PDA

View Full Version : Perkhidmatan Menyewa Helikopter (helicopter charter services)


Bro_Izantie
20-03-2012, 10:18 PM
Salam to all my friend,

We are an established helicopter operator, operating from Subang airport with EC120B and AS350B helicopters which can accommodate for 4 and 5 passengers.

The services that we provide are as follows:
- KL Helicopter Tours.(30 mins and 60 mins).
- VIP/Passenger flights to selected locations.
-Special occasions flights such as birthdays, weddings, anniversaries, etc.
-Helicopter joyrides.
-Aerial photography and fliming flights.
-Aerial survey flights/Site Inspections.
-Recreational flights (Golf/Fishing/Holiday).
Flights can be pre-arranged and can be conducted from pre determined
locations, e.g. from clients facility.

PA insurance coverage shall be provided for all passengers while the
helicopter will be covered under liability and hull insurance.

Sesiapa yang berminat untuk menyewa perkhidmatan penerbangan melalui helikopter seluruh semenanjung Malaysia (Sabah dan Sarawak boleh dipertimbangkan) boleh hubungi aku untuk tempahan segera.

Kadar sewaan adalah seperti berikut:

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/EC120_3.jpg

1. 1 Jam Penerbangan (4 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,000.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (EC 120).

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/as350.jpg

2. 1 Jam Penerbangan (5 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,500.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (AS 350).

Nota: Kadar sewaan adalah dikira dari jam penerbangan helikopter!

Untuk tempahan dan keterangan lanjut, tuan/puan boleh hubungi talian

013-6068441

atau email

tuahtiga@yahoo.com.my

Untuk sebarang urusan. Abadikan majlis perkahwinan anda dengan klimaks yang akan dikenang hingga akhir hayat atau terbanglah sepuasnya melayang ibarat burung bebas...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

EDIT UNTUK INFO YG LATEST - TAHUN 2014

Kami, Tuahtiga Enterprise, syarikat penyedia perkhidmatan menyewa helikopter ( HELICOPTER CHARTER SERVICES ) menawarkan tuan/puan untuk terbang bersama kami dengan caj yang berpatutan untuk sebarang aktiviti dan apa sahaja keperluan dan kepuasan pelanggan. Beroperasi dari Subang Skypark dan bersedia untuk memberi perkhidmatan seperti berikut:

- KL Tour.
- Lawatan Tapak/Off Shore.
- Majlis Perkahwinan/Korporat.
- Joyride / Skytour.
- Penggambaran Udara/Lakonan.
- Apa sahaja keperluan penerbangan.

Nota Khas: Pihak kami mengenakan caj seperti yang tertera di bawah (termasuk insuran penumpang) dengan kiraan masa pesawat mula berlepas dari Subang ke destinasi pilihan anda dan seterusnya mendarat semula di Subang. Dalam ertikata lain jam penerbangan kami pergi dan pulang dengan selamat dicaj sepenuhnya. Bagi penggambaran udara, RM500 akan dicaj untuk permit dari pihak JUPEN. Kadar bayaran dengan kiraan 1 jam adalah seperti berikut:

a. Helikopter jenis EC120B (4 penumpang dan 1 juruterbang) = RM4,500.00 per hours.

b. Helikopter jenis AS350 (5 penumpang dan 1 juruterbang) = RM4,800.00 per hours.

c. Helikopter 6 penumpang dan 1 juruterbang = RM5,000.00 per hours.
Sebarang pertanyaan pihak tuan boleh berhubung dengan saya di talian 013-6068441 atau email tuahtiga@yahoo.com.my

Contoh pengiraan:

- Datuk Nordin ingin membuat lawatan tapak kawasan pembalakan di kawasan hutan Chini, Pahang dan akan terbang dari Subang, maka pengiraan adalah seperti berikut:

- Subang – Chini (2 jam) – Chini (1 jam untuk tinjauan) – Subang (2 jam) = 5 jam x RM4,500.00 = RM22,500.00 kadar yang dicaj ke atas beliau dengan menggunakan pesawat 4 tempat duduk.

Cara pembayaran:

- Sila buat pembayaran deposit 1 minggu sebelum tarikh penerbangan dan menyelesaikan bakinya 3 hari sebelum penerbangan.

- Nota Tambahan:

Pihak kami hanya sudi berunding dengan pelanggan yang benar-benar serius sahaja untuk menyewa helikopter ini kerana banyak masa, bil telefon dan quotation terbuang begitu sahaja melayan pelanggan yang hanya bertanya untuk suka-suka dan membuat perbandingan harga sebelum ini. Kerjasama dari pihak tuan/puan amatlah dihargai dan disanjung tinggi. Terima kasih.

kalamsiber
20-03-2012, 10:22 PM
OREO xtercapai akal ku.., best nim tt

MrHighLander
20-03-2012, 10:22 PM
wow.. terbaik.. :)cgrock

kasmarol
20-03-2012, 10:24 PM
Mantap rm4000 1 jam :D:D:D

Mycyber
20-03-2012, 10:26 PM
fuhh 1 jam 4k tu..
klau 3 jam dh 12k.
blh beli tiket pegi blk UK.
huhu..
apapun mmg terbaik servis ni.:)cgrock

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:29 PM
Ye kengkawan....sesapa nak merasa naek helikopter , terbang melihat pemandangan KL dari udara siang atau malam buleh kontek aku segera. Best wooo terbang malam....:D:D:D

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:30 PM
fuhh 1 jam 4k tu..
klau 3 jam dh 12k.
blh beli tiket pegi blk UK.
huhu..
apapun mmg terbaik servis ni.:)cgrock

bezanya naik kapalterbang dia takleh servis hantar sampai depan rumah....:D:D:D

epol rider
20-03-2012, 10:30 PM
fuhhhhh...dasyat servis TT nie... belum ada lagi kat CG nie.hehe

rey1988
20-03-2012, 10:30 PM
wow.. akhirnye ade jg org nk sewa helikopter.. baru bercadang nk melamar kekasih gune helikopter.. klo 1 org je dgn pilot sewa brape tt utk 1 jam or same jugak?

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:33 PM
wow.. akhirnye ade jg org nk sewa helikopter.. baru bercadang nk melamar kekasih gune helikopter.. klo 1 org je dgn pilot sewa brape tt utk 1 jam or same jugak?

wah...ni lagi cantek...
ko boleh duduk sebelah pilot...jadi co-pilot..:D:D:D
aku cadangkan ko turun kat padang mana2...pastu dengan langkah bergaya ko turun dari heli..bawa bunga ngan cincin...perrghhhh..:D:D:D

tapi harga tetap sama la bro..:">:">:">
ko bajet la cun2 masa tu utk sejam...

dr_zool
20-03-2012, 10:33 PM
fulamak..subscribe dlu...

mane tau umi ak nk g pasa nek heli lak ke..

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:34 PM
fuhhhhh...dasyat servis TT nie... belum ada lagi kat CG nie.hehe

Sebagai perintis...:D:D:D

TRBC
20-03-2012, 10:34 PM
Best terbang dgn copper ni. He2

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:35 PM
fulamak..subscribe dlu...

mane tau umi ak nk g pasa nek heli lak ke..

yes...terbaek bro...
masa ni la nak berjasa ngan mak bapak kita..:D:D:D
hadiahkan pengalaman paling indah utknya dikenang sepanjang hayat dan dicemburui ipar duai maupun adik beradik yg lain...:">:">:">

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:37 PM
Best terbang dgn copper ni. He2

ye tuan pilot....
lagi best dari kapatebang...:">:">:">
takyah nak cari runway..:D:D:D

bagi aku copper ni memang best..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Pak Wan
20-03-2012, 10:40 PM
sewa 1 jam buat hantaq baja boleh tak tt?
terbaik servis tt ni....
:)paid:)paid

luhur_lestari
20-03-2012, 10:40 PM
memang mantaplah TT..nnti den call ye bila nak guna..

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:42 PM
sewa 1 jam buat hantaq baja boleh tak tt?
terbaik servis tt ni....
:)paid:)paid

Pak Wan melawak plak...
buleh no hal la...
aku volunteer jadi co pilot pun takper..:D:D:D

tawkeyestate
20-03-2012, 10:44 PM
ye tuan pilot....
lagi best dari kapatebang...:">:">:">
takyah nak cari runway..:D:D:D

bagi aku copper ni memang best..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

o yg bwk ke bro...:D

bos aku dtg site jungle clearing aku tghari td naik heli sib baik ada tpt landing kat tpt cadangan log house kitaorg...suka2 dia je dtg tak bagitau...:((

sewa heli westar 5 seater including pilot sama gak rate rm4000/sejam...:o

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:44 PM
Jadikan angan-angan anda masa kecik dulu satu kenyataan...Biarkan RM anda realisasikan...kamon...

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:48 PM
o yg bwk ke bro...:D

bos aku dtg site jungle clearing aku tghari td naik heli sib baik ada tpt landing kat tpt cadangan log house kitaorg...suka2 dia je dtg tak bagitau...:((

sewa heli westar 5 seater including pilot sama gak rate rm4000/sejam...:o

giler aku nak bawak...aku pegang pen Pilot buleh la..:D:D:D
tu lain kompeni bro..rate memang sama...
jarang company nak dedahkan rate kpd umum...tp aku terpaksa mention kan jugak supaya lebih telus..:)):)):))

p/s: Banyak giler duit bos ko yer....makan rasuah ker?:eek::eek::eek::)):)):))

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:50 PM
Pengalaman aku dengan copper...

dari KL ke Chini, Pahang...1 jam 15 minit...
turun padang sekolah...
memang best!!!

KIOS
20-03-2012, 10:51 PM
humangai bro... org lain wat sewa kereta, bro wat sewa heli...
terbaekkk... :D

kingpinz
20-03-2012, 10:53 PM
aku biasa naik, tapi flight test jek. hover 1000ft. Nuri ngan Mi17. free jek, tapi sign 'surat' jugak la.. best woo..kekeke

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:53 PM
humangai bro... org lain wat sewa kereta, bro wat sewa heli...
terbaekkk... :D

biasa la...
cari makan bro...
nak continue CG Supporter ni..:">:">:">

p/s: Aku dah beli bot....akhirnya org Banting gak yg jual..:D:D:D

jutaONEfami
20-03-2012, 10:55 PM
marvellous punya servis..

kalau dari JB ke KL bleh arrange ke? kalau kurang sejam byr sama jugak ke?:D

ah fan
20-03-2012, 10:55 PM
kena subscribe ni..mana tau ada rezeki lebih..kawen nti leh naik heli..

Bro_Izantie
20-03-2012, 10:57 PM
aku biasa naik, tapi flight test jek. hover 1000ft. Nuri ngan Mi17. free jek, tapi sign 'surat' jugak la.. best woo..kekeke

Nuri? mintak simpang la aku...:D:D:D
Mi17? perrghh...ex CO aku cakap tak pickup...lembab..tak sesuai utk military services....utk bomba bole la...:D:D:D..that's why airforce decide nak beli ***************...

KIOS
20-03-2012, 10:57 PM
biasa la...
cari makan bro...
nak continue CG Supporter ni..:">:">:">

p/s: Aku dah beli bot....akhirnya org Banting gak yg jual..:D:D:D



mantop bro izantie nih..
tak cukup cover di darat, di air, la ni dah cover kat udara dah...

**nnti bleh tumpang pi ngail....:D

syahays
20-03-2012, 10:57 PM
adehh...sejam 4k..
mmg sedap...hahaha

forexian
20-03-2012, 10:57 PM
canggih cg ni...sewa heli pon ada....
tahniah tt kerana membawa pembaharuan dalam
arena sewa-menyewa negara....

ihw666
20-03-2012, 10:58 PM
excess hour sewa kereta aku.. rm 5 je sejam...

sekali ini rm 4k tewos.... :((

ni lau lebihan kira excess menet ke bro?

hua hua hua hua....

zamreda
20-03-2012, 10:58 PM
fuhhhhh...dasyat servis TT nie... belum ada lagi kat CG nie.hehe

adalah..tapi thread tu tenggelam pasal ada yng provoke...yerlah newbies..

forexian
20-03-2012, 10:59 PM
canggih cg ni...sewa heli pon ada....
tahniah tt kerana membawa pembaharuan dalam
arena sewa-menyewa negara....

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:00 PM
marvellous punya servis..

kalau dari JB ke KL bleh arrange ke? kalau kurang sejam byr sama jugak ke?:D

camni bro...
rate sewa dikira mulai heli take off dari Subang ke JB utk ambil bro...dan dari JB ke KL...rasanya lebih dari sejam pergi dan balik..:)

tawkeyestate
20-03-2012, 11:02 PM
giler aku nak bawak...aku pegang pen Pilot buleh la..:D:D:D
tu lain kompeni bro..rate memang sama...
jarang company nak dedahkan rate kpd umum...tp aku terpaksa mention kan jugak supaya lebih telus..:)):)):))

p/s: Banyak giler duit bos ko yer....makan rasuah ker?:eek::eek::eek::)):)):))

dia gi tinjau kaw balak yg baru menang tender pastu terus singgah kaw yg tgh kitaorg develop buat ladang...ladang ni dia punya mmg la byk duit dia..
dia sewa 6 jam...:p

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:03 PM
adalah..tapi thread tu tenggelam pasal ada yng provoke...yerlah newbies..

:((:((:((
Susah gak yer newbie nak dipercayai org..~X(~X(~X(

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:04 PM
dia gi tinjau kaw balak yg baru menang tender pastu terus singgah kaw yg tgh kitaorg develop buat ladang...ladang ni dia punya mmg la byk duit dia..
dia sewa 6 jam...:p

6 jam? giler....oooo...maknanya ko dah tukar company la ni? aritu kita jumpa ko kata ko keja ngan gomen?:D:D:D

zamreda
20-03-2012, 11:05 PM
:((:((:((
Susah gak yer newbie nak dipercayai org..~X(~X(~X(

tulah fasal...provoke pasal harga tu...dah tu terus hilang..

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:06 PM
canggih cg ni...sewa heli pon ada....
tahniah tt kerana membawa pembaharuan dalam
arena sewa-menyewa negara....

thanks bro...
sapot la barangan keluaran Malaysia..:)cgrock:)cgrock

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:07 PM
tulah fasal...provoke pasal harga tu...dah tu terus hilang..

harga memang standard dari mana2 company camni...
ada pos member tadi kata company A punya rate yg sama ngan company aku ni...Takde nak markup2 harga disini..:D:D:D

jutaONEfami
20-03-2012, 11:10 PM
untuk next dinner LiteForex kalau aku nak buat gempak Board of Director semua fly dari hotel ke tempat event mcm menarik ni..

terbaikla servis ni..

moga2 harapan ni menjadi kenyataan :D:D

tawkeyestate
20-03-2012, 11:10 PM
6 jam? giler....oooo...maknanya ko dah tukar company la ni? aritu kita jumpa ko kata ko keja ngan gomen?:D:D:D

kurangnya sokongan pak najib terhadap projek ECER so aku pun terpaksa la resign join lain company...:D

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:13 PM
untuk next dinner LiteForex kalau aku nak buat gempak Board of Director semua fly dari hotel ke tempat event mcm menarik ni..

terbaikla servis ni..

moga2 harapan ni menjadi kenyataan :D:D

terbaik la bro...
bookmark dulu thread ni..
insyaAllah moga menjadi kenyataan impian bro tu nanti!!!:)paid:)cgrock:)cgrock:)cgrock

alkhawarizmi
20-03-2012, 11:14 PM
Kalau ada sape2 sewa bgtau aku ye, nk tumpang sorang. Tumpang free je kan kan kan

AjuL
20-03-2012, 11:14 PM
Nak kena pow bro izantie ni, leh dapat naik free :eek:

Bro_Izantie
20-03-2012, 11:20 PM
Nak kena pow bro izantie ni, leh dapat naik free :eek:

Aku mintak password game tu sampai ke sudah ko tak bagi...harammmm....camni nak bodek?:)):)):)):eek::eek::eek:

p/s; bila nak menikah? bole la sewa eli ni?:D:D:D

agen14
20-03-2012, 11:21 PM
ada rezeki lebih boleh bawak anak bini jejalan ni..

ARIFFX
20-03-2012, 11:24 PM
bookmark,

kawen nnti aku ambik serbis nih,,

mrfs1978
21-03-2012, 12:05 AM
teringat masa aku belajar bawa heli kat sg besi ngan mejar azim dulu......perghhhh ngatkan senang....rupernya payah ooooo.....baik bawa kapal terbang fixed wing lagi mudah.....tp heli nie lebih bnyk advantage nyer dari fixed wing.....leh landing kat mana2 yang kita nak......tak sangka dalam CG pun dah ada orang offer charter service hehehe.....

-RIZUAN-
21-03-2012, 12:07 AM
tu dia...tk tercapai akal aku akan ada servis heli dlm CG ni..
balik2 kereta jer..amik terus heli sampai:)):))
hang punya ka bro..boleh la pinjam buat gi mancing taman negara one day trip:))

AjuL
21-03-2012, 07:48 AM
Aku mintak password game tu sampai ke sudah ko tak bagi...harammmm....camni nak bodek?:)):)):)):eek::eek::eek:

p/s; bila nak menikah? bole la sewa eli ni?:D:D:D

Ades, hang tak check ke thread hang..kang ada dah bagi gamefix :((


P/S: bab nikah tu kena tunggu hang sponsor heli dulu :eek:

SayaAndaKita®
21-03-2012, 07:54 AM
-Aerial photography and fliming flights.

den langgan bebenang ni, partner den tgah buat proposal utk projek dia, dia cdg nak guna setelit melalui macres atau dia direct dgn agen di singapore, nnt den propose kat dia.
budget dia leh tahan gak utk 2 tahun punya servis setelit

rebellion
21-03-2012, 07:58 AM
pergh ... ni memang luar biasa punya service, terbaik la TT, nanti dapat 1st customer boleh bagitau :D

lah7257
21-03-2012, 08:02 AM
Servis terbaik... Boleh cuba nanti...

Bro_Izantie
21-03-2012, 09:24 AM
pergh ... ni memang luar biasa punya service, terbaik la TT, nanti dapat 1st customer boleh bagitau :D

hehehe...jom kita sama 2 tengok....sapa geng Cg yg first..:D:D:D

Bro_Izantie
21-03-2012, 12:20 PM
kasi bump utk tengahari

RidzwanT
21-03-2012, 12:57 PM
Service terbaik dari TT.. lepas ni kalo ade service utk kapal persiaran pn bole halo2.. :D

wanzue
21-03-2012, 01:02 PM
nie kalau terbang pakai baju kawen boleh ke tt? pengunaan kamera didalam helikopter nie boleh? bleh buat video kawen mcm nie, tambah pakej dalam company photographer. hehehe

Bro_Izantie
21-03-2012, 01:44 PM
nie kalau terbang pakai baju kawen boleh ke tt? pengunaan kamera didalam helikopter nie boleh? bleh buat video kawen mcm nie, tambah pakej dalam company photographer. hehehe

sumer boleh!!!:)paid:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mr_x6006
21-03-2012, 01:45 PM
ye tuan pilot....
lagi best dari kapatebang...:">:">:">
takyah nak cari runway..:D:D:D

bagi aku copper ni memang best..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aritu yg si Jejai bat surprise utk Fasha naik copper gak..

RM4k utk 1 jam.. Huhuhu.. Mmg berduit la org tue... :)cgrock :D

Bro_Izantie
21-03-2012, 01:47 PM
Aritu yg si Jejai bat surprise utk Fasha naik copper gak..

RM4k utk 1 jam.. Huhuhu.. Mmg berduit la org tue... :)cgrock :D

mana2 pun rate sama...
kalau lebih tu, memang ada something la...:D:D:D

mr_x6006
21-03-2012, 01:59 PM
Sape nak kawin nati leh la cuba kelainan..

http://www.youtube.com/watch?v=V5rpkgz0JeA

http://3.bp.blogspot.com/_0ynStjSqY7A/SVriX66fgvI/AAAAAAAAJkU/FPycR6Hn1QI/s1600/3147743178_bf62872e3a_o.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_0ynStjSqY7A/SVriePZDR6I/AAAAAAAAJkc/rksSrrk5Ahg/s1600/3149754977_dcf0d0b91f_o.jpg

Pakai copper mcm Mawi & Ekin.. hehehe

kaylis
21-03-2012, 02:02 PM
makin kencang bisness bro_izantie kiter ni...lepas ni bole laa belanja durian ramai2...:D:D:D

hairulnizam_razali
21-03-2012, 02:04 PM
Salam to all my friend,

We are an established helicopter operator, operating from Subang airport with EC120B and AS350B helicopters which can accommodate for 4 and 5 passengers.

The services that we provide are as follows:
- KL Helicopter Tours.(30 mins and 60 mins).
- VIP/Passenger flights to selected locations.
-Special occasions flights such as birthdays, weddings, anniversaries, etc.
-Helicopter joyrides.
-Aerial photography and fliming flights.
-Aerial survey flights/Site Inspections.
-Recreational flights (Golf/Fishing/Holiday).
Flights can be pre-arranged and can be conducted from pre determined
locations, e.g. from clients facility.

PA insurance coverage shall be provided for all passengers while the
helicopter will be covered under liability and hull insurance.

Sesiapa yang berminat untuk menyewa perkhidmatan penerbangan melalui helikopter seluruh semenanjung Malaysia (Sabah dan Sarawak boleh dipertimbangkan) boleh hubungi aku untuk tempahan segera.

Kadar sewaan adalah seperti berikut:

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/EC120_3.jpg

1. 1 Jam Penerbangan (4 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,000.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (EC 120).

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/as350.jpg

2. 1 Jam Penerbangan (5 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,500.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (AS 350).

Nota: Kadar sewaan adalah dikira dari jam penerbangan helikopter!

Untuk tempahan dan keterangan lanjut, tuan/puan boleh hubungi talian

013-6068441

atau email

izantie2006@yahoo.com.my

Untuk sebarang urusan. Abadikan majlis perkahwinan anda dengan klimaks yang akan dikenang hingga akhir hayat atau terbanglah sepuasnya melayang ibarat burung bebas...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

unik juga bisnes ni TT,maybe masih kurang prsaingan di negara kita,apapun semoga maju jaya...
*sy sndiri pun blum pernah naik helikopter:)

bujanglapok
21-03-2012, 02:05 PM
waa..cantik punya biz ni bro...
kalu comp tu ada plan nak beli heli baru
boleh roger aku bro...
kami sales rep sikorsky..
boleh kita berbisnes....

building
21-03-2012, 02:10 PM
salah satu harapan build ni... nak naik heli... nak kena rancang btol2 ni..

doctor_who
21-03-2012, 02:31 PM
pergh service terbaik tt. if aku yg bawak,sewa helicopter je,sama gak ke 4k?

Bro_Izantie
21-03-2012, 02:55 PM
pergh service terbaik tt. if aku yg bawak,sewa helicopter je,sama gak ke 4k?

kena check balik la tu...:D:D:D

Bro_Izantie
21-03-2012, 02:56 PM
salah satu harapan build ni... nak naik heli... nak kena rancang btol2 ni..

yes..bookmark dulu yer thread ni Build..:D:D:D

Bro_Izantie
21-03-2012, 02:56 PM
waa..cantik punya biz ni bro...
kalu comp tu ada plan nak beli heli baru
boleh roger aku bro...
kami sales rep sikorsky..
boleh kita berbisnes....

lagi dasattttttttttt:o:o:o

skYnEt-gEnIUs
21-03-2012, 04:01 PM
perghhhhhh,kaw2 niiih sewa heli....
da lama impikan naik heli,hahahaa..

bujanglapok
21-03-2012, 05:54 PM
lagi dasattttttttttt:o:o:o


makan gaji jer bro..:">
kot dapat juai, ada le kamsen siket..:p
boleh ler kalau nak belanja bro teh o kurang manis setengah cawan:">

kebabom
21-03-2012, 05:57 PM
aku rase pertama kali ade servis cmni kt cg...terbaik tt....

eday84
21-03-2012, 06:02 PM
wau 4k jer murah jgk tuu..
leh terbang 2 jam ni hehe

Perjalanan paling jauh berapa km ni tt?

ed_zero
21-03-2012, 06:09 PM
pergh..mcm cerita patah seribu..hahah...

Authentic
21-03-2012, 09:12 PM
waaaa.. Teringin.. T_T tapi gayat...HAHA

Bro_Izantie
21-03-2012, 10:08 PM
wau 4k jer murah jgk tuu..
leh terbang 2 jam ni hehe

Perjalanan paling jauh berapa km ni tt?

sarawak....
cross laut china selatan...ada bran?:D:D:D

fadli1982
21-03-2012, 10:12 PM
bila lah nk dpt naik heli ni.

theBLOGGERboy
21-03-2012, 10:19 PM
TT sediakan tak ground services? contoh macam pick up dengan hantar kita ke tempat heli mendarat/hotel?

lost_soul2878
21-03-2012, 10:28 PM
alamak 4k tu sejam.... ~X( kapal terbang ringan baru 300 lebih bro :D

tapi servis ko memang mantop la... kalo la aku ade sen lebih leh jugak ujung taun nie pi umah bakal mentua guna heli :D turun depan majlis aku wahhhh.... :))

Bro_Izantie
21-03-2012, 10:30 PM
TT sediakan tak ground services? contoh macam pick up dengan hantar kita ke tempat heli mendarat/hotel?

ishh...kena check balik ni...
rasanya servis terbang jer...
kalau serius call me..
nnti kita bincang..:D:D:D

Bro_Izantie
21-03-2012, 10:31 PM
alamak 4k tu sejam.... ~X( kapal terbang ringan baru 300 lebih bro :D

tapi servis ko memang mantop la... kalo la aku ade sen lebih leh jugak ujung taun nie pi umah bakal mentua guna heli :D turun depan majlis aku wahhhh.... :))

kapatebang ringan takleh parking belakang umah bro..:p:p:p

CLIFF 'EM ALL
21-03-2012, 10:37 PM
woww....ini baru RARE punya servis.....

http://images.wikia.com/meme/images/2/27/Raisins_Face.jpg

bananaphone
21-03-2012, 10:46 PM
gler gempak punya servis...klu ada servis ala2 cab tu kan best..senang aku nak balik kg t...hehehe...

AuraSuccess_88
21-03-2012, 11:17 PM
kedah tak leh ka..huhuhu..kedah perlis sodap jgk nie

REMEDY KARUNG GUNI
21-03-2012, 11:25 PM
ini mesti simpan no. TT...utk buat event sesuai sewa heli ni....sgt terbaik...kalau dah jadi regular passenger bole diskaun lai kan TT?

Bro_Izantie
22-03-2012, 09:38 AM
kedah tak leh ka..huhuhu..kedah perlis sodap jgk nie

okeh bro..
penerbangan dari subang ke kedah ambil masa lebih kurang sejam lebih...rate dah kira tu..pastu amik bro, terbang ke perlis dlm stengah jam...pastu balik plak ke subang...rasanya dlm 4/5 jam tu..kena la rm20k....rasanya...:D:D:D

Bro_Izantie
22-03-2012, 09:38 AM
ini mesti simpan no. TT...utk buat event sesuai sewa heli ni....sgt terbaik...kalau dah jadi regular passenger bole diskaun lai kan TT?

buleh kawtim punya!!!:)cgrock

Bro_Izantie
22-03-2012, 02:17 PM
kasi bump kejap

dragger
22-03-2012, 02:25 PM
wow.. akhirnye ade jg org nk sewa helikopter.. baru bercadang nk melamar kekasih gune helikopter.. klo 1 org je dgn pilot sewa brape tt utk 1 jam or same jugak?

kalo x cukup 4 org, heli xkan terbang. dh mcm prebet sapu la pulak:D

Bro_Izantie
22-03-2012, 02:27 PM
kalo x cukup 4 org, heli xkan terbang. dh mcm prebet sapu la pulak:D

heli tetap terbang la...kecuali tanpa pilot nya..:D:D:D:D

shazian
22-03-2012, 02:45 PM
adeehh..tunggula bila duit aku nanti berlebih2...
aku mesti kontek TT... cool giler oo..balik kg naik heli... :D

saga merah
22-03-2012, 02:47 PM
perh...teringin aku nk test service tt..klu 5org rm4500..kira sorang jatuh harga rm900...

tt klu pusing2 1 kedah je harga rm4500 gak ke?

ZharifSofia Exchanger
22-03-2012, 02:51 PM
offer heli pon ada dalam ni..mantop! :)cgrock

Bro_Izantie
22-03-2012, 05:33 PM
perh...teringin aku nk test service tt..klu 5org rm4500..kira sorang jatuh harga rm900...

tt klu pusing2 1 kedah je harga rm4500 gak ke?

bro jgn salah faham..
harga brmula dari heli take off from subang...jam tu dah dikira..:)

slvrchair
22-03-2012, 07:36 PM
wahahaha, sudah ader sewa helikopter CG skg..dahsyat2...terbaik ni!

wat time kawen besh ni...huhu landing depan kenduri-kendara...mesti sme tcengang jerk tgk pengantin kuar dr heli...hahahah terbang abeh ayam masak merah..hihi

Bro_Izantie
22-03-2012, 09:03 PM
kasi kebabom japp

azrulazman
22-03-2012, 09:04 PM
best nek heli

zaimi2
22-03-2012, 09:05 PM
kawin nanti leh sewa heli nih mantop beb

mohdeasyfx
22-03-2012, 09:09 PM
Berapa ceiling coverage insurance ? If ada MRTA (insurance loan rumah), consider void if anything happened, because unscheduled flight.

thelastairbender
23-03-2012, 12:19 AM
servis pertama kali di cg

FirdausCoway
23-03-2012, 12:21 AM
ada servis just naik ronda ronda?

addy
23-03-2012, 12:25 AM
wow hebat..... dah ramai ke customer?

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:26 AM
ada servis just naik ronda ronda?

take time sejam...rm4k..
set time kat mana2...

paling baik datang subang...
naik kat subang, pusing2 la KL atau mana2 dlm masa sejam..:D:D:D..Ada bran?

p/s: persoalan tentang cover insuran tu nnti aku check balik..:D:D:D

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:27 AM
wow hebat..... dah ramai ke customer?

dah ramai...
tapi bukan dari CGRians...
So, sesapa CGRians nak pecahkan rekod ni?...kamonnn..:D:D:D

ARIFFX
23-03-2012, 12:29 AM
sarjan!
besok antar aku gi kerja,,

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:30 AM
sarjan!
besok antar aku gi kerja,,

baik tuan

Saya Yang Menurut Perintah,


:)):)):)):)):)):)):)):)):))

insyi©
23-03-2012, 12:35 AM
kalau 1 jam tu.....dr Kl ni blh smpi ke negeri mana? ekekekeke

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:40 AM
kalau 1 jam tu.....dr Kl ni blh smpi ke negeri mana? ekekekeke

berpusat di Subang,
dlm radius 100KM jer kot..:">:">:">

adil2604
23-03-2012, 12:51 AM
ada duit aku buat gempak naik helikopter...mmg terbaik beb..tgk ari tu fauziah gaos naik pon aku tgk style beb..lu mmg hebat TT

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:53 AM
ada duit aku buat gempak naik helikopter...mmg terbaik beb..tgk ari tu fauziah gaos naik pon aku tgk style beb..lu mmg hebat TT

Apa yg hebatnya bro..
sesama cari makan..melata di Bumi Allah ni..:D:D:D

Buka peluang utk korang merasa nikmatnya TERBANG...
Biarkan RM anda, realisasikan impian masa kecil dulu...

Bro_Izantie
23-03-2012, 12:54 AM
Apa saja keperluan utk guna helikopter, buleh contact aku...kita deal smpai jadi!!!

Bro_Izantie
23-03-2012, 10:03 AM
kasi bump jap

budu2u
23-03-2012, 10:06 AM
balik kelate berapa rm

Bro_Izantie
23-03-2012, 10:07 AM
balik kelate berapa rm

dalam rm8k kot...turun depan umah...:D:D:D

ezis2u
23-03-2012, 10:16 AM
peerrgghhh.......sib baik aku dulu dapat naik free jer utk pegi platform minyak, tapi boring sebab cuma bole tegok laut jerk...

Bro_Izantie
25-03-2012, 08:57 PM
kasi bump jap...

Bro_Izantie
26-03-2012, 07:22 PM
sapa warga CG pertama nak pecahkan rekod?

Bro_Izantie
29-03-2012, 11:25 PM
jom sewa elikopterrr

panglima_ayam
30-03-2012, 12:16 AM
jom sewa elikopterrr

ko ke yang pandu heli tu ?

Bro_Izantie
30-03-2012, 12:16 AM
ko ke yang pandu heli tu ?

kopailet yg pandu bro..:D:D:D

selipar2010
30-03-2012, 12:37 AM
Serbis terbaeek bro

chuah123
30-03-2012, 01:00 AM
sewa balik kg time raya bagus ni..hahaha

safariatech
01-04-2012, 07:12 PM
bru lepas kawen,,klu x boleh sewa nie...hahahaha

penawar1503
02-04-2012, 06:13 PM
TT,aku ade soklan neh.. [DGN CAJ RM4000 SEJAM,]

A)Berapa keluasan minimum diperlukan utk kedua2 model heli nie mendarat?

B)Apa syarat2 tempat mendarat?
eg:
1: pemilikan kawasan(kene tanah sendiri,tgh2 hutan simpan or bgunan org pun blh?)
2:bentuk mukabumi(berumput,kene bersimen,tanah merah dsb.)

C)Apa kelengkapan yg disediakn dlm heli utk penumpang?
eg:
1: ade teropong leh tgok kawasan2 tertentu?
2: ade tourist guide? (bg tau bgunan apa..kawasan apa dsb)**x kn senyap lesu dlm heli :D
3: ada Machine Gun mcm Rambo leh tembak2 monyet kt bawah? :)


**ni hanya pertanyaan.. harap warga cg tidak salah faham..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Bro_Izantie
02-04-2012, 07:54 PM
TT,aku ade soklan neh.. [DGN CAJ RM4000 SEJAM,]

A)Berapa keluasan minimum diperlukan utk kedua2 model heli nie mendarat?

Cukup setakat separuh suku padang bola..

B)Apa syarat2 tempat mendarat?
eg:
1: pemilikan kawasan(kene tanah sendiri,tgh2 hutan simpan or bgunan org pun blh?)

Bangunan, no hal...tanah org, kena agak2 juga sbb takut habis melayang bumbung/pokok...hutan simpan pastikan safe dan ada helipad.


2:bentuk mukabumi(berumput,kene bersimen,tanah merah dsb.)

Tempat landing mesti KERAS supaya tak tenggelam.

C)Apa kelengkapan yg disediakn dlm heli utk penumpang?
eg:
1: ade teropong leh tgok kawasan2 tertentu?

Tidak disediakan

2: ade tourist guide? (bg tau bgunan apa..kawasan apa dsb)**x kn senyap lesu dlm heli :D

Pilot akan guide.

3: ada Machine Gun mcm Rambo leh tembak2 monyet kt bawah? :)

Kat amerika ada servis ni...:p:p:p

**ni hanya pertanyaan.. harap warga cg tidak salah faham..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aku cuba menjawab sebaik mungkin. Apa2 hal aku akan maklumkan kemudian bila deal sukses.:)paid
thanks sudi bertanya:)cgrock

hakeem
02-04-2012, 07:57 PM
TT,aku ade soklan neh.. [DGN CAJ RM4000 SEJAM,]

A)Berapa keluasan minimum diperlukan utk kedua2 model heli nie mendarat?

B)Apa syarat2 tempat mendarat?
eg:
1: pemilikan kawasan(kene tanah sendiri,tgh2 hutan simpan or bgunan org pun blh?)
2:bentuk mukabumi(berumput,kene bersimen,tanah merah dsb.)

C)Apa kelengkapan yg disediakn dlm heli utk penumpang?
eg:
1: ade teropong leh tgok kawasan2 tertentu?
2: ade tourist guide? (bg tau bgunan apa..kawasan apa dsb)**x kn senyap lesu dlm heli :D
3: ada Machine Gun mcm Rambo leh tembak2 monyet kt bawah? :)


**ni hanya pertanyaan.. harap warga cg tidak salah faham..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ade angan-angan gak tuh .. :D

penawar1503
02-04-2012, 10:23 PM
ade angan-angan gak tuh .. :D

Nak try jadi RAMBO..!!
wakakaka:)):)):))

CL's
02-04-2012, 10:27 PM
Hantar gi manceng kat taman negara syok jugak nie...
Tapi berapa jam tu...
:):):)

awang millionaire
02-04-2012, 10:37 PM
Member aku pernah sewa nak survey tapak balak...memang caj dia rm4k,,,,bila tgk mak oiiii..luar jer balak...dalam dah kosong dah di kebas dek orang....nasib baik rugi rm4k sbb sewa helicop....

Bro_Izantie
02-04-2012, 11:20 PM
Hantar gi manceng kat taman negara syok jugak nie...
Tapi berapa jam tu...
:):):)

sejam lebih sikit jer...:D:D:D

Bro_Izantie
02-04-2012, 11:21 PM
Member aku pernah sewa nak survey tapak balak...memang caj dia rm4k,,,,bila tgk mak oiiii..luar jer balak...dalam dah kosong dah di kebas dek orang....nasib baik rugi rm4k sbb sewa helicop....

memang harga market camtu..:D:D:D

Steep Trader
03-04-2012, 02:41 AM
Pegi balik kelantan berape K TT charge ? mau 3 jam or 4 jam ni ... huhu
jika bermalam 1 or 2 hari , heli xnaik pun kene charge jgk ka ..
full tank tangki heli ni bleh pegi bape jauh TT kalo model EC120B .

Beli baru tahun 2009 dlm rege $1,775,000.00 jerk

Hours: 15 hours TTSN nie maksud nya ape yer TT ? max fly 15 jam je ke

sumber http://www.solairehelicopters.com/Showroom.aspx/inventory/7631/ID_212209536.html

http://www.youtube.com/watch?v=6HkOyY7xy3U&feature=related

Bro_Izantie
03-04-2012, 08:59 AM
Pegi balik kelantan berape K TT charge ? mau 3 jam or 4 jam ni ... huhu
jika bermalam 1 or 2 hari , heli xnaik pun kene charge jgk ka ..
full tank tangki heli ni bleh pegi bape jauh TT kalo model EC120B .

Beli baru tahun 2009 dlm rege $1,775,000.00 jerk

Hours: 15 hours TTSN nie maksud nya ape yer TT ? max fly 15 jam je ke

sumber http://www.solairehelicopters.com/Showroom.aspx/inventory/7631/ID_212209536.html

http://www.youtube.com/watch?v=6HkOyY7xy3U&feature=related

Alamak saintifiknya soalan..:D:D:D
pergi kelantan bajet dlm 2 jam..
kalau bermalam, heli akan balik base..
dia kira time terbang jer..

15 hour tu rasanya maksima terbang sbelum diservis..:D:D:D

Steep Trader
03-04-2012, 05:09 PM
pegi balik ke 2 jam tu ? ke pegi saje 2jam ? jom buat pool
4 org sapa mau balik kelate raya ni ngn heli :D elak jam :)
heli balik base pun kene byr gak ka ? emmm . kalau ujan
lebat heli ni mampu terbang gak ke ? time turbulence kene
landing jap kot ...

pool 1k sorang :D:D:D

Bro_Izantie
03-04-2012, 09:53 PM
pegi balik ke 2 jam tu ? ke pegi saje 2jam ? jom buat pool
4 org sapa mau balik kelate raya ni ngn heli :D elak jam :)
heli balik base pun kene byr gak ka ? emmm . kalau ujan
lebat heli ni mampu terbang gak ke ? time turbulence kene
landing jap kot ...

pool 1k sorang :D:D:D

bulehh..no hal...kalau betul2 serius bole bincang secara detail:D:D:D

Steep Trader
03-04-2012, 10:25 PM
bulehh..no hal...kalau betul2 serius bole bincang secara detail:D:D:D

lau ade yg minat lg 3 org wa on je :)
2jam dlm 8k , 2k solang

Bro_Izantie
03-04-2012, 10:28 PM
4k tarak bang , 1k ada le :D
lau ade yg minat lg 3 org wa on je :)

sampai masa nanti, bro buka thread baru...
refer thread ni...kompom ramai yg nak...
takpun iklan dlm mudah..:D:D:D

mynor5535101
03-04-2012, 10:34 PM
Ye kengkawan....sesapa nak merasa naek helikopter , terbang melihat pemandangan KL dari udara siang atau malam buleh kontek aku segera. Best wooo terbang malam....:D:D:D

Kalau terhempas berapa insuran dia cover...?Insuran tu cover kos rawatan kat Hospital ke..?
:-?

Steep Trader
03-04-2012, 10:35 PM
sampai masa nanti, bro buka thread baru...
refer thread ni...kompom ramai yg nak...
takpun iklan dlm mudah..:D:D:D

yg ni aku xpaham , kalau bermalam, heli akan balik base.. ?
maksudnya time terbang balik base tu kene byr jgk la ?
ngam2 ka 2 jam kl - kb , patah balik kb - kl balik base ?

nvmname
03-04-2012, 10:59 PM
jom2 orang kaya CG turun....
admin tengah usha dari jauh tu :">:">

kronoz
25-04-2012, 12:25 PM
memang gempak la kalau naik heli ni balik kampung waktu raya

:))

amie71
25-04-2012, 12:28 PM
kaya betul org kat CG niee... sampai iklan sewa heli pun ada...

kronoz
25-04-2012, 12:29 PM
lau ade yg minat lg 3 org wa on je :)
2jam dlm 8k , 2k solang

mu nak balik raya kat kelate naik heli?

tok seh kawe... kawe sanggup naik bas tin sardin :))

Bro_Izantie
28-04-2012, 12:06 PM
meh sewa elikopter...buleh tengok bersih 3.0 scara live dari udara...kekekeke

darkriez
28-04-2012, 12:18 PM
meh sewa elikopter...buleh tengok bersih 3.0 scara live dari udara...kekekeke

patut la ade yang mention nama TT tadi..tak tau lak mmg betul ade wat sewa heli kat CG ni..gempaq btul CG ni...dah ade member CG yang try sewa heli ni??

Zordeck
28-04-2012, 12:19 PM
Subscribe dl..

Mantap!
Nanti kawen boleh tempah ni..rumah pn sebelah padang sekolah..kekekkee

green_maskman
05-05-2012, 10:17 AM
letak testi bro...hehehe

Bro_Izantie
05-05-2012, 10:20 AM
letak testi bro...hehehe

maseh mencari cgrians yg sanggup jadi pentesti bro..:">:">:">

p/s: tak cukup kaya lagi pemorek cg ni kot..:p:p:p

krol_terung
05-05-2012, 10:21 AM
PErghhh terbaik gak ni..kalau aku byk duit bleh laa bwk anak aku jenjalan...

[V]endetta
09-05-2012, 01:18 AM
wah...ni lagi cantek...
ko boleh duduk sebelah pilot...jadi co-pilot..:D:D:D
aku cadangkan ko turun kat padang mana2...pastu dengan langkah bergaya ko turun dari heli..bawa bunga ngan cincin...perrghhhh..:D:D:D

tapi harga tetap sama la bro..:">:">:">
ko bajet la cun2 masa tu utk sejam...

terbaik ar bro izantie. huhu. tak leh konsentret la kalau cam gitu, kena kejar masa 1 jam. nk ckp berjela jela pun tak lepas. kekekeke. tapi idea bro mmg tiptop untuk lamaran ni. huhu

primefiqone
09-05-2012, 01:25 AM
terbaik TT
aku baru tau ko ada wat servis ni
kalau aku nak melamar GF aku nanti ak cari ko
tapi kena comes out dgn idea terbaik!

Bro_Izantie
09-05-2012, 10:59 PM
terbaik TT
aku baru tau ko ada wat servis ni
kalau aku nak melamar GF aku nanti ak cari ko
tapi kena comes out dgn idea terbaik!

beres....pilot2 aku brpengalaman dlm serba hal..:">:">:">

TT
09-05-2012, 11:02 PM
naik heli ni insuran cover tak?

TT
09-05-2012, 11:05 PM
ha cmni realistik ckit..xdela mcm mamat tu nak sewa kapal selam la..hampeh

a2emay
09-05-2012, 11:05 PM
kena ada kursus dulu tak? cam gi offshore kena ada HUET.. hehee

tuanhakim
13-05-2012, 05:00 PM
cam menarik jer ni....

Bro_Izantie
14-05-2012, 12:08 AM
kena ada kursus dulu tak? cam gi offshore kena ada HUET.. hehee

UWET ke? Takder la...:D:D:D

nurulizat
16-05-2012, 09:26 AM
Service menarik...

marrio11
16-05-2012, 09:32 AM
terbaek ni... blk raya tak la jem lagi :)

Megat Sri Rama
16-05-2012, 09:41 AM
Untuk sebarang urusan. Abadikan majlis perkahwinan anda dengan klimaks yang akan dikenang hingga akhir hayat atau terbanglah sepuasnya melayang ibarat burung bebas...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Tu yang aku besarkan tu... maksudnya apa TT?

Upacara pecah dara kat atas helikopter ke?

Tak faham la TT.

Bro_Izantie
16-05-2012, 09:44 AM
Tu yang aku besarkan tu... maksudnya apa TT?

Upacara pecah dara kat atas helikopter ke?

Tak faham la TT.

tu ayat2 penenang dan perembes cam alonso buat kat thread dia la...
takder kena mengena ngan sifat dan kelakuan..

zaralove
16-05-2012, 10:05 AM
Tu yang aku besarkan tu... maksudnya apa TT?

Upacara pecah dara kat atas helikopter ke?

Tak faham la TT.

klimaks tu maksudnya kemuncak.... pada majlis ni yang berlangsung diakhiri dengan klimaks/kemuncak dimana helikopter bawak turun pasangan pengatin... kira part kemuncak ni la yang selau jadi ingatan..

sama la juga macam pengantin naik kuda, vespa.

kelainan dari biasa....

zaralove
16-05-2012, 10:08 AM
Bro, sejam ni, kalao amik kat johor hantar gi kedah. lepas dia hantar, time dia nak balik dia cas gak ker? ke caj time ada penumpang je macam teksi?

Megat Sri Rama
16-05-2012, 10:11 AM
tu ayat2 penenang dan perembes cam alonso buat kat thread dia la...
takder kena mengena ngan sifat dan kelakuan..

Oh.. ingatkan "klimaks" yang Dr Ismail Tamby dok sebut kat paper tu.

ckama33
16-05-2012, 10:44 AM
wah...ni lagi cantek...
ko boleh duduk sebelah pilot...jadi co-pilot..:D:D:D
aku cadangkan ko turun kat padang mana2...pastu dengan langkah bergaya ko turun dari heli..bawa bunga ngan cincin...perrghhhh..:D:D:D

tapi harga tetap sama la bro..:">:">:">
ko bajet la cun2 masa tu utk sejam...

Hahahha orang mengharap murah.... Kata2 bukan main smangat....
Ending2nya... Lemah semangat si kawan dengan kadar yang sama... :eek::eek::eek:

kancil biru
26-05-2012, 12:15 PM
kl tour buat dalam berapa harga..last time aku naik...kena bayar RM 560/pax untuk 30 minit

epi_san
26-05-2012, 12:18 PM
ade trial x???

magnate
26-05-2012, 12:25 PM
tt,,,heli ni blh turun kt mana2 je ke?or ada tmpt2 yg dibenarkan?klu dpn umh ada padang blh ke?

MinumanKesihatan
08-06-2012, 04:38 PM
ADA bpa buah helikopter???byk ka???

sajesukesuke
08-06-2012, 10:48 PM
terbaik la , 1st time jumpa servis mcm ni

hum
08-06-2012, 11:00 PM
aku dah terbayang akan naik helikopter ni tak lama lagi..

Bro_Izantie
08-06-2012, 11:05 PM
aku dah terbayang akan naik helikopter ni tak lama lagi..

hah? apa lagi....meh booking..:D:D:D...eli ada banyak bijik gak..:">:">:">

MinumanKesihatan
13-06-2012, 07:28 PM
ni yg My Centrio???

sliperdm
13-06-2012, 07:50 PM
perhh..bwk sdri heli tu bley ke? :)

Bro_Izantie
14-06-2012, 02:37 PM
kasi bump la kejap

qarm
15-06-2012, 07:06 PM
Bro kat area mana? Rasa nk bg hadiah pd parent pusing2 kl ke nnti, leh contact bro

imperialdragongroup
15-06-2012, 10:00 PM
pergh.. terbaik servis tt.. bump untuk tt satu kali.. boleh masuk dlm pakej wedding saya nnt ni.. :D

asdasdasd
15-06-2012, 10:05 PM
sewa kapal selam ada tak tt?? (gurau je..)

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:05 PM
Bro kat area mana? Rasa nk bg hadiah pd parent pusing2 kl ke nnti, leh contact bro

KL bro....kapal ada di Subang...
buleh diaturkan semuanya...
just call me..:D:D:D

Bro_Izantie
15-06-2012, 11:07 PM
pergh.. terbaik servis tt.. bump untuk tt satu kali.. boleh masuk dlm pakej wedding saya nnt ni.. :D

bulehhh...
nnti harga rasanya buleh nego sikit tu utk win2 situation....:D:D:D

yongyap
15-06-2012, 11:46 PM
klau murah skit nk jugak sewa bt pi keje

monst3r
16-06-2012, 12:06 AM
Kalo kt JB bole arrange ke?? utk kawen ..huhu berangan jek nih..kot ada rezki duit terlebih leh sewa..insyaallah..
tempat kawen Segamat..time ngundur Pontian Johor..

Bro_Izantie
16-06-2012, 01:24 PM
Kalo kt JB bole arrange ke?? utk kawen ..huhu berangan jek nih..kot ada rezki duit terlebih leh sewa..insyaallah..
tempat kawen Segamat..time ngundur Pontian Johor..

insyaAllah boleh..
bgtau jer camner nak acaranya...
kitaorg akan settlekan...:D:D:D:D

imperialdragongroup
16-06-2012, 01:40 PM
bulehhh...
nnti harga rasanya buleh nego sikit tu utk win2 situation....:D:D:D

cun la... kalau mcm tu bro PM no phone.

monst3r
16-06-2012, 02:48 PM
insyaAllah boleh..
bgtau jer camner nak acaranya...
kitaorg akan settlekan...:D:D:D:D

Canggihla Bro..aku akn pikirkan acaranye..insyaallah akn kontek bro..pergh! :o

razoraz
16-06-2012, 02:58 PM
Kalo berarak kenduri beh ni..

muyaszed
16-06-2012, 05:27 PM
takde yang boleh tarik banner , keliling kawasan tak?

gombakman
18-06-2012, 03:20 PM
Ade jer bisnes kau ni bro....apa pun terbaekkk!!!

teapear
20-06-2012, 09:01 PM
boleh drive sendiri tak?

Bro_Izantie
20-06-2012, 09:05 PM
boleh drive sendiri tak?

cukup syarat, boleh dirunding...:)cgrock

vastavista
21-07-2012, 06:54 PM
kalau tarikh tu dh ade org booking cam ne..?

ade spare lain helicopter..?

parcofolgore
21-07-2012, 06:57 PM
Terbaek lah service...gudluck tt

Bro_Izantie
21-07-2012, 07:05 PM
kalau tarikh tu dh ade org booking cam ne..?

ade spare lain helicopter..?

jgn risau....lebih dari cukup....
mau ke?:D:D:D

Bro_Izantie
21-07-2012, 07:06 PM
Terbaek lah service...gudluck tt

thanks bro..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sham6545
01-08-2012, 11:05 AM
Terbaek la dari TT...
*. aku leh berangan jer la.. hihii

mrafif
30-08-2012, 11:05 AM
best best..boleh start menabung ni. naik helikopter pusing2 kl.

Drsoftware
05-09-2012, 09:33 AM
menarik nih.. x pe aku tlg promote dekat membe3 mana tahu ada yang nak..\

ahchan
05-09-2012, 09:40 AM
ni kalo aku trlewat nk g offshore bole kol tt nih :D

rayz_nine
05-09-2012, 01:41 PM
kene nek dari subang baru lame sket duk eli..:D:D

Bro_Izantie
05-09-2012, 01:45 PM
menarik nih.. x pe aku tlg promote dekat membe3 mana tahu ada yang nak..\

wokehh..
tq bro

afiq_27
06-09-2012, 12:33 PM
wah.. 2tahun lagi nak kawen.. boleh la sewa servis tt ni.. paling cepat pun tahun depan kawen.. insyaAllah.. landing taiping aaaa... ekekkeke.. menarik!!

Bro_Izantie
06-09-2012, 12:34 PM
wah.. 2tahun lagi nak kawen.. boleh la sewa servis tt ni.. paling cepat pun tahun depan kawen.. insyaAllah.. landing taiping aaaa... ekekkeke.. menarik!!

beres bro...buleh book skrg ni..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

joee
06-09-2012, 12:39 PM
cash yg ada kt aku skrg cukup utk naik 5minit jer..hehe.. :D

itiksrati
07-09-2012, 05:57 PM
Aduhhh tt...aku dah lama ngidam nk naek heli nie...4 ribu sejam tu...average dari kelantan ke klang berapa jam nie tt...nti aku jd jutawan nk jgk aku booking...:p:">

itiksrati
07-09-2012, 05:58 PM
cash yg ada kt aku skrg cukup utk naik 5minit jer..hehe.. :D

Aku pom aku pom...hehe

Luk2755
07-09-2012, 06:13 PM
best juga dpt naik heli nie..

miskhi
08-09-2012, 11:12 AM
agak2 kalau pusing satu malaysia bape jam eh

Bro_Izantie
22-01-2013, 08:42 PM
lama tak hapdet...:)

Bro_Izantie
06-02-2013, 04:52 PM
Alhamdulillah...dah ada yg booking tadi...:)

primefiqone
12-05-2013, 10:57 PM
Alhamdulillah...dah ada yg booking tadi...:)

bro berapa chrge kalau pg ipoh?:">:">

Bro_Izantie
13-05-2013, 08:01 AM
bro berapa chrge kalau pg ipoh?:">:">

rm9k jer bang (+-) rasanya kurang lagi...take off dari subang, drop passenger kat ipoh dan balik smula subang...total +- 2 jam...kalau nak kena bgtau cepat boss..:):):)

skYnEt-gEnIUs
13-05-2013, 09:07 AM
nk nanye charge,kalo dari airport sungai besi naik sorang smpi ke airport kecik di mukah,serawak kire guane tt..?

kirenye pegi sorg balik pn sorg,tp pilot nk kene ade la sbb den x reti bwk heli besor2,heli hat remote control aje reti,hahahaa..

primefiqone
13-05-2013, 11:40 AM
rm9k jer bang (+-) rasanya kurang lagi...take off dari subang, drop passenger kat ipoh dan balik smula subang...total +- 2 jam...kalau nak kena bgtau cepat boss..:):):)

actually bukan nak drop je. nak buat utk propose. masalahnya orang tu kt ipoh.~X( so rasanya ada extra hour kt situ. kalau dari KL 2 jam dah rugi utk ke ipoh.. kalau bro ada heli kt ipoh mungkin 2 hours should be fine.:)cgrock

Bro_Izantie
13-05-2013, 11:49 AM
actually bukan nak drop je. nak buat utk propose. masalahnya orang tu kt ipoh.~X( so rasanya ada extra hour kt situ. kalau dari KL 2 jam dah rugi utk ke ipoh.. kalau bro ada heli kt ipoh mungkin 2 hours should be fine.:)cgrock

WOW...amazing...nak melamar ler ni..:D:D:D..tahniah..tp problemnya heli base kat subang bang...:((:((:((...rasanya ada kot tambah hours...depend atas bro la camner...plan baik2...kitaorg akan calculate sgala bagai tu dan bg kata putus....lg satu, LP nnti bro kena decide betul2...bg koordinat tepat kat kami...kami nak calculate lokasi...atau minta clearance sgala benda..:)

primefiqone
13-05-2013, 12:08 PM
WOW...amazing...nak melamar ler ni..:D:D:D..tahniah..tp problemnya heli base kat subang bang...:((:((:((...rasanya ada kot tambah hours...depend atas bro la camner...plan baik2...kitaorg akan calculate sgala bagai tu dan bg kata putus....lg satu, LP nnti bro kena decide betul2...bg koordinat tepat kat kami...kami nak calculate lokasi...atau minta clearance sgala benda..:)

PM


The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

wong_fei_hung
13-05-2013, 12:12 PM
ni sewa pandu sendiri ker ....

CH4
13-05-2013, 12:20 PM
pm bohhh.....parking depan umah bole ker

Bro_Izantie
15-06-2013, 09:47 PM
Salam to all my friend,

We are an established helicopter operator, operating from Subang airport with EC120B and AS350B helicopters which can accommodate for 4 and 5 passengers.

The services that we provide are as follows:
- KL Helicopter Tours.(30 mins and 60 mins).
- VIP/Passenger flights to selected locations.
-Special occasions flights such as birthdays, weddings, anniversaries, etc.
-Helicopter joyrides.
-Aerial photography and fliming flights.
-Aerial survey flights/Site Inspections.
-Recreational flights (Golf/Fishing/Holiday).
Flights can be pre-arranged and can be conducted from pre determined
locations, e.g. from clients facility.

PA insurance coverage shall be provided for all passengers while the
helicopter will be covered under liability and hull insurance.

Sesiapa yang berminat untuk menyewa perkhidmatan penerbangan melalui helikopter seluruh semenanjung Malaysia (Sabah dan Sarawak boleh dipertimbangkan) boleh hubungi aku untuk tempahan segera.

Kadar sewaan adalah seperti berikut:

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/EC120_3.jpg

1. 1 Jam Penerbangan (4 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,000.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (EC 120).

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/as350.jpg

2. 1 Jam Penerbangan (5 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira RM4,500.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (AS 350).

Nota: Kadar sewaan adalah dikira dari jam penerbangan helikopter!

Untuk tempahan dan keterangan lanjut, tuan/puan boleh hubungi talian

013-6068441

atau email

tuahtiga@yahoo.com.my

Untuk sebarang urusan. Abadikan majlis perkahwinan anda dengan klimaks yang akan dikenang hingga akhir hayat atau terbanglah sepuasnya melayang ibarat burung bebas...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

kasi bump!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Bro_Izantie
15-06-2013, 09:49 PM
Esok,insyaAllah ada costumer dari jepun mau KL Tour...:)

nash007
15-06-2013, 09:58 PM
nak beli gak la sebijik...mn de jual ar tt?

Dreamboxjb
15-06-2013, 10:00 PM
Mantap rm4000 1 jam :D:D:D

dah murah ni... di jb biasa 6500.
d sg murah. sgd1200

krol_terung
15-06-2013, 10:06 PM
Kalau la bonus aku masuk sebelum raya, maybe aku akan call dia ni utk urusan hantar aku ipoh utk balik kg, takut Jemm nnt..

Bro_Izantie
15-06-2013, 11:25 PM
nak beli gak la sebijik...mn de jual ar tt?

pasar malam sebelah aeon setiawangsa hari sabtu...murah jer...dua singgit...

sha8
19-06-2013, 10:03 AM
Alahai..... Baru jer sewa heli utk wat dokumentari... Murah laa TT punye harga... Maybe next time kite jumpe..

Bro_Izantie
29-11-2013, 10:12 PM
kasi bump ini servis...Alhamdulillah akan sukses beberapa trip.

mjamil
29-11-2013, 10:39 PM
yes..bookmark dulu yer thread ni Build..:D:D:D

Heli ni guna minyak petrol ke diesel? Fuel consumption mcm mana tt? ok x? 1liter leh terbang brapa km?

Bro_Izantie
29-11-2013, 10:55 PM
Heli ni guna minyak petrol ke diesel? Fuel consumption mcm mana tt? ok x? 1liter leh terbang brapa km?

minyak avtur...maaf bro..calculation tu pilot aku jer yg lebih arif...:D

panglima_ayam
30-11-2013, 08:04 AM
minyak avtur...maaf bro..calculation tu pilot aku jer yg lebih arif...:D

ko ke pemandu heli tu ???

mjamil
30-11-2013, 05:43 PM
Klau jimat minyak nk angkat 1.heeeee

ss_izal
30-11-2013, 06:54 PM
sapa nak naik? kita charter nak? sorang 800

kelipkelip
30-11-2013, 08:51 PM
wahh best la klu wedding naik helikopter...

Bro_Izantie
03-12-2013, 04:52 PM
kasi bump ini kali

Bro_Izantie
05-12-2013, 04:09 PM
salam to all my friend,

we are an established helicopter operator, operating from subang airport with ec120b and as350b helicopters which can accommodate for 4 and 5 passengers.

The services that we provide are as follows:
- kl helicopter tours.(30 mins and 60 mins).
- vip/passenger flights to selected locations.
-special occasions flights such as birthdays, weddings, anniversaries, etc.
-helicopter joyrides.
-aerial photography and fliming flights.
-aerial survey flights/site inspections.
-recreational flights (golf/fishing/holiday).
Flights can be pre-arranged and can be conducted from pre determined
locations, e.g. From clients facility.

Pa insurance coverage shall be provided for all passengers while the
helicopter will be covered under liability and hull insurance.

sesiapa yang berminat untuk menyewa perkhidmatan penerbangan melalui helikopter seluruh semenanjung malaysia (sabah dan sarawak boleh dipertimbangkan) boleh hubungi aku untuk tempahan segera.

Kadar sewaan adalah seperti berikut:

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/ec120_3.jpg

1. 1 jam penerbangan (4 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira rm4,000.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (ec 120).

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/as350.jpg

2. 1 jam penerbangan (5 penumpang bersama 1 juruterbang) dikira rm4,500.00 sahaja dengan menggunakan helikopter seperti jenis di atas (as 350).

nota: Kadar sewaan adalah dikira dari jam penerbangan helikopter!

untuk tempahan dan keterangan lanjut, tuan/puan boleh hubungi talian

013-6068441

atau email

tuahtiga@yahoo.com.my

untuk sebarang urusan. Abadikan majlis perkahwinan anda dengan klimaks yang akan dikenang hingga akhir hayat atau terbanglah sepuasnya melayang ibarat burung bebas...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

edit untuk info yg latest - tahun 2014

kami, tuahtiga enterprise, syarikat penyedia perkhidmatan menyewa helikopter ( helicopter charter services ) menawarkan tuan/puan untuk terbang bersama kami dengan caj yang berpatutan untuk sebarang aktiviti dan apa sahaja keperluan dan kepuasan pelanggan. Beroperasi dari subang skypark dan bersedia untuk memberi perkhidmatan seperti berikut:

- kl tour.
- lawatan tapak/off shore.
- majlis perkahwinan/korporat.
- joyride / skytour.
- penggambaran udara/lakonan.
- apa sahaja keperluan penerbangan.

Nota khas: Pihak kami mengenakan caj seperti yang tertera di bawah (termasuk insuran penumpang) dengan kiraan masa pesawat mula berlepas dari subang ke destinasi pilihan anda dan seterusnya mendarat semula di subang. Dalam ertikata lain jam penerbangan kami pergi dan pulang dengan selamat dicaj sepenuhnya. Bagi penggambaran udara, rm500 akan dicaj untuk permit dari pihak jupen. Kadar bayaran dengan kiraan 1 jam adalah seperti berikut:

A. Helikopter jenis ec120b (4 penumpang dan 1 juruterbang) = rm4,500.00 per hours.

B. Helikopter jenis as350 (5 penumpang dan 1 juruterbang) = rm4,800.00 per hours.

C. Helikopter 6 penumpang dan 1 juruterbang = rm5,000.00 per hours.
Sebarang pertanyaan pihak tuan boleh berhubung dengan saya di talian 013-6068441 atau email tuahtiga@yahoo.com.my

contoh pengiraan:

- datuk nordin ingin membuat lawatan tapak kawasan pembalakan di kawasan hutan chini, pahang dan akan terbang dari subang, maka pengiraan adalah seperti berikut:

- subang – chini (2 jam) – chini (1 jam untuk tinjauan) – subang (2 jam) = 5 jam x rm4,500.00 = rm22,500.00 kadar yang dicaj ke atas beliau dengan menggunakan pesawat 4 tempat duduk.

Cara pembayaran:

- sila buat pembayaran deposit 1 minggu sebelum tarikh penerbangan dan menyelesaikan bakinya 3 hari sebelum penerbangan.

- nota tambahan:

Pihak kami hanya sudi berunding dengan pelanggan yang benar-benar serius sahaja untuk menyewa helikopter ini kerana banyak masa, bil telefon dan quotation terbuang begitu sahaja melayan pelanggan yang hanya bertanya untuk suka-suka dan membuat perbandingan harga sebelum ini. Kerjasama dari pihak tuan/puan amatlah dihargai dan disanjung tinggi. Terima kasih.

kasi bumppppppppppppppppp

chetz
05-12-2013, 07:48 PM
Inspiring boss... the birth of Local Capten Gopinath like..

abdul_ir
05-12-2013, 09:54 PM
geng MLM boleh la kumpul2 org kat dewan dekat ngn padang...
pastu sewa benda alah ni utk pergi situ...

sure ramai join..

Bro_Izantie
20-12-2013, 03:57 PM
kasi bump satu kali maaa

Bro_Izantie
24-12-2013, 03:31 PM
kasi bump lagi maaa

Bro_Izantie
26-12-2013, 10:30 AM
kasi bumppppp

TXT
26-12-2013, 11:02 AM
Wah TT wat biz rare ni :)cgrock
dah ad geng CG yg naek ke abam jan :D

KLCheng
26-12-2013, 11:03 AM
Keep up the good job

Bro_Izantie
26-12-2013, 11:53 AM
Wah TT wat biz rare ni :)cgrock
dah ad geng CG yg naek ke abam jan :D

geng CG belum....
tp org lain dah..:D:D:D

acolyteV284
26-12-2013, 11:57 AM
yg 30min tu means 2k la ye tt?

TXT
26-12-2013, 12:14 PM
geng CG belum....
tp org lain dah..:D:D:D

Ingt da ad yg pecah dara
eh pecah rekod CG :D

Bro_Izantie
26-12-2013, 08:48 PM
yg 30min tu means 2k la ye tt?

yup,,,,,,,,,,:">:">:">