PDA

View Full Version : petua, resepi n tips2 tuk kaum hawa jek...


Pages : [1] 2 3 4

cheqning
10-03-2008, 01:08 PM
nk share petua2 @ tips2 x????
aku ada byk petua2 yg boleh dipakai...
klu sape2 yg ada baik punyer petua leh la share kt cni..

klu ada resepi best2 tu kongsi ye...

wanzex
10-03-2008, 01:16 PM
klu nak awet muda n sihat badan pepagi minum air suam segelas baru gosok gigi.

wanzex
10-03-2008, 01:17 PM
nk share petua2 x????
aku ada byk petua2 yg boleh dipakai...
klu sape2 yg ada baik punyer petua leh la share kt cni..

ko ada petua x mo bagi selera makan x? :-?

hazualuv
10-03-2008, 01:18 PM
klu nak awet muda n sihat badan pepagi minum air suam segelas baru gosok gigi.

aku pernah dengar...tapi da terbukti ker tengku????:-? :-? :-?

secawankopi
10-03-2008, 01:19 PM
ko ada petua x mo bagi selera makan x? :-?

badan dah naik ke tengku....:D

hazualuv
10-03-2008, 01:19 PM
ko ada petua x mo bagi selera makan x? :-?

aku pun nak tau gak:D :D :D

cheqning
10-03-2008, 01:22 PM
x nk bg naik slere mkn ye..
umm..ada satu nama buah..tp aku x ingat nama ape..
klu ko mkn buah tu..grenti slere mkn ko dh hlg:D :D
sbb lidh korang jd payau..:)) :)) :))

cheqning
10-03-2008, 01:22 PM
klu nak awet muda n sihat badan pepagi minum air suam segelas baru gosok gigi.

menjadi..aku dh cube

wanzex
10-03-2008, 01:24 PM
badan dah naik ke tengku....:D

lom. still ok. kata org sediakan payung sebelum hujan. :))

L.O.V.E
10-03-2008, 01:24 PM
x nk bg naik slere mkn ye..
umm..ada satu nama buah..tp aku x ingat nama ape..
klu ko mkn buah tu..grenti slere mkn ko dh hlg:D :D
sbb lidh korang jd payau..:)) :)) :))

buah delima ker :-?

cheqning
10-03-2008, 01:26 PM
buah delima ker :-?

ye ker..
buah tu pelik namanye..aku nk sebut pn x reti

cheqning
10-03-2008, 01:27 PM
lom. still ok. kata org sediakan payung sebelum hujan. :))

:D :D nape..ade potensi nk kembang ke???:D

wanzex
10-03-2008, 01:28 PM
aku pernah dengar...tapi da terbukti ker tengku????:-? :-? :-?

ok ok gek. kekawan pon bg respon positif.
a'ah. tuan tanah pun akui ni. :))

menjadi..aku dh cube

~yeNz_gL~
10-03-2008, 01:29 PM
klu nk kurangkn berat badan minum la jus timun slalu...
tp xtau la berkesan ke x sbb blm prnh cba lg...:D :D :D

L.O.V.E
10-03-2008, 01:30 PM
aah aper petua nak kurangkan kechubbyan ek

wanzex
10-03-2008, 01:30 PM
:D :D nape..ade potensi nk kembang ke???:D

xde la. famili aku sume still ok je.
saje nak jimat kos harian. :)) :)) :)) :eek: :D
:)cgrock :)cgrock :)cgrock

L.O.V.E
10-03-2008, 01:31 PM
klu nk kurangkn berat badan minum la jus timun slalu...
tp xtau la berkesan ke x sbb blm prnh cba lg...:D :D :D

bukan jus lobak putih ker..

pahit gile..


minum air barli suam pun oke gak..

wanzex
10-03-2008, 01:32 PM
klu nk kurangkn berat badan minum la jus timun slalu...
tp xtau la berkesan ke x sbb blm prnh cba lg...:D :D :D

petua ni penah aku dgr jugak.leh cube ni. :D

goldtrader
10-03-2008, 01:33 PM
selalu lah basuh dgn air sirih ... huhuhuhuhu

cheqning
10-03-2008, 01:34 PM
klu jus timun diku penh cube..tp cam gtu jgk...
yg pasti klu aku ada masalah..cpt je trn brt bdn aku...

cheqning
10-03-2008, 01:34 PM
selalu lah basuh dgn air sirih ... huhuhuhuhu

bsh ape ngan air sirih...?
:-? :-? :-?

cheqning
10-03-2008, 01:35 PM
aah aper petua nak kurangkan kechubbyan ek

ko x pyh kurangkn la...skrg pn dh kering...:D :D

cheqning
10-03-2008, 01:36 PM
xde la. famili aku sume still ok je.
saje nak jimat kos harian. :)) :)) :)) :eek: :D
:)cgrock :)cgrock :)cgrock

ni mesti kes mkn byk ni ...huhuhu

L.O.V.E
10-03-2008, 01:36 PM
ko x pyh kurangkn la...skrg pn dh kering...:D :D

poket jer kering..
badan mana ader kering :((

chrome76
10-03-2008, 01:37 PM
bsh ape ngan air sirih...?
:-? :-? :-?


rambut?? kaki?? tangan??








8->

cheqning
10-03-2008, 01:38 PM
poket jer kering..
badan mana ader kering :((

erk..marah ke..sori2..:D
lok la brisi ckit..jgn sampai kembang dh la..
x sedap nk peluk..huhuhu

chrome76
10-03-2008, 01:38 PM
petua utk tak kasik rambut luruh.. amik bunga raya dan campur dlm air dan basuh rambut.. tu mak aku ckp la.. aku tak pernah try sebab rambut aku pendek..

wanzex
10-03-2008, 01:39 PM
ni mesti kes mkn byk ni ...huhuhu

cam tau tau ko ni. hehehehe. :)) :)) :)) :eek:

cheqning
10-03-2008, 01:40 PM
klu blh jgn minum ais..
bykkn minum air suam...
tuk awet mude...." "

cheqning
10-03-2008, 01:41 PM
petua utk tak kasik rambut luruh.. amik bunga raya dan campur dlm air dan basuh rambut.. tu mak aku ckp la.. aku tak pernah try sebab rambut aku pendek..

ye ke,,ala..nk kene cari bnga raya la plk...
yg color putih ke yg yg merah tu je?

cheqning
10-03-2008, 01:41 PM
cam tau tau ko ni. hehehehe. :)) :)) :)) :eek:

:D :D :D ahlil nujum terjun..:)) :))

chrome76
10-03-2008, 01:43 PM
ye ke,,ala..nk kene cari bnga raya la plk...
yg color putih ke yg yg merah tu je?

yg tu mak aku tak ckp plak.. tapi kt depan rumah mak aku ada yg keler merah.. yg tu dia pakai.. tapi try n error la.. kaler pink.. kaler itam... kot2 serasi gak.. hehehehehh..

cheqning
10-03-2008, 01:44 PM
weh..ni baik pnyer petua...
amalkan mkn bnga cengkih plg kurang 10 biji sehari..
- elok tuk mata,gigi,kulit n jantung..jga utk "tu" kaum adam

goldtrader
10-03-2008, 01:44 PM
bsh ape ngan air sirih...?
:-? :-? :-?

kecantikan wajah adalah kecantikan dari bawah .. eh dari dalam ... so kena amalkan basuh dengan air sirih di kawasan bawah .. eh kawasan dalaman ...

cantik dalaman akan terserlah keayuan ...

tak caya baca laa kitab tajul muluk :))

adamma
10-03-2008, 01:45 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 9 (8 members and 1 guests)
adamma, goldtrader, L.O.V.E, cheqning, chrome76, deqda27, ~yeNz_gL~, hazualuv

cheqning
10-03-2008, 01:46 PM
kecantikan wajah adalah kecantikan dari bawah .. eh dari dalam ... so kena amalkan basuh dengan air sirih di kawasan bawah .. eh kawasan dalaman ...

cantik dalaman akan terserlah keayuan ...

tak caya baca laa kitab tajul muluk :))

:D ya..btl2..
buat2 silap la plk...cover jgn x cover:D

L.O.V.E
10-03-2008, 01:46 PM
erk..marah ke..sori2..:D
lok la brisi ckit..jgn sampai kembang dh la..
x sedap nk peluk..huhuhu

wat masa nie masih sedap dipeluk :p

L.O.V.E
10-03-2008, 01:47 PM
kecantikan wajah adalah kecantikan dari bawah .. eh dari dalam ... so kena amalkan basuh dengan air sirih di kawasan bawah .. eh kawasan dalaman ...

cantik dalaman akan terserlah keayuan ...

tak caya baca laa kitab tajul muluk :))

pandainya encik Wan kite nie :p

wanzex
10-03-2008, 01:48 PM
kecantikan wajah adalah kecantikan dari bawah .. eh dari dalam ... so kena amalkan basuh dengan air sirih di kawasan bawah .. eh kawasan dalaman ...

cantik dalaman akan terserlah keayuan ...

tak caya baca laa kitab tajul muluk :))

tak paham.
apa yg bawah?
apa yang dalaman?
:)) :)) :)) :D :eek:

wanzex
10-03-2008, 01:49 PM
ramainyer....

Currently Active Users Viewing This Thread: 17 (6 members and 10 guests)
tengku, L.O.V.E, deqda27, tEnuKLang, xalimx, hazualuv

cheqning
10-03-2008, 01:49 PM
kang aku dh ckp..confirm nye laki yg laju join thread nih

cheqning
10-03-2008, 01:50 PM
tak paham.
apa yg bawah?
apa yang dalaman?
:)) :)) :)) :D :eek:

:D :D :"> :"> :"> :">
kang aku dh ckp...
confirmnye ramai kaum adam yg msk..

chrome76
10-03-2008, 01:56 PM
kecantikan wajah adalah kecantikan dari bawah .. eh dari dalam ... so kena amalkan basuh dengan air sirih di kawasan bawah .. eh kawasan dalaman ...

cantik dalaman akan terserlah keayuan ...

tak caya baca laa kitab tajul muluk :))


hahahahaha.. betui2.. muka cun2 tapi kalau tak "bersih" tak kena gak kan??

L.O.V.E
10-03-2008, 02:00 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (7 members and 1 guests)
L.O.V.E, xalimx, deputra, cheqning, candlelight, Kurma, hazualuv


nak ilangkan jerawat.. letak serbu kayu manis yang diasah kat buntut pasu kat jerawat tu..cubalah.. berkesan

Ps :sombong skang eh kimie.. lama tak borak ngan akak.. :(

akakmu kesunyian nie

deputra
10-03-2008, 02:00 PM
pertua utk kaum hawa je ke..utk kaum adam takde ke? :D

cheqning
10-03-2008, 02:03 PM
pertua utk kaum hawa je ke..utk kaum adam takde ke? :D

td aku dh bg tau...
mkn bnga cengkih..tp buang biji die tu..
nk bg kencang..huhuhu

EiRa
10-03-2008, 02:05 PM
ade petua ker..mcm mane nak diet ni..hehe..bf aku ada bising2 sebab badan dah naik...:D

cheqning
10-03-2008, 02:07 PM
ade petua ker..mcm mane nak diet ni..hehe..bf aku ada bising2 sebab badan dah naik...:D

nk diet..?yg pastinye kene rajin senaman..
jaga mkn..jgn mkn yg bminyak n blemak..
pastu jgn mkn nasi waktu mlm...:D

goldtrader
10-03-2008, 02:08 PM
kang aku dh ckp..confirm nye laki yg laju join thread nih

aku join ni pun bukan apa .. nak suh kaum2 hawa ni jadi cantik jugak ... huhuhu

jgn dok asyik jaga kecantikan luaran tapi kecantikan dalaman dilupakan plak ...

dok gitu .. hua hua hua

L.O.V.E
10-03-2008, 02:08 PM
untuk tegangkan muka ngan putihkan kulit

campurkan limau nipis nga putih telur utk dijadika masker..

lyn selalu buat.. :p

L.O.V.E
10-03-2008, 02:10 PM
lg satu, air rebusan daun sireh, minum sbg ganti air kosong & wat pencuci alat sulit pompuan..blh wat awet muda sbb daun sireh ada agen anti bakteria, so kalo kt sana bersih, muka pn berseri la..

cheqning
10-03-2008, 02:10 PM
untuk tegangkan muka ngan putihkan kulit

campurkan limau nipis nga putih telur utk dijadika masker..

lyn selalu buat.. :p

btl2..pastu cuci muka ngan air suam..
nk lebih elok..bsh muka ngan hampas teh...

L.O.V.E
10-03-2008, 02:11 PM
petua org..
kunyit, halia & daun inai rebus skali & minum air nyer..air cmprn daun inai blh kuruskn badan..


tak sanggup den nak minum

cheqning
10-03-2008, 02:11 PM
pompuan kene byk pantang tau...
jgn ingt nk mkn sedap je..
nti kt bwh tu berair ..sape sush..

L.O.V.E
10-03-2008, 02:12 PM
btl2..pastu cuci muka ngan air suam..
nk lebih elok..bsh muka ngan hampas teh...

hampas teh tu elok sapu sebelum tido kan :D

cheqning
10-03-2008, 02:12 PM
petua org..
kunyit, halia & daun inai rebus skali & minum air nyer..air cmprn daun inai blh kuruskn badan..


tak sanggup den nak minum

umm..petua ni blh jgk tuk mengetatkan "tu"

cheqning
10-03-2008, 02:13 PM
hampas teh tu elok sapu sebelum tido kan :D

a'aa..lps bsh tu rasa licin je kulit muke

L.O.V.E
10-03-2008, 02:14 PM
pompuan kene byk pantang tau...
jgn ingt nk mkn sedap je..
nti kt bwh tu berair ..sape sush..

sebagai contoh air kelapa kan :D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:16 PM
a'aa..lps bsh tu rasa licin je kulit muke

susah ahh nak amalkan petua org tua skang nie.. dulu duk kg bleh ah.. skang duk bandar susah nak cari..:((

L.O.V.E
10-03-2008, 02:17 PM
dulu rajin gak goreng beras pastu kisar jdikan scrub.. bik utk kulit..

L.O.V.E
10-03-2008, 02:18 PM
lagi satu susu tepung baby pun elok wat masker...:p

cheqning
10-03-2008, 02:20 PM
sebagai contoh air kelapa kan :D

a'aa...
air kelapa memg sedapp d minum..tp bringat la
:D :D

putribunian
10-03-2008, 02:20 PM
cik kening...petua angau???????????hehehehe

cheqning
10-03-2008, 02:21 PM
lagi satu susu tepung baby pun elok wat masker...:p

ye ke??
ni bru aku dgr..nk buat camane ek?

L.O.V.E
10-03-2008, 02:22 PM
a'aa...
air kelapa memg sedapp d minum..tp bringat la
:D :D

tuh ahh mak aku selalu marah kalau minum air kelapa banyak sangat..

lagi satu apasal eh mak aku selalu marah kalau aku makan keak ayam..:-?

kepak ayam ahh favorite aku

cheqning
10-03-2008, 02:22 PM
cik kening...petua angau???????????hehehehe

:)) :)) petua angau ye...kawen je..:)) :)) :))

L.O.V.E
10-03-2008, 02:23 PM
ye ke??
ni bru aku dgr..nk buat camane ek?

campur ngan telur putih + limau nipis..:D

gebusssssssssssss

cheqning
10-03-2008, 02:23 PM
tuh ahh mak aku selalu marah kalau minum air kelapa banyak sangat..

lagi satu apasal eh mak aku selalu marah kalau aku makan keak ayam..:-?

kepak ayam ahh favorite aku

kepak ayam???
stau aku laki yg xleh mkn...sbb takut nti lemah tenaga batin..huhuhu
pompuan x thu la plk

cheqning
10-03-2008, 02:24 PM
campur ngan telur putih + limau nipis..:D

gebusssssssssssss

oic...nk cube ah..

L.O.V.E
10-03-2008, 02:25 PM
gunakan halia utk merahkan bibir..

tak pun guna berus gigi yang dah diletakkan veselin/ olive oil kat bibir..

cheqning
10-03-2008, 02:25 PM
ada 1 lg...
tp aku malu la nk ckp..sbb yg ni tuk yg dh brumahtangga...
masker yg terbaik adalah - air mani (klu suke la):"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :">

L.O.V.E
10-03-2008, 02:26 PM
kepak ayam???
stau aku laki yg xleh mkn...sbb takut nti lemah tenaga batin..huhuhu
pompuan x thu la plk

mak aku selalu bisng.. dier kata nanti aku terbang jauh..
memang aku terbang jauh pun :eek: :eek:

L.O.V.E
10-03-2008, 02:27 PM
ada 1 lg...
tp aku malu la nk ckp..sbb yg ni tuk yg dh brumahtangga...
masker yg terbaik adalah - air mani (klu suke la):"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :">

itu aku tau.. keke.. benda tu banyak khasiat oo..

nanti dah beruma tangga baru leh buat maa...:"> :">

cheqning
10-03-2008, 02:27 PM
gunakan halia utk merahkan bibir..

tak pun guna berus gigi yang dah diletakkan veselin/ olive oil kat bibir..

halia???
panas woo....

cheqning
10-03-2008, 02:28 PM
itu aku tau.. keke.. benda tu banyak khasiat oo..

nanti dah beruma tangga baru leh buat maa...:"> :">

:D :D :)) :)) :)) :)) ko pn thu jgk..try rr buat nti kau kawen..
gerenti licin muke..jerawat pn hilang..

EiRa
10-03-2008, 02:28 PM
ada 1 lg...
tp aku malu la nk ckp..sbb yg ni tuk yg dh brumahtangga...
masker yg terbaik adalah - air mani (klu suke la):"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :"> :">

boleh pakai ker ni?

cheqning
10-03-2008, 02:29 PM
ummmm...ramainye pemerhati... xnk kongsi petua anda ke??

cheqning
10-03-2008, 02:30 PM
boleh pakai ker ni?

boleh ape..air mani kn byk protein...
kwn aku pakai..skrg lawa muke die
klu suke la...hanyir la ckit

linasarawak
10-03-2008, 02:30 PM
ye ker..
buah tu pelik namanye..aku nk sebut pn x reti

buah jadam kot... buah jadam ni selalu digunakan utk putuskan susu badan ... sapu kat nipple... bila baby hisap dia akan terasa pahit dan payau... bertindak sebagai `agen' pembersihan darah dan saluran usus juga ...:D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:30 PM
halia???
panas woo....

tapi berkesan :D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:32 PM
boleh ape..air mani kn byk protein...
kwn aku pakai..skrg lawa muke die
klu suke la...hanyir la ckit

erk.. hanyir ker.. ader hanyir cam telur :-?

cheqning
10-03-2008, 02:32 PM
mak aku selalu bisng.. dier kata nanti aku terbang jauh..
memang aku terbang jauh pun :eek: :eek:

oo...yg tu ke...
klu dr segi lain ye la..
maksud nye pegi jauh..mk ko syg ko la tu
:) :) :)

cheqning
10-03-2008, 02:32 PM
erk.. hanyir ker.. ader hanyir cam telur :-?

erk...ye la kot..:"> :"> :">

linasarawak
10-03-2008, 02:33 PM
petua utk tak kasik rambut luruh.. amik bunga raya dan campur dlm air dan basuh rambut.. tu mak aku ckp la.. aku tak pernah try sebab rambut aku pendek..


boleh juga gunakan pati santan... disapukan pada rambut... sejam kemudian cuci... kalau rajin amalkan rambut pasti lebat, hitam, cepat panjang, elak uban dan org2 lama kata...sejukkkkk kepala:D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:33 PM
oo...yg tu ke...
klu dr segi lain ye la..
maksud nye pegi jauh..mk ko syg ko la tu
:) :) :)

:eek: :eek: iyelah dulu siap tak kasi aku masak sebab dier takut aku kawin :eek:

cheqning
10-03-2008, 02:34 PM
buah jadam kot... buah jadam ni selalu digunakan utk putuskan susu badan ... sapu kat nipple... bila baby hisap dia akan terasa pahit dan payau... bertindak sebagai `agen' pembersihan darah dan saluran usus juga ...:D

eh..jadam tu panaskan....
atuk aku msk kn jadam dlm jamu yg die buat

L.O.V.E
10-03-2008, 02:34 PM
erk...ye la kot..:"> :"> :">

tak sanggup plak rasanya

putribunian
10-03-2008, 02:34 PM
untuk merah bibir...korang taruk mentega jer kat bibir malam2

L.O.V.E
10-03-2008, 02:35 PM
eh..jadam tu panaskan....
atuk aku msk kn jadam dlm jamu yg die buat

agaknya benda alah nie ahh mak aku letak nak suh aku benti menyusu dulu :))

cheqning
10-03-2008, 02:35 PM
boleh juga gunakan pati santan... disapukan pada rambut... sejam kemudian cuci... kalau rajin amalkan rambut pasti lebat, hitam, cepat panjang, elak uban dan org2 lama kata...sejukkkkk kepala:D

umm..klu pati santan tu aku pcaya..tp malas la nk buat...
hbs bantal aku bau hapak..:D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:36 PM
untuk merah bibir...korang taruk mentega jer kat bibir malam2

nanti semut hurung :eek: :eek:

cheqning
10-03-2008, 02:36 PM
agaknya benda alah nie ahh mak aku letak nak suh aku benti menyusu dulu :))

:)) :)) :)) ye la tu....

L.O.V.E
10-03-2008, 02:37 PM
umm..klu pati santan tu aku pcaya..tp malas la nk buat...
hbs bantal aku bau hapak..:D

aahh.. masam gile

cheqning
10-03-2008, 02:37 PM
:eek: :eek: iyelah dulu siap tak kasi aku masak sebab dier takut aku kawin :eek:

alahai..anak manja la ni...skrg ni dh pandai msk ke????:D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:38 PM
untuk ubat sakit mata.. titiskan susu ibu kat mata... memang berkesan. dulu masa kecik2 aku selalu buat..

L.O.V.E
10-03-2008, 02:39 PM
alahai..anak manja la ni...skrg ni dh pandai msk ke????:D

:eek: :eek: skang dah duduk sorg2 automatik ahh pandai masak.. leh lah sikit2..

tapi siang ikan still tak penah :p

linasarawak
10-03-2008, 02:40 PM
halia

agen buang angin... elak perut kembung, kalau dipakai bersama barut/bengkung boleh mengempiskan perut yang banyak lemak/mengeleber

timun

menyejukkan badan. masker muka - menegangkan kulit muka.


lobak putih

menyejukkan badan. membersihkan darah. tidak boleh diambil berlebihan dikatakan penyebab leukimia..


rempah ratus

seperti lada hitam, bunga lawang, cengkih dan beberapa lagi ... memang bagus untuk wanita.. sebagai agen pemanas. macam cengkih bagus untuk mereka yang ada masalah pernafasan berbau... amalan mengunyah setiap hari boleh membantu menghilangkan masalah tsbt.

ada banyak lagi...tidak boleh ingat..

pada saya yang terbaik ialah pemikiran positif... senaman tertentu memang membantu.. luaran dan dalaman....:D

miXxer
10-03-2008, 02:40 PM
kaum adam xleh guna ke petua˛ neh ehehehe..

cheqning
10-03-2008, 02:40 PM
untuk ubat sakit mata.. titiskan susu ibu kat mata... memang berkesan. dulu masa kecik2 aku selalu buat..

ye ke..menjadi ek...
:-? :-? :-?

cheqning
10-03-2008, 02:41 PM
halia

agen buang angin... elak perut kembung, kalau dipakai bersama barut/bengkung boleh mengempiskan perut yang banyak lemak/mengeleber

timun

menyejukkan badan. masker muka - menegangkan kulit muka.


lobak putih

menyejukkan badan. membersihkan darah. tidak boleh diambil berlebihan dikatakan penyebab leukimia..


rempah ratus

seperti lada hitam, bunga lawang, cengkih dan beberapa lagi ... memang bagus untuk wanita.. sebagai agen pemanas. macam cengkih bagus untuk mereka yang ada masalah pernafasan berbau... amalan mengunyah setiap hari boleh membantu menghilangkan masalah tsbt.

ada banyak lagi...tidak boleh ingat..

pada saya yang terbaik ialah pemikiran positif... senaman tertentu memang membantu.. luaran dan dalaman....:D


cengkih tu byk khasiat tau...
bkn utk mulut bbau je.

cheqning
10-03-2008, 02:43 PM
kaum adam xleh guna ke petua˛ neh ehehehe..

ko try la mkn cengkih...memg kencang..
kwn aku dh cube..:D memg adik die tu lwn toke skrg ni..hahaha

L.O.V.E
10-03-2008, 02:43 PM
cengkih tu byk khasiat tau...
bkn utk mulut bbau je.

untuk ubat sakit gigi pun leh gak...

cheqning
10-03-2008, 02:44 PM
klu lobak putih tu nk mkn camane ek???

miXxer
10-03-2008, 02:44 PM
ko try la mkn cengkih...memg kencang..
kwn aku dh cube..:D memg adik die tu lwn toke skrg ni..hahaha

fuhhh.. kena tgu ade target dulu la cmtu :"> :">

L.O.V.E
10-03-2008, 02:45 PM
ko try la mkn cengkih...memg kencang..
kwn aku dh cube..:D memg adik die tu lwn toke skrg ni..hahaha

apasal kawan ko yang makan.. adik dier plak lawan tokey...

:o konpius aku..



wat2 naif jap

cheqning
10-03-2008, 02:45 PM
fuhhh.. kena tgu ade target dulu la cmtu :"> :">

:)) :)) :)) :))
slain tu elok tuk gg,mata n jantung jgk

L.O.V.E
10-03-2008, 02:45 PM
klu lobak putih tu nk mkn camane ek???

buat jus.. haritu aku minum.. seminggu tekak aku payau :eek:

wanzex
10-03-2008, 02:46 PM
klik sini:
http://www.petua-kesihatan.blogspot.com/

cheqning
10-03-2008, 02:46 PM
apasal kawan ko yang makan.. adik dier plak lawan tokey...

:o konpius aku..



wat2 naif jap

:)) :)) :)) :)) :eek: :eek: :eek: :eek:
adik die yg kt bwh tu le...:)) :)) :))

L.O.V.E
10-03-2008, 02:46 PM
bawang putih baik untuk lelaki kan.. :))

miXxer
10-03-2008, 02:46 PM
sharing is caring :D

UNTUK MENDAPAT ANAK...insyaAllah. ..
Ramuannya; 3 ulas bawang jantan,1 biji telor ayam kampung dan madu lebah secukupnya. Kesemua hendaklah dimakan pada setiap pagi sebagai sarapan.Sebelum itu, hendaklah meminum air suam yang telah disimpan semalaman sebagaimana yang telah dilakukan oleh Rasulullah s.a.w.Bacalah selawat sebelum meminum air tersebut. Amalkan setiap hari. mudah-mudahan insyaAllah.

KOLEKSI PETUA DALAM PANTANG DAN KESEJAHTERAAN RUMAHTANGGA
Petua Memudahkan Bersalin.
a) Amalkan baca Surah Yassin disertai niat dan doa sepanjang tempoh
kehamilan.
b) Hampir bersalin amalkan zikrullah Tasbih Nabi Yunus.
c) Amalkan minum air lebihan suami.
d) Amalkan meminum air basuhan rambut/hujungnya ketika mandi.
e) Amalkan makan buah kurma sepanjang tempoh kehamilan ia membantu memberi tenaga, sumber kalsium dan melembutkan otot rahim dan seangkatannya/ memudahkan laluan bayi/selain turut berperanan memperhaluskan nurani bayi disertai zikir/selawat.
f) Minum air kelapa di hujung kehamilan membantu membersihkan bayi.
g) Petua mama - Amalkan makan telur mentah di hujung kehamilan.
h) Kerap makan sayur bendi bagi memudahkan laluan bayi.
i) Minum sesudu camca teh minyak kelapa buatan sendiri sejak usia kandungan 6 bulan. Amalkan seminggu 3 kali dan apabila sudah berumur 9 bulan amalkan ia setiap hari.
j) Bagi kulit bayi yang putih/ bersih - amalkan makan buah epal dan minum susu. Selain meminum air soya.

Merawat Bentan Ketika Dalam Pantang
Berehat secepat mungkin. Minum segelas kopi ataupun segelas air suam dicampur sedikit gula. Dan sapukan hirisan
bawang merah di ibu jari kaki kemudian selimut tebal hingga berpeluh

Petua Mengempiskan Perut Selepas Bersalin
a) Ambil sebiji limau nipis diperah airnya/ sedikit air asm jawa pekat
kemudian dicampur sedikit kapur sirih.Jika dikhuatiri gatal titiskan bersama beberapa titisan minyak mestika, kayu putih, mahupun minyak berangin lain. Memang diakui gatalnya tapi amat mujarab dan amat memuaskan hasilnya. Sapukan pada perut, biarkan ia kering sebentar sebelum memakai bengkung sepanjang waktu
berpantang ataupun ketika waktu malam sahaja. Boleh juga dibalut dengan daun sireh sebelum memakai bengkung bagi mengatasi masalah screcthmarks.
b) Sedikit cuka , garam dan kunyit dikisar. Tampal pada perut dan bengkung perut ketika dalam pantang.
c) Sedikit beras disangrai dan kisar halus, sedikit cekur, gula merah, air asam jawa dan sedikit air suam diadun kesemuanya kemudian tapis dan minum.Amalkan seminggu 3 kali.
d) Halia lebih kurang 3cm, limau nipis besar sebiji, sedikit air suam, secubit garam dan lada hitam lebih kurang 15 biji dikisar/ditumbuk. Diadun dan tapis, minum airnya.Lakukan sehingga mendapat hasil yang dikehendaki.
e) Lengkuas Padi/Helang/ Ranting - iaitu ubi, daun dan batang ditumbuk halus ditampal pada perut bertujuan membuang angin sekaligus untuk mengecutkan perut.Selain itu baik juga utk disapu pada badan utk mengubati lenguh-lenguh badan ataupun sakit sendi.
f) Asam jawa, jadam dan air mendidih diadun tampal pada perut dan bengkungkan ia sepanjang tempoh berpantang.
g) Dalaman - Ambil beberapa potongan halia ditumbuk halus lalu digaulkan dengan perahan asam jawa yang pekat lalu dimakan dengan nasi. Hasilnya InsyaAllah perut menjadi kempis malah pengaliran darah dalam badan juga akan lebih teratur dan wajah akan tampak lebih sihat dan berseri.
h) Daun jambu serta kapur sirih digiling dan disapu pada perut setiap hari sehingga mencapai hasil yang memuaskan.
i) Ambil lada hitam lebih kurang 21/2 genggam kemudian ditumbuk halus, dicampur dengan sebiji ragi tapai digaul bersama cuka bercampur air asam jawa. Setelah ramuan digaul sebati, sapu pada perut serta keliling pinggang kemudian dibengkung kuat/ketat.

Petua Untuk Menghindarkan Strechmarks
a) Ambil satu sudu kecil air limau nipis. Ambil 20 titik minyak kayu putih serta satu sudu air kapur sirih. Gaulkan ia dan sapu pada kesan-kesan pecah di
perut. Buat 2 minggu berturut-turut.
b) Sepanjang tempoh mengandung sapukan minyak zaitun pada bahagian yang bermasalah serta elakkan menyapu minyak panas ketika mengandung.

Petua Membersihkan Rahim
Kunyit hidup, halia , air asam jawa dan sedikit gula merah dikisar dan ambil airnya. Minum 3 pagi berturut-turut atau ketika tempoh berpantang.

L.O.V.E
10-03-2008, 02:47 PM
:)) :)) :)) :)) :eek: :eek: :eek: :eek:
adik die yg kt bwh tu le...:)) :)) :))

:eek: :eek: baru kini ku mengerti

wanzex
10-03-2008, 02:48 PM
bawang putih baik untuk lelaki kan.. :))

makan bawang putih, badan jadi busuk :))

L.O.V.E
10-03-2008, 02:48 PM
UNTUK MENDAPAT ANAK...insyaAllah. ..
Ramuannya; 3 ulas bawang jantan,1 biji telor ayam kampung dan madu lebah secukupnya. Kesemua hendaklah dimakan pada setiap pagi sebagai sarapan.Sebelum itu, hendaklah meminum air suam yang telah disimpan semalaman sebagaimana yang telah dilakukan oleh Rasulullah s.a.w.Bacalah selawat sebelum meminum air tersebut. Amalkan setiap hari. mudah-mudahan insyaAllah.



camne nak tau bawang jantan??

CikSukan
10-03-2008, 02:48 PM
ye ker..
buah tu pelik namanye..aku nk sebut pn x reti

Nama buah tu Ananas comosus bagus hilang selera makan tapi effect dia teruk pada kandungan bayi didalam rahim anda..boleh gugur.#:-S

EiRa
10-03-2008, 02:48 PM
boleh ape..air mani kn byk protein...
kwn aku pakai..skrg lawa muke die
klu suke la...hanyir la ckit

nanti nak cuba la ni..bila dah kawin.. :D

L.O.V.E
10-03-2008, 02:49 PM
makan bawang putih, badan jadi busuk :))

:-? :-? bukan elok ker..

cheqning
10-03-2008, 02:49 PM
makan bawang putih, badan jadi busuk :))

utk buang angin dlm badan.....

miXxer
10-03-2008, 02:49 PM
sahring is caring :D


RAMBUT UBAT KAKI PECAH...
Ambillah rambut yang gugur (rambut sendiri) satu genggam, kemudian rambut itu terus dibakar dan abunya dicampurkan dengan minyak kelapa.Waktu mahu tidur malam,bahagian kaki yang pecah itu dibersihkan terlebih dahulu.Kemudian sapukan minyak dari abu rambut itu dengan menggunakan kapas di bahagian kaki yang pecah itu.Bila sudah disapu pakailah sarung kaki yang agak longgar supaya cadar tempat tidur tidak kotor.

BISA-BISA TULANG...
Dapatkan "akar sakit lelaki" sebanyak 3 atau 3 cekak dan direbus selama 2-3 jam kemudian disejukkan dan bolehlah diminum segelas sehari.

MUKA KASAR & BERBINTIK2 HITAM...
Cari buah mentimum, diparut dan diperah lalu diambil airnya.Gunakannya untuk mencuci muka anda sewaktu hendak tidur.Boleh juga tempel atau tampalkan hampas mentimum itu ke wajah anda.Pada sebelah petangnya, mandi dengan air suam dan cuci muka anda berkali-kali dengan air suam.

MENGHILANGKAN KESAN JERAWAT...
Basuh muka dengan air kelapa muda.Biarkan air itu di muka selama-lamanya 1 jam dan biar ia kering sendiri tanpa dilap.Kemudian cucilah dengan air sejuk.

L.O.V.E
10-03-2008, 02:49 PM
Nama buah tu Ananas comosus bagus hilang selera makan tapi effect dia teruk pada kandungan bayi didalam rahim anda..boleh gugur.#:-S

yer ker.. bahaya2

cheqning
10-03-2008, 02:50 PM
Nama buah tu Ananas comosus bagus hilang selera makan tapi effect dia teruk pada kandungan bayi didalam rahim anda..boleh gugur.#:-S

tu dia....pelik kan nama die...bahasa mlayunye ape????

cheqning
10-03-2008, 02:50 PM
UNTUK MENDAPAT ANAK...insyaAllah. ..
Ramuannya; 3 ulas bawang jantan,1 biji telor ayam kampung dan madu lebah secukupnya. Kesemua hendaklah dimakan pada setiap pagi sebagai sarapan.Sebelum itu, hendaklah meminum air suam yang telah disimpan semalaman sebagaimana yang telah dilakukan oleh Rasulullah s.a.w.Bacalah selawat sebelum meminum air tersebut. Amalkan setiap hari. mudah-mudahan insyaAllah.

KOLEKSI PETUA DALAM PANTANG DAN KESEJAHTERAAN RUMAHTANGGA
Petua Memudahkan Bersalin.
a) Amalkan baca Surah Yassin disertai niat dan doa sepanjang tempoh
kehamilan.
b) Hampir bersalin amalkan zikrullah Tasbih Nabi Yunus.
c) Amalkan minum air lebihan suami.
d) Amalkan meminum air basuhan rambut/hujungnya ketika mandi.
e) Amalkan makan buah kurma sepanjang tempoh kehamilan ia membantu memberi tenaga, sumber kalsium dan melembutkan otot rahim dan seangkatannya/ memudahkan laluan bayi/selain turut berperanan memperhaluskan nurani bayi disertai zikir/selawat.
f) Minum air kelapa di hujung kehamilan membantu membersihkan bayi.
g) Petua mama - Amalkan makan telur mentah di hujung kehamilan.
h) Kerap makan sayur bendi bagi memudahkan laluan bayi.
i) Minum sesudu camca teh minyak kelapa buatan sendiri sejak usia kandungan 6 bulan. Amalkan seminggu 3 kali dan apabila sudah berumur 9 bulan amalkan ia setiap hari.
j) Bagi kulit bayi yang putih/ bersih - amalkan makan buah epal dan minum susu. Selain meminum air soya.

Merawat Bentan Ketika Dalam Pantang
Berehat secepat mungkin. Minum segelas kopi ataupun segelas air suam dicampur sedikit gula. Dan sapukan hirisan
bawang merah di ibu jari kaki kemudian selimut tebal hingga berpeluh

Petua Mengempiskan Perut Selepas Bersalin
a) Ambil sebiji limau nipis diperah airnya/ sedikit air asm jawa pekat
kemudian dicampur sedikit kapur sirih.Jika dikhuatiri gatal titiskan bersama beberapa titisan minyak mestika, kayu putih, mahupun minyak berangin lain. Memang diakui gatalnya tapi amat mujarab dan amat memuaskan hasilnya. Sapukan pada perut, biarkan ia kering sebentar sebelum memakai bengkung sepanjang waktu
berpantang ataupun ketika waktu malam sahaja. Boleh juga dibalut dengan daun sireh sebelum memakai bengkung bagi mengatasi masalah screcthmarks.
b) Sedikit cuka , garam dan kunyit dikisar. Tampal pada perut dan bengkung perut ketika dalam pantang.
c) Sedikit beras disangrai dan kisar halus, sedikit cekur, gula merah, air asam jawa dan sedikit air suam diadun kesemuanya kemudian tapis dan minum.Amalkan seminggu 3 kali.
d) Halia lebih kurang 3cm, limau nipis besar sebiji, sedikit air suam, secubit garam dan lada hitam lebih kurang 15 biji dikisar/ditumbuk. Diadun dan tapis, minum airnya.Lakukan sehingga mendapat hasil yang dikehendaki.
e) Lengkuas Padi/Helang/ Ranting - iaitu ubi, daun dan batang ditumbuk halus ditampal pada perut bertujuan membuang angin sekaligus untuk mengecutkan perut.Selain itu baik juga utk disapu pada badan utk mengubati lenguh-lenguh badan ataupun sakit sendi.
f) Asam jawa, jadam dan air mendidih diadun tampal pada perut dan bengkungkan ia sepanjang tempoh berpantang.
g) Dalaman - Ambil beberapa potongan halia ditumbuk halus lalu digaulkan dengan perahan asam jawa yang pekat lalu dimakan dengan nasi. Hasilnya InsyaAllah perut menjadi kempis malah pengaliran darah dalam badan juga akan lebih teratur dan wajah akan tampak lebih sihat dan berseri.
h) Daun jambu serta kapur sirih digiling dan disapu pada perut setiap hari sehingga mencapai hasil yang memuaskan.
i) Ambil lada hitam lebih kurang 21/2 genggam kemudian ditumbuk halus, dicampur dengan sebiji ragi tapai digaul bersama cuka bercampur air asam jawa. Setelah ramuan digaul sebati, sapu pada perut serta keliling pinggang kemudian dibengkung kuat/ketat.

Petua Untuk Menghindarkan Strechmarks
a) Ambil satu sudu kecil air limau nipis. Ambil 20 titik minyak kayu putih serta satu sudu air kapur sirih. Gaulkan ia dan sapu pada kesan-kesan pecah di
perut. Buat 2 minggu berturut-turut.
b) Sepanjang tempoh mengandung sapukan minyak zaitun pada bahagian yang bermasalah serta elakkan menyapu minyak panas ketika mengandung.

Petua Membersihkan Rahim
Kunyit hidup, halia , air asam jawa dan sedikit gula merah dikisar dan ambil airnya. Minum 3 pagi berturut-turut atau ketika tempoh berpantang.


meceh mixxer....:D :D

secawankopi
10-03-2008, 02:52 PM
aku rasa cam kena tukar tajuk je thread nie... :))

CikSukan
10-03-2008, 02:53 PM
tu dia....pelik kan nama die...bahasa mlayunye ape????

Nenas Sarawak..is OK :D kalau awak tak mengandung sekarang,untuk yang mengandung jer ada effect sebab Ananas Comusus mempunyai asid nitrik yang tinggi yang mana ia ada chemical reaction on usus dan perjalanan proses penghadaman..

cheqning
10-03-2008, 02:53 PM
aku rasa cam kena tukar tajuk je thread nie... :))

nape plk...

miXxer
10-03-2008, 02:53 PM
meceh mixxer....:D :D

sesame....

sharing is caring :D


MENCUCI KOTORAN PADA PAKAIAN...
Pakaian yang kotor terkena dakwat maka dicuci dengan cuka atau air asam limau. Jika terkena minyak tanah pula kain itu diwap dahulu sebelum dicuci. Kotor yang terkena minyak pula maka dicuci dengan disapukan bedak dan biarkan bedak itu di situ selama beberapa minit kemudian baru basuh. Jika pakaian terkena darah maka dibilas dulu dengan air suam sebelum dibasuh.

MENYEGARKAN BAU TEKO YANG TELAH DISIMPAN LAMA...
Dengan menaruh sedikit gula pasir ke dalam teko sebelum menyimpannya. Dengan cara yang sedemikian, teko tersebut akan berbau segar bila anda menggunakannya kembali.

MENCUCI KERAK PERIUK...
Menggunakan kulit ubi kentang.Cara membuatnya, rebus kulit kentang dengan kerak itu dalam tempoh beberapa minit. setelah air itu panas, kerak yang melekat di periuk akan tertanggal dengan sendirinya.

PAKAIAN ANDA TERKENA GETAH & TERKENA KUNYIT...
Bahagian yang terkena getah itu dibasuh dengan air dan direntangkan di udara.Di bawahnya di bakar belerang.Wap dari belerang itu akan menghilangkan getah yang melekat pada pakaian.

Pakaian yang terkena kunyit dapat dibersihkan dengan menggosokan kapur sireh pada bahagian pakaian yang terkena kunyit tersebut.

EiRa
10-03-2008, 02:54 PM
ada tak petua awet muda?

secawankopi
10-03-2008, 02:54 PM
nape plk...

orang lelaki pun minat gak ngan petua2 nie sayang oi...
:D

miXxer
10-03-2008, 02:54 PM
camne nak tau bawang jantan??

gi tanyo omak hang hehehe..


sharing is caring :D


KHASIAT BAWANG...
1. pening kepala:
Potong 2 ulas bawang putih dan telan bersama sedikit air. sapu tempat yang sakit dengan minyak bawang putih.
2. lemah otot:
Ambil tiga ulas bawang putih dan hancurkan. kemudian minum bersama susu unta setiap hari selama sebulan bagi menguatkan otot yang lemah.
3. demam selsema:
Makan seulas bawang putih setiap kali selepas makan sebanyak tiga kali sehari. dan minum air perahan bawang putih dan limau serta berkumur air wap bawang putih.
4. susah hadam:
Rebus bawang merah bersama kulitnya. kemudian kupas bawang itu. bawang itu haruslah dihancurkan dan dicampurkan ke dalam madu asli dan dijadikan krim sapuan roti. amalkan selalu.

cheqning
10-03-2008, 02:55 PM
ape lg petua..?
kongsi la...

CikSukan
10-03-2008, 02:55 PM
boleh ape..air mani kn byk protein...
kwn aku pakai..skrg lawa muke die
klu suke la...hanyir la ckit

Ooo..awak suka buat blowjob ker? cheqning:-? ia bergantung pada saiz pasangan anda gak yang saiz kecik membuat muka berjerawat tapi tulah tak payah semua ni alternative guna putih telur ayam dah cukup.

miXxer
10-03-2008, 02:56 PM
sharing is caring :D

[B]DIET UNTUK MENCEGAH BENJOLAN PADA PAYUDARA[/B :"> :">
(1) Hindari makanan berlemak dan bergoreng
(2) Hindari makanan ringan yang masam
(3) Kurangkan minum kopi dan minuman bergas
(4) Berhati-hati semasa mengambil ubat selsema ataupun aspirin
(5) Ambil makanan mengandungi vitamin E, B-6, dan evening primrose oil

cheqning
10-03-2008, 02:56 PM
orang lelaki pun minat gak ngan petua2 nie sayang oi...
:D

:D :D :D :D yela2...
td ingatkan tuk org pompuan jer...

L.O.V.E
10-03-2008, 02:57 PM
ada tak petua awet muda?

minum air suam lepas bangun tido.. sebelum basuh gigi :D

miXxer
10-03-2008, 02:57 PM
orang lelaki pun minat gak ngan petua2 nie sayang oi...
:D

org laki nak wat stok mase dpn je tu :)) :))

cheqning
10-03-2008, 02:57 PM
Ooo..awak suka buat blowjob ker? cheqning:-? ia bergantung pada saiz pasangan anda gak yang saiz kecik membuat muka berjerawat tapi tulah tak payah semua ni alternative guna putih telur ayam dah cukup.

ek...yeke..kene ikut saiz ker..?

umm..:-? :-? :-?

L.O.V.E
10-03-2008, 02:58 PM
Ooo..awak suka buat blowjob ker? cheqning:-? ia bergantung pada saiz pasangan anda gak yang saiz kecik membuat muka berjerawat tapi tulah tak payah semua ni alternative guna putih telur ayam dah cukup.

#:-S #:-S #:-S sib baik laling bagitau.. kalo tak naya jer..patut ahh ader setengah pompua sebelum kawin muke diorg licin jer.. bila dah kawin banyak jerawat..

cheqning
10-03-2008, 02:58 PM
org laki nak wat stok mase dpn je tu :)) :))

a'aa la...ingat kn td nk ckp direct je..skrg dh mix ni kene tapis la ckit...ayt tu:D :D :D

miXxer
10-03-2008, 02:59 PM
ada tak petua awet muda?

minum air suam lepas bangun tido.. sebelum basuh gigi :D



Petua Awet Muda
Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s. Amalkan setiap pagi. InsyaAllah..

psycotraderz
10-03-2008, 02:59 PM
jus brotowali atau dikenali sbg rajawali...sesuai utk pompuan..klu berani minum ler...

cheqning
10-03-2008, 03:00 PM
#:-S #:-S #:-S sib baik laling bagitau.. kalo tak naya jer..patut ahh ader setengah pompua sebelum kawin muke diorg licin jer.. bila dah kawin banyak jerawat..

a'aa...tp klu aku kene pk 2 kali...sbb geli la..:"> :">

CikSukan
10-03-2008, 03:00 PM
#:-S #:-S #:-S sib baik laling bagitau.. kalo tak naya jer..

Tulah cari lelaki melayu yang power jer tinggalkan yang lemah dan aw aw ni sebagai bujang lapok forever.LOL

miXxer
10-03-2008, 03:00 PM
a'aa la...ingat kn td nk ckp direct je..skrg dh mix ni kene tapis la ckit...ayt tu:D :D :D

xyah tapis˛ ler.. ambo x kisah :"> :">

eyza
10-03-2008, 03:00 PM
ye ker..
buah tu pelik namanye..aku nk sebut pn x reti

buah nam nam ke:D

cheqning
10-03-2008, 03:01 PM
Petua Awet Muda
Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s. Amalkan setiap pagi. InsyaAllah..

yg ni aku stuju...aku pn slalu amalkn gk...
:"> :">

CikSukan
10-03-2008, 03:02 PM
a'aa...tp klu aku kene pk 2 kali...sbb geli la..:"> :">

Takkan rasa geli kalau you betul perempuan,:-? pelik sungguh unless sikap macamni untuk lelaki yg pretend jadi perempuan or GAY.

cheqning
10-03-2008, 03:02 PM
Tulah cari lelaki melayu yang power jer tinggalkan yang lemah dan aw aw ni sebagai bujang lapok forever.LOL

:)) :)) :)) camane nk thu lelaki tu power ke x???:-? :-?

estee lauder
10-03-2008, 03:02 PM
Kalu nak kurus jangan makan malam... Mmm.. Kena tahan laparr... Adoi... pedih perut...

L.O.V.E
10-03-2008, 03:03 PM
Tulah cari lelaki melayu yang power jer tinggalkan yang lemah dan aw aw ni sebagai bujang lapok forever.LOL

skang banyak yang aw aw lah laling :eek: :eek:

cheqning
10-03-2008, 03:03 PM
Takkan rasa geli kalau you betul perempuan,:-? pelik sungguh unless sikap macamni untuk lelaki yg pretend jadi perempuan or GAY.

uiks...ada time geli jgk tau...camane rr..kang aku ckp ikut bahase ktan ko x phm plk
kembe..jijik tau dk..
kdg2 rr..ade time tu klu tgh memuncak ape pn x hirau..huhuuh

L.O.V.E
10-03-2008, 03:04 PM
Takkan rasa geli kalau you betul perempuan,:-? pelik sungguh unless sikap macamni untuk lelaki yg pretend jadi perempuan or GAY.

lyn pun geli gak lah :eek: :eek: :eek:

cheqning
10-03-2008, 03:04 PM
Kalu nak kurus jangan makan malam... Mmm.. Kena tahan laparr... Adoi... pedih perut...

mkn la roti ke..biskut ke...

miXxer
10-03-2008, 03:04 PM
MELICINKAN BETIS
Ambilkan limau nipis dibelah empat, kemudian digosokkan pada muka anda atau betis hingga airnya kering (anda akan berasa pedih sedikit), tunggu hingga lima minit kemudian cuci muka atau betis anda dengan air suam. Cubalah beberapa kali dalam sebulan.

RAWAT TUMIT RETAK
Ambil sebiji betik muda atau yang hampir kuning, potong pada bahagian kepalanya hingga keluar getahnya. Kemudian sapukan getah betik tadi pada tumit. Amalkanlah selalu untuk melihat perubahannya. Insya Allah.

TERLEKAT CECAIR GETAH DI RAMBUT
Ambil secawan tepung gandum dicampur sedikit air agar ia menjadi pekat. Campuran ini disapukan ke bahagian rambut yang terkena getah. Kemudian terus menyikat. Getah akan keluar dengan senang tanpa rasa sakit atau kesan di kepala anda..

BENGKAK KAKI WAKTU HAMIL
Satu cara mengatasinya ilah campurkan sedikit jadam bersama air dan masak hingga jadam itu hancur dan pekat. Sapukanlah pada kaki dan betis apabila jadam itu sudah suam. Selawalah tiga kali. Seelok-eloknya dsapu waktu hendak tidur. Insya Allah lihatlah hasilnya

MENAMBAH AIR SUSU
Daun turi muda direbus ketika mengandungkan bayi menyebabkan ibu akan mempunyai air susu yang banyak bila anak berkenaan dilahirkan..

URAT BETIS TIMBUL
Bagi ibu-ibu yang merungut kerana timbul urat betis semasa melahirkan anak bolehlah mencuba dengan merebus segenggam kacang hijau (jangan bubuh apa-apa kecuali air hingga mendidih tetapi jangan sampai kacang itu pecah. Biarkan hingga air tinggal satu gelas. Kemudian angkat dari api itu. Biarkan dingin. Makanlah setiap pagi dan sebelum tidur malam. Sebelum tidur setiap malam angkatlah kedua kaki anda setinggi boleh menggunakan bantal atau apa-apa bantuan lebih kurang 10 minit. InsyaAllah.

LEBAT & CANTIKAN RAMBUT
Terutama bagi wanita cubalah petua ini kerana rambut adalah sebahagian dari mahkota wanita. Pokok pisang yang ditebang akan meninggalkan tunggul yang tertanam di dalam tanah. Lubangkan tunggul batang pisang ini. Keesaokkan harinya lubang tunggul itu akan dipenuhi air yang amat sejuk. Sapukan air tersebtu ke kepala anda setiap hari. InsyaAllah dalam masa yang tidak lama, rambut anda akan menjadi sihat dan berseri.

HILANGKAN JERAWAT
Ambil anggaran 9 helai daun bunga melati, dicuci hingga bersih. Kemudian tumbuklah daun tadi hingga lumat. Ambil daun yang sudah ditumbuk tadi dan sapulah pada muka yang berjerawar. Lakukan ini terus menerus hingga jerawat betul-betul hilang. InsyaAllah, selamat mencuba.

JERAWAT 2
Bilaslah dahulu muka anda dengan air bersih lalu kemudian bilas pula dengan air kelapa 1 - 2 kali. Kemudian bilas lagi dengan air bersih. Lakukan dalam beberapa hari. Insya Allah, anda akan bebas dari jerawat.

JERAWAT 3
Amalkan menyapu minyak sapi seluruh muka setiap hari. Walaupun baunya kurang menyenangkan tetapi anda akan berpuas hati dengan hasilnya di mana muka anda akan licin dan berseri. Insya Allah.

BADAN WANITA BERBAU
Masalah yang dihadapi oleh kaum wanita ini boleh diatasi dengan mengamalkan memakan daun temangi sebagai ulam dan hasilnya bau badan akan hilang.

KULIT MUKA KERING
Untuk mengatasi tompok-tompok putih di kulit muka akibat cuaca panas ialah dengan membersihkan muka dengan air panas sua. Setelah itu sapukan madu yang sudah dimasak dan menjadi panas suam pada kulit muka dengan menggunakan jari tangan. Picitlah perlahan-lahan supaya meresap dan biarkan lebih kurang setengah jam. Kemudian bersihkan dengan air panas suam dan bilas pula dengan air. Amalkanlah selalu.

CikSukan
10-03-2008, 03:05 PM
:)) :)) :)) camane nk thu lelaki tu power ke x???:-? :-?

suruhlah bf you buat video bogel masturbate sekali send kat hp..alah cheqning tahulah nanti .LOL

putribunian
10-03-2008, 03:06 PM
amboi mixxer...byk nye ko punye petua...:p

L.O.V.E
10-03-2008, 03:07 PM
suruhlah bf you buat video bogel masturbate sekali send kat hp..alah cheqning tahulah nanti .LOL

perghh ganas tul laling nie.... dah nikah baru tau kot.. susah ahh camnie

miXxer
10-03-2008, 03:07 PM
suruhlah bf you buat video bogel masturbate sekali send kat hp..alah cheqning tahulah nanti .LOL

kalo nak tgk vid aku.. meh klik siggy bwh tu :))

L.O.V.E
10-03-2008, 03:07 PM
ader tak petua nak putihkan mata putih yang dah jadi kuning..

miXxer
10-03-2008, 03:08 PM
amboi mixxer...byk nye ko punye petua...:p

bg sonang bini den sok :)) :)) :))

estee lauder
10-03-2008, 03:08 PM
mkn la roti ke..biskut ke...


Tak kenyang la pulokk..:))

cheqning
10-03-2008, 03:09 PM
MENAMBAH AIR SUSU
Daun turi muda direbus ketika mengandungkan bayi menyebabkan ibu akan mempunyai air susu yang banyak bila anak berkenaan dilahirkan..

BADAN WANITA BERBAU[/B]
Masalah yang dihadapi oleh kaum wanita ini boleh diatasi dengan mengamalkan memakan daun temangi sebagai ulam dan hasilnya bau badan akan hilang.

daun turi tu camane????
daun temangi ni satau aku utk mengetatkan faraj..

estee lauder
10-03-2008, 03:09 PM
kalo nak tgk vid aku.. meh klik siggy bwh tu :))


Weihh video hang projek ka? Amboi berani ke nak tayang.. huhuhu

cheqning
10-03-2008, 03:09 PM
suruhlah bf you buat video bogel masturbate sekali send kat hp..alah cheqning tahulah nanti .LOL

:D :D :"> :"> :"> :"> :">

estee lauder
10-03-2008, 03:10 PM
MENAMBAH AIR SUSU
Daun turi muda direbus ketika mengandungkan bayi menyebabkan ibu akan mempunyai air susu yang banyak bila anak berkenaan dilahirkan..

BADAN WANITA BERBAU[/B]
Masalah yang dihadapi oleh kaum wanita ini boleh diatasi dengan mengamalkan memakan daun temangi sebagai ulam dan hasilnya bau badan akan hilang.

daun turi tu camane????
daun temangi ni satau aku utk mengetatkan faraj..


Alhamdullillah anak aku dah nak masuk setahun pun masih breastfeed..:)cgrock

L.O.V.E
10-03-2008, 03:11 PM
:D :D :"> :"> :"> :"> :">

sanggup ker ko nak tengok video bf ko cik ning.. kalau aku tak sanggup.. malu seh

cheqning
10-03-2008, 03:11 PM
Alhamdullillah anak aku dah nak masuk setahun pun masih breastfeed..:)cgrock

daun turi camane???nk jgk kenal

cheqning
10-03-2008, 03:12 PM
sanggup ker ko nak tengok vieo bf ko cik ning.. kalau aku tak sanggup.. malu seh

:)) :)) :)) buat kt depan terus jer...:eek: :eek: :eek:

L.O.V.E
10-03-2008, 03:12 PM
Alhamdullillah anak aku dah nak masuk setahun pun masih breastfeed..:)cgrock

baby breastfeed seelok2nya dua tahun kan..

miXxer
10-03-2008, 03:12 PM
Weihh video hang projek ka? Amboi berani ke nak tayang.. huhuhu

ala tayang jek.. bkn luak pon :)) :)) :))

L.O.V.E
10-03-2008, 03:13 PM
:)) :)) :)) buat kt depan terus jer...:eek: :eek: :eek:
perghh kat depan2 lagi tak sanggup tengok.. aku plak yang jadi malu :">

eyza
10-03-2008, 03:14 PM
kepak ayam???
stau aku laki yg xleh mkn...sbb takut nti lemah tenaga batin..huhuhu
pompuan x thu la plk

aah..eyza pun tau lelaki yg xelok makan..hehehe
sodap tang tu:D

estee lauder
10-03-2008, 03:14 PM
daun turi camane???nk jgk kenal

Ntah aku tak tau.. Aku tak pakai apa2 pun.. All natural..

cheqning
10-03-2008, 03:14 PM
ala tayang jek.. bkn luak pon :)) :)) :))

amboi brani nyer ko yer...

eyza
10-03-2008, 03:15 PM
itu aku tau.. keke.. benda tu banyak khasiat oo..

nanti dah beruma tangga baru leh buat maa...:"> :">

kalau wat masker jek...kalau minum cemane..lg banyak khasiat..kan..penuh protein..hehe:D

EiRa
10-03-2008, 03:16 PM
rupa daun temangi mcm mane yer? saja nak tau...

L.O.V.E
10-03-2008, 03:16 PM
kalau wat masker jek...kalau minum cemane..lg banyak khasiat..kan..penuh protein..hehe:D

erk... geli ahh eyza.. tak sanggup ahh...

estee lauder
10-03-2008, 03:17 PM
Minum air pegaga.... Awet muda.

cheqning
10-03-2008, 03:17 PM
kalau wat masker jek...kalau minum cemane..lg banyak khasiat..kan..penuh protein..hehe:D

sanggup ke ko telan...??klu aku x sanggup...tp x thu la..
x penh buat lg kan..huhuhu

miXxer
10-03-2008, 03:18 PM
Khasiat bunga raya masalah gugur rambut
Cari daun bunga raya yang hijau beberapa helai dan dibersihkan lalu dimasukkan ke dalam baldi berisi air dan ramaslah daun itu sehingga keluar air hijau.Kemudian basuh rambut anda menggunakan air bunga raya tersebut.Biarkan selama beberapa minit (5 minit) dan baru boleh dibilas.

Pelembap muka
Ramuannya;kobis dan madu lebah Kobis dihancurkan dengan menggunakan mesin pengisar.Kemudian airnya hendaklah diperah keluar dan dicampurkan dengan madu lebah.Basuhkanlah kulit muka dengan ramuan ini, insya-allah kulit muka akan menjadi lembab dan segar.

Membersihkan Muka
Ramuannya;sepotong betik yang masak,madu lebah,susu segar dan susu tepung.Kesemua bahan-bahan di atas hendaklah digaul sehingga rata.Kemudian basuhlah muka dengannya dan biarkan ia bertempekan di muka untuk beberapa lama barulah dibasuh.Hasilnya kulit akan bertambah cerah,lembut dan kurang berminyak.

Menghilangkan Bulu Ketiak
Ada petua yang tersendiri untuk menghilangkan bulu ketiak daripada tumbuh.Caranya cukup mudah dan bahan-bahannya amat mudah didapati.Apa yang anda perlu cari adalah ibu kunyit dan kapur sireh.Bila ubi kunyit dan sireh telah diperolehi anda dikehendaki mencabut semua bulu ketiak anda.Selepas itu celupkan ubi kunyit ke dalam kapur sireh dan gosoklah pada ketiak anda sehingga rata dalam masa beberapa minit dan kemudian hendaklah dibasuh.Lakukan perkara ini dalam sehari mengikut suka hati anda.Pada gadis yang belum tumbuh bulu bolehlah mencuba cara ini, bagi menghalang bulu ketiak daripada tumbuh.

Gatal-gatal pada kemaluan perempuan :">
Ambil seikat daun sireh dan direbuskan dengan air biasa.Minum air tersebut setiap kali lepas kencing dan cucilah kemaluan anda dengan air tersebut.

cheqning
10-03-2008, 03:18 PM
rupa daun temangi mcm mane yer? saja nak tau...

nk sama ngan daun pudina..rase die pn lbh kurang..mcm ubat gg gtu

L.O.V.E
10-03-2008, 03:18 PM
sanggup ke ko telan...??klu aku x sanggup...tp x thu la..
x penh buat lg kan..huhuhu

:)paid :)paid :)paid :)paid bayangkan dari puncanya pun dah geli...

eyza
10-03-2008, 03:18 PM
klu lobak putih tu nk mkn camane ek???

masak buat sup..sodappp gaks

goldtrader
10-03-2008, 03:19 PM
ubat kurus paling mujarab

telan anak tikus baru beranak

konfirm kurus

cheqning
10-03-2008, 03:19 PM
Khasiat bunga raya masalah gugur rambut
Cari daun bunga raya yang hijau beberapa helai dan dibersihkan lalu dimasukkan ke dalam baldi berisi air dan ramaslah daun itu sehingga keluar air hijau.Kemudian basuh rambut anda menggunakan air bunga raya tersebut.Biarkan selama beberapa minit (5 minit) dan baru boleh dibilas.

Pelembap muka
Ramuannya;kobis dan madu lebah Kobis dihancurkan dengan menggunakan mesin pengisar.Kemudian airnya hendaklah diperah keluar dan dicampurkan dengan madu lebah.Basuhkanlah kulit muka dengan ramuan ini, insya-allah kulit muka akan menjadi lembab dan segar.

Membersihkan Muka
Ramuannya;sepotong betik yang masak,madu lebah,susu segar dan susu tepung.Kesemua bahan-bahan di atas hendaklah digaul sehingga rata.Kemudian basuhlah muka dengannya dan biarkan ia bertempekan di muka untuk beberapa lama barulah dibasuh.Hasilnya kulit akan bertambah cerah,lembut dan kurang berminyak.

Menghilangkan Bulu Ketiak
Ada petua yang tersendiri untuk menghilangkan bulu ketiak daripada tumbuh.Caranya cukup mudah dan bahan-bahannya amat mudah didapati.Apa yang anda perlu cari adalah ibu kunyit dan kapur sireh.Bila ubi kunyit dan sireh telah diperolehi anda dikehendaki mencabut semua bulu ketiak anda.Selepas itu celupkan ubi kunyit ke dalam kapur sireh dan gosoklah pada ketiak anda sehingga rata dalam masa beberapa minit dan kemudian hendaklah dibasuh.Lakukan perkara ini dalam sehari mengikut suka hati anda.Pada gadis yang belum tumbuh bulu bolehlah mencuba cara ini, bagi menghalang bulu ketiak daripada tumbuh.

Gatal-gatal pada kemaluan perempuan :">
Ambil seikat daun sireh dan direbuskan dengan air biasa.Minum air tersebut setiap kali lepas kencing dan cucilah kemaluan anda dengan air tersebut.


sakit tuu...lps cabut sapu ngan kunyit tu...mak oi...pedihnyer

L.O.V.E
10-03-2008, 03:19 PM
cikning kena tukar tajuk ahh.. petua-petua dari pakcik mixxer..

cheqning
10-03-2008, 03:21 PM
ubat kurus paling mujarab

telan anak tikus baru beranak

konfirm kurus

memg confirm kurus sbb ko dh mthkn sume yg ada dlm perut tu...
kan..kan..kan...:D

EiRa
10-03-2008, 03:21 PM
ubat kurus paling mujarab

telan anak tikus baru beranak

konfirm kurus

hahaha...ada ker petua mcm nih? tak penah dengar pun..

cheqning
10-03-2008, 03:21 PM
cikning kena tukar tajuk ahh.. petua-petua dari pakcik mixxer..

a'aa...mana die cetak tu..byk plk info die dpt
:-? :-?

kerinting
10-03-2008, 03:23 PM
masak buat sup..sodappp gaks

sebaiknya blend macam buat fresh orange tu. orang kata rasa nyer payau:(

L.O.V.E
10-03-2008, 03:23 PM
a'aa...mana die cetak tu..byk plk info die dpt
:-? :-?

:)) :)) :)) mixxer nak petua cantikkan mata :))

miXxer
10-03-2008, 03:24 PM
cikning kena tukar tajuk ahh.. petua-petua dari pakcik mixxer..

a'aa...mana die cetak tu..byk plk info die dpt
:-? :-?

omak den bg :)) :)) :))

L.O.V.E
10-03-2008, 03:24 PM
sebaiknya blend macam buat fresh orange tu. orang kata rasa nyer payau:(

yup memang payau.. tak sodap........






eyza nak madu tualang jumaat nie :D

EiRa
10-03-2008, 03:25 PM
Minum air soya ari2 utk yg pregnant,supaya kulit bayi akan putih dan gebu..

eyza
10-03-2008, 03:26 PM
:)paid :)paid :)paid :)paid bayangkan dari puncanya pun dah geli...

hehehe..ye ke lynn..tgk org gak kan..kalau da naik syeh..kuang..kuang..kuang..

miXxer
10-03-2008, 03:26 PM
Khasiat daun pisang menghaluskan telapak tangan
Bila anda memakan pisang, kulitnya jangan dibuang begitu juga kulit ubi kentang.Sebabnya, ia boleh digunakan untuk menggosokkan telapak tangan dan dicuci dengan air limau nipis.Hasilnya anda akan merasakan telapak tangan anda menjadi lembut.

ELAKKAN TANGAN MELEPUH
Sebelum membuat kerja berat seperti mencangkul, hancurkan dua atau tiga biji bawang merah. Kecil atau besar. Setelah itu, lumurkan pada tapak tangan. Lakukanlah kerja yang dimaksudkan tadi. InsyaAllah, tangan anda akan terelak dari melepuh.

Khasiat dari akar kelapa
Untuk sakit kulit iaitu gatal celah jari kaki, celah kangkang dan sebagainya.Penyakit ini boleh diubati dengan akar kelapa terutamanya akar kelapa gading.Potong akar itu kira-kira 2 atau 3 inci lalu direbus.Air rebus itu diminum segelas setiap pagi selama 1 minggu.

L.O.V.E
10-03-2008, 03:27 PM
Minum air soya ari2 utk yg pregnant,supaya kulit bayi akan putih dan gebu..

minum air kelapa muda utk lebatkan rambut baby.. tul ker :-?

norizm72
10-03-2008, 03:27 PM
Alhamdullillah anak aku dah nak masuk setahun pun masih breastfeed..:)cgrock

ader tak petua utk mengatasi migrain??

EiRa
10-03-2008, 03:27 PM
utk yg berumahtangga pula khasnya lelaki..melakukan seks 3 kali seminggu utk elak kanser prostat..

eyza
10-03-2008, 03:28 PM
sebaiknya blend macam buat fresh orange tu. orang kata rasa nyer payau:(

eyza makan buat sup je..sedap beb
kalau blend..xtau lah..timun jus ok gaks..

L.O.V.E
10-03-2008, 03:28 PM
hehehe..ye ke lynn..tgk org gak kan..kalau da naik syeh..kuang..kuang..kuang..

:)) :)) :)) :)) tunggu lyn ader asben baru tau naik syeh ker tak :eek:

eyza
10-03-2008, 03:29 PM
Khasiat daun pisang menghaluskan telapak tangan
Bila anda memakan pisang, kulitnya jangan dibuang begitu juga kulit ubi kentang.Sebabnya, ia boleh digunakan untuk menggosokkan telapak tangan dan dicuci dengan air limau nipis.Hasilnya anda akan merasakan telapak tangan anda menjadi lembut.



aah..klulit kentang ni bole jugak haluskan kulit dan hilangkan parut..eyza selalu gak buat ni..lepas buang kulit kentang..tenyeh kat badan :D

EiRa
10-03-2008, 03:30 PM
haha..salah masuk thread pula aku tadi..:D

cheqning
10-03-2008, 03:30 PM
:)) :)) :)) :)) tunggu lyn ader asben baru tau naik syeh ker tak :eek:

ahaks...ngan husband grenti bleh punyer...:"> :"> :">

L.O.V.E
10-03-2008, 03:32 PM
ahaks...ngan husband grenti bleh punyer...:"> :"> :">

nak cari asben yang naif lah.. takde ahh dier suh aku wat benda2 yang pelik2 :eek: :eek: :eek:

eyza
10-03-2008, 03:32 PM
:)) :)) :)) :)) tunggu lyn ader asben baru tau naik syeh ker tak :eek:

lynn...eyza xjadi g jumaat..bengkel tuka hari rabu..leh tak rabu nie lynn:D

miXxer
10-03-2008, 03:33 PM
ni bkn petua.. tp aku nak selit gak :)) :)) :))

http://img148.imageshack.us/img148/8531/zzzzzzzzzkakike5.jpg

pepandai le korang nak baca aih ehehehe

eyza
10-03-2008, 03:33 PM
nak cari asben yang naif lah.. takde ahh dier suh aku wat benda2 yang pelik2 :eek: :eek: :eek:

hehe..yg naive tu ahh bahaya lynn..lg ahh pelek2 nnt dier suh wat..eeiiii geli:eek:

lalat's
10-03-2008, 03:34 PM
wakakaka..btol2 pehtuer ni...

L.O.V.E
10-03-2008, 03:35 PM
hehe..yg naive tu ahh bahaya lynn..lg ahh pelek2 nnt dier suh wat..eeiiii geli:eek:

:(( :(( :(( :(( arghh tidak..



hari rabu pun rabu ahh

kerinting
10-03-2008, 03:35 PM
ni bkn petua.. tp aku nak selit gak :)) :)) :))

http://img148.imageshack.us/img148/8531/zzzzzzzzzkakike5.jpg

pepandai le korang nak baca aih ehehehe

nih kira petua gaks neh :) Kena lah ngan thread nyer, untuk kaum hawa

cheqning
10-03-2008, 03:35 PM
nak cari asben yang naif lah.. takde ahh dier suh aku wat benda2 yang pelik2 :eek: :eek: :eek:

aku ada kenal sorg mamat ni...punye la pemalu...
ckp ngan org pn bkn main lembut lg..aku plk naik segan bla ckp ngan die..
ntah mcm mana tckp topik tu...
mak oi..bkn main lg die...
***camane nk thu lelaki naif tu x kuat sex...:-? :-? :-?

L.O.V.E
10-03-2008, 03:36 PM
ni bkn petua.. tp aku nak selit gak :)) :)) :))

http://img148.imageshack.us/img148/8531/zzzzzzzzzkakike5.jpg

pepandai le korang nak baca aih ehehehe

lyn tak suke pakai kasut tinggi.. biar ahh nampak katik pun :eek:

eyza
10-03-2008, 03:36 PM
Minum air soya ari2 utk yg pregnant,supaya kulit bayi akan putih dan gebu..

air soya minum banyak boleh..tapi anak tu kulitnya akan sensitif gler..payah nak jaga beb..kena g pakar kulit la plak

L.O.V.E
10-03-2008, 03:38 PM
aku ada kenal sorg mamat ni...punye la pemalu...
ckp ngan org pn bkn main lembut lg..aku plk naik segan bla ckp ngan die..
ntah mcm mana tckp topik tu...
mak oi..bkn main lg die...
***camane nk thu lelaki naif tu x kuat sex...:-? :-? :-?

hehehe.. aku ader sorg member lelaki.. love bite pun dia tak tau apa :eek: naif lah tu..

eyza
10-03-2008, 03:38 PM
lynn..td lynn tanya kan..pasal air kelapa muda..
selain x elok sebab leh wat kembang..
tp masa dekat2 nak beranak..org kata elok diminum untuk membersihkan daki2 air yg ayah dier duk jenguk anak dalam perut tu..

cheqning
10-03-2008, 03:38 PM
wakakaka..btol2 pehtuer ni...

aaa...idup pn lalat nih...td jd pemerhati je ek...:D

eyza
10-03-2008, 03:39 PM
hehehe.. aku ader sorg member lelaki.. love bite pun dia tak tau apa :eek: naif lah tu..

love bite tu aper lynn:-?

cheqning
10-03-2008, 03:39 PM
lynn..td lynn tanya kan..pasal air kelapa muda..
selain x elok sebab leh wat kembang..
tp masa dekat2 nak beranak..org kata elok diminum untuk membersihkan daki2 air yg ayah dier duk jenguk anak dalam perut tu..

ko ckp direct je la...karang lyn x fhm plk
xpe nyer

eyza
10-03-2008, 03:40 PM
aku ada kenal sorg mamat ni...punye la pemalu...
ckp ngan org pn bkn main lembut lg..aku plk naik segan bla ckp ngan die..
ntah mcm mana tckp topik tu...
mak oi..bkn main lg die...
***camane nk thu lelaki naif tu x kuat sex...:-? :-? :-?

kuat sex la best:eek: :p

cheqning
10-03-2008, 03:40 PM
love bite tu aper lynn:-?

:)) :)) :)) :)) cube ko ckp gigitan cinta..onfirm nye dia thu...hahaha

eyza
10-03-2008, 03:41 PM
ko ckp direct je la...karang lyn x fhm plk
xpe nyer

erk..err..err...air mani tu lynn..guna air kelapa tu nak bersihkan air tu ahh..kalau tak nnt kepala anak tu putih jer:p

EiRa
10-03-2008, 03:41 PM
jgn la cari husband yg naif...nanti merana badan..hehe..

L.O.V.E
10-03-2008, 03:42 PM
lynn..td lynn tanya kan..pasal air kelapa muda..
selain x elok sebab leh wat kembang..
tp masa dekat2 nak beranak..org kata elok diminum untuk membersihkan daki2 air yg ayah dier duk jenguk anak dalam perut tu..

oo yer ker :eek: :eek: :eek: sempat lagi jenguk

love bite tu aper lynn:-?

eyza pun naif upernya :eek:

cheqning
10-03-2008, 03:42 PM
kuat sex la best:eek: :p

sukenyer die...dpt yg hypersex bru ko thu
bru la mcm iklan airasia...
:)) :))

iris87
10-03-2008, 03:42 PM
petua utk elak mkn bnyk....B4 MKN TU MINUM AIR BEBANYAK DL..THEN PASTU SELPS BEBERAPA MINIT BARU MKN, GERENTI KENYANG CEPAT....

CikSukan
10-03-2008, 03:43 PM
air soya minum banyak boleh..tapi anak tu kulitnya akan sensitif gler..payah nak jaga beb..kena g pakar kulit la plak

Bukan ia bergantung pada genetik ke? Macam kawin dengan lelaki melayu yang rentung I mean yang hitam manis dapat anak gelap,kahwin ngan lelaki yang putih dapat yang cerah..:-?

linasarawak
10-03-2008, 03:43 PM
air soya minum banyak boleh..tapi anak tu kulitnya akan sensitif gler..payah nak jaga beb..kena g pakar kulit la plak

tak juga... anak saya tak ada masalah kulit ... bergantung juga :D ... amboi sekejap aje dah laju giler tread ni.. tak terlarat nak baca... pjg betulll (sensitip plak nak sebut:)) )... engkorang dok depan PC je ke?

eyza
10-03-2008, 03:44 PM
oo yer ker :eek: :eek: :eek: sempat lagi jenguk



eyza pun naif upernya :eek:

eyza tak penah di love bite lagi..tu yg tak tau tu..:D

eyza
10-03-2008, 03:44 PM
tak juga... anak saya tak ada masalah kulit ... bergantung juga :D ... amboi sekejap aje dah laju giler tread ni.. tak terlarat nak baca... pjg betulll (sensitip plak nak sebut:)) )... engkorang dok depan PC je ke?

oo ye ke..mungkin genetik kut..ntah lah..nie eyza baca kat buku jek..:eek: :p

CikSukan
10-03-2008, 03:45 PM
petua utk elak mkn bnyk....B4 MKN TU MINUM AIR BEBANYAK DL..THEN PASTU SELPS BEBERAPA MINIT BARU MKN, GERENTI KENYANG CEPAT....

Ni buat perut jadi buncit tapi badan kurus..nak best badan YOGA or senaman selalu sit up, pumping or buat sembahyang sunat banyak sangat tukan senaman gak

cheqning
10-03-2008, 03:45 PM
Bukan ia bergantung pada genetik ke? Macam kawin dengan lelaki melayu yang rentung I mean yang hitam manis dapat anak gelap,kahwin ngan lelaki yang putih dapat yang cerah..:-?

x jgk...
ade jgk yg mix...x semestinye la

iris87
10-03-2008, 03:45 PM
nk elak beli barang2 bnyk2 ms shopping: B4 G SHOPPING TU MKN KASI KENYANG DL..DAH KENYANG BR G SHOPPING..GERENTI MS SHOPPING X TERLINTAS NK BELI MKNN...SBB PERUT DAH KENYANG..PASTU NK JLN2 PON DAH MENGAH..HUHUHU

eyza
10-03-2008, 03:46 PM
Bukan ia bergantung pada genetik ke? Macam kawin dengan lelaki melayu yang rentung I mean yang hitam manis dapat anak gelap,kahwin ngan lelaki yang putih dapat yang cerah..:-?

alamak laling..cousin i kawen ngn hindu..anak macam arab seh
sorang lg kawen pak arab..anak macam mat salleh

linasarawak
10-03-2008, 03:46 PM
sukenyer die...dpt yg hypersex bru ko thu
bru la mcm iklan airasia...
:)) :))

nak tahu kena tgk pada fizikal body gak..

badan yg agak bongkok sikit sebelah atas.. bukan bongkok sgt..dikategorikan kuat.. nak tahu saiz plak..tgk ibu jari kaki .. kalau comel... maka `weapon' pun lebih kurang juga.. kalau besar ... maka besarlah ... hanya berkongsi ilmu :D jgn salah faham ekkk...

EiRa
10-03-2008, 03:46 PM
air mani tu ble wat badan naik ker? hahaha saja nak tanya nih..

eyza
10-03-2008, 03:47 PM
Ni buat perut jadi buncit tapi badan kurus..nak best badan YOGA or senaman selalu sit up, pumping or buat sembahyang sunat banyak sangat tukan senaman gak

xcercise atas katil tu salah satu cara bersenam gak ker..:-?

eyza
10-03-2008, 03:48 PM
nak tahu kena tgk pada fizikal body gak..

badan yg agak bongkok sikit sebelah atas.. bukan bongkok sgt..dikategorikan kuat.. nak tahu saiz plak..tgk ibu jari kaki .. kalau comel... maka `weapon' pun lebih kurang juga.. kalau besar ... maka besarlah ... hanya berkongsi ilmu :D jgn salah faham ekkk...

ye ker..nak g tengok ibu jari kaki dier ahh..
tapi setau eyza lelaki ader senaman untuk besarkan kepala..besarkan btg tu...dll lg ahh..

cheqning
10-03-2008, 03:49 PM
nak tahu kena tgk pada fizikal body gak..

badan yg agak bongkok sikit sebelah atas.. bukan bongkok sgt..dikategorikan kuat.. nak tahu saiz plak..tgk ibu jari kaki .. kalau comel... maka `weapon' pun lebih kurang juga.. kalau besar ... maka besarlah ... hanya berkongsi ilmu :D jgn salah faham ekkk...

a'aa...org panggil bongkok sabut..btl2..
saiz ibu kaki.. n jari tangan
klu jari tgn tu tgk panjang ke tak...

L.O.V.E
10-03-2008, 03:49 PM
eyza tak penah di love bite lagi..tu yg tak tau tu..:D

:eek: :eek: :eek: :eek: sama lah :">

linasarawak
10-03-2008, 03:49 PM
wanita yang rangka badannya ... iaitu bahu lebih besar dari punggung pula dikategorikan `kuat'...wallahuallam.. tetapi setakat ni pergaulan saya mengesahkan kebenaran ini...

wanita yang tulang pinggul lebar... kelebihan utk bersalin.. kurang sikit masalah... dan juga tut tut tutttttt... kenalah kawin baru tahu:)) :))

eyza
10-03-2008, 03:49 PM
air mani tu ble wat badan naik ker? hahaha saja nak tanya nih..

aah bole naik kalau diamal telan..dan juga lepas tu mastika terus berasa lapo..carik makanan berat..:eek: :eek:

cheqning
10-03-2008, 03:50 PM
air mani tu ble wat badan naik ker? hahaha saja nak tanya nih..

a'aa...naik kembung kt depan..hahaha

linasarawak
10-03-2008, 03:50 PM
a'aa...org panggil bongkok sabut..btl2..
saiz ibu kaki.. n jari tangan
klu jari tgn tu tgk panjang ke tak...

yup... betulllll:D

cheqning
10-03-2008, 03:51 PM
aah bole naik kalau diamal telan..dan juga lepas tu mastika terus berasa lapo..carik makanan berat..:eek: :eek:

tau2 plok ko yer...betul ke??

CikSukan
10-03-2008, 03:51 PM
xcercise atas katil tu salah satu cara bersenam gak ker..:-?

pergh.. baiknye korang ni buka jer thread pasal munakahad dan ilmu perkahwinan.#:-S

L.O.V.E
10-03-2008, 03:51 PM
nak tahu kena tgk pada fizikal body gak..

badan yg agak bongkok sikit sebelah atas.. bukan bongkok sgt..dikategorikan kuat.. nak tahu saiz plak..tgk ibu jari kaki .. kalau comel... maka `weapon' pun lebih kurang juga.. kalau besar ... maka besarlah ... hanya berkongsi ilmu :D jgn salah faham ekkk...

:eek: :eek: :eek: org kata yang lelaki yang bulu roma banyak cam kat dada, kuat gak.. tul ker :eek: :eek:

linasarawak
10-03-2008, 03:51 PM
aah bole naik kalau diamal telan..dan juga lepas tu mastika terus berasa lapo..carik makanan berat..:eek: :eek:


mungkin juga...sebab dia ada hormon kalau tidak silap saya... tolong perbetulkan sesiapa yg mahir tu...:D

cheqning
10-03-2008, 03:51 PM
nk elak beli barang2 bnyk2 ms shopping: B4 G SHOPPING TU MKN KASI KENYANG DL..DAH KENYANG BR G SHOPPING..GERENTI MS SHOPPING X TERLINTAS NK BELI MKNN...SBB PERUT DAH KENYANG..PASTU NK JLN2 PON DAH MENGAH..HUHUHU

iris ni mesti kuat shopping ni...:D

Fadu
10-03-2008, 03:52 PM
byk awek la dlm thread nih.. hehe

linasarawak
10-03-2008, 03:52 PM
:eek: :eek: :eek: org kata yang lelaki yang bulu roma banyak cam kat dada, kuat gak.. tul ker :eek: :eek:


aauuwwww... like my hubby!!!! :eek: :eek: :eek: