyot tul ... keta iswara yg da burok ni ... :p

aduhaii...aku pn kena der:p:p

RuthlessFairy
13-04-2012, 10:44 PM
Yg aku perasan... netbook yg dtg skali dengan pek SKMM percuma nie beberapa daerah x dpt... sedara aku kat Johor dia kata dpt netbook tapi pek skmm nie x dpt, tapi yg kat melaka daerah masjid tanah dia dpt netbook ngan pek skmm skali... ikut tempat atau kena rembat ngan supplier tak tau la aku... cuma pandangan peribadi aku la.. kebanyakan pek adalah bahagian 'northern' yg di beri di bahagian N9.. x tau apa yg jadi kat pek 'central' ngan 'sourthern'... mungkin satu hari nnt skandal skmm nie akan terburai di akhbar la kot....

orang yang amek kesempatan mmg banyak.

sangat banyak pon.


bukan menteri je.

simsons
13-04-2012, 10:44 PM
ni same je mcm kes harga barang naik, kalau pemborang tipu penjual, penjual tipu pengguna, cuma bezanya kat sini, kita menyokong penjualan SKMM percuma ni, hehe... harga mahal sbb susah nak dpt, sbb tu takda org marah kalau harga ayam naik sbb tak cukup bekalan, tokey ayam selalu kata la... aku pecaye je..hehe..

al5911
13-04-2012, 10:46 PM
aduhaii...aku pn kena der:p:p

Ha ha padan muka kite .... :eek::eek:

meijin
13-04-2012, 10:47 PM
aduhaii...aku pn kena der:p:p

TT..tt ni penah beli skmm or penah jual skmm??tt penah jumpa supplier eh?
baru tau ke mende ni free??




ps; aku pn..dah..jangan komen mengarut lg..:))

rebellion
13-04-2012, 10:48 PM
pergh, aku terkono :((. :))

RuthlessFairy
13-04-2012, 10:48 PM
Pendedahan yang memang tidak disangka.Satu lagi isu baru selepas NFC.

Siapa menterinya,siapa taukeynya,siapa pengedarnya,siapa penjualnya???

Terima kasih atas "pendedahan" ini wahai TT.

Siapa yang dah pakai pek SKMM,jangan buat2 tak tahu pula...yang korang beli tuh sebenarnya dalam kategori "syubhah".Jadi pandai2lah fikirkan apa kesannya yea.


yang salah mungkin orang di peringkat bawah,
bukan kat atas.

yang atas dah arahkan orang bawah buat keje.
orang bawah tu plak, banyak lapis.

so sendiri faham la.

contoh la.
kau bos. kau ada organisasi yang besar.

pastu kau buat amal.
semua staff akan dapat stationary percuma.

kau arahkan deoartment tertentu untuk handle benda ni.

mungkin kau tak tahu, staff kau tu, bagi pen SEBATANG je kat staff kau yang lain.
stationary lain dia amek , bawak balik dan jual.


contoh.

deco28
13-04-2012, 10:50 PM
Ape susah...beli je sim celcom biase tu ha pastu topup rm30, pastu sms broadband skmm ke 28882...settle, dpt pek skmm murah...

sori tumpang tanya..boleh ke cara nie tanpa guna sim celcom skmm??

RuthlessFairy
13-04-2012, 10:50 PM
student yg dpt skmm 1 msia ni xde yg percuma pun monthly rm25 gak... nak kate mahal...bg sstgh org yg pikir nilai memang kot...tp kalu tgk value... byr skali jer...tu pun xle sampai rm100... ntah2 topup reload henpon tu lg mahal....pun xdelak ckp mahal...

same gak cam astro n benda lain.... smua tu pilihan pengguna... lagipun...smua org nak berjimat...lau ade pek yg murah ape salah ambik... xperlu terikat dgn kontrak ke ape...lau langgar kontrak...masuk court kot...hahaha......byr berkali ganda lagi..

tang skmm tu sampai ke x kat student...tu keje org dlm ler... lau pek ni x djual gomen gak yg rugi....cuz kua belanja berjuta, tp xda byk yg xamik...cuz ade student yg amik latop jer xnak register pakej...wpn rm25... cuz adik sy x amik sim tu...n broadband cuz xnak reload....n umah dah the streamyx...

value for money....jika dibandingkan mereka yg sign up ade kontrak n pakai billing..billing naik jer x penah turun...rajin bayar........

Tukang Bagi sim lagi suke kalau takde orang amek, sbb dia boleh jadik supplier kat orang jual skmm ni.

lost_soul2878
13-04-2012, 10:54 PM
siot jer..hahahahha...

blah lu...merapu je aku ni..xpasal2 kena infract nanti..

hampeh aku baru jer kena warning... :mad: :eek:


tt jeles kot sebab die punyer skmm tak laku :D

RuthlessFairy
13-04-2012, 10:56 PM
alapak...
ini thread pasal SKMM ke, pasal kes kaji selidik TT?

al5911
13-04-2012, 10:57 PM
sori tumpang tanya..boleh ke cara nie tanpa guna sim celcom skmm??

Bolehlah cuba bro. Tak cuba tak tau. Aku kalau tak beli 2 skmm tu aku cuba jerrr

RuthlessFairy
13-04-2012, 10:58 PM
Ha ha padan muka kite .... :eek::eek:

korang ni, dah kene wrning pun masih buat lagi ke?#:-S

simsons
13-04-2012, 11:00 PM
aku siap rekemen kat adik beradik aku pakai yg ni
ayah aku pakai satu, mak aku x pakai internet
kakak aku pakai,
no 2 aku:">
adik ketiga aku pakai
adik keempat dok india
adik no lima pon pakai.
adik bongsu x pakai sebab sek lagi


knapa aku rekemen dorang pakai?
bukan sebab aku nak tipu dorang
kejamnya seorang anak@kakak nak tipu adik beradik sendiri semata nak kejar keuntungan semata-mata
bukan sebab tu
sebab untung dorang
sebelum ni guna yg byr bil rm68 sebulan
sekarang rm25 je sebulan...
kejam ke aku rekemen dekat ahli2 keluarga aku sendiri?
penipukah aku?

patut la ramai budak yg dpt komputer tu tak dpt pek SKMM ni, rupenye family ko dah sapu ye... tepaksa la diorg plak yg kene beli broadband yg tiap bulan rm68 tu... takpe la, yg penting ringan sket family ko byr tiap bulan, budak2 yg dpt komputer tu dah byk dpt subsidi kerajaan, biar diorg lak byr intenet mahal tiap bulan,

kira ok lg la ko ngan family byr rm25 sebulan, ada org tarik wifi free jiran rumah sebelah, sabo je lah...hehe

mrdzy
13-04-2012, 11:03 PM
percuma untuk segelintir/golongan yang disasar. yang beli tu sebab tak termasuk dalam golongan layak menerima secara percuma. rasanya la~

sheila
13-04-2012, 11:03 PM
patut la ramai budak yg dpt komputer tu tak dpt pek SKMM ni, rupenye family ko dah sapu ye... tepaksa la diorg plak yg kene beli broadband yg tiap bulan rm68 tu... takpe la, yg penting ringan sket family ko byr tiap bulan, budak2 yg dpt komputer tu dah byk dpt subsidi kerajaan, biar diorg lak byr intenet mahal tiap bulan,

kira ok lg la ko ngan family byr rm25 sebulan, ada org tarik wifi free jiran rumah sebelah, sabo je lah...hehe

klu aku x beli
org lain beli
aku bukan dealer skmm

Duffayoi14
13-04-2012, 11:06 PM
Jadi ape kesimpulan dr thread ni??

sheila
13-04-2012, 11:07 PM
Jadi ape kesimpulan dr thread ni??

org jual kita beli
org nak kita jual
so suka hati masing2
he

al5911
13-04-2012, 11:09 PM
TT ada stok lagi? Bape kalau angkat 10pcs??? :p

qba437
13-04-2012, 11:10 PM
aku sebagai taxpayer pun kene tipu..kenapa aku yang merupakan taxpayer tegar tidak menerima apa-apa sama ada netbook 1malaysia atau simkad skmm..minta tt ulas plak..sebagai warganegara yang juga merupakan taxpayer tegar..aku berhak dapat dan termasuk dalam projek netbook 1malaysia..:-?

deco28
13-04-2012, 11:11 PM
Bolehlah cuba bro. Tak cuba tak tau. Aku kalau tak beli 2 skmm tu aku cuba jerrr

mana boleh bro..dah terai.:">:">

zamreda
13-04-2012, 11:12 PM
zaman nie mana ada free free dah....suma kena bayar!!..

klau tt nie tak sokong penjualan tuk tenet skmm nie...tuk hak diorang nak beli ke tidak..

Duffayoi14
13-04-2012, 11:12 PM
org jual kita beli
org nak kita jual
so suka hati masing2
he

Ada pihak yg amek kesempatan atas hak org lain dgn kaut untung...

Siapa pihak tu??

Ikut suka masing2 menilainya

wan632
13-04-2012, 11:16 PM
Gilerr ahh drama.. siap ada producer handalan cg.. si kucing... hehe

meijin
13-04-2012, 11:16 PM
mana boleh bro..dah terai.:">:">

bro try pakai plan ape bro??org dah try menjadi jer..tp sim tu akan bertukar menjadi data only..xleh wat call..

qba437
13-04-2012, 11:17 PM
Jadi ape kesimpulan dr thread ni??

ada orang baru dapat netbook 1malaysia tapi tak dapat simkad skmm..itu kesimpulannya :))

anakemak
13-04-2012, 11:19 PM
Asal cam panas je thread ni,haha

al5911
13-04-2012, 11:20 PM
Originally Posted by deco28
mana boleh bro..dah terai.
bro try pakai plan ape bro??org dah try menjadi jer..tp sim tu akan bertukar menjadi data only..xleh wat call..

Haa, tu belajaq dr masta meijin :)

RuthlessFairy
13-04-2012, 11:23 PM
aku sebagai taxpayer pun kene tipu..kenapa aku yang merupakan taxpayer tegar tidak menerima apa-apa sama ada netbook 1malaysia atau simkad skmm..minta tt ulas plak..sebagai warganegara yang juga merupakan taxpayer tegar..aku berhak dapat dan termasuk dalam projek netbook 1malaysia..:-?

duit kita gak tu.

tapi sering tak dapat keistimewaan.

jku8505
13-04-2012, 11:23 PM
kalu rase terbuku dihati tu... report jer kat SKMM dan SPRM
tp sebab ramai yg nak bli... kalu aku pon jual jer...hehehe

meijin
13-04-2012, 11:24 PM
Originally Posted by deco28
mana boleh bro..dah terai.


Haa, tu belajaq dr masta meijin :)

xde guna pn..celcom dah capped speed..#:-S dpt tukar jd skmm pn xberbaloi..

kalo tau cara nk jadikan simkad maxis jd skmm br best..:D rege maxis skmm pn xnk kalah ni..

redship
13-04-2012, 11:25 PM
http://img834.imageshack.us/img834/9767/maxisprepaidinternet.jpg
Jom kita bandingkan pula Maxis Prepaid Internet yg di jual di PASARAN
Nampak kan perbezaan nya ..Mahal memang terlalu mahal
Saya cadangkan kepada TuanTanah cadangkan kepada kerajaan Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM dijual secara sah kepada pasaran
Jadi masalah-masalah penipuan secara terancang tidak berlaku
Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM secara sah akan menggalak kan pertumbuhan pelanggan internet secara baik + harga bulanan pun ok

insyiİ
13-04-2012, 11:25 PM
Ada pihak yg amek kesempatan atas hak org lain dgn kaut untung...

Siapa pihak tu??

Ikut suka masing2 menilainya

LIKE 18 kali this post! :)cgrock

qba437
13-04-2012, 11:26 PM
kalu rase terbuku dihati tu... report jer kat SKMM dan SPRM
tp sebab ramai yg nak bli... kalu aku pon jual jer...hehehe

asalkan tak langgar syarak..ada yang nak beli..jual jer..yang penting ikut hukum jualbeli..:)cgrock

silibug
13-04-2012, 11:26 PM
yg dimarahkan tt sbb menda tu diselewengkan oleh golongan tertentu..
dorg dpt free jer.. pastu jual.. spttnya menda tu utk mereka yg lebih layak..
pttla aku pelik nape anak sepupu aku dpt notebook 1malaysia tp internet kena beli sdiri..

cth macam baja subsidi gak la... spttnya diberi kepada petani2 yg memerlukan.. tetapi ada seleweng.. g jual lak..
klu kite x beli orglen beli... ada pembeli..sbbtula kegiatan camni beleluasa.. (contoh je)

Duffayoi14
13-04-2012, 11:26 PM
ada orang baru dapat netbook 1malaysia tapi tak dapat simkad skmm..itu kesimpulannya :))

Nmpknya ada org lain 'roket' :-?:-?

sheila
13-04-2012, 11:26 PM
Ada pihak yg amek kesempatan atas hak org lain dgn kaut untung...

Siapa pihak tu??

Ikut suka masing2 menilainya

Yg tu kena tanya org atas2 lg la
bg aku thread ni ntah apa2
motif:-?
klu nak komplen, g komplen kat pihak skmm la
klu x nak ada yg berhak dapat pek ni, x dapat sebab dah di selewng
kita org penjual pon dapat dr suplier
jual kat pembeli sebab dorang pon nak

sheila
13-04-2012, 11:29 PM
kalu rase terbuku dihati tu... report jer kat SKMM dan SPRM
tp sebab ramai yg nak bli... kalu aku pon jual jer...hehehe

tu la. report je la kat SKMM dan SPRM
klu x de yg jual kat aku
x de la aku beli
pastu x de la aku jual kat org lain

qba437
13-04-2012, 11:30 PM
tt pun dah takder dalam thread nih..dah dapat simkad kot...:p

Andria
13-04-2012, 11:32 PM
tt pun dah takder dalam thread nih..dah dapat simkad kot...:p

tdo dah kot...

qba437
13-04-2012, 11:32 PM
tu la. report je la kat SKMM dan SPRM
klu x de yg jual kat aku
x de la aku beli
pastu x de la aku jual kat org lain

minta skali tt update report yang dibuat pada pihak berwajib

deco28
13-04-2012, 11:33 PM
bro try pakai plan ape bro??org dah try menjadi jer..tp sim tu akan bertukar menjadi data only..xleh wat call..

celcom prepaid jer..ingt nak guna kat smarphone jer bukan utk pc..nasib baik tak jadi kang tak pasal2 tak boleh buat call.:eek:

Andria
13-04-2012, 11:33 PM
http://img834.imageshack.us/img834/9767/maxisprepaidinternet.jpg
Jom kita bandingkan pula Maxis Prepaid Internet yg di jual di PASARAN
Nampak kan perbezaan nya ..Mahal memang terlalu mahal
Saya cadangkan kepada TuanTanah cadangkan kepada kerajaan Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM dijual secara sah kepada pasaran
Jadi masalah-masalah penipuan secara terancang tidak berlaku
Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM secara sah akan menggalak kan pertumbuhan pelanggan internet secara baik + harga bulanan pun ok


bump.... sblm pagi

redship
13-04-2012, 11:34 PM
Thank kerana...BUMP saya punye pendapat

sheila
13-04-2012, 11:37 PM
minta skali tt update report yang dibuat pada pihak berwajib

tu pon klu tt wat report:D
tt kata pembeli tertipu seolah-olah kata je plan ni rm25 sebulan tp sebenarnya bukan rm25 sebulan. klu mcm tu mmg pembeli tertipu.
tp klu masalah yg berhak dapat x dapat
g la wat report kat SKMM dan SPRM

meijin
13-04-2012, 11:37 PM
bump.... sblm pagi

apehal bump2 ni??:-? :D

celcom prepaid jer..ingt nak guna kat smarphone jer bukan utk pc..nasib baik tak jadi kang tak pasal2 tak boleh buat call.:eek:

beli simkad baru la bro..stkt nk surfing ok lg celcom skmm..

Andria
13-04-2012, 11:37 PM
Thank kerana...BUMP saya punye pendapat

sme tt :)cgrock

Andria
13-04-2012, 11:38 PM
bump.... sblm pagi

sy bump benda ni bro meiji...support lau jual kat kedai...n sah utk umum

Andria
13-04-2012, 11:39 PM
http://img834.imageshack.us/img834/9767/maxisprepaidinternet.jpg
Jom kita bandingkan pula Maxis Prepaid Internet yg di jual di PASARAN
Nampak kan perbezaan nya ..Mahal memang terlalu mahal
Saya cadangkan kepada TuanTanah cadangkan kepada kerajaan Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM dijual secara sah kepada pasaran
Jadi masalah-masalah penipuan secara terancang tidak berlaku
Penjualan PEK Maxis @ Celcom SKMM secara sah akan menggalak kan pertumbuhan pelanggan internet secara baik + harga bulanan pun ok

bump bende ni bro meijin..sorry x post td

qba437
13-04-2012, 11:41 PM
apehal bump2 ni??:-? :D



beli simkad baru la bro..stkt nk surfing ok lg celcom skmm..

tunggu beli smartphone baru..baru test:D

meijin
13-04-2012, 11:45 PM
bump bende ni bro meijin..sorry x post td

hahaha..ok2..macam takut kat sy plak.....:">

afifdaud
13-04-2012, 11:46 PM
x suka x pyh beli
he
x de sapa peduli

skrg ni TT peduli :)):eek:

juweialhaj
13-04-2012, 11:47 PM
baru terasa nak komen. sblm ni tak masuk pun.

legel ke tak utk jual skmm ni tak tau la mcm mana.

tapi sbnrnye free dan diberi sekali dengan komputer 1malaysia tu mmg btol pun. aku dah nampak dulu sebelum kat cg ni ada jual lagi.

hurmm