PDA

View Full Version : peluang belajar bidang kemahiran di IKBN secara percuma


adamdaniel81
06-01-2012, 07:59 PM
kemasukkan adalah SEPENUH MASA ke ikbn dusun tua, hulu langat, selangor darul ehsan SAHAJA.

kursus yg ditawarkan

1. Pendawaian Elektrik- SUDAH PENUH
2. Elektronik Industri
3. penyejuk & penyaman udara
4. Ketuk- Mengetuk dan Semburan Cat
5. Mekanik Kenderaan Perdagangan
6. Mekanik Jentera Berat
7. Mekanik Kenderaan Motor- SUDAH PENUH
8. Lanskap Pembinaan
9. Pembuat Perabut dan Hiasan Dalaman.
10. mekanik industri.
11. Pemesim Am.
12. Kimpalan Gas dan Arka.

kelebihan

a. duit saku rm100 sebulan.
b. kemudahan makan minum dan asrama percuma.
c. kemudahan sukan dan gim.
d. kemudahan perubatan.

syarat

i. berumur 18-29tahun
ii. sekurang2nya ada kelulusan spm
iii. bujang.
iv. sihat tubuh badan.
v. tiada rekod jenayah lampau.
vi. tidak rabun warna- utk jurusan pendawaian elektrik.

perhatian

aku cuma sekadar tolong tanpa mengenakan apa-apa bayaran.:)

kemasukkan adalah kadar segera.

sila pm aku jika berminat SAHAJA.

tempat tertakluk kepada kekosongan semasa.

kemasukkan hanya ke ikbn dusun tua.:)paid


Untuk pertanyaan lanjut sula hubungi:

En Nik Syaful : 019-9552063

En Mohd Hafiz : 013-3552114

En Norfahmy : 013- 5985658

pokshark
06-01-2012, 08:04 PM
salams...dusun tua di mana?

pue22
06-01-2012, 08:06 PM
dusun tua je?. tempat lain xde ke?.

adamdaniel81
06-01-2012, 08:06 PM
salams...dusun tua di mana?

dusun tua, hulu langat selangor.

adamdaniel81
06-01-2012, 08:07 PM
dusun tua je?. tempat lain xde ke?.

aku cuma boleh uruskan kemasukkan ke ikbn dusun tua sahaja.

pue22
06-01-2012, 08:10 PM
mcm staff ikbn je ni.. aku nak masukkan anak buah aku kat kinarut, dah apply online tp xdpt.. bkn rezeki anak buah aku la blajar kat situ.. nak hantar kat smjg, jauh sangat..

adamdaniel81
06-01-2012, 08:12 PM
mcm staff ikbn je ni.. aku nak masukkan anak buah aku kat kinarut, dah apply online tp xdpt.. bkn rezeki anak buah aku la blajar kat situ.. nak hantar kat smjg, jauh sangat..

cuba tuan call bahagian pengambilan pelajar di ikbn kinarut... insyaAllah jika ada kekosongan tuan boleh masuk terus pada 11/1..

subhi06
06-01-2012, 08:17 PM
Adik ana nak masuk...mcm mane nak apply..dia dari IKM, sekarang ni tengah praktikal...bulan 5 baru hbs...anta boleh tolong ?

sayur kampung
06-01-2012, 08:22 PM
kalau pmr jer ader camno tt??

adamdaniel81
06-01-2012, 08:25 PM
Adik ana nak masuk...mcm mane nak apply..dia dari IKM, sekarang ni tengah praktikal...bulan 5 baru hbs...anta boleh tolong ?

knapa x terus sambung di IKM? skrg tahap berapa?

adamdaniel81
06-01-2012, 08:26 PM
kalau pmr jer ader camno tt??
skrg ni minimum syarat kemasukkan kena ada SPM. gagal semua subjek pun xpe. aku akan cuba tolong.

pue22
06-01-2012, 08:31 PM
ok.. terima kasih banyak2 tt..

decalXsia
06-01-2012, 08:32 PM
kursus sepenuh masa ke ni?
2 tahun kan?

adamdaniel81
06-01-2012, 08:35 PM
ok.. terima kasih banyak2 tt..

oh ok.. no hal punya :p.

1st intake dah masuk 4/1 ari tu..

utk 2nd intake pada 11/1

adamdaniel81
06-01-2012, 08:37 PM
kursus sepenuh masa ke ni?
2 tahun kan?

2tahun hanya utk kursus pendawaian elektik PW2.

tempoh latihan bergantung atas kursus latihan yg di ambil.

kat sini kursus yg ditawarkan dari tahap 1- tahap 3.

x lama lagi tahap 4 akan menyusul jika dapat kelulusan drp pihak KBS.

subhi06
06-01-2012, 08:37 PM
dia ambil sijil pemesinan.Dia nak sambung diploma..setahu ana IKBN ada dip..

snip3r
06-01-2012, 08:43 PM
part time ade x?

adamdaniel81
06-01-2012, 08:43 PM
dia ambil sijil pemesinan.Dia nak sambung diploma..setahu ana IKBN ada dip..

utk diploma pemesin am... kursus tu hanya ada ditawarkan di ikbn pagoh, johor @ iktbn sepang, selangor.

adamdaniel81
06-01-2012, 08:44 PM
part time ade x?

part time hanya utk pendawaian elektrik.

zord89
06-01-2012, 09:02 PM
boleh pm x pasal part time pdawaian elktrk kat ikbn..bg dtail ckit..
thanks tt

isolectwar
06-01-2012, 09:13 PM
part time hanya utk pendawaian elektrik.

mcm berminat jer nie...
TT, kasi info kt teman gak yer... :D

mzak
06-01-2012, 10:10 PM
Seronok masuk IKBN woooooo...
makan minum tempat tinggal belajar semua freeee...:D:D
Aku salah sorang bekas penuntut IKBN...:):)

faisal_moukei
07-01-2012, 12:22 AM
(salaam)
Adoi...
Eden dah kawen..
:p
tak dapat la nak apply..

yg mencari ilmu
faisal_moukei

had_stylez
07-01-2012, 12:29 AM
uit . . TT ni staff IKBN DUSUN TUA ke ? saya ex student kat situ . . huhu :p

adamdaniel81
09-01-2012, 07:17 AM
mcm berminat jer nie...
TT, kasi info kt teman gak yer... :D

buat masa ni aku uruskan pengambilan utk yg sepenuh masa sahaja. :)

adamdaniel81
10-01-2012, 12:40 PM
no hp pegawai utk urusan pendaftaran & kemasukkan ke IKBN Dusun Tua sudah di update. sila hubungi pegawai berkenaan utk sebarang pertanyaan. TQ

maxpix
10-01-2012, 12:46 PM
masuk ikbn ni,,bagus untuk kemahiran dan mendisiplinkan diri,,,kita cuma bawak badan dan telor jer...kat sana semua lengkap.....semua dibaginyer,,,,kenangan suka duka pahit manis akan dilalui,,,
aku x student ikbn peretak 98...:D:D