PDA

View Full Version : Ask/Help Pakar Kulit di Kedah


ahib0205
22-03-2012, 10:05 AM
Kepada kawan-kawan carigold.com siapa yang tau kat mana nak jumpa Doktor Pakar Kulit di Kedah?


20/3/12 saya ada bawah anak pergi klinik biasa kat Jitra. Doktor refer ke Hospital Jitra

Pergi ke Hospital Jitra doktor kata takdak apa tu


21/3/12 Sekali lagi pergi ke Hospital Jitra sebab makin teruk. Doktor lelaki yang check kata tak tau penyakit apa dan dia bawa pergi jumpa Doktor perempuan kawan dia pun tak tau penyakit apat.

Depa refer ke Hospital Alor Star

Jumpa pakar kulit pun kata tak tau penyakit apa dan dia bagi multivitamin

seminggu kemudian jumpa dia balik


22/3/12

nak bawa jumpa doktor pakar kulit. Dengar kata ada kat Alor Star


UPDATE CADANGAN DARIPADA AHLI CARIGOLD.COM


dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? dulu ok gk...

Wan Mohd Zohdi Wan Ismail
1148A, Jln Seberang Perak, 05400 Alor Setar, Kedah
04-771 8644

anak tt umur bpe? kalau masih kanak2, cuba klinik ni memang terbaik...


Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan
No. 15, Lrg 20, Taman Petani Jaya, 08000, Sungai Petani, Kedah Tel. No: 04-4219484

kalau kt SP ada klinik kulit yg terkenal. mmg ramai pesakit. Klinik Kulit Perdana

Kalau kat Sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

KLINIK KULIT KHOO
POLIKLINIK PERDANA

Dr Khoo Oon Siang
MD USM, DPERM UK, MASD USA, DIP STD, ACD ITL

B7, Jalan Bakar Arang
08000 Sungat Petani Kedah

Tel: 04-424 4269

AHAD-JUMAAT
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

TUTUP: SABTU


hint utk mencari klinik ni;

Dari Tol Sg. Petani (Selatan) Kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) GIANT -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- TESCO, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp Logwan dikiri, then cari utk U-Turn
4-then selepas U-Turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas RHB bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

Di harap dapat membantu saudara..

bro....saya rasa ubat camni...kene ubat kampung...saya ada orang tua di kuala kedah..leh cuba ikhtiar...

kalau nk cuba kat Kulim ada satu Klinik Pakar
kulit, Klinik Arun rata-rata org mai kat klinik
ni, yg sudah-sudah InsyaAllah lega...

tt... Aku saje searching kt google... jumpa yg ni...

Klinik Pakar Kulit Leh
A76, Jln Indah 1, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah
04-431 2178

mana la tau...

tt duk mana,mai kat tunjang kedah ada kedai cina,bleh buat jgk,klu takmau mai kita try berubat kampung tgk,mai jumpa tok nyang kat pulaunyior,dia bleh berubat budak2,baru ni anak saya kena campak,buat ayaq ja,mandi 3 pagi campak keluaq habih,klu takmau jgk,ada 1 lagi tokwan plak kat kampung tok arang kodiang,yang ni pun byk jgk duk berubat budak,anak saya baru ni kena plak mcm kudis tu,dia gatai2 kat peha dia,kdg2 tu dia duk merap kita jgk la,pe kat toknyang tu ja,buat ayaq,mandi 3 pagi lega truih...klu kat nak mai try kat toknyang ni contct kita, 0195572102, ptg ka mlm ka mai ja,kat jitra,jalan pulau nyior tu.kita usaha ja.

TT,

saya tak pasti sama ada klinik di bawah ni sesuai atau tak, tapi dia listed sebagai dermatologist kat directory.

Name 1 Dr Venkat Skin & Cosmetic Laser Centre
Address No. 207, Jln Putera, 06250 Alor Setar, Kedah
Telephone 04-734 4652
Category Dermatologists (Skin Specialists)

Ni details klinik yang saya pegi tadi

POLIKLINIK KELUARGA
Perubatan Am dan Kulit

No.4, Taman Sri Cempaka,
06000 Jitra
Kedah Darul Aman

Tel: 04-919 0264

Ni gambar Dr. Mohd Nasir yang saya jumpa tadi

YUP pndapat aku sama ngan Amry ni.

Kat Alor Setar ni Dr. Venkat ni paling femes..

Aku prnah bawak sedara aku p kat Klinik Dr. Venkat di Jln Putra, Alor Setar [brdekatan area Plaza Sentosa]


http://4.bp.blogspot.com/-lJpMupoUMSI/TujMmRX9ZmI/AAAAAAAAEs8/Xls0-dyuLsw/s1600/mzahir12.JPG

Kebetulan masa aku pegi klinik ni, aku jumpa Pakar Motivasi yg femes si Dr Shukri Abdullah.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263024_219947368046943_176788149029532_551664_2061 747_n.jpg

Dia ni pun ade masalah kulit rupanya.. Hehe.. :">

Alhamdulillah dgn izin Allah pnyakit kulit sdara aku sembuh spt biasa..

ahib0205
22-03-2012, 10:10 AM
Setiap maam anak tidur tak lena.

Tidur sejam, terjaga nangis. Kadang kadang pujuk tidur balik

Macam pagi-pagi tadi dia terjaga asyik nangis tak mau tidur semula

saya bawa naik kereta pusing-pusing bagi dia ralit pastu tak nangis


Ni sekarang dia tengah tidur dan saya siap-siap nak pegi alor star cari pakar kulit


kesian nak merangkak tak boleh sakit kat lutut tu. tapi dia gagah merangkak jugak tonggeng guna kaki :((

kasturi
22-03-2012, 10:12 AM
anak masta umur berape..? kulit dia melecet ke...?

ahib0205
22-03-2012, 10:19 AM
anak masta umur berape..? kulit dia melecet ke...?


anak umur 11 bulan

bukan melecet tapi ada macam gelembung ada air

doktor kata bukan kudis dan bukan campak

doktor kata jangkitan virus

saya tengah upload gambar

ahib0205
22-03-2012, 10:23 AM
Ni antara sakit kulit tu kat lutut, punggung dan tangan

sekarang dah nampak mula merebak kat leher, bawah mata, hidung, tapak tangan

siapa tau kat mana pakar kulit di kedah minta tolong sms alamat ke hp saya ye 013-2785 103

Terima kasih semua

amry92
22-03-2012, 10:26 AM
Ni antara sakit kulit tu kat lutut, punggung dan tangan

sekarang dah nampak mula merebak kat leher, bawah mata, hidung, tapak tangan

siapa tau kat mana pakar kulit di kedah minta tolong sms alamat ke hp saya ye 013-2785 103

Terima kasih semua



kalau alor star,yg berkesan utk jerawat sy taw la...

tp klau mcm nie....sy syorkan....cuba ke sungai petani....disana byk pakar kulit....

:):)

ahib0205
22-03-2012, 10:28 AM
kalau alor star,yg berkesan utk jerawat sy taw la...

tp klau mcm nie....sy syorkan....cuba ke sungai petani....disana byk pakar kulit....

:):)


boleh tau details kat mana lokasi?

amry92
22-03-2012, 10:30 AM
boleh tau details kat mana lokasi?


ada 1 klinik cina,famous sgt....

tp sy lupa la nmanya,sorry sgt...

1 je sy egt...klinik dy berdekatan dgn pusat bandar iaitu dikawasan central square...

dah try poliklinik di pekan alor star?
di city plaza..

nisuh
22-03-2012, 10:30 AM
x sampai hati nak nengok..

anak den yg kena chicken pox pon dah sayu..:(:(

orgbendang
22-03-2012, 10:31 AM
dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? dulu ok gk...

Wan Mohd Zohdi Wan Ismail
1148A, Jln Seberang Perak, 05400 Alor Setar, Kedah
04-771 8644

kasturi
22-03-2012, 10:32 AM
aduhhh...kesiannya..... :((
tapi kenapa hospital pakar kulit kerajaan pon xtahu...? kadang2 diaorg ni ambik ringan.... :mad:

masta try tanya jugak org2 tua...mungkin ada petua2 yg berguna.....

semoga jumpa penawar dan sembuh hendaknya.....

amry92
22-03-2012, 10:32 AM
x sampai hati nak nengok..

anak den yg kena chicken pox pon dah sayu..:(:(

den keno pon teyak... :((:((:((
dlu je la..haha

302
22-03-2012, 10:32 AM
Kesian aku tgk anak tt..moge cepat jumpe ngan penawar

Masterplan
22-03-2012, 10:32 AM
anak tt umur bpe? kalau masih kanak2, cuba klinik ni memang terbaik...


Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan
No. 15, Lrg 20, Taman Petani Jaya, 08000, Sungai Petani, Kedah Tel. No: 04-4219484

gaban_baik
22-03-2012, 10:32 AM
tt... Aku saje searching kt google... jumpa yg ni...

Klinik Pakar Kulit Leh
A76, Jln Indah 1, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah
04-431 2178

mana la tau...

amry92
22-03-2012, 10:32 AM
aduhhh...kesiannya..... :((
tapi kenapa hospital pakar kulit kerajaan pon xtahu...? kadang2 diaorg ni ambik ringan.... :mad:

masta try tanya jugak org2 tua...mungkin ada petua2 yg berguna.....

semoga jumpa penawar dan sembuh hendaknya.....


perkara biasa...

nk terbaik,go private...

:):)

amry92
22-03-2012, 10:33 AM
tt... Aku saje searching kt google... jumpa yg ni...

Klinik Pakar Kulit Leh
A76, Jln Indah 1, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah
04-431 2178

mana la tau...


mgkin berguna tp yg sy mention tu bkn yg ini...

Hidier
22-03-2012, 10:37 AM
aku tanya kat encik google, dapat info ni..
tapi hang kena pi forum sebelah la kalau nak baca semua cite..

http://eforum1.cari.com.my/mobile/?tid-326153-page-2.html

et2605 posted at 23-4-2009 11:1427 #
Originally posted by noret at 16-1-2008 16:52
tanah merah, jitra
klinik dia dgr kata kat pantai halban........
tp xpenah p la........
dgr ...


klinik ni mmg ok...kuku wife saya rosak teruk...ambik ubat dekat sinilah...alhamdulillah...skrg dah baik sepenuhnya...

northbioasli
22-03-2012, 10:37 AM
anak umur 11 bulan

bukan melecet tapi ada macam gelembung ada air

doktor kata bukan kudis dan bukan campak

doktor kata jangkitan virus

saya tengah upload gambar

bro....saya rasa ubat camni...kene ubat kampung...saya ada orang tua di kuala kedah..leh cuba ikhtiar...

amry92
22-03-2012, 10:37 AM
haa...1 lg,abg sy ckp klinik dr venkat di jln putra,alor star...

famous tu boleyh than jugak..

northbioasli
22-03-2012, 10:37 AM
Ni antara sakit kulit tu kat lutut, punggung dan tangan

sekarang dah nampak mula merebak kat leher, bawah mata, hidung, tapak tangan

siapa tau kat mana pakar kulit di kedah minta tolong sms alamat ke hp saya ye 013-2785 103

Terima kasih semua

campak niii.....

gaban_baik
22-03-2012, 10:38 AM
mgkin berguna tp yg sy mention tu bkn yg ini...

sebab bila aku google ramai org ckp pasal klinik tu... :)

msapar
22-03-2012, 10:39 AM
Klu kanak-kanak elok pi pakar kanak-kanak, maybe alahan something or serangga,

amry92
22-03-2012, 10:39 AM
sebab bila aku google ramai org ckp pasal klinik tu... :)


hah..ok..xde hal la tuh..
mgkin jugak yg ini,psal aku tawu sal klinik tu je...
xtawu plak alamat...hehe...

northbioasli
22-03-2012, 10:40 AM
kalau tuan tanah nak aku bawak jumpa orang tua tu...pm aku..dah banyak gak die dok berjasa...berubat kanak kanak

amry92
22-03-2012, 10:40 AM
Klu kanak-kanak elok pi pakar kanak-kanak, maybe alahan something or serangga,


rsanya alahan la...
budak2 jrg kne campak...

amry92
22-03-2012, 10:41 AM
kalau tuan tanah nak aku bawak jumpa orang tua tu...pm aku..dah banyak gak die dok berjasa...berubat kanak kanak


terbaik lah kau...
mcm nie la komuniti ...

hormat la dgn kau...

firtdoch
22-03-2012, 10:44 AM
haa...1 lg,abg sy ckp klinik dr venkat di jln putra,alor star...

famous tu boleyh than jugak..

klinik ni mmg famous,segala jenis masalah kulit dia tau..tp untuk kanak2 rasa2 boleh...ataupun TT try klinik pakar kanak2 dekat lorong merpati..dekat dgn sekolah st micheal..nama klinik doktor YEOH..situ terbaik utk kanak2...

i_mfadzilah
22-03-2012, 10:45 AM
Tt, kat sungai petani tu ada klinik pakar kulit dr khoo kalau tak silap. Dkt ngan bakar arang.. jalan nk menghala ke taman sejati blah kiri... Deret shop lot..

nisuh
22-03-2012, 10:48 AM
kemungkinan alahan..tp ketahanan kulit melawan virus tu yg nak kena jaga..

ada yg blh hilang bila sapu drapolen..tp hilang luaran jek..ni pe yg den tau la..

dragger
22-03-2012, 10:48 AM
kalau kt SP ada klinik kulit yg terkenal. mmg ramai pesakit. Klinik Kulit Perdana

msapar
22-03-2012, 10:48 AM
Klu kanak-kanak elok pi pakar kanak-kanak, maybe alahan something or serangga,

berdasarkan pengamatan aku doctor pakar kanak-kanak lebih detail pemeriksaannya dan ubat yang sesuai dengan kanak2 mengikut umur apa pun bebanyak berdoa dan bersabar, itu tanda TT bapa yang penyayang :D

ahib0205
22-03-2012, 10:52 AM
anak tt umur bpe? kalau masih kanak2, cuba klinik ni memang terbaik...


Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan
No. 15, Lrg 20, Taman Petani Jaya, 08000, Sungai Petani, Kedah Tel. No: 04-4219484


terima kasih bro :)

anak umur 11 bulan

bukan melecet tapi ada macam gelembung ada air

doktor kata bukan kudis dan bukan campak

doktor kata jangkitan virus

saya tengah upload gambar

ahib0205
22-03-2012, 10:53 AM
dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? dulu ok gk...

Wan Mohd Zohdi Wan Ismail
1148A, Jln Seberang Perak, 05400 Alor Setar, Kedah
04-771 8644

saya baru hari ni nak start pergi cari pakar


terima kasih atas cadangan

firtdoch
22-03-2012, 10:54 AM
anak aku skrang umo setahun,skrang ni tgh demam baik...ruam satu badan,semalam pegi amik air penawar dekat org kampung mertua aku..sebelum ni anak aku demam 5hari dah ni..dah jadi demam campak baik,dah merebak satu badan smpai kaki..petanda nk abis demam..org tua cakap..btul kan..

helmi1984
22-03-2012, 10:54 AM
sy hanya mampu doakan anak TT sembuh dgn cepat dan dipermudahkan segala urusan ye TT..saya cube tanya org2 sal benda ni gak

baitul
22-03-2012, 10:54 AM
anak aku penah kena penyakit kulit camni, doc sini ckp kudis buta, so dia bagi ubat untuk kudis buta, alhamdulilah la, abis suma kain baju 1 family kena rebus sebab nak bunuh virus tu, (kalo penyakit anak tt lain xtahu la, nampak cam sama ja)

hairi1210
22-03-2012, 10:55 AM
Kalau kat Sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

KLINIK KULIT KHOO
POLIKLINIK PERDANA

Dr Khoo Oon Siang
MD USM, DPERM UK, MASD USA, DIP STD, ACD ITL

B7, Jalan Bakar Arang
08000 Sungat Petani Kedah

Tel: 04-424 4269

AHAD-JUMAAT
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

TUTUP: SABTU


hint utk mencari klinik ni;

Dari Tol Sg. Petani (Selatan) Kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) GIANT -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- TESCO, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp Logwan dikiri, then cari utk U-Turn
4-then selepas U-Turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas RHB bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

Di harap dapat membantu saudara..

aprioq
22-03-2012, 10:56 AM
tt... Try p Klinik Kulit Khoo...
klinik ni mmg ramai orang p kat sungai petani..
ni maps dia
http://www.701panduan.com/medical-clinics-malaysia/klinik-kulit-khoo-map-29603.html

aprioq
22-03-2012, 10:59 AM
Kalau kat Sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

KLINIK KULIT KHOO
POLIKLINIK PERDANA

Dr Khoo Oon Siang
MD USM, DPERM UK, MASD USA, DIP STD, ACD ITL

B7, Jalan Bakar Arang
08000 Sungat Petani Kedah

Tel: 04-424 4269

AHAD-JUMAAT
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

TUTUP: SABTU


hint utk mencari klinik ni;

Dari Tol Sg. Petani (Selatan) Kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) GIANT -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- TESCO, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp Logwan dikiri, then cari utk U-Turn
4-then selepas U-Turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas RHB bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

Di harap dapat membantu saudara..

ya betul... klinik ni yang dimaksudkan.... try la p InsyaAllah :)....

ahib0205
22-03-2012, 11:00 AM
kalau tuan tanah nak aku bawak jumpa orang tua tu...pm aku..dah banyak gak die dok berjasa...berubat kanak kanak

dah PM bro

i_mfadzilah
22-03-2012, 11:01 AM
Kalau kat Sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

KLINIK KULIT KHOO
POLIKLINIK PERDANA

Dr Khoo Oon Siang
MD USM, DPERM UK, MASD USA, DIP STD, ACD ITL

B7, Jalan Bakar Arang
08000 Sungat Petani Kedah

Tel: 04-424 4269

AHAD-JUMAAT
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

TUTUP: SABTU


hint utk mencari klinik ni;

Dari Tol Sg. Petani (Selatan) Kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) GIANT -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- TESCO, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp Logwan dikiri, then cari utk U-Turn
4-then selepas U-Turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas RHB bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

Di harap dapat membantu saudara..

Tt,klinik ni la cek nak habaq... Dengaq kata memang baguih. Nnti boleh la cuba ikhthiar..

ahib0205
22-03-2012, 11:02 AM
rsanya alahan la...
budak2 jrg kne campak...

doktor yang saya jumpa kata budak-budak pun boleh kena campak jugak

hairi1210
22-03-2012, 11:02 AM
tt... Try p Klinik Kulit Khoo...
klinik ni mmg ramai orang p kat sungai petani..
ni maps dia
http://www.701panduan.com/medical-clinics-malaysia/klinik-kulit-khoo-map-29603.html

hahaha... betul2..
try ikhtiar kat sana..
klinik kulit ni mmg femes kat sg. petani..

ahib0205
22-03-2012, 11:03 AM
kemungkinan alahan..tp ketahanan kulit melawan virus tu yg nak kena jaga..

ada yg blh hilang bila sapu drapolen..tp hilang luaran jek..ni pe yg den tau la..


doktor pakar kuit kat hospital alor star kata jangan mandi/kena banyak air

biarkan kering je kat tempat luka tu

saya tanya dia ada bagi ubat sapu ke

doktor tu kata tak bole bagi ubat sapu nanti lagi merebak

wallahua'lam

seth
22-03-2012, 11:06 AM
klinik venkat tu ok..tp mahal sikit la..sebab ubat dia byk dr oversea..

ahib0205
22-03-2012, 11:07 AM
anak aku skrang umo setahun,skrang ni tgh demam baik...ruam satu badan,semalam pegi amik air penawar dekat org kampung mertua aku..sebelum ni anak aku demam 5hari dah ni..dah jadi demam campak baik,dah merebak satu badan smpai kaki..petanda nk abis demam..org tua cakap..btul kan..

anak saya asalnya pun demam start minggu lepas

lepastu dah baik 2 hari

dan demam semula

lepas tu baru start tumbuh kat tangan

sekarang ni pun memang dok bagi makan ubat demam lagi

ahib0205
22-03-2012, 11:08 AM
anak aku penah kena penyakit kulit camni, doc sini ckp kudis buta, so dia bagi ubat untuk kudis buta, alhamdulilah la, abis suma kain baju 1 family kena rebus sebab nak bunuh virus tu, (kalo penyakit anak tt lain xtahu la, nampak cam sama ja)

5 orang doktor dah saya jumpa depa tak berani kata penyakit apa :((

siap ada doktor yang terkejut lagi kata tak pernah jumpa

saya pun cakap kat doktor tu, doktor sendiri pun terkejut, inikan saya tak tau apa lagi la terkejut

lockon
22-03-2012, 11:10 AM
ada.kt Alor Setar ada klinik kulit depan Sentosa Plaza..sebelah panggung Rex..nama Dr Veerkat kot klu x salah..

ahib0205
22-03-2012, 11:16 AM
saya tengah tunggu anak jaga dari tidur baru nak keluar cari.

planning hari ni nak cuba kat kawasan alor star dulu

tak sampai hati nak kejut dia. lena sangat tidur tu

ni gambar punggung sebelah lagi

pioneersynergy2u
22-03-2012, 11:19 AM
Cuba klinik vinkat kat jalan putra a/s

Shuk_07
22-03-2012, 11:26 AM
tt cuba try ada forumer td bg tau kat sg petani..klinik tu bagus..pnah antar anak skit kulit..

ahib0205
22-03-2012, 11:43 AM
ok anak dah bangun

nak bagi makan ubat terus nak p alor star dulu hari ni

terima kasih kepada semua yang kongsi kat sini dan yang ada sms

nisuh
22-03-2012, 11:48 AM
doktor pakar kuit kat hospital alor star kata jangan mandi/kena banyak air

biarkan kering je kat tempat luka tu

saya tanya dia ada bagi ubat sapu ke

doktor tu kata tak bole bagi ubat sapu nanti lagi merebak

wallahua'lam


kalu ada luka mmg x blh sapu masta, nnti racun masuk dlm bdn plak..

kalu sapu luar2 x pa..cuma khuatir kalau2 tempat tu pecah, ada potensi krim td meresap masuk. tu pasal Dr x nak amik risiko.

ikutkan penerangan masta, demam - bdn lesu - kluar bintik2 air..mmg simptom kena virus masta..

ada mkn pelik2 ka..?

insyiİ
22-03-2012, 12:00 PM
sblm jd gini, dia ada makan apa2 ubat ke ahib? kot le alahan ubat....

baju2 dia semua.....termasuk baju mak ayah....cuci balik...dulu2 mak kwn akak dia rebus semua baju utk matikan kuman...supaya tak merebak

hisham27
22-03-2012, 12:00 PM
Anak aku dulu kena penyakit lebih kurang macam nih laa ... mengelembung macam kena air panas ..

Aku bawak gi Darul Salam kelolaan Ust. Ismail Kamus, dia doakan air lepas tuh dia suruh ambik daun belimbing besi untuk buat ubat.
Daun belimbing nih di tumbuk hancur & dicampurkan dgn sedikit kapur makan. Alhamdulliah esoknya gelembung dah semakin kecut.

So TT boleh laa cari mana² perubatan alternatif kat area sana, disamping tuh cuba gak laa perubatan moden nih ...:)

aroy64
22-03-2012, 12:13 PM
kalau nk cuba kat Kulim ada satu Klinik Pakar
kulit, Klinik Arun rata-rata org mai kat klinik
ni, yg sudah-sudah InsyaAllah lega...

zydy
22-03-2012, 12:24 PM
tt duk mana,mai kat tunjang kedah ada kedai cina,bleh buat jgk,klu takmau mai kita try berubat kampung tgk,mai jumpa tok nyang kat pulaunyior,dia bleh berubat budak2,baru ni anak saya kena campak,buat ayaq ja,mandi 3 pagi campak keluaq habih,klu takmau jgk,ada 1 lagi tokwan plak kat kampung tok arang kodiang,yang ni pun byk jgk duk berubat budak,anak saya baru ni kena plak mcm kudis tu,dia gatai2 kat peha dia,kdg2 tu dia duk merap kita jgk la,pe kat toknyang tu ja,buat ayaq,mandi 3 pagi lega truih...klu kat nak mai try kat toknyang ni contct kita, 0195572102, ptg ka mlm ka mai ja,kat jitra,jalan pulau nyior tu.kita usaha ja.

gilagilaremaja
22-03-2012, 12:53 PM
di hospital sultanah bahiyah ada dr pakar kulit (dermatologi),
dr m. balakrishnan. sebelum tu tt kena dapatkan surat rujukan
dari hospital jitra atau mana2 klinik kesihatan untuk dirujuk
terus ke klinik pakar tersebut.

Megat Sri Rama
22-03-2012, 01:03 PM
TT,

saya tak pasti sama ada klinik di bawah ni sesuai atau tak, tapi dia listed sebagai dermatologist kat directory.

Name 1 Dr Venkat Skin & Cosmetic Laser Centre
Address No. 207, Jln Putera, 06250 Alor Setar, Kedah
Telephone 04-734 4652
Category Dermatologists (Skin Specialists)

northbioasli
22-03-2012, 01:05 PM
aku cakap penyakit ni kene pakai ubat kampung ajer tak nak caya~X(

ahib0205
22-03-2012, 01:42 PM
aku cakap penyakit ni kene pakai ubat kampung ajer tak nak caya~X(

bukan soa percaya dan tak percaya dengan ubat kampung bro

arwah tok saya pun ada salah seorang pengubat cara kampung kampung


pertama sekali saya nak tau dari segi teknikalnya apa penyakit ni

ahib0205
22-03-2012, 01:43 PM
TT,

saya tak pasti sama ada klinik di bawah ni sesuai atau tak, tapi dia listed sebagai dermatologist kat directory.

Name 1 Dr Venkat Skin & Cosmetic Laser Centre
Address No. 207, Jln Putera, 06250 Alor Setar, Kedah
Telephone 04-734 4652
Category Dermatologists (Skin Specialists)


terima kasih banyak bro :)

tupat
22-03-2012, 01:53 PM
aku doakan yang terbaik untuk kesihatan anak tt...terbaik warga CG ramai yg prihatin n berkongsi info...

ahib0205
22-03-2012, 02:02 PM
kalu ada luka mmg x blh sapu masta, nnti racun masuk dlm bdn plak..

kalu sapu luar2 x pa..cuma khuatir kalau2 tempat tu pecah, ada potensi krim td meresap masuk. tu pasal Dr x nak amik risiko.

ikutkan penerangan masta, demam - bdn lesu - kluar bintik2 air..mmg simptom kena virus masta..

ada mkn pelik2 ka..?

memang betul bro kata tu

anak saya kena jangkitan virus sepertimana semua doktor kata

ahib0205
22-03-2012, 02:12 PM
Lepas baru je keluar rumah tadi saya dapat sms daripada no: 012-XXX 3320

Assalam. cuba pegi kat klinik keluarga kat tmn cempaka area pantai halban. jumpa Dr. Nasir @ Dr. Marina - kak sarah



Oleh kerana saya duduk area sini, saya pun cuba nak singgah dulu di Poliklinik Keluarga berhadapan Pasaraya Yawata

Saya dimaklumkan oleh saudari yang jaga kaunter bahawa doktor yang sedang bertugas ialah Dr. Nasir iaitu Doktor Pakar Kulit

Saya ambil langkah untuk cuba berjumpa dengan Dr. Nasir.


Alhamdulillah saya dah tau apa penyakit anak saya.

Dr. Nasir memakumkan anak saya telah dijangkiti virus koksaki atau dipanggil penyakit kaki tangan dan mulut

tiada ubat untuk mengubati virus kerana ianya akan baik sendiri.

StanNero
22-03-2012, 02:15 PM
Oleh kerana saya duduk area sini, saya pun cuba nak singgah dulu di Poliklinik Keluarga berhadapan Pasaraya Yawata

Saya dimaklumkan oleh saudari yang jaga kaunter bahawa doktor yang sedang bertugas ialah Dr. Nasir iaitu Doktor Pakar Kulit

Saya ambil langkah untuk cuba berjumpa dengan Dr. Nasir.


Alhamdulillah saya dah tau apa penyakit anak saya.

Dr. Nasir memakumkan anak saya telah dijangkiti virus koksaki atau dipanggil penyakit kaki tangan dan mulut

tiada ubat untuk mengubati virus kerana ianya akan baik sendiri.

oooo zaman 90 an dulu popular dgn virus koksaki ni

matzul
22-03-2012, 02:17 PM
kat simpang kuala ada satu klinik kulit. tak ingat apa nama klinik tu.

matzul
22-03-2012, 02:18 PM
kejap lagi lalu kat simpang kuala, a.setar. insyaAllah sy snap picture klinik tu...

Sengkuang13
22-03-2012, 02:23 PM
tt cam mna ngan anak tt dh ok ker belum..

ahib0205
22-03-2012, 02:26 PM
kejap lagi lalu kat simpang kuala, a.setar. insyaAllah sy snap picture klinik tu...

bersungguh-sungguh terima kasih bro

ahib0205
22-03-2012, 02:29 PM
tt cam mna ngan anak tt dh ok ker belum..


anak sya tengah tidur sekarang ni

tadi saya bagi makan aiskrim seperti yang dinasihati oleh Dr. Nasir

kanak-kanak yang kena penyakit ni akan mula hilang selera makan sebab kat tekak dia ada macam ulser.

boleh jadi nak telan air liur pun tak boleh sebab terlalu teruk ulser tu

Dr. Nasir bagtau saya lagi oleh kerana dah terlalu banyak jadi kat luar, kat dalam mulut akan jadi sikit je. Sejuk dengar macam tu :)

ahib0205
22-03-2012, 03:01 PM
Ni details klinik yang saya pegi tadi

POLIKLINIK KELUARGA
Perubatan Am dan Kulit

No.4, Taman Sri Cempaka,
06000 Jitra
Kedah Darul Aman

Tel: 04-919 0264

Ni gambar Dr. Mohd Nasir yang saya jumpa tadi

mr_x6006
22-03-2012, 03:04 PM
haa...1 lg,abg sy ckp klinik dr venkat di jln putra,alor star...

famous tu boleyh than jugak..

YUP pndapat aku sama ngan Amry ni.

Kat Alor Setar ni Dr. Venkat ni paling femes..

Aku prnah bawak sedara aku p kat Klinik Dr. Venkat di Jln Putra, Alor Setar [brdekatan area Plaza Sentosa]


http://4.bp.blogspot.com/-lJpMupoUMSI/TujMmRX9ZmI/AAAAAAAAEs8/Xls0-dyuLsw/s1600/mzahir12.JPG

Kebetulan masa aku pegi klinik ni, aku jumpa Pakar Motivasi yg femes si Dr Shukri Abdullah.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263024_219947368046943_176788149029532_551664_2061 747_n.jpg

Dia ni pun ade masalah kulit rupanya.. Hehe.. :">

Alhamdulillah dgn izin Allah pnyakit kulit sdara aku sembuh spt biasa..

ahib0205
24-03-2012, 08:42 AM
update cadangan daripada ahli carigold.com dah letak di page depan untuk rujukan pada masa akan datang


dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? Dulu ok gk...

Wan mohd zohdi wan ismail
1148a, jln seberang perak, 05400 alor setar, kedah
04-771 8644

anak tt umur bpe? Kalau masih kanak2, cuba klinik ni memang terbaik...


klinik pakar kanak-kanak harcharan
no. 15, lrg 20, taman petani jaya, 08000, sungai petani, kedah tel. No: 04-4219484

kalau kt sp ada klinik kulit yg terkenal. Mmg ramai pesakit. Klinik kulit perdana

kalau kat sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
Boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

Klinik kulit khoo
poliklinik perdana

dr khoo oon siang
md usm, dperm uk, masd usa, dip std, acd itl

b7, jalan bakar arang
08000 sungat petani kedah

tel: 04-424 4269

ahad-jumaat
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

tutup: Sabtu


hint utk mencari klinik ni;

dari tol sg. Petani (selatan) kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) giant -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- tesco, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp logwan dikiri, then cari utk u-turn
4-then selepas u-turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas rhb bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

di harap dapat membantu saudara..

bro....saya rasa ubat camni...kene ubat kampung...saya ada orang tua di kuala kedah..leh cuba ikhtiar...

kalau nk cuba kat kulim ada satu klinik pakar
kulit, klinik arun rata-rata org mai kat klinik
ni, yg sudah-sudah insyaallah lega...

tt... Aku saje searching kt google... Jumpa yg ni...

Klinik pakar kulit leh
a76, jln indah 1, taman sejati indah, 08000 sungai petani, kedah
04-431 2178

mana la tau...

tt duk mana,mai kat tunjang kedah ada kedai cina,bleh buat jgk,klu takmau mai kita try berubat kampung tgk,mai jumpa tok nyang kat pulaunyior,dia bleh berubat budak2,baru ni anak saya kena campak,buat ayaq ja,mandi 3 pagi campak keluaq habih,klu takmau jgk,ada 1 lagi tokwan plak kat kampung tok arang kodiang,yang ni pun byk jgk duk berubat budak,anak saya baru ni kena plak mcm kudis tu,dia gatai2 kat peha dia,kdg2 tu dia duk merap kita jgk la,pe kat toknyang tu ja,buat ayaq,mandi 3 pagi lega truih...klu kat nak mai try kat toknyang ni contct kita, 0195572102, ptg ka mlm ka mai ja,kat jitra,jalan pulau nyior tu.kita usaha ja.

tt,

saya tak pasti sama ada klinik di bawah ni sesuai atau tak, tapi dia listed sebagai dermatologist kat directory.

Name 1 dr venkat skin & cosmetic laser centre
address no. 207, jln putera, 06250 alor setar, kedah
telephone 04-734 4652
category dermatologists (skin specialists)

ni details klinik yang saya pegi tadi

poliklinik keluarga
perubatan am dan kulit

no.4, taman sri cempaka,
06000 jitra
kedah darul aman

tel: 04-919 0264

ni gambar dr. Mohd nasir yang saya jumpa tadi

yup pndapat aku sama ngan amry ni.

Kat alor setar ni dr. Venkat ni paling femes..

Aku prnah bawak sedara aku p kat klinik dr. Venkat di jln putra, alor setar [brdekatan area plaza sentosa]


http://4.bp.blogspot.com/-ljpmupoumsi/tujmmrx9zmi/aaaaaaaaes8/xls0-dyulsw/s1600/mzahir12.jpg

kebetulan masa aku pegi klinik ni, aku jumpa pakar motivasi yg femes si dr shukri abdullah.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263024_219947368046943_176788149029532_551664_2061 747_n.jpg

dia ni pun ade masalah kulit rupanya.. Hehe.. :">

alhamdulillah dgn izin allah pnyakit kulit sdara aku sembuh spt biasa..

redzo_86
24-03-2012, 09:46 AM
Bro ahib nnt update progress ank bro..bule gk jd panduan..

By the way nih link info tp ingris la

http://www.medicinenet.com/coxsackie_virus/article.htm

bart72
24-03-2012, 09:59 AM
nie bukan campak ke bro

ahib0205
24-03-2012, 10:55 AM
Bro ahib nnt update progress ank bro..bule gk jd panduan..

By the way nih link info tp ingris la

http://www.medicinenet.com/coxsackie_virus/article.htm


ok nanti saya kongsikan di thread bawah ni saya buka lebih khusus bincangkan pasal virus koksaki / penyakit kaki tangan dan mulut

memang sangat sayu tengok anak kecik tanggung sakit ni :((


http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=320600

BOCEH
24-03-2012, 10:59 AM
nati kalau jumpa klinik atau pakar kulit yg bro xpernah pi aku rojer

Megat Sri Rama
24-03-2012, 11:06 AM
Ejaan sebenar adalah Coxsackie

sekian, terima kasih.

[V]endetta
24-03-2012, 11:17 AM
siannya, kalau TT kat KL boleh la saya bantu... apa2 pun saya doakan yg terbaik buat anak TT...

rustam
24-03-2012, 11:33 AM
Semoga anak cepat sembuh bro, baru dapat tahu hari ni.

mohaz
29-10-2014, 09:23 AM
ade pape update dr tt x?

ahib0205
29-10-2014, 11:28 AM
ade pape update dr tt x?

saya buka thread 22-03-2012, 10:05 AM

Alhamdulillah dah sihat anak saya :)

joelerry
29-10-2014, 12:17 PM
boleh cerita lebih lanjut tak TT?..

bravuris
29-10-2014, 12:20 PM
saya buka thread 22-03-2012, 10:05 AM

Alhamdulillah dah sihat anak saya :)

alhamdulillah

ahib0205
29-10-2014, 12:23 PM
boleh cerita lebih lanjut tak TT?..

ini adalah virus kaki tangan dan mulut

virus tiada ubat

perlukan masa akan kurang dan habis sendiri

sama juga dengan virus demam campak


apa yang boleh dibuat pantau makan minum


memang anak takde selera makan apa pun, namun aiskrim adalah penyelesaian terbaik

takpa bairkan dia makan aiskrim banyak banyak jenis yang dalam bekas tu

kuchikara
29-10-2014, 12:51 PM
ada 1 klinik cina,famous sgt....

tp sy lupa la nmanya,sorry sgt...

1 je sy egt...klinik dy berdekatan dgn pusat bandar iaitu dikawasan central square...

dah try poliklinik di pekan alor star?
di city plaza..

Klinik pakar kanak2 C.P. Ooi kot bro.. btul..?
sblh central square deret Ambank..