PDA

View Full Version : Penyanyi Kumpulan HipHop Terkenal Didakwa Merogol Anak Tiri


NEMO
24-02-2012, 12:12 AM
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Anaktirijadi__8216_isterikedua__8217_/frontpage.jpg

KUALA LUMPUR 21 Feb: Seorang penyanyi sebuah kumpulan berkonsep hip hop popular tanah air ditahan polis selepas didakwa merogol anak tirinya berusia 14 tahun di rumahnya di Gombak Jaya, dekat sini, semalam.

Penyanyi berusia 37 tahun yang juga pernah berlakon filem itu ditahan selepas anak tirinya membuat laporan di Balai Polis Gombak, di sini, jam 11 malam, kelmarin.

Menurut sumber, dalam laporannya, mangsa mendakwa dinodai bapa tirinya itu sejak berusia tujuh tahun dan kejadian terbaru berlaku pada 9 Februari lalu.

“Berikutan laporan itu, polis melakukan siasatan sebelum menahan penyanyi terbabit di rumahnya di Gombak Jaya jam 2 pagi tadi (semalam),” katanya, semalam.

Sumber itu berkata, remaja perempuan terbabit mendakwa dia nekad membuat laporan polis kerana tidak tahan dijadikan hamba seks bapa tirinya sejak tujuh tahun lalu selain bimbang keselamatan adik perempuannya yang lain.

adil2604
24-02-2012, 12:13 AM
sapa lar artis tu..ahadd ni ada la tu melodi terjah

-pojie-
24-02-2012, 12:14 AM
berita hot kat melodi nie nanti..

Chainsaw
24-02-2012, 12:16 AM
Uihhh..sapa tu? :-?

ahib0205
24-02-2012, 12:17 AM
ahli kumpulan too phat ke?

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 12:19 AM
adeh...kesiannya mangsa

NEMO
24-02-2012, 12:21 AM
ahli kumpulan too phat ke?

dorang ada belakon filem ker..umo dah 37?

Masterplan
24-02-2012, 12:22 AM
berita sensasi ni...spe la agaknya?:-?

syahays
24-02-2012, 12:24 AM
sape ye...sensasi ni...

adil2604
24-02-2012, 12:31 AM
too phat bukan n ahli fiqir pun bukan sbb diaorg xberlakon filem...sapa la nie...rap otai nie..

NEMO
24-02-2012, 12:33 AM
4u2c...nico...sape lg rappers...

apokalipso
24-02-2012, 12:33 AM
saper la retis tu ekk ..

citer panas niee ..:D

TXT
24-02-2012, 12:33 AM
4U2C kumpulan hip hop ke

leose7en
24-02-2012, 12:34 AM
group 4U2C or nico??

waepy
24-02-2012, 12:35 AM
ruffedge...?

TXT
24-02-2012, 12:37 AM
mana lg penyanyi kumpulan hip hop dan berlakon pilem

akeyrasta
24-02-2012, 12:37 AM
Nico 3 orang 4U2C ramai

Ntah la mmg klu umo 37 dalam kalangan kumpulan ni la.
Ke KRU hehe. Ada lagi ke kumpulan rap lelaki dulu2.

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 12:37 AM
ruffedge...?

diorang pun ada berlakon filem gak

roslanab
24-02-2012, 12:39 AM
Petunjuk:
1. Penyanyi kumpulan berkonsep hip hop popular tanah air.
2. Berumur 37 tahun.
3. Tinggal di Gombak Jaya.
4. Pernah berlakon filem.
4. Bini dia janda ada anak popuan.

hah teka siapa kah dia?

kerunai
24-02-2012, 12:40 AM
sape ni beb

waepy
24-02-2012, 12:41 AM
cat farish, lahir 12 Julai 1974...
aku tak tuduh, cuma kemukakan fakta....

sumber, https://www.facebook.com/mediahiburan/posts/10150224652953435

NEMO
24-02-2012, 12:44 AM
cat farish, lahir 12 Julai 1974...
aku tak tuduh, cuma kemukakan fakta....

sumber, https://www.facebook.com/mediahiburan/posts/10150224652953435

ada belakon..bini janda ker?:-?

mrdzy
24-02-2012, 12:45 AM
cat farish, lahir 12 Julai 1974...
aku tak tuduh, cuma kemukakan fakta....

sumber, https://www.facebook.com/mediahiburan/posts/10150224652953435

bukan cat farish sakit ke? :-?

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 12:46 AM
cat farish, lahir 12 Julai 1974...
aku tak tuduh, cuma kemukakan fakta....

sumber, https://www.facebook.com/mediahiburan/posts/10150224652953435

biar betik?

akeyrasta
24-02-2012, 12:47 AM
Dato' AC Mizal kot.:D

abahmu
24-02-2012, 12:48 AM
bukan cat..bini dia bkn janda

NEMO
24-02-2012, 12:48 AM
Dato' AC Mizal kot.:D

ac mizal out sbb umo dah 40an..:))

-pojie-
24-02-2012, 12:49 AM
x mgkn cat farish..
ramai lg yg artis hip hop berlakon..

waepy
24-02-2012, 12:50 AM
cat farish tinggal di bangi, jd bukan cat farishlah...
kebetulan umur sama...

cyberiz
24-02-2012, 12:51 AM
apasal la berita ni tak tulis nama terus..
takde la org nk syak wasangka pada artis2 yg lain..

adil2604
24-02-2012, 12:51 AM
kumpulan VE sapa yg dok gomabak...?

waepy
24-02-2012, 12:51 AM
malas nak teka, nanti x pasal2 aku fitnah org..:p

kambeng
24-02-2012, 12:54 AM
jamal abdillah!

banio
24-02-2012, 12:55 AM
jamal abdillah!

sakit perut aku...:)):)):eek::eek:

amy@promatt
24-02-2012, 12:56 AM
jamal abdillah!

buat lawak ker aper nie der.....seram aku der....fitnah berat....#:-S#:-S#:-S#:-S

akeyrasta
24-02-2012, 12:57 AM
jamal abdillah!

Betul juga da kategori hiphop semput.:D

-pojie-
24-02-2012, 12:57 AM
kat dalam tenet aku tgk byk kaitan artis hip hop nie..
nama yg pemes wan shades dri kumpulan SHADES..

sumber (http://busuk.org/ping/view/110969)

tokmudin
24-02-2012, 01:03 AM
nama yg pemes wan shades dri kumpulan SHADES..


shades ni RnB ..bukan hip hop ..adoii..

NEMO
24-02-2012, 01:04 AM
‘Perogol itu bukan saya’

AMPANG: “Itu bukan saya,” kata bekas penyanyi ahli kumpulan Shade, Mohamad Faizal Mohd Ali, 38, atau dikenali sebagai Wan sebagai menafikan dakwaan sebuah blog hiburan yang menuduhnya merogol anak tiri sejak tujuh tahun lalu.
Katanya, tuduhan palsu itu tidak berasas kerana beliau sendiri belum berkahwin.

“Tuduhan palsu itu menjatuhkan maruah yang kini aktif dalam bidang nyanyian dan lakonan.

“Kerana fitnah blog itu, ramai pihak menuding jari dan memarahinya hingga menjatuhkan maruah sebagai artis dan memegang jawatan sebagai Naib Yang Dipertua Pertubuhan Silat Seni Gayung Daerah Gombak dan Setiausaha Kawasan Rukun Tetangga Gombak Setia,” katanya ketika ditemui di balai polis Ukay.

Katanya, dia mengetahui laporan mengaitkan dirinya pada jam 2 petang selepas dihubungi rakan yang memaklumkan gambar dan namanya keluar di sebuah blog.

“Saya terkejut selepas melihat dakwaan itu selain mendapati peminat dan orang ramai memberi kata-kata negatif hingga menjatuhkan maruah.



“Saya akan mengambil tindakan sewajarnya termasuk saman malu terhadap penyebar fitnah,” katanya yang popular dengan lagu Jangan Ucapkan Selamat Tinggal pada 1995.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan Harian Metro semalam berkenaan seorang artis berkonsep Hip Hop ditahan polis selepas didakwa memperkosa anak tirinya yang berusia 14 tahun di rumahnya di Gombak Jaya.


Penyanyi berusia 37 tahun itu dipercayai melakukan perbuatan terkutuk itu ketika mangsa berusia tujuh tahun.

Beliau membuat laporan polis berhubung fitnah kira-kira jam 8.30 malam di Balai Polis Ukay Perdana.

atlantis
24-02-2012, 01:05 AM
dah kena tangkap pun tatau lagi ke?
cikai tul la reporter cg ni

cilox
24-02-2012, 01:07 AM
cat farish?

kambeng
24-02-2012, 01:09 AM
buat lawak ker aper nie der.....seram aku der....fitnah berat....#:-S#:-S#:-S#:-S

kan dia ada rap ngan malique!..

salah ke aku.. :((:(( ~X(

cilox
24-02-2012, 01:10 AM
aku rasa cat farish.. semua details fit dengan dia. thankyau

cilox
24-02-2012, 01:11 AM
pedophil rupanya mamat ni... patut badan lain macam je..

akeyrasta
24-02-2012, 01:11 AM
dah kena tangkap pun tatau lagi ke?
cikai tul la reporter cg ni

Shapee shapeee dia.:-?

kambeng
24-02-2012, 01:12 AM
cat farish pn jd boleh gak.. sbb dia adalah PAPA JAHAT>..PAPA JAHAT..

waepy
24-02-2012, 01:12 AM
edited....................

LEMANtheMAN
24-02-2012, 01:13 AM
bukan newspaper tadi ade keluar ke..

waepy
24-02-2012, 01:13 AM
aku rasa cat farish.. semua details fit dengan dia. thankyau

cat farish tinggal di bangi setahu aku, x tahulah plak dia dah pindah gombak...

tokmudin
24-02-2012, 01:14 AM
cat farish?

cat farish umur je sama, tp yg lain tak sama..

banio
24-02-2012, 01:15 AM
kan dia ada rap ngan malique!..

salah ke aku.. :((:(( ~X(

ko tau ke umor jamal tu brapa..:)):)):eek::eek::eek:

NEMO
24-02-2012, 01:15 AM
bukan newspaper tadi ade keluar ke..

rasenya belum tau sape...just ckp kena tangkap jer

LEMANtheMAN
24-02-2012, 01:16 AM
rasenya belum tau sape...just ckp kena tangkap jer

okeh2..ape2 updates k..hehe

amy@promatt
24-02-2012, 01:16 AM
kan dia ada rap ngan malique!..

salah ke aku.. :((:(( ~X(

aku gurau jer...:D:D:D:D...jamal boleh rap ker..keras jer aku tgk....

kambeng
24-02-2012, 01:17 AM
ko tau ke umor jamal tu brapa..:)):)):eek::eek::eek:

tau la..jamal tu kekadang kan leh wat suara budak kecik atan tu kan

amir_dais
24-02-2012, 01:17 AM
aku rasa cat farish.. semua details fit dengan dia. thankyau

cat farish kawin 2007..umo isteri dia msa kawin 24 n bukan janda...so klu bini dia janda xkan bini dia kawin msa umo 10 tahun...skrg cat baru ada dua anak...

abangpower
24-02-2012, 01:18 AM
smoga depa yg terlibat bertobat....

kambeng
24-02-2012, 01:20 AM
aku gurau jer...:D:D:D:D...jamal boleh rap ker..keras jer aku tgk....

boleh bro.. next single nnt dia duet ngn mizz nina lagu kekasih anak dan tiri

amy@promatt
24-02-2012, 01:20 AM
giler comel budak tue......mesti trauma giler.....

cilox
24-02-2012, 01:21 AM
herm.. sapa lagi artis hip hop berlakon? ac mizal yooooow?

kambeng
24-02-2012, 01:23 AM
herm.. sapa lagi artis hip hop berlakon? ac mizal yooooow?

jangan cilox mencilox - acha septristasa

tokmudin
24-02-2012, 01:23 AM
herm.. sapa lagi artis hip hop berlakon? ac mizal yooooow?

AC dah 40an yooooow...

cilox
24-02-2012, 01:24 AM
itulah realiti... ada pedophil hidup di kalangan kita tanpa kita semua sedari... nasib budak tu report.

ijoi
24-02-2012, 01:24 AM
Laman-laman dalam kategori "Kumpulan hip hop Malaysia"

Yang berikut ialah 7 daripada 7 buah laman dalam kategori ini.
A

* Ahli Fiqir

I

* Infinatez

M

* M.O.B


M samb.

* Muchachaz

P

* Poetic Ammo
* Pop Shuvit

http://ms.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumpulan_hip_hop_Malaysia

kolxie
24-02-2012, 01:24 AM
apasal la berita ni tak tulis nama terus..
takde la org nk syak wasangka pada artis2 yg lain..

kn? kn? kesian kita dpt dosa free sbb dok teka sape retis tu..adoiai..:((

kolxie
24-02-2012, 01:26 AM
Pop Shuvit

pop shuvit bkn hip hop la..diorg ni mcm limp bizkit..xpenah lak aku tgk diorg berhip hop masa show diorg..:D

ijoi
24-02-2012, 01:28 AM
pop shuvit bkn hip hop la..diorg ni mcm limp bizkit..xpenah lak aku tgk diorg berhip hop masa show diorg..:D

http://ms.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumpulan_hip_hop_Malaysia

takkan wiki nipu kot..:D

protozuaqs
24-02-2012, 01:32 AM
ni mesti eminem ni....
sbb lagu dia slalu sebut fak..fak...fak..

Bionik
24-02-2012, 01:39 AM
ni mesti eminem ni....
sbb lagu dia slalu sebut fak..fak...fak..

0rg tu adalah Sir Alex fakers0n.

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 02:29 AM
masih menunggu berita penuh

myrul369
24-02-2012, 02:39 AM
ni mesti eminem ni....
sbb lagu dia slalu sebut fak..fak...fak..

hahahhaha :eek::)):p

NEMO
24-02-2012, 02:39 AM
tunggu kuar paper la..dorang pun xnk ckp lg...

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 02:41 AM
tunggu kuar paper la..dorang pun xnk ckp lg...

betul sgtlah tu...daripada main teka teki...kang jadi petnah plak

NEMO
24-02-2012, 02:50 AM
betul sgtlah tu...daripada main teka teki...kang jadi petnah plak

xpasal2 kena saman mcm si kump shades tu..

REMEDY KARUNG GUNI
24-02-2012, 02:51 AM
xpasal2 kena saman mcm si kump shades tu..

baru dia tau...pasni tobat tak fitnah dah

XistaFx
24-02-2012, 03:01 AM
zamani slam ke?

protozuaqs
24-02-2012, 03:01 AM
0rg tu adalah Sir Alex fakers0n.

oit...kat thread rogol pun ade yg tersentap hati maknab...

"emosi kalau tak dikawal,akan menguasai diri seperti bangau yang berjalan keseorangan"-william noshakeshandpeare

WMComm
24-02-2012, 03:02 AM
hip hop?xkan poetic ammo? :))

aina fesyen
24-02-2012, 07:13 AM
sapa ekkkk

mint
24-02-2012, 07:35 AM
hmm..sapa la agaknya..

nameless
24-02-2012, 07:44 AM
http://ms.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumpulan_hip_hop_Malaysia

takkan wiki nipu kot..:D

wiki x tipu tp x semestiny btul...
pop shuvit ni mcm limp bizkit...
nu-metal...
rap-hiphop-thrash-punk-metal...:D

pokves
24-02-2012, 08:02 AM
itik gembo-gembo
ayam kedek kedek kot?????

pedang69
24-02-2012, 08:24 AM
apela artis ni sbb tu artis xleh jd idola..

dapatduit
24-02-2012, 08:30 AM
siape ek semoga dia bertaubat

zaralove
24-02-2012, 08:32 AM
artis atau tak arties, kalau nafsu tak leh jaga, inilah jadinya...

Scorpions10
24-02-2012, 08:32 AM
pakej ni mak dgn anak sekali dia sebat..pasni biar dia rasa plak kena sebat..ape daa

akeyrasta
24-02-2012, 08:33 AM
itik gembo-gembo
ayam kedek kedek kot?????

Itu hiphop ke bro.
Mcm lagu riang ria kanak2 tadika je kumpulan tu.:D

hairy84
24-02-2012, 08:36 AM
kumpulan nico kot?

mat_yen
24-02-2012, 08:38 AM
memang jelatang pekej ni

alonso
24-02-2012, 08:40 AM
wiki x tipu tp x semestiny btul...
pop shuvit ni mcm limp bizkit...
nu-metal...
rap-hiphop-thrash-punk-metal...:D

mustahil pop shuvit sbb dia lebih kpd rock,kalo dia mentioned ayat "kumpulan hip-hop" tu mcm ruffedge ke,one nation emcee,ahli fiqir:p

dan50
24-02-2012, 08:41 AM
bukan AC gelang yea, hiphop ke dia??

alonso
24-02-2012, 08:43 AM
bukan AC gelang yea, hiphop ke dia??

anak kandung dia sume laki,takkan rogol laki lak:eek::eek:

akmal_tawau
24-02-2012, 08:44 AM
siapa agaknye ye...penyanyi tu tak dan isteri ke? sian anak tiri beliau

Scorpions10
24-02-2012, 08:50 AM
siapa agaknye ye...penyanyi tu tak dan isteri ke? sian anak tiri beliau

anak dgn mak sama2 rembes kot..:D

zaqwsx
24-02-2012, 08:53 AM
giler comel budak tue......mesti trauma giler.....

Budak tu comel?:-?:-?

Dah ade ke gambo budak tu?cer tEpeK skeT

fadli1982
24-02-2012, 08:54 AM
media malaysia ni pasal artis bgtaw je lah terus sapa.jenis hint2..nyampah aku.kalu politik bukan main lg bukak cerita.

tjbumi
24-02-2012, 08:58 AM
Cuba tepek muka artis tu kat sini.... baru le jadi kes gempar.... pemberita saja je kot nak cari nama.... selindung2 baik tak payah buat cerita...

kerunai
24-02-2012, 09:06 AM
AC gelang ke wei ?

NEMO
24-02-2012, 09:11 AM
Suspek perkosa anak direman hingga Sabtu

GOMBAK: Anak tiri kepada seorang penyanyi sebuah kumpulan berkonsep hip hop popular tanah air yang ditahan polis selepas didakwa merogol mangsa di rumahnya di Gombak Jaya, di sini kini masih menerima rawatan di Hospital Selayang. Gambar hiasan.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, mangsa yang berusia 14 tahun masih menerima rawatan di hospital dan sedang diberi kaunseling oleh pihak hospital dengan kerjasama Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Menurutnya, penyanyi terbabit juga direman hingga Sabtu ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 (B) Kanun Keseksaan kerana sumbang mahram.

Harian Metro semalam melaporkan mengenai penahanan seorang penyanyi sebuah kumpulan berkonsep hip hop popular tanah air selepas didakwa merogol anak tirinya sejak tujuh tahun lalu.

Penyanyi berusia 37 tahun yang juga pernah berlakon filem itu ditahan selepas anak tirinya membuat laporan di Balai Polis Gombak, di sini, jam 11 malam kelmarin. -HM

Syahforever
24-02-2012, 09:13 AM
Cat Farish? <-- HipHop, and berlakon Drama Filem.

akecema
24-02-2012, 09:16 AM
hip hop bukan rappers
xsilap 4u2c rappers

salehudin al-ayubi
24-02-2012, 09:17 AM
Siapa orangnya? hendak tahu juga...

NEMO
24-02-2012, 09:20 AM
hip hop bukan rappers
xsilap 4u2c rappers

ruffedge?...

Keyroll
24-02-2012, 09:30 AM
aziz m osman kot... dia tinggal kat sri gombak... ye la tu...

ezul82
24-02-2012, 09:42 AM
nico kot? agak aku.

zanthrax
24-02-2012, 09:47 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=11

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

kt sini ade jwpn die

zuljaalaa
24-02-2012, 09:49 AM
yang pelakon adnan sempit the series jadi tokey kedai tu nama apa?
dia tu memang penyanyi hip hop
dia pegang watak macha, kalau dalam filem cat farish..
kiranya dia ganti watak cat farish la..
sapa ha nama dia?

rawxtar
24-02-2012, 09:53 AM
yang pelakon adnan sempit the series jadi tokey kedai tu nama apa?
dia tu memang penyanyi hip hop
dia pegang watak macha, kalau dalam filem cat farish..
kiranya dia ganti watak cat farish la..
sapa ha nama dia?
tu bukan ahli kumpulan FABULOUS CAT ke?

ezul82
24-02-2012, 09:54 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=11

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

kt sini ade jwpn die

http://mynewshub.my/2012/02/21/wan-shades-buat-laporan-polis-difitnah-%E2%80%98rogol%E2%80%99-anak-tiri/

-pojie-
24-02-2012, 09:57 AM
ramai jugak CSI CG nie..

zanthrax
24-02-2012, 09:59 AM
http://mynewshub.my/2012/02/21/wan-shades-buat-laporan-polis-difitnah-%E2%80%98rogol%E2%80%99-anak-tiri/

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

bukan wan shades la....cube bace sampai abis

fatahfarihu
24-02-2012, 10:00 AM
Omg!! Omg!! Omg!!!...

zuljaalaa
24-02-2012, 10:01 AM
tu bukan ahli kumpulan FABULOUS CAT ke?

bukan cat farish tue.. yang ganti watak dia dalam the series.. dia tu penyanyi hip hop kumpulan mana ntah.. tapi tak tahu la pulak dia tu perogol ke tak :))

anief2020
24-02-2012, 10:03 AM
uik???siapakah??

rawxtar
24-02-2012, 10:04 AM
bukan cat farish tue.. yang ganti watak dia dalam the series.. dia tu penyanyi hip hop kumpulan mana ntah.. tapi tak tahu la pulak dia tu perogol ke tak :))
ye la die fabuous cats jugak..nama dia adeeb (kalau x salah)

zuljaalaa
24-02-2012, 10:06 AM
ye la die fabuous cats jugak..nama dia adeeb (kalau x salah)

haa betul lah tu adeeb..
tapi dia tu umur 37 tahun ke?
nampak macam muda je

zanthrax
24-02-2012, 10:07 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

bdk ruffedge...bace sampai abis

rozaidi
24-02-2012, 10:08 AM
kumpulan AtoZ pun rap jgkkan hehee

akeyrasta
24-02-2012, 10:08 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

bdk ruffedge...bace sampai abis

Rasanya da dpt pencerahan sikit:)paid:)paid

rozaidi
24-02-2012, 10:09 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

bdk ruffedge...bace sampai abis

yg ni ke :-?

http://img35.imageshack.us/img35/1207/jeng4.gif

rawxtar
24-02-2012, 10:11 AM
:-?kumpulan ruffege? si pelaku ni x join kawan2 ruffege yang lain jadi nasyid ke?

irfan
24-02-2012, 10:15 AM
belasah funai dia ngan kayu gold pon elok nih...anjing betul

burzt
24-02-2012, 10:16 AM
kesian3x...
:(scam:(scam:(scam

zuljaalaa
24-02-2012, 10:16 AM
:-?kumpulan ruffege? si pelaku ni x join kawan2 ruffege yang lain jadi nasyid ke?

mungkin dia baru insaf kot.. anak tiri pon dah tak bleh geli2.. si bapak tiri tak usik2, sebab tu yang dia report kisah2 lalu
:eek::eek:

p/s: ini hanyalah cerita rekaan :))
apa pon ini baru report.. belum tentu betul atau tidak.. biar mahkamah je yang menentukan :p

zuljaalaa
24-02-2012, 10:22 AM
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=635797&extra=page%3D2&page=16

bdk ruffedge...bace sampai abis

adehh tak leh blah aku baca forum cari nii..
we olss.. u olsss.. i olsss..
macam PONDAN!

RINI ROSES
24-02-2012, 10:22 AM
kumpulan cool ke?

rozaidi
24-02-2012, 10:24 AM
adehh tak leh blah aku baca forum cari nii..
we olss.. u olsss.. i olsss..
macam PONDAN!

hahahaha, tergelak aku bc komen ko :))
dh jenis cmtu nk buat cmne :">

Raul Akmal Gonzalez
24-02-2012, 10:26 AM
kumpulan cool ke?

Kumpulan pailang simpang lima?

tokmudin
24-02-2012, 10:27 AM
irwan rufeedge ? tak kenal ..

carnationmyra
24-02-2012, 10:35 AM
sah la tu kumpulan ruffedge....

RINI ROSES
24-02-2012, 10:53 AM
lor kumpulan ruffege rupanya. yang mana satu tu

kipaskertas_108
24-02-2012, 10:56 AM
ruffedge..x kan cat farish lak..

RINI ROSES
24-02-2012, 10:59 AM
Kumpulan pailang simpang lima?

cis! berani u sebut2 kumpulan i....tuduhan melulu saman kang rm5 juta...
pang kang...wakakaka:eek:

carnationmyra
24-02-2012, 10:59 AM
nama isteri dia azrina azhar....try search dalam fb... bini dia pon publish status kat wall fb mcm kecewa gila2 ngan suami dia....

-pojie-
24-02-2012, 11:06 AM
nama isteri dia azrina azhar....try search dalam fb... bini dia pon publish status kat wall fb mcm kecewa gila2 ngan suami dia....

x jumpe pun..
kasi link plz..:)

akeyrasta
24-02-2012, 11:09 AM
Mmg Psycho punya makhluk...
Ishh apa la ada dlm kotak fikiran org2 mcmnie.
Mintak2 dijauhkan la.
Amin.

Aizat Azhar
24-02-2012, 11:13 AM
zain kut..

LinQey
24-02-2012, 11:13 AM
Mmg Psycho punya makhluk...
Ishh apa la ada dlm kotak fikiran org2 mcmnie.
Mintak2 dijauhkan la.
Amin.


betull........tu

zaqwsx
24-02-2012, 11:13 AM
dari 7 tahun sampai ke 14 tahun...7 tahun menyantap x hengat..

lambat pulak budak tu report..takut kena bunus ke??papa jahat la...

DNi
24-02-2012, 11:15 AM
artis pn manusia gk...reti gak st-im...

zaqwsx
24-02-2012, 11:17 AM
artis pn manusia gk...reti gak st-im...

stim kat anak tiri sendiri watpe...kalau dah boring apam tua..carik la apam kat port ayam˛..muka kasik jambang klu takut org kenal..tapi ada ke org kenal dia..hahaha :D:D

seiryu82
24-02-2012, 11:17 AM
artis hip hop xbanyek kot kat malaysia

siapa tuh?

rawxtar
24-02-2012, 11:18 AM
nama isteri dia azrina azhar....try search dalam fb... bini dia pon publish status kat wall fb mcm kecewa gila2 ngan suami dia....

azrina azhar orang lain kak..azrina zahri namanya :eek:

epi_san
24-02-2012, 11:36 AM
Tamila boys ni....

NEMO
24-02-2012, 03:35 PM
azrina azhar orang lain kak..azrina zahri namanya :eek:

kire dah kompim arr tu bini dia..?

adil2604
24-02-2012, 03:53 PM
sapa la artis yg masih tanda tanya tu....terjahhhhh...

imabiz
24-02-2012, 03:55 PM
Kat Faris ke..??

Chainsaw
24-02-2012, 04:01 PM
stim kat anak tiri sendiri watpe...kalau dah boring apam tua..carik la apam kat port ayam˛..muka kasik jambang klu takut org kenal..tapi ada ke org kenal dia..hahaha :D:D

Betul tu..kalau stim kat anak sendiri buat apa..haiwan jer yang mcm tu..aku rasa vavi pon lagi baik :))

strikeclow
24-02-2012, 04:57 PM
salleh Yaacob? sebab dulu pun dia pernah rap hip hop lagu Pisang Panas...

ezul82
24-02-2012, 04:59 PM
salleh Yaacob? sebab dulu pun dia pernah rap hip hop lagu Pisang Panas...

mudenye SY...:)

zaqwsx
24-02-2012, 05:03 PM
kalau ikut FB-azrina zahri mmg beliau sedang berduka lara cuma xder confess yg dia buat..betol atau tak..lantak la...dah bernafsu sangat humban jek..

**kesian budak tu..ilang dare dari umur 7 tahun..keji siottttt

ucop05
24-02-2012, 05:07 PM
salleh Yaacob? sebab dulu pun dia pernah rap hip hop lagu Pisang Panas...

orang dah berbini empat...dia berjaya mengarahkan napsu buasnya ke jalan yg halal...bagus la tu :D

drpsychomereng
24-02-2012, 05:08 PM
dah tau sape.. tp aku rase bkn penyanyi hiphop ni.. ni acapella kot..

drpsychomereng
24-02-2012, 05:11 PM
tp yg tu menafikan plak.. penyanyi hiphop yag blh dikatakan tua antaranya nico, 4u2c, kru- ruffedge ni r&b hiphop, shades acapella, ape lg name kumpulan hiphop dolu2..

atlantis
24-02-2012, 05:13 PM
salleh Yaacob? sebab dulu pun dia pernah rap hip hop lagu Pisang Panas...

suka2 ko je.
umur mesti under 40. salleh tu out of the list dah ~X(

YaNa_FX
24-02-2012, 06:37 PM
ni ke fb azrina tu..iwan suami dia tu mmg geng ruffedge tp rasenyer join kmdian sket..

http://i832.photobucket.com/albums/zz245/komandan606/iwan.jpg

http://www.zoomartis.net/2010/06/gambar-ruffedge-ex-ruffedge-dan-anak.html

http://www.facebook.com/azrinazahri?sk=wall

http://www.myspace.com/iwansylver

FaZiL^aFiZi
24-02-2012, 06:47 PM
datuk ac mizal ke?...
dulu dia hip hop kan....

masterx
24-02-2012, 06:51 PM
salleh Yaacob? sebab dulu pun dia pernah rap hip hop lagu Pisang Panas...

:eek: :eek: :eek: :eek:

nofa
24-02-2012, 06:54 PM
memula baca ingin kan luar negara rupa nya kat malaysia

NEMO
24-02-2012, 08:43 PM
ni ke fb azrina tu..iwan suami dia tu mmg geng ruffedge tp rasenyer join kmdian sket..

http://i832.photobucket.com/albums/zz245/komandan606/iwan.jpg

http://www.zoomartis.net/2010/06/gambar-ruffedge-ex-ruffedge-dan-anak.html

http://www.facebook.com/azrinazahri?sk=wall

http://www.myspace.com/iwansylver

lain mcm je wall dia..mcm betul pun ya..

ciksnow
24-02-2012, 09:22 PM
mamat ni yg blakun mukhsin tu.. jd bapak orked.. huhu.. kt myspace pon dye ade mention ank ppuan dye yg nonie tu 2ND daughter. so mst ade 1 anak ppuan lg kn... sbb anak kecik dye tu mcm laki.

adil2604
24-02-2012, 10:54 PM
mamat ni yg blakun mukhsin tu.. jd bapak orked.. huhu.. kt myspace pon dye ade mention ank ppuan dye yg nonie tu 2ND daughter. so mst ade 1 anak ppuan lg kn... sbb anak kecik dye tu mcm laki.

Alamak org kuat fasha ada sini lar...*lari 100meter

buja
24-02-2012, 10:58 PM
Kat Faris ke..??

ini!:-?:-?

imatheonlyone
24-02-2012, 10:59 PM
aku pelik tol la jenis org yg dah kene rogol bertahun2 baru nak report ni

adil2604
24-02-2012, 11:01 PM
aku pelik tol la jenis org yg dah kene rogol bertahun2 baru nak report ni

Masa awal2 maybe tgh cedap...skrg dh xmcm dulu tu yg report...hahahaha...oppsss

tuksidang
24-02-2012, 11:06 PM
http://xtive.utusan.com.my/tools/utusan/update_gambar/120224193457.jpg

astrowan
24-02-2012, 11:14 PM
sapo ntah lantak la ahahahahhaha

MoHa
24-02-2012, 11:19 PM
kumpulan nico kot...ingat x

azimuth
24-02-2012, 11:51 PM
http://xtive.utusan.com.my/tools/utusan/update_gambar/120224193457.jpg

ni wan shades la..jangan diucap selamat tinggal...:)):))

ciksnow
25-02-2012, 01:44 AM
Alamak org kuat fasha ada sini lar...*lari 100meter

aik bile taun jd org kuat fasha?? aneh2.:-?

TT
25-02-2012, 01:51 AM
http://xtive.utusan.com.my/tools/utusan/update_gambar/120224193457.jpg

ni yg blakon cte kul 7 tu ntah ape nma cte tu..ak tgk tentang dhia je :))

maikel
25-02-2012, 03:13 AM
Masa awal2 maybe tgh cedap...skrg dh xmcm dulu tu yg report...hahahaha...oppsss

umo 7 tahun tu bro, ko bole cakap camni ~X(

RINI ROSES
25-02-2012, 09:48 AM
http://xtive.utusan.com.my/tools/utusan/update_gambar/120224193457.jpg

WAN SHADES SAMAN PENGENDALI ROTIKAYA.COM

KUALA LUMPUR : Bekas penyanyi kumpulan Shades, Mohammad Faizal Mohd Ali atau Wan Shades akan mengambil tindakkan saman terhadap pengendali blog hiburan Rotikaya.com kerana menerbitkan artikel yang dianggap menfitnahnya.

Katanya artikel bertajuk "WAN SHADE SUSPEK UTAMA PENYANYI KUMPULAN R&B ROGOL ANAK TIRI SELAMA 7 TAHUN " secara jelas merujuk pada dirinya. Artikel itu dikeluarkan dalam blog rotikaya.com pada 20 feb lalu. bagaimanapun artikel itu sudahpun dikeluarkan daripada blog berkenaan.

Wan berkata tindakkan undang2 terpaksa diambil untuk memberi pengajaran kepada pengendali blog itu supaya bertanggungjawab terhadap artikel yang dikeluarkannya selain meminta mereka tampil untuk menjawab setiap tuduhan yang dilemparkan.

alonso
25-02-2012, 09:52 AM
ni ke fb azrina tu..iwan suami dia tu mmg geng ruffedge tp rasenyer join kmdian sket..

http://i832.photobucket.com/albums/zz245/komandan606/iwan.jpg

http://www.zoomartis.net/2010/06/gambar-ruffedge-ex-ruffedge-dan-anak.html

http://www.facebook.com/azrinazahri?sk=wall

http://www.myspace.com/iwansylver

bini bukan main lawa lagi,ni pon rogol anak tiri lagi????~X(

seether
25-02-2012, 09:53 AM
wan shades ke?
adoyai.

ijaljb
25-02-2012, 11:43 AM
wan shades ke?
adoyai.

Dalam rotikaya.com terkini cakap bukan wan shades...(takut kena saman lah tu)
kita tunggu dan lihat dululah..

akubest83
25-02-2012, 01:26 PM
semoga beliau berubah..amin...

marlen
25-02-2012, 01:59 PM
Masa awal2 maybe tgh cedap...skrg dh xmcm dulu tu yg report...hahahaha...oppsss

hurmmm maybe ms tulis ni xpikir kot..

bdk umur 7thn apa yg dia tau..

kena pikir apa mangsa rs..

kdg2 perogol ni dia ugut mcm2..malu rs bersalah..

mcm2 lg..kita xkena kita boleh ckp mcm2..

sedih btul ada org mcm ni..

hurmmm..

Shahzz
25-02-2012, 04:14 PM
hurmmm maybe ms tulis ni xpikir kot..

bdk umur 7thn apa yg dia tau..

kena pikir apa mangsa rs..

kdg2 perogol ni dia ugut mcm2..malu rs bersalah..

mcm2 lg..kita xkena kita boleh ckp mcm2..

sedih btul ada org mcm ni..

hurmmm..

errmm..betul tu..bdk 7 thn pe la yg dia tau sgt..klau ye pun,mmg slalu nya mangsa kena ugut mcm2..so,bdk tu takut la nk report ke pe..la ni mayb dia dh de kekuatan,so dia dh lakukn pe yg ptut..

kdg2 kita ni ckp ikut suke jer..x tau prasan org tu cmne..kne pk dlu sblm nk kata pe2..

my.name.is.nad
25-02-2012, 04:20 PM
erm... siapa ek ...???

Ashraf89
25-02-2012, 04:26 PM
Dunia akhir zaman nie..

amir_dais
25-02-2012, 04:30 PM
ni ke fb azrina tu..iwan suami dia tu mmg geng ruffedge tp rasenyer join kmdian sket..

http://i832.photobucket.com/albums/zz245/komandan606/iwan.jpg

http://www.zoomartis.net/2010/06/gambar-ruffedge-ex-ruffedge-dan-anak.html

http://www.facebook.com/azrinazahri?sk=wall

http://www.myspace.com/iwansylver

ex-husband azrina ni ada commnt kt wall post sblmnya...
ex-husband dia murtad...sbb tu bercerai...
klu korang jmpa korang g ke profile pict ex-husband dia tu..
nnt nmpk ank dia cmmnt...

faris94
25-02-2012, 06:56 PM
haram jadah btoi..
haruan mkn anak.

sangap sngt..

TT
25-02-2012, 07:17 PM
WAN SHADES SAMAN PENGENDALI ROTIKAYA.COM

KUALA LUMPUR : Bekas penyanyi kumpulan Shades, Mohammad Faizal Mohd Ali atau Wan Shades akan mengambil tindakkan saman terhadap pengendali blog hiburan Rotikaya.com kerana menerbitkan artikel yang dianggap menfitnahnya.

Katanya artikel bertajuk "WAN SHADE SUSPEK UTAMA PENYANYI KUMPULAN R&B ROGOL ANAK TIRI SELAMA 7 TAHUN " secara jelas merujuk pada dirinya. Artikel itu dikeluarkan dalam blog rotikaya.com pada 20 feb lalu. bagaimanapun artikel itu sudahpun dikeluarkan daripada blog berkenaan.

Wan berkata tindakkan undang2 terpaksa diambil untuk memberi pengajaran kepada pengendali blog itu supaya bertanggungjawab terhadap artikel yang dikeluarkannya selain meminta mereka tampil untuk menjawab setiap tuduhan yang dilemparkan.

:)) amik kau..jelas terang tu suspek utama

aimimun
26-02-2012, 01:48 AM
ex-husband azrina ni ada commnt kt wall post sblmnya...
ex-husband dia murtad...sbb tu bercerai...
klu korang jmpa korang g ke profile pict ex-husband dia tu..
nnt nmpk ank dia cmmnt...

xjumpe yg anak dia comment..just perasan dia ckp xpe papa dah lama murtad...2 ker bapak budak2..

NEMO
26-02-2012, 01:51 AM
murtad la plak..

BeritaGempak
26-02-2012, 12:29 PM
gila seks punya artis

akukurt
26-02-2012, 12:37 PM
Masa awal2 maybe tgh cedap...skrg dh xmcm dulu tu yg report...hahahaha...oppsss

bukan pasal sedap ke tak, pasal budak tak tau apa2. budak 7tahun mana tahu bapak tiri dia masukkan angry bird kat dalam vagina dia tu salah etc etc. sebab budak2 naive.

kat dunia ni ramai pedophil duk jolok budak2 lelaki n perempuan bawah umur. baby pun ada. banyak forum2 underground pasal pedophil ni kalau korang biasa dengan deep web /.onion..

tapi sape ek artist ni? memang nohorom tol..:)

zam2010
26-02-2012, 01:07 PM
ex-husband azrina ni ada commnt kt wall post sblmnya...
ex-husband dia murtad...sbb tu bercerai...
klu korang jmpa korang g ke profile pict ex-husband dia tu..
nnt nmpk ank dia cmmnt...



aku dh tahu saper ex husband dia...
sbb dlm fb ex husband tu ada pic dgn anak dia yg jd mangsa tu..


*wanita2 di luar sana yg bercerai & kawin lain tu tp ada anak pompuan dgn perkahwinan sblm nie... hati2 memilih pasangan baru..

zam2010
26-02-2012, 01:09 PM
murtad la plak..

laki dia yg dulu....balik ke agama asal...
kira artis durjana tu 2nd husband laa...

amir_dais
26-02-2012, 01:16 PM
y psl murtad tu bapak kandung dia murtad..
bpk bdk tu ada brgmbr dgn dia..
kes rogol tu xda kna mngena dgn bpk kandung dia...

terbukti sahih ke kes ni..??
rsau jgk jd fitnah nnt...
emmm...

mrafif
26-02-2012, 01:22 PM
mari tengok di melodi penjelasan pasal kes ni. hehe

adil2604
26-02-2012, 03:10 PM
melodi pun tak terjah lagi...ni kes abang2 besar nie...

drab
26-02-2012, 10:51 PM
adoi..harap bpk kandung.murtad plak.nak harap bapak tiri kena rogol plak..
dunia akhir zaman..

drab
26-02-2012, 11:00 PM
huh..dah tgk da gmbr2..
budak2 nampak baik..
kesiannya dia...

[V]endetta
26-02-2012, 11:05 PM
fitnah ni.....

NEMO
26-02-2012, 11:27 PM
Dah tau belum saper ni. Penat betul wartawan ni

kapak
26-02-2012, 11:31 PM
biasanya wartawan cg laju je..

carjunk_boyz
26-02-2012, 11:36 PM
Ada je gosip..ramai tol reporter kat cg ni ek..:eek::eek:

DoubleOverHeadCam
26-02-2012, 11:38 PM
kna tnya abam pulis yg tangkap tu la kalau mcmni.. susah2 jer korang tuduh sana sini.. jap kol abam pulis tu

Rizal
27-02-2012, 01:03 AM
kt melodi kn dh ckp perogol tu dh kena tangkap.tggu saman jela.jatuhkn maruah org ni

Gratefull
27-02-2012, 04:37 AM
dpat kt ak mngkuk ayun ni biar aku cabut2 smua kuku yg dia ad, rejam smpai mmpus la yg trbaik bg mnusia cam ni. binatangg pn xmcm ni claka

akeyrasta
27-02-2012, 04:41 AM
Aitt masih belum tahu lagi ke?
Huhuh xper la tgu setahun dua baru tahu la kot.

myrul369
27-02-2012, 04:49 AM
Aitt masih belum tahu lagi ke?
Huhuh xper la tgu setahun dua baru tahu la kot.

hahaha tp itu ustaz kne tangkap terus publish muke bsar˛ front page lagik tue....??? nape eh...??? xperlu tggu 2 3 tahun lak kn...??? hahaha... donia˛... :p:p

ijaljb
27-02-2012, 09:29 AM
dpat kt ak mngkuk ayun ni biar aku cabut2 smua kuku yg dia ad, rejam smpai mmpus la yg trbaik bg mnusia cam ni. binatangg pn xmcm ni claka

Ko cabut kuku, aku cabut gigi dia, kasi kaw2 punya natang ni...
angin aku kalo kena kat budak2 kecik ni...:mad::mad::mad::mad::mad:

NEMO
27-02-2012, 10:56 AM
hahaha tp itu ustaz kne tangkap terus publish muke bsar˛ front page lagik tue....??? nape eh...??? xperlu tggu 2 3 tahun lak kn...??? hahaha... donia˛... :p:p

politik..:)):))


artis..sibuk sembunyi..:(scam

kopiais
26-12-2012, 08:33 PM
sampai 300 guest ada dlm ni..apasal ramai sangat ni..cari apa?

302
27-12-2012, 02:27 AM
nie mcm thread da ade ke apehal

StaffAstro
27-12-2012, 03:06 PM
sampai 300 guest ada dlm ni..apasal ramai sangat ni..cari apa?

carik perogol bos:D

kucimkerom
27-12-2012, 03:24 PM
KUALA LUMPUR 21 FEB?..trikh paper btol ke tu??

muaz aag
27-12-2012, 03:27 PM
ahhahha gila kentang

eeiihh
27-12-2012, 04:27 PM
tu diaa......:-?:-?:-?

azrulazman
27-12-2012, 04:32 PM
siapa kah beliau?

helmijune
28-12-2012, 01:59 AM
kesian wan shades..dia pulak kena tempiass..mula2 gosip pastu jd fitnah.

kopirait
28-12-2012, 02:06 AM
Takyah la carik sape.
Tunggu jelah tertuduh dah dijatuhkan hukuman.

Selagi belum dihukum, dia dikira tak bersalah lagi.

azmiljemay
28-12-2012, 02:16 AM
Baru dituduh belum tau sahih lagi. Gossip dan perkara ni dah lumrah. Semoga menjadi pengajaran kepada semua umat Islam.

ubhs
07-09-2013, 08:00 AM
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Anaktirijadi__8216_isterikedua__8217_/frontpage.jpg

KUALA LUMPUR 21 Feb: Seorang penyanyi sebuah kumpulan berkonsep hip hop popular tanah air ditahan polis selepas didakwa merogol anak tirinya berusia 14 tahun di rumahnya di Gombak Jaya, dekat sini, semalam.

Penyanyi berusia 37 tahun yang juga pernah berlakon filem itu ditahan selepas anak tirinya membuat laporan di Balai Polis Gombak, di sini, jam 11 malam, kelmarin.

Menurut sumber, dalam laporannya, mangsa mendakwa dinodai bapa tirinya itu sejak berusia tujuh tahun dan kejadian terbaru berlaku pada 9 Februari lalu.

“Berikutan laporan itu, polis melakukan siasatan sebelum menahan penyanyi terbabit di rumahnya di Gombak Jaya jam 2 pagi tadi (semalam),” katanya, semalam.

Sumber itu berkata, remaja perempuan terbabit mendakwa dia nekad membuat laporan polis kerana tidak tahan dijadikan hamba seks bapa tirinya sejak tujuh tahun lalu selain bimbang keselamatan adik perempuannya yang lain.


berkurun aku follow trid ni msh x dpt jwpn.. :))

shirokin
07-09-2013, 10:16 PM
Ak pon nk tau...cpt2 gtau...dh berkurun bca jawapan xkuar gak

midnakal
10-09-2013, 01:15 AM
soalan nyer...dah tahu ker...dengar cerita hukuman telah dijatuhkan....

percumaforex
10-09-2013, 01:24 AM
giler...dah 7 tahun tu