PDA

View Full Version : Santai Kongsi pengalaman main golf.


hafizan78
11-04-2012, 08:32 PM
Assalamualaikum,

Aku nie baru terniat nak main golf, selama nie biasa2 je. Kebanyakkan pelanggan aku nie golongan korporat, jadi aku nak tak nak kena juga belajar main. Sebelum nie asyik mengelak je...

Jadi sebagai beginner apa yang harus aku lakukan? Nak beli kayu golf satu set mahal atau boleh pilih2 mana yang sepatutnya ada.

Untuk makluman aku nie memang zero.... Ada gak pelanggan ajak aku pergi driving range untuk belajar pukul... tapi kayu golf pun xder lagie...:D

Terima kasih atas perkongsian anda...:)paid

Update
14/4/2012 baru beli second hand kayu golf... :D

azrulazman
11-04-2012, 08:35 PM
Assalamualaikum,

Aku nie baru terniat nak main golf, selama nie biasa2 je. Kebanyakkan pelanggan aku nie golongan korporat, jadi aku nak tak nak kena juga belajar main. Sebelum nie asyik mengelak je...

Jadi sebagai beginner apa yang harus aku lakukan? Nak beli kayu golf satu set mahal atau boleh pilih2 mana yang sepatutnya ada.

Untuk makluman aku nie memang zero.... Ada gak pelanggan ajak aku pergi driving range untuk belajar pukul... tapi kayu golf pun xder lagie...:D

Terima kasih atas perkongsian anda...:)paid

beli yg sekend jer. pastu tgk video tiger wood..belajr dari situ

AILA2002
11-04-2012, 08:36 PM
Pi driving range... Jumpa pro... Minta dia ajar... Selalunya dia caj ikut pakej.... Dalam500 ke atas ....

Actifast
11-04-2012, 08:37 PM
pi pukoi bola straight dulu TT,

driving range tu

Quantum Success
11-04-2012, 08:38 PM
mula beli yg murah je dah la..
jgn beli cleveland terus..:D
mulakan belajar dekat driving range..
blajar cara pegang dengan betul..
tak silap nnt kat driving range tu pun ada personal trainer..
cam dlu den men kat kem PGA pun ada personal trainer..

sideskirt
11-04-2012, 08:40 PM
mula beli yg murah je dah la..
jgn beli cleveland terus..:D
mulakan belajar dekat driving range..
blajar cara pegang dengan betul..
tak silap nnt kat driving range tu pun ada personal trainer..
cam dlu den men kat kem PGA pun ada personal trainer..

ada trainer pompuan tak...:D

hafizan78
11-04-2012, 08:40 PM
driving range nie memang ada kat semua padang golf ya...? Masuk nie mmg dah kena bayar ke? bola semua kena beli sendiri atau dalam pakej tersebut...

hafizan78
11-04-2012, 08:41 PM
beli yg sekend jer. pastu tgk video tiger wood..belajr dari situ

ada gak tengok2 kat mudah.my, xtahu mana satu perlu beli...

hafizan78
11-04-2012, 08:42 PM
Pi driving range... Jumpa pro... Minta dia ajar... Selalunya dia caj ikut pakej.... Dalam500 ke atas ....

boleh tahan gak dia punya pakej... RM500...

azrulazman
11-04-2012, 08:42 PM
ada gak tengok2 kat mudah.my, xtahu mana satu perlu beli...

yekew.. sush gak tu

yussys
11-04-2012, 08:42 PM
TT kat area mana ni?? klu kat johor bahru pakai set golf den jer.. den pun begginer gak...:D:D
amek bola 2 bucket kita pukul puas2.. :D:D

hafizan78
11-04-2012, 08:43 PM
ada trainer pompuan tak...:D

motivasi nak main nie... :))

hafizan78
11-04-2012, 08:45 PM
TT kat area mana ni?? klu kat johor bahru pakai set golf den jer.. den pun begginer gak...:D:D
amek bola 2 bucket kita pukul puas2.. :D:D

Cheras KL... 2 bucket tue berapa banyak? Kalau dekat best gak ada member... Takkan nak minta pelanggan yg ajar... segan la... kalau member2 xder le segan sangat...:D

UdangGalah
11-04-2012, 08:46 PM
biasa main dekat driving range ja..
100 biji bola RM10..hehe

hafizan78
11-04-2012, 08:46 PM
yekew.. sush gak tu

setiap kayu tu ada nombor dan huruf... xtahu mana satu yg perlu... kang terbeli yg salah buat malu den je...:D

hafizan78
11-04-2012, 08:47 PM
biasa main dekat driving range ja..
100 biji bola RM10..hehe

murah je bola dia ghupanya...

yussys
11-04-2012, 08:48 PM
Cheras KL... 2 bucket tue berapa banyak? Kalau dekat best gak ada member... Takkan nak minta pelanggan yg ajar... segan la... kalau member2 xder le segan sangat...:D

1 bucket 50 biji..
nak kene ada mmbr jugak baru best..
bab kayu tu try tt carik kat cash converter ker..
sebatang 5 hinggit..
member den dapat aritu set maruman dari iron 3-9 ~X(~X(
den nak beli dengan dia 10 inggit dengan dia pun dia taknak..~X(~X(

yussys
11-04-2012, 08:50 PM
setiap kayu tu ada nombor dan huruf... xtahu mana satu yg perlu... kang terbeli yg salah buat malu den je...:D

tt klu beli iron 3-9
driver 1
P- piching
S- sand

wood beli kemudian sikit pun takpe..
klu nak blajo wood beli la.. wood 3 dan 5

hafizan78
11-04-2012, 08:59 PM
tt klu beli iron 3-9
driver 1
P- piching
S- sand

wood beli kemudian sikit pun takpe..
klu nak blajo wood beli la.. wood 3 dan 5

Dia memang ada tulis Iron and Wood...:D Iron dan Wood nie pun ada nombor gak...

No. 1 maksudnya driver...
P- Piching
S- Sand

hafizan78
11-04-2012, 09:01 PM
1 bucket 50 biji..
nak kene ada mmbr jugak baru best..
bab kayu tu try tt carik kat cash converter ker..
sebatang 5 hinggit..
member den dapat aritu set maruman dari iron 3-9 ~X(~X(
den nak beli dengan dia 10 inggit dengan dia pun dia taknak..~X(~X(

Murahnya set dia...rezeki kalau dapat... brand apa yg bagus beli?.. biasa nampak Mizuno dan Dunlop... Maruman nie first time dengar...

yussys
11-04-2012, 09:09 PM
Dia memang ada tulis Iron and Wood...:D Iron dan Wood nie pun ada nombor gak...

No. 1 maksudnya driver...
P- Piching
S- Sand

http://www.taylormadegolf.com/static-assets/img/products/R11-Driver/1_Overview/hero_982_R11_2.jpg
ni contoh driver.. pakai 1 jer..

http://photokong.com/wp-content/uploads/2012/02/193570.jpg
ni iron tengok keluaran, klu tai;ormade ni iron start iron no 5 tak silap
ada brand 3-9

http://cdn0.globalgolf.com/images/product/large/1022000/1022981.jpg
ni sand

http://sporting-goodsonline.com/images/adams-idea-tech-a4os-pitching-wedge-w-gs75-r-flex-.jpg
ni pitching

http://www.golfhotsales.com/images/upload/Image/Titleist%20Scotty%20Cameron%20Newport%202%20Detour %20Putter%2022.jpg

ni putter lupa nak cakap td..

yussys
11-04-2012, 09:11 PM
Murahnya set dia...rezeki kalau dapat... brand apa yg bagus beli?.. biasa nampak Mizuno dan Dunlop... Maruman nie first time dengar...

maruman ok.. nike pun ok.. nak best pakai callaway or tylormade
batter mcm kita pakai graphite irons jgn pakai steal berat..

norizm72
11-04-2012, 09:14 PM
Salam bro..just a 2 cents opinion..
aku rasa better hang beli intermediate golf set..coz hang will bored very fast biler hang dh pandai..set golf nii ader iron, driver and wood..it's better to buy it separate..

what aku suggest first is hang pi any golf shop like mst or rsh (nii high class sket)..try all the above set first..this is just to know which is best suit hang..

for iron ader 2 shaft types..graphite or steel..graphite for org veteran while org muda pakai steel..better hang amik steel..and amik jenis biasa dulu dun amik yg pro set punyer..

last sekali..kalu nak beli set eloklah beli set yg standard sket like..titleist or taylormade..coz senang nk trade-in later once hang dh jd pro..

n please do amik coach..just to get fundamental right..once dh dpt all the tempo..now it's up to hang to push it further to greater height..

gud luck!

azrulazman
11-04-2012, 09:16 PM
tt klu beli iron 3-9
driver 1
P- piching
S- sand

wood beli kemudian sikit pun takpe..
klu nak blajo wood beli la.. wood 3 dan 5

yussy nant ajar aku men golf

hafizan78
11-04-2012, 09:20 PM
Salam bro..just a 2 cents opinion..
aku rasa better hang beli intermediate golf set..coz hang will bored very fast biler hang dh pandai..set golf nii ader iron, driver and wood..it's better to buy it separate..

what aku suggest first is hang pi any golf shop like mst or rsh (nii high class sket)..try all the above set first..this is just to know which is best suit hang..

for iron ader 2 shaft types..graphite or steel..graphite for org veteran while org muda pakai steel..better hang amik steel..and amik jenis biasa dulu dun amik yg pro set punyer..

last sekali..kalu nak beli set eloklah beli set yg standard sket like..titleist or taylormade..coz senang nk trade-in later once hang dh jd pro..

n please do amik coach..just to get fundamental right..once dh dpt all the tempo..now it's up to hang to push it further to greater height..

gud luck!

Tinggi gak ilmu norizm72, nampak gaya mmg dah pro... tq for sharing...

yussys
11-04-2012, 09:20 PM
yussy nant ajar aku men golf

aku pun bigginer gak..:((:(( nak belajajo sama2 dgn tt..
amek sikit2 skill kat youtube..:)):))

http://www.youtube.com/watch?v=AmK07gRcVo0

hafizan78
11-04-2012, 09:20 PM
yussy nant ajar aku men golf

dia kat johor... siap dia nak bagi pinjam set dia lagie...:D

azrulazman
11-04-2012, 09:23 PM
dia kat johor... siap dia nak bagi pinjam set dia lagie...:D

kalo dekat boleh ajar la. hheehe

yussys
11-04-2012, 09:25 PM
kalo dekat boleh ajar la. hheehe

boleh.. den pun tengah mengajar ni.. :)):))
pakai u tube jer..:)):))

http://www.youtube.com/watch?v=JG73Jah-O9U

zerovirus
11-04-2012, 09:27 PM
driving range nie memang ada kat semua padang golf ya...? Masuk nie mmg dah kena bayar ke? bola semua kena beli sendiri atau dalam pakej tersebut...

murah je bro ... RM10 = 100 biji bola .. pukul sampai muntah :eek::eek:

hafizan78
11-04-2012, 09:27 PM
kalo dekat boleh ajar la. hheehe

bro, kalau ada set golf dan guru yg nak mengajar boleh la kita gie sama2 belajar... :D

hafizan78
11-04-2012, 09:29 PM
murah je bro ... RM10 = 100 biji bola .. pukul sampai muntah :eek::eek:

kalau tak kena gaya... mahu terkehel pinggang...:D

zerovirus
11-04-2012, 09:30 PM
kalau tak kena gaya... mahu terkehel pinggang...:D

pukul 20 biji .. hisap rokok dulu

sembang2 ngan org sebelah2 ... pijam2 kayu2 :eek:

azrulazman
11-04-2012, 09:30 PM
boleh.. den pun tengah mengajar ni.. :)):))
pakai u tube jer..:)):))

http://www.youtube.com/watch?v=JG73Jah-O9U

wah. hebak2...

hafizan78
11-04-2012, 09:31 PM
pukul 20 biji .. hisap rokok dulu

sembang2 ngan org sebelah2 ... pijam2 kayu2 :eek:

sambil2 menyabit rumput...:D

yussys
11-04-2012, 09:32 PM
wah. hebak2...

hang pakat dengan hafzan..
belajo..
ala klu kat diving range tu bukan semua pandai..
carik geng2 cg yang pandai..
klu kat jb ramai single handicap yang blh ajar..:):)

TQ7
11-04-2012, 09:34 PM
Bro p bli sebatang 2nd hand iron 9 dgn driver dulu pon xpa.. training tu dulu..dh terer skit bru agkt set baru..p D.Range kt sblh toll cheras tu.. aku pon dlu tgk je yg pro2 pkul, aku follow lame2 pndai la..dh pndai skit bru amik coach kasi adjust bg cun..

yussys
11-04-2012, 09:34 PM
murah je bro ... RM10 = 100 biji bola .. pukul sampai muntah :eek::eek:

ni kat mana ni??
awat tempat den 50 bili jer?? :((:((

hafizan78
11-04-2012, 09:38 PM
Bro p bli sebatang 2nd hand iron 9 dgn driver dulu pon xpa.. training tu dulu..dh terer skit bru agkt set baru..p D.Range kt sblh toll cheras tu.. aku pon dlu tgk je yg pro2 pkul, aku follow lame2 pndai la..dh pndai skit bru amik coach kasi adjust bg cun..

masa kat driving range tu kita guna kayu Driver ya... Iron 9 ni utk apa? Toll cheras yang kat Grand Saga atau Toll 50 sen yg dimansuhkan tue?...

azrulazman
11-04-2012, 09:39 PM
hang pakat dengan hafzan..
belajo..
ala klu kat diving range tu bukan semua pandai..
carik geng2 cg yang pandai..
klu kat jb ramai single handicap yang blh ajar..:):)

yeke.... aku tak mampu nak men golp ni... hehhhe

erishah
11-04-2012, 09:41 PM
aku penah training golf ni dulu,9tahun lepas:(( ..semua kayu try, tp xpenah turun pdg..:(( xsempat

100 bola pukul dlm rm10-15 hinggit, tgk tempat la..

rasanya RKG ad kot jual kayu golf murah2..

TQ7
11-04-2012, 09:44 PM
masa kat driving range tu kita guna kayu Driver ya... Iron 9 ni utk apa? Toll cheras yang kat Grand Saga atau Toll 50 sen yg dimansuhkan tue?...

driver 4 long range 150m - 300m je distance bola pegi (slalunye utk 1st shot)
iron 9 dlm 50m - 100m je distance bola pegi
D.Range tu lalu kt depan kem PGA tu pon bleh..

qubs
11-04-2012, 09:44 PM
wah tt bley gnti wooden tiger :D

yussys
11-04-2012, 09:44 PM
yeke.... aku tak mampu nak men golp ni... hehhhe

memang kos ada tinggi sikit..
tapi klu pandai tak banyak pun..
johor senang sikit pasal banyak barang second dari singapore..:):)
klu mula2 ni beli barang second jer..

azrulazman
11-04-2012, 09:44 PM
aku penah training golf ni dulu,9tahun lepas:(( ..semua kayu try, tp xpenah turun pdg..:(( xsempat

100 bola pukul dlm rm10-15 hinggit, tgk tempat la..

rasanya RKG ad kot jual kayu golf murah2..

wah. syok r.....

yussys
11-04-2012, 09:46 PM
abis la tt.. klu dah pandai tapi tak pandai kawal dir blh berhantu tau golf ni..:D:D

zhary
11-04-2012, 09:46 PM
TT takkan takde kwn ofis yg sll gi main golf ngan customer

erishah
11-04-2012, 09:46 PM
wah. syok r.....

biasa ja, men driver best skit, pukul bola leh g smpi 200 yard, bangga je, tp bila silap pukul, abis bola melantun semua tempat :eek::))

azrulazman
11-04-2012, 09:52 PM
biasa ja, men driver best skit, pukul bola leh g smpi 200 yard, bangga je, tp bila silap pukul, abis bola melantun semua tempat :eek::))

boleh jadi tiger wood ni...

TQ7
11-04-2012, 09:55 PM
abis la tt.. klu dah pandai tapi tak pandai kawal dir blh berhantu tau golf ni..:D:D

abah aku seminggu minimum 4x men golf..:eek::eek: mmg hantu

azrulazman
11-04-2012, 09:56 PM
abah aku seminggu minimum 4x men golf..:eek::eek: mmg hantu
ko tak hantu lak. hehehe

yussys
11-04-2012, 10:04 PM
abah aku seminggu minimum 4x men golf..:eek::eek: mmg hantu

TT klu tak pandai kawal bakal2 jugak la ni..:D:D

syam82s
11-04-2012, 10:09 PM
mcm cerita adnan sempit 2 tt nie..apa2 pun saya sokong niat tt tu..

Saleh83
11-04-2012, 10:14 PM
cer tgk kat giant... ada byk set golf aku tgk..... murah lak tu..... cari kat area kids toys... :eek:

TQ7
11-04-2012, 10:15 PM
ko tak hantu lak. hehehe

aku anak hantu je :eek::eek: skit2 je

azrulazman
11-04-2012, 10:19 PM
aku anak hantu je :eek::eek: skit2 je

siot jer. haahahaha

Jeb
11-04-2012, 10:20 PM
driving range pnahla aku try..nak main padang tak layak rasanya.apa mende kayu pun tak tau.ahahaha tapi dalam ati mmg ade rasa nak tryy

boblynn02
11-04-2012, 10:21 PM
Pernah gak. PAstu aku sakit belakang badan tu smp nak tido pun xleh. smp skrg aku stop dulu... hehhehe

azrulazman
11-04-2012, 10:23 PM
Pernah gak. PAstu aku sakit belakang badan tu smp nak tido pun xleh. smp skrg aku stop dulu... hehhehe

sampai camtu lak.....

hafizan78
11-04-2012, 10:33 PM
wah ramai golfer dalam CG nie... sampai cerita hantu Kak Limah pun ada...

qhalid
11-04-2012, 11:32 PM
TT beli iron 7 jer dulu .. pukul pakai iron 7 sampai perfect kat range atas karpet .. pastu try plak atas rumput .. pastu baru layan iron & wood yg lain ..

doctor_who
11-04-2012, 11:35 PM
wooden tiger! :eek:

zam757
11-04-2012, 11:38 PM
Kebetulan, aku ada full set nak lego 2nd, ko tengok ko bayar je ikut penilaian ko. Set elok lagi, dvr ada 1 titleist dulu beli RM2k. Area wangsa maju

zeman
11-04-2012, 11:41 PM
pernah jadi kedi jek...:D

hafizan78
12-04-2012, 12:06 AM
Kebetulan, aku ada full set nak lego 2nd, ko tengok ko bayar je ikut penilaian ko. Set elok lagi, dvr ada 1 titleist dulu beli RM2k. Area wangsa maju

kasi gambar zam757, kalau aku xmampu org lain mungkin berminat...

aiman27
12-04-2012, 12:34 AM
aku pn nk beralih kpd sukan golf juga lah.. be prepare utk sukan dihari tua,nk main sukan kejar2 mcm bolasepak rasanya makin kurg berdaya. tp bukan bermakna sukan golf utk org2 tua...

Quantum Success
12-04-2012, 12:39 AM
abe zan duk cheras ghupenye..
gi ah driving range dekat sblah tol rm1 tu xpun kat dalam kem pga tu ada..
den blaja dengan org kat pga tu..

zerovirus
12-04-2012, 12:42 AM
ni kat mana ni??
awat tempat den 50 bili jer?? :((:((

sikit nyer ... :eek:

yussys
12-04-2012, 01:40 AM
sikit nyer ... :eek:

1 baldi simen tu..:)):))
memang la 50 bili jerkan..~X(~X( rugi2..

yussys
12-04-2012, 01:45 AM
TT blh wat thread khas utk geng golf cgrian..:)paid:)paid
yang nak belajar pun blh.. best sikit klu ramai2 yang baru nak belajar.. tak la segan sangat..:):)

Duffayoi14
12-04-2012, 02:29 AM
Golf ni hanya utk yg btol2 minat sahaja...kalo main sbb terpaksa,jawabnya mmg separuh jalan je..

Lgpn golf ni practice make perfect..melainkan tt ni gifted, tu lain cite..

Harini main bgus, esok blom tentu bgus..

Aku nasihatkan tt crik kwn golf, bljr sama2...

Xperlu nk tergesa2 masuk padang, beli set baru, beli ribu2 last2 xbleh guna..

Utk tt better pinjam set dl dr kwn2 yg ada set lebih, kalo xde jgk br consider beli 2nd..nasihat aku lupakan dl set baru..

Ajak member yg dh advance atau yg pandai main,pg d.range, belajar dl cara2 nk grip...bljr swing kosong dl, jgn nk trus pukul bola..kompom xkena,xpn bola ke laut..

Buat permulaan bljr short iron ( p-9), bljr smpai pandai sket, lps tu br bljr driver..woodntu tolak tepi dl..

Bljr untuk bg bola naik dgn straight, tu yg penting..distance tu kemudian, distance tu bleh adjust pkai jenis kayu nnti..

Kalo nk amek pro bkn xbleh, tp aku rasa better dh bleh pukul sket br amek pro utk btolkan lg swing..

Pro pn jgn amek sebarangn..amrek yg ada sijil mengajar..harga pro ikut tp selalunya 500 keatas bergantung hours mengajar dgn skop...

kaYaIlmu
12-04-2012, 02:46 AM
aku bese maen golf dalam PS2 je ..kalau TT sudi ,bleh jgak aku ajar sampai level pro ...kekekeke...

gurau je tt jangan amik ati..

Don Malaya
12-04-2012, 02:55 AM
aku x suke golf...main cam noob..entah sukan ape entah...

luhur_lestari
12-04-2012, 03:10 AM
klau nak cepat pandai kena ada pro bro..upah dia org
utk ajar dari basic..biasa pakej tu ikut dia org..den
dulu blaja dgn kawan den je..free..hehe..just blanja
dia kat range n course je..
set pula beli yg 2nd dulu..try check kat mudah or ebay..
byk dijual n murah2 lagi..xpun g kat mana2 proshop yg kat
driving range tu yg jual set..cari yg murah2 n paling pnting
sesuai dgn kita..biasa set tu mana2pun boleh cuma yg nak kena
betul2 ngam dgn kita driver n putter tu..all da best TT...

yesmaster
12-04-2012, 10:57 AM
http://i1059.photobucket.com/albums/t429/zzzal/golf1.jpg

yang ni panggil apa, guna dia utk apa? ada 2 batang kat rumah aku... aku bagi anak aku buat main, ikut kretiviti diaorang... kekadang jadi kayu hoki, kekadang jadi pedang, .. hehehe

razzo
12-04-2012, 06:15 PM
http://i1059.photobucket.com/albums/t429/zzzal/golf1.jpg

yang ni panggil apa, guna dia utk apa? ada 2 batang kat rumah aku... aku bagi anak aku buat main, ikut kretiviti diaorang... kekadang jadi kayu hoki, kekadang jadi pedang, .. hehehe

yg kecil tu wood 3 bley pegi 200yrd, satu lg wood 5 distan up to 180yrd n utk Par 4 bley guna la.. tp kan bro yg ni xbley guna dah sbb antik :D:D

azrulazman
12-04-2012, 06:26 PM
yg kecil tu wood 3 bley pegi 200yrd, satu lg wood 5 distan up to 180yrd n utk Par 4 bley guna la.. tp kan bro yg ni xbley guna dah sbb antik :D:D

cam best jer men..

keenuishak
12-04-2012, 06:33 PM
perghhh...permainan orang2 gile...tghari2 dok pukul bola kat padang yang panas...hikhik

yussys
12-04-2012, 06:35 PM
http://i1059.photobucket.com/albums/t429/zzzal/golf1.jpg

yang ni panggil apa, guna dia utk apa? ada 2 batang kat rumah aku... aku bagi anak aku buat main, ikut kretiviti diaorang... kekadang jadi kayu hoki, kekadang jadi pedang, .. hehehe

bro simpan wood tu.. dah kira antik dah wood tu.. sangkut kat dinding wat silang..:):):)paid:)paid

yussys
12-04-2012, 06:35 PM
perghhh...permainan orang2 gile...tghari2 dok pukul bola kat padang yang panas...hikhik

den dulu pun cakap mcmne gak kat orang yang main golf.. dah main.. :((:(( tak blh lupa woo....

keenuishak
12-04-2012, 06:36 PM
den dulu pun cakap mcmne gak kat orang yang main golf.. dah main.. :((:(( tak blh lupa woo....


seriyes??? mane dapat hidayah nak main golf ni? :-?

azrulazman
12-04-2012, 06:37 PM
seriyes??? mane dapat hidayah nak main golf ni? :-?

sejak tiger wood ada skancal. hahahahaha

yussys
12-04-2012, 06:39 PM
seriyes??? mane dapat hidayah nak main golf ni? :-?

dulu konon ketwakan member pi d range.. konon2 datang nak kacau..
diorang suruh test memang mula2 tak kene, diorang ajar sikit kene pi jauh rasa puas jer..:)):))
bvayangkan tengah tension ker.. bayangkan bola golf tu kepala orang ker..:)):)) memang best..

keenuishak
12-04-2012, 06:39 PM
sejak tiger wood ada skancal. hahahahaha

hahahaha..dgn harapan akan jumpe skandaliuous jugak la ye? hahahaha...

shahpapa
12-04-2012, 06:40 PM
drive range bola 100 bji baru rm10. pkul laa puas2 bro..

keenuishak
12-04-2012, 06:41 PM
drive range bola 100 bji baru rm10. pkul laa puas2 bro..

good idea. will try :)cgrock:)cgrock

yussys
12-04-2012, 06:41 PM
sejak tiger wood ada skancal. hahahahaha

wooden tiger..:)):)) nnty hang datang johor blh la..:D:D
hang ikiut rkg balik johor ker..:D:D

zam757
12-04-2012, 06:43 PM
boleh tengok kat gambarx nih!

yussys
12-04-2012, 06:43 PM
hahahaha..dgn harapan akan jumpe skandaliuous jugak la ye? hahahaha...

tak lupa KD2 dipadang.. aauuww :)):))

yussys
12-04-2012, 06:45 PM
boleh tengok kat gambarx nih!

yang ni nak jual kat tt ker?? barang baik ni TT, graphite ker bro??

azrulazman
12-04-2012, 06:46 PM
wooden tiger..:)):)) nnty hang datang johor blh la..:D:D
hang ikiut rkg balik johor ker..:D:D

ntah la. klo diajaknye. ikut la..

zam757
12-04-2012, 06:49 PM
yang ni nak jual kat tt ker?? barang baik ni TT, graphite ker bro??

yup! tengok driver tu aa!! cop apa eek! 9.5' amacam ada bran, siap bagi kasut lagi:-?

yussys
12-04-2012, 06:54 PM
yup! tengok driver tu aa!! cop apa eek! 9.5' amacam ada bran, siap bagi kasut lagi:-?

drivr ni den pernah try member punya.. memang terbaik...
set ni ok sangat2.. siap kasut lagi.. tanya TT dulu..
TT awal2 pakai graphite ok la.. biasa orang baru ni hayun ikut perasaan.. rasa nak pukul sekuat hati.. kang tak sampai 18 lubang kang..:D:D

yesmaster
12-04-2012, 08:10 PM
yg kecil tu wood 3 bley pegi 200yrd, satu lg wood 5 distan up to 180yrd n utk Par 4 bley guna la.. tp kan bro yg ni xbley guna dah sbb antik :D:D

ooo.. kayu antik rupanye, kena gelak le gamaknye, kalau aku bawak kat drive range...

bro simpan wood tu.. dah kira antik dah wood tu.. sangkut kat dinding wat silang..:):):)paid:)paid

idea best ni bro... hehehe

hafizan78
12-04-2012, 11:39 PM
yup! tengok driver tu aa!! cop apa eek! 9.5' amacam ada bran, siap bagi kasut lagi:-?

Bro pm la harga utk newbies nie... Jgn la mahal sangat.. Nak sedekah pun saya terima... :D

hafizan78
13-04-2012, 12:09 AM
boleh tengok kat gambarx nih!

bro zam757, nak upgrade atau dah bersara nie... sampai kasut pun nak jual... :(

hafizan78
13-04-2012, 12:14 AM
aku pn nk beralih kpd sukan golf juga lah.. be prepare utk sukan dihari tua,nk main sukan kejar2 mcm bolasepak rasanya makin kurg berdaya. tp bukan bermakna sukan golf utk org2 tua...

welcome to the club... hari nie survey2 jalan kat MST Golf depan Pavilion tue... ada yg baru dan terpakai... lepas tue gie cash converter... xbanyak kayu yg menarik... misi belum tercapai nak cari kayu golf...

hafizan78
13-04-2012, 12:18 AM
Golf ni hanya utk yg btol2 minat sahaja...kalo main sbb terpaksa,jawabnya mmg separuh jalan je..

Lgpn golf ni practice make perfect..melainkan tt ni gifted, tu lain cite..

Harini main bgus, esok blom tentu bgus..

Aku nasihatkan tt crik kwn golf, bljr sama2...

Xperlu nk tergesa2 masuk padang, beli set baru, beli ribu2 last2 xbleh guna..

Utk tt better pinjam set dl dr kwn2 yg ada set lebih, kalo xde jgk br consider beli 2nd..nasihat aku lupakan dl set baru..

Ajak member yg dh advance atau yg pandai main,pg d.range, belajar dl cara2 nk grip...bljr swing kosong dl, jgn nk trus pukul bola..kompom xkena,xpn bola ke laut..

Buat permulaan bljr short iron ( p-9), bljr smpai pandai sket, lps tu br bljr driver..woodntu tolak tepi dl..

Bljr untuk bg bola naik dgn straight, tu yg penting..distance tu kemudian, distance tu bleh adjust pkai jenis kayu nnti..

Kalo nk amek pro bkn xbleh, tp aku rasa better dh bleh pukul sket br amek pro utk btolkan lg swing..

Pro pn jgn amek sebarangn..amrek yg ada sijil mengajar..harga pro ikut tp selalunya 500 keatas bergantung hours mengajar dgn skop...

Terima kasih atas khidmat nasihat...

sueweal
13-04-2012, 12:23 AM
Klau nk cari kayu golf stok old scool dpan komuter serdang. dia jual yg 2nd ada sbatang rm10 je.

hafizan78
13-04-2012, 12:51 AM
Klau nk cari kayu golf stok old scool dpan komuter serdang. dia jual yg 2nd ada sbatang rm10 je.

rumah kedai yg seberang jalan komuter tue ker?

razzo
13-04-2012, 08:31 AM
tt jgn lupa beli glove utk golf plak tp jgn beli sepasang...:eek:

hafizan78
13-04-2012, 08:37 AM
tt jgn lupa beli glove utk golf plak tp jgn beli sepasang...:eek:

semalam jalan2 kat kedai golf ada gak terperasan sarung tangan dan kasut...

hafizan78
13-04-2012, 08:59 AM
dulu konon ketwakan member pi d range.. konon2 datang nak kacau..
diorang suruh test memang mula2 tak kene, diorang ajar sikit kene pi jauh rasa puas jer..:)):))
bvayangkan tengah tension ker.. bayangkan bola golf tu kepala orang ker..:)):)) memang best..

memang hilang stress ya?...:D

hafizan78
13-04-2012, 09:01 AM
abe zan duk cheras ghupenye..
gi ah driving range dekat sblah tol rm1 tu xpun kat dalam kem pga tu ada..
den blaja dengan org kat pga tu..

ya, saya di Bandar Damai Perdana... boleh la ngeteh sambil2 mencurahkan ilmu...:D

hafizan78
13-04-2012, 09:04 AM
TT blh wat thread khas utk geng golf cgrian..:)paid:)paid
yang nak belajar pun blh.. best sikit klu ramai2 yang baru nak belajar.. tak la segan sangat..:):)

aku newbie bab2 main golf nie, better tuan yussys yg ada pengalaman, boleh la kita tukar2 pengalaman... rasanya xder lagie thread pasal golf nie... saya akan subscribe thread tue nantie... mana tahu boleh lepak2 sambil menyabit rumput...:D

yussys
13-04-2012, 09:37 AM
aku newbie bab2 main golf nie, better tuan yussys yg ada pengalaman, boleh la kita tukar2 pengalaman... rasanya xder lagie thread pasal golf nie... saya akan subscribe thread tue nantie... mana tahu boleh lepak2 sambil menyabit rumput...:D

takde pengalaman tuan.. saya pun tengah carik mana2 thread pasal golf.. banyak single handicap dalam ni.. mintak doiorang bukak.. saya pun nak join threan tu..:D:D

azrulazman
13-04-2012, 09:39 AM
takde pengalaman tuan.. saya pun tengah carik mana2 thread pasal golf.. banyak single handicap dalam ni.. mintak doiorang bukak.. saya pun nak join threan tu..:D:D

bro yussy bukak la thread. pasti ada yg menyibok nant. kekekekkekee

eday84
13-04-2012, 09:41 AM
bukan ke kita bole blaja tips2 dari caddy jgk
nak blaja la mana ye beginner class
yang budget punya la hehe..

ceria28
13-04-2012, 09:47 AM
set golf beli 2nd udah le. murah sikit. Setiap golf club mesti ada driving range. pergi belajar di driving range dulu & bayar aje utk duit bola tu, ada yg 50biji & 100 biji, pilih mana yg sesuai & practice pukul puas2

bart72
13-04-2012, 09:52 AM
aku syorkan kau pakai set titleist tuk beginner
sebab dia punya bar lembut sikit.
kalu ada set pi beli bola second kat budak2 kadi
tu.lepas tu belatih le kat umah blajar control pukulan
dulu.pi driving range sekali sekala.hari2
kena belajar pukul.

hafizan78
13-04-2012, 11:16 AM
bro yussy bukak la thread. pasti ada yg menyibok nant. kekekekkekee

I follow...

yussys
13-04-2012, 11:22 AM
I follow...

awat follow pulak~X(~X( den baru lagi la...:)):))
bro bukak thread perbincangan tentang golf.. i follow..:D:D

yussys
13-04-2012, 11:23 AM
bro yussy bukak la thread. pasti ada yg menyibok nant. kekekekkekee

sudah tukar ka?? :)):))

yussys
13-04-2012, 12:19 PM
tt sambil2 kita nak belajar ni kita layan sikit2 video ni..:D:D

blajo putting
http://www.youtube.com/watch?v=GRHflW3whoo

azrulazman
13-04-2012, 12:20 PM
sudah tukar ka?? :)):))

sudah tukar la.... kekekekekeke

elmotron
13-04-2012, 12:22 PM
ayah aku cakap :

GOLF = Golongan Orang Lupa Family

hafizan78
13-04-2012, 12:29 PM
ayah aku cakap :

GOLF = Golongan Orang Lupa Family

Jangan cakap macam tu tuan...

azrulazman
13-04-2012, 12:30 PM
ayah aku cakap :

GOLF = Golongan Orang Lupa Family

camtu pulak......

yussys
13-04-2012, 03:39 PM
camtu pulak......

komen tak blh blah...:)):))
panjang sikit bro.. ni video lain pulak

belajo pitching

http://www.youtube.com/watch?v=hTBO-W9pT1I

razzo
13-04-2012, 06:08 PM
semalam jalan2 kat kedai golf ada gak terperasan sarung tangan dan kasut...

klu tt tangan kanan kena beli glove kiri.. kidal beli kanan..
klu beli sepasang rembat mesin rumput la jwpnya..:((
abiskan atleast 3ribu biji d driving range bru try shortcourse Par 3.. tt kuat semangat belajar gerenti pandai la.. gudluck:D

orangseni
13-04-2012, 06:10 PM
teringat masa kat usm dulu ... saja2 amik ko-ko golf untuk 1 sem (pakat dengan geng)... bukan minat pun ... yg aku igt .... masa coach xdak , main pukul ikut suka ... :">

hafizan78
14-04-2012, 06:08 AM
klu tt tangan kanan kena beli glove kiri.. kidal beli kanan..
klu beli sepasang rembat mesin rumput la jwpnya..:((
abiskan atleast 3ribu biji d driving range bru try shortcourse Par 3.. tt kuat semangat belajar gerenti pandai la.. gudluck:D

3 ribu biji bola... Banyak juga ghupanya... Tq.

hafizan78
14-04-2012, 06:09 AM
teringat masa kat usm dulu ... saja2 amik ko-ko golf untuk 1 sem (pakat dengan geng)... bukan minat pun ... yg aku igt .... masa coach xdak , main pukul ikut suka ... :">

Ada gak Ko-ko Golf kat USM... Bagus nie....

norizm72
14-04-2012, 07:55 AM
salam bro..the best is hang amik pro ajar hang..so far yg aku tahu pro kat monterez and setapak or templer is quite good..pro will ajar fundamental..itu yg plg penting

kalu nk hang best place to practice..bg aku is Monterez golf club..the course ajar hang how to pukul straight coz course monterez very narrow..it also helps hang on good course management..

aku x derlah terror sgt..aku main golf nii juz nk exercise and bg brain aku berjalan coz golf is abt urself..patience and perseverance..golf ajar hang on ur judgement, consistent etc..

bg aku kalu hang nk beli set..pi ngan org yg main..so dia blh advise hang camner nk beli..aku blh accompany hang (itu pun kalu hang nak lah)..the best 2nd hand golf shop is pro shop kt shah alam (aku x ingat namernyer..nnt aku tanyer member aku)..PM aku biler2 hang nk cari golf set

kalu nk belajor ngan aku blh gak..so long hang sanggup dtg kt bkt beruntung.. :) ... aku ok ajer

a b c d e f
14-04-2012, 09:31 AM
aku amik kursus pro ajar... bagus gak. kalau belajar sendiri pakai youtube bahaya ajaran sesat sendiri.... susah nak gostan

dah abis kursus praktis kat range pakai club second-hand (rm10 sebijik...driver ngan 7iron jek hehe)

dah konfiden baru beli satu set... tu pun terpakai gak

sekarang kalau pi main pun aku bawak beg kecik jek... tak lebih dari 4 club (driver, putter, 7iron, sand wedge)

selamat bermain sukan yang amat memakan masa dan tak sesuai untuk cuaca malaysia ni

hafizan78
14-04-2012, 05:17 PM
salam bro..the best is hang amik pro ajar hang..so far yg aku tahu pro kat monterez and setapak or templer is quite good..pro will ajar fundamental..itu yg plg penting

kalu nk hang best place to practice..bg aku is Monterez golf club..the course ajar hang how to pukul straight coz course monterez very narrow..it also helps hang on good course management..

aku x derlah terror sgt..aku main golf nii juz nk exercise and bg brain aku berjalan coz golf is abt urself..patience and perseverance..golf ajar hang on ur judgement, consistent etc..

bg aku kalu hang nk beli set..pi ngan org yg main..so dia blh advise hang camner nk beli..aku blh accompany hang (itu pun kalu hang nak lah)..the best 2nd hand golf shop is pro shop kt shah alam (aku x ingat namernyer..nnt aku tanyer member aku)..PM aku biler2 hang nk cari golf set

kalu nk belajor ngan aku blh gak..so long hang sanggup dtg kt bkt beruntung.. :) ... aku ok ajer

Tadi ada gak ajak member (dia pernah la jadi caddy) dah beli second hand set iron 3-9, W-1, S-1 jenama Dunlop... RM190... Ok la dalam budget... rasa terharu ramai yg nak tolong... Sekarang nie nak cari member belajar driving range kat area Cheras... 1 step dah lepas, beli kayu golf... wife aku terkejut aku nak main golf coz dia xminat... tapi sebab2 tertentu dia izinkan... :D

Tq bro atas keprihatinan anda...

hafizan78
14-04-2012, 05:21 PM
aku amik kursus pro ajar... bagus gak. kalau belajar sendiri pakai youtube bahaya ajaran sesat sendiri.... susah nak gostan

dah abis kursus praktis kat range pakai club second-hand (rm10 sebijik...driver ngan 7iron jek hehe)

dah konfiden baru beli satu set... tu pun terpakai gak

sekarang kalau pi main pun aku bawak beg kecik jek... tak lebih dari 4 club (driver, putter, 7iron, sand wedge)

selamat bermain sukan yang amat memakan masa dan tak sesuai untuk cuaca malaysia ni

tq bro... ingat nak layan gak youtube dulu pastu minta tolong member2 ajar... dah okey baru ambik pro ajar kasi perbetulkan...

Kena main malam baru sesuai... last2 bola hilang... :D

hafizan78
16-04-2012, 07:36 AM
Matlamat seterusnya belajar kat driving range... plan kat Cheras je...

Duffayoi14
16-04-2012, 07:51 AM
baru layan malaysian open ulangan day 3 semalam....

masuk tv tu....

hehehe...kebetulan mmg duduk belakang oisthuizen waktu tee-off hole no 8

hafizan78
16-04-2012, 08:08 AM
baru layan malaysian open ulangan day 3 semalam....

masuk tv tu....

hehehe...kebetulan mmg duduk belakang oisthuizen waktu tee-off hole no 8

tepek gambar dan video jika ada bro.. kasi semangat kat kengkawan...:D

UntungForex
16-04-2012, 11:09 AM
<~~~~ pernah pegang bola golf je,mainnye tak pernah..hahak

Duffayoi14
16-04-2012, 11:40 AM
tepek gambar dan video jika ada bro.. kasi semangat kat kengkawan...:D

nnti aku tepek...

ada dlm iphone ni, iphone plak xde tenet..

tunggu blik rmh pkai wifi....

tp kalo tngk pro pukul bola, sakit hati wooo...pukul biasa je, lembut je, tp bola pg mencanak2 ~X(

takumie
16-04-2012, 11:54 AM
umur TT brp ni??jarang aku jmpe org main golf klu main golf x betting..jage2 TT..

hafizan78
16-04-2012, 02:00 PM
<~~~~ pernah pegang bola golf je,mainnye tak pernah..hahak

Samalah masa sekolah redah dulu dah pegang... Baru sekarang timbul minat... :D

hafizan78
16-04-2012, 02:03 PM
nnti aku tepek...

ada dlm iphone ni, iphone plak xde tenet..

tunggu blik rmh pkai wifi....

tp kalo tngk pro pukul bola, sakit hati wooo...pukul biasa je, lembut je, tp bola pg mencanak2 ~X(

Tenaga tue dia salurkan kat bola tu kot... :D

yussys
16-04-2012, 02:04 PM
wah dah ramai jugak geng2 cg yang muncul..
boleh belajo kat sini.. tt update lpas blajo nnty yer..

hafizan78
16-04-2012, 02:04 PM
umur TT brp ni??jarang aku jmpe org main golf klu main golf x betting..jage2 TT..

Terima kasih atas ingatan Takumie..

azrulazman
16-04-2012, 02:07 PM
wah dah ramai jugak geng2 cg yang muncul..
boleh belajo kat sini.. tt update lpas blajo nnty yer..

alo abg yusssy. bile nak ajar aku

hafizan78
16-04-2012, 02:07 PM
wah dah ramai jugak geng2 cg yang muncul..
boleh belajo kat sini.. tt update lpas blajo nnty yer..

Insyaallah, tengah mencari tenaga pengajar, silap2 minta customer ajar... :D

achok
16-04-2012, 02:09 PM
pengalaman jadi caddy ada la :))

yussys
16-04-2012, 04:27 PM
alo abg yusssy. bile nak ajar aku

hehehehe.... datang la jb..:D:D
lepak2 kat sini ker..

yussys
16-04-2012, 04:29 PM
Insyaallah, tengah mencari tenaga pengajar, silap2 minta customer ajar... :D

dah betul dah.. ajak customer biar dia yang ajar jer..
diorang mesti nak punyaa.. lagi senang bro... jangan amek pro ajar dulu..

azrulazman
16-04-2012, 04:30 PM
hehehehe.... datang la jb..:D:D
lepak2 kat sini ker..

ok... ada duit nant. aku g sana...

yussys
16-04-2012, 05:43 PM
ok... ada duit nant. aku g sana...

cantik bro..:)paid:)paid

Duffayoi14
16-04-2012, 07:38 PM
Hasil tngk pro main....hehe

http://emob410.photobucket.com/albums/pp189/duffayoi/1334576083.jpg

Duffayoi14
16-04-2012, 07:40 PM
Wakakakaka....masuk tv tu

http://emob410.photobucket.com/albums/pp189/duffayoi/1334576084.jpg

yussys
16-04-2012, 07:41 PM
Wakakakaka....masuk tv tu

[img]http://emob410.photobucket.com/albums/pp189/duffayoi/1334576084.jpg[\img]

bro yang mana 1 tu bro??:)paid:)paid

Duffayoi14
16-04-2012, 07:44 PM
bro yang mana 1 tu bro??:)paid:)paid

Topi putih bro....:">:">



Baju hitam:">:">

yussys
16-04-2012, 07:49 PM
Topi putih bro....:">:">



Baju hitam:">:">

golfer gak ni.. caya la bro..
ajar la sikit2 kawan2 kat sini.. terutama saya.. nak sangat belajar tu..
hadiah maybank memang mantap.. berapa hadiah dia bro??

Duffayoi14
16-04-2012, 08:32 PM
golfer gak ni.. caya la bro..
ajar la sikit2 kawan2 kat sini.. terutama saya.. nak sangat belajar tu..
hadiah maybank memang mantap.. berapa hadiah dia bro??

Xsilap 600k us dolar...

Tp total dlm 1.9juta dolar keseluruhan.....

Aku biasa2 je main golf ni..tu pg tngk malaysian open pn sbb ada tiket free:)

amy@promatt
16-04-2012, 08:35 PM
aku main dulu tue pun sbb dgn jabatan ader meeting jer kat maner2 sibuk lyn golf.....dh la aku paling muda....lyn driving range jer la...hahahahahaha....tpi jiwa aku mmg bukan main golf kot......so xkemana...skg dh xmain pun...set aku pun aku dh jual....

yussys
16-04-2012, 08:38 PM
Xsilap 600k us dolar...

Tp total dlm 1.9juta dolar keseluruhan.....

Aku biasa2 je main golf ni..tu pg tngk malaysian open pn sbb ada tiket free:)

bro ni handicap holder nikan..
lubang 8 tu par 3 tu.. ada yang dapat hole in one ker bro??

Duffayoi14
16-04-2012, 10:49 PM
bro ni handicap holder nikan..
lubang 8 tu par 3 tu.. ada yang dapat hole in one ker bro??

Xde dpt hole in one...

Hole 8 tu dlm 180m distance...dorang pakai 7 iron je xsilap~X(~X(

hafizan78
17-04-2012, 06:26 AM
Topi putih bro....:">:">



Baju hitam:">:">

Gaya tengok pun dah macam pro...:D

Duffayoi14
17-04-2012, 09:16 AM
Gaya tengok pun dah macam pro...:D

PROsak ada la :)):))

achok
17-04-2012, 09:54 AM
golfer2 cg.... berapa handicap korang?

adam_ryan28
17-04-2012, 03:45 PM
sebagai beginner mulakan dgn set 2nd hand tp cari set yg graphite dan bukannya yg iron pnyer sebab lagi senang utk memulakan basic pukulan dgn club dari jenis graphite sebab ianya ringan berbanding iron.. rajin2 jgk membaca golf digest malaysia sebab dia ada lesson cara utk menghayun kayu golf dgn cara yg betul.. pergi sendiri ke driving range.. tgk cara mcm mana org berdiri dan pegang kayu golf serta cara hayunan mereka... kalu nak beli 2nd hand ball boleh cari sya... sya ada beberapa jenis 2nd hand ball yg baru... :D

yussys
17-04-2012, 05:48 PM
Xde dpt hole in one...

Hole 8 tu dlm 180m distance...dorang pakai 7 iron je xsilap~X(~X(

7 iron??? ~X(~X( 180m tu.. gila kuat pukul..

Al-fadh
17-04-2012, 05:52 PM
7 iron??? ~X(~X( 180m tu.. gila kuat pukul..

gila kuat .aku kalu nak sampai distance tu kena pakai wood @ pakai driver lah.

adam_ryan28
17-04-2012, 05:52 PM
ada kalanya pro golfer x berapa pakai iron tp dorang lebih guna custom hybrid sebab hybrid woods lebih byk improvekan pukulan dan jarak pukulan mereka... :D

Al-fadh
17-04-2012, 05:54 PM
aku dah hampir 1 tahun stop bergolfing ..tak ada kesempatan .
ada sesiapa yg nak beli golf set aku?boleh PM aku .

yussys
17-04-2012, 05:54 PM
gila kuat .aku kalu nak sampai distance tu kena pakai wood @ pakai driver lah.

aku punya pukul 7 iron ni klu dapat 140m pun dah cukup bangga dah..:)):))

hairi86
17-04-2012, 06:06 PM
org kidal bleh men golf x??

hafizan78
19-04-2012, 02:49 AM
org kidal bleh men golf x??

boleh boss, mmg ada set khas utk org kidal...

epol rider
19-04-2012, 12:39 PM
boleh boss, mmg ada set khas utk org kidal...

amcam TT? dah pandai ke men golf?
dah lubang berapa nie ? :D:D:D

hafizan78
19-04-2012, 08:26 PM
amcam TT? dah pandai ke men golf?
dah lubang berapa nie ? :D:D:D

Agak busy sikit akhir2 bulan nie.. Xsempat lg nk ke driving range...

a b c d e f
22-04-2012, 07:57 PM
ah aku pun nak nasihat kalau belom cukup latihan kat range jangan main kat course dulu

aku dulu ghairah blom apa2 dah main kat course horizon hill, kanan kiri kolam

bawak bola sampai 30 biji... sampai hole 14 je dah berenti... bola sume dah abis, satu2 kecepluk masuk dalam air :D

nasib baik sume bola 2nd hand

sueweal
22-04-2012, 09:18 PM
Wat group cg golfer pun care gak

hafizan78
24-04-2012, 10:36 AM
Wat group cg golfer pun care gak

Saya galakkan mereka2 yg biasa main untuk menerajui thread tersebut... :D

norizm72
21-05-2012, 08:14 AM
aku dulu pernah try pi driving range..but when masuk padang nk menyabit..hancusss...pi driving range actually juz nk maintain our tempo..coz tempo is very important in golf swing..aku sendiri pun x consistent..

rocketeer999
03-01-2013, 04:15 PM
ade gak geng golf kt cg ni ye...

sape2 yg ade kt shah alam blh la roger2 kalo nak turun driving range

khairul385
03-01-2013, 05:16 PM
waa...game orang kaya2 ni..
kalau cust TT banyak orang yang berpengaruh, elok TT belajar main golf..

senang nak dapat projek..hehe

sukalepak
03-01-2013, 06:46 PM
mainan org kaya nih, tapi aku dah main... dalam game...

juweialhaj
03-01-2013, 06:53 PM
ade gak geng golf kt cg ni ye...

sape2 yg ade kt shah alam blh la roger2 kalo nak turun driving range

driving range kat shah alam kat mana bro?

TT
03-01-2013, 06:58 PM
golf ni tpengaruh je..ceh mule2 semangat beli set golf..xlama pstu confirm jual

dulu bos ak ckp 'awak klo nk bisnes kena belajar main golf' ha yla ak cakap time tu kul 12tghari jumpa client kt pandarosa tmn molek tu..gilerrrr panas2 tau ak xikut duk kt ofis je

lecturer ak lgla..ntah kemaruk main golf kt padang bola..student sume tgk gelak je haha

rocketeer999
03-01-2013, 07:02 PM
driving range kat shah alam kat mana bro?

biasa aku gi kt bukit raja atau kota permai kt kota kemuning

rocketeer999
03-01-2013, 07:12 PM
abis la tt.. klu dah pandai tapi tak pandai kawal dir blh berhantu tau golf ni..:D:D

hahaha... btol bro, aku ni dah kalo blh hari2 nak pegi mukul.

aritu turun kt golf course Danau UKM, gile susah course tu

yussys
03-01-2013, 07:19 PM
hahaha... btol bro, aku ni dah kalo blh hari2 nak pegi mukul.

aritu turun kt golf course Danau UKM, gile susah course tu

bestnya...
aku kat dalam johor je bro...
nak best main kat air keroh.. lupa plak apa nama tempat... ada 3 course...

amek 3rd course mcm nak menangis.. dengan hutan siap ada monyet... :)):))

yussys
03-01-2013, 07:24 PM
golf ni tpengaruh je..ceh mule2 semangat beli set golf..xlama pstu confirm jual

dulu bos ak ckp 'awak klo nk bisnes kena belajar main golf' ha yla ak cakap time tu kul 12tghari jumpa client kt pandarosa tmn molek tu..gilerrrr panas2 tau ak xikut duk kt ofis je

lecturer ak lgla..ntah kemaruk main golf kt padang bola..student sume tgk gelak je haha

jom bro kita lepak legend kulai...
mesti lpas tu bro nak pergi banyak kali..:)):))

TT
03-01-2013, 07:31 PM
jom bro kita lepak legend kulai...
mesti lpas tu bro nak pergi banyak kali..:)):))

suke ikut sbb makan dlm tu sedap mewah je :D

juweialhaj
03-01-2013, 07:32 PM
biasa aku gi kt bukit raja atau kota permai kt kota kemuning

owhh. situ ada ek. ada gak sekali skala lalu area sana. nampak mcm padang golf je luas je.

yussys
03-01-2013, 07:41 PM
suke ikut sbb makan dlm tu sedap mewah je :D

ke malu nak cakap bab KD kat situ???:">:">::D:D

orangseni
03-01-2013, 08:08 PM
masa koko dulu ada la belajar ... pastu xmain dah ... hahaha

TT
03-01-2013, 10:29 PM
ke malu nak cakap bab KD kat situ???:">:">::D:D

ikut je belum penah lg jd caddy..bos ak ckp tpaksa ni, layankan client :))

yussys
03-01-2013, 10:32 PM
ikut je belum penah lg jd caddy..bos ak ckp tpaksa ni, layankan client :))

jom bro kita pi.. hahaha.. KD kat situ tiptop.. made in indonesia.. hahaha... tak pun kita pi kat palm villa... kd diorg klu tengk terliur bro.. wakaka..

teapear
03-01-2013, 10:53 PM
Jom lah main...

pecot85
03-01-2013, 10:56 PM
jom bro kita pi.. hahaha.. KD kat situ tiptop.. made in indonesia.. hahaha... tak pun kita pi kat palm villa... kd diorg klu tengk terliur bro.. wakaka..

caddy sana awek cun ke?

yussys
04-01-2013, 12:18 AM
caddy sana awek cun ke?

mantap bro.. maut2.. course situ bukan jual green.. tapi jual KD.. hahaha.. green pun ok la... blh jugak... tapi KD lagi ok.. hehehe

rocketeer999
04-01-2013, 08:25 AM
bestnya...
aku kat dalam johor je bro...
nak best main kat air keroh.. lupa plak apa nama tempat... ada 3 course...

amek 3rd course mcm nak menangis.. dengan hutan siap ada monyet... :)):))

hehe.. mcm kt danau aritu siap ada signage "Beware of Snakes!" broo..

kalo bola masuk semak, drop je la jauh skit... kang x pasal2 nak swing kene belit jap lg

yussys
04-01-2013, 10:47 AM
hehe.. mcm kt danau aritu siap ada signage "Beware of Snakes!" broo..

kalo bola masuk semak, drop je la jauh skit... kang x pasal2 nak swing kene belit jap lg

pergh.. hahaha tak pasal ingat org nak curik telor di... nnty klu ada modal sikit blh wat jelajah geng cg ni... sambil belajo skill.. hehehe

rocketeer999
04-01-2013, 04:09 PM
pergh.. hahaha tak pasal ingat org nak curik telor di... nnty klu ada modal sikit blh wat jelajah geng cg ni... sambil belajo skill.. hehehe

wa nubis je lg ni.. jelajah kt DR leh la :D:D:D

baru start blaja bulan 11 aritu..

sminggu turun driving range 3 kali.
sekali turun pukul 2 bucket (200 biji)


kira dah pukul 4,800 bijik bola dlm masa 2 bulan baru le berani turun green :)paid:)paid

rocketeer999
04-01-2013, 04:12 PM
owhh. situ ada ek. ada gak sekali skala lalu area sana. nampak mcm padang golf je luas je.

kt KOta Kemuning ade 2 DR. Satu nama Kota Permai lg satu nama Bukit Kemuning. Yg Kota Permai ni kedalam sket. Tempat pun best. siap ada tempat utk training Putting

yussys
04-01-2013, 04:18 PM
wa nubis je lg ni.. jelajah kt DR leh la :D:D:D

baru start blaja bulan 11 aritu..

sminggu turun driving range 3 kali.
sekali turun pukul 2 bucket (200 biji)


kira dah pukul 4,800 bijik bola dlm masa 2 bulan baru le berani turun green :)paid:)paid

:)):)) takyah tunggu lama bro... main kat driving range dgn main kat padang tak sama... kene turun green jugak baru rasa feel sebenar golf... ramai aku jumpa cakap nak terorkan pukulan kat diving range.. tapi kat diving range sampai tertahun2.... turun je green... golf permainan paling sporting.. pukul kelaut pun takde sapa ketawakan... :)paid:)paid

hermanez
04-01-2013, 04:20 PM
haha..selamat dtg ke dunia golf,aku pun penah main golf dulu,kejap je pun,tak berapa minat..

sama kes mcm tt la,main sebab keje..pastu balik kat hobi lama

rocketeer999
09-01-2013, 02:47 PM
:)):)) takyah tunggu lama bro... main kat driving range dgn main kat padang tak sama... kene turun green jugak baru rasa feel sebenar golf... ramai aku jumpa cakap nak terorkan pukulan kat diving range.. tapi kat diving range sampai tertahun2.... turun je green... golf permainan paling sporting.. pukul kelaut pun takde sapa ketawakan... :)paid:)paid

sepatutnye camtu lah,

tapi aku ade dgr ade kalangan new golfers ni, baru masuk green trus gantung club dah. ssb susah la, penat la dll..

tu yg bg swing cantik dulu baru turun green.. nak pulak golfer sengkek mcm kami ni, kang turun green swing kelaut moral down bro. byr mahal.. hehe :D:D:D

kalau
10-01-2013, 06:24 AM
Assalamualaikum,

Aku nie baru terniat nak main golf, selama nie biasa2 je. Kebanyakkan pelanggan aku nie golongan korporat, jadi aku nak tak nak kena juga belajar main. Sebelum nie asyik mengelak je...

Jadi sebagai beginner apa yang harus aku lakukan? Nak beli kayu golf satu set mahal atau boleh pilih2 mana yang sepatutnya ada.
o
Untuk makluman aku nie memang zero.... Ada gak pelanggan ajak aku pergi driving range untuk belajar pukul... tapi kayu golf pun xder lagie...:D

Terima kasih atas perkongsian anda...:)paid

Update
14/4/2012 baru beli second hand kayu golf... :D

oh...baru ternengok thread neh.....pengalaman main golf ni

aku tak banyak sangat. jadi caddy ada la. ramai yg main golf

yg aku caddy kan rata2 tak tau mana satu golf club nak pakai.

mana satu driver nak pakai, mana satu iron nak guna. nomor

brapa pakai utk range mana. etika main golf ngan businessman

adalah tinggi. taboleh cikai2. strictly no business talk in the first

9/18 hole. business talk is on 19th hole.

yussys
16-01-2013, 08:50 PM
sepatutnye camtu lah,

tapi aku ade dgr ade kalangan new golfers ni, baru masuk green trus gantung club dah. ssb susah la, penat la dll..

tu yg bg swing cantik dulu baru turun green.. nak pulak golfer sengkek mcm kami ni, kang turun green swing kelaut moral down bro. byr mahal.. hehe :D:D:D

bro dah turun padang lom????

rocketeer999
21-01-2013, 02:13 PM
bro dah turun padang lom????

baru je turun Damai Laut kt Lumut semalam. Best. Memang best :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

hermanez
21-01-2013, 02:17 PM
baru je turun Damai Laut kt Lumut semalam. Best. Memang best :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

haha..dah kene dah tu..:)paid

dookster
21-01-2013, 02:18 PM
main golf kat indo best
caddy pompuan :D

sigila
21-01-2013, 02:19 PM
ada kaki golf cni.... dah lama tak main..... asyik flight x cukup jer... saper2 ada main kat bukit unggul?....:-?

rocketeer999
21-01-2013, 02:52 PM
haha..dah kene dah tu..:)paid

main golf kat indo best
caddy pompuan :D


ade je caddy pompuan bro kt malaysia ni.. made in indo plak lg tu..

:D:D

ni aku share skit gambo sesi golop semalam

http://i945.photobucket.com/albums/ad291/rocketeer99/20130120_101023.jpg

http://i945.photobucket.com/albums/ad291/rocketeer99/C360_2013-01-20-19-38-26.jpg

http://i945.photobucket.com/albums/ad291/rocketeer99/C360_2013-01-20-19-56-27.jpg

rocketeer999
21-01-2013, 02:55 PM
ada kaki golf cni.... dah lama tak main..... asyik flight x cukup jer... saper2 ada main kat bukit unggul?....:-?

so far blm lg bro. Tapi kalau Danau UKM tu den dah penah la

sigila
21-01-2013, 04:55 PM
main golf kat indo best
caddy pompuan :D

btul tu bro.. kasik tips 50 ribu sorang, sengih sampai ketelinga dia org... :D

pernah main di bogor raya, satu flight 2.5 juta... fasiliti superb.. yg paling best air kelapa kat club dia orang sedap sesangat.... :D

sigila
21-01-2013, 04:56 PM
so far blm lg bro. Tapi kalau Danau UKM tu den dah penah la

baper lubang kat situ?.. 18 ker? :-?

sigila
21-01-2013, 04:57 PM
ade je caddy pompuan bro kt malaysia ni.. made in indo plak lg tu..

:D:D



kat templer memang caddy pompuan pon... :D:D

yussys
21-01-2013, 05:30 PM
baru je turun Damai Laut kt Lumut semalam. Best. Memang best :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

amacam bestkan... brapa lubang main smlm???

yussys
21-01-2013, 05:32 PM
ni tt ke kawan tt???
best plak tengk course ni...
http://i945.photobucket.com/albums/ad291/rocketeer99/C360_2013-01-20-19-38-26.jpg

mesti ada 3 course ni....

rocketeer999
22-01-2013, 08:08 AM
baper lubang kat situ?.. 18 ker? :-?

yup. 18 lobang. tough gile main kt danau

rocketeer999
22-01-2013, 08:11 AM
ni tt ke kawan tt???
best plak tengk course ni...
http://i945.photobucket.com/albums/ad291/rocketeer99/C360_2013-01-20-19-38-26.jpg

mesti ada 3 course ni....

den le ni. saje buat bergambo je kt tee box hitam. sbb dkt dgn laut.

main 2 kali. sabtu 9 hole. ahad 18 hole. dia ada Lake Nine dgn Hill Nine.

mmg best. die punye course mmg layan

yussys
22-01-2013, 04:40 PM
den le ni. saje buat bergambo je kt tee box hitam. sbb dkt dgn laut.

main 2 kali. sabtu 9 hole. ahad 18 hole. dia ada Lake Nine dgn Hill Nine.

mmg best. die punye course mmg layan

gaya ok dah tu...:D:D
driver tu beso semacam je... brand tailormadekan???

rocketeer999
24-01-2013, 09:32 PM
gaya ok dah tu...:D:D
driver tu beso semacam je... brand tailormadekan???

otai btol bro ni.. dari jauh dah kenal..

haah, brand Taylormade XR-03, 410cc

aku beli kt cash converter sek 9. shah alam dgn harga rm99

ramai yg berkenan tapi den x jual... heheh, sedap woo, very forgiving utk beginners mcm den ni

yussys
24-01-2013, 09:47 PM
otai btol bro ni.. dari jauh dah kenal..

haah, brand Taylormade XR-03, 410cc

aku beli kt cash converter sek 9. shah alam dgn harga rm99

ramai yg berkenan tapi den x jual... heheh, sedap woo, very forgiving utk beginners mcm den ni

wah terbaiklah.... bro pun layan cash converter???
kira bro nasib baik.. ramai jugak pro yang carik barang kat cash converter... org yang yang tak tau cakap main golf ni modal kasar... tak semestinya kene kuar modal besokan...

ronaldindin
24-01-2013, 09:52 PM
kalo bisnes nie ko kena belajar ler. baru senang nak communicate masa depan nanti

rocketeer999
24-01-2013, 10:12 PM
wah terbaiklah.... bro pun layan cash converter???
kira bro nasib baik.. ramai jugak pro yang carik barang kat cash converter... org yang yang tak tau cakap main golf ni modal kasar... tak semestinya kene kuar modal besokan...

sebenarnye byk tempat leh carik utk club murah2, contoh kt driving range pun ada, kt golf club pun ada.

aritu ada orang tolak kt proshop drivng range bukit raja complete set stainless steel Maruman Pro Blade dgn harga RM 200

member aku beli Hybrid brand ape aku lupa dgn sebatang harga RM70 kt golf club (proshop jual club2 yg golfer tercicir kt course)

sedap woo..

rocketeer999
24-01-2013, 10:20 PM
kalo bisnes nie ko kena belajar ler. baru senang nak communicate masa depan nanti

xsemestinye nak tunggu bisnes bro.

mula2 dulu boss aku ajak aku main. die cakap aku dah boroi.

so, aku motivate diri aku dgn aku cakap "aku main ni nak kurus, nak fit, kalau swing cantik itu bonus!"

dgn proper diet & rajin turun driving range, aku leh turun 10kg dalam masa kurang 2 bulan.


aku pikir la kan, golf ni senang,

1) lepas keje leh trus gi driving range. xpyh tukar baju seluar pendek bagai. leh pakai je baju keje tu.

2) xpayah nak sewa court mcm futsal, badminton

3) xpayah nak tunggu kawan2 baru leh main, turun driving range swing sorang2 jap lg ade la pro approach ko ajar swing.. hehe

4) hujan panas xde hal. (driving range la)

5) modal seround: rm10 utk 100 bijik bola, nescafe ais rm3. main la dlm sejam 2

6) silap ari bulan buleh buat duit (kalo dah tumbuh ekor panjang skit laaa.. heheh)

hafizan78
27-01-2013, 05:26 AM
xsemestinye nak tunggu bisnes bro.

mula2 dulu boss aku ajak aku main. die cakap aku dah boroi.

so, aku motivate diri aku dgn aku cakap "aku main ni nak kurus, nak fit, kalau swing cantik itu bonus!"

dgn proper diet & rajin turun driving range, aku leh turun 10kg dalam masa kurang 2 bulan.


aku pikir la kan, golf ni senang,

1) lepas keje leh trus gi driving range. xpyh tukar baju seluar pendek bagai. leh pakai je baju keje tu.

2) xpayah nak sewa court mcm futsal, badminton

3) xpayah nak tunggu kawan2 baru leh main, turun driving range swing sorang2 jap lg ade la pro approach ko ajar swing.. hehe

4) hujan panas xde hal. (driving range la)

5) modal seround: rm10 utk 100 bijik bola, nescafe ais rm3. main la dlm sejam 2

6) silap ari bulan buleh buat duit (kalo dah tumbuh ekor panjang skit laaa.. heheh)

terbaek punya pengalaman :)cgrock

mfaiza
21-02-2013, 04:36 PM
tumpang tnye..cash converter tu kedai ape ek? kedai pajak ke? nk try usha2 gak kot2 ade set2 murah..

rocketeer999
21-02-2013, 04:45 PM
tumpang tnye..cash converter tu kedai ape ek? kedai pajak ke? nk try usha2 gak kot2 ade set2 murah..

ni jawapannye:

http://www.cashconverters-asia.com/

razzo
21-02-2013, 05:01 PM
otai btol bro ni.. dari jauh dah kenal..

haah, brand Taylormade XR-03, 410cc

aku beli kt cash converter sek 9. shah alam dgn harga rm99

ramai yg berkenan tapi den x jual... heheh, sedap woo, very forgiving utk beginners mcm den ni

hrga dah cantekk.. 410 ni kasi 43 length so hayun pun sempoi..

rocketeer999
21-02-2013, 05:33 PM
hrga dah cantekk.. 410 ni kasi 43 length so hayun pun sempoi..

boss aku suggest carik yg pendek sbb sng swing.. xtau la ye ke tak

razzo
21-02-2013, 07:39 PM
boss aku suggest carik yg pendek sbb sng swing.. xtau la ye ke tak

41ye... ada kwn2 ckp golf ni utk Golongan Orang Lemah Fizikal hehe.. dah terjangkit baru tau haha.. ketagih oooo...