PDA

View Full Version : Mencari Yamaha SS2 racing spirit


Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 01:55 PM
salam member CG semua,

:)

saya tengah mencari motor Yamaha SS2 racing spirit. kalau ada sesiapa mahu jual motor Yamaha SS2 racing spirit, tolong PM pada saya.

motor ni limited dah, susah nak cari.kat mudah pun jarang2 keluar.kalau ada keluar mudah, cuba try phone owner dier, call tak dijawab/di angkat.
motor Yamaha SS2 racing spirit ni kalau tengok kat no enjin ada kod 5ABxxx..kat geran tertulis kod YRS (tolong perbetulkan jika ada salah silap info):D..

Terima Kasih.

redza
09-02-2012, 02:09 PM
yamaha ss 110 aku ada la :)

peja510
09-02-2012, 02:13 PM
mau racing ker?
hehe..masa dulu2, moto spupu aku racing spirit kena tapau ngan moto yamaha sport abang aku...
kalau sekarang depa duk bersembang pasal hal ni, mesti pakat2 gelak..haha

ismailmohamad
09-02-2012, 02:17 PM
wuuu..

kalo 1st batch punye..

racing spek x silap..

fauzi32
09-02-2012, 02:25 PM
motor nie aku pernah pakai tahun 2001 sampai 2003... topspeed standerd boleh capai 170-180km. sebab gearbox dia racing dari kilang. jika tak salah aku, cubprix zaman guna motor 2 stroke engine, ss2 racing spirit ni raja di litar heheh. tak percaya cuba tanya wazi/shahrul nizam atau shahrul yuzi :)

malrockstar
09-02-2012, 02:27 PM
gud luck tt..:)cgrock

selambeyaya
09-02-2012, 02:29 PM
Motor ni rasenya dah pupus, kalau ada sekalipun owner x nak jual.. :))

fauzi32
09-02-2012, 02:31 PM
Motor ni rasenya dah pupus, kalau ada sekalipun owner x nak jual.. :))

kalau ada pun. barang dlm dah kena tukar... terutama gearbox :D

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 02:32 PM
mau racing ker?
hehe..masa dulu2, moto spupu aku racing spirit kena tapau ngan moto yamaha sport abang aku...
kalau sekarang depa duk bersembang pasal hal ni, mesti pakat2 gelak..hahadiri dah tua, dah ada anak bini..tak mau la racing2..buat naya badan, tempah maut aje..saja2 nak buat koleksi.dulu masa kuar model ni aku tgh stadi, tak mampu beli lagi

gaban_baik
09-02-2012, 02:33 PM
haha... motor ni absorber belakang lain mcm sikit... mmg smart... standard pun dah cluch mati...

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 02:34 PM
kalau ada pun. barang dlm dah kena tukar... terutama gearbox :Dsbb tu la saya nak cari motor complete set..taknak la rabak sana sini..ada casis+gear box+enjin pun boleh consider lagi kot :-?

adamdaniel81
09-02-2012, 02:45 PM
mcmne nak cam motor ss2 tu motor ss2 tu model racing spirit dan bukan model ss2 dual clutch??

boyz371
09-02-2012, 02:50 PM
TT xde gambar contoh ke?
malas nak google :eek:

mr_x6006
09-02-2012, 02:54 PM
mcmne nak cam motor ss2 tu motor ss2 tu model racing spirit dan bukan model ss2 dual clutch??

Boleh cek kat sini..
http://lipanangkasa.blogspot.com/2008/03/perbezaan-yamaha-ss110-dc-racing-spirit.html

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 02:54 PM
mcmne nak cam motor ss2 tu motor ss2 tu model racing spirit dan bukan model ss2 dual clutch??no enjin 5ABxxxxx...kalau kat geran ada tertulis something xxxxYRS..kalau tak silap lah..

tm1
09-02-2012, 02:56 PM
Aku pernah pakai masa study dulu 2000-2002. Mmg betul meter dia leh pegi 170-180kmj (aku dah tukar spoket belakang 35)..meter kereta 160kmj. Takat Z standard makan asap je. Hiway kluang jb leh menten 140kmj. Tukar ekzos, takyah mod dah..bayar rm10..masuk sprint test pasir gudang dpt 3 round (kira suku akhir gaklah :))..kalah dgn ss modi. champion masa tu RG. Habis study letgo..pakai tzm.

Ex housemate aku sorang masih pakai motor ni..org cg gak..tapi dia bawa lebih slow dari pompuan :))

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 02:56 PM
TT xde gambar contoh ke?
malas nak google :eek:kalau malas nak google, aku tak boleh nak tolong :mad:..nak upload gambar aku tak reti..:((

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 02:57 PM
Aku pernah pakai masa study dulu 2000-2002. Mmg betul meter dia leh pegi 170-180kmj (aku dah tukar spoket belakang 35)..meter kereta 160kmj. Takat Z standard makan asap je. Hiway kluang jb leh menten 140kmj. Tukar ekzos, takyah mod dah..bayar rm10..masuk sprint test pasir gudang dpt 3 round (kira suku akhir gaklah :))..kalah dgn ss modi. champion masa tu RG. Habis study letgo..pakai tzm.

Ex housemate aku sorang masih pakai motor ni..org cg gak..tapi dia bawa lebih slow dari pompuan :)) member tu nak tolak le motor dier?

achoy76
09-02-2012, 03:00 PM
cuba masuk FB ni. dalam ni semua owner sstwo. mana tahu kutē depa ada nak jual. http://www.facebook.com/pages/Yamaha-SS-TWO-CLUB/120143221357532

syahays
09-02-2012, 03:02 PM
huhu...mmg sedap moto ni..
racing...good luck tt..

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 03:07 PM
cuba masuk FB ni. dalam ni semua owner sstwo. mana tahu kutē depa ada nak jual. http://www.facebook.com/pages/Yamaha-SS-TWO-CLUB/120143221357532 TQ bro..balik nanti aku tngk..skrg kat opis,FB kene block.

tm1
09-02-2012, 03:35 PM
member tu nak tolak le motor dier?

Ko tunggulah kalo dia terperasan thread ni. Kucing2 sayang moto dia..selalu bagi autograf atas seat :))

nzaman149
09-02-2012, 03:49 PM
Aku ada geran je..moto dh kena rembat kt giant sek 13..uwaaa..serius mmg best..pas ilang aku beli lg spirit ni,,tp moto tu xsedap..pon dh juai,,:-P

KIOS
09-02-2012, 03:52 PM
moto ni tgk mcm kecik sikit dari ss110..
famous ujung 90-an...

menggamit kenangan betul lah.. :)):))

KIOS
09-02-2012, 04:02 PM
http://i462.photobucket.com/albums/qq344/kiosanggun/dsc00014tb.jpg
http://i462.photobucket.com/albums/qq344/kiosanggun/dsc00032a.jpg

Jenjarom Jawa Jati
09-02-2012, 04:08 PM
http://i462.photobucket.com/albums/qq344/kiosanggun/dsc00014tb.jpg
http://i462.photobucket.com/albums/qq344/kiosanggun/dsc00032a.jpg TQ Bro..kalau ori kuar kilang, SS2 racing spirit takder spoiler,cuma ada batang besi..full cluth..yg tak boleh tipu, tgh kat no enjin dier ada kod 5AB / YRS..makeup mcmana pun, no enjin tetap jadi bukti ini model racing spirit.

zamreda
09-02-2012, 09:39 PM
kira spoiler lampu brek tu bukan racing spirit gak tu yer...

adamdaniel81
09-02-2012, 09:46 PM
kira spoiler lampu brek tu bukan racing spirit gak tu yer...

ye... sbb model RS ni cover plastik xde lubang. so mmg xleh pakai spoiler lampu brek tu. cuma boleh pakai yg besi biasa je. :)

utk model DC baru la cover plastik tu ada lubang, so bracket spolier lampu brek tu boleh ikat celah2 lubang tu..

FaiZNiaGa
03-11-2013, 11:17 AM
masih mencari ke tuan tanah ni?

saya ada ss2 rs yang dicari..

miezanq
03-11-2013, 11:29 AM
dulu senior aku pakai motor ni.. aku pakai lc, gerak dari negeri sembilan pegi melaka, dia kasi aku makan asap 2t dia jer.. padahal jenuh dah aku tunduk cucuk angin dia.. motor dia stendet, aku punya motor masa tu pun stendet.. mmg berdesup.. :)):)):))

cruserblade
04-11-2013, 10:21 PM
kat tempat ak ade org nak jual tp harge xslp dkt2 2k gak kot..