PDA

View Full Version : Rx-water,Dr.sukida,Hai-o,Cni, Zhulian dll.mana yg bagus?


Pages : 1 [2]

rania007
13-05-2009, 09:45 AM
RXwater...bawak pergi sekolah...time rehat tak makan pun kenyang. exam pun Alhamdulillah.
air ni asbab ja, Allah yg memberi segala-galanya.

myafham20
13-05-2009, 06:17 PM
RXwater...bawak pergi sekolah...time rehat tak makan pun kenyang. exam pun Alhamdulillah.
air ni asbab ja, Allah yg memberi segala-galanya.
saya stuju kate2 awk..

MLM
13-05-2009, 06:22 PM
TESTIMONI DR SALAH SATU PRODUK GANO EXCEL- NANO CAL WATER TREATMENT[/FONT][/SIZE][/COLOR]
tesimoni dr seorg pakar DR nuklear di malaysia yg merupkn kwn ayah sy, DR tersebut mpunyai pyakit kencing manis dan sblh matanya hampir dah xnmpk akibat pyakit kencing manis. Pd mula nya sy mberi 1botol 5 liter air nano cal pd nya. dlm mase seminggu DR tsebut mhubungi ayah sy utk mberi maklumbls ttg air nancal yg sy berikn. Alhamdulillah plihatan mata DR itu sudah ade perubhn utk melihat. DR itu meminum air nanocal dan myapunya di mata bulangkali air nancal tsebut. dan DR tsebut terus mminta ayah sy mmasang nanocal water treatment itu di rumah nya. Alhamdulillah kt berusaha ALLAH yg menentukan...

hubungi sy utk maklumat lanjut 0122444952

rania007
13-05-2009, 06:24 PM
saya stuju kate2 awk..

Alhamdulillah..Dulu ayah sy ada gaut, sejak beriktiar dgn terapi air RX ayah sy tidak diserang rheumatism.
Terima kasih Allah.

MLM
13-05-2009, 06:36 PM
Alhamdulillah..Dulu ayah sy ada gaut, sejak beriktiar dgn terapi air RX ayah sy tidak diserang rheumatism.
Terima kasih Allah.

Alhamdulillah... kt berusaha..Allah yg menentukan

hairyz
09-07-2009, 03:51 PM
Water Filter Hai-O Bio Aura keluaran Hai-O Marketing (seperti dalam iklan TV3, TV9)
Original - Siap dengan Waranty Card
Penghantaran Percuma (Keutamaan di Pantai Timur dan Utara Semenanjung)
Harga asal RM 2,080.00 -
Harga ditawarkan RM 1,700.00 boleh runding - 3 unit yang tinggal (Harga Penghabisan Stok)
Berminat boleh hubungi 019-9588923

manleen
09-07-2009, 08:01 PM
Kalau kita ada 10 jenama penapis kat pasaran, tp ada satu penapis yang ikut piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP), sebagai org Islam aku rasa harus kita lupakan yang lain. Dah pasti sistem perniagaan halal dan peneraju serta pekerjanya mengikut syariah Islam ketika bekerja. Harga nya pulak tidak melampau2 hingga membebankan pengguna. Tidak berorientasikan komersial semata-mata tp juga kebajikan umat Islam.

Aku syorkan produk penapis anaedar. Semua ciri2 yg ada pada penapis kat pasaran semua nya ada. Sembuh dan berkesannya sesuatu produk ialah Allah. Menggunakan peralatan yang suci dan halal, lebih mudah usaha kita diberkati Allah juga.

check laman web ni.

"Dengan 7 tahap penapisan.Menapis sehingga 99.9% bakteria, kuman, klorin, karat, keladak, bau dan kotoran.Tulen, lebih oksigen dan lebih mudah diserap ke dalam sel tubuh badan untuk meningkatkan metabolisma dan proses detoksifikasi. Ditambah dengan penapis alkaline energizer bagi meningkatkan kealkalian air kepada tahap tertinggi serta menstabilkan kealkalian air untuk tempoh lebih lama menjadikannya amat sesuai untuk mengatasi keasidan dalam badan.Dengan paip sisi platinum yang berprestij. " (http://www.anaedar.com/pre_Produk.asp?kategori=perkakasan)

faizely
09-07-2009, 08:33 PM
Water Filter Hai-O Bio Aura keluaran Hai-O Marketing (seperti dalam iklan TV3, TV9)
Original - Siap dengan Waranty Card
Penghantaran Percuma (Keutamaan di Pantai Timur dan Utara Semenanjung)
Harga asal RM 2,080.00 -
Harga ditawarkan RM 1,700.00 boleh runding - 3 unit yang tinggal (Harga Penghabisan Stok)
Berminat boleh hubungi 019-9588923
aku baru jual ken 2 pada sorg tauke bioaura. dia ni ada 10 unit bio aura dan dah jual 8. ptg tu jugak dia baru juai 1.. setelah didemokan barulah dia tahu mana yg lebih baik.. alhamdulillah dia terus amik..

Nur InspirationZ
15-07-2009, 11:39 AM
miliki water filter GTN dengan harga mampu milik RM888

harga terus dari kilang dan penghantaran PERCUMA!!!

pengedar juga diperlukan di seluruh Malaysia

mdhazrin
20-07-2009, 05:21 PM
Salam..,sy nak tanya skit ler kat otai2 sini,.antara water filter yg dlm rumah ngan outdoor tu apa bezanya yer?selain dr kapasitinya..,Member aku ada jual yg jenis outdoor..cuba tgk kat sini ((klik (http://enex-biz.blogspot.com/)))

Sham43
28-07-2009, 12:23 PM
Air Rx-Water bukanlah hanya sistem rawatan air biasa. Ia lebih dikenali sebagai Aura converter atau Sistem Terapi Air Penyembuh Aura. Banyak sistem 'penapis' air di pasaran yang mendakwa airnya bersih dan selamat. Memang benar ia bersih, malah diuji dengan TDS Meter, pH Meter, ujian beras dan lain-lain. Tetapi bersih sahaja tidak mencukupi. Bagi umat Islam, yang paling penting ialah ianya mestilah 'SUCI Lagi MENYUCIKAN'. Rx-Water ialah satu-satunya sistem yang menggunakan bahan Tanah Liat berion Kalsium serta Aura Converter (pada Katrij ke 4) yang dipatenkan oleh Dr. Noordin Darus sendiri setelah beliau mendapat ilham dari Ilahi semasa menderita sakit Kanser Darah 7 tahun dulu. Rupa-rupanya air yang dilalukan pada tanah liat memberikan kesan 'Penyucian' yang menakjubkan. Malah banyak sistem penapis di luar sana yang menggunakan bahan Seramik yang diperbuat dari tulang haiwan & bahan tulang yang paling kerap diguna ialah tulang Khinzir. Ia tidak dapat diketahui dengan ujian DNA. Tetapi sistem Aura Converter RX-Water menggunakan bahan Seramik (pada katrij pertama) yang diperbuat dari batu yang berkualiti tinggi untuk menyaring keladak, 'sediments', rumpai & kotoran dari punca air kita. Ia ibarat buah pinggang kita. Bahan-bahan yang digunakan selamat & suci serta tiada unsur-unsur Haram atau Syubahah . Air yang keluar dari sistem ini mempunyai kesan 'Tenaga' atau 'Qi' yang sangat menakjubkan. Ianya meresap ke dalam tubuh kita walaupun hanya dengan memegang sahaja botol airnya. Tenaga inilah yang 'rejuvenate' atau membangkitkan 'Self Healing System' kita untuk sembuh. Malah 'Medan Tenaga' yang dihasilkan dari air Rx-Water ini seakan sama dengan Air Zam-Zam, air penawar terbaik di dunia yang mengeluarkan unsur medan tenaga yang bersifat 'Lawan Jam'. Ini adalah kerana pergerakan ini (kanan ke kiri/lawan jam) adalah hukum alam kerana

1. Bumi berputar di paksinya mengikut arah lawan jam,
2. Bulan mengelilingi Bumi mengikut arah lawan jam
3. Bumi mengelilingi Matahari juga mengikut arah lawan jam
4. Seluruh Cekerawala & Alam semesta sebenarnya berputar mengikut carah lawan jam
5. Malah kita Tawaf di Kaabah juga mengikut arah lawan jam.

Jadilah pengguna yg bijak..

tonga07
28-07-2009, 05:37 PM
info yang hebat..
berkenaan dengan lawan jam..
begitu ke..?

:-?:):)cgrock

Sham43
10-08-2009, 01:31 PM
Terbukti pada ujian.Saudara boleh try dgn memiliki sebotol RX water..cuba digantungkn sebrg benda tergantung seperti tasbih or rantai diatas botol RX water..jgn gerakkan tgn anda n perhatikan pergerakan benda tergantung tu...insyallah ia akn berpusing melawan arah jam....
Tanpa kita sedari benda@bahan tergantung jgk akn berinteraksi ngan tapak tgn kita.Selamat mencuba...

VISIJUTA
10-08-2009, 01:40 PM
hebat dan luarbiasa bro!

rafina_80
10-08-2009, 01:41 PM
Terbukti pada ujian.Saudara boleh try dgn memiliki sebotol RX water..cuba digantungkn sebrg benda tergantung seperti tasbih or rantai diatas botol RX water..jgn gerakkan tgn anda n perhatikan pergerakan benda tergantung tu...insyallah ia akn berpusing melawan arah jam....
Tanpa kita sedari benda@bahan tergantung jgk akn berinteraksi ngan tapak tgn kita.Selamat mencuba...

klu letak tasbih atas botol air lain tak menjadi ek?:-?

Sham43
10-08-2009, 01:45 PM
try la...setakat yg saya cuba lum ada yg menjadi...

rafina_80
10-08-2009, 01:52 PM
try la...setakat yg saya cuba lum ada yg menjadi...

ok..saya akn cuba balik keje nanti..
kat umah saya de 2 water filter..

abgG
10-08-2009, 02:04 PM
aku guna penapis 'beyond water'
dah 10 tahun, ada 3 unit kat 2 rumah aku,
orang rumah dah lama join zhulian...:)

astagold.UMOFX
10-08-2009, 04:20 PM
try la...setakat yg saya cuba lum ada yg menjadi...

produk lain mana yang dah try tak menjadi tu? :D

Sham43
10-08-2009, 05:04 PM
Try la sendiri dan dari situ korang leh tahu mana yg tkmenjadi...saya taknak BIAS pada jenama lain sebb masing2 punya kelebihan.:)..PEACE..!!

Sham43
11-08-2009, 11:17 AM
- Dicipta oleh Dr Nordin Darus Saintis ISLAM yang juga Pakar Pemakanan ketika beliau sendiri menderita penyakit “Kanser Darah”.Hasil penciptaan RX Water ini telah dicuba sendiri oleh DR dan hasilnya beliau kembali pulih 100% dari penyakit beliau.

- Menggunakan KONSEP ISLAM dan SUNNAH contoh menggunakan tanah liat pada filter ke-4 sebagai bahan utama seperti sedia maklum KONSEP SAMAK perlu dilakukan bila berkaitan najis-najis berat dan telah dibuktikan oleh saintis JEPUN bakteria2 tersebut hanya mati bila disamak dengan tanah liat.

- Menggunakan KONSEP SUNNAH dalam kaedah penyembuhan penyakit serta amalan hidup ketika minum dengan menggunakan secalit garam bukit dengan menggunakan jari manis kanan sebelum diminum.

- Menggunakan konsep lawan jam dalam pembinaan filter ke-4 dalam penghasilan getaran pada air mengikut konsep AIR ZAM-ZAM dimana dipercayai kehebatan AIR ZAM-ZAM adalah disebabkan proses gegaran bawah tanah akibat aktiviti mengelilingi KAABAH oleh jemaah Haji atau Umrah mengikut lawan jam.

- Satu-satunya produk yang boleh merawat penyakit dalaman.Telah TERBUKTI berdasarkan pelbagai testimonial antaranya mampu menyembuh penyakit DIABETIS,KANSER,GAOT,dan macam-maam lagi penyakit kronik dengan izin Allah SWT.

- Yang paling penting diasaskan serta dicipta oleh orang melayu Islam...:)

aaril
11-08-2009, 12:51 PM
saper penah minum air GAU........ air gau fames jugak ler kat

jerantut,temerloh dan serata pahang :)cgrock

rasa agak payau2 cikit lah :D:D

Hafiz242
17-08-2009, 12:13 AM
- Dicipta oleh Dr Nordin Darus Saintis ISLAM yang juga Pakar Pemakanan ketika beliau sendiri menderita penyakit “Kanser Darah”.Hasil penciptaan RX Water ini telah dicuba sendiri oleh DR dan hasilnya beliau kembali pulih 100% dari penyakit beliau.

- Menggunakan KONSEP ISLAM dan SUNNAH contoh menggunakan tanah liat pada filter ke-4 sebagai bahan utama seperti sedia maklum KONSEP SAMAK perlu dilakukan bila berkaitan najis-najis berat dan telah dibuktikan oleh saintis JEPUN bakteria2 tersebut hanya mati bila disamak dengan tanah liat.

- Menggunakan KONSEP SUNNAH dalam kaedah penyembuhan penyakit serta amalan hidup ketika minum dengan menggunakan secalit garam bukit dengan menggunakan jari manis kanan sebelum diminum.

- Menggunakan konsep lawan jam dalam pembinaan filter ke-4 dalam penghasilan getaran pada air mengikut konsep AIR ZAM-ZAM dimana dipercayai kehebatan AIR ZAM-ZAM adalah disebabkan proses gegaran bawah tanah akibat aktiviti mengelilingi KAABAH oleh jemaah Haji atau Umrah mengikut lawan jam.

- Satu-satunya produk yang boleh merawat penyakit dalaman.Telah TERBUKTI berdasarkan pelbagai testimonial antaranya mampu menyembuh penyakit DIABETIS,KANSER,GAOT,dan macam-maam lagi penyakit kronik dengan izin Allah SWT.

- Yang paling penting diasaskan serta dicipta oleh orang melayu Islam...:)


tol la bro,produk orang islam...
insyAllah ada keberkatan dalam dia...
nak tnya skit leh x??
s'tahu saya,nk minum pon ada cara & teknik untuk lebih memujarabkan dlm setiap mnuman kn??hmmm...rs sy, org lain byk tak tau pasal ni...
kbykn main tadah air then teguk je...
cube En Sham citer skit ttg apa yang di ajarkan oleh Dr Noordin tentang cara yg lbih cantik dalam adab minum air...
kbykn produk2 lain xciter psl pkr ni sume...
al maklum la kn...8->

adikacu
17-08-2009, 01:26 AM
kalau nak tau pasal penapis air dari syarikat cosway (Hexagon 6 Katrij)

ada kat sini: http://penapis-air.blinkweb.com:D

Sham43
26-08-2009, 04:23 PM
tol la bro,produk orang islam...
insyAllah ada keberkatan dalam dia...
nak tnya skit leh x??
s'tahu saya,nk minum pon ada cara & teknik untuk lebih memujarabkan dlm setiap mnuman kn??hmmm...rs sy, org lain byk tak tau pasal ni...
kbykn main tadah air then teguk je...
cube En Sham citer skit ttg apa yang di ajarkan oleh Dr Noordin tentang cara yg lbih cantik dalam adab minum air...
kbykn produk2 lain xciter psl pkr ni sume...
al maklum la kn...8->

Mmg ada adabnya ketika minum sejajar dengan konsep Sunnah Rasullah SAW.Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum & makan. Baginda berkata "Sesiapa yang memulakan minum & makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat.

Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya .
Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda " Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam .

Cara minum:

1. Air Liur Basi dalaman + 0.5liter Rx-Water

2. Garam bukit@ Rx-Salt (secalit jari manis diletak diatas lidah) + 0.5liter Rx-Water

3. Garam bukit@ Rx-Salt (secalit jari manis diletak diatas lidah) + 0.5liter Rx-Water

4. Garam bukit@ Rx-Salt (secalit jari manis diletak diatas lidah) + 0.5liter Rx-Water

5. Garam bukit@ Rx-Salt (secalit jari manis diletak diatas lidah) + 0.5liter Rx-Water

Jumlah Rx-Water sehari = 2.5 liter

Wallahualam..

Picozoo
06-11-2009, 08:25 PM
aku pakai RX water... dah lama dah... tapi skang filter ni cam dah penuh dgn sampah sarap je.. hehe.. pasal nak kena tunggu sejam lebih utk penuhkan botol 1 liter...

ada sapa2 tau mana nak cari filter dalam RX water ni??

kalau2 ada ajen RX dalam CG ni, harap bley contact aku k...

thanks..

mr fuse
06-11-2009, 08:40 PM
aku pakai RX water... dah lama dah... tapi skang filter ni cam dah penuh dgn sampah sarap je.. hehe.. pasal nak kena tunggu sejam lebih utk penuhkan botol 1 liter...

ada sapa2 tau mana nak cari filter dalam RX water ni??

kalau2 ada ajen RX dalam CG ni, harap bley contact aku k...

thanks..

bro dah lama pakai RX water kan? so, ada perubahan besar dari sudut kesihatan x? mungkin ada sakit2 yang dulu2 dah sembuh atau semakin sihat? saya berminat nak membeli RX water ni. .

Picozoo
13-11-2009, 09:52 PM
bro dah lama pakai RX water kan? so, ada perubahan besar dari sudut kesihatan x? mungkin ada sakit2 yang dulu2 dah sembuh atau semakin sihat? saya berminat nak membeli RX water ni. .

aku dah simpan dlm stor filter RX ni...skang pakai Hexagon Cosway plak... murah dah senang nak menten... hehehe...

so far, memane filter pun bagus... bg aku, lebih prefer yg end-filtration dia ada mineral2... kalau yg R.O ni kureng sket kot... rasa pun tak sedap... :D

zia
12-12-2009, 09:27 AM
salaam,
ada tak water filter yg bagus tp harga < 1k..(kualiti >< rx & beyond water)

Apai80
12-12-2009, 04:41 PM
pada pendapat saya beli la ikut kemampuan sebab water filter ni penting gak kena pakai sebab air kita minum & pakai hari2. macam saya dulu rasa macam tak berbaloi je beli filter mahal2 ni sebab macam rugi jek, tapi bila saya cuba pakai filter cap ayam beli kat giant yg harga RM50 tu baru la nampak air yg saya guna hari2 tu kotor sangat, filter tu seminggu sekali kena tukar. Lepas tu baru la saya beli water filter yg ok, saya ambik bio aura tapi ni bukan nak promote, saya ambik pon sebab member opis yg jual, dia bagi bayar ansuran RM100 sebulan. Bila minum air yg pakai filter yg baik ni tak kira la dari brand mana pon, air tu alhamdulillah bersih compare dari takde tapisan langsung.

jadi terpulang la yg beli yg mana2 pon, sebab setiap filter tu ada kebaikan & kekurangan masing2, yg penting kita dah berusaha untuk mencari yg terbaik, yg nak menyembuhkan tu terserah la kepada yg Maha Esa, kita hanya berusaha. Kalau dok pilih2 nak cari mana yg terbaik sampai bila tak berkesudahan, jadi feedback dah banyak kat dalam ni, terpulang pendapat masing2 mana yg nak dibeli. Memang la macam2 produk ada kt pasaran, setiap company yg nak jual tu masing2 promote ada kelebihan masing2, kita sebagai pengguna perlu bijak memilih, paling senang kalau ada ramai kawan2 yg dah pakai water filter ni boleh la tanya feedback dia org macam mana selepas pakai sesuatu produk tu.

zia
13-12-2009, 12:28 AM
ada org offer beyond water dlm 2.6k, jika dibandingkan cosway hexagon baru dlm rm700. Functions lebih kurang sama jer..cuma beyond water ada extra func ie. magnetic yg mana leh menyembuhkan byk penyakit (betui ker?). Harap pendapat forumer semua. tkasih

2njang
16-12-2009, 11:39 AM
nak tnya...
penapis air al-imtiyaaz ok x???
igt nk ambl yg ni murah ckit...
tp terpengaruh dgn bio-aura...
sapa blh tlg suggest sat...

SX386
20-12-2009, 04:22 PM
Betul tu....belilah ikut kemampuan. Saya guna hexagon cosway aje. Alhamdulillah ok je.

Azian
05-02-2010, 11:58 AM
Ada tak sesapa yang boleh supply spare part & service rx water area sri gombak

internetCEO
04-03-2010, 06:23 PM
berapa harga & berapa komisen kalau dapat jual & rx water nih?

semangat_7
15-03-2010, 12:21 PM
nak tnya...
penapis air al-imtiyaaz ok x???
igt nk ambl yg ni murah ckit...
tp terpengaruh dgn bio-aura...
sapa blh tlg suggest sat...

Pada sy ok jer... memula beli utk guna sendiri. Bile dah pakai, rasa nak jual plak coz ade sijil Halal, berkualiti, harga pun ok. Filter nak tukar pun xder mahal sgt...

rayz
15-03-2010, 12:37 PM
saper yg tdo berdengkur tu cuba minum air rx water tp dgn syart korang jgn merokok la.

tajulz
15-03-2010, 02:24 PM
NI PRODUK YANG AKU JUAL

KORANG BOLEH BEZA NGAN PRODUK LAIN

BRAND COWAY

HARGA OUTRIGHT =RM3200 keatas
C.CARD INSTALLMENT UP TO 36 BLN 0%
RENTAL DARI RM70-RM130 SEBULAN

MAHAL KE???

Specifications

http://img682.imageshack.us/img682/8076/machspec.gif (http://img682.imageshack.us/i/machspec.gif/)http://img17.imageshack.us/img17/4354/mach243x.gif (http://img17.imageshack.us/i/mach243x.gif/)http://img16.imageshack.us/img16/2521/petit243x.gif (http://img16.imageshack.us/i/petit243x.gif/)


FEATURES


Micro-controller
To deliver the best possible quality water to our customers, a special micro-controller is monitoring the whole water purification process at all times.

Easy Operation with Changeover Faucet
Cold or Ambient water is delivered at your finger tip by a simple rotation of the selection knob.

Integrated Overflow Sensor
Integrated overflow sensor units detect abnormal status of the system such as “Main Tank Overflow,” “Leakage from Filters and Tube,” and leakages from other wetted parts as well as block the inflow of the water.

Automatic Over Cooling / Over Heating Temperature control
The cooling systems work only when the water contains enough water. Micro-controller monitors the water level and controls the cooling and heating mechanism to protect the system from the damage caused by overcooling and overheating.

Advanced Anti-bacterial System
Enhanced sanitation by using the silver-added activated carbon ceramic filter will protect you away from bacteria.

Night Mode (Sleep mode)
As turning on the “sleep” switch, reduces automatically the operation time of compressor by sensing light density at night. (1st grade of Energy Saving grade in Korea Ministry of Industry & Resources)

Hot Water Safety Faucet
Prevents a burn by hot water with equipped safety device.

Convenient Water Drain System
Adds convenience by draining hot water on the front of product without any movement.

Air-tight Tank
Separated air-tight structure perfectly prevents the secondary contamination to be caused by foreign materials such as dust, bug, and etc.

Fine Filter
By adding Fine Filter, minimizes fine dust which can be flowed into the tank through Post-carbon filter

perkara yang best ttg company n produk ni..

1. company penapis air/udara dll yg terbaik di dunia
2. kilang pengeluaran yang terbesar di dunia
3. Pusat R&D terbaik & terbesar di dunia
4. sistem service 2 bulan sekali
5. Pembayaran cash @ sewaan dri serendah rm70-rm140 sebulan
6. ade 52 international certificate n award
7. Saiz penapis 0.0001 mikron
8. 4 in 1 (panas,sejuk,biasa n tangki)


Tentang sistem RO Water ni xde vitamin n mineral mmg betul...tapi!! untuk dapat kan mineral yang same byk dgn sekor ikan..kite kene minum 50 tong air yg wane biru tu..

jadi mane korang nak pilih, nak makan sekor ikan ke minum air 50 tong....

kalau berminat nak bli call/sms aku 017-6037096 (tajul)

adiepro
28-04-2010, 12:36 PM
Produk Coway sangat baik jika dibandingkan dengan produk yg lain. Mengapa anda mahu beli penapis air selain Coway jika ia tiada servis selepas jualan yg baik, kena beli cash, kena tukar filter sendiri & jika rosak anda perlu repai sendiri.

Dengan COWAY semuanya terjamin, tiada masalah lagi untuk anda mendapatkan air yg bersih.

Hubungi saya, En Abdillah 019-7799015 untuk tempahan. PEMASANGAN SELURUH MALAYSIA PERCUMA.

rafiz2000
28-04-2010, 12:47 PM
errr tumpang tanya skit..
dengar kabar semua produk2 ni dikeluarkan kilang yang sama cuma diletakkan jenama masing...

EXPLORER_IM
28-04-2010, 01:02 PM
aku ada join hai-o, aku ambil 10 biji bio-aura. la nie tinggal 2 biji jerr kat aku. kat sini aku nak tolak murah2 sbb harga dia rm2080.00. aku bg sapa yang cepat dulu dengan harga rm1500 cash, tak ada ansur2. sapa berani bleh call aku

:-?:-?0129681077 - mus.:):)

aku dulukan yg terdekat, aku berada di bdr muar. harga tu siap penghantaran sekali untuk area muar sahaja. kalau luar daerah aku mintak duit minyak jerrr...

imtiyaaz.my
06-05-2010, 01:51 AM
Assalammu'alaikum,
Dengan rasa rendah diri, saya menjemput tuan2 melawat laman web penapis air imtiyaaz.my (http://www.imtiyaaz.my).

arjunawan
06-05-2010, 06:20 AM
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

:)) :)) :))

:eek: :eek: :eek:

lawak lah korang nih...

arjunawan
06-05-2010, 06:21 AM
aku ada join hai-o, aku ambil 10 biji bio-aura. la nie tinggal 2 biji jerr kat aku. kat sini aku nak tolak murah2 sbb harga dia rm2080.00. aku bg sapa yang cepat dulu dengan harga rm1500 cash, tak ada ansur2. sapa berani bleh call aku

:-?:-?0129681077 - mus.:):)

aku dulukan yg terdekat, aku berada di bdr muar. harga tu siap penghantaran sekali untuk area muar sahaja. kalau luar daerah aku mintak duit minyak jerrr...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

:)) :)) :))

:eek: :eek: :eek:

lawak ler korang nih...

arjunawan
06-05-2010, 06:22 AM
NI PRODUK YANG AKU JUAL

KORANG BOLEH BEZA NGAN PRODUK LAIN

BRAND COWAY

HARGA OUTRIGHT =RM3200 keatas
C.CARD INSTALLMENT UP TO 36 BLN 0%
RENTAL DARI RM70-RM130 SEBULAN

MAHAL KE???

Specifications

http://img682.imageshack.us/img682/8076/machspec.gif (http://img682.imageshack.us/i/machspec.gif/)http://img17.imageshack.us/img17/4354/mach243x.gif (http://img17.imageshack.us/i/mach243x.gif/)http://img16.imageshack.us/img16/2521/petit243x.gif (http://img16.imageshack.us/i/petit243x.gif/)


FEATURES


Micro-controller
To deliver the best possible quality water to our customers, a special micro-controller is monitoring the whole water purification process at all times.

Easy Operation with Changeover Faucet
Cold or Ambient water is delivered at your finger tip by a simple rotation of the selection knob.

Integrated Overflow Sensor
Integrated overflow sensor units detect abnormal status of the system such as “Main Tank Overflow,” “Leakage from Filters and Tube,” and leakages from other wetted parts as well as block the inflow of the water.

Automatic Over Cooling / Over Heating Temperature control
The cooling systems work only when the water contains enough water. Micro-controller monitors the water level and controls the cooling and heating mechanism to protect the system from the damage caused by overcooling and overheating.

Advanced Anti-bacterial System
Enhanced sanitation by using the silver-added activated carbon ceramic filter will protect you away from bacteria.

Night Mode (Sleep mode)
As turning on the “sleep” switch, reduces automatically the operation time of compressor by sensing light density at night. (1st grade of Energy Saving grade in Korea Ministry of Industry & Resources)

Hot Water Safety Faucet
Prevents a burn by hot water with equipped safety device.

Convenient Water Drain System
Adds convenience by draining hot water on the front of product without any movement.

Air-tight Tank
Separated air-tight structure perfectly prevents the secondary contamination to be caused by foreign materials such as dust, bug, and etc.

Fine Filter
By adding Fine Filter, minimizes fine dust which can be flowed into the tank through Post-carbon filter

perkara yang best ttg company n produk ni..

1. company penapis air/udara dll yg terbaik di dunia
2. kilang pengeluaran yang terbesar di dunia
3. Pusat R&D terbaik & terbesar di dunia
4. sistem service 2 bulan sekali
5. Pembayaran cash @ sewaan dri serendah rm70-rm140 sebulan
6. ade 52 international certificate n award
7. Saiz penapis 0.0001 mikron
8. 4 in 1 (panas,sejuk,biasa n tangki)


Tentang sistem RO Water ni xde vitamin n mineral mmg betul...tapi!! untuk dapat kan mineral yang same byk dgn sekor ikan..kite kene minum 50 tong air yg wane biru tu..

jadi mane korang nak pilih, nak makan sekor ikan ke minum air 50 tong....

kalau berminat nak bli call/sms aku 017-6037096 (tajul)

Bagus... bagus... lain dari yang lain... TAHNIAH!!!

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

tajulz
05-06-2010, 08:18 PM
errr tumpang tanya skit..
dengar kabar semua produk2 ni dikeluarkan kilang yang sama cuma diletakkan jenama masing...

produk lain aku x tau.. tp coway ade kilang n R&D sdri...

promosi terbaru.. korang bleh trade in penapis lame...
klu bli cash coway amik rm500..klu rental rm200... berminat call aku..

sepalola2008
05-06-2010, 08:26 PM
aku baru install ari ni kat rumah pinjaman ni,so aku rekmenkan gunakanlah produk islam tak rugi punya...how pendapatan kekawan?:D

princ3ss_p3ri
07-06-2010, 08:33 AM
emmmm..lau tnye 0rg mcm2 pndapat yg dgr....y not lau TT wat demo sendiri...ari 2 de g ikut demo untuk uji penapis air mane yg okei..air ecpi p0wn kene dem0 gak..hukhuk...xleh la nk gtaw penapis air ne yg el0k ne yg x el0k t 0rg kate sekat rezeki org lak.. better wat sendiri bru puas hati...

alibara
08-07-2010, 02:35 PM
Brand new Rx Water by Dr Noordin Darus

http://img85.imageshack.us/img85/3472/rxwatersample.jpg

Sapa berminat boleh PM saya atau SMS 017 427 6046

alibara
08-07-2010, 02:37 PM
Rx water recommended by Persatuan Pengguna Islam Malaysia sejak 2003

http://www.rx-water.com/malay/galeri/image010.jpg

Sapa berminat PM sy atau sms 017 427 6046

BOLEH TRADE IN PENAPIS LAMA ANDA

alibara
08-07-2010, 02:37 PM
Teknologi RX Water by Dr Noordin Darus

http://img62.imageshack.us/img62/6388/katrij.jpg

PM sy atau SMS 017 427 6046

alibara
08-07-2010, 02:40 PM
http://img17.imageshack.us/img17/4722/1sentuhan.jpg

PM sy atau SMS 017 427 6046

alibara
08-07-2010, 02:42 PM
Testimonial Rx Water..

http://img85.imageshack.us/img85/3472/rxwatersample.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/8716/testimoni.jpg

teera
08-07-2010, 07:12 PM
Zhulian bagus sebab ia transparent. dapat tengok filtration system dia. penapisan bottom up so pergeseran tapisan berlaku lebih rapi. ada 7 kebuk. rasanya beza dari air air yang pernah saya minum.. whatever the filter it comes from.
melalui magnet 10,000 gauss yang dapat memecahkan molekul air... serapan lebih baik untuk badan.
Ro water good for dialysis patients. bandingkan aje dengan air zam zam air terbaik dunia... ia punye mineral yang tinggi... so, dont think RO is the best. sorry.

alibara
13-07-2010, 02:21 PM
Testimoni Rx Water...

http://www.youtube.com/watch?v=HtvAvXbRzzk&feature=channel

SMS 017 427 6046

Rebate RM 500 utk penapis lama anda!!!

alibara
13-07-2010, 02:23 PM
http://img85.imageshack.us/img85/3472/rxwatersample.jpg

Testimoni Rx Water..

http://www.youtube.com/watch?v=-VQRidMmTB8&feature=channel

SMS 017 427 6046

REBATE RM 500 UTK PENAPIS LAMA ANDA!!!

alibara
13-07-2010, 02:28 PM
Dr Noordin claim Rx Water adalah alternatif penyembuh kanser!!!

Beliau sendiri pulih dari blood cancer dengan terapi air..

http://www.youtube.com/watch?v=kekcf2hQWsA&feature=channel

sham.kl
13-07-2010, 07:03 PM
brp harga penapis air rx water nie?
ktne boleh dptkan??

alibara
19-07-2010, 01:45 PM
brp harga penapis air rx water nie?
ktne boleh dptkan??

Boleh contact sy 017 427 6046

Bayaran Ansuran boleh dibuat dengan kredit card bank tempatan :

Ada juga skim bayaran mudah Ansuran 0% interest (dari harga Member, bukan harga Runcit) 6X atau 12X Ansuran sekiranga anda memiliki Kad Kredit dari mana-mana dari 7 Bank2 Tempatan :

Skim Pembayaran Kad Kredit Ansuran (0 % Ezy-Payment) - Diproses melalui HQ (Pemegang Kad harus hadir ke HQ):

Maybank - 6 bulan & 12 Bulan


Ambank - 6, 12 & 24 bulan


Public Bank - 6 & 12 bulan


CIMB Bank - 6 & 12 bulan


Hong Leong Bank - 6 & 12 bulan


HSBC & MBF) - 6 & 12 bulan

Pelan Pembiayaan 0% Rx-Water - Diproses Melalui Pengisian Borang sahaja (Pemegang kad tak perlu hadir ke HQ)


Hong Leong Bank - 6 & 12 Bulan


AmBank - 6 & 12 Bulan


Public Bank - 6 & 12 Bulan


Maybank - 6 bulan


Bank Islam - 12 & 24 Bulan

DamarUlan
27-07-2010, 07:40 PM
Zhulian bagus sebab ia transparent. dapat tengok filtration system dia. penapisan bottom up so pergeseran tapisan berlaku lebih rapi. ada 7 kebuk. rasanya beza dari air air yang pernah saya minum.. whatever the filter it comes from.
melalui magnet 10,000 gauss yang dapat memecahkan molekul air... serapan lebih baik untuk badan.
Ro water good for dialysis patients. bandingkan aje dengan air zam zam air terbaik dunia... ia punye mineral yang tinggi... so, dont think RO is the best. sorry.

RO water baik.. klu x takkan jepun, korea, singapura, perancis dan negara maju lain guna.. mana boleh nak bandingkan dgn air zam zam.. klu nak bandingkan bandingkan la dengan semua air bro.. tapikan.. nape air zam zam tak boleh utk dialysis patients plak yek??

Ahwazi Mustafa
27-07-2010, 07:48 PM
skrg aku n housmate duk guna air dr sukida... stiap mggu isi kat kdai runcit area rumah... tp dr sukida dh meninggal, dgr kat dlm radio ari tu...

nasadll
15-10-2010, 10:54 AM
salam ... semua tu tipu je.. harga mahal nak mampus.. asal kan air tu bersih tu la dah bagus..

alkaline water... nak mampus ke minum air bateri alkaline water...

newbiz
14-11-2010, 06:46 PM
ye..betul....air ro nie..ibarat mcm air bateri....lama kelamaam tulang kita cepat reput...

tajulz
28-11-2010, 03:07 PM
ye..betul....air ro nie..ibarat mcm air bateri....lama kelamaam tulang kita cepat reput...

air bateri alkali...RO bukan alkali...timba ilmu dlu sebelum bg statement....hopital pun gune air RO yg disuling...mcm mane ko blh kate bg reput tulang... klu orang tu minum air RO je x makan @ minum air lain seumur hidup aku caye la... g skolah dlu ek..

AdySe7ens
30-11-2010, 02:30 PM
kalo ko pening aku cadangkan ko buat biz ni, VENDING MACHINE, mcm hai o, ko kena stok brg sampai rm22k, dr sukida ko just sewa mesin vending je, xleh jadi hak milik kekal, lgpun diorg xjual terus kat ko... SATU CADANGAN UNTUK KAU, KO BUAT BIZ VENDING MACHINE M6, 2 IN 1, ade ro water dgn nano hidrogen water, yg nano hidrogen 20sen 1liter, yg ro water hanya 10sen 1 liter, kalo minat kau call aku!!1 ady 017-9777346

AdySe7ens
30-11-2010, 02:32 PM
:)paid:)paidkalo ko pening aku cadangkan ko buat biz ni, VENDING MACHINE, mcm hai o, ko kena stok brg sampai rm22k, dr sukida ko just sewa mesin vending je, xleh jadi hak milik kekal, lgpun diorg xjual terus kat ko... SATU CADANGAN UNTUK KAU, KO BUAT BIZ VENDING MACHINE M6, 2 IN 1, ade ro water dgn nano hidrogen water, yg nano hidrogen 20sen 1liter, yg ro water hanya 10sen 1 liter, kalo minat kau call aku!!1 ady 017-9777346

adifaza
30-11-2010, 02:43 PM
Salam,

Sekarang nih Penapis Air Coway sudah mendapatkan Sijil Halal dari JAKIM.

Syarikat Coway adalah syarikat antarabangsa pertama yang menjual produk penapis air, yang mendapat Sijil Halal yang sah dari JAKIM. Kini, tiada keraguan lagi untuk menggunakan produk Coway.

:)cgrock

bob76
30-11-2010, 02:59 PM
Utk aku lak...bergantung apa yg kita nak dgn penapis tuh...aku pilih RO sebab tujuan aku nak dapatkan air yg paling bersih...hampir tulen (air suling). Mmg dah x de galian,vitamin bla2 dlm air Ro..tapi amount galian dlm air tu terlalu kecik (negligible),berkolah2 air kita kena minum kalu nak dptkan zat galian yg mencukupi dari air, lagi senang kita makan sayuran2 & buah2an. Kalau air tu byk vitamin...tapi bbyk jugak logam berat yg x tertapis keluar..aku rasa mcm x best gitu.Sebab tu aku selalu tanya kalau org nak jual filter dia..aku tanya berapa micron filter..kalau boleh bagi aku lagi kecik dari Elken nya..insyaAllah aku akan tukar bila ada rezeki..Aku masa nak beli filter pon..penat gak mengkaji filter yg available kat pasaran..especially from MLM companies laa..tapi last skali aku beli elken Ro...ini cuma pendapat aku jer laa..:)cgrock

fikirmanz
30-11-2010, 03:07 PM
diamond terbaek...

ExArmy
30-11-2010, 03:28 PM
Cuba 7 Star Water Filter.
1. Menapis sehingga 99.9% toksin, klorin serta kandungan pencemaran dlm air.
2. PH air 7.5 - 8.5 iaitu nilai yg terbaik.
3. Mengecilkan struktur molekul air.
4. Meninggikan kandungan mineral dan alkali dalam air.
5. meningkatkan kandungan O2 dalam air.

http://www.alibaba.com/product-free/105623277/WATER_FILTER_SEVEN_STAR_service.html

kerunai
30-11-2010, 03:42 PM
bio disc pun ok ....

ask-what
21-01-2011, 04:13 PM
salam ... semua tu tipu je.. harga mahal nak mampus.. asal kan air tu bersih tu la dah bagus..

alkaline water... nak mampus ke minum air bateri alkaline water...

Bro..kalo nak berforum...guna la akal yg bernas untuk reply.....

FirdausCoway
07-02-2011, 09:22 PM
Hi

For Water Purifier, the best seller is

Water Purifier Petit CHP-06D

http://coway.com.my/admin/images/ProductOverviewBanner/Product_WP_Section_Header.jpg


http://coway.com.my/ProductDetails.aspx?PID=30

Cash RM3400 - New year promotion 20% off = RM2720
Rental - RM110 per month . Reg fee RM200 but New year promotion RM100 waived. Hence first payment is RM210.




Air purifier.

The best seller is Air Purifier Dolomities AP-1008CH

http://coway.com.my/admin/images/ProductOverviewBanner/Product_AP_Section_Header.jpg


http://coway.com.my/ProductDetails.aspx?PID=25

Cash RM2300- New year promotion 20% off = RM1840
Rental - RM80per month . Reg fee RM200 but New year promotion RM100 waived. Hence first payment is RM180.
But, if you take this air purifier together with water purifier. No need to pay reg fee. Just pay RM80 first payment for rental



Summary for rental first payment

Water Purifier Petit CHP-06D only - RM210 first payment then every month RM110
Air Purifier Dolomities AP-1008CH only - RM180 first payment then every month RM80
Water Purifier Petit CHP-06D + Air Purifier Dolomities AP-1008CH - RM290 first payment then every month RM190



Rental payment only can be done via

1. Credit Card, we charge your credit card every month

2. Auto debit, we auto deduct your savings account every month.


Rental

Service every 2 month
Part Change - FREE
Labour / Transportation Fee - FREE
Installation Fee - FREE


Video

Please check my website for Video by Eric Leong


Firdaus
017 589 9597
Kuala Lumpur & Selangor
http://cowaymalaysia.com/

COWAY MALAYSIA (http://cowaymalaysia.com/)

ask-what
18-02-2011, 05:20 PM
up sikit topik nie....yeahh~~!

master_zairi
30-07-2011, 11:28 PM
Saya dengan rendah diri menjemput melawat laman web saya di www.drsukida.biz/products.html (http://www.drsukida.biz/products.html)

rayz
30-07-2011, 11:31 PM
dalam bnyk mesin air.

hanya rx water yg dicipta oleh org sakit sdiri pesakit kanser darah.


sayangnya mesin air tu mahal.

aznor59
30-07-2011, 11:35 PM
COWAY paling bagus!!!!!!!!!...

zamreda
30-07-2011, 11:39 PM
aku suka sukida...bolehlah..

zamreda
30-07-2011, 11:41 PM
salam ... semua tu tipu je.. harga mahal nak mampus.. asal kan air tu bersih tu la dah bagus..

alkaline water... nak mampus ke minum air bateri alkaline water...

:eek::eek::eek::eek::eek:

air zam zam pon alkaline water gak...

kot yer pon blja sains lerr...

kasmarol
30-07-2011, 11:49 PM
Vote RX water..ada baca artikel byk kelebihan :):)

harith_danial
30-07-2011, 11:57 PM
aku igt pun nk bertukar ke pada RX Water...

manja_sungguh
01-08-2011, 12:44 AM
http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0207&pub=utusan_malaysia&sec=Terkini&pg=bt_06.htm&arc=hive

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0217&pub=utusan_malaysia&sec=Rencana&pg=re_10.htm&arc=hive

manja_sungguh
01-08-2011, 01:33 AM
http://en.hai-o.com.my/bio-aura/

1. Menghasilkan komponen bersifat Nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan pertumbuhan sel-sel badan yang sihat <- H20 jd H30 ke?

2. Kandungan bio-tenaga yang berganda, meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh badan <- sapa2 leh terangkan secara ilmiah? cmne leh terhasil tenaga-bio nih? drpd berlakunya perpindahan tenaga nih? getaran atom ka?

3. Molekul-molekul yang bersaiz nano menambahkan lagi keberkesanan penyerapan nutrien <- saiz molekul air tetap...xberubah2...kl xpakai filter pun, saiz molekul air tetap sama...cuma kandungan air tuh dah macam2 sbb dah cmpur karat dll...

4. Membekalkan kekayaan bahan-bahan mineral dan nutrien untuk keperluan kesihatan tubuh <- dr mana datangnya mineral2 nih, bukan dr sungai ke? kl berani, g tapis air RO...tgk pe jd...

5. Sistem penapisan air yang lebih efektif menghapuskan unsur-unsur toksin, bakteria, klorin dan logam berat supaya air selamat diminum <-bakteria mn leh tapis tp yg lain2 tuh bleh sbb saiz molekul besar...

6. Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, menjadikan air lebih sedap diminum <- filter murah pun ilang bau....hehe

7. Kualiti air bertenaga meningkatkan metabolisme, melancarkan sistem peredaran darah dan memperkuatkan sistem imunisasi badan <- kesinambungan dr ayat AUTA no.2...

8. Nilai pH yang cenderung kepada beralkali setara dengan keperluan badan. Amalan minum air Bio Aura dapat memberikan kesan terapi terhadap susuk badan yang berasid <- banyakkan minum susu/ makan putih telur kl nak neutralkan asid dalam badan...hehe...pastu jgn makan/minum mnde2 masam sbb mnde MASAM nih bersifat ASID...hehe...geng2 nnio aura nih msti xminum air limau/oren/mangga dll

9. Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan <- tubuh yg dihat datang dr cara hidup/permakanan yg sihat[/b]

fakta2 tentang produk nih bleh mngelirukan pengguna yg xbrp tau tentang konsep atom/molekul...hehe

badramon
09-08-2011, 03:06 PM
Assalamualaikum & selamat berpuasa :) Rasanya setiap penapis air ada kelebihan & kekurangan masing˛, cuma nak share setakat ni saya gunakan penapis air COWAY alhamdulillah baik kualitinya. Servis pun bagus. Saya sendiri pun ada jual produk ni kalau berminat ya hehe :)

joerob
09-08-2011, 04:21 PM
aku pakai ana edar nyer water filter, baguih gak
murah jer

missct
10-08-2011, 11:11 AM
Ada sape2 minum kangen water @ionized alkaline water?
Boleh cerita kat sini kelebihannya?

badramon
10-08-2011, 12:33 PM
aku pakai ana edar nyer water filter, baguih gak
murah jer

yang tu berapa harga ye bro..bleh share sikit? ;)

qhalid
11-08-2011, 02:35 PM
bagi aku diamond paling best ... sbb dia jadi mineral water .. yg lain ro tanpa zat ..

maxbiz77
25-08-2011, 09:02 AM
adeh.. mahal la plak nak tukau ke rx water nih. huhu.

Pancasila
25-08-2011, 09:19 AM
antara yg ok r.o elken, sbb hasilkan smata2 air shj, xde mineral langsung..kalau mineral mkn je buahann sayuran..

oxygenO2
25-08-2011, 09:25 AM
pakai ape2 filter pun xksh..tp menyampah bile rege semua stail mlm,mahal mengarut mencarut....

sharulcyber
21-11-2013, 12:25 PM
isteri saya pun ada jual beyond water... boleh bayar credit card easy payment (zero interest).

Sekitar Lembah Klang & Ipoh

Harga boleh runding

Call/sms/whatsapp ZALEHA 019-248 1048

kaogi
21-11-2013, 03:40 PM
pakai water filter Cosway je..