PDA

View Full Version : Borang EA


tebu
24-02-2012, 04:17 PM
Bank mintak Borang EA masa nk submit buat loan.... majikan tk pernah bagi pun.. mana nk cari borang EA ni??

tebu
24-02-2012, 04:32 PM
contoh borang EA aku google tadi
http://www.sage.my/portal/images/kbimages/SagePayroll/HotTopic_PYE/UBS079_PYEFU.png

idamarina
24-02-2012, 04:57 PM
Bank mintak Borang EA masa nk submit buat loan.... majikan tk pernah bagi pun.. mana nk cari borang EA ni??

Try minta pada majikan..borang tu tak boleh buat sendiri.EA form ni adalah jumlah bayaran gaji utk awak selama setahun dikira sekali dalam setahun....n seumpama denganya la...segala potongan n lain2 lagi..hanya majikan ja yg tau total utk setahun yg sebenarnya..ok?:)cgrock

tebu
24-02-2012, 08:44 PM
Try minta pada majikan..borang tu tak boleh buat sendiri.EA form ni adalah jumlah bayaran gaji utk awak selama setahun dikira sekali dalam setahun....n seumpama denganya la...segala potongan n lain2 lagi..hanya majikan ja yg tau total utk setahun yg sebenarnya..ok?:)cgrock

majikan yg isi ya.. kalau isi sendiri tak leh ker :D

Actifast
24-02-2012, 08:49 PM
majikan yg isi ya.. kalau isi sendiri tak leh ker :D

syarikat yg sepatutnya hantar ke alamat rumah bro,

kalu yg syarikat pakai online slip gaji, ad opsyen tuk borang EA tu kat situ, print sendri.

lebih baik bro terus ke HR :D mintak advice :))

Actifast
24-02-2012, 08:50 PM
contoh borang EA aku google tadi
http://www.sage.my/portal/images/kbimages/SagePayroll/HotTopic_PYE/UBS079_PYEFU.png

mak aih beso nye gaji :o

tebu
24-02-2012, 09:24 PM
mak aih beso nye gaji :o

bukan aku punya la.. aku google je tadi.. :)

aniey
25-02-2012, 09:15 PM
Bank mintak Borang EA masa nk submit buat loan.... majikan tk pernah bagi pun.. mana nk cari borang EA ni??

cuba mintak kt majikan.. rasanya mesti majikan wajib ada form ni

tebu
28-02-2012, 02:55 AM
cuba mintak kt majikan.. rasanya mesti majikan wajib ada form ni

EA FORM dah dpt.. lega :)

fzlik
28-02-2012, 03:10 AM
ko pegi jer website lhdn. kat situ ada borang kosong dlm bentuk microsoft excel. ko boleh isi sendiri. kalau tak jumpa ko godek2 sampai jumpa. memang byk borang kat situ. aku pun kalau submit apa2 yg kene guna ea aku ambik kat situ jer...

azam575
28-02-2012, 03:17 AM
apa efek kalau kita declare ada sideincome kat broang EA ? ek ....

tebu
28-02-2012, 10:26 AM
apa efek kalau kita declare ada sideincome kat broang EA ? ek ....

efek dia kalau tak kena gaya kena bayar income tax la.. dpt J form