PDA

View Full Version : Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155

ady80
13-04-2012, 08:28 PM
Fuhh..bhaya pngikut2 fanatik iqd ni yer..tkut akuu..jgn mrh eh..aku just nk tnjau2 sbb tgk smpi 2j view thread nih..

Yesss bro. . . Kalo bro tengok % pool kat atas pun bro boleh paham
yang kita tahu risk & reward dalam iqd ni. . . . :)cgrock

azrul7238
13-04-2012, 08:28 PM
come....come....come....

sape nak jual IQD murah2....meh aku sapu....


buat langau, tahniah le.....hahaha.....

imlive33
13-04-2012, 08:33 PM
o mcm tu, rumah lama cuma ada suratkhabar lama, news pun dah obsolete....old-fashioned.

dapatkan yg mutakhir di rumah baru.

patutlah dah xde info...saya nak join sekali:)

ady80
13-04-2012, 08:34 PM
come....come....come....

sape nak jual IQD murah2....meh aku sapu....


buat langau, tahniah le.....hahaha.....

tak mau tak mau tak mau jual. . . :p:eek::)paid

ady80
13-04-2012, 08:35 PM
patutlah dah xde info...saya nak join sekali:)

Jangan tinggal daku nak join gak. . . :((:((:((:eek::eek:))

mohdzulsalmi
13-04-2012, 08:36 PM
kau tunggu sampai tahun 2052 bolehla beli tanah kat iraq tu..

tunggu bas = bas sampai bayar tambang dapat dok selesa..
tunggu iqd = kau jacka55. sellers makan kenyang.. dah nak hampir 3000 hari tak jugak ada hasil..
ini bukan pelaburan..tapi peleburan hancing..
btw kalau ikut dateline semalam 24-36jam nak RV..
kau bawak la guni bnyk sikit nak CI kat MC nanti....
bengong punya pelaburan..:)):))
Wahai mat jenin,semenjak ko berforum dkat CG ni,ade x ape2 yang ko dapat and buat???.ko ade trade FOREX,EMAS,UNITRUST,AMANAH SAHAM,dsb.?kalau ko ko cakap menbeli IQD ni adalah satu pelaburan HANCING,so trade FOREX and sume yang aku sebutkan td tu pun HANCING jugak la..konsep die pun kene tunggu gak and xtau pergerakan arah duit tu..contoh FOREX.ko yakin dan seyakinnya ke market tu nak bullish or bearish..ko pasti ke dengan teknikal analisis macam Fib seq,candlestick,pivot poin,and gune bermacam2 indicator tu boleh tentukan arah market.kalau ko pasti,aku rasa CARIGOLD.COM ni xperlu ada la.and skunk ni ko da jadi orang paling kaya la.:eek::eek::eek: kalau ko xpenah wat apa2 o dapat ilmu dari sini bek buang je internet tu klu nak bukak FACEBOOK semata-mata..:eek::eek::eek::eek:

eddy999
13-04-2012, 09:00 PM
Umpan dah basi tp jerat lum mengena......=:))
Nmpknya kena pasang jerat kt kwsn baru...cari mngsa baru..
.tp motto msti samaa..... Xlamoo0oo dh nk RVv....kaya3.....

jamtulenmurah
13-04-2012, 09:02 PM
Umpan dah basi tp jerat lum mengena......=:))
Nmpknya kena pasang jerat kt kwsn baru...cari mngsa baru..
.tp motto msti samaa..... Xlamoo0oo dh nk RVv....kaya3.....

ramai potensi mangsa nie... fb je dah cecah 500+++... :))

topup jgn tak topup... tunggu laa RV nanti... jutawan yeahh... confirm jutawan pengikut cakap pakar gurus dinarian nie laa...

jackstan
13-04-2012, 09:09 PM
rindu pulak aku dengan intel2 ni...takde bahan dah nak sakat...:eek:

jamtulenmurah
13-04-2012, 09:10 PM
rindu pulak aku dengan intel2 ni...takde bahan dah nak sakat...:eek:

dorang dah ada port baru maa... baek punya... :D

info berdarah2... tapi masih belum RV... :))

THX
13-04-2012, 09:13 PM
Umpan dah basi tp jerat lum mengena......=:))
Nmpknya kena pasang jerat kt kwsn baru...cari mngsa baru..
.tp motto msti samaa..... Xlamoo0oo dh nk RVv....kaya3.....

seriusss aku cakap, kat fb, seller IQD lebih berdisplin berbanding kat thread nih.... takde nak perli memerli.... aman aku rasa kat sana.... :)

jamtulenmurah
13-04-2012, 09:16 PM
seriusss aku cakap, kat fb, seller IQD lebih berdisplin berbanding kat thread nih.... takde nak perli memerli.... aman aku rasa kat sana.... :)

dorang sakit hati sebab blum bley CI kan... untung... dan jadi jutawan... kena tunggu... tapi tak tau brape lama... hari2 sellers dan gurus dok kencing esok RV... esok RV... tapi apa pun tak jadi...

tu laa pasal kecoh... sakit hati... :D

jackstan
13-04-2012, 09:21 PM
seriusss aku cakap, kat fb, seller IQD lebih berdisplin berbanding kat thread nih.... takde nak perli memerli.... aman aku rasa kat sana.... :)

wah dah jadi member kaaa?? wakaka...apa macam sana? ada info power2 tak...:))

THX
13-04-2012, 09:25 PM
dorang sakit hati sebab blum bley CI kan... untung... dan jadi jutawan... kena tunggu... tapi tak tau brape lama... hari2 sellers dan gurus dok kencing esok RV... esok RV... tapi apa pun tak jadi...

tu laa pasal kecoh... sakit hati... :D





yg kecoh RV ni, kebanyakan seller jer pasal nak laris stok diorang. pelabur lain relax jer..... sorry lar kalau ada seller yg terasa... tapi too obvious sejak dah pindah rumah baru... common man, u all bukan teenager lagi..... :)

THX
13-04-2012, 09:30 PM
wah dah jadi member kaaa?? wakaka...apa macam sana? ada info power2 tak...:))

hehehehe.... try lar apply jadi member.... rahsia tetap rahsia :)paid

jackstan
13-04-2012, 09:37 PM
hehehehe.... try lar apply jadi member.... rahsia tetap rahsia :)paid

takpe lain kali je la...lagipun aku alegik bau urinal cake...nanti bersin2...:))

woksir
13-04-2012, 09:43 PM
Jeneral THX... :D

Itu rate dikira syaratnya MINYAK PETROL IRAQ = MILIK IRAQ!...

masalahnya...

MAJORITI TELAGA MINYA IRAQ = MILIK FIRMA BARAT...

so... mana dorang nak cekau dana untuk upkan dinar nie cam dulu... reserved iraq pun brape bilion sangat laa... cukup2 kaver ntuk beberapa tahun aje... bukan nya banyak pun...

Melainkan kerajaan Iraq bertindak drastik halau us dari bumi iraq... dan hakmilik negarakan semua telaga minyak... so jejak dasar kuwait RV kan dinar dorang ke asal ada harapan nak berjaya...

so far... bai bai aje laa... berfantasi lah dinarian... :D





bebel saje xde sudahnye.. Tuan sila nyatakan dengan hujah yang konkrit dan bukti2 sahih yang MEMBENARKAN pihak tuan berkata demikian...
Berkata tanpa fakta yg jelas adalah pembohongan, mana kala pernyataan yang tidak lengkap boleh dimanipulasi!

Harap pihak Tuan berikan dengan detail dan jelas agar ianya dapat MENYOKONG pernyataan TUAN.

Professional not Konar2..
Kami di sini menunggu pihak Tuan mengeluarkan data lengkap bagi MEMBENARKAN pernyataan Tuan.

Sekian, harap maklum...

Pls gentalman:D:D:D

tlg jgn spin soklan saya.. Pls stright 2 the point. pullstop.:)cgrock

woksir
13-04-2012, 09:47 PM
bebel saje xde sudahnye.. Tuan sila nyatakan dengan hujah yang konkrit dan bukti2 sahih yang MEMBENARKAN pihak tuan berkata demikian...
Berkata tanpa fakta yg jelas adalah pembohongan, mana kala pernyataan yang tidak lengkap boleh dimanipulasi!

Harap pihak Tuan berikan dengan detail dan jelas agar ianya dapat MENYOKONG pernyataan TUAN.

Professional not Konar2..
Kami di sini menunggu pihak Tuan mengeluarkan data lengkap bagi MEMBENARKAN pernyataan Tuan.

Sekian, harap maklum...

Pls gentalman:D:D:D

tlg jgn spin soklan saya.. Pls stright 2 the point. pullstop.:)cgrock







Tambahan...:D:D:D maaf tuan
Tuan boleh panggil TEAM TUAN (Brainwash fact) bagi membahaskan pertanyaan saya diatas.

Sekian.

Peace no War! ingat... No WAR!

kancil2020
13-04-2012, 09:50 PM
Jeneral THX... :D

Itu rate dikira syaratnya MINYAK PETROL IRAQ = MILIK IRAQ!...

masalahnya...

MAJORITI TELAGA MINYA IRAQ = MILIK FIRMA BARAT...

so... mana dorang nak cekau dana untuk upkan dinar nie cam dulu... reserved iraq pun brape bilion sangat laa... cukup2 kaver ntuk beberapa tahun aje... bukan nya banyak pun...

Melainkan kerajaan Iraq bertindak drastik halau us dari bumi iraq... dan hakmilik negarakan semua telaga minyak... so jejak dasar kuwait RV kan dinar dorang ke asal ada harapan nak berjaya...

so far... bai bai aje laa... berfantasi lah dinarian... :D




mana fakta ko pakai..ce cite sikit..

THX
13-04-2012, 10:16 PM
takpe lain kali je la...lagipun aku alegik bau urinal cake...nanti bersin2...:))

bukan apa bro, persepsi kita atas sesuatu isu boleh jadi berbeza apabila kita berada didalam ruang lingkup yg berlainan. kadangkala apa yg kita sangka itu sebenarnya tidaklah seteruk yg kita sangka.

THX
13-04-2012, 10:20 PM
bebel saje xde sudahnye.. Tuan sila nyatakan dengan hujah yang konkrit dan bukti2 sahih yang MEMBENARKAN pihak tuan berkata demikian...
Berkata tanpa fakta yg jelas adalah pembohongan, mana kala pernyataan yang tidak lengkap boleh dimanipulasi!

Harap pihak Tuan berikan dengan detail dan jelas agar ianya dapat MENYOKONG pernyataan TUAN.

Professional not Konar2..
Kami di sini menunggu pihak Tuan mengeluarkan data lengkap bagi MEMBENARKAN pernyataan Tuan.

Sekian, harap maklum...

Pls gentalman:D:D:D

tlg jgn spin soklan saya.. Pls stright 2 the point. pullstop.:)cgrock

ni den setuju dgn woksir, dlm kitab aku, lum jumpa lagi fakta nih lagi.... mungkin ada kaitan dgn HCL (hidrocarbon law), chip shin jer leh explain ..... :D

woksir
13-04-2012, 10:31 PM
ni den setuju dgn woksir, dlm kitab aku, lum jumpa lagi fakta nih lagi.... mungkin ada kaitan dgn HCL (hidrocarbon law), chip shin jer leh explain ..... :D

En THX, sy harap kita tunggu pengumuman dari pihak Kumpulan Pendakwaraya dahulu.
Sebab sekiranya sesuatu perkara tidak jelas pernyataanya maka akan timbul kekeliruan bagi pihak defendan e2 sendiri.

Kekeliruan ini akan memberikan ruang bagi pendakwaraya mengunapakai apa yan g defendan nyatakan sebelum ini.

Harap maklum.:-$

sconsult
13-04-2012, 10:50 PM
meh pergi sini
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=326916

ashz806
13-04-2012, 10:53 PM
apo ke namo bro THX dlm FB yo..emm..mkin positif ajo ku nampok..hehe

Musafir Bumi
14-04-2012, 10:26 AM
“Man Jadda Wajada”, ertinya ‘Barang siapa bersungguh-sungguh, maka ia pasti berhasil’. Kalimatnya sederhana tetapi memilki makna yang sangat dalam. Dan yang terpenting ini berlaku bagi semua orang di dunia ini tanpa terkecuali.

myonline
14-04-2012, 10:32 AM
mau kasi angkat..
tak mau sudah..

kalau tgk poll kat atas majority sanggup ambik risiko..
melabur ikut kemampuan sudah..

rozaidi
14-04-2012, 10:58 AM
Salam selamat pagi semua

peace_world
14-04-2012, 11:36 AM
من زرع حصد............................................... ...........

silvermaddness
14-04-2012, 11:37 AM
Yes...dpt lg 25k iqd skpg rm10..tq langau2...usaha kome menjadi..ramai melayu terselamat wooo..xrugi deme jual kt aku...mah mah mah

ejoybaik
14-04-2012, 11:51 AM
Yes...dpt lg 25k iqd skpg rm10..tq langau2...usaha kome menjadi..ramai melayu terselamat wooo..xrugi deme jual kt aku...mah mah mah

letgo plak kat den dengan harga rm12 tunaiii yeks..

shukri_85
14-04-2012, 12:26 PM
skeping 25k rsnye leh tolak rm67 kat MC..

eson
14-04-2012, 12:29 PM
Yes...dpt lg 25k iqd skpg rm10..tq langau2...usaha kome menjadi..ramai melayu terselamat wooo..xrugi deme jual kt aku...mah mah mah

sapa mau jual iqd murah2 kat den, pm jer..:D

silvermaddness
14-04-2012, 12:31 PM
skeping 25k rsnye leh tolak rm67 kat MC..

scaam tu...baik tolak kt aku rm10 ja...tolak kt mc nanti langau kata hancengg

AlMuqarrabunFX
14-04-2012, 12:35 PM
sape di kelate nok jual iqd lah pm sy ... atau sape2 tau mana jual iqd boleh pm sy .. harap sgt2
pedulik samer langau b.o.d.o.h

shukri_85
14-04-2012, 12:40 PM
btul bro..br je letgo smlm 100k
call le tny -Selayang Interchange Sdn Bhd 03-6137 1846
:)cgrock

bluerobot
14-04-2012, 12:41 PM
scaam tu...baik tolak kt aku rm10 ja...tolak kt mc nanti langau kata hancengg

langau lagi kaki kencing,telah menghancengkan seller2 melayu baru..

aku ingat pun nak menanggok gak ni..ada saper2 yang dah kena kencing ngan langau mai tolak kat aku 25k iqd = rm50..:-?

AlMuqarrabunFX
14-04-2012, 12:48 PM
btul bro..br je letgo smlm 100k
call le tny -Selayang Interchange Sdn Bhd 03-6137 1846
:)cgrock

ok bro ,tq ..
:)cgrock

nisuh
14-04-2012, 01:04 PM
wah..ada jualan gudang ke..?:D:D

pesan den, kalu nak jual gak, simpan la sekeping dua..org lain sibuk nak top up, ada pulak yg nak jual saat2 gini..:p:p

terbaek la kerja2 ngaula neh..:)cgrock:)cgrock

ashz806
14-04-2012, 02:16 PM
berita terbaek hanya di FB CG iraq dinar..

dup dap dup dap.. :D

peja510
14-04-2012, 03:40 PM
teraik punya info

PipsHunter
14-04-2012, 04:35 PM
~SYUKUR ke Hadrat Mu Ya Allah~

md.mazlan
14-04-2012, 04:51 PM
as-salam dan selamat sejahtera semua
__________________________________________________ _____________________________
1 Mil IQD25K=RM3150,IQD10K=RM3300,IQD5K=RM3400.
1 set(50K)(IQD 25K:1pcs + IQD10K:1pcs + IQD5K:3pcs): RM230
1 set(100K)(IQD 25K:2pcs + IQD10K:3pcs + IQD5K:4pcs): RM430
nak beli sekeping2 pun boleh

call or sms 0133537210

mrblack78
14-04-2012, 05:40 PM
TT xder bermaharajalela plak si langau2 ni.segmen jual beli pun ada?

yatt2011
14-04-2012, 05:50 PM
Mcmana nk dpt info2 terkini iqd di FB? Nk add semua member utk dpt info ke? Sy dh register ahli. Ade sesapa leh ajar? Hehe..sy bdk blaja.

EONE BINA
14-04-2012, 06:20 PM
Lifting of the Zeroes means LOP / Re-Denomination, period. NO revalue
Thu Apr 12, 2012 3:10pm EDT
BAGHDAD, April 12 (Reuters) - Iraq has decided to hold off on a plan to knock three zeros off the nominal value of bank notes of its currency because it does not believe the economic climate is suitable, the cabinet secretary said on Thursday.

The central bank said last August it planned to redenominate the Iraqi dinar to simplify financial transactions in an economy that is still heavily centralised and dominated by oil, and where deals are often carried out in cash.

The proposal to restructure the dinar to bring more liquidity into the market has been awaiting parliamentary approval since last year.

On Thursday, a statement on the website of the cabinet secretary said the cabinet had decided to halt all procedures relating to the redenomination of the dinar "until further notice".

"The economic committee discussed this issue and so did cabinet ... There is a possibility that it could cause some problems in the economic situation. Besides that, this operation is so big that cabinet sees circumstances are not right to control this," cabinet secretary Ali al-Alaq told Reuters.

Iraq is slowly getting back on its feet after years of war and sanctions. Oil accounts for 95 percent of government revenues and the country's banking system is still highly underdeveloped.

HUGE PROCESS

The central bank has kept the dinar fixed at 1,170 dinars to the dollar in its daily auction but it recently moved to revalue the dinar slightly to 1,166 dinars after demand for the U.S. currency soared.

The central bank said it also had to tighten regulations over who can participate in the auctions as Iraqi traders sought to snap up dollars for resale in neighbouring Syria and Iran, both under Western economic sanctions.

Sales of dollars in currency auctions held by Iraq's central bank rose as high as $400 million on some days in December from a previous average of $150 million, according to central bank data.

"We have more than 30 trillion dinars in circulation. To withdraw this amount from the market and then to examine them and to dispose of them is a huge process. Even the technical and the monetary capabilities to control a process like this, we consider as insufficient and it is not seen as a priority currently," Alaq said.

The central bank says Iraq's large foreign reserves, which have risen to a record $60 billion on the back of high oil prices, will shield it from any damage to its financial system on the national level.

sumber di sini (http://www.reuters.com/article/2012/04/12/iraq-currency-idUSL3E8FC8G120120412)

harap gan info nie bole mencerita kan korang yg dah kena tipu gan penjual dinar iraq mengwar-war kan dinar iraq akan rv :eek::eek::eek:

wAk2394
14-04-2012, 06:47 PM
Lifting of the Zeroes means LOP / Re-Denomination, period. NO revalue
Thu Apr 12, 2012 3:10pm EDT
BAGHDAD, April 12 (Reuters) - Iraq has decided to hold off on a plan to knock three zeros off the nominal value of bank notes of its currency because it does not believe the economic climate is suitable, the cabinet secretary said on Thursday.

The central bank said last August it planned to redenominate the Iraqi dinar to simplify financial transactions in an economy that is still heavily centralised and dominated by oil, and where deals are often carried out in cash.

The proposal to restructure the dinar to bring more liquidity into the market has been awaiting parliamentary approval since last year.

On Thursday, a statement on the website of the cabinet secretary said the cabinet had decided to halt all procedures relating to the redenomination of the dinar "until further notice".

"The economic committee discussed this issue and so did cabinet ... There is a possibility that it could cause some problems in the economic situation. Besides that, this operation is so big that cabinet sees circumstances are not right to control this," cabinet secretary Ali al-Alaq told Reuters.

Iraq is slowly getting back on its feet after years of war and sanctions. Oil accounts for 95 percent of government revenues and the country's banking system is still highly underdeveloped.

HUGE PROCESS

The central bank has kept the dinar fixed at 1,170 dinars to the dollar in its daily auction but it recently moved to revalue the dinar slightly to 1,166 dinars after demand for the U.S. currency soared.

The central bank said it also had to tighten regulations over who can participate in the auctions as Iraqi traders sought to snap up dollars for resale in neighbouring Syria and Iran, both under Western economic sanctions.

Sales of dollars in currency auctions held by Iraq's central bank rose as high as $400 million on some days in December from a previous average of $150 million, according to central bank data.

"We have more than 30 trillion dinars in circulation. To withdraw this amount from the market and then to examine them and to dispose of them is a huge process. Even the technical and the monetary capabilities to control a process like this, we consider as insufficient and it is not seen as a priority currently," Alaq said.

The central bank says Iraq's large foreign reserves, which have risen to a record $60 billion on the back of high oil prices, will shield it from any damage to its financial system on the national level.

sumber di sini (http://www.reuters.com/article/2012/04/12/iraq-currency-idUSL3E8FC8G120120412)

harap gan info nie bole mencerita kan korang yg dah kena tipu gan penjual dinar iraq mengwar-war kan dinar iraq akan rv :eek::eek::eek:

Kalo hati DAH BUSUK sampai tajuk asal pun ko TUKAR..

Dasyat ko ni... :):)

Mr.81
14-04-2012, 07:05 PM
sapa2 yg nk wat panic sales tu PM den yo....buleh gak top up sikit2....

IjAn JaWe
14-04-2012, 07:15 PM
Kalo hati DAH BUSUK sampai tajuk asal pun ko TUKAR..

Dasyat ko ni... :):)

Wak...
die nie bukan setakat hati die jee busuk..
satu badan busuk..:mad::mad:

BELLA MONIGUS
14-04-2012, 07:38 PM
Lifting of the Zeroes means LOP / Re-Denomination, period. NO revalue
Thu Apr 12, 2012 3:10pm EDT
BAGHDAD, April 12 (Reuters) - Iraq has decided to hold off on a plan to knock three zeros off the nominal value of bank notes of its currency because it does not believe the economic climate is suitable, the cabinet secretary said on Thursday.

The central bank said last August it planned to redenominate the Iraqi dinar to simplify financial transactions in an economy that is still heavily centralised and dominated by oil, and where deals are often carried out in cash.

The proposal to restructure the dinar to bring more liquidity into the market has been awaiting parliamentary approval since last year.

On Thursday, a statement on the website of the cabinet secretary said the cabinet had decided to halt all procedures relating to the redenomination of the dinar "until further notice".

"The economic committee discussed this issue and so did cabinet ... There is a possibility that it could cause some problems in the economic situation. Besides that, this operation is so big that cabinet sees circumstances are not right to control this," cabinet secretary Ali al-Alaq told Reuters.

Iraq is slowly getting back on its feet after years of war and sanctions. Oil accounts for 95 percent of government revenues and the country's banking system is still highly underdeveloped.

HUGE PROCESS

The central bank has kept the dinar fixed at 1,170 dinars to the dollar in its daily auction but it recently moved to revalue the dinar slightly to 1,166 dinars after demand for the U.S. currency soared.

The central bank said it also had to tighten regulations over who can participate in the auctions as Iraqi traders sought to snap up dollars for resale in neighbouring Syria and Iran, both under Western economic sanctions.

Sales of dollars in currency auctions held by Iraq's central bank rose as high as $400 million on some days in December from a previous average of $150 million, according to central bank data.

"We have more than 30 trillion dinars in circulation. To withdraw this amount from the market and then to examine them and to dispose of them is a huge process. Even the technical and the monetary capabilities to control a process like this, we consider as insufficient and it is not seen as a priority currently," Alaq said.

The central bank says Iraq's large foreign reserves, which have risen to a record $60 billion on the back of high oil prices, will shield it from any damage to its financial system on the national level.

sumber di sini (http://www.reuters.com/article/2012/04/12/iraq-currency-idUSL3E8FC8G120120412)

harap gan info nie bole mencerita kan korang yg dah kena tipu gan penjual dinar iraq mengwar-war kan dinar iraq akan rv :eek::eek::eek:



EONE BINA,,,rajin sungguh u cari info.....kau orang dah kene tipu? termasuk engkau lah sekali kene tipu hahah,,,,kerana semua dalam CG ni pembeli dinar sekapal ,,,,hahah termasuk aku jugak,,,hahhahaha :eek::eek::eek: tapi aku YAKIN GO RV

BELLA MONIGUS
14-04-2012, 07:48 PM
kalo hati dah busuk sampai tajuk asal pun ko tukar..

dasyat ko ni... :):)

nak buat macamana lagi kalau eonbina dah dididik oleh orangn tua dia macam tu>>>busuk yg diajar busuklah<<perangainya,,,layan ajelah tak boleh diubah dah,,,,

ashz806
14-04-2012, 07:51 PM
layanz ajer lah..die kekurangan kasih sayang tu..

positif tggu popit.. :)

Aliff2012
14-04-2012, 08:40 PM
Assalamualaikum.....xde inforian menarik ker mlm ni...RV SEMAKIN HAMPIRR aminnn...

deen123
14-04-2012, 10:18 PM
rv pun syukur...tak rv pun syukur sbb Allah masih bagi bernafas :)

mirah_delima
14-04-2012, 10:22 PM
go rv.........

jackstan
14-04-2012, 10:39 PM
Assalamualaikum.....xde inforian menarik ker mlm ni...RV SEMAKIN HAMPIRR aminnn...

betul tu..RV semakin hampir...tak lamooo dohhhhh.......:))

jamtulenmurah
14-04-2012, 10:40 PM
betul tu..RV semakin hampir...tak lamooo dohhhhh.......:))


makin lama aje... tak rv lagi pun... :))

meran01
14-04-2012, 10:43 PM
nak buat macamana lagi kalau eonbina dah dididik oleh orangn tua dia macam tu>>>busuk yg diajar busuklah<<perangainya,,,layan ajelah tak boleh diubah dah,,,,

kesian pulak aku tgk.. mak bapak dia lak dpt nama..klau dah kuah x tumpah kemana...

afiqhaziq
14-04-2012, 11:01 PM
tak habis lg kat sini...ada bau busukkkk...

Siddique87
14-04-2012, 11:06 PM
mana lg yang nk jual rm25k rm10 boleh pm... mintak tlg "profesor2" kat sini ye cari seller haha ..aku nk tlg org2 yang dikatakan kena tu je....hahaa

woksir
14-04-2012, 11:14 PM
bebel saje xde sudahnye.. Tuan sila nyatakan dengan hujah yang konkrit dan bukti2 sahih yang MEMBENARKAN pihak tuan berkata demikian...
Berkata tanpa fakta yg jelas adalah pembohongan, mana kala pernyataan yang tidak lengkap boleh dimanipulasi!

Harap pihak Tuan berikan dengan detail dan jelas agar ianya dapat MENYOKONG pernyataan TUAN.

Professional not Konar2..
Kami di sini menunggu pihak Tuan mengeluarkan data lengkap bagi MEMBENARKAN pernyataan Tuan.

Sekian, harap maklum...

Pls gentalman:D:D:D

tlg jgn spin soklan saya.. Pls stright 2 the point. pullstop.:)cgrock



saya akan quotes SELAGI TAK DIJAWAB ...
Ke Ikhlasan / Kejujuran anda dan SEKUTU anda sebagai PENDAKWARAYA TERAMAT DITUNTUT bagi membenarkan KATA2 yang ANDA LEMPARKAN kepada pemilik IQD.

HARAP MAKLUM!

woksir
14-04-2012, 11:21 PM
Jeneral THX... :D

Itu rate dikira syaratnya MINYAK PETROL IRAQ = MILIK IRAQ!...

masalahnya...

MAJORITI TELAGA MINYA IRAQ = MILIK FIRMA BARAT...

so... mana dorang nak cekau dana untuk upkan dinar nie cam dulu... reserved iraq pun brape bilion sangat laa... cukup2 kaver ntuk beberapa tahun aje... bukan nya banyak pun...

Melainkan kerajaan Iraq bertindak drastik halau us dari bumi iraq... dan hakmilik negarakan semua telaga minyak... so jejak dasar kuwait RV kan dinar dorang ke asal ada harapan nak berjaya...

so far... bai bai aje laa... berfantasi lah dinarian... :D






Tuan.... Sila nyatakan / buktikan PERNYATAAN anda di atas.. JANGAn JADI SANG JUARA TIN KOSONG!!!

Sekian, Terima Kasih...:D

afiqhaziq
14-04-2012, 11:22 PM
saya akan quotes SELAGI TAK DIJAWAB ...
Ke Ikhlasan / Kejujuran anda dan SEKUTU anda sebagai PENDAKWARAYA TERAMAT DITUNTUT bagi membenarkan KATA2 yang ANDA LEMPARKAN kepada pemilik IQD.

HARAP MAKLUM!



woksir...rasanya dia tak kan jawap..melayu sorang ni pandai ckp ikut fikiran sendiri..dia ni cm boleh jadi...semua dia boleh jadi...dio semua perfeck,kito semua salah...

woksir
14-04-2012, 11:27 PM
woksir...rasanya dia tak kan jawap..melayu sorang ni pandai ckp ikut fikiran sendiri..dia ni cm boleh jadi...semua dia boleh jadi...dio semua perfeck,kito semua salah...

No prob Sheikh, WAKIL nya pon BOLEH JAWAB!, jika WAKIL @ SUPPOTER yg saling bantu membantu tadak menjawab persoalan ini ..

MAKA..benarlah..MEREKA INI PENGECUT..

SAYA ulang.. PENGECUT

Bercakap / menaip mengikut NAFSU untuk menaikkan amarah orang lain...
ALHAMDULILLAH... SYUKUR...:)

afiqhaziq
14-04-2012, 11:39 PM
No prob Sheikh, WAKIL nya pon BOLEH JAWAB!, jika WAKIL @ SUPPOTER yg saling bantu membantu tadak menjawab persoalan ini ..

MAKA..benarlah..MEREKA INI PENGECUT..

SAYA ulang.. PENGECUT

Bercakap / menaip mengikut NAFSU untuk menaikkan amarah orang lain...
ALHAMDULILLAH... SYUKUR...:)

den sokong..senyap dahhh dorang..entah2 tengah gigil nak jawap apo...kito mintak fakta sampai skarang tak jawap..pandai cakap ikut anak tekak jeee...:-?:-?:-?

TAJ73
14-04-2012, 11:43 PM
No prob Sheikh, WAKIL nya pon BOLEH JAWAB!, jika WAKIL @ SUPPOTER yg saling bantu membantu tadak menjawab persoalan ini ..

MAKA..benarlah..MEREKA INI PENGECUT..

SAYA ulang.. PENGECUT

Bercakap / menaip mengikut NAFSU untuk menaikkan amarah orang lain...
ALHAMDULILLAH... SYUKUR...:)

Salam tuan,

Jangan dilayang Langau tu, buat tak tahu sudah/xpayah baca apa yg ditulis. biarkan dia dengan dunia dia & jangan peduli...:)):)paid:)paid:)paid:eek::eek::eek:

EONE BINA
14-04-2012, 11:47 PM
Lifting of the Zeroes means LOP / Re-Denomination, period. NO revalue
Thu Apr 12, 2012 3:10pm EDT
BAGHDAD, April 12 (Reuters) - Iraq has decided to hold off on a plan to knock three zeros off the nominal value of bank notes of its currency because it does not believe the economic climate is suitable, the cabinet secretary said on Thursday.

The central bank said last August it planned to redenominate the Iraqi dinar to simplify financial transactions in an economy that is still heavily centralised and dominated by oil, and where deals are often carried out in cash.

The proposal to restructure the dinar to bring more liquidity into the market has been awaiting parliamentary approval since last year.

On Thursday, a statement on the website of the cabinet secretary said the cabinet had decided to halt all procedures relating to the redenomination of the dinar "until further notice".

"The economic committee discussed this issue and so did cabinet ... There is a possibility that it could cause some problems in the economic situation. Besides that, this operation is so big that cabinet sees circumstances are not right to control this," cabinet secretary Ali al-Alaq told Reuters.

Iraq is slowly getting back on its feet after years of war and sanctions. Oil accounts for 95 percent of government revenues and the country's banking system is still highly underdeveloped.

HUGE PROCESS

The central bank has kept the dinar fixed at 1,170 dinars to the dollar in its daily auction but it recently moved to revalue the dinar slightly to 1,166 dinars after demand for the U.S. currency soared.

The central bank said it also had to tighten regulations over who can participate in the auctions as Iraqi traders sought to snap up dollars for resale in neighbouring Syria and Iran, both under Western economic sanctions.

Sales of dollars in currency auctions held by Iraq's central bank rose as high as $400 million on some days in December from a previous average of $150 million, according to central bank data.

"We have more than 30 trillion dinars in circulation. To withdraw this amount from the market and then to examine them and to dispose of them is a huge process. Even the technical and the monetary capabilities to control a process like this, we consider as insufficient and it is not seen as a priority currently," Alaq said.

The central bank says Iraq's large foreign reserves, which have risen to a record $60 billion on the back of high oil prices, will shield it from any damage to its financial system on the national level.

sumber di sini (http://www.reuters.com/article/2012/04/12/iraq-currency-idUSL3E8FC8G120120412)

harap gan info nie bole mencerita kan korang yg dah kena tipu gan penjual dinar iraq mengwar-war kan dinar iraq akan rv :eek::eek::eek:

tolong alert tentang berita nie...maybe dinarian scam berpindah ke rumah setinggan sebb mereka tahu dinar iraq nie scam,even xnk berdepan gan hujah aku....lg pn mereka yg report aku spammer,okey fine aku kasi hujah lak kali nie...xde spam2

woksir
14-04-2012, 11:47 PM
sama2 lah kita tunggu...

Semua yang Baik adalah dari ALLAH swt, dan yang SALAH / BURUK adalah dari diri ini yang hina yang mengharapkan belas ihsan MU sentiasa Yaa ALLAH.

woksir
14-04-2012, 11:51 PM
Tungguuu...:D

afiqhaziq
15-04-2012, 12:00 AM
Tungguuu...:D

yaaa..tungguuuu...

mat jenin
15-04-2012, 01:14 AM
No prob Sheikh, WAKIL nya pon BOLEH JAWAB!, jika WAKIL @ SUPPOTER yg saling bantu membantu tadak menjawab persoalan ini ..

MAKA..benarlah..MEREKA INI PENGECUT..

SAYA ulang.. PENGECUT

Bercakap / menaip mengikut NAFSU untuk menaikkan amarah orang lain...
ALHAMDULILLAH... SYUKUR...:)

soalan yang dilemparkan dulu kenapa tak jawab?
bercakap dgn air liur sahaja dgn janji bulan dan bintang tapi menyusahkan org lain nak kata apa?

btw dah lebih 36 jam..
spt dijangka hasilnya cam tu gak..

yg ada org tu nak samakan fib,candlestik,gold,unit trust, etc dgn iqd ni plak..soorylah..aku masuk time ada 2b2t jer..
gold,silver dgn unit trust x payah crita lah..
dah lama dah masuk dah
indek bskl masa tu 1000
silver masa tu usd8.00
gold masa tu rm85.00 gm

bluerobot
15-04-2012, 02:19 AM
apa kau merepek ni labuu...

batushabu2000
15-04-2012, 02:58 AM
soalan yang dilemparkan dulu kenapa tak jawab?
bercakap dgn air liur sahaja dgn janji bulan dan bintang tapi menyusahkan org lain nak kata apa?

btw dah lebih 36 jam..
spt dijangka hasilnya cam tu gak..

yg ada org tu nak samakan fib,candlestik,gold,unit trust, etc dgn iqd ni plak..soorylah..aku masuk time ada 2b2t jer..
gold,silver dgn unit trust x payah crita lah..
dah lama dah masuk dah
indek bskl masa tu 1000
silver masa tu usd8.00
gold masa tu rm85.00 gm



Tuan......TUAN dah lari dari soalan....ikut2 dah fail B.M.....tolong jawab Soalan dgn betul

woolwich
15-04-2012, 03:02 AM
selasa ni cash in....get ready jd jutawan muda...yesssss

tomie
15-04-2012, 08:42 AM
selasa ni cash in....get ready jd jutawan muda...yesssss

OH YEAHH!!

x lAmo DooOOoohh~~!! :x :)):)paid

Don Malaya
15-04-2012, 08:44 AM
aku x paham mende pon :( berminat tp cam dah terlepas lobang jee

NuTeLLa
15-04-2012, 08:51 AM
Kalau langau ada hujah nak juga aku dengar...
Tapi kalau setakat spin dan konar-konar baik tak payah..
Buek ponat jooo...

tomie
15-04-2012, 09:01 AM
Kalau langau ada hujah nak juga aku dengar...
Tapi kalau setakat spin dan konar-konar baik tak payah..
Buek ponat jooo...

mmg banyak pun...:D
sudah terang lagi bersuluh dpn mata pun...masih sempat konar lagi.. :eek::eek::p

tomie
15-04-2012, 09:03 AM
RV kuar bile?

x LaMo dooOOOhhh~~ :D :"> :)cgrock

Don Malaya
15-04-2012, 09:15 AM
x LaMo dooOOOhhh~~ :D :"> :)cgrock

RV tu menatang ape?? x lame dahh..tp agak2 bile?? x terlambat lagi ke nak emalabur dinar iraq nie?

woolwich
15-04-2012, 09:24 AM
rv ni susah nk agak...klu ko kental boleh tgu, klu xleh simpan peram smp rv....hdup mcm biase, tp once ko dh beli confirm mau tgu punya ha3

tomie
15-04-2012, 09:25 AM
RV tu menatang ape?? x lame dahh..tp agak2 bile?? x terlambat lagi ke nak emalabur dinar iraq nie?

RV tak tau natang apa..?? :-?
tapi tau plak tanya bila..??


** ota sungguh :eek::p:">


RV kuar bile?

Don Malaya
15-04-2012, 09:27 AM
RV tak tau natang apa..?? :-?
tapi tau plak tanya bila..??


** ota sungguh :eek::p:">


cam main forex gak ke?? main rate gak ke??? cam mane nak beli dinar iraq nie..

tomie
15-04-2012, 09:28 AM
cam main forex gak ke?? main rate gak ke??? cam mane nak beli dinar iraq nie..

a.a...cam main forex gak ar...

ada BUY (BELI) ..ADA (SELL) JUAL :">

TAJ73
15-04-2012, 09:44 AM
cam main forex gak ke?? main rate gak ke??? cam mane nak beli dinar iraq nie..

Tuan,
Sekarang masa BELI Dinar Iraq ( IQD ) simpan sendiri dan tunggu bila tiba masa untuk JUAL (Bila RV berlaku baru boleh jual). Bawa IQD ke mana2 Bank untuk tukar ke RM. Utk beli carilah penjual/pengurut wang. Harga dlm linkongan RM100 - RM200 bagi setiap 25ribu Dinar.
:p:mad::)):)):)):)):)):)paid:)paid:)paid:)paid:)pa id

kajagogo
15-04-2012, 10:21 AM
labur dinar iraq, peluang perniagaan yang bagus ni

AlMuqarrabunFX
15-04-2012, 10:32 AM
jap lagi ada la langau yg masuk tuk jd penyelamat melayu ... pedulik aper aku , aku beli ngan duit aku .. RV ke tak RV ke x tergugat poket aku weiii ... HAPUSKAN LANGAU - berlagak pandai walau hakikat nya b.o.d.o.h

miehensem
15-04-2012, 11:07 AM
Tuan,
Sekarang masa BELI Dinar Iraq ( IQD ) simpan sendiri dan tunggu bila tiba masa untuk JUAL (Bila RV berlaku baru boleh jual). Bawa IQD ke mana2 Bank untuk tukar ke RM. Utk beli carilah penjual/pengurut wang. Harga dlm linkongan RM100 - RM200 bagi setiap 25ribu Dinar.
:p:mad::)):)):)):)):)):)paid:)paid:)paid:)paid:)pa id

pengurut wang??

wah wang pun boleh urut2 skang ni.. :)):)):))

boom4rm
15-04-2012, 12:04 PM
x yah faham apa2..

just sediakan wang kocek sebanyak RM 3150 ..untuk memiliki IQD 1 JUTA ..:x :eek:


** peram sampai C.I :)paid :p:">

nak tau perkembangan lanjut..jom tanya masta2 kat sini --> CG IRAQ DINAR (http://www.facebook.com/groups/405164652844441/) :x




http://i.imgur.com/GsAFq.png


** +574 MEMBERS..wow!! :o :o :)cgrock

ASLM SEMUA....TERBAIKKKKKK!!!!! den ado dlm fb.
Maju IQD RV,Majulah bangsa ku.:)cgrock:)cgrock

boom4rm
15-04-2012, 12:07 PM
jap lagi ada la langau yg masuk tuk jd penyelamat melayu ... pedulik aper aku , aku beli ngan duit aku .. RV ke tak RV ke x tergugat poket aku weiii ... HAPUSKAN LANGAU - berlagak pandai walau hakikat nya b.o.d.o.h

Langau tetap langau....apa pun tak bleh.:mad::(scam

Kito tggu aje,tak susah pun!:)cgrock:)cgrock

shukri_85
15-04-2012, 12:11 PM
Go rv go :)paid:)paid:)paid

Aliff2012
15-04-2012, 12:24 PM
selasa ni cash in....get ready jd jutawan muda...yesssss

Assalamualaikum...klu betul ape yg dikata dgn izin allah alhamdulilah...aminnn:):)same2 kita nti kan..Klu tak RV xde hal hidup seperti biasa,x rugi ape tggu:D:D

MYAKULE
15-04-2012, 12:33 PM
selasa ni cash in....get ready jd jutawan muda...yesssss

oh iyo ko... pakcik kayo.....

tepek la link kat sini bro...... kito share- share info kat sini...

tq Bro.... :):):):)cgrock

Aliff2012
15-04-2012, 12:50 PM
dah lama xde info2 terlompat kecil,terbabas bas,hidung berdarah kan...kasi la tepek info satau masta,intel bg penyedap minda pd kami newbies tQ..

Aliff2012
15-04-2012, 01:20 PM
http://jutawan-dinariraq.blogspot.com/2012/04/konsep-pasaran-matawang.html

ashz806
15-04-2012, 02:50 PM
Alhamdulillah..semakin hampir..besok dah bleh tukar tajuk dah TT ..hehe

tomie
15-04-2012, 02:51 PM
Alhamdulillah..semakin hampir..besok dah bleh tukar tajuk dah TT ..hehe

TT tgh standby nak letak tajuk yg sempoi besok ni....oh yeah!! :)cgrock:)paid

silvermaddness
15-04-2012, 02:58 PM
TT tgh standby nak letak tajuk yg sempoi besok ni....oh yeah!! :)cgrock:)paid

PIN PIN...rv dahh :)cgrock

azhar86
15-04-2012, 03:25 PM
TT tgh standby nak letak tajuk yg sempoi besok ni....oh yeah!! :)cgrock:)paid

lebih kurang mcm tajuk jiran sebelah kot...
"BERITA PANAS!!! - diapungkan (RV) pada 16 Apr 12!!! = 1 IQD = USD 5.50"...

:)paid:)paid:)paid

Aliff2012
15-04-2012, 03:36 PM
PIN PIN...rv dahh :)cgrock

http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=1&From=IQD&To=USD

tak lamoo dahhhh popit:)paid

tomie
15-04-2012, 03:37 PM
lebih kurang mcm tajuk jiran sebelah kot...
"BERITA PANAS!!! - diapungkan (RV) pada 16 Apr 12!!! = 1 IQD = USD 5.50"...

:)paid:)paid:)paid

kalo tajuk thread ni..besok ni tobat lahum thread ni kosong lengang...:))
sbb sumer pakat2 pi beratur kat bank untuk C.I ... :x :)paid


lepas tu..sampai ke malam tak balik2 umah...lepak kopitiam.. :eek::p:">

Aliff2012
15-04-2012, 03:46 PM
masta tomie add aku ke FB tQ...email alya.aliff@yahoo.com.my

tomie
15-04-2012, 03:53 PM
masta tomie add aku ke FB tQ...email alya.aliff@yahoo.com.my

cikidot..!! done! :)cgrock:)paid:)paid

Aliff2012
15-04-2012, 03:58 PM
TQ tuan...

syayzr
15-04-2012, 04:20 PM
sape yg taknak kne scam meh tolak kat aku..takdela rugi sangat kalo dpt jual..aku rela kene scam..pm aku..kekeke

woolwich
15-04-2012, 04:28 PM
get ready mlm ni kite merdeka rv kul 11...!!!

PipsHunter
15-04-2012, 04:37 PM
~ meh aku pon nak jadi penyelamat..sapa yg tak mau kena scam meh pm aku aku beli..murah2

ashz806
15-04-2012, 05:05 PM
eh..aku pon nk jd penyelamat jgk..

cepat2..meh jual kt aku murah2 drp rugi je..hehe

T1000
15-04-2012, 05:10 PM
get ready mlm ni kite merdeka rv kul 11...!!!

Malas dah nk mengharap...
Malas dh nk citer banyak..
Malas dh nk dgr rumors..
Dok tepi je.. Kalu RV cantek la..
Kang kalau mengharap lebih2 sgt..
Kecewa plak... Tapi yg penting aku dh ade 2 juta...
Hehehe...

dazzmine
15-04-2012, 05:13 PM
Malas dah nk mengharap...
Malas dh nk citer banyak..
Malas dh nk dgr rumors..
Dok tepi je.. Kalu RV cantek la..
Kang kalau mengharap lebih2 sgt..
Kecewa plak... Tapi yg penting aku dh ade 2 juta...
Hehehe...

sama la mcm aku...xdela mengharap sgt...:D

dominator
15-04-2012, 05:18 PM
rumah ni dah macam lubang najis.. dihinggapi ngn langau2 najis.

busuknyeee.....

afiqhaziq
15-04-2012, 06:07 PM
yaaa...mcm2 ada cter cg iqd part 2 nii...apa2 pun layannnn...positif2...

afiqhaziq
15-04-2012, 06:08 PM
get ready mlm ni kite merdeka rv kul 11...!!!

aminnnn...moga diperkenankan.....

jengcoil
15-04-2012, 07:00 PM
get ready mlm ni kite merdeka rv kul 11...!!!

kawe RV lewat sikit dalam kul 1 hehehehe

:eek::eek::eek::eek: :)paid:)paid

peace_world
15-04-2012, 07:03 PM
kawe RV lewat sikit dalam kul 1 hehehehe

:eek::eek::eek::eek: :)paid:)paid

jgn RV selalu2........................................... ......

azrul7238
15-04-2012, 07:27 PM
ok, penat dah mengutip IQD.....kalu RV, mau jadi billionaire ni....hahaha

tunggu aje le.....

Fixaro
15-04-2012, 07:34 PM
http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.sotaliraq.com%2Fmobile-news.php%3Fid%3D51859%23ixzz1s12Eb993 :D

orange76
15-04-2012, 08:22 PM
spray sikit thread ni bagi wangii...sebab dah dekat nak RV..

PendingDiraja
15-04-2012, 08:27 PM
thread ni selalu off topik..

orange76
15-04-2012, 08:45 PM
Skrg kita back to topic:D

ejoybaik
15-04-2012, 08:50 PM
kasik cash in sket ini malem...

azhar86
15-04-2012, 09:11 PM
kasik cash in sket ini malem...

kul 11 ker?
cun la... :)paid

ashz806
15-04-2012, 09:24 PM
bleh berangan lebih jauh dah nih..hehe

xlamoo doohh!! :D

Musafir Bumi
15-04-2012, 10:02 PM
sejam lg nih...

tuyul
15-04-2012, 10:04 PM
:-?:-?:-?:-?:-?:)cgrock

MyEfanZ
15-04-2012, 10:05 PM
fuh...page no cantik.... 3113

tuyul
15-04-2012, 10:09 PM
http://thecurrencynewshound.com/
latest info

tuyul
15-04-2012, 10:11 PM
http://thecurrencynewshound.com/2012/04/14/jubouri-cbi-takes-two-steps-to-raise-the-price-of-the-iraqi-dinar/

peja510
15-04-2012, 10:16 PM
yeay.......ingat dah RV

tuyul
15-04-2012, 10:16 PM
Salih menegaskan "tiada takut dinar jatuh berbanding dengan mata wang asing, kerana terdapat rizab besar dolar AS di Bank Negara Iraq."

Bank pusat Iraq diadakan lima sesi lelongan mingguan dari hari Ahad hingga Khamis bagi penjualan dan pembelian mata wang asing, dan menerima komisen tunai pada jualan kira-kira 13 dinar bagi setiap dolar, dan menerima komisen sebanyak 13 dinar bagi setiap dolar di atas penjualan kiriman wang di luar negara.

waruna
15-04-2012, 10:23 PM
11 mlm?? ada apa 11 malam ni? :-? :-?

tuyul
15-04-2012, 10:26 PM
11 mlm?? ada apa 11 malam ni? :-? :-?

waktu usa beklerja

Humanspider
15-04-2012, 10:35 PM
malam pkl 11 man u vs aston villa, kalau menang mmg man u rv dulu

waruna
15-04-2012, 10:40 PM
waktu usa beklerja



USA? bukan dorang baru 11 pagi hari ahad ke ??

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

afiqhaziq
15-04-2012, 10:42 PM
dah seminggu tak RV..mlm ni try RV..BANK US BUKA CI...HEHEEE

Merida7
15-04-2012, 10:42 PM
waktu usa beklerja

Salah kot...11pm kita skrg bermakna baru 11am Ahad di New York...so bermakna 9pm esok barulah bank2 di US buka jam 9am Isnin

afiqhaziq
15-04-2012, 10:43 PM
usa? Bukan dorang baru 11 pagi hari ahad ke ??

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

ya betull..us bru pagi ahad...intel bersantaii..
:)):)):))

afiqhaziq
15-04-2012, 10:44 PM
salah kot...11pm kita skrg bermakna baru 11am ahad di new york...so bermakna 9pm esok barulah bank2 di us buka jam 9am isnin

ni pun botol jgak...:)):)):))

tuyul
15-04-2012, 10:44 PM
USA? bukan dorang baru 11 pagi hari ahad ke ??

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

bkn aku ckp, langau yg ckp hahaha :eek::eek::eek::eek:

azrul7238
15-04-2012, 11:47 PM
ramai yang dok harap tahun ni.....tahun ni, peluang ke arah tu agak tipis....even 2013 pun belum tentu lagi....

so, sesape nak jual IQD murah....SUPER MURAH....aku bleh beli sikit2....hahaha

tomcat_apachee
16-04-2012, 06:05 AM
aku..bru..ada..50k..dinar..nk..tmbh..lgi..50k..gen apkn..jadi..100k...
sape2..yg..nak..juai..dinar..irak..50k..murah2..le h..pm..aku..
khususnye..yg..dh..borink..simpan....

ashz806
16-04-2012, 06:18 AM
ramai yang dok harap tahun ni.....tahun ni, peluang ke arah tu agak tipis....even 2013 pun belum tentu lagi....

so, sesape nak jual IQD murah....SUPER MURAH....aku bleh beli sikit2....hahaha

Haih,baek punya ayat memujuk bos.hehe

afiqhaziq
16-04-2012, 07:59 AM
ramai yang dok harap tahun ni.....tahun ni, peluang ke arah tu agak tipis....even 2013 pun belum tentu lagi....

so, sesape nak jual IQD murah....SUPER MURAH....aku bleh beli sikit2....hahaha

bosss...jgn ckp mcm 2 bosss untuk dapatkan harga murah...sian la kat mereka yg tak kuat imannn..:">:">:">:">

terkuat
16-04-2012, 08:58 AM
Sapa2 yang nk jual 25k dinar dgn rege RM10 sekeping. Please PM saya. Ada serius buyer nk beli dalam 10 keping.

tomie
16-04-2012, 09:05 AM
"IRAQ TV: ......GOV OF IRAQ TRANSFER 200 BILLION DOLLARS ABROAD TO SUPPORT IRAQI DINAR EXCHANGE RATE....dot dot dot..." WOW..!! :o :x ---> bersambung ... :)) :"> :)paid

eson
16-04-2012, 09:11 AM
Sapa2 yang nk jual 25k dinar dgn rege RM10 sekeping. Please PM saya. Ada serius buyer nk beli dalam 10 keping.

aku pun nak jg..:D:)cgrock

BOCEH
16-04-2012, 09:18 AM
"IRAQ TV: ......GOV OF IRAQ TRANSFER 200 BILLION DOLLARS ABROAD TO SUPPORT IRAQI DINAR EXCHANGE RATE....dot dot dot..." WOW..!! :o :x ---> bersambung ... :)) :"> :)paid


wow.. bagus dah nii

armorhero
16-04-2012, 09:23 AM
mmm.... lama tk masuk sini. rindu gak.

PipsHunter
16-04-2012, 09:24 AM
wow.. bagus dah nii

"IRAQ TV: ......GOV OF IRAQ TRANSFER 200 BILLION DOLLARS ABROAD TO SUPPORT IRAQI DINAR EXCHANGE RATE...."


TAKKK LAAMAAA DAHHHAAAAIIHHH!!! DABooommm!!! :)paid :)cgrock :D

rulhelmi
16-04-2012, 10:16 AM
aku pun nak jg..:D:)cgrock

Aku nk 20 kpg.... Pm aku klau ade

danzig_08
16-04-2012, 10:31 AM
perghhh dah jadi tempat bargain IQD kaaa
mana info2 perkembangan ni....

errr kalo ada nk tolak sekeping 25k RM20 pun den sambaaa jer....

syayzr
16-04-2012, 10:36 AM
pembangkang cepat bagi info dinar iraq nie scam...aku nak tapau IQD depa murah2 nie...saye rela kene scam ngan Dinar Iraq...kekeke

shukri_85
16-04-2012, 10:44 AM
ape cer mlm td..ada gud news ka..?

kewangan
16-04-2012, 10:50 AM
Ha apa cita? dah RV ke? yg kecoh kata RV minggu lepas tu dah RV ye? ooooooo dah kaya2 raya la semua ni... bagus2... tahniah tuan2

tomie
16-04-2012, 11:00 AM
Ha apa cita? dah RV ke? yg kecoh kata RV minggu lepas tu dah RV ye? ooooooo dah kaya2 raya la semua ni... bagus2... tahniah tuan2

tu ar....scam tul la DINAR ni.. :((

jom kita pakat lelong IQD :((

Mycyber
16-04-2012, 11:03 AM
tu ar....scam tul la DINAR ni.. :((

jom kita pakat lelong IQD :((

meh lelong kat den...
sekeping singgit udah le..:">:">

xoox
16-04-2012, 11:06 AM
ape cer skrg

boom4rm
16-04-2012, 11:08 AM
ape cer mlm td..ada gud news ka..?

ADA....DEN RV 2 KALI AJE...:)):)):)cgrock

boom4rm
16-04-2012, 11:09 AM
Ha apa cita? dah RV ke? yg kecoh kata RV minggu lepas tu dah RV ye? ooooooo dah kaya2 raya la semua ni... bagus2... tahniah tuan2

KO NI TERTINGGAL BAS KE....SEJAK 2009 DAH RV LAA:-?:-?:)paid

boom4rm
16-04-2012, 11:10 AM
tu ar....scam tul la DINAR ni.. :((

jom kita pakat lelong IQD :((

TERBAIK.....:)cgrock:)cgrock

19APRIL NI RV.......PERAK AJE YE:)cgrock

abuskyri
16-04-2012, 11:11 AM
Assalammualaikum..

Alhamdulillah..

Minggu baru yg positif..
tetap ceria dan sabar :)
Popit pasti datang :)paid

boom4rm
16-04-2012, 11:13 AM
ape cer skrg

WAYANG SUSPEN MASIH LAGI DITAYANGKAN KAT IRAQ.

PENUH DGN MUSLIHAT,CERMIN DAN KABUS!

BILA CBI DAH READY..GOI LAK MACAM SYAM.PA~X(~X(:(scam

Mycyber
16-04-2012, 11:17 AM
get ready mlm ni kite merdeka rv kul 11...!!!

aik klau dh rv..bagi tau la rate bape.
xkan nk makan sorang je kot..

ashz806
16-04-2012, 11:24 AM
harapan semakin bersinar2..mlm nih..hehe

harraz asyraaf
16-04-2012, 11:26 AM
malam dah jadi pagi..pagi dah jadi tengah hari..ada updates tak??

terkuat
16-04-2012, 11:40 AM
Majlis Keselamatan PBB juga mengadakan perbincangan hari ini dengan Kuwait dan Iraq mengenai isu-isu lain untuk melepaskan bab Iraq 7, walaupun mesyuarat mandat seterusnya peringkat tinggi untuk menangani isu-isu publicy disenaraikan sebagai 15 Jun. Shabibi membuat lawatan untuk melawat dengan IMF dan Bank Dunia untuk tabik Spring mesyuarat tahunan IMF di mana mereka akan membincangkan ekonomi global dan pasaran kewangan dunia.Kami mempunyai tiada bukti bahawa ini perbincangan dalam apa-apa cara yang berkaitan RV, tetapi jika Iraq adalah benar-benar untuk menaikkan kadar pertukaran mereka mengikut yang IMF dan arahan Bank Dunia dan kelulusan, seperti yang kita percaya mereka, maka ia adalah pastinyaisu utama kerana ia akan mempunyai implikasi kewangan global dan memberi kesan kepada mata wang lain:(scam

kewangan
16-04-2012, 11:43 AM
malam dah jadi pagi..pagi dah jadi tengah hari..ada updates tak??

Lahhh ko ni, dah RV pun... kan saller kecoh2 minggu lepas kata nak RV... sambil2 promot dinar murah... tu la ko, semua bebudak dlm ni dah kaya, harini masing2 kat kedai kereta mewah duk beli keta besar..... lu ketinggalan zaman...

deen123
16-04-2012, 12:04 PM
Lahhh ko ni, dah RV pun... kan saller kecoh2 minggu lepas kata nak RV... sambil2 promot dinar murah... tu la ko, semua bebudak dlm ni dah kaya, harini masing2 kat kedai kereta mewah duk beli keta besar..... lu ketinggalan zaman...

semlm nak pi CI kat MC tp tutup, arini nak gi lagi...dapat rm30k-40k jadi la

xoox
16-04-2012, 12:11 PM
Lahhh ko ni, dah RV pun... kan saller kecoh2 minggu lepas kata nak RV... sambil2 promot dinar murah... tu la ko, semua bebudak dlm ni dah kaya, harini masing2 kat kedai kereta mewah duk beli keta besar..... lu ketinggalan zaman...

<mcm ayat kecewa je> bykkan bersabar:D

kewangan
16-04-2012, 12:13 PM
<mcm ayat kecewa je> bykkan bersabar:D

itu ayat perli la bang, segal tul hahahaha... ada masalah susah paham ye? sian... sori...

tomie
16-04-2012, 12:24 PM
itu ayat perli la bang, segal tul hahahaha... ada masalah susah paham ye? sian... sori...

<ni mcm ayat perli nada kecewa> je masta... ;;) :-?

kasi cool ar !! :)cgrock

xoox
16-04-2012, 12:30 PM
itu ayat perli la bang, segal tul hahahaha... ada masalah susah paham ye? sian... sori...

perlu bgtau ke....addoiiiiiiiyaiiii:eek:
semua org dah sdia maklumkan nickname ni.....:)cgrock:)paid:)paid:p

xoox
16-04-2012, 12:31 PM
<ni mcm ayat perli nada kecewa> je masta... ;;) :-?

kasi cool ar !! :)cgrock

hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


btul btul btul

woksir
16-04-2012, 12:38 PM
Jeneral THX... :D

Itu rate dikira syaratnya MINYAK PETROL IRAQ = MILIK IRAQ!...

masalahnya...

MAJORITI TELAGA MINYA IRAQ = MILIK FIRMA BARAT...

so... mana dorang nak cekau dana untuk upkan dinar nie cam dulu... reserved iraq pun brape bilion sangat laa... cukup2 kaver ntuk beberapa tahun aje... bukan nya banyak pun...

Melainkan kerajaan Iraq bertindak drastik halau us dari bumi iraq... dan hakmilik negarakan semua telaga minyak... so jejak dasar kuwait RV kan dinar dorang ke asal ada harapan nak berjaya...

so far... bai bai aje laa... berfantasi lah dinarian... :D






Tuan,

Sukacitanya kami menjemput Tuan Pendakwaraya dan Rakan2, memfailkan Maklum Balas bagi persoalan berbangkit sebelum ini.

2. Kami amat mengalu-alukan jawapan positif Pendakwaraya dan diharap dapat dimaklumkan dengan tertib dan disertai dengan fakta2 konkrit bagi mengelakkan pendakwaan pihak Tuan .. "GAGAL".

3. Berikut adalah makluman pihak Defendan mengenai perkara berbangkit pada lampiran seterusnya.

Sekian,
Terima Kasih.


Yang menurut perintah.

woksir
16-04-2012, 12:39 PM
bebel saje xde sudahnye.. Tuan sila nyatakan dengan hujah yang konkrit dan bukti2 sahih yang MEMBENARKAN pihak tuan berkata demikian...
Berkata tanpa fakta yg jelas adalah pembohongan, mana kala pernyataan yang tidak lengkap boleh dimanipulasi!

Harap pihak Tuan berikan dengan detail dan jelas agar ianya dapat MENYOKONG pernyataan TUAN.

Professional not Konar2..
Kami di sini menunggu pihak Tuan mengeluarkan data lengkap bagi MEMBENARKAN pernyataan Tuan.

Sekian, harap maklum...

Pls gentalman:D:D:D

tlg jgn spin soklan saya.. Pls stright 2 the point. pullstop.:)cgrock



LAMPIRAN 1 disertakan spt diatas...

woksir
16-04-2012, 12:41 PM
Tambahan...:D:D:D maaf tuan
Tuan boleh panggil TEAM TUAN (Brainwash fact) bagi membahaskan pertanyaan saya diatas.

Sekian.

Peace no War! ingat... No WAR!



Lampiran 2.. spt disertakan..

akira8456
16-04-2012, 12:43 PM
ingat dah berkubur thread nie,hehehehe

tomie
16-04-2012, 12:44 PM
ingat dah berkubur thread nie,hehehehe

ada org korek balik kubur ni.... :eek:

xoox
16-04-2012, 12:50 PM
ada org korek balik kubur ni.... :eek:

sbb hantu2 kat sini masih lg meracau kacau org yg aman damai dlm ni..
xdterima bumi kot <tu la sape suruh kau sakitkan hati ramai org,skrg kau terima la padahnya>:))#:-S:(

akira8456
16-04-2012, 12:56 PM
semlm nak pi CI kat MC tp tutup, arini nak gi lagi...dapat rm30k-40k jadi la

patut la sunyi kat sini,ramai dah CI,kiranya jutawan dah ka?terbaik!!!:)paid:)paid

silvermaddness
16-04-2012, 01:14 PM
patut la sunyi kat sini,ramai dah CI,kiranya jutawan dah ka?terbaik!!!:)paid:)paid

hg tak p thread chip sin chan hg tu ka? situ lagi kubur..siap bersawang dah :))

silvermaddness
16-04-2012, 01:14 PM
ada org korek balik kubur ni.... :eek:

korek korek cium ka masta..fuh...:p

akira8456
16-04-2012, 01:31 PM
hg tak p thread chip sin chan hg tu ka? situ lagi kubur..siap bersawang dah :))

misi dah selesai kot,tue yg bersawang:)):))

abuskyri
16-04-2012, 01:40 PM
korek korek cium ka masta..fuh...:p

awwwww :">

silvermaddness
16-04-2012, 01:42 PM
misi dah selesai kot,tue yg bersawang:)):))

haha..btul2..tak sia2 usaha..dpt gak merasa 25k iqd - rm10... la lalala...lai2 sapa mau letgo lagi...:p

md.mazlan
16-04-2012, 01:46 PM
as-salam dan selamat sejahtera semua
__________________________________________________ _____________________________
1 Mil IQD25K=RM3150,IQD10K=RM3300,IQD5K=RM3400.
1 set(50K)(IQD 25K:1pcs + IQD10K:1pcs + IQD5K:3pcs): RM230
1 set(100K)(IQD 25K:2pcs + IQD10K:3pcs + IQD5K:4pcs): RM430
nak beli sekeping2 pun boleh

call or sms 0133537210

akira8456
16-04-2012, 01:49 PM
haha..btul2..tak sia2 usaha..dpt gak merasa 25k iqd - rm10... la lalala...lai2 sapa mau letgo lagi...:p

ang pakat ngan ustaz sin chan,bleh la dpt murah:)):))

silvermaddness
16-04-2012, 02:23 PM
ang pakat ngan ustaz sin chan,bleh la dpt murah:)):))

shhhhhh...nnt dia marah aku....dia simpan beda nk pikat lofa tu nnt :))

woksir
16-04-2012, 02:44 PM
ada org korek balik kubur ni.... :eek:

kawe korek balik sbb nak ambil minyak dagu... nak bagi sihir sket... muaaahahahaha:))

SmUrTieS
16-04-2012, 02:51 PM
dah ke belum

mbx125f
16-04-2012, 02:58 PM
dah ke belum

... belomm... hehehhe...:D:D:D


:)cgrock:)paid:)cgrock:)paid:)cgrock:)paid

kewangan
16-04-2012, 03:23 PM
Syukur lah dah RV pun.... dah tak ramai yg masuk sini sebab dah jadi jutawan, sibuk beratur tukar duit, sibuk kira duit, sibuk duk pilih kereta mewah huhuhuhu, sibuk g morocco..... huhuhuhuhu ermmm seronoknya...

T1000
16-04-2012, 03:31 PM
Syukur lah dah RV pun.... dah tak ramai yg masuk sini sebab dah jadi jutawan, sibuk beratur tukar duit, sibuk kira duit, sibuk duk pilih kereta mewah huhuhuhu, sibuk g morocco..... huhuhuhuhu ermmm seronoknya...

wehhhh.. dah RV sungguh ke ni? :o:o:o:o

kewangan
16-04-2012, 03:33 PM
wehhhh.. dah RV sungguh ke ni? :o:o:o:o

dari minggu lepas lagi dia org kata RV kan... tak tahu ke....

tuyul
16-04-2012, 03:45 PM
Rv tetap akan berlaku. tp apa yg menakutkan holder2 dinar akan berlakunya LOP sebelum RV. :((:((:((:((

T1000
16-04-2012, 04:06 PM
Rv tetap akan berlaku. tp apa yg menakutkan holder2 dinar akan berlakunya LOP sebelum RV. :((:((:((:((

LOP tu ape maksud nya? soryy hamba ni newbie lagi :)

T1000
16-04-2012, 04:07 PM
dari minggu lepas lagi dia org kata RV kan... tak tahu ke....

so kalau dah RV boleh CI la... huhu.. nk CI kat mana?

slvrchair
16-04-2012, 04:11 PM
1.00 IQD = 0.00263697 MYR

sumber: link (http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=1&From=IQD&To=MYR)

tuyul
16-04-2012, 04:18 PM
LOP tu ape maksud nya? soryy hamba ni newbie lagi :)

LOP >>>> kesemua note2 dinar xlaku la weh...:((:((

deen123
16-04-2012, 05:09 PM
Syukur lah dah RV pun.... dah tak ramai yg masuk sini sebab dah jadi jutawan, sibuk beratur tukar duit, sibuk kira duit, sibuk duk pilih kereta mewah huhuhuhu, sibuk g morocco..... huhuhuhuhu ermmm seronoknya...

alhamdulillah...syukur, ni semua berkat doa tuan yg berhati mulia. syukran, syukran

deen123
16-04-2012, 05:20 PM
dari minggu lepas lagi dia org kata RV kan... tak tahu ke....

nak tumpang keter mewah saya tak...jom la. Klu ada lebih duit saya belanja u gi moroco nak?

kewangan
16-04-2012, 05:37 PM
nak tumpang keter mewah saya tak...jom la. Klu ada lebih duit saya belanja u gi moroco nak?

Tak apa lah, saya dah ada semua tu sebelum awak lagi.... terima kasih.... tahniah pada anda kerana menyimpan dinar sehingga RV di minggu lepas....

ashz806
16-04-2012, 05:39 PM
alhamdulillah..mlm ni lg best..xsabar2..hehe

afiqhaziq
16-04-2012, 06:58 PM
yaaa..mlm ni..hanya yg terhangat di CG FB....

deen123
16-04-2012, 07:06 PM
stanby..malam ni RV2..minggu lps RV1

Boboboy69
16-04-2012, 08:45 PM
Assalam ada berita baru ka kat CG ori ni .... Kalau tak dak nak p melawat CG FB pulak la

peja510
16-04-2012, 11:01 PM
rumah dah kosong

sapeq
16-04-2012, 11:10 PM
pukui 11mlm da ni..amcm, ada cter mnarik tk?

wAk2394
16-04-2012, 11:35 PM
Semuanya tinggal kenangan..

azrul7238
16-04-2012, 11:47 PM
sesape nak jual rm10 utk setiap 5k IQD....sms den....

dazzmine
17-04-2012, 12:03 AM
akan berlaku LOP...huhu...kempunan

Muhammad_27
17-04-2012, 12:07 AM
akan berlaku LOP...huhu...kempunan

sekiranya LOP apakah nasib kepada perjuangan mereka2 selama 7 tahun... pasti akan merenung jauh.... cuba lah calculate sendiri timecost bape banyak hilang dah....

:)paid:)paid

sekiranya tidak LOP, itulah ganjaran yg dapat selama 7 tahun perjuangan...

#:-S#:-S

hidup penuh dengan SEKIRANYA... fikir-fikirkanlah... :p

eddy999
17-04-2012, 12:14 AM
" saya tunggu nk renovate ngn duit RV...tengok apa jadi ngn rumah saya...
sib baik dah xlamooOOOoooo dahhhh....."

http://www.bharian.com.my/articles/Johor__Sarangpenagih_/pix_gal0

-hancing..-

Mycyber
17-04-2012, 12:46 AM
mana masta tomei kata nak lelong IQD..~X(~X(

THX
17-04-2012, 12:50 AM
Walaupun pemimpin Iraq sedang bercakaran namun mereka tetap bersatu demi merealisasikan impian kita semua utk RV bila-bila masa dari sekarang :)paid


Iraqiya forms coalition to withdraw confidence from Maliki (http://www.aknews.com/en/aknews/4/302081/)
16/04/2012 18:29

BAGHDAD, April 16 (AKnews) - The Iraqiya list, Kurdish Blocs Coalition, National Coalition and "important" religious authorities will join forces to replace Prime Minister Nouri al-Maliki.
The details of the understandings between the groups will be announced soon, according to the Iraqiya list yesterday.

The party, led by former prime minister Ayad al-Allawi, said it had begun making moves to achieve a "national consensus" to withdraw the confidence of Maliki's government over his management of the Iraqi State, and said he taken all powers.

Maliki has responded that the powers granted to him are constitutional and those who oppose them must change the constitution instead of blaming opponents.

The spokesman for the National Accord Movement, Hadi al-Dhalimi, said that the procedures for the withdrawal of confidence will be announced at a meeting between political leaders to be held very soon,but did not specify the date.

The move comes amid the escalation of differences between Erbil and Baghdad, where the former accused the latter of escaping the implementation of agreements and described Maliki as someone who is trying to acquire all the top governmental positions.

A source close to Maliki ruled out the possibility of any political movement affecting the position of SLC and Maliki.

Izzat al-Shabandar said: "I personally hope the alliances are disbanded, whether at the level of the Iraqiya, National Coalition or Kurdish Blocs Coalition.

"The disbandment of the political blocs is an evidence and a message to politicians that alliances built on a sectarian basis do not hold up and they must think about the formation of alliances on a practical basis."

The differences between the political blocs escalated after the arrest warrant was issued against the Iraqi Vice President Tariq al-Hashimi and most recently after the arrests of Electoral Commission Chairman Faraj al-Haidari and member of the Board of Commissioners Karim al-Tamimi.

While the leaders in the Islamic Supreme Council of Iraq,led by Ammar al-Hakim and belongs to the National Coalition (NC), considered the withdrawal of confidence would complicate the issues.

Aziz al-Ugaili, the Deputy for the National Alliance, called for the end of current differences and to reach an understanding through the National Conference that President Jalal al-Talabani called for.

By Raman Brosk

RN/SS/AKnews

d_year
17-04-2012, 01:18 AM
dah rv,,,isi duit dlm ne...:D

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/563787_351762008200401_1786229407_n.jpg

Boboboy69
17-04-2012, 08:58 AM
Assalam n selamat pagi kepada semua penunggu rumah lama....Kita makan dulu

jamtulenmurah
17-04-2012, 09:16 AM
Walaupun pemimpin Iraq sedang bercakaran namun mereka tetap bersatu demi merealisasikan impian kita semua utk RV bila-bila masa dari sekarang :)paid

tunggu je laa yeop... :))

tomie
17-04-2012, 09:52 AM
tunggu je laa yeop... :))




x LaMo dooOOOhhh~~! :)):)cgrock

jamtulenmurah
17-04-2012, 10:10 AM
x LaMo dooOOOhhh~~! :)):)cgrock

rasa nak terberak dengar tagline tu hari2... :))

akukurt
17-04-2012, 10:16 AM
http://i.imgur.com/SB3Av.gif

BOCEH
17-04-2012, 10:18 AM
rasa nak terberak dengar tagline tu hari2... :))




pergi buang dulu.. kang busuk lak

kewangan
17-04-2012, 10:35 AM
Jgn lupa minum tea Dinar setiap pagi.... huhuuuuuu....

Long Kai
17-04-2012, 11:39 AM
Iraq borders Syria to the northwest, Turkey to the north, Iran to the east, Jordan to the southwest and Kuwait and Saudi Arabia to the south. Iraq has a narrow section of coastline measuring 58 km (36 mi) on the northern Persian Gulf. The capital city, Baghdad is in the center-east of the country.The RV will be held there behind late Prime Minister house near Baghdad soon. Thank you.

sedikit info dari sumber yang boleh dipercayai

nisuh
17-04-2012, 11:58 AM
Iraq borders Syria to the northwest, Turkey to the north, Iran to the east, Jordan to the southwest and Kuwait and Saudi Arabia to the south. Iraq has a narrow section of coastline measuring 58 km (36 mi) on the northern Persian Gulf. The capital city, Baghdad is in the center-east of the country.The RV will be held there behind late Prime Minister house near Baghdad soon. Thank you.

sedikit info dari sumber yang boleh dipercayai



tq bro..:)cgrock

alims
17-04-2012, 12:30 PM
Dah kurang meriah disini ye.

EONE BINA
17-04-2012, 12:45 PM
(Reuters) - At Alaa Radhi's currency exchange shop in central Baghdad, a board showing the rate of Iraqi dinars to the dollar has three question marks next to the price.

For weeks now, Iraqi businesses say they have been struggling as the dinar has become increasingly volatile due to fallout from sanctions imposed on neighbouring Iran and Syria and to Iraq's own political turmoil.

"The price keeps changing so quickly," Radhi says, counting a wad of dinars at the counter of his exchange. "That's why I can't write a fixed price."

The Central Bank of Iraq (CBI) this month imposed new measures to curb demand for the dollar after a spike at its daily auctions as local traders bought greenbacks to sell them on to Iran and Syria.

In a bid to stem the flow of dollars from Iraq, the bank tightened regulations over who can participate in auctions and sent a message that it was still in control of the market by revaluing the auction price of the dinar slightly higher to 1,166 per dollar from 1,170.

Merchants participating in currency auctions are now required to be members of the Iraqi Chamber of Commerce, which means they have to register business more formally, and have to obtain licenses from the trade ministry.

But the bank's crackdown has pushed up the value of the U.S. currency in the local market, throttling local businesses who rely on dollars to purchase foreign imports.

"This the first time it has increased this much ... it definitely affects citizens because people deal in dollars," said civil servant Abu Mohammed, who sold $300 dollars at a rate of 1,280 dinars per dollar at an exchange shop.

He had bought dollars at a rate of 1,240 dinars per dollar less than a month ago.

Currency traders say the market is at a standstill.

"It's stagnated because people say they won't sell (the dollar) as it may keep increasing, while others say they won't buy it as the value may drop," Radhi said.

Iraq is recovering from decades of war and sanctions, and its economy is still very centralised, which is a chief complaint of foreign investors starting to do business in the OPEC nation. Oil accounts for 95 percent of government revenues.

With Iran and Syria under Western sanctions, Iraq is becoming an important source of dollars for them as residents and businesses in both countries seek hard currency to escape their weakening local money.

The central bank says Iraq's large foreign reserves, which have risen to a record $60 billion on the back of high oil prices, will shield its financial system from damage.

But it says its recent measures were needed to bring more discipline to the local market.

"We don't want currency going to finance terrorists, going to finance illegal (activities). We have to work carefully in this matter and move swiftly. We're under pressure," Mudher Kasim, a deputy central bank governor, told Reuters.

"We intervene in the market with this auction to stabilise the Iraqi dinar and to keep the exchange rate stable ... The main thing is to make the Iraqi dinar safe. That's a priority."

POLITICAL TENSIONS

Sinan al-Shibibi, Iraq's central bank governor, said at a conference with businessmen last week political infighting in Iraq's power-sharing government and a failure to develop the economy beyond the oil sector had aggravated the dinar's volatility.

Political tensions have been high since U.S. troops withdrew in December and after the Shi'ite-led government sought the arrest of Sunni Vice President Tareq al-Hashemi on charges he ran death squads and the removal of Sunni Deputy Premier Saleh al-Mutlaq.

Ties between the central government and the Kurdistan Regional Government (KRG) in the north have also been strained over oil exports and the KRG's decision to let Hashemi take refuge in the autonomous region.

For traders, the new central bank requirements for the dollar purchases are hurting business.

They are required to produce legal documents and obtain clearance within 30 days in order to send money overseas to pay for imports. They also must produce a certificate from the country of origin of the goods, which has to be endorsed by the Iraqi consulate in that country.

Traders say these measures are time-consuming, and many have been forced to turn to the local market to source dollars at a higher price than the CBI to secure their goods overseas.

"I have needed to transfer money for the past four months in order to import goods, but I cannot cope with these new measures," said businessman Dawood Abed Zyer. "Who is going to cover the difference in price?"

Businessmen say the measures are unrealistic and should have been brought into the market gradually.

At least one Iraqi cabinet official agrees.

"These measures were too late and too sudden," cabinet secretary Ali al-Alaq told Reuters.

xmungkin nk rv kot gan 1.2 usd....#:-S#:-S#:-S
pape pn dinar iraq tetap scam..!!!! aku xpercaya klu dinar iraq rv,kan da redenomination

http://www.reuters.com/article/2012/04/15/us-iraq-currency-idUSBRE83E0BN20120415

tomie
17-04-2012, 12:49 PM
ape2 jerlah..asalkan popit... :D

asb, asb ..popit 1-2 sen...tak kecoh pun :p

jamtulenmurah
17-04-2012, 12:51 PM
ape2 jerlah..asalkan popit... :D

asb, asb ..popit 1-2 sen...tak kecoh pun :p

tak balik modal laa gitu... 1-2 sen aje... ? :))

danzig_08
17-04-2012, 12:53 PM
25k * 0.01sen = RM250 - RM80 = RM 170 untung dah tuuu

tomie
17-04-2012, 01:02 PM
tak balik modal laa gitu... 1-2 sen aje... ? :))





nak cepat..masta join skim cepat kaya la.. :eek::)):p

tomie
17-04-2012, 01:03 PM
25k * 0.01sen = RM250 - RM80 = RM 170 untung dah tuuu

tu ar...
tak faham ceq..
depa kan pakar ekonomi islam...:-?
takkan tak tahu kira kira kot..? :p:">

jamtulenmurah
17-04-2012, 01:12 PM
nak cepat..masta join skim cepat kaya la.. :eek::)):p

Dinar Iraq nie kira SKIM CEPAT KAYA laa... terus jadi jutawan tu... :))

kerunai
17-04-2012, 01:15 PM
adoyai orang dh masuk Virgin ecmc la skang ..lagi masyuk oo ..

EONE BINA
17-04-2012, 01:25 PM
ape2 jerlah..asalkan popit... :D

asb, asb ..popit 1-2 sen...tak kecoh pun :p

:eek::eek::eek: jgn plak pembeli dinar iraq untung 1-2 sen tp penjual dinar iraq lak untung 100% seblom rv :(scam:(scam:(scam mcm kes kyan myammar

klu dah kena mcm tu,kena blacklist scammer la..bole ban idd

ataw penjual dinar iraq kena mintak maaf gan pembeli..?:o:o:o

tuyul
17-04-2012, 02:25 PM
Benarkah bahawa dalam perancangan kerajaan Iraq, mereka inginkan apungkan nilai 1 dinar bersamaan dengan 1.134 USD atau 1 dinar bersamaan RM 3.402 duit kita. Ya sememangnya berita itu benar. Boleh lihat dalam website Kementerian Perancangan Iraq, http://www.mop.gov.iq/mop/index.jsp?sid=1&amp%3Bid=308&amp%3Bpid=295&amp%3BIng=en&amp%3Blng=en. Menurut Kementrian perancangan Iraq, nilai pengapungan sebanyak 1 dinar bersamaan 1.134 USD akan dikekalkan selama 3 tahun sebelum disemak semula oleh pihak yang mempunyai autoriti. Moga-moga perancangan ini dibuat dalam masa terdekat, insyaALLAH

Rizab minyak Iraq adalah yang kedua terbesar di dunia. Takkanlah selamanya Iraq nak jual minyak mereka dgn harga murah?Logiknya..kita tengok kuwait sekarang. Kini,Anda percaya atau tidak? Bahawa kerja tukang kebun di Kuwait, gaji mereka dalam lingkungan KWD1000 = RM11,000 sebulan. Kalah gaji guru besar dan pegawai PTD di Malaysia. Ya lah..Apa tidaknya.. kalau gaji mereka KWD1000 dinar. Bawa ke Malaysia dan tukar di money changer, boleh dpt RM 11,000. Maknanya jika kita kerja 10 tahun di Kuwait, balik Malaysia dah boleh jadi jutawan. Itu belum lagi kira kalau kerja gaji Engineer,Akauntan di sana.
Itu di Kuwait, jiran Iraq, yang sumber minyaknya jauh lebih kecil daripada Iraq. Tak kan lah Iraq tak mampu untuk berdiri sama tinggi dengan negara jiran mereka. Pastinya matawang Iraq akn naik juga suatu hari nanti, insyaALLAH..

Flashback..Sebelum perang Dinar Iraq pernah mencecah nilai 1 IQD bersamaan dengan 3.2 USD, kira-kira RM 6.40 duit kita. Adakah ia akan kembali kepada nilai itu?Kita mengharapkan setinggi itu..Cukuplah kalau separuh dari itu..Menepati ramalan dari Kementerian Perancangan Iraq, jika diapungkan nanti 1 Dinar bersamaan USD1.134 atau bersamaan RM3.402.

Harga minyak dunia semakin naik ketika ini. Satu kesan positif buat negara Iraq. Mungkin ramai tak tahu bahawa Iraq merupakan negara terbesar memiliki simpanan minyak dunia. Ketika ini adalah Arab Saudi dan minyak Arab Saudi akan habis dalam masa 14 tahun lagi, berbanding dengan Iraq yang akan habis 40 tahun lagi. Sebagai antara sebuah negara kaya dengan minyak, takkanlah matawang mereka serendah matawang negara miskin Afrika yang lain.Contoh negara Lesotho di Afrika, LSL7.836 Lothi =USD1


Jadi rv tetap rv, insyaALLAH.
Bersabarlah. Sekurang-kurang kita alami satu perasaan, satu perasaan apabila sesuatu matawang itu diapungkan berbandingkan dengan orang lain yang tidak memiliki Dinar Iraq yang langsung tidak menikmati perasaan itu.

P/S: Kita tak berpeluang untuk bekerja di Kuwait..Alternatif? Milikilah & Simpanlah Dinar Iraq..

http://www.mop.gov.iq/mop/index.jsp?sid=1&amp%3Bid=308&amp%3Bpid=295&amp%3BIng=en&amp%3Blng=en

tuyul
17-04-2012, 02:33 PM
http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=25000&From=IQD&To=MYR

tuyul
17-04-2012, 02:41 PM
http://jimcrowthers.hubpages.com/hub/Iraqi-Dinar-Value-Chart-For-Converting-Iraqi-Dinar-Value-to-Dollar

korang baca la komen2 dari USA:)

PipsHunter
17-04-2012, 02:42 PM
ape2 jerlah..asalkan popit... :D

asb, asb ..popit 1-2 sen...tak kecoh pun :p

~ Kayo aku popit 1sen..ado 1 juta share woo byk byk..1 sen USD tau bukan MYR heheheheheheh:D

tuyul
17-04-2012, 02:47 PM
4-13-2012 Newshound Guru Adam Montana regarding it being a scam - it's a currency. I don't think the value will go down... at the end of the day, it's just the currency of a foreign country and that's it. [definition of the terms] RV: Revaluation. The current value of the Dinar according to the CBI is 1166 per 1USD. If they "RV" the currency, that number changes. One theory is that they will "RV" the currency drastically, which would put a lot of cash in our pockets. RD: ReDenomination. This is where they take the current notes (250, 5000, 25000, etc) and add new denominations (like 1,5,10, etc). This is a 0 gain and 0 loss situation without the addition of a change in value.

Read more: http://www.dinarguru.com/#postoftheday#ixzz1ru5zrNEw

tuyul
17-04-2012, 03:16 PM
setiap hari kul 11 kena tunggu untuk besdokmya.. kenapa dgn pukul 11 mlm ?

tuyul
17-04-2012, 03:23 PM
Iraq allocates 100bn dinars to boost public companies
APRIL 16, 2012 LEAVE A COMMENT
Source: Dinar Daddy’s Tidbits
URL: http://feedproxy.google.com/~r/115/BKGb/~3/814Pz5s5YxU/
16/04/2012 10:13 ERBIL, April 16 (AKnews) – The Iraqi government has allocated 100bn IQD ($ 85m) from the 2012 budget to kick start loss-making state-owned companies and make them profitable.
Committee member for companies development Mohammed al-Jabri said: “The Iraqi government is serious in dealing with economic problems facing non-profitable companies and in finding practical alternatives to borrowing from state banks.”
Some of the factories in Iraq were looted after the fall of the former Iraqi regime in 2003. A number of factories have become outdated and in need of rehabilitation due to a lack of good management and supervision.


By Jafar Wanan
HH/DM/AKnews

tuyul
17-04-2012, 03:23 PM
URL: http://feedproxy.google.com/~r/115/BKGb/~3/zXvBQW-jXnw/
ERBIL, April 16 (AKnews) – Sweden is planning to open trade offices in the Kurdistan Region in an attempt to broaden trade relations with both the region and Iraq.
The announcement came in a press conference for the Swedish Trade Minister Eva Björling who is in Erbil on a visit.
Bjorling said Sweden will open the Swedish Embassy trade office in Erbil as well as an institute to help Iraqis address unemployment.
The Swedish government will cooperate with Iraq and the Kurdistan Region in the areas of trade, education, and health.
“We’ll cooperate with the Kurdistan Region in order for the region to enhance its infrastructure and to develop bilateral trade and economic relations,” said the minister.
By Fryad Mohamed
RY/DM/AKnews

tuyul
17-04-2012, 03:27 PM
APRIL 17, 2012 1 COMMENT
Source: Dinar Daddy’s Tidbits
URL: http://feedproxy.google.com/~r/115/BKGb/~3/EnhMRH9CJnk/
8ball
Iraqiya forms coalition to withdraw confidence from Maliki 16/04/2012 BAGHDAD, April 16 (AKnews) – The Iraqiya list, Kurdish Blocs Coalition, National Coalition and “important” religious authorities will join forces to replace Prime Minister Nouri al-Maliki. The details of the understandings between the groups will be announced soon, according to the Iraqiya list yesterday.
The party, led by former prime minister Ayad al-Allawi, said it had begun making moves to achieve a “national consensus” to withdraw the confidence of Maliki’s government over his management of the Iraqi State, and said he taken all powers.
Maliki has responded that the powers granted to him are constitutional and those who oppose them must change the constitution instead of blaming opponents.
The spokesman for the National Accord Movement, Hadi al-Dhalimi, said that the procedures for the withdrawal of confidence will be announced at a meeting between political leaders to be held very soon,but did not specify the date.
The move comes amid the escalation of differences between Erbil and Baghdad, where the former accused the latter of escaping the implementation of agreements and described Maliki as someone who is trying to acquire all the top governmental positions.
A source close to Maliki ruled out the possibility of any political movement affecting the position of SLC and Maliki.
Izzat al-Shabandar said: “I personally hope the alliances are disbanded, whether at the level of the Iraqiya, National Coalition or Kurdish Blocs Coalition. — http://moveforwardalready.blogspot.com/
18:46:46 itsy
ok you know how iraq is all about pride….. well my opinion is that iraq would rather maliki stay pm so they can say “see we told ya’ll that he would get things done, yes it may have taken a while, but he got it done” versus them getting rid of maliki now after all this time and basically be starting over, so then they look ****** for not getting rid of him before. It would look better on their part to keep maliki.
18:48:188ball
They are trying to shake his confidence
so he will work with the parties
18:49:00 itsy
yes i think that’s it’s all a scare tactic
18:49:34Rowdy
8ball……do you still hold the position of not being concerned with the “internal” politics, just watch the CBI?
18:50:338ball
Shabibi is at the conference with the IMF
cash auctions are at an all time low
I’m watching the CBI
18:51:23 itsy
the auction today was the highest i believe in the last few weeks
18:51:248ball
lots of articles surrounding counterfeit etc
18:51:29Rowdy
Great….just looking for encouragement….I happen to agree…but….damn this has taken a long time
18:51:488ball
yes cash is a little higher
itsy but no big deal
Iraqi’s are holding on to their cash
thats what you want to see …. low cash auctions….
they are coming up with excuse to describe why the low cash auctions are occuring
but they are just excuses
Counterfeiting is near impossible
18:54:07tracker
Hey 8ball
18:54:168ball
but thats all they talk about
18:54:17tracker
And Rowdy
18:54:28Rowdy
Hey Tracker…’
18:54:54 itsy
but we have seen the cash auctions low before several times, and then they go right back up
18:54:568ball
you see they are trying to stop any type of speculation
18:55:03tracker
Thanks for you explanation of the articles 8ball
18:55:088ball
np
not this low on average itsy
18:55:52tracker
the gurus are saying that China now controls and will RV at any moment…. your thoughts on that?
18:55:598ball
a daily auction could hit a low
but it would rebound
.
.
China on Friday released it’s currency
opening it up for currency adjustment
1 cent from the opening
up or down
.
.
18:58:17shelby
8ball, why is China’s 1% move of it’s currency a big deal? We’re hoping Iraq moves by some 3000%!
18:58:378ball
but as far as control I haven’t seen any reference yet
18:58:54tracker
8ball I know that you want this as bad as the rest of us… like Rowdy just trying to sync the intel/rumors and your thoughts on the articles
18:59:038ball
China is sitting on all currency’s
the compete by devaluing each others currency’s
to stay competitive
.
.
The change on Friday was China’s attempt to become or compete against the USD
.
1 cent adjustment on a day can add up quickly


especially when the RMB is worth 15 cents
I believe….
China pulled the peg
let the currency adjustments begin
as an example
as China rises South Korea rises
as China rises Vietnam Dong will rise
etc
19:07:09tracker
Thanks 8ball
19:07:148ball
np
that would have a major impact on the world economy
so going slow 1 cent at a time would probably be a good idea
Iraq is isolated
and is a brand new economy to the world …..
Oil based
Iraq can inject the world economy when the world economy needs an injection
of new capital
19:28:128ball
How China is involved maybe just to fund possibly….. but they did just make a major change to their monetary policy
which has never happened

tuyul
17-04-2012, 03:29 PM
aPRIL 17, 2012 LEAVE A COMMENT
Source: Dinar Daddy’s Tidbits
URL: http://feedproxy.google.com/~r/115/BKGb/~3/Dqbb4aBcSlE/
med says to (16:54:21): NOW TO THE CONFUSING ARTICLE THAT SALLY ASKED ABOUT IT IS SIMPLE TWO TYPES OF INSTITUTIONS ARE PURCHASING USD FROM CBI BANKING COMPANIES AND BANKS
THE PREVIOUS WEEK THEY SOLD 50K USD TO BANKING COMPANIES AND 200K TO BANKS THEY ARE NOW DUMPING MORE IT IS GOING TO 75K AND 250K RESPECTIVELY


THIS IS REDUCING LIQUIDITY REMEMBER THE LESS LIQUIDITY THE BETTER
REMEMBER WHEN WE HERE IN THE US WERE PRINTING MONEY THAT WE HAD NO RESERVES TO BACK NOW CBI HAS RESERVES TO BACK IT BUT TOO MUCH OF ONE THE USD LIKE THE OLD PHRASE GOES DONT PUT ALL YOUR EGGS IN ONE BASKET THIS IS WHAT THEY DID HERE OK TY ALL DONE
LINK TO ARTICLE

tuyul
17-04-2012, 03:31 PM
APRIL 17, 2012 1 COMMENT
Source: Dinar Daddy’s Tidbits
URL: http://feedproxy.google.com/~r/115/BKGb/~3/u_Ot_ebTKl4/
[millionday] first i have this saying that the paper of agreement came agreeing to implement the erbil
[millionday] The President of the House of Representatives Osama Najafi, Monday, the receipt of a letter from the National Alliance moved, Vice President of the Republic Khodair al confirming its commitment to implement the terms of the Erbil completely undiminished, with the start to speed up the preparatory meetings of the Committee, while stressing on the availability of the necessary guarantees coupled with a specific time duration. Nujaifi said in a statement issued today on the sidelines of a meeting the Vice-President of the Republic Khodair al, and received “Alsumaria News”, a copy of it, “The meeting included research developments in the political scene and ways to support and success of the democratic process in Iraq by strengthening ties between the executive and legislative branches, and invest all efforts to reduce the widening rift between the political parties. “
[millionday] this is very cool and is about the movement toward an open economy
[millionday] Deputy Prime Minister Ruz Nuri Shaways government’s efforts and the Committee on Economic Affairs to overcome all the difficulties faced by foreign companies and provide all necessary facilities to carry out their work in Iraq. A statement issued by the Office received Shaways »Sabah» a copy of it, to the Deputy Prime Minister received yesterday by Baroness Emma Nicholson, member of the House of Commons and Chairman of the Iraqi Business Council – Britain and her entourage of major British companies. He Shaways that the Iraqi government, and through the investment law and amendments, resolutions and instructions, is seeking to create an appropriate investment to attract companies with the expertise and long experience to work in Iraq and participate in the reconstruction and construction »,
[millionday] indicating that« investment opportunities large in Iraq and in the various economic sectors such as oil and energy and economy, communications, industry and other ». For its part, Nicholson expressed their concern and the keenness of her foundation and the Iraqi Business Council of British «create broad prospects for economic and trade cooperation between the private sector in Britain and the Iraqi institutions to establish and promote projects in various sectors and the reconstruction of infrastructure».
[ROBINREDHED] AND…. This is interesting…why? [ROBINREDHED] remember like a 2nd grader [ROBINREDHED] TELL ME
[millionday] this is interesting because the barriers they are talking about is the activation of the new investment laws


[millionday] here is something else on it
[millionday] Waiting for the Ministry of Commerce approval of the Council of Ministers on the draft instructions for the inclusion of all materials entering the country leave the import, to be applied at the end of next June. The general director of the General Company for Trade and Commercial Services in the Ministry of Commerce approved Hussain Sultan during a press conference held yesterday and attended the “morning”, has been the formation of a committee headed by the Ministry of Commerce and the membership of the General Authority for Customs and the Central Agency for Standardization and Quality Control and ministries of agriculture, health and the environment for the development of instructions for the inclusion of all materials to leave the country within import, adding that the instructions submitted to the Economic Committee in the Council of Ministers for approval.
[millionday] He explained that the installation instructions included for each quantity of goods of any kind and origins as well as the approved recommendations to control the market, expected to be ratified in the coming days, He pointed out that the ministry began to hold meetings with representatives of the federations of chambers of commerce and industries and industrial development in order to urge them to speed up under the guidance of traders and economists to review the company to issue identities and import licenses, in addition to approaching Attaches business all by the Department of Foreign Affairs in the Ministry to inform the relevant authorities in the countries merits this decision.
[millionday] this is the beginning of a new page for trade in iraq and will lead to a new page for us as well [ROBINREDHED] in order to urge them to speed up [millionday] this is great !!

tuyul
17-04-2012, 03:32 PM
** sumber2 yg dinyatakan di atas adalah dr sumber yg boleh dipercayai dimana 80% daripada penduduknya merupakan silent holder iqd from usa

tuyul
17-04-2012, 03:34 PM
There’s been tremendous confusion surrounding the confusing topic of the re-denomination of the bank notes of the country of Iraq. I’m posting this to give a few of my thoughts that may help.
Here are my random thoughts:
My reading that the re-denomination of the new bank notes had been delayed gave me hope that Iraq may be forced to use what they’ve already printed (the new IQD we currently hold) while increasing the value of their currency.
I feel the very thing we are interested in, the Iraqi Dinar, is unquestionably being manipulated at the highest and most disgusting levels.
I pray Shabibi will be allowed to stay within the CBI.
I still believe the USA will NOT allow Iraq to fall away to Syria and Iran despite how grim it currently looks.
I personally don’t care how long it will take for it to revalue, so long as it gets back on track. It’s appeared over the past year Iraq was way off track.
I struggle believing ANY of the news. As such I’m left with many conflicting and confusing thoughts surrounding timing, potential gain, and methods I need to prepare with.
I feel confident I am prepared for just about any angle this throws at me. I’ll share what I know at the appropriate time so others can benefit from what I’ve been blessed to know.
For anyone to say they “know” what will happen and that they’ve been given “super secret intel”, you can rest assured they DO NOT KNOW. As such, you can immediately discredit them from your credible information base.
The subject of re-denomination is confusing at best, and involves more than I care to write in a post. I’ll record a discussion sometime within the next couple of weeks where we can cover all angles.
I’m encouraged at the latest news, not discouraged.
Go Dinar!
Dinar Daddy

tuyul
17-04-2012, 03:53 PM
Projek redenominasi note baru Iraq yang mempunyai 3 bahasa, ditangguhkan ketika ini. Banyak berita tak rasmi menyebut tarikh 19 hb ni utuk IQD rv, berdasarkan kenyataan IMF untuk meliberalisasikan matawang IQD dengan US. IMF ada kuasa untuk berbuat demikian dengan syarat dipersetujui oleh kerajaan Iraq. Prospek perkembangan ekonomi di sana ketika ini kelihatan menarik apabila banyak pelabur asing telah masuk ke Iraq untuk melabur terutamanya dalam sektor petroleum dan gas. Iraq pula telah membeli 44 pesawat boeing bernilai 5.5 bilion USD untuk memajukan sektor penerbangan bagi negara mereka. Bajet 2012 Iraq akan diluluskan bila-bila masa dari sekarang. 'Stand by" je yang saya boleh katakan ketika ini..

* Hati2 dengan sindiket buka account Warka Bank. Dah ramai yang terkena kerana sindiket ini janjikan nak buka account rm 5000 untuk 1juta dinar, tapi langsung lesap bila dah bagi duit. Ada satu kes, sampai sekarang tak dapat apa2 bukti yang mereka telah buka account bank di sana.

Satu lagi pasal kekeliruan kita dengan dakyah2 yang x benar. BNM memang tak buat pertukaran matawang. Sebab itu bukan tugas mereka. Tugas buat pertukaran matawang adalag tugas Bank-bank dan juga pengurup wang. Harap faham dan jelas. Satu lagi isu penjualan IQD. Kononnya kalau IQD akan naik, kenapa jual lagi. Rasanya dah banyak kali saya ceritakan. Ianya berlandaskan konsep permintaan dalam pasaran. Saya sendiri pun menyimpannya. Kalau emas dan ASB ada keuntungan, kenapa orang menjualnya lagi? Sepatutnya dia simpan sahaja. Memang saya simpan IQD ini. Pada masa sama ada permintaan dan kita ada sumber untuk memperolehinya. Sebab itulah ianya terjual di pasaran ketika ini..

tuyul
17-04-2012, 03:55 PM
20 April hingga 22 April ini, satu mesyuarat Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan juga Bank Dunia (World Bank) akan berlangsung di Washington DC. Susun acara melibatkan mesyuarat ini adalah seminar, taklimat serantau, sidang akhbar, dan acara-acara lain yang banyak memberi tumpuan kepada ekonomi global, pembangunan antarabangsa, dan juga pasaran kewangan dunia.

Mesyuarat ini turut membincangkan tentang isu-isu semasa kewangan antarabangsa dan akan meluluskan resolusi untuk selesaikan isu-isu itu nanti. Sebab itulah ada khabar tak rasmi bahawa isu Dinar Iraq akan dibincangkan dalam mesyuarat ini. Dan satu resolusi tentang itu akan dibuat pada mesyuarat tersebut. Nak kata RV pada 19 hb seperti cakap-cakap di forum. Ada asasnya. Tapi setakat ini, saya memang tiada lagi berita rasmi tentang itu. Apapun sama-samalah kita doakan, insyaALLAH.

tuyul
17-04-2012, 03:56 PM
info2 panas yg saya dapat dari sumber2 sahih dan asli.. apa2 pun berdoalah..daripadaNya lah kita mendapat rezeki.. bukan dari ** haha