PDA

View Full Version : [Updated] : Kedai Jual Tayar Murah KL/ Selangor


adamdaniel81
13-01-2012, 06:17 PM
aku nak tukar tayar kete aku besok. ~X(

nak tukar ke4-4 tayar. :)

so, skrg aku nak mintak bantuan warga CG utk 'recommend' kan aku kedai tayar

yg murah dgn servis yg cantik. :p

kalau boleh nak area KL/ Selangor sahaja. :)cgrock

aritu aku ada gi kedai papan kat klang tu... tp x jupa carik.. sampai aku terlajak sesat sampai Kapar... :eek:

harap kalian boleh bantu hamba ini. :)paid

Updated:

Brand: Tayar ACHILES ( Tayar Indonesia)
Size: 195/55/15
Harga: RM165/pcs

**4 biji = RM660 siap pasang + aligment + balacing... murah bukan? :))

Nama Kedai:
PTS TYRE
NO,6 JALAN 7/23E,TAMAN DANAU KOTA,SETAPAK,53300,K.L
**TEL- 012-2202160 (Ah Soon)
**TEL- 03-40241008

Tarikh tukar : 24/5/2012

ikanpekasam
16-01-2012, 12:30 PM
Dah tukar ke?
try survey kat rawang

syayzr
16-01-2012, 12:33 PM
aku suggest lagi sekali kedai papan gak...kekeke

syahays
16-01-2012, 12:35 PM
kedai papan la..rawang ok gak..
cuma kedai papan ni..banyak pilihan..
mmg murah la...jauh beza rege dari temerloh ni..huhu

Rai¥an
16-01-2012, 01:13 PM
aku baru tukar 4 tyr smlm..kena rm630 #:-S nasib baik la tukar 4-5 tahun skali

acolyteV284
16-01-2012, 01:17 PM
nak carik jgk kalo ada tempat murah utk saiz 16'

N70
16-01-2012, 01:20 PM
aku baru tukar 4 tyr smlm..kena rm630 #:-S nasib baik la tukar 4-5 tahun skali


tukar kat mane bro.. share la skit.. :D

what saiz, jenama?? :-?

silverchair959
16-01-2012, 01:23 PM
gi rawang jer..sebijik beza harga dkt 30 gak...kalo 4 bijik ?? hehehe

imutm
16-01-2012, 02:49 PM
gi rawang jer..sebijik beza harga dkt 30 gak...kalo 4 bijik ?? hehehe

tayar murah ni kena tgk jugak dianya tarikh luput tuh...coz tanya ada gak tempoh dia...

niko
16-01-2012, 02:54 PM
nak slamat pakai tayamum...ekekeke...gurau je TT...dlm mudah bnyk tyr second,klau nak jimat beli yng tu laa...6 7 rat da dpt 4 bijik...slamat ke tak wallahualam

notrexdame
16-01-2012, 02:57 PM
aku nak tukar tayar kete aku besok. ~X(

nak tukar ke4-4 tayar. :)

so, skrg aku nak mintak bantuan warga CG utk 'recommend' kan aku kedai tayar

yg murah dgn servis yg cantik. :p

kalau boleh nak area KL/ Selangor sahaja. :)cgrock

aritu aku ada gi kedai papan kat klang tu... tp x jupa carik.. sampai aku terlajak sesat sampai Kapar... :eek:

harap kalian boleh bantu hamba ini. :)paid



kedai papan bro.memang murah beratus jimatnya :)cgrock

kebabom
16-01-2012, 02:59 PM
kdai papan tu ktner ek..

notrexdame
16-01-2012, 03:01 PM
kdai papan tu ktner ek..

kat klang.tapi rasa dah berbatu dah skrg :))

mzniaga
16-01-2012, 03:02 PM
murah2 gak.. kualiti kena jaga gak bro...

ichirosic
16-01-2012, 03:07 PM
xjumpe kedai papan..ade map x?

azeemrh
16-01-2012, 03:12 PM
nak tukar tayar keter 4 bijik nie saiz 225/65/R17 brand michelin or continental.. berapa leh dapat harga sebijik yer? tq

suprol
16-01-2012, 03:25 PM
ko try tanya bro faris_sn dia keja dunlop kot... kekadang dia ada offer harga kilang punya..

m0rFez
16-01-2012, 03:37 PM
klu ade bajet better tukar tayar baru la..kompom elok..
ari tu aku tukar 4 biji saiz 205/45/16 tayar goodyear rm1000..
tu kat bangi klu kt klang mybe murah lg kot..

zaqwsx
16-01-2012, 03:39 PM
hahaha...dari depan sampai sini byk rekemen kedai papan..tp kedai papan mana ni?ce bg landmark ke address ke...

puyuk
16-01-2012, 03:44 PM
hahaha...dari depan sampai sini byk rekemen kedai papan..tp kedai papan mana ni?ce bg landmark ke address ke...

btol2..ak pon nk taw gk ni...:D

JaweWetan
16-01-2012, 03:45 PM
dlu papan skang batu..he.hee..berdekatan dgn CIMB jln kapar klang.. layanan mcm hampes.:mad:

puyuk
16-01-2012, 03:49 PM
dlu papan skang batu..he.hee..berdekatan dgn CIMB jln kapar klang.. layanan mcm hampes.:mad:

name kedai?

tawkeyestate
16-01-2012, 03:50 PM
hahaha...dari depan sampai sini byk rekemen kedai papan..tp kedai papan mana ni?ce bg landmark ke address ke...

Dr arah klang menghala kapar ada kedai batu warna oren tu la kedai papan dulu2..jarak dia aku tatau la pulak..

bizplan
16-01-2012, 03:55 PM
kedai tayar Hin Leong (Kedai Papan) jalan kapar depan shell. kalo sampai kat simpang care4 jalan kapar tu amik kiri.. terus je.. lepas sikit dari masjid.. belah kiri.. belah kanan ada shell..

bizplan
16-01-2012, 03:57 PM
kat kedai papan tu harga mmg murah.. kalo area bangi, putrajaya, kajang sebijik aku tanya dalam RM270 tayar 185/55/R16 tapi kat sana brand sama saiz sama dapat RM190 je sebijik...

JaweWetan
16-01-2012, 03:59 PM
name kedai?

bizplan dah jawap..:)cgrock

qarzza
16-01-2012, 04:02 PM
kedai papan tu, berhadapan stesen minyak BHP ngan SHELL... sebelah shell tu ade kedai kopi yang slalu aku singgah beli teh ais semnetare tunggu kete siap... sebelahnye ade stesen minyak caltex,kedai papan ni sebaris dengan kamdar di bulatan pusat bandar tu, bile kat pusat bandar, pastikan kamdar sebelah kanan korang dan trus je sampai nampak shell sebelahnye bhp yang di depannye caltex...... kedai die beso... lalu je situ, mmg nampak la, bersusun keter tukar tayar + rim kat situ...
landmark die BHP PETROL + SHELL YANG BERHADAPAN DENGAN CALTEX...

alihaikal
16-01-2012, 04:03 PM
dkt serdang ade...
4 bji tyr rm 550.00 :o

qarzza
16-01-2012, 04:06 PM
dkt serdang ade...
4 bji tyr rm 550.00 :o

erk... kedai ape tuh? murahnye... ke tayar kete kancil? :-?

fadli1982
16-01-2012, 04:10 PM
kilang papan kt klang paling murah kan?

azeemrh
16-01-2012, 04:11 PM
ko try tanya bro faris_sn dia keja dunlop kot... kekadang dia ada offer harga kilang punya..

nak tanyer kat mana tu bro? :">

hsansas
16-01-2012, 04:16 PM
dlu papan skang batu..he.hee..berdekatan dgn CIMB jln kapar klang.. layanan mcm hampes.:mad:



aku sokong, layanan cam hampeh da tu kena tipu plak pasal adjust chamber.. padahal ok je..

bujanglapok
16-01-2012, 04:18 PM
Kedai papan tu pun dah agak mahal jugak la skrg
layanan pun macam brook makyeh jer...

skrng ni kat pekan rawang pun okey rega dia
layanan pun tak la menyakitkan ati cam kedai papan tuh

bro pi pekan rawang arah nak ke ipoh
ada roundabout, tepat kul 12 ada nampak kedai mamak alimaju
masuk ke area kedai-kedai kat situ
boleh nego sampai pakat wat keluar parang....

hee..heee...cuba la
banyak kedai kat situ
sumer kasik harga cun

satu tips:
lepas jer bro tukar tayar
alignment pi buat kedai lain
jgn buat kedai yg sama
nanti kena sembelih balik..

qarzza
16-01-2012, 04:35 PM
Kedai papan tu pun dah agak mahal jugak la skrg
layanan pun macam brook makyeh jer...

skrng ni kat pekan rawang pun okey rega dia
layanan pun tak la menyakitkan ati cam kedai papan tuh

bro pi pekan rawang arah nak ke ipoh
ada roundabout, tepat kul 12 ada nampak kedai mamak alimaju
masuk ke area kedai-kedai kat situ
boleh nego sampai pakat wat keluar parang....

hee..heee...cuba la
banyak kedai kat situ
sumer kasik harga cun

satu tips:
lepas jer bro tukar tayar
alignment pi buat kedai lain
jgn buat kedai yg sama
nanti kena sembelih balik..

a'ah, dia akan kata tayar kene body la, kene tarik kuar la... last2 arge same gak cam kedai biase... huhu

Dunpullplug
16-01-2012, 06:23 PM
survey kt rawang murah bro...

asby
16-01-2012, 06:35 PM
Kat rawang cabang 4 Balai Polis tu ada 1 kedai tokei sama je ngan Kedai Papan,Kajang aku 3 4 kali pergi kedai antara 3 ni kenapa anak buah yang sama rupanya tokei sama je bila aku tanya budak tu..pandai betul cina cari tempat

mikekeroll
19-01-2012, 01:10 PM
Saja nak kongsi...kalau nak cari kedai tayar yang berbaloi harganya pergi laa ke Negeri Melaka...kawasan Cheng...di situ ada satu kedai paling Famous diantara pemain2 kereta di dalam Malaysia ni...Yong Soon Tyre...harga diaorang memang terbaik...tak payah compare Kapar ke Rawang ke...aku pun dah jadi pelanggan dia dah...hari jumaat sampai ahad ramai orang dari KL yang sanggup turun ke situ...kalau korang tengok poster-poster dalam kedai dia sampai kereta Filem KL drift pun buat dekat dia juga...ramai juga artis yang pergi kat dia...memang terbaik...harga sport rims pun tak masuk akal punya...murah sangat...pergi dulu baru kita cerita lain...

faris_sn
19-01-2012, 02:53 PM
sapa mau 195/60 r15 assurance fuel max

brand goodyear

harga terbaik PM waaa...size lain pun ada...just PM size kang wa quote regaaaa

faris_sn
19-01-2012, 02:56 PM
kat kedai papan tu harga mmg murah.. kalo area bangi, putrajaya, kajang sebijik aku tanya dalam RM270 tayar 185/55/R16 tapi kat sana brand sama saiz sama dapat RM190 je sebijik...

tyr thn bile tu...wa blh bagi yg baruuuuuuuu...rega jauh lebih rendah dr RM270...tp tggi skit dr RM190

suprol
19-01-2012, 02:58 PM
sapa mau 195/60 r15 assurance fuel max

brand goodyear

harga terbaik PM waaa...size lain pun ada...just PM size kang wa quote regaaaa

tokey tayar dah masuk... :))

PELIKAN
19-01-2012, 02:59 PM
jangan hamik tayar made from indo..mayak mising oooo

PainKiller
19-01-2012, 03:02 PM
aku selalu tukar kat kedai
Tayar Aso..Batu 4...Jalan Gombak:D

https://foursquare.com/v/aso-kedai-tayar-gombak/4c26f583f1272d7fd98f87c5

faris_sn
19-01-2012, 03:17 PM
jangan hamik tayar made from indo..mayak mising oooo

GT kaaa...proton dah start pakai OE tyr ni woooo...murahhhh :eek::eek:

faris_sn
19-01-2012, 03:18 PM
tokey tayar dah masuk... :))

hang tak mau kaaa...clerance stok smpi next week ja ni...member CG sorang rembat 4 terus ...smpi la senyapppp...:D:D

maxpix
19-01-2012, 03:30 PM
sapa mau 195/60 r15 assurance fuel max

brand goodyear

harga terbaik PM waaa...size lain pun ada...just PM size kang wa quote regaaaa

bro saiz tayar exora standard saiz ni ker?

faris_sn
19-01-2012, 05:04 PM
bro saiz tayar exora standard saiz ni ker?

PM ler size sng brooo

takumie
19-01-2012, 05:56 PM
jangan hamik tayar made from indo..mayak mising oooo

uik..tokey tayar ckp mde indon antre yg ok dr mlysia..buyi bsg tu bkn sbb made in mane2 tp d sbb kan bunge tayar tu..huhuhu..sy pakai falken zeex mde frm indon..so far xde bsg pon..sblm ni pkai slvrstone..bsg lah gak..hehehe

fandi
19-01-2012, 09:52 PM
sapa mau 195/60 r15 assurance fuel max

brand goodyear

harga terbaik PM waaa...size lain pun ada...just PM size kang wa quote regaaaa

minta quote rege utk :

1. Goodyear Wrangler MT/R 215/70/15 dan 225/70/15
2. Goodyear Wrangler MT/R 215/75/15 dan 225/75/15

atau yang se'bunga' dengan nya....hehe

http://www.tirerack.com/images/tires/goodyear/gy_wrangler_mtr_ci2_l.jpg

MoShed
19-01-2012, 10:04 PM
siapa2..tolong bagi GPS coordinate atau google map ke..kedai area shah alam..ada tak?..nk tukar gak sok ni

gianttora
19-01-2012, 10:14 PM
Baru nih aku tukar tayar 2 biji. Brand Spectra made in indonesia. Tak pernah aku dengar brand nih .. :)

Size 165/55/R14 - sebijik harga RM 140. 2 bijik RM 280. Mintak kurang, apek tu tak nak bagi .. :mad:

Beli kat kedai tayar area The Mines Seri Kembangan.

Ok tak tayar yang aku beli tu ..

waq
19-01-2012, 11:49 PM
aku baru semiggu tkr tayo..saiz 195/55/R15 sebijik rm160..tuko 4 bijik skali leh dpt rm620..area nilai..hehe

puyol
19-01-2012, 11:51 PM
aku baru semiggu tkr tayo..saiz 195/55/R15 sebijik rm160..tuko 4 bijik skali leh dpt rm620..area nilai..hehe

Jenama apa tu?

anief2020
19-01-2012, 11:52 PM
aku baru semiggu tkr tayo..saiz 195/55/R15 sebijik rm160..tuko 4 bijik skali leh dpt rm620..area nilai..hehe

Tayar brand ape..kek mamo kodai eh?

justareguys
19-01-2012, 11:53 PM
kedai papan murah beb...

waq
19-01-2012, 11:54 PM
good year je....2 paling muroh...janji leh pki wt pi keje udah le...

mr_x6006
19-01-2012, 11:59 PM
good year je....2 paling muroh...janji leh pki wt pi keje udah le...

KO pakai GOOD YEAR model pe?

Cer citer sikit..

Keta aku pun nak tukar tayar depan..

anief2020
19-01-2012, 11:59 PM
good year je....2 paling muroh...janji leh pki wt pi keje udah le...

Kedai belah mane?apa nama kedai?boleh gak den usha sok

puyol
20-01-2012, 12:01 AM
good year je....2 paling muroh...janji leh pki wt pi keje udah le...

Ni mesti Eagle NCT5 kan?

waq
20-01-2012, 12:24 AM
sory kwn2...bkn good year...sime tyre la...haha...

takumie
20-01-2012, 09:54 AM
siapa2..tolong bagi GPS coordinate atau google map ke..kedai area shah alam..ada tak?..nk tukar gak sok ni

ejas tgk dkt 24(dkt dgn giant 18 tu,ramai tahu kdai tayr situ) or tgk dkt 25..mmg port bgkel2 krte dan kdai tayr..mcm2 ade sane..

BOCK
20-01-2012, 10:03 AM
kedai papan tu dah tak ujud dah sekarang. dia dah pindah kedai batu ... ala dekat je ngen umah aku nih hihi

ni gambar baru kedai dia
http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-5.jpg

http://img152.imageshack.us/img152/4969/dsc00719jt6.th.jpg

takumie
20-01-2012, 10:29 AM
kedai papan tu dah tak ujud dah sekarang. dia dah pindah kedai batu ... ala dekat je ngen umah aku nih hihi

ni gambar baru kedai dia
http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-5.jpg

http://img152.imageshack.us/img152/4969/dsc00719jt6.th.jpg

sblh die tu pon murah gak..sblh yg hujung tu..dlm gmbr x nmpk..

faris_sn
20-01-2012, 10:41 AM
aku baru semiggu tkr tayo..saiz 195/55/R15 sebijik rm160..tuko 4 bijik skali leh dpt rm620..area nilai..hehe

tyr thn biler tu...mcm murah sesgt...tak tercapai akalku...musti bkn GY...


sory kwn2...bkn good year...sime tyre la...haha...

haaaaaaaaaa....kan betull...

Furyzer
20-01-2012, 11:52 AM
kedai papan usha link neh hehe
http://kereta.info/sport-rim-malaysia-review-cheapest-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang/

green4ogher
04-04-2012, 04:15 PM
kdai papan klang mahal dh skg nie..xmcm dlu.aku br je ushar ritu..rawang terbaek!!!choice pun byk..

kawebiz
04-04-2012, 04:46 PM
aku pun dok tengah cari tayar baru untuk keta persona aku..
dok survery area bangi/kajang..semua dlm rm250 sebiji..
skrg nie pakai brand continental...

kertasdinding
04-04-2012, 05:03 PM
sebelom raya cina hari tuh aku tukar kat kedai papan, falken ziex 205/16/45 harga RM245 sebiji..4 biji dah RM980..seminggu lepas raya cina housemate aku pergi situ pulak nak tukar tayar..tengok2 harga dah jadi RM285 sebiji..gila..seminggu je terus naik RM40?tapi ramai cakap memang dah makin naik harga tayar sekarang nih..

azanney
20-04-2012, 03:05 PM
kalau kat bangi mana yang murah?

janggut_X
20-04-2012, 03:07 PM
Gi bandar sunway kedai tek ming . Area n1 racing gak. Sana murah diaambil tayar lama kita

maikel
20-04-2012, 03:17 PM
kat rawang dpt silverstone rm150 sebijik utk 195/55/15 ....kedai papan rm160 ....ada lg murah x ?

lursa
20-04-2012, 03:26 PM
Kalau kat tempat aku yg murah kedai tayar mohan.Kawasan sijangkang. Teluk Panglima Garang.blh tahan jgk la murahnya.

azanney
20-04-2012, 03:28 PM
jauh tu...kalau kat bangi mana yang murah?

matalim
20-04-2012, 03:37 PM
jauh tu...kalau kat bangi mana yang murah?

hmmm... x dapek nolong... :D

slalu gi puchong jer...
kedai tayar import second
byk pilihan
bajet tentukan sendiri nak paki brapa taun

arezam0509
20-04-2012, 03:58 PM
Kalau MyVi utk saiz rim 14 brand michelin mx2 sebiji RM170 di speedlite bandar baru sungai buloh. Ada lagi murah x?

adamdaniel81
21-04-2012, 08:35 AM
gi rawang jer..sebijik beza harga dkt 30 gak...kalo 4 bijik ?? hehehe

rawang tu kat area mana?

usahOne
21-04-2012, 08:46 AM
aku nak tukar tayar kete aku besok. ~X(

nak tukar ke4-4 tayar. :)

so, skrg aku nak mintak bantuan warga CG utk 'recommend' kan aku kedai tayar

yg murah dgn servis yg cantik. :p

kalau boleh nak area KL/ Selangor sahaja. :)cgrock

aritu aku ada gi kedai papan kat klang tu... tp x jupa carik.. sampai aku terlajak sesat sampai Kapar... :eek:

harap kalian boleh bantu hamba ini. :)paid

ada lg ke kedai ppan..setau aku dah xder yg ada kedai abg dia berhadapan jln tu

g_kan
21-04-2012, 01:25 PM
kalau kat bangi mana yang murah?

kat seksyen 4 tmbahan sebelah kedai mamak kedai lot tepi skali kdai warna biru...

selipar2010
21-04-2012, 06:49 PM
Tumpang tanye,sape bleh rekomen workshop melayu la nk svc keta ke ape yg bagus n berbaloi area kl
Ke ada thread lain dh tlg bgtau
sorry tt ye

nagaraputra
22-05-2012, 01:15 PM
sapa mau 195/60 r15 assurance fuel max

brand goodyear

harga terbaik PM waaa...size lain pun ada...just PM size kang wa quote regaaaa

Tuan,

ada lg ke promosi tayar Goodyear ni? Fuel Assurance ni model yg terbaru kan?

boleh PMkan saya utk 215/55/r17 @ 215/60/r16? nak tukar 4 biji...ada beza ke utk 55 & 60 dr segi performance/comfort/atau yg lain2?

terima kasih byk...

mdfaisal75
09-06-2012, 12:52 AM
gi rawang jer..sebijik beza harga dkt 30 gak...kalo 4 bijik ?? hehehe

Kat rawang tu kedai mana satu? TMK atau V-CARE?

adamdaniel81
09-06-2012, 12:57 AM
kwn aku sebelum cuti sekolah g tukar tayar brand achilis... rm165/pcs.

dia tukar ke4-4 tayar... total rm660 (siap pasang).

kedai dekat uptown danau kota.

mdfaisal75
09-06-2012, 01:17 AM
kwn aku sebelum cuti sekolah g tukar tayar brand achilis... rm165/pcs.

dia tukar ke4-4 tayar... total rm660 (siap pasang).

kedai dekat uptown danau kota.

Murah....saiz apa tu?

armmar
09-06-2012, 05:45 AM
Murah....saiz apa tu?

tula pasal bro??

size. tebal. lebar

adamdaniel81
09-06-2012, 06:33 AM
Murah....saiz apa tu?

mmg murah bro..

saiz 195/55/15..

adamdaniel81
09-06-2012, 06:33 AM
tula pasal bro??

size. tebal. lebar

195/55/15 :)paid :)paid

adamdaniel81
09-06-2012, 06:49 AM
aku nak tukar tayar kete aku besok. ~X(

nak tukar ke4-4 tayar. :)

so, skrg aku nak mintak bantuan warga CG utk 'recommend' kan aku kedai tayar

yg murah dgn servis yg cantik. :p

kalau boleh nak area KL/ Selangor sahaja. :)cgrock

aritu aku ada gi kedai papan kat klang tu... tp x jupa carik.. sampai aku terlajak sesat sampai Kapar... :eek:

harap kalian boleh bantu hamba ini. :)paid

Updated:

Tayar ACHILES ( Tayar Indonesia)
195/55/15
RM165/pcs

**4 biji = RM660 siap pasang + aligment + balacing... murah bukan? :))

Nama Kedai:
PTS TYRE
NO,6 JALAN 7/23E,TAMAN DANAU KOTA,SETAPAK,53300,K.L
**TEL- 012-2202160 (Ah Soon)
**TEL- 03-40241008

Tarikh tukar : 24/5/2012

komet1979
09-06-2012, 12:49 PM
Baru tukar tayar kenari aku 2 hari lepas kt sg petani...

FALKEN ZIEX 165/55/R14 2 biji...RM260 (RM130 sebiji)

asby
09-06-2012, 01:48 PM
Tayar made in indon dan malaysia memang rate RM150-200.Bunga tebal tapi aku tak suka sebab bila dah pakai melebihi 6bulan keatas mula start bunyi bising sikit kemungkinan sebab bunga makin keras.
setakat ni pilihan akau kalau poket xtebal terus ambil yokohama atau toyo.kalau poket tak tebal aku pilih DUNLOP SP SPORT Thailand.Tayar Thai lebih elok pada indon dan malaysia dari pengalaman pakai la.
taukey2 tayar lebih arif

Zul.H
09-06-2012, 01:54 PM
Bayar mahal sikit utk tayar tak per..

hanya tayar yg menjadi penghubung kereta anda dengan jalanraya


jika sayang nyawa, lebih lah berbelanja sedikit...pun tak de lah mahal sangat..

cari yg braded...macam yokohama atau goodyear..

ocean gurl80
09-06-2012, 03:19 PM
Tumpang tanye,sape bleh rekomen workshop melayu la nk svc keta ke ape yg bagus n berbaloi area kl
Ke ada thread lain dh tlg bgtau
sorry tt ye

lari topik ni,,,huhu

aku ada satu kedai melayu yg aku rasa antara kedai terbaik,,tk cekik darah,,kalau rosak cakap rosak, kalau tk rosak cakap tk rosak

kedai tu kat kajang

yg penting,kedai ni harga caj mmg murah,,tk mhl,,mmg puas hati

kalau nk num hp kedai tu,,pm aku :)

kkerisemas
09-06-2012, 03:29 PM
Aku sebagai peminat tayar mencadangkan kedai di pandan indah bg sesiapa di sekitar KL...

Michelin Fan

adamdaniel81
09-06-2012, 03:35 PM
Aku sebagai peminat tayar mencadangkan kedai di pandan indah bg sesiapa di sekitar KL...

Michelin Fan

bg detail sikit bro utk rujukan forumer lain gak :)

adamdaniel81
09-06-2012, 03:36 PM
Bayar mahal sikit utk tayar tak per..

hanya tayar yg menjadi penghubung kereta anda dengan jalanraya


jika sayang nyawa, lebih lah berbelanja sedikit...pun tak de lah mahal sangat..

cari yg braded...macam yokohama atau goodyear..

nasihat yg baik utk pengguna :)

adamdaniel81
09-06-2012, 03:38 PM
Tayar made in indon dan malaysia memang rate RM150-200.Bunga tebal tapi aku tak suka sebab bila dah pakai melebihi 6bulan keatas mula start bunyi bising sikit kemungkinan sebab bunga makin keras.
setakat ni pilihan akau kalau poket xtebal terus ambil yokohama atau toyo.kalau poket tak tebal aku pilih DUNLOP SP SPORT Thailand.Tayar Thai lebih elok pada indon dan malaysia dari pengalaman pakai la.
taukey2 tayar lebih arif

yokohama so far mmg OK. tu dr pgalaman aku sendiri. tp saja nak tukar taste brand lain pulak. :))

kabuu
09-06-2012, 09:54 PM
lari topik ni,,,huhu

aku ada satu kedai melayu yg aku rasa antara kedai terbaik,,tk cekik darah,,kalau rosak cakap rosak, kalau tk rosak cakap tk rosak

kedai tu kat kajang

yg penting,kedai ni harga caj mmg murah,,tk mhl,,mmg puas hati

kalau nk num hp kedai tu,,pm aku :)


sallamzzz....

mende yg baek tuu seboleh boleh nye di kongsi kan bersama...tak perlu lah ghase kabu utk pm ber pm ni...
kelak boleh menimbulkan syak ....
umpama ketika sedg berbual dgn 4 rakan tetibe ade pulak 2 org ni berbisik bisik..

wira_laju
10-06-2012, 12:03 PM
165/60R13
Falken ZE-326 - RM135 Vigor Auto, Setia Alam (Dec 11)

175/70R13
Kenda Komet Plus KR23 - RM120 Goodwill 32 Sdn Bhd - Taman Prima Selayang (Aug 11)
Michelin XM1 - RM165 Chuan Tyre Masai (Jan 11)
Michelin XM1 - RM155 Jalan Reko Kajang (Jan 11)
Toyo Teo Plus - RM205 Top Grip Motorsport Masai (Jan 11)
Yokohama A Drive - RM138 Puchong (May 11), balancing/alignment/new valves inclusive.

165/55R14
Continental CC5 - RM170 Seng Hin, BM Png (Mar 11) (includes B+V)
Yoko A Drive - RM160 Nam Khiang, A/Star (Jul 11)

165/60R14
Goodyear NCT5 - RM210 S8 Auto Ara Damansara (Jan 2012)

175/65R14
Bridgestone AR-10 - RM168 Subang 2 Car Care (Jan 11)
Continental CC5 - RM155 Hin Leong (Dec 11)
Michelin XM2 - RM175 Hin Leong (Dec 11)

185/60R14
Bridgestone Turanza AR10 - RM200 Rinting Tyre (Jul 11)
Bridgestone Turanza AR10 - RM165 Kota Masai (Jul 11)
Bridgestone Turanza AR10 - RM175 Hin Leong (Feb 12)
Continental CC5 - RM185 Goh Swee Hin Penang (May 11)
Dunlop J3 - RM160 Pekan Meru, Klang - (Sep 11)
Falken Ziex 912 - RM158 Bidor, Perak (May 10)
Goodyear Duraplus - RM160 Rinting Tyre (Jul 11)
Goodyear Duraplus - RM165 Pekan Meru, Klang (Sep 11)
Hankook V8 Blackbird - RM195 (Jul 11)
Michelin XM1 - RM175 Kota Masai (Jul 11)
Michelin XM2 - RM185 Hin Leong (Feb 12)
Michelin XM2 - RM200 Kim Heng SJ (Jan'12)
Michelin XM2 - RM168 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM220 Beustone Tyre Subang Perdana (Jan 12) manufacturing date 4511
Pirelli P6 - RM180 TRB Automobile Puchong Utama (Feb 11)
Pirelli P6 - RM165 Kota Masai (Jul 11)
Toyo Teo Plus - RM235 Motor Grip Masai (Jan 11)
Yokohama C.Drive2 - RM147 Hock Li, Klang (Feb 11) cash&carry
Yokohama C.Drive2 - RM185 Beng San P.Terubong Penang (May 11)
Yokohama C.Drive2 - RM153 Hin Leong (Feb 12)
Yokohama A.Drive - RM160 Rinting Tyre (Jul 11)
Yokohama A.Drive - RM147 Hin Leong (Feb 12)

185/65R14
Continental CC1 RM175 The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)
Dunlop EC201 - RM 165 PJT Pusat Bandar Puchong (Aug 11)
Falken ZE912 - RM160 Butterwoth, Penang (Jul 11)
Michelin XM2 - RM 220 Happy Garden KL (Jun 11)
Michelin XM2 - RM 195 HupShun SS3 PJ (Nov 11)
Michelin XM2 - RM178 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM240 Beustone Tyre Subang Perdana (Jan 12) manufacturing date 4511
Michelin XM1 - RM 190 The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)
Michelin XM1 - RM 165 PJT Pusat Bandar Puchong (Aug 11)
Yokohama A.Drive - RM175 - The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)

185/70R14
Bridgestone Turanza AR10 88H - RM170 Jalan Meru, Klang (Mar 11)
Goodyear Duraplus - RM170 Jalan Meru, Klang (Jul 11) FOC Alignment n Balancing

165/50R15
Falken ST115 - RM168 Batu Pahat, Johor (Dec 11)

185/55R15
Michelin PS3 - RM250 Hup Shun SS3 (incl. valves & balancing) (Jan 12)
Michelin PS3 - RM220 MW Tyremart (Feb 11)
Michelin PS3 - RM220 Rinting Tyre Tmn Rinting JB (Jan 11)
Michelin PS3 - RM200 Chin Auto, Pandan Indah KL (Feb 11) cash, free alignment/balancing
Michelin PS3 - RM229 Modern Tyres, Seremban Jaya (Dec 11)
Silverstone Synergy M5 - RM210 Tek Ming Auto Bdr Sunway (Nov 11)

185/60R15
Yokohama A-Drive - RM185 - Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)

195/50R15
Bridgestone Potenza RE002 - RM290 Hin Leong (Feb 12)
Bridgestone MY01 - RM175 Hin Leong (Dec 11)
ContinentalComfortContact5 - RM235 Mechanikar (Jan 2012)
Falken ZE-912 - RM145 Hin Leong (Jan 12)
Goodyear F1 Directional 5 - RM260 Quicksave USJ (Sep 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM245 Ban Hooi (Dec 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM253 Hin Leong (Dec 11)
Goodyear Assurance - RM198 Hin Leong (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Ban Hooi (Dec 11)
Michelin PS3 - RM238 Hin Leong (Feb 12)
Toyo T1R - RM260 Hin Leong (Dec 11)

195/55R15
Bridgestone Potenza RE-001 - RM280 ED Tyres Shah Alam (Dec 11)
Bridgestone Potenza RE-002 - RM360 TMK Rawang (Dec 11)
Bridgestone Turanza ER30 - RM175 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Continental CC5 - RM192 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Continental CC5 - RM185 Klang (Mar 11)
Continental CC5 - RM210 Jooi Seng, Klang (Apr 11)
Continental CC5 - RM230 Goh Swee Hin Penang (May 11)
Continental CC5 - RM210 Ukay Perdana - (Aug 11)...need to nego.
Continental CC5 - RM205 ED Tyres Shah Alam (Dec 11)
Goodyear Assurance - RM200 Ban Hooi, Klang (Dec 11) include B+A+V
Goodyear Assurance - RM215 Subang 2 (Jul 11) include B+V
Goodyear Assurance - RM215 Subang 2 (Jul 11) include B+V
Goodyear F1 Directional 5 - RM250 Ban Hooi Klang (Aug11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM279 Quicksave USJ (Sep 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM280 Hawk Tyres JB Jln Sri Pelangi (Dec 11) Include B+A+V+R
Goodyear F1 Directional 5 - RM260 Jazz Tires Bukit Mertajam (Feb 12) Include B+A
Hankook V12- RM230 Auto City Tyre, Shah Alam (Nov 11)
Hankook V12- RM230 Johor (Mar 11)
Michelin PS3 - RM235 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Michelin PS3 - RM270 Kuching, Michelin Center - Goodway Tyres (Feb 11)
Michelin PS3 - RM235 Klang, Goodwood Tyres (Mac 11)
Michelin PS3 - RM255 Tek Ming, Sunway (Apr 11)
Michelin PS3 - RM250 Weng Heng Bkt Kemuning (Balancing only)
Michelin PS3 - RM240 Shah Alam seksyen 27 (May 11), price for 4 pieces incl valve, balancing, alignment. 2011 stock.
Michelin PS3 - RM275 Ban Hooi Klang (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Hin Leong (Dec 11)
Michelin PS3 - RM275 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM260 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Michelin XM2 - RM245 Hin Leong (Dec'11)
Michelin XM2 - RM 275 CKL Subang Jaya. (Aug 11)
Michelin XM2 - RM255 Ban Hooi Klang (Dec 11)
Michelin XM2 - RM230 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Silverstone Synergy M5 - RM160 sunway Tek Ming (Aug 11)
Silverstone V7 Atlantis - RM200 Bahau including balancing (Dec 11)
Silverstone Atlantis V7 - RM190 Kim Yeow Auto, Bandar Baru Bangi, Selangor inclusive balancing (Jan. 2012)
Toyo Proxes R888 - RM380 TMK Rawang (Dec 11)
Toyo Proxes T1R - RM330 TMK Rawang (Dec 11)
Yokohama Advan Neova AD08 - RM470 TMK Rawang (Dec 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM235 Tayar Tiong SEA Park (Dec 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM210 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Yokohama S Drive - RM320 TMK Rawang (Dec 11)

195/60R15
Bridgestone GR-90 - RM295 Subang 2 Car Care (Mar 11)
Bridgestone AR-10 - RM240 Hin Leong (Dec 11)
Continental CC5 - RM220 SL Auto Tyres - Kajang (Feb 11) including Balancing & Alignment
Continental CC5 - RM240 Jooi Seng, Klang (Mar 11)
Continental CC5 - RM230 CN Tyre, TTDI Jaya (Mar 11)
Continental CC5 - RM210 Hin Leong (Dec 11)
Continental CC5 - RM230 Goodwill 32 Sdn Bhd - Taman Prima Selayang (Mar 11)
Continental CC5 - RM790/set Quick-Save Hari Raya Promotion (Aug 11)
Continental CC5 - RM240 GL Services Sdn Bhd - Ledang (Inclusive Balancing, On wheel Balancing & Alignment) (Aug 11)
Michelin Primacy LC - RM250 Jooi Seng, Klang (Mar 11)
Michelin Primacy LC - RM295 JS Tyre, Glenmarie Shah Alam (Apr 11)
Michelin XM2 - RM265 Hup Soon (Jul 11)
Michelin XM2 - RM270 Ban Hooi (Dec 11)
Michelin XM2 - RM270 Michelin Shop Sungai Long near Maybank (Sep 11)
Michelin XM2 - RM285 Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)
Michelin XM2 - RM275 GSH Dato Keramat Penang (Oct 11)
Michelin XM2 - RM250 Hin Leong (Dec 11)
Yokohama A-Drive - RM170 Heng Long Klang (Jan 11)
Yokohama A-Drive - RM210 Yokohama Shop Pandan Indah (Sep 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM240 Yokohama Shop Pandan Indah (Sep 11)
Yokohama C Drive 2 - RM 210 Setia Alam (V+B+A) (Sep 11)

195/65R15
Bridgestone - GR90 - RM310 Bridgestone ATC Subang - (Jul 11) incl align, valve and N2 etc
Bridgestone - AR10 - RM250 Bridgestone ATC Subang - (Jul 11) incl align, valve and N2 etc
Falken ZE-322 - RM210 Saujana Utama, Sungai Buloh (Jan 12) (inc Bal)
Falken ZE912 - RM220 - Butterworth, Penang (Jul 11)
Michelin Energy XM1 - RM260 Hock Cheong, Penang (Mar 11)
Michelin Energy XM1 - RM215 Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)
Michelin Energy XM2 - RM280 Bukit Mertajam (Jul 11)
Michelin Energy XM2 - RM275 Hock Cheong, Penang (Oct 11)
Michelin Primacy LC - RM290 Hock Cheong, Penang (Mar 11)
Pirelli P6 - RM285 Hock Cheong (Mar 11)
Toyo C-1S - RM345 Sun Hup, JB (May 11)
Toyo C-1S - RM325 Hin Leong (Jul 11)
Yokohama A-Drive - RM185 Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM190 Yong Sheng Sri Petaling (Dec'11)

205/60R15
Falken ZE912 - RM240 Stamford Tyres Glenmarie (Feb 11)
Falken ZE912 - RM186 Hin Leong, Klang (Jun 11)

205/65R15
Bridgestone GR90 - RM320 Bridgestone Art, Old Klang Road (Mar 11)
Continental CC5 - RM264 Senawang (Jun 11)
Continental CC5 - RM240 - Btg Kali
Falken ZE322 - RM260 - Btg Kali
Falken ZE912 - RM220 - Btg Kali
Goodyear Assurance - RM255
Michelin XM1 - RM260
Michelin XM2 - RM275
Silverstone M5 - RM190 - Silverstone Btg Kali (Sep 11)

205/70/R15
Falken Landair A/T TE111 - RM225 Ben Tek Tyre, Taiping (Oct 11) including balancing & alignment
Goodyear Fortera - RM250 - Koh Brothers Melaka (Nov 11)
Michelin XM1 - RM295 - Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)
Michelin XM2 - RM325 - Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)

215/70R15
Dunlop DigiTyreEco EC201 - RM290 Weng Tat Subang Jaya (Oct 11)

265/70R15
Bridgestone HL D683 - RM430 DTM Sg Buloh
Cooper Discoverer AT3 - RM480, Ria Jaya, Sg Petani
Dunlop Road Trekker 2 - RM455, Ria Jaya, Sg Petani,
Falken Ziex STZO4 - RM370 DTM Sungai Buloh
Michelin LTX A/T - RM510 Glenmarie, Shah Alam
Yokohama Geolander ATS - RM360 Jooi Seng, Klang

banyak lagi,cukupler sampai 15ich jer

btmkl
27-06-2012, 01:06 AM
aku nak tukar tayar saiz 195/60 r15 , boleh cadangkan kat kena mana harga berpatutan kat area kl ni..

TQ

mdfaisal75
27-06-2012, 11:43 AM
Updated:

Tayar ACHILES ( Tayar Indonesia)
195/55/15
RM165/pcs

**4 biji = RM660 siap pasang + aligment + balacing... murah bukan? :))

Nama Kedai:
PTS TYRE
NO,6 JALAN 7/23E,TAMAN DANAU KOTA,SETAPAK,53300,K.L
**TEL- 012-2202160 (Ah Soon)
**TEL- 03-40241008

Tarikh tukar : 24/5/2012

sekali indon mari laa...

mdfaisal75
27-06-2012, 11:48 AM
baru2 ni aku baru tukar tayar Dunlop SP Sport LM703 (215/65R16), RM295/pcs x 4 = rm1180 kat TMK tyre Rawang....murah ke mahal tu?

kaylis
27-06-2012, 11:50 AM
tayar michelin PS3 size 195/55/15 rege rm310 kat sri petaling dan puchong...kedai yg ada board Michelin...kalau michelin xm2 kurang rm10 jer dari tu....

imatheonlyone
27-06-2012, 11:56 AM
Baru nih aku tukar tayar 2 biji. Brand Spectra made in indonesia. Tak pernah aku dengar brand nih .. :)

Size 165/55/R14 - sebijik harga RM 140. 2 bijik RM 280. Mintak kurang, apek tu tak nak bagi .. :mad:

Beli kat kedai tayar area The Mines Seri Kembangan.

Ok tak tayar yang aku beli tu ..

tayar spectra cam hape je...aku pakai sebiji spectra...ari ni pum esok tekan2 angin kurang tp x kempis

art_director
27-06-2012, 11:59 AM
aku ader kete hobi sebijik.. konvert2 buat layan mcm Need for Speed haha..

Salu beli tayar 2nd je kat klang. sebijik RM65 size 16.
Kalau tanye kedai lain kat puchong kat ampang RM130 takle kurang

armmar
27-06-2012, 12:18 PM
165/60R13
Falken ZE-326 - RM135 Vigor Auto, Setia Alam (Dec 11)

175/70R13
Kenda Komet Plus KR23 - RM120 Goodwill 32 Sdn Bhd - Taman Prima Selayang (Aug 11)
Michelin XM1 - RM165 Chuan Tyre Masai (Jan 11)
Michelin XM1 - RM155 Jalan Reko Kajang (Jan 11)
Toyo Teo Plus - RM205 Top Grip Motorsport Masai (Jan 11)
Yokohama A Drive - RM138 Puchong (May 11), balancing/alignment/new valves inclusive.

165/55R14
Continental CC5 - RM170 Seng Hin, BM Png (Mar 11) (includes B+V)
Yoko A Drive - RM160 Nam Khiang, A/Star (Jul 11)

165/60R14
Goodyear NCT5 - RM210 S8 Auto Ara Damansara (Jan 2012)

175/65R14
Bridgestone AR-10 - RM168 Subang 2 Car Care (Jan 11)
Continental CC5 - RM155 Hin Leong (Dec 11)
Michelin XM2 - RM175 Hin Leong (Dec 11)

185/60R14
Bridgestone Turanza AR10 - RM200 Rinting Tyre (Jul 11)
Bridgestone Turanza AR10 - RM165 Kota Masai (Jul 11)
Bridgestone Turanza AR10 - RM175 Hin Leong (Feb 12)
Continental CC5 - RM185 Goh Swee Hin Penang (May 11)
Dunlop J3 - RM160 Pekan Meru, Klang - (Sep 11)
Falken Ziex 912 - RM158 Bidor, Perak (May 10)
Goodyear Duraplus - RM160 Rinting Tyre (Jul 11)
Goodyear Duraplus - RM165 Pekan Meru, Klang (Sep 11)
Hankook V8 Blackbird - RM195 (Jul 11)
Michelin XM1 - RM175 Kota Masai (Jul 11)
Michelin XM2 - RM185 Hin Leong (Feb 12)
Michelin XM2 - RM200 Kim Heng SJ (Jan'12)
Michelin XM2 - RM168 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM220 Beustone Tyre Subang Perdana (Jan 12) manufacturing date 4511
Pirelli P6 - RM180 TRB Automobile Puchong Utama (Feb 11)
Pirelli P6 - RM165 Kota Masai (Jul 11)
Toyo Teo Plus - RM235 Motor Grip Masai (Jan 11)
Yokohama C.Drive2 - RM147 Hock Li, Klang (Feb 11) cash&carry
Yokohama C.Drive2 - RM185 Beng San P.Terubong Penang (May 11)
Yokohama C.Drive2 - RM153 Hin Leong (Feb 12)
Yokohama A.Drive - RM160 Rinting Tyre (Jul 11)
Yokohama A.Drive - RM147 Hin Leong (Feb 12)

185/65R14
Continental CC1 RM175 The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)
Dunlop EC201 - RM 165 PJT Pusat Bandar Puchong (Aug 11)
Falken ZE912 - RM160 Butterwoth, Penang (Jul 11)
Michelin XM2 - RM 220 Happy Garden KL (Jun 11)
Michelin XM2 - RM 195 HupShun SS3 PJ (Nov 11)
Michelin XM2 - RM178 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM240 Beustone Tyre Subang Perdana (Jan 12) manufacturing date 4511
Michelin XM1 - RM 190 The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)
Michelin XM1 - RM 165 PJT Pusat Bandar Puchong (Aug 11)
Yokohama A.Drive - RM175 - The Corner Continental Shop at Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana (Aug 11)

185/70R14
Bridgestone Turanza AR10 88H - RM170 Jalan Meru, Klang (Mar 11)
Goodyear Duraplus - RM170 Jalan Meru, Klang (Jul 11) FOC Alignment n Balancing

165/50R15
Falken ST115 - RM168 Batu Pahat, Johor (Dec 11)

185/55R15
Michelin PS3 - RM250 Hup Shun SS3 (incl. valves & balancing) (Jan 12)
Michelin PS3 - RM220 MW Tyremart (Feb 11)
Michelin PS3 - RM220 Rinting Tyre Tmn Rinting JB (Jan 11)
Michelin PS3 - RM200 Chin Auto, Pandan Indah KL (Feb 11) cash, free alignment/balancing
Michelin PS3 - RM229 Modern Tyres, Seremban Jaya (Dec 11)
Silverstone Synergy M5 - RM210 Tek Ming Auto Bdr Sunway (Nov 11)

185/60R15
Yokohama A-Drive - RM185 - Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)

195/50R15
Bridgestone Potenza RE002 - RM290 Hin Leong (Feb 12)
Bridgestone MY01 - RM175 Hin Leong (Dec 11)
ContinentalComfortContact5 - RM235 Mechanikar (Jan 2012)
Falken ZE-912 - RM145 Hin Leong (Jan 12)
Goodyear F1 Directional 5 - RM260 Quicksave USJ (Sep 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM245 Ban Hooi (Dec 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM253 Hin Leong (Dec 11)
Goodyear Assurance - RM198 Hin Leong (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Ban Hooi (Dec 11)
Michelin PS3 - RM238 Hin Leong (Feb 12)
Toyo T1R - RM260 Hin Leong (Dec 11)

195/55R15
Bridgestone Potenza RE-001 - RM280 ED Tyres Shah Alam (Dec 11)
Bridgestone Potenza RE-002 - RM360 TMK Rawang (Dec 11)
Bridgestone Turanza ER30 - RM175 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Continental CC5 - RM192 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Continental CC5 - RM185 Klang (Mar 11)
Continental CC5 - RM210 Jooi Seng, Klang (Apr 11)
Continental CC5 - RM230 Goh Swee Hin Penang (May 11)
Continental CC5 - RM210 Ukay Perdana - (Aug 11)...need to nego.
Continental CC5 - RM205 ED Tyres Shah Alam (Dec 11)
Goodyear Assurance - RM200 Ban Hooi, Klang (Dec 11) include B+A+V
Goodyear Assurance - RM215 Subang 2 (Jul 11) include B+V
Goodyear Assurance - RM215 Subang 2 (Jul 11) include B+V
Goodyear F1 Directional 5 - RM250 Ban Hooi Klang (Aug11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM279 Quicksave USJ (Sep 11)
Goodyear F1 Directional 5 - RM280 Hawk Tyres JB Jln Sri Pelangi (Dec 11) Include B+A+V+R
Goodyear F1 Directional 5 - RM260 Jazz Tires Bukit Mertajam (Feb 12) Include B+A
Hankook V12- RM230 Auto City Tyre, Shah Alam (Nov 11)
Hankook V12- RM230 Johor (Mar 11)
Michelin PS3 - RM235 Heng Heng, Teluk Intan (Jan 11) (includes B+A+V)
Michelin PS3 - RM270 Kuching, Michelin Center - Goodway Tyres (Feb 11)
Michelin PS3 - RM235 Klang, Goodwood Tyres (Mac 11)
Michelin PS3 - RM255 Tek Ming, Sunway (Apr 11)
Michelin PS3 - RM250 Weng Heng Bkt Kemuning (Balancing only)
Michelin PS3 - RM240 Shah Alam seksyen 27 (May 11), price for 4 pieces incl valve, balancing, alignment. 2011 stock.
Michelin PS3 - RM275 Ban Hooi Klang (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Hin Leong (Dec 11)
Michelin PS3 - RM275 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Michelin PS3 - RM250 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Michelin XM2 - RM260 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Michelin XM2 - RM245 Hin Leong (Dec'11)
Michelin XM2 - RM 275 CKL Subang Jaya. (Aug 11)
Michelin XM2 - RM255 Ban Hooi Klang (Dec 11)
Michelin XM2 - RM230 Speed Line Rahman Putra (Jan 12)-balancing & alignment inclusive
Silverstone Synergy M5 - RM160 sunway Tek Ming (Aug 11)
Silverstone V7 Atlantis - RM200 Bahau including balancing (Dec 11)
Silverstone Atlantis V7 - RM190 Kim Yeow Auto, Bandar Baru Bangi, Selangor inclusive balancing (Jan. 2012)
Toyo Proxes R888 - RM380 TMK Rawang (Dec 11)
Toyo Proxes T1R - RM330 TMK Rawang (Dec 11)
Yokohama Advan Neova AD08 - RM470 TMK Rawang (Dec 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM235 Tayar Tiong SEA Park (Dec 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM210 ED Tyre Shah Alam (Dec 11)
Yokohama S Drive - RM320 TMK Rawang (Dec 11)

195/60R15
Bridgestone GR-90 - RM295 Subang 2 Car Care (Mar 11)
Bridgestone AR-10 - RM240 Hin Leong (Dec 11)
Continental CC5 - RM220 SL Auto Tyres - Kajang (Feb 11) including Balancing & Alignment
Continental CC5 - RM240 Jooi Seng, Klang (Mar 11)
Continental CC5 - RM230 CN Tyre, TTDI Jaya (Mar 11)
Continental CC5 - RM210 Hin Leong (Dec 11)
Continental CC5 - RM230 Goodwill 32 Sdn Bhd - Taman Prima Selayang (Mar 11)
Continental CC5 - RM790/set Quick-Save Hari Raya Promotion (Aug 11)
Continental CC5 - RM240 GL Services Sdn Bhd - Ledang (Inclusive Balancing, On wheel Balancing & Alignment) (Aug 11)
Michelin Primacy LC - RM250 Jooi Seng, Klang (Mar 11)
Michelin Primacy LC - RM295 JS Tyre, Glenmarie Shah Alam (Apr 11)
Michelin XM2 - RM265 Hup Soon (Jul 11)
Michelin XM2 - RM270 Ban Hooi (Dec 11)
Michelin XM2 - RM270 Michelin Shop Sungai Long near Maybank (Sep 11)
Michelin XM2 - RM285 Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)
Michelin XM2 - RM275 GSH Dato Keramat Penang (Oct 11)
Michelin XM2 - RM250 Hin Leong (Dec 11)
Yokohama A-Drive - RM170 Heng Long Klang (Jan 11)
Yokohama A-Drive - RM210 Yokohama Shop Pandan Indah (Sep 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM240 Yokohama Shop Pandan Indah (Sep 11)
Yokohama C Drive 2 - RM 210 Setia Alam (V+B+A) (Sep 11)

195/65R15
Bridgestone - GR90 - RM310 Bridgestone ATC Subang - (Jul 11) incl align, valve and N2 etc
Bridgestone - AR10 - RM250 Bridgestone ATC Subang - (Jul 11) incl align, valve and N2 etc
Falken ZE-322 - RM210 Saujana Utama, Sungai Buloh (Jan 12) (inc Bal)
Falken ZE912 - RM220 - Butterworth, Penang (Jul 11)
Michelin Energy XM1 - RM260 Hock Cheong, Penang (Mar 11)
Michelin Energy XM1 - RM215 Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)
Michelin Energy XM2 - RM280 Bukit Mertajam (Jul 11)
Michelin Energy XM2 - RM275 Hock Cheong, Penang (Oct 11)
Michelin Primacy LC - RM290 Hock Cheong, Penang (Mar 11)
Pirelli P6 - RM285 Hock Cheong (Mar 11)
Toyo C-1S - RM345 Sun Hup, JB (May 11)
Toyo C-1S - RM325 Hin Leong (Jul 11)
Yokohama A-Drive - RM185 Hin Leong Kedai Papan Klang (Jul 11)
Yokohama C-Drive 2 - RM190 Yong Sheng Sri Petaling (Dec'11)

205/60R15
Falken ZE912 - RM240 Stamford Tyres Glenmarie (Feb 11)
Falken ZE912 - RM186 Hin Leong, Klang (Jun 11)

205/65R15
Bridgestone GR90 - RM320 Bridgestone Art, Old Klang Road (Mar 11)
Continental CC5 - RM264 Senawang (Jun 11)
Continental CC5 - RM240 - Btg Kali
Falken ZE322 - RM260 - Btg Kali
Falken ZE912 - RM220 - Btg Kali
Goodyear Assurance - RM255
Michelin XM1 - RM260
Michelin XM2 - RM275
Silverstone M5 - RM190 - Silverstone Btg Kali (Sep 11)

205/70/R15
Falken Landair A/T TE111 - RM225 Ben Tek Tyre, Taiping (Oct 11) including balancing & alignment
Goodyear Fortera - RM250 - Koh Brothers Melaka (Nov 11)
Michelin XM1 - RM295 - Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)
Michelin XM2 - RM325 - Racing Z Car Service in Bandar Sg Long (Jul 11) (incl Balancing & Alignment)

215/70R15
Dunlop DigiTyreEco EC201 - RM290 Weng Tat Subang Jaya (Oct 11)

265/70R15
Bridgestone HL D683 - RM430 DTM Sg Buloh
Cooper Discoverer AT3 - RM480, Ria Jaya, Sg Petani
Dunlop Road Trekker 2 - RM455, Ria Jaya, Sg Petani,
Falken Ziex STZO4 - RM370 DTM Sungai Buloh
Michelin LTX A/T - RM510 Glenmarie, Shah Alam
Yokohama Geolander ATS - RM360 Jooi Seng, Klang

banyak lagi,cukupler sampai 15ich jer

18 inchi brader plzzz

225/40 n 245/40..

tempeyek
27-06-2012, 01:59 PM
18 inchi brader plzzz

225/40 n 245/40..

sy pakai Goodyear F1 Directional 5 - 225/40/18 RM650 kedai gemok klang.. kt2 jln shapadu..

ejan_
27-06-2012, 02:26 PM
sy pakai Goodyear F1 Directional 5 - 225/40/18 RM650 kedai gemok klang.. kt2 jln shapadu..

boleh review skit tyr nih? mcm nak beli.. assy2 mahal sgt..

tempeyek
27-06-2012, 02:28 PM
boleh review skit tyr nih? mcm nak beli.. assy2 mahal sgt..

tayar ni ok.. tak bising & tak berdengung.. jalan basah pun stedy..hujan lebat pun steady..tapi jgn la pulun laju2 sgt bila time hujan..huhuuhuhu..

aremaf
27-06-2012, 03:18 PM
Bayar mahal sikit utk tayar tak per..

hanya tayar yg menjadi penghubung kereta anda dengan jalanraya


jika sayang nyawa, lebih lah berbelanja sedikit...pun tak de lah mahal sangat..

cari yg braded...macam yokohama atau goodyear..

sebijik mcm nasihat pak cik aku yg lecturer uitm tu..:D

silverchair959
27-08-2012, 10:53 PM
betul ke tayar conti cepat habis bunga dia ??

danzig_08
28-08-2012, 11:46 AM
aku pakai nankang 225/45/18 RM300/sebiji
pakai kt emapt2 sportrim
dah pakai setahun (20k km)
sampai skang ok lg tayar tu
beli kt batu belah Klang...
skang rege RM350 kalo xsilap sbb ada rakan beli sbl puasa aritu

instantmoney
28-08-2012, 12:31 PM
Baru tukar 2 biji FALKEN ZIEX 205/60/R15(indon) RM230x2=rm460.
Upah rm30+alignment+balancing.
Total rm490. :)cgrock

mattop
28-08-2012, 12:40 PM
tukar kat mana yer?

nak carik 205/60R16

Baru tukar 2 biji FALKEN ZIEX 205/60/R15(indon) RM230x2=rm460.
Upah rm30+alignment+balancing.
Total rm490. :)cgrock

sarahakim
28-08-2012, 01:17 PM
Assalam..bro bape boleh dapat harga utk tayar 205/45/16 sebijik?bese harga utk absober n spring bape ea sbijik?

silverchair959
29-08-2012, 02:12 AM
tukar kat mana yer?

nak carik 205/60R16

apa beza dengan 205/55 R16 eh...ketebalan ke

danzig_08
29-08-2012, 09:23 AM
apa beza dengan 205/55 R16 eh...ketebalan ke

ya betul tue

205(lebar tayar)/55(tebal tayar)/R16(size rim)

smoulder88
05-09-2012, 11:57 PM
lari topik ni,,,huhu

aku ada satu kedai melayu yg aku rasa antara kedai terbaik,,tk cekik darah,,kalau rosak cakap rosak, kalau tk rosak cakap tk rosak

kedai tu kat kajang

yg penting,kedai ni harga caj mmg murah,,tk mhl,,mmg puas hati

kalau nk num hp kedai tu,,pm aku :)

kt mane kedai 2??

fadziledel
28-12-2012, 04:33 PM
Assalam..bro bape boleh dapat harga utk tayar 205/45/16 sebijik?bese harga utk absober n spring bape ea sbijik?

wsalam...tayar saiz tu tgk brand gak...falken rm260 gak la..kumho rm245

absober kete pe?

bro_salleh
31-12-2012, 10:14 AM
wsalam...tayar saiz tu tgk brand gak...falken rm260 gak la..kumho rm245

absober kete pe?

Sy abru beli falken zies made in indon 205/55/16 rm 250 sebijik..ok x harga tu?

fadziledel
31-12-2012, 10:20 AM
Sy abru beli falken zies made in indon 205/55/16 rm 250 sebijik..ok x harga tu?

ok dah tu ..kira murah...kat kedai mana tu :-?

bro_salleh
31-12-2012, 05:33 PM
ok dah tu ..kira murah...kat kedai mana tu :-?

Kt pasar basah dengkil..taukey cina tu org panggil panjang

ableze_joepardy
31-12-2012, 06:11 PM
yokohama so far mmg OK. tu dr pgalaman aku sendiri. tp saja nak tukar taste brand lain pulak. :))

bro pakai yoko brape lame leh tahan?

aku br 1st time pakai a drive. tukar ogos 2010 skang dah botak..huhu.. botak palo den..

adamdaniel81
31-12-2012, 06:15 PM
bro pakai yoko brape lame leh tahan?

aku br 1st time pakai a drive. tukar ogos 2010 skang dah botak..huhu.. botak palo den..

yokohama ni aku start pakai tahun 2011 lg bro. dh nak genap 2tahun bunga masih tebal lg. dlm masa 2tahun tu kerap jgk ulang alik balik kg kat kelantan.

safri
12-01-2013, 05:52 PM
hapdet:
br pas menukar tayar keta org umah..

goodyear nct5 205 45 16 rm250 sebiji..

lain2 rege yg sempat ditanye :

saiz 16
goodyear nct5 195 50 16 - rm250/pcs
archilis atr sport 205 45 16 - rm190/pcs
falken - 205 45 16 - rm240/pcs

saiz 15
goodyear nct5 195 55 15 - rm190/pcs
archilis atr sport 195 55 15 - rm165/pcs

sekian.

(12 januari 2013)

PTS TYRE, DANAU KOTA.

hilmi_4601
12-01-2013, 06:00 PM
baru pas g kedai papan tadi tanye harga tayar
falken 195/50/15 rm140 (indonesia)
rm165 (taiwan)

reader
13-01-2013, 11:17 AM
Good year nct 5 195/55/15 rm 180 kat sebelah tesco ampang

saladin2009
13-01-2013, 12:17 PM
Sy abru beli falken zies made in indon 205/55/16 rm 250 sebijik..ok x harga tu?

ada 1 kedai kt klang falken 205/45/16 harga 230.

swissdec
13-01-2013, 12:35 PM
kedai mane yg murah ye,area bangi/kajang...
untuk 205/55r16..
tolong recommend skit... :)

dEEn74
13-01-2013, 01:08 PM
bln 11 lps ada tukar 4 biji tyr brand Rapid 205/40/17 sebijik rm230 kt BT Tyre telok panglima garang..

jemoreng
13-01-2013, 01:11 PM
kedai mana yang murah area sibu sarawak

mix&match
29-01-2013, 08:35 AM
ada survey tayar 205-55-16 firenza rm 200 siap balencing kat kedai depan pasar basah dengkil...falcon dlm 240 kut...tapi rasa firenza blh kurang lg kut..sebab dia buka 210...amik 4 biji dia bg 200...

LipanBara
29-01-2013, 09:03 AM
korang bila beli tayar kene check tahun bila tayar tuh buat...jangan main beli je

kat tayar tuh cuba tengok....mesti ada 4 digit

contoh - 1412

dua digit pertama : 14 - minggu ( max 52 sebab setahun ada 52 minggu)

dua digit terakhir: 12 - tahun 2012

kalau stok tayar baru tuh dah lebih 2 tahun....kalau boleh jangan beli, sebab jangkamasa hayat tayar paling selamat guna 5 tahun sahaja.

mat403
28-02-2013, 11:50 AM
nak update jugak la (28 Feb 2013)..

goodyear 185 55 15 rm660 untuk 4 biji termasuk balancing dan allignment


PTS TYRE, DANAU KOTA.
(sebelah Restaurant Zubaidah)

JackLanun
28-02-2013, 11:58 AM
nak update jugak la (28 Feb 2013)..

goodyear 185 55 15 rm660 untuk 4 biji termasuk balancing dan allignment


PTS TYRE, DANAU KOTA.
(sebelah Restaurant Zubaidah)

murah betul tu....nk try pegi la..:-?

izn
28-02-2013, 12:20 PM
Salam CGrians,

Aku tengah mencari tayar 195/50/rim 16.. Susah betul nak dapat nak2 kalau yang 2nd hand punya. Nak beli baru takde budget lagi RM195/pc.

Ada tak kenkawan yang ada atau ada kontek tayar 2ndhand size mcm di atas? Haritu tanya workshop cina tu cakap akan cuba carik. Dalam RM60-70 sebijik.

Kalau geng2 CG ada kenal, tlg PM eh..

TQ

majuniagadotcom
28-02-2013, 12:23 PM
Salam CGrians,

Aku tengah mencari tayar 195/50/rim 16.. Susah betul nak dapat nak2 kalau yang 2nd hand punya. Nak beli baru takde budget lagi RM195/pc.

Ada tak kenkawan yang ada atau ada kontek tayar 2ndhand size mcm di atas? Haritu tanya workshop cina tu cakap akan cuba carik. Dalam RM60-70 sebijik.

Kalau geng2 CG ada kenal, tlg PM eh..

TQ

saya ada saiz tu.. 4 bj.. bunga 85% +++ archillis..:)cgrock

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=353252&page=52

jimibaik
25-03-2013, 04:22 PM
tyr thn biler tu...mcm murah sesgt...tak tercapai akalku...musti bkn GY...




haaaaaaaaaa....kan betull...

salam..nak tukar p goodyear la.. skang pakai silverstone. 195/50/R15, ada advise?

amaizuddin
27-03-2013, 11:25 AM
Baru call S8 Auto Bangi

165/55/14 Goodyear Ducaro Rm170
165/55/14 Silverstone Powerblitz Rm145

165/60/14 Goodyear NCT5 Rm190

mnazri34
27-04-2013, 02:37 PM
salam kawan2..
nak tanya sket..
kedai tayar murah kat batu pahat tu kat area mana ar?
nama kedai?kalo ada koordinat lagi best.. hehe..

ST1M
27-04-2013, 02:42 PM
MY FAVOURITE SINCE 2006 :

TTH Tyre S/B
38 & 40, JALAN TPP 1/17,
TAMAN PERINDUSTRI PUCHONG,
Puchong 47100, Selangor.

GPS: N3' 1.645' E101' 36.806

Mobile: 012 6565 101

Monday-Friday 9am- 7pm
Saturday 9am- 5pm

bro drummer
07-07-2013, 09:23 PM
lari topik ni,,,huhu

aku ada satu kedai melayu yg aku rasa antara kedai terbaik,,tk cekik darah,,kalau rosak cakap rosak, kalau tk rosak cakap tk rosak

kedai tu kat kajang

yg penting,kedai ni harga caj mmg murah,,tk mhl,,mmg puas hati

kalau nk num hp kedai tu,,pm aku :)

mohon detail :)

z401
07-07-2013, 10:09 PM
mohon detail :)

Salam Bro aku de 1 kedai nak rekemen if nak lah kat rawang auto harraz dekat ngan bangunan mca nama bos dia Sham no phone 0192381040 kedai Melayu kawan aku terbaik boleh tanya dan bincang bro background dia telah berkerja ngan tokey cina selama 10tahun dalam bidang pomen kete termasukn continental car menjadi ahli panel seminar MARA bagi auto baru 2 ni selamat mencuba

bro drummer
07-07-2013, 10:37 PM
Salam Bro aku de 1 kedai nak rekemen if nak lah kat rawang auto harraz dekat ngan bangunan mca nama bos dia Sham no phone 0192381040 kedai Melayu kawan aku terbaik boleh tanya dan bincang bro background dia telah berkerja ngan tokey cina selama 10tahun dalam bidang pomen kete termasukn continental car menjadi ahli panel seminar MARA bagi auto baru 2 ni selamat mencuba

oraite..terima kasih atas info :) terbaik..

z401
07-07-2013, 11:09 PM
oraite..terima kasih atas info :) terbaik..

sama bro aku tolong je bukan promote bro harap2 kita sama2 dapat memajukan orang islam

mns9178
08-07-2013, 03:32 AM
kedai papan tu dekat mana?
ada sape2 blh tlg bagi lokasi alamat ke yg tepat...

dan50
13-08-2013, 02:24 PM
eden mencari tayar saiz 175/65 R14, raya sakan atas jalan jahanam empat2 tayar, sapa tau kat mana murah, kalau brand Goodyear

pogee76
20-08-2013, 01:35 AM
tyr thn bile tu...wa blh bagi yg baruuuuuuuu...rega jauh lebih rendah dr RM270...tp tggi skit dr RM190

slm bro, tayar saiz 13 175/70 baru brp? brand apa yg ada plz pm rege..tq:)cgrock

Ipv7
21-08-2013, 07:27 PM
kedai papan tu dekat mana?
ada sape2 blh tlg bagi lokasi alamat ke yg tepat...


Bro mns9178, disertakan

Hing Leong Tyre Services
134 & 136, Jalan Kapar
41400 Klang, Selangor
Tel: 03-3343 9100

ZharifSofia Exchanger
21-08-2013, 07:43 PM
cuba try autopex tyre kat glenmarie..tayar tau la murah ke tidak..

tp kalau allignment ballancing mmg no 1..situ tempat terbaik aku buat,lepas buat mmg straight habis steering dan x lari langsung..bawak x gegar mmg puas hati la..sbb ada specialist nama ahsan sana experienced punya org...

Ipv7
21-08-2013, 10:31 PM
cuba try autopex tyre kat glenmarie..tayar tau la murah ke tidak..

tp kalau allignment ballancing mmg no 1..situ tempat terbaik aku buat,lepas buat mmg straight habis steering dan x lari langsung..bawak x gegar mmg puas hati la..sbb ada specialist nama ahsan sana experienced punya org...

Alhamdulillah kalau macam tu, selama ni dok buat di Ah Ching kat Seremban je. Tak perlula lagi ke sana bila Bro ZharifSofia inform tempat ni. Tqvm ya bro.

mns9178
21-08-2013, 11:56 PM
Bro mns9178, disertakan

Hing Leong Tyre Services
134 & 136, Jalan Kapar
41400 Klang, Selangor
Tel: 03-3343 9100

TQ bro..
nanti blh try cari...
klu ada mamber CG yg ada gambar kdai papan tu lgi bagus...hehe

Ipv7
22-08-2013, 12:34 AM
TQ bro..
nanti blh try cari...
klu ada mamber CG yg ada gambar kdai papan tu lgi bagus...hehe

Ok disertakan gambar kedai tersebut.

mns9178
22-08-2013, 12:45 AM
Ok disertakan gambar kedai tersebut.

wah tq bro...:)cgrock

Ipv7
22-08-2013, 12:49 AM
Welkem welkem...

nsriza
30-08-2013, 05:42 PM
:)cgrock bagus info yg ada dlm tread ni, boleh jadi rujukan den.

ramos
30-08-2013, 06:22 PM
cuba try autopex tyre kat glenmarie..tayar tau la murah ke tidak..

tp kalau allignment ballancing mmg no 1..situ tempat terbaik aku buat,lepas buat mmg straight habis steering dan x lari langsung..bawak x gegar mmg puas hati la..sbb ada specialist nama ahsan sana experienced punya org...

glenmarie kat mane bro??area pejabat pos glenamarie tu ke?

8itis9
15-09-2013, 09:53 PM
Kedai papan tu pun dah agak mahal jugak la skrg
layanan pun macam brook makyeh jer...

skrng ni kat pekan rawang pun okey rega dia
layanan pun tak la menyakitkan ati cam kedai papan tuh

bro pi pekan rawang arah nak ke ipoh
ada roundabout, tepat kul 12 ada nampak kedai mamak alimaju
masuk ke area kedai-kedai kat situ
boleh nego sampai pakat wat keluar parang....

hee..heee...cuba la
banyak kedai kat situ
sumer kasik harga cun

satu tips:
lepas jer bro tukar tayar
alignment pi buat kedai lain
jgn buat kedai yg sama
nanti kena sembelih balik..

bgus ni. sbb aku slalu kena tipu.

anscom
06-10-2013, 02:17 AM
Kedai papan kat mana detail please,kalu rawang kat mana

helmi maryam
13-11-2013, 11:02 AM
nak tukar tayar nie....bole rekemen kedai tayar yg murah di lembah klang...pertama kali mau tukar tayar nie huhuhu

shah_ae
13-11-2013, 11:36 AM
nak tukar tayar nie....bole rekemen kedai tayar yg murah di lembah klang...pertama kali mau tukar tayar nie huhuhu

kedai aso gombak... cer google...

helmi maryam
13-11-2013, 02:32 PM
kedai aso gombak... cer google...

mmg murah ker?semua jenis tayar ada?

shah_ae
13-11-2013, 03:05 PM
mmg murah ker?semua jenis tayar ada?

mcm2 ade bos...
tayar 16 yg sy pakai skang ni...
kat kedai lain 200 @ lebih...
kat kedai ni 185...

kizwan
13-11-2013, 03:10 PM
PTS Tyre.. #:-S
Fobia aku dengaq nama tuh :mad:
Ken ching khuat :(
Nampak jujur tp penipu...... :(scam
Kalau boleh jauhkanlah..bersepah lg kedai area danau kota tu
Updated:

Brand: Tayar ACHILES ( Tayar Indonesia)
Size: 195/55/15
Harga: RM165/pcs

**4 biji = RM660 siap pasang + aligment + balacing... murah bukan? :))

Nama Kedai:
PTS TYRE
NO,6 JALAN 7/23E,TAMAN DANAU KOTA,SETAPAK,53300,K.L
**TEL- 012-2202160 (Ah Soon)
**TEL- 03-40241008

Tarikh tukar : 24/5/2012

helmi maryam
13-11-2013, 03:32 PM
mcm2 ade bos...
tayar 16 yg sy pakai skang ni...
kat kedai lain 200 @ lebih...
kat kedai ni 185...


tayar apa tuan pakai skrg?

shah_ae
13-11-2013, 04:15 PM
tayar apa tuan pakai skrg?

jenis same mcm tt pakai... tp saiz 16/45/205...

sapit_87
14-11-2013, 04:17 PM
Ok disertakan gambar kedai tersebut.

Yg ni ke kedai papan tu, bkn yg kedai sblh kanan dia tu ke kedai kecik sket

mazfiza
28-11-2013, 10:24 AM
sy nk minta pandangan semua...

tayar apa yg sesuai/bagus utk alza?
pastu leh suggest kedai yg dekat2 area putrajaya...

tq

nakar
28-11-2013, 12:12 PM
kedai papan la..rawang ok gak..
cuma kedai papan ni..banyak pilihan..
mmg murah la...jauh beza rege dari temerloh ni..huhu

yeke kedai papan tu kt rawang? ummmmmmhhhhhhhhh rs mcm dekat kelang je.....

nakar
28-11-2013, 12:13 PM
PTS Tyre.. #:-S
Fobia aku dengaq nama tuh :mad:
Ken ching khuat :(
Nampak jujur tp penipu...... :(scam
Kalau boleh jauhkanlah..bersepah lg kedai area danau kota tu

hahahha Ken ching khuat .........dh kena dh?

kebabom
28-11-2013, 01:00 PM
sape tau kedai tyr baru murah2 area selayang/gombak/setapak??

syahays
28-11-2013, 07:23 PM
yeke kedai papan tu kt rawang? ummmmmmhhhhhhhhh rs mcm dekat kelang je.....

maksud den kedai papan...and kedai kat rawang pon ok..
bukan kedai papan kat rawang..hehe

Kabo
28-11-2013, 07:26 PM
sape duk area sg buloh nak cari tayar murah datang kedai ni...dia ni pemborong tayar. stakat aku survey kedai ni murahlah tapi kalo nak banding ngan kedai tayar klang atau rawang, aku tak pasti

Emkay Tyre Auto Services Sdn Bhd
No. 570 Jalan 1B/2 Bandar Baru Sungai Buloh
47000 Selangor
Tel : 03-6156 3645, 03-6140 5504, 03-6157 3720
HP : 019-261 2847 Ah Chun

http://i997.photobucket.com/albums/af92/kaboterbang/DSC_1444_zps1ae19fcf.jpg (http://s997.photobucket.com/user/kaboterbang/media/DSC_1444_zps1ae19fcf.jpg.html)
http://i997.photobucket.com/albums/af92/kaboterbang/DSC_1445_zpsda1039d2.jpg (http://s997.photobucket.com/user/kaboterbang/media/DSC_1445_zpsda1039d2.jpg.html)

cuping
28-11-2013, 07:58 PM
klang masih lagi pegang tayar murah hehe

sygdanish7
29-11-2013, 11:04 AM
yg kat ampang tu murah tak kedai tayar ngan rim sukan dia?? tgk kat mudah mcm murah je dia advertise.. tapi takut ada hidden cost yg lain.. sapa2 pernah try

fadziledel
29-11-2013, 11:17 AM
yg kat ampang tu murah tak kedai tayar ngan rim sukan dia?? tgk kat mudah mcm murah je dia advertise.. tapi takut ada hidden cost yg lain.. sapa2 pernah try

tak silap tu rege sipa trade in tu...cer call tanya

stonz
29-11-2013, 11:17 AM
klang masih lagi pegang tayar murah hehe

Bg la alamat skali bro

Tt, update ler alamat kedai yg murah kt page depan

sygdanish7
29-11-2013, 11:26 AM
oo kalo tak trade harga lain la ye.. tq :D

tak silap tu rege sipa trade in tu...cer call tanya

balang
29-11-2013, 11:48 AM
banyak kedai cina je tengok, kedai melayu punya takdak ka?? cer bagi tengok..den pun nak ganti gak ni 2 bijik keta..

hyip-otai
29-11-2013, 04:52 PM
2 bln lepas tukar masuk rim sukan.. size 16" tayar jenama goodrich indon mari 205/50/16... just topup rm1100 jo... rim asal tradein.. kat rawang town dekat bsn. Jika Nak murah jgn dtg time weekend dtg time koje.. :)

balang
08-12-2013, 12:22 PM
up sapa ada kedai melayu tukar tayar kat bangi yang jujur punya..kasi tau sini..

CyberMachine
08-12-2013, 12:28 PM
kalau tukar tayar..

mesti diorang pujuk trade in sport rim skali...

camne diorang boleh untung ek?? sport rim yang dah trade in tu diorang buat ape

ayie206
17-12-2013, 11:06 AM
sape duk area sg buloh nak cari tayar murah datang kedai ni...dia ni pemborong tayar. stakat aku survey kedai ni murahlah tapi kalo nak banding ngan kedai tayar klang atau rawang, aku tak pasti

Emkay Tyre Auto Services Sdn Bhd
No. 570 Jalan 1B/2 Bandar Baru Sungai Buloh
47000 Selangor
Tel : 03-6156 3645, 03-6140 5504, 03-6157 3720
HP : 019-261 2847 Ah Chun

http://i997.photobucket.com/albums/af92/kaboterbang/DSC_1444_zps1ae19fcf.jpg (http://s997.photobucket.com/user/kaboterbang/media/DSC_1444_zps1ae19fcf.jpg.html)
http://i997.photobucket.com/albums/af92/kaboterbang/DSC_1445_zpsda1039d2.jpg (http://s997.photobucket.com/user/kaboterbang/media/DSC_1445_zpsda1039d2.jpg.html)

pasang sekali or tak ni?

Kabo
17-12-2013, 03:03 PM
pasang sekali or tak ni?

harga siap pasang & alingment
kalo nak pasang sendiri tolak RM8 satu tayar

haritu aku angkat tayar yokohama c-drive 205/55/16 RM310 sbijik