PDA

View Full Version : Koperasi Pemodalan Felda (KPF) Masuk Bursa Saham


Pages : 1 2 [3] 4

apa2jeler
13-05-2012, 12:17 PM
tawaran khas untuk bumiputra dh ditutup 4hb/5.fgvh offer $4.65/saham.dan nk open cds pun mudah,modal 10 hinggit je(x masuk mkn mnm or duit petrol ar)

ahbond
13-05-2012, 09:11 PM
yang penting ada bahagian walau sikit

best best....dapat gak tempias...:D

AARCEMARA
16-05-2012, 09:42 AM
tawaran khas untuk bumiputra dh ditutup 4hb/5.fgvh offer $4.65/saham.dan nk open cds pun mudah,modal 10 hinggit je(x masuk mkn mnm or duit petrol ar)

keadaan ekonomi tak menentu sekarang ni, pasaran saham nampak merudum disebabkan krisis di greece. fgvh akan diapungkan tak lama lagi, ada apa2 impact tak ?:-?

razdi
20-05-2012, 09:12 AM
bila agak2 mesy agung utk bagi div kpf ni thn ni

drnumberuntung
20-05-2012, 09:18 PM
ujung bln 5 agaknya...durian runtuh lagi kepada org2 felda & pelabur2 kpf.. sy gembira sbb mampu jadi tukang tengok jer

limbong
20-05-2012, 09:38 PM
cpt la announce leh joli sakan

kenyang perut
20-05-2012, 09:56 PM
dividen 18% pada tahun ni.. selamat bergembira wahai para pelabur sekalian.. t.kasih

razdi
21-05-2012, 10:02 AM
woww..jika beto 18% kan bagus.hehe..harap2 lah kan

twisterz
21-05-2012, 12:50 PM
woww..jika beto 18% kan bagus.hehe..harap2 lah kan

aku rasa 20% la bro..ni baru durian runtuh..

FGVH listing ni timing mcm tak ok je...Facebook listed pun first day pun tak naik.....alahai greece oh greece...sendiri mau ingat la..

razdi
22-05-2012, 05:57 PM
kayolah kalau 20% tu

katani17
23-05-2012, 08:44 AM
aku rasa 20% la bro..ni baru durian runtuh..

FGVH listing ni timing mcm tak ok je...Facebook listed pun first day pun tak naik.....alahai greece oh greece...sendiri mau ingat la..

facebook memula premium jap jadi 42 dollar pastu baru drop semula harga asal 38 dollar.

tjbumi
23-05-2012, 08:56 AM
31.00 -3.03 (-8.90%)
After Hours: 30.50 -0.50 (-1.61%)
May 22, 7:59PM EDT
NASDAQ real-time data - Disclaimer
Currency in USD

facebook nyer price mungkin tak akan bertahan lama.... harap2 FGVH boleh le....

Harga kaunter MSM felda sekarang:
5202 MSM 5.150

katani17
23-05-2012, 09:18 AM
31.00 -3.03 (-8.90%)
After Hours: 30.50 -0.50 (-1.61%)
May 22, 7:59PM EDT
NASDAQ real-time data - Disclaimer
Currency in USD

facebook nyer price mungkin tak akan bertahan lama.... harap2 FGVH boleh le....

Harga kaunter MSM felda sekarang:
5202 MSM 5.150

Betul. Dulu MSM lisitng rege 3.38

tjbumi
23-05-2012, 09:22 AM
Betul. Dulu MSM lisitng rege 3.38

Tu le. Harap2 rega FGVH tu jadi cam MSM gak. Time nak listing tu market kena good, baru rega mencanak naik. Kalau tak mesti statik... lagi parah kalau naik jap, pastu terus turun.... :((

twisterz
31-05-2012, 10:47 PM
Latest info...20 jun baru announce dividen..jangkaan above 15%..

drnumberuntung
01-06-2012, 08:53 AM
Latest info...20 jun baru announce dividen..jangkaan above 15%..

wah beruntungnya pelabur kpf..sy tumpang tengok pelabur dpt dividen lebih dari 15%..tahniah semua...

KPF2 tak de cerita ke.. nak tahu juga.. almaklum lah kerja saya selalu bank in cash caruman oleh boss dan pegawai saya masuk kpf & kpf2 nih.. tuh yg tau sedikit sebanyak

drnumberuntung
01-06-2012, 03:06 PM
klu bagi cam nih ok gak.. 12% div + 5% bunus + 3% bonus khas = 20%

katani17
01-06-2012, 04:01 PM
klu bagi cam nih ok gak.. 12% div + 5% bunus + 3% bonus khas = 20%

kalo mcm tue bagus gak

highway
01-06-2012, 11:49 PM
bile masuk bulan 6 je thread ni mkin panassss :)

tjbumi
02-06-2012, 07:49 AM
Belum confirm lagi kan percentage tu.... tapi harap2 dapat le lebih 15% tahun ni...

mytrade
03-06-2012, 02:28 AM
peneroka untung berganda....dividen KPF (hasil 51% dalam Felda HOldings) + 37% SPV dalam FVGH.....

piki
03-06-2012, 04:22 PM
#:-S#:-S#:-S#:-Sx ptut myusah kn peneroka.....

limbong
09-06-2012, 12:19 PM
klau 20% mmg aku belikan bapak aku iphone4s.....hahahha

katani17
10-06-2012, 07:51 AM
klau 20% mmg aku belikan bapak aku iphone4s.....hahahha

hrap dividen masuk awai dlm akaun tahun nie

razdi
10-06-2012, 03:57 PM
biasa bulan brapa yer masuk akaun?maklumlah aku baru tahun lepas join kpf.ni div tahun pertama lah.hehe..

AARCEMARA
11-06-2012, 10:44 AM
klau 20% mmg aku belikan bapak aku iphone4s.....hahahha

anak bapak macam ni lah... hehehe

limbong
11-06-2012, 08:22 PM
bln 7 biasa dpt

katani17
12-06-2012, 09:55 AM
anak bapak macam ni lah... hehehe

next AGM 20hb Jun nie. Pasni meriah semula thread nie.

twisterz
12-06-2012, 12:39 PM
next AGM 20hb Jun nie. Pasni meriah semula thread nie.

as per org DALAM, thn ni agak meriah "dividen" kpf..tungguuuu....yg ni ok kalo nak tunggu..

tp iraq dinar..dh naik berjanggut den tunggu....

AARCEMARA
12-06-2012, 02:56 PM
next AGM 20hb Jun nie. Pasni meriah semula thread nie.

insyaAllah tn katani, harap2 rezeki kita lebat tahun ni.
amin

katani17
12-06-2012, 10:25 PM
as per org DALAM, thn ni agak meriah "dividen" kpf..tungguuuu....yg ni ok kalo nak tunggu..

tp iraq dinar..dh naik berjanggut den tunggu....

bkn seme pelaburan masyuk ada gak melebur :">

ahbond
13-06-2012, 02:16 AM
bkn seme pelaburan masyuk ada gak melebur :">

samalah kita..hahaha:D

limbong
13-06-2012, 08:12 PM
brape agak2..xkan xde khabar angin

hattaz
15-06-2012, 10:17 PM
Tuan2,
saya dah register KPF.
soalannya, macam mana cara nak buat deposit/tambahan unit dengan kadar segera?
Boleh buat online tak?

terima kasih.

tjbumi
17-06-2012, 08:06 AM
Tuan2,
saya dah register KPF.
soalannya, macam mana cara nak buat deposit/tambahan unit dengan kadar segera?
Boleh buat online tak?

terima kasih.

Pastikan anda dah ada no KPF sendiri. Then, dapatkan no akaun Maybank KPF (Boleh call KPF atau check dalam website KPF). Bank in duit dalam akaun tu. Dapatkan slip bank-in tu. Gie pejabat KPF jalan Semarak, KL. Isi borang, hantar & tunggu sekejap. Dalam 10-20 min (tgk orang ramai ke tak), sijil dah siap. Ambik & boleh blah.... cepat....:D

melmelmel
20-06-2012, 11:11 AM
salam..tumpang tanye...betulke kalau join kpf ni tahun pertama tak dapat faedah interest?? saye bru msuk

AARCEMARA
20-06-2012, 11:48 AM
salam..tumpang tanye...betulke kalau join kpf ni tahun pertama tak dapat faedah interest?? saye bru msuk

dapat sebab tahun kewangan berakhir bulan december. kalu sedara invest tahun lepas sebelum december, tuan akan dapat dividen prorate bergantung berapa lama tuan dah invest. bayarab dividen biasanya bulan july

ejan_
20-06-2012, 12:09 PM
brapa dividen 2012? harini declare kan?

aliQue
20-06-2012, 12:13 PM
Khemah dah naik dah kat Anjung FELDA tu. Tunggu berita baik je

wangmasuk
20-06-2012, 12:23 PM
Khemah dah naik dah kat Anjung FELDA tu. Tunggu berita baik je

Sapa pengerusi baru KPF sekarang...

rie72usa
20-06-2012, 12:26 PM
sape2 dapat info dividen + bonus brape, tolong la update kat sini...

katani17
20-06-2012, 12:28 PM
sape2 dapat info dividen + bonus brape, tolong la update kat sini...

orang kaya singgah tanya dividen jer

katani17
20-06-2012, 12:28 PM
Khemah dah naik dah kat Anjung FELDA tu. Tunggu berita baik je

start dah mesyuarat tue

twisterz
20-06-2012, 12:44 PM
start dah mesyuarat tue

15% - tak mungkin
16% - maybe
17% - maybe
18% - maybe
19% - maybe
20% - CONFIRMED..hahaha

tangan den dh gatal ni...

28/6 ni - lagi gatal..

katani17
20-06-2012, 01:03 PM
15% - tak mungkin
16% - maybe
17% - maybe
18% - maybe
19% - maybe
20% - CONFIRMED..hahaha

tangan den dh gatal ni...

28/6 ni - lagi gatal..

nie tarikh kahwin baru ker :eek:

highway
20-06-2012, 01:10 PM
dividen thn 2011=18%. Alhamdulillah...

drnumberuntung
20-06-2012, 01:16 PM
yup betul tuh.. jap tadi member update .. 2011 punya 18%

moujen
20-06-2012, 01:25 PM
utk ahli keluarga felda saja ni...

ejan_
20-06-2012, 01:41 PM
Yup, 18%. Waiting official approval..

twisterz
20-06-2012, 01:50 PM
Yup, 18%. Waiting official approval..

10% + 8%...

10% masuk terus acc

8% labur balik kpf..boleh buat surat utk masuk acc terus..dlm masa sebulan lg..

waktong.UMOFX
20-06-2012, 01:55 PM
betul ke 18%?

amin...ada le share kat sini skit :D

katani17
20-06-2012, 01:56 PM
10% + 8%...

10% masuk terus acc

8% labur balik kpf..boleh buat surat utk masuk acc terus..dlm masa sebulan lg..

peraturan baru ker? Dulu x pyah buat2 surat pun

rie72usa
20-06-2012, 02:36 PM
betul ke 18%?

amin...ada le share kat sini skit :D

betul ke ni 18%...alhamdulillah..

rie72usa
20-06-2012, 02:37 PM
orang kaya singgah tanya dividen jer

alamak!!! orang kaya????...kaya hutang ada laa...

tapi apa-apa pun...amin

AARCEMARA
20-06-2012, 02:49 PM
ada ke usul untuk tambah limit pelaburan? walau apa pun,
bersyukur lah kita dengan rezeki yang diberi olehNya.

adam
20-06-2012, 08:45 PM
18%??
Syukur .... yahooooo!:D

ahbond
20-06-2012, 10:32 PM
18% wow...best best..dah leh ambik calkulator...wow

syazacoklat
20-06-2012, 11:11 PM
18% wow...best best..dah leh ambik calkulator...wow

Apa cerita kpf2.... dapat dividen sama ker

AARCEMARA
21-06-2012, 09:43 AM
Apa cerita kpf2.... dapat dividen sama ker

saya pun trtunggu2 juga bila nak keluar cerita pasal kpf2 ni...senyap aje

Dobit127
21-06-2012, 09:59 AM
betukl jangkaan kawan.. tahun 2011 mesti kaw2 dia punya div... 18%...

Tetapi adakah prestasi 2012 akan berulang?... sekurangnya 15%.... Dengan kes FGVH ni.. masih tarik tali lagi... adakah KPF untung atau kerugian tidak menyertai FGVH ni...

Sama2 menantikan.....

ejan_
21-06-2012, 11:03 AM
peraturan baru ker? Dulu x pyah buat2 surat pun

camna prosedur dia? last time masa submit ahli, sy ada tick utk reimburst.. tapi still dapat cheque.. bila duit depan mata, faham2 jerlaa.. :D

limbong
21-06-2012, 11:25 AM
konfirm ke dpt 18% ni...official x kuar lg..bg pencerahan cikit

apistop
21-06-2012, 03:46 PM
ni org kg aku yg pg meeting smlm bgtau mmg 18%...tp selepas ditolak zakat...kita dapat 15.5%

ahbond
21-06-2012, 05:19 PM
http://kpf.felda.net.my/Lists/Buletin/DispForm.aspx?ID=2&RootFolder=%2FLists%2FBuletin&Source=http%3A%2F%2Fkpf.felda.net.my%2FPages%2FKop erasi%2520Permodalan%2520FELDA%2520Malaysia%2520Be rhad.aspx

berita nie kata 18%...

apistop
21-06-2012, 08:27 PM
tula aku pn nek konpius.....tapi yg lagi konpius n bengang,,,dlm meeting tu bgtau..isa samad dpt 400k unit saham fgvh n sabri yakob dpt 500k..

syazacoklat
21-06-2012, 08:29 PM
http://kpf.felda.net.my/Lists/Buletin/DispForm.aspx?ID=2&RootFolder=%2FLists%2FBuletin&Source=http%3A%2F%2Fkpf.felda.net.my%2FPages%2FKop erasi%2520Permodalan%2520FELDA%2520Malaysia%2520Be rhad.aspx

berita nie kata 18%...

TQ bro.... barulah jelas

syazacoklat
21-06-2012, 08:32 PM
tula aku pn nek konpius.....tapi yg lagi konpius n bengang,,,dlm meeting tu bgtau..isa samad dpt 400k unit saham fgvh n sabri yakob dpt 500k..

Kenapa tak bagi peluang pada anak2 peneroka untuk miliki fgvh

AARCEMARA
21-06-2012, 09:26 PM
tula aku pn nek konpius.....tapi yg lagi konpius n bengang,,,dlm meeting tu bgtau..isa samad dpt 400k unit saham fgvh n sabri yakob dpt 500k..

ini yg aku bengang, kata rakyat didahulukan...

apistop
21-06-2012, 09:48 PM
sbb tu kalu ko prasan dlm smggu dua lps...ismail sabri yakob bpk dafi ni ada kuar knyataan backing isa samad psl dia mengecualikan Tan Sri Isa Samad daripada peruntukan Undang-undang Kecil Koperasi Felda.

katani17
21-06-2012, 10:28 PM
http://kpf.felda.net.my/Lists/Buletin/DispForm.aspx?ID=2&RootFolder=%2FLists%2FBuletin&Source=http%3A%2F%2Fkpf.felda.net.my%2FPages%2FKop erasi%2520Permodalan%2520FELDA%2520Malaysia%2520Be rhad.aspx

berita nie kata 18%...

ikut biter tue 2hb julai dapat dividen. Include yang masuk akaun meben ker?

katani17
21-06-2012, 10:30 PM
tula aku pn nek konpius.....tapi yg lagi konpius n bengang,,,dlm meeting tu bgtau..isa samad dpt 400k unit saham fgvh n sabri yakob dpt 500k..

sian kat golongan peneroka dpat 800 unit

limbong
22-06-2012, 11:09 AM
aku mintak ipo miti pun xdpt..hampehh..yg kaya makin kaya la mcm ni...kite anak felda xde keistimewaan pun..

AARCEMARA
22-06-2012, 11:18 AM
aku mintak ipo miti pun xdpt..hampehh..yg kaya makin kaya la mcm ni...kite anak felda xde keistimewaan pun..

saya pun x faham apasal anak peneroka tak diberi keistimewaan utk dpt share, peneroka sendiri pun diberi 800unit, itu pun berhutang dengan bank....depa takut pasai anak peneroka semua dah bijak pandai.

janggut8487
22-06-2012, 11:47 AM
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...

Tak ada selera la ......
Melabur tanpa risiko
HARAMMMMMMMM ......

Setiap perniagaan perlu ada risiko
Entah-entah SCAMM kot
Sorry ye ....

3series
22-06-2012, 12:08 PM
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...

Tak ada selera la ......
Melabur tanpa risiko
HARAMMMMMMMM ......

Setiap perniagaan perlu ada risiko
Entah-entah SCAMM kot
Sorry ye ....
Tulah nasib org melayu nie... selama lama nyer diper*****kan... pukul canang mcm nak mampuih... durian runtuh durian runtuh last skalii dpt ciput jer.

Yg sebenar benar kaya kat sini aku tgk bukan peneroka tapi staff atasan jer... sampai 25 lot dpt share... ape ker jadah nyer...dah lah dpt 2 bln setengah bonus... cuba convert dlm RM brape nilai dia....

Yg peneroka dpt??? kiraan aku total dlm RM 16 ribu jer (duit + keuntungan saham 800 unit-klu share naik RM1 dan jual dlm 1 bulan).Dah lah kena gadai tanah... Staff kena gadai ape???

Yg lagi best anak dpt ape??? so fikir fikir sebelum pukul canang dan percaya geng geng Haram Jadah nie....

razdi
22-06-2012, 01:37 PM
durian runtuh tp 800 unit jer?hehe..rakyat didahulukan bangsawan DIUTAMAKAN.hehe

razdi
22-06-2012, 01:39 PM
anak-anak peneroka lagi kasihan, langsung xdipandang dlm perbahagian saham fgvh.

limbong
22-06-2012, 04:40 PM
sepatutnya miti n felda bg 1 portion khas utk kite...apapun ak syukur gak sbb kpf bg dvden besa berbanding thn2 lepas

limbong
22-06-2012, 04:41 PM
try korang bace dr link ni...
http://www.gayapeneroka.blogspot.com/2012/06/kita-tolak-fgv-dan-kpf-dari.html

adam
22-06-2012, 09:29 PM
Saham felda ni dah macam cerita 3 ABDUL. Tuan loyar IS dapat 20%+++.

razdi
23-06-2012, 09:55 AM
betul ke kpf tahun ni dapat 18%?dh lepas zakat dapat kat kita 15.5% ke?
sapa-sapa dapat confirm benda ni.

limbong
23-06-2012, 10:10 AM
tgk kt website kpf..da declare 18%

razdi
23-06-2012, 03:45 PM
wow..hampir2 sama dengan bank rakyat tu.rezeki kita lah tu.hehe..

tokeyindex
25-06-2012, 07:53 PM
alhamdullilah...18% tu...mmg kena top-up lagi ler lps nie...

frugaldedi
25-06-2012, 09:03 PM
alhamdullilah...18% tu...mmg kena top-up lagi ler lps nie...

Rezki..Alhamdulillah

katani17
26-06-2012, 02:25 PM
Rezki..Alhamdulillah

bro ahli ker?

p/s pandai bro tambah post ek

tjbumi
27-06-2012, 12:24 PM
Time nak keluar dividen je mesti meriah thread nie.... pepe pun Alhamdulillah le dividen 18% tahun nie...

katani17
27-06-2012, 12:36 PM
Time nak keluar dividen je mesti meriah thread nie.... pepe pun Alhamdulillah le dividen 18% tahun nie...

hari senin dpan kalo sapa dah check m2u dah masuk dividen tlg update

limbong
27-06-2012, 12:41 PM
updated nanti...aku xsabar nk beli nset baru ni

ahbond
27-06-2012, 11:35 PM
hari senin dpan kalo sapa dah check m2u dah masuk dividen tlg update

best best :D

katani17
27-06-2012, 11:38 PM
best best :D

hrap FGV untung besau esok. Nanti akan effect dividen 2012. Dividen 2011 hasil dari msm gak

ahbond
28-06-2012, 12:30 AM
hrap FGV untung besau esok. Nanti akan effect dividen 2012. Dividen 2011 hasil dari msm gak

mengharapkan serupa gak...:D

frugaldedi
28-06-2012, 08:24 AM
Amin...
tak lama lagi kalau KPF jadi bank koperasi kan best :)

AARCEMARA
28-06-2012, 09:51 AM
Amin...
tak lama lagi kalau KPF jadi bank koperasi kan best :)

setuju :)cgrock

lilin
28-06-2012, 04:04 PM
hrap FGV untung besau esok. Nanti akan effect dividen 2012. Dividen 2011 hasil dari msm gak

erm....antara KPF dengan FGV ada sebarang kaitan ke...?
kan FGV telah listing tanpa melibatkan KPF...cam confius plak..

AARCEMARA
28-06-2012, 09:38 PM
erm....antara KPF dengan FGV ada sebarang kaitan ke...?
kan FGV telah listing tanpa melibatkan KPF...cam confius plak..

saya pun confuse...kalau fgvh untung besau, berapa banyak kpf ada kepentingan dlm fgvh? :-?:-?#:-S

repasi
29-06-2012, 03:58 PM
ada ke usul untuk tambah limit pelaburan? walau apa pun,
bersyukur lah kita dengan rezeki yang diberi olehNya.

usul tambah pelaburan tiap2 tahun ada diusulkan...
yang mengusulkan pengurus dan kakitangan bergaji besar la biasanya...kalau tambah limit pelaburan...rasanya dividen kita makin sikit sebab EPS (earning per syer)jadik kecil

repasi
29-06-2012, 04:01 PM
ni org kg aku yg pg meeting smlm bgtau mmg 18%...tp selepas ditolak zakat...kita dapat 15.5%
bukan bro....

18% bersih setelah tolak zakat

repasi
29-06-2012, 04:04 PM
ikut biter tue 2hb julai dapat dividen. Include yang masuk akaun meben ker?ikut berita 2 julai....
Tapi............
Tapi...........
Tapi...........
Lu baca seterusnya gua tulis nanti bro!

repasi
29-06-2012, 04:09 PM
ini yg aku bengang, kata rakyat didahulukan...
JGN BUAT TUDUHAN MELULU BRO...
kalau kita cari maklumat dari pengurus ke atas...kita tau sebabnya...jumlah anak peneroka dengan jumlah saham dalam kpf pon purata tak sampai RM1000.00 seorang...orang melayu dengar jer saham....macam nampak hantu:)takut....
melayu muda ramai yang takut saham sejak ekonomi meleset dulu.:(

azanney
29-06-2012, 04:12 PM
ikut berita 2 julai....
Tapi............
Tapi...........
Tapi...........
Lu baca seterusnya gua tulis nanti bro!

tapi apa bro....:D

repasi
29-06-2012, 04:16 PM
sian kat golongan peneroka dpat 800 unit
cadangan 1 = peneroka dapat 5000 unit saham.durian runtuh rm 10000.00
then...ada peneroka bising sebab tak tahu saham.
cadangan 2= peneroka dapat 3000 unit saham.durian runtuh 12000
THEN...wakil pengurusan setiap wilayah turun bagi penerangan....
ramai peneroka tak ambil semua sebab takut kalau2 rugi....ramai yang ambil 1000 hingga 1500 unit.sekitar 10-20% peneroka di seluruh malaysia tak ambil tawaran saham ni.tu pasal...apabila dipuratakan maka berlakunya CADANGAN 3..
cadangan 3=peneroka dapat 800 unit (berdasarkan purata semua peneroka seluruh malaysia)

repasi
29-06-2012, 04:18 PM
aku mintak ipo miti pun xdpt..hampehh..yg kaya makin kaya la mcm ni...kite anak felda xde keistimewaan pun..
gua pon tak dapat bro...
pintu rezeki lain dibukakan!
tetap syukur nikmat Allah!

repasi
29-06-2012, 04:20 PM
Tulah nasib org melayu nie... selama lama nyer diper*****kan... pukul canang mcm nak mampuih... durian runtuh durian runtuh last skalii dpt ciput jer.

Yg sebenar benar kaya kat sini aku tgk bukan peneroka tapi staff atasan jer... sampai 25 lot dpt share... ape ker jadah nyer...dah lah dpt 2 bln setengah bonus... cuba convert dlm RM brape nilai dia....

Yg peneroka dpt??? kiraan aku total dlm RM 16 ribu jer (duit + keuntungan saham 800 unit-klu share naik RM1 dan jual dlm 1 bulan).Dah lah kena gadai tanah... Staff kena gadai ape???

Yg lagi best anak dpt ape??? so fikir fikir sebelum pukul canang dan percaya geng geng Haram Jadah nie....

nak berpolitik tempat lain la bro!

repasi
29-06-2012, 04:22 PM
sepatutnya miti n felda bg 1 portion khas utk kite...apapun ak syukur gak sbb kpf bg dvden besa berbanding thn2 lepas

tabik lu bro! orang yang bersyukur...
:)

repasi
29-06-2012, 04:28 PM
saya pun confuse...kalau fgvh untung besau, berapa banyak kpf ada kepentingan dlm fgvh? :-?:-?#:-S

kpf tak ikut listing FGVH...
tapi kpf pegang 51% felda holding...
maknanya duit peneroka dalam kpf tak ikut fgv...
pegangan kpf ikut dalam fgv...
penyenaraian fgv tetap ada effect kat kpf
(*** rujuk betul2 carta alir organisasi felda)

repasi
29-06-2012, 04:34 PM
tapi apa bro....:d

jap bro...gua tgh pantau saham ingens gua beli kelmarin kat bskl.
Alhamdulillah sahma ingens lot lain yang gua beli minggu lepas dapat pulangan 30%.dapat la rm 30k.bursa (buy/sell) tutup dalam pukul 4.45 nanti gua feedback balik

repasi
29-06-2012, 05:28 PM
tapi apa bro....:D
mesyuarat kpf hari tu berlangsung lebih 5 jam...
suasana mesyuarat tenang tapi...orang putih kata silence but deadly.
dividen 18%. semua lembaga pengarah dilantik semula kecuali 3 jawatanutama yg atas.maknya dato dzul wahab belum pasti jagi pengerusi.en abidin d saji maybe s/u lagi kot.itu hal gua tak mau campor.gua bukan org dato dzul ke atau proksi isa samad. kita kena pikir pasal business. jangan bila ada orang bangkitkan pasal kesilapan pelaburan kita melenting...ni org isa samad la yg bangkitkan hal ni....tak leh la camtu. bila kita pegang satu satu koperasi...kita mesti tau macam mana nak jana keuntungan. pemikiran kena lebih ke depan dan lebih global. kita kena cepat ambil tindakan kalau ada benda yang tak kena. takkan selama lamanya nak melabur dalam company yg rugi gila gila sebab salah urus tadbir.isu yg dipersoalkan pasal invest dalma SILVERBIRD.( sykt roti high 5) yang kena practice note PN17 dalam bursa. kilang roti rugi lebih 30 juta.kalau kita berniaga nasi lemak ..jual rm1.00 pon boleh untung...ni company besar jual roti lingkup dek salah urus tadbir. banyak company kpf boleh labur...yg ada kaitan dgn kpf macam pentech,supermax dll. kalau payah sangat joint jer skpetro,gas malaysia ker.itu yg ada perwakilan persoalkan.
tamat jer mesyuarat....ada yg usulkan yg dividen tu tak patut dan mesyuarat tak sah. so hasil mesyuarat itu macam hold pasal dividen.
1) mungkin ada mesyuarat lain
2) kalau mesyuarat lain mungkin kita dapat tambahan dividen jadik 19%.
3) sebab perwakilan pertikai...kalau tak salah melabur kat silverbird...maybe boleh bagi dividen 20%.
macam macam la...nama pon mesyuarat.
SO....KALAU MESYUARAT ITU MACAM HOLD......KEMUNGKINAN KITA TAK DAPAT LAGI DIVIDEN PADA 2 JULAI NI.

mytrade
30-06-2012, 04:36 AM
cadangan 1 = peneroka dapat 5000 unit saham.durian runtuh rm 10000.00
then...ada peneroka bising sebab tak tahu saham.
cadangan 2= peneroka dapat 3000 unit saham.durian runtuh 12000
THEN...wakil pengurusan setiap wilayah turun bagi penerangan....
ramai peneroka tak ambil semua sebab takut kalau2 rugi....ramai yang ambil 1000 hingga 1500 unit.sekitar 10-20% peneroka di seluruh malaysia tak ambil tawaran saham ni.tu pasal...apabila dipuratakan maka berlakunya CADANGAN 3..
cadangan 3=peneroka dapat 800 unit (berdasarkan purata semua peneroka seluruh malaysia)

org kita takut utk amik risiko utk accept cadangan 1 dn amik cadangan 3 supaya durian runtuh lbh cepat dapat dan byk berbanding amik saham yg nilainya sntiasa volatile..

mytrade
30-06-2012, 04:41 AM
usul tambah pelaburan tiap2 tahun ada diusulkan...
yang mengusulkan pengurus dan kakitangan bergaji besar la biasanya...kalau tambah limit pelaburan...rasanya dividen kita makin sikit sebab EPS (earning per syer)jadik kecil

yup....sbb tu bila ada syarikat buat bonuss issue atau new right share kat bursa , harga akan turun baik sebelum atau slps exdate sebab shareholder jual kerana EPS makin kecik (diluted)...
tp jika modal tmabahan dr right issue dapat meningkatkan pendapatan saham berkali ganda mgkin shareholder akan hold sbb EPS dapat maintain....

macam BR, tmbahan modal thn lepas, maka cabaran utk kekalkan pulangan dividen....jika untung tak bertambah maka EPS akan mengecil...

katani17
02-07-2012, 11:11 AM
yup....sbb tu bila ada syarikat buat bonuss issue atau new right share kat bursa , harga akan turun baik sebelum atau slps exdate sebab shareholder jual kerana EPS makin kecik (diluted)...
tp jika modal tmabahan dr right issue dapat meningkatkan pendapatan saham berkali ganda mgkin shareholder akan hold sbb EPS dapat maintain....

macam BR, tmbahan modal thn lepas, maka cabaran utk kekalkan pulangan dividen....jika untung tak bertambah maka EPS akan mengecil...

dividen dah masuk ke akaun maybank?

drnumberuntung
02-07-2012, 01:16 PM
my boss kata a/c maybank nya blum di kreditkan lagi

limbong
02-07-2012, 01:47 PM
hampa cek xde duit masuk lagi..hampehhh

frugaldedi
02-07-2012, 03:34 PM
Semoga KPF terus maju dan berjaya.

ahbond
03-07-2012, 01:02 AM
Alhamdullilah..dah masuk dividen dlm maybank

apistop
03-07-2012, 02:01 AM
nilai yang bro dapat betul x?..aku pnya knp xcukup..tulis dividen 10%..saya masukkan 30K bulan 2/2011..kalu yg saya paham sy ptt dpt 3K berdasarkan 10% pndahuluan dividen...knp dapat cuma 2.5K je? saya yg salah ke kpf ada salah kira ni?

ahbond
03-07-2012, 02:20 AM
nilai yang bro dapat betul x?..aku pnya knp xcukup..tulis dividen 10%..saya masukkan 30K bulan 2/2011..kalu yg saya paham sy ptt dpt 3K berdasarkan 10% pndahuluan dividen...knp dapat cuma 2.5K je? saya yg salah ke kpf ada salah kira ni?

Salam bro
Dia begini...klu bro masuk bulan 2/2011..maka akan dikira seperti ini...Dividen KPF yang telah diumumkan ini adalah untuk penyata kewangan tahun 2011...

so bro punya adalah 10bulan/12bulan x 10% x 30K = 2499.99

Harap boleh lebih jelas...:">

rie72usa
03-07-2012, 06:39 AM
Alhamdullilah..dah masuk dividen dlm maybank

Alhamdulillah. . . Dah masuk jugak dividen, tkasih Ya Allah. . . .

ahbond
03-07-2012, 11:11 AM
Alhamdulillah. . . Dah masuk jugak dividen, tkasih Ya Allah. . . .

Boleh belanja nie...hehehe :D

highway
03-07-2012, 11:21 AM
tunggu apa lagik???? tukar keter baru la...:">:">:">

AARCEMARA
03-07-2012, 12:28 PM
Alhamdulillah, saya punya div pun dah masuk, rezeki dari Allah.

katani17
03-07-2012, 01:01 PM
Alhamdulillah, saya punya div pun dah masuk, rezeki dari Allah.

masyuk belaka kawan2 hari nie

katani17
03-07-2012, 01:04 PM
Alhamdullilah..dah masuk dividen dlm maybank

open table lar bro

twisterz
03-07-2012, 05:40 PM
open table lar bro

INFO Kpf2...maybe 15%..org dlm ckp..

razdi
03-07-2012, 06:33 PM
anak gen ke-3 bawah 18 tahun xboleh buka akaun kpf ke

frugaldedi
03-07-2012, 11:23 PM
Alhamdulilliah.
Dividen sudah masuk.Semua orang senang hati :)

drnumberuntung
04-07-2012, 04:28 AM
alhamdulillah.. ada la sikit habuan utk aku yg berhempas pulas uruskan kpf boss aku.

anakemas
04-07-2012, 02:39 PM
INFO Kpf2...maybe 15%..org dlm ckp..

Kayo warga felda.....:D:D

AARCEMARA
04-07-2012, 04:14 PM
Kayo warga felda.....:D:D

harap kpf2 menjadi kenyataan...memberi pulangan 15% dah cukup bagus.

:):)

ejan_
04-07-2012, 05:01 PM
selalunya aku dpt cheque.. padahal masa submit dah mintak re-invest.. dan lagi no acct maybank pun dah bagi tp still dapat cheque..

ada sesapa buleh bantu kenapa jadik camni? almaklum bila dapat cheque tu amik masa skit baru sampai kat tangan.. dia gi antar kat pejabat felda kampung...

razdi
04-07-2012, 07:12 PM
salam semua, nak bertanya jika dah ada kpf, boleh ke nk buka kpf 2 lagi?

razdi
04-07-2012, 07:13 PM
bila dividen kpf 2 keluar?

mutiara_biru
04-07-2012, 08:33 PM
anak gen ke-3 bawah 18 tahun xboleh buka akaun kpf ke

syarat utk menjadi anggota - 18 thn ke atas

mutiara_biru
04-07-2012, 08:42 PM
salam semua, nak bertanya jika dah ada kpf, boleh ke nk buka kpf 2 lagi?

boleh (utk yg bukan pengganti peneroka samada yg tinggal di dalam atau di luar rancangan)

katani17
04-07-2012, 10:28 PM
harap kpf2 menjadi kenyataan...memberi pulangan 15% dah cukup bagus.

:):)

kat web pun boleh check bp dividen yang dapat utk 2011

ahbond
04-07-2012, 11:41 PM
kat web pun boleh check bp dividen yang dapat utk 2011

Bro..dividen kpf atau kpf2...:D

AARCEMARA
05-07-2012, 10:01 AM
Bro..dividen kpf atau kpf2...:D

kpf2 tak ada website pun...tak ada news langsung. ada sesiapa rakan cg yg tahu ke?:-?

razdi
05-07-2012, 01:36 PM
8% lagi div bila yer dibayar?

ahbond
06-07-2012, 01:22 AM
8% lagi div bila yer dibayar?

september...

razdi
06-07-2012, 07:48 AM
kenapa yer aku punya div xmasuk lagi kat akaun maybank?dulu masa apply kpf pilihan bank in terus ke akaun.ada sapa-sapa tahu masalah ini tak?ni baru div pertama.hehe..

razdi
06-07-2012, 08:12 AM
september ni berduit pulak lah yer.hehe

frugaldedi
06-07-2012, 09:24 AM
Dividen 2 kali bayar...Julai 10%...bakinya September 8%

seindahmawar
06-07-2012, 09:56 AM
salam.perlukan pencerahan.saya ingin minta tunjuk ajar tuan tuan,

saya berumur 25thn.kalau ikut keurunan.kira saya lapis ke 3 peneroka.boleh tak saya nak masuk koperasi felda.kalau boleh mcm mana nak buat.berapa paling sikit leh.wife saya boleh masuk gak ke.

ahbond
06-07-2012, 12:50 PM
kenapa yer aku punya div xmasuk lagi kat akaun maybank?dulu masa apply kpf pilihan bank in terus ke akaun.ada sapa-sapa tahu masalah ini tak?ni baru div pertama.hehe..

Bro call KPF HQ...bagitahu no ahli gan masalah...
no kat laman sesawang kpf...
bye n salam :D

rie72usa
09-07-2012, 08:13 AM
salam.perlukan pencerahan.saya ingin minta tunjuk ajar tuan tuan,

saya berumur 25thn.kalau ikut keurunan.kira saya lapis ke 3 peneroka.boleh tak saya nak masuk koperasi felda.kalau boleh mcm mana nak buat.berapa paling sikit leh.wife saya boleh masuk gak ke.

Boleh bro, anak dan cucu peneroka boleh buka acc kpf2, call hq atau berhubung dgn pej felda yg atok bro tgal

razdi
09-07-2012, 04:25 PM
Bro call KPF HQ...bagitahu no ahli gan masalah...
no kat laman sesawang kpf...
bye n salam :D

dah settle.rupanya kena pegi ambil pejabat coz xupdate akaun bank.hehe..tq bro

razdi
10-07-2012, 11:04 PM
td pegi pejabat felda ambil div, penuh dgn pakcik-pakcik pakat-pakat ambil div. semua muka hepi jer..tp parahnya menunggu.nasib baik dh bg akaun untuk dimasukkan terus div akan datang.hehe..xpayahlh den nak beratur lagi.

katani17
10-07-2012, 11:32 PM
td pegi pejabat felda ambil div, penuh dgn pakcik-pakcik pakat-pakat ambil div. semua muka hepi jer..tp parahnya menunggu.nasib baik dh bg akaun untuk dimasukkan terus div akan datang.hehe..xpayahlh den nak beratur lagi.

xpe. Penantian yang berbaloi

razdi
11-07-2012, 09:37 PM
18%. jika buat loan 100k lepas tu humban kat kpf dapat 18k/tahun. banyak tu kan

frugaldedi
11-07-2012, 10:11 PM
18%. jika buat loan 100k lepas tu humban kat kpf dapat 18k/tahun. banyak tu kan
Yer bro..memang banyak.itu kalau rm100k..kalau rm250k dah berapa?...rm45k...banyak tu..

razdi
16-07-2012, 04:38 PM
ada x kwn2 kt cni buat per loan campak kt kpf?mcm mana pengalaman buat mcm tu

razdi
18-07-2012, 11:43 PM
semua geng xhabis shopping lg ker?

frugaldedi
18-07-2012, 11:45 PM
Tak pasti pulak..

razdi
18-07-2012, 11:57 PM
biasalah lepas dapat div senyap semua..nanti dkt2 nak dapat bonus meriah balik kot kat sini.hehe

adam
19-07-2012, 11:19 PM
biasalah lepas dapat div senyap semua..nanti dkt2 nak dapat bonus meriah balik kot kat sini.hehe

Bila bonus? :eek:

frugaldedi
20-07-2012, 11:31 AM
Biasa ler tu..Bonus bulan september..baki 8%

rie72usa
20-07-2012, 10:45 PM
ada x kwn2 kt cni buat per loan campak kt kpf?mcm mana pengalaman buat mcm tu

Kalau kerja k'jaan untung arr klau buat personal loan bab interest dlm 5% je sethn, dan perlu div minima dlm 12% setahun utk byar instalment setahun.

Klau div cam tahun ni dah untung 6% arrr

rie72usa
20-07-2012, 10:52 PM
Cthnya loan 100k, bayaran bulanan dlm rm980 @ rm11,600 setahun

dividen minimum dperlukan adalah 12% = rm12,000. Jd kat situ pun dah untung rm400,

Lum kira balance 6% lg tu, untungnya rm6,000 + rm400, tahun ni berbaki rm6,400. Moga mmbantu

rie72usa
20-07-2012, 10:56 PM
Klau dlu lg untung, buat PL 100k pastu buat overdraf asb, duit overdraf masuk kpf,

Total dpt, asb 100k + kpf 100k. . . . . .ini yg sy dah buat

Byar loan bih kurang rm1350 / month

adamms
20-07-2012, 10:58 PM
harap2 dividen KPF tetap mantap walau pun setelah penyenaraian FGVH kat bursa malaysia.

frugaldedi
22-07-2012, 12:31 AM
harap2 dividen KPF tetap mantap walau pun setelah penyenaraian FGVH kat bursa malaysia.

Yer Tuan.Itu juga doa dari saya :)

tjbumi
22-07-2012, 07:28 AM
Tul ke sekarang ni kalau kita tambah saham KPF, dia orang tak keluarkan sijil lagi... so camne dengan pelaburan tambahan tu yea. Ada guna buku ke.... try call KPF hari jumaat lepas tapi takde plak orang angkat.... semua sibuk sebab nak posa kot.....

razdi
22-07-2012, 01:18 PM
Tul ke sekarang ni kalau kita tambah saham KPF, dia orang tak keluarkan sijil lagi... so camne dengan pelaburan tambahan tu yea. Ada guna buku ke.... try call KPF hari jumaat lepas tapi takde plak orang angkat.... semua sibuk sebab nak posa kot.....

skrg kan suma guna internet dh.boleh semak terus kat ctu..
pelaburan tambahan mcm mana tu?

razdi
22-07-2012, 10:37 PM
ada tak sapa-sapa yg dh buka kpf 2?adakah prosedur dia sama dgn kpf?

razdi
23-07-2012, 08:01 AM
salam,ada kawan saya tanya boleh buka lagi x akaun kpf?

frugaldedi
23-07-2012, 09:30 PM
ada tak sapa-sapa yg dh buka kpf 2?adakah prosedur dia sama dgn kpf?

Yer Tuan..apa cerita KPF 2 yer?

razdi
23-07-2012, 09:58 PM
ntahlah kpf 2 xada berita pon.web pon xada lagi.menyusahkan sapa1 yg nak join

razdi
23-07-2012, 09:58 PM
salam,ada kawan saya tanya boleh buka lagi x akaun kpf?

couchcorp
24-07-2012, 12:39 AM
salam,ada kawan saya tanya boleh buka lagi x akaun kpf?

bleh..baru je buka

ahbond
24-07-2012, 12:53 AM
bleh..baru je buka

Dah boleh invest bebanyak nie....insyallah boleh dapat 5 bulan dividen untuk tahun kewangan 2012...:D

razdi
24-07-2012, 04:42 AM
bleh..baru je buka

yer..okey,nanti sy bgtau kawan tu.ingat dh tutup dah

razdi
24-07-2012, 07:54 PM
kawan2 yg belum buka akaun bolehlh join kn.sama2 kayooo

frugaldedi
25-07-2012, 03:29 AM
Salam tuan2..Macam mana nak buka KPF2..Tq :)
selamat berpuasa.

razdi
25-07-2012, 06:00 AM
buka jer kpf 1. ke dah melimpah ruah?

razdi
28-07-2012, 09:07 AM
nak tanya korang jika nak buka kpf boleh x terus hantar borang ke HQ tanpa buat pengesahan dgn pengurus felda?

katani17
28-07-2012, 09:50 PM
nak tanya korang jika nak buka kpf boleh x terus hantar borang ke HQ tanpa buat pengesahan dgn pengurus felda?

Utk borang mmg kena dpat pengesahan pengurus felda. Lpas tue terus hantar sendiri ke pej kpf. Tue utk sahkan mmg kita anak felda

frugaldedi
28-07-2012, 11:35 PM
Berungtungnya anak2 Felda.

razdi
01-08-2012, 02:53 AM
Berungtungnya anak2 Felda.

beruntung?tp malangnya ramai anak-anak felda xtahu pon pasal kpf ni..kawan2 ramai lg bila tnya kpf diorng jawab apa tu kpf!!hehe..

frugaldedi
07-08-2012, 01:03 AM
Itulah..ramai orang di luar sana dok mencari-cari koperasi yang bagi pulangan tinggi. Rugilah jika anak-anak Felda tidak ambil kesempatan untuk melabur dalam KPF.

Mystycque
08-08-2012, 12:18 PM
tu la..untung arwah bapak aku masuk felda..skng semua adik beradik tengah berusaha memenuhkan kpf masing2...

KIOS
08-08-2012, 12:24 PM
kpf 2 bape % ye?

razdi
08-08-2012, 01:12 PM
% kpf 2 belum ada berita lagi..PERHATIAN bonus kpf sudah boleh chech kat website.hehe

KIOS
08-08-2012, 02:37 PM
% kpf 2 belum ada berita lagi..PERHATIAN bonus kpf sudah boleh chech kat website.hehe

8%... Alhamdulillah.

boleh semak penyata anda di http://kpf.felda.net.my/penyata/Pages/default.aspx


:)paid:)paid:)paid

razdi
08-08-2012, 11:57 PM
bonus selepas raya.hehe

ahbond
09-08-2012, 01:01 AM
tunggu bonus KPF gan dividen ASW2020...best best

frugaldedi
09-08-2012, 11:38 PM
Alhamdulillah :)

katani17
10-08-2012, 12:17 AM
tunggu bonus KPF gan dividen ASW2020...best best

orang lepas raya sengkek. Bro lepas raya masyuk :)paid

waktong.UMOFX
10-08-2012, 12:24 AM
napa aku cek bonus ada 2010 je ye?

xda pon untuk 2011

limbong
10-08-2012, 01:26 AM
sama la aku...

ahbond
10-08-2012, 04:14 AM
napa aku cek bonus ada 2010 je ye?

xda pon untuk 2011

Biasa awal bulan sembilan...bonus dibayar...harap2...awal lagi baik...ehehehe :">

ahbond
10-08-2012, 04:15 AM
orang lepas raya sengkek. Bro lepas raya masyuk :)paid

Gaji org pencen bro...:">

AARCEMARA
13-08-2012, 12:52 PM
sama la aku...

saya punya pun sama aje tahun 2010:(:(

razdi
13-08-2012, 10:10 PM
sy check aritu jer dapat..tp skrg xdapat plk.pelik!!

frugaldedi
14-08-2012, 03:09 AM
saya punya pun sama aje tahun 2010:(:(
Bulan september baru masuk.InsyaAllah :)

ahbond
15-08-2012, 12:43 AM
Bulan september baru masuk.InsyaAllah :)

Best best...ASW2020 gan bonus KPF bulan 9...wow :D

razdi
16-08-2012, 09:48 AM
selamat hari raya kpd semua kawan2 cg.hati-hati balik kampung..

AARCEMARA
16-08-2012, 11:53 AM
Best best...ASW2020 gan bonus KPF bulan 9...wow :D

insyaallah nanti sama2 kita menuai hasil semaian kita.
selamat hari raya maaf zahir batin kpd semua rakan2 cg berhati2 dijalanraya semasa memandu semoga semuanya selamat.

tjbumi
18-08-2012, 06:52 AM
Selamat Hari Raya untuk semua warga KPF dalam CG ni.... tunggu bonus KPF bulan Sept ni.... ahaks...

razdi
20-08-2012, 09:07 AM
Best best...ASW2020 gan bonus KPF bulan 9...wow :D

ASW 2020?mcm mana dgn div yg tu..saya tahu ASB jer.hehe

ahbond
20-08-2012, 12:25 PM
ASW 2020?mcm mana dgn div yg tu..saya tahu ASB jer.hehe

Sama juga...Unit Amanah terbitan PNB...sejarah dividen
1997-10.10%
1998-9.80%
1999-8.20% +2.00%(millenium dividen)
2000-8.80%
2001-7.25%
2002-7.25%
2003-6.60%
2004-7.00%
2005-7.10%
2006-6.80%
2007-8.00%
2008-7.00%
2009-6.30%
2010-6.35%
2011-6.50%

terbaik adalah ASB..penuhkan dulu quota ASB mengikut kaedah tersendiri...terbaik..:D

ahbond
20-08-2012, 12:26 PM
Selamat Hari Raya untuk semua warga KPF dalam CG ni.... tunggu bonus KPF bulan Sept ni.... ahaks...

Penyata bonus dah leh check..cuma duit bonus belum transfer...hehehe...:D

frugaldedi
23-08-2012, 05:29 AM
terima kasih tuan.

limbong
26-08-2012, 02:27 AM
rase2 bile bole masuk bonus ni...raya ni abis duit..huhuhuh

frugaldedi
28-08-2012, 07:45 PM
rase2 bile bole masuk bonus ni...raya ni abis duit..huhuhuh

Bulan September ni :)

razdi
29-08-2012, 09:46 PM
mggu depan bulan sep..harap2 dapat bonus awal bulan mcm div

AARCEMARA
30-08-2012, 11:00 AM
mggu depan bulan sep..harap2 dapat bonus awal bulan mcm div

insyaAllah tak lari gunung dikejar.:D:D

frugaldedi
30-08-2012, 10:36 PM
insyaAllah tak lari gunung dikejar.:D:D
Gunung-ganang dan bukit yang berbukau..hehehe..tak lama lagi tu :)

limbong
02-09-2012, 08:30 AM
da september ni

frugaldedi
02-09-2012, 08:41 AM
da september ni
Tak lama lagi tu :)

tjbumi
03-09-2012, 07:48 AM
Lum masuk lagi pagi ni....

razdi
03-09-2012, 04:27 PM
jika dh masuk inform kt sini yea

razdi
04-09-2012, 09:26 AM
xada ke bank yg tawarkan loan untuk KPF nie mcm loan ASb?

Mystycque
04-09-2012, 10:10 AM
kena buat personal loan la..

KIOS
04-09-2012, 02:32 PM
bonus tak masuk lagi... :(

frugaldedi
04-09-2012, 03:53 PM
[QUOTE=KIOS;14384736]bonus tak masuk lagi... :([/QUOTE

TQ for the info

rie72usa
05-09-2012, 09:29 PM
alhamdulillah...

bonus dah masuk hari ini jam 2100...

ahbond
05-09-2012, 11:46 PM
alhamdulillah...

bonus dah masuk hari ini jam 2100...

Alhamdullilah..den pun baru jer check..dah masuk
boleh topup kat ASW atau ASB anak nie...wow best best :D

chehamdan
06-09-2012, 02:29 PM
bump for tt

adam
06-09-2012, 02:33 PM
Bonos masuk semalam
:) :) senyum tak pelu kata apa2?

tjbumi
07-09-2012, 09:00 AM
Alhamdulillah... confirmed dah masuk....

frugaldedi
07-09-2012, 04:08 PM
Alhamdulillah....dan terima kasih jugak kepada KPF :)

jaketworld
09-09-2012, 02:11 PM
Alhamdullilah..den pun baru jer check..dah masuk
boleh topup kat ASW atau ASB anak nie...wow best best :D

tahniah...:)paid:)paid

razdi
09-09-2012, 07:24 PM
bonus dh masukk..bolehlah topup kt kpf separuh..belanja separuh.hehe

JEMPOL
09-09-2012, 10:52 PM
bonus dh masukk..bolehlah topup kt kpf separuh..belanja separuh.hehe

Alhamdulillah, menunggu cek. bilalah aku nak beri no account kat KPF..ternyata siggy aku betul, KPF masyuk, gold tengah nak mencanak dan bonus Amway every 15 haribulan..:D:D

JEMPOL
15-09-2012, 11:19 PM
Alhamdulillah, menunggu cek. bilalah aku nak beri no account kat KPF..ternyata siggy aku betul, KPF masyuk, gold tengah nak mencanak dan bonus Amway every 15 haribulan..:D:D

Alhamdulillah, sudah masyuk..boleh beli silver yg tengah nak menaik hinnga Decemberni...

asyrafzahardin
16-09-2012, 08:57 PM
Salam,
saya berminat utk join KPF,
masih available atau saya terlambat?
adakah ia terbuka kepada public?

razdi
17-09-2012, 09:33 PM
Salam,
saya berminat utk join KPF,
masih available atau saya terlambat?
adakah ia terbuka kepada public?

boleh join lg..untuk anak2 peneroka dan staf felda sahaja.cucu peneroka pon boleh!1cepat join sempat lg ni utk div tahun 2012.

naem86
18-09-2012, 06:30 PM
boleh join lg..untuk anak2 peneroka dan staf felda sahaja.cucu peneroka pon boleh!1cepat join sempat lg ni utk div tahun 2012.

Salam...

Nak tanya, Cucu peneroka pun entitle jugak ke? Sebelum ni pump in atas nama mak je. Kalau cucu pun boleh, hehehe :D ada rujukan x?

razdi
18-09-2012, 09:20 PM
Salam...

Nak tanya, Cucu peneroka pun entitle jugak ke? Sebelum ni pump in atas nama mak je. Kalau cucu pun boleh, hehehe :D ada rujukan x?

setahu selagi keturunan peneroka boleh jer..nak pasti hello kpf

mysticalogy
22-09-2012, 12:57 AM
ada had maksimum ke untuk seorang ahli kpf? dengar2 sekarang da takde had, betul ke?

razdi
22-09-2012, 11:37 PM
ada had maksimum ke untuk seorang ahli kpf? dengar2 sekarang da takde had, betul ke?

max 250k utk satu famili

liver_bird
23-09-2012, 11:13 AM
Klu nak tambah pelaburan mcm ner yer

limbong
23-09-2012, 10:37 PM
bank in kat akaun kpf kt maybank

JEMPOL
26-09-2012, 12:16 PM
aku ada RM30k sekarang.So, dah dekat Oktoberni elok aku masukkan ASB dulu dan bulan DEC masukkan KPF atau terus masuk KPF sahaja.Mohon sesiapa boleh bagi idea and penerangan. TQ

katani17
26-09-2012, 12:28 PM
aku ada RM30k sekarang.So, dah dekat Oktoberni elok aku masukkan ASB dulu dan bulan DEC masukkan KPF atau terus masuk KPF sahaja.Mohon sesiapa boleh bagi idea and penerangan. TQ

Nie contoh pengiraan kasar

masuk asb 30k hari nie 30000x 3/12x 7.5%=562.50

masuk kpf 30k hari nie 30000x 3/12x 15%=1125

JEMPOL
26-09-2012, 12:31 PM
Nie contoh pengiraan kasar

masuk asb 30k hari nie 30000x 3/12x 7.5%=562.50

masuk kpf 30k hari nie 30000x 3/12x 15%=1125

Ohh ye kerr?? aku ingatkan KPF kena solid one year dari January..kalu itu mcm, better masyuk KPF..TQ TQ..

twisterz
26-09-2012, 12:31 PM
Nie contoh pengiraan kasar

masuk asb 30k hari nie 30000x 3/12x 7.5%=562.50

masuk kpf 30k hari nie 30000x 3/12x 15%=1125



kalo kpf ko dpt dividen bln 7 2013...asb dpt terus dpt awal tahun 2013 (ye ke?? sbb aku tak masuk asb..sbb ikut fatwa JAIS)

melmelmel
27-09-2012, 11:20 PM
salam..tumpang tanye. 1 soalan je..

1. saya bru msuk dlm kpf bln januari tahun ni..agak2 nye bile dapat dividen pertame eh..

syazacoklat
28-09-2012, 06:42 AM
salam..tumpang tanye. 1 soalan je..

1. saya bru msuk dlm kpf bln januari tahun ni..agak2 nye bile dapat dividen pertame eh..

dividen bulan 7 2013, bonus bulan 9 2013

razdi
28-09-2012, 01:54 PM
penuhkan kpf jangan teragak-agak buat keputusan.nanti rugiii oooo

limbong
28-09-2012, 04:51 PM
Mintak thun depan dpt dvdn 18% above la...

twisterz
02-10-2012, 07:12 PM
Mintak thun depan dpt dvdn 18% above la...

skit tu..up skit 20%...

AARCEMARA
02-10-2012, 08:20 PM
skit tu..up skit 20%...

yessss aku stuju dgn twisterz..:D:D

sp00f3r
02-10-2012, 08:22 PM
kalau naik lebih pun tak pe.. hehe :)cgrock

mytrade
03-10-2012, 09:55 PM
kelmarin first time aku pergi pejabat KPF kat Semarak sbb nak pastikan akaun wife aku aktif sejak dapat no ahli tahun lepas so permulaan just masukkan Rm100 jer.tu pun masuk on spot kat maybank kat wisma felda sebelah tu..Lagi baki Rm249900 sedang diusahakan.harap2 sempat la entitle dividen untuk Nov dan Dis ni.
Tambah pula ada peringatan klu akakun register tp tk masukkan minimum Rm100 akaun akan dibatalkan.

Aku rasa tkder masalah untuk KPF 20% tahun depan klu bussiness ok dan terus catat untung.
FYI wife aku mmg generasi ketiga yang tulen peneroka.Sebab mak dan ayah dia mmg anak peneroka.cuma aku je org luar klu tak anak dah jadi generasi keempat tulen peneroka.

syazacoklat
04-10-2012, 04:54 AM
kelmarin first time aku pergi pejabat KPF kat Semarak sbb nak pastikan akaun wife aku aktif sejak dapat no ahli tahun lepas so permulaan just masukkan Rm100 jer.tu pun masuk on spot kat maybank kat wisma felda sebelah tu..Lagi baki Rm249900 sedang diusahakan.harap2 sempat la entitle dividen untuk Nov dan Dis ni.
Tambah pula ada peringatan klu akakun register tp tk masukkan minimum Rm100 akaun akan dibatalkan.

Aku rasa tkder masalah untuk KPF 20% tahun depan klu bussiness ok dan terus catat untung.
FYI wife aku mmg generasi ketiga yang tulen peneroka.Sebab mak dan ayah dia mmg anak peneroka.cuma aku je org luar klu tak anak dah jadi generasi keempat tulen peneroka.

ada tanya perkmbgn kpf2 k bro....

AARCEMARA
04-10-2012, 12:18 PM
saya pun tertunggu2 apa news kpf2, sejak dilancarkan langsung x dengar berita. bila calll dia ckp belum meeting...meeting apa pulak lagi dah setahun lebih.....

syazacoklat
04-10-2012, 12:35 PM
saya pun tertunggu2 apa news kpf2, sejak dilancarkan langsung x dengar berita. bila calll dia ckp belum meeting...meeting apa pulak lagi dah setahun lebih.....

bro... kalo ddk dekat KL blh pergi opis KPF... terus tanya perkembangan kpf2 tu kan, saya pon selalu tel. cuma dapt ckp dengan kerani nya aje, srh tunggu tp sampai bila no. keahlian pon saya blm dpt lg... maslhnya saya ddk kat sbah nak p tanya kpf2 kena naik belon.

twisterz
04-10-2012, 09:57 PM
bro... kalo ddk dekat KL blh pergi opis KPF... terus tanya perkembangan kpf2 tu kan, saya pon selalu tel. cuma dapt ckp dengan kerani nya aje, srh tunggu tp sampai bila no. keahlian pon saya blm dpt lg... maslhnya saya ddk kat sbah nak p tanya kpf2 kena naik belon.

bln lepas p hq..staf counter pun tak tau info kpf2..diorg ckp pas agm ni baru decide nk bg div utk kpf2..so baik korang penuhkan kpf dulu..kpf2 just masuk minimum je utk cukup syarat..luckily aku dh dpt kpf2 last yr..tu pun masuk 2rat je...

mytrade
04-10-2012, 11:39 PM
ada tanya perkmbgn kpf2 k bro....

tkder tanya la..sbb tgh rushing...tu pun tergerak hati singgah sbb on d way lalu Jln Tun Razak..:D