PDA

View Full Version : Dr Azizan Osman?


mybizme
23-03-2012, 04:03 PM
Salam,
Saya ada terbaca yang Dr ni dia beli secara online.
rujuk forum ni http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=617028&extra=&page=1
saya tertarik dengan GORDON UNIVERSITY tempat dia dapatkan Ijazah,Sarjana dan PhD.
Sy try google tp meragukan.
Ada sesiapa yang pernah join seminar dia?
atau ada sesiapa yang kenal dia ni?

juweialhaj
23-03-2012, 04:04 PM
Anda kaya anda berjaya. Camni kot moto diorg

danx
23-03-2012, 04:06 PM
Rasanya kt cg ni ada bekas staf dia..
Pernah ada thread pasal dia..

jinlapar
23-03-2012, 04:06 PM
dekat dekat gorgon dah

ijaljb
23-03-2012, 04:07 PM
Gordon Universiti ????
Sijil beli tak????

azmi_tshirt
23-03-2012, 04:08 PM
Kasi siasat....

astrowan
23-03-2012, 04:09 PM
dekat dekat gorgon dah
awat masta no 9 teringat ka ???


pasal dr ni dah ada thread dahbincang ada gak kena delete dulu2

Pancasila
23-03-2012, 04:12 PM
ramai org kata azizan osman ni Dr mickey mouse..bukan ada PhD pun..memandai taruk Dr kt nama, nk tunjuk pandai kot..begitu juga dengan pengasasAura Seri Prof Dr Ibrahim..tu pun Dr mickey mouse gak..kalau Prof kat Uni mana di ngajar?? title prof hanya blh diguna pakai selagi mengajar di UNi..kalu silap btlkan..ramai lg la yg mcm ni..ntah2 depa ni lulusan SPM je kot

PELIKAN
23-03-2012, 04:14 PM
yang pelik tu ada yang
Uni @%#$&$& of Sri Lanka....cheee seng

doctor_who
23-03-2012, 04:15 PM
dr kenceng nie :-?

SiRentap
23-03-2012, 04:16 PM
sapa mamat ni yer..:-?

mr_x6006
23-03-2012, 04:32 PM
http://3.bp.blogspot.com/_RoXmojiVgKg/TRw-EI-yh6I/AAAAAAAAAN4/vi3PSFjDlls/s1600/azizan.jpg

Member ofis aku de masuk sminar dia ni..

Aku x prcaya sgt.. Hampehh..

dragger
23-03-2012, 04:34 PM
dulu dia buat seminar rahsia tarikh lahir. tp setelah pecah tembelang, skrg buat seminar money power

nisuh
23-03-2012, 04:38 PM
dulu dia buat seminar rahsia tarikh lahir. tp setelah pecah tembelang, skrg buat seminar money power



member den ada yg attend kelas dia, kena bayar 3ribu..2-3 bulan lepas ada call den nak jumpa, ingatkan nak sembang biz baru, rupanye nak test ilmu baru..:D:D

PELIKAN
23-03-2012, 04:41 PM
tengok muka pun takde aura bijak...yg caya dia tu dia adlin shauki yg tak bijak mana pun

macam apple bos (Jacob) selekeh aje,,tapi aura pandai ada
http://3.bp.blogspot.com/_RoXmojiVgKg/TRw-EI-yh6I/AAAAAAAAAN4/vi3PSFjDlls/s1600/azizan.jpg

Member ofis aku de masuk sminar dia ni..

Aku x prcaya sgt.. Hampehh..

eiriz
23-03-2012, 04:43 PM
bg aku dia bijak la sbb yg degree or yg ade master pun leh terjebak pegi n percaya bulat2..hehe

KIOS
23-03-2012, 04:48 PM
dia bijak pengaruh org suh pegi seminar dia..
dia bijak sebab org sanggup bayar ribu2 nak dengar apa dia cakap...

mybizme
23-03-2012, 04:58 PM
fee pun dh rm3k?
memang benar la seminar dia boleh jadi jutawan.
bukan utk yang pegi,tp untuk diri dia sorang je.

adil2604
23-03-2012, 08:51 PM
kita dok bincang pasal dia ...dia bertambah2 kaya ...peduli lar dia...haik puuii...

gastacopz
23-03-2012, 08:54 PM
tanye aidid...

astrowan
23-03-2012, 08:55 PM
member den ada yg attend kelas dia, kena bayar 3ribu..2-3 bulan lepas ada call den nak jumpa, ingatkan nak sembang biz baru, rupanye nak test ilmu baru..:D:D
camna ok ka power dia kawan ko tu :D:D:D

egrich8888
23-03-2012, 09:15 PM
hahaha..kursus dia mahal ter...hanya golongan dewa2 jer blh join....

zeman
23-03-2012, 09:23 PM
gordon ni tmpt yg mcm btman ke?

periamuda
23-03-2012, 09:25 PM
Skrg nak buat bisnes kena letak title Prof. Dr. Kalo tak org tak percaya...hahaha

BIDI
23-03-2012, 09:28 PM
nape pulak dgn dr ni

REMEDY KARUNG GUNI
23-03-2012, 09:39 PM
Skrg nak buat bisnes kena letak title Prof. Dr. Kalo tak org tak percaya...hahaha

JANGAN LUPA TITLE dATUK JUGA

faizal.daud
23-03-2012, 10:10 PM
baca aidid punye blog.. dia dah siasat siap2 dah sape2 MLM yg xgune nih..

http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/12/md-dan-phd-mickey-mouse.html

walaupun bahase si aidid ni agak KASAR!.. tpi camtu la patutnye orang cm azizan nih kene

senang je sekarang ni.. kalau nk buat seminar tah hape2.. bayar je iklan kat surat khabar tiap2 hari 2-3 page pasal iklan seminar je.. kire modal utk nk nipu..

cam haram.. ni la perosak bangsa!

asdasdasd
23-03-2012, 10:15 PM
yg kena rata2nya melayu...org kurang bijak memang mudah kena tipu...yg tipu pun melayu, yg kena tipu pun melayu...

azzurri200
23-03-2012, 10:22 PM
ritu ada org bukak thread pasal dr azizan ni scam.
cube TT korek2

REMEDY KARUNG GUNI
23-03-2012, 10:24 PM
ramai yg join seminar dia ke?

skyside
23-03-2012, 10:29 PM
bagus utk org yg nk tingkatkan motivasi diri :)cgrock

luqalief
23-03-2012, 10:31 PM
kat paper berlambak iklan seminar die
skrg nie, dengan keadaan semase, ramai yg stress dan cpt putus ase
bagi yg putus ase, dorg perlukan dorongan,
kat mane lagi nk dpt dorongan klo tk kat seminar yg mewar-warkan kejayaan
tu yg bersepah seminar macam nie sekarang, target customer dorg byk
bende nie takkan laku if tak de demand
so mknenye memang demand tinggi la

emasmoden
23-03-2012, 10:32 PM
ari tu dlm paper siap ada konvo 2nd gradute dia, dah mcm universiti pulak haha.
pakai jubah semua, hmmm ramainya tertipu.
bayangkan kalau sorang purata 10k (semua peringkat) kalau 200org dah 2J.
Lum campur yg ceramah biasa2 lg. dah bape tahun dia ni wat keja

kainlangsir
23-03-2012, 10:37 PM
gambar ne mmg aku x leh blah..apa kejadah tunjuk kepala guna dua jari

http://dewakebaikan.files.wordpress.com/2010/04/dr-azizan-osman.jpg

wolfverine182
23-03-2012, 10:38 PM
ish2..biar bonar yop?haishh..dunia2..

kemolok
23-03-2012, 10:45 PM
takde ke penyokong tegar dia ni ? macam penyokong tegar esq156 tuh hehehe....

exaimbp
23-03-2012, 11:05 PM
JANGAN LUPA TITLE dATUK JUGA

sangat bersetuju

asdasdasd
23-03-2012, 11:08 PM
gambar ne mmg aku x leh blah..apa kejadah tunjuk kepala guna dua jari

http://dewakebaikan.files.wordpress.com/2010/04/dr-azizan-osman.jpg

konon2 focus la tu...seminar cecah ribu2 ada org sanggup pegi?? sungguh jauh untuk budak2 cam aku nk fikirkan.. #:-S#:-S

faizal.daud
23-03-2012, 11:09 PM
orang camni patut kene baling kulit pisang je.. pastu kalu die marah buat tangan kat kepala camtu...

asdasdasd
23-03-2012, 11:14 PM
orang camni patut kene baling kulit pisang je.. pastu kalu die marah buat tangan kat kepala camtu...

pisang skrg mahal bang..kita baling batu kutip tepi jalan je. luka2 pun luka, free boleh kutip tepi2 jalan.. :D

Don Malaya
23-03-2012, 11:17 PM
berok makyeh nie dah tipoo bnyk org kot..

encik bentayan
23-03-2012, 11:20 PM
ari tu dlm paper siap ada konvo 2nd gradute dia, dah mcm universiti pulak haha.
pakai jubah semua, hmmm ramainya tertipu.
bayangkan kalau sorang purata 10k (semua peringkat) kalau 200org dah 2J.
Lum campur yg ceramah biasa2 lg. dah bape tahun dia ni wat keja

kat dlm fesbuk aku byk bdk2 dr azizan ni, nampak la gbr diorg ni ambik ijazah, kalo x silap aku..kat golden horse palace..tapi aku tgk dah mcm kaum2 MLM ada la diorg ni..siap promo org join diorg punya seminar..

x tau la ijazah diorg ni valid ke tak, kalo nak apply keje? mushkil aku :-?:-?:-?:-?

no trade
24-03-2012, 08:09 AM
Seminar dia free je, yang bayar tu utk advanced. Aku pernah pergi seminar dia dkt wisma MCA KL. Motivasi dia lebih kepada menggalakkan kita utk ceburi bidang business. Memang best dgr dia cakap lbh2 lagi kalau korang minat business.

emir
15-04-2012, 08:36 PM
baca aidid punye blog.. dia dah siasat siap2 dah sape2 MLM yg xgune nih..

http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/12/md-dan-phd-mickey-mouse.html

walaupun bahase si aidid ni agak KASAR!.. tpi camtu la patutnye orang cm azizan nih kene

senang je sekarang ni.. kalau nk buat seminar tah hape2.. bayar je iklan kat surat khabar tiap2 hari 2-3 page pasal iklan seminar je.. kire modal utk nk nipu..

cam haram.. ni la perosak bangsa!

Blog Aidid Muaddib kena removed dah... huhuhu :((

namasaya
15-04-2012, 09:04 PM
sy penah g seminar dia yg free... dia tulis seminar 3 jam tp dia bercakap 30 minit je...:))...pah2 duk promote suh g seminar yg berbayar RM10k selama 1jam...~X(

LEMANtheMAN
15-04-2012, 09:07 PM
aku heran..ramai kata program dia bagus..

afdlin shauki pon geng dia gak..buat program same2..huhu

danx
15-04-2012, 09:16 PM
Baru je ptg td member aku ckp nk pergi program berbayar dia ni..
Ntah aku x komen apa2 pon.. Just tanya ok ke program dia :D
Tggu la dia habis program dulu bru la interview lebih skit :)

mohdamin
15-04-2012, 09:46 PM
Gua dah pergi seminar dia, caj rm50. Aje macamana nak berjaya . Mesti SMART.

Specific, measureable, acheaviable, rasional, time.


Aku dah belajar 20 tahun dulu benda macam ni. Lepas tu check tarikh lahir. Semuanya teori moari.

Semoga anda kaya dan berjaya. Dia ajelah yg kaya sebab caj beribu2 lemon. Melayu mudah sanfat kena kelentong.........

peja510
15-04-2012, 10:34 PM
Gua dah pergi seminar dia, caj rm50. Aje macamana nak berjaya . Mesti SMART.

Specific, measureable, acheaviable, rasional, time.


Aku dah belajar 20 tahun dulu benda macam ni. Lepas tu check tarikh lahir. Semuanya teori moari.

Semoga anda kaya dan berjaya. Dia ajelah yg kaya sebab caj beribu2 lemon. Melayu mudah sanfat kena kelentong.........

xsemua melayu bro..
melayu cam bro je kena..:eek::eek::eek:
P/s:jgn marah bos

meijin
15-04-2012, 10:39 PM
tak berminat langsung nk pegi dgr seminar dia ni..

jie777
15-04-2012, 11:01 PM
aku x pnh pg ceramah dia... aku rase sbb dia ade skil komunikasi n knowledge pasal motivasi that y org ramai pg.. skang mmg org ramai stress... so nak ilang stress dorg g la dgr ceramah dia... mungkin la....

emasmoden
15-04-2012, 11:05 PM
kalau bagus pun setakat pakar motivasi je kot, selebihnya promosi n gimit je lebih yg wat dia 'popular'.

balakongs
15-04-2012, 11:15 PM
kawan aku ada attend seminar dia kat penang..balik ja tros semangat, siap laki bini pakai baju biru richwork..akibat terlalu konfiden dan semangat berkobar-kobar balik dari seminar tuh, dengar2 dah buat personal loan dekat 30k join MLM tong ayaq..alahai kesian, padahal kawan aku neh makan anak bini pun tak lepas setiap bulan..aku doakan dia berjaya..kalu kantoi personal loan menanti utk 20 tahun..nasib badan la..

DADDY
15-04-2012, 11:24 PM
mggu lps sy ada g dgr seminar dia ni...free je sbb dpt dpt peluang tiket masok free...sj nk tgk btol ke power dia ni...3 jam dlm dewan wisma PGRM,cheras...pd pndpt saya,mmg dia pya stail lbih menjurus kpd emosi,mral kita...mmg ramai yg moral,emosi 'down'...jd,tugas dia adalah 'membangkitkan' kembali positive moral thinking kita...program dia pun lbih menjurus ke arah perniagaan...jd,sesapa yg dlm bidang menega @ minat menega,mmg kena laa...bila difikir2kan blk,apa yg dia ckp tu mmg kita dh sedia maklum dh contoh kena sentiasa positif...kita manusia ni,bila srg2 mmg la x dpt nk 'up'kan moral kita tp bila ramai2,dgn siap lagu chicken dance,lagu2 dance...mmg smgt tebebom...kesimpulan dia,kita ni yg kena bljr mempositifkan diri sendri...cara paling sng,bljr kenal agama...dh boleh yg tu,baru belajar bab lain plak..InsyaAllah,semuanya pasti akan positif...:):):D

potsmoker
15-04-2012, 11:35 PM
mggu lps sy ada g dgr seminar dia ni...free je sbb dpt dpt peluang tiket masok free...sj nk tgk btol ke power dia ni...3 jam dlm dewan wisma PGRM,cheras...pd pndpt saya,mmg dia pya stail lbih menjurus kpd emosi,mral kita...mmg ramai yg moral,emosi 'down'...jd,tugas dia adalah 'membangkitkan' kembali positive moral thinking kita...program dia pun lbih menjurus ke arah perniagaan...jd,sesapa yg dlm bidang menega @ minat menega,mmg kena laa...bila difikir2kan blk,apa yg dia ckp tu mmg kita dh sedia maklum dh contoh kena sentiasa positif...kita manusia ni,bila srg2 mmg la x dpt nk 'up'kan moral kita tp bila ramai2,dgn siap lagu chicken dance,lagu2 dance...mmg smgt tebebom...kesimpulan dia,kita ni yg kena bljr mempositifkan diri sendri...cara paling sng,bljr kenal agama...dh boleh yg tu,baru belajar bab lain plak..InsyaAllah,semuanya pasti akan positif...:):):D

mmg tu la teknik seorang penceramah motivasi.. dia ni sm sj macam dr. fadzilah kamsah.. cuma dia menjual barang juga ..kiranya serampang dua mata.... :eek::eek::eek:

DADDY
15-04-2012, 11:45 PM
mmg tu la teknik seorang penceramah motivasi.. dia ni sm sj macam dr. fadzilah kamsah.. cuma dia menjual barang juga ..kiranya serampang dua mata.... :eek::eek::eek:

barang apa tuan dia jual??? x tahu plak saya....:-?:-?:-?

faizal.daud
16-04-2012, 01:41 AM
Seminar dia free je, yang bayar tu utk advanced. Aku pernah pergi seminar dia dkt wisma MCA KL. Motivasi dia lebih kepada menggalakkan kita utk ceburi bidang business. Memang best dgr dia cakap lbh2 lagi kalau korang minat business.

bisnes ngajar orang kelentong orang lain.. ramai protege dia plak buka seminar macam dia.. seminar kelentong tanpa motif..

nak dengar tu semua xpayah la bayar rm10k..

kalau syed mokhtar al bukhary ke yg buat seminar camni sanggup juga aku kumpul duit..

ni entah apa rekod bisnes die tah.. kalo Dr Rozmey buat seminar bisnes pon lagi aku percaya.. at least nampak bisnes dia tu..


yapedaa?? blog aidid muaddib dah kene tutup??? apesal??

slvrchair
16-04-2012, 02:26 AM
aku jmpe kat archive huhuhu...tertananm sekian lama....saper yg nk korek citer lame pegi kat sini LINK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=203992)

huhu dahsyat dier nie...kaki kencing maha dewa...

faizal.daud
16-04-2012, 02:30 AM
aku jmpe kat archive huhuhu...tertananm sekian lama....saper yg nk korek citer lame pegi kat sini LINK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=203992)

huhu dahsyat dier nie...kaki kencing maha dewa...

rajin bebenor la yoep.. mekasihlaa...

pada yang sibuk nk join juga tu.. renti2 kat la... byk mende pekdah lagi.. dari dok bayar mamat hitam nih.. :(scam

pashaok
16-04-2012, 02:47 AM
http://www.youtube.com/watch?v=-UgIdO8WMaU

slvrchair
16-04-2012, 04:01 AM
rajin bebenor la yoep.. mekasihlaa...

pada yang sibuk nk join juga tu.. renti2 kat la... byk mende pekdah lagi.. dari dok bayar mamat hitam nih.. :(scam

aku minta tlg pakcik google jerk...keyword "Dr.Azizan Osman Scam" heheh

hoefully ramai yg terselamat dari dr mickey mouse phd beli internet ni...

noradrenalina
17-04-2012, 02:58 AM
http://3.bp.blogspot.com/_RoXmojiVgKg/TRw-EI-yh6I/AAAAAAAAAN4/vi3PSFjDlls/s1600/azizan.jpg

Member ofis aku de masuk sminar dia ni..

Aku x prcaya sgt.. Hampehh..

cis yg ni ke muka dia?
muka kuat kencing habiss ~X(

noradrenalina
17-04-2012, 03:00 AM
bg aku dia bijak la sbb yg degree or yg ade master pun leh terjebak pegi n percaya bulat2..hehe


:eek::eek::)):))

Prisoner
17-04-2012, 03:01 AM
saudagar air liur

zerodecibal
17-04-2012, 03:07 AM
Dr awl aku x pcaya si penipu ni....

LEMANtheMAN
17-04-2012, 03:11 AM
aku tengok hidung dia dah tau menipu..hidung ala2 jambu air

ahbond
17-04-2012, 07:53 AM
kasi bongkar...ini misteri jalan baru

terunesepi
17-04-2012, 07:58 AM
aku tengok hidung dia dah tau menipu..hidung ala2 jambu air

senang nya ko buat hukum...kalau gitu senang lah keje polis....tengok hidung mcm tu...terus sumbat longkap....:eek::eek::eek:

Keju Massam
17-04-2012, 02:13 PM
aku tengok hidung dia dah tau menipu..hidung ala2 jambu air\

haha.. kalau mcm tu ramai la org melayu yg berjambu air di cop scam... :))

misscordelia
17-04-2012, 04:48 PM
Gordon University rasanya mmg ada kat Florida sbb pernah google pasal mamat ni.

takumie
17-04-2012, 04:50 PM
no komen psl die ni sbb xprnh gi seminar die..hahaha..mhl sgt...huhu

jamtulenmurah
17-04-2012, 04:51 PM
dr kencing... pangkat DR beli online aje... :))

aku pernah gi seminar dia... memang psycho dan sesuai untuk org Melayu yg MALAS MEMBACA!... benda2 yg diajar smua ada depan mata FREE aje... kena pandai cari dan ekstrak... berlambak2 dalam intenet...

bayar beratus2 satu sesi 3 hari atau beribu2... mengarut aje...

memang dia nie pandai psycho dan buat duit atas keb0doohan org Melayu nie... :D

astrowan
17-04-2012, 04:51 PM
kawan aku pas join program ni serius gila buat bisnes..mantap....

kebabom
17-04-2012, 04:58 PM
mgkn ade org dpt impak positif, ade gk dpt impak negatif (xde perubahan pape)...

p/s: aku xpnh gi seminar dia, xlh komen lbh2

takumie
17-04-2012, 04:59 PM
dr kencing... pangkat DR beli online aje... :))

aku pernah gi seminar dia... memang psycho dan sesuai untuk org Melayu yg MALAS MEMBACA!... benda2 yg diajar smua ada depan mata FREE aje... kena pandai cari dan ekstrak... berlambak2 dalam intenet...

bayar beratus2 satu sesi 3 hari atau beribu2... mengarut aje...

memang dia nie pandai psycho dan buat duit atas keb0doohan org Melayu nie... :D




mcm trkene diri sndri je bang..hehehe..:D:D:D

jamtulenmurah
17-04-2012, 05:01 PM
mcm trkene diri sndri je bang..hehehe..:D:D:D

cuba ko try gi seminar dia... benda2 falsafah... psycology... semua ada depan mata je... kena nak pandai tafsir dan ekstrak aje input2 tu semua...

maklum laa org Melayu MALAS membaca... mana ada cina masuk seminar dia... semua Melayu... india ada laa sorang dua...

kesian aku tengok Melayu kena kencing... :)):p

no trade
17-04-2012, 08:01 PM
cuba ko try gi seminar dia... benda2 falsafah... psycology... semua ada depan mata je... kena nak pandai tafsir dan ekstrak aje input2 tu semua...

maklum laa org Melayu MALAS membaca... mana ada cina masuk seminar dia... semua Melayu... india ada laa sorang dua...

kesian aku tengok Melayu kena kencing... :)):p





Sapa kata china tak de pergi bro? masa aku masuk kelas dia ada dlm 2 3 org china yg datang. lagi satu kalau ilmu tinggi mcm ko mmg tak layak nak join, tapi kalau mcm aku, or makcik pakcik tu mana leh tau benda2 falsafah, psycho semua tu. and tak semua pandai tafsir dan ekstrak mcm yang ko cakap.

mohdamin
17-04-2012, 08:34 PM
cuba ko try gi seminar dia... benda2 falsafah... psycology... semua ada depan mata je... kena nak pandai tafsir dan ekstrak aje input2 tu semua...

maklum laa org Melayu MALAS membaca... mana ada cina masuk seminar dia... semua Melayu... india ada laa sorang dua...

kesian aku tengok Melayu kena kencing... :)):p





Betul tu...aku dah kena kencing. 50 ringgit aje.Nak berjaya kena SMART.....aku belajar first year degree tahun 1995..... lepas tu cek tarikh lahir.........dr fazilah kamsah dah buat free aje dlm tahun 2000 pasal tarikh lahir

Hehe

Memang yang datng pak cik makcik felda, estate .......

peel
17-04-2012, 09:27 PM
dekat dekat gorgon dah

Raksasa gorgon ke.....:D

maarz
17-04-2012, 09:31 PM
bak kata adib,doktor mickey mouse

qubs
17-04-2012, 09:35 PM
Betul tu...aku dah kena kencing. 50 ringgit aje.Nak berjaya kena SMART.....aku belajar first year degree tahun 1995..... lepas tu cek tarikh lahir.........dr fazilah kamsah dah buat free aje dlm tahun 2000 pasal tarikh lahir

Hehe

Memang yang datng pak cik makcik felda, estate .......

byk pahala dato dr fadilah kamsah

diprivacy5275
17-04-2012, 10:01 PM
mmg dia ni pandai sasarkan #:-Sgolongan veteran, pasal majoriti golongan veteran ada kuasa membeli yang besar dan tak sayang duit belanja untuk brg yang pada mereka boleh menunaikan impian secara singkat. Huhuhuh

zaimi2
17-04-2012, 10:48 PM
ko orang ni tak baik mengata dia..ko orang sembang2 mcm ni apa jadi kat diri korang ..dah jutawan ker?silap2 tabur fitnah..mengata dpt dosa..adoi yai

aku sendiri ada pergi gak..berapa ramai melayu di lahir kan sebagai jutawan dalam masa sekejap..kawan aku sendiri pernah jatuh melingkup dalam business dan pernah bergelar jutawan ...dia join advance marketing power dengan dr.azizan ni x smpi 3 bulan terus dpt projek supply stok ke brunei dengan nilai 4JUTA RINGGIT.ilmu marketing yang di ajarkan tuh tak ramai yang tahu....

tak baik mengata orang ... sebelum mengata orang cermin diri sendiri dulu.
kalau dia scam pun.ada ke dia scam duit korang?nape x pi report je polis kalau betul dia ni penipu..

sembang tarikh lahir HARAM LA APE LER...pernah ke pi kursus tarikh lahir dia?ada ke dia bagi tau bila kita kaya?so far aku pergi kelas basic dia pun mmg takder pun unsur khurafat.cuma dia ajar kita mengenal diri kita..

mmg kebanyakan ilmu yang di beri dalam buku bersepah.cuma kadang2 buku dan cikgu berbeza cara kita nak faham..

kalau mcm 2 xyah la bersekolah ada CIKGU..cukup le ada buku sahaja..

akhir kata sudah2 lah mengutuk orang..biar la dia tu beli doktor ker,ape ker...yang penting..banyak benda positif yang di berikan oleh dia..
kalau ada benda negatif pun biarlah...manusia ni x perfect :)

p/s : jangan terasa yer :) sekadar mengingati antara satu sama lain

anita_anuar
18-04-2012, 07:44 AM
wa suka Dr Fadzilah Kamsah jer...free 2 je boleh dengar..

BOCEH
18-04-2012, 07:48 AM
jiran aku lepas pergi seminar ni terus sembang juta2.
ribu2 x sembang dah..
aku risau wayar putus ja...

abg_boyot
18-04-2012, 08:32 AM
time seminar cakap poyo je..cam bole semua..puih..

kerunai
18-04-2012, 08:35 AM
rasanya gi semniar motivasi semua benda yg sama gak yg akan dicakap ...so takleh la nak bajet

"Owh, aku dah bayar rmn50 ni, aku harap bulan dapat income leh la naik 50k"

mampuih la wehh ..senang2 korang takyah la kondem dia lagi n cuba la bisnes2 yg ada dalam CG ni ...lagi baik, pahala dapat dosa pun kurang beb

zaimi2
18-04-2012, 02:58 PM
rasanya gi semniar motivasi semua benda yg sama gak yg akan dicakap ...so takleh la nak bajet

"Owh, aku dah bayar rmn50 ni, aku harap bulan dapat income leh la naik 50k"

mampuih la wehh ..senang2 korang takyah la kondem dia lagi n cuba la bisnes2 yg ada dalam CG ni ...lagi baik, pahala dapat dosa pun kurang beb

setuju ayat ni..sembang kencang bangunan tak nak jatuh..apa pun xboleh :)) :)) itu rezeki dia..korang maki hamun dia ker apa korang dpt? dosa ada la :)

baru kuar rm50 kutuk mcm bayar 500k :)) :)) yang tak pernah kuar duit tu lagi la spesis melesis apa entah :))

kena tipu ngan scammer,kena tipu ngan kawan,kena tipu ngan SCK xde pulak nak kutuk2 kaw2 smpi skg :))..dengki x berabis melayu nih..

aku x pernah nak sokong dr azizan atau korang..aku tengah2.
fikir logik ler..dia meniaga sebab 2 dia kaya raya..setakat kerja 1/10 je dpt rezeki ..9/10 dr business.

dengki sebab kejayaan dia lagi bagus.kalau rasa dia penipu scammer besar..buat le kelas mcm dia..offer lagi murah..skg ni pun dia offer FREE untuk kelas basic..aku ada je pergi dengar..ok jer apa yang di smpikan..cuma mmg kebanyakan ada dalam buku..no hard feeling sebab tak kuar duit pun :)

tepuk dada tanya selera.
sapa2 nak start niaga meh pm aku ::D:D:D:D
leh niaga emas sama2 :D:D

:)paid:)paid:)paid:)paid

no trade
18-04-2012, 03:56 PM
Kelas dia kebanyakkan free kalau nak sambung baru kena bayar. lagi satu kan dia ada bagi money back guarantee kalau ada yg tak puashati. So mana yg tak puashati tu mintak la balik duit korang.

noradrenalina
18-04-2012, 04:05 PM
jiran aku lepas pergi seminar ni terus sembang juta2.
ribu2 x sembang dah..
aku risau wayar putus ja...

hahakk
lawak komen nie
tergelak aku bace hua hua hua:))

Saleh83
18-04-2012, 09:57 PM
aku x pernah berminat dan tak pernah join pon mana2 motivasi @ mlm.... pikir logik, kalau dia dah kaya.... watpe dia nak kaya kan org lain... puiii...

KaZZ
06-02-2013, 06:35 AM
aku x pernah berminat dan tak pernah join pon mana2 motivasi @ mlm.... pikir logik, kalau dia dah kaya.... watpe dia nak kaya kan org lain... puiii...

sebab....

Daripada Jabir bin Abdullah bahawa Rasulullah S.A.W pernah bersabda maksudnya :

"Sebaik-baik manusia ialah manusia yang memberi manfaat kepada orang lain."

(Riwayat al-Baihaqi, Sahih al-Jami' al-Shaghir wa Ziyadatihi, al-Maktab al-Islami, cetakan ke-3, Beirut, 1408H, no:3289)

macam saya, belum la kaya lagi, tapi kalau ada duit lebih saya mesti rasa teringin nak hulur sikit pada mak ayah, tolong adik beradik yg tengah kering, atau hulur pada org yg kutip botol tepi jalan.

tuan tak teringin nak jadi macam tu?

KaZZ
06-02-2013, 06:37 AM
ko orang ni tak baik mengata dia..ko orang sembang2 mcm ni apa jadi kat diri korang ..dah jutawan ker?silap2 tabur fitnah..mengata dpt dosa..adoi yai

aku sendiri ada pergi gak..berapa ramai melayu di lahir kan sebagai jutawan dalam masa sekejap..kawan aku sendiri pernah jatuh melingkup dalam business dan pernah bergelar jutawan ...dia join advance marketing power dengan dr.azizan ni x smpi 3 bulan terus dpt projek supply stok ke brunei dengan nilai 4JUTA RINGGIT.ilmu marketing yang di ajarkan tuh tak ramai yang tahu....

tak baik mengata orang ... sebelum mengata orang cermin diri sendiri dulu.
kalau dia scam pun.ada ke dia scam duit korang?nape x pi report je polis kalau betul dia ni penipu..

sembang tarikh lahir HARAM LA APE LER...pernah ke pi kursus tarikh lahir dia?ada ke dia bagi tau bila kita kaya?so far aku pergi kelas basic dia pun mmg takder pun unsur khurafat.cuma dia ajar kita mengenal diri kita..

mmg kebanyakan ilmu yang di beri dalam buku bersepah.cuma kadang2 buku dan cikgu berbeza cara kita nak faham..

kalau mcm 2 xyah la bersekolah ada CIKGU..cukup le ada buku sahaja..

akhir kata sudah2 lah mengutuk orang..biar la dia tu beli doktor ker,ape ker...yang penting..banyak benda positif yang di berikan oleh dia..
kalau ada benda negatif pun biarlah...manusia ni x perfect :)

p/s : jangan terasa yer :) sekadar mengingati antara satu sama lain

saya setuju dgn tuan...

yg mengutuk tu mungkin dah terlalu hebat.

syakirin
06-02-2013, 07:22 AM
thread tahun lepas ni...pemes betul dr mickey mouse ni...

syakirin
06-02-2013, 07:26 AM
saya setuju dgn tuan...

yg mengutuk tu mungkin dah terlalu hebat.

orang kutuk sebab dia sendiri tak betul(isu perkahwinan,kedoktoran beli,)pastu nak motivate orang lain..banyak lagi cerita pasal dia ni..dah ramai berhabis duit sebab dia ni...kena banyak explorelah bro..try google nama dia..berlambak benda buruk pasal dia ni..kalau dia tak buat taik..takkan taik tu terpalit pada dia?

sekian dari aku..:D

joee
06-02-2013, 07:36 AM
orang kutuk sebab dia sendiri tak betul(isu perkahwinan,kedoktoran beli,)pastu nak motivate orang lain..banyak lagi cerita pasal dia ni..dah ramai berhabis duit sebab dia ni...kena banyak explorelah bro..try google nama dia..berlambak benda buruk pasal dia ni..kalau dia tak buat taik..takkan taik tu terpalit pada dia?

sekian dari aku..:D

takpe...stakat skrg aku follow seminar dia pun takde yg meragukan..psl peribadi dia title or apa ke..tu lantok dia laa...yg penting apa manfaat yg kita dpt dr seminar dia..

azmie_proton
06-02-2013, 07:42 AM
apa yag baik kita ambil manfaatnya...apa yg buruk kita tinggalkannya...

ahbond
06-02-2013, 07:52 AM
dah kayo dah dio....

KaZZ
06-02-2013, 09:32 AM
orang kutuk sebab dia sendiri tak betul(isu perkahwinan,kedoktoran beli,)pastu nak motivate orang lain..banyak lagi cerita pasal dia ni..dah ramai berhabis duit sebab dia ni...kena banyak explorelah bro..try google nama dia..berlambak benda buruk pasal dia ni..kalau dia tak buat taik..takkan taik tu terpalit pada dia?

sekian dari aku..:D

pasal perkahwinan, masa seminar hari tu dia mengaku memang salah dia, terlalu bz dgn bisnes sampai rumah tangga dia problem, tapi dia fix balik dgn bagi yg the best pada bekas isteri dan anak2 dia, dan sebab tu dia ajar skill supaya boleh berjaya dalam bisnes tapi pada masa yg sama boleh spend masa ngan anak istri

pasal kedoktoran, tak pasti tentang palsu ke hapa ( yg pasti asal org berniaga ada doktor mesti ada org melayu dengki dan selongkar sana sini) , dia takde sebut pasal kedoktoran dia, tapi dia ada mengaku dia sedang belajar di universiti skarang ni.

dan saya tak berminat pun nak tau dia belajar dia mana, yg penting saya suka dgn motivasi dia dan memberi kesan besar pada saya

skyside
06-02-2013, 09:37 AM
orang kutuk sebab dia sendiri tak betul(isu perkahwinan,kedoktoran beli,)pastu nak motivate orang lain..banyak lagi cerita pasal dia ni..dah ramai berhabis duit sebab dia ni...kena banyak explorelah bro..try google nama dia..berlambak benda buruk pasal dia ni..kalau dia tak buat taik..takkan taik tu terpalit pada dia?

sekian dari aku..:D

bro pn kena lebih explore lebih psl dia dgn hadir seminar free dia.
takyah berabis duit dkt dia nk g program advanced. cer try yg free dulu.
takyah terlalu berguru dgn google:D

space2010
06-02-2013, 09:50 AM
oh....dr azizan ni,i liiikeee...hahaha..

tipu.

mrAX151
06-02-2013, 10:27 AM
dr kenceng je ni

diaboliq
06-02-2013, 10:44 AM
ni la melayu tipu melayu..
perosak bangsa!

Saleh83
06-02-2013, 12:31 PM
sebab....

Daripada Jabir bin Abdullah bahawa Rasulullah S.A.W pernah bersabda maksudnya :

"Sebaik-baik manusia ialah manusia yang memberi manfaat kepada orang lain."

(Riwayat al-Baihaqi, Sahih al-Jami' al-Shaghir wa Ziyadatihi, al-Maktab al-Islami, cetakan ke-3, Beirut, 1408H, no:3289)

macam saya, belum la kaya lagi, tapi kalau ada duit lebih saya mesti rasa teringin nak hulur sikit pada mak ayah, tolong adik beradik yg tengah kering, atau hulur pada org yg kutip botol tepi jalan.

tuan tak teringin nak jadi macam tu?

Betol tu bro.. saya tak nafikan... Sy pon rasa begitu kalau ada duit lebih.... :)cgrock

mastered
07-02-2013, 02:50 AM
Mmg dia ni kencing pun....

wkl6438
07-02-2013, 02:59 AM
dia salah seorang penaja red warrior

mollucs
07-02-2013, 05:31 AM
dia salah seorang penaja red warrior

Btul tu..si penipu pandai,masuk mainstream,kuar paper,taja team bola semata2 utk menunjukkan yg die ni betul,x slh kalo join die..
Dulu mase awal2 buat motivasi,blh tahan la berguna mamat ni..pastu ble start ade downline2 ni,mmg lingkup trus

G.Spicy
07-02-2013, 06:19 AM
Bagus dia ni. Boleh nampak impak dia dekat orang melayu.
Sekarang ramai golongan melayu 20an-40-an terjun ke bidang perniagaan dan BERSEMANGAT nak jadi jutawan lepas pergi seminar dia.

Walaupun saya tak pernah pergi. Tapi saya suka impak begini berlaku kepada org melayu. :)

Lagi ramai lagi bagus.

Sembang juta-juta itu biasalah. THINK BIG. Nak berjaya kerna slalu THINK BIG. :D