PDA

View Full Version : Stesen Keretapi di Teluk Intan


seether
29-02-2012, 10:15 PM
Tahukah anda dahulunya masih terdapat perkhidmatan keretapi di Teluk Intan. Mengikut sejarahnya, landasan ini telah dirasmikan pada 18 Mei 1883. Landasan keretapi Teluk Intan bermula dari Tapah Road dan melalui beberapa lokasi seperti Degong, Chikus, Sungai Tukang Sidin, Permatang, Sungai Kerawai, Sungai Manik, Teluk Anson Town dan Wharf Teluk Intan.

Namun demikian, seiiring dengan perkembangan masa perkhidmatan keretapi di Teluk Intan telah ditamatkan oleh pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) pada tahun 1989. Ini berikutan oleh beberapa sebab seperti penumpang yang sudah semakin berkurang, pelabuhan Teluk Intan yang semakin kurang penting serta perkembangan jalan raya yang sudah semakin baik.

http://2.bp.blogspot.com/-9H5htlKx2Gs/TpAv8H5x38I/AAAAAAAAA_E/TiYeGqxEF-0/s1600/Telok_Anson.jpg
Sebuah gambar lama yang menjadi bukti kepada sejarah lama perkhidmatan keretapi di Teluk Intan.

http://2.bp.blogspot.com/_V-OZiFsW7s4/SxSVzcS-9_I/AAAAAAAACdI/lMtqNS68794/s1600/09560.jpg
Peta Jaringan Keretapi 1950.

http://www.656squadron.org/galleries/1907%201952-55%20Benta%20-%20Taiping%20KM/images/012%20Telok%20Anson%20-%20Note%20the%20steam%20train.jpg
Permandangan dari udara Teluk Anson (Teluk Intan) pada tahun 1952
.

http://1.bp.blogspot.com/_V-OZiFsW7s4/Sb-u05bwimI/AAAAAAAABmo/-zrdDHPn-eM/s400/balingTalksemergency+%29.JPG
Pemandangan Stesyen Keretapi Teluk Anson 1964.


Landasan Teluk Anson

Landasan keretapi bagi cawangan Teluk Anson dan Tapah Road telah dibuka secara rasmi untuk trafik pada 18 Mei 1893. Upacara ini disaksikan oleh pembesar-pembesar negeri termasuk Gabenor Cecil Clementi, Residen Perak, Sir Frank Swettenham, Penguasa Hilir
Perak dan Pegawai Kanan Keretapi serta pelawat-pelawat jemputan.

Sempena dengan perasmian landasan keretapi Teluk Anson - Tapah Road ini, satu upacara khas memasang penghubung terakhir di jambatan Bidor sebagai tanda perasmiannya juga telah dilakukan.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl3AREZsiI/AAAAAAAABSE/jlYLsFkzV7Y/s1600/peta.jpg

Landasan keretapi ini adalah yang keempat dibuka di Negeri Perak. Landasan keretapi pertama ialah di antara Taiping dengan Port Weld, manakala landasan keretapi kedua di antara Taiping dengan Kamunting dan landasan keretapi ketiga di antara Kemunting dengan Hulu Sepetang. Kerja-kerja pembinaan landasan keretapi ini telah menghadapi banyak kesulitan kerana sebuah jambatan terpaksa dibina bagi merentasi Sungai Bidor.

Apabila landasan cawangan ini siap dan dibuka untuk trafik pada tahun 1893, ia menjadi sambungan kepada pembinaan sistem perhubungan keretapi. Kegiatan meluaskan lagi perkhidmatan keretapi ke tempat - tempat lain terus diperhebatkan kerana ia adalah pelaburan yang amat menguntungkan. Pendapatan yang diperolehi dari perkhidmatan keretapi dapat menampung kekurangan perbelanjaan untuk menambah landasan – landasan keretapi yang baru.

Kebanyakan tren yang dilarikan di cawangan ini adalah tren campur (sebuah locomotif + dua koc penumpang + gerabak barang). Perjalanan dari Tapah Road ke Waf Teluk Anson mengambil masa lebih kurang satu jam kecuali apabila berselisih. Tempat untuk tren berselisih (crossing) hanyalah di Stesen Sungei Tukang Sedin.

Berikut adalah serba sedikit catatan tentang stesen dan perhentian di cawangan ini.

Changkat Petai
Hanyalah sebuah perhentian kecil.

Degong
Sebuah Stesen Tanpa Kuncikait. Asalnya mempunyai sebuah platform sepanjang 424 kaki di sebelah kiri landasan dan mempunyai gegelung sepanjang 1371 kaki.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl215w_lJI/AAAAAAAABR8/9XJX_CEy2IE/s1600/DEGONG.JPG


Stesen Chikus
Merupakan sebuah stesen biasa (Non – block Station).

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2qMheP9I/AAAAAAAABR0/9EK2JcHWn_g/s400/chikus+KTM1270648_2.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2feLvI_I/AAAAAAAABRs/lBgqYFwxc5A/s400/CHIKUS.JPG


Sungei Tukang Sidin
Adalah sebuah Stesen Blok (Stesen Tanpa Kuncikait). Mempunyai platform untuk tren naik sepanjang 300 kaki dan platform untuk tren turun juga sepanjang 300 kaki. Mempunyai gegelung sepanjang 1033 kaki yang dapat menampung 41 unit gerabak. Ada juga yang melaporkan panjang gegelung di stesen ini adalah 1320 kaki.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2Cp7c6XI/AAAAAAAABRU/OdXVp-32w4I/s400/permatang.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl16LsrIxI/AAAAAAAABRM/1S6gOphnPVY/s400/sg+tukang+siding.jpg


Permatang
Sebuah perhentian yang dilengkapi dengan tempat menjual tiket.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1r-ArioI/AAAAAAAABRE/yE-cJ6Molys/s1600/permatang_2.jpg


Sungei Kerawai
Sebuah stesen biasa (Non – Block Station).

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1iTkZNPI/AAAAAAAABQ8/AiIIhoEGETc/s400/sungai+kerawai_4.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1aK9ugXI/AAAAAAAABQ0/zusZl3idW4A/s400/sungai+kerawai_2.jpg


Sungei Manik
Mempunyai platform sepanjang 112 kaki di sebelah kiri landasan. Walau bagaimanapun, lokasi sebenar stesen ini masih lagi dalam pencarian.

Bandar Teluk Anson
Sebuah perhentian yang dilengkapi dengan tempat menjual tiket. Mempunyai platform sepanjang 386 kaki di sebelah kanan landasan.

http://1.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1QzwGp_I/AAAAAAAABQs/bpRzKArBrsI/s400/teluk+anson.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1Gp58f-I/AAAAAAAABQk/nhqqbqCqCxI/s400/teluk+anson_2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0-QxhcBI/AAAAAAAABQc/OGP-4geteyI/s400/teluk+anson2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg


Waf Teluk Anson
Adalah sebuah Stesen Blok (Stesen Tanpa Kuncikait). Mempunyai platform untuk tren naik sepanjang 245 kaki dan platform untuk tren turun juga sepanjang 245 kaki. Mempunyai gegelung sepanjang 771 kaki yang dapat menampung 30 unit gerabak.

Di waf ini pernah terdapat kemudahan untuk menyimpan lokomotif, sebuah turntable, tempat memeriksa gerabak dan koc serta tempat memunggah barang – barang pukal. Terdapat jambatan penimbang dengan kapasiti maksimum 20 ton.

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0h2pV1II/AAAAAAAABQE/2yWgNhzCmfk/s1600/wharf+teluk+anson.jpg


Walaupun demikian, beberapa tinggalan perkhidmatan keretapi di Teluk Intan masih boleh dilihat dan dikekalkan. Kita dapat melihat beberapa tinggalan penting sejarah perkhidmatan keretapi di Teluk Intan. Antaranya ialah bangunan stesen keretapi Teluk Intan yang kini dijadikan sekolah memandu.

Pintu pagar lintasan keretapi dengan jalan raya menuju ke Bidor juga masih boleh dilihat dan sempat menjejaki tinggalan landasan di Chikus. Namun demikian, kita tidak dapat meramal berapa lamakah tinggalan-tinggalan bersejarah ini mampu bertahan mendepani cabaran kemodenan yang makin mencengkam.


http://2.bp.blogspot.com/-EsZ0HocgNx8/TpAO7qW9VzI/AAAAAAAAA-E/E9jYhn3OfMI/s1600/DSCN5214.JPG
Bangunan Stesen Keretapi Teluk Intan yang kini dijadikan sekolah memandu.

http://3.bp.blogspot.com/-L3KJLBQ6oI4/TpBl3K-nIrI/AAAAAAAABAk/JcWeXR-UAjY/s1600/DSCN5216.JPG
Papan tanda stesen keretapi Teluk Intan. Perhatikan tulisan pada papan tanda berkenaan jelas tertulis "TELUK ANSON TOWN"

http://2.bp.blogspot.com/-6o3kBCocUgk/TpATgRHAXrI/AAAAAAAAA-Q/FPKH8MV2eSk/s1600/DSCN5217.JPG
Cebisan kayu landasan yang masih boleh dilihat.

http://2.bp.blogspot.com/-4nW2LGILI-w/TpAVIuubBVI/AAAAAAAAA-U/XxTRHI5jUS8/s1600/DSCN5218.JPG
Platform stesen keretapi Teluk Intan yang masih kekal.

http://3.bp.blogspot.com/-OozObZLgjFM/TpAqq7DpdaI/AAAAAAAAA-w/ZI3xxaTnHCI/s1600/DSCN5219.JPG
Stesen Keretapi Teluk Intan dalam kenangan.

http://4.bp.blogspot.com/-72Lp7E0pLSw/TpAoHjOx0UI/AAAAAAAAA-k/RQVJ_YUDYUU/s1600/DSCN5210.JPG
Pagar lama landasan keretapi yang merintangi jalan raya dari Teluk Intan ke Bidor masih dikekalkan untuk tatapan generasi kini.

http://4.bp.blogspot.com/-L1K0saz80n8/TpArtxoBWVI/AAAAAAAAA-0/Jo-YPzjP_O0/s1600/DSCN5212.JPG
Suatu ketika dahulu keretapi pernah lalu disini.

http://3.bp.blogspot.com/-t8Agm0kREg0/TpAsu2EQcpI/AAAAAAAAA-4/Yw-UPYg0g24/s1600/DSCN5222.JPG
Tinggalan landasan keretapi di Chikus tidak jauh dari Teluk Intan.

http://1.bp.blogspot.com/-0lXr97WS8Ng/TpAveIU1aoI/AAAAAAAAA_A/bymykTcacFE/s1600/DSCN5224.JPG
Semak samun menutupi bekas landasan.

http://4.bp.blogspot.com/-wL8fwRypGT8/TpAwruc_FeI/AAAAAAAAA_I/8cP8Ac1Ksqc/s1600/DSCN5225.JPG
Ada keretapi pernah lalu disini dahulu.

http://2.bp.blogspot.com/-J6PuLloId5U/TpA1uJhArKI/AAAAAAAAA_Q/wqSnnQhO9fA/s1600/DSCN5227.JPG
Cebisan kayu landasan yang usang dimamah masa.


Salah satu tinggalan terunggul sejarah perkhidmatan keretapi di Teluk Intan ialah sebuah jambatan besi yang merintangi kuala Sungai Bidor. Masyarakat tempatan di sekitar Teluk Intan ( terutama di Kampung Bahagia ) memanggilnya sebagai "geghrotak". Ia merupakan sebuah jambatan keretapi klasik yang dibina oleh pihak British bagi menghubungkan landasan dari Tapah Road ke Teluk Intan.

Catatan sejarah menunjukkan bahawa pembinaan jambatan ini mengambil masa selama hampir 2 tahun iaitu dari tahun 1891 hingga 1893. Bagi saya ia merupakan sebuah hasil kejuruteraan yang terhebat pada ketika itu. Setelah perkhidmatan keretapi Teluk Intan ditamatkan, landasan ini telah terbiar dan tidak digunakan lagi. Namun atas inisiatif pihak berkuasa tempatan, jambatan ini telah dibaikpulih dan dipulihara seterusnya telah diturap untuk dijadikan laluan motosikal dan pejalan kaki. Jambatan ini masih lagi digunakan oleh penduduk setempat kerana ia dapat memendekkan laluan untuk ke Teluk Intan.


http://1.bp.blogspot.com/-dC9BEyoPs1Q/TpA5sjXGsgI/AAAAAAAAA_Y/5v_aa8qwZks/s1600/jambatan1.gif
Jambatan keretapi yang merintangi kuala Sungai Bidor di Teluk Intan suatu ketika dahulu.

http://2.bp.blogspot.com/-zgb5tbUCcUA/TpA7KIE6hYI/AAAAAAAAA_g/pTIrKtDxs68/s1600/DSCN5190.JPG
Jambatan Keretapi Teluk Intan kini.

http://4.bp.blogspot.com/-4tez19Msp9Q/TpA7yYinPYI/AAAAAAAAA_k/iDwMICK-8I8/s1600/DSCN5193.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-lmhEo9Hzvak/TpA-usNMonI/AAAAAAAAA_s/efWcYY-SKDs/s1600/DSCN5194.JPG
Panorama kuala Sungai Bidor yang mengalir lesu dari atas jambatan.


Sedikit mengenai rentetan sejarah.

DENDAM SI GAJAH ( SG.KERAWAI, TELUK INTAN)


http://1.bp.blogspot.com/-Gn-7uBf8JNA/TgIv1n6P-gI/AAAAAAAAADQ/4wLsJUHh5ew/s1600/ketapi03pb1.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-HNIrsLx2rhg/TgIwJC69WtI/AAAAAAAAADU/pywUpFxHH-E/s1600/2.jpg

Sejarah system rel di Tanah Melayu telah membuka lembarannya pada 1 Jun 1885 apabila jalan kereta api yang pertama, menhubungkan Taiping dengan Port Weld (Kuala Sepetang), telah dibuka dengan rasminya oleh Sir Hugh Low – Residen Perak ketika itu. Tujuan utama ianya dibina adalah untuk mengubungkan kawasan perlombongan di Larut dengan pelabuhan terdekat iaitu Port Weld. Pembinaan tersebut diteruskan di sepanjang Pantai Barat Semenanjung Tanah Melayu. Sehingga tahun 1905, landasan kereta api dari utara ke selatan siap dibina sepenuhnya yang menghubunkan stesen Butterworth ke Melaka.

http://1.bp.blogspot.com/-l_vfzrWxPy0/TgItPNTNXhI/AAAAAAAAADI/R9nf-A4YESA/s1600/images.jpg
PORT WELD (KUALA SEPETANG)

Pada peringkat awal sistem pengangkutan ini beroperasi, iaitu ketika zaman sebelum merdeka, ia sering menerima ancaman dan serangan luar jangkaan. Bukan sekadar serbuan daripada komunis, tetapi juga ancaman daripada haiwan liar. Paling tragis, seranan sekumpulan gajah yang naik minyak dan mengamuk dengan menyerang kereta api yang sedang meluncur laju dia atas landasan.

Menurut Ketua Pengarah Jabatan Muzium Malaysia, Datuk Ibrahim Ismail, kejadian tersebut berlaku pada tahun 1894, membabitkan perjalanan kereta api penumpang dari Ipoh, Perak ke Kuala Lumpur. Kereta api wap itu membawa 3 gerabak penumpang yang kebanyakkannya terdiri daripada saudagar serta tauke lombong yang baru pulang dari meninjau beberapa lokasi perlombongan di Perak.

Sebaik tiba di Teluk Anson ( Teluk Intan ), kereta api tersebut diserang oleh seekor gajah jantan bersama sekawan gajah lain yang menunggu di laluan kereta api. Gajah jantan tersebut telah merempuh kereta api yang sedang bergerak itu secara berhadapan – dengan cara menyondol.

Rempuhan tersebut telah menghasilkan momentum yang amat kuat sehingga kereta api berkenaan tergelincir dan gerabaknya terkeluar dari landasan. Beberapa batang besi rel juga turut tercabut serta patah. Ketika kejadian, kereta api berkuasa wap itu dipandu antara 40 – 50 batu sejam dan dianggap laju bagi keupayaan enjin kelas wap.

http://3.bp.blogspot.com/-Rx3DFlXmwS4/TgItr1Q2YuI/AAAAAAAAADM/zSR1P4GlIiA/s320/ketapi01xq6.jpg

Kereta api dengan muatan 3 gerabak penumpang yang mempunyai kelajuan seperti itu, sukar untuk dibayangkan kekuatan seekor gajah yang mampu menumpaskan sebuah kereta api.

Berdasarkan kepada cerita lisan, gajah jantan berkenaan dikatakan mempunyai susuk yang besar, lebih besar dari gerabak kereta api. Penduduk setempat percaya, gajah jantan tersebut mengamuk untuk menuntut bela di atas kematian anaknya yang dirempuh kereta api di kawasan yang sama, beberapa tahun sebelum itu.

Kemudian pada tahun 1888, seekor gajah betina pula maut dilanggar kereta api ketika menyelamatkan sekumpulan gajah lain yang sedang melintas laluan rel. Dikatakan, gajah betina itu merupakan anak kepada gajah jantan tersebut.

http://1.bp.blogspot.com/-Gn-7uBf8JNA/TgIv1n6P-gI/AAAAAAAAADQ/4wLsJUHh5ew/s1600/ketapi03pb1.jpg

Gajah sememangnya dikenali antara haiwan yang sangat pantang @ terlalu sensetif melihat cahaya pada waktu malam. Secara kebetulan, kejadian itu juga berlaku antara lewat petang dan senja, iaitu sekitar pukul 5.00 hingga 7.00 petang. Hutan tebal yang menyelubungi kawasan tersebut menjadikan suasana sekeliling agak gelap.

Bagaimanapun, akibat rempuhan yang sangat kuat secara berdepan, gajah jantan itu mati di tempat kejadian. Dua orang pekerja kereta api warga India turut terbunuh. Manakala penumpang lain yang menaiki gerabak belakang hanya mengalami cedera ringan.

Sehingga kini kejadian tersebut masih diingati oleh penduduk di sekitar Teluk Intan, Perak. Bagi memperingati sejarah tersebut, tengkorak gajah terbabit telah diawet dan disimpan di Muzium Perak yang terletak di bandar Taiping untuk tatapan umum. Tulang paha gajah itu ditempatkan di Muzium KTMB, manakala gadingnya difahamkan telah dibawa ke England oleh pihak British ketika itu.


Catatan Orang Lama..

The Train Boys: Dulu disekitar tahun 60an hingga akhir tahun 70an,kebanyakan murid2 sekolah di daerah Sungai Manik dan Labu Kubong waktu itu bersekolah menengah di Telok Anson(Telok Intan) tidak saperti sekarang ada sekolah menengah di Langkap,Cenderong Balai dan Sungai Lampam.Di Telok Anson sekolah menengah banyak ,yang elite waktu itu ialah,Sek.Menengah Sultan Abdul Aziz,Anglo Chinese School,Horley Methodist dan Sekolah Menengah Kebangsaan(SMK) sekarang dikenali sebagai Sekolah Menengah Sri Perak.

Waktu itu perhubungan susah,jalanraya tiada,bus tiada,motosikal pun tiada jadi kebanyakannya murid ini pergi ke sekolah di Telok Anson naik keretapi.Keretapi ini bermula dari Tapah Road,singgah di stesen Degong ambil murid2 dari sekitar kampong Degong dan Langkap,kemudian singgah di stesen Cikus untuk murid2 dari kampong di Cikus dan Sungai Lampam.Stesen seterusnya Sungai Tukang Sidin bagi mengambil murid2 dikampong tersebut termasuk dari Sungi Manik yang agak jauh di pendalaman,selepas itu keretapi ini berhenti di stesen Permatang Halt untuk mengambil murid dari kampong berdekatan.

Stesen terakhir ialah Sungai Kerawai,bilangan muridnya tidak ramai kerana sudah dekat dengan Telok Anson,jadi kebanyakan mereka naik basikal ke Telok Anson.Jam 7.00 sampai di Telok Anson,yang bersekolah di Sekolah Sultan Abdul Aziz akan meneruskan perjalanannya ke perhentian terakhir keretapi ini iaitu stesen Telok Anson Wharp. Selain dari murid2 sekolah menengah terdapat juga beberapa orang murid yang bersekolah rendah di Telok Anson,iaitu bersekolah Inggeris maklumlah dikampong mana ada sekolah Inggeris.Seingat saya dalam tiga orang saja lebih kurang.

Keretapi pagi ini bolih dikatakan dipenuhi dengan murid2 sekolah sahaja,hampir 60 orang,keratapi ini tiga gerabak sahaja dengan enjin wap dengan kuasa arang batu,bunyinya bising dan asapnya berkepul keluar dari corongnya.Faham saja lah kami ini semuanya remaja,jadi macam2 perangai ada,bila dah ramai tu, guard(pegawai yg.bertugas dlm keretapi)pun tak terbuat apa.Ada yang pas tiket bulanannya sudah mati,apabila guard datang buat pemereksaan,masing2 lari menyorok dalam bilik air,ada yang berdiri di pintu keratapi yang duduk atas tangga pun ada,tak tahu takut padahal keratapi berjalan laju,waktu tak itu siapa pun fikirkan perbuatan itu merbahaya.

Oleh kerana sudah kenal biasa,apabila kena tangkap maka pandai juga kami "kautim" bayar lah sikit pada guard tu.Hubung antara kami ini sungguh erat,dalam pergaulan juga dalam pelajaran.Dalam waktu menuggu keratapi tiba hatta didalam keratapi pun kami berbincang tentang pelajaran,kerja rumah guru beri dsbnya tiada yang kedekut.Tapi yang tak kesah langsong pun ada,dia kami panggil "hero keretapi".Guru2 sekolah pun tahu kumpulan yang naik keratapi ini,mereka panggil kami"the train boys",kerana kerap geng keratapi ini lah yang lewat sampai kesekolah,guru displin telah beri keistemewaan ,pehak pengawas sekolah tidak perlu ambil tindakan keatas kami dia tahu kelewatan tersebut adalah masalah keretapi.

Yang hebatnya "the train boys" ini dibenarkan balik 15 minit awal dari waktu tamat sekolah,ini kerana untuk membolihkan kami balik menaiki keratapi jam 1.30,kalau terlepas bermakna kenalah naik keretapi berikutnya jam 4.30 ptg.Bayangkan berapa jam tersadai distesen keretapi,dengan perut laparnya dan tak dapat rehat.Jam 6.00 baru sampai rumah.

Geng yang gelar "the train boys" ini terdiri dari murid lelaki dan perempuan jadi biasalah budak2 remaja maka dalam diam2 ini mereka ini rupanya ada yang main cinta .Adalah seorang dua budak perempuan ini yang cantik dan galak serta ramah inilah yang jadi rebutan yang lain ada juga tapi muka serious saja takut lah pulak mendekatinya. Yang seorang dua ini lah yang jadi tumpuan ,yang banyak budak2 jadi angau dibuatnya macam cerita Labu Labi.

Kalau diimbau semula macam2 gelagat ada untuk menarik perhatian mereka.Sehingga bermasam muka,sampai tamat sekolah dua orang budak ini tidak bertegur sapa.Tak tahu lah kerana selepas tingkatan 5 dan tamat sekolah menengah masing membawa diri.

Sekarang ini geng ini umor pun ada yang dekat 60 tahun,perkhidmatan keratapi laluan Tapah Road ke Telok Anson pun dah lama di hentikan,stesen keretapi pun dah tiada,kadang bila pergi ke Telok Anson naik kereta nampak lah gertak Sg.Bidor dan gate keretapi berhampiran dengan stesen keretapi Telok Anson yang tidak diusik,kononnya sebagai kenangan.Semua ini tinggal nostalgia saja,sejarah yang tidak boleh dimainkan semula...

http://2.bp.blogspot.com/_dpyAalm5Mjc/THXc36f7l6I/AAAAAAAAACg/aJDa2VgLJsU/s1600/train-conductor_~bxp228991.jpg
Kepala keretapi yang awal sekitar tahun 1960

http://2.bp.blogspot.com/_dpyAalm5Mjc/THXc3kUwAUI/AAAAAAAAACY/OoswCecbgUE/s1600/56406_451.jpg
Yang ini bermula sekitar tahun 1965, dipanggil 'keretapi mail'


Petikan dari Blog http://jalilsalleh.blogspot.com


2.0 Kisah Gerotak Lama: kepada yang tak tau gerotak tu apa, maksud gerotak adalah kata ganti nama bagi jambatan besi yang didirikan sebagai laluan keretapi yang digunakan pada masa lalu dan kini, tetapi utk pengetahuan korang semua jambatan keretapi kat Teluk Intan ni dah lama terkorban dimamah usia yang tinggal sekarang hanyalah peninggalan kesan-kesannya.. ini cerita zaman aku sekolah gak, masa tu keretapi Tapah - teluk Intan masih berfungsi lagi, tujuannya adalah nak bawa barang pertanian dan orang ke kawasan pelabuhan, zaman dulu2 teluk intan adalah mempunyai sistem pelabuhan terkemuka yang setanding dengan pelabuhan klang kini huhu..so masa tu setiap kali keretapi lalu kawasan kampung aku dia akan bunyikan wisel dia tu, bising betul kalau bernasib tak baik sikit masa tu aku yang bawak adik aku naik basikal ke sekolah akan berselisih ngan keretapi tu masa kat atas gerotak tu. so ada sedikit debaran masa tu pasal merujuk kepada gambar kat atas keretapi akan lalu kat kawasan bertar dlm gambar tu manakala kami pengguna basikal akan menumpang kasih melintas sungai bidor untuk ke Teluk Intan guna jalan seluas 3kaki je agaknya sebelah betul2 laluan keretapi tu, masa tu terasa bergegornya..semua halt dam beku kat tgh2 jambatan huhuhu...kalau berselisih basikal basikal kat atas jambatan kayu tu mcm handle bersapa handle je, dah la masa tu jambatannya berlubang2 ingat2 balik memang rasa macam dulu aku sgt terer bawak basikal ikut situ, skang ni jambatan laluan aku tu dah semak samun dah, agaknya kalau suruh buat lagi dah tak berani dah gamaknya..tapi skang laluan keretapi tu pun dah convert jadi laluan utk motosikal. tapi bila aku lepak2 makan kat kedai cik kiah yang distorykan di atas aku rasa macam ramai je rupanya anak teluk intan yang derhaka lite2 lama tak balik kg, sebab rasanya dah berbelas tahun dah kereta tak dibenarkan lalu jambatan tu lagi. sekarang laluan basikal/pejalan kaki tu dah jadi tempat menjoran udang galah.

p/s: ingat dlm satu program raya biografi Jamal Abdillah ada feature jambatan ni.

http://3.bp.blogspot.com/-ymfpKkf5Qv8/TWsfdmOzRQI/AAAAAAAACS4/UJavLs6LjSg/s400/CIMG0021.JPG


3.0 Iktibar dari Gajah Putih nan Suci: kesinambungan kisah gerotak lama ini ada satu insiden berkaitan perkhidmatan keretapi Tapah- Teluk Intan yang semakin dilupakan dimamah zaman, the event happen before the time begin kata omputihnya, kisah tahun 1894, kisah pengorbanan suci gajah untuk anaknya. lagenda gajah putih ni dulu rasanya amat terkenal kat teluk intan ni, lagenda yang menunjukkan sedangkan binatang kasihkan anak yang sepatutnya digahkan untuk dijadikan iktibar ibu ibu dan bapa bapa zaman sekarang. ermmm diceritakan bahawa ada seekor gajah putih yang besar dan gagah telah terkorban dalam mempertahankan anaknya daripada dilanggar oleh keretapi enjin wap masa tu menyebabkan keretapi tu tergelincir/ terbalik. utk mengenangkan perkara tersebut telah didirikan satu papan tanda yang dulunya senang nak ditemui tetapi kini dah tersemunyi kat celah2 pokok pisang n kebun orang. so kena pandai cari iskit la kalau nak cari landmark ni.

http://4.bp.blogspot.com/-2yYJzYKVrZM/TWsfd6KXQ-I/AAAAAAAACTA/O859w4y9MmY/s400/CIMG0024.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-YBdT-tQZAs4/TWsfeEFPVJI/AAAAAAAACTI/Th5ovRIndhI/s400/CIMG0025.JPG



Sumber & Kredit :
http://cikracorner.blogspot.com
http://halim-muaro.blogspot.com
http://indahrasajmalim.blogspot.com
http://jalilsalleh.blogspot.com

tokmudin
29-02-2012, 10:19 PM
sampai sekarang melekat dlm pala,pelajaran sejarah dulu..landasan keretapi pertama adalah dari Taiping dengan Port Weld.

ps: besi rel yg terbiar tu tak kena curik ke..berat tuh..

astrowan
29-02-2012, 10:23 PM
banyak pic ........habis g mana

dexyuri
29-02-2012, 10:26 PM
mmg stok tggl sejarah je...

JAYPB
29-02-2012, 10:33 PM
fuhhhh TERBAIK DARI TT.gua solude lu bro tt...tengok gambar2 ni teringat masa aku sekolah di teluk intan dulu..masa tu dipanggil teluk anson..bas hup soon..bila aku nak balik kg masa cuti sekolah aku akan naik keretapi di teluk intan petang...turun kat tapah..tunggu keretapi dari KL menuju utara..letih menanti tapi itulah pengalaman yg manis..dulu dalam keretapi ada penjual makanan yg celoteh...cayalah tt...

matalim
29-02-2012, 10:35 PM
TQ TT :)cgrock

Tapah Road kampung teman. See my location kat bucu... :D

Berjuta kenangan dalam ingatan.

teman le salah sorang penumpang ketapi tu dulu2... :D
sebab maleh nak tunggu bas Mara Tapah-Teluk Ensen yg lembab macam siput, slalu rosak dan x punctual. Naik ketapi lagi best, duduk tepi tangga je.. sweet.. :D

seether
29-02-2012, 10:39 PM
TQ TT :)cgrock

Tapah Road kampung teman. See my location kat bucu... :D

Berjuta kenangan dalam ingatan.

teman le salah sorang penumpang ketapi tu dulu2... :D
sebab maleh nak tunggu bas Mara Tapah-Teluk Ensen yg lembab macam siput, slalu rosak dan x punctual. Naik ketapi lagi best, duduk tepi tangga je.. sweet.. :D

sama2 bro..kire lu pon dalam lipatan sejarah jugak ni..
kalau ade gbr ketika benda ni masih ada lagi..
dah kire 'antik' jugak tu. x sume org dpt moment cmni :)

matalim
29-02-2012, 10:40 PM
fuhhhh TERBAIK DARI TT.gua solude lu bro tt...tengok gambar2 ni teringat masa aku sekolah di teluk intan dulu..masa tu dipanggil teluk anson..bas hup soon..bila aku nak balik kg masa cuti sekolah aku akan naik keretapi di teluk intan petang...turun kat tapah..tunggu keretapi dari KL menuju utara..letih menanti tapi itulah pengalaman yg manis..dulu dalam keretapi ada penjual makanan yg celoteh...cayalah tt...

nick name dia Mundu (ada yg panggil Gundu)... memang femes sebab nyanyi n pantun dalam ketapi sambil pegang bakul jualan ulang alik kepala - ekor... ketapi Utara-Singapore pun dia ada gak.

adik pompuan dia satu kelas dgn teman... nama lupa dah sebab x cun sangat haha :))

ohusa
29-02-2012, 10:46 PM
kerajaan malaysia tak hargai sejarah dan tak suka rakyatnya mendapat kemudahan pengangkutan awam yang berpatutan ...sepatutnya diadakan semula perkhidmatan keretapi dari tapah road ke teluk anson. Boleh beri kemudahan kepada penduduk-penduduk sekitar dan dapat menghidupkan ekonomi kawasan berkaitan. Anak-anak pun senang nak ke sekolah di bandar.

matalim
29-02-2012, 10:46 PM
sama2 bro..kire lu pon dalam lipatan sejarah jugak ni..
kalau ade gbr ketika benda ni masih ada lagi..
dah kire 'antik' jugak tu. x sume org dpt moment cmni :)

gambor antik susah skit la bro
dulu.. kamera pon x mandang
bukan cam skarang

nanti teman godek2 fb geng Tapah... ada kot gambor :D

adioz88
29-02-2012, 10:49 PM
tajuk gini baru best....refreh balik minda

heedir
29-02-2012, 10:59 PM
Aku pernah naik dari Ipoh ke Teluk intan pada thn 1989 sblm di tutup... masih teringat2 beb! Zaman sekolah tu...

seether
29-02-2012, 11:03 PM
gambor antik susah skit la bro
dulu.. kamera pon x mandang
bukan cam skarang

nanti teman godek2 fb geng Tapah... ada kot gambor :D

bole jugak..molek bebenor tu yob :)cgrock

seether
29-02-2012, 11:19 PM
tajuk gini baru best....refreh balik minda

bagus utk kita taw sesuatu sejarah negara yg
kita sendiri tataw termasuk lah saya :D

Syedz
29-02-2012, 11:24 PM
tempat2 sejarah sebegini harus dipulihara..

seether
29-02-2012, 11:39 PM
tempat2 sejarah sebegini harus dipulihara..

ade sedikit tpt kesan sejarah tu utk generasi skang..
lambat laun x jaga bende tu dilupai sendiri.

car_they
01-03-2012, 12:30 AM
sayangnya terbiar... terpaksa terima untuk perubahan n kemajuan..

apokalipso
01-03-2012, 12:37 AM
dulu zaman bebudak ..gi teluk intan..lesen tak mandang ..ikut jambatan ni ler.. heheh

avatarkratos
01-03-2012, 12:39 AM
dulu zaman bebudak ..gi teluk intan..lesen tak mandang ..ikut jambatan ni ler.. heheh

haha
ada jugak polis tunggu situ haha:D

avatarkratos
01-03-2012, 12:39 AM
aku ambil lesen dekat situ laa
haha

JAYPB
01-03-2012, 12:44 AM
zaman aku sekolah kat teluk intan dulu (1986) supermarket ada satu aje...dah lupa namanya...

JAYPB
01-03-2012, 12:45 AM
akinson ku tak silap alu namanya....

goal_hunter
01-03-2012, 12:53 AM
Thanks TT...TT tak ingat ker cerita/mitos pasal gajah putih tu...kalo tak silap, sign board dier ader kat area kg bahagia.yg pasal ketapi langgor gajah ke aper...bunyi mcm gitu le lebih kurang...
dulu time kecik, maghrib jer bole dgr bunyi hon ketapi...
dlm bnyk2 gambo ni, gambo kat area degong takde...

nameless
01-03-2012, 12:55 AM
jambatan keteapi 2 dl mmg ngeri skit nk lalu...
kat tepi 2 laluan moto/basikal...
time keteapi lalu bergegar jambatan...
cite 20 tahun lps ms aku nk p sekolah...

jambatan keteapi 2 dekat je ngan umah aku...

seether
01-03-2012, 12:59 AM
Thanks TT...TT tak ingat ker cerita/mitos pasal gajah putih tu...kalo tak silap, sign board dier ader kat area kg bahagia.yg pasal ketapi langgor gajah ke aper...bunyi mcm gitu le lebih kurang...
dulu time kecik, maghrib jer bole dgr bunyi hon ketapi...
dlm bnyk2 gambo ni, gambo kat area degong takde...

ya ya..ade citer tu..
masih dlm negeri yg sama kan..
gambar ini dikatakan kawasan degong.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl215w_lJI/AAAAAAAABR8/9XJX_CEy2IE/s1600/DEGONG.JPG

goal_hunter
01-03-2012, 01:03 AM
kalo ketapi maintain ni, chekuih bole naik woo huhu

mler3
01-03-2012, 01:17 AM
tt buatkan aku teringat zaman naik keretapi dari tapah ke tk intan...siap ada org bawak naik ayam hidup2...bdk2 sek naik...penjual kuih...nasi lemak,karipap panas,teh tarikkk....hihiih...jambatan kat kg bahagia dulu ngeri gak lalu naik basikal lagi2 le masa ada keretapi

seether
01-03-2012, 01:26 AM
tt buatkan aku teringat zaman naik keretapi dari tapah ke tk intan...siap ada org bawak naik ayam hidup2...bdk2 sek naik...penjual kuih...nasi lemak,karipap panas,teh tarikkk....hihiih...jambatan kat kg bahagia dulu ngeri gak lalu naik basikal lagi2 le masa ada keretapi

macam meriah zaman tu je bro..
gua jeles ni..hahaha..musti
meriah dgn masyarakat sekeliling..
itu namanya kenangan yg terindah.. :)

ezeynet
01-03-2012, 01:33 AM
sisa2 tu jagala buat tinggalan sejarah..jgn biar je

matalim
01-03-2012, 01:47 AM
kalo ketapi maintain ni, chekuih bole naik woo huhu

cari kat google / map mampuih x jumpa:))

CHIKUS :D betoi dak yop?


ada bendang. jgn terkejut kalo jumpa org cakap utara kat sana.. perantau

matalim
01-03-2012, 01:51 AM
Thanks TT...TT tak ingat ker cerita/mitos pasal gajah putih tu...kalo tak silap, sign board dier ader kat area kg bahagia.yg pasal ketapi langgor gajah ke aper...bunyi mcm gitu le lebih kurang...
dulu time kecik, maghrib jer bole dgr bunyi hon ketapi...
dlm bnyk2 gambo ni, gambo kat area degong takde...

ketapi langgor gajah.. memang ada story.. mitos? ntah le...:D

Degong. mak teman slalu ngulang berubat ngan staff jab. pertanian. zaman dulu memang kuat berbomoh... ilmu kurang :) mana membuatkannn...

seether
01-03-2012, 01:52 AM
ni papan tanda chekuih ek?

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2qMheP9I/AAAAAAAABR0/9EK2JcHWn_g/s400/chikus+KTM1270648_2.jpg

seether
01-03-2012, 01:56 AM
ketapi langgor gajah.. memang ada story.. mitos? ntah le...:D

Degong. mak teman slalu ngulang berubat ngan staff jab. pertanian. zaman dulu memang kuat berbomoh... ilmu kurang :) mana membuatkannn...

ni kot yob citer pasal gajah ni :D

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219694

trader_sengkek
01-03-2012, 01:59 AM
memori beb......

prince_darken
01-03-2012, 02:13 AM
teluk intan yg menyimpan byk kenangan pahit & manis aku brsama kwn2...huhuhu...

goal_hunter
01-03-2012, 09:09 AM
cari kat google / map mampuih x jumpa:))

CHIKUS :D betoi dak yop?


ada bendang. jgn terkejut kalo jumpa org cakap utara kat sana.. perantau

sini bnyk banjar dgn jawa jer

goal_hunter
01-03-2012, 09:13 AM
ni kot yob citer pasal gajah ni :D

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219694

betoi ler tu...bagus btol TT...pasni TT buat pasal kapal korek bijih timah plak...mana nak jumpe dah kat perak, ader pun satu jer yg deme dok buat muzium kat area kg gajah nu...

mamaimran
01-03-2012, 09:15 AM
di m'sia pihak yg berwajib mmg tak pandai nak pelihara warisan sejarah.

goal_hunter
01-03-2012, 09:16 AM
ni papan tanda chekuih ek?

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2qMheP9I/AAAAAAAABR0/9EK2JcHWn_g/s400/chikus+KTM1270648_2.jpg

yup...tapi tak perasan plak aku kat mana? rasa dekat2 dengan masjid dier kut

goal_hunter
01-03-2012, 09:17 AM
di m'sia pihak yg berwajib mmg tak pandai nak pelihara warisan sejarah.

pe nak buat...duit je depe ingat...bangun tido bangun balik ingat duit, mana kesan sejarah tak hilang

seether
01-03-2012, 10:53 AM
betoi ler tu...bagus btol TT...pasni TT buat pasal kapal korek bijih timah plak...mana nak jumpe dah kat perak, ader pun satu jer yg deme dok buat muzium kat area kg gajah nu...

haha..ni kene pure perak punye org yg bole kupas hal2 ni..
hehe..kalau diorang ade bahan utk share about this..
tepek kan aje :D

oll_tompock
01-03-2012, 11:34 AM
mak aku orang teluk intan... ... tapi paling last aku ingat masa aku kecik time naik keretapi memang naik kat tapah lar

gaban_baik
01-03-2012, 11:37 AM
tt org teluk intan ke?

tokputih
01-03-2012, 11:58 AM
kat melaka dulunya ada... kat area bachang

aidil08
01-03-2012, 12:33 PM
wah info detail tuh siap ade gambar dulu dah sekarang
aku yang dok sini pontak berapa tau pasal nih huhuhu

seether
01-03-2012, 03:49 PM
tt org teluk intan ke?

nope la. en matalim org sane. :)

matalim
01-03-2012, 05:25 PM
betoi ler tu...bagus btol TT...pasni TT buat pasal kapal korek bijih timah plak...mana nak jumpe dah kat perak, ader pun satu jer yg deme dok buat muzium kat area kg gajah nu...

aduhai... kapal korek plak :(

siang malam dengor irama dia dulu

memori memori... :)

matalim
01-03-2012, 05:28 PM
wah info detail tuh siap ade gambar dulu dah sekarang
aku yang dok sini pontak berapa tau pasal nih huhuhu

dok mana tu yop?

kg bahagia? cangkat petai? chikus?
degong? batak rabit? langkap?:D

goal_hunter
01-03-2012, 05:33 PM
dok mana tu yop?

kg bahagia? cangkat petai? chikus?
degong? batak rabit? langkap?:D

konfem bukan kat chui chak hahaha

matalim
01-03-2012, 05:40 PM
kat melaka dulunya ada... kat area bachang

dulu2 suka gak buat lawak...

turun ketapi kat Melaka :D

amonre
01-03-2012, 05:53 PM
sungguh meruntum jiwa betul nostalgia2 ni...

mnzaim
01-03-2012, 06:16 PM
Bangga aku jadi orang tapah....hehehe

Memang nostalgia ar....tapi aku lahir2 dah takde dah, abg aku ngan mak ayah aku je sempat merasa balek kg batak rabit....dari sungai selingsing.

Tapi yang paling best kat tapah road punya stesyen dia punya kedai....memang tak de sapa boleh lawan sedap sarapan dia, kopi o ngan nasi lemak....perghhhh

seether
01-03-2012, 11:30 PM
ramai org sekitar ni..mane la taw
kot2 warga CG ni ade kawan lama/sedara
yg lama terpisah ke ape..

seether
02-03-2012, 02:29 AM
Bangga aku jadi orang tapah....hehehe

Memang nostalgia ar....tapi aku lahir2 dah takde dah, abg aku ngan mak ayah aku je sempat merasa balek kg batak rabit....dari sungai selingsing.

Tapi yang paling best kat tapah road punya stesyen dia punya kedai....memang tak de sapa boleh lawan sedap sarapan dia, kopi o ngan nasi lemak....perghhhh

tp skang hentian tapah dkt highway yg paling best kan..hehe!

kevler
02-03-2012, 02:49 AM
damned ...teringat plak zaman aku dok kat teluk intan tuh ..dengan arwah opah kat durian sebatang sebelah kubur ...

tiap kali datang ... makin banyak bangunan baru ...dan aku plak selalu sesat dalam kampung sendiri ...ampeh tul ..

balik kampung teluk intan - langkap - labu kubong ...mmg selalu laa teringat arwah opah dan arwah atok kat sana

akhbar
02-03-2012, 08:59 AM
sejarah KTM ini sepatutnya dijaga dengan baik oleh pihak yang bertanggungjawab supaya menjadi tatapan kepada generasi yang akan datang...

PELIKAN
02-03-2012, 09:07 AM
malaysia is a great country
but what a sad..by having
poor mind set of leadership

matalim
02-03-2012, 10:45 AM
tp skang hentian tapah dkt highway yg paling best kan..hehe!

memang HOT but not my feberet... :D

d_conan
02-03-2012, 03:51 PM
Memang menggamit kenangan.. Pilu je rasa..

ikmal_putra
02-03-2012, 03:58 PM
Kg aku nih kg bahagia... teringat zaman kecik2 dulu.. pergi pekan kene tunggu kerata api melintas dulu

seether
02-03-2012, 05:10 PM
memang HOT but not my feberet... :D

yela..mungkin kenangan stesyen keretapi tu
x same sentimental value nya dgn
ape yg ade skang :D

seether
02-03-2012, 08:07 PM
sejarah KTM ini sepatutnya dijaga dengan baik oleh pihak yang bertanggungjawab supaya menjadi tatapan kepada generasi yang akan datang...

macam dah xde ape dah kesan sejarah tu..
lama benau terbiar..

seether
10-03-2012, 03:19 AM
Memang menggamit kenangan.. Pilu je rasa..

mmg..segala kenangan yg pada sekarangnya
mmg x wujud lagi mmg meninggalkan kesan
utk seseorg yg pernah berada di sana bro.

bosol
10-03-2012, 03:23 AM
pergh terbaik

Apekms76
10-03-2012, 04:48 AM
Tahukah anda dahulunya masih terdapat perkhidmatan keretapi di Teluk Intan. Mengikut sejarahnya, landasan ini telah dirasmikan pada 18 Mei 1883. Landasan keretapi Teluk Intan bermula dari Tapah Road dan melalui beberapa lokasi seperti Degong, Chikus, Sungai Tukang Sidin, Permatang, Sungai Kerawai, Sungai Manik, Teluk Anson Town dan Wharf Teluk Intan.

Namun demikian, seiiring dengan perkembangan masa perkhidmatan keretapi di Teluk Intan telah ditamatkan oleh pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) pada tahun 1989. Ini berikutan oleh beberapa sebab seperti penumpang yang sudah semakin berkurang, pelabuhan Teluk Intan yang semakin kurang penting serta perkembangan jalan raya yang sudah semakin baik.

http://2.bp.blogspot.com/-9H5htlKx2Gs/TpAv8H5x38I/AAAAAAAAA_E/TiYeGqxEF-0/s1600/Telok_Anson.jpg
Sebuah gambar lama yang menjadi bukti kepada sejarah lama perkhidmatan keretapi di Teluk Intan.

http://2.bp.blogspot.com/_V-OZiFsW7s4/SxSVzcS-9_I/AAAAAAAACdI/lMtqNS68794/s1600/09560.jpg
Peta Jaringan Keretapi 1950.

http://www.656squadron.org/galleries/1907%201952-55%20Benta%20-%20Taiping%20KM/images/012%20Telok%20Anson%20-%20Note%20the%20steam%20train.jpg
Permandangan dari udara Teluk Anson (Teluk Intan) pada tahun 1952
.

http://1.bp.blogspot.com/_V-OZiFsW7s4/Sb-u05bwimI/AAAAAAAABmo/-zrdDHPn-eM/s400/balingTalksemergency+%29.JPG
Pemandangan Stesyen Keretapi Teluk Anson 1964.


Landasan Teluk Anson

Landasan keretapi bagi cawangan Teluk Anson dan Tapah Road telah dibuka secara rasmi untuk trafik pada 18 Mei 1893. Upacara ini disaksikan oleh pembesar-pembesar negeri termasuk Gabenor Cecil Clementi, Residen Perak, Sir Frank Swettenham, Penguasa Hilir
Perak dan Pegawai Kanan Keretapi serta pelawat-pelawat jemputan.

Sempena dengan perasmian landasan keretapi Teluk Anson - Tapah Road ini, satu upacara khas memasang penghubung terakhir di jambatan Bidor sebagai tanda perasmiannya juga telah dilakukan.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl3AREZsiI/AAAAAAAABSE/jlYLsFkzV7Y/s1600/peta.jpg

Landasan keretapi ini adalah yang keempat dibuka di Negeri Perak. Landasan keretapi pertama ialah di antara Taiping dengan Port Weld, manakala landasan keretapi kedua di antara Taiping dengan Kamunting dan landasan keretapi ketiga di antara Kemunting dengan Hulu Sepetang. Kerja-kerja pembinaan landasan keretapi ini telah menghadapi banyak kesulitan kerana sebuah jambatan terpaksa dibina bagi merentasi Sungai Bidor.

Apabila landasan cawangan ini siap dan dibuka untuk trafik pada tahun 1893, ia menjadi sambungan kepada pembinaan sistem perhubungan keretapi. Kegiatan meluaskan lagi perkhidmatan keretapi ke tempat - tempat lain terus diperhebatkan kerana ia adalah pelaburan yang amat menguntungkan. Pendapatan yang diperolehi dari perkhidmatan keretapi dapat menampung kekurangan perbelanjaan untuk menambah landasan – landasan keretapi yang baru.

Kebanyakan tren yang dilarikan di cawangan ini adalah tren campur (sebuah locomotif + dua koc penumpang + gerabak barang). Perjalanan dari Tapah Road ke Waf Teluk Anson mengambil masa lebih kurang satu jam kecuali apabila berselisih. Tempat untuk tren berselisih (crossing) hanyalah di Stesen Sungei Tukang Sedin.

Berikut adalah serba sedikit catatan tentang stesen dan perhentian di cawangan ini.

Changkat Petai
Hanyalah sebuah perhentian kecil.

Degong
Sebuah Stesen Tanpa Kuncikait. Asalnya mempunyai sebuah platform sepanjang 424 kaki di sebelah kiri landasan dan mempunyai gegelung sepanjang 1371 kaki.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl215w_lJI/AAAAAAAABR8/9XJX_CEy2IE/s1600/DEGONG.JPG


Stesen Chikus
Merupakan sebuah stesen biasa (Non – block Station).

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2qMheP9I/AAAAAAAABR0/9EK2JcHWn_g/s400/chikus+KTM1270648_2.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2feLvI_I/AAAAAAAABRs/lBgqYFwxc5A/s400/CHIKUS.JPG


Sungei Tukang Sidin
Adalah sebuah Stesen Blok (Stesen Tanpa Kuncikait). Mempunyai platform untuk tren naik sepanjang 300 kaki dan platform untuk tren turun juga sepanjang 300 kaki. Mempunyai gegelung sepanjang 1033 kaki yang dapat menampung 41 unit gerabak. Ada juga yang melaporkan panjang gegelung di stesen ini adalah 1320 kaki.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl2Cp7c6XI/AAAAAAAABRU/OdXVp-32w4I/s400/permatang.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl16LsrIxI/AAAAAAAABRM/1S6gOphnPVY/s400/sg+tukang+siding.jpg


Permatang
Sebuah perhentian yang dilengkapi dengan tempat menjual tiket.

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1r-ArioI/AAAAAAAABRE/yE-cJ6Molys/s1600/permatang_2.jpg


Sungei Kerawai
Sebuah stesen biasa (Non – Block Station).

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1iTkZNPI/AAAAAAAABQ8/AiIIhoEGETc/s400/sungai+kerawai_4.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1aK9ugXI/AAAAAAAABQ0/zusZl3idW4A/s400/sungai+kerawai_2.jpg


Sungei Manik
Mempunyai platform sepanjang 112 kaki di sebelah kiri landasan. Walau bagaimanapun, lokasi sebenar stesen ini masih lagi dalam pencarian.

Bandar Teluk Anson
Sebuah perhentian yang dilengkapi dengan tempat menjual tiket. Mempunyai platform sepanjang 386 kaki di sebelah kanan landasan.

http://1.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1QzwGp_I/AAAAAAAABQs/bpRzKArBrsI/s400/teluk+anson.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl1Gp58f-I/AAAAAAAABQk/nhqqbqCqCxI/s400/teluk+anson_2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0-QxhcBI/AAAAAAAABQc/OGP-4geteyI/s400/teluk+anson2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg


Waf Teluk Anson
Adalah sebuah Stesen Blok (Stesen Tanpa Kuncikait). Mempunyai platform untuk tren naik sepanjang 245 kaki dan platform untuk tren turun juga sepanjang 245 kaki. Mempunyai gegelung sepanjang 771 kaki yang dapat menampung 30 unit gerabak.

Di waf ini pernah terdapat kemudahan untuk menyimpan lokomotif, sebuah turntable, tempat memeriksa gerabak dan koc serta tempat memunggah barang – barang pukal. Terdapat jambatan penimbang dengan kapasiti maksimum 20 ton.

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0h2pV1II/AAAAAAAABQE/2yWgNhzCmfk/s1600/wharf+teluk+anson.jpg


Walaupun demikian, beberapa tinggalan perkhidmatan keretapi di Teluk Intan masih boleh dilihat dan dikekalkan. Kita dapat melihat beberapa tinggalan penting sejarah perkhidmatan keretapi di Teluk Intan. Antaranya ialah bangunan stesen keretapi Teluk Intan yang kini dijadikan sekolah memandu.

Pintu pagar lintasan keretapi dengan jalan raya menuju ke Bidor juga masih boleh dilihat dan sempat menjejaki tinggalan landasan di Chikus. Namun demikian, kita tidak dapat meramal berapa lamakah tinggalan-tinggalan bersejarah ini mampu bertahan mendepani cabaran kemodenan yang makin mencengkam.


http://2.bp.blogspot.com/-EsZ0HocgNx8/TpAO7qW9VzI/AAAAAAAAA-E/E9jYhn3OfMI/s1600/DSCN5214.JPG
Bangunan Stesen Keretapi Teluk Intan yang kini dijadikan sekolah memandu.

http://3.bp.blogspot.com/-L3KJLBQ6oI4/TpBl3K-nIrI/AAAAAAAABAk/JcWeXR-UAjY/s1600/DSCN5216.JPG
Papan tanda stesen keretapi Teluk Intan. Perhatikan tulisan pada papan tanda berkenaan jelas tertulis "TELUK ANSON TOWN"

http://2.bp.blogspot.com/-6o3kBCocUgk/TpATgRHAXrI/AAAAAAAAA-Q/FPKH8MV2eSk/s1600/DSCN5217.JPG
Cebisan kayu landasan yang masih boleh dilihat.

http://2.bp.blogspot.com/-4nW2LGILI-w/TpAVIuubBVI/AAAAAAAAA-U/XxTRHI5jUS8/s1600/DSCN5218.JPG
Platform stesen keretapi Teluk Intan yang masih kekal.

http://3.bp.blogspot.com/-OozObZLgjFM/TpAqq7DpdaI/AAAAAAAAA-w/ZI3xxaTnHCI/s1600/DSCN5219.JPG
Stesen Keretapi Teluk Intan dalam kenangan.

http://4.bp.blogspot.com/-72Lp7E0pLSw/TpAoHjOx0UI/AAAAAAAAA-k/RQVJ_YUDYUU/s1600/DSCN5210.JPG
Pagar lama landasan keretapi yang merintangi jalan raya dari Teluk Intan ke Bidor masih dikekalkan untuk tatapan generasi kini.

http://4.bp.blogspot.com/-L1K0saz80n8/TpArtxoBWVI/AAAAAAAAA-0/Jo-YPzjP_O0/s1600/DSCN5212.JPG
Suatu ketika dahulu keretapi pernah lalu disini.

http://3.bp.blogspot.com/-t8Agm0kREg0/TpAsu2EQcpI/AAAAAAAAA-4/Yw-UPYg0g24/s1600/DSCN5222.JPG
Tinggalan landasan keretapi di Chikus tidak jauh dari Teluk Intan.

http://1.bp.blogspot.com/-0lXr97WS8Ng/TpAveIU1aoI/AAAAAAAAA_A/bymykTcacFE/s1600/DSCN5224.JPG
Semak samun menutupi bekas landasan.

http://4.bp.blogspot.com/-wL8fwRypGT8/TpAwruc_FeI/AAAAAAAAA_I/8cP8Ac1Ksqc/s1600/DSCN5225.JPG
Ada keretapi pernah lalu disini dahulu.

http://2.bp.blogspot.com/-J6PuLloId5U/TpA1uJhArKI/AAAAAAAAA_Q/wqSnnQhO9fA/s1600/DSCN5227.JPG
Cebisan kayu landasan yang usang dimamah masa.


Salah satu tinggalan terunggul sejarah perkhidmatan keretapi di Teluk Intan ialah sebuah jambatan besi yang merintangi kuala Sungai Bidor. Masyarakat tempatan di sekitar Teluk Intan ( terutama di Kampung Bahagia ) memanggilnya sebagai "geghrotak". Ia merupakan sebuah jambatan keretapi klasik yang dibina oleh pihak British bagi menghubungkan landasan dari Tapah Road ke Teluk Intan.

Catatan sejarah menunjukkan bahawa pembinaan jambatan ini mengambil masa selama hampir 2 tahun iaitu dari tahun 1891 hingga 1893. Bagi saya ia merupakan sebuah hasil kejuruteraan yang terhebat pada ketika itu. Setelah perkhidmatan keretapi Teluk Intan ditamatkan, landasan ini telah terbiar dan tidak digunakan lagi. Namun atas inisiatif pihak berkuasa tempatan, jambatan ini telah dibaikpulih dan dipulihara seterusnya telah diturap untuk dijadikan laluan motosikal dan pejalan kaki. Jambatan ini masih lagi digunakan oleh penduduk setempat kerana ia dapat memendekkan laluan untuk ke Teluk Intan.


http://1.bp.blogspot.com/-dC9BEyoPs1Q/TpA5sjXGsgI/AAAAAAAAA_Y/5v_aa8qwZks/s1600/jambatan1.gif
Jambatan keretapi yang merintangi kuala Sungai Bidor di Teluk Intan suatu ketika dahulu.

http://2.bp.blogspot.com/-zgb5tbUCcUA/TpA7KIE6hYI/AAAAAAAAA_g/pTIrKtDxs68/s1600/DSCN5190.JPG
Jambatan Keretapi Teluk Intan kini.

http://4.bp.blogspot.com/-4tez19Msp9Q/TpA7yYinPYI/AAAAAAAAA_k/iDwMICK-8I8/s1600/DSCN5193.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-lmhEo9Hzvak/TpA-usNMonI/AAAAAAAAA_s/efWcYY-SKDs/s1600/DSCN5194.JPG
Panorama kuala Sungai Bidor yang mengalir lesu dari atas jambatan.


Kredit: http://indahrasajmalim.blogspot.com

Teman pulak asal dari Sungai Kerawai/....Ingat mase budak2 ndulu...pegi teluk ansen naik keretapi kalo tak silap cuma bayar 4 kupang aje....best giler...naik keretapi berebut2. Kredit to TT sebab mengembalikan memori aku mase zaman budak2:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Apekms76
10-03-2012, 04:52 AM
Sekarang dah jarang balik Sungai Kerawai sbb ibubapa dah lama meninggal....cuma tingggal rumah kosong aje(jiran cakap rmh ni ade makhluk paranormal)....biasanye selalu balik rumah mertua kt Kg Bahagia

TT ni budak Teluk Ansen ke...????

matalim
10-03-2012, 07:08 AM
Sekarang dah jarang balik Sungai Kerawai sbb ibubapa dah lama meninggal....cuma tingggal rumah kosong aje(jiran cakap rmh ni ade makhluk paranormal)....biasanye selalu balik rumah mertua kt Kg Bahagia

TT ni budak Teluk Ansen ke...????

kebanyakan rumah di kampung cam tu... bila org tua dah x de anak2 x dapat sambung kehidupan kat sana sebab punca rezeki kat KL. Hrta dan kenangan di tinggalkan segitu sahaja...

kalo2 kta buat kempen jom balik kampung pon best. :D

sekarang ni pon hidup kat kampung bukannye teruk sangat... semua kemudahan dah ada... :D kita majukan kampung dengan idea dan kederat anak muda. kita hidupkan surau dan mesjid macam surau2 mesjid2 kat bandar. hidupkan majlis ilmu. buat aktiviti masyarakat... gerak anak2 muda remaja yg selalunya hanyut dalam buaian najis. yg paling penting buang mentaliti UMNO kat kampung... hehe.. politik jugak sudahnye.... :D

seether
11-03-2012, 05:41 AM
Sekarang dah jarang balik Sungai Kerawai sbb ibubapa dah lama meninggal....cuma tingggal rumah kosong aje(jiran cakap rmh ni ade makhluk paranormal)....biasanye selalu balik rumah mertua kt Kg Bahagia

TT ni budak Teluk Ansen ke...????

bukan la yob..
seseorg yg suke sejarah je ni :D

matalim
11-03-2012, 08:02 AM
bukan la yob..
seseorg yg suke sejarah je ni :D

org jiwa halus memang suka kenangan dan sejarah.

harap2 TT bukan makhluk halus :D

seether
11-03-2012, 04:37 PM
org jiwa halus memang suka kenangan dan sejarah.

harap2 TT bukan makhluk halus :D

kahkahkah. kalau makhluk halus dah lama taip base alien der.

zerovirus
11-03-2012, 04:44 PM
baru aku tau pasal ni

arul57
11-03-2012, 06:19 PM
ye ke ada landasan keretapi kat situ...tp ada perasan jugak pintu keselamtan keretapi...baru aku tau...
tak boleh ke dihidupkan balik landasan keretapi nih...bagus jugak kalau ada..
boleh memajukan lagi kawasan disekitarnya...

seether
12-03-2012, 01:53 AM
pembangunan camni pon
kerajaan la kene tlg.
tp kalau bende tu xde benefit..
nak pandang bangunkan balik pon
x mau

matalim
12-03-2012, 03:03 AM
pembangunan camni pon
kerajaan la kene tlg.
tp kalau bende tu xde benefit..
nak pandang bangunkan balik pon
x mau

Tapah Road kini dah ada UiTM Tapah, SM Sains Tapah dgn Penjara Tapah.... Dengor 1 lg U swasta nak bukak... more to come. sapa2 ada duit lebih leh invest hartanah sana esp kat bt4, jalan Tapah

la nih pasar malam Tapah Road, hari Jumaat malam sabtu (kalau x silap) makin meriah. sapa dekat try le datang :D

seether
12-03-2012, 10:54 AM
Tapah Road kini dah ada UiTM Tapah, SM Sains Tapah dgn Penjara Tapah.... Dengor 1 lg U swasta nak bukak... more to come. sapa2 ada duit lebih leh invest hartanah sana esp kat bt4, jalan Tapah

la nih pasar malam Tapah Road, hari Jumaat malam sabtu (kalau x silap) makin meriah. sapa dekat try le datang :D

kaborkan berita ni ke seluruh rakyat jelata tapah ni yob :)cgrock

lagipon tapah dah membangun skang.

mler3
13-03-2012, 01:23 AM
menyentuh jiwa je bila tgh gambar tu...kenangan masa kecik2 dulu

mnzaim
13-03-2012, 01:34 AM
Teman bangga jadi orang tapah

sekolah dekat SRK (1) Tapah, menengah dekat SMK Buyong Adil

Dulu sekolah Buyong Adil tu top hoki, Sultan Perak (sultan azlan shah) penah maen tournament hoki kat situ.

Sapa2 orang tapah kat sini mesti tau citer mitos Sang Kelembai, macam mana asal usul tapah....

e.k.
13-03-2012, 02:25 AM
ramey ropenye org perak yg asey2 dekat2 dgn TI. teman ada ramei kawan kat belah situ..kalo jembatan dari kg bahagia nk ke pekan TI tu ada byk ikan baung ada gak mancen kat situ..ada sapa2 yg sekolah kat Horley, St anthony, Sri perak, SAA, convernt, Raja, Skomk?

errmm pada yg meraban teben beriye benor nak jaga tempat ni..kalo idok pernah kesini mmg merapu le jawapnye hey..

dulu ada dia buat balik keretapi ni kejap tapi tak de sambutan, nak kome nunggu ketapi sejam satu nak ke pekan, baik kome naik beh...lagi cepat..jgn le mike buat pasey

seether
13-03-2012, 06:39 AM
ramey ropenye org perak yg asey2 dekat2 dgn TI. teman ada ramei kawan kat belah situ..kalo jembatan dari kg bahagia nk ke pekan TI tu ada byk ikan baung ada gak mancen kat situ..ada sapa2 yg sekolah kat Horley, St anthony, Sri perak, SAA, convernt, Raja, Skomk?

errmm pada yg meraban teben beriye benor nak jaga tempat ni..kalo idok pernah kesini mmg merapu le jawapnye hey..

dulu ada dia buat balik keretapi ni kejap tapi tak de sambutan, nak kome nunggu ketapi sejam satu nak ke pekan, baik kome naik beh...lagi cepat..jgn le mike buat pasey

owh gitu ghope citeenye yob? baru taw :D

kuhebat
13-03-2012, 10:05 AM
Wah... di situ lah aku amik lesen:)):)):))gamba kg aku pun ambik gak ke... tq TT

matalim
13-03-2012, 11:25 AM
ramey ropenye org perak yg asey2 dekat2 dgn TI. teman ada ramei kawan kat belah situ..kalo jembatan dari kg bahagia nk ke pekan TI tu ada byk ikan baung ada gak mancen kat situ..ada sapa2 yg sekolah kat Horley, St anthony, Sri perak, SAA, convernt, Raja, Skomk?

errmm pada yg meraban teben beriye benor nak jaga tempat ni..kalo idok pernah kesini mmg merapu le jawapnye hey..

dulu ada dia buat balik keretapi ni kejap tapi tak de sambutan, nak kome nunggu ketapi sejam satu nak ke pekan, baik kome naik beh...lagi cepat..jgn le mike buat pasey

sungei tu udang pon banyak...

sekolah SEMESTI x masuk list ke yop...? :D

matalim
13-03-2012, 11:28 AM
Teman bangga jadi orang tapah

sekolah dekat SRK (1) Tapah, menengah dekat SMK Buyong Adil

Dulu sekolah Buyong Adil tu top hoki, Sultan Perak (sultan azlan shah) penah maen tournament hoki kat situ.

Sapa2 orang tapah kat sini mesti tau citer mitos Sang Kelembai, macam mana asal usul tapah....


kalu dulu2 orang Tapah Road anak hantor SRK(1) Tapah kira hebat le... :D org sana SK Pendita Zaba je...

ingat lagi SK Toh Tan Dewa Sakti? sebelah Buyong Adil.... kalo lawan bola dema player besor2 sebab player lebih umor tp sekolah darjah4. kes beranak x daftar le nih....

Buyong Adil ngan Hamid Khan rival la....:D

akecema
13-03-2012, 11:30 AM
kalo nak tau jambatan tu haunted sikit
sebab byk kes bunuh diri+mati kat situ

aap
13-03-2012, 11:48 AM
psal jmbatan kmpng bhgia ke t.intn 2 tt xcite ker ade kdai lakse lagend kat situ smpai skrng smngkuk 50SEN jer

matalim
13-03-2012, 02:31 PM
psal jmbatan kmpng bhgia ke t.intn 2 tt xcite ker ade kdai lakse lagend kat situ smpai skrng smngkuk 50SEN jer

kasi link google maps la bro :D

e.k.
13-03-2012, 04:21 PM
sungei tu udang pon banyak...

sekolah SEMESTI x masuk list ke yop...? :D

deme geng baju puteh seluar puteh, tai belang2, kasut itam:">

pas tu bebudak vocasional pertanian(la ni dah jadi teknik kot)

geng baju puteh seluar hijo kasut puteh kat pekan tu yg teman kabor, kalo buat acara ponteng sekolah mmg beramai2 dulu..bebudak semesti tak de yg join tu yg tak baper kenal sgt..:">

maklum je le berkawan dgn bebudak kelelor abeh terabor bila polis wat ambush. sakit kene ligan dgn polis sape yg kantoi dgn polis sampai sekolah kene rotan lagi malunye:">

masa tu tahun 96 masa teman masuk lower six kejap sebelum masuk IPTA...sampei ke bidor teman ponteng sekolah amek kome

deme belajor kat semesti sampei tahun bile teman ada kawan sekolah situ gak

matalim
13-03-2012, 06:09 PM
deme geng baju puteh seluar puteh, tai belang2, kasut itam:">

pas tu bebudak vocasional pertanian(la ni dah jadi teknik kot)

geng baju puteh seluar hijo kasut puteh kat pekan tu yg teman kabor, kalo buat acara ponteng sekolah mmg beramai2 dulu..bebudak semesti tak de yg join tu yg tak baper kenal sgt..:">

maklum je le berkawan dgn bebudak kelelor abeh terabor bila polis wat ambush. sakit kene ligan dgn polis sape yg kantoi dgn polis sampai sekolah kene rotan lagi malunye:">

masa tu tahun 96 masa teman masuk lower six kejap sebelum masuk IPTA...sampei ke bidor teman ponteng sekolah amek kome

deme belajor kat semesti sampei tahun bile teman ada kawan sekolah situ gak

haha..je nyer gaje deme... :))

bebudak SEMESTI mana leh ponteng... sawit keliling... nak kena patuk ulor buleh le. ponteng kat dorm ade ke skali skala...


teman SPM '96

moolaswiss
13-03-2012, 06:16 PM
teringat masa kecik dulu..
arwah bapa aku pernah bawa aku n family jalan-2 naik keretapi dari Kampar ke teluk intan...sampai teluk intan layan Mastan Ghani then balik kampar semula..
time tu keretapi seat papan jer...bising jgn cakap la..
sweet memory..rindu kat arwah bapa aku...

mnzaim
13-03-2012, 07:32 PM
deme geng baju puteh seluar puteh, tai belang2, kasut itam:">

pas tu bebudak vocasional pertanian(la ni dah jadi teknik kot)

geng baju puteh seluar hijo kasut puteh kat pekan tu yg teman kabor, kalo buat acara ponteng sekolah mmg beramai2 dulu..bebudak semesti tak de yg join tu yg tak baper kenal sgt..:">

maklum je le berkawan dgn bebudak kelelor abeh terabor bila polis wat ambush. sakit kene ligan dgn polis sape yg kantoi dgn polis sampai sekolah kene rotan lagi malunye:">

masa tu tahun 96 masa teman masuk lower six kejap sebelum masuk IPTA...sampei ke bidor teman ponteng sekolah amek kome

deme belajor kat semesti sampei tahun bile teman ada kawan sekolah situ gak

hahaha....tai belang2 warna merah:eek::eek::eek:

monteng lepak Aik Aik....dak pon Angsoka.....zaman dulu mane de shopping complex besor2....

aap
14-03-2012, 09:07 AM
kasi link google maps la bro :D

xda dlm map lar bro

mler3
14-03-2012, 01:02 PM
teringat arwah mak teman...kayuh basikal dr kpg bahagia sampai ke sek san min...ambik teman balik sek...

razoraz
14-03-2012, 01:19 PM
Kene adu kt member aku yg keje kt jabatan warisan ni..

rizaloAroyo
14-03-2012, 01:33 PM
zaman aku sekolah kat teluk intan dulu (1986) supermarket ada satu aje...dah lupa namanya...
Rakyat ker johan

matalim
14-03-2012, 02:25 PM
Kene adu kt member aku yg keje kt jabatan warisan ni..

jasa tuan akan d kenang.... :D

seether
15-03-2012, 02:09 AM
Kene adu kt member aku yg keje kt jabatan warisan ni..

satu usaha yg murni jugak tu :)cgrock

az1456
25-03-2012, 07:40 PM
ni apehai ngungkit cite lama ni yob..yg awok teringat ngayuh besikal lalu jambatan tu..

matalim
25-03-2012, 08:15 PM
ni apehai ngungkit cite lama ni yob..yg awok teringat ngayuh besikal lalu jambatan tu..

bior ingat asal usul...
jgn dongak x mandang bawah..
mike tu orang kampung... :D

seether
26-03-2012, 09:43 PM
bior ingat asal usul...
jgn dongak x mandang bawah..
mike tu orang kampung... :D

banyak geng2 en matalim dkt CG ni..
sekampung ghopenya :D

seether
26-03-2012, 10:16 PM
info updated sikit2..

matalim
27-03-2012, 01:13 AM
banyak geng2 en matalim dkt CG ni..
sekampung ghopenya :D

:D tu le pasey....

rasa nak balik kg le weekend nih
jenguk sikit tanah teman

nak tanam pisang le rasanyer...:D

hanifffx
27-03-2012, 01:21 AM
tima kasey tt.. bump utk thread ni.. kesan sejarah tu, makin lama makin hilang dmata..

matalim
27-03-2012, 01:23 AM
http://img825.imageshack.us/img825/5333/tapahroad1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/825/tapahroad1.jpg/)

matalim
27-03-2012, 01:24 AM
http://img687.imageshack.us/img687/4650/tapahroad2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/687/tapahroad2.jpg/)

Stesyen Keretapi kini :)

http://img600.imageshack.us/img600/2663/tapahroad3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/600/tapahroad3.jpg/)

gambaran udara.... sunyi jek

seether
27-03-2012, 11:10 AM
tima kasey tt.. bump utk thread ni.. kesan sejarah tu, makin lama makin hilang dmata..

sama2 bro..bump kan aje..disini pon ramai user CG dari
kawasan berkenaan..diorg pon bole menjelaskan
keadaan tu lebih lanjut lagi :)

seether
27-03-2012, 11:24 AM
http://img687.imageshack.us/img687/4650/tapahroad2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/687/tapahroad2.jpg/)

Stesyen Keretapi kini :)

http://img600.imageshack.us/img600/2663/tapahroad3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/600/tapahroad3.jpg/)

gambaran udara.... sunyi jek

fuh. skali tgk macam stesyen komuter padang jawa je..
hehehe!

butterfingers
27-03-2012, 11:27 AM
tganu jgk yg xde keretapi nie..

seether
27-03-2012, 11:35 AM
Ada 5 jalan bertumpu ke Teluk Intan.

Dari arah Plaza Tol Tapah, Tapah Road, Chenderong Balai dan Kampung Gajah.

Dari arah Plaza Tol Bidor dan Kuala Lumpur.

Plaza Tol Kampar dan Kuala Lumpur.

Dari arah Hutan Melintang, Sabak Bernam dan Bagan Datoh serta Klang.

Dari Sitiawan dan Lumut melalui Lebuh raya Kayan.

affiliatemykad
27-03-2012, 08:16 PM
Catatan Orang Lama..

The Train Boys: Dulu disekitar tahun 60an hingga akhir tahun 70an,kebanyakan murid2 sekolah di daerah Sungai Manik dan Labu Kubong waktu itu bersekolah menengah di Telok Anson(Telok Intan) tidak saperti sekarang ada sekolah menengah di Langkap,Cenderong Balai dan Sungai Lampam.Di Telok Anson sekolah menengah banyak ,yang elite waktu itu ialah,Sek.Menengah Sultan Abdul Aziz,Anglo Chinese School,Horley Methodist dan Sekolah Menengah Kebangsaan(SMK) sekarang dikenali sebagai Sekolah Menengah Sri Perak.Waktu itu perhubungan susah,jalanraya tiada,bus tiada,motosikal pun tiada jadi kebanyakannya murid ini pergi ke sekolah di Telok Anson naik keretapi.Keretapi ini bermula dari Tapah Road,singgah di stesen Degong ambil murid2 dari sekitar kampong Degong dan Langkap,kemudian singgah di stesen Cikus untuk murid2 dari kampong di Cikus dan Sungai Lampam.Stesen seterusnya Sungai Tukang Sidin bagi mengambil murid2 dikampong tersebut termasuk dari Sungi Manik yang agak jauh di pendalaman,selepas itu keretapi ini berhenti di stesen Permatang Halt untuk mengambil murid dari kampong berdekatan.Stesen terakhir ialah Sungai Kerawai,bilangan muridnya tidak ramai kerana sudah dekat dengan Telok Anson,jadi kebanyakan mereka naik basikal ke Telok Anson.Jam 7.00 sampai di Telok Anson,yang bersekolah di Sekolah Sultan Abdul Aziz akan meneruskan perjalanannya ke perhentian terakhir keretapi ini iaitu stesen Telok Anson Wharp.Selain dari murid2 sekolah menengah terdapat juga beberapa orang murid yang bersekolah rendah di Telok Anson,iaitu bersekolah Inggeris maklumlah dikampong mana ada sekolah Inggeris.Seingat saya dalam tiga orang saja lebih kurang.
Keretapi pagi ini bolih dikatakan dipenuhi dengan murid2 sekolah sahaja,hampir 60 orang,keratapi ini tiga gerabak sahaja dengan enjin wap dengan kuasa arang batu,bunyinya bising dan asapnya berkepul keluar dari corongnya.Faham saja lah kami ini semuanya remaja,jadi macam2 perangai ada,bila dah ramai tu, guard(pegawai yg.bertugas dlm keretapi)pun tak terbuat apa.Ada yang pas tiket bulanannya sudah mati,apabila guard datang buat pemereksaan,masing2 lari menyorok dalam bilik air,ada yang berdiri di pintu keratapi yang duduk atas tangga pun ada,tak tahu takut padahal keratapi berjalan laju,waktu tak itu siapa pun fikirkan perbuatan itu merbahaya.Olih kerana sudah kenal biasa,apabila kena tangkap maka pandai juga kami "kautim" bayar lah sikit pada guard tu.Hubung antara kami ini sungguh erat,dalam pergaulan juga dalam pelajaran.Dalam waktu menuggu keratapi tiba hatta didalam keratapi pun kami berbincang tentang pelajaran,kerja rumah guru beri dsbnya tiada yang kedekut.Tapi yang tak kesah langsong pun ada,dia kami panggil "hero keretapi".Guru2 sekolah pun tahu kumpulan yang naik keratapi ini,mereka panggil kami"the train boys",kerana kerap geng keratapi ini lah yang lewat sampai kesekolah,guru displin telah beri keistemewaan ,pehak pengawas sekolah tidak perlu ambil tindakan keatas kami dia tahu kelewatan tersebut adalah masaalah keretapi.Yang hebatnya "the train boys" ini dibenarkan balik 15 minit awal dari waktu tamat sekolah,ini kerana untuk membolihkan kami balik menaiki keratapi jam 1.30,kalau terlepas bermakna kenalah naik keretapi berikutnya jam 4.30 ptg.Bayangkan berapa jam tersadai distesen keretapi,dengan perut laparnya dan tak dapat rehat.Jam 6.00 baru sampai rumah.
Geng yang gelar "the train boys"ini terdiri dari murid lelaki dan perempuan jadi biasalah budak2 remaja maka dalam diam2 ini mereka ini rupanya ada yang main cinta .Adalah seorang dua budak perempuan ini yang cantik dan galak serta ramah inilah yang jadi rebutan yang lain ada juga tapi muka serious saja takut lah pulak mendekatinya.Yang seorang dua ini lah yang jadi tumpuan ,yang banyak budak2 jadi angau dibuatnya macam cerita Labu Labi.Kalau di imbau semula macam2 gelagat ada untuk menarik perhatian mereka.Sehingga bermasam muka,sampai tamat sekolah dua orang budak ini tidak bertegur sapa.Tak tahu lah kerana selepas tingkatan 5 ,tamat sekolah menengah masing membawa diri.
Sekarang ini geng ini umor pun ada yang dekat 60 tahun,perkhidmatan keratapi laluan Tapah Road ke Telok Anson pun dah lama di hentikan,stesen keretapi pun dah tiada,kadang bila pergi ke Telok Anson naik kereta nampak lah gertak Sg.Bidor dan gate keretapi berhampiran dengan stesen keretapi Telok Anson yang tidak diusik,kononnya sebagai kenangan.Semua ini tinggal nostalgia saja,sejarah yang tidak bolih dimainkan semula...

http://2.bp.blogspot.com/_dpyAalm5Mjc/THXc36f7l6I/AAAAAAAAACg/aJDa2VgLJsU/s1600/train-conductor_~bxp22899%5B1%5D.jpg
Ini kepala keretapi yang awal sekitar tahun 1960.

http://2.bp.blogspot.com/_dpyAalm5Mjc/THXc3kUwAUI/AAAAAAAAACY/OoswCecbgUE/s1600/56406_45%5B1%5D.jpg
Yang ini bermula disektar tahun 1965,dipanggil keretapi mail.

Kredit:http://halim-muaro.blogspot.com/

affiliatemykad
27-03-2012, 08:22 PM
Petikan dari Blog http://jalilsalleh.blogspot.com

1.0 Cerita Pasal Laksa: laksa yang pada aku mengancam habis kat teluk intan ni adalah laksa Cik Kiah yang duduknya adalah dihujung gerotak Kg. Bahagia - Teluk Intan. ermmm laksa dia ni ada rasa yang tersendiri nak kata kuah dia pekat tak pun cair je kuahnya cuma speselnya laksa cik kiah ini adalah ia mempunya aroma dan rasa yang secukup rasa tak lebih tak kurang masamnya pedasnya perghhh..leh jadi ketagih ooo haha, yang bertabah bestnya laksa ni adalah sebab rege laksa ni maintain lima kupang je sejak aku dari sekolah rendah sampai la aku dah jauh melebihi suku abad ada dekat 20 tahun harganya mantain je lima kupang campur air bikarbonat lagi lima kupang, so total seklai makan kat sini seringgit je huhuhu..murahkan, n diingatkan skali lagi buat sebab dia murah aku suka laksa ni tapi sebab rasanya yang secukup rasa itu..kalau dulu aku balik skolah mmg lalu depan kedai dia ni so selalu la singgah especially masa darjah 6 sebab masa tu sealu ada kelas tambahan so balik lambat sikit kekadang kul 3 kekadang kul 4 so untuk melepaskan lelah penat belajar singgah makan dulu kat sini, tapi sebab zaman dulu dulu belanja 4 kupang je plus 3kupang utk kelas tambahan maka duit terpaksa dihematkan untuk memakan disini, takde la ari2 plak aku makan kan...dulu ada ais kacang skali so kalau tak makan laksa makan ais kacang banyak duit dua2 aku sental hahaha..maklumla dulu gi skolah naik beskal so letih ye nak kayuh basikal sejauh 2km maka buat pitt stop pada kilometer pertama dulu haha.. (actually aku pun tak ingat tapi rasa mungkin masa sekolah rendah laksa n ais kacang dikedai ini masih 3kupang je kot, pastu baru naik 5 kupang sampai skarang, ok la tu mana nak cari laksa ngan air rm1.00 je skang ni, air berkarbonat lak tu haha..sebelum sizen air berkarbonat and selepas malas memesin ais kacang cik kiah provide air tebu. oh ya sebagai promosi juga ingin dinyatakan bahawa laksa ini juga boleh dibungkus..tahniah diucapkan kepada cik kiah sebab mampu memantainkan harga dan keenakan laksanya, kenapa la org lain suke je nak jual mahal2 cik kiah suami isteri berniaga dengan hati yg ikhlas agaknya dah merasa suami isteri pergi mekah. kepada peniaga peniaga yang berkeliaran kat luar sana tu sila ingat yang penting bukan keuntungan tetapi kab-ba-ro-kab-alif-ta-nun...keberkatannn ye dak?

http://3.bp.blogspot.com/-l005St4sZ1w/TWsfdCXhkuI/AAAAAAAACSo/0tDugfS4ob8/s400/CIMG0016.JPGhttp://2.bp.blogspot.com/-WLm2FhZnYj4/TWsfdZ5jTcI/AAAAAAAACSw/XG1UBu8pJEY/s400/CIMG0020.JPG

2.0 Kisah Gerotak Lama: kepada yang tak tau gerotak tu apa, maksud gerotak adalah kata ganti nama bagi jambatan besi yang didirikan sebagai laluan keretapi yang digunakan pada masa lalu dan kini, tetapi utk pengetahuan korang semua jambatan keretapi kat Teluk Intan ni dah lama terkorban dimamah usia yang tinggal sekarang hanyalah peninggalan kesan-kesannya.. ini cerita zaman aku sekolah gak, masa tu keretapi Tapah - teluk Intan masih berfungsi lagi, tujuannya adalah nak bawa barang pertanian dan orang ke kawasan pelabuhan, zaman dulu2 teluk intan adalah mempunyai sistem pelabuhan terkemuka yang setanding dengan pelabuhan klang kini huhu..so masa tu setiap kali keretapi lalu kawasan kampung aku dia akan bunyikan wisel dia tu, bising betul kalau bernasib tak baik sikit masa tu aku yang bawak adik aku naik basikal ke sekolah akan berselisih ngan keretapi tu masa kat atas gerotak tu. so ada sedikit debaran masa tu pasal merujuk kepada gambar kat atas keretapi akan lalu kat kawasan bertar dlm gambar tu manakala kami pengguna basikal akan menumpang kasih melintas sungai bidor untuk ke Teluk Intan guna jalan seluas 3kaki je agaknya sebelah betul2 laluan keretapi tu, masa tu terasa bergegornya..semua halt dam beku kat tgh2 jambatan huhuhu...kalau berselisih basikal basikal kat atas jambatan kayu tu mcm handle bersapa handle je, dah la masa tu jambatannya berlubang2 ingat2 balik memang rasa macam dulu aku sgt terer bawak basikal ikut situ, skang ni jambatan laluan aku tu dah semak samun dah, agaknya kalau suruh buat lagi dah tak berani dah gamaknya..tapi skang laluan keretapi tu pun dah convert jadi laluan utk motosikal. tapi bila aku lepak2 makan kat kedai cik kiah yang distorykan di atas aku rasa macam ramai je rupanya anak teluk intan yang derhaka lite2 lama tak balik kg, sebab rasanya dah berbelas tahun dah kereta tak dibenarkan lalu jambatan tu lagi. sekarang laluan basikal/pejalan kaki tu dah jadi tempat menjoran udang galah.
p/s: ingat dlm satu program raya biografi Jamal Abdillah ada feature jambatan ni

http://3.bp.blogspot.com/-ymfpKkf5Qv8/TWsfdmOzRQI/AAAAAAAACS4/UJavLs6LjSg/s400/CIMG0021.JPG

3.0 Iktibar dari Gajah Putih nan Suci: kesinambungan kisah gerotak lama ini ada satu insiden berkaitan perkhidmatan keretapi Tapah- Teluk Intan yang semakin dilupakan dimamah zaman, the event happen before the time begin kata omputihnya, kisah tahun 1894, kisah pengorbanan suci gajah untuk anaknya. lagenda gajah putih ni dulu rasanya amat terkenal kat teluk intan ni, lagenda yang menunjukkan sedangkan binatang kasihkan anak yang sepatutnya digahkan untuk dijadikan iktibar ibu ibu dan bapa bapa zaman sekarang. ermmm diceritakan bahawa ada seekor gajah putih yang besar dan gagah telah terkorban dalam mempertahankan anaknya daripada dilanggar oleh keretapi enjin wap masa tu menyebabkan keretapi tu tergelincir/ terbalik. utk mengenangkan perkara tersebut telah didirikan satu papan tanda yang dulunya senang nak ditemui tetapi kini dah tersemunyi kat celah2 pokok pisang n kebun orang. so kena pandai cari iskit la kalau nak cari landmark ni.

http://1.bp.blogspot.com/-YBdT-tQZAs4/TWsfeEFPVJI/AAAAAAAACTI/Th5ovRIndhI/s400/CIMG0025.JPG

seether
28-03-2012, 11:05 AM
terima kasih pada rakan2 lain yg menambah info lagi
disini :D

matalim
28-03-2012, 11:13 AM
good story lah atas tu... :)cgrock

seether
28-03-2012, 11:20 AM
good story lah atas tu... :)cgrock

nanti mane bahan2 yg best budak2 ni contribute
gua letak dkt muka dpn :D

seether
30-03-2012, 12:07 PM
updated info at page 1.

kuhebat
04-04-2012, 12:03 PM
betol ke bawah jambatan tu ada banyak baung matalim?

zaralove
04-04-2012, 12:48 PM
TT ...terbaik giler ko punya search dan compile... kalo tak aku memang tak tahu..

kalo aku lalu kat sini, memang aku konpius kenapa ada pagar ni kat tepi jalan tu..

terbaik... good job!

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg

seether
04-04-2012, 01:56 PM
TT ...terbaik giler ko punya search dan compile... kalo tak aku memang tak tahu..

kalo aku lalu kat sini, memang aku konpius kenapa ada pagar ni kat tepi jalan tu..

terbaik... good job!

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg

kite melihat melalui gambar dan keadaannya..
tp org yg betul2 pure teluk intan lebih arif berkenaan hal ni..
mana la en matalim wakil rakyat teluk ni? hehe

kuhebat
04-04-2012, 01:57 PM
TT ...terbaik giler ko punya search dan compile... kalo tak aku memang tak tahu..

kalo aku lalu kat sini, memang aku konpius kenapa ada pagar ni kat tepi jalan tu..

terbaik... good job!

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg

taun bile la gamba ni

matalim
04-04-2012, 03:22 PM
TT ...terbaik giler ko punya search dan compile... kalo tak aku memang tak tahu..

kalo aku lalu kat sini, memang aku konpius kenapa ada pagar ni kat tepi jalan tu..

terbaik... good job!

http://4.bp.blogspot.com/_YUBgVak0m38/Stl0uMw4wwI/AAAAAAAABQM/zQQwyc3fYOE/s400/teluk+intan+crossing.jpg

ni kompom orang baru nih...

otai2 memang tau punyer :)

matalim
04-04-2012, 03:24 PM
kite melihat melalui gambar dan keadaannya..
tp org yg betul2 pure teluk intan lebih arif berkenaan hal ni..
mana la en matalim wakil rakyat teluk ni? hehe

teman dok Tapah Road le chor...
bukan Teluk Ensen

tengok aaa... 10 tahun lagi YB Air Kuning kot :))

Lancelot
04-04-2012, 03:29 PM
sekarang ni hanya tinggal semak samun jer..

seether
04-04-2012, 05:27 PM
teman dok Tapah Road le chor...
bukan Teluk Ensen

tengok aaa... 10 tahun lagi YB Air Kuning kot :))

xpa xpa..janji anda ta serba sedikit..
dah xde org lain yg claim..bole la jadi YB
nanti..haha!

zaralove
09-04-2012, 08:43 PM
ni kompom orang baru nih...

otai2 memang tau punyer :)

heheh dah bukan tempat aku..

maksud aku, kalau aku gi teluk intan, mesti aku konpius.. :)

aku orang kedah..

seether
09-04-2012, 09:12 PM
yb mana yb? :)

pejoi_02
19-04-2012, 10:59 PM
Mmg trbaek la TT... stesen telok anson tu blkang umah mkcik aku.... jd jalan short kt dri stesen bas klu jalan kaki....

seether
20-04-2012, 05:42 AM
Mmg trbaek la TT... stesen telok anson tu blkang umah mkcik aku.... jd jalan short kt dri stesen bas klu jalan kaki....

utk yg kurang pengetahuan jugak macam saya..
but dont wori..ramai CGrian dari kawasan2 ni
yg bole kasi pencerahan berikut :)cgrock

putra azam
20-04-2012, 12:17 PM
jom kita wat geng pencari sejarah.sapa2 area dkt teluk intan, jom kita aturkan 1 hari.kite jejak dr mula setsen smpai tph road..jom..

matalim
20-04-2012, 05:38 PM
jom kita wat geng pencari sejarah.sapa2 area dkt teluk intan, jom kita aturkan 1 hari.kite jejak dr mula setsen smpai tph road..jom..

semangat tu yop... :)
niat murni tu, sambil beriadhah

teman sokong jer. :D

seether
20-04-2012, 08:34 PM
bagus jugak tu..
bole la org2 yg berkenaan
memberikan kerjasama :)

putra azam
25-04-2012, 02:45 PM
OK..SAPE RASA NAK JOIN CONTINUE NAMA NI..
1. Putra azam.
2.
3.

matalim
25-04-2012, 04:40 PM
OK..SAPE RASA NAK JOIN CONTINUE NAMA NI..
1. Putra azam.
2. matalim
3.

i'm in.:)

bila agaknyer tu?
brapa km gamaknyer track tu ye:D

seether
25-04-2012, 08:33 PM
bagus..proses berjalan smoothly..
keep it up guys.

az1456
25-04-2012, 09:53 PM
i'm in.:)

bila agaknyer tu?
brapa km gamaknyer track tu ye:D

Aik berdue je?x ngape..nanti ade le yg join tu..

fzlik
25-04-2012, 11:52 PM
mak aku org chikus. setiap tahun beberapa kali aku akan pegi situ.

cikgu_nakblaja
26-04-2012, 12:06 AM
sekali teringat kenangan lama daaa....-->

sy orang teluk intan..mula2 terbaca 1st posting dlm thread ni, kenangan2 mengusik jiwa mula bermain di minda..hehehe...sejak kecil mmg suka tunggu keretapi lalu dpn rumah tok wan di Sg.Kerawai...naik dan turun di stesen Teluk Intan (Teluk Anson ketika tu)..dekat sgt2 dgn lokasi 'Kubur Gajah' tu..waf Teluk Intan bila zaman bujang dan belajar di maktab dulu selalu jadi port memancing udang galah yg terkenal dgn saiz2 XL..banyak sgt..jambatan laluan keretapi melintasi sungai (dkt dgn Kg.Bahagia) kampung Jamal Abdillah, dh jadi tempat mainan...huhuhu...nostalgiaa...nak dijadikan cerita-esok ni sy nk balik teluk intan dgn isteri dan anak2..jommm joinnn.!!main lari2 atas rail keretapi...

seether
26-04-2012, 12:12 AM
keep it up guys.
insyallah more to come :)

zeal_tech
17-07-2012, 10:48 PM
thanx TT...zamann teman dah x merasa naek ketapi nie....tp stakat lalu lalang kat rel lama ke kg bahgia tu mmg slalu le...:D:D

seether
18-07-2012, 05:12 PM
thanx TT...zamann teman dah x merasa naek ketapi nie....tp stakat lalu lalang kat rel lama ke kg bahgia tu mmg slalu le...:D:D

utk saya yg kurang nolej jugak tp..
geng2 CG ni banyak jugak taw tntg citer ni..
terutama en matalim kita ;)

farox_93
19-07-2012, 11:02 AM
fu yoh... ad lagi.. --' x taw

kuhebat
20-07-2012, 12:23 AM
mak aku org chikus. setiap tahun beberapa kali aku akan pegi situ.

kg aku pun chikus...:D:D:D

kuhebat
20-07-2012, 12:25 AM
OK..SAPE RASA NAK JOIN CONTINUE NAMA NI..
1. Putra azam.
2.
3.

bro ni apa ni?

maxpda
20-07-2012, 12:42 AM
bro ni apa ni?

yang ni bos :">

jom kita wat geng pencari sejarah.sapa2 area dkt teluk intan, jom kita aturkan 1 hari.kite jejak dr mula setsen smpai tph road..jom..

seether
20-07-2012, 08:55 AM
yang ni bos :">

bagus la idea korg ni.
slmt maju jaya beb :)cgrock

matalim
20-07-2012, 07:10 PM
bagus la idea korg ni.
slmt maju jaya beb :)cgrock

idea tu memang la bagus
implimentasi yg berat sket
kalo nak jalan atas rel tu.. brapa pluh km?
tanggal lutut teman weh... :D

padi
22-07-2012, 01:24 PM
nice info tt. Dgn gmbr2 lama tu..

seether
22-07-2012, 09:04 PM
nice info tt. Dgn gmbr2 lama tu..

sama2..utk saya yg xtataw pape jugak..nasib baik
geng CG yg berasal dari sane ade memberikan
penjelasan yg lebih sahih lagi :)

kuhebat
23-07-2012, 10:54 AM
yang ni bos :">
:)
Oh,bleh je join cakap je bile...

Jemfive
23-07-2012, 11:52 AM
info menarik.....

seether
23-07-2012, 04:58 PM
info menarik.....

info utk sume jugak :)cgrock

SayaAndaKita®
23-07-2012, 05:10 PM
tq TT, den suke bace bab2 mcm ni:):):)

seether
23-07-2012, 05:12 PM
tq TT, den suke bace bab2 mcm ni:):):)

utk diri sendiri kurang pengetahuan tntg benda ni jugak..
sib baik ade local lads dkt CG ni kasi info jugak :)

kopirait
24-07-2012, 09:11 PM
dekat port dickson pun ada bekas landasan keretapi.

pagar dia still ada lagi.
tak tau plak aku dulu ada keretapi dekat situ. hehe.

moneyfinder
25-07-2012, 04:13 PM
rajin tangkap gambor....hehehe teman dok teluk intan...

seether
25-07-2012, 07:07 PM
rajin tangkap gambor....hehehe teman dok teluk intan...

xde koje cari koje le yob..haha..
tu en matalim tu pure teluk intan tu..hehe!

affiliatemykad
31-07-2012, 08:57 AM
Nantikan paparan carian lokasi bekas laluan keretapi Teluk Anson... Tungguuu

e.k.
31-07-2012, 10:41 AM
rajin tangkap gambor....hehehe teman dok teluk intan...

deme mmg tak keluor2 ke yob lepaih skolah

deme sekolah mana dulu yob SPM thn bile

seether
31-07-2012, 12:47 PM
dekat port dickson pun ada bekas landasan keretapi.

pagar dia still ada lagi.
tak tau plak aku dulu ada keretapi dekat situ. hehe.

owh yeker..
hanya taw yg dari tampin ke pulau sebang je :)

matalim
31-07-2012, 06:43 PM
owh yeker..
hanya taw yg dari tampin ke pulau sebang je :)

satu lagi jln ketapi dah tutup

Tepen - port weld

cer mike cari :D

seether
31-07-2012, 09:36 PM
satu lagi jln ketapi dah tutup

Tepen - port weld

cer mike cari :D

kalau ade bahan yg cukup..
bole je tepek utk abam matalim..
kekekeke..