PDA

View Full Version : Rx-water,Dr.sukida,Hai-o,Cni, Zhulian dll.mana yg bagus?


Pages : [1] 2

rafimalay
12-02-2008, 10:59 AM
Assalammualaikum semua.Ade tak otai2 dari company yg tertera di atas dapat menerangkan kelebihan teknologi air masing2.

rafina_80
12-02-2008, 11:11 AM
semua ada kelebihan masing2..tapi rase2nya beyond water (zhulian) bagus kot. coz hasil terakhir dia merupkan air bermagnet, so banyak la zat2 galian dan vitamin. klu RO dia just air yang bersih dan tak bervitamin. lagi satu kebuk dia ada 7, dan jangka hayat paling lama, lebih kurang 5 tahun baru tukar dan kebuknya transparent. ni pendapat aku je.

atlantis
12-02-2008, 11:16 AM
ni pasal air (result air) atau mesen air ?
kalau pasal air, sumer sama sebab yg penting adalah filter.
ro filter punya spect dah standart. kalau tak ikut standtart, takleh panggil ro water.

kalau pasal mesen dia. ikut harga je la kot. mahal kalu, tahan la. :D

eboss
12-02-2008, 01:33 PM
ni pasal air (result air) atau mesen air ?
kalau pasal air, sumer sama sebab yg penting adalah filter.
ro filter punya spect dah standart. kalau tak ikut standtart, takleh panggil ro water.

kalau pasal mesen dia. ikut harga je la kot. mahal kalu, tahan la. :D

setuju kalau pasal result air semua sama sebab filter sama tapi bab harga memang mahal skit sebab kebanyakkannya MLM so biasa ler bila produk MLM kena jual mahal coz nak bayar bonus....
tapi ada juga brand ternama yang biasa kita tengok iklan-iklan kat tepi highway baru buat MLM program TETAPI HARGA BUKAN SAJA TAK DIMARK-UP TETAPI LEBIH MURAH KALAU BELI BRAND YANG SAMA DIKEDAI

tak caya ker...klik sini (http://www.eboss2u.biz/janawang)

sonche
12-02-2008, 04:35 PM
kalau produk rx-water, salah satu filter dia tanah. Jadi ada unsur samak, air tu suci. Ada la dia kaitkan dengan agama islam ni. Aku tak join lagi tapi tau la sikit2.

produk rxwater (world wellness) di 'upgrade' oleh Dr. Noordin Darus. Bekas pengarah bahagian sains dan kesihatan sukan di Majlis Sukan Negara. Dia sakit barah darah rasanya, bila amalkan minum produk dia ni, dr noordin telah sembuh dengan izin Allah.

Masuk je website dia, tengok bahagian testimonial, macam2 penyakit boleh sembuh kalau minum air tapisan rxwater dengan izin Allah. Aku belum lagi join, tapi aku tau la sedikit sebanyak sebab area ni ada stokis rxwater.

Orang buta yang dapat melihat semula pun ada. Yang kena kanser tahap kritikal pun alhamdulillah sembuh.

Wassalam.

z3t_ex
29-02-2008, 07:02 PM
Assalammualaikum,setakat nie,
aku guna jenama Diamond water filter,
byk juga kelebihan,

linasarawak
01-03-2008, 03:50 AM
kalau produk rx-water, salah satu filter dia tanah. Jadi ada unsur samak, air tu suci. Ada la dia kaitkan dengan agama islam ni. Aku tak join lagi tapi tau la sikit2.

produk rxwater (world wellness) di 'upgrade' oleh Dr. Noordin Darus. Bekas pengarah bahagian sains dan kesihatan sukan di Majlis Sukan Negara. Dia sakit barah darah rasanya, bila amalkan minum produk dia ni, dr noordin telah sembuh dengan izin Allah.

Masuk je website dia, tengok bahagian testimonial, macam2 penyakit boleh sembuh kalau minum air tapisan rxwater dengan izin Allah. Aku belum lagi join, tapi aku tau la sedikit sebanyak sebab area ni ada stokis rxwater.

Orang buta yang dapat melihat semula pun ada. Yang kena kanser tahap kritikal pun alhamdulillah sembuh.

Wassalam.


yup.. to me dlm byk2 water filter... RX-Water adalah special ..lain dari yang lain.. filter dia istimewa... air tapisan dia akan meningkatkan aura...:D saya pengguna RX-Water... dulu diamond.. kalau RO water , dikira air yang dah x da apa2 khasiat lagi, air semata2 air tanpa minerals....

Bizzport786
01-03-2008, 04:28 AM
bagi aku water filter Beyond Water ok la... hampir menyamai dgn Diamond water.

ExAvantz
01-03-2008, 05:36 AM
Dr Sukida camne plak ?

linajb
04-03-2008, 09:10 PM
Assalammualaikum semua.Ade tak otai2 dari company yg tertera di atas dapat menerangkan kelebihan teknologi air masing2.


Assalamualaikum,rafimalay.

Lina dah cuba 3 jenis water filter ( hai-o, cann, dan coway)

Pada pendapat lina yg paling bagus, senang, & hebat ialah coway.

Boleh terus di minum.
Boleh bayar bulanan.
Besar macam peti ais.
Ader sejuk & panas.
Boleh terus di minum.
Free servicing selama 50 bulan. ( 3 bulan sekali dia datang & kalo rosak call ajer)
Ade Warannty.
Ade komisyen kalo kenalkan pada orang RM 740.
Kalo tak bayar 3 bulan berturut2, nama takkan blacklist pon. Sykt cuma amik produk balik. So takder risiko mcm loan dgn bank.

Berbaloi giler.
Kalo rasa tak nak bayo bulanan, carilah orang.


lina- 013-7445545
www.extrememan2u.com/salinajb

gambate
04-03-2008, 09:23 PM
Dr Sukida camne plak ?

aku pakai sukida..besst gilaaa:D

suko
05-03-2008, 12:17 AM
salam, last month saya ada hadiri taklimat perniagaan oleh World Wellness di JB( Seri Malaysia) dan ada dilakukan demontrasi yang membezakan air dari filter RX Water dgn air mineral biasa yang banyak dipasarn..Memang terbukti perbezaanya..Tapi ia memerlukan modal yang besar, tapi boleh dijual semula kepada syarikat..itu keistimeweanya dan kalo kd aku pun nak angkat dalam 3 filter nak letak kat rumah org tua lah..

harith_danial
05-03-2008, 12:22 AM
aku baru je beli Zhulian punya.ok gak sebabnya kebuknya lutsinar.boleh nampak dalamannya.satu lagi dia ade bebola infrared.baik untuk kesihatan tubuh.

z3t_ex
05-03-2008, 12:33 AM
rx-water nie Reverse osmosis ke?

gambate
05-03-2008, 12:36 AM
rx-water nie Reverse osmosis ke?

dak..Rx water lain..RO ko kene amik yang Alcen punya:D

matlan
05-03-2008, 12:38 AM
dak..Rx water lain..RO ko kene amik yang Alcen punya:D

Aku pilih Dr Sukida... psl minum air dia rasa x puas... minum segelas rasa nk segelas lagi:-? :-?

ratusanRM
05-03-2008, 01:48 AM
den pengguna rx-water sejak 2006... x kisahla korang nak guna filter ape, yg penting pasang filter kat umah :D:D:D

bila basuh filter, baru tau betapa kotornya air yg kita minum selama ni :o:o

rx-water bukan RO!!

hafiezs
30-03-2008, 12:23 PM
Assalammualaikum semua.Ade tak otai2 dari company yg tertera di atas dapat menerangkan kelebihan teknologi air masing2.

kelebihan rx-water filter (Terapi Air Penyembuh Aura):
>katrij yg 1st d pbuat dr kulit kerang 100%
produk yg lain tu guna tulang haiwan.i2 yg bahaya psl kter x tau haiwan ape yg d gunakan/cara penyembelihan nyer...
>satu2 nyer produk yg berkonsepkan samak.(katrij yg ke-4)
korg pun tau mcm mana quality air kiter skarg nie,dgn sngai yg tcemar oleh njis **** etc.prduct lain bley ke menyucikan blik air yg tercemar tu?
>the most important things yg buatkan i harus gunakan prduct nie,pengasas nyer Dr.Noordin bkn created produk nie utk untung smata.tp d sbbkan rasa tanggungjwb utk kongsi rahsia pemulihan (yg dkurniakan Allah) kt kter xspecially org islam dan impian dia nk bntu mnyembuhkan pesakit dr xperience dia sndiri yg pnah hidap cancer darah(bacalah history dia mcm maner dia bleh dpt ilham utk created product nie)
>bnyk lg benefit filter nie,nk tau lbey lanjut email lah kat i...

so, xder lg alasan utk korang menidakkan nyer..
"jika anda fikir kesihatan i2 mahal,cubalah kesakitan"

DanielAriffin
30-03-2008, 06:32 PM
Hello geng...
huhuhu macam2 ada... yg paling best air aku pernah minum DI water (kadar partical less then 10)tapi air ni hanya buleh dapat kat kilang yg ada own water treatmen base.Tapi apa pon air paling mulia air zam-zam la.. tak dinafikan lagi kerna sparkle dia tinggi bila discan compare dari yg lain ntah la semua tu kejadian dan ciptaan allah taala. :D

mnor80
25-05-2008, 10:39 PM
Dah setahun lebih aku pakai yang Zhulian punyer..so far ok gak la..

tokmat™
25-05-2008, 10:40 PM
penghabisan stok penapis air Dr Sukida:
Harga asal: RM1980.00Harga special: RM1,000.00 sahaja!! Jimat RM980.00 :)) :))

sape nak beli sila hubungi saya....
dah ada yg hijack thread.... :D

saya guna RO Elken sejak tahun 2001 lagi....
Mesin air yg ada suam & panas...
nak minum Nescafe, tekan suis air panas.... :D
Tak kisahlah apa jenama pun, yg penting air yg kita minum bertapis.... :D

En Awfal
25-05-2008, 11:02 PM
dah ada yg hijack thread.... :D

saya guna RO Elken sejak tahun 2001 lagi....
Mesin air yg ada suam & panas...
nak minum Nescafe, tekan suis air panas.... :D
Tak kisahlah apa jenama pun, yg penting air yg kita minum bertapis.... :D

bang, bukan nak hijack...tapi byk stok...modal sekat!! :(( :((
kena tipu invest RM124k tapi bisnes x laku, sanggup rugi utk dpt balik modal x kira akhirnya berape boleh dpt...:(( :((

tokmat™
25-05-2008, 11:04 PM
bang, bukan nak hijack...tapi byk stok...modal sekat!! :(( :((
kena tipu invest RM124k tapi bisnes x laku, sanggup rugi utk dpt balik modal x kira akhirnya berape boleh dpt...:(( :((
kalau nak jual produk ni...
saya nasihatkan buka thread di Folder Sell / Buy Products...
kat situ bolehlah offer produk kita ni... :)

maaf kalau post saya tadi tu menyinggung perasaan..... ;)

tun fischer
25-05-2008, 11:07 PM
penah tak sesape yg check pH air yg keluar dari water filter yg diggunakan. asid atau alkali..? ?:-? :-?

dah tu bandingkan dgn pH air Zamzam..

pada aku water filter yg boleh menghasilkan pH air yg paling hampir dgn pH air zamzam, itulah yg terbaik sekali..

onerich
25-05-2008, 11:19 PM
aku dah masuk 3 tahun rasanya minum RX WATER...sapa dah minum dia,tau la rasanya mcm mana berbanding air lain....setakat nih..ok..alhamdulillah...tapi untuk makluman juga....sbelum amik apa2 keputusan nak beli, lihat jugak maintenance atau nak tukar filter tuh jugak...takut nanti pakai 1-2 tahun stop...tak leh beli filter baru....atau mungkin harga tinggi....mmmmm:D

akmalnizam
25-05-2008, 11:28 PM
bang, bukan nak hijack...tapi byk stok...modal sekat!! :(( :((
kena tipu invest RM124k tapi bisnes x laku, sanggup rugi utk dpt balik modal x kira akhirnya berape boleh dpt...:(( :((

RM124 000.....banyak tuuu...:o :o

jayb0n
25-05-2008, 11:30 PM
ko nak beli penapis air cap apa pon x kesah janji ade kualiti,diiktiraf,superbrand dan mcm lagi ler...

tapi ko jgn beli penapis air RO..krn air ro nie x ade mineral dan hanya sesuai bagi org2 yg menghidap penyakit buah pinggang ajer...:p

bnyk kerj dekat luar yg dah haramkan air RO nie cuma mesia jer yg lambat.:o

Kalu mcm aku aku guna penapis air bio-aura Hai-O psl kualiti dia diiktiraf bnyk pihak...anyway terpulangler pada ko tuan tanah...:D :D

jayb0n
25-05-2008, 11:33 PM
penah tak sesape yg check pH air yg keluar dari water filter yg diggunakan. asid atau alkali..? ?:-? :-?

dah tu bandingkan dgn pH air Zamzam..

pada aku water filter yg boleh menghasilkan pH air yg paling hampir dgn pH air zamzam, itulah yg terbaik sekali..

aku penah buat ngn water filter aku phnye 8++ klau baru ler tapi bila dah setahun guna dia jadik 7.5 x per ler janji masih alkali lagi...:-?

nak per ko tanya mcm tuh ko pakai produk aper ?produk filter ko dpt smpi 11 ker phnyer ?:-?

En Awfal
26-05-2008, 08:36 PM
kalau nak jual produk ni...
saya nasihatkan buka thread di Folder Sell / Buy Products...
kat situ bolehlah offer produk kita ni... :)

maaf kalau post saya tadi tu menyinggung perasaan..... ;)

T.kasih bang, harap2 geng kawan disini boleh elak dari syarikat penipu tu...

tokmat™
26-05-2008, 09:18 PM
T.kasih bang, harap2 geng kawan disini boleh elak dari syarikat penipu tu...
Kembali Tuan Awfal...
Sama2 menegur & ingat-meningati... ;)

tun fischer
26-05-2008, 09:50 PM
aku penah buat ngn water filter aku phnye 8++ klau baru ler tapi bila dah setahun guna dia jadik 7.5 x per ler janji masih alkali lagi...:-?

nak per ko tanya mcm tuh ko pakai produk aper ?produk filter ko dpt smpi 11 ker phnyer ?:-?

ade ker water filter yg boleh produce air sampai pH 11..?? tak penah aku jumpe lagi..air zamzam pun pH tak smpai camtu
aku gune cap ayam jer.. murah.. pasal tu jer aku mampu..
aku cuma nak beritau banyak water filter yg ada kat pasaran ni produce air yg lebih kpd asid, bawah sikit drpd 7 pH, kurang elok utk badan..

jayb0n
26-05-2008, 09:54 PM
setau aku air zam zam phnye 11...kerana dia adalah air yg terbersih dan suci dlm dunia nie...psl tuh bnyk kes yg berlaku bila org2 yg sakit kronik mcm kanser ker gout ker ade yg boleh sembuh..

cuba search kat youtube ade 1 movie tajuknye miracle of water...:D

marley
27-05-2008, 07:26 AM
aiz zam2 jauh sgt nk dpt tu..
guna rx water ok..umh aku guna tu..puas ati :)

anasz
27-05-2008, 08:10 AM
Sapa yg kat cni agen yg jual rxwater??Bleh PM saya..Saya nak beli..

marley
27-05-2008, 12:05 PM
Sapa yg kat cni agen yg jual rxwater??Bleh PM saya..Saya nak beli..

duk area ne bro?

sedanfx
27-05-2008, 12:11 PM
sy guna i telaga, jd sy cari penapis i tuk i telaga ni, sy xnak penapis i yg terus leh minum tu, sb i ni sy nk buat mandi,basuh ke ape, penapis i ape ek yg sesuai tuk kegunaan sy tu.......

harith_danial
27-05-2008, 12:14 PM
aku sekarang ni pakai beyond water keluaran Zhulian.
so far oklah jugak

Kurma
27-05-2008, 12:19 PM
sy guna i telaga, jd sy cari penapis i tuk i telaga ni, sy xnak penapis i yg terus leh minum tu, sb i ni sy nk buat mandi,basuh ke ape, penapis i ape ek yg sesuai tuk kegunaan sy tu.......

Off topic jarp: best bro mandi air telaga....ada khasiatnya bro bila kita mandi sblm subuh...ala mcm amalan org2 tua dulu...sihat dn tegap...dan bertenaga mcm pahlawan

rafina_80
27-05-2008, 12:24 PM
aku pun skang ni guna beyond water keluaran zulian..
kelebihan beyond water ni dia ada 7 filter, dan filternya lutsinar..filter pertama boleh basuh..dan jangka hayat filter2 ni juga lama... sehinnga 5,6 tahun..cuma flter pertama yg boleh basuh tu jer tukar setiap 2 tahun..output akhir airnya juga merupakan air yg bermagnet, bukan air RO biasa..

anasz
27-05-2008, 07:20 PM
duk area ne bro?

Duk area selayang...

Pakcik_Kordi
28-05-2008, 08:22 PM
guna ECPI Water

harith_danial
28-05-2008, 08:26 PM
guna ECPI Water


produk nie aku akui bagus coz pernah pakai..
ia lebih menjurus kpd perubatan Hemopati:)paid :)paid

muamalahdotnet
01-06-2008, 11:03 AM
Assalamualaikum...

Takde wakil pengguna haio bioaura ker? hehe... takperla, kira aku pengguna tunggal la di sini. So far, ok..selama aku guna penapis air ni. Untuk pengetahuan korang, penerangan lanjut berkenaan bioaura ini di sini (http://en.hai-o.com.my/bio-aura/).

Dengan teknologi nano dan dikuatkan dengan aura tersendiri, hasil airnya memang memuaskan.

Tak percaya? Belum cuba belum tau...

Call@Sms aku (agen bioaura haio) untuk makluman seterusnya..

manleen
01-06-2008, 11:10 AM
Assalamualaikum,rafimalay.

Lina dah cuba 3 jenis water filter ( hai-o, cann, dan coway)

Pada pendapat lina yg paling bagus, senang, & hebat ialah coway.

Boleh terus di minum.
Boleh bayar bulanan.
Besar macam peti ais.
Ader sejuk & panas.
Boleh terus di minum.
Free servicing selama 50 bulan. ( 3 bulan sekali dia datang & kalo rosak call ajer)
Ade Warannty.
Ade komisyen kalo kenalkan pada orang RM 740.
Kalo tak bayar 3 bulan berturut2, nama takkan blacklist pon. Sykt cuma amik produk balik. So takder risiko mcm loan dgn bank.

Berbaloi giler.
Kalo rasa tak nak bayo bulanan, carilah orang.


lina- 013-7445545
www.extrememan2u.com/salinajb

Aku ni malas nak maintain beli filter. Jadi RO Water aku beli dari Delcol. Bini aku kata rasanya sedap.. ttthehe.. aku pun tak perasan

Aku beli secara pakej dpt on loan mesin dispenser dia yg ada hot and cold. Kontrak 100 botol bentuk bulat 4 gallon yang korang mungkin pernah nampak. Dia orang hantar ke rumah 5 botol setiap kali hantar sampai habis pakej 100 botol.

Kalau habis je aku call aa suruh hantar.

100 botol harga dia RM900. sebotol kira RM9 atau seliter 40 sen :). Tapi harga dia ikut distance sebenarnya.

sokia
01-06-2008, 11:26 AM
air masak gak terbaik

rayz
01-06-2008, 04:16 PM
rx water dr. nordin darus terbaik.ada aura lagi.

mula2 minum badan akan sakit sikit buang najis hitam sbb dia buang toksik dlm badan.


aku pernah bg org minum, laki dia ada sakit 3 serangkai, dok denyut2 sakit pastu minum air rx water xleh jalan lumpuh, pastu bini dia mai maki aku pasai bagi air rx water, 3 hari pastu laki dia leh jalan sakit pun hilang terus,dia mai minta maaf kat aku dan beli system rx water terus.


air rx water rasa dia sedap nak macam air zam-zam juga.



SETAKAT PENAPIS AIR NI BERLAMBAK DI PASARAN TAPI BOLEH KAH DIA SEMBUH PENYAKIT SEPERTI AIR RX WATER.PRODUK KESIHATAN BANYAK DI PASARAN TAPI SETAKAT LEGA SAKIT BUKAN HILANG SAKIT TERUS.


RX water adalah yg terbaik di Malaysia dan dicipta org islam.patut bangga dgn produk orang kita.cina pun jealous, aku suh dia wat business card aku rx water dia xmo.

notrexdame
01-06-2008, 04:24 PM
rx water dr. nordin darus terbaik.ada aura lagi.

mula2 minum badan akan sakit sikit buang najis hitam sbb dia buang toksik dlm badan.


aku pernah bg org lumpuh minum, dia boleh jalan balik.


air rx water rasa dia sedap nak macam air zam-zam juga.

ye ke?? :-? :-? :-? :-?

rayz
01-06-2008, 04:40 PM
ye ke?? :-? :-? :-? :-?



kebanyakan mereka yg minum air ni kata macam tu.

ada orang bagitau aku air ni dititik dgn rxtra air tu buh dia punya kat batang power abis..
ni aku taktau betoi ke dak, kalo betoi,korang nilai sendiri.

air ni dia ada aura, orang kerja bandaran potong rumput sakit badan mai beli air rx water kat aku, cergas terus buat kerja.


sorang budak tu kerja angkat barang kat store minum air ni dia kata lagi banyk barang dia boleh angkat.

NAK TENGOK TESTIMONI YG BERKUALITI, ORANG YG BAGI TESTIMONI KENA CUBA BANYAK AIR DARI JENIS FILTER YANG BERBEZA BARU DIA TAHU.


kalo gelisah susah tidur tertekan minum air ni letak kepala terus lena, ni aku punya pengalaman.


orang yg sakit akan cepat rasa kesan air ni.kalo org sihat xda apa.


sapa ada resdung boleh cuba air ni.


-kalo nak amik testimoni nak beli keta bagus, jangan p tanya orang yg hanya bawak keta proton, tanya orang yg bawak banyak jenis kereta, itu je logik dia.mcm filter air ni jugak la.

hym-budiman
01-06-2008, 05:56 PM
aku beli pakai mana2 penapis air...tapi dari feedback yang aku dengar dari kawan2, rx water lebih bagus

manleen
02-06-2008, 12:22 AM
aku beli pakai mana2 penapis air...tapi dari feedback yang aku dengar dari kawan2, rx water lebih bagus

Aku rasa dia jawab macam gitu sebab dia tu org RX water, cuba kau tanya pulak otai2 Hai-O ke, CNI ke.. mesti dia jawab lain pulak... :D

juli
02-06-2008, 01:56 PM
kan dah habaq tadi....tny org yang dah gune macam2 jenis filter ni(kire yg pro ler...)....rx water lg baguih...kalu jd ahli 773 lagi baguih, untung pun untung....:D

rayz
03-06-2008, 01:15 PM
Aku rasa dia jawab macam gitu sebab dia tu org RX water, cuba kau tanya pulak otai2 Hai-O ke, CNI ke.. mesti dia jawab lain pulak... :D

Kawan-kawan, pengalaman saya sendiri RAYZ ******.

Adalah tidak adil untuk saya katakan bahawa RXWATER adalah yg terbaik sebab saya bukan saintis yang buat kajian perbandingan, dan saya tidak cuba semua jenis air yg ada dipasaran. Tetapi pengalaman saya yg cuba air rxwater penyakit gastric saya sembuh tapi sebelum tu cuba minum air makcik zu****** xder apa pun mungkin juga sebab dah jodoh saya sembuh dengan rxwater. Dulu kalau saya makan sambal perut sakit cirit birit sampai keluar darah macam air sirap lebih kurang 2 sudu camtu sampai muka pucat,lemah dan letih.

Saya hairan ada orang kata air rx water kandungan asid tinggi tapi mengikut laporan dan pengesahan dari sirim nilai ph pada suhu 25c adalah 7.6 pH nya yang mana memenuhi piawai akta makanan 1983(6.5-8.5) untuk minuman dan quality air minuman. Lebih hairan dikatanya dia buat ujian dan dapati asid rx water ph 4 lagi tinggi dari filter dia, adakah anda patut percaya katanya kalau dia jual filter dia, dia bukan orang sirim, ahli sains tapi seorang penjual sistem air juga. Nampak sangat org tu penipu nak jual barangnya yang ada asid tapi nak bagitau rx water lagi berasid tapi orang minum rx water ok pun, tu idea kotor dia. Dalam banyak forum orang macam ni banyak bunyi mulut, orang rx water diam jer banyak. ******* ker apa, kalo tahap asid banyak sirim pun xlulus bahaya, ni sampai menang award pula. Wei pikir logic sikit tambi nak bohong pun, aiyoo.yooo.nehi.nehi.vanakam.chet po dah.

Saya juga hairan disebalik kutukan orang terhadap rx water, mengapa dalam bnyk penapis air di Malaysia dia dapat no 1 dalam Malaysia good design mark 2005 semasa award giving ceremony di hotel jw marriot hotel putrajaya pada 30 may 2006.
Jadi bagaimana pula dengan produk air yang lain pula, kalau bagus ada tak award macam ni?Jangan ada award Malaysia good penipu sudah nanti laku sangat, jealous pulak orang lain dah la penipu dan laku hampir sama bunyi dihujungnya.

Jadi kepada anda yg nak beli sistem penapis air jgn terima bulat2 keburukan yg disampaikan siasat dulu semua penapis yang dikatakan itu dan cuba dulu.Baru adil.

Jika anda pertama kali minum air dr nordin darus ni, anda akan rasa mengantuk, sakit badan, najis hitam, dan jgn hairan kalau kencing keluar ketul mcm pasir pedih kat hujung tut-tut.bergantung tahap kesihatan anda tindak balasnya air ni pada badan anda.

Inilah keajaiban air rx water dr nordin, dia kesan awal sakit anda, kalo anda ada batu karang tapi xtahu air ni tolong bg signal awal bg anda tahu. Orang kita dia cepat melatah xhairan saya dimarahi mak cik yg suaminya sakit darah tinggi, sakit lutut, lumpuh 3 hari minum air ni, lepas tu leh jalan xsakit minta maaf kat saya. Pastu merungut cerita laki dia pi karaoke dangdut SAHARA punya lagu gelek-geleklah, pi mancing semua bolehlah.Yang ni pun kalau dia marah saya, saya tomoi kepala dia biar terpeliut senget jadi makcik sengetlah.kui.kui.kui.

Sistem air dr nordin berkonsepkan islam iaitu airnya disamak suci bersih dan halal, ada tanah liat pada penapis ke empat, teknologi getarannya menambahkan aura tenaga pada air tu dan air masuk lawan arah jam sebelum ke penapis tanah liat lalu hasilkan air beraura.kalau anda orang main besi, kalo letih angkat dumble minum air ni tambah power sikit. He,he.he. Penapis lain yg murah kalo yg dr china awas kalo dia dr tulang ****.Dan lagi jangan bangga kalo ada sampai 7 ketoi penapis kalo fungsi biasa jer filter anda. Orang dulu2 mana ada sakit pelik2 sebab minum air telaga yg ada tanah liat bukan klorin, orang yang kerja buh klorin pun pakai macam nak naik bulan kalo nak buh klorin dalam tangki, org islam kalo kena **** anjing kena samak, dan saintis barat buat kajian bagaiman nk bunuh cacing pita **** xberjaya, bila guna konsep org islam samak dgn tanah diorang pun cuba dan betoi cacing tu mampus. Dan kalo orang asli kena racun diorang minum air tanah utk tawar racun tu.Air lain ada samak ker mcm rx water ni? Pi la tanya Abu Bakar Yelah rambut cam tempurung betoi ke tidak pasal racun tu, jangan lupa saya nak pesan tolong beli sumpit, minyak chenoi dan kayu tas kalo ada untuk saya.he.he.he

Kita org islam patut bangga dgn ni dn support org islam produk. Jangan la kutuk melampau bukan2 mcm bagus sangat, sekadar bg info kebaikan sudah ler. Kita nilai pula dr segi kelemahan dan keburukan produk masing2.Ni jenis air pun xtahu. Orang ada penapis air cap kingkong RO pun rasa hebat apa cerita, RO – Reverse Osmosis adalah contoh air mati yang tak ada apa kosong.air mati, kelasnya adalah seperti air masak,air suling,air deionized, air terdedah matahari dan air kitar semula(Ne Water).

Saya harap penerangan ini cukup utk memuaskn hati mereka yg nk memilih sistem penapis mereka sendiri, duit anda, anda punya pasal lah. Kalo pening beli semua test semua.ha.ha.ha. Baru tahu mana bagus……ok cantek. cun abis.baca lagi sampai abis.:))

Saya bukan otai rx water, tapi orang baru dalam projek 773 gold dr nordin darus, otai-otai rx water siap buat kajian operate semua mesin air yg ada kat Malaysia ni utk buat perbandingan dgn rx water.Banyak orang pakai sistem lain tukar ke rx water tapi sayang mereka tak masuk forum kot malu ker xreti internet boleh juga. Raja Brunei pun pakai rx water. Orang masjid sampai boleh tanya dr nordin buh surah yasin ker dalam penapis air dia sebab ada yang test letak tasbih boleh pusing di atas gelas yang ada rx water.

Orang sihat ada banyak impian tetapi orang sakit hanya ada satu impian iaitu nak sembuhkn sakitnya. Orang jual barang impian dia nak untung saja tipu pun xpa janji untung,kui,kui,kui….Sapa makan petai mulut dia yang busuk.kah.kah.kah leh masuk artikel majalah Gila-gila pulak pasni aku.

Soalan terakhir saya untuk kawan-kawan bijak pandai semua disini, andai kata seekor **** gemuk besar punya nala mati terjatuh didalam tangki air dikawasan anda, penapis mana yang dapat samak air ???Renungkanlah.:( Sebab pernah terjadi di KL saya tak pasti area mana ada penduduk minum air mayat yg jatuh di dalam tangki, selepas di buat aduan kerana penduduk rasa ganjil rasa air yang diminum walaupun telah dimasak kepada jabatan bekalan air dan siasatan dilakukan dan penemuan mayat reput didalam tangki .Tanpa disedari penduduk kawasan tu minum air mayat selama ini, seram sungguh dan loya tekak aku ni wei., naik motor masa hujan ada bangkai tikus kat jalan pun aku dah geli…aww.aww. balik mandi sabun abis lepastu.

Akhir kata, harap maaf kalo ada info yang kurang atau lawak gila-gila,ini hanya diskusi ilmu sahaja.dan saya tidak mengutuk mana-mana pihak tapi open untuk semua.jangan amik hati.harap maklum.


Terima kasih.

manleen
03-06-2008, 03:38 PM
Kawan-kawan, pengalaman saya sendiri RAYZ ******.

Adalah tidak adil untuk saya katakan bahawa RXWATER adalah yg terbaik sebab saya bukan saintis yang buat kajian perbandingan, dan saya tidak cuba semua jenis air yg ada dipasaran. Tetapi pengalaman saya yg cuba air rxwater penyakit gastric saya sembuh tapi sebelum tu cuba minum air makcik zu****** xder apa pun mungkin juga sebab dah jodoh saya sembuh dengan rxwater. Dulu kalau saya makan sambal perut sakit cirit birit sampai keluar darah macam air sirap lebih kurang 2 sudu camtu sampai muka pucat,lemah dan letih.

Saya hairan ada orang kata air rx water kandungan asid tinggi tapi mengikut laporan dan pengesahan dari sirim nilai ph pada suhu 25c adalah 7.6 pH nya yang mana memenuhi piawai akta makanan 1983(6.5-8.5) untuk minuman dan quality air minuman. Lebih hairan dikatanya dia buat ujian dan dapati asid rx water ph 4 lagi tinggi dari filter dia, adakah anda patut percaya katanya kalau dia jual filter dia, dia bukan orang sirim, ahli sains tapi seorang penjual sistem air juga. Nampak sangat org tu penipu nak jual barangnya yang ada asid tapi nak bagitau rx water lagi berasid tapi orang minum rx water ok pun, tu idea kotor dia. Dalam banyak forum orang macam ni banyak bunyi mulut, orang rx water diam jer banyak. ******* ker apa, kalo tahap asid banyak sirim pun xlulus bahaya, ni sampai menang award pula. Wei pikir logic sikit tambi nak bohong pun, aiyoo.yooo.nehi.nehi.vanakam.chet po dah.

Saya juga hairan disebalik kutukan orang terhadap rx water, mengapa dalam bnyk penapis air di Malaysia dia dapat no 1 dalam Malaysia good design mark 2005 semasa award giving ceremony di hotel jw marriot hotel putrajaya pada 30 may 2006.
Jadi bagaimana pula dengan produk air yang lain pula, kalau bagus ada tak award macam ni?Jangan ada award Malaysia good penipu sudah nanti laku sangat, jealous pulak orang lain dah la penipu dan laku hampir sama bunyi dihujungnya.

Jadi kepada anda yg nak beli sistem penapis air jgn terima bulat2 keburukan yg disampaikan siasat dulu semua penapis yang dikatakan itu dan cuba dulu.Baru adil.

Jika anda pertama kali minum air dr nordin darus ni, anda akan rasa mengantuk, sakit badan, najis hitam, dan jgn hairan kalau kencing keluar ketul mcm pasir pedih kat hujung tut-tut.bergantung tahap kesihatan anda tindak balasnya air ni pada badan anda.

Inilah keajaiban air rx water dr nordin, dia kesan awal sakit anda, kalo anda ada batu karang tapi xtahu air ni tolong bg signal awal bg anda tahu. Orang kita dia cepat melatah xhairan saya dimarahi mak cik yg suaminya sakit darah tinggi, sakit lutut, lumpuh 3 hari minum air ni, lepas tu leh jalan xsakit minta maaf kat saya. Pastu merungut cerita laki dia pi karaoke dangdut SAHARA punya lagu gelek-geleklah, pi mancing semua bolehlah.Yang ni pun kalau dia marah saya, saya tomoi kepala dia biar terpeliut senget jadi makcik sengetlah.kui.kui.kui.

Sistem air dr nordin berkonsepkan islam iaitu airnya disamak suci bersih dan halal, ada tanah liat pada penapis ke empat, teknologi getarannya menambahkan aura tenaga pada air tu dan air masuk lawan arah jam sebelum ke penapis tanah liat lalu hasilkan air beraura.kalau anda orang main besi, kalo letih angkat dumble minum air ni tambah power sikit. He,he.he. Penapis lain yg murah kalo yg dr china awas kalo dia dr tulang ****.Dan lagi jangan bangga kalo ada sampai 7 ketoi penapis kalo fungsi biasa jer filter anda. Orang dulu2 mana ada sakit pelik2 sebab minum air telaga yg ada tanah liat bukan klorin, orang yang kerja buh klorin pun pakai macam nak naik bulan kalo nak buh klorin dalam tangki, org islam kalo kena **** anjing kena samak, dan saintis barat buat kajian bagaiman nk bunuh cacing pita **** xberjaya, bila guna konsep org islam samak dgn tanah diorang pun cuba dan betoi cacing tu mampus. Dan kalo orang asli kena racun diorang minum air tanah utk tawar racun tu.Air lain ada samak ker mcm rx water ni? Pi la tanya Abu Bakar Yelah rambut cam tempurung betoi ke tidak pasal racun tu, jangan lupa saya nak pesan tolong beli sumpit, minyak chenoi dan kayu tas kalo ada untuk saya.he.he.he

Kita org islam patut bangga dgn ni dn support org islam produk. Jangan la kutuk melampau bukan2 mcm bagus sangat, sekadar bg info kebaikan sudah ler. Kita nilai pula dr segi kelemahan dan keburukan produk masing2.Ni jenis air pun xtahu. Orang ada penapis air cap kingkong RO pun rasa hebat apa cerita, RO – Reverse Osmosis adalah contoh air mati yang tak ada apa kosong.air mati, kelasnya adalah seperti air masak,air suling,air deionized, air terdedah matahari dan air kitar semula(Ne Water).

Saya harap penerangan ini cukup utk memuaskn hati mereka yg nk memilih sistem penapis mereka sendiri, duit anda, anda punya pasal lah. Kalo pening beli semua test semua.ha.ha.ha. Baru tahu mana bagus……ok cantek. cun abis.baca lagi sampai abis.:))

Saya bukan otai rx water, tapi orang baru dalam projek 773 gold dr nordin darus, otai-otai rx water siap buat kajian operate semua mesin air yg ada kat Malaysia ni utk buat perbandingan dgn rx water.Banyak orang pakai sistem lain tukar ke rx water tapi sayang mereka tak masuk forum kot malu ker xreti internet boleh juga. Raja Brunei pun pakai rx water. Orang masjid sampai boleh tanya dr nordin buh surah yasin ker dalam penapis air dia sebab ada yang test letak tasbih boleh pusing di atas gelas yang ada rx water.

Orang sihat ada banyak impian tetapi orang sakit hanya ada satu impian iaitu nak sembuhkn sakitnya. Orang jual barang impian dia nak untung saja tipu pun xpa janji untung,kui,kui,kui….Sapa makan petai mulut dia yang busuk.kah.kah.kah leh masuk artikel majalah Gila-gila pulak pasni aku.

Soalan terakhir saya untuk kawan-kawan bijak pandai semua disini, andai kata seekor **** gemuk besar punya nala mati terjatuh didalam tangki air dikawasan anda, penapis mana yang dapat samak air ???Renungkanlah.:( Sebab pernah terjadi di KL saya tak pasti area mana ada penduduk minum air mayat yg jatuh di dalam tangki, selepas di buat aduan kerana penduduk rasa ganjil rasa air yang diminum walaupun telah dimasak kepada jabatan bekalan air dan siasatan dilakukan dan penemuan mayat reput didalam tangki .Tanpa disedari penduduk kawasan tu minum air mayat selama ini, seram sungguh dan loya tekak aku ni wei., naik motor masa hujan ada bangkai tikus kat jalan pun aku dah geli…aww.aww. balik mandi sabun abis lepastu.

Akhir kata, harap maaf kalo ada info yang kurang atau lawak gila-gila,ini hanya diskusi ilmu sahaja.dan saya tidak mengutuk mana-mana pihak tapi open untuk semua.jangan amik hati.harap maklum.


Terima kasih.

Nak tau Kalau air tu ada **** dan tikus dan mayat, lalu RX water, bau semua boleh hilang heh? Dah try minum ke atau andaian je. Kalau bau dia dah hilang, tapi kau dpt tau air tu bekas **** ngan mayat terendam, kau still minum ke? Just tanya.. hanya diskusi ilmu. dan saya tidak mengutuk mana-mana pihak tapi open untuk semua.jangan amik hati.harap maklum.

naset
03-06-2008, 04:16 PM
aku otai water filter sbb abg aku supplier brg2 water filter nih.. :) klu nak tau mna yg btol2 bgus,msuk link nih :- water filter (http://waterfilter4u.blogspot.com)
so,aku hrp,lps ni x bnyk la org yg tertipu ni syarikat2 yg jual produk ntah hape2 dgn magnet la apa la...

harith_danial
03-06-2008, 04:32 PM
Kawan-kawan, pengalaman saya sendiri RAYZ ******.

Adalah tidak adil untuk saya katakan bahawa RXWATER adalah yg terbaik sebab saya bukan saintis yang buat kajian perbandingan, dan saya tidak cuba semua jenis air yg ada dipasaran. Tetapi pengalaman saya yg cuba air rxwater penyakit gastric saya sembuh tapi sebelum tu cuba minum air makcik zu****** xder apa pun mungkin juga sebab dah jodoh saya sembuh dengan rxwater. Dulu kalau saya makan sambal perut sakit cirit birit sampai keluar darah macam air sirap lebih kurang 2 sudu camtu sampai muka pucat,lemah dan letih.

Saya hairan ada orang kata air rx water kandungan asid tinggi tapi mengikut laporan dan pengesahan dari sirim nilai ph pada suhu 25c adalah 7.6 pH nya yang mana memenuhi piawai akta makanan 1983(6.5-8.5) untuk minuman dan quality air minuman. Lebih hairan dikatanya dia buat ujian dan dapati asid rx water ph 4 lagi tinggi dari filter dia, adakah anda patut percaya katanya kalau dia jual filter dia, dia bukan orang sirim, ahli sains tapi seorang penjual sistem air juga. Nampak sangat org tu penipu nak jual barangnya yang ada asid tapi nak bagitau rx water lagi berasid tapi orang minum rx water ok pun, tu idea kotor dia. Dalam banyak forum orang macam ni banyak bunyi mulut, orang rx water diam jer banyak. ******* ker apa, kalo tahap asid banyak sirim pun xlulus bahaya, ni sampai menang award pula. Wei pikir logic sikit tambi nak bohong pun, aiyoo.yooo.nehi.nehi.vanakam.chet po dah.

Saya juga hairan disebalik kutukan orang terhadap rx water, mengapa dalam bnyk penapis air di Malaysia dia dapat no 1 dalam Malaysia good design mark 2005 semasa award giving ceremony di hotel jw marriot hotel putrajaya pada 30 may 2006.
Jadi bagaimana pula dengan produk air yang lain pula, kalau bagus ada tak award macam ni?Jangan ada award Malaysia good penipu sudah nanti laku sangat, jealous pulak orang lain dah la penipu dan laku hampir sama bunyi dihujungnya.

Jadi kepada anda yg nak beli sistem penapis air jgn terima bulat2 keburukan yg disampaikan siasat dulu semua penapis yang dikatakan itu dan cuba dulu.Baru adil.

Jika anda pertama kali minum air dr nordin darus ni, anda akan rasa mengantuk, sakit badan, najis hitam, dan jgn hairan kalau kencing keluar ketul mcm pasir pedih kat hujung tut-tut.bergantung tahap kesihatan anda tindak balasnya air ni pada badan anda.

Inilah keajaiban air rx water dr nordin, dia kesan awal sakit anda, kalo anda ada batu karang tapi xtahu air ni tolong bg signal awal bg anda tahu. Orang kita dia cepat melatah xhairan saya dimarahi mak cik yg suaminya sakit darah tinggi, sakit lutut, lumpuh 3 hari minum air ni, lepas tu leh jalan xsakit minta maaf kat saya. Pastu merungut cerita laki dia pi karaoke dangdut SAHARA punya lagu gelek-geleklah, pi mancing semua bolehlah.Yang ni pun kalau dia marah saya, saya tomoi kepala dia biar terpeliut senget jadi makcik sengetlah.kui.kui.kui.

Sistem air dr nordin berkonsepkan islam iaitu airnya disamak suci bersih dan halal, ada tanah liat pada penapis ke empat, teknologi getarannya menambahkan aura tenaga pada air tu dan air masuk lawan arah jam sebelum ke penapis tanah liat lalu hasilkan air beraura.kalau anda orang main besi, kalo letih angkat dumble minum air ni tambah power sikit. He,he.he. Penapis lain yg murah kalo yg dr china awas kalo dia dr tulang ****.Dan lagi jangan bangga kalo ada sampai 7 ketoi penapis kalo fungsi biasa jer filter anda. Orang dulu2 mana ada sakit pelik2 sebab minum air telaga yg ada tanah liat bukan klorin, orang yang kerja buh klorin pun pakai macam nak naik bulan kalo nak buh klorin dalam tangki, org islam kalo kena **** anjing kena samak, dan saintis barat buat kajian bagaiman nk bunuh cacing pita **** xberjaya, bila guna konsep org islam samak dgn tanah diorang pun cuba dan betoi cacing tu mampus. Dan kalo orang asli kena racun diorang minum air tanah utk tawar racun tu.Air lain ada samak ker mcm rx water ni? Pi la tanya Abu Bakar Yelah rambut cam tempurung betoi ke tidak pasal racun tu, jangan lupa saya nak pesan tolong beli sumpit, minyak chenoi dan kayu tas kalo ada untuk saya.he.he.he

Kita org islam patut bangga dgn ni dn support org islam produk. Jangan la kutuk melampau bukan2 mcm bagus sangat, sekadar bg info kebaikan sudah ler. Kita nilai pula dr segi kelemahan dan keburukan produk masing2.Ni jenis air pun xtahu. Orang ada penapis air cap kingkong RO pun rasa hebat apa cerita, RO – Reverse Osmosis adalah contoh air mati yang tak ada apa kosong.air mati, kelasnya adalah seperti air masak,air suling,air deionized, air terdedah matahari dan air kitar semula(Ne Water).

Saya harap penerangan ini cukup utk memuaskn hati mereka yg nk memilih sistem penapis mereka sendiri, duit anda, anda punya pasal lah. Kalo pening beli semua test semua.ha.ha.ha. Baru tahu mana bagus……ok cantek. cun abis.baca lagi sampai abis.:))

Saya bukan otai rx water, tapi orang baru dalam projek 773 gold dr nordin darus, otai-otai rx water siap buat kajian operate semua mesin air yg ada kat Malaysia ni utk buat perbandingan dgn rx water.Banyak orang pakai sistem lain tukar ke rx water tapi sayang mereka tak masuk forum kot malu ker xreti internet boleh juga. Raja Brunei pun pakai rx water. Orang masjid sampai boleh tanya dr nordin buh surah yasin ker dalam penapis air dia sebab ada yang test letak tasbih boleh pusing di atas gelas yang ada rx water.

Orang sihat ada banyak impian tetapi orang sakit hanya ada satu impian iaitu nak sembuhkn sakitnya. Orang jual barang impian dia nak untung saja tipu pun xpa janji untung,kui,kui,kui….Sapa makan petai mulut dia yang busuk.kah.kah.kah leh masuk artikel majalah Gila-gila pulak pasni aku.

Soalan terakhir saya untuk kawan-kawan bijak pandai semua disini, andai kata seekor **** gemuk besar punya nala mati terjatuh didalam tangki air dikawasan anda, penapis mana yang dapat samak air ???Renungkanlah.:( Sebab pernah terjadi di KL saya tak pasti area mana ada penduduk minum air mayat yg jatuh di dalam tangki, selepas di buat aduan kerana penduduk rasa ganjil rasa air yang diminum walaupun telah dimasak kepada jabatan bekalan air dan siasatan dilakukan dan penemuan mayat reput didalam tangki .Tanpa disedari penduduk kawasan tu minum air mayat selama ini, seram sungguh dan loya tekak aku ni wei., naik motor masa hujan ada bangkai tikus kat jalan pun aku dah geli…aww.aww. balik mandi sabun abis lepastu.

Akhir kata, harap maaf kalo ada info yang kurang atau lawak gila-gila,ini hanya diskusi ilmu sahaja.dan saya tidak mengutuk mana-mana pihak tapi open untuk semua.jangan amik hati.harap maklum.


Terima kasih.


aku memang akui produk RX-Water dari Dr.Nordin Darus nie bagus.
tapi aku dah terbeli Beyond water Zhulian..:(
apa2pun setiap produk ade kebaikannya yg tersendiri..

manleen
03-06-2008, 04:51 PM
aku otai water filter sbb abg aku supplier brg2 water filter nih.. :) klu nak tau mna yg btol2 bgus,msuk link nih :- water filter (http://waterfilter4u.blogspot.com)
so,aku hrp,lps ni x bnyk la org yg tertipu ni syarikat2 yg jual produk ntah hape2 dgn magnet la apa la...

Bro.. betul ke apa yang kau tulis kat web ni :

"RX
-Kalau anda dah "plan" nak beli sistem penapis RX,baik batalkan saja niat anda tu.Ini kerana RX hanya menggunakan 4 penapis dan penapis yg paling tak berkualiti. Benda ni adalah terbukti dan BUKAN REKAAN saya."

explain sket yang terbukti tue? Curious nak tau..

naufal90
03-06-2008, 05:07 PM
Aku guna rx water ni sejak 2005 lg..memang bagus ar..dah banyak dah air aku guna tp yg paling bagus rx water...sebelum aku beli aku dah rasa dan dah banyak kaji dah pasal bende nih..dan result yg paling top ialah rx water...

naset
03-06-2008, 05:15 PM
ok,mybe aku x seterer abg aku,tp aku leh explain ckit.RX sbenarnya direka oleh "golongan tu" utk menipu pengguna. aku x leh la bgtau "golongan" tu sapa coz nnt mnimbulkan spekulasi lak. Bila keluar je produk water filter yang baru kat pasaran,confirm aku dan abg aku godek abisan2 produk tu.So,yg paling teruk skali kualiti adalah dari kalangan sistem penapis air rx.Sebabnya,dia cuma ada 4 penapis,pastu carbon filter dia HANYA SEDIKIT ja kandungan dia pastu batu ALKALINE dia korang leh kira dgn jari.Padahal,spatutnya smua bahan2 tu org masukkn FULL dlm 1 tabung filter.Dr Sukida,Diamond,Zhulian...erm...klu aku ckp nnt diorang saman aku lak..klu nk taw,pm je aku... :)

Pakcik_Kordi
03-06-2008, 10:51 PM
www.ecpiwater.blogspot.com

gengjawa
03-06-2008, 11:02 PM
saper ader offer baik join rx water nie info wak,dah lama minat nak join, tp lom ada offer best.wak minat ngan plan dia yg baru, klu ader saper2 leh adjust loan mcm group hi-o wak mau join

sekam padi
03-06-2008, 11:07 PM
ada le satu brand tu yg guna 6 filter....harga cuma RM6XX je....apa bezanya dgn brand yg ada sampai mencecah harga RM2k tu???

gengjawa
03-06-2008, 11:13 PM
ada le satu brand tu yg guna 6 filter....harga cuma RM6XX je....apa bezanya dgn brand yg ada sampai mencecah harga RM2k tu???

kasi tau sini wak mau tgk itu barang

sekam padi
03-06-2008, 11:14 PM
kasi tau sini wak mau tgk itu barang

Diamond....:D :D :D

gengjawa
03-06-2008, 11:16 PM
Diamond....:D :D :D

OO..yg dia jual pakage tu byr ansuran pakage aper yer?

sekam padi
03-06-2008, 11:20 PM
OO..yg dia jual pakage tu byr ansuran pakage aper yer?

kan sekarang dah jadi satu trend tu....bole dikatakan semua brand water filter bole dibayar ansuran....nak tarik pembeli le....:D :D

naset
03-06-2008, 11:25 PM
filter bleh boh bnyk,tp klu filter tu x berkualiti,x bg apa2 kesan,nak watper..sia2 je kn...

DeWi^CiNTa
04-06-2008, 12:51 AM
hmmm bru plan nk beli rx...ade sesapa ade plan baek punye x? area kuantan??

bangzaf
04-06-2008, 01:21 AM
agen2 hai-o mendakwa dia yg terbaik sbb ada superbrand yg lain takde....benarkah kalau ada superbrand ni mmg yg terbaik?
mrk dakwa ph nya menghampiri air zam2? ye ke?

naset
04-06-2008, 01:27 AM
superbrand hnya taktik perniagaan smata2.jgn mudah tertipu.

dewi cinta,lbih baik beli bio energy dari rx.

darkkiller
04-06-2008, 08:29 AM
Yang mana satu recommended?Aku cita-cita nak belikan satu utk mak ayah aku minum kat kampung..biarlah elok-elok sikit,takmau yg ada kaitan MLM tu semua

manleen
04-06-2008, 09:52 AM
Yang mana satu recommended?Aku cita-cita nak belikan satu utk mak ayah aku minum kat kampung..biarlah elok-elok sikit,takmau yg ada kaitan MLM tu semua

Yang terpaling terelok kasi air zamzam. Tak de kaitan ngan MLM. Air tu free.. transport je kena bayar.

naset
04-06-2008, 10:53 AM
mmg air zam2 plg elok skali.x bleh nak lwn.tapi klu nak pnapis air yg baik,cari air bio alkaline.insya-Allah,mkin sihat la kita semua.ada bnyk testimoni psl air bio alkaline,tp klu bgtau,bkn org caya pn.

tomie
04-06-2008, 11:11 AM
bagaimana pulak dengan filter yang mempunyai ORP System..?? :-?

tomie
04-06-2008, 11:21 AM
cuba hangpa bagi komen skit kat web ni: http://sc88.com.my/ :">

bangzaf
04-06-2008, 11:24 AM
cuba hangpa bagi komen skit kat web ni: http://sc88.com.my/ :">
link tu tak leh bukak...

tomie
04-06-2008, 11:26 AM
link tu tak leh bukak...

loe
dah tukaq kaler..tak bleh plak...:))
ok...try hat ni plak

http://sc88.com.my/


:">

shark
04-06-2008, 12:41 PM
air masak gak terbaik

bukan air masak...tapi air alkali... :)

edderkopper
04-06-2008, 01:34 PM
salam semua..
aku tak faham kenapa la ada yg begitu taksub kata produk yg dia pakai adalah yg terbaik. aku tak menuding pada sesape, cuma aku nak betul kan sikit apa yg aku tgk mungkin ramai terlupa bahawa yg menyembuhkan penyakit itu Allah. atas kehendakNYA, penyakit itu sembuh. bukan kerana produk yg kita guna tu..
aku pun salah sorg pengguna water filter, sejak 1980-an lg.. masa tu, zaman2 mineral pot water.. sampai la ke zaman water filter ni.. dah 2-3 jenis tukar brand.. so far alhamdulillah..

ladyboss
04-06-2008, 01:45 PM
salam semua..
aku tak faham kenapa la ada yg begitu taksub kata produk yg dia pakai adalah yg terbaik. aku tak menuding pada sesape, cuma aku nak betul kan sikit apa yg aku tgk mungkin ramai terlupa bahawa yg menyembuhkan penyakit itu Allah. atas kehendakNYA, penyakit itu sembuh. bukan kerana produk yg kita guna tu..
aku pun salah sorg pengguna water filter, sejak 1980-an lg.. masa tu, zaman2 mineral pot water.. sampai la ke zaman water filter ni.. dah 2-3 jenis tukar brand.. so far alhamdulillah..

Setuju...not because of the product,
segalanya datang dari Allah s.w.t tetapi kita perlu berusaha. Like orang kena kanser paru-paru, kata kehendak Allah s.w.t...tapi dia isap rokok tak ingat dunia. same thing here. Kita tak boleh harapkan sihat dan tak berusaha ke arah itu.

lakukan terbaik, tawakal kepada Allah

mamadi
04-06-2008, 03:31 PM
Yang mana satu recommended?Aku cita-cita nak belikan satu utk mak ayah aku minum kat kampung..biarlah elok-elok sikit,takmau yg ada kaitan MLM tu semua


kalau berminat p.m la..kawasan perak / selangor..kalau nak beli penapis air tu boleh je terus dari agen MLM [ ada kad pengesahan sebagai agen yang sah jual produk ni ]...tak yah nak join MLM bagai...sebab kalau nak join MLM ni kena bayar dan macam-macam lagi...

rayz
04-06-2008, 06:45 PM
Nak tau Kalau air tu ada **** dan tikus dan mayat, lalu RX water, bau semua boleh hilang heh? Dah try minum ke atau andaian je. Kalau bau dia dah hilang, tapi kau dpt tau air tu bekas **** ngan mayat terendam, kau still minum ke? Just tanya.. hanya diskusi ilmu. dan saya tidak mengutuk mana-mana pihak tapi open untuk semua.jangan amik hati.harap maklum.

terima kasih dengan soalan yang membina itu bro..

nanti saya jawab sekarang xsempat la, nanti juga saya letak semua gambar filter2 yg dilonggokkan kepada kami oleh mereka yg bertukar pakai ke sistem rx water.

tomie
04-06-2008, 06:49 PM
soklan: "Antara Rx-Water & Techno Water...yang mana lagi power siot..? Berapakah harganya..??" :D :">

sekam padi
04-06-2008, 09:06 PM
ada le satu brand tu yg guna 6 filter....harga cuma RM6XX je....apa bezanya dgn brand yg ada sampai mencecah harga RM2k tu???

soalan aku blom terjawab lagi......:-? :-? :-?

mamadi
04-06-2008, 09:34 PM
[/SIZE][/B]
soalan aku blom terjawab lagi......:-? :-? :-?

aku jawab ek....

mungin beza dari segi


dari segi ph air tersebut
teknologi penapis air tersebut..
pengesahan dari sirim, jacob...dll....

sekam padi
04-06-2008, 11:02 PM
kasi tau sini wak mau tgk itu barang

sori bro...bukan Diamond le....tetapi Hexagon dari Cosway...pls take note...:D :D :D

rayz
05-06-2008, 01:27 PM
terima kasih dengan soalan yang membina itu bro..

nanti saya jawab sekarang xsempat la, nanti juga saya letak semua gambar filter2 yg dilonggokkan kepada kami oleh mereka yg bertukar pakai ke sistem rx water.

assalamualikum bro, oleh sebab dah berjanji nak jawab soklan bro maka hari ni jawab la setakat yang terdaya.Tapi janji saya nak letak gambar longgokan filter2 mereka yg bertukar ker rx water di sini xdapatlah saya tunaikan sebab menyalahi etika dalm perniagaan,harap maaf jika nak tengok boleh jumpa saya di sg. petani.

mengenai soklan bro tentang andaian saya mengenai **** yg mati dlm tangki tu, saya hanya beri contoh utk menggambarkan air itu halal bila diminum setelah ditapis rx water.adalah kurang logik seeokor **** boleh mati didalam tangki air melainkan ada orang sabotaj buang dia dalam tu.

bro juga bertanya kepada saya, adakah saya sanggup minum air yg ditapis air water jika saya tahu air yg ditapis itu dari air bangkai tikus,**** dan mayat.

cuba bro andaikan bro ditempat saya, bro sanggup minum ke air yg anda sudah tahu air tersebut dicemari najis2 tersebut?Saya rasa bukan setakat bro je yg xsanggup orang lain pun xsanggup tetapi kita andaikan if benda tu terjadi tanpa pengetahuan kita, kita dah selamat minum dan halal dari segi hukum syarak sebab setiap makan minum kita akan mpengaruhi peribadi dan tingkah laku kita.

sekarang kita lihat bagaimana rx water berfungsi menapis air yg tercemar tersebut.Cuba ingat balik masa kita belajar zaman skolah2 dulu,ustazah atau ustaz mbahgikn bahawa najis terdapat 3 kategori.**** dan anjing merupakan najis berat dan cara mnyuciknnya adalah dgn menyamak menggunakan air bersih dan air tanah.sy rasa bro xlupakn tentang cara penyucian najis tersebut.

utk pengetahuan bro dan semua org yg mbaca posting ini,penapis keempat rx water ialah satu2nya penapis yg ada didunia ini hanya terdapat dlm rx water sahaja.Sebabnya Formula penapis yg keemnpat ini dicipta oleh dr nordin darus sdiri dr tanah adalah utk menyamak air, meneutral dan memberi zat kepada air tersebut. Ini kerana sebagaimana kita tahu tanah mrupakan mdium yg tbaik utk mneutralkan bahan2 yg tercemar dimuka bumi selain laut.

Sekarang bro cuba pikir balik xda orang yg saja2 nak mjuremuskn dirinya kearah kehancuran kalau dia tahu jadi jgnlah saja-saja nak test minum air bangkai tu.

alonso
05-06-2008, 01:36 PM
assalamualikum bro, oleh sebab dah berjanji nak jawab soklan bro maka hari ni jawab la setakat yang terdaya.Tapi janji saya nak letak gambar longgokan filter2 mereka yg bertukar ker rx water di sini xdapatlah saya tunaikan sebab menyalahi etika dalm perniagaan,harap maaf jika nak tengok boleh jumpa saya di sg. petani.

mengenai soklan bro tentang andaian saya mengenai **** yg mati dlm tangki tu, saya hanya beri contoh utk menggambarkan air itu halal bila diminum setelah ditapis rx water.adalah kurang logik seeokor **** boleh mati didalam tangki air melainkan ada orang sabotaj buang dia dalam tu.

bro juga bertanya kepada saya, adakah saya sanggup minum air yg ditapis air water jika saya tahu air yg ditapis itu dari air bangkai tikus,**** dan mayat.

cuba bro andaikan bro ditempat saya, bro sanggup minum ke air yg anda sudah tahu air tersebut dicemari najis2 tersebut?Saya rasa bukan setakat bro je yg xsanggup orang lain pun xsanggup tetapi kita andaikan if benda tu terjadi tanpa pengetahuan kita, kita dah selamat minum dan halal dari segi hukum syarak sebab setiap makan minum kita akan mpengaruhi peribadi dan tingkah laku kita.

sekarang kita lihat bagaimana rx water berfungsi menapis air yg tercemar tersebut.Cuba ingat balik masa kita belajar zaman skolah2 dulu,ustazah atau ustaz mbahgikn bahawa najis terdapat 3 kategori.**** dan anjing merupakan najis berat dan cara mnyuciknnya adalah dgn menyamak menggunakan air bersih dan air tanah.sy rasa bro xlupakn tentang cara penyucian najis tersebut.

utk pengetahuan bro dan semua org yg mbaca posting ini,penapis keempat rx water ialah satu2nya penapis yg ada didunia ini hanya terdapat dlm rx water sahaja.Sebabnya Formula penapis yg keemnpat ini dicipta oleh dr nordin darus sdiri dr tanah adalah utk menyamak air, meneutral dan memberi zat kepada air tersebut. Ini kerana sebagaimana kita tahu tanah mrupakan mdium yg tbaik utk mneutralkan bahan2 yg tercemar dimuka bumi selain laut.

Sekarang bro cuba pikir balik xda orang yg saja2 nak mjuremuskn dirinya kearah kehancuran kalau dia tahu jadi jgnlah saja-saja nak test minum air bangkai tu.

bape harganya rx tu?

rayz
05-06-2008, 01:38 PM
aku otai water filter sbb abg aku supplier brg2 water filter nih.. :) klu nak tau mna yg btol2 bgus,msuk link nih :- water filter (http://waterfilter4u.blogspot.com)
so,aku hrp,lps ni x bnyk la org yg tertipu ni syarikat2 yg jual produk ntah hape2 dgn magnet la apa la...


oleh sebab bro otai dalam water filter kat sini, saya nak tanya filter pertama yg dibuat dr seramik,apakah bahan2 yg digunakan utk mbuat seramik tersebut jelaskn dekat saya dan pembaca2 lain.
saya bukan otai atau org sirim jadi nak tau jugak.:-?

rayz
05-06-2008, 01:53 PM
bape harganya rx tu?

harga pasaran rm2380

harga ahli rm1980

saya rasa ramai orang akan kata agak mahal. Akan tetapi bg pengguna2 rx water yg kebanyakannya terdiri dr org2 yg sakit,kalau ditawarkn dgn harga yg lbih mahal pun diorg sanggup beli disebabkn diorg dah merasai kesannya.

skateedge
05-06-2008, 02:21 PM
salam,
sy dok ada bace dlm paper n dlm reader digest.
Ini info yg sy dpt.
(vote by consumers)

e-spring (amway)
1. trusted brand 2008 GOLD -Asia
2. trusted brand 2008 GOLD - Malaysia

Bio Pure Ken Series (Elken)
1. Trusted brand 2008 GOLD - Malaysia.

Setahu saye consumer yg vote utk pemenang dlm reader digest award ni. Mungkin dr segi harga lepas sy check agak mahal tetapi byk faktor kene amik kira.
Sy tak berapa pandai sgt bab2 water filter ni tp kalau yg ada cop NSF tu try logon website NSF. Sy dapati byk company yg jual penapis air di malaysia yg guna cop NSF tapi tak ada dlm list NSF.

Byk benda kalau nak discuss. Terserah kepada pengguna. Buat penilaian yg terbaik. =)

Mungkin kalau ada yg tanye boleh kot discus2 lagi.

seroja_purple
05-06-2008, 04:04 PM
aku penah minum diamond water n rx water..
dua2 pon sodap...
tp diamond lg mhl dr rx nih...
aku pon plan2 nak beli rx water ni sbb dgr kata die ada agen samak-menyamak ni..
lg2 bulan 8 ni ada baby kecik...ksian plak die klu minum air karat nih...
nak tanye la sket,hrga RM2k,brp lama guarantee ek?
senang ke nak memasangnya?

:-? :-? :-? :D

rayz
05-06-2008, 04:34 PM
aku penah minum diamond water n rx water..
dua2 pon sodap...
tp diamond lg mhl dr rx nih...
aku pon plan2 nak beli rx water ni sbb dgr kata die ada agen samak-menyamak ni..
lg2 bulan 8 ni ada baby kecik...ksian plak die klu minum air karat nih...
nak tanye la sket,hrga RM2k,brp lama guarantee ek?
senang ke nak memasangnya?

:-? :-? :-? :D

assalamualikum...

jika sistem rxwater guarantee setahun dan pemasangan adalah sgt mudah dan boleh dilakukan sendiri.

kalau anda minum dr sekarang pun baik sebab nutrien air rx water cukup dan mbantu proses tumbesaran bayi dlm kandungan dn setelah dilahirkan.

air rx water xboleh didihkan sbb hilangkn zat dan aura air kalo nk panaskn pastikan suhu air 60C kalau nak kekal zat dn keupayaan air merawat pnyakit.jika tidak air akan mati kita hanya dpt minum air bersih shj.

tidak ada masalah jika rx water xdisuamkn bancuh dgn susu bayi sbb bayi xkembung perut sbb molekul air rx water halus, cepat larut(bancuh senang), diserap dn utk dikumuhkan.


semoga anda selamat melahirkn bayi yg sihat dan comel.k.by.


boleh tanya mereka2 yg otai filter lain juga disini.

naset
06-06-2008, 09:28 AM
utk pengetahuan semua,rx water hnya ada 4 penapis.lps tu,sistem penapisan dia boleh dikatakan agak menyedihkn..sepatutnya,cabon blok dlm sistem penapisan mesti ada "pre" and "post".tp,dlm rx,hnya ada "pre" only..dua btg carbon block "pre".alkaline yg dia bg sgt sedikit.dlm 20biji cmtu..pdhal spatutnya perlu diisi penuh 1 btg filter.. :)

manleen
06-06-2008, 10:32 AM
utk pengetahuan semua,rx water hnya ada 4 penapis.lps tu,sistem penapisan dia boleh dikatakan agak menyedihkn..sepatutnya,cabon blok dlm sistem penapisan mesti ada "pre" and "post".tp,dlm rx,hnya ada "pre" only..dua btg carbon block "pre".alkaline yg dia bg sgt sedikit.dlm 20biji cmtu..pdhal spatutnya perlu diisi penuh 1 btg filter.. :)

Habis tu.. part mana RX ni boleh menyembuhkan nya? Ramai pulak yg buat testimonial baik-baik pasal RX ni..

seroja_purple
06-06-2008, 10:44 AM
utk pengetahuan semua,rx water hnya ada 4 penapis.lps tu,sistem penapisan dia boleh dikatakan agak menyedihkn..sepatutnya,cabon blok dlm sistem penapisan mesti ada "pre" and "post".tp,dlm rx,hnya ada "pre" only..dua btg carbon block "pre".alkaline yg dia bg sgt sedikit.dlm 20biji cmtu..pdhal spatutnya perlu diisi penuh 1 btg filter.. :)

kompius sungguh sbb kite xtau la plak psl dlm2 sistem ni...tau minum jek...
org yg jual tu mesti cter yg best2 je kat kite.
jdnya,nak beli yg mana yea...?
yg ok n xde la mencecah lbh dr hrga rx water tu...

naset
06-06-2008, 10:50 AM
klu nak diikutkn,bkn ja rx water ada testimoni,air len pon bnyk.smua tu taktik nk brniaga je.yg plg best,dr.... pnya testimoni..dpt sembuhkn barah..klu btol2 dpt sembuhkn barah,hospital kt msia ni x pyh la beli ubat mhl2 dh..p beli air rx dh la..cuba korang pk logik..dan bg aku,aku mmg xkan pkai rx water..sory pd sapa yg jual rx water..better bli air mineral..

rafina_80
06-06-2008, 10:55 AM
utk pengetahuan semua,rx water hnya ada 4 penapis.lps tu,sistem penapisan dia boleh dikatakan agak menyedihkn..sepatutnya,cabon blok dlm sistem penapisan mesti ada "pre" and "post".tp,dlm rx,hnya ada "pre" only..dua btg carbon block "pre".alkaline yg dia bg sgt sedikit.dlm 20biji cmtu..pdhal spatutnya perlu diisi penuh 1 btg filter.. :)

beyond water (zhulian) ada 7 filter..filter pertama yg boleh cuci(kat sini la klu ada cacing ke, telur cacing, karat, etc melekat) dan 6 lagi filternya lutsinar..kite blh nampak apa yg ada kat dlm filter tu..kandungannya sungguh padat, penuh filter..tak caya bukak sendiri dan tengok...:)

harith_danial
06-06-2008, 10:57 AM
Rx-Water pun ok gak.setahu aku ianya ade unsur2 samak dalam teknologi penapisannya..

nasuha_2007
06-06-2008, 10:58 AM
klu nak diikutkn,bkn ja rx water ada testimoni,air len pon bnyk.smua tu taktik nk brniaga je.yg plg best,dr.... pnya testimoni..dpt sembuhkn barah..klu btol2 dpt sembuhkn barah,hospital kt msia ni x pyh la beli ubat mhl2 dh..p beli air rx dh la..cuba korang pk logik..dan bg aku,aku mmg xkan pkai rx water..sory pd sapa yg jual rx water..better bli air mineral..

aku dah bukak ko punyer web...
RM1100 jer,
bole bayor installment lagi..
menarik ni..
pasang sendiri ker ko dtg pasang?:)

naset
06-06-2008, 11:30 AM
beyond water (zhulian) ada 7 filter..filter pertama yg boleh cuci(kat sini la klu ada cacing ke, telur cacing, karat, etc melekat) dan 6 lagi filternya lutsinar..kite blh nampak apa yg ada kat dlm filter tu..kandungannya sungguh padat, penuh filter..tak caya bukak sendiri dan tengok...:)
filter boleh ltk bnyk2.ada yg ltk 8 filter.tp yg btul2 nk pkai only 6:-
* 0.3M CERAMIC
* NA-RESIN
* PRE-CARBON
* BIO-ALKALIZED
* SILVER POST
* 1M-SEDIMENT

mmg lutsinar bleh tgk bnda yg msuk dlm filter,tp bnda2 halus ja.yg pkai kanta bru leh nmpk.sbb,sblm bnda2 ni msuk dlm filter,dia kna lalu ceramic dulu.ceramic ni dh block smua bnda2 ni.:)

naset
06-06-2008, 11:32 AM
Rx-Water pun ok gak.setahu aku ianya ade unsur2 samak dalam teknologi penapisannya..unsur2 samak aku xleh nk komen sbb ni bab2 agama.huhu.ada yg ckp nk sama mcm air zam2.yg tu mmg bleh dikatakan agak berlebihan tu.

rafina_80
06-06-2008, 11:35 AM
filter boleh ltk bnyk2.ada yg ltk 8 filter.tp yg btul2 nk pkai only 6:-
* 0.3M CERAMIC
* NA-RESIN
* PRE-CARBON
* BIO-ALKALIZED
* SILVER POST
* 1M-SEDIMENT

mmg lutsinar bleh tgk bnda yg msuk dlm filter,tp bnda2 halus ja.yg pkai kanta bru leh nmpk.sbb,sblm bnda2 ni msuk dlm filter,dia kna lalu ceramic dulu.ceramic ni dh block smua bnda2 ni.:)

aku dah masuk ko nyer blog..
tak baik bro kondem brg2 lain semata2 nak lakukan brg yg kiter jual.....
coz setiap keluaran ada kelebihan dan kekurangannya sendiri..
tak semua water filter ni betul2 perfect...
so, jgn la nak kondem water filter keluaran syarikat lain semata2 utk kepentingan ko sendiri..

naset
06-06-2008, 11:37 AM
aku dah bukak ko punyer web...
RM1100 jer,
bole bayor installment lagi..
menarik ni..
pasang sendiri ker ko dtg pasang?:)nk psg sndiri bleh,nk suh pkerja aku psg pon bleh.tp klu psg sndiri,x ssh.sng je.:)

naset
06-06-2008, 11:38 AM
aku dah masuk ko nyer blog..
tak baik bro kondem brg2 lain semata2 nak lakukan brg yg kiter jual.....
coz setiap keluaran ada kelebihan dan kekurangannya sendiri..
tak semua water filter ni betul2 perfect...
so, jgn la nak kondem water filter keluaran syarikat lain semata2 utk kepentingan ko sendiri..sory bro..nnt aku pm ko k.:)

harith_danial
06-06-2008, 11:54 AM
sory bro..nnt aku pm ko k.:)

kalau setakat jual water filter biasa baik bro promote kat kilang ajer...
:D

mesti bro nie org sirim kut..
sampai boleh kondem company lain..

naset
06-06-2008, 11:58 AM
kiki.yo la tu aku org sirim.dh2,xnk gado2.kuikuikui.

p/s:smua jnis yg sngkut dgn air,kami ade.rx pon ade.nk wat t-shirt ke,mesin nk wat botol air mineral ke,mesin ni,mesin tu,supply komputer ke,smua ade.direct import. :)

zinedine
06-06-2008, 06:21 PM
bape harganya rx tu?

RX-Water filter harganya RM2380.00 (harga bukan ahli), RM1980.00 (harga ahli). Utk jadi ahli MLM World Wellness Network (WWN) kena bayar RM98.00.

manleen
06-06-2008, 07:29 PM
RX-Water filter harganya RM2380.00 (harga bukan ahli), RM1980.00 (harga ahli). Utk jadi ahli MLM World Wellness Network (WWN) kena bayar RM98.00.

Filter ni boleh tahan brp tahun kalau ikut kegunaan orang biasa? Kos setahun tukar filter brp pulak>

naset
06-06-2008, 08:22 PM
Rx water filter=RM900 :)

manleen
06-06-2008, 10:59 PM
uhuhuu.. RM900.. duit subsidi minyak setahun pun tak leh cover...

naset
06-06-2008, 11:22 PM
kiki.tu la psl.minyak mahai.bln 8 ni,smua brg2 water filter akan naik ranging from 50%-70%.

DeWi^CiNTa
07-06-2008, 01:16 AM
wah...mana satu filter nk pilih ni?? rx ke yg naset nih ek?? sape dah paakai yg en. naset ni, tolong gitau dewi...

naset
07-06-2008, 09:16 AM
lawa avatar.hehehe

muamalahdotnet
07-06-2008, 10:03 AM
Assalamualaikum.

Promosi BioAura Haio, bleh bayar ansuran. Ingatla orang yang tersayang, sayangilah diri anda dan mereka.

En Awfal
07-06-2008, 01:49 PM
penapis dr sukida baik juga....
harga pasaran rm1,980, aku bleh offer rm1,000!
bole bincang lg kalo nak bayar dgn cara ansuran...:)

gengjawa
07-06-2008, 01:58 PM
blm ader yg offer baik rx water kat wak

DeWi^CiNTa
07-06-2008, 02:52 PM
lawa avatar.hehehe


avatar siapakah yg lawa itewww??? :-? :-? :-? :-?

DeWi^CiNTa
07-06-2008, 02:53 PM
penapis dr sukida baik juga....
harga pasaran rm1,980, aku bleh offer rm1,000!
bole bincang lg kalo nak bayar dgn cara ansuran...:)


mcm mn en leh dpt rege murah giler tuh?? keciwa sape yg dh beli dgn harga asal mcm ni... oh ye, ori ke??:-? :-? :-? :-? :-?

naset
07-06-2008, 08:32 PM
avatar siapakah yg lawa itewww??? :-? :-? :-? :-?
tu yg budak dok buka mulut tu.kikiki

rayz
09-06-2008, 01:45 PM
Kawan-kawan,

Anda tidak perlu gusar atau pening kepala memikirkan system penapis air mana yg perlu anda beli.Beli sajalah mengikut apa yang anda percaya dan mampu dibeli dahulu.
Cuma pesan saya, jika anda mengidap sakit yang kronik yg mana penapis yg anda beli itu xmampu bertindak sebagai penawar kepada anda, contohnya anda beli system penapis air cap X tetapi anda tetap mendapat sakit( xkira sakit apapun) selepas lama mgunakannya.
Mungkin penapis tu hanya memberi anda nikmat minum air bersih sahaja tetapi tiada fungsi lain. Jadi pesan saya, kalau ada jiran sebelah rumah anda pakai Rx Water, cubalah anda beli air tu dari jiran anda dulu kalau anda sakit, sebab saya pesan ni sebab ada orang sakit teruk2 macam KANSER yang sebelum ni kena buat rawatan kimoterapi berhabis ribu-ribu tetapi bila diperkenalkn dgn Rx Water dia sembuh dan apa katanya?
“Alangkah baiknya jika saya tahu Rx Water ini dari awal, saya tidak perlu habiskan simpanan wang saya beribu-ribu dengan rawatan-rawatan tersebut”.Buat apa saya nak menipu anda dgn mencipta kata-kata ni, jika anda xpercaya jumpalah kanak2 yang mengidap sakit kulit bersisik di Sekincan, Selangor.Dan tanyalah pada ibunya, mungkin dia pun mgeluarkan kata2 yg sama, mereka berhabis rm60ribu tapi sakit anaknya xsembuh tapi dgn Rx Water sembuh. Kuasa tuhan dia sembuh dgn rx water. Dari itu,Sekurangnya anda xrugi mencuba dulu kalau sakit, jika sembuh duit anda dpt diselamatkan.

Dan satu lagi yg anda perlu tahu, kebanyakan mereka yg menyertai dan menjadi ahli syarikat worldwellness Rx Water Dr. Noordin ni, terdiri dari mereka-mereka yang sakit dan menggunakan Rx Water dan sembuh baru jd ahli. Contoh macam saya, sebelum ni, kalau orang bercerita Rx ke apa benda yg ada kaitan system tapis air ni kat saya, dengan angkuhnya saya kata, alah….semua penapis sama saja, tapis air bg bersih jer, cuma cap dia lain-lain.
(saya anggap semua penapis air bagi air bersih jer sebab perkataan ‘penapis’ tu).


Mungkin anda bertanya pula kat saya (maklumlah kalau manusia ni, selagi boleh tanya dia nak tanya). Kalau semua sakit boleh Rx Water sembuh, bankruplah doctor swasta, xbukalah hospital2 juga. Itulah anda…anda kena ingat, setiap sakit ada ubat dia, kalau tuhan izin sembuh, insyaallah…kalau dah takdir nak sembuh dgn rx water sembuh, Dia bg sembuhlah kalau tak itu kehendak Dia. Kita manusia kena berusaha, Dia bagi ikut logic dengan apa terjadinya sesuatu tu.Jadi sembuh dgn adanya Rx Water misalnya, bagi org tu kaya sebab dia berusaha dan kerja kuat.Tak logic la pulak dia kaya duit jatuh dari langit. Saya pun mengamuk jealous gila. Itu jer.
Kita manusia ni tanya macam2 walau benda tu dah ada jawapan, contoh semua tahu jodoh, rezeki dan maut ditangan tuhan, tapi dia suka tanya org tu, bila hang nak kawin.bila hang nak kawin.bila hang nak kawin?

Mungkin ada hikmahnya jika sembuh dgn rx water yg ada tanah liat tu, kita terpikir balik kenapa agama kata najis **** dan anjing haram kena samak,kita memuji keangungan dan keesaan tuhan dan mengisafi diri. Ada org yg minum air Rx Water dia kata rasa nak mcm air zam2, maksudnya belum lagi sama mcm air zam-zam, mcm2 org ni, saya pula minum air Rx Water xtahu nak bagitau apa rasa air tu.nak kata payau, xjugak, kadang2 rasa mcm manis pun ada, pendek kata xtahu nak bagitau nak cerita apa rasa air Rx Water ni kepada anda!
Ada org sibuk kata org lain punya penapis koman dia punyalah power, terbest lah.Orang macamni perangai mengembek macam kambing kutuk sana sini tapi telor sendiri tunjuk kat orang. Saya takut saya jadi dalam kelompok2 org macam ni jadi dengan rendah diri ingin saya katakan setiap penapis tu ada kebaikan dan keburukan masing2 dan ada fungsinya tersendiri yang kita tak tahu lagi.

Harap anda lepas ni xpening pikir mana penapis nak beli dah. Beli saja yang mampu dan anda percaya.Itu saja, jangan beban diri anda hanya kerana penapis air ni.

Jangan biarkan diri anda diselebungi misteri penapis air, lebih kurang camtulah.
yg penting air yg diminum bukan mesin air tu, masalah ada berapa katrij ker,kandunagn karbon katrij dia ker, itu semua rahsia formula nak dapat hasil air pencipta dia. ingat yang penting air yg anda minum hasil penapis tu!mesin tu xpenting.rx water dalam 700 brand dia dpt no 1 malaysia good design, nak pertikai apa lagi kandungan mesin dia.

he.he.he.:)

naset
09-06-2008, 09:58 PM
aku konfius 1 je dgn air rx ni...klu btul2 leh sembuhkn penyakit,knp hospital tak gantikan ubat kpd air rx...tak ke lebih murah..leh la tampung subsidi petrol.hehehe

seroja_purple
10-06-2008, 10:08 AM
aku konfius 1 je dgn air rx ni...klu btul2 leh sembuhkn penyakit,knp hospital tak gantikan ubat kpd air rx...tak ke lebih murah..leh la tampung subsidi petrol.hehehe

bila pk2,betul gak ape yg naset ckp nih...
pastu nak menten rx tu smpai rm900...kena pk bnyk kali gak nih...


ada sape2 yg penah try dr sukida x?
aku xde plak kwn2 yg pkai brand ni...
rege nak mentaen sukida ni bape?

seroja_purple
10-06-2008, 10:11 AM
penapis dr sukida baik juga....
harga pasaran rm1,980, aku bleh offer rm1,000!
bole bincang lg kalo nak bayar dgn cara ansuran...:)

bro...ada website/blog ke nak tgk cner rupe dr sukida nih?
klu yg bro offer rm1000 tu,ok ke?
ke x sama quality ngan yg harga pasaran?

rayz
11-06-2008, 03:52 PM
aku xtau nak bgtau camana.

tapi bukan rx water saja.

banyak lagi produk dipasaran yg power kenapa xditukar ke lebih mudah, contoh:-

alat jimat minyak- kenapa x syarikt pengeluar kereta pasang terus jer.


alat jimat elektrik- pasaiapa TNB xpakai terus letak dlm meter elektrik rumah kita.

alat keselamatan motor ker apa- syarikat motor apa pasal x pasang terus.

mcm2 lagi la produk mcm ni. gelang magnet,product usana,kelapa dara,gamat dn mcmlh. bnyk masalahnya kalo direct terus kat hospital.

lagi senang kalau jabatan bekalan air kat logi pasang terus penapis air yg ada dipasaran di logi air.

mungkin ada masalah dan rumit perlaksanaannya dr segi proses dan lain2.

kalau rx water bukan semua kes dia boleh rawat, kalau org cedera parah kemalangan dan pembedahan masih perlukan doktor juga org nak bersalin.

pasal maintenance rx kalau nak tukar satu set semua rm8xx.00,
katrij xsama, katrij 1-setahun,katrij 2-setahun,katrij 3-dua tahun,dan katrij 4-tiga setengah tahun kalo ikut tempoh kegunaannya dn wajib tukar.harga setiap katrij xsama.

zinedine
11-06-2008, 07:04 PM
bro...ada website/blog ke nak tgk cner rupe dr sukida nih?
klu yg bro offer rm1000 tu,ok ke?
ke x sama quality ngan yg harga pasaran?

http://www.drsukida.com

Boleh rujuk di sini.

zinedine
11-06-2008, 07:21 PM
Semua penapis air ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Apa yg aku nampak kebanyakan orang kat thread ni tertumpu membandingkan antara jenama Rx-Water dan Dr. Sukida.

Aku akan bagitau sikit beza keduanya sebab aku memiliki kedua jenama penapis air ni. Beza keduanya adalah:

1- Rx-Water adalah MLM syarikat World Wellness Network (WWN) yg diterajui Dr. Noordin Darus. Sistem pemasarannya juga adalah MLM. Ada lesen Akta Jualan Langsung (AJL). Kena jadi ahli kalau nak beli murah. Harga ahli RM1980.00, harga bukan ahli RM2380.00. Kalau nak jadi ahli kena bayar RM98.00.

Dr. Sukida bukan MLM. Ia jualan langsung biasa yg meletakkan harga tetap RM1980.00. Takde harga ahli, takde harga bukan ahli. Semua harga kadar sama rata. Boleh bayar ansuran. Permulaan ansuran bayar harga penapis RM19.80 + kos pengurusan pinjaman Singer RM60.00. Jadi, downpayment adalah RM79.80. Ansuran selama 23 bulan iaitu 22 bulan RM116.00, dan 1 bulan yg terakhir RM96.00. Kalau ansuran guna kad kredit tak kena interest di mana harga ansuran selama 23 bulan adalah RM1980.00.

2- Rx-Water ada 4 katrij. Dr. Sukida ada 7 katrij.

3- Rx-Water sesapa yg nak jadi agen/pengedar kena jadi ahli WWN dulu kena bayar RM98.00. Cara pemasaran gerak kerja sama macam MLM biasa yg ada kat Malaysia ni.

Dr.Sukida sesapa yg nak jadi agen/pengedar tak perlu bayar apa-apa utk jadi ahli. Cukup sekadar tawaran jadi agen/pengedar tu dibuka kepada pelanggan yg berminat yg telah membeli penapis sukida sahaja. Ada taraf dealer & sub-dealer. Kalau ada pelanggan kita yg berminat nak jadi agen/pengedar, kita boleh lantik dia jadi sub-dealer. Itu semua bergantung kpd kehendak syarikat utama iaitu Alegria Corporation.

Dari segi kesan antara kedua ni, itu semua bergantung kepada tahap antibodi & keimunan tubuh seseorang. Cth, mcm abang aku dah beli Rx-Water, dia sekeluarga minum Rx-Water sekeluarga kena selesema. Kemudian dia beli sukida baru tak kena selesema. Semuanya bergantung kpd tahap imunisasai badan kita. Benda ni cuma pakar & doktor jer yg boleh jelaskan. Kita orang biasa ni cuma perlu berusaha utk amalkan cara hidup sihat dgn air yg sihat jer. Segalanya terpulang.

naset
11-06-2008, 08:55 PM
pilih je yg mana suka.yg pnting murah dan berkualiti.tp,maintanance smpai rm8xx,aku rs trlalu mhl..

muamalahdotnet
12-06-2008, 05:12 PM
Tak perlu pk caj maintenance.. bayar jer sewa bulan2 dgn aku, part penapis cukup time, kitaorg tukar, boleh ajarkan sekali cara2 nak bersihkan karat2 yang melekat kat penapis.

PM jer aku.

gengjawa
12-06-2008, 08:33 PM
Tak perlu pk caj maintenance.. bayar jer sewa bulan2 dgn aku, part penapis cukup time, kitaorg tukar, boleh ajarkan sekali cara2 nak bersihkan karat2 yang melekat kat penapis.

PM jer aku.

nie brand aper pulak yer?

maxpix
16-06-2008, 06:51 PM
yang mahal mungkin mahal kualitinya,,,,yg murah mungkin murah kualitinya,,,,atau yang murah mahal kualitinya,,atau juga yang mahal murah kualitinya,,,
tepuk dada,,,tanya selera......

p/s: biarlah pendapat yang membina,,,tak best la dengki2,,,

saigonz
23-06-2008, 04:39 PM
betul ke leh dpt penapis dr.sukida dgn harga rm1k? mcmmana caranya? boleh byr ansur2 ke?:D :D

muamalahdotnet
23-06-2008, 10:31 PM
nie brand aper pulak yer?

Ni brand BioAura dipasarkan oleh Hai-o.

safa69
08-07-2008, 09:37 PM
lo ni macam syarikat jual produk penyulingan air tapi aku tetap setia pada DIAMOND, walaupun dah 3 tahun aku pakai masih eloh lagi..air pun tak berbau

tomie
08-07-2008, 09:40 PM
lo ni macam syarikat jual produk penyulingan air tapi aku tetap setia pada DIAMOND, walaupun dah 3 tahun aku pakai masih eloh lagi..air pun tak berbau

ye..?
try kacau dengan minyak masak
cuba tengok...air bertukar warna jadi kuning tak..??
kalo kuning...ada harapan leh buangkan minyak/kolesterol dlm badan.. :)paid

hisham_hy
13-07-2008, 10:42 PM
Keperluan kepada air dari teknologi dr sukida..boleh hubungi saya di talian 012 706 2276 di area johor bahru yang berdekatan..

Hisham Hj Malek

hisham_hy
17-07-2008, 08:24 AM
Dah banyak mencuba...saya suka air dpd teknologi dr Sukida... kalau minum rasanya puas sangat...dan ada terbukti menyembuhkan sakit...kes benar...kawan saya kena gaut..lepas minum air ini selama 2 bulan berterusan...memeng gaut dia macam dah tak kna.

lagi satu kalau minum air ni tak sempat nak tahan kencing...nak jam2 tu aja rasanya...

petite_amie
22-08-2008, 04:26 PM
Boleh cuba tengok kat sini :

http://www.ecosway.com/ecosway/SuperSelection/hexagon/en_US/hexagon_watersys.jsp?prodCategory=4065

Apa2 call 013-3997317

mfadhlan
22-08-2008, 04:29 PM
water filter oasis ade yg pki x?kongsi2 la kt cni...

Pekan_die78
22-08-2008, 04:50 PM
nak try yg model baru dipasaran skrg...tengah hangat di pasaran :) tgk kat sini...skrg ada offer jimat RM400 :)cgrock www.elken.com.my/Elken/malay/product/RO.asp

Dobit127
23-08-2008, 02:05 AM
aku pakai penapis cosway dah dekat 5 tahun dah.. eh yer ker.. lebih kurang.. ok yer.... dah ler harge murah just RM600..abg aku jual....enam filter ....bagi aku kalau nak try mula2 , baik beli yg cosway punyer..

apasai murah yer.. tu keje abg aku..sistem stail..dapat brg murah untuk maintain..selain tu..owner cosway... Vincent Tan..hobi dia nak perjahamankan sykt lain...
bukan nak kutuk apa.. bygkan sykt lain jual penapis sekurang2nya RM1.5k.dia jual RM1k je..kekdg siap bagi offer separuh harga... gila punyer sykt...aku tumpang jer... korang nak, p kedai cosway..dah byk kat hypermarket besar...Ini pun satu hal bukak stokis kat hypermarket...idea sape ler ni....

apapun setiap alat penapis ade kelebihannya tersendiri.. aku selalu tgk demo2 alat penapis lain...tapi bila fikir byk lagi duit aku nak pakai..cosway punyer pun still ok sampai sekarang....... aku x pernah tgk demo cosway punyer... gamaknyer mcm mane yer.. baca forum internet...kalah org lain punyer alat penapsi air... aku mana tau betoi ke x... aku just guna yg ni jer...

pandangan aku ler...

z_makalof
23-08-2008, 02:18 AM
air zam2 lg bagus..:D

Dobit127
24-08-2008, 12:43 AM
memang ler air zamzam lagi bagus.. itu semua akuinya.... tapi fikir sendiri ler...ko leh minum air zamzam hari2..... aku tabik spring kat ko.... aku dah lama x minum.. zaman bila org bru balik haji..bru ler merasa.. memang ade org jual perkhimatan oder air dari mekah tapi ongkosnya x tahan bang...

so.. alternatifnya gunakanlah air yg sedia da dimuka bumi ni... nak amik air bukit free.. maleh ulang alik tiap2 hari...nak beli air botol mineral.. x kayo2.... guna ler mane yg berpatutan.. murah , mudah dan kualiti terjamin.....

adar
24-08-2008, 01:30 AM
Semua penapis air ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Apa yg aku nampak kebanyakan orang kat thread ni tertumpu membandingkan antara jenama Rx-Water dan Dr. Sukida.

Aku akan bagitau sikit beza keduanya sebab aku memiliki kedua jenama penapis air ni. Beza keduanya adalah:

1- Rx-Water adalah MLM syarikat World Wellness Network (WWN) yg diterajui Dr. Noordin Darus. Sistem pemasarannya juga adalah MLM. Ada lesen Akta Jualan Langsung (AJL). Kena jadi ahli kalau nak beli murah. Harga ahli RM1980.00, harga bukan ahli RM2380.00. Kalau nak jadi ahli kena bayar RM98.00.

Dr. Sukida bukan MLM. Ia jualan langsung biasa yg meletakkan harga tetap RM1980.00. Takde harga ahli, takde harga bukan ahli. Semua harga kadar sama rata. Boleh bayar ansuran. Permulaan ansuran bayar harga penapis RM19.80 + kos pengurusan pinjaman Singer RM60.00. Jadi, downpayment adalah RM79.80. Ansuran selama 23 bulan iaitu 22 bulan RM116.00, dan 1 bulan yg terakhir RM96.00. Kalau ansuran guna kad kredit tak kena interest di mana harga ansuran selama 23 bulan adalah RM1980.00.

2- Rx-Water ada 4 katrij. Dr. Sukida ada 7 katrij.

3- Rx-Water sesapa yg nak jadi agen/pengedar kena jadi ahli WWN dulu kena bayar RM98.00. Cara pemasaran gerak kerja sama macam MLM biasa yg ada kat Malaysia ni.

Dr.Sukida sesapa yg nak jadi agen/pengedar tak perlu bayar apa-apa utk jadi ahli. Cukup sekadar tawaran jadi agen/pengedar tu dibuka kepada pelanggan yg berminat yg telah membeli penapis sukida sahaja. Ada taraf dealer & sub-dealer. Kalau ada pelanggan kita yg berminat nak jadi agen/pengedar, kita boleh lantik dia jadi sub-dealer. Itu semua bergantung kpd kehendak syarikat utama iaitu Alegria Corporation.

Dari segi kesan antara kedua ni, itu semua bergantung kepada tahap antibodi & keimunan tubuh seseorang. Cth, mcm abang aku dah beli Rx-Water, dia sekeluarga minum Rx-Water sekeluarga kena selesema. Kemudian dia beli sukida baru tak kena selesema. Semuanya bergantung kpd tahap imunisasai badan kita. Benda ni cuma pakar & doktor jer yg boleh jelaskan. Kita orang biasa ni cuma perlu berusaha utk amalkan cara hidup sihat dgn air yg sihat jer. Segalanya terpulang.

terima kaseh utk testi yg adil dan bagus. aku dari page 1 baca semua dok puji satu produk pastu kodem satu produk hanya krn nak jual produk sendiri. hehe... hampeh.

aku ada la gak impian nak beli benda alah penapis air ni sbb baru2 atuk aku kat kampung pun dah pakai walter filer jenama bio life kot. rasa air dia pelik je.

aku kalo beli pun bkn sebab kesihatan tp sbb nak rasa air dia je :)) tp rege mahal la plak. tak mampu.

smh946
05-09-2008, 09:29 AM
just info sharing...

aku menggunakan penapis air RX water..so far okla..sebab anak aku yg umur kurang sethn pun minum takde sakit perut memandangkan kualiti air skrg ni mcm2 ada...
tp bila aku terjumpa e-springs, sistem rawatan air dr AMWAY, perghh..memang lagi best...dah la ada filter,siap ada ultraviolet untuk bunuh kuman n virus...tp memang semua penapis boleh tapis...tp virus yg tu kebykkan penapis takleh nak buat..

pastu dengan sistem auto monitoring dia,takyah nak sibuk2 check filter ngan uv lite tu ok ke tak..sampai masa dia automatic bagitau kena tukar...

air pun beza rasanya...air e-springs ni sedap rasanya....kat rumah aku ada dua2..e-spring ngan rx water..boleh rasa dengan nyata perbezaannya...

dengan certification dr NSF and WQA serta anugerah reader digest..aku rasa e-springs the best water treatment in the world...

harga..yes..mahal tp sebab tu dia berkualiti...semua benda bagus ada harganya...

just my 2 cents

dragons
05-09-2008, 09:37 AM
terima kaseh utk testi yg adil dan bagus. aku dari page 1 baca semua dok puji satu produk pastu kodem satu produk hanya krn nak jual produk sendiri. hehe... hampeh.

aku ada la gak impian nak beli benda alah penapis air ni sbb baru2 atuk aku kat kampung pun dah pakai walter filer jenama bio life kot. rasa air dia pelik je.

aku kalo beli pun bkn sebab kesihatan tp sbb nak rasa air dia je :)) tp rege mahal la plak. tak mampu.

barang baik mg mahal bro..aku jual penapis air ELKEN nak try bole la contact aku kat siggy dibawah:

smh946
05-09-2008, 10:14 AM
oo..kat thread ni boleh promote ye...kalau camtu sape nak test e-springs boleh aa pm aku..

azrine
05-09-2008, 12:10 PM
aku & family aku dah gunakan bio-pure2 Elken since 2003 lagi..so kira2 dah 5 tahun..nak maintain pun senang..ada air panas ngan air suam..pili jer mana yg kita nak..

nak masuk pon bule..just amik air sejuk tu..pi jerang kat api..:)) :))

lepas puas hati menggunakan bio-pure 2 Elken nie..aku beli satu lagi utk kegunaan mertua aku kat Penang..coz aku tengok kesihatan apk mertua ngan tok sebelah bini aku nie ta baper mengizinkan..

skang pas 2 tahun aku bagi pak mertua ngan tok aku nie..semakin sihat lah..kalu nak compared kualiti air..sapa2 yg dok kat sebelah Bayan Lepas kat area Batu Maung tu..paham2 jer lah..

so..bagi aku bio-pure2 Elken menepati ciri2 penapis air yg bagi aku terbaik..

dia punya spare part pon bule dikatakan murah jugak beb..

dragons
05-09-2008, 12:22 PM
aku & family aku dah gunakan bio-pure2 Elken since 2003 lagi..so kira2 dah 5 tahun..nak maintain pun senang..ada air panas ngan air suam..pili jer mana yg kita nak..

nak masuk pon bule..just amik air sejuk tu..pi jerang kat api..:)) :))

lepas puas hati menggunakan bio-pure 2 Elken nie..aku beli satu lagi utk kegunaan mertua aku kat Penang..coz aku tengok kesihatan apk mertua ngan tok sebelah bini aku nie ta baper mengizinkan..

skang pas 2 tahun aku bagi pak mertua ngan tok aku nie..semakin sihat lah..kalu nak compared kualiti air..sapa2 yg dok kat sebelah Bayan Lepas kat area Batu Maung tu..paham2 jer lah..

so..bagi aku bio-pure2 Elken menepati ciri2 penapis air yg bagi aku terbaik..

dia punya spare part pon bule dikatakan murah jugak beb..
yes..bio-pure elken adalah penapis air terbaik dimalaysia..sesiapa berminat sila call/sms kat siggy aku bawah:

vedder9
24-10-2008, 06:33 PM
Boleh kasi price tak untuk penapis berikut :-
1. Penapis Elken..
2. E-spring
3. Dr. Sukida...

Aku rasa nak pasang penapis air kat rumah lah...skrg nie semua minuman aku beli air mineral kat kedai je..seminggu 2 kotak saiz botol 1.5 liter tu

tokputih
24-10-2008, 06:44 PM
tok pakai cosway punya... cukup masa cosway hantar surat tukar filter.. bagus dan mudah.... maintanance dia lebih kurang 100-200 setahun

PulunSakan
24-10-2008, 07:12 PM
bagi kawan la, penapis air yg paling bagus adalah reverse osmosis (R.O)

tak kira apa brand pun janji unit mesin penapis tu ada membuang air kotor (discharge melalui 1 paip khas), menandakan air tu dah cukup bersih utk kegunaa manusia.
sebaiknya RO tu menggunakan membran sehalus 0.0001 mikron.

lain2 penapis saya rasa kurang berkesan utk membersihkan air kerana anda akan minum apa jua air yg masuk, cuma mungkin terdapat sedikit pengurangan material yg dipanggil pepejal terlarut (boleh di sukat menggunakan meter total soluble solid TSS)

utk pengetahuan semua, secara ringkasnya RO water ialah air yg telah dikompres atau dipaksa melalui membran penapis sehalus 0.0001 mikron dengan menggunakan high pressure pump (booster).
pada peringkat ini hanya air sahaja (H2O) yg dapat melaluinya.
lain2 termasuk logam termasuk arsenik, bakteria even virus, dan juga molekul gula dan garam juga tak dpt melepasinya.

jadi hasil yg kita dapat ialah air tulen, setulin 99.9peratus.

teman tak mempromot mana2 sykt asalkan tuan2 semua dapat minum air tulin utk kesihatan tuan2 sekeluarga.

gambate
24-10-2008, 07:21 PM
aku beli cap KENKO..hahamurah ajer..ada 6 filter...teknologi Japang..RM600 :">

azam575
24-10-2008, 07:28 PM
aku pkai buatan sendiri ....hahaha....

PulunSakan
24-10-2008, 07:39 PM
aku pkai buatan sendiri ....hahaha....

ko ni semua buat sendiri dari alat penjimat minyak sampai penapis air semua DIY.... jimat... jimat:eek:

akuworld
24-10-2008, 09:32 PM
Pakai je water filter FNr2u.com punya produk je..Teknologi nano. Murah pulak tu.Kualiti RM1800,tapi harga cuma rm600

manleen
25-10-2008, 11:27 AM
Aku nyer pakai air hantar dalam botol kat rumah. Mesin dia on-loan. Rosak ganti percuma. Mahal sket kot.. Satu botol 4 gallon dalm RM9.00 . Jenama Delcol. Aku malas nak fikir nak maintenance2.. aku malas nye orang.. ttthehe.. dan malas nak buat pilihan mesin air MLM nih yg orang promote.. sakit kepala memikir.. bukan makin sihat.. ttthehe

spidertech
25-10-2008, 11:42 AM
Aku pakai Bio Aura (Produk Hai-O). Byk kelebihan penapis ni. Produk superbrand. Maklumat berkaitan produk http://en.hai-o.com.my/bio-aura/
http://en.hai-o.com.my/bio-aura/images/head2.gif

Kalo nak tgk demo produk ni http://www.ehoza.com/v4/forum/beauty-personal-care/12694-beautiful-bio-aura-sistem-penapis-dan-merawat-air-berteknologi-tinggi-fir-nano.html

Harga RM2080. Pakej Ansuran tanpa faedah disediakan.berminat call 017-3926465 (zarul)

mydreamerz
25-10-2008, 06:43 PM
sekarang ni ako tgk water filter dari FNR dapat sambutan..

zinedine
25-10-2008, 11:58 PM
Untuk penegtahuan korang semua, dianggarkan terdapat lebih 1000 jenama dan pelbagai jenis penapis air yg ada dijual di Malaysia samada yg dijual dgn cara jualan biasa atau jualan langsung (MLM). Semua jenama ni menggunakan teknologi berbeza dan pelbagai tapi tujuannya utamanya sama => menyingkirkan klorin dan logam berat.

Benda2 lain yg nak disingkir tu, bergantung kepada teknologi penapis tu sendiri. Tapi yg penting & paling utama 2 benda ni mesti disingkir dulu. Soal samada mujarab dan boleh menyembuhkan penyakit tu pulak, bergantung kepada tahap antibiotik & imunisasi badan seseorang. Bab ni kena tanya pakar fizik & doktor. Soal samada penapis ni bagus, penapis tu bagus, penapis ni adalah yg terbaik di Malaysia, penapis ni adalah nombor 1, itu adalah perkara subjektif. Tiap orang/syarikat ada tafsiran masing2.

troyz
26-10-2008, 09:28 PM
sekarang ni ako tgk water filter dari FNR dapat sambutan..

memang betul tu.. aku pun baru je guna. ok gak,kawan yang guna pun kata ok.. bukan aper, murah jer cuma RM200.00 modal aku n dapat support dr kilang terus. kalu ader yang berminat tu leh ler klik siggy bawah sinun...... :">:D

kamal_kampong
27-10-2008, 02:14 AM
memang betul tu.. aku pun baru je guna. ok gak,kawan yang guna pun kata ok.. bukan aper, murah jer cuma RM200.00 modal aku n dapat support dr kilang terus. kalu ader yang berminat tu leh ler klik siggy bawah sinun...... :">:D

betul2..

setuju2..:D:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

vedder9
28-10-2008, 07:50 AM
So..brapa modal untuk memiliki penapis FNR ni..?

kamal_kampong
30-10-2008, 06:12 PM
So..brapa modal untuk memiliki penapis FNR ni..?

FNR..

rm600 shj..dapat terus..

atau rm200 shj (kena cari 2 member rm200 gak baru layak dapat)..

nak detail klik siggy aku tuh bro..:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

vedder9
31-10-2008, 08:02 AM
FNR..

rm600 shj..dapat terus..

atau rm200 shj (kena cari 2 member rm200 gak baru layak dapat)..

nak detail klik siggy aku tuh bro..:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

maintenance dia camna lak bro..?
senang/murah ke nak ganti penapis air tu..?

Apa kelebihan dia berbanding penapis air jenama lain (selain harganya yang relatif murah) ??

vedder9
31-10-2008, 08:06 AM
bagi kawan la, penapis air yg paling bagus adalah reverse osmosis (R.O)

tak kira apa brand pun janji unit mesin penapis tu ada membuang air kotor (discharge melalui 1 paip khas), menandakan air tu dah cukup bersih utk kegunaa manusia.
sebaiknya RO tu menggunakan membran sehalus 0.0001 mikron.

lain2 penapis saya rasa kurang berkesan utk membersihkan air kerana anda akan minum apa jua air yg masuk, cuma mungkin terdapat sedikit pengurangan material yg dipanggil pepejal terlarut (boleh di sukat menggunakan meter total soluble solid TSS)

utk pengetahuan semua, secara ringkasnya RO water ialah air yg telah dikompres atau dipaksa melalui membran penapis sehalus 0.0001 mikron dengan menggunakan high pressure pump (booster).
pada peringkat ini hanya air sahaja (H2O) yg dapat melaluinya.
lain2 termasuk logam termasuk arsenik, bakteria even virus, dan juga molekul gula dan garam juga tak dpt melepasinya.

jadi hasil yg kita dapat ialah air tulen, setulin 99.9peratus.

teman tak mempromot mana2 sykt asalkan tuan2 semua dapat minum air tulin utk kesihatan tuan2 sekeluarga.

Bro.
Kalau dah jadi air tulen..dah kira mcm air suling pulak...xde garam mineral etc...mean xde zat air tu ..am i right..?

Aku ada terbaca satu artikel.....mengatakan air reverse osmosis nie merbahaya untuk kita... anybody can xplain more on this statement..??

TQ

rafina_80
31-10-2008, 01:41 PM
Bro.
Kalau dah jadi air tulen..dah kira mcm air suling pulak...xde garam mineral etc...mean xde zat air tu ..am i right..?

Aku ada terbaca satu artikel.....mengatakan air reverse osmosis nie merbahaya untuk kita... anybody can xplain more on this statement..??

TQ

betul tu...aku sokong..:)cgrock
doktor aku pun pernah cakap fasal ni..
dan rasanya dah kuar statemant ni lam paper dulu
fasal bahaya air ro ni..klu tak sila[ dalam metro..

kamal_kampong
03-11-2008, 10:20 AM
maintenance dia camna lak bro..?
senang/murah ke nak ganti penapis air tu..?

Apa kelebihan dia berbanding penapis air jenama lain (selain harganya yang relatif murah) ??

maintenance satu filter tu 3-5 tahun..

yang lain2 tu anggaran dalam setahun/2 tahun..(ada warranty setahun filter nih)

harga tukar dalam rm150 setiap satu filter..nak pasang n ganti mudah jer just buka dan tukar..yang luar tu plak kena buka n cuci jika kotor..

kelebihan..filter2 lain yang 1k-2k dipasaran fungsinya sama dengan filter fnr nih(telah diuji secara klinikal dan boleh jugak dibuktikan melalaui demo)..jadi kelebihan utama adalah anda dapat filter yang berkualiti dengan harga yang cukup rendah..:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

kamal_kampong
03-11-2008, 10:32 AM
Bro.
Kalau dah jadi air tulen..dah kira mcm air suling pulak...xde garam mineral etc...mean xde zat air tu ..am i right..?

Aku ada terbaca satu artikel.....mengatakan air reverse osmosis nie merbahaya untuk kita... anybody can xplain more on this statement..??

TQ

emm..sepengetahuan sy air kategori ro nih x merbahaya..

cuma kalo dibuat ujian asid/alkali, air ini berat kepada bersifat nuetral..bagus utk pesakit buat pinggang khususnya..

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

uhs_4all
03-11-2008, 10:45 AM
ari tu ada la org dtg promote fnr ni kt aku,tp fnr ni aku keliru sikit,sbb aku ada tnya salah seorang yg pakar dlm water treatment tntang fnr nih,dia kata ada something wrong somewhere,sbb org fnr kata harga asal dia RM1800,pastu kilang bg diskaun sampai boleh beli ngan harga RM600,takkan diskaun sampai bnyak tu kot,..dia kata,bahan2 yg digunakan dalam wter filter sebenarnya mahal,tp knp fnr bleh bg harga murah?!..bg aku la..water filter yg aku yakin skit yg zhulian punya,dia punya filter smua transparen,boleh nampak semua bahan dia,dgn kemampatannya,yg lain semua tak nampak bahan dalaman..

kamal_kampong
03-11-2008, 10:59 AM
ari tu ada la org dtg promote fnr ni kt aku,tp fnr ni aku keliru sikit,sbb aku ada tnya salah seorang yg pakar dlm water treatment tntang fnr nih,dia kata ada something wrong somewhere,sbb org fnr kata harga asal dia RM1800,pastu kilang bg diskaun sampai boleh beli ngan harga RM600,takkan diskaun sampai bnyak tu kot,..dia kata,bahan2 yg digunakan dalam wter filter sebenarnya mahal,tp knp fnr bleh bg harga murah?!..bg aku la..water filter yg aku yakin skit yg zhulian punya,dia punya filter smua transparen,boleh nampak semua bahan dia,dgn kemampatannya,yg lain semua tak nampak bahan dalaman..

yup..sebab utamanya yang sy tau adalah kilang nih keluarkan sendiri produk fnr nih..

ujian klinikal dah buktikan segalanya positif dan demo juga boleh dibuat utk membuktikan jugak kualitinya..

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

uhs_4all
04-11-2008, 03:04 AM
yup..sebab utamanya yang sy tau adalah kilang nih keluarkan sendiri produk fnr nih..

ujian klinikal dah buktikan segalanya positif dan demo juga boleh dibuat utk membuktikan jugak kualitinya..

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

tp bg aku harga asal produk fnr ni msti under pada RM600..tak masuk akal kalau harga RM1880 tiba2 jual dgn harga RM600..kilang msti nak untung gak..kalau tak dr mn nk bayar bonus lagi..msti ader somthing wrong somewhere ni..

kamal_kampong
04-11-2008, 04:12 PM
tp bg aku harga asal produk fnr ni msti under pada RM600..tak masuk akal kalau harga RM1880 tiba2 jual dgn harga RM600..kilang msti nak untung gak..kalau tak dr mn nk bayar bonus lagi..msti ader somthing wrong somewhere ni..

:D:D

dalam perniagaan kadang2 ada yang x dapat dijangka bro..

ambik contoh prepaid, dulu memang masa mula2 kena beli sim kad shj pun dah beratus2(sekitar tahun 1998-2000)..pastu ada 2 plak kena bayar line n call(rate plak tinggi)..(hset pun sama gak teknologi biasa2 ja tapi harga, fuhh)..tapi bila lama kad di jual bawah rm10 dan rate penggunaan juga semakin hari semakin x masuk akal(murah)..sebabnya adalah kerana teknologi itu telah dikuasai dan kebanyakan modal permulaan telah diperolehi dan sampai tahap keuntungan jer dihasilkan..emm..mungkin hal yang sama berlaku dalam kes filter nih(teknologi telah dikuasai dan modal telah diminimakan)..tapi kesimpulannya yang dapat manfaat pengguna gak sebab dapat memiliki teknologi dengan harga yang patut/minima..:D

p/s..hanya sekadar pendapat/renungan

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

fendiey
27-12-2008, 12:29 AM
http://4.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SS6CPLpDJdI/AAAAAAAAFr4/9gJ2g2cEDZ8/s400/Slide26.JPG

kawetoksedoh
27-12-2008, 12:38 AM
bagi aku,

asal air tu tapis, semua kuman takde, dia bagi oksigen, dia bagi mineral, ...

maka air tu bagus utk minum.

kalu rege murah lagi bagus.

jangan kata yg murah tak bagus plak... nak tau bagus tak bagus kena buat demo le...

ARIFFX
27-12-2008, 12:43 AM
air yang paling best, selamat dan suci adalah air zam-zam.

mohdtarmizie
27-12-2008, 12:53 AM
minta tumpang lalu...nak tanya pasal outdoor filter ape yg korang pakai? aku dok riki2..tak tau mane nak pilih..huhu..bile tengok R-X membrane..uihhhh..dekat 2.5k..mahal nak mampos..tak tau ape rasional jual mahal2..tak macam r-x water below 2k je..ade sapo2 bleh share pengalaman atau pendapat? :D

MasterZen
27-12-2008, 01:33 AM
minta tumpang lalu...nak tanya pasal outdoor filter ape yg korang pakai? aku dok riki2..tak tau mane nak pilih..huhu..bile tengok R-X membrane..uihhhh..dekat 2.5k..mahal nak mampos..tak tau ape rasional jual mahal2..tak macam r-x water below 2k je..ade sapo2 bleh share pengalaman atau pendapat? :D

Nanti nak outdoor filter beli dgn aku ye... :D RM1800 aje bro! Tapi kalau nak pakai outdoor filter bro kena kasi cuci dulu tangki kasi clear. Bnyk kerja sikit...

WindfaLL
27-12-2008, 01:39 AM
:D:D

dalam perniagaan kadang2 ada yang x dapat dijangka bro..

ambik contoh prepaid, dulu memang masa mula2 kena beli sim kad shj pun dah beratus2(sekitar tahun 1998-2000)..pastu ada 2 plak kena bayar line n call(rate plak tinggi)..(hset pun sama gak teknologi biasa2 ja tapi harga, fuhh)..tapi bila lama kad di jual bawah rm10 dan rate penggunaan juga semakin hari semakin x masuk akal(murah)..sebabnya adalah kerana teknologi itu telah dikuasai dan kebanyakan modal permulaan telah diperolehi dan sampai tahap keuntungan jer dihasilkan..emm..mungkin hal yang sama berlaku dalam kes filter nih(teknologi telah dikuasai dan modal telah diminimakan)..tapi kesimpulannya yang dapat manfaat pengguna gak sebab dapat memiliki teknologi dengan harga yang patut/minima..:D

p/s..hanya sekadar pendapat/renungan

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

Fakta anda itu sungguh tepat...saya setuju...:)paid

mohdtarmizie
27-12-2008, 01:47 AM
Nanti nak outdoor filter beli dgn aku ye... :D RM1800 aje bro! Tapi kalau nak pakai outdoor filter bro kena kasi cuci dulu tangki kasi clear. Bnyk kerja sikit...

uihhh..macam mahal giler jer 1.8k bro? brand apo? :-?:D

marley
27-12-2008, 02:01 AM
mai secawan :D

fendiey
27-12-2008, 01:40 PM
Nanti nak outdoor filter beli dgn aku ye... :D RM1800 aje bro! Tapi kalau nak pakai outdoor filter bro kena kasi cuci dulu tangki kasi clear. Bnyk kerja sikit...


kalau out door punya aku cadangkan bio pure POE. Bio Pure POE adalah terbukti satu produk yang luarbiasa kerana :
a) Direka khas untuk menyingkirkan kotoran, mendapan, bau, keluaran sampingan klorin dan logam berat secara berkesan.

b)Media Super K terpaten mengubah klorin kepada ion klorida melalui proses pengurangan-pengoksidaan dan boleh mengurangkan logam berat seperti plumbum terlarut, raksa, kuprum dan nikel

c) zeolite menyerap ammonia dan mengurangkan bahan cemar organik, bau dan sesetengah logam berat.

d) cuci balik secara manual/automatik dengan injap auto yang beroperasi dengan bateri saiz AA, tidak memerlukan pendawaian elektrik atau penyenggaraan, ataupun diprogram semula apabila berlaku kendala elektrik

untuk maklumat lanjut boleh e-mail

http://2.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SBXMiR59CII/AAAAAAAABx4/U-zEYgLFpMs/s1600/poe.jpg

fendiey
27-12-2008, 01:50 PM
lihat proses backwash bio pure POE elken.

http://vdjvba.bay.livefilestore.com/y1pk1xWhquLDoP-7uv-akQOOqmwjXguTrRgiX9QR6deyzU2oXERovwDhiNhGHmwwko-q8v-FlIefWk/37%20POE%20backwash.JPG

fendiey
27-12-2008, 01:55 PM
Lebih sihat dan lebih bersih

tiada lagi bau klorin di dalam makanan dan minuman.

http://vdjvba.bay.livefilestore.com/y1ps-ddpsxxrlK9DYQLgk5mZYDpLJoBT0mJa7-lSnmtIQ7_yR7VDShGf_0BNlrW2zDTmuTBnosc7Us/11.jpg

DanielAriffin
27-12-2008, 02:08 PM
air yang paling best, selamat dan suci adalah air zam-zam.

Hello geng...
Aku terpanggil coret sepatah 2 kata.. air zam2 no product cannot beat.. air zam2 dilindungi.. tak percaya?? masa aku kerja di lab.. pernah buat test.. terbukti.. cannot beat.. even DI water untuk clean hard disk pon kalah.. if air zam2 kita bubuh something ia akan rawat secara automatic.. pulih dgn perlahan2.. kalau tak rawat 100% mesti 50% dapat cure.. nilai pH zam2 dalam 14.5.. kedua air yg terbaik aku peroleh dari water filter arround 8.5 ph itu dah tinggi compare yg lain...Pada mula aku sangka product bangsa lain... rupa2 seagama dgn aku.. hairan kenapa product begitu baik dipinggirkan?? maybe kureng promosi.. so experince aku dalam DI water memang tak rugi.. seronok jugak mengetahui sifat2 air dan perangsang dia..

fendiey
27-12-2008, 02:14 PM
Hello geng...
Aku terpanggil coret sepatah 2 kata.. air zam2 no product cannot beat.. air zam2 dilindungi.. tak percaya?? masa aku kerja di lab.. pernah buat test.. terbukti.. cannot beat.. even DI water untuk clean hard disk pon kalah.. if air zam2 kita bubuh something ia akan rawat secara automatic.. pulih dgn perlahan2.. kalau tak rawat 100% mesti 50% dapat cure.. nilai pH zam2 dalam 14.5.. kedua air yg terbaik aku peroleh dari water filter arround 8.5 ph itu dah tinggi compare yg lain...Pada mula aku sangka product bangsa lain... rupa2 seagama dgn aku.. hairan kenapa product begitu baik dipinggirkan?? maybe kureng promosi.. so experince aku dalam DI water memang tak rugi.. seronok jugak mengetahui sifat2 air dan perangsang dia..


Ya memang tak dinafikan air zam-zam adalah yang terbaik tetapi mampukah kita untuk gunakannya dalam kehidupan seharian kita, membasuh makanan, minum, dan macam-macam lagi. jadi alternatif yang kedua selepas air zam- zam ialah air RO

Paper metro juga telah mengelurkan arkikel

http://i8gp8q.bay.livefilestore.com/y1pZ_IfoQZ6g13BUubrywnYDaXs8jZNeNWKUtShewIOXqxonTq WAF9c7ov9VJrjuo1pzjdyICaGgFg/Nov%2023%20-%20Harian%20Metro%20-%20biopureC20.jpg

Kenapa kebelakangan ini air RO banyak dibincangkan dalam pentas media kita. Mari kita sama- sama fikir.........

fendiey
27-12-2008, 02:30 PM
lagi berita tentang RO

http://waqnjw.bay.livefilestore.com/y1pJTfAGzbMKsV1TcMv68LKRkin-3KpdJl2lwMGLKzDfIk72gN6GZOukMWxMDJ2NDp3Tyx8lgyMm74/Berita%20Minggu%20010608_Bio%20Pure_pg10.jpg

jutawanzaman
27-12-2008, 02:39 PM
Bagi aku yang pakai dan jual rx-water system..mmg tersangat la bagus..bukan setakat bagus..halal lagi..buatan malaysia,melayu punya..nak cerita testimoni mmg banyak..yg aku boleh bagi..kalau anak demam..mandikan aje..kalau nasi d masak menggunakan rx water.. Kalau tak letak dalam peti sejuk dijamin tak basi 3 hari..luka2 kena air,periuk,minyak panas...rendam je dlm air rx..insyaallah...

fendiey
27-12-2008, 02:47 PM
Bagi aku yang pakai dan jual rx-water system..mmg tersangat la bagus..bukan setakat bagus..halal lagi..buatan malaysia,melayu punya..nak cerita testimoni mmg banyak..yg aku boleh bagi..kalau anak demam..mandikan aje..kalau nasi d masak menggunakan rx water.. Kalau tak letak dalam peti sejuk dijamin tak basi 3 hari..luka2 kena air,periuk,minyak panas...rendam je dlm air rx..insyaallah...

bagaimana dengan servis RX katakan selepas digunakan 1 tahun. kat tempat kerja aku adala RX tapi nak servis punyalah susah. Kat umah aku pulak aku pakai Bio Pure RO nak servis cuma call je terus syarikat hantar juruteknik servis yang profesional tu yang aku terpegun dengan elken.

jutawanzaman
27-12-2008, 02:56 PM
servis tak ada masalah setakat ni bro...sbb aku sendiri yang menjalankan khidmat servis...stok barang juga tak de masalah ;-)

fendiey
28-12-2008, 01:16 PM
Sedikit perkongsian bersama

Manusia ialah organisma berasaskan air. Air melinkungi 70% otak kita, 75% jantung kita, 90% peparu kita dan 82% darah kita. Tanpa air, tiada kehidupan. Apabila kita minum air, air itu akan melalui buah pinggang kita agar semua pencemar akan ditapis.

Minum air adalah penting untuk kesihatan tetapi minum air tulen adalah lebih baik kerana ia tidak membebankan buah pinggang kita untuk menapis kekotoran dan boleh diguna secara langsung untuk :

a) Memudahkan metabolisme
b) Menyokong sistem penghadaman
c) Menyingkir toksin
d) Melincir sendi-sendi

Air tulen juga mempunyai banyak faedah lain. (akan bersambung pada coretan lain..........)

kamal_kampong
28-12-2008, 01:27 PM
bagi aku,

asal air tu tapis, semua kuman takde, dia bagi oksigen, dia bagi mineral, ...

maka air tu bagus utk minum.

kalu rege murah lagi bagus.

jangan kata yg murah tak bagus plak... nak tau bagus tak bagus kena buat demo le...

:D:D

betul tu..ada semua2 unsur2 penting..tambahan lagi aura..jadi ok ler tu..:)

fendiey
28-12-2008, 01:44 PM
:D:D

betul tu..ada semua2 unsur2 penting..tambahan lagi aura..jadi ok ler tu..:)

persepsi tang salah orang-orang kita buat....

air bukanlah pembekal mineral kepada badan tetapi air adalah untuk perkumuhan, peredaran darah, penyingkiran toksin. tetapi orang kita cakap air adalah pembekal mineral.....kalau 20 tahun dulu aku setuju, coz tiada pembangunan yang pesat mcm sekarang....semua sungai tercemar teruk gara-gara pembangunan.

http://2.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SLBIGWIGlyI/AAAAAAAADFU/PR2F-cdSSow/s400/Slide5.PNG

http://4.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SLBHxUKsv-I/AAAAAAAADFM/X2UOf_AcMis/s400/Slide6.PNG

http://2.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SLBHmUw269I/AAAAAAAADFE/J-h1iAYPcVc/s400/Slide7.PNG

http://2.bp.blogspot.com/_Z6IgCXc8GLk/SLBHcigdWXI/AAAAAAAADE8/Fv-y_1Xa2EA/s400/Slide8.PNG

DanielAriffin
28-12-2008, 02:21 PM
Hello geng...
sekarang ni pH tertinggi aku pernah tengok 8.0++ yg lain macam mana??

naset
30-12-2008, 04:15 PM
saintis jepun mengesyorkn ph yg trbaik utk bdn manusia adalah dr 7-8 shj.lbih dr tu bleh memudaratkn kesihatan krn trlalu bnyk alkali.

air zam2 ph7.9-8.0..

naset
30-12-2008, 04:23 PM
minta tumpang lalu...nak tanya pasal outdoor filter ape yg korang pakai? aku dok riki2..tak tau mane nak pilih..huhu..bile tengok R-X membrane..uihhhh..dekat 2.5k..mahal nak mampos..tak tau ape rasional jual mahal2..tak macam r-x water below 2k je..ade sapo2 bleh share pengalaman atau pendapat? :D
klu nk,aku bleh bg rm999.brand perfectsteel.bleh p tnya kedai brp hrga pasaran dia..tank fiber.

Lana
30-12-2008, 04:38 PM
makin baca makin tak tau nak memilih pulak...

tapi byond water dari zhulian tu rasanya yang paling ok setakat ni..

mohdtarmizie
30-12-2008, 09:27 PM
klu nk,aku bleh bg rm999.brand perfectsteel.bleh p tnya kedai brp hrga pasaran dia..tank fiber.

email aku maklumat info brand yg ko propose nih..pas2 kasi comparison ngan brand2 lain...aku tak tau ape brand kat market yg ade.... :">

fendiey
31-12-2008, 01:46 PM
makin baca makin tak tau nak memilih pulak...

tapi byond water dari zhulian tu rasanya yang paling ok setakat ni..

satu je nasihat utk ke kwn

adakah air kita kelihatan cukup bersih untuk di minum dan digunakan. pada hakikatnya air sejenis kristal dari paip kita mungkin telah dicemari oleh bahan-bahan buangan dari kawasan perumahan, perindustrian dan pertanian. Bahan-bahan pencemar ini berakhir di sungai kita, di mana air di ekstrak dan dirawat di loji pemprosesan sebelum di salur balik ke rumah kita.
Walaupun air telah ditapis dan diklorin untuk membunuh bakteria dan virus, proses ini tidak menyingkir kebanyakan bahan kimia sintesis dan bahan pencemar bukan organik termasuk mineral berbahaya seperti nitrat dan nitrit. Sepastinya, penggunaan jangka panjang air ini berpotensi mengakibatkan bencana.

untuk air tulen 365 hari setahun, 7 hari seminggu dan 24 jam sehari, ia semestinya KEN!

mohdzairilanuar
04-01-2009, 09:18 PM
askum,
saya pakai water filter FNR..harga memang rendah berbanding jenama yang lain cuma rm600. Air zam zam mempunyai ph 10-12. dan setakat ini tiada satu pun air water filter yang boleh mencpai tahap sebegitu. PH untuk FNR pulak 9-10. Bagi saya, water filter amat penting sekali kerana kualiti air yg ada sekarg amat teruk.So pada sesiapa yang mahu memiliki water filter ini boleh hubungi saya Zairil 0125422992. Bayar rm600 dan kos penghantran percuma. Dimana sahaja anda berada. Thanks.

sentiasausaha
04-01-2009, 10:32 PM
KENAPA ANDA PERLU MENYERTAI KAMI. KELEBIHAN PRODUK & SYARIKAT:
 Produk dipatenkan
 Produk Malaysia & syarikat bumiputera Islam
 Kepelbagaian ada 19 produk syarikat yang berkualiti
 Murah & berkesan
 Terbukti diperingkat antarabangsa memenangi anugerah
 Teknologi pertama didunia serta penerapan cara perubatan Islam
 Program Pembangunan Usahawan Mentor Mentee dengan kerjasama MARA
 Kemudahan pembiayaan modal sehingga RM10000
 Produk yang mempunyai permintaan yang tinggi
 Produk dieksport ke luar Negara seperti Arab Saudi, Bangladesh , Filipina
 Sokongan & rawatan susulan oleh klinik-klinik perubatan eletronik 47 buah berdekatan di seluruh Malaysia
 Training diberikan syarikat & sokongan pengiklanan dalam tv,radio,suratkhabar

Layari:ecpipower.blogspot.com

fendiey
06-01-2009, 12:40 PM
makin baca makin tak tau nak memilih pulak...

tapi byond water dari zhulian tu rasanya yang paling ok setakat ni..

APAKAH JENIS SISTEM PENULENAN YANG TERBAIK?

Sebuah sistem yang menggunakan membran Osmosis Songsang (R.O) adalah cara terbaik untuk menyingkirkan hampir kesemua jenis bahan pencemar.Sebuah membran R.O boleh menyingkirkan dan/atau mengurangkan kebanyakan bahan-bahan pencemar termasuk bakteria, logam berat, dan zarah sehalus 0.0001 micron, jesteru menghasilkan air yang paling tulen sedia ada.

"fakta oleh Michael R.Long - pakar air bertauliah (VI) gred tertinggi, penulis, pensyarah antarabangsa, perunding makanan bertauliah and ahli persatuan Kualiti Air (WQA) dan Persatuan Kerja Air Amerika Syarikat (American Water Work Association)

muamalahdotnet
06-01-2009, 02:13 PM
sapa mau beli waterfilter bioaura contact saya yer, harga boleh runding.

fendiey
07-01-2009, 11:12 AM
BAGAIMANA DENGAN AIR BERALKALI?
ADAKAH IA BAIK UNTUK KESIHATAN?

Mengikut En. Michael R.Long (pakar air bertauliah-VI gred tertinggi,penulis, pensyarah antarabangsa, perunding makanan bertauliah dan ahli persatuan air (WQA) dan persatuan kerja air amerika syarikat. Beliau mempunyai lebih daripada 25 tahun pengalaman dalam industri rawatan air dan telah melawat lebih dari 100 negara untuk mempromosikan industri ini.

Menjawab kepada persoalan di atas ......
Air hujan tulen bersifat asidik, namun ia adalah sihat.Syarikat yang menjual mesin air beralkali menghujah bahawa air berasid (dengan tahap pH kurang dari 7) adalah tidak baik untuk kesihatan. Air adalah H2O. Tubuh anda menyelaraskan pH air secara semulajadi-tanpa mengira sama ada air itu berasid atau tidak, selagi ianya tulen.

Mengikut penjelasan ini, saya mula berfikir kenapa masyarakat kita suka minum jus limau, walhal kalau diuji di makmal pH untuk jus limau ini adalah pH 3. Adakah jus oren boleh diminum?. Jadi apa yang di cakap oleh pakar air ini adalah betul.

mediamaya
23-02-2009, 07:32 PM
Gabungan teknologi menghasilkan air unik untuk kesihatan anda. Air ECPI telah melalui proses rawatan seperti berikut;

1. Reverse Osmosis
2. Ozon
3. Alkali
4. Oksigen
5. Ioniz
6. Ultraviolet
7. Electro Clustered
8. Electronic Coding

Kabaikan Air ECPI
1. Merangsang kecergasan fizikal
2. Mengatasi kelesuan
3. Mengeluarkan toksin dalam badan
4. Melancarkan sistem perkumuhan
5. Membantu proses penghadaman
6. Merangsang metabolisma
7. Lebih halus dari sel darah

Hanya dengan sebotol 1.5liter, anda dapat merasa perbezaannya. Sekiranya anda daftar sebagai ahli (RM50, sekali sahaja), anda dapat menikmati harga ahli yang lebih rendah.

http://ECPIWaterShahAlam.blogspot.com

atau sms Zany 0123771827

qassam
25-02-2009, 08:52 PM
minum jer air zam zam..hehe..da sape2 yg penah cuba air yg DCL buat?waterfilter gk tp nma x ingat

ihelpyou
25-02-2009, 09:01 PM
so far aku minum air syabas dan sajh yang telah dimasak jer... atau apa sahaja air yang halal utk di minum..... aku tak ksah pun... yang penting jaga sistem imun @ sistem ketahanan badan.... tak kisah apa jua serangan, pasti sistem imun akan menjaga badan kita.... :D:D:D

Bapak Ridha
03-03-2009, 11:05 PM
aku tumpang join... OXY PI D'IONIK LIFE WATER dr DCL . PH menghampiri PH air zam2.Kalu air zam2 PH cecah tahap 11 ke 12. DCL produk cecah tahap 10

pipstar
04-03-2009, 02:55 PM
bagi aku semua ok jer dan sama. Nak water filter hio murah bole sms aku hehehe

harith_danial
04-03-2009, 03:22 PM
walaupun aku pakai Beyond water,tapi aku merasakan yang Bio Aura lagi bagus.Sebabnya kawan aku yg join Hai-o ade tunjuk kt aku Sijil Sirim berkaitan Lab test.Tertera kt situ yg PHnya 12.5,tak tahulah plak kalau dia tunjuk tue sijil palsu ke apa...dan aku juga tgk dia buat perbandingan antara air Beyond,air paip kt umah aku dan air Bio dari umah dia.Mmg sah penunjuk PH mengesahkan yang air Bio mmg bagus.air Beyond plak dalam 9-10 PH.

smh946
04-03-2009, 03:29 PM
e-spring the best...99.99% menyahkan bacteria,kuman n logam berat..tested n certified by NSF,WQA...cuba la banding ngan yg lain...e-spring ni kira water treatment system sebab lepas tapis dia bunuh kuman n virus using ultraviolet...dulu aku pakai rx-water tp e-spring lagi best..walaupun permulaan mahal,tp jangkamasa lama...jimat...

fne.blogstarz
11-03-2009, 12:27 AM
bagi aku semua ok jer dan sama. Nak water filter hio murah bole sms aku hehehe


salam hormat..

saya cuma berkongsi pendapat..bagi saya,air Rx-Water adalah antara yang terbaik yang menggabungkan islamic dan sains..

Manakala produk inovasi daripada RX-Water iaitu RX-17 yang dibotolkan adalah 3x khasiat daripada RX-water..

fne.blogstarz
11-03-2009, 12:30 AM
so far aku minum air syabas dan sajh yang telah dimasak jer... atau apa sahaja air yang halal utk di minum..... aku tak ksah pun... yang penting jaga sistem imun @ sistem ketahanan badan.... tak kisah apa jua serangan, pasti sistem imun akan menjaga badan kita.... :D:D:D

memang benar kata2 saudara..tapi, kalau kita minum air yang tidak melalui penapisan yang benar2 bersih,apakah imun badan akan bertahan...

sebab itu diwujudkan penapis air..yang penting, kita kene lah bijak memilihnya..

alangkah baik jika air itu adalah gabungan antara islamic dan sains...:)

manleen
23-03-2009, 05:29 PM
Aku bebetul nak beli satu set penapis air. Sapa nak cuba propose brand yang terbaik dan harga terbaik sila PM aku.. TQ.

mediamaya
25-03-2009, 08:22 AM
Gesundheit, pengeluar air ECPI, mensasarkan jualan RM2 juta. Berita selanjutnya di

http://www.ecpishahalam.com/2009/03/gesundheit-sasar-jualan-rm2-juta.html

AlchemisT
25-03-2009, 08:29 AM
sy minum air yg masak jer

manleen
26-03-2009, 07:43 AM
sy minum air yg masak jer

Semenjak dah ada water filter, jarang orang minum air masak.

Kira kau ni power sebab dah sure kau bawak bekal air masak pi memana.

faizely
26-03-2009, 07:00 PM
ramai org kata air ro tak baik sbb tak ada mineral.. aku akui mineral dlm air seperti kalsium dan magnesium sgt penting utk badan kita. tp hasil kajian micheal r long iaitu pakar air peringkat 6 (peringkat paling tinggi) menunjukkan kandungan mineral dlm air sekarang sama paras dgn kandungan bahan pencemar seperti nitrat, plumbum, arsenik dan sebagainya.. jadi apabila kita minum air dr paip atau dr penapis yg biasa, buah pinggang kita terpaksa melakukan lebih kerja utk menapis racun2 tersebut.. tp sampai bila buah pinggang kita dapat bertahan?
jadi pada pendapat aku air ro adalah yg terbaik. hanya h2o. untuk dapatkan mineral, kita boleh dapatkan dr makanan, minumlah susu, makanlah buah2an, sayuran, makanan laut dan banyak lagi makanan yg boleh bekalkan mineral utk badan kita. vitamin dan mineral hanya diperlukan sedikit oleh badan utk kekal sihat. masa aku sekolah dulu cikgu sains aku ajar tentang balanced diet. utk dpt vitamin dan mineral kita perlu makan. takde pulak dalam buku aku cakap kita kena minum utk dapatkan vitamin dan mineral..
fungsi air yg paling utama dalam badan kita ialah
i) sebagai komponen utama dalam darah supaya dapat kekalkan kecairan darah pada kadar yg betul.
ii) utk melarutkan bahan2 kimia dlm bdn dan membolehkan bahan kimia tersebut bertindakbalas utk proses metabolisma.
iii) utk membuang bahan buangan seperti urea dan garam mineral
iv) utk maintain suhu badan.

jadi pilihlah filter terbaik utk keluarga kita.. sayangilah buah pinggang kita. sekali ia rosak tiada ubatnya. apa gunanya kita bayar murah tp tak berkualiti.
aku pakai elken biopure (ken2) sbb setelah diteliti, dibandingkan dengan yg lain, biopure yg terbaik.. utk tahu lebih lanjut boleh layari blog aku kat http://airro.blogspot.com dan jika berminat, sms aku. no tepon aku ada dlm blog.
bagi yg belum terbuka hati dengan walter filter, aku nak ingatkan, water filter sekarang 1 keperluan
terima kasih

faizely
26-03-2009, 07:02 PM
Aku bebetul nak beli satu set penapis air. Sapa nak cuba propose brand yang terbaik dan harga terbaik sila PM aku.. TQ.
aku ada brand terbaik. cuba check kat blog aku. tq:)cgrock

manleen
26-03-2009, 07:13 PM
aku ada brand terbaik. cuba check kat blog aku. tq:)cgrock

tak banyak info pasal water filter tu.. klik gambar pun kuar kecik je.. apa nak dibaca nyer.. tttthehe

tulisan pulak sama je kaler ngan background.. kasi la web kau ni friendly sket.. :D

MLM
26-03-2009, 07:26 PM
tak banyak info pasal water filter tu.. klik gambar pun kuar kecik je.. apa nak dibaca nyer.. tttthehe

tulisan pulak sama je kaler ngan background.. kasi la web kau ni friendly sket.. :D

betul2 tu bro xdetail

MLM
26-03-2009, 07:27 PM
semua water filter di pasaran adalah bagus dan baik. cuma kt perlu memelih yg tbaik dan bkualiti. mcm kt pilih nk beli kerete. ada yg mahal tp xbkualiti sgt, ada yg murah tp bkualiti...

MLM
26-03-2009, 07:40 PM
assalamualaikum semua. semua water filter dipasaran adalah yg terbaik. sy skrg md pgedar NANOCALCIUM water treatment@filter dr sykt GANO EXCEL dan antara yg tbaik, bkualiti dan tmurah dipasaran. water filter ni kandungan oksigen die 3kali ganda bbanding w/filter lain, kalsium 3-5kali ganda bbanding w/filter lain n byk zat2 mineral didalam air nye. bleh di buktikan dgn mgunakan PH TESTER (hampir same dgn air zam-zam)DAN BANDINGKN DGN W/FILTER LAIN
Alhamdulillah setakatni dh byk sy mjualnya hasil dr maklumbalas@testimoni pelanggan2 sy.

satu testimoni dr kwn surau ayah sy:-

maklumbalas dr seorg pakar DR nuklear di malaysia yg merupkn kwn surau ayah sy, DR tersebut mpunyai pyakit kencing manis dan sblh matanya hampir dah xnmpk akibat pyakit kencing manis. Pd mula nya sy mberi 1botol 5 liter air nano cal pd nya. dlm mase seminggu DR tsebut mhubungi ayah sy utk mberi maklumbls ttg air nancal yg sy berikn. Alhamdulillah plihatan mata DR itu sudah ade perubhn utk melihat. DR itu meminum air nanocal dan myapunya di mata bulangkali air nancal tsebut. dan kesan perubahan thdp matanya, DR tsebut terus mminta ayah sy mmasang nanocal water treatment itu di rumah nya. Alhamdulillah kt berusaha ALLAH yg menentukan...

utk maklumat lanjut boleh hubungi sy 0122444952

websites nanocalcium water filter ini
http://www.ganoexcelmalaysia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=114

faizely
26-03-2009, 08:42 PM
tak banyak info pasal water filter tu.. klik gambar pun kuar kecik je.. apa nak dibaca nyer.. tttthehe

tulisan pulak sama je kaler ngan background.. kasi la web kau ni friendly sket.. :D

sori...:)dah update bro. cuba baca balik. klik pada label elken biopure. tq

faizely
26-03-2009, 08:50 PM
cuba klik link ni http://www.wqa.org/goldseal/detail.cfm?RequestTimeout=1500
biopure adalah salah satu dr tiga produk yg dapat pengiktirafan gold seal dari water quality assiciation :)cgrock

faizely
26-03-2009, 08:55 PM
sori... click link ni http://www.wqa.org . next klik pada gold seal product certification. next pilih gold seal certified product. klik go. next pilih wqa s-300 point of use reverse osmosis drinking water system. klik display. tq

manleen
26-03-2009, 09:07 PM
assalamualaikum semua. semua water filter dipasaran adalah yg terbaik. sy skrg md pgedar NANOCALCIUM water treatment@filter dr sykt GANO EXCEL dan antara yg tbaik, bkualiti dan tmurah dipasaran. water filter ni kandungan oksigen die 3kali ganda bbanding w/filter lain, kalsium 3-5kali ganda bbanding w/filter lain n byk zat2 mineral didalam air nye. bleh di buktikan dgn mgunakan PH TESTER (hampir same dgn air zam-zam)DAN BANDINGKN DGN W/FILTER LAIN
Alhamdulillah setakatni dh byk sy mjualnya hasil dr maklumbalas@testimoni pelanggan2 sy.

satu testimoni dr kwn surau ayah sy:-

maklumbalas dr seorg pakar DR nuklear di malaysia yg merupkn kwn surau ayah sy, DR tersebut mpunyai pyakit kencing manis dan sblh matanya hampir dah xnmpk akibat pyakit kencing manis. Pd mula nya sy mberi 1botol 5 liter air nano cal pd nya. dlm mase seminggu DR tsebut mhubungi ayah sy utk mberi maklumbls ttg air nancal yg sy berikn. Alhamdulillah plihatan mata DR itu sudah ade perubhn utk melihat. DR itu meminum air nanocal dan myapunya di mata bulangkali air nancal tsebut. dan kesan perubahan thdp matanya, DR tsebut terus mminta ayah sy mmasang nanocal water treatment itu di rumah nya. Alhamdulillah kt berusaha ALLAH yg menentukan...

utk maklumat lanjut boleh hubungi sy 0122444952

websites nanocalcium water filter ini
http://www.ganoexcelmalaysia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=114

Ada 7 filter uer.. leh kasi harga setiap satu filter utk aku kaji maintenance dia. Tengok reasonable.. semua 1 year atas baru tukar.

kau ada downline kat kulai boleh servis aku?

spidertech
26-03-2009, 09:13 PM
Hai-O lah best.. bleh byr ansuran..

manleen
26-03-2009, 09:16 PM
Hai-O lah best.. bleh byr ansuran..

Duit dah ada.. pakai bonus ceramic... tinggal nak pilih je nih..

faizely
26-03-2009, 09:19 PM
Duit dah ada.. pakai bonus ceramic... tinggal nak pilih je nih..

pilih2.. banyak pilihan ni.. tp make sure jgn menyesal.. jgn tebeli filter pakai batu lak:)). biopure juga blh bayar ansuran.. guna ezy payment. rm124.58 sebulan

spidertech
26-03-2009, 09:19 PM
Duit dah ada.. pakai bonus ceramic... tinggal nak pilih je nih..

alhamdulillah.. baguslah tu.. aku pun join ceramic gak.. bile lagi nak tolong kawan2 berniaga..:D

bro duk mn? Pemasangan PERCUMA area Lembah Klang.

spidertech
26-03-2009, 09:23 PM
Hai-O lah best.. bleh byr ansuran..

http://www.youtube.com/watch?v=hB6uz0UeNG8

faizely
26-03-2009, 09:25 PM
banyak filter tak smestinya water filter tu bagus. yg paling penting saiz filternye.. biopure ada membran 0.0001mikron saiznya. kalau amik selai rambut kita, blh potong 50k kali. dan 1 lagi, hanya biopure yg ada sistem kumbahan, yg mana dia terus membuang air kotor sebelum bekalkan air yg bersih. ken2 ada pulak air panas dan suam. yg suam tu blh terus buat susu anak. yg paling penting servis. jgn pulak kita beli filter, nak cari sparepartnye takde. biopure elken ada lebih 100 technician satu malaysia yg kita boleh call bila2 masa:)cgrock

faizely
26-03-2009, 09:34 PM
http://www.youtube.com/watch?v=XdyCq-UYWug

azriusre
26-03-2009, 09:56 PM
tok pakai cosway punya... cukup masa cosway hantar surat tukar filter.. bagus dan mudah.... maintanance dia lebih kurang 100-200 setahun

Betui Tok, aku pun guna Cosway punya harga tak mahal RM635je...sapa nak leh pm aku:D

manleen
26-03-2009, 09:58 PM
Betui Tok, aku pun guna Cosway punya harga tak mahal RM635je...sapa nak leh pm aku:D

ada org kata.. yg murah-murah macam cosway ngan fnr ni jenis pakai buang.

Siap nasihat aku jangan tertipu.. dengan harga murah

betul ker?

aurafx
26-03-2009, 10:15 PM
biopure berapa harga?

PendingDiraja
26-03-2009, 10:22 PM
salam..boleh join tread ni...
saya mengunakan filter elken...harga 3K++ .Tak pasti juga apa kelebihan elken..ni..jurujual paksa beli
nasib baik ada video dlm tread ni pasal elken..
:)

kawetoksedoh
26-03-2009, 10:34 PM
ada org kata.. yg murah-murah macam cosway ngan fnr ni jenis pakai buang.

Siap nasihat aku jangan tertipu.. dengan harga murah

betul ker?

orang nak meniaga, tapi nak menjatuhkan produk orang lain.

biasa le, manusia macam2 ragam.

aku dah jual penapis air cosway dah berpuluh dah. takde sorang pun return atau komplen. aku punye pun dah berumur 6 tahun brader... elok lagi.

tiba masa cosway anta surat suruh tukar filter yg dah due, dapat lagi diskaun 20% dari harga

naset
26-03-2009, 11:09 PM
klu nk mnjtuhkn biz org len,msti org tu sebar2kn dlm forum ni..tp,smua ni brgntung pd individu...hak membeli ada pd diri masing2..cuma bleh bg nasihat yg trbaik je..xde paksaan..:)

MLM
27-03-2009, 03:21 AM
assalamualaikum semua. semua water filter dipasaran adalah yg terbaik. sy skrg md pgedar NANOCALCIUM water treatment@filter dr sykt GANO EXCEL dan antara yg tbaik, bkualiti dan tmurah dipasaran. water filter ni kandungan oksigen die 3kali ganda bbanding w/filter lain, kalsium 3-5kali ganda bbanding w/filter lain n byk zat2 mineral didalam air nye. bleh di buktikan dgn mgunakan PH TESTER (hampir same dgn air zam-zam)DAN BANDINGKN DGN W/FILTER LAIN
Alhamdulillah setakatni dh byk sy mjualnya hasil dr maklumbalas@testimoni pelanggan2 sy.

satu testimoni dr kwn surau ayah sy:-

maklumbalas dr seorg pakar DR nuklear di malaysia yg merupkn kwn surau ayah sy, DR tersebut mpunyai pyakit kencing manis dan sblh matanya hampir dah xnmpk akibat pyakit kencing manis. Pd mula nya sy mberi 1botol 5 liter air nano cal pd nya. dlm mase seminggu DR tsebut mhubungi ayah sy utk mberi maklumbls ttg air nancal yg sy berikn. Alhamdulillah plihatan mata DR itu sudah ade perubhn utk melihat. DR itu meminum air nanocal dan myapunya di mata bulangkali air nancal tsebut. dan kesan perubahan thdp matanya, DR tsebut terus mminta ayah sy mmasang nanocal water treatment itu di rumah nya. Alhamdulillah kt berusaha ALLAH yg menentukan...

utk maklumat lanjut boleh hubungi sy 0122444952

websites nanocalcium water filter ini
http://www.ganoexcelmalaysia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=114

faizely
27-03-2009, 07:58 AM
biopure berapa harga?
ken2 rm2990. boleh wat ezy payment. sebln 124.58. minat?

faizely
27-03-2009, 02:28 PM
ken1 rm1990. ken2 rm2990. ken3 rm 4490
promosi terkini dari 26/3/2009 hingga 25/04/2009. trade in filter jenama yg lain (point of use). beli ken1, save rm200, ken2, save rm300, ken3 save rm400. cepat2 apa tunggu lagi?:)cgrock

myvi sporty
27-03-2009, 03:13 PM
salam, saya syorkan jenama amway, e sprng. bio aura after 2 years, air de dah jadi mcm air paip balik, kalo nak car water filter n, pastkan ada uv untuk membunuh all the microbes yang tak nampak.. dalam ert kata lain mest ada power supply.. kalo setakat flter aje, jgn harap la mcrobes nak mati. satu lagi, mest kene tukar carbon flter dalam mesn 2.. mcm kete la, kalo tak servis, apa jad.. saye syorkan e sprng amway, ar die memang best, banyak kelebhan, cume kelemahannye, harga agak tnggi. tapi bak kate kawan aku, untuk keshatan, apa salahnye

faizely
27-03-2009, 04:44 PM
manleen dah wat keputusan lum?

MLM
28-03-2009, 12:08 AM
assalamualaikum semua. semua water filter dipasaran adalah yg terbaik. sy skrg md pgedar NANOCALCIUM water treatment@filter dr sykt GANO EXCEL dan antara yg tbaik, bkualiti dan tmurah dipasaran. water filter ni kandungan oksigen die 3kali ganda bbanding w/filter lain, kalsium 3-5kali ganda bbanding w/filter lain n byk zat2 mineral didalam air nye. bleh di buktikan dgn mgunakan PH TESTER (hampir same dgn air zam-zam)DAN BANDINGKN DGN W/FILTER LAIN
Alhamdulillah setakatni dh byk sy mjualnya hasil dr maklumbalas@testimoni pelanggan2 sy.

satu testimoni dr kwn surau ayah sy:-

maklumbalas dr seorg pakar DR nuklear di malaysia yg merupkn kwn surau ayah sy, DR tersebut mpunyai pyakit kencing manis dan sblh matanya hampir dah xnmpk akibat pyakit kencing manis. Pd mula nya sy mberi 1botol 5 liter air nano cal pd nya. dlm mase seminggu DR tsebut mhubungi ayah sy utk mberi maklumbls ttg air nancal yg sy berikn. Alhamdulillah plihatan mata DR itu sudah ade perubhn utk melihat. DR itu meminum air nanocal dan myapunya di mata bulangkali air nancal tsebut. dan kesan perubahan thdp matanya, DR tsebut terus mminta ayah sy mmasang nanocal water treatment itu di rumah nya. Alhamdulillah kt berusaha ALLAH yg menentukan...

utk maklumat lanjut boleh hubungi sy 0122444952

websites nanocalcium water filter ini
http://www.ganoexcelmalaysia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=114

maroon
28-03-2009, 11:45 AM
hai-o tak ok ke...baru je beli hai-o

faizely
28-03-2009, 01:00 PM
hai-o tak ok ke...baru je beli hai-o
ada 2/3 org prospek aku beralih kepada biopure slps aku demo

mediamaya
30-03-2009, 08:11 PM
salam, saya syorkan jenama amway, e sprng. bio aura after 2 years, air de dah jadi mcm air paip balik, kalo nak car water filter n, pastkan ada uv untuk membunuh all the microbes yang tak nampak.. dalam ert kata lain mest ada power supply.. kalo setakat flter aje, jgn harap la mcrobes nak mati. satu lagi, mest kene tukar carbon flter dalam mesn 2.. mcm kete la, kalo tak servis, apa jad.. saye syorkan e sprng amway, ar die memang best, banyak kelebhan, cume kelemahannye, harga agak tnggi. tapi bak kate kawan aku, untuk keshatan, apa salahnye

ini adalah masalah yg kerap berlaku kepada water filter system. perlunya ada penyelenggaraan. beralih la ke air ecpi. yg pasti kita tak perlu selenggara. segala proses rawatan air ada dan yg extra ialah tenaga gelombang. sila klik ke link bagaimana air ecpi dihasilkan.

http://www.ecpishahalam.com/2009/02/type-of-water-treatment-systems.html

hafizan78
13-05-2009, 09:15 AM
[QUOTE=mediamaya;3990225]ini adalah masalah yg kerap berlaku kepada water filter system. perlunya ada penyelenggaraan. beralih la ke air ecpi. yg pasti kita tak perlu selenggara. segala proses rawatan air ada dan yg extra ialah tenaga gelombang.QUOTE]

Betul tue, boleh layari http://mye-shopfreeadvertisement.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut.

VISIJUTA
13-05-2009, 09:43 AM
aku dah setahun pakai ken2...memang best minum air ro

WANITA PAPAN JADI BUKIT (http://elken-hebat.blogspot.com/2009/01/wanita-pusat-ke-atas.html)