PDA

View Full Version : Masalah Celcom SKMM??


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

apih9199
22-12-2012, 02:14 PM
pakai celcom 1 malaysia je + vpn ok stabil

aidiryatim
22-12-2012, 02:32 PM
Sim biasa dah try buat, tak jadi :D


Nak kena cari sim 1 Malaysia ni #:-S

Yeke? Sy pn just try send command ja..x try langgn.. mm.. klu gitu.. better pakai instanet.. vvision ade jual.. berbaloi.. byr RM23 sbln.. 0.3gb..tp law gn VPN .. xya risau quota

notepad
24-12-2012, 08:10 AM
instanet rm23 sebulan ?
1malaysia rm20 sebulan pun ada.

tapi sendiri mau ingat pek pelik-pelik ini takut bayar duit barang tak sampai.

epi_san
25-12-2012, 09:11 PM
byk sgt plan...
ape beza instanet dengan 1 malaysia?

BoBu
25-12-2012, 09:52 PM
pakai celcom 1 malaysia je + vpn ok stabil

terbaik buat masa skrg ni..:)cgrock

-RIZUAN-
26-12-2012, 01:31 AM
baru je abis qouta 1g skkm tadi...on9 pakai note le plak

SirLancelot
26-12-2012, 04:10 AM
den tengah try broadband m30 plus VPN.. kita tengok macam mana nanti...

apoilenjau
28-12-2012, 04:42 PM
Alamak, betul lah. Kalau buat BROADBAND M30 limit jadi 0.3GB je :((:((:((

Saya punya sim instanet pek HQ langgan broadband M30 unlimited kuota. alhamdulillah dah masuk bulan kedua pakai. :)

ratusanRM
08-01-2013, 01:33 PM
Sekarang bila SMS BROADBAND M30 dah jadi allocated 1.5 GB :o

apoilenjau
08-01-2013, 02:45 PM
Sekarang bila SMS BROADBAND M30 dah jadi allocated 1.5 GB :o

celcom bg freegift kuota sempena tahun baru kot. :)

felix
09-01-2013, 11:57 PM
xdapat nak renew celcom skmm arinie...hantar message kat 28882..xde reply pun..ampes tul..sape ada masalah...xpired 8 hb ..arinie nak renew xdapat kredit ada rm25 gi n epired 28/1/2013..ada penyelesaian tak

boyz371
10-01-2013, 12:01 AM
xdapat nak renew celcom skmm arinie...hantar message kat 28882..xde reply pun..ampes tul..sape ada masalah...xpired 8 hb ..arinie nak renew xdapat kredit ada rm25 gi n epired 28/1/2013..ada penyelesaian tak

Tak cuba call centre ke?

felix
10-01-2013, 12:08 AM
Tak cuba call centre ke?

tgk sok cmne...lau xdapat gak terpakse call centre tanya..pelik gak xde reply dr no 28882..lau anta kat 2888..cpt je reply...emm ke server 28882 yang problem...:-?

felix
10-01-2013, 02:04 AM
tgk sok cmne...lau xdapat gak terpakse call centre tanya..pelik gak xde reply dr no 28882..lau anta kat 2888..cpt je reply...emm ke server 28882 yang problem...:-?

settle...3 jam baru dapat comforation..sah2 28882 yang problem

ratusanRM
10-01-2013, 10:53 AM
celcom bg freegift kuota sempena tahun baru kot. :)

Baru bercadang nak bertukar ke CELCOM 1Malaysia. Kalau kuota dah tambah, tak jadi lah :)):))

arulgit
19-01-2013, 03:01 PM
aku renew celcom skmm arini msg klua sorry,this plan no longer available..

ratusanRM
20-01-2013, 08:51 AM
aku renew celcom skmm arini msg klua sorry,this plan no longer available..

Memang pun, dah genap setahun pakej SKMM tamat. :((

Cuba antar SMS : BROADBAND M30 ke 28882. :">

azmie82
20-01-2013, 09:04 AM
Memang pun, dah genap setahun pakej SKMM tamat. :((

Cuba antar SMS : BROADBAND M30 ke 28882. :">

ni kira pakej mn lak.apa mksd genap stahun tamat.aku punya start bln 6/12 hr tu.so, akan tmat 6/13 ke?

notepad
20-01-2013, 09:41 AM
setahun dari tarikh mengaktifkan cek com skmm.
kalau tak puas hati call 1111

arulgit
20-01-2013, 10:03 AM
Memang pun, dah genap setahun pakej SKMM tamat. :((

Cuba antar SMS : BROADBAND M30 ke 28882. :">


yeke..bulan lps aku renew mcm biasa bole je..

arulgit
20-01-2013, 10:05 AM
setahun dari tarikh mengaktifkan cek com skmm.
kalau tak puas hati call 1111

setahun je ye..

-RIZUAN-
24-01-2013, 12:00 AM
Perhatian buat pengguna2 tegar selkom skmm:)

kepada yang dah guna cukup setahun dengan langganan bulanan rm25(1gig) maka bersedialah tambah lagi rm25 =(rm50)untuk memastikan kad skmm anda berjalan seperti biasa.tiada lagi rm25 untuk anda yg dh setahun pakai.

Antara simptom2
-anda topup rm25/rm30 seperti biasa tiada sebarang sms akan anda terima.wajib masuk rm50 terus untuk terima sms dan langkah sperti biasa lepas itu
-bila duit ada rm50 baru anda akan terima sms sama mcm zaman anda topup rm25 tu

pakej yg diberi untuk rm50/month
= 1.5gig

jadi tak payah call2 centre buat abis kredit jer.ikut je langkah ni kalau tak percaya:)..percayalah..hehe


sekian dari saya............

boyz371
24-01-2013, 12:05 AM
Perhatian buat pengguna2 tegar selkom skmm:)

kepada yang dah guna cukup setahun dengan langganan bulanan rm25(1gig) maka bersedialah tambah lagi rm25 =(rm50)untuk memastikan kad skmm anda berjalan seperti biasa.tiada lagi rm25 untuk anda yg dh setahun pakai.

Antara simptom2
-anda topup rm25/rm30 seperti biasa tiada sebarang sms akan anda terima.wajib masuk rm50 terus untuk terima sms dan langkah sperti biasa lepas itu
-bila duit ada rm50 baru anda akan terima sms sama mcm zaman anda topup rm25 tu

pakej yg diberi untuk rm50/month
= 1.5gig

jadi tak payah call2 centre buat abis kredit jer.ikut je langkah ni kalau tak percaya:)..percayalah..hehe


sekian dari saya............

aku dah pakai bape lama ntah ni
camne nak check ea?

-RIZUAN-
24-01-2013, 12:06 AM
aku dah pakai bape lama ntah ni
camne nak check ea?

sampai masa kalau topup rm25 tapi mcm tkder respon tu standby je la:p:p:p

boyz371
24-01-2013, 12:07 AM
sampai masa kalau topup rm25 tapi mcm tkder respon tu standby je la:p:p:p

speed sama ke rm50 tu
ke sama je?

-RIZUAN-
24-01-2013, 12:16 AM
speed sama ke rm50 tu
ke sama je?

lebih kurang jer..kalau speed tk mengong bukan celcom namanya:)):))
tapi malam ni mmg dia bagi tau awal2 masalah teknikal/upgred..aku call tadi

http://www.speedtest.net/result/2456945224.png

boyz371
24-01-2013, 12:19 AM
lebih kurang jer..kalau speed tk mengong bukan celcom namanya:)):))
tapi malam ni mmg dia bagi tau awal2 masalah teknikal/upgred..aku call tadi

http://www.speedtest.net/result/2456945224.png

patut la speed tak lebih 1mbps dari petang tadi

TengkuHaadi
24-01-2013, 12:50 AM
Perhatian buat pengguna2 tegar selkom skmm:)

kepada yang dah guna cukup setahun dengan langganan bulanan rm25(1gig) maka bersedialah tambah lagi rm25 =(rm50)untuk memastikan kad skmm anda berjalan seperti biasa.tiada lagi rm25 untuk anda yg dh setahun pakai.

Antara simptom2
-anda topup rm25/rm30 seperti biasa tiada sebarang sms akan anda terima.wajib masuk rm50 terus untuk terima sms dan langkah sperti biasa lepas itu
-bila duit ada rm50 baru anda akan terima sms sama mcm zaman anda topup rm25 tu

pakej yg diberi untuk rm50/month
= 1.5gig

jadi tak payah call2 centre buat abis kredit jer.ikut je langkah ni kalau tak percaya:)..percayalah..hehe


sekian dari saya............

Kalu dah takleh guna yg RM 25, tukar yg Broadband M30 plak camni? Ke kene topup RM 50 gak?

ratusanRM
24-01-2013, 06:15 AM
ni kira pakej mn lak.apa mksd genap stahun tamat.aku punya start bln 6/12 hr tu.so, akan tmat 6/13 ke?

Pakej mana den tak pasti. Yang konpom memang kena bayar bulanan RM30 dan limit 1.5GB :)cgrock

Lebih kurang macam tu lah. Genap setahun dari tarikh activate, skmm dah tak boleh langgan. :((

yeke..bulan lps aku renew mcm biasa bole je..

Belum genap setahun lagi tu :">

ratusanRM
24-01-2013, 06:18 AM
Perhatian buat pengguna2 tegar selkom skmm:)

kepada yang dah guna cukup setahun dengan langganan bulanan rm25(1gig) maka bersedialah tambah lagi rm25 =(rm50)untuk memastikan kad skmm anda berjalan seperti biasa.tiada lagi rm25 untuk anda yg dh setahun pakai.

Antara simptom2
-anda topup rm25/rm30 seperti biasa tiada sebarang sms akan anda terima.wajib masuk rm50 terus untuk terima sms dan langkah sperti biasa lepas itu
-bila duit ada rm50 baru anda akan terima sms sama mcm zaman anda topup rm25 tu

pakej yg diberi untuk rm50/month
= 1.5gig

jadi tak payah call2 centre buat abis kredit jer.ikut je langkah ni kalau tak percaya:)..percayalah..hehe


sekian dari saya............

Apesal tak baca update mengenai BROADBAND M30 :o~X(

Rugi kalau aktifkan Broadband Monthly RM50 ~X(

Cuba rujuk post saya mengenai BROADBAND M30. Tak percaya? Percayalah.... :)):))

Sekarang bila SMS BROADBAND M30 dah jadi allocated 1.5 GB :o

kemolok
24-01-2013, 07:17 AM
Semalam aku try buat ni :

Taip broadband m30 send kepada 28882

Maka dapatlah 1.5 gig dengan nilai rm30 sahaja..

Simkad skmm...

ratusanRM
24-01-2013, 03:16 PM
Semalam aku try buat ni :

Taip broadband m30 send kepada 28882

Maka dapatlah 1.5 gig dengan nilai rm30 sahaja..

Simkad skmm...

Tahniah, anda pengguna bijak :)cgrock

F1z33
25-01-2013, 01:48 AM
Tahniah, anda pengguna bijak :)cgrock

Sim Skmm aku dah tak leh guna lepas setahun (Baru 3hari lepas top up)
Disebabkan takleh guna aku amik weekly RM18 ( dlm hati nak habiskan kredit dan buang kad ):D:D
Tak tau plak psal Broadband M30 ni:((:((:((

Boleh lagi tak sim aku ni subcribe Broadband M30 ni..:(:(:(

qba437
25-01-2013, 01:49 AM
kene reload kalu macam nih..hehe

ratusanRM
25-01-2013, 07:51 AM
Sim Skmm aku dah tak leh guna lepas setahun (Baru 3hari lepas top up)
Disebabkan takleh guna aku amik weekly RM18 ( dlm hati nak habiskan kredit dan buang kad ):D:D
Tak tau plak psal Broadband M30 ni:((:((:((

Boleh lagi tak sim aku ni subcribe Broadband M30 ni..:(:(:(

Apa lagi, boleh cuba lepas tamat tempoh 1 minggu.

Rasanya macam boleh sebab ada rakan sepejabat yang guna SKMM mula-mula subscribe broadband daily kemudian subscribe BROADBAND M30 ok je :)cgrock

azmie82
25-01-2013, 08:06 AM
Apa lagi, boleh cuba lepas tamat tempoh 1 minggu.

Rasanya macam boleh sebab ada rakan sepejabat yang guna SKMM mula-mula subscribe broadband daily kemudian subscribe BROADBAND M30 ok je :)cgrock

oooo.mknanya masih mrh lg la kita dpt yer wlupun dh tamat sethun

ratusanRM
25-01-2013, 08:13 AM
oooo.mknanya masih mrh lg la kita dpt yer wlupun dh tamat sethun

Ya, memang murah walau dah tak boleh subscribe Broadband SKMM :)cgrock

Macam saya, hanya menggunakan DATA plan. Tak perlu cari simkad lain selepas tamat tempoh setahun pakej SKMM.

Mula-mula subscribe allocated 0.3GB. Terkini allocated 1.5GB :o:)cgrock

azmie82
25-01-2013, 08:20 AM
Ya, memang murah walau dah tak boleh subscribe Broadband SKMM :)cgrock

Macam saya, hanya menggunakan DATA plan. Tak perlu cari simkad lain selepas tamat tempoh setahun pakej SKMM.

Mula-mula subscribe allocated 0.3GB. Terkini allocated 1.5GB :o:)cgrock

ok bro.tq for info.rs cm nk tamatkan je aku punya bb clcm yg rm48 ni.skrg bini pkai yg 48 tu

imahara
27-01-2013, 08:41 PM
saye punye pon dah x leh gune. sorry the package is no longer available huhuhuh nnt nak try yg m30 2 jadi ke tak harap2 jadi la

ratusanRM
27-01-2013, 09:03 PM
saye punye pon dah x leh gune. sorry the package is no longer available huhuhuh nnt nak try yg m30 2 jadi ke tak harap2 jadi la

Kalau simkad masih tak terminate, ada harapan :)cgrock

nika
27-01-2013, 09:04 PM
korang langganla sahaja streamyx sudah tentu unlimited..

boyz371
27-01-2013, 09:08 PM
Aku dah berapa bulan pakai ni
tkot lak

boyz371
27-01-2013, 09:09 PM
Aku dah berapa bulan pakai ni
tkot lak

ratusanRM
27-01-2013, 09:11 PM
Aku dah berapa bulan pakai ni
tkot lak

Tunggu je sampai dapat sms this package is no longer available :D

korang langganla sahaja streamyx sudah tentu unlimited..

Streamyx tak portable :">

nika
27-01-2013, 10:17 PM
Tunggu je sampai dapat sms this package is no longer available :D



Streamyx tak portable :">
oh nak internet dalam tab, smart phone dsb nya?ha ni susah sikit
kalau dekat luar,takat nak masuk2 forum, aku ada langgan
monthly maxis prepaid maxis saja..aku dengar cerita vpn
untuk android macam ada, tapi tak pernah test

ratusanRM
27-01-2013, 10:24 PM
oh nak internet dalam tab, smart phone dsb nya?ha ni susah sikit
kalau dekat luar,takat nak masuk2 forum, aku ada langgan
monthly maxis prepaid maxis saja..aku dengar cerita vpn
untuk android macam ada, tapi tak pernah test

Celcom SKMM ni ramai yang guna untuk smartphone & tab. :">

HP mahal kalau takde internet ibarat guna nokia lampu suluh je :)):))

imahara
27-01-2013, 10:27 PM
Kalau simkad masih tak terminate, ada harapan :)cgrock

nnt aku test tq bro :)cgrock

imahara
27-01-2013, 10:29 PM
Celcom SKMM ni ramai yang guna untuk smartphone & tab. :">

HP mahal kalau takde internet ibarat guna nokia lampu suluh je :)):))

betol2 kalo xde tenet apelh gnenye hp canggih

nika
27-01-2013, 10:37 PM
Celcom SKMM ni ramai yang guna untuk smartphone & tab. :">

HP mahal kalau takde internet ibarat guna nokia lampu suluh je :)):))

haha ..ye sangat betul :)paid

cloneaid
29-01-2013, 12:49 AM
rupanya dah ada orang yg langgan pakej M30 & dapat kuota 1.5gb..sebab sebelum ni tau kuota cuma 300mb je..dah memang rezeki la bila aku pun dpt kuota 1.5gb..cuma nak tau berapa ramai orang yang langgan M30 ni untuk beberapa bulan & dapat kuota 1.5gb? kalau selamanya macam ni tak payah la nak risau pasal beli simkad lain..

boyz371
29-01-2013, 12:53 AM
rupanya dah ada orang yg langgan pakej M30 & dapat kuota 1.5gb..sebab sebelum ni tau kuota cuma 300mb je..dah memang rezeki la bila aku pun dpt kuota 1.5gb..cuma nak tau berapa ramai orang yang langgan M30 ni untuk beberapa bulan & dapat kuota 1.5gb? kalau selamanya macam ni tak payah la nak risau pasal beli simkad lain..

taip m30 hantar ke 28882 ke bro?

cloneaid
29-01-2013, 12:55 AM
taip m30 hantar ke 28882 ke bro?

taip BROADBAND M30 hantar ke 28882..

boyz371
29-01-2013, 12:57 AM
taip BROADBAND M30 hantar ke 28882..

tq bos
nak cuba bila dah takleh langgan rm25 t :)cgrock

kemolok
29-01-2013, 01:01 AM
smlm aku buat, broadband m30 send pada 28882, dia bagi 0.5 gig jer...hampeh tul....
sebelum tu buatkan member punye simkad, dia dapat 1.5gig pulak..
mendidih tol......

boyz371
29-01-2013, 01:04 AM
smlm aku buat, broadband m30 send pada 28882, dia bagi 0.5 gig jer...hampeh tul....
sebelum tu buatkan member punye simkad, dia dapat 1.5gig pulak..
mendidih tol......

tak call tanya celcom ke?

F1z33
30-01-2013, 04:15 PM
Broadband m30 ni berapa quota standard dia bg?? Pakai vpn boleh bypass x quota tu??
Baru jer td try langgan M30 ni lepas skmm da x boleh guna...

F1z33
30-01-2013, 04:16 PM
Broadband m30 ni berapa quota standard dia bg?? Pakai vpn boleh bypass x quota tu??
Baru jer td try langgan M30 ni lepas skmm da x boleh guna...

F1z33
30-01-2013, 04:23 PM
Yeaahhh...baru je check td dpt 1.5gb utk broadband M30...kelajuan pun boleh tahan 1mb-1.4mb berbanding skmm 384kbps:)cgrock:)cgrock:)cgrock

F1z33
30-01-2013, 04:27 PM
smlm aku buat, broadband m30 send pada 28882, dia bagi 0.5 gig jer...hampeh tul....
sebelum tu buatkan member punye simkad, dia dapat 1.5gig pulak..
mendidih tol......

Bro da berapa kali langgan M30 tu?? Mgkn langganan kali pertama jer kot dpt 1.5gb..
Teman pn baru 1st time langgan M30 dpt 1.5gb

adamdaniel81
30-01-2013, 04:31 PM
m30 dpt 1.5gb tu utk pakej promosi instanet utk kali pertama subs. jer. utk yg 2nd subs. nnt, mmg kena bayar rm50.

xcaya? nnt cuba la next m0nth :))

TengkuHaadi
30-01-2013, 07:58 PM
m30 dpt 1.5gb tu utk pakej promosi instanet utk kali pertama subs. jer. utk yg 2nd subs. nnt, mmg kena bayar rm50.

xcaya? nnt cuba la next m0nth :))

Hampehh, sebulan je ke? Baik beli sim kad Celcom SKMM baru or simkad Celcom 1M.

ratusanRM
30-01-2013, 11:45 PM
m30 dpt 1.5gb tu utk pakej promosi instanet utk kali pertama subs. jer. utk yg 2nd subs. nnt, mmg kena bayar rm50.

xcaya? nnt cuba la next m0nth :))

1st month den subscribe dapat 0.3 GB. 2nd month 1.5GB. Tunggu den subcribe bulan ke-3 lepas pakej SKMM tamat. :))

-RIZUAN-
31-01-2013, 03:09 PM
nak tanya skit...gmbr dibawah 1 malaysia punya ke
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/391264_10200638950841376_1075122747_n.jpg

kotanegeri
31-01-2013, 04:32 PM
aah..1m la tu..mane dpt tu..nk minx tlg beli blh?

||||||
03-02-2013, 03:18 PM
hampes sungguh.. aku punya skmm dah takbley renew subscription! :((

pastu bile cube m30 sampai laaaaa ni dia kata "please try again later" :mad::mad::(scam:(scam

ratusanRM
04-02-2013, 01:10 PM
Hari ni sepatutnya dah expired broadband. Tapi masih macam biasa je, boleh surfing :)cgrock

ratusanRM
05-02-2013, 07:39 AM
UPDATE 5 Februari 2013 :D

Hari ini saya subscribe BROADBAND M30 untuk bulan kedua. Dapat allocated 1.5GB lagi.:)cgrock:)cgrock


Berbaloi-baloi

bob76
05-02-2013, 07:44 AM
hampes sungguh.. aku punya skmm dah takbley renew subscription! :((

pastu bile cube m30 sampai laaaaa ni dia kata "please try again later" :mad::mad::(scam:(scam

skmm ada expiry ke?? berapa lama ye?? kira kalau kita pakai celcom skmm ni, satu hari nanti mmg tak boleh nak renew lagi ke?? :-?

Camner nak tau bila dia expired ye??:-?

ratusanRM
05-02-2013, 09:35 AM
skmm ada expiry ke?? berapa lama ye?? kira kalau kita pakai celcom skmm ni, satu hari nanti mmg tak boleh nak renew lagi ke?? :-?

Camner nak tau bila dia expired ye??:-?

SKMM akan tamat bila dah genap 1 tahun langganan dari tarikh asal diaktifkan #:-S

ratusanRM
05-02-2013, 09:36 AM
hampes sungguh.. aku punya skmm dah takbley renew subscription! :((

pastu bile cube m30 sampai laaaaa ni dia kata "please try again later" :mad::mad::(scam:(scam

Taip BROADBAND M30 dan antar ke 28882. Dah dapat ke belum? :-?

||||||
05-02-2013, 08:18 PM
Taip BROADBAND M30 dan antar ke 28882. Dah dapat ke belum? :-?

Percubaan hari kedua baru lepas.. :p

Server upgrade ke apa tah le :))

ratusanRM
05-02-2013, 10:26 PM
Percubaan hari kedua baru lepas.. :p

Server upgrade ke apa tah le :))

Kesimpulan, teruskan mengguna simkad celcom SKMM. Memang berbaloi. RM30 allocated 1.5GB mana nak dapat? :)):))

||||||
06-02-2013, 06:12 PM
Kesimpulan, teruskan mengguna simkad celcom SKMM. Memang berbaloi. RM30 allocated 1.5GB mana nak dapat? :)):))

Harini separuh hari tak dapat connect celcom..

Sekarang bile dah dapat, server 183.xxx semua pun cam slowwwww je.. rasanya cam celcom tengah menutup lubang je.. :-?

epah_7
07-02-2013, 08:43 PM
https://getsatisfaction.com/celcom/topics/gagal_melanggan_broadband_skmm

bace komen dr pihak celcom sendiri

ratusanRM
07-02-2013, 10:00 PM
https://getsatisfaction.com/celcom/topics/gagal_melanggan_broadband_skmm

bace komen dr pihak celcom sendiri

Memang dah konpom SKMM tamat lepas setahun langganan :D:D

bob76
08-02-2013, 11:33 AM
SKMM akan tamat bila dah genap 1 tahun langganan dari tarikh asal diaktifkan #:-S

oh ye ke??? tq....

bob76
08-02-2013, 11:34 AM
camner nak check bila tarikh kita activate ye??

ratusanRM
09-02-2013, 10:02 AM
camner nak check bila tarikh kita activate ye??

Cuba call 1111 :">:D

||||||
09-02-2013, 10:24 AM
Memang dah konpom SKMM tamat lepas setahun langganan :D:D

yup.. semalam satu lagi SKMM aku dah genap setahun... :(

imahara
09-02-2013, 10:49 AM
Taip BROADBAND M30 dan antar ke 28882. Dah dapat ke belum? :-?

aku dah cube yg nie dan berjaye gne sim skmm. tq

ratusanRM
09-02-2013, 03:05 PM
aku dah cube yg nie dan berjaye gne sim skmm. tq

Pastikan berbaloi guna simkad SKMM yang telah dibeli :">

bob76
10-02-2013, 11:56 AM
Pastikan berbaloi guna simkad SKMM yang telah dibeli :">

yg m30 tu dapat quota 1.5g sekali je ek?? selak2 kat depan macam ada org post camtuh...tak paham aku...kira kalau skmm dah expired nanti, what is the best, cheapest :"> , plan/simkad yg boleh kita guna??:-?

TengkuHaadi
10-02-2013, 12:11 PM
Pastikan berbaloi guna simkad SKMM yang telah dibeli :">

tt, ni kot Celcom nak bagitau Celcom SKMM dah nak expired.

Name:
Number: 2888
Content:
You have 30 DAYS Grace Period left.Kindly reload to continue enjoying DataOnly services &benefits.Please ignore this message if you have reloaded.
Time: 10/02/2013 03:32:21

ninask
16-02-2013, 11:41 PM
TT bertuah, saya dapat subscribe M30 dapat 1.5GB first time je. 2nd time reload, tak dapekkkkkk dah 1.5GB

hasnolfaizal
09-03-2013, 10:55 PM
Salam tuan/puan semua..

Saya punya Celcom SKMM baru pakai 3 bulan.. Baru tadi topup RM30.00 untuk renew subscription Broadband SKMM..
Hantar Broadband SKMM ke 28882, ok dia balas suruh send Broadband Yes ke 28882 dan Rm25.00 akan ditolak.. Masalahnyer bila send jer.celcom balas sms macam ni cf data can only buy lite, basic, advance, pro.. hu hu hu.. Dah cuba dalam 5,6 kali.. sama jer.. Apa masalah dia ni????

hasnolfaizal
10-03-2013, 09:42 AM
Bump.. Hu hu

hasnolfaizal
10-03-2013, 10:03 AM
Masalah dah selesai.. Saya subscribe celcom plan yang RM30.00. Ini bermakna 'Celcom SKMM' dah tak ado lagi, hanya tinggal sejarah jer lah.. Hu hu

ujangno
10-03-2013, 10:05 AM
ye lah..baru teringin nak pakai tapi bila baca rasa takut kena tipu

ratusanRM
10-03-2013, 11:35 AM
yg m30 tu dapat quota 1.5g sekali je ek?? selak2 kat depan macam ada org post camtuh...tak paham aku...kira kalau skmm dah expired nanti, what is the best, cheapest :"> , plan/simkad yg boleh kita guna??:-?

TT bertuah, saya dapat subscribe M30 dapat 1.5GB first time je. 2nd time reload, tak dapekkkkkk dah 1.5GB

Den dah topup guna pakej BROADBAND M30 ni masuk bulan ke-4 :)cgrock


Limit masih 1.5GB sebulan, tiada perubahan :">

kopi_tariq
10-03-2013, 11:51 AM
Salam tuan/puan semua..

Saya punya Celcom SKMM baru pakai 3 bulan.. Baru tadi topup RM30.00 untuk renew subscription Broadband SKMM..
Hantar Broadband SKMM ke 28882, ok dia balas suruh send Broadband Yes ke 28882 dan Rm25.00 akan ditolak.. Masalahnyer bila send jer.celcom balas sms macam ni cf data can only buy lite, basic, advance, pro.. hu hu hu.. Dah cuba dalam 5,6 kali.. sama jer.. Apa masalah dia ni????

member sy pn kena mcmni..ada sesapa otai selkom skmm yg tau pasal ni..tulunnn.

TengkuHaadi
12-03-2013, 02:49 PM
Naper Vol Status aku kelmarin dah sampai 1.2g. Hari ni check jadi 0g plak? :-?

aiwa
14-03-2013, 05:12 AM
byk masalah rupanya celcom rm25 ni..nasib baik xbeli agi...ingat nk sambar 1..skg pakai maxis rm25 ok je..nk reload pon senang pakai internet je..buat sdiri..xyah nk atar center..:):):)

302
14-03-2013, 12:28 PM
Kesimpulan, teruskan mengguna simkad celcom SKMM. Memang berbaloi. RM30 allocated 1.5GB mana nak dapat? :)):))

bestnye, area umah den line celkom x bape stabil :mad:

302
14-03-2013, 12:30 PM
mmg btul selepas pki 2 bulan speed mcm siput lambat..tp td dah tambah 500mb (rm10 jer) dah laju skrg..caranya korang kena ada kredit dlm sim tu..taip broadband vol send ke 22188...and than ikut arahan seterusnya

umobile rm 10 1 gb tp tok 3 ari jela :p

zairol
12-08-2013, 07:57 AM
Salam sume,

Nak tanya saya yg pernah hadapi. Lepas setaun guna celcom skmm ni, then reload n nak subcribce skmm pakage dah takde dlm sms tu, yg ada normal pakej. Any advise please.

ratusanRM
12-08-2013, 10:26 AM
Salam sume,

Nak tanya saya yg pernah hadapi. Lepas setaun guna celcom skmm ni, then reload n nak subcribce skmm pakage dah takde dlm sms tu, yg ada normal pakej. Any advise please.

Dah cukup setahun pakej SKMM tamat, tukar subscribe BROADBAND M30. :D:D

asasindino
12-08-2013, 10:28 AM
Dah cukup setahun pakej SKMM tamat, tukar subscribe BROADBAND M30. :D:D

dapat ke? yang saya punya nie siap x dapat reload dan line pun hilang selepas setahun

zairol
13-08-2013, 04:42 PM
Dah cukup setahun pakej SKMM tamat, tukar subscribe BROADBAND M30. :D:D

Time kasih bro. Alhamdulillah berjaya walau pakej 30 n no more rm25.
Ikut suka je nak tukar2 celcom ni

zairol
13-08-2013, 04:42 PM
dapat ke? yang saya punya nie siap x dapat reload dan line pun hilang selepas setahun

Alhamdulillah berjaya bro pakej 30 tu

aidiryatim
14-08-2013, 12:25 PM
speed max eskmm skrg 3.6mbps ka?

epah_7
20-09-2013, 09:11 AM
rasenye SKMM nie dah berkubur.. RM25 hny valid utk setahun...

saga merah
20-09-2013, 02:34 PM
i love celcom skmm..haha

mocca_83
02-10-2013, 09:42 PM
Celcom reborn ada prob ke? dah berhari2 slow giler sampai nak load page pun tak boleh.

saga merah
03-10-2013, 01:43 AM
Celcom reborn ada prob ke? dah berhari2 slow giler sampai nak load page pun tak boleh.

celcom upgrade 4g kt tempat bro kot..

mocca_83
04-10-2013, 09:38 PM
celcom upgrade 4g kt tempat bro kot..

sampai bila nak siap? semalam call celcom dia kata line saya memang slow. dah tukaq setting dpt ip cantik baru laju. tapi hari nih jadi slow balik. dah tak larat disconnect-connect pun.

btw bro kalau dapat ip cantik, ada cara tak kite set ja modem pakai ip tuh?

farhansz
05-10-2013, 08:21 PM
slm,

sape nak celcom skmm, bole PM :)


tq.

zuljaalaa
24-08-2014, 01:27 PM
apsal dah 2 bulan saya guna celcom skmm free? hairan betul lah

dah expired pun masih boleh guna Internet..
ada orang alami masalah macam ni ke?

BOCEH
24-08-2014, 02:53 PM
dia kesian kat tuan tu

vadder
24-08-2014, 02:57 PM
apsal dah 2 bulan saya guna celcom skmm free? hairan betul lah

dah expired pun masih boleh guna Internet..
ada orang alami masalah macam ni ke?

adakah itu menjadi masalah kepada anda?

tomie
24-08-2014, 02:58 PM
adakah itu menjadi masalah kepada anda?

senang je nak kasi hilang masalah tu
call je ghosbuster.... :))

GOLDEN TOUCH
24-08-2014, 03:05 PM
apsal dah 2 bulan saya guna celcom skmm free? hairan betul lah

dah expired pun masih boleh guna Internet..
ada orang alami masalah macam ni ke?

jangan lupa topup bagi hidup tarikh. kang menyesal:)):))

vadder
24-08-2014, 03:22 PM
senang je nak kasi hilang masalah tu
call je ghosbuster.... :))

bagi nombor tepon ngan nama tuan punya nombor pn xpe..aku tolong reportkn masalah ni kt celcom centre...:)):))

saga merah
24-08-2014, 03:24 PM
apsal dah 2 bulan saya guna celcom skmm free? hairan betul lah

dah expired pun masih boleh guna Internet..
ada orang alami masalah macam ni ke?

timbul masalah ke?
kalau ada masalah bagi la simcard tue pada aku :))

zuljaalaa
24-08-2014, 03:27 PM
jangan lupa topup bagi hidup tarikh. kang menyesal:)):))

topup rm5 je boleh kan?

BOCEH
24-08-2014, 03:31 PM
steady c skmm.. terbaik. ambe ada 2 keping....telah jadi pontianak.

Shadowmacx
24-08-2014, 03:50 PM
same jugak, tak ble langgan dud, ade ke care penyelesaian die

GOLDEN TOUCH
24-08-2014, 03:55 PM
topup rm5 je boleh kan?

boleh je bro sebelum tempoh ehsan 50 hari berakhir :)paid

Shadowmacx
07-09-2014, 01:16 AM
Kalau aku pegi center upgrade sim nim jadi 4g, ghost die hilang dop dud http://w3.tbd.my/images/smilies/memes/meme4.gif

penjejak_komik
07-09-2014, 07:03 AM
topup rm5 je boleh kan?


buat extend setahun jer senang. tayah nk pening2 topup tiap2 bulan

GOLDEN TOUCH
07-09-2014, 09:34 AM
Kalau aku pegi center upgrade sim nim jadi 4g, ghost die hilang dop dud http://w3.tbd.my/images/smilies/memes/meme4.gif

hilang lah dud. sebab nanti sistem dia reset balik jadi asal dud :D

GOLDEN TOUCH
07-09-2014, 09:38 AM
buat extend setahun jer senang. tayah nk pening2 topup tiap2 bulan

simkad skmm, instanet dan broadband plan data only tak boleh buat call mana boleh langgan setahun dud :)

kalau xpax, xpax24, sox, uox, blue, xman dan 1malaysia boleh lah dud :D

al5911
07-09-2014, 09:42 AM
Dolu2 aku ada 3 sim ni...sekrg tiga2 dah meninggal dud selepas aku x bg mkn selama 50 hari berturut2...dud.

BOCEH
07-09-2014, 09:59 AM
Dolu2 aku ada 3 sim ni...sekrg tiga2 dah meninggal dud selepas aku x bg mkn selama 50 hari berturut2...dud.

rugi tu bos

al5911
07-09-2014, 10:12 AM
rugi tu bos

Yeke dud? Nak buek camno,yg pergi takkan kembali...:(

Sim ni best atau sim semalaysia lg best ye :-?

BOCEH
07-09-2014, 10:21 AM
Yeke dud? Nak buek camno,yg pergi takkan kembali...:(

Sim ni best atau sim semalaysia lg best ye :-?

sim ni speed power. cim kalah gii.. mujoq saya jamu hantu ni cukup :)cgrock:)cgrock

pcbase
07-09-2014, 11:06 AM
skmm 'pek jalur lebar komputer sekolah 1 malaysia' baru punya ada jual lagi ke ?

skmm reborn @ istanet tu sama ke ?

Openboxvvip
07-09-2014, 11:51 PM
Apa masalahnya??

Openboxvvip
07-09-2014, 11:52 PM
Tlonggggggggggggg

BOCEH
08-09-2014, 01:34 AM
nak tolong apa tu bos

penjejak_komik
08-09-2014, 07:59 AM
simkad skmm, instanet dan broadband plan data only tak boleh buat call mana boleh langgan setahun dud :)

kalau xpax, xpax24, sox, uox, blue, xman dan 1malaysia boleh lah dud :D


alamak, lupa la pula dud padahal dulu pernah pkai instanet jugak hehe

GOLDEN TOUCH
24-10-2014, 09:14 AM
http://i.imgbox.com/LTjqN21x.jpg

connected tapi takde internet camne tu? lepas dapat mesej tulisan pelik pelik dari celcom terus tak boleh connect. kuota banyak lagi baru guna tak sampai 500 mb, ada lagi baki kuota 300 mb. aku langgan internet plan 2 minggu RM20 kuota 800 mb. pelan baharu yang celcom buat sempena pelancaran pelan baharu IOX (internet of x). servis kurang memuaskan. ini pun berinternet guna wifi sumber internet celcom juga ok je. Hampeh betul la!!! ingatkan line problem tapi tak pun! saje je ni nak bagi orang bengang!!!

ratusanRM
24-10-2014, 09:37 AM
SKMM yang jadi M30 pun dah takde dah :((:((


Skrg jadi pakej RM38 =2GB ;)

afshaman
24-10-2014, 09:53 AM
SKMM yang jadi M30 pun dah takde dah :((:((


Skrg jadi pakej RM38 =2GB ;)

tapi tetap takleh call kan?

TT
24-10-2014, 09:54 AM
SKMM yang jadi M30 pun dah takde dah :((:((


Skrg jadi pakej RM38 =2GB ;)

lg cun 2gb rm38

ratusanRM
24-10-2014, 10:05 AM
lg cun 2gb rm38

Tapi tak pasti lepas abis quota kena "pay per use" atau tidak #:-S

chubby87
24-10-2014, 10:09 AM
http://i.imgbox.com/LTjqN21x.jpg

connected tapi takde internet camne tu? lepas dapat mesej tulisan pelik pelik dari celcom terus tak boleh connect. kuota banyak lagi baru guna tak sampai 500 mb, ada lagi baki kuota 300 mb. aku langgan internet plan 2 minggu RM20 kuota 800 mb. pelan baharu yang celcom buat sempena pelancaran pelan baharu IOX (internet of x). servis kurang memuaskan. ini pun berinternet guna wifi sumber internet celcom juga ok je. Hampeh betul la!!! ingatkan line problem tapi tak pun! saje je ni nak bagi orang bengang!!!

try connect gune proxy ultrasurf/tor.

Trazo
26-10-2014, 05:56 AM
tgh2 syok2 lyn.. trus diskonek.. bai2 lah instanet.. maaf! plan anda telah dbrhentikan.. pelan2 la cri kastemer