PDA

View Full Version : Ask/Help saper tahu klinik jual backdated MC


siputih8672
07-04-2012, 07:40 PM
assalamualaikum ,


ader sesaper tak tahu klinik jual backdated MC.. sekitar puchong kalau boleh.. kalau tader KL pon ok..


bulan satu.. aku ader dua hari El.. but bos aku dia g cakap MC pulak kat submit form.. now dia soh jerk aku carik backdated Mc.. aduiyaa...

serabut.. if seasaper tahu.. leh bagi tahu?:(( ader bace2 kat puchong perdana.. boleh PM nama klinik?


terima kasihh!

asdasdasd
07-04-2012, 07:42 PM
bahaya jugak bincang terbuka camnie. banyak spy memerhati...

adamdaniel81
07-04-2012, 07:44 PM
nasib baik ko ni newbie.... kalu ko ni super active member aku boleh je bagi mc.

sky_juice1
07-04-2012, 07:44 PM
huhuu....ade je klinik yg jual...tp bulan 1 tu lama sgt....sdgkan yg aku backdated dua hari lepas pun, dia berpikir2 nak bagi....

siputih8672
07-04-2012, 07:58 PM
ko takley bagi ke ? aku need sgt nih?

siputih8672
07-04-2012, 07:59 PM
eh tak boleh ek?? aduiyaa! matik lah aku

siputih8672
07-04-2012, 08:03 PM
nasib baik ko ni newbie.... kalu ko ni super active member aku boleh je bagi mc.



kire takley lah nih? aku perlukan yang bulan satu:(( nih

siputih8672
07-04-2012, 08:04 PM
huhuu....ade je klinik yg jual...tp bulan 1 tu lama sgt....sdgkan yg aku backdated dua hari lepas pun, dia berpikir2 nak bagi....



hmm..mmg payah ke? Grrrrr...putusla harapan aku..

m13jump
07-04-2012, 08:15 PM
create id baru semata2 nak cari mc ke?

luhur_lestari
07-04-2012, 08:18 PM
kalau dia org ada pun rasanya susah nak offer kat bro coz agak bahaya n berisiko open macam ni..silap2 boleh kena gantung lesen dr tu..huhu...
nak2 bro baru register..klau member lama mgkin sedikit berani..

adamdaniel81
07-04-2012, 08:19 PM
kire takley lah nih? aku perlukan yang bulan satu:(( nih

sori. kalu newbie mmg aku xdpt nak tolong. sbb aku punya mc goverment punya. kalu yg private mc tu x kisah sgt la. kalu nak yg tahun lepas pun aku kasi. :))

pengemis_pip90
07-04-2012, 08:21 PM
sori. kalu newbie mmg aku xdpt nak tolong. sbb aku punya mc goverment punya. kalu yg private mc tu x kisah sgt la. kalu nak yg tahun lepas pun aku kasi. :))

kalo aku nk blh x..??:">:">:p:p

juweialhaj
07-04-2012, 08:23 PM
eh tak boleh ek?? aduiyaa! matik lah aku

Tumpang tanya. Apa effect nye kalo tak dapat?
Gaji kne potong ke? Dpt surat amaran ke? Kne berhenti keje ke?


Sori tak de pengalamn kerja dengan org lagi.

siputih8672
07-04-2012, 08:32 PM
create id baru semata2 nak cari mc ke?



bukan create id baru.. mmg baru join pon.. sbb mmg nak kena cari nih.. nak reply pon tak baper pandai lagi ha...

siputih8672
07-04-2012, 08:34 PM
sori. kalu newbie mmg aku xdpt nak tolong. sbb aku punya mc goverment punya. kalu yg private mc tu x kisah sgt la. kalu nak yg tahun lepas pun aku kasi. :))



kalau nak jumpa pon aku sanggup wei.. aku mmg need mc sangat nih..aku merata-rata carik.. join semata-mata nak carik mc.. hahaha..


bos aku yang soh carik backdated nih..sbb nak tukar el leceh..

Jeb
07-04-2012, 08:35 PM
dulu ade tapi dah kena tangkap la plak.siap masuk paper lagi.:))

siputih8672
07-04-2012, 08:35 PM
Tumpang tanya. Apa effect nye kalo tak dapat?
Gaji kne potong ke? Dpt surat amaran ke? Kne berhenti keje ke?


Sori tak de pengalamn kerja dengan org lagi.



tader la.. claim aku jerk kena hold.. aku cam try gak bace last thread.. tapi tak tahu mana klinik ha.. pastu yang jadik cam buat thread. hihi..

budak_design
07-04-2012, 08:36 PM
beli mc kerajaan.....ko nk tulis 4 thun lepas pun xpe.....tpi ko cri sendiri la....aku dh cuci tgn :D...aku keje bagus dh skrg:))

siputih8672
07-04-2012, 08:38 PM
beli mc kerajaan.....ko nk tulis 4 thun lepas pun xpe.....tpi ko cri sendiri la....aku dh cuci tgn :D...aku keje bagus dh skrg:))



aku siyes tak tahu... nih first time kena carik backdated MC.. kalau setakat MC biase.. aku gores ajerk la medical card aku nih. hahaha.. aku rase laki2 pandai lah kot carik lubang2 benda2 gini..

pompuan cam aku.. maner lah reti sgt.. beli baju online tau ah..haha:eek:

prince_kyrie
07-04-2012, 09:10 PM
aku siyes tak tahu... nih first time kena carik backdated MC.. kalau setakat MC biase.. aku gores ajerk la medical card aku nih. hahaha.. aku rase laki2 pandai lah kot carik lubang2 benda2 gini..

pompuan cam aku.. maner lah reti sgt.. beli baju online tau ah..haha:eek:

lar pompuan ker..hehe

prince_kyrie
07-04-2012, 09:14 PM
ader kwn yg buat, mc gomen, nnt try tanya dia dlu, sbb pena amik backdated seminggu, dia bgi, klu bulan 1 ni tkut dah lama sgt..urmmppp

ajib88
07-04-2012, 09:15 PM
aku siyes tak tahu... nih first time kena carik backdated MC.. kalau setakat MC biase.. aku gores ajerk la medical card aku nih. hahaha.. aku rase laki2 pandai lah kot carik lubang2 benda2 gini..

pompuan cam aku.. maner lah reti sgt.. beli baju online tau ah..haha:eek:

hahahah xder sapa nak tolong ker..perempuan ni..hahhahahaha

siputih8672
07-04-2012, 09:15 PM
lar pompuan ker..hehe

hohoho.. yer sayer.. perempuan :)

prince_kyrie
07-04-2012, 09:16 PM
hohoho.. yer sayer.. perempuan :)

nnt saya add, awak approve yer..fb bleh add x?? :">:">:eek::eek::eek:

siputih8672
07-04-2012, 09:17 PM
ader kwn yg buat, mc gomen, nnt try tanya dia dlu, sbb pena amik backdated seminggu, dia bgi, klu bulan 1 ni tkut dah lama sgt..urmmppp



ah.. tenkiu.. tanyer la ek? kalau ader bagi tau.. kalau tader.. mau jugak g photoshop mc kang.. hehehe.. itu pon kalau pandai..haha

siputih8672
07-04-2012, 09:18 PM
nnt saya add, awak approve yer..fb bleh add x?? :">:">:eek::eek::eek:



haha.. err... bole..:D

CyberMachine
07-04-2012, 09:18 PM
kena tunjuk gambar dulu ni........hehe

prince_kyrie
07-04-2012, 09:19 PM
ah.. tenkiu.. tanyer la ek? kalau ader bagi tau.. kalau tader.. mau jugak g photoshop mc kang.. hehehe.. itu pon kalau pandai..haha

haha..ok nnt saya try, kwn2 kat cg ni xder ker nak tlg...adehh kesian aku tgk awekss ni..huhu:eek::eek:

juweialhaj
07-04-2012, 09:20 PM
Meriah la thread ni japgi dah tau bunga........ :))

siputih8672
07-04-2012, 09:22 PM
tak kisah la camner pon.. janji dapat tolong backdated mc nih.. dapat tahu tempat pon jadi la..


err... gambar? itu dah macam promosi pulak kang

hairy84
07-04-2012, 09:23 PM
cakap je kat bos ko... xde mc.. saye xde duit... sy mkn panadol je...

pengemis_pip90
07-04-2012, 09:30 PM
hahahah xder sapa nak tolong ker..perempuan ni..hahhahahaha

:)):)):)) bila pmpuan..de je yg tolong kang..laju je nnti..

prince_kyrie
07-04-2012, 09:35 PM
:)):)):)) bila pmpuan..de je yg tolong kang..laju je nnti..

pompuan + budak baru

saham tggi...:eek::eek::eek::eek::eek::eek::)cgrock:)cgr ock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

siputih8672
07-04-2012, 09:37 PM
:)):)):)) bila pmpuan..de je yg tolong kang..laju je nnti..



hahhaa.. gila tak lojik alasan.. sbb medical card dah ader.. gres jerk..haishh.!

siputih8672
07-04-2012, 09:38 PM
pompuan + budak baru

saham tggi...:eek::eek::eek::eek::eek::eek::)cgrock:)cgr ock:)cgrock:)cgrock:)cgrock



camtu ker? #:-S niat nak carik backdated mc jerk nih.. fuhh~:D

ilhamic
07-04-2012, 09:39 PM
lol. ppuan rupanya..haha

tt kena tulis besar2 kat dpn pmpuan-single...haha
mesti rmi teruna cg tolong..hehe

boyz371
07-04-2012, 09:44 PM
Kalu letak no hp atau linl fb lagi ramai yg nak tlg ni.Kena plak cun.Ngeh ngeh

juweialhaj
07-04-2012, 09:44 PM
lol. ppuan rupanya..haha

tt kena tulis besar2 kat dpn pmpuan-single...haha
mesti rmi teruna cg tolong..hehe

Yg tak teruna pun mesti ada yg tolong jugakkk :))

siputih8672
07-04-2012, 09:48 PM
hahaha.. nih bukan dah jadik thread carik backdated MC nih.. dah jadik thread lain dah.. tader sesaper kah yang boleh membantu nih? menangis lah isnin ni.. haha..


kalau letak link fb.. habis lah kantoi kang. cari mc sampai sini.

mint
07-04-2012, 09:49 PM
Adeh..nama tt mcm nama kucen aku aje..si putih..hehe :D

pengemis_pip90
07-04-2012, 09:55 PM
hahhaa.. gila tak lojik alasan.. sbb medical card dah ader.. gres jerk..haishh.!

kt sini..spesis pmpuan x bnyk..so..saham akn jd tinggi..mesti ade je yg nk bntu lg..

siputih8672
07-04-2012, 09:58 PM
kt sini..spesis pmpuan x bnyk..so..saham akn jd tinggi..mesti ade je yg nk bntu lg..

siyes baru tahu.. ** kes first time join forum..

nih la kes terdsak dah tak tahu nak carik mane dah sumber.. bukan ramai jerk ke avatar gambar pompuan?

ihw666
07-04-2012, 09:59 PM
baik nyer bos ko...

jangan jangan tektik dia nak kantoi kan dokumen palsu nih..

siputih8672
07-04-2012, 10:01 PM
baik nyer bos ko...

jangan janga tektik dia nak kantoi kan dokumjen palsu nih..



tak la kot.. sbb dia jenis relax jerk.. janji ader dokument.. approve.. lepas la.. so far tak pernah la di persoalkan MC2 kitaorang nih.. dia memang sempoi gak la..

AILA2002
07-04-2012, 10:01 PM
dah banyak kes majikan kasi buang staff guna mc palsu...baik kerajaan dan swasta...

kalau tt nak buat benda ni, baik jgn buat terbuka camni...

siputih8672
07-04-2012, 10:04 PM
dah banyak kes majikan kasi buang staff guna mc palsu...baik kerajaan dan swasta...

kalau tt nak buat benda ni, baik jgn buat terbuka camni...



tol gak tuh.. so hope lah sesaper leh pm.. senang skit.. :D tuh pakai tt pon cam nama kucing dah..haha

pengemis_pip90
07-04-2012, 10:08 PM
tol gak tuh.. so hope lah sesaper leh pm.. senang skit.. :D tuh pakai tt pon cam nama kucing dah..haha

TT tu nama nya tuan thread/tuan tanah..

hairel.jay
07-04-2012, 10:35 PM
Perempuan single ke? ni yg bersemangat nak tolong nie..huhu

Ran
07-04-2012, 10:55 PM
Aduii..bukak thread mtk mc..Mcm2 laa..xkn di baginye tnya open2 gini..hahaha..

CLIFF 'EM ALL
07-04-2012, 11:10 PM
tt neh kira legendary punya newbie la neh..create id terus bukak thread..siap berbalas2 komen...tapi gaya2 komen tk mcm pompuan pon..cer update gmbr leh..herherher

siputih8672
07-04-2012, 11:15 PM
tt neh kira legendary punya newbie la neh..create id terus bukak thread..siap berbalas2 komen...tapi gaya2 komen tk mcm pompuan pon..cer update gmbr leh..herherher

gile.. dah lah citer pasal mc.. letak gambar.. itu macam mintak hukuman gantung tu.. balas2 nih.. sbb tengah kerja.. kerja shift malam... memang pompuan pon.. haha... :"> letak gambar kat profile dah la.. itu gambar sebenar dah tuh..

CLIFF 'EM ALL
07-04-2012, 11:18 PM
gile.. dah lah citer pasal mc.. letak gambar.. itu macam mintak hukuman gantung tu.. balas2 nih.. sbb tengah kerja.. kerja shift malam... memang pompuan pon.. haha... :"> letak gambar kat profile dah la.. itu gambar sebenar dah tuh..

herher..kena giler aku dgn ini awek...mmg legend abes.. :)paid

siputih8672
07-04-2012, 11:23 PM
herher..kena giler aku dgn ini awek...mmg legend abes.. :)paid



kena ape? Mc ohh MC.. haha.. ni kerja gila ni..sanggup join forum dan bukak thread.. nampak dah sgt urgent.haha

FaZiL^aFiZi
08-04-2012, 09:16 AM
nasib baik ko ni newbie.... kalu ko ni super active member aku boleh je bagi mc.

kalo bro ni ckp aku percaya.....:D

WangSaku
08-04-2012, 09:22 AM
nasib baik ko ni newbie.... kalu ko ni super active member aku boleh je bagi mc.

satu mase nanti..aku cari ko utk mc gomen ye...penting2..kaber area mane bro? kl/sel ok?

Scorpions10
08-04-2012, 09:28 AM
tt keje apa tu sampai nk mc mcm tu sekali.klau xde kena buang keje ke..fuhh

zulco
08-04-2012, 10:49 AM
sori. kalu newbie mmg aku xdpt nak tolong. sbb aku punya mc goverment punya. kalu yg private mc tu x kisah sgt la. kalu nak yg tahun lepas pun aku kasi. :))

pasni boleh lar saya minta dgn bro... hehehehe:eek:

Uzyr R
08-04-2012, 12:12 PM
bahaya ni..kalau keje gomen boleh kena tatatertib kalau kantoi..huhu

myrayyan
08-04-2012, 01:21 PM
nasihat aku mudah aje..kat semua termasuk aku..klu sakit g klinik gomen check2 mintak MC doktor xbg xpe,sblm tu bgtau majikan g klinik sbb demam..sll g gomen sbb duit xde/xpun sbb murah,klu xmampu g klinik swasta yg rate harga RM50-RM100..balik klinik bgtau majikan yg ko arini amik CT sbb demam jgn ckp ko MC arini..MC ni utk org sakit aje bayangkan klu xdpt MC klu g gomenlah nanti majikan pegang ko MC aritu..so esoknya masuk opis ko isi form EL aje buat catatan demam xdpt MC..better jujur klu kantoi byk cite plak nak jwb dgn HR nanti.

msazmer
08-04-2012, 01:30 PM
tepek pic kat sini....aku ramai kawn doktor...wakakaka

lost_soul2878
08-04-2012, 01:36 PM
pantang pompuan korang nie haha... :)) dulu aku ade 1 klinik kat puchong nie leh wat mc. tapi kalo backdated tu tak pasti la dah la jauh sangat bulan satu. skarang tak duduk puchong lagi so tak tau klinik tu wujud lagi ke tak.

lost_soul2878
08-04-2012, 01:38 PM
nasihat aku mudah aje..kat semua termasuk aku..klu sakit g klinik gomen check2 mintak MC doktor xbg xpe,sblm tu bgtau majikan g klinik sbb demam..sll g gomen sbb duit xde/xpun sbb murah,klu xmampu g klinik swasta yg rate harga RM50-RM100..balik klinik bgtau majikan yg ko arini amik CT sbb demam jgn ckp ko MC arini..MC ni utk org sakit aje bayangkan klu xdpt MC klu g gomenlah nanti majikan pegang ko MC aritu..so esoknya masuk opis ko isi form EL aje buat catatan demam xdpt MC..better jujur klu kantoi byk cite plak nak jwb dgn HR nanti.

aku skarang nie memang banyak mc sebulan mau 2 kali mc :)) tapi bos aku paham aku patah kakikan sekarang so oku wat sementara nie :eek:

siputih8672
08-04-2012, 02:38 PM
takpe la.. cam give up dah nak carik back dated Mc nih... redha jerk la aper2 pon...


dah lah due date esok.. haishhh! kena carik mc nih .. sbb management tersubmit el.. bukan mc form.. so derang soh carik jerk.. kalau ader mc kat klinik... skrg claim hr hold.


redha lah lambat dapat claim..

GamezStar
08-04-2012, 02:45 PM
convert jadi unpaid leave je

Actifast
08-04-2012, 02:48 PM
convert jadi unpaid leave je

recommended :)paid

kalu yg dah lepas jadik AWOL tu, Absent with out leave:((

UITMKU
08-04-2012, 03:16 PM
mungkin berguna mse akan dtg ni...

fine net
08-04-2012, 03:19 PM
untung ade MC lg.....mcm aku MC yg gomen bg da abis da haha...gomen bg 15 hari je utk MC...haha...

khairul385
09-04-2012, 04:42 PM
beli mc palsu = kene tangkap kene hukuman tatatertib atau paling teruk kena buang keje...

x dapat backdated mc = kene hukuman pe?

ezeynet
09-04-2012, 04:44 PM
aku tau kat balakong..rm25 :))

adamms
09-04-2012, 04:50 PM
resubmit je la form tu

adamdaniel81
09-04-2012, 04:53 PM
pasni boleh lar saya minta dgn bro... hehehehe:eek:

eh bro.. lama xdgr kabar? dah sihat ke? :)

p/s: bila nk dtg ziarah aku kat hospital ampang nih? :))

hannuz1010
09-04-2012, 04:53 PM
beli mc palsu = kene tangkap kene hukuman tatatertib atau paling teruk kena buang keje...

x dapat backdated mc = kene hukuman pe?

ada aku kusus aritu...ada penceramah kata kalo majikan tau kita beli mc swastta...dan kalo kene tindakan mahkamah ke..kita bole menang..betul ke

hannuz1010
09-04-2012, 04:54 PM
aku tau kat balakong..rm25 :))

tempat aku 15rgt je:)paid

Anorexia
09-04-2012, 05:30 PM
aku dah pm..

faris_sn
09-04-2012, 05:34 PM
assalamualaikum ,


ader sesaper tak tahu klinik jual backdated MC.. sekitar puchong kalau boleh.. kalau tader KL pon ok..


bulan satu.. aku ader dua hari El.. but bos aku dia g cakap MC pulak kat submit form.. now dia soh jerk aku carik backdated Mc.. aduiyaa...

serabut.. if seasaper tahu.. leh bagi tahu?:(( ader bace2 kat puchong perdana.. boleh PM nama klinik?


terima kasihh!

toksah ler...den pernah terkene...sib baik boss jerk yg sound...kalau direct report HR merana badan dennn...

aku amik dulu pun with strong reason...cite lama...kinik kat shah alam jerk...la ni tobat x buat dah...

nak cuti sgt aku kol member aku keje GH...direct 3 hari dia sign... :eek::eek::eek::eek::eek:

pudins70
09-04-2012, 07:26 PM
tempat aku 15rgt je:)paid

Aku suruh bini ambik kat sepital, free jer..cakap nak berapa hari.:">

ezrienaz
09-04-2012, 07:48 PM
cuba ckp kat boss TT, mak bapak saya jauh, telinga saya berkudis, kesihani lah saya boss.

sky_juice1
10-04-2012, 02:02 AM
hmm..mmg payah ke? Grrrrr...putusla harapan aku..

try tanya klinik salim (rm15/day) @ klinik dr. rossini (rm25/day).....area puchong perdana dkt2 ngn syed bistro....

mr.haha
10-04-2012, 03:32 AM
try tanya klinik salim (rm15/day) @ klinik dr. rossini (rm25/day).....area puchong perdana dkt2 ngn syed bistro....

ade rupenye

adamdaniel81
10-04-2012, 02:00 PM
akhirnya tt bejaya jgk mdapatkan mc yg di impikan. maka berakhir lah sudah pcarian tt selama ini. THE END.

eLLYaNa
10-04-2012, 04:39 PM
aku nak jugak sepital punya :p

tiap kali appointment kat spital (pagi), mesti abes lambat. dapat time slip je, mintak mc mmg mimpi la nak dapat. perjalanan ke opis 2 jam, kadang2 lebih. sampai opis dah nak waktu balik, bos soh el. tiap2 bulan el. :( kalau sebulan ade 2,3 appointment, 2,3 hari la kena isi borang cuti. :((

lost_soul2878
10-04-2012, 04:59 PM
try tanya klinik salim (rm15/day) @ klinik dr. rossini (rm25/day).....area puchong perdana dkt2 ngn syed bistro....

aku dah pm tt klinik nie hari tu lagi tak tau tt dah pi ke tak? ko pun satu pi dedah kat public apsal adoiiii... ~X( esok sangkut puas lak cari tempat lain aparaaa.... :( aku kalo pi klinik nie rm10 jer sbb ngam ngan dr salim :eek:

hannuz1010
10-04-2012, 05:04 PM
aku dah pm tt klinik nie hari tu lagi tak tau tt dah pi ke tak? ko pun satu pi dedah kat public apsal adoiiii... ~X( esok sangkut puas lak cari tempat lain aparaaa.... :( aku kalo pi klinik nie rm10 jer sbb ngam ngan dr salim :eek:

trus ke kaunter ke

lost_soul2878
10-04-2012, 05:09 PM
trus ke kaunter ke

kalo nak terus kat kaunter tu klinik kat sentul pasar :eek: kalo kat klinik salim nie kena jumpa die kejap la macam org lain gak tunjuk muka bgtau ape alasan :eek: tapi rate aku sama macam dulu, tapi la nie aku dah lama tak pi amek mc kat sane, sekarang aku amek mc kat gleneagles intan jalan ampang jer, aku cakap jer sakit kaki terus dapat seminggu mc :eek::)) almaklum la aku oku sementara lg :eek:

ahlil_nujum1
10-04-2012, 05:29 PM
hohoho.. yer sayer.. perempuan :)

U ni cun x?..kalo cun i boleh tlg..kalo x cun i x nk tlg:)):)):p

honeydew
10-04-2012, 08:25 PM
apa kes ni tt?

Ac/dC
10-04-2012, 08:59 PM
ble beli mc?? ada gak cam ni..???? :-?

lost_soul2878
10-04-2012, 09:03 PM
U ni cun x?..kalo cun i boleh tlg..kalo x cun i x nk tlg:)):)):p

tak baik memilih mangsa bro :eek::eek::eek:

adamdaniel81
06-05-2012, 08:55 PM
apa pkembangan terbaru tt? dah kena buang keje ke?

mnorhidayu
06-06-2012, 04:42 PM
Salam.

Area PJ or Pantai Dalam ada x? I had a high blood pressure since 2009. Semalam pening and muntah2, langsung xlarat bangun nak ke klinik to take MC.

Help :(

Nicholasi
06-06-2012, 04:50 PM
Salam.

Area PJ or Pantai Dalam ada x? I had a high blood pressure since 2009. Semalam pening and muntah2, langsung xlarat bangun nak ke klinik to take MC.

Help :(

Saudara,

Kalau ada darah tinggi sejak 2009, dan dapat tanda macam tu,
sebaiknya usahakanlah pergi cek di klinik ka hospital,
samada dapat bangun ataupun tidak. sebab ini pun boleh
menjadi tanda yg lebih parah dan bahaya hampir hendak
menjadi.

Soalan atau niat nak dapatkan MC tu dah jadi soalan
kedua.

amir4ever
06-06-2012, 04:52 PM
alah.. nak buat aper beli mc... gi je klinik kater ko nak mc... sebab ko penat kenduri semalam... kan senang

niko
06-06-2012, 04:53 PM
klau kat pntai dlm ape lagi klinik azhar laa,ckp pning kpale sbb kene hujan pon dpt mc hahaha...jnji pi msuk jmpe die,ckp je ko skit ape,ko kencing pon takpe jnji ko bli ubat die trus dpt,dlm rm35 -45 da dpt daa...

eLLYaNa
06-06-2012, 04:55 PM
aku selalu sakit2 sendi, kalau time teruk, demam sampai 40 darjah. dapat mc. tp kalau x berserta dgn demam, g klinik kerajaan x dpt mc. nak g klinik swasta tadak duit. last2 el. kadang2 da tercakap kat org opis pagi2 tu nak amik mc. tp x dpt. nak gak backdated mc. muahaha.

mnorhidayu
06-06-2012, 08:42 PM
Saudara,

Kalau ada darah tinggi sejak 2009, dan dapat tanda macam tu,
sebaiknya usahakanlah pergi cek di klinik ka hospital,
samada dapat bangun ataupun tidak. sebab ini pun boleh
menjadi tanda yg lebih parah dan bahaya hampir hendak
menjadi.

Soalan atau niat nak dapatkan MC tu dah jadi soalan
kedua.

Sy memang dah dpt rawatan dari PPUM. Tp mustahil sy dpt backdated MC dr PPUM klu sy pg hari ni pun..Kdg2 bila sakit kepala n pening getting worse, mkn ubat pun mcm xde effect. Just need to stay calm n rest.Thats y sy request klu ada sape2 boleh tlg.

helmetmerah
09-10-2012, 02:38 PM
Salam..sape pernah pegi Klinik Rossini puchong perdana?