PDA

View Full Version : Share/Info Kos turap/tar Jalan depan rumah


vaksin
07-03-2012, 12:42 AM
Just nk tanya dgn geng2 carigold. biasanya berapa kos korang tar/turap jln kt area rumah masing? smlm br turap aku kena dlm rm300 luas dlm 1.2mx2.5m jer siap dgn guna compacter lh tu... aku kt jb area skudai...

-Johan-
07-03-2012, 12:56 AM
Just nk tanya dgn geng2 carigold. biasanya berapa kos korang tar/turap jln kt area rumah masing? smlm br turap aku kena dlm rm300 luas dlm 1.2mx2.5m jer siap dgn guna compacter lh tu... aku kt jb area skudai...

agak mahal rm300 tu..

aku pun baru je tar depan rumah 2bulan lepas.. 1.2m x 3m'.. dia minta rm200, lepas tawar dapat la rm180..

yussys
07-03-2012, 12:59 AM
biasa kalau beli dengan lori kat tepi jalan tu memang mahal jugak..

aku baru pikir nak guna simen lori siput jer..
beli BRC sendiri buat..
pasal yang lepas punya jalan tar kejap jer rosak..

tokmudin
07-03-2012, 01:01 AM
lau nak murah ..kena pandai ejas ngan lori tu..biasa diorg wat keje ada yg berlebih..so yg lebihan ni suruh buang dan buat depan umah..biasa dlm RM100-150 je ..duit side diorg..

vaksin
07-03-2012, 09:41 AM
agak mahal rm300 tu..

aku pun baru je tar depan rumah 2bulan lepas.. 1.2m x 3m'.. dia minta rm200, lepas tawar dapat la rm180..

wah, dpt kt area maner nie? mungkin jb mahal kot.
tp aku mmg rasa mahal pn tp dh lama aku tar jln dpn umah ni.
dulu ada jiran sebelah renovate, aku minta tolong tar diorang xbuat. ni ada org india offer nk bikin, aku on jerk lh...

khairuls
07-03-2012, 01:00 PM
biasa kalau beli dengan lori kat tepi jalan tu memang mahal jugak..

aku baru pikir nak guna simen lori siput jer..
beli BRC sendiri buat..
pasal yang lepas punya jalan tar kejap jer rosak..

yess... klu guna cara ni lebih tahan lama.... TAR skrg ni semua tak tahan... kejap je dah mendap, belobang, retak, pecah... diorang buat pon nipis je....

bro, simen lori siput ni dia simen aje atau dah siap campur dgn batu2 kecik tu?

vaksin
07-03-2012, 01:51 PM
yess... klu guna cara ni lebih tahan lama.... TAR skrg ni semua tak tahan... kejap je dah mendap, belobang, retak, pecah... diorang buat pon nipis je....

bro, simen lori siput ni dia simen aje atau dah siap campur dgn batu2 kecik tu?

kalau simen bape pula kos dier?

vaksin
09-03-2012, 10:10 PM
hampeh, lubang yg diturap runtuh... nk simen rm250.. pttker? 1x2m lubang tu tebal dlm 4 inci.

kakikukacak
09-03-2012, 10:18 PM
cari kwn2 yg keje kontraktor, kalau ada konkrit lebih soh p tuang depan rumah..kasi la rm50 kt driver lori tu..

momoque
09-03-2012, 10:22 PM
4 tahun lepas aku tar depan umah aku ni rm200 jee...

igt dh murah...pas umah aku india tu pi tar umah jiran sbelah aku...

dia dpt rm150 jerr...siottt tol...

skrg aku x tar dh dpn umah aku...tar ni mudah terkopekla...baik simen &

psg tile yg heavy duty...mahal takpe janji tahan lama...

yussys
09-03-2012, 10:27 PM
yess... klu guna cara ni lebih tahan lama.... TAR skrg ni semua tak tahan... kejap je dah mendap, belobang, retak, pecah... diorang buat pon nipis je....

bro, simen lori siput ni dia simen aje atau dah siap campur dgn batu2 kecik tu?

semin ni siap campur batu.. memang bagus.. siap campur ubat utk keras..

kalau simen bape pula kos dier?


simen dah tanya kat member driver lori tu..
kira duit tepi dia.. 1 metercube cuma seratus..
1 lori boleh muat 6 metercube
jadi berapa luas kawasan tuan nak terpulang pada ketebalan tuan..

yussys
09-03-2012, 10:31 PM
hampeh, lubang yg diturap runtuh... nk simen rm250.. pttker? 1x2m lubang tu tebal dlm 4 inci.

Bro duduk jb ker? area mana ni? tadi member simen tu ada tel saya pasal simen tu.. tapi saya tak amek pasal blm prepare tempat utk taruk simen tu..
klu bro kata ok saya pm bro no tel mamat yang keje driver lori tu..

delisha
14-03-2014, 10:45 AM
Salam,

nk tanya pendapat otai2 kt sini..kos untuk buat parking motor guna tar agak2 berapa yer..dlm 15 petak parking motor..
mana lebih baik..guna tar atau simen

burukayangan
14-03-2014, 03:17 PM
cuma nak bagi nasihat...kalau ada lori datang offer nak turap dpn rumah,jgn dilayan...tipu semua ni...depa buat x betul,sat saja habis terkopak tar tu...biasanya kap lam nga yg buat kerja mcm ni...

mick2030
14-03-2014, 06:21 PM
biasanya india yang datang umah nak tar tu, diorang bawa tar yang dah sejuk. balance dari projek diorang. so x elok sangat dah. pasang kejap jer kat umah, x lama berlubang balik.

myroadtax.com
20-03-2014, 10:20 PM
oh ye ke? saya memang tak pernah ambil... kenapa lah asyik datang offer. depan rumah ok jer...

seladang
21-03-2014, 09:24 AM
salunya india yg turap jln kat area rumah kita akan offer turap kat susur masuk rumah kita , diaorg mintak 200, 300 mcm tu la, tapi xlama tahannya xsampai 1 thn abis tar tu pecah2 dan bila musim ujan abis terus rosak semua.. .

white_shoes
21-03-2014, 11:33 PM
aku plak br dua ari lps tar depan umah...
1.5 x 4 m - rm 230 ... tu pun aku kluar kan duit note kecik2

-RIZUAN-
23-03-2014, 12:24 AM
biasa 100-200 jer..kalau jenis dtg offer silap2 50 pun dia sapu..dia org pun benda lebih2 asal jadi duit

Duan82
23-03-2014, 12:32 AM
Aku tar depan umah aku luas 5 meter lebar n panjang 5 meter
Dlm rm100 ajer. Tips dia org lain susah2 cari yg tukang tar tu. Aku panggil pak cik2 india.yg tengah turap jalan. Dekat2 nga umah masa tu, tengah turap jln raya. Aku kata ada nak.tar, tapi duit ada Rm100 ajer. Terus laju bawa kereta giling dia besar tu masuk kawasan taman alu. Pihak dengan mesin besar tu, memang dijamin tak terkeluar. Bukan yg kecik. Biasa kita jumpa yg dok turap jalan raya. Selesai masalah. Jiran aku, tepuk kepala tengok aku buat mcm tu, sbb dia kena rm300. Tahan sampai sekarang.

cikman03
17-12-2014, 12:39 PM
semin ni siap campur batu.. memang bagus.. siap campur ubat utk keras..




simen dah tanya kat member driver lori tu..
kira duit tepi dia.. 1 metercube cuma seratus..
1 lori boleh muat 6 metercube
jadi berapa luas kawasan tuan nak terpulang pada ketebalan tuan..

Sori geng..baru nak buat idea cmneh..capur batu kerikil kecik..sapa2 penah buat tak..cmna nak book lori siput tu soh campur ngan batu kerikil kecik