PDA

View Full Version : <<Teknik VPN Percuma>> Ketahui Kelebihan VPN untuk Pengguna Internet


D'patriot
18-02-2012, 04:19 PM
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Kepada Rakan2 CG..

Mungkin ada yang dah tahu apa itu Virtual Private Network (VPN) dan kelebihannya menggunakanya untuk melayari internet..

Tapi rasanya ramai juga yang masih belum tahu atau "clueless"..



Untuk sedikit intro mengenai apa tu VPN,

- VPN boleh digunakan untuk bypass website yang diblock oleh SKMM

- VPN boleh digunakan untuk bypass sekatan internet kat pejabat, sekolah dan universiti.

- VPN boleh digunakan untuk bypass sepenuhnya bandwith throttle yang ditetapkan oleh TELCO untuk mendapatkan unlimited download atau sekurang-kurang meningkatkan percentage bandwith limit broadband. Penggunaan adalah bergantung kepada Telco dan jenis VPN yang digunakan.

Dan banyak lagi kelebihannya..



Kalau nak tahu semuanya dan nak dapatkan VPN ini secara percuma, boleh lah download ebook percuma ini di link di bawah..

http://hotfile.com/dl/146903289/8952fac/PPTP_VPN_PERCUMA.pdf.html



Antara review awal pembaca ebook ini


JOM DOWNLOAD!!


Ebook terbaik :)cgrock:)cgrock

Sya dibenarkan mengenali VPN yg ingin dikongsikan oleh bro Patriot lebih awal..

Sekadar perkongsian, sy selalu juga guna free VPN bile pinjm broadband member kat U tapi prestasi sgt menyedihkan.. dpat kelajuan 10~20 % je.. tmbh teruk time dah limit..

Cth free VPN yg pernah pakai:
Ultra VPN, Hotspot Sheild, Hot Free VPN UK, Hot Free VPN US and etc.

Tapi VPN yg bro patriot share antara dan Insya Allah yg terbaik stakat ni..

Share sket.. kelebihan VPN ni:

1) Tip top (kelajuan hampir sama dgn apa yg kita subscribe
Cth, sy gune strmyx 512 kbps, bile gune VPN hasilnya :

http://i43.tinypic.com/vrvbt3.jpg

Sekarang masih guna lagi.. saje nk tgk berapa lama.. dari petang tadi (tgk jam pada gmbr) smpai skang ni masih sama.. mlm ni sket update balik.. :)cgrock:)cgrock

2)Boleh buka laman2 yg kena block.. Cth: HULU

http://i43.tinypic.com/2ahibr.jpg

3) Kpd pengguna BB dapat jadikan BB anda UNLIMITED dgn kelajuan yg sama... jd kenapa bayar lebih :)paid:)paid

dan bnyk lagi yg boleh dirungkai... ape2 pun TQVM pd Bro Patriot sbb sudi share benda ni...

:)cgrock JANGAN LUPE SUME WARGA CG.. DOWNLOAD JGN TAK DOWNLOAD :)cgrock

SayaAndaKitaź
18-02-2012, 04:22 PM
den dah donlod...tq TT

pertiwi
18-02-2012, 04:23 PM
tq bro....button tanks lak xde....ades...

theBLOGGERboy
18-02-2012, 04:29 PM
seriously boleh lepas bandwidth ke? boleh guna dekat yes 4g tak?

D'patriot
18-02-2012, 04:30 PM
tq bro....button tanks lak xde....ades...

:)tetanggal kot bro :))


den dah donlod...tq TT

lama peram nie..sama2

D'patriot
18-02-2012, 04:32 PM
seriously boleh lepas bandwidth ke? boleh guna dekat yes 4g tak?

bergantung kepada telco seperti dinyatakan dalam ebook..

yes 4g x boleh..

theBLOGGERboy
18-02-2012, 04:33 PM
bergantung kepada telco seperti dinyatakan dalam ebook..

yes 4g x boleh..

bb lain apa yang boleh?

D'patriot
18-02-2012, 04:35 PM
bb lain apa yang boleh?

celcom..

maxis dia block pptp vpn..VPN jenis lain x pasti..

pertiwi
18-02-2012, 04:36 PM
bb lain apa yang boleh?

apepon tak boleh. :p jangan maraaaa nanti kena juall :)):)):))

hisyam5789
18-02-2012, 04:38 PM
ada sapa dah torai ker?

hisyam5789
18-02-2012, 04:39 PM
kalau wireless streamyx boleh x?

miskinenator
18-02-2012, 04:43 PM
baru cuba nak download..

D'patriot
18-02-2012, 04:44 PM
kalau wireless streamyx boleh x?

boleh ....

butterfingers
18-02-2012, 04:45 PM
terima kasih bro..hehe

bob76
18-02-2012, 04:47 PM
Dah donlot..thanks tt..:)cgrock

D'patriot
18-02-2012, 04:47 PM
donlod, dan try aja..benda free..

eishen
18-02-2012, 04:49 PM
dok tgh dolod..tq..hrap2 jupe menda menarik jap lagi...:)

RuthlessFairy
18-02-2012, 05:02 PM
parking dulu.

balik kang aku donlot

D'patriot
18-02-2012, 05:14 PM
donlod simpan dulu, baca bila free..

TT
18-02-2012, 05:15 PM
klo set vpn kt fon cmne?ak pakai Y

hisyam5789
18-02-2012, 05:16 PM
dah baca tp tutorial untuk vista eh..kalau x salah ler..aku punyer windows XP sungguh berlainan caranya sampai sekarang masih x berjaya...

D'patriot
18-02-2012, 05:18 PM
klo set vpn kt fon cmne?ak pakai Y

kat android boleh, iphone boleh..tapi instruction x ada dlm ebook..

leh lawati website yang diberikan untuk instruction

D'patriot
18-02-2012, 05:19 PM
dah baca tp tutorial untuk vista eh..kalau x salah ler..aku punyer windows XP sungguh berlainan caranya sampai sekarang masih x berjaya...

step dalam xp pun ada..

hisyam5789
18-02-2012, 05:20 PM
saya dah bukak blog tu untuk tengok xp punyer tp....

The Blog Is Under Construction.

Will Be Available Soon !!

Please Visit Again. TQ

mrofficer
18-02-2012, 05:22 PM
aku torai, xleh pon. asek kua error 720. aku pakai sume yg lasttt dlm ebook tu (freevpntoday, vpnour, sshour). nk reg kat http://www.pptpvpn.biz, firefox kate unsecure. xbrani den nk bukak :D

dh ikut sume step dlm ebook tuh, ade ttnggal ker?

mrofficer
18-02-2012, 05:30 PM
http://i1188.photobucket.com/albums/z420/potoakoo/720.jpg

TT, apo yg x kena nih agknye?

azmann33
18-02-2012, 05:38 PM
terbaik TT....:D:D

apoilenjau
18-02-2012, 07:21 PM
dah download , TQ tt nnt den torai

arang67
18-02-2012, 07:23 PM
xde butang thanks plak..

ebook ni macam yang tt jual dulu ke?

din cacing
18-02-2012, 07:24 PM
nak tanya..vpn hi hanyak utk bertukar ip adress je ke..sy dh guna..mcm slow plak rase internet

azanney
18-02-2012, 09:20 PM
takdak butang thanks la pulok...

D'patriot
18-02-2012, 09:49 PM
takdak butang thanks la pulok...

dah tetanggal..ganaih sangat :))

CH4
18-02-2012, 09:57 PM
Terbaik ebook siap ada iklan

gengjawa
18-02-2012, 10:03 PM
suka benda2 FREE dan berfaedah nie
support TT

D'patriot
18-02-2012, 10:05 PM
Terbaik ebook siap ada iklan

coba pembaharuan siket..:)

aYaLa
18-02-2012, 10:22 PM
terbaek..
download n boleh share dengan kengkawan..
office block youtube n facebook..hehehe

ilhamic
18-02-2012, 10:47 PM
terbaik... up utk tt....

amy@promatt
18-02-2012, 10:51 PM
mantap....baru terperasan thread nie....thanks tt...

aYaLa
18-02-2012, 11:09 PM
Jom download!!!

shahkydal
18-02-2012, 11:35 PM
jomm jommm.... thanks TT

azanney
18-02-2012, 11:40 PM
jom sedut....

meijin
18-02-2012, 11:47 PM
thanks bro...:)cgrock

mohdashraf
18-02-2012, 11:48 PM
http://i.imgur.com/BJSdQ.png

pesal sya tak dpt tgk kat hulu ye ??? celcom n pptpvpn dah connected dah...

hmmm...tolong anyone ???

kabuu
19-02-2012, 06:05 AM
slamatzzz....

memule saye mengucap kan terima kaseh pd TT kerana berkongsi info...

ok..saye dah donlod...saye dah run...
dan ia nye berfungsi....tetapi saye dapati...speed internet menjadi slow / perlahan...

adekah salah setting...?

kitaboleh
19-02-2012, 09:13 AM
terlampau banyak iklan.

batu anggur hitam itu syirik.

ilhamic
19-02-2012, 09:31 AM
slamatzzz....

memule saye mengucap kan terima kaseh pd TT kerana berkongsi info...

ok..saye dah donlod...saye dah run...
dan ia nye berfungsi....tetapi saye dapati...speed internet menjadi slow / perlahan...

adekah salah setting...?

salah setting kot...

rionesta
19-02-2012, 09:49 AM
tmpang sedut tt..thanx byk2

matagas
19-02-2012, 11:10 AM
slamatzzz....

memule saye mengucap kan terima kaseh pd TT kerana berkongsi info...

ok..saye dah donlod...saye dah run...
dan ia nye berfungsi....tetapi saye dapati...speed internet menjadi slow / perlahan...

adekah salah setting...?

Den:D pun samo:D:D
Guno streamyx 1mb

aYaLa
19-02-2012, 11:14 AM
http://i.imgur.com/BJSdQ.png

pesal sya tak dpt tgk kat hulu ye ??? celcom n pptpvpn dah connected dah...

hmmm...tolong anyone ???

saya pun nak try la..
mana tau boleh..

edarflyerz
19-02-2012, 02:17 PM
thnx 4 sharing TT...
tapi slow lah internet...

adakah sbb quota saya dh abis...
jadi speed vpn pun slow....

mohon penecerahan TT... :)

roolflop
19-02-2012, 02:19 PM
macam mana nak set kat bb

D'patriot
19-02-2012, 03:30 PM
macam mana nak set kat bb

blackberry dia x leh set pptp vpn :p

D'patriot
19-02-2012, 03:34 PM
http://i.imgur.com/BJSdQ.png

pesal sya tak dpt tgk kat hulu ye ??? celcom n pptpvpn dah connected dah...

hmmm...tolong anyone ???

kalau nak tgk Hulu atau any website kat US yang khas untuk IP US sahaja, pilih server yang dari US..mcm mango, freevpn today, etc..

yang server pptpvpn.biz tu server dari holland

D'patriot
19-02-2012, 03:36 PM
slamatzzz....

memule saye mengucap kan terima kaseh pd TT kerana berkongsi info...

ok..saye dah donlod...saye dah run...
dan ia nye berfungsi....tetapi saye dapati...speed internet menjadi slow / perlahan...

adekah salah setting...?

speed slow sikit dr biasa..tapi dia leh stabilkan donlod.

kadang2 dia boleh laju juga, bergantung kat traffik server

D'patriot
19-02-2012, 03:40 PM
thnx 4 sharing TT...
tapi slow lah internet...

adakah sbb quota saya dh abis...
jadi speed vpn pun slow....

mohon penecerahan TT... :)

seperti dinyatakan dalam ebook, speed internet mungkin drop sikit berbanding biasa. sebab data di compress masuk dalam tunnel..

even VPN yang berbayar pun speed dia drop juga.

tapi drop x lah banyak dalam 5-10% sahaja dari biasa..

speed test x accurate kalo guna VPN..check pada kelajuan idm dengan VPN dan tanpa VPN

saya guna VPN nak selamatkan kuota bandwith sahaja :))

Disco
19-02-2012, 04:46 PM
seperti dinyatakan dalam ebook, speed internet mungkin drop sikit berbanding biasa. sebab data di compress masuk dalam tunnel..

even VPN yang berbayar pun speed dia drop juga.

tapi drop x lah banyak dalam 5-10% sahaja dari biasa..

speed test x accurate kalo guna VPN..check pada kelajuan idm dengan VPN dan tanpa VPN

saya guna VPN nak selamatkan kuota bandwith sahaja :))

Tt,mmg kalau guna vpn ni,pakai broadband,kuota bandwidth mmg tak kaco ke walaupun dload pelbagai movie dan lagu?

haziq
19-02-2012, 04:48 PM
boleh try dalam tab htc flyer x??ekekee

carifx
19-02-2012, 06:38 PM
TT...semalamt ke guna VPN kalau buat transaksi bank???

azanney
20-02-2012, 11:11 AM
TT...semalamt ke guna VPN kalau buat transaksi bank???

kalau rasa tak selamat, jgn connect vpn masa nak buat transaction tu..

akmal santai
20-02-2012, 11:32 AM
vpn ni untuk anynomous surfing dan unlimited bandwith je bagi yang ada kuota.speed akan jadi slow

meijin
20-02-2012, 11:39 AM
terima kasih sekali lagi bro..:)cgrock
aku xtry lg..setakat ni speed skmm masih memuaskan..

edarflyerz
20-02-2012, 05:02 PM
dh cuba kat umobile slow je...:(

qayyumie89
20-02-2012, 06:51 PM
pakai broadband yes boleh ker?

sa7uan
22-02-2012, 09:13 PM
bump untuk topic niii

azam575
23-02-2012, 01:11 AM
Nak yang berbayar .. bleh guna servis aku hehehe :D

azanney
25-02-2012, 08:14 AM
Nak yang berbayar .. bleh guna servis aku hehehe :D

boleh masuk hulu ke bro?

panic filth
29-02-2012, 12:55 AM
alah..pee1 aku tym da abes quota pn ok je, xde r slow pn..pkai pinger je,
dlod dr mf pn speed sdrhana je,xslow sgt..
lg da abes quota, lg byk aku sedut,haha

otaipc
29-02-2012, 01:05 AM
tuka jer no dns server tu...da leh masuk sume web..huhuhu...

SiRentap
29-02-2012, 09:59 AM
aduhh..maxis tak boleh la pulak

amy@promatt
29-02-2012, 06:16 PM
yg tt bg nie....kat netherland..tue yg slow kot....try yg lg satu yg username apple.vpnour.com tue...kat us laju skit.....

Shahzz
29-02-2012, 06:30 PM
yg tt bg nie....kat netherland..tue yg slow kot....try yg lg satu yg username apple.vpnour.com tue...kat us laju skit.....

de yg blh connect ke?..dh try tp x blh connect la..

amy@promatt
29-02-2012, 07:00 PM
de yg blh connect ke?..dh try tp x blh connect la..

boleh bro..xder masalah....yg netherland dgn usa tue dua2 boleh....xder masalah...cuma kdg2 dia slow...kdg2 dia superb laju....:)paid:)paid:)paid

ikramlc135
29-02-2012, 08:46 PM
http://i.imgur.com/BJSdQ.png

pesal sya tak dpt tgk kat hulu ye ??? celcom n pptpvpn dah connected dah...

hmmm...tolong anyone ???

blh tak tuan tt tunjukan mcm mn nak amik dari server US tu..tunjukkan tutorial skit...thankss

aYaLa
02-03-2012, 12:22 AM
up kasi kat atas jap..

zdman
02-03-2012, 10:37 AM
server tu bukan dari us la, holland kot tak silap aku, so hulu mmg tak lepas

shah_ae
02-03-2012, 11:54 AM
boleh ....

cantek stremix boleh... balik umah kang donlod...
terima kasih tt...

rimau_belang
02-03-2012, 10:57 PM
amcam...ok tak.....???:D

cubetengok graf tu...sampai berapa ribu kbps hahahahaaha:)):))

TQ:))

kabuu
03-03-2012, 06:16 PM
hmm ape yg pasti jika gune VPN ni...saye try testing surf sana sini..mmg boleh masuk..terutama website website yg dah di block oleh internet provider...
ade yg suggest gune setting dns 8.8.8.8 dan 8.8.4.4..tapi maseh juge tak leh masuk website yg dah di sekat oleh internet provider...

cume dgn vpn ni aje yg boleh masuk...tak kire lah website ape pun...mmg boleh masuk...pastu quota hanye makan siket aje diwaktu donloading...tapi speeding mmg kompom ade slow/pelan siket dari std ...tak kire lah samada quota maseh byk atau pun quota dah habez...
speeding nye mmg bergantung pd balance quota kita juge...
itu lah dari pemerhatian saya dan testing yg saye dah buat...nak check speeding hanye boleh nengok mase donloding gune IDM [sebab saye gune IDM] ...
dan nengok graf statistik kat window celcom..saye penggune celcom mobile broadband berquota kan 6g...

pastu..kekadang...langsung tak boleh log in...seolah mcm ade time out pulak...kira nye mcm ade masa masa tertentu aje boleh log in nye...

sekianla komen dan feedback dari saye yg semmg nye rabunzz pasal mende mende semua ni...

shr11
07-03-2012, 12:09 AM
saya guna celcom instanet. nk pergi website pptpvpn tu untuk register tak dapat. mungkin ke celcom dah block?

aYaLa
09-03-2012, 09:57 PM
amcam...ok tak.....???:D

cubetengok graf tu...sampai berapa ribu kbps hahahahaaha:)):))

TQ:))

Ada tambahan teknik lain yg boleh share2 ke?

aYaLa
09-03-2012, 09:59 PM
hmm ape yg pasti jika gune VPN ni...saye try testing surf sana sini..mmg boleh masuk..terutama website website yg dah di block oleh internet provider...
ade yg suggest gune setting dns 8.8.8.8 dan 8.8.4.4..tapi maseh juge tak leh masuk website yg dah di sekat oleh internet provider...

cume dgn vpn ni aje yg boleh masuk...tak kire lah website ape pun...mmg boleh masuk...pastu quota hanye makan siket aje diwaktu donloading...tapi speeding mmg kompom ade slow/pelan siket dari std ...tak kire lah samada quota maseh byk atau pun quota dah habez...
speeding nye mmg bergantung pd balance quota kita juge...
itu lah dari pemerhatian saya dan testing yg saye dah buat...nak check speeding hanye boleh nengok mase donloding gune IDM [sebab saye gune IDM] ...
dan nengok graf statistik kat window celcom..saye penggune celcom mobile broadband berquota kan 6g...

pastu..kekadang...langsung tak boleh log in...seolah mcm ade time out pulak...kira nye mcm ade masa masa tertentu aje boleh log in nye...

sekianla komen dan feedback dari saye yg semmg nye rabunzz pasal mende mende semua ni...

Samer ler ngan kiter yg buter IT ni..
Kalau tak boleh connect, pkai connection cam biase je ler..
Tak guna VPN..

aYaLa
09-03-2012, 10:03 PM
saya guna celcom instanet. nk pergi website pptpvpn tu untuk register tak dapat. mungkin ke celcom dah block?

Cuba try guna vpnfree yg lain dulu..
Lepas tu baru pergi website pptpvpn..
Berjaya tak berjaya, saya tak tau ler..
Just pandangan je..
Maybe TT boleh bg pencerahan..

donicapello009
09-03-2012, 10:29 PM
bleh bypass blok dri yes x?contoh klu dah abes bndwith yes xleh nk connect ke luar lg.btw ak rse sebenarnye bleh tinggal lg diorg set klu bandwith abes dia akan redirect kte ke page yes.so klu pki vpn ni leh setelkn x masalah ni?

freemoney76
10-03-2012, 12:46 PM
aduhh..maxis tak boleh la pulak

samala..~X(..

ke ada yg boleh:D

aYaLa
10-03-2012, 12:49 PM
bleh bypass blok dri yes x?contoh klu dah abes bndwith yes xleh nk connect ke luar lg.btw ak rse sebenarnye bleh tinggal lg diorg set klu bandwith abes dia akan redirect kte ke page yes.so klu pki vpn ni leh setelkn x masalah ni?

Cuba dulu.. Bole share ngan kawan2 kat sini..
Benda free je..

aYaLa
10-03-2012, 12:50 PM
samala..~X(..

ke ada yg boleh:D

Owner e-book ada bgtau maxis tak bole guna..

sliperdm
10-03-2012, 06:33 PM
bole jgk try ni..

aYaLa
10-03-2012, 06:39 PM
bole jgk try ni..

Try.. Jangan tak try..
Saya sudah pilih..

feer6452
11-03-2012, 07:33 AM
Try.. Jangan tak try..
Saya sudah pilih..

bro sudah pilih??? ape result?? hehe

feer6452
11-03-2012, 07:43 AM
xleh open la http://www.pptpvpn.biz.... kenapa agaknya yer.. so x daftar ID lagi la ni.. adessss

aYaLa
11-03-2012, 08:38 AM
bro sudah pilih??? ape result?? hehe

memang tgh guna ni..
cuma kadang2 ada time tak leh guna, maybe server down or reset server..
time tak boleh guna, surf biasa je la tanpa VPN..
setting je semua VPN kat PC, boleh set sekali banyak2 connection..

aYaLa
11-03-2012, 08:40 AM
cuba pakai vpnfree yang lain..
US Free VPN Today ( www.freevpntoday.com )
VPN OUR ( www.vpnour.com )
SSHOUR ( www.sshour.com )
lepas tu try la masuk web pptpvpn..
tapi saya pun tak tau boleh ke tak.. just idea utk bro try and error..

SayaAndaKitaź
11-03-2012, 08:46 AM
cuba pakai vpnfree yang lain..
US Free VPN Today ( www.freevpntoday.com )
VPN OUR ( www.vpnour.com )
SSHOUR ( www.sshour.com )
lepas tu try la masuk web pptpvpn..
tapi saya pun tak tau boleh ke tak.. just idea utk bro try and error..

bole cube ni, tq :)cgrock

mrvx
11-03-2012, 10:17 AM
cukup jer dgn ultra@#$%

bob76
14-03-2012, 11:38 PM
teknik nie menjadi ke x??? boleh bypass quota ke x???

amy@promatt
15-03-2012, 12:10 AM
teknik nie menjadi ke x??? boleh bypass quota ke x???

boleh bob...tgk tv netflix dn cbs sensor pun lepas....hahahaha....

apoilenjau
15-03-2012, 07:24 AM
boleh bob...tgk tv netflix dn cbs sensor pun lepas....hahahaha....

btul ke ni bro? aku try connect vpn asyik error je x leh connect :((

bob76
15-03-2012, 10:44 PM
boleh bob...tgk tv netflix dn cbs sensor pun lepas....hahahaha....

oh ye ke...ok thanks amy..dah sedut dah..cuma lum try jer lagik...leh try..kalu ok..x yah guna yg bayar tuh hehehe:)

Shahzz
15-03-2012, 10:56 PM
boleh bob...tgk tv netflix dn cbs sensor pun lepas....hahahaha....

channel pe tu erk?..ahhahaa

amy@promatt
15-03-2012, 10:56 PM
oh ye ke...ok thanks amy..dah sedut dah..cuma lum try jer lagik...leh try..kalu ok..x yah guna yg bayar tuh hehehe:)

klu yg nie http://www.vpnour.com/ ok juga....tpi slow la.....

amy@promatt
15-03-2012, 10:59 PM
channel pe tu erk?..ahhahaa

tue channel lelaki berspender pink fhm2 sudah.....:)):)):)):))

arezam0509
15-03-2012, 10:59 PM
DiGi broadband boleh ke TT, kalau katr umah ada unifi, wifi dgn unifi, leh setting kat laptop x yang connect dgn wifi unifi?

Shahzz
15-03-2012, 11:27 PM
tue channel lelaki berspender pink fhm2 sudah.....:)):)):)):))

haha..tp netflix tu kne reg n byr la plak..

bob76
16-03-2012, 07:52 PM
dah cuba dah ari nie...terbaik arr..x ler slow sgt pon..ok jer..mcm x pakai vpn jer lebih kurang speednya. yg best..tgk kat celcom punya quota langsung x bergerak...heheh..harap2 betul lah dia bypass quota..:)paid
Erm..ingat nak try umobile lak..manatau boleh..heheheh..:)

bob76
16-03-2012, 11:22 PM
bagi up ini thread...:)cgrock

kenzo816
16-03-2012, 11:36 PM
good info..nk download laptop lak tggl kt umah..

zeus666
16-03-2012, 11:46 PM
kat tablet leh guna x VPN ni TT???

protozuaqs
17-03-2012, 01:34 PM
dah buat...
siap dapat ip netherland....
TT,kalau nak dapatkan ip england camner nak buat...

sbb nak tgk video bola kat yahoo.com

bob76
18-03-2012, 02:06 PM
dah buat...
siap dapat ip netherland....
TT,kalau nak dapatkan ip england camner nak buat...

sbb nak tgk video bola kat yahoo.com

hehe..aku pon nak tanya mende yg sama gak...sebab dpt kat holland...camner nak tukar ke u.s ke uk ke..

amy@promatt
18-03-2012, 02:32 PM
hehe..aku pon nak tanya mende yg sama gak...sebab dpt kat holland...camner nak tukar ke u.s ke uk ke..

klu ip us..guna yg apple.vpnour.com tue....tue ip us...kat freemont,usa :)paid:)paid:)paid

mohdsyafiq2913
18-03-2012, 05:34 PM
berkesan ke??saya budak baru belajar =)

xpmen
19-03-2012, 02:52 PM
umobile bole guna tak?

poknik769
19-03-2012, 11:45 PM
cambezz jer... da donlod n daftar tp lum terai lg.. sok la terai, ngantuzzzzzz..

-RIZUAN-
19-03-2012, 11:50 PM
pakai VPN boleh bagi laju tak.........

azam575
20-03-2012, 01:54 AM
pakai VPN boleh bagi laju tak.........
certain vpn jer bleh bagi laju balik lepas abis kuota .. hehehe

salah satu nyer .. yg aku dok jual nie hehehe

-RIZUAN-
20-03-2012, 09:42 AM
certain vpn jer bleh bagi laju balik lepas abis kuota .. hehehe

salah satu nyer .. yg aku dok jual nie hehehe

dulukan aku ada amik ngan ko...lps tu aku stop.tp rasa mcm nk amik balik la...skmm ni dh siputkan line:)

xpmen
20-03-2012, 11:46 AM
kalau pakai umobile 3.6 mbps moden, dia dapat max speed ker?

BIDI
20-03-2012, 11:53 AM
VPN ni boleh bg laju semulake skmm,youtubepn dah teruk sangat sebelumni laju gile,nape jadi mcm ni pulak???

Shahzz
20-03-2012, 12:55 PM
aku rasa skmm dh x blh kot..max around 500knps jer..huhu..dlu smpai gak 1.5mbps.

azam575
20-03-2012, 05:42 PM
aku rasa skmm dh x blh kot..max around 500knps jer..huhu..dlu smpai gak 1.5mbps.
yup ... celcom dah start buat capped speed dlaam sim huhuh

pelan celcom BB postpaid pon ikut speed gak ... hehehe

maxis BB lah paling best .... MAXIMUM

Shahzz
20-03-2012, 06:51 PM
yup ... celcom dah start buat capped speed dlaam sim huhuh

pelan celcom BB postpaid pon ikut speed gak ... hehehe

maxis BB lah paling best .... MAXIMUM

tu la..aku try pkai celcom postpaid pun dlm around 700kbps jer utk yg rm48 sbln..ni yg nk kne cr mxis skmm lak ni..hahaha

zabran
22-03-2012, 10:42 PM
Thanks tt., mohon penyedutan..

yon777
23-03-2012, 06:14 PM
Thanks TT.. sudah disedut dan dibaca (iklan pun dah baca)dan setting pun complete.. cuma aku pakai maxis BB pospaid.. sim maxis BB skmm pun ada.. adoi la.. maxis block pulak...

penawar1503
26-03-2012, 11:43 PM
unifi bleh ke? ;;)

sylarempire
26-03-2012, 11:50 PM
ape2 pun save dulu..eheh

auraweda
27-03-2012, 11:49 PM
aduh nk pakai cam ner ni....maxis plak block..
baru jer rembat satu skmm maxis bb ni...bro azam575 ader solution tak?

skylinegtr34_may
28-03-2012, 12:06 AM
digi x leh la tt... cm ne ek?

Niyang
28-03-2012, 12:09 AM
U-Mobile leh pakai ker VPN nih?

apokalipso
28-03-2012, 12:10 AM
kalo bukak m2u selamat ker?risau gak

Staffstatic
28-03-2012, 12:27 AM
tumpang tnya tt klu pakai p1 wimax boleh x guna VPN ni?????
nk sip kan limited bandwith ni huhuhuh:D:D

lilnaldo98
28-03-2012, 04:25 PM
TT sy dah konpius..sblm nie TT ada ker buka thread OpenVPN 1.71 yg bagi login id test1 pass test1?

aYaLa
29-03-2012, 04:13 PM
bump utk tt

aYaLa
29-03-2012, 04:14 PM
TT sy dah konpius..sblm nie TT ada ker buka thread OpenVPN 1.71 yg bagi login id test1 pass test1?

tak yah konpius2..hehehe
guna je yang baru ni.. free je..
ada 2 3 lagi freevpn lain yg tt bgtau dlm ni..

lutfi7
31-03-2012, 01:16 PM
TT maxis x b0le kn ?
ap yg b0le eh ?

liverpool
03-04-2012, 10:11 AM
jasa mu di kenang TT...boleh kasi kawan2 kan

zackduyung
03-04-2012, 10:24 AM
Boleh pm cara seting

aYaLa
03-04-2012, 11:13 AM
jasa mu di kenang TT...boleh kasi kawan2 kan

boleh je kot.. benda free ni..
:)cgrock

aYaLa
03-04-2012, 11:25 AM
Boleh pm cara seting

dalam ebook kan dah ada semuanya..
:-?

hilmi_4601
25-04-2012, 12:34 AM
bump..
post nie mmng terbaik...xyah beli2...
tp tu la...x la laju cam server berbayo..at lease unlimited n x cap quote dah ok la...
den dah try kt pc/android
mmng best...
thnks tt...

wira_laju
25-04-2012, 10:34 AM
yes 4g tak bleh lah plak..

apoilenjau
25-04-2012, 03:35 PM
dah try,dulu boleh bypass kuota skrg dah x boleh dah.. sekadar nak hide ip address boleh guna teknik ni, mujur aku ada jumpa cara guna alternatif lain :)

Niyang
25-04-2012, 04:05 PM
dah try,dulu boleh bypass kuota skrg dah x boleh dah.. sekadar nak hide ip address boleh guna teknik ni, mujur aku ada jumpa cara guna alternatif lain :)

kasi ajar arr bro... aku pakai umobile vpn yg ade kt CG nih suma x dpt access umobile.. huuhu #:-S

apoilenjau
25-04-2012, 04:18 PM
kasi ajar arr bro... aku pakai umobile vpn yg ade kt CG nih suma x dpt access umobile.. huuhu #:-S

umobile den tak pasti sbb x try lagi. kalau kat shellkom mmg excellent :)cgrock nantikan e-book den release :D:D

greiga
01-05-2012, 10:52 AM
umobile den tak pasti sbb x try lagi. kalau kat shellkom mmg excellent :)cgrock nantikan e-book den release :D:D

x bleh sign up nie...apsl ekk??

aYaLa
02-05-2012, 03:50 PM
tak laju ler thread ni..hehhe
bump utk TT

yelderin
02-05-2012, 03:58 PM
kalau P1 bleh unlimitedkan qouta tak?

greiga
04-05-2012, 01:01 PM
dah x bleh sign up...sesapo leh tlg den?

hani85
04-05-2012, 01:27 PM
nak guna la vpn ni. ade sapa2 leh tolong x.

greiga
04-05-2012, 01:34 PM
dah x bleh pakai dah nie

hani85
04-05-2012, 01:51 PM
ada sesapa x yg buat servis ni. nak unlimitedkan brodben aku.

kabuu
08-05-2012, 06:15 AM
hmm vpn yg diberikan disini..mmg boleh gune..cumenye kekdang boleh masuk ..kedang tak leh masuk...
kene cube byk kali masukkan server username n password nye...spt yg diberikan...
kekadang tu langsung tak leh masuk...kekadang tu boleh masuk tapi speed hancuzz...kekadang tu boleh masuk tapi mcm ade timing aje...speed nye fluctuate..turun naek..kadang laju..kadang slow mcm hampezz...
so gune vpn free ni mcm tu lah...
saye citer berdasar kan pengalaman saye gune vpn yg di berikan oleh TT ni...

bob76
16-05-2012, 10:40 PM
vpn pree nie masih bypass quota ke x ek???:-?

kabuu
17-05-2012, 05:04 AM
vpn pree nie masih bypass quota ke x ek???:-?

hmm tak bypass pun....ia maseh sedutzzzz.....dan quota tetap akan berkurengan..cume nye kelebihan vpn free ni boleh bypass website yg dah disekat oleh service provider....

cume skrg ni saye perasan agak susah nak masuk ..payah nak log in...mcm mcm error kuar jika tak dpt bikin connection...

Don Malaya
17-05-2012, 05:26 AM
sersbut ngn iklan...

kiramari
17-05-2012, 05:43 AM
like......:D

Don Malaya
17-05-2012, 05:57 AM
:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

TengkuHaadi
17-05-2012, 06:39 PM
hmm tak bypass pun....ia maseh sedutzzzz.....dan quota tetap akan berkurengan..cume nye kelebihan vpn free ni boleh bypass website yg dah disekat oleh service provider....

cume skrg ni saye perasan agak susah nak masuk ..payah nak log in...mcm mcm error kuar jika tak dpt bikin connection...

maxis ke celcom? bukan ke tt dah cakap maxis dah tak bleh, cuma celcom je...

nak try pasni...:)paid

apoilenjau
17-05-2012, 07:10 PM
http://www.speedtest.net/result/1956059146.png

:D:D:):)

kabuu
19-05-2012, 03:25 PM
maxis ke celcom? bukan ke tt dah cakap maxis dah tak bleh, cuma celcom je...

nak try pasni...:)paid

mmg pun saye gune celcom....

kalau quota dah habezz mmg speed nye slow juge...

TengkuHaadi
19-05-2012, 08:51 PM
mmg pun saye gune celcom....

kalau quota dah habezz mmg speed nye slow juge...

xleh login dah,tadi ok je log. Kelajuan jadi n download stabil tapi rasanya quote kene sedut gak...

Apa susah, ambik je pakej VPN bulanan berbayar. Dah bayar servis Kelapan td, rm 5 je sebulan bohh...:)paid

apoilenjau
21-05-2012, 03:53 PM
sedikit perkongsian ni ada vpn tengah promosi free sampai bulan julai ni. boleh sign up kat http://vpnod.com (http://vpnod.com/referrals/NxWRB/) boleh cuba. server dari us

apoilenjau
21-05-2012, 03:55 PM
macam mana nak setting boleh tgk kat Setup Instructions:

apoilenjau
21-05-2012, 03:57 PM
cuba jangan tak cuba selagi masih free, mana tau boleh bypass kuota. try dulu baru tau, bukan kena byr pun.

kabuu
23-05-2012, 08:58 AM
sedikit perkongsian ni ada vpn tengah promosi free sampai bulan julai ni. boleh sign up kat http://vpnod.com (http://vpnod.com/referrals/NxWRB/) boleh cuba. server dari us

slamatzzz....

yezza..kabu sdg mencube nye...

OrmPratas
23-05-2012, 10:14 AM
aku dah cuba pagi... dapat connect... tapi speed slowlah..... hmmmph
barang free... paham2 jer lah

kabuu
24-05-2012, 02:30 AM
aku dah cuba pagi... dapat connect... tapi speed slowlah..... hmmmph
barang free... paham2 jer lah

yezza... agreed...
tak leh streaming..setakat boleh surfing besa besa aje

TengkuHaadi
27-05-2012, 01:26 PM
guna je VPN berbayar. More secure n reliable. Ada support lagi...:)paid

Macam2 harga ada, yg pasti semuanya bagus...cari je kat Board Services Offered (http://carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)

abang21us
27-05-2012, 06:10 PM
yeee akhirnye ade jugak benda free

ahib0205
30-08-2012, 01:06 PM
aku lama dh perasan d'patriot tu sapa..sekjak dia jd pemes pasal free vpn tu..aku dh konformkn dgn bro_izantie pasal dia..aku malas nk kecoh..sbb dia x scam aku..lg pn aku pk dia dh berubah..sbb kelempap ckp kelempap nk monitor dia..kalo dia scam..kita sama2 rempoh..lepas aku dh tau sapa dia..aku tros kurangkn berhubung dgn dia..sbb aku rasa lain mcm je..sbb aku boleh baca dia ckp pusing2..so..aku stop la berhubung dgn dia..tp..aku bukan nk mengungkit la..aku penah bg dia pinjam RM150..sbb katanya anak dia x da apa mau mkn..aku bg atas dasar anak&bini dia..e2 shj..aku pn ckp kt dia..kalo ada duit..pulang la balik duit yg dia pinjam tu..kalo x de..xyah la pulang..

berhati-hati semua

Luqmanul Hakim
30-08-2012, 02:03 PM
berhati-hati semua

Thank bro ahib0205 sebab tolong informkan...

narurundya
03-09-2012, 12:55 PM
I never trust from blog
just use legal conection lah:)

tanabe84
10-09-2012, 06:52 PM
saya dh download n tgh test..
nmpk mcm mmg slow la speed dia sbb saya dh smpai limit..
saya guna p1

Jackputaop
11-09-2012, 12:21 AM
facebook-2010 (http://facebook-2010.facebook.timetripper.com/index.php)

KaZuMa_KiRyUu
11-09-2012, 01:14 AM
kalo nk set kat hp android sape tau..?? da try xjd.. die soh cek server setting.. DNS tu nk tulis ape..?? pki maxis.. saje2 nk try.. hehehehe..

zego
12-09-2012, 07:08 AM
kalo nk set kat hp android sape tau..?? da try xjd.. die soh cek server setting.. DNS tu nk tulis ape..?? pki maxis.. saje2 nk try.. hehehehe..

minat nk tau jugak...ada siapa tau...:D