PDA

View Full Version : scooter mane yg korang rase paling berkualiti?


afique
12-03-2008, 12:35 PM
aku sedang memilih antara scooter ego, passion ngan click antara ketiga-tiga ni yg mane paling elok pd pandangan korang?

MKH
12-03-2008, 02:51 PM
kalau budget ko lbh, amik la gilera..
amacam?? ada berani??

sick_66
12-03-2008, 03:03 PM
yup2 bro...gilera..enjinitali memang x dinafikan kuliti dia...tp skunk ni bnyk pakai nouvo...klu minat amik Click...modifikasi memag di luar jangkaan...leh check out click siam if x pcya?

tauke_830
12-03-2008, 03:06 PM
NOUVOs - saya mesti pilih

L.O.V.E
12-03-2008, 03:20 PM
Ego... lyn pakai ego...ok jer.. takde masalah..click tak cantik..nouvo pombonceng tak best nak duduk

metaaura
12-03-2008, 03:23 PM
Ego... lyn pakai ego...ok jer.. takde masalah..click tak cantik..nouvo pombonceng tak best nak duduk

ha ah? da dpt.. rupe nye kekasih lama LYN .. huhuh

ndzul01
12-03-2008, 03:33 PM
Klau ko ckup tinggi egonya.... beli lah EGO....

Kerolz
12-03-2008, 03:36 PM
Klau ko ckup tinggi egonya.... beli lah EGO....

aku sekarang pakai moskito...tak best langsung...asyik rosak...aku ske tgk ego...sungguh ego...so belilah ego!!:))

extremeagro
12-03-2008, 03:37 PM
ko nak yang lawa je ke atau performance skali?

L.O.V.E
12-03-2008, 05:56 PM
ha ah? da dpt.. rupe nye kekasih lama LYN .. huhuh

lambat ahh metaura nie.. kata je kekasih lama...:eek:

afique
12-03-2008, 06:49 PM
ko nak yang lawa je ke atau performance skali?

dua2....skali nagn safety die, sbb org ckp scooter sng kena curik

Humanspider
12-03-2008, 06:50 PM
kalau ada bajet lebih, ambilla Piaggio MP3, ada 3 tayar, tak yah tahan kaki kat lampu isyarat

afique
12-03-2008, 06:52 PM
kalau budget ko lbh, amik la gilera..
amacam?? ada berani??

berape ribu gilera ni sebuah sbb aku nak bawak gi skolah jer

afique
12-03-2008, 06:59 PM
kalau ada bajet lebih, ambilla Piaggio MP3, ada 3 tayar, tak yah tahan kaki kat lampu isyarat

piaggo MP3 berape ribu lak??

L.O.V.E
12-03-2008, 08:52 PM
piaggo MP3 berape ribu lak??

vote for yamaha ego..:)paid :)paid

alonso
12-03-2008, 08:55 PM
kalo nak lawa n perfomance skali,better ko amik brand yamaha mcm ego n nouvo tu..mmg bagus utk long term..enjin no problem..honda click tak brani nak komen sbb tak ramai yg pakai lg..tp tak tau lah honda click ni save minyak ke tak sbb honda mmg terkenal dgn ke'save'an minyaknyer.

kalo ada bajet lebih..cube usya2 dulu naza GTR..baru td aku tgk moto tu kat highway..mmg smart,sporty n berdesssssssssssssssssssupp moto tu tinggalkan aku.

L.O.V.E
12-03-2008, 09:06 PM
kalo nak lawa n perfomance skali,better ko amik brand yamaha mcm ego n nouvo tu..mmg bagus utk long term..enjin no problem..honda click tak brani nak komen sbb tak ramai yg pakai lg..tp tak tau lah honda click ni save minyak ke tak sbb honda mmg terkenal dgn ke'save'an minyaknyer.

kalo ada bajet lebih..cube usya2 dulu naza GTR..baru td aku tgk moto tu kat highway..mmg smart,sporty n berdesssssssssssssssssssupp moto tu tinggalkan aku.


yess ego memang ok... lyn pakai ego 1st edition.. tak ader sebarang masalah wat masa nie.. dah jauh dah motor tu bergerak gi konvoi.. kalau pandai makeup motor tu lagi cantik...


yamaha ego a.k.a yamaha Mio

mr reyes
12-03-2008, 10:26 PM
bpe laju naza gtr leh pegi eh??
aku dh tgk harga... leh angt 125
haha

alonso
13-03-2008, 09:14 AM
bpe laju naza gtr leh pegi eh??
aku dh tgk harga... leh angt 125
haha

pergh..mmg laju beb..aku tak tau lah laju gtr ni leh pegi..
tp kalo nak angkat ni pun ok gak.
150cc baru RM7000 lebih jer..
komfom aweks2 akn kejar ko kalo ko bwk moto no turun town..hehe

afique
13-03-2008, 09:22 AM
vote for yamaha ego..:)paid :)paid

berkenana gak ngan ego nih

daoss
13-03-2008, 09:58 AM
aku tak minat skuter, cepat jahanam. dah la mahal.

alonso
13-03-2008, 10:07 AM
aku tak minat skuter, cepat jahanam. dah la mahal.

ha'ah,mmg toi pun..aku pun pakai moto 4 lejang jer..pakai lagenda je..dah masuk 4 tahun dah..takde problem pun..spare part pun murah n senang carik..

kalo ader bajet lebih,tak kisahlah nak amik skuter pun..better angkat ego,jgn amik ego S tu,tak lawa lah.

afique
13-03-2008, 11:43 AM
kalau yamaha nouvo camne??

buya
13-03-2008, 11:50 AM
ha'ah,mmg toi pun..aku pun pakai moto 4 lejang jer..pakai lagenda je..dah masuk 4 tahun dah..takde problem pun..spare part pun murah n senang carik..

kalo ader bajet lebih,tak kisahlah nak amik skuter pun..better angkat ego,jgn amik ego S tu,tak lawa lah.

ego S tu camaner la pulak?? byk thp gok ego ni :eek:

alonso
13-03-2008, 01:56 PM
ego S tu camaner la pulak?? byk thp gok ego ni :eek:

ego S ni cume besar skit dr ego yg lame ni..tp nampak mcm gemok plk,lampu dpn dia yg ramai tak baper berkenan tu..CC dia ttp samer.

alonso
13-03-2008, 02:00 PM
kalau yamaha nouvo camne??

yamaha nouvo pun ok gak per..ramai yg minat tmasuk aku..hihi..kalo amik nouvo ni,bwk kat highway takde lah rasa mlayang2 gitu..modified pun cun..kat tmpt aku pun ramai yg pakai nouvo ni especially remaja..ego pun ader gak,tp biasanya pempuan je yg pakai ni.

sick_66
13-03-2008, 02:02 PM
aku sedang memilih antara scooter ego, passion ngan click antara ketiga-tiga ni yg mane paling elok pd pandangan korang?

bagi aku la bro...suzuki is the best..trust aku..tmbah2 bagi keluaran sebelum 2000..coz enjin dia fully japanese made:)cgrock

alonso
13-03-2008, 02:28 PM
bagi aku la bro...suzuki is the best..trust aku..tmbah2 bagi keluaran sebelum 2000..coz enjin dia fully japanese made:)cgrock

yeke??member cina aku pnah pakai vs125 yg lame punya,yg warna purple tu..asik problem je enjin dia..slalu sgt anta kedai g repair&slalu gak la aku tolong mnunda moto dia mase tu..kesian dia.
penyudahnya..dia jual moto tu&beli moskito(skuter lagi)..

mifard
13-03-2008, 02:40 PM
angkat elegan la..
laju woo..
lc pun makan asap je

mr reyes
13-03-2008, 03:53 PM
sparepart sng dpt x utk naza gtr ni?? spe2 ada experience x pkai skuter ni?? siyes aku dh tgkp cintan ngn gtr... mnguntungkn atau merabakkn poket?? usya skali mcm sperbike pn ada... hahahaha!

hunter_ad79
13-03-2008, 03:54 PM
klu aku.. aku suka suzuki vs150

afique
13-03-2008, 04:43 PM
yamaha nouvo pun ok gak per..ramai yg minat tmasuk aku..hihi..kalo amik nouvo ni,bwk kat highway takde lah rasa mlayang2 gitu..modified pun cun..kat tmpt aku pun ramai yg pakai nouvo ni especially remaja..ego pun ader gak,tp biasanya pempuan je yg pakai ni.

org yg jual nouvo ni ckp nouvo sng kena curik..pastu die rekemen honda click.....boleh komen tak ttg click nih

L.O.V.E
13-03-2008, 07:06 PM
klu aku.. aku suka suzuki vs150

VS 150 banyak problem..
VS 150 klon VS125

VS125 yang oke..

L.O.V.E
13-03-2008, 07:07 PM
org yg jual nouvo ni ckp nouvo sng kena curik..pastu die rekemen honda click.....boleh komen tak ttg click nih

klik cam kurang sambutan je... jarang org pakai..

daoss
13-03-2008, 07:08 PM
jgan angkt eGO nnti orang menyampah krang..sbb EGO sangat..:eek:

L.O.V.E
13-03-2008, 07:12 PM
jgan angkt eGO nnti orang menyampah krang..sbb EGO sangat..:eek:

:eek: :eek: :eek: lyn pakai ego tak ego pun :p :p

ego best spare part banyak ooo

MYKRIS2U
13-03-2008, 07:52 PM
mana-mana.......

alonso
13-03-2008, 09:45 PM
org yg jual nouvo ni ckp nouvo sng kena curik..pastu die rekemen honda click.....boleh komen tak ttg click nih

erm,mane2 moto pun senang kene curi kalo tak byk pakai extra lock..member aku pakai LC baru,smpai 4-5 lock dpn blakang dia gune..syg punye psl..hehe

rasenya honda click ni same je dgn ego..mgkin click ni lebih save minyak kot..ko kena r tanya kat org tu mcm mane dgn maintanance dia..ssh ke tak nak cari spare-part..tu yg penting..kalo beli moto yamaha atau honda yg baru ni..tak yah risau psl prestasi..mmg tip-top..

cume safety kene lebih ar..pasang lah alarm skali kalo bole..baru baper belas RM jek..so,mane pilihan anda??

mr reyes
14-03-2008, 02:00 AM
dh usya naza gtr ptg td.. ale2 xde lak kunci kt showroom tuh.. xleh salesgirl tu kasi aku testdrive.. nouvo ngn ego cc die same ke??

byk tul moto2 yg best aku tgk kt kdai tuh..hahaha rambang mata

alonso
14-03-2008, 08:45 AM
dh usya naza gtr ptg td.. ale2 xde lak kunci kt showroom tuh.. xleh salesgirl tu kasi aku testdrive.. nouvo ngn ego cc die same ke??

byk tul moto2 yg best aku tgk kt kdai tuh..hahaha rambang mata

naza gtr yg ko tgk tu bape harganya??nouvo tak silap aku 110cc atau 120cc n ego 100cc je..rugi r ko tak test drive..bole ko drive salesgirl tu skali..haha:))

Nazzrie
14-03-2008, 09:08 AM
takde yang minat modenas Elite ke?...ok gak tu. sparepart pun senang.

afique
14-03-2008, 05:34 PM
takde yang minat modenas Elite ke?...ok gak tu. sparepart pun senang.

motor tu besar sgt

afique
14-03-2008, 05:35 PM
click nih nampak smart jer design yer, minat gak nih, OTR RM6300, nak beli ego org yg jual motor tu ckp utk org pompuan , sbb tu beralih kat click ni

L.O.V.E
14-03-2008, 05:38 PM
click nih nampak smart jer design yer, minat gak nih, OTR RM6300, nak beli ego org yg jual motor tu ckp utk org pompuan , sbb tu beralih kat click ni

:)) :))
despatch area kl ramai aper pakai ego :p

L.O.V.E
14-03-2008, 05:42 PM
honda click...

afique
14-03-2008, 05:47 PM
honda click...

kan smart nih..........aku tak tau gak, penjual tu yg ckp, sbnrnye nak beli ego gak

L.O.V.E
14-03-2008, 05:57 PM
kan smart nih..........aku tak tau gak, penjual tu yg ckp, sbnrnye nak beli ego gak

:)) :)) :)) better egolah.. ego senang nak make up.. hehe..
ego lyn beli masa 1st edition 4200 on the road.. cash

kelembai
14-03-2008, 06:02 PM
click nih nampak smart jer design yer, minat gak nih, OTR RM6300, nak beli ego org yg jual motor tu ckp utk org pompuan , sbb tu beralih kat click ni

Ramai jer laki pakai ego bro.., click ni memang lawa tapi tengok tak ramai pakai.., Nouvo pon ok per..

teringat aku masa memula scooter taiwan masuk market.. kt tempat aku aku la first pakai comel.. skali... hampesssss :( :(( :((

afique
14-03-2008, 06:06 PM
Ramai jer laki pakai ego bro.., click ni memang lawa tapi tengok tak ramai pakai.., Nouvo pon ok per..

teringat aku masa memula scooter taiwan masuk market.. kt tempat aku aku la first pakai comel.. skali... hampesssss :( :(( :((

click RM 6300, ego??

L.O.V.E
14-03-2008, 06:07 PM
Ramai jer laki pakai ego bro.., click ni memang lawa tapi tengok tak ramai pakai.., Nouvo pon ok per..

teringat aku masa memula scooter taiwan masuk market.. kt tempat aku aku la first pakai comel.. skali... hampesssss :( :(( :((

:D :D :D :D ego yang comel

kelembai
14-03-2008, 06:10 PM
:D :D :D :D ego yang comel

:( :( :(( :((

comel :(scam :(scam

L.O.V.E
14-03-2008, 06:12 PM
click RM 6300, ego??
time lyn beli RM4200 :D

L.O.V.E
14-03-2008, 06:14 PM
:( :( :(( :((

comel :(scam :(scam

:eek: :eek: :eek: tul lah..
bawah ni pic ego dak lelaki owner dier..

so sweet :p :p :p

afique
14-03-2008, 06:15 PM
:eek: :eek: :eek: tul lah..
bawah ni pic ego dak lelaki owner dier..

so sweet :p :p :p

smart gak, hihi, tp afique tak suka pink laaaa

afique
14-03-2008, 06:16 PM
:( :( :(( :((

comel :(scam :(scam

:) :) :) :) :) :)

L.O.V.E
14-03-2008, 06:18 PM
smart gak, hihi, tp afique tak suka pink laaaa

:eek: :eek: lyn punya ego kaler purple..

brek pad dah haus tak tukar2 lagi..


kalau servis pun murah jer.. tak sampai 50 inggit..

tayar depan belakang 120 jer..
belting 60 je..
kalau overhaul tak tau lak kena berapa :eek:

buat masa nie habie lyn tu tak bawak masalah kat lyn..
thats y lyn sayang sangat habie lyn tu..:eek:

afique
14-03-2008, 06:21 PM
kalau camtu afique angkat ego laa,

afique
14-03-2008, 06:22 PM
pasni kite tubuhkan kelab ego, setuju X lyn??:-? :-? :-? :-?

L.O.V.E
14-03-2008, 06:23 PM
kalau camtu afique angkat ego laa,

:p :p :p kalau malu nak cakap motor ego.. cakap motor mio jer.. sama jer dua2 tu :))

L.O.V.E
14-03-2008, 06:24 PM
pasni kite tubuhkan kelab ego, setuju X lyn??:-? :-? :-? :-?

:)) :)) :)) dulu lyn memang ader join club scooter..

tapi skang tak aktif ler...

bleh jer tubuhkan kelap ego cg..

nanti leh modify ego tu.. kat box belting tu tukar transperent.. cara tu.. :))
pastu wat airbrush.. perghh.. pastu masuk scoot comp

afique
14-03-2008, 06:24 PM
:)) :)) :)) dulu lyn memang ader join club scooter..

tapi skang tak aktif ler...

bleh jer tubuhkan kelap ego cg..

nanti leh modify ego tu.. kat box belting tu tukar transperent.. cara tu.. :))

:) :) :) :) :) :)

daoss
14-03-2008, 07:48 PM
eGO x power arr.. ahehehe

L.O.V.E
14-03-2008, 08:02 PM
eGO x power arr.. ahehehe

:eek: :eek: tuan tanah beli ego tuan tanah

daoss tu :(scam :(scam :(scam

daoss
15-03-2008, 12:49 PM
ehehehehe...jgn mare...hehehe

bujangsenang
15-03-2008, 07:24 PM
naza gtr 150 s best ... kat eropah pon ada dan mmg jadi gila gila remaja.

BOGaYJgFRQQ

mahakarya
15-03-2008, 07:38 PM
best jugak ekkk...

alonso
15-03-2008, 11:45 PM
naza gtr 150 s best ... kat eropah pon ada dan mmg jadi gila gila remaja.

BOGaYJgFRQQ

ekzos tu tukar lain ke atau mmg dah disediakan mcm tu??mcm besh lah pulok..bape harga dia?soal maintanance mcmane plk?minyak kalo full tank bape RM?:)cgrock

rimau
23-03-2008, 01:11 PM
http://www.autoshift.net/forums/uploads/gallery/1171279366/gallery_1_23_16270.jpg


cun gak yaaa.




http://www.autoshift.net/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=2

RaZ_LaN
23-03-2008, 02:32 PM
aku nasihat kn ko amk jenama yamaha...

ego ok...sbb cc dia ok dgn bodynya...

lps 2 maintenace snang...

ada byk brg spare part....

lps 2...klu gilera...

gmpk,smart..laju pn laju...

mntnence nya ko jgn tkjut la...

lps 2 klu ego ko bole make up,cun,lawa,cntk...

tp akhr skali psnan aku scooter ni klu make up lawa la...

tp klu ko nk racing,mrmpit mmg xssuai...njin xthn...

antara satu sbb moto ada gear kbnyakan brgnya besi..mcm rntai spoket n sbgnya tp klu scooter pkai v-belt tp klu ko org kaya sthn skali tkr moto xda mslh..

moto nk thn lama....

jaga pntg n maintenance...

aku klu teori...

aku gmpk....

namkin
24-03-2008, 12:04 AM
aku nasihat kn ko amk jenama yamaha...

ego ok...sbb cc dia ok dgn bodynya...

lps 2 maintenace snang...

ada byk brg spare part....

lps 2...klu gilera...

gmpk,smart..laju pn laju...

mntnence nya ko jgn tkjut la...

lps 2 klu ego ko bole make up,cun,lawa,cntk...

tp akhr skali psnan aku scooter ni klu make up lawa la...

tp klu ko nk racing,mrmpit mmg xssuai...njin xthn...

antara satu sbb moto ada gear kbnyakan brgnya besi..mcm rntai spoket n sbgnya tp klu scooter pkai v-belt tp klu ko org kaya sthn skali tkr moto xda mslh..

moto nk thn lama....

jaga pntg n maintenance...

aku klu teori...

aku gmpk....

ha ah la...btol tu...enjin skuter aku rase mmg xbape nak tahan..
aku tgok skuter lamer org pakai..bunyi dier semacam je..mgkin kurang maintanen kot..moto tzm aku da 2 tahun xde maintanen tuka minyak itam ok je..lenjan je 160kmj kat hi-way..haha..

better pkai moto ade gear la..kalo kite ni kaki cilok..
skuter aku raser mcm xlarat je..setiap kali aku tgok org pulas minyak , bunyi moto tuh mcm bwk beban yg berat je..walopon yg bwk naik tu sorang je..

reez
06-04-2008, 12:43 AM
aku sedang memilih antara scooter ego, passion ngan click antara ketiga-tiga ni yg mane paling elok pd pandangan korang?


ego..click..passion...
ko ni laki ker pompuan??:-? :-?
scoot2 ni sesuai tuk org yg badan kecil..
lebih sesuai kalu pompuan la..

:)) :eek:

mrafif
06-04-2008, 01:01 AM
aku sedang memilih antara scooter ego, passion ngan click antara ketiga-tiga ni yg mane paling elok pd pandangan korang?

GILERA DUA STROK.. YG FORK TERBALIK..

mr.ajak
15-05-2008, 03:53 AM
aku dah pakai 2 stroke gilera hampir 2 tahun dah..
enjin memenag sedap tapi nak jaga dia susah sikitlah..
barang dia mahal... rasa macam tak berbaloi lak...
baik pakai kereta...

khairilhusni
15-05-2008, 08:04 AM
Gilera 150 cash 8k.
Mcm pakai kete jer.

DanielAriffin
15-05-2008, 08:34 AM
ha'ah,mmg toi pun..aku pun pakai moto 4 lejang jer..pakai lagenda je..dah masuk 4 tahun dah..takde problem pun..spare part pun murah n senang carik..

kalo ader bajet lebih,tak kisahlah nak amik skuter pun..better angkat ego,jgn amik ego S tu,tak lawa lah.

Hello geng...
Lagenda?? second motor aku tu... tapi selalu aku belasah dia compare then TZM.. pasal senang ada starter,aku beli masa tu yg limited edition punya.. banyak mata2 memandang bila aku parking.. seram pon ada!!!

z3t_ex
15-05-2008, 08:48 AM
aku dah pakai 2 stroke gilera hampir 2 tahun dah..
enjin memenag sedap tapi nak jaga dia susah sikitlah..
barang dia mahal... rasa macam tak berbaloi lak...
baik pakai kereta...

mane yg senang nk jaga?
gilera 2T or 4T?
aku kalo ade duit² nk angkat 2² skali,
buat koleksi..:D

sis_zety
21-05-2008, 12:04 AM
dulu aku pakai skuter...
skuter ni susah nak jage...
n cepat rosak...
maksud aku cepat rosak cam bunyi die...
2,3 thn pastu die akan wat hal...
member2 aku yg pakai skuter pon ckp camni gak...
tp skuter mmg bes...
cume ni la masalahnye...

kalau
21-05-2008, 12:52 AM
dulu aku pakai skuter...
skuter ni susah nak jage...
n cepat rosak...
maksud aku cepat rosak cam bunyi die...
2,3 thn pastu die akan wat hal...
member2 aku yg pakai skuter pon ckp camni gak...
tp skuter mmg bes...
cume ni la masalahnye...

scooter nih pakai belting. tu pasal die tak tahan...

yuyuaaron
21-05-2008, 03:57 AM
ko ambik modenas elegan. kompom best. aku pun [pakai ni. sempoi jak bila speeding.


atau mau gaya, pakai Cpi GTI (now known as Naza GTI 150)

ejus
21-05-2008, 04:13 AM
yg leh jimat minyak la best

cikepong
21-05-2008, 06:13 AM
:p :p :p kalau malu nak cakap motor ego.. cakap motor mio jer.. sama jer dua2 tu :))

motor meor?...:))

ke motor meowww...

barisan
26-05-2008, 06:06 PM
bro...kalau susah2 lu beli jer vespa px 150..carik murah2..pastu lu bikin enjin kasi kuat..lu try rembat ngan rxz..gua da try..selamba je...tp kalu lu pandai main gear vespa la..kalau x pandai lu bli honda cup je..xpayah pakai skuter ni..leceh dr segi maintanaince dia..adios...

ep073248
26-05-2008, 07:38 PM
korang ade perasan x skuter besar...tayar depan ade 2, aku nmpk kt ampang aritu..mmg berkualiti la sbb harge pon rm30k plus..mcm kete plak hehehe

MANNIJAM
26-05-2008, 10:33 PM
pakai la ego....aku pon ader ego jgk....heheheheheh

chokey84
12-06-2008, 02:30 AM
bro beli buat jln jauh ke dkt??
jauh maksud aku kalo ari2 g kje
mkn 40km~40km ke.. kalo jauh..
xdigalakkan pkai skuter.. baik
pkai kapcai jek.. skuter nie pkai
belting... kalo nak putus kita
xnmpk.. mengikt pengalaman aku la..

muamalahdotnet
13-06-2008, 11:58 PM
Aku pakai Nouvo 1st Edition, Enjin memang ori dari Jepun.. kelasss gituuu...

"Barang baik, mestila selalu kena curikkk...jagala baik2 yerrr.."

taurusboyz90
13-06-2008, 11:59 PM
Aku pakai Nouvo 1st Edition, Enjin memang ori dari Jepun.. kelasss gituuu...

"Barang baik, mestila selalu kena curikkk...jagala baik2 yerrr.."

nouvo baru ni x bezt ke bro?baru nak angkat..tapi tunggu yang nouvo 130cc punya la

muamalahdotnet
14-06-2008, 01:47 AM
nouvo baru ni x bezt ke bro?baru nak angkat..tapi tunggu yang nouvo 130cc punya la

nouvo yg latest2 ni enjin dia dah tak ori.. aku pakai nouvo yang cover dia kuning gold tu...

aiman27
14-05-2010, 06:35 PM
aku ade pakai scooter naza symphony dah 5thn pakai xde masalah..ni just nk share experienced sbb masa awal2 beli ramai kata naza tidak ok...tp drp pglmn aku td mereka silap...jgn terpengaruh sgt dgn kata2 penjual..mungkin dgn naza diorg dpt untung skit kot..atau mgkin ada sbb2 lain..hehe

FaridZainol
15-05-2010, 09:35 AM
Aku ada Suzuki VS 150...ok jer xder pape masalah so far
Laju pon laju jgak...so aku vote VS 150 la :D

Zul.H
15-05-2010, 09:38 AM
sym lah bro, baru ganaz

darkkiller
15-05-2010, 09:39 AM
aku pakai Ceria je..ok je ala-ala vespa

flygrow
15-05-2010, 11:20 AM
skang kebnyakan mto dari taiwan,pmasangan dr taiwan kot..mcm LC ke nouvo ke ego ke sym smpai la ke vs,so sblum bli usha2 la dlu brg2 sparepart supaya nti ble prob xde la kne tekan kaw2 kt kdai,part2 yg pling brsepah mcm sume mto yamaha td,,nk upgrade pun snang,klo sym xtau lg,vs pun boleh than bnyk lg sbb rmai gak yg pake vs n suzuki center jual part pun bleh than murah gak la kot..

shadowknightking1
15-05-2010, 07:57 PM
Gua pakai Elite 150 1st model service hanya waktu percuma sampai sekarang x tukar minyak tetapi masih ok.. ni baru lasak..

chavito
17-05-2010, 11:37 AM
aku pkai GTR..mmg best

qie_ekin
17-05-2010, 11:54 AM
pkai la gilera mmg best...version runner bkn rst... kalo kaki racing ler..hahaha

oimates
17-05-2010, 12:36 PM
pakai vespa baru la old school..tapi klu nak pakai kene berjiwa kenal skit la..hehe..byk dugaan yg akan menyusul..klu nak berdesup, angkat lah gilera..lazat perginya..hehe..

zerotech
17-05-2010, 12:38 PM
lama thread nih..

aku vote for gilera memang idaman nih..
tapi kalau stok pakai ari2 gi keje atau stok lenjan aku cadang VS 125/150 pun dah ok dah..
sebabnyer vs ni dah lama so kalau rosak n nak repair kebanyakan pomen sekrang dah tau mcm mana nak repair :D

mr_turner
17-05-2010, 01:21 PM
amik vs 125/150 jeeee..body ley tahan..perfomance...terbaekkk