PDA

View Full Version : Ibu Mertua Bela Pelesit


fazarudin
20-11-2011, 06:58 AM
Aku ni kan taknak percaya benda-benda ni semua dan memang tak sangka betul bila dapat tahu ibu mertua ( ibu tiri bini ) aku ni bela pelesit.

Ini bukan fitnah ! memang real berlaku terhadap diri aku sendiri.

Selepas raya haji yg lepas , aku singgah bermalam dekat rumah mertua.Malam tu aku tak dapat tidur dari pukul 12 malam sampai pukul 6 pagi, aku rasa sakit dibahagian perut dan seluruh badan.

Aku ingatkan mungkin penat drive dari pantai timur.

Aku turun ke bawah untuk pergi toilet - masa nak buka lampu dapur , aku rasa macam ada " sesuatu " melintas disebelah kiri aku.Masa tu , bulu roma meremang.

Keesokan harinya, isteri aku call ayah aku dan citer pasal kejadian malam sebelumnya.

Aku dapat call dari ayah aku masa tengahari - ayah aku dah jumpa jiran sebelah ( pakcik ni memang terer bab perubatan ghaib ni ) , dia kata ada sesuatu yang kurang baik dekat rumah mertua.Pakcik tu tengok - rumah tu kelam , kotor dan ada pelesit dalam rumah.

Pakcik tu muntah sebab tgk keadaan rumah yang busuk. Menurut pakcik tu , amalan kotor ibu mertua aku ni masa dok memasak. ( korang faham2lah , amalan kotor camni).

Masa dok berubat tu , pelesit tu datang dan marah pakcik tu sebab kacau kerja dia.Pelesit tu cakap , dia nak kenakan untuk buat kami suami isteri ni tunduk dekat ibu mertua tiri kami tu.

Masa kami nak balik lepas zuhur tu , ibu mertua aku dah gelabah dan macam tak sedap badan.Dia sempat bungkuskan daging yang dia masak dan bagi kat kami. Tapi kami buang daging tu sebab takut terkena lagi!

So , aku bagitau bini aku ... since kami ada baby , tak perlulah kerap balik rumah mertua. Takut tersampuk dekat baby. Risau bila aku fikir bab ni.

Pak cik tu cakap cuba tengok dekat jari manis ibu mertua aku tu.. Sebab ada benda dok bergantung kat situ.. Oleh sebab ilmu tak tinggi , maka tak nampak lah benda tu..

Tapi bini aku cakap , ibu jari kaki dia lebam.. so , nak tanya korang semua , orang yang bela pelesit ni jamu hantu dia dengan darah dia sendiri ke ??

Aku find out yg ibu mertua aku ni pernah menuntut ilmu bomoh. no wonder lah dia terer bab ni!

Kimie
20-11-2011, 07:05 AM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..

wak man
20-11-2011, 07:08 AM
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man

fazarudin
20-11-2011, 07:11 AM
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man

terima kasih wak man .. ilmu berguna utk kita semua.

bandela_razak
20-11-2011, 07:13 AM
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man


satu amalan yang berguna untuk kita semua. semoga tt dilindungi oleh ALLAH yg maha berkuasa.

fazarudin
20-11-2011, 07:14 AM
satu amalan yang berguna untuk kita semua. semoga tt dilindungi oleh ALLAH yg maha berkuasa.

Amin... rumah kami di klang ni pun dah dipagar..

Al-Hafiz
20-11-2011, 07:16 AM
Bro

beli cd ruqyah

masa duk umah mertua

pasang cd tu
mengamuk la selruh syaitan engan mertua bro sekali

tapi time nak buat camtu

jangan la bawak baby

green_maskman
20-11-2011, 07:24 AM
smoga dipermudahkan......

azlalchedin
20-11-2011, 07:35 AM
jaga solat bro ........

zahiruddin
20-11-2011, 07:36 AM
jgn kerap sgt balik ke sana,bykkan baca ayat kursi bila disana dan jgn sesekali takut

LEMANtheMAN
20-11-2011, 07:38 AM
pergh..seram jugak ni

bboy_im
20-11-2011, 08:02 AM
pelesit ni camne rupa ek

arjunna
20-11-2011, 10:31 AM
Ustaz Ismail Kamus ckp.. Baca surah kursi 9 kali berhenti ( 9 kali wakaf) beliau ada ajar cara baca dalam ceramah beliau tapi bacaan kena betul la kalau tak nanti kena gelak je dengan pelesit tu..

zamreda
20-11-2011, 10:35 AM
Ustaz Ismail Kamus ckp.. Baca surah kursi 9 kali berhenti ( 9 kali wakaf) beliau ada ajar cara baca dalam ceramah beliau tapi bacaan kena betul la kalau tak nanti kena gelak je dengan pelesit tu..

setuju..pelesit nie jin...klau baca ayat diorang lagi terer...

cuma yng ayat kursi tu takleh abis baca..

iwanawi
20-11-2011, 10:49 AM
fuh seram ni..kalau aku tobat taknak dah balek umah mertua ~X(

syam dungun
20-11-2011, 10:53 AM
Ish, wife cane? die percaye x ibu die cam2?

firdaus90
20-11-2011, 10:56 AM
nasib baik mak tiri...

anbusan
20-11-2011, 10:59 AM
nenek tiri aku pun dulu bkn bomoh tetibe jd bomoh/tukang urut skang neh ehehe, mmg ade le mende die bele sbb mak aku ckp arwah atuk aku dulu jenis garang ganas dn bengis hehe tp bile dgn nenek tiri aku semua die ikut ckp.

pulak skang die duk dlm 80 meter dr tukang urut laki gak kat kg aku, agak2 nasib baik klu lalu jln dpn rumah dorang ni ade le jmpe pape yg "menarik" sekitar tu ahaha, paling latest nenek tiri aku sakit so die mntk tolong jiran die anto p sepital kul 5 pagi, kul 7 pg isteri jiran die leh lak nampak nenek tiri aku ni ade kat rumah kehkehkeh

skYnEt-gEnIUs
20-11-2011, 11:18 AM
huhu agak berat gak mslh TT,download ayat2 ruqyah pastu play gune henpon waktu kat umah mertua TT,kasi meroyan sket smue makhluk2 kat situ...
tu cara paling mudah..
di samping tu,TT perlu juga dekatkan diri pd Allah,minta perlindungan drpd Allah utk TT dan keluarga..

honeydew
20-11-2011, 09:25 PM
Sebelum ni pun rumah aku ada gangguan. Aku beli cd ruqyah, pasang 7 hari berturut2. Baru minggu lepas aku nak pasang balik aku tengok cd xde dalam bekas dia. Pada hal aku yang simpan balik dalam bekas n letak kan cd tu dalam almari aku. Musykil2

lambda123
20-11-2011, 09:41 PM
TT, amalkan bacaan al-fatihah, al-ikhlas, al-kursi dan al-yaasin. Baca ayat tersebut terus dengan al-quran, pas habis baca dirikan al-quran dan hadapkan ke arah TT sebelum tido. sebelum lelap, pandang al-quran dan baca lagi ke-3 3 ayat tersebut kecuali yaasin. pastu tido jer cam biasa. Insyallah, tiada jin setan yang berani ganggu. Saya dah try, wife saya kena buatan orang, kena sihir pembenci. gi berubat kat pakar perubatan islam,diorg dapat detect dan bunuh 4 ekor pelesit, pastu di ajar amalan di atas. result nyer tiada lagi gangguan. Alhamdullilah.

d_conan
20-11-2011, 11:39 PM
Seram gk ni.. Solat jaga bro, banyakkan zikrullah.. Kuatkn semangat, insyaAllah, Allah akan lindungi kita..

lautbiru
21-11-2011, 12:04 AM
Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdullillah


BELUM TENTU apa yg dituduh perawat/bomoh/Ustaz tu betul...

Sememangnya Syaitan tu perangai dia memecah belahkan umat...

Andaikan apa yg dituduh tu tak betul....bayangkan betapa besarnya fitnah dan penganayaan yg tertimpa pada Ibu tiri Isteri TT...

Sedangkan...begitu baik sekali beliau hingga sanggup bagi bekalan masakan dsbnya..


Hanya sekadar "imbasan" dan sakit perut TT , juga kata kata bomoh belum benar benar menjamin tuduhan tu 100 % betul...


BOLehlah ambil langkah precaution...Tapi, nasihat saya...benda belum benar benar confirm lagi...Sedangkan IBU TIRI juga adalah IBU yg amat tinggi martabatnya disisi Allah..

Kalau takut...O.K...Bertemualah Ustaz ustaz yg lebuh diyakini misalnya anak anak murid prof Harun Din ke...& minta pendapat juga !


Saya sangat berharap apa yg TT sangkan itu TIDAK BENAR...


Moga moga TT sekeluarga dirahmati Allah ...Amin..


p/s : Adakah TT lihat ibu Tuan tu solat?...Juga...bagaimana keadaan dalam rumah dia?

kakjoyah
21-11-2011, 12:53 AM
menakutkan jeeee~

KUNTA-KINTE
21-11-2011, 03:05 AM
suspen2............#:-S

Hayy
21-11-2011, 03:21 AM
hm...
risau gk kan bnde2 cmni..

lautbiru
21-11-2011, 08:19 AM
hm...
risau gk kan bnde2 cmni..


Alhamdullillah

Bagi saya....APA YG LEBIH SAYA RISAUKAN adalah "kesan buruk " akibat percayakan perkara sebegini...seperti keruntuhan institusi kekeluargaan, tuduh menuduh, sangka buruk dsbnya...

Sudah pasti Ayah TT dgn Besan nya dah tak baik....ini sudah pasti kerana ayah TT sudah percaya besannya berkawan dgn Syaitan.

Begitu juga...anak TT (cucunya) sudah pasti akan dipisah drp neneknya...kerana nenek bela pelesit..


Banyak sungguh implikasi implikasi buruk yg bakal berlaku....hanya kerana sakit perut dan andaian andaian..:((

Padahal..adalah lebih mudah diterima akal yg sihat...keadaan TT tu disebabkan kepenatan travelling a long dist spt mana kata TT sendiri..

Saya tidak menidakkan 100%...tapi saya nasihatkan TT usah lah percaya 100% !...siasatlah dalam dalam...!

Kweana ini melibatkan ikatan "silaturahim" antara anak dan ibu...& keturunan...Tidak boleh diambil ringan dan di andai andaikan sja...

bazsh
21-11-2011, 08:27 AM
Hmm bela pelesit
Pelesit ni mcm saka ke?

GaP
21-11-2011, 08:29 AM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..

Hantu dalam bentuk belalang bro..
Warna coklat tapi agak besar dari saiz belalang biasa..
kalo yg pndai bab2 mhapuskan binatang ni,dia akan cabut kepala binatang tu dan akan jmp kantung darah kt kpala pelesit tu..
Dulu masa kecik2 pun ada gak datang umah saya..
Sampai 3 serangkai dtg nya..
tiga2 ayah saya selesaikan..walaupun yg jmpa binatang tu saya..

hairy84
21-11-2011, 08:44 AM
Sebelum ni pun rumah aku ada gangguan. Aku beli cd ruqyah, pasang 7 hari berturut2. Baru minggu lepas aku nak pasang balik aku tengok cd xde dalam bekas dia. Pada hal aku yang simpan balik dalam bekas n letak kan cd tu dalam almari aku. Musykil2

bro same ngan aku... aku baru je beli cd... tetibe je leh ilang..jenuh cari..:-?. last skali aku beli baru..

kraem
21-11-2011, 08:59 AM
p/s : Adakah TT lihat ibu Tuan tu solat?...Juga...bagaimana keadaan dalam rumah dia?

soalan yg sama jugak aku nak tnye kat tt..

alau
21-11-2011, 09:01 AM
lebih kurang kes aku je ni hahaha...
sampai bapak mertua aku yg warak tu pun tunduk tau..
bahaya sihir makanan nih...

kraem
21-11-2011, 09:01 AM
nenek tiri aku pun dulu bkn bomoh tetibe jd bomoh/tukang urut skang neh ehehe, mmg ade le mende die bele sbb mak aku ckp arwah atuk aku dulu jenis garang ganas dn bengis hehe tp bile dgn nenek tiri aku semua die ikut ckp.

pulak skang die duk dlm 80 meter dr tukang urut laki gak kat kg aku, agak2 nasib baik klu lalu jln dpn rumah dorang ni ade le jmpe pape yg "menarik" sekitar tu ahaha, paling latest nenek tiri aku sakit so die mntk tolong jiran die anto p sepital kul 5 pagi, kul 7 pg isteri jiran die leh lak nampak nenek tiri aku ni ade kat rumah kehkehkeh

bende2 mcm ni ko bleh buat gelak2..

kraem
21-11-2011, 09:09 AM
lebih kurang kes aku je ni hahaha...
sampai bapak mertua aku yg warak tu pun tunduk tau..
bahaya sihir makanan nih...

pergh.. pelik aku.. bab bela2 benda ni mmg adat org kita ke?

bpk mertua warak, pastu mak mertua ko org yg mcm mane?

dia solat x? puasa x? mcmmane dia nak mati jumpa ALLAH nanti?

katelike
21-11-2011, 09:14 AM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..

pelesit tu dia suka merupa dalam bentuk belalang tu la bro.bkn anama belalang tu pelesit.

SayaAndaKitaź
21-11-2011, 09:16 AM
kalau lelaki bela, dinamakan hantu raya
kalau perempuan bela, dinamakan pelesit

abg_boyot
21-11-2011, 09:22 AM
senasib dgn aku..ssh idup..nak gi keje pun ssh..jgn sampai si jahanam tu kacau baby kau bang..bli la cd ayat2 pembakar jin..mmg berkesan insya'allah..tuan punya pelesit akn panas..

ezul82
21-11-2011, 09:22 AM
kalau lelaki bela, dinamakan hantu raya
kalau perempuan bela, dinamakan pelesit

klu wat lagu, pelesit kota

siputcute
21-11-2011, 09:23 AM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..

akupn pk bnda yg sama,skali salah daa... :))

Green Apple
21-11-2011, 09:25 AM
orang cakap pelesit tu jelma macam belalang@binatang pelik2 ke?rumah aku 2 kali masuk bintang serupa macam belalang+ cicak..pelik betul aku tgk..

tumpanglalu
21-11-2011, 09:40 AM
betul2 beli cd rukyah... ddulu pun ada pengalaman ttg bab2 jin ni. sbb abg sulung boleh tgk hantu.. bkn sbb blaja.. mmg semula jadi. akak no 2 pun mcmtu jgak. jd boleh tau mcm2

hackerz6
21-11-2011, 09:54 AM
Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdullillah


BELUM TENTU apa yg dituduh perawat/bomoh/Ustaz tu betul...

Sememangnya Syaitan tu perangai dia memecah belahkan umat...

Andaikan apa yg dituduh tu tak betul....bayangkan betapa besarnya fitnah dan penganayaan yg tertimpa pada Ibu tiri Isteri TT...

Sedangkan...begitu baik sekali beliau hingga sanggup bagi bekalan masakan dsbnya..


Hanya sekadar "imbasan" dan sakit perut TT , juga kata kata bomoh belum benar benar menjamin tuduhan tu 100 % betul...


BOLehlah ambil langkah precaution...Tapi, nasihat saya...benda belum benar benar confirm lagi...Sedangkan IBU TIRI juga adalah IBU yg amat tinggi martabatnya disisi Allah..

Kalau takut...O.K...Bertemualah Ustaz ustaz yg lebuh diyakini misalnya anak anak murid prof Harun Din ke...& minta pendapat juga !


Saya sangat berharap apa yg TT sangkan itu TIDAK BENAR...


Moga moga TT sekeluarga dirahmati Allah ...Amin..


p/s : Adakah TT lihat ibu Tuan tu solat?...Juga...bagaimana keadaan dalam rumah dia?


yang ni aku stuju..nk btul2 kepastian tt jumpa dengan anak murid
prof harun din..

jangan rujuk ngan ngan org yg salah..law salah jd fitnah..

-RIZUAN-
21-11-2011, 11:24 AM
kalau bini ko lemah smgt yg amat sgt jgn bawak balik dh..sbb aku dah pernah kena hambat ngan pelesit ni..bukan pelesit kota:))
dia tk dapat aku dia dapat jiran aku...sebulan makcik tu terlantar..

ada 2 ekor,sekor je dpt tgkp masuk botol buang sg..

lambda123
21-11-2011, 11:25 AM
kalau bini ko lemah smgt yg amat sgt jgn bawak balik dh..sbb aku dah pernah kena hambat ngan pelesit ni..bukan pelesit kota:))
dia tk dapat aku dia dapat jiran aku...sebulan makcik tu terlantar..

ada 2 ekor,sekor je dpt tgkp masuk botol buang sg..

Terbaik. Sian jiran ko, jadi penganti.

Jeb
21-11-2011, 11:31 AM
mengerikan.kalau aku,tobat tak datang dah.tapi apa2 pun kena siasat btul2.

matlok
21-11-2011, 11:33 AM
Fuyyo seram. cite lg tt. x puas laaa

pay.sat
21-11-2011, 11:34 AM
kalau bini ko lemah smgt yg amat sgt jgn bawak balik dh..sbb aku dah pernah kena hambat ngan pelesit ni..bukan pelesit kota:))
dia tk dapat aku dia dapat jiran aku...sebulan makcik tu terlantar..

ada 2 ekor,sekor je dpt tgkp masuk botol buang sg..

lagi satu aku pelik... kenapa masuk botol pastu buang/tanam/sebagainyer.. kasi bakar/bunuh tak boleh ker?

sasuke88
21-11-2011, 11:34 AM
x yah pergi la bro . mintak byk3 pertolongan dr Allah S.W.T. :D

Nazren_80
21-11-2011, 11:39 AM
yang Penting Jgn Tinggalkan Solat...Perbayakan buat solat hajat tengah malam....

-RIZUAN-
21-11-2011, 11:39 AM
lagi satu aku pelik... kenapa masuk botol pastu buang/tanam/sebagainyer.. kasi bakar/bunuh tak boleh ker?

tu je biasa amalan dia...

alau
21-11-2011, 11:48 AM
pergh.. pelik aku.. bab bela2 benda ni mmg adat org kita ke?

bpk mertua warak, pastu mak mertua ko org yg mcm mane?

dia solat x? puasa x? mcmmane dia nak mati jumpa ALLAH nanti?

bapak mertua aku, org PAS.
mak mertua aku (mak tiri bini aku), org UMNO!!

eday84
21-11-2011, 11:50 AM
sentiasa dlm keadaan berwuduk termasuk dlm tidur

iamloco
21-11-2011, 11:54 AM
ni yg buat aku xnak kawen ni :))

mr.dede
21-11-2011, 11:59 AM
adeila dah la arini aku mud seram,bc cerita pelesit lak.jahanam2

kucimkerom
21-11-2011, 12:00 PM
mak mentua ko tu bkn bela pelesit tp hantu raya..pelesit ni sjns belalang tu..

alonso
21-11-2011, 12:02 PM
puaka niyang rapik tul mak mentua tiri ko tu...lawan la balik

Norazwan
21-11-2011, 12:08 PM
nenek tiri aku pun dulu bkn bomoh tetibe jd bomoh/tukang urut skang neh ehehe, mmg ade le mende die bele sbb mak aku ckp arwah atuk aku dulu jenis garang ganas dn bengis hehe tp bile dgn nenek tiri aku semua die ikut ckp.

pulak skang die duk dlm 80 meter dr tukang urut laki gak kat kg aku, agak2 nasib baik klu lalu jln dpn rumah dorang ni ade le jmpe pape yg "menarik" sekitar tu ahaha, paling latest nenek tiri aku sakit so die mntk tolong jiran die anto p sepital kul 5 pagi, kul 7 pg isteri jiran die leh lak nampak nenek tiri aku ni ade kat rumah kehkehkeh

yg tu bukan ker hantu raya bro..

dia jd serupa tuan dia...

org dulu2 bela wat jaga kebun..

mcm kat kebun selalu ada tuan jer..

pay.sat
21-11-2011, 12:10 PM
adeila dah la arini aku mud seram,bc cerita pelesit lak.jahanam2

mungkin masalah mimpi ko tu ada kaitan gak ngan cerita ni... balik nanti ko cek apa yang patut:D:D:D

fazarudin
21-11-2011, 08:51 PM
keadaan rumah mertua aku sejak bapak mertua aku kawen lain mmg lain.. dulu masa aku belum bertunang , dtg rumah time raya rasa aman jer.. lepas mak mertua aku ni duduk situ , rasa x best .. kelam , rasa nak bergaduh ngan isteri , rasa menyampah ngan isteri.. bila balik rumah kami kat klang ni.. keadaan kembali normal.

apa yg aku tahu , org yg belajar ilmu sesat ni biasanya kotor amalannya .. semuanya kotor .. masakannya , penjagaan rumahnye , kebersihan dirinya.. mmg itulah yg berlaku kat rumah sana..

ini bukan first time aku kena , masa malam pengantin sampailah sekarang ni kalau aku balik sana , sure aku x sedap badan , badan lemah2 ...

aku pun dah banyak kali jumpa ustad2 tanya pasal menda ni , dan diorang mention benda yg sama padahal aku x citer pun pasal mak mertua aku ni...

bapak aku cakap , dia kenal sorang pakar yg boleh buang pelesit tu dari jarak jauh tapi akan ada kesannya lah .. si mak mertua aku ni akan terseksa sikit sebab ilmu hitam tu kene buang..so , aku still lagi kesian kat orang tua tu..

kepada yg bagi tips , akan aku amalkan... nak2 plak ade baby ... buat masa sekarang ni , aku cakap kat bini aku ... jangan balik dulu kat sana..

hepiman
22-11-2011, 01:06 AM
klu blk pasang je cd ruqyah dlm umh agk2 mcm ane mak mertua ko agak2nye

rayz
22-11-2011, 01:27 AM
pelesit ni saka gak ni..

slalu popuan pakai nk nampak cantik dn laki sayang..

cuba tt amik pengacip pinang, kacip pinang buah tu jangan buang biar camtu jer tergantung. letak kat mana3 lam umah. kalo dia marah ada la tu.

kalo umah ada tanga mcm dolu3 letak lesung bawah umah derang tak naik umah.

kalo dok umah dgn org yg bela ni rasa semacam jer,rumah rasa mcm suram kelam serabut jer.

fazarudin
22-11-2011, 01:42 AM
klu blk pasang je cd ruqyah dlm umh agk2 mcm ane mak mertua ko agak2nye

bapak aku citer masa pelesit dia tgh berlawan dengan ustad kat kg aku tu pun , badan dia menggigil2 dan gelabah tgk kitaorang...

fazarudin
22-11-2011, 01:44 AM
pelesit ni saka gak ni..

slalu popuan pakai nk nampak cantik dn laki sayang..

cuba tt amik pengacip pinang, kacip pinang buah tu jangan buang biar camtu jer tergantung. letak kat mana3 lam umah. kalo dia marah ada la tu.

kalo umah ada tanga mcm dolu3 letak lesung bawah umah derang tak naik umah.

kalo dok umah dgn org yg bela ni rasa semacam jer,rumah rasa mcm suram kelam serabut jer.

mmg betul tu bro..

pecintanya
22-11-2011, 01:51 AM
Pelesit ni selalu dihantar lalu belalang.. Sebab tu kalau nampak belalang dlm umah,terus la bunuh.. Papepon,tt kena behati2..

KUNTA-KINTE
22-11-2011, 01:53 AM
Pelesit ni selalu dihantar lalu belalang.. Sebab tu kalau nampak belalang dlm umah,terus la bunuh.. Papepon,tt kena behati2..

pas bunuh ce patah kan tgk ada tak sebutir nasi...
kalau ada itu memang pelesit belaan...org tua2 kata lah..:">

KLVIPER
22-11-2011, 02:08 AM
...........

atlantis
22-11-2011, 02:11 AM
kalau berani cuba.. nampak belalang dlm rumah, tunjuk dia guna besi.
tgk melambung tak melambung belalang tu.
kalau agak2 penakut jgn wat.

milsum
22-11-2011, 02:13 AM
aku pernah alami kes yg sama, n bila dh terbongkar ia sbenarnya bkn sprti ape yg kami sangkakan..

spupu aku ade ibu tiri, mmg kitorg benci giler dia, dan yakin dia ade bela mcm2, sbb pnah nmpak dgn mata kpala sndri.

tp bila bnyak kali buat solat hajat,akhirnya allah tunjuk.. rupanya2 ibu tiri dia ni yg kena aniaya oleh spupu aku sndri, yg sulong..

bapak dorg kaya, n spupu aku yg sulong brsama bini dia, mgkin dengki n tkut hrta jtuh kt tgn ibu tiri.

spupu aku hantar jin menggangu sluruh ahli kluarga yg lain, misi jin tu ialah menunjukkan yg ibu tiri ni jahat, berupa wajah dia, n bila ustaz or bomoh dtang, tanpa disoal jin ni akn mengaku yg dia dihantar oleh ibu tiri, sdgkan ibu tiri ni xtau apa2..

last skali, berkat usaha dorg skeluarga minta pada Allah, si spupu ni pada satu malam meracau dan mengaku buat aniaya kt ibu tiri. end of story, now dia gila..

klau x jd mcm tu, smpai bila2 kami akan nampak si penjahatnya ialah ibu tiri.

:) Allahuakbar..

KUNTA-KINTE
22-11-2011, 02:14 AM
kalau berani cuba.. nampak belalang dlm rumah, tunjuk dia guna besi.
tgk melambung tak melambung belalang tu.
kalau agak2 penakut jgn wat.

guna besi biasa ke boss...
leh cuba nanti....

atlantis
22-11-2011, 02:17 AM
guna besi biasa ke boss...
leh cuba nanti....

besi biasa. dulu aku tes guna pisau kecik yg tak reti tajam kalau asah tu. :))

KUNTA-KINTE
22-11-2011, 02:19 AM
amik nota...:)cgrock

atlantis
22-11-2011, 02:20 AM
ok lagi tips..
boleh bakar tanduk kerbau kalau rasa bulu meremang.
tuan dia akan muntah2

kraem
22-11-2011, 02:44 AM
aku pernah alami kes yg sama, n bila dh terbongkar ia sbenarnya bkn sprti ape yg kami sangkakan..

spupu aku ade ibu tiri, mmg kitorg benci giler dia, dan yakin dia ade bela mcm2, sbb pnah nmpak dgn mata kpala sndri.

tp bila bnyak kali buat solat hajat,akhirnya allah tunjuk.. rupanya2 ibu tiri dia ni yg kena aniaya oleh spupu aku sndri, yg sulong..

bapak dorg kaya, n spupu aku yg sulong brsama bini dia, mgkin dengki n tkut hrta jtuh kt tgn ibu tiri.

spupu aku hantar jin menggangu sluruh ahli kluarga yg lain, misi jin tu ialah menunjukkan yg ibu tiri ni jahat, berupa wajah dia, n bila ustaz or bomoh dtang, tanpa disoal jin ni akn mengaku yg dia dihantar oleh ibu tiri, sdgkan ibu tiri ni xtau apa2..

last skali, berkat usaha dorg skeluarga minta pada Allah, si spupu ni pada satu malam meracau dan mengaku buat aniaya kt ibu tiri. end of story, now dia gila..

klau x jd mcm tu, smpai bila2 kami akan nampak si penjahatnya ialah ibu tiri.

:) Allahuakbar..

mak aii.. mmg btul2 bahaya ni.. :(

fazarudin
22-11-2011, 04:40 AM
adik ipar aku call , cakap mak tiri nak dtg rumah aku kat klang cuti sekolah.. aku cakap kat bini aku , cakap je alasan kami nak balik kelantan... bukan apa , takut dijampi2 atau letak something dlm beras ke , peti ais , air ke..

Zulkarnine
22-11-2011, 04:47 AM
ko amalkan surah yassin sampai ko hafal..
sampai ko terbuka hijab..
pastu ko belasah pelesit2 tu semua...

akusam
22-11-2011, 04:51 AM
perbanyakkan baca surah al-muk..
insyallah....

akukurt
22-11-2011, 04:52 AM
ko amalkan surah yassin sampai ko hafal..
sampai ko terbuka hijab..
pastu ko belasah pelesit2 tu semua...

mak aihh.. menarik ni ,

kongcidea
27-11-2011, 11:58 AM
aku pernah alami kes yg sama, n bila dh terbongkar ia sbenarnya bkn sprti ape yg kami sangkakan..

spupu aku ade ibu tiri, mmg kitorg benci giler dia, dan yakin dia ade bela mcm2, sbb pnah nmpak dgn mata kpala sndri.

tp bila bnyak kali buat solat hajat,akhirnya allah tunjuk.. rupanya2 ibu tiri dia ni yg kena aniaya oleh spupu aku sndri, yg sulong..

bapak dorg kaya, n spupu aku yg sulong brsama bini dia, mgkin dengki n tkut hrta jtuh kt tgn ibu tiri.

spupu aku hantar jin menggangu sluruh ahli kluarga yg lain, misi jin tu ialah menunjukkan yg ibu tiri ni jahat, berupa wajah dia, n bila ustaz or bomoh dtang, tanpa disoal jin ni akn mengaku yg dia dihantar oleh ibu tiri, sdgkan ibu tiri ni xtau apa2..

last skali, berkat usaha dorg skeluarga minta pada Allah, si spupu ni pada satu malam meracau dan mengaku buat aniaya kt ibu tiri. end of story, now dia gila..

klau x jd mcm tu, smpai bila2 kami akan nampak si penjahatnya ialah ibu tiri.

:) Allahuakbar..


kesiannya....besar dugaan mak tiri tu...bini dia x gila ?..budush sebab harta sanggup syirik...

amirul96
10-12-2011, 09:03 PM
memang ...pelesit bole bertukar rupe mcam belalang...kedai mak aku dah kene banayak kali da....ader satu ari tu mak aku tangkap ,siap putus kan kepala die skali , pastu letak bawah lesung batu...esok pagi mak aku try nak bukak...pelesit belalang tu idup lagi.. sempat bole melompat lgi...

nikkeanu
10-12-2011, 09:18 PM
ko amalkan surah yassin sampai ko hafal..
sampai ko terbuka hijab..
pastu ko belasah pelesit2 tu semua...

ye ke bleh bukak hijab dengan hafal surah yasin je?

mokhaini
10-12-2011, 09:27 PM
salam .... ni bapa angkat aku ajar ...

bahan bahan
1) Garam kasar sepeket
2) 7/14/21 bijilimau purut
3) Air setgh baldi
4) 3 biji lada hitam
5) 3 biji cengkih
6) botol spray air
7) gunting
8) selotep

cara cara ...
1) larutkan garam didalam baldi air tadi, baca 7 fatihah, 6 ayat qursy, dan 3 kali nurun nubuwah sambil tgn meramas garam tadi sehingga tak ada garam lagi. setiap kali habis baca hembus dalam air. sambil baca, dalam hati haqqul yaqin makrifatkan bahawa air itu di khafiatkan untuk pagar rumah.

2) potong limau purut tadi dan baca seperti langkah cara cara 1.

3) 3 biji lada hitam dan cengkih diulit ulit (digentel) sambil baca ayat ayat tadi juga ...

4) isi air dicampur garam dan limau itu didalam botol spray dan spary sepanjang dalam rumah tanpa putus ... maknanya spray berterusan .. sambil baca ayat qursy / nurun nubuwah tanpa henti. (spray setiap sudut dalam rumah)

5) lepas dalam rumah, spray setiap dinding / ceruk luar rumah bacaan yg sama .... ada balance air dalam baldi tadi ... jirus le pokok pokok ke apa ke kat luar rumah tu

6) yang biji lada hitam tadi ... dilekatkan di setiap pintu masuk rumah .. samada dapur / dari ruang tamu. maknanya 1 biji cengkih dilekatkan bersama 1 biji lada hitam. ayatnya sama dan berdoa agar syaitan tidak akan masuk selagi biji lada hitam dan cengkih tadi tidak busuk / basi. ....

Fadhil_CGX
10-12-2011, 09:31 PM
ye ke bleh bukak hijab dengan hafal surah yasin je?

boleh kalau ikhlas... bila ikhlas akan jadi pembersihan hati... jadi mcm waktu bayi balik keadaan hati tuh... waktu tu izin Allah akan terbuka.

Tapi ambil masa sikit....

Yang penting iktikad hati tuu berterusan ikhlas.

kertasdinding
10-12-2011, 09:38 PM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..

aku pon pikir benda yang same dengan bro..~X(~X(

northbioasli
10-12-2011, 09:58 PM
cerita benar..

aku baru dapat baby ..terus balik kampung di terengganu...sejak tuh tiap mlm...menangis sampai melalak lalak...bila jam 12 ajer mulalah ...dah dibawak jumpa ustaz....pun sama...x behenti...last sekali tak tahan...bawak ustaz d*****a cawangan terengganu...pagar satu rumah dgn garam dan lada hitam...sekali mlm tuh..semua orang tak boleh tido..dari mak mertua aku..sampai anak bini..kecuali aku yang tido mati..benda tu siap merupa bapak mertua aku berlari lari ke bilik air jam 3 am...start mlm tuh..semua tak berani tido di atas...semua tido dibawah..mengikut ustaz yang pagar tuh...benda tu..mmg ada..tp bukan selalu lepak situ..die datang sesekala ajer..port die rumah sebelah....ada rumah tinggalan si pembela jenis raya..dah mati pun tp rumah die haunted aaa.....sampai sekarang......semua orang tido di g floor..tak berani naik 2nd floor..g floor die jarang kacau sangat...#:-S#:-S

hello4u
10-12-2011, 10:07 PM
cerita benar..

aku baru dapat baby ..terus balik kampung di terengganu...sejak tuh tiap mlm...menangis sampai melalak lalak...bila jam 12 ajer mulalah ...dah dibawak jumpa ustaz....pun sama...x behenti...last sekali tak tahan...bawak ustaz d*****a cawangan terengganu...pagar satu rumah dgn garam dan lada hitam...sekali mlm tuh..semua orang tak boleh tido..dari mak mertua aku..sampai anak bini..kecuali aku yang tido mati..benda tu siap merupa bapak mertua aku berlari lari ke bilik air jam 3 am...start mlm tuh..semua tak berani tido di atas...semua tido dibawah..mengikut ustaz yang pagar tuh...benda tu..mmg ada..tp bukan selalu lepak situ..die datang sesekala ajer..port die rumah sebelah....ada rumah tinggalan si pembela jenis raya..dah mati pun tp rumah die haunted aaa.....sampai sekarang......semua orang tido di g floor..tak berani naik 2nd floor..g floor die jarang kacau sangat...#:-S#:-S

buat sembahyang hajat ramai2...klu boleh panggil ahli2 masjid.... Insyaallah dipermudahkan jalan oleh-Nya...

thegreathafiz1
10-12-2011, 10:34 PM
fuh seram ni..kalau aku tobat taknak dah balek umah mertua ~X(

hahaha.. kalu aku kompem dah jugak kalu tau awal2 anak dia pun aku tak kawin :eek::eek::eek:

thegreathafiz1
10-12-2011, 10:35 PM
cerita benar..

aku baru dapat baby ..terus balik kampung di terengganu...sejak tuh tiap mlm...menangis sampai melalak lalak...bila jam 12 ajer mulalah ...dah dibawak jumpa ustaz....pun sama...x behenti...last sekali tak tahan...bawak ustaz d*****a cawangan terengganu...pagar satu rumah dgn garam dan lada hitam...sekali mlm tuh..semua orang tak boleh tido..dari mak mertua aku..sampai anak bini..kecuali aku yang tido mati..benda tu siap merupa bapak mertua aku berlari lari ke bilik air jam 3 am...start mlm tuh..semua tak berani tido di atas...semua tido dibawah..mengikut ustaz yang pagar tuh...benda tu..mmg ada..tp bukan selalu lepak situ..die datang sesekala ajer..port die rumah sebelah....ada rumah tinggalan si pembela jenis raya..dah mati pun tp rumah die haunted aaa.....sampai sekarang......semua orang tido di g floor..tak berani naik 2nd floor..g floor die jarang kacau sangat...#:-S#:-S

waaa boleh lagi ko stay kat situ ek tido kalu aku lari lama dah :D:D:D

thegreathafiz1
10-12-2011, 10:38 PM
kalau berani cuba.. nampak belalang dlm rumah, tunjuk dia guna besi.
tgk melambung tak melambung belalang tu.
kalau agak2 penakut jgn wat.

belalang daun ke? yang punggung dia warna merah dan ada cangkuk tu ke? ke yang mana? aku selalu tengok belalang mcmni dulu kat umah member aku

atlantis
10-12-2011, 10:44 PM
belalang daun ke? yang punggung dia warna merah dan ada cangkuk tu ke? ke yang mana? aku selalu tengok belalang mcmni dulu kat umah member aku

belalang daun mmg ada cangkuk tu. biasa punya belalang.
belalang pelesit ni pun sejenis belalang daun juga.
cuma tah camna dia lak terpilih utk jadi petunjuk pelesit :))

atlantis
10-12-2011, 10:45 PM
hahaha.. kalu aku kompem dah jugak kalu tau awal2 anak dia pun aku tak kawin :eek::eek::eek:

kalau ko kena ko tak takut dah. marah je ada :)

zeman
10-12-2011, 10:46 PM
cerita benar..

aku baru dapat baby ..terus balik kampung di terengganu...sejak tuh tiap mlm...menangis sampai melalak lalak...bila jam 12 ajer mulalah ...dah dibawak jumpa ustaz....pun sama...x behenti...last sekali tak tahan...bawak ustaz d*****a cawangan terengganu...pagar satu rumah dgn garam dan lada hitam...sekali mlm tuh..semua orang tak boleh tido..dari mak mertua aku..sampai anak bini..kecuali aku yang tido mati..benda tu siap merupa bapak mertua aku berlari lari ke bilik air jam 3 am...start mlm tuh..semua tak berani tido di atas...semua tido dibawah..mengikut ustaz yang pagar tuh...benda tu..mmg ada..tp bukan selalu lepak situ..die datang sesekala ajer..port die rumah sebelah....ada rumah tinggalan si pembela jenis raya..dah mati pun tp rumah die haunted aaa.....sampai sekarang......semua orang tido di g floor..tak berani naik 2nd floor..g floor die jarang kacau sangat...#:-S#:-S

ni same cam kes anak sy, kul 11-12 dia start..smp ke pagi..dh jumpa ustaz2 sume...3 benda, 2 benda tu mmg nk kacau, ustaz tu dh halau, 1 benda ni susah sebab nk cari saka, tuan dia dlu dh mati..skang ni merayau2, ustaz tu pagar anak sy je..kira benda tu x leh merasuk dalam badan anak sy, jin tu jenis yg bukan islam, ustaz tu ajak masuk islam dia xnak, cuma dia jnji x kacau je...huhuh..yg saka tu susah...anak sy ssh je la nk tdo..umur anak baru 4 bulan..ssh jgk kalo diri sdri cetek ilmu ni, ada sikit pun x padan...#:-S

mirah_delima
10-12-2011, 10:51 PM
salam,dalam kehidupan ni kita kena ada sedikit ujian daripada Allah swt,barulah kita akan kembali ingat betapa besarnya ciptaan Allah swt..

amirzaki18
10-12-2011, 11:33 PM
ni same cam kes anak sy, kul 11-12 dia start..smp ke pagi..dh jumpa ustaz2 sume...3 benda, 2 benda tu mmg nk kacau, ustaz tu dh halau, 1 benda ni susah sebab nk cari saka, tuan dia dlu dh mati..skang ni merayau2, ustaz tu pagar anak sy je..kira benda tu x leh merasuk dalam badan anak sy, jin tu jenis yg bukan islam, ustaz tu ajak masuk islam dia xnak, cuma dia jnji x kacau je...huhuh..yg saka tu susah...anak sy ssh je la nk tdo..umur anak baru 4 bulan..ssh jgk kalo diri sdri cetek ilmu ni, ada sikit pun x padan...#:-S

tak susah pun mak bapak la kena buang dulu baru benda ni boleh habis.....kalau mak bapak dok simpan...sampai kiamat pun tak habis.

hisham27
10-12-2011, 11:34 PM
Kesian laa aku dengan TT nih .. nak tulun dop reti laa plok huhuhu..

Nora619
10-12-2011, 11:48 PM
seram....x nak tengok lah

orangseni
11-12-2011, 12:47 AM
dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..
masa kecik2 dulu ,orang cakap pelesit tuh macam monyet ...

had_stylez
11-12-2011, 01:56 AM
Salam . . Aq p0n ade cerita, just nk share la , nenek tiri aq ni rpenye nk kn harta at0k

aq yg x seberapa ni . . (pener0ka felda) . Tpi 0leh kerana at0k aq ade ank yg d bwh

tanggungn nye lgi iaitu maksu aq s0 nenek aq ni rse trcabar , dia tk0t harta sume jt0h

kt maksu aq , ape dia buat ? Dia g b0m0h2 kn maksu aq , da 0rg 2 mer0yan2 tiap mlm ,

asal tid0 je nmpk mcm2 , ngadu kt at0k aq dia kesa x kesa je sbb da kne nasi kangkang

kot ngn nnek tiri aq 2 . . Sampai 1 masa antu dia da maharaja lela kt umah at0k aq 2 s0

bpk aq pnggl kn kwn dia ustaz 0rg srwk , bpk aq ajk teman dia pergi umah at0k aq 2 dlm

k0l 12am la smpai sana ngn kwn bpk aq 2 , aq mulanya x cye la binatang haram ni sume ,

yela zaman m0den mne ade lagi da cerita cmni , da smpai sana aq wt x tau jela sbb aq x

pernah alami , yg ustaz nie pergi jln keliling umah at0k aq kn , ape hal aq ckp , aq wt

b0d0 je pergi tgk tv , aq x tau plak rupanye sume d0k kumpul kt dapur , masa 2 at0k ngn

nnek aq x de tau , d0rg pergi umah nnek aq ni , skrg ni kt umah at0k aq , k samb0ng , yg

ade maksu aq , kakcik aq , bpk aq n kwn dia , d0rg d0k kt meja dapur , aq curi2 dengar

sbb dekat je dgn d0rg , 0k cerita baru nk start ni , huhu . . Ustaz 2 d0k tanya tau

, yg ade kt sini spe yg x senang dgn khadiran sye , sume diam , dia ulang lagi pstu

maksu aq ni punya pucat dia ckp saya rasa macam berdebar2 , ustaz 2 ckp 0k j0m naik atas

kita mula kn , aq p0n c0nfius mula ape ni , aq xcited nk tau ni , aq tutup tv aq ik0t

d0rg naik atas umah at0k aq nie , maksu aq dia s0h baring pstu dia suruh kakcik aq

pegangg dia kalau jadi pape sbb dia x kan pegang maksu aq . . Dia d0k baca2 , mmg mantap

la dia baca suma da mcm imam kt mekah aq dengar bacaan dia 2 , dgn harkat dia , tajwid

dia , tgk biasa je 0rg nya , x de la bertutup litup abis suma . . Huhu . . Pastu dia ckp

melayu , siapa kau ? Siapa antar kau ? Aq tau k0 kt dalam , nk keluar x nk ? Maksu aq

masa 2 ngeliat mcm ade bnde dlm bdn dia tau , tetibe dia suara garau gelak2 tapi nk

nangis , pehh kwn2 , aq nye meremang masa 2 jgn ckp la , 0k sambung , skrg da bkn maksu

aq da 2 , suara maksu aq campur dgn antu 2 , dia mcm meleweh tau , x nk ckp siapa dia

, mcm main2 kn ustaz 2 , ustaz 2 rilek je , dia tekan rusuk maksu aq , tpi x kena tau ,

dy x sentuh p0n maksu aq pstu antu 2 mcm nangis dia main sebut je nama 0rg2 kampung kt

situ hantar dia la , adk brdk maksu aq hantar la , dia ckp nenek betul aq hantar la

(nenek bt0l aq da arwah da) s0 kami yg dengar mesti ckp percaya la kn , tapi kami x

boleh ckp , ustaz 2 buat isyarat suruh diam je , pastu ustaz 2 d0k berinteraksi dgn antu

2 , dia ckp k0 jgn nk tipu aq , antara k0 dgn aq je tau k0 2 spe , antu 2 ckp kalau k0

tau sangat aq ni siapa ***** ? K0 x tau main ckp je , ustaz 2 nk yakin kn antu 2 la

suruh biar antu 2 yg terus terang dia ckp mak k0 skrg tgh sakit kn kt umah ? Mak k0 tgh

asap2 kn k0 kn ? Brapa ramai tnggu kt luar 2 ? Ade brapa ek0r ? Aq p0n d0k pandang

skeliling tanya2 brapa ek0r ade ni ? Pastu antu 2 terus nangis dia ckp mak tolong ,

panas , yg kt luar 2 mas0k la tolong aq , aq xtahan , ustaz 2 ckp x payah , d0rg x kn

tlg , aq da pagar umah ni tdi , antu 2 nangis2 pstu baru dia ngaku dari A smpai Z . .

Last2 antu 2 mas0k islam n dia kuar , maksu aq muntah kn dia nampak kt besen ade itam2 .

. Baru kami tau rupanya nenek tiri aq antar suma 2 . . Ustaz 2 x nk cerita sendri sbb

dia nk antu 2 yg cerita sendri baru kami smua tau cerita sebenar . . Smpai skrg baru aq

nk pcye bnde2 cmni bila dah alami sendiri . . Pengalaman yg best la . . Wah ! Panjg nye

aq cerita , da mcm n0vel da , x prasan plak . . Hehe . . S0ri geng . .

shazjr
11-12-2011, 02:01 AM
Salam . . Aq p0n ade cte , juz nk share la , nenek tiri aq nie rpenye nk kn harta at0k aq yg xsberapa nie . . (pener0ka felda) . Tpi 0leh kerana at0k aq ade ank yg d bwh tanggungn nye ag iaitu maksu aq s0 nenek aq ni rse trcabar , dy tk0t harta sume jt0h kt maksu aq , ape dy buat ? Dy g b0m0h2 kn maksu aq , da 0rg 2 mer0yan2 tiap mlm , asal tid0 nmpk mcm2 , ngadu kt at0k aq dy kesa x kesa je sbb da kne kang2 ngn nnek tiri aq 2 . . Smpai 1 mse antu dy da maharaja lela kt uma at0k aq 2 s0 bpk aq pnggl kn kwn dy ustaz 0rg srwk , bpk aq ajk teman dy g uma at0k aq 2 dlm k0l 12am la smpai sna ngn mmbe bpk aq 2 , aq mle2 xcye la binatg haram nie sume , zmn m0den mne ade ag da cte2 cmnie , da smpai sne aq wt tatau jela sbb aq xpena alami , yg ustaz nie g jln keliling uma at0k aq kn , ape hal aq ckp , aq wt b0d0 g tgk tv , aq tatau plak rpenye sume d0k kumpul kt dap0 , mse 2 at0k ngn nnek aq xde tau , d0rg g uma nnek aq nie , skrg nie kt uma at0k aq , k samb0ng , yg ade maksu aq , kakcik aq , bpk aq n kwn dy , d0rg d0k kt meja dap0 , aq curi2 dga sbb dkat je ngn d0rg , 0k cte bru nk start nie , huhu . . Ustaz 2 d0k tye tau , yg ade kt sini spe yg xseng dgn khadiran sye , sume diam , dy ulang ag pstu maksu aq nie pnye pucat dy ckp sye2 rse mcm bdebar2 , ustaz 2 ckp 0k j0m naek atz kte mula kn , aq p0n c0nfius mle ape nie , aq xcited nk tau nie , aq tt0p tv aq ek0t d0rg naek atz uma at0k aq nie , maksu aq dy s0h bareng pstu dy s0h kakcik aq pgg dy klau jdi pape sbb dy xkn pgg maksu aq . . Dy d0k baca2 , mmg mantap la dy baca sume da mcm imam kt mekah aq dga bacaan dy 2 , ngn harkat dy , tajwid dy , tgk byse2 je 0rg nye , xdela brtutup litup abz sume . . Huhu . . Pstu dy ckp melayu , spe kau ? Spe anta kau ? Aq tau k0 kt dlm , nk kua xnk ? Maksu aq mse 2 ngeliat2 mcm ade bnde dlm bdn dy tau , ttbe dy suare garau gelak2 tpi nk nges , pehh kwn2 , aq nye meremang mse 2 jgn ckp la , 0k sambung , skrg da bkn maksu aq da 2 , suare maksu aq cmp0 ngn antu 2 , dy cm meleweh2 tau , xnk ckp spe dy , cm maen2 kn ustaz 2 , ustaz 2 rilek je , dy tekan rusuk maksu aq , tpi xkne tau , dy xsentuh p0n maksu aq pstu antu 2 cm nges2 dy men sb0t je nme 0rg2 kg kt situ anta dy la , adk brdk maksu aq anta la , dy ckp nnek bt0l aq anta la (nnek bt0l aq da arwah da) s0 kt0rg yg dga msti ckp pcye la kn , tpi kt0rg xleh ckp , ustaz 2 wt isyrt s0h diam je , pstu ustaz 2 d0k berinteraksi ngn antu 2 , dy ckp k0 jgn nk tipu aq , antra k0 ngn aq je tau k0 2 spe , antu 2 ckp klau k0 tau aq ni spe b0d0 ? K0 tatau maen ckp je , ustaz 2 nk yakin kn antu 2 la s0h bia antu 2 yg terus trg dy ckp mak k0 skrg nga sakit kn kt uma ? Mak k0 nga asap2 kn k0 kn ? Bpe rmai tngu kt lua 2 ? Ade bpe ek0r ? Aq p0n d0k pndg skeliling tye2 bpe ek0r ade nie ? Pstu antu 2 tr0s nges dy ckp mak tlg , panas , yg kt lua 2 mas0k la tlg aq , aq xthn , ustaz 2 ckp xpyh , d0rg xkn tlg , aq da pgr uma ni tdi , antu 2 nges2 pstu bru dy ngaku dari A smpai Z . . Last2 antu 2 mas0k islam n dy kua , maksu aq muntah kn dy nmpk kt besen ade itam2 . . Bru kt0rg tau rpenye nnek tiri aq anta sume 2 . . Ustaz 2 xnk cte sndri sbb dy nk antu 2 yg cte sndri bru kt0rg sume tau cte sbnr . . Smpai skrg bru aq nk pcye bnde2 cmni ble da alami sndri . . Pngalaman yg best la . . Wah ! Pnjg nye aq cte , da cm n0vel da , xprasan lak . . Hehe . . S0ri geng . .

perghh berpinau mato den nak ngabih kan... ~X(~X(

had_stylez
11-12-2011, 02:06 AM
perghh berpinau mato den nak ngabih kan... ~X(~X(

haha . . Bce br0 , bez nie , firstime nie den karang pnjg lebau nie . . Hehe . . S0ri

rayz
11-12-2011, 02:16 AM
http://i431.photobucket.com/albums/qq31/ray_firdausi/comel23946b9un0.jpg

http://i431.photobucket.com/albums/qq31/ray_firdausi/grasshopper.jpg

De'SuTRa
11-12-2011, 02:22 AM
mcm nk sama jer dgn pengalaman aku nih... hmmmm.. wana'u zu billah

hazmine
11-12-2011, 02:25 AM
Salam . . Aq p0n ade cte , juz nk share la , nenek tiri aq nie rpenye nk kn harta at0k

aq yg xsberapa nie . . (pener0ka felda) . Tpi 0leh kerana at0k aq ade ank yg d bwh

tanggungn nye ag iaitu maksu aq s0 nenek aq ni rse trcabar , dy tk0t harta sume jt0h kt

maksu aq , ape dy buat ? Dy g b0m0h2 kn maksu aq , da 0rg 2 mer0yan2 tiap mlm , asal

tid0 nmpk mcm2 , ngadu kt at0k aq dy kesa x kesa je sbb da kne kang2 ngn nnek tiri aq 2

. . Smpai 1 mse antu dy da maharaja lela kt uma at0k aq 2 s0 bpk aq pnggl kn kwn dy

ustaz 0rg srwk , bpk aq ajk teman dy g uma at0k aq 2 dlm k0l 12am la smpai sna ngn mmbe

bpk aq 2 , aq mle2 xcye la binatg haram nie sume , zmn m0den mne ade ag da cte2 cmnie ,

da smpai sne aq wt tatau jela sbb aq xpena alami , yg ustaz nie g jln keliling uma at0k

aq kn , ape hal aq ckp , aq wt b0d0 g tgk tv , aq tatau plak rpenye sume d0k kumpul kt

dap0 , mse 2 at0k ngn nnek aq xde tau , d0rg g uma nnek aq nie , skrg nie kt uma at0k aq

, k samb0ng , yg ade maksu aq , kakcik aq , bpk aq n kwn dy , d0rg d0k kt meja dap0 , aq

curi2 dga sbb dkat je ngn d0rg , 0k cte bru nk start nie , huhu . . Ustaz 2 d0k tye tau

, yg ade kt sini spe yg xseng dgn khadiran sye , sume diam , dy ulang ag pstu maksu aq

nie pnye pucat dy ckp sye2 rse mcm bdebar2 , ustaz 2 ckp 0k j0m naek atz kte mula kn ,

aq p0n c0nfius mle ape nie , aq xcited nk tau nie , aq tt0p tv aq ek0t d0rg naek atz uma

at0k aq nie , maksu aq dy s0h bareng pstu dy s0h kakcik aq pgg dy klau jdi pape sbb dy

xkn pgg maksu aq . . Dy d0k baca2 , mmg mantap la dy baca sume da mcm imam kt mekah aq

dga bacaan dy 2 , ngn harkat dy , tajwid dy , tgk byse2 je 0rg nye , xdela brtutup litup

abz sume . . Huhu . . Pstu dy ckp melayu , spe kau ? Spe anta kau ? Aq tau k0 kt dlm ,

nk kua xnk ? Maksu aq mse 2 ngeliat2 mcm ade bnde dlm bdn dy tau , ttbe dy suare garau

gelak2 tpi nk nges , pehh kwn2 , aq nye meremang mse 2 jgn ckp la , 0k sambung , skrg da

bkn maksu aq da 2 , suare maksu aq cmp0 ngn antu 2 , dy cm meleweh2 tau , xnk ckp spe dy

, cm maen2 kn ustaz 2 , ustaz 2 rilek je , dy tekan rusuk maksu aq , tpi xkne tau , dy

xsentuh p0n maksu aq pstu antu 2 cm nges2 dy men sb0t je nme 0rg2 kg kt situ anta dy la

, adk brdk maksu aq anta la , dy ckp nnek bt0l aq anta la (nnek bt0l aq da arwah da) s0

kt0rg yg dga msti ckp pcye la kn , tpi kt0rg xleh ckp , ustaz 2 wt isyrt s0h diam je ,

pstu ustaz 2 d0k berinteraksi ngn antu 2 , dy ckp k0 jgn nk tipu aq , antra k0 ngn aq je

tau k0 2 spe , antu 2 ckp klau k0 tau aq ni spe b0d0 ? K0 tatau maen ckp je , ustaz 2 nk

yakin kn antu 2 la s0h bia antu 2 yg terus trg dy ckp mak k0 skrg nga sakit kn kt uma ?

Mak k0 nga asap2 kn k0 kn ? Bpe rmai tngu kt lua 2 ? Ade bpe ek0r ? Aq p0n d0k pndg

skeliling tye2 bpe ek0r ade nie ? Pstu antu 2 tr0s nges dy ckp mak tlg , panas , yg kt

lua 2 mas0k la tlg aq , aq xthn , ustaz 2 ckp xpyh , d0rg xkn tlg , aq da pgr uma ni tdi

, antu 2 nges2 pstu bru dy ngaku dari A smpai Z . . Last2 antu 2 mas0k islam n dy kua ,

maksu aq muntah kn dy nmpk kt besen ade itam2 . . Bru kt0rg tau rpenye nnek tiri aq anta

sume 2 . . Ustaz 2 xnk cte sndri sbb dy nk antu 2 yg cte sndri bru kt0rg sume tau cte

sbnr . . Smpai skrg bru aq nk pcye bnde2 cmni ble da alami sndri . . Pngalaman yg best

la . . Wah ! Pnjg nye aq cte , da cm n0vel da , xprasan lak . . Hehe . . S0ri geng . .

ayat ko xabis sweet lahh. adesss. umor bape neh.

had_stylez
11-12-2011, 02:34 AM
ayat ko xabis sweet lahh. adesss. umor bape neh.

teka lah . . :D

rayz
11-12-2011, 02:42 AM
teka lah . . :D

aku xpaham jugak ayat ko...

aku teka ko kena ganggu hantu kopek.

agen14
11-12-2011, 02:46 AM
teka lah . . :D

bro... ni forum bro.. buat cara forum.. jangan lak nak buat ayat sms kat sini..~X(~X(

had_stylez
11-12-2011, 02:49 AM
bro... ni forum bro.. buat cara forum.. jangan lak nak buat ayat sms kat sini..~X(~X(

adoi . . nie nak kena edit balik la ni ?

agen14
11-12-2011, 02:56 AM
baik bro baca ni je.. hehehe..jgn marah ye.. :D:D


WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...

WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Me : kjg , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Me : Huh! =='

WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Me : Oke .
*After a few Minute Later =='

WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh

Me : K .

WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw ..

Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

WTF : ape yang awak anta saya tak paham !

Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !

wokyoh fx
11-12-2011, 03:08 AM
baik bro baca ni je.. hehehe..jgn marah ye.. :D:D


WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...

WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Me : kjg , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Me : Huh! =='

WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Me : Oke .
*After a few Minute Later =='

WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh

Me : K .

WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw ..

Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

WTF : ape yang awak anta saya tak paham !

Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !


nak tahu boleh tak .. macam mana nak buat ayat besar kecik cam ni .. ada keyboard khas tak .. :-?

:)):))

lampor_2003
11-12-2011, 03:09 AM
baik bro baca ni je.. hehehe..jgn marah ye.. :D:D


WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...

WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Me : kjg , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Me : Huh! =='

WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Me : Oke .
*After a few Minute Later =='

WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh

Me : K .

WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw ..

Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

WTF : ape yang awak anta saya tak paham !

Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !



:)):)):))

aku pon pening nk mbace..

stendet ayat budok2...:)):))

p/s-hey awurk ktnew tew???:eek::eek::eek:

afifdaud
11-12-2011, 03:13 AM
Ustaz Ismail Kamus ckp.. Baca surah kursi 9 kali berhenti ( 9 kali wakaf) beliau ada ajar cara baca dalam ceramah beliau tapi bacaan kena betul la kalau tak nanti kena gelak je dengan pelesit tu..

ulang ayat last 3 kali

had_stylez
11-12-2011, 03:22 AM
baik bro baca ni je.. hehehe..jgn marah ye.. :D:D


WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...

WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Me : kjg , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Me : Huh! =='

WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Me : Oke .
*After a few Minute Later =='

WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh

Me : K .

WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw ..

Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

WTF : ape yang awak anta saya tak paham !

Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !


ni da terlalu over bro . . atok aq pon x pandai baca . . huhu

CyberMachine
11-12-2011, 05:34 AM
tak susah pun mak bapak la kena buang dulu baru benda ni boleh habis.....kalau mak bapak dok simpan...sampai kiamat pun tak habis.

masalahnya bukan mak bapak dia punya saka......

zaberi
11-12-2011, 06:03 AM
saudara sedang kena tipu dek syaitan.

1: saudara percaya jiran ayah saudara ada kebolehan-- tipu tu
2: pelesit-- tipu
3: lembaga melintas--- adakah layak jadi bukti
4: saudara dan ramai orang islam keliru disini--> hantu pelesit bomoh dll

saya uji sikit = apa komen saudara pada kita yang pergi ke bank dan buat loan rumah, kereta, peribadi dll?

biasa jer kan? tak pulak terasa ada kena mengena dgn syaitan dan iblis.

bukankah RIBA itu jaminan bagi allah neraka selamanya? (albaqarah 2:175)
tak pulak terasa ada lembaga lalu belakang kita kan

zaberi
11-12-2011, 06:05 AM
saya cuba lagi:

kes 2-- kawan2 pelepak di kedai kopi, sambil sembang merapu, maki pemimpin sana sini, mengumpat, malah sharing 3gp lucah. tak pulak terasa kehadiran syaitan dan iblis kan?

kes 3-- isteri diusung kesana kemari tanpa menutup aurat (bertudung tapi berseluar dan baju lengan pendek). ada tak rasa atau terperasan malaikat di kiri sibuk catat dosa?

zaberi
11-12-2011, 06:09 AM
inilah perana syaitan: mereka tipu kita tentang biodata diri mereka.

biodata syaitan (palsu) = saka, pelesit, polong, isap darah, dan macam2 lago yang ada dlm kamus orang melayu.

bukti palsu = alquran--> ada sangat banyak ayat2 quran yang menjelaskan ciri2 syaitan. tapi orang melayu rujuk mana?

rujuk pakcik sblah umah. rujuk ustz berubat sana sini (yang sebenarnya nipu). rujuk carigold, rujuk mastika, kengkawan dll.

zaberi
11-12-2011, 06:11 AM
wahai pembaca yang bidoman:

usahlah kamu tunduk dengan permainan syaitan dan iblis. kerana mereka itu musuh kamu yang nyata.

nyata maksudnya: menipu, kaki temberang, hampeh, kelentong dan seangkatan dgnnya

sedangkan syaitan itu takda mampu memberi apa2 mudharat mahupun keuntungan pada manusia. ya manusia yang ikhlas kpd allah dlm keyakinannya (iman, takwa, amal dll)

fordLASER
11-12-2011, 06:14 AM
kualiti audio & visual dah tahap HD ler.... hahaha

zaberi
11-12-2011, 06:18 AM
dalam kes saudara TT diatas. maksud syaitan adalah=

memecahbelahkan silaturrahaim antara sesama manusia. agar manusia itu benci mambenci, laknan melaknat sesama sendiri/keluarga, memungkinkan manusia bercerai, berbunuhan dan ll.

syaikan hanya mampu membisikkan, mengilhamkan, menasihatkan pada dada2, telinga2, akal, orang2 yang tidak mengambil allah (alquran, sunnah, doa) swbagai penasihat.

agen2 syaitan adalah:
1: bomoh
2: orang yang sedang menipu (termasuk ayah mak dan kengkawan kita ketika sedang seronok menipu)
3: penyayi, penyair, pelakon (termasuk pelakon drama islamik)
4: akhbar, majalah, buku2 yang ditulis oleh penipu (rekaan semata2 konon)
5: diri kita yang percaya:
a) saka
b) pelesit
c) tangkal
d) adat tok nenek
e) segala menda merapu yang takdak nilai disisi syarak

zaberi
11-12-2011, 06:33 AM
manusia2 yang tertipu dek syaitan ini akan terjerumus dlm pemikiran begini:

1: saka adalah turun2 dari tok2 sampai ler kacau baby dia
2: pelesit adalah minatang macam belalang
3: pontianak adalah makhluk pakai jersi putih rambut ala joe wings
4: santau adalah agen yang meyebabkan muntah kuar paku dll
5: mcm2 ler 1001 mcm kisah hebat sang syaitan. hebat2 belako syaitan nih

zaberi
11-12-2011, 06:43 AM
untuk itu saya saran dan nasihatkan pada TT supaya:

tinggalkan kejahilan dengan kayakan maklumat, informasi dari sumber yang tiada sikitpun tipu daya ddlmnya, iaitu alquran dan sunnah.

bagaimana? g ler ngaji, 2 jam seminggu atau lagi banyak lagi bagus. ngaji fahamkan ayat. bukan jadikan ayat quran sebagai tangkal atau pemangkin kaya($$$)

usaha sungguh2 untuk tinggalkan, kikis maksiat pada diri, isteri, keluarga rakan2 dan masyarakat. bagaimana?

kunjungilah selalu mertua tuh. ajak dia kepada alqurandan sunnah. mungkin saja dia taknak. tapi cipta suasana tu. isteri tu dia didik menutup aurat (bertudung, berstokin) 24 jam di rumah mertua kiranya ada lelaki lain.

dan yang paling penting adalah:

kesedaran saudara tentang syaitan dari sunber yang paling tepat. bukan dari sumber paling kelentong.

zaberi
11-12-2011, 06:50 AM
atau saudara selesa..

hidup dan mewariskan kehidupan kepada anak2 tuan nanti akan tipu daya ini.

iaitu mahu anak2 turut serta hanyut macam lain2 forumer di carigold ini yang masih merendahkan manusia dan meninggikan tahap kekuasaan/kesaktian syaitan.

atau tuan masih nak hidup dengan hanya sekadar ada terasa menda lalu blakang dan meremang saudara terus membenarkan segala dakwaan si penipu (bomoh2 dan karut marut yang dah bersarang dlm kepala)

hmm.. elok gak kan kalau anak2 kita juga turut yakin dgn pegangan akan kisah hebat saka, toyol, sakti, bela itu ini, hisap darah, jiran boleh scan hantu... bla bla bla

ya.. siapalagi yang harus mewarisi ilmu mastika/pancaindera/tamar jalis ini. anak2 kiter ler. mereka akan berjaya menjadi umat islam yang berjaya di masa depan dgn pegangan2 begini.

fordLASER
11-12-2011, 07:05 AM
explanation is loud & clear

zaberi
11-12-2011, 07:06 AM
komen2 forumer, rata umat islam/melayu apabila pegangan dan kepercayaan mereka dicabar (saya usik sikit):

" nanti ko kena baru tahu.. jgn cakap besar la.."
" habis tu yang ustaz2 dok cakap tu?"
"saka memang ada aku sendiri yang mengalaminya"
"ini pengalaman aku sendiri"

saya jawab: "hubungkan semua hujah dan pegangan tuan2 tu pada dalil dan nas2 yang dengan pemahaman yang jernih"

jenis pemikiran manusia: ultamen, superman, dll semasa kanak2 adalah ianya real, benar, takdak tandingan dah. begitu juga maklumat tentang syaitan. selagi masih merujuk kpd cerita2 selagi tulah manusia akan terus hanyut.....


hanyut dlm tipu daya syaitan akan biodata dirinya

zaberi
11-12-2011, 07:07 AM
explanation is loud & clear

as clear as your red vq25de:)

percaption vs rality

SeKiLo
11-12-2011, 11:03 PM
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man

ilmu yg berguna ni..
terima kasih..

fazarudin
25-03-2012, 01:13 PM
latest kejadian 24 & 25/03/2012 :

aku balik rumah mertua sebab bapak mertua aku sakit..kemudian baby aku meragam x boleh tidur.. kaki anak aku pula kebiru-biruan..feedback aku dpt dpd fb - pelesit dah hisap darah anak aku kat bahagian kaki..

kemudian call ustad kat kampung , dia dah halau gangguan..baby aku dpt tidur lena start dari pukul 8 malam sampai 11 malam..

lepas tu balik klang dlm pukul 12... 45 minit lepas tu sampai rumah .. baby aku still OK ... unfortunately , dlm pukul 1 hingga pukul 5 pagi... baby aku tak boleh tidor...asyik menangis jer , mata dia pejam tapi mulut meracau-racau... pukul 7 dia sedar tapi merengek...

aku call ustad kat kg pukul 7 , dia cakap ibu tiri bini aku HANTAR LAGI PELESIT KACAU BABY AKU !! ustad tu buat something...dalam pukul 8 lebih sampai skang ni , baby aku tido lena..


guys, kalau aku pasang cd ruqyah , okay tak ? ada tak kawan-kawan kat sini yg pasang cd ruqyah utk halau jin & syaithan...

http://cdruqyah.com/


mcm mana kalau aku pasang CD ni dekat rumah mertua bila aku balik sana nanti ????

d_conan
25-03-2012, 02:46 PM
latest kejadian 24 & 25/03/2012 :

aku balik rumah mertua sebab bapak mertua aku sakit..kemudian baby aku meragam x boleh tidur.. kaki anak aku pula kebiru-biruan..feedback aku dpt dpd fb - pelesit dah hisap darah anak aku kat bahagian kaki..

kemudian call ustad kat kampung , dia dah halau gangguan..baby aku dpt tidur lena start dari pukul 8 malam sampai 11 malam..

lepas tu balik klang dlm pukul 12... 45 minit lepas tu sampai rumah .. baby aku still OK ... unfortunately , dlm pukul 1 hingga pukul 5 pagi... baby aku tak boleh tidor...asyik menangis jer , mata dia pejam tapi mulut meracau-racau... pukul 7 dia sedar tapi merengek...

aku call ustad kat kg pukul 7 , dia cakap ibu tiri bini aku HANTAR LAGI PELESIT KACAU BABY AKU !! ustad tu buat something...dalam pukul 8 lebih sampai skang ni , baby aku
tido lena..

guys, kalau aku pasang cd ruqyah , okay tak ? ada tak kawan-kawan kat sini yg pasang cd ruqyah utk halau jin & syaithan...

http://cdruqyah.com/

mcm mana kalau aku pasang CD ni dekat rumah mertua bila aku balik sana nanti ????

Kampung mertua kat mana bro? Ape motif mertua bro buat mcm tu?

hirman
25-03-2012, 02:53 PM
latest kejadian 24 & 25/03/2012 :

aku balik rumah mertua sebab bapak mertua aku sakit..kemudian baby aku meragam x boleh tidur.. kaki anak aku pula kebiru-biruan..feedback aku dpt dpd fb - pelesit dah hisap darah anak aku kat bahagian kaki..

kemudian call ustad kat kampung , dia dah halau gangguan..baby aku dpt tidur lena start dari pukul 8 malam sampai 11 malam..

lepas tu balik klang dlm pukul 12... 45 minit lepas tu sampai rumah .. baby aku still OK ... unfortunately , dlm pukul 1 hingga pukul 5 pagi... baby aku tak boleh tidor...asyik menangis jer , mata dia pejam tapi mulut meracau-racau... pukul 7 dia sedar tapi merengek...

aku call ustad kat kg pukul 7 , dia cakap ibu tiri bini aku HANTAR LAGI PELESIT KACAU BABY AKU !! ustad tu buat something...dalam pukul 8 lebih sampai skang ni , baby aku tido lena..


guys, kalau aku pasang cd ruqyah , okay tak ? ada tak kawan-kawan kat sini yg pasang cd ruqyah utk halau jin & syaithan...

http://cdruqyah.com/


mcm mana kalau aku pasang CD ni dekat rumah mertua bila aku balik sana nanti ????

elok bro dengan wife baca sama.lagi berkat.

kelanapusaka
25-03-2012, 06:54 PM
latest kejadian 24 & 25/03/2012 :

aku balik rumah mertua sebab bapak mertua aku sakit..kemudian baby aku meragam x boleh tidur.. kaki anak aku pula kebiru-biruan..feedback aku dpt dpd fb - pelesit dah hisap darah anak aku kat bahagian kaki..

kemudian call ustad kat kampung , dia dah halau gangguan..baby aku dpt tidur lena start dari pukul 8 malam sampai 11 malam..

lepas tu balik klang dlm pukul 12... 45 minit lepas tu sampai rumah .. baby aku still OK ... unfortunately , dlm pukul 1 hingga pukul 5 pagi... baby aku tak boleh tidor...asyik menangis jer , mata dia pejam tapi mulut meracau-racau... pukul 7 dia sedar tapi merengek...

aku call ustad kat kg pukul 7 , dia cakap ibu tiri bini aku HANTAR LAGI PELESIT KACAU BABY AKU !! ustad tu buat something...dalam pukul 8 lebih sampai skang ni , baby aku tido lena..


guys, kalau aku pasang cd ruqyah , okay tak ? ada tak kawan-kawan kat sini yg pasang cd ruqyah utk halau jin & syaithan...

http://cdruqyah.com/


mcm mana kalau aku pasang CD ni dekat rumah mertua bila aku balik sana nanti ????

kalo pndpt aku la kn,,mmg ko ptut psg cd ruqyah tu.. cd tu aku ejen nye. dan us hayat dlm gmbr tu guru aku.(http://cdruqyah.com/) . psg sekerap mungkin di rumah mertua n rumah ko jgk @ di mane2 sje kcuali dlm kereta. utk baby ko blh sapu wangian kasturi yg diruqyah di 32 point sblm tido. ko n isteri blh amalkan mandi air ruqyah yg dicampur ais tiap2 hari klu rajin..klu xdpt, sekali sekala pn xpe. bacaan cd ruqyah juga blh merakam air utk di buat penawar...insyallah..Yakin dgn Allah, bkn makhlukNYa. Allah yg turunkan pykit, DIA juga yg menyembuhkan..berlapang dada lah dgn ujian yg menimpa :)cgrock:)cgrock

marlen
25-03-2012, 07:01 PM
Bro

beli cd ruqyah

masa duk umah mertua

pasang cd tu
mengamuk la selruh syaitan engan mertua bro sekali

tapi time nak buat camtu

jangan la bawak baby

kat mana nak beli cd ni?

nham
25-03-2012, 07:08 PM
banyakkan bsolat bro..jaga2 sian baby..

Jepang
25-03-2012, 07:09 PM
latest kejadian 24 & 25/03/2012 :

aku balik rumah mertua sebab bapak mertua aku sakit..kemudian baby aku meragam x boleh tidur.. kaki anak aku pula kebiru-biruan..feedback aku dpt dpd fb - pelesit dah hisap darah anak aku kat bahagian kaki..

kemudian call ustad kat kampung , dia dah halau gangguan..baby aku dpt tidur lena start dari pukul 8 malam sampai 11 malam..

lepas tu balik klang dlm pukul 12... 45 minit lepas tu sampai rumah .. baby aku still OK ... unfortunately , dlm pukul 1 hingga pukul 5 pagi... baby aku tak boleh tidor...asyik menangis jer , mata dia pejam tapi mulut meracau-racau... pukul 7 dia sedar tapi merengek...

aku call ustad kat kg pukul 7 , dia cakap ibu tiri bini aku HANTAR LAGI PELESIT KACAU BABY AKU !! ustad tu buat something...dalam pukul 8 lebih sampai skang ni , baby aku tido lena..


guys, kalau aku pasang cd ruqyah , okay tak ? ada tak kawan-kawan kat sini yg pasang cd ruqyah utk halau jin & syaithan...

http://cdruqyah.com/


mcm mana kalau aku pasang CD ni dekat rumah mertua bila aku balik sana nanti ????

1. Sebelum tidur TT dan isteri berwuduk dan solat witir.

2. Baca 3 Qul sampai habis dan tiup pada kedua tapak tangan (mcm berdoa) sampai habis nafas. Lekap tangan ke kepala turun ke muka dan seterusnya ke seluruh badan. Lakukan sebanyak 3 kali untuk diri sendiri dan untuk anak.

3. Baca ayat Kursi dengan 9 wakaf.

4. Jika anak terbangun malam nak menangis tak henti, baca Surah Al-Zalzalah dan hembus (bukan tiup) pada ubun2 anak.

5. Baca Surah Al-Baqarah dalam rumah.

InsyaAllah Bapak pelesit pun cabut..

nita8786
26-03-2012, 10:05 AM
klu bleh pastikn sentiasa ade wuduk..

kez
26-03-2012, 10:52 AM
kalo pndpt aku la kn,,mmg ko ptut psg cd ruqyah tu.. cd tu aku ejen nye. dan us hayat dlm gmbr tu guru aku.(http://cdruqyah.com/) . psg sekerap mungkin di rumah mertua n rumah ko jgk @ di mane2 sje kcuali dlm kereta. utk baby ko blh sapu wangian kasturi yg diruqyah di 32 point sblm tido. ko n isteri blh amalkan mandi air ruqyah yg dicampur ais tiap2 hari klu rajin..klu xdpt, sekali sekala pn xpe. bacaan cd ruqyah juga blh merakam air utk di buat penawar...insyallah..Yakin dgn Allah, bkn makhlukNYa. Allah yg turunkan pykit, DIA juga yg menyembuhkan..berlapang dada lah dgn ujian yg menimpa :)cgrock:)cgrock

saja nak tanya..
dekat kotak cd tu pun ada label jgn pasang dalam kereta.
kenapa yer?

ezul82
26-03-2012, 10:53 AM
pelesit tu apa?

kasmarol
26-03-2012, 10:56 AM
Dulu2 mmg byk orang2 tua pelihara benda ni..penah juga terjadi kt tok sedara aku!benda tuh turun temurun kena bela last2 nak mati pun susah,seram gile #:-S

fazarudin
26-03-2012, 01:21 PM
kalo pndpt aku la kn,,mmg ko ptut psg cd ruqyah tu.. cd tu aku ejen nye. dan us hayat dlm gmbr tu guru aku.(http://cdruqyah.com/) . psg sekerap mungkin di rumah mertua n rumah ko jgk @ di mane2 sje kcuali dlm kereta. utk baby ko blh sapu wangian kasturi yg diruqyah di 32 point sblm tido. ko n isteri blh amalkan mandi air ruqyah yg dicampur ais tiap2 hari klu rajin..klu xdpt, sekali sekala pn xpe. bacaan cd ruqyah juga blh merakam air utk di buat penawar...insyallah..Yakin dgn Allah, bkn makhlukNYa. Allah yg turunkan pykit, DIA juga yg menyembuhkan..berlapang dada lah dgn ujian yg menimpa :)cgrock:)cgrock

Terima kasih...nanti saya praktikkan..

kelanapusaka
26-03-2012, 01:22 PM
saja nak tanya..
dekat kotak cd tu pun ada label jgn pasang dalam kereta.
kenapa yer?

bg yg ade gangguan blh menyebabkan mengantuk,pening,muntah,sendawa..klu yg kena gangguan kuat mcm sihir tu contohnya, blh kerasukan la.. kn bhye tu jika sdg drive. mcm aku ble time sush nk tdo mlm tu, aku akn psg ruqyah. alhamdulillah dgn izin Allah sdr2 dh pg.lena beb. menguap je..smpi terlena. :)cgrock

tar_wow1983
27-03-2012, 04:02 PM
amende la duk wat benda2 mengarut ni...

asdi
04-01-2014, 09:58 PM
kalo pndpt aku la kn,,mmg ko ptut psg cd ruqyah tu.. cd tu aku ejen nye. dan us hayat dlm gmbr tu guru aku.(http://cdruqyah.com/) . psg sekerap mungkin di rumah mertua n rumah ko jgk @ di mane2 sje kcuali dlm kereta. utk baby ko blh sapu wangian kasturi yg diruqyah di 32 point sblm tido. ko n isteri blh amalkan mandi air ruqyah yg dicampur ais tiap2 hari klu rajin..klu xdpt, sekali sekala pn xpe. bacaan cd ruqyah juga blh merakam air utk di buat penawar...insyallah..Yakin dgn Allah, bkn makhlukNYa. Allah yg turunkan pykit, DIA juga yg menyembuhkan..berlapang dada lah dgn ujian yg menimpa :)cgrock:)cgrock

up balik soalan.

naper ya tidak boleh dipasang CD ni dalam kreta ya.


trima kasih bro

tokayahmetal
04-01-2014, 11:56 PM
tulis dalam berwuduk ayat dari surah Yassin ayat 1-9.. pakaikan pada baby.

Jedi
17-01-2014, 04:50 PM
aku pernah alami kes yg sama, n bila dh terbongkar ia sbenarnya bkn sprti ape yg kami sangkakan..

spupu aku ade ibu tiri, mmg kitorg benci giler dia, dan yakin dia ade bela mcm2, sbb pnah nmpak dgn mata kpala sndri.

tp bila bnyak kali buat solat hajat,akhirnya allah tunjuk.. rupanya2 ibu tiri dia ni yg kena aniaya oleh spupu aku sndri, yg sulong..

bapak dorg kaya, n spupu aku yg sulong brsama bini dia, mgkin dengki n tkut hrta jtuh kt tgn ibu tiri.

spupu aku hantar jin menggangu sluruh ahli kluarga yg lain, misi jin tu ialah menunjukkan yg ibu tiri ni jahat, berupa wajah dia, n bila ustaz or bomoh dtang, tanpa disoal jin ni akn mengaku yg dia dihantar oleh ibu tiri, sdgkan ibu tiri ni xtau apa2..

last skali, berkat usaha dorg skeluarga minta pada Allah, si spupu ni pada satu malam meracau dan mengaku buat aniaya kt ibu tiri. end of story, now dia gila..

klau x jd mcm tu, smpai bila2 kami akan nampak si penjahatnya ialah ibu tiri.

:) Allahuakbar..


Salaam.

Gila camana?

Jedi
17-01-2014, 04:53 PM
keadaan rumah mertua aku sejak bapak mertua aku kawen lain mmg lain.. dulu masa aku belum bertunang , dtg rumah time raya rasa aman jer.. lepas mak mertua aku ni duduk situ , rasa x best .. kelam , rasa nak bergaduh ngan isteri , rasa menyampah ngan isteri.. bila balik rumah kami kat klang ni.. keadaan kembali normal.

apa yg aku tahu , org yg belajar ilmu sesat ni biasanya kotor amalannya .. semuanya kotor .. masakannya , penjagaan rumahnye , kebersihan dirinya.. mmg itulah yg berlaku kat rumah sana..

ini bukan first time aku kena , masa malam pengantin sampailah sekarang ni kalau aku balik sana , sure aku x sedap badan , badan lemah2 ...

aku pun dah banyak kali jumpa ustad2 tanya pasal menda ni , dan diorang mention benda yg sama padahal aku x citer pun pasal mak mertua aku ni...

bapak aku cakap , dia kenal sorang pakar yg boleh buang pelesit tu dari jarak jauh tapi akan ada kesannya lah .. si mak mertua aku ni akan terseksa sikit sebab ilmu hitam tu kene buang..so , aku still lagi kesian kat orang tua tu..

kepada yg bagi tips , akan aku amalkan... nak2 plak ade baby ... buat masa sekarang ni , aku cakap kat bini aku ... jangan balik dulu kat sana..


Salaam.

Pelik gak.

Camana arwah bapa mertua boleh kahwin dengan bekas ibu tiri tu?

Menarik gak kalau dapat tahu bibit2 perkenalan :">

dungunboy
17-01-2014, 07:28 PM
Alhamdullillah

Bagi saya....APA YG LEBIH SAYA RISAUKAN adalah "kesan buruk " akibat percayakan perkara sebegini...seperti keruntuhan institusi kekeluargaan, tuduh menuduh, sangka buruk dsbnya...

Sudah pasti Ayah TT dgn Besan nya dah tak baik....ini sudah pasti kerana ayah TT sudah percaya besannya berkawan dgn Syaitan.

Begitu juga...anak TT (cucunya) sudah pasti akan dipisah drp neneknya...kerana nenek bela pelesit..


Banyak sungguh implikasi implikasi buruk yg bakal berlaku....hanya kerana sakit perut dan andaian andaian..:((

Padahal..adalah lebih mudah diterima akal yg sihat...keadaan TT tu disebabkan kepenatan travelling a long dist spt mana kata TT sendiri..

Saya tidak menidakkan 100%...tapi saya nasihatkan TT usah lah percaya 100% !...siasatlah dalam dalam...!

Kweana ini melibatkan ikatan "silaturahim" antara anak dan ibu...& keturunan...Tidak boleh diambil ringan dan di andai andaikan sja...
Betul tu.. jgn terlalu percaya fengan benda2 tahyul ni..
Islam minta kita percaya benda ghaib, maksudnya percaya ade syurga, neraka, dosa, pahala, iblis syaitan jin dn makhluk lain wujud.. tp x la spesifik kate ade pelesit, hantu raya dsb... so yg tu lebih disensakian oleh orang melayu kite ni je...
Kesian mak ko tu, mungkin die ihklas bg ole2 kat ko, dibuang gitu je. Akku rase baik ko siasat orang yang start tuduh tu, maybe die yg problem...

m_radd
17-01-2014, 07:38 PM
Cerita tt tidak mustahil...ramai melayu yg masih mengamalkan khurafat dan phd pd jiran tetangga...rakan sekerja hatta keluarga sendiri...tt harus tabah...Allah sentiasa bersama2 org yg sabar dan benar..ini mungkin satu ujian buat tt...org sebegini tidak boleh dibiarkan...rujuklah pd yg pakar kalau boleh...pelesit tu kalau mati pun...dia dok seru dtg lagi yg lain...nk buat mcm mna dah gitu amalannya

phantom_scarab
18-01-2014, 02:55 AM
Org bela hantu raya/pelesit kat umah teres la ni x simpan kt umah sendiri, kdg2 depa tumpangkan kt rumah neighbour tanpa izin.
So neighbour yg innocent tu plak yg org kata dia membela.

Quote dpd pakar tangkap hantu.

mon99
18-01-2014, 10:49 PM
ouhhh topik lamee..xp myeram kn lak

adisman
19-01-2014, 01:41 AM
Hantu2 semuanya jelmaan jin n setan..pocong ke langsuyor ke kopek ke raya ke pelesit ke...nama2 tu turun temurun melayu kite je...ada yg tak setuju tak...

copy left
19-01-2014, 01:03 PM
Sampai bila la nak abis benda2 mcm ni