PDA

View Full Version : Others Senjata Yang Patut ada di dalam kereta?Ada Pengalaman Di Samun/Orang Serang?Sharekan!


zaimi2
02-01-2012, 10:04 PM
salam semua jum sembang2..

sekarang ni di malaysia tak selamat dari di samun/rompak/rogol/curi kereta dan bermacam2 perkara lagi..

lagi2 di jalan raya biasa/jalan highway,kawasan RNR
kawasan2 sunyi dan lain2 kawasan yang menjadi target penjenayah..

so jum kita share apa jenis senjata,di mana nak dapat,cara guna untuk melindungi diri kita.dan pastikan jenis senjata itu bukan senjata seperti perang,karambit dan sebagainya melanggar undang2 malaysia.. 6 sebatan OoOo ..

saya mulakan perkongsian dengan

HAMMER BESAR

leh ketuk kepala orang 2..mudah di dapati dan x menimbulkan syak wasangka..

kayu

kayu/rotan panjang yang di simpan di bawah tempat duduk kereta..


pepper spray...

sembur kat muka orang 2 pas 2 tibai/or larikan diri


ada lagi x?

kalau leh senjata yang lawanyer ada parang,pisau dan kayu.. (penjenayah suka guna)
sila share kan kat sini

zerkz
02-01-2012, 10:18 PM
handle lock.. ynag macam kayu base ball tu.. aku ada satu.. tapi..... kualiti kene tengok la.. aku punyer dah longgar2 sikit..

Cynical_Cakcibor
02-01-2012, 10:19 PM
stun gun :D

rustam
02-01-2012, 10:22 PM
Cota tak leh ke :D

b0b0y
02-01-2012, 10:25 PM
kayu besbol..

kuhik
02-01-2012, 10:30 PM
kalau lah boleh bawak pistol..

aqhaziq
02-01-2012, 10:33 PM
aku sedaikan rotan je, yg lain xberani nak taruk

zamreda
02-01-2012, 10:34 PM
keberanian!!...tu yng penting..

albxx83
02-01-2012, 10:35 PM
aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/Carlockins_450x300.jpg

naz84
02-01-2012, 10:35 PM
http://i02.i.aliimg.com/img/pb/876/109/253/1276219120697_hz-myalibaba-web8_497.JPG

yg ni mantap...keras n padu...tp kena tgk kualiti gak..jgn bli kt uptown punya..

EZRIN
02-01-2012, 10:36 PM
kayu golf dari no 1 hingga 9

skyside
02-01-2012, 10:37 PM
keberanian!!...tu yng penting..

ya .aku setuju.
yg penting belajar la apa2 ilmu martial art supaya kita ni tak kosong bila berhadapan kecemasan.
InsyaAllah dgn tangan kosong pun blh menang dgn izin Allah.:)

mr.gabanz
02-01-2012, 10:39 PM
aku rasa senjata yg penting adalah pengalaman + keberanian + masuk air..

cuz klu mula2 kene mmg tergamam beb..korang akan blur sampai xleh buat ape,tapi bile dah penah kene..dah tawu da caranye..

alaa..simpan je pisau rambo bawah seat..

-RIZUAN-
02-01-2012, 10:40 PM
bawak pancing,jaring,kotak alat pancing..lps tu bawak parang skali..

lambda123
02-01-2012, 10:40 PM
aku nyer beg berisi batu. libas jer konfirm ICU.

qba437
02-01-2012, 10:41 PM
berserah jer..baca doa..ada senjata kalu tak pandai/tak sempat guna..rugi juga

amuk293
02-01-2012, 10:41 PM
klu cota salah tak disisi undang2??cota yg boleh memanjang tu...

qba437
02-01-2012, 10:42 PM
klu cota salah tak disisi undang2??cota yg boleh memanjang tu...

baik bawa kayu hoki kalu macam tuh..kata buat traning :D

amuk293
02-01-2012, 10:47 PM
baik bawa kayu hoki kalu macam tuh..kata buat traning :D

wah..klu bawak kayu hoki dah macam samseng filem tamil ni.. :))

-RIZUAN-
02-01-2012, 10:47 PM
senang jer..bawak je la apa korang nak bawak..
jgn pistol/senapang sudah..polis thn ckp la

"kalau ada org nak samun encik tkper..encik ada pistol..saya mcm mana??"
:)):)):))

polis ni tgk jugak perilaku/situasi/gerak geri kita..
bukan semua keter dia nak cek..lain le pepagi2 buta balik clubbing muka ketoyong,betina bersusun dlm keter..mmg kena cek la

apokalipso
02-01-2012, 10:50 PM
aku dah memang standbykan stereng lock ..

rasanya dah ok kot ..

nazu
02-01-2012, 10:56 PM
lastik ok x?

kaYaIlmu
02-01-2012, 11:03 PM
stering lock je la ada...dlu aku bawak parang ...lepas baca lam internet xleh ,aku tinggal dah...:D

decalXsia
02-01-2012, 11:05 PM
bawak asid..
simbah jek menggelupor ko...

t-rex
02-01-2012, 11:36 PM
kayu hoki...

Jeb
02-01-2012, 11:40 PM
aku standby kayu golf..pak mentua aku kasi...ekekekeke

zaimi2
02-01-2012, 11:47 PM
aku rasa kayu golf best gak

lagi satu

korang tahu tak rantai motor? itu pun leh di jadikan senjata

lepas 2 timechange ape entah kat motor 2...halus jer ...buat mcm pemegang..itu kalau libas...sedap

elan
02-01-2012, 11:51 PM
Aku bawa cota besi yg boleh memanjang tu kat sebelah seat driver....

bob76
02-01-2012, 11:56 PM
aku bawak cutter jer, dgn letak sikit brg2 kraftangan, konon2 buat kerja kraf...

Ariff81
03-01-2012, 12:09 AM
biasanya penyerang akan tahan kita dan datang kt pintu keta kita,
ada snjata pn x guna, nk kena lawan lagi, kalau menang xpe la,
guna asid je, masukkn dalam pistol air, dia rapat tembak je, msti mgelupur tp jalan ..

rayz
03-01-2012, 12:12 AM
bawak panah boleh tak tt.

a2emay
03-01-2012, 12:13 AM
dalam keta aku memang ada cable letrik / telefon yg besar tuh... hahaha

husen
03-01-2012, 12:17 AM
Aku rkomen lock streng...kbnyknnye smua org ada...lg 1 x mnyelahi undang2...klau kite smpan plik plk kne than...aku sndri pun stdby streng lock...tgok pd kdaan bro...

b0b0y
03-01-2012, 12:19 AM
aku rasa kayu golf best gak

lagi satu

korang tahu tak rantai motor? itu pun leh di jadikan senjata

lepas 2 timechange ape entah kat motor 2...halus jer ...buat mcm pemegang..itu kalau libas...sedap

timingchain..

etot
03-01-2012, 12:20 AM
Letak saja benda2 keras dan berat yg boleh dijadikan senjata dan senang dicapai..yg boleh digunakan untuk sebagai pemukul ke atau boleh buat besut penyamun..:D

ca5h_c0nv3rt3r
03-01-2012, 12:25 AM
Aku simpan batang paip besi kat bwh sit.. Selain boleh dijadikan senjata, boleh juga guna time nak bukak tayar..sambungkan kat pembukak tayar tu biar panjang dan senang nak pulas

talong
03-01-2012, 12:34 AM
aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/Carlockins_450x300.jpg

aku pon simpan yg ni dalam keter, letak tepi seat driver...
apa2 kemungkinan yg berlaku, senang nak dicapai dek tangan...
kalaupon kena tahan dek polis, alasan kukuh just utk lock stering, bukan senjata berbahaya..:)cgrock

talong
03-01-2012, 12:36 AM
aku rasa kayu golf best gak

lagi satu

korang tahu tak rantai motor? itu pun leh di jadikan senjata

lepas 2 timechange ape entah kat motor 2...halus jer ...buat mcm pemegang..itu kalau libas...sedap

rantai mesin pemotong balak lagi best nak libas...:p
gurau jer, bang :D

ap3k
03-01-2012, 12:55 AM
kayu baseball, xpon blck jack...pndk n leh d pnjg kan

revok
03-01-2012, 01:09 AM
Lastik okpe standby kacang2 basikal kna confirm biul...

wisteria
03-01-2012, 11:13 AM
dulu dalam keta ada parang
sekarang ni xde dah
takut nanti polis check ingat nak buat apa plak ngan parang tu

padahal parents aku jual kepek pisang dulu
so standby parang dlm keta kot2 on the way p mana2 jumpa kebun pisang, leh p beli...

hehehe

slayrox10
03-01-2012, 11:25 AM
condom:">:">

ad-din
03-01-2012, 11:31 AM
cotabesi yang macam ariel kereta tu.....letak kat handbreak...sapa pun tak tahu...saya pernah belasah mat rempit guna tu sebab himpit kereta saya....pecah gak topi kekedar dia...

fly3930
03-01-2012, 11:37 AM
Aku cuma simpan spannar size 32 kat bawah carpet tempat driver. Kenapa spannar besar? Sebab bentuk dia leper senang nak letak dalam kat bawah carpet tempat driver, so bila pijak kat tempat driver tak rasa sgt cause leper. Macam tukul ni pada aku susah skit sebab bentuk kayu dia silinder. Setakat sekarang aku pernah pakai sekali saja. Masa tu aku dah bagi signal nak parking, tapi aku lajak kedepan skit sebab nak masuk bontot keta dulu tiba ada mamat mana tak tau pi masuk terus parking tu. Aku pun keluar sambil letak spannar besar tu kat dalam poket depan jeans aku, saja nak bagi nampak terbonjol keluar macam tu. Pergi kat keta tu terus cakap elok2 "Adik bleh tolong kluar tak sebab abang nak masuk tempat Parking ni" Aku nampak budak tu asyik pandang spannar tu saja sampai tak berkelip2, lepas dia hangguk kepala angkat tangan terus reverse keta. Dalam hati aku nasib baik dia reverse, kalau tak letih jugak aku nanti (tiga orang jantan dalam keta tu bai). Betullah kata orang kalau kita buat baik akan di balas baik. Cakap baik2 kat dia terus reverse.. Ingatlah semua BUDI BAHASA AMALAN KITA :)

farizhelmi
03-01-2012, 11:40 AM
aku simpan cota yg leh panjang pendek..beli kt jln pasar...agak2 cota x jln..stering lock pun ade..hahaha

black_apple
03-01-2012, 11:49 AM
aku ltak pisau saber...
skali tgk mcm besi biase je..
klu bkak bkak br de pedang kontot..

anakmalaya
03-01-2012, 11:52 AM
simpan keris boleh ke? haha.. baru la macam pahlawan melayu..

PainKiller
03-01-2012, 12:01 PM
Aku pulak bawa tiang katil (saiz kayu besball)
kalu kena tang kepala pecah woo..

satriahitam
03-01-2012, 12:04 PM
kete aku adr lipas, semut ngan labah2... leh jadi senjata tu... tapi tok guru aku kata tangan aku nie dah jadi senjata dah... so x yah la bwk menda lain.... tapi kedegilan aku masih ada, so aku adr la bwk 'buku lima' ngan 'stungun bztt bztt' kat bawah seat.... sepupu aku dlm kete adr pistol (sbb dia UTK), biras aku adr parang, kuku kambing, memacam rod besi tajam (keje kontraktor buat rumah), adik ipar aku xder apa2, sbb dia kuar jer adr escot ikut klau dia nak (sbb dia majestrit)... balik kg semua jadi champion...

khairuls
03-01-2012, 12:07 PM
bawak jin :D

nimda
03-01-2012, 12:12 PM
tasser gun

thetu5
03-01-2012, 12:13 PM
bawak jer kain kapan terus..

giant.1989
03-01-2012, 12:25 PM
Aku simpan kayu buluh..hehe..

honeydew
03-01-2012, 12:44 PM
fuh kawan aku letak parang, hammer ngan pisau rambo..seram sejuk aku naik kereta dia

Don Malaya
03-01-2012, 12:45 PM
Try pki cangkul...klu polis tahan...ckp laa baru balik berkebun ")

http://malaysiana.pnm.my/Alat%20Tradisonal/petani_cangkul_files/cangkul%20besar6.jpg

qarzza
03-01-2012, 01:01 PM
biasanya penyerang akan tahan kita dan datang kt pintu keta kita,
ada snjata pn x guna, nk kena lawan lagi, kalau menang xpe la,
guna asid je, masukkn dalam pistol air, dia rapat tembak je, msti mgelupur tp jalan ..

cair la pistol air tuh...

gaban_baik
03-01-2012, 01:08 PM
Kayu hoki ngan bola hoki... kalau polis tanya ckp player hoki... tp kalau boleh siapkan ngan kasut sukan dan stukin panjang... :D:D:D

ExAvantz
03-01-2012, 01:09 PM
AK47 ... hehehe

suaji
03-01-2012, 01:17 PM
hehe ^_^
-kayu baseball
-buku lima

skrg ni geram jenis kalo org memandu nak tunjuk samseng.. dia ingat dia sorang je ke leh tunjuk samseng?..

suaji
03-01-2012, 01:20 PM
Try pki cangkul...klu polis tahan...ckp laa baru balik berkebun ")

http://malaysiana.pnm.my/Alat%20Tradisonal/petani_cangkul_files/cangkul%20besar6.jpg

malam pun bkebun yaa encik?.. :)) :))

kalo aku suke letak brg yg bwh seat or tepi senang nak capai..
ni kalo besar2, mana sempat nak g bkk bonet lg..
kena blasah dulu.. #:-S #:-S

userun
03-01-2012, 01:22 PM
aku bawa duit banyak, penyamun or samseng datang, kasi aa duit suruh diorang g main jauh2..:cool:

lelakiselamanya
03-01-2012, 01:24 PM
member aku ade bawak benda ni...senang nak potong kepala orang
http://2.bp.blogspot.com/_x7ajyufeQTk/TPsLcgDeQHI/AAAAAAAAACw/obhFA8ltNhc/s1600/265_hole-saw.jpg

edrusli
03-01-2012, 01:27 PM
mmg elok ada kalau ada senjata utk stanby.. tapi kalau aku selagi ada peluang cabut, aku cabut jer. tapi kalau pisau dah dok kt leher, bg jer laa

northbioasli
03-01-2012, 01:30 PM
biasanya penyerang akan tahan kita dan datang kt pintu keta kita,
ada snjata pn x guna, nk kena lawan lagi, kalau menang xpe la,
guna asid je, masukkn dalam pistol air, dia rapat tembak je, msti mgelupur tp jalan ..

betui..gaya nak lawan kene tendang pintu keta..kayu kemana..golok kemana :))

feroz3004
03-01-2012, 01:30 PM
Aku standby stering lock je bwh seat,
stun gun sape tau mana leh beli ye? nk cr yg jual underground x jmpa2 g,

northbioasli
03-01-2012, 01:31 PM
Try pki cangkul...klu polis tahan...ckp laa baru balik berkebun ")

http://malaysiana.pnm.my/Alat%20Tradisonal/petani_cangkul_files/cangkul%20besar6.jpg

kebun apa atas hiway bang :eek:

wisteria
03-01-2012, 01:32 PM
member aku ade bawak benda ni...senang nak potong kepala orang
http://2.bp.blogspot.com/_x7ajyufeQTk/TPsLcgDeQHI/AAAAAAAAACw/obhFA8ltNhc/s1600/265_hole-saw.jpg

ni pun ada jugak dalam keta dulu :">

northbioasli
03-01-2012, 01:32 PM
Aku cuma simpan spannar size 32 kat bawah carpet tempat driver. Kenapa spannar besar? Sebab bentuk dia leper senang nak letak dalam kat bawah carpet tempat driver, so bila pijak kat tempat driver tak rasa sgt cause leper. Macam tukul ni pada aku susah skit sebab bentuk kayu dia silinder. Setakat sekarang aku pernah pakai sekali saja. Masa tu aku dah bagi signal nak parking, tapi aku lajak kedepan skit sebab nak masuk bontot keta dulu tiba ada mamat mana tak tau pi masuk terus parking tu. Aku pun keluar sambil letak spannar besar tu kat dalam poket depan jeans aku, saja nak bagi nampak terbonjol keluar macam tu. Pergi kat keta tu terus cakap elok2 "Adik bleh tolong kluar tak sebab abang nak masuk tempat Parking ni" Aku nampak budak tu asyik pandang spannar tu saja sampai tak berkelip2, lepas dia hangguk kepala angkat tangan terus reverse keta. Dalam hati aku nasib baik dia reverse, kalau tak letih jugak aku nanti (tiga orang jantan dalam keta tu bai). Betullah kata orang kalau kita buat baik akan di balas baik. Cakap baik2 kat dia terus reverse.. Ingatlah semua BUDI BAHASA AMALAN KITA :)

cari ajerlah parking lain..kang bagus...adeh..parking pun leh gaduh ka ~X(~X(

cheagil
03-01-2012, 01:37 PM
cari ajerlah parking lain..kang bagus...adeh..parking pun leh gaduh ka ~X(~X(
ya betolll..
kalau kat bukit bintang ,saper masuk dulu itulah tempat parking dia..
ada ke pulak nak masuk buntut dululah..ambik angle cantikla..dan aper jer lah...

wira2597
03-01-2012, 01:40 PM
parang letak bawah seat...standby apa2hal...setakat ni guna utk tebang pokok ceri dpn umah je...:p

slayer7815
03-01-2012, 01:42 PM
pistol mainan hehehe

ooz
03-01-2012, 01:44 PM
paling bagus apa nama tu taser gun ek?
yang renjat elektrik tu..
mana nak beli?

kalu kantoi ngan polis pun buleh la sorok sana sini..
kalu batang besi/parang sure kantoi meh..

ooz
03-01-2012, 01:45 PM
paling bagus apa nama tu taser gun ek?
yang renjat elektrik tu..
mana nak beli?

kalu kantoi ngan polis pun buleh la sorok sana sini..
kalu batang besi/parang sure kantoi meh..

noblegold
03-01-2012, 01:48 PM
aku sedaikan rotan je, yg lain xberani nak taruk

Kalau ekor pari ????

8553318
03-01-2012, 02:01 PM
Rotan kena ada..panjang lengan sesuai la nk tibai org

luhur_lestari
03-01-2012, 02:01 PM
Kalau ekor pari ????

yg tu lagi mantap..hehe

snipers
03-01-2012, 02:11 PM
Aku ada spana adjusteble yang besar belakang boot aku. Pernah terjadi satu pengalaman yang aku sendiri tidak sangka akan berlaku. Aku hampir terlibat dlm pergaduhan. Kes ia gini...

Sama dalam perjalanan ke Alor Star dari Kangar , Aku, isteri, anak kecik umur 1 tahun 6 bulan serta 2 anak sedara dan seorang kakak ipar, telah berhenti di sebuah station minyak shell di simpan empat perlis. sebelum masuk ke station minyak tu, aku dah ternampak sebuah kereta civik kuning yang berhenti agak jauh jugak dari pam minyak, lebih kurang 3 biji kereta jaraknya dari pam minyak tersebut.

Maka aku sangkakan kereta itu sengaja duduk jauh2, mungkin ada sesuatu yg dia perlu buat sebelum masuk menuju ke pam. Tetapi sebelumm itu aku dah slow kereta untuk melihat orng dlm kereta kuning tu, mana tahu kot dia nampak aku dan terus nak masuk ke pam. Mungkin jugak dia tunggu giliran. Tapi orng tu tertunduk tunduk seperti mencari sesuatu. Aku pun terus masuk ke pam minyak. Di pam minyak tu ada ruang kosong 2 belah, kiri dan kanan. Jadi oleh kerana aku punya tangki sebelah kiri, maka aku masuk terus menuju ke pam sebelah kanan.

Aku keluar dari kereta terus menuju ke tempat bayar. Bila aku keluar untuk isi minyak, aku tengok kereta kuning tu paking rapat kat belakang aku, sampai anak sedara aku nak buka boot pun susah. Aku pergi ke kereta kuning tu aku minta secara elok supaya dia undurkan sedikit kereta dia takut nanti tercalar kereta dia paking rapat2 gitu. Anda semua nak tahu apa orng tu kata kat aku.. dia kata aku ***** ******* maki maki semua keluar, aku tanya apasal, dia kata aku potong line dia masa beratur isi minyak tadi. AKu kata, kalau aku potong line dia tadi secara paksa, camana aku boleh masuk ke pam dengan senang. terus dia maki lagi kata aku *****... siap jerit2 lagi, habis semua orng dengar. Tak per aku kata.. tunggu sat, aku isi minya dulu.

Semasa aku isi minyak, mamat tu duk perhati aku dengan rasa tak puas hati, Aku sendiri pun tak puas hati. secara tiba tiba mamat tu keluar dari kereta dia seperti nak serang aku, aku pun buka boot belakang, capai spana besar tu ( spana tu saiz besar, adik ipar aku guna buat baiki backhoo ), terus aku nak hayung kat kepala dia. Tiba tiba aku dengar suara isteri aku jerit panggil aku masuk kereta. Terus tak jadi hentak. Kalau tidak ni... pecah kepala mamat tu.

angah_ayu
03-01-2012, 02:13 PM
dalam keta aku ade rotan pnjng, kayu besbol n hammer...
dl bwk parang je, tp ayh plak bising... huhuhu

userun
03-01-2012, 02:24 PM
Kalau ekor pari ????

sedap buat asam pedas..

userun
03-01-2012, 02:28 PM
Aku ada spana adjusteble yang besar belakang boot aku. Pernah terjadi satu pengalaman yang aku sendiri tidak sangka akan berlaku. Aku hampir terlibat dlm pergaduhan. Kes ia gini...

Sama dalam perjalanan ke Alor Star dari Kangar , Aku, isteri, anak kecik umur 1 tahun 6 bulan serta 2 anak sedara dan seorang kakak ipar, telah berhenti di sebuah station minyak shell di simpan empat perlis. sebelum masuk ke station minyak tu, aku dah ternampak sebuah kereta civik kuning yang berhenti agak jauh jugak dari pam minyak, lebih kurang 3 biji kereta jaraknya dari pam minyak tersebut.

Maka aku sangkakan kereta itu sengaja duduk jauh2, mungkin ada sesuatu yg dia perlu buat sebelum masuk menuju ke pam. Tetapi sebelumm itu aku dah slow kereta untuk melihat orng dlm kereta kuning tu, mana tahu kot dia nampak aku dan terus nak masuk ke pam. Mungkin jugak dia tunggu giliran. Tapi orng tu tertunduk tunduk seperti mencari sesuatu. Aku pun terus masuk ke pam minyak. Di pam minyak tu ada ruang kosong 2 belah, kiri dan kanan. Jadi oleh kerana aku punya tangki sebelah kiri, maka aku masuk terus menuju ke pam sebelah kanan.

Aku keluar dari kereta terus menuju ke tempat bayar. Bila aku keluar untuk isi minyak, aku tengok kereta kuning tu paking rapat kat belakang aku, sampai anak sedara aku nak buka boot pun susah. Aku pergi ke kereta kuning tu aku minta secara elok supaya dia undurkan sedikit kereta dia takut nanti tercalar kereta dia paking rapat2 gitu. Anda semua nak tahu apa orng tu kata kat aku.. dia kata aku ***** ******* maki maki semua keluar, aku tanya apasal, dia kata aku potong line dia masa beratur isi minyak tadi. AKu kata, kalau aku potong line dia tadi secara paksa, camana aku boleh masuk ke pam dengan senang. terus dia maki lagi kata aku *****... siap jerit2 lagi, habis semua orng dengar. Tak per aku kata.. tunggu sat, aku isi minya dulu.

Semasa aku isi minyak, mamat tu duk perhati aku dengan rasa tak puas hati, Aku sendiri pun tak puas hati. secara tiba tiba mamat tu keluar dari kereta dia seperti nak serang aku, aku pun buka boot belakang, capai spana besar tu ( spana tu saiz besar, adik ipar aku guna buat baiki backhoo ), terus aku nak hayung kat kepala dia. Tiba tiba aku dengar suara isteri aku jerit panggil aku masuk kereta. Terus tak jadi hentak. Kalau tidak ni... pecah kepala mamat tu.

aku rase mcm pernah tengok kete civic kuning tu sekitar perlis.. :-?

safa69
03-01-2012, 02:28 PM
pistol aja...hehehehe

snipers
03-01-2012, 02:31 PM
aku rase mcm pernah tengok kete civic kuning tu sekitar perlis.. :-?

Selepas kes tu aku masih mencari lagi kereta tu, tapi tak jumpa. masih tak puas hati . plat dia start dengan PCM

hairy84
03-01-2012, 02:37 PM
aku bawak kamus dwi bahasa

northbioasli
03-01-2012, 02:43 PM
bawak ajer pistol mainan...sorok bawah baju..bila dia nak buat mcm best...cakap ajer " bang dah hidup lama ka bang" sambil tunjuk pistol tuh..tp muka kene gengster la :))

ikhmal_ok
03-01-2012, 02:50 PM
cari rotan panjang 3 kaki 1/4 saiz 1 1/4 inci. kelebihan rotan ni ringan, laju dan tidak dikira sebagai senjata jika ditahan polis. simpan sebelah seat depan.

untuk mengeraskan rotan, bakar sehingga perang setiap 3 inci panjang. contohnya boleh rujuk link di bawah;

http://www.hatashita.com/productcart/pc/catalog/detail/hes26s.jpg

bondzzeta
03-01-2012, 02:54 PM
katana and samurai...

iswaraburuk
03-01-2012, 02:54 PM
pedang samurai ok tak?rasanya pistol lg bagus:D

art_director
03-01-2012, 03:01 PM
senjata tu semua harus diiringi dengan niat dan bismillah dan tawakkal kpd Allah S.W.T :) supaya semua selamat senjata pun tak makan diri.

ikhmal_ok
03-01-2012, 03:09 PM
untuk keselamatan dari pecah cermin kereta boleh guna tinted care cool ataupun apa2 safely film yang tahan hentakan/tetakan.

copy left
03-01-2012, 03:10 PM
salam semua jum sembang2..

sekarang ni di malaysia tak selamat dari di samun/rompak/rogol/curi kereta dan bermacam2 perkara lagi..

lagi2 di jalan raya biasa/jalan highway,kawasan RNR
kawasan2 sunyi dan lain2 kawasan yang menjadi target penjenayah..

so jum kita share apa jenis senjata,di mana nak dapat,cara guna untuk melindungi diri kita.dan pastikan jenis senjata itu bukan senjata seperti perang,karambit dan sebagainya melanggar undang2 malaysia.. 6 sebatan OoOo ..

saya mulakan perkongsian dengan

HAMMER BESAR

leh ketuk kepala orang 2..mudah di dapati dan x menimbulkan syak wasangka..

kayu

kayu/rotan panjang yang di simpan di bawah tempat duduk kereta..


pepper spray...

sembur kat muka orang 2 pas 2 tibai/or larikan diri


ada lagi x?

kalau leh senjata yang lawanyer ada parang,pisau dan kayu.. (penjenayah suka guna)
sila share kan kat sini

paper spray senjata yg dilarang bro.
kat malaysia ni xde pilihan selain merelakan aje dirogol,dirompak dibunuh dan jgn lupe uckpkan terima kasih kepada penjenayah kerana meningkatkan ekonomi jenayah negara hehehehehe

ikhmal_ok
03-01-2012, 03:17 PM
paper spray senjata yg dilarang bro.
kat malaysia ni xde pilihan selain merelakan aje dirogol,dirompak dibunuh dan jgn lupe uckpkan terima kasih kepada penjenayah kerana meningkatkan ekonomi jenayah negara hehehehehe

guna kunci kereta gengam sehingga muncung dia terkeluar (macam wolverine) boleh guna sebagai senjata.

kalam79
03-01-2012, 04:29 PM
guna kunci kereta gengam sehingga muncung dia terkeluar (macam wolverine) boleh guna sebagai senjata.

yg ni ko kene hndl marshal art bro sbb ko kne dkt dgn lwn ko..
klu gne mcm rotan pjg 1/2 meter kire ok la ko ade jrk dr lwn..
sng ckp blajor la marshal art skit2 silat ke kuntau ke ong bak ke:D:):)

aina fesyen
03-01-2012, 04:33 PM
aku pernah abis tgkp keta pecah nasib baik org ramai tlg.. kalu blh aku nk simpan pump gun... biar berkecai kepala org yg jahat2 ni...:p

sawamura
03-01-2012, 04:44 PM
teman simpan retractable baton bawah seat..

http://img252.imageshack.us/img252/1926/96443679.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/252/96443679.jpg/)

kalo normal polis road block, teman x rasa polis akan check gilo2 sampai bawah seat kereta..

bukan nk buat belasah pon, cukup sekadar gertak jer.. kalo lepas gertak dia x gerun, teman cabut lari bawak baton2 tuh sekali :eek::eek:

p/s: simpan sekadar buat bekalan jer.. ilmu tahankan diri walopon ada, tapi kalo lawan tangan kosong dengan mamat yg ada senjata, perit jugak tuh.. huhu

qhalid
03-01-2012, 05:31 PM
pakai pistol air .. pastu letak la air cili dlm tuh .. nih sesuai la utk wanita .. kalo pompuan susah la skit nak berotan bercota nih ..

muaz aag
03-01-2012, 05:35 PM
bawa al-quran je ....ALLah bersama orang yg beriman

kizuro
03-01-2012, 05:35 PM
aku standyby steering lock mcm baseball bat tu je...aku rasa kalau pukul kat kepala mau mati org...keras kot...

ikhmal_ok
03-01-2012, 06:08 PM
yg ni ko kene hndl marshal art bro sbb ko kne dkt dgn lwn ko..
klu gne mcm rotan pjg 1/2 meter kire ok la ko ade jrk dr lwn..
sng ckp blajor la marshal art skit2 silat ke kuntau ke ong bak ke:D:):)

betul2 dituntut dalam agama.

Dewa19Kangen
03-01-2012, 09:41 PM
cuka getah + water gun..

copy left
04-01-2012, 07:34 AM
guna kunci kereta gengam sehingga muncung dia terkeluar (macam wolverine) boleh guna sebagai senjata.

tapi parang penjenayah lebih panjang dari kunci keta terpaksa le merelakan aje hehehehe

xerxes
04-01-2012, 08:24 AM
Perenjat elektrik.. lu dekat lu pengsan hahaha~

graynicolls
04-01-2012, 08:36 AM
bwk sarang lebah dgn lebah2 skali.
bungkus dalam plastik.
org jahat datang campak je kat luar,tutup tingkap kete,cabut

manggis10
04-01-2012, 08:45 AM
pakai pistol air .. pastu letak la air cili dlm tuh .. nih sesuai la utk wanita .. kalo pompuan susah la skit nak berotan bercota nih ..


ermm ok gak..nak kna bancuh air cili la pasni :-?

manggis10
04-01-2012, 08:48 AM
aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/Carlockins_450x300.jpg

dlu tak silap penah masuk paper org melayu kt mati kna pukul kat kepala ngan benda ni,sebelum tu kejadian kejar mengejar 2 kereta macam gaduh kat jalan raya la.

deaftonejoe
04-01-2012, 10:47 AM
dulu... aku ade 3 kereta.. 2 kereta aku letak pedang 1 kereta aku letak parang.. yg penting keberanian bawak.. kereta tu dah smpi melaka, k.l dgn pedang terselit kat tepi tmpt duduk.... Alhamdulillah xde pape yg terjadi.. tp skg aku dah x letak atas nasihat 2 pak cik aku yg merupakan anggota polis juga nasihat bapak aku yg tau akibat bile aku hilang pertimbangan/baran walaupun aku mempunyai tahap kesabaran yg amat tinggi... tinggal dlm umah je skg.. sebilah kat bilik.. sebilah kat dapur dan parang dlm meja.. semuanya bkn tuk tayangan tersembunyi dan langkah berjaga.. sbb kes samun dan rompak rumah makin menjadi.. dlm kete kosong je skg.. cume langkah berjaga-jaga dan awasi keliling... selain tu ape yg ade dlm dada..

Saif_azlam
04-01-2012, 12:56 PM
letak aerosol...kalau polis tanya,jawab je banyak lipas dalam kete..
kalau penjenayah yang tanya, sembur je kat muka lahanat tu.

ikhmal_ok
04-01-2012, 02:51 PM
tapi parang penjenayah lebih panjang dari kunci keta terpaksa le merelakan aje hehehehe

tu sebab kena counter dengan rotan panjang 3 kaki. parang sukar memotong rotan dan speed libasan rotan lebih laju dari parang insyaAllah.

copy left
04-01-2012, 04:10 PM
tu sebab kena counter dengan rotan panjang 3 kaki. parang sukar memotong rotan dan speed libasan rotan lebih laju dari parang insyaAllah.

undang2 malaysia x membenarkan sebarang senjata yg mampu mencederakan org termasuk penjenayah kecuali kalo kat dlm rumah sendiri

AuraSuccess_88
04-01-2012, 04:22 PM
erm...

paling baik senjata dalam diri jer..kang kena takpasal2 dituduh senjata berbahaya sedangkan bukan bahaya pon..dpt kat diaorg yg salah guna kuasa n nak tunjuk kuasa..jadi kot lain pula kita

achok
04-01-2012, 06:16 PM
Perenjat elektrik.. lu dekat lu pengsan hahaha~

boleh pakai tak benda ni... public?

razzo
04-01-2012, 06:51 PM
bawa 'paint remover' isi dlm metal sprayer...
korang prnah rasa x kehangatan paint remover ni? hehe...
gengsta fuchow guna ni tuk simbah keta...

izul emas
04-01-2012, 07:02 PM
bawak pancing,jaring,kotak alat pancing..lps tu bawak parang skali..

good idea mmg patut wat camnie....bawak joran,bawak parang....

decalXsia
05-01-2012, 12:41 AM
taruk asid dlm sprayer ni..
dtg dekat cacat seumur idop...
http://www.superkleendirect.com/productimages/sureshot/1000R.jpg

kalseth
05-01-2012, 03:31 AM
parang. banyak kali dah kantoi kat polis tapi x pernah kena tindakan apa2.
(sebab aku standby parang kalau2 ada orang jual durian tepi jalan. tibai terus makan lepas beli...) kalau bawa balik rumah makan sikit je hahaha

SayaAndaKitaź
05-01-2012, 07:42 AM
aku bawa ligthsaber:D:D:D

Pilih nak yg mana....

http://geektyrant.com/storage/post-images/Lightsaber%20Chart.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION= 1277308672197

am2020
05-01-2012, 03:18 PM
kalu aku start keta jer baca alfatihah..3 kul..ngan ayat kursi...pastu selalu pagai tali pinggang sbb boleh digunakan sbgai senjata utk pertahankan diri...aku nie lagi bahaya bawa teksi..sekarang nie byk rompakan berlaku pada driver teksi..lagi2 yg bawa waktu malam cam aku nie...bpe sangat la kita org dapat...nak rompak gi la bank..keta besar...

zaimi2
16-01-2012, 02:01 PM
bring up my post !!!!!!

Dzil77
16-01-2012, 02:11 PM
Tolong TT BUMP lagi.. :D

Aku ada dalam kete Screw Driver saiz paling besar skali. Panjang pun lebih 30cm n simpan bawah seat.. kira dah bleh wat senjata skali la tu.. :p

muhammadfaizal
16-01-2012, 02:13 PM
Pisau or parang tu bahaya kecuali kita amat2 mahir menggunakannya..Penah satu member aku, kene tikam balik dengan pisau dia sendiri..sebab perompak tu lagi mahir guna pisau..Sebaiknya pepper spray atau benda yg perompak tak expect .Contohnya simpan dalam kocek..Bila dia mintak duit..kita kuarkan lah benda tu( konon kuarkan duit) pastu spray je laa dan lari..( kalau ada silat ko silat la dia)hahah .Kire pepper spray atau serbuk cili ni senjata utama (nak lemahkan musuh sebelum repeat dengan kayu baseball or senjata lain..

ikhmal_ok
16-01-2012, 04:20 PM
Pisau or parang tu bahaya kecuali kita amat2 mahir menggunakannya..Penah satu member aku, kene tikam balik dengan pisau dia sendiri..sebab perompak tu lagi mahir guna pisau..Sebaiknya pepper spray atau benda yg perompak tak expect .Contohnya simpan dalam kocek..Bila dia mintak duit..kita kuarkan lah benda tu( konon kuarkan duit) pastu spray je laa dan lari..( kalau ada silat ko silat la dia)hahah .Kire pepper spray atau serbuk cili ni senjata utama (nak lemahkan musuh sebelum repeat dengan kayu baseball or senjata lain..

dari guna peperspray yang tak tak berapa efektif tu (kadang2 pressure spray lemah) lebih baik guna lastik. cari ball bearing saiz 15mm sebagai bullet, lastik kat musuh conform insyaAllah tumbang. Lastik ni digunakan oleh rakyat palestin untuk menentang Yahudi, so kadar efisyensi sangat tinngi.

lastik yang kuat jenama banett, sejenis sports slingshot untuk berburu di dalam hutan.

sakaratul
16-01-2012, 04:49 PM
doa itu senjata orang beriman.

superbikekids
16-01-2012, 07:27 PM
spare pedang jer dalam keta..
bila orang jahat datang bukak jer power BANGKAI macam dalam cita katun BLEACH tu..sekali sebat jer dah berkecai orang jahat tu :D

copy left
17-01-2012, 08:21 AM
doa itu senjata orang beriman.

dan 'relakan aje' tu senjata rakyat malaysia hehehehehe

ed_zero
17-01-2012, 08:34 AM
bwk pedang rotan..x pun tongkat pedang...huhu...

zaimi2
19-01-2012, 09:28 PM
up sikit thread ni

wildmike
19-01-2012, 09:31 PM
tp aku x kira...aku sentiasa letak parang kat bawah seat terutama kalau nak drive jauh balik kampung

qubs
19-01-2012, 11:43 PM
aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/Carlockins_450x300.jpg

sme la bro sejibik..
mse tu mlm ad roadblock polis tahan ak sbb bnde nie la...
die igt ak nk g pecah umh org :))

arazali
20-01-2012, 04:04 PM
Bawa penyembur lada lagi bagus, berkesan sungguh,kalau kena mata kita sempat belasah lagi cukop cukup sampai minta ampun...yaa ampun bro..ampun

zaimi2
22-01-2012, 06:53 PM
up lagi sikit :)

msaifziec
22-01-2012, 06:59 PM
letak Ridsect sebotol

sayur kampung
22-01-2012, 07:03 PM
kalau ingus+kahak leh x...

crown9916
22-01-2012, 07:19 PM
letak je seorang anggota polis dlm bonet...
kalo penyamun datang,, suruh polis tu keluar n cepat2 pegi tangkap penyamun tu

AMICO66
22-01-2012, 07:24 PM
aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/Carlockins_450x300.jpg

sama la macam teman... boleh kunci steering keter:D

roy`z
22-01-2012, 07:33 PM
bwk yg short letrik pny

felinesnipers
22-01-2012, 07:34 PM
taruk asid dlm sprayer ni..
dtg dekat cacat seumur idop...
http://www.superkleendirect.com/productimages/sureshot/1000R.jpg

ini paling mantap..tiada maaf2 lagi ni..mesti penyamun tu teringat seumur idup kalau kena spray:)):))

ake
22-01-2012, 07:45 PM
selain barang perlindungan,penting jgn panic n berani mcm ini olang:D:D:D

phv2787
22-01-2012, 07:47 PM
hehehe...nk lg selamat boh samurai kt bwh seat belakang..pastu pistol letak bwh seat driver..tp boh la pelekat yg macro yg org boh kt baju tu..senang skit..tk penah lg kantoi..hahaha...tp penah kantoi masa isi minyak moto..aku boh samurai bwh tu..org usha aku pelik...pandai2 la mod ruang dalaman yer...
http://www.laymark.com/l/m/m177.gif (http://www.laymark.com)

blackiel
22-01-2012, 07:59 PM
http://w27.indonetwork.co.id/pdimage/06/2713706_gunting-rumput-gagangkayu-takada-bogor.jpg

dlm kete aku ade gunting rumput...sblah je..sbelah lg dlm kete kakak aku...

mr_x6006
22-01-2012, 11:37 PM
letak je seorang anggota polis dlm bonet...
kalo penyamun datang,, suruh polis tu keluar n cepat2 pegi tangkap penyamun tu

Stup!d betui ko punyer pndapat.

gianttora
22-01-2012, 11:59 PM
kat kereta aku ade steering lock je .. tp bukan bentuk baseball bat tu .. nih jenis yg cangkuk kat steering ngan kat pedal brek tu .. jadilah sbb steering lock tu kita bole panjangkan ..


kat motor aku ade baju hujan je .. bole ler buat libas2 untuk diversion lepas tu cabutttt ... :))

sungailang
23-01-2012, 12:19 AM
masa mula beli keta dulu, bapak hadiahkan parang kontot. letak kat bwh kerusi driver.

zaimi2
24-01-2012, 02:44 PM
up satu kali lagi hari ni

SiRentap
24-01-2012, 04:10 PM
pistol mainan yg boleh meletop utk gertak penyamun :))

zaralove
24-01-2012, 04:17 PM
kalau takder apae2, gengam kunci kereta. body dan kincin dalam tangan, kunci kuar ikut celah jari.. sakit woo kalo kena

mrsmytb
24-01-2012, 04:29 PM
aku standby lock pedal. tp dinasihatkan jgn kuar mlm2. possibility utk jenayah berlaku lebih tinggi berbanding di siang hari. pastu masa nk masuk kete, start engine, pastikan mata tgk dulu keadaan sekeliling kot2 ada org yg mencurigakan.

AdsMsia
24-01-2012, 04:45 PM
aku standy rotan pjg... ada belajar gayong dulu kira boleh la apply kan teknik simbat/rotan kat sapa2 yg sudi hehehe... tapi kalo ramai susah gak nak mkn woooo kena lak kalo dia pakai parang atau pedang samurai, tapi rotan ni kira kuat gak kalo kena libas dgn parang pun ok lagi takde putus ke patah ke....
tapi kena berani la... tak pernah lagi la aku
mintak simpang jauh2 laa ...

asdasdasd
24-01-2012, 04:51 PM
kat kereta aku ade steering lock je .. tp bukan bentuk baseball bat tu .. nih jenis yg cangkuk kat steering ngan kat pedal brek tu .. jadilah sbb steering lock tu kita bole panjangkan ..


kat motor aku ade baju hujan je .. bole ler buat libas2 untuk diversion lepas tu cabutttt ... :))

wooo...part baju ujan tu yg aku tertarik..idea baru tp mantap!! :)cgrock:)cgrock

zamans98
24-01-2012, 05:04 PM
doa itu senjata orang beriman.

Doa bole. Selain doa, kena jugak berusaha selamat kan diri.
Terbaek : Doa+Senjata

Senjata2x "selamat" dari di tahan PDRM

Long screw-driver
http://www.nexusracing.com/images/154060.jpg?osCsid=irq24lkdshk1heubfavuoamro5

Timing Belt
http://www.nexusracing.com/images/335441.jpg?osCsid=irq24lkdshk1heubfavuoamro5

Timing Chain moto
http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/397546383/MOTORCYCLE_TIMING_CHAIN_FOR_MATRIX_150_DS.jpg

nyioq
24-01-2012, 05:06 PM
dulu aku standby stun gun, beli kat member di utara nun..kecik jer besar skit dari kotak rokok & ade torchlight. penah skali aku plak yg kena renjat pasal button dia short..hadehh..kebas 1 badan nasib battery dia dah weak idak mau pengsan aku..huhuu..:p Kuat renjatan dia, aku test bunyi crunchy je macam chidori..skang nih tgh dok cari rotan kot. kat mane boleh cari eyk?

azzurri200
24-01-2012, 05:16 PM
aku simpan pisau beger... bile kene thn ckp nk pg beniaga beger..

roolflop
24-01-2012, 05:19 PM
airsoft gun ..sapa2 berminat pm

muih26
24-01-2012, 09:44 PM
stik hoki bro..kat belakang keta aku belambak...siap leh pilih nak rasa yg murah ke yg mahal...hehehehe

imahara
25-01-2012, 12:51 AM
bapak aku simpan buku lima yg buat drpd tembage 2 dlm kete tp stakat nie belom ade mangse lg la

nasiayam
25-01-2012, 01:29 AM
spray nyamok pun leh layan gune kn....

kancil2020
25-01-2012, 02:27 AM
http://i551.photobucket.com/albums/ii477/kancil2020/5.jpg

nak lagi best.. bawak benda nie.. dalam keta aku dah standby benda nie..lipas kene pun kiok.. belum manusia lagi.. baru acah.. mesti lari nye.. nak best standby lighter sekali.. memang kene panggang la penyamun tue..:)):))

Kiming
25-01-2012, 03:56 PM
ak47..!!! Tembakkkkkk

zydy
25-01-2012, 04:09 PM
http://cdn102.iofferphoto.com/img/item/163/912/921/pUqHAyIG3AUIq4A.jpg

self defense/defence device electric shock flashlight stun gun baton-807

Main parameters:
1. Output pulse voltage: 2400KV
2. strong illumination
3. Size: 18.5*4cm
4. stun gun and LED flashlight
This self-defensive Stun gun has several special functions such as high voltage electric shock and strong illumination. It is an ideal self defense device for law enforcement, security guards and civilians due to their extended reach and power.
Self-defensive Stun gun is made of ABS engineering plastic and alloy metal with a high voltage generator and a built-in nickel-cadmium rechargeable battery. It has an advanced electric pulse technology.

Usage and attention:

1.Push upward the right switch second gear to shock
2.Push upward the right switch first gear to illuminate
3.The quantity of electric may be not adequate enough after accomplished, so please check first before using.
4.This product is equipped with a built-in rechargeable battery and a built-in charger. Connect the tie line with the electric power to charge.
5.The charge time should be 3- 5 hours, please pay attention to end the charging time. During charging-up it can`t be used.
6.Memory function and local action are specialized in rechargeable battery. After a long period of non-use, it should be checked and charged one more time before using.
7.The stun gun should not be stored in a humid environment and kept in super high/low temperature. It shouldn`t be sunned or rained.
8.In order to prolong the life span of usage, please avoid using electric shock function continually for 5 seconds or more.
9.DO NOT shock metal objects
10.DO NOT shock children, children, persons with heart disease and any vital part on human body.

kawanlama
25-01-2012, 04:12 PM
rasanya pepper spray terbaik, tak payah ketuk kuat kuat bagai
buka tingkap sket, spray kat org tu pun dah ok

Sir745
25-01-2012, 04:15 PM
Salam... semua senjata boleh dijadikan senjata bg penyamun... so, senjata paling bagus... Yasin (Buku Kecil).. ni bukan menyindir.. tp hakikat n sepatutnya... Jiwa lebih tenang dan insyallah selamat.. Mulakan perjalanan dgn Doa (Senjata Mukmin).
Seharusnya jgn jd kan surah Yasin tu sebagai Azimat. Letak ditempat yg sepatutnya. TQ

Sir745
25-01-2012, 04:17 PM
http://i551.photobucket.com/albums/ii477/kancil2020/5.jpg

nak lagi best.. bawak benda nie.. dalam keta aku dah standby benda nie..lipas kene pun kiok.. belum manusia lagi.. baru acah.. mesti lari nye.. nak best standby lighter sekali.. memang kene panggang la penyamun tue..:)):))

Lagi Bahaya sbb ada sumber yg melaporkan Spray ni boleh meletup, sbb terlampau panas... :-?

agen14
25-01-2012, 04:19 PM
Lagi Bahaya sbb ada sumber yg melaporkan Spray ni boleh meletup, sbb terlampau panas... :-?

aku pun terfikir benda yang sama.. tak pasal2 rentung kete nanti

zaimi2
27-01-2012, 11:38 PM
up sikit hehehehe :)

gianttora
28-01-2012, 07:29 PM
wooo...part baju ujan tu yg aku tertarik..idea baru tp mantap!! :)cgrock:)cgrock

hehe .. kalo bro hebat sket. bro bungkus je kepala orang yang serang bro tu dengan baju hujan. pastu kasik sekeh kepala dia.

lepas tu ape lagi .. cabuttt la. janji puas hati dapat sekeh :p

rebellion
28-01-2012, 07:34 PM
hmm, kayu hoki kot, panjang skit, senang nak capai kepala orang.

tapi kes baru ni, member aku hentam askar yang kurang ajar dekat highaway, askar tu guna kayu hoki, tapi dia parah, padan muka kurang ajar sangat!

crown9916
30-01-2012, 03:26 PM
Stup!d betui ko punyer pndapat.

time kacih... kembali la dkt ko..:D:D:D

duit sampingan
30-01-2012, 10:08 PM
tourch light besar, buat ketuk kepala orang sedap tu..
pepper spray untuk 'butakan' mata si penyerang tu kejap, at least cukup masa untuk kita larikan diri.

frybeez
30-01-2012, 10:13 PM
kayu golf..tu yg ade kat kete aku..kayu golf tok 200ela punyer..weee...

zaimi2
30-01-2012, 11:20 PM
up sikit lagi hehehe

Menteri Pasola
31-01-2012, 02:08 AM
hehehe...nk lg selamat boh samurai kt bwh seat belakang..pastu pistol letak bwh seat driver..tp boh la pelekat yg macro yg org boh kt baju tu..senang skit..tk penah lg kantoi..hahaha...tp penah kantoi masa isi minyak moto..aku boh samurai bwh tu..org usha aku pelik...pandai2 la mod ruang dalaman yer...
http://www.laymark.com/l/m/m177.gif (http://www.laymark.com)

kat mana bro beli katana tu?berapa harga?

zaimi2
31-01-2012, 10:55 PM
up up up satu kali lagi

kelempap
31-01-2012, 10:56 PM
aku simpan buluh rotan bawah seat..so far ok je..roadblok polis tak tanya ape2

zaimi2
07-02-2012, 07:39 PM
up satu kali hari ni!!!

lurvinrpeace
07-02-2012, 07:47 PM
standby kayu hoki ok what??
aku buat mcm tu..
dlu ade standby parang..
pastu famly aku x bg xkot kne roadblok cek plak kn..

juzai
07-02-2012, 08:29 PM
guna anak kunci pon boleh... tp kalo betul2 berani la...

ajiq2104
18-02-2012, 11:14 PM
aq pun pkai handle lock cm dlm gmbr tu...rase2 blh senget kot muke kolo singgah sedas...hehehe...safety...

ikramlc135
18-02-2012, 11:40 PM
Stup!d betui ko punyer pndapat.

agak2 la nk melawak pon.lawak mcm org *****

dookster
19-02-2012, 11:18 AM
kalau nak lagi selamat,bwk kete polis :)) peace

prettyboy
20-02-2012, 12:38 PM
bwak kayu golf je..terbaek punyer..