PDA

View Full Version : Lampu Neon bawah kereta


tauke_830
21-02-2008, 08:54 PM
ada tak sesiapa kat cni pasang lampu neon bawah kereta. cam best jer need 4 speed. Ada sesiapa tahu kedai mana ada pasang neon tu kat area KL?

tauke_830
21-02-2008, 09:06 PM
Contoh nyer........

waveVista
21-02-2008, 09:11 PM
lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?

izery
21-02-2008, 09:18 PM
lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?

asapal tak lepas plak bro?

tauke_830
21-02-2008, 09:43 PM
lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?

ada member kata lampu neon bawah keta JPJ tak kacau. sebab pancarannya hanya bawah kereta. lain ler kalu lampu HID yang terang benderang kat keta mewah yang menyilaukan mata...

montok
21-02-2008, 09:51 PM
bro, aku penah denga membe aku ckp.. (membe aku ckp la..) yg ada keta yg kalo psg lampu neon bole short body...

p/s: aku pon x tau short body tuh mcm mana?..hehe

blitz5755
21-02-2008, 09:51 PM
org xmo pakai dah lampu nie sbb..dh ketinggalan

montok
21-02-2008, 09:54 PM
org xmo pakai dah lampu nie sbb..dh ketinggalan

habis tuh.. apa yg up to date? pakai lampu kalimantang?:p ..
Gurau jer bro.. btol gak.. dah x byk aku nmpak yg pakai..
Tp kalo jumpa keta yg psg lampu neon nih nampak garang ooo:)cgrock

seri
21-02-2008, 10:06 PM
jpj memang tak bagi pun....kawan aku dah kena...jpj tu kata 2 je lampu yang dibenarkan dipasang kat kereta...lampu kuning ( lampu biasa la..lampu utama , fog lamp..) dan lampu signal ( mesti warna kuning, selain tu kena la ). lagi satu tak boleh ada lampu yang berkelip2 ....kecuali lampu signal

shah_azli
21-02-2008, 10:14 PM
jpj memang tak bagi pun....kawan aku dah kena...jpj tu kata 2 je lampu yang dibenarkan dipasang kat kereta...lampu kuning ( lampu biasa la..lampu utama , fog lamp..) dan lampu signal ( mesti warna kuning, selain tu kena la ). lagi satu tak boleh ada lampu yang berkelip2 ....kecuali lampu signal

betul..aku setuju..sbb sblm ni trend org pasang lampu kat tempat pancut air kat cermin tu (windshield washer) pon kena saman gak tau...tu yg kecik cam semut je..ni yg terang benderang kat bawah kete tu..cari nahas laa beb..:p

p/s : kalo byk sgt duit nak pasang lampu bwh kete tu, baik sedekah kat umah org miskin yg x mampu psg letrik tu..:D :p

DDos
21-02-2008, 10:17 PM
bro, aku penah denga membe aku ckp.. (membe aku ckp la..) yg ada keta yg kalo psg lampu neon bole short body...

p/s: aku pon x tau short body tuh mcm mana?..hehe

aku rasa buka short body tapi shock body, ni melibatkan lektrik, mungkin lebih merbahaya jika hari ujan / banjir ke air banyak ke.

just my half cent :p

tauke_830
21-02-2008, 11:42 PM
aku rasa buka short body tapi shock body, ni melibatkan lektrik, mungkin lebih merbahaya jika hari ujan / banjir ke air banyak ke.

just my half cent :p

ada logik jugak kan... aku tak jadi nak pasang lah...terima kasih coz memberi pandangan yang baik. :)

MKH
22-02-2008, 12:25 PM
aku tgk ade trend baru skrg, pasang lampu tu kt lam rim..aku ada jmpa 2 3 keter gak la bt cm tu..
mcm2 la trend skrg ni..

gambate
22-02-2008, 12:28 PM
dulu aku ada pasan..pakai 2 hari ajer.hahhaa..padam terus:eek:

ilham
22-02-2008, 06:50 PM
cukuplah lampu yang ado!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmm!!!!!!!!!!!!!